Log in

Pogledaj cijelu verziju : Stvari zbog kojih ispadate ''neuki idioti''

Stranica : 1 [2]

xabaras
26-05-2010, 18:57
Arby care kako si mu spustio

Da_killah
26-05-2010, 19:20
@Da_killah
Pa bogamu, jel itko ovdje išta vidio što ja pišem.
Govorim o općenitosti pojma i o isključivosti pojedinaca,
Sapunice možda i jesu, u jednu ruku, opširan pojam, ali su i dalje umnogome manje od pojma anime- u biti, i sam anime kao svoju podvrstu ima sapunice.
Čisto onak, smatram da je glupo na osnovi jednih Pokemana, ili pak- ničeg zaključiti "lol to su oni japanski crtaći retajni za djecu i pedofile KAWAII", te potpuno isključiti sve žanrove, tematike i podvrste animea- koji zbilja u sebi primjeraka koji se mogu smatrati kremom filmske industrije općenito.

Ne znam ono, random primjer- to je kao da jednom čuješ Fiftija i automatski zaključiš da je sav rap sranje.

@Aral
Izgleda da znam pokrenuti raspravu? :P
I nije to više toliko kratko, ako ne računamo Yugijo, Transformerse, Pokemone i štojaznam koje sam gledao kao mali... Hm, pa sigurno jedno 3 godine? :3

pokemoni su zakon, anime ne

da, vjerojatno malo trolam

Sonic_Moronic
26-05-2010, 19:24
Stvarno ste nevjerojatni s tim Pokemonima. Bilo kakav anime na tu foru bi vam bio najbolji ikad, jer ste ga gledali ko djeca.

Da_killah
26-05-2010, 19:30
e, i sailor moon je bio dobar. naprotiv, digimoni su suxali

Electromaster
26-05-2010, 19:37
Digimoni lagano suxaju jer su kopija Pokemana, ali nisu ništa prema drekecima tipa Mix Master i slično. Ipak, i oni imaju svojih fanova.
... Kakogod, ja ne kontam kako vam može biti super nešto što je na razini kompletnog spektra animea totalni ispljuvak, a da ne možete smisliti, ili pak automatski odbijate stvari koje su onak, prezakon. Da ne govorim kako su neke pokupile i Oscara za najbolji animirani [Spirited Away, recimo].
I onak, ako ti se sviđa Sailor Moon, gledaj Strike Witches (http://myanimelist.net/anime.php?id=3667)Sili neš. :)

EDIT: Actually, MAL kao sličan anime preporučuje: Tokyo Mew Mew (http://myanimelist.net/anime/687/Tokyo_Mew_Mew)... Lulz, trashy magical girl moej moej.

Jopax
26-05-2010, 19:40
HEJHEJ
Nemojte tako o Digimonima, jedu pokemone za doručak, i bolji su, i odrastao sam uz njih.
!!!!!!!DIGIMONI!!!!!!!

sickpetey
26-05-2010, 19:43
Digimone sam gledo na švabskoj televiziji stalno skupa sa dragonballom najkulniji crtići dok sam bio mali..i digimoni jedu pokice za dorucak :p

Mirko L
26-05-2010, 19:48
Zijev @svađa s animejima.
Ponavljate se.

Nego, da se ja vratim na one slikare i njihovu ''umjetnost''.
@Borna- da, možda može kod NEKIH imat neko značenje ali...

Naprimjer da ja povučem 3 crne crte po platnu i to mi znači naprimjer praznoća svijeta ili nešto, bili bio umjetnik?
Dakle, nešto nacrtaš bez značenja-sakaš, dodaš neko značenje- milijune zarađuješ.

Dobro ako je nekome dobar slikar i da ostaje na tome, ali općenito je jedan od najpoznatijih i zaradile su mu slike tko zna koliko...vidio sam (meni) boljih slikara na forumu koji nisu ništa zaradili :)

Jopax
26-05-2010, 19:50
Fora je napraviti nešto dovoljno kompleksno da se ljudi pitaju što bi trebalo biti.Također, umjetnost je skoro sve što radimo, tj. ako se ti izražavaš kroz nešto, to je umjetnost, bilo to crtanje, pjevanje, sviranje ili nešto lijevo, ako stvaraoc nešto svoje prenosi kroz taj medij to je umjetnost, bar za mene

Paran0a
26-05-2010, 19:53
HEJHEJ
Nemojte tako o Digimonima, jedu pokemone za doručak, i bolji su, i odrastao sam uz njih.
!!!!!!!DIGIMONI!!!!!!!
! THIS

###DK###
26-05-2010, 19:55
Tip je poznat po kubizmu. Zato je tako slavan, premda su meni osobno ti crteži sranje, ali izgleda da je glavna bit uvesti nešto novo.

Sonic_Moronic
26-05-2010, 19:56
Fora je napraviti nešto dovoljno kompleksno da se ljudi pitaju što bi trebalo biti.Također, umjetnost je skoro sve što radimo, tj. ako se ti izražavaš kroz nešto, to je umjetnost, bilo to crtanje, pjevanje, sviranje ili nešto lijevo, ako stvaraoc nešto svoje prenosi kroz taj medij to je umjetnost, bar za mene

Takoje.

Death By Sexy
26-05-2010, 20:17
Evo novog: Eurosong/vizija vateva...

McPingvin_v2.0
26-05-2010, 20:21
Ukusi, ukusi...
This.

