PDA

Pogledaj cijelu verziju : "Ukinimo državnu maturu!"

Maloki
01-04-2010, 22:57
Ne shvaćam koji je vrag ljudima da se stalno žale na državnu maturu?
Zar ne vide da su stvari skroz pojednostavljene i da su sami ispiti mačji kašalj?
Ne moraš više polagati maturu u školi, ako si u gimnaziji ne pišeš više ni maturalni rad i nema više prijemnih.
Sve je to zamjenjeno skupom testova sa najosnovnijim pitanjima pojedinih predmeta.
Primjer čisto banalnog testa je niža razina matematike koja obuhvaća samo prvi i drugi razred srednje škole.
Pošalji pomoćnog keramičara i riješit će ti to.

Debili.

hrčak
01-04-2010, 22:59
Ljudi se žale jer neće više moći naštrebat gradivo za jedamput i imat pun qrac petica s kojima buju išli na fakultet nek buju sada morali malo učiti, što i izgleda većina ne radi.

Deadwalker
01-04-2010, 22:59
Psihilogija. Ljudi se odupiru promjenama. Ne poznaju to i boje se toga, iako je zapravo bolje nego prije. Nist specijalno i nist novo :)

McPingvin_v2.0
01-04-2010, 23:23
Ljudi se žale jer neće više moći naštrebat gradivo za jedamput i imat pun qrac petica s kojima buju išli na fakultet nek buju sada morali malo učiti, što i izgleda većina ne radi.
Ti živiš u Hrvatskoj ili?

Državna matura je zamijenila prijemne, samo je lakša, i dalje se sve svede na štrebanje za par testova, samo ovako imaš više vremena :)

hrčak
01-04-2010, 23:29
To očito nejde njima u glavu, a matura je dobra jer buju napokon gimnazijalci imali nešto od te svoje škole a to je mogućnost da ak dobro napišu maturu da onda sa njom i svojom inteligencijom se uspiju negdje upisati.

Arbiter of Change
01-04-2010, 23:58
Jer sad postoji kao jedan "težak" dio srednje škole koji je obavezan. Čisto psihološka stvar jer je sad manja laganica na kraju srednje.

sickpetey
02-04-2010, 00:36
Hvala Bogu na maturu sada cak i ja mogu na faks XD,sad je ljudima i lakse upasti ja ne znam sta se svi zale

Babitz
02-04-2010, 05:35
Ja ako oću na faks, moram to polagat. Nije bilo dosta što sam već jednom polagao maturu. :(

Maloki
02-04-2010, 10:36
To očito nejde njima u glavu, a matura je dobra jer buju napokon gimnazijalci imali nešto od te svoje škole a to je mogućnost da ak dobro napišu maturu da onda sa njom i svojom inteligencijom se uspiju negdje upisati.
Vjerujem da su se i prije mogli.
Sad je odlično i to što odmah prijaviš fakultete koji te zanimaju tako da ti se ne može desit da isti dan prijmeni imaju 2-3 fakulteta koji te zanimaju.
Uglavnom, državna matura je awesomeness, a ekipa koja se buni protiv nje je jednostavno retardirana i ne razmišlja.

@Babić - u suprotnom bi morao polagati prijemni.
Dođe ti na isto.

W3DR4N
02-04-2010, 10:56
Prosvjedi su kul. Jer hej, oni su protiv države. Moćni su. UUUUuuuuu.

The Boz
02-04-2010, 10:56
Ajmo svi stavit palestinke i prosvjedovat protiv... kaaznam... zabrane seksualnog odnosa sa curama ispod 14?

Arbiter of Change
02-04-2010, 11:02
Prosvjedi su kul. Jer hej, oni su protiv države. Moćni su. UUUUuuuuu.
I'm blinded by the awesome irony of this post!

Nodakim
02-04-2010, 11:16
Ljudi se žale jer se ispiti polažu nakon 3 i pol godine,efektivno skraćujući srednju školu na toliko.
I ne shvaćam što ti misliš da je lako kada tak i tak će ih barem 25% pasti nižu...

Maloki
02-04-2010, 11:41
Ispiti čije se gradivo odradilo u ranijim razredima (poput informatike i psihologije) se polažu nakon 3 i pol godine tako da to nije nikakav problem.
Obavezni dio (matematika, hrvatski i engleski) se polažu 2 tjedna nakon što maturantima završi nastavna godina.
Matematika na višoj razini ne obuhvaća cijeli program 4. razreda (sadrži redove, nizove funkcije i eventualno osnove derivacija) tako da bi se i ona bez problema mogla pisati u 4. mjesecu.

Ne mislim da je lako već znam da je lako s obzirom da sam prošle godine polagao probnu, a ove godine polažem pravu maturu.
To što će 25% ljudi pasti matematiku na nižoj razini ne znači da je test težak nego znači da su ljudi glupi :roll:
Mislim, ljudi su pali informatiku na kojoj su te pitali ekstenziju izvršne datoteke, pravilni zapis web adrese i slične, najosnovnije stvari.

A argument "joj pa davno je to bilo" daju samo kreteni. Zar oni misle da je stara matura obuhvaćala samo 4. razred i da ih se na prijemnim ispitima pitalo zadnja 