Log in

Pogledaj cijelu verziju : LCD ili LED

SiNO22
09-05-2010, 10:46
kojji monitor je isplativije kupiti?! bit ce koristen najviše za igranje

http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTempla ... ra=1013129 (http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1013129)

ili

http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTempla ... ra=1013060 (http://vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1013060)

IGoR_2803
09-05-2010, 11:06
drugi ne bih nikako uzimao osobno, ako zbog ničeg drugog onda zbog fullHD reze @21.5''... presitno imho...

W3DR4N
09-05-2010, 11:58
Hebeš LED, za tu lovu se uzima 24' monitor.

marijanovic
09-05-2010, 12:04
Pitati "LCD ili LED" je kao da pitaš "Dizel automobil ili dizel Volkswagen".
LED monitori/televizori ne postoje. To na šta se misli su obični LCD monitori/televizori s LED pozadinskim osvjetljenjem.

RIDER32
09-05-2010, 12:10
LED monitori/televizori ne postoje.
:?
f8S8tbQMp2k

Razzarach
09-05-2010, 14:51
OLED =/= LED

SiNO22
09-05-2010, 14:56
znaci da je bolje onda uzet 24" full hd monitor nego 22" led full hd???

RIDER32
09-05-2010, 15:00
Valjda... Razliku ces teže primjetiti a velicinu lagano...

SiNO22
09-05-2010, 15:03
pa nadam se da bude razlika primjetna s obzirom na trenutni 22" monitor na kojem igram na rezuluciji 1650*1050....

Razzarach
09-05-2010, 15:05
a uzmi veci LCD, led sam nabije cijenu a neces vidit veliku razliku ak imas kvalitetan LCD... LED sam nabije kontraste malo.

marijanovic
09-05-2010, 15:21
Prelaziti s 22" 1680x1050 na 23-24" 1920x1080 je glupost.
Dobije se samo par centimetara širi monitor.
Da je 24" 1920x1200 ili veči monitor - to bi onda bio biznis.

SiNO22
09-05-2010, 15:24
a razlika nebude primjetna?? mislim na fullhd....znaci dolazi u obzir samo 24" na više?! ako imate kakve linkove, preporuke samo stavite...

marijanovic
09-05-2010, 15:35
a razlika nebude primjetna?? mislim na fullhd....znaci dolazi u obzir samo 24" na više?! ako imate kakve linkove, preporuke samo stavite...

Jedina razlika koju ćeš osjetiti je da ti je monitor širi. Malo će ti web stranice dok se ne privikneš izgledati čudnije.
I igre naravno. Ali neke razlike u kvaliteti slike kao ni neko drastično povećanje prostora nećeš osjetiti.

Constantine
09-05-2010, 15:42
nije,dobije se veca fullHD reza,prirodniji AR...
Ja sam presao i nisam pozalio,nimalo.

SiNO22
09-05-2010, 15:54

prešao na 24"??? preporucite koji i ima kakva razlika u hdmi prikljicku....i to...ne razumijem se bas pa...

Razzarach
09-05-2010, 16:09
HDMI podrzava i prjenos zvuka, to imas sam na ATi grafama pa...
A i to imas sam na HD monitorima pa...
I ak oces HDMI kupi neki dobar kabel, ona sranja za cca 50kn nis ne valjaju... 150kn min.

Constantine
09-05-2010, 16:11

prešao na 24"??? preporucite koji i ima kakva razlika u hdmi prikljicku....i to...ne razumijem se bas pa...
ne,presao na 23,6" :)

Doctor Freak
10-05-2010, 21:17

Prvo bi trebao znati pravu razliku izmedu 16:9 i 16:10 omjera pa tek onda pricao ovakve nebuloze.

I da normalno da se osjeti razlika sa prelaska 22 na 24 incha...ono helllou...

A kaj se tice HDMI kabla kaj je neko pital...uzmi najjeftinijeg kojeg nades...sve je to isti vrag...vjeruj mi ;)

SiNO22
10-05-2010, 21:32
najvjerojanije cu uzet 24" led monitor...to je ipak buducnost, a ima i fullhd a kontrast je puno puno veci u odnosu na lcd, gdje ce do izrazaja sigurno doci kvaliteta

marijanovic
10-05-2010, 21:44

Prvo bi trebao znati pravu razliku izmedu 16:9 i 16:10 omjera pa tek onda pricao ovakve nebuloze.