Nema tu nikakvog iracionalnog hejta. Ne paše mi anime kao nešto što bih shvatio i gledao ozbiljno. Vjerujem da se to može, ali meni ne leži u tom kontekstu :)

gothic45
26-05-2010, 20:31
Pokemoni fuj :hangin:

Yugić- :pray:

Kao klinac sam čuo za tu ogromnu anime kulturu (van ovih superheroj mainstreamova), skinuo Wolf's Rain i shvatio da mi uopće nije loše to sve... :)

Sonic_Moronic
26-05-2010, 20:33
Eh da. Wolf's Rain je jedan od onih animeja koje trebaju pogledat svi predrasudni hejteri, ne spada ni u jedan stereotip po kojem obično pljuju.

Sickmanno1
26-05-2010, 20:33
Yugioh je najbolji :rambo:

angel eye
26-05-2010, 20:49
Naprimjer da ja povučem 3 crne crte po platnu i to mi znači naprimjer praznoća svijeta ili nešto, bili bio umjetnik?
Dakle, nešto nacrtaš bez značenja-sakaš, dodaš neko značenje- milijune zarađuješ.
Bitno je tkoSto slika (koliko imaš godina, koliko se krećeš u lik. krugovima, dali te novčano podržava netko itd...) i tkoSće odrediti da je neka slika umjetničko djelo (kustosi, povjesničari umjetnosti itd.)
Dotakli ste se Picassa, iskreno nebi ni pol lipe dala ni za jedan njegov rad, niti da mi se nudi besplatno (šta je teoretski nemoguće) nebi ga stavila na zid jer mi njegove slike sakaju. On je živio umjetnost i stvarao je cijeli svoj život, samo ga zbog toga cijenim. Ujedno je bio i odličan poduzetnik, dakle znao je unovčiti sve svoje slike i reklamirati se na sve moguće načine... Tako i ulazi u povijest najbogatijih živućih (a bome i mrtvih) umjetnika slikara.

Kada netko spomene Kubizam, svi se love Picassa, iako je on taj "stil" posudio/ukrao od svog kolege Cezanna i intrepretirao na svoj način. Da, bio je dobar što je krao tuđe ideje, a famozna mi je njegova: "Dobar umjetnik krade, loš kopira"...

@###DK### _ Tu imaš pravo da je bit u tome da ćeš postati slavan/zapažen štaligod, ako budeš u nečemu prvi. Tako je i Picasso u svoje vrijeme bio prvi.

Dobro ako je nekome dobar slikar i da ostaje na tome, ali općenito je jedan od najpoznatijih i zaradile su mu slike tko zna koliko...vidio sam (meni) boljih slikara na forumu koji nisu ništa zaradiliS:)
I beg to differ :P

cham3leon
26-05-2010, 21:37
Zapravo, pokemoni kao crtić mi nisu bili nešto specijalno. Rado sam ih gledao kao klinac jer sam bio fan igre sa GB-a, koju sam u to doba pokretao na PC-u preko emulatora. Ta igra mi je i dan danas u samom vrhu najboljih RPG-a i igara općenito koje sam ikada igrao. Čak im se ponekad i dan danas vratim. Ovo sve ostalo je popratni materijal nastao kako bi se moglo profitirati na fanovima igre.

Inače, pitanje za Preda: Ghost in the Shell je isto u nastavcima kao serija, ili više kao dugometražni film? Možda bih pogledao, ali ne da mi se gledat te trakavice od 9000 nastavaka.

Mirko L
26-05-2010, 21:44
/cut
Zaradila si?
Ako jesi, sigurno ne više od Picassa :P
Dobro, on se ionako obogatio poslije smrti.

Negooo...a glupo je to kad se tako gleda.
Vau, pikaso ima 40 godina i obrazovan je, nacrta jednu crtu i to je zakon.
A da ja to nacrtam, onda nema nikakvog značenja i loše je.

Electromaster
26-05-2010, 21:50
@kameleonče
Ma nije GitS tolika trakavica... :)
Ukratko, ima negdje brijem 3 ili 4 filma, te nakon toga 2 sezone serije po 26 epizoda+ skraćene verzije tih dviju sezona u obliku dugometražnih filmova. Nisam još gledao [sram me :( ], pa nikad nisam siguran koji filmovi su original, a koji su ti series recap-ovi...
Evo ti link (http://myanimelist.net/anime/43/Ghost_in_the_Shell)Sna detalje o prvom filmu, tu možeš naći popis i raspored svih nastavka...

Maloki
26-05-2010, 21:55
Nisam još gledao [sram me :( ]
I mene bi bilo.

Aral
26-05-2010, 22:08
GITS pogledaj dvije sezone (1st i 2nd gig) od po 26 epizoda u svakoj sezoni, te dva filma. Gits mi je inače No.1 all time anime, predivan setting, predivni likovi, savršena sf priča, poželim živjet u tome vremenu koliko god okrutno bilo prikazano.

Da_killah
26-05-2010, 22:09
Zapravo, pokemoni kao crtić mi nisu bili nešto specijalno. Rado sam ih gledao kao klinac jer sam bio fan igre sa GB-a, koju sam u to doba pokretao na PC-u preko emulatora. Ta igra mi je i dan danas u samom vrhu najboljih RPG-a i igara općenito koje sam ikada igrao. Čak im se ponekad i dan danas vratim. Ovo sve ostalo je popratni materijal nastao kako bi se moglo profitirati na fanovima igre.

