Log in

Pogledaj cijelu verziju : Realnost i upravljivost u F1 2010 - trailer

IgGy
26-04-2010, 16:53
Formula 1 nam je definitivno nedostajala na PC-u, no Codemasters će to konačno ispraviti. Samo, nikako da dočekamo. No, dok čekamo, pogledajmo novi "dev diary". Nekadašnji pilot Formula 1 bolida Anthony Davidson, te razvojni tim Codemastersa razglaba o realnosti i upravljivosti bolida u nadolazećoj simulaciji Formule 1, F1 2010.

ZQoGYVcncNw

fear
26-04-2010, 18:07
Kako ovo dobro izgleda i kako jedva čekam ovo.
Na polici mi još uvijek stoji F1 2002 tako da če ovo biti odlično osvježenje.

cham3leon
26-04-2010, 18:12
Neće ovo biti slično F1 2002 bojim se. Pitanje je hoće li uopće biti simulacija. Ovaj dev diary ne otkriva ama baš ništa. Ono malo gameplaya nije otkrilo koliko se osjete g-sile u bolidu, koliko ga lako zanaša i slično.

Aral
26-04-2010, 20:52
Kako predobro. Savršeno. Samo nek ponude handling na nivou GRID-a te simulacijski opcinalni (koji je ovak i onak 80% ljudi na pc-u neigriv al svakako dobrodošao) i ja sretan. Ovo sam čekao 10godina, konačno bog auto racinga dolazi na komp. Kao zagriženi F1 fan, ovo jedva čekam.

Praetorian
26-04-2010, 20:55
Nadam se samo da ce biti modova, da se za svaku sezonu sve updejta, staze timovi i tak.

cham3leon
26-04-2010, 21:35
Simulacijski modovi su itekako igrivi, jedini je problem kad igrač ne zna mijenjat brzine i ne stiskat gas/kočnicu do daske svaki put.

S druge strane, arkadna F1 (kakvih je već bilo) nalikuje na utrku bumper-autićima iz luna parka koji su magično poprimili izgled F1 bolida i nema veze sa vožnjom. One fore da simulacije većini ljudi nisu igrive jer trebaš bit pr0 sk1llz maher da bi te zabavile jednostavno ne stoje. Svaka prava simulacija uz najhardcore postavke ima i sve moguće opcije olakšavanja težine, od AI-a protivnika do same fizike vožnje tako da svatko može voziti na težini koja mu paše.
Prvi put kad sam igrao GTR pred mnogo godina, krenuo sam na niskoj težini sa mnogo dodatnih pomoći vozeći NA TIPKOVNICU (naizgled nemoguće, ali kad se postavke olakšaju, može se).
Naravno, pošto sam prije igrao gotovo samo arkade, išlo mi je prilično loše, nisam potrefio nijedan apex kako treba, kasna/rana kočenja, itd., ali nakon prvog kruga skužio sam da je to najbolja vožnja koju sam ikad probao i da u simulaciji vožnje automobila NIKAD nisam toliko guštao.

Od svih trka u NFS-u tu mi je bilo kudikamo zabavnije samo voziti po praznom Spa Francorchampsu i pokušavati skinuti vlastito najbolje vrijeme. Tu sam prvi put doživio kako je zabavno voziti. Nijedna igra prije ili poslije nije mi došla ni blizu tome, pogotovo ako je arkada. Jest, teže je, ali tek ako ne koristite nikakve pomoći za početnike. Jer ako vam je takva igra frustrirajuća sa četverostrukim TCS-om i sprečavanjem blokiranja kočnica, onda vjerojatno ne biste bili sposobni voziti ni Mario Kart ili LEGO Racers autiće.

bezimeni
26-04-2010, 21:47
Hebo teške simulacije...samo neka oni nama daju igrivu arkadu sa simulacijskim elemtima i ja zadovoljan.Grid , Dirt , Shift ...to se traži :thumbs2: .

cham3leon
26-04-2010, 22:01
Kao što rekoh, 99% simulacija nije nužno teško, a reći da su neigrive je veća glupost od Vedranovih provala o neuporabljivosti Symbiana, Linuxa, itd.