I da normalno da se osjeti razlika sa prelaska 22 na 24 incha...ono helllou...

A kaj se tice HDMI kabla kaj je neko pital...uzmi najjeftinijeg kojeg nades...sve je to isti vrag...vjeruj mi ;)

Pitanje je tko tu zna pravu razliku. Tvrdiš da ja ne znam, a nisi to ničime potvrdio. Dokaži da znaš bolje nego ja.

Činjenica je da je 16:10 prirodniji omjer, da se uklapa u "zlatni rez" i još hrpu toga.
Jedina dva argumenta za 16:9 omjer su manje otpada pri izradi matrica i HD materijali.
No kino filmovi se i dalje snimaju u 7:3 cinemascope formatu, što i dalje ne popunjava cijeli zaslon 16:9 uređaja.

Da, osjeti se prijelaz s 22 na 24 inča, nitko nije to osporavao. Samo je takav prijelaz neisplativ i beznačajan.

Što se kabela tiče, itekako se osjeti razlika između jako jeftinog i skupog. No opet, razlika je mizerna.
Ne isplati se dati 100 Kn više za samo malo bolje.

Constantine
10-05-2010, 21:44
najvjerojanije cu uzet 24" led monitor...to je ipak buducnost, a ima i fullhd a kontrast je puno puno veci u odnosu na lcd, gdje ce do izrazaja sigurno doci kvaliteta

:rotfl:
jesi ti upravo preformulirao tekst sa stranice nekog od proizvođača LED monitora?

cham3leon
10-05-2010, 21:59
Samsung Syncmaster P2350. Kupio sam taj monitor, i prezadovoljan sam. 23", FullHD, Full wide 16:9, kontrast je za jedan PC monitor predobar, boje fantastične. Mislim da ti je oko 1500 - 1700 kn sada.

Doctor Freak
10-05-2010, 22:01
Pitanje je tko tu zna pravu razliku. Tvrdiš da ja ne znam, a nisi to ničime potvrdio. Dokaži da znaš bolje nego ja.

Pa normalno da znam više i bolje od tebe jer osim što imam gro više iskustva od tebe neam preko 50% postova u kojima trakeljam gluposti i filozofije.

Činjenica je da je 16:10 prirodniji omjer, da se uklapa u "zlatni rez" i još hrpu toga.
Jedina dva argumenta za 16:9 omjer su manje otpada pri izradi matrica i HD materijali.
No kino filmovi se i dalje snimaju u 7:3 cinemascope formatu, što i dalje ne popunjava cijeli zaslon 16:9 uređaja.

Prirodniji omjer na 16:10 monitoru koji su viši od onih na 16:9 a upravo veća širina pogoduje boljem pogledu s obzirom da više vidimo u širinu.

Kakve veze ima kino i njihov format sa fullHD Rezolucijom???

Da, osjeti se prijelaz s 22 na 24 inča, nitko nije to osporavao. Samo je takav prijelaz neisplativ i beznačajan.

Aha da razlike ima ali je beznačajna. Ali je zato ima prelaskom sa 20 na 22 : )))

Bravo ti i tvoje dipl ing doc šeme ;)

Što se kabela tiče, itekako se osjeti razlika između jako jeftinog i skupog. No opet, razlika je mizerna.
Ne isplati se dati 100 Kn više za samo malo bolje.

Jako jeftin je kaj? Onaj za 100kn a jeftin je 50kn??

Kakve su to razlike? Ovaj mizerne razlike? Ti ih fakat osjetiš?? A da ni neznas tko proizvodi najkvalitetnije HDMI kablove trenutno na trzistu a kamoli da bi znao pravu razliku izmedu njih i onih najjeftiniji..