Inače, pitanje za Preda: Ghost in the Shell je isto u nastavcima kao serija, ili više kao dugometražni film? Možda bih pogledao, ali ne da mi se gledat te trakavice od 9000 nastavaka.

shvatiš kako je ta igra zapravo dobra tek kad kreneš na fax. i onda tjedan dana ne ideš na predavanja jer samo igraš pokemone. i frend isto tako

cham3leon
26-05-2010, 22:12
Been there. Doduše nijedna igra mi dosada nije poremetila odlaske na predavanja, pa tako ni pokemoni, ali znam kako vam je...

angel eye
26-05-2010, 23:23
Zaradila si?
Ako jesi, sigurno ne više od Picassa :P
Naravno da ne više od njega :D , samo maaalo manje....

Dobro, on se ionako obogatio poslije smrti.
Nije, nego je bio uber bogat dok je bio živ, kupovao si je kuće i posjede, samo sa svojim slikama...

Negooo...a glupo je to kad se tako gleda.
Vau, pikaso ima 40 godina i obrazovan je, nacrta jednu crtu i to je zakon.
A da ja to nacrtam, onda nema nikakvog značenja i loše je.
Ako bi napravio nešto novo i da živiš u onom vremenu možda i bi :P
Ali nemojmo se zavaravati, ima savšene crteže, pogotovo dok je bio mlađi, jbt šta je lik slikao sa svojih 10 god...kasnije je pop*zdio i nije mu se više dalo. Kaže on:dokle god ima glupih ljudi koji će kupovati moje švrljotine, ja ću slikati...
Heh :D

sickpetey
26-05-2010, 23:52
To ti je ono radi masterpiece prvih 10 godina,napravi ime za sebe budi poznat do jaja a onda mozes prodavati i svoje gowno sa tvojim potpisom za dobre pare...

bornathepicek
28-05-2010, 18:35
Hehe.
Zašto ne bi bilo beznačajno? Tko ti kaže da slikar nije jednostavno nabacivao boje na platno "jer mu je tako došlo". A možda je i samo zalijevao platno kantama boje da vidi što bi ispalo.
Kritičari su ti koji naprave veliku pompu oko ovog ili onog značenja slike... Gledao sam više puta razne emisije gdje su tako opisivali slike, koliko ti tipovi tu uspiju izbrbljati raznoraznih gluposti i osobnih dojmova [koje naravno, kao umjetnički kritičari, nameću svima], to je nevjerojatno.
Stvar je u tome što će svatko protumačti sliku drugačije, naravno da ju nebuš skužio il osjetio kaj je slikar htio reći, ak dođeš pred nju sa stavom:
"Retard trola sa svojim slikama i nemaju smisla!".
Ista stvar sa animeom, svi seru po animeju jer imaju isti takav stav prema tome: "HAHA GAY NUB TOONS!", jer nisu se ni potrudili shvatiti o čemu se dela u tom animeu. Puno ljudi to zaključi(i prije nego kaj pogleda ijedan anime) kad vidi trolčine na ovom forumu kak pljuju po tome.

Sonic_Moronic
28-05-2010, 18:48
^ Slažem se.

Electromaster
28-05-2010, 19:48
@bornathepicek
Okej, true, ali ako je slika takva da ju svatko može shvatiti na svoj način, tko ti kaže da je sam slikar znao neko "ultimativno" značenje te slike? Tko ti kaže da ju slikar nije napravio takvu upravo zato da bi mi razbijali glavu što je on s tom slikom htio reći, to jest- trollao nas? :)

Outmind
28-05-2010, 20:18
Možda je ime teme malo nespretno, pa ću zato jednostavno reći stvari koje mi užasno smetaju:

Profesionalni sport općenito - panem et circenses... 'nuff said.

Alkohol - nit mi treba da se zabavim, nit mi treba da ispadnem idiot xD

Moda, manekenstvo, stilisti , celebutardovi itd - milijarde i milijarde dolara / kuna / čegaveć se troše na ljudsku taštinu i forsanje nekakvog "ukusa" i stilova života koji meni nikako ne odgovaraju. Ja ne tvrdiim da ljudi u tim branšama ne rade krvavo, ali meni je to bez veze.

Bilo kakav fanboyizam - uzdizanje u nebesa bilo čega uz omalovažavanje sbvega ostaloga. Bzvz.

Pop glazba - ovdje prije svega mislim na pop glazbu kao glazbu koju ćeš slušat tjedan dva i na nju zaboraviti. Isto tako ovdje me živciraju ljudi koji nemaju nikakvog glazbenog ukusa, dakle koji slušaju samo ono kaj im netko drugi pušta.

Novi filmovi - nisam filmofil. Film pogledam kad stignem, i ako nemam kaj bolje za radit. Ne pratim tu scenu i nisu mi jasni ljudi koji moraju pogledat svaki novi film čim izađe.

Automobilizam - uopće me ne zanima i u životu mi nije nikakva stavka

bornathepicek
29-05-2010, 00:27
@bornathepicek
Okej, true, ali ako je slika takva da ju svatko može shvatiti na svoj način, tko ti kaže da je sam slikar znao neko "ultimativno" značenje te slike? Tko ti kaže da ju slikar nije napravio takvu upravo zato da bi mi razbijali glavu što je on s tom slikom htio reći, to jest- trollao nas? :)
Slikar postaje poznat tek nakon što umre(uglavnom). Slika neće biti ni upola zanimljiva ako ti slikar kaže šta ta slika predstavlja. Stvar je u tome što te slika potiče na razmišljanje, a ako slikar odma izlane šta je mislio kad je slikao određenu sliku, ona gubi na svojoj vrijednosti i postaje nezanimljiva. Ako je napravio sliku dovoljno dobru, a da nema smisla, sigurno iza sebe ima tonu slika koje ekšuli sigurno imaju značenje, ak nemaju fakit nek ga voda nosi, sliko je da bi iztrolo ekipu. :/

McPingvin_v2.0
29-05-2010, 07:15
Slikar postaje poznat tek nakon što umre(uglavnom).
Nismo više u tisuću šestotima da je to tako :P

Sickmanno1
29-05-2010, 11:05

Ne, neg sad svaka budala slika, tj. crta...

