PDA

Pogledaj cijelu verziju : Pomoc oko nove maticne

cerberi
10-04-2010, 14:05
Bok,

Kupio sam matičnu Sapphire am2rx790 i sad kad ocu snimiti drivere za to na cd-u ne vidim drivere za chipset. imam neki vrag ATI Southbridge. nisam bas previse imao susreta sa ati-em pa neam pojma sta je to. da nisu to driveri za chipset?

i nadalje, pokušavam si snimit graficku, drivere za nju. i svaki put tokom instalacije monitor postane crn, slika crna, komp radi. kad restartam komp sve radi ok, kaze driveri instalirani. e sad, pokrenuo sam Bad Company 2 i opet crna slika, zvuk radi... i onda sam pokrenuo u windowed mode-u i tamo radi super. ista prica sa MW 2... pomazite...

RIDER32
10-04-2010, 14:16
A da kažeš o kojem se windowsu radi? :roll:

Inace... Vista i 7 imaju integrirane drivere za maticne tako da netreba ništa instalirati (osim za zvuk).

Snakepriest
10-04-2010, 15:56
ja sam par puta imao Vistu i jednom win7 i nikad nisam trebao instaliravat drivere za plocu,cak ni za zvuk...

cerberi
10-04-2010, 17:52
zaboravih. windows 7 64bit. znam da imaju drivere i da sve sami snime al pošto me zajebavaju driveri za graficku sam mislio da je mozda do maticne.

šta je taj ATI southbridge? jel to chipset?

marijanovic
10-04-2010, 18:23
šta je taj ATI southbridge? jel to chipset?

Da, to je dio čipseta koji se sastoji od Southbridge, Northbridge i još nekih sitnica.
Uglavnom, drivere za to imaš na http://game.amd.comSi izlaze novi na mjesečnoj bazi kao i za grafe.
I da, Windowsi nemaju najnoviji driver nikada za ništa.
To što sve radi "out of the box" ne znači i da je sve najnovije i da sve radi najoptimalnije.

cerberi
10-04-2010, 21:25
evo uspio sam srediti da radi kak treba sve. morao sam uci u onaj "Enable low res mode 640 * 480" tako nekako se zove i onda kada sam restartao komp sve radi normalno...