I ne zaboravi da dok ti tu sebi pišeš virtualne doktor-guru-superhardwaremadafakaman potpise ja šarafim po grafama ;)

I daj mi probaj još jednom poslat PM...dal sam završio koji faks...jer mnogo govori o tvojim znanjima i mocima ;)

marijanovic
10-05-2010, 22:49
Ne vrijedi, gdje god se u raspravu uključi Doctor Freak, svi drugi se trebaju maknut.
Čovjek zna znanje, nitko drugi ništa ne zna. :evil:
Ako se on već udostojio uključiti u temu, nema šta da drugi govore.
Nedo bog da slučajno posumnjaju u njegovo znanje, tima koji sumnjaju nije mjesto na ovom forumu.

Recimo, odakle njemu spoznaja o tome tko ima kakvog iskustva u radu s čime? Joj da, pa on sve zna.
Kako se samo usudimo sumnjati.

Čovjek bolje vidi u širinu? Da, malo veće vidno polje nego u visinu.
No opet, zar bi zbog toga trebalo monitor omatati oko glave? Ta znamo svi da i kad gledaš u širinu, slika ti se zamućuje bliže rubovima, dakle najbolje jest gledati ravno spred sebe bez pretjeranog švrljanja očima ili zakretanja glave.
Što je sa onima koji zbog slabijeg vida ne vide tako dobro u širinu? Recimo, ja na desno oko imam smanjenu vidljivost (nekih 40% samo). Misliš da bi meni najviše pogodovao 21:9 tj 7:3 monitor?

Kakve veze ima kino format s HD rezolucijom?
-Lakše prebacivanje snimljenog materijala u materijal pogodan za prikaz na televizorima.
-Doživljaj iz kina "dovesti u domove" samo kako bi se kupovali novi televizori, playeri, kompovi,...
-Bit HD i jest u količini detalja na slici, njenoj razlučivosti.

Razlike ima kad s 15", 17" ili 19" omjera 4:3 prelaziš na 20+ omjera 16:10 ili 16:9.
16:9 ima prednost samo za video materijale; TV, filmovi, serije i konzole.
16:10 je ugodnije za uredski rad (recimo Excel, AutoCad, ...), igre, internet, ...
Debate oko 16:10 vs 16:9 vode se već godinama. Pravog pobjednika još nema.

Zbog nećega mora postojati razlika jeftino/skupo. Da je isto isto bi i koštalo.
Ako si završio ekonomiju, Doktore Friče, morao bi ti biti poznat pojam "cijena koštanja" i kako se dobija.

Završio dva faksa da šarafa po grafama? :pray: :rotfl:

Btw; prvi si ti spomenuo faks/diplome. Očito ti nešto smeta.

IGoR_2803
10-05-2010, 22:52
jebemu mater, šta ne možete raspravljati normalno bez prozivanja... ako je netko nekaj krivo iznio kažeš mu što je krivo i bok...

Doctor Freak
10-05-2010, 23:01
i od sveg kaj si reko prosjek ljudi nisu oni koje hebu oci kao tebe...jer ti ja kao niti ostali nismo krivi kaj si kako se to danas naziva u medicini malo "retardiran na oko" bez zamjere....

I BTW ak hocu kino nebudem si kupoval za to PC monitor.

Da nebudem...i sav tekst koji si napisao pada u vodu.

A razlika jeftino skupo je u nekim stvarima u pranju mozgova. Al glavno da ti razliku znaš.

Uspoređuješ kino sa hd formatom...i sve to skupa sa pc monitorima...ajd bježi ča...

Nisi vrijedan pisanja...i kaj se mene tice mozes dalje pisat bajke...i dont care...

RIDER32
10-05-2010, 23:52
Ovo je prvi flejm od tvog povratka? :D

Sickmanno1
11-05-2010, 01:59
Nije...nebrini :D

Doctor Freak
11-05-2010, 08:47
O kakvom vi flejmu to pricate??

O tome sto je vas 99% noobasto i pisete gluposti pa kad vas se poklopi freak je doso provocirat,srat,jeb a t nam mamu i tako????

Meni život ne ovisi o forumu pa mogu pisat bez dlake na jeziku i svakome rec sta ga ide...

Marijanovic je dosao ovdje na forum kao totalni antitalent...da bi sad na kraju bio faca jer zna procitat nekoliko tema svakog dana pa zapamti neke stvari.

Ja si dam spolovilo rezat ak je on imal LED monitor doma i ak zna fakat pravu razliku izmedu hdmi kabla za 100kn i onog od 2000kn.