Jopax
29-05-2010, 19:42
I prije su sve budale crtale, ali sada zahvaljujući internetu vidimo koliki je zapravo broj tih budala :D

bornathepicek
30-05-2010, 12:54

Da slikaru ne fali cijela ograda u glavi, nebi bio zanimljiv :P

Tegla Ajvara
09-06-2010, 22:54

Da slikaru ne fali cijela ograda u glavi, nebi bio zanimljiv :P

sam me zanima di ste u ovoj temi naceli o slikarima pa da vam ja sve objasnim posto je meni slikarstvo profesija

al vidio sam da niko ''nekuzi'' pikasove slike.

evo ovako, jednom davno na pocetku 20. stoljeca se pocela javljat avangarda.
a sad idemo jos dalje u proslost kad je u 19. st izumljen fotoaparat.
ovako, pojavom fotoaparata slikari pocinju gubit bitku na podruciju svega realnog
dok se jedan slikar izhebe sa slikom kroz mjesec dana pa i do godinu dana da bi bila realna, neki 2. frajer dodje sa fotom aparatom i klikne i u tren klika zabiljezi prizor
i samo izradi sliku u svom studiju i ima za manje od jedan dan realisticnu ''sliku'' tj fotografiju.

i sad.... slikari su poceli prodirat u neke 2. stvari i počeli EXPERIMENTIRAT
trazili su nacin da bi izrazili unutarnje stanje (psihicko i dusevno) i otkrili nove nacine izrazavanja

ovako je sve pocelo, reklo bi se, ovom slikom:
http://www.rtvslo.si/_up/photos/2009/04/23/u65851-87426_claude_monet-_impression-_soleil_levant-_1872_show.jpg

claude monet - impresija (po ovoj slici je jedan pravac u umjetnosti dobio ime impresionizam)

ljudi su bili sokirani kad su vidili ovu sliku, to je bilo nesto novo, i normalno svi su popljuvali
ali on je nastavio i dalje.
znaci, njega nije zanimala realnost u slici, nego da izrazi unutarnje sranje duha (al ne pretjerano jer je to bio pocetak)! najcesci motivi u impresionizmu su bili pejzazi jer ih je tako i svjetlost zanimala, njeno titranje od razlicite objekte, predmete i prostore. slikali su brzo da uhvate taj ''momenat'' (nemisli se na sekundu, al krace vremensko razdoblje) i najcesce u prirodi na licu mjesta (prije toga slikari nisu izlazili u prirodu slikat pejzaze, neg su u svojim ateljejima).

e sad se vracamo na avangardu i ostale pravce od impresionizma pa nadalje

Impresionizam - od 1863. god. do I. svjetskog rata.
Postimpresionizam - kraj 19. st. i početak 20. st.
Simbolizam - kraj 19. st. i početak 20. st.
Art Nouveau - kraj 19. st. i početak 20. st.
Pointilizam - kraj 19. st. i početak 20. st.
Fovizam - od 1905. do I. svjetskog rata.
Ekspresionizam - od 1905. do II. svjetskog rata.
Naiva
Kubizam - od 1907. do II. svjetskog rata.
Orfizam
Apstraktna umjetnost
Suprematizam
De Stijl
Konstruktivizam
Futurizam
Dadaizam
Metafizam
Nadrealizam
Apstraktni ekspresionizam
Kinetička umjetnost
Pop art
Op art
Neo-realizam
Minimalizam
Tašizam
Informel
Konceptualna umjetnost
Land art
Postmoderna

sad necu svaki pravac posebno prolazit, neg samo kroz neke

ekspresionizam

on se javlja u njemackoj i u francuskoj i ekspresionizam je cisti izraz osjecaja i unutarnjeg stanja duha!

http://www.nic.edu/english/cacurtis/Humanities/Reality%20through%20Arts/expressionism.jpg

evo od muncha krik
slika, covjek bi reko da je djete napravilo a ne neki profesionalac
kao sto sam reko vise nije cilj realisticko prikazivanje, umjetnost je uplovila u 2. vode
al tad su ljudi polako poceli prihvacat tu umjetnost, i sad se pojavljujeSIDEJA
KROZ CJELU UMJETNOST DO DANASNJIH DANA VAZNA JE IDEJAS
ZNACI, PRONACI NESTO NOVO, NOVI NACIN IZRAZA I PRIKAZIVANJA I ZBOG IDEJE JE UMJETNOST OSLA U SASVIM DRUGE SMJEROVE DA SE SAD TESKO MOZE REC STA JE DANAS UMJETNOST A STA NIJE.
znaci oni, prvi ekspresionisti su poznati jer su prvi poceli na taj nacin raditi, a ostali samo koji su se bas istakli, al vecinom manje bitni, pa su umjetnici tak poceli sve vise eksperimentirat

evo jednog: PICASSO

jedan od zacetnika kubizma, jedan od NAJBOLJIH CRTAČA U POVIJESTI UMJETNOSTI!!!!!!

pazite, da razbijemo ovu zabludu da svaki covjek moze bit umjetnik, nemože!Ssvi ti umjetnici su zavrsili akademije i profesionalni su crtaci. a pogotovo danas i unazad 30 godina, umjetnici nisu pijanci i nezive boemskim zivotom, danas umjetnik mora biti NAOBRAZOVAN, mora bit PROFESIONALAC da moze predstavit svoj rad i rec nes o tome i da se moze kretat medju ''elitom i pametnim djelom populacije''
zanemarite ove amatere koji se prozivaju slikarima i prodaju slike za 100kn

ako zelite bit umjetnik, osim talenta vam je potrebna i skola!

da se sad vratim na picassa ,on nije imao samo jedan stil, nego vise stilova koje je s vremenom mjenjao (faze)

sad da objasnim kubizam znaci, radi se o tome da se likovi svedu na jednostavne geometrijske elemente, plus uvodjenje 4. dimenzije a to je vrijeme
kao sto ce te vidit na nekim pikasovim slikama violine ili neke vaze, vidit ce te je na slici sa svih strana, a to znaci da je potrebno vrjeme u rl da bi sagledali objekt sa svih strana
i sad ima vise vrsta kubizama, necu o tome.

ono sto je vazno za pikasa je da je se probio na tu umjetnicku scenu i postao poznat, i lako nekom poznatom covjeku prodat sliku za ogromu lovu.
al opet posto je zacetnik kubizma, svi ga pamte u tom '' piccasovom'' stilu, on je donio TADA nesta novo, i to vam je kao inovacija. i to se prodaje!

i sad opet, da razbijem jos jednu zabludu. umjetnik nemora umrjet da bi se proslavio, to je u par slucajeva bilo.
evo kad bi vas pito nekog slavnog danasnjeg zivuceg slikara, nebi znali bleknit. to sto ostali neumjetnicki dio populacije znaju samo mrtve, neznaci da se mora krepat da bi bili netko i nesto!

apstrakcija

kandinsky je zacetnik apstrakcije

to eksperimentiranje je u tolku krajnost oslo da se gubi bilo kakav prepoznatljivi oblik.
ako u jednoj slici nemozete prepoznat nijedan oblik tipa covjek, pas, oko itd. to je onda apstrakcije

http://pippastephens.files.wordpress.com/2009/12/kandinsky.jpg

znaci krivo ce te rec ''de mi nacrtaj apstraktnog covjeka''
to koda ste rekli nesta tipa ''vidi onog zivog mrtvaca'' (u doslovnom smislu) ili ''igram strategiju koja je pucacina''
znaci veze svezom nema
apstraknot je sve sto nemoze se povezat sa necim konkretnim iz RL

zatim kazimir maljevic je osao u takvu krajnost da je napravio bijeli pravokunitk na bijeloj podlozi
http://3.bp.blogspot.com/_o93AaY0GzH4/Sv_wB3sCkbI/AAAAAAAABBA/uR6FfHP9iQc/s400/White+on+White,+1917,+by+Kazimir+Malevich.jpg
kazimir maljevič - supermatistička kompozicija bijelo na bijelom , ulje na platnu

evo do koje je krajnje granice otisla apstraktna umjetnost, znaci bitna je IDEJA!
to vise nemoze nitko napravit (moze naravno) jer je to on naslikao i to jenjegov zastitni znak, to je ta jedna jedina ideja.

znaci nemozete doc i ostavit prazan papir jer je i to vec netko napravio. znaci u modernoj umjetnosti, jos jednom, sve se svodi na IDEJU
al fala bogu sve je dosad se izeksperimentiralo, pa se umjetnost ponovno vraca polako starim vodama

jos bi spomenio jacksona polca koji je spricao platna, nedodirivajci ga kistom
itd... ima puno umjetnika i puno ideja

onda dadaizam
http://2.bp.blogspot.com/_9iIrt2qwyLQ/SVjwuRTaMWI/AAAAAAAAAW8/C6OsMSSo0iE/s400/dadaism.jpg

Marcel Duchamp - fontana
gledajte
frajer je uzeo obicni pisoar i nes naskrabao na njemu markerom i nazvo ga fontana i to je umjetnicko djelo
znaci on je gotov predmet iz svakodnevnog zivota uzeo, i ''promjeno mu namjenu'' i izlozio
cilj je ovaj put da se izrazi ta apsurdnost

nadrealizam i salvador dali

evo jos jednog guzolisca, taj se bogu i vragu uvuko u supak
on je znao koristit medije tada da bi posto popularan i da bi se reklamirao
al sve u svemu ipak je bio genijalac, mora se priznat
http://www.cise.ufl.edu/~fishwick/ac/2008/Dali_Temptation_of_St_Anthony.jpg

e sad, ono brutalno, a to je konceptualna umjetnost

gledajte, ovo je umjetnost u kojem trazite neko znacenje ''sta je umjetnik htio time rec''

http://api.ning.com/files/XMfeIwCRjGZ4tMAA6gnnsW6fdm6Ww2BHGSlEyGa7*GwcSeV3gg ZuJbVdF9MDUcoiWTEcouOcpShxYJsETMHuu8qEtunp1Tph/biennale_horse_narrowweb__300x4680.jpg

http://bp2.blogger.com/_zuxC1XIxM1Q/SHlgqml5UZI/AAAAAAAAAAc/ZVdUTOGbTcQ/s400/017.jpg

tu nemam sta objasnit jer je debilno i debilno i debilno

sad ste dodirnuli samo prst od umjetnosti, ovo je sazeto da sazetije nemere bit.
kog zanima vise nek sam pocne proucavat