Aral
26-04-2010, 23:12
Ja simulacije jedino i igram na tipkovnici :) Dobro ajd, kupio sam xboxov kontroler kad je izašao shift pa su se neke stvari promijenile. Za pravi gušt bi htio da ima simulacijski mod, kojeg možemo podesit do najsitnijih detalja; s druge strane bi pak htio nešto tipa grid, da mogu mozak na pašu i odvozit par krugova bez puno zajebancije. Pošto je to Codemasters nadam se da će napravit dobar posao. Plus, tu puno očekujem od zvuka, prvenstveno zvuka mašina, efekata kiše na kacigi, grafičkom prikazu te ostalim stvarima.

Neven <R>
26-04-2010, 23:48
Samo nek ponude handling na nivou GRID-a
:scared:

Aral
27-04-2010, 00:36
Što se tiće arkadnog dijela, te da bude prilagođen formuli. Bolji, jednostavniji te user friendly, a da je od codemastersa, nećeš nać na tržištu. A pošto je to codemasters, iskemijat će sve živo i neživo ovdje. Prošlo je doba pravih simulacija, bilo bi pravo čudo da tu nešto dobro naprave. Al ipak, nadam se...u filmiću su govorili da će čak i vjetar igrat ulogu u tome kako će se formula ponašat, nadajmo se dobrom. A za arkadni dio...tu leži pak druga zabava.

bezimeni
27-04-2010, 18:58
Kao što rekoh, 99% simulacija nije nužno teško, a reći da su neigrive je veća glupost od Vedranovih provala o neuporabljivosti Symbiana, Linuxa, itd.

Igrao sam sve tvoje hvaljene simulacije .Nije problem u težini nego je problem u sporoj krivulji učenja , potrebnom vremenu kojeg moraš uložiti u nešto takvo i sl.Arkade znaju biti i teže nego simulacije kada AI vara i nema veze sa zdravim mozgom.Takve arkade ne igram. Problem je u dozi zabave koju u ove tri ( Dirt , Shift , Grid ) igre dobiješ odmah čim upališ prvu trku .Meni koji se vozim svaki dan gdje moram paziti na budale po cesti bilo za volanom ili na biciklu ili pješake...moram paziti na ograničenja brzine jer su kazne ogromne , moram paziti gdje parkiram jer su kazne ogromne ...moram paziti na sto stvari .I sad da dođem kući nakon što sam se iznervirao u gradskim gužvama i da uzmem u ruke nešto što moram učiti ... :yuck: .Najmanje mi treba da još moram učiti staze na pamet , voziti treninge , zajebavati se poštelavanjem ovjesa i sl.

Nadam se dobrom omjeru zabave i realnosti.Ako u prvih pola sata ne uhvatim ritam i ne nađem se na kraju utrke među prvih nekoliko na nekoj srednjoj težini , znam da takva vožnja nije za mene.

W1k1n6
28-04-2010, 13:23
Simulacije Formule su malo drugačiji tip trkaćih igara. Kao i u drugim vožnjama moraš dobro naštrebati svaku stazu da bi znao s kojom brzinom ulaziš u koji zavoj i kojom putanjom, ali moraš dosta znati i o samom automobilu, mašini, ovjesu, balansu težine, gumama, drugim bolidima, vozačima... Znači predispozicija je da ekstremno voliš sam sport, jer inače nećeš imati neki poseban užitak. Fanovi obično započnu voziti u arkadnom modu i onda polako povećavaju "realnost" sve dok ne postignu savršenstvo. To znači da ćeš morati odvesti na tisuće i tisuće puta jedne te iste staze (krugove), no ako ti to nije neki gušt onda ćeš u najboljem slučaju završiti jednu "arkadnu" sezonu i otići na neku drugu igru. Ja sam recimo tu negdje kada je riječ o Formulama, volim ih pogledat u nedjelju popodne poslije ručka i nabacit ću sigurno koji krug u F1 2010 s mojim omiljenim vozačima (Schumi, Massa), ali nisam toliko zaluđen da bi znao kad me neko probudi u 3 ujutro u kojoj brzini se ulazi u McLeanov zavoj u Donnington Parku :)