A ak ste vi tolko hebeno pametni i ja ne valjam onda se i vi uljucite. Ali normalno da nemate kaj dodati kad se sve zna.Stoga STFU.

I nemojte se zanemarivat mojim dolaskom.

RIDER32
11-05-2010, 12:39
Pricamo o tome da se ekipa koja je ovdje vec godinama voli i oce zafrkavati a ti sve shvacas ozbiljno.

I uz to još se voliš pravit užasno pametan. Nekažem da nisi ali nemoraš nam to nabijat na nos u svakom postu. To bi sami trebali s vremenom shvatiti.
I ćim neko nešto zna manje dobro od tebe odma, po tebi, piše gluposti i n00b je koi je tu došo srat i pravit se pametan. To u biti ostavlja suprotan dojam.

Tebi bi izgleda najbolje odgovaralo da si ti tu sam koji odgovaraš na pitanja i probleme a mi sao da ispitujemo.

cham3leon
11-05-2010, 13:07
I nemojte se zanemarivat mojim dolaskom.
Zamarat, perhaps?

Btw, ova rasprava me podsjeća na onaj vic kad Mujo vozi autocestom, a na radiju javljaju da neki luđak po autocesti vozi u krivom smjeru na što kaže Mujo "Ma šta jedan? Hiljade!"

Odnosno koja je šansa da je AMD jednostavno pametniji od svih ostalih entiteta na forumu.

SiNO22
11-05-2010, 13:09
mogu ja dobit odgovor na moje pitanje, dali cu pogriješiti ako uzmem 24" acerov led monitor

marijanovic
11-05-2010, 13:32
mogu ja dobit odgovor na moje pitanje, dali cu pogriješiti ako uzmem 24" acerov led monitor

Nećeš ako je FullHD ili veća rezoucija, ako ima pregršt opcija, ako ima refresh od 5 ms (black to black) ilitiga 2 ms (gray to gray), ako ima DVI ili HDMI (ako nije ograničen aalognim ulazom) i ako ti se estetski sviđa.
Nije pogreška s 22" preći na 24", samo je moje mišljenje da je to nepotrebno, neznatno i neisplativo.

Recimo, prije bih uzeo još jedan monitor kakav imam pa koristio dva. No takav setup nije za igranje (smetala bi debela crna traka između ekrana), ali je bolji za CAD, obradu fotografija, programiranje, rad s dva ili više programa istovremeno i slično.
Recimo meni je fora na jednom zaslonu imati recimo sliku a na drugom menije i opcije za uređenje (Photoshop), na jednom zaslonu html kod, na drugom otvoren browser (pri izradi web stranica), na jednom zaslonu web na drugom film, na jednom recimo Simulink dok na drugom Command Window (Matlab) itd itd.

RIDER32
11-05-2010, 14:43
Ja sam osobno probavao kombinirati 2 monitora i to je bilo samo užas i katastrofa... Nikako ih nisam mogo iskoristiti kako spada a sumnjam da ih još puno ljudi idkoristiti....

jedan veći monitor > dva manja

Niko Bellic
11-05-2010, 15:05
Moj odgovor bi bio "ne isplati se", no ako ti imaš veliku želju kupiti taj monitor i viška novaca da to realiziraš, onda si slobodno ispuni želju. Mislim da je tu jedina dvojba ona oko isplativost takve kupnje. Da kupuješ 26" ili 27" to bi već bilo vrijedno ulaganja, ali mislim da od ta 2" nećeš puno profitirati i da ćeš kada ti novci zatrebaju za nešto drugo požaliti što si ganjao minimalno poboljšanje.

Sickmanno1
11-05-2010, 17:00
Ja sam osobno probavao kombinirati 2 monitora i to je bilo samo užas i katastrofa... Nikako ih nisam mogo iskoristiti kako spada a sumnjam da ih još puno ljudi idkoristiti....

2 ili vise monitora su potrebni profesionalcima za posao, a ne njubovima koji bi jedan koristili za GTA, a drugi za pcplay forum xD

SiNO22
11-05-2010, 18:03
ok, potpuno shvatio da je ulaganje NEpotrebno....onda me zanima sljedece imam 2x2gb kingmax ddr2...ako ubodem 2gb ddr3....dobivam šta stim, ili? i jel moguce imati u maticnoj ploci ddr2 memoriju i ddr3 memoriju?

Constantine
11-05-2010, 18:05
lol ne.

RIDER32
11-05-2010, 18:14

2 ili vise monitora su potrebni profesionalcima za posao, a ne njubovima koji bi jedan koristili za GTA, a drugi za pcplay forum xD
E upravo o tome pricam :D

Doctor Freak
11-05-2010, 19:57
Pricamo o tome da se ekipa koja je ovdje vec godinama voli i oce zafrkavati a ti sve shvacas ozbiljno.

I uz to još se voliš pravit užasno pametan. Nekažem da nisi ali nemoraš nam to nabijat na nos u svakom postu. To bi sami trebali s vremenom shvatiti.
I ćim neko nešto zna manje dobro od tebe odma, po tebi, piše gluposti i n00b je koi je tu došo srat i pravit se pametan. To u biti ostavlja suprotan dojam.

Tebi bi izgleda najbolje odgovaralo da si ti tu sam koji odgovaraš na pitanja i probleme a mi sao da ispitujemo.

Pa da mislim da bi i tebi bilo debilno da ti netko prica "napamet" sto je dobro, sto nije i zasto je to tako...

Nisam najpametniji na svijetu ali iritira cinjenica da se neki ljudi ovdje guraju davati savjete koje bubaju bez veze, ili su procitali negdje tamo di ni sami ne znaju...

Ja 99% stvari govorim iz prve ruke koje sam dozivio/isprobao...i meni je ionak svejedno ko si kaj misli o meni i dal ce prihvatit ono sto govorim, al ne mozes doc kao totalni amater na forum i nakon par mjeseci odg na pitanja ko da si pobrao pamet cijelog svijeta.

Ok nešto ne kuzim kako spada, dam si truda, proucim, isprobam ako sam u mogucnosti i znam istinu. A neki rade totalne failove. Vjerovatno se u nesto razumijes malo vise nego prosjecno i vjerujem da znas kada netko faila ili prica napamet??

I tu je poanta...a to sto sam bez dlake na jeziku i sto se nekad cini da pretjeruje jbg takav sam...il prihvati il bjezi...nema druge...

Jesam kad nekog odjebo u širokom luku ak me normalno nekaj pital?? Nisam. Imate moj PM imate mail imate msn...imate sve...slobodno pitajte,,,meni je to posao a ne zanimacija kao vama.

Ne pokašavam niti ne zelim neke bespotrebne tenzije, svade,nadmudrivanja niti testove tko je bolji i tko vise zna. Samo ne mogu razgovarati sa nekime tko u isti kos stavlja sliku sa kina, HD materijal i PC monitore. A pogotovo kad ranije prica kako se super osjeti prelazak sa 20" na 22" a sa 22" na 24" i ne tako...ono logika ti govori koji fail...

I normalno da se moze sve ljudski ;)

ok, potpuno shvatio da je ulaganje NEpotrebno....onda me zanima sljedece imam 2x2gb kingmax ddr2...ako ubodem 2gb ddr3....dobivam šta stim, ili? i jel moguce imati u maticnoj ploci ddr2 memoriju i ddr3 memoriju?

Prelazak sa 22" monitora na 24" monitor ti se jedino isplati ako prodajom 22" monitora dodaš do maximalno 250kn za 24" inci. U suprotnom ne.

A kaj se rama tice ostani na ovome na cemu su trenutno.

RIDER32
11-05-2010, 20:09
Oke oke mogo bi ti tu piskarati odgovore na kojekaka pitanja al mi se neda tak da...

Nisam reko da bljzgariš tamo kad ste pricali o kablovima i incima (jer također djelim slicno mišljenje) samo me interesira zašto si ti rekorder na ovom forumu po raspisivanju takvih kilometarskih postova koji nakraju lice na frame...

Niko Bellic
11-05-2010, 20:53
Freak je očito (koliko sam skužio) vrlo temperamentan karakter, pa zato... Vjerojatno vuče korijenje iz Španije. :)