eto, nadam se da ste sad shvatili neke stvari
i jos nesto, koji faktori odredjuju cijenu slike:
-starost
-velicina
-tehnika
-autor
-motiv
-ulozen materijal

evo ja samim time sto studiram slikarstvo, mogo bi bez problema prodavat svoje crteze* (ne slike) za minimalno 200€
al normalno, drzavaje kakva je, u banani, pa nemogu ni dobit ni 200kn, al samo ocu da vam pokazem kak se vrjednuje i procjenjuje

i da zakljucimo:Sbitna je ideja, nemoze svatko bit umjetnik, neposta je se uvjek slavan poslje smrti ili nije potreba smrt da bi se proslavili

i da se razumjemo ima ljudi koji i dalje furaju realizam i hiperrealizam
nesta tipa ovo:
http://www.denispeterson.com/darfurptg4.jpg
tako je, ovo nije fotografija, ovo je slika slikana uljem i akrilikom na platnu
i nebi ste vjerovali, ovo je pitanje dali je umjetnost, mnogi to odbacuju jer je doslovno preslikana priroda
a ja se na takve komentare kad ih uzivo cujem nasmijem i kazem ma mozete mi polizat guzicu
jer za ovakav tip rada je potrebno svo znaje o tehnologiji + praksa i mucenje i trud dok se taj perfekcionizam postigne
ja bi ovo nazvo vrhuncem umjetnosti, dalje nemere ic, budimo realni

recimo ja guram do hiperrealizma, zato me profesor, koji je vise ekspresionisticki nastrojen, nevoli.

i sad da ja iznesem svoje misljenje o avangardnoj umjetnosti i performansu
SRANJE!
ja sve to savrseno bistro razumjem i shvacam, al meni to nepretstavlja nist.
i zbog ovakog stava me smatraju budalom na akademiji
haha
eto nadam se da sam vas barem malo osvjestio, al ovo je samo povrsina onoga sto se moze studirat i po 7 godina!
znajte da sam poprilicno krepo dok sam diva pokuso sazet na atom

:D

Korpse
09-06-2010, 23:06
Svaka ti dala. :pray:

Outmind
09-06-2010, 23:25
Daj neki sovj rad postaj čovječe!

hacker
09-06-2010, 23:27
Imaš ga ovdje:

viewtopic.php?f=1&t=5618&start=1125 (http://pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=1&t=5618&start=1125)

Tegla Ajvara
09-06-2010, 23:40
http://matan7.deviantart.com/

btw. mrzim one izjave da si kul kad pijes :S
ja bas uzivam u subotnjoj veceri ispijajuci ledeni caj od breskve ili limetu od jamnice
ili ona jos gora, nemos se napit ak neslusas cajke
omfg, napijao sam se i uz battlefield 1942 :o
a ima toga jos, znaci totalni sam endem :D

angel eye
09-06-2010, 23:47
i sad da ja iznesem svoje misljenje o avangardnoj umjetnosti i performansu
SRANJE!
ja sve to savrseno bistro razumjem i shvacam, al meni to nepretstavlja nist.
i zbog ovakog stava me smatraju budalom na akademiji
haha
+1 :D

Svaka čast na postu.

unknown
10-06-2010, 08:50
ma svi se ti slikari preseravaju.... Nacrtaju par slika i odmah organiziraju neke galerije u kojima izlože slike i čekaju da ih neki hvali. Umjetnost je zastarila. Ona samo i postoji zato što nije bilo ništa drugo no sada pošto imamo digitalne slike. Ono što želim reći jest da se svjetu svejedno postoje li umjetnici ili ne zato što oni nisu produktivni članovi društva.

cham3leon
10-06-2010, 11:49
Umjetnost je zastarila. Ona samo i postoji zato što nije bilo ništa drugo no sada pošto imamo digitalne slike.

Krivo si se izrazio, ili se šališ. Nadam se.

Definitivno play of the day.

MILF hunter
10-06-2010, 12:06
Ima 14 godina.

Feanor
10-06-2010, 12:21
Kao i uvijek umjetnost je uvijek bila stvar osobnih preferenci i ukusa, samo što je problem današnjice što svako smeće poput Lady Gage, Maddone, Ružnih baba koje se poliju krvlju i trče gole po Zagrebu ili pak jašu gole na konju po Zagrebu :D, proglašavaju umjetnošću. I onda se čovijek izgubi... Apstraktno moj prozor, baba je luda i treba je u Vrapče.

EDIT: Mislim na Lady Gagu naravno, ova baba što rči po Zg-u gola je normalna. Hahahha

unknown
10-06-2010, 12:58
Ima 14 godina.

tko ima 14?

Maloki
10-06-2010, 13:00
Hvala Isusu pa u umjetnost ulazi samo slikarstvo.

Outmind
10-06-2010, 13:44
Ne pratim baš modernu umjetnost, ali gotovo sve od ne znam egipćana i minojaca pa do mondriana i dadaizma mi je fora.

Tegla Ajvara
10-06-2010, 19:12
ma nemojte unknownaSsprdat, covjek nije samo dovoljno uopce upucenSu umjetnost, i normalno da nezna, razumite ga :D
da je umjetnost za svakog, ucili bi ju i automehanicari :nonono:

@maloki, a sta je sa kiparstvom, grafikom, fotografijom i filmom? (u glazbu i knjizevnost necu ulazit jer nije moje podrucje)

cham3leon
10-06-2010, 19:15
da je umjetnost za svakog, ucili bi ju i automehanicari :nonono:

Zašto bi trebalo učiti umjetnost da bi je mogli razumjeti?

Maloki
10-06-2010, 21:43
@maloki, a sta je sa kiparstvom, grafikom, fotografijom i filmom? (u glazbu i knjizevnost necu ulazit jer nije moje podrucje)

Malo nisi skužio što sam htio reći.

Feanor
10-06-2010, 22:23
Hvala Isusu pa u umjetnost ulazi samo slikarstvo.

Istina nije samo slikarstvo umjetnost, ali koja je ''poanta'' jahati na konju gol kao od majke rođen po Zagrebu u sred bijela dana.Sad, Ajvar je govorio o ideji i nečemu novom itd. itd. ali je*em mu mater (ne ajvaru nego onako opcenito da nebi bilo sad :D ) ovo je neukusno, degutantno i jednostavno glupo, a bogami i nema nikakvu poruku, osim da je ta ista osoba kao dijete bila opasno zapostavljena od svojih roditelja pa pokušava privuć svoju pažnju na bilokoji način...

Tegla Ajvara
10-06-2010, 22:40
@cameleon, zato jer je tolko komplicirana da ni sam nas profesor ko je je kriticar i povjesnicar umjetnosti vise nezna sta je umjetnost

Maloki
10-06-2010, 23:03
Istina nije samo slikarstvo umjetnost, ali koja je ''poanta'' jahati na konju gol kao od majke rođen po Zagrebu u sred bijela dana.
Ono je bilo upućeno Unknownu.

cham3leon
11-06-2010, 12:24
@cameleon, zato jer je tolko komplicirana da ni sam nas profesor ko je je kriticar i povjesnicar umjetnosti vise nezna sta je umjetnost

Ali umjetnost je za svih. Razumijevanje umjetnosti jest komplicirana disciplina, ali za stvaranje i "konzumiranje" umjetnosti ti ne treba nikakvo posebno obrazovanje. Da treba, ljudi ne bi nikad započeli stvarati umjetnost.

bornathepicek
11-06-2010, 13:55
Pa vraćamo se na početak, nemožeš shvatit zašto je Picasso radio onakve slike ako nemaš dobru naobrazbu.

Tegla Ajvara
11-06-2010, 16:09

Ali umjetnost je za svih. Razumijevanje umjetnosti jest komplicirana disciplina, ali za stvaranje i "konzumiranje" umjetnostiSti ne treba nikakvo posebno obrazovanje. Da treba, ljudi ne bi nikad započeli stvarati umjetnost.

normalno da treba

evo primjer!
bob ross
on je usavrsio tehniku slikanja pejzaza, da za vrjeme jedne 30-minutne emisije pred kamerama objasnjava i naslika pejzaz

ali... to nije umjetnost.
to je KIČ
on nezna nista nacrtati ili naslikati osim pejzaza, jer je to tehnika koju svaki obican covjek savlada i moze tak sta napraviti
KIČ nije umjetnost
taj covjek nije zavrsio akademiju i nema predodredjene karakteristike i nikad nece bit uvrsten medju umjetnike

kad nebi trebalo nikako znanje da bi se stvarala umjetnost, onda bi svi bili umjetnici, akademijie nebi ni postojale

i nemoze bilo tko upisat akademiju, godisnje akademija prima 8 najboljih iz cjele hrvatske bez obzira na dob
ti samo da vidis program i literaturu kroz koju mi moramo prolazit pao bi

umjetnik ne mozeSsvatko bit

cham3leon
11-06-2010, 17:09
KIČ nije umjetnost

Ovo je trebalo ići u Lady Gaga temu u Pljuvačnici :D

umjetnik ne moze svatko bit

Međutim ovo je besmisleno. Sama rečenica stoji, ali umjetnika ne određuje obrazovanje nego talent i smisao za granu umjetnosti kojom se izražava. Zapravo smo svi umjetnici, ali neki su više a neki manje talentirani za razne stvari.

Ako ja jednog dana uspijem dovršiti knjigu, ja ću biti umjetnik, a za to mi ne treba nikakva posebna škola. Uvijek je korisno učiti od drugih umjetnika da nađeš dobar način da se izraziš, ali ni za to nije dovoljno školovanje. Koliko je samo pop i rock glazbenika koji su bili nadasve uspješni i briljirali nezaboravnim hitovima uopće polazilo neku višu školu? Sigurno ima i likovnih umjetnika koji nisu studirali, i tako dalje.
S druge strane, završena akademija ova ili ona isto tako ne mora značiti kvalitetu glume. Pogledajte samo Enesa Vejzovića koji je svojedobno glumio u Dobrim Namjerama i nekoliko drugih serija. Svi ga hvale kao glumca i daju mu uloge, tip je vjerojatno završio glumačku akademiju ili nešto, ali ja bih mogao bolje glumiti od njega. Žalosno je uopće vidjeti ga na ekranu. Keanu Reeves u usporedbi s njim zaslužuje par oskara.

McPingvin_v2.0
11-06-2010, 17:41
Ako ja jednog dana uspijem dovršiti knjigu, ja ću biti umjetnik
Ne.

http://www.facebook.com/#!/notaphotographer?ref=ts

cham3leon
11-06-2010, 17:45
Točnije ako dobro ispadne. I ako dobro ispadne ja ću biti dobar umjetnik.

Dajte, jebo vas. Umjetnost nije (točnije, ne mora) biti znanost. I umjetnik može biti SVATKO.

Kid A
11-06-2010, 17:50
Ne bih se slozio s tobom(napisao bih sad detaljno kako i zasto uzimajuci primjere iz muzike ali ova vrucina me toliko izludi da sam na rubu nervnog sloma)

cham3leon
11-06-2010, 18:50
A tako.

Dakle, primjera radi, Franz Kafka, Arthur C. Clarke i Goran Bregović nisu umjetnici. Dobro je to znati.

Tegla Ajvara
11-06-2010, 18:54
Točnije ako dobro ispadne. I ako dobro ispadne ja ću biti dobar umjetnik.

Dajte, jebo vas. Umjetnost nije (točnije, ne mora) biti znanost. I umjetnik može biti SVATKO.

:nonono:

cham3leon
11-06-2010, 18:58
Svatko tko je dovoljno talentiran i sposoban da napravi dovoljno kvalitetno umjetničko djelo, to jest.

Tegla Ajvara
11-06-2010, 19:00
ovo vec moze proc
al opet imas amatere (samouke) umjetnike i pro umjetnike :thumbs2:

cham3leon
11-06-2010, 19:01
Tri primjera koje sam nabrojao bi sigurno prošli kao pro umjetnici, a nisu završili ništa vezano za umjetnost.

Kvothe
11-06-2010, 22:21
Da, ali oni nisu svatko. (Retardirana riječ, e.)

cham3leon
11-06-2010, 22:23
Naravno da nisu, ali nisu ni dobili "umjetničko" obrazovanje.

Kvothe
11-06-2010, 22:27
Ja se slažem s tim dijelom, ne moraš biti obrazovan u "struci" da bi bio umjetnik. (Ali, naravno, pomaže.)

bornathepicek
12-06-2010, 09:51
Gle kameleon, jel moš bit arhitekt a da nisi išao na faks?
Ista stvar sa umjetnošću, ti možeš sebe nazivati umjetnikom ali bez akademije ti si amaterski isprdak.

Electromaster
12-06-2010, 09:59
Možda, ali kao takav "amaterski isprdak", svejedno možeš imati više talenta, a i više zarađivati od nekog tko je završio sve škole. :)

cham3leon
12-06-2010, 13:32
Gle kameleon, jel moš bit arhitekt a da nisi išao na faks?
Ista stvar sa umjetnošću, ti možeš sebe nazivati umjetnikom ali bez akademije ti si amaterski isprdak.

Ni približno. Građevina/arhitektura je struka, umjetnost nije. Umjetnost ne možeš odrediti, izračunati, niti te itko može naučiti biti umjetnikom.

Po tebi moja gornja tri primjera (Kafka, Clarke, Bregović) nisu umjetnici nego amaterski isprdci?

@Predo: Točno tako, odnosno, to što si završio neku umjetničku akademiju ne znači da si s time postao umjetnik. Možda si malo poboljšao svoju tehniku i produbio znanje o radovima drugih, ali nitko ne može postati umjetnik zahvaljujući školovanju.

str1k3r
12-06-2010, 13:48
Gospodo, jedna bitna stvar, nije bitno tko nacrta nacrt, bitno je tko potpiše. Tako da, u neku ruku, ti možeš biti arhitekt, ali ti se to ne priznaje jer je netko drugi potpisao. Drugim riječima: nema dozvole za projektiranje - nema potpisa. A dozvolu možeš dobiti samo kad si dia.

cham3leon
12-06-2010, 14:16
Hoćeš reći da je meni zabranjeno baviti se umjetnošću dok ne završim neku umjetničku akademiju?

str1k3r
12-06-2010, 14:17
Govorio sam za arhitekturu. :)

cham3leon
12-06-2010, 14:19
Dobro, ali mi raspravljamo o umjetnosti. Arhitektura je bila spomenuta samo kao metafora.

str1k3r
12-06-2010, 14:22
Arhitektura, u neku ruku, je umjetnost. :)

cham3leon
12-06-2010, 14:24
I strojarstvo je na isti način s jedne strane umjetnost, ali kad pričam o umjetnosti mislim da je potpuno jasno o čemu govorim. Stvarima koje nisu nikako produktivne ni korisne, ali koje radimo za takoreći zabavu nas i drugih.

str1k3r
12-06-2010, 14:27
Pa, ono, uzmi si ukrase barokne zgrade. Jesu li korisni i produktivni? Nisu, naravno.

cham3leon
12-06-2010, 15:06
To je dašak umjetnosti koji se očekuje u toj struci i koji je poželjan. Isto kao kod razvoja većine igara koje su bolje kad se unese malo umjetnosti u njih.

Outmind
12-06-2010, 21:41
I strojarstvo je na isti način s jedne strane umjetnost, ali kad pričam o umjetnosti mislim da je potpuno jasno o čemu govorim. Stvarima koje nisu nikako produktivne ni korisne, ali koje radimo za takoreći zabavu nas i drugih.

Dakle i subotnji izlazakk je umjetnost?

Kvothe
12-06-2010, 22:08
To nije definicija umjetnosti. Štoviše, takvo viđenje umjetnosti postoji tek od 19. stoljeća...

cham3leon
12-06-2010, 22:14

I moje postanje sada je jednim jako malim dijelom umjetnost. Valjda. Ma nije ni bitno. Poanta cijele priče je da se ne moraš školovati da bi bio dobar umjetnik.

Kvothe
12-06-2010, 22:16
I moje postanje sada je jednim jako malim dijelom umjetnost. Valjda. Ma nije ni bitno.
Ok, polako.