Aral
28-04-2010, 13:29
I ja sam ko ti, volim formulu al ne opet da sam čisti fanatik. Sigurno ću počet u arkadnom da se upoznam sa igrom i onda prelazit na sve realnije i teže. Jedva čekam da čujem zvuk motora, osječaj vožnje i sl. Kvragu, 10 god. je prošlo od zadnje formule, konačno ćemo i mi doć na svoje.

cham3leon
28-04-2010, 13:42
Zato ima sva sila modova za druge igre sa sezonama f1 do 2009.

I da, Donington park se u F1 ne vozi već jaaako dugo :D
Doduše ja ga ipak znam napamet

Neven <R>
28-04-2010, 13:48
Trebao je biti ove sezone Donnington, al je sad cijela staza u kršu zbog financijskih problema.

Chuky
29-04-2010, 12:23
Meni se čini da će ovo biti u stilu Grida, Shifta i Dirta, a ne prava simulacija, ali nema veze, predugo nije bilo poštene F1 igre pa će i ovo biti dobro.
Mislim da je Codemasters dobio licencu za nekoliko sezone što znači da možemo očekivati i F1 2011, 2012 itd.

Aral
29-04-2010, 12:31
A gle, u videu su rekli arkadni mod, znači tipa Grid, te simulacijski. Pitanje je sad što taj simulacijski znači, pošto svatko sebi definira što je simulacija.

W1k1n6
29-04-2010, 15:08
Ma ne treba se time zamarati, bez obzira bila više ili manje arkadna, igra će kao i sve druge biti onoliko dobra koliko će joj biti dobar gameplay.
BTW, znam da se Donnington Park ne vozi, ali mi je pao prvi na pamet zbog Monsters Of Rock, odnosno u zadnjih 5-6 godina Download festivala.

Aral
29-04-2010, 16:03
Ja samo čekam da mogu unutrar kokpita turirat mašinu, hoću čut onaj prebolestan zvuk

W1k1n6
30-04-2010, 14:07
Mogu li nadmašiti rFactor, pitanje je sad? Pogledajte kako Vettel koristi ovu simulaciju kako bi prezentirao stazu u Bahreinu.
Napomena, simulator Red Bulla koristi samo rFactor engine, ovaj "mod" je rađen posebno za njih od strane moddera koje su angažirali i ne može se nigdje skinuti, a i kompatibilan je 100% s njihovim ovogodišnjim bolidom. Navodno je ovo jedini simulator koji ima jedna F1 ekipa da je po kvaliteti uz bok Ferrarijevom koji se do sada smatrao najboljim, mada je to teško za povjerovati jer Ferrarijev je čitava jedna zgrada :)

yq38ta4qqvI

EDIT: Inače Ferrarijev F1 simulator je monstrum od 200 tona, koristi 10 računala, 5 ogromnih video screenova i 3500W Dolby sound sistem, brdo hidraulike i druge perverzije koje si baš i ne možemo priuštiti za igranje samo tako :)
http://cdn.ferrari.com/English/News/Pag ... _news.aspx (http://cdn.ferrari.com/English/News/Pages/091222_F1_news.aspx)

Aral
15-05-2010, 20:53
UK Weather Dev Diary (http://www.gametrailers.com/video/uk-weather-f1-2010/100227)

Kako ovo čekam, jaoooo :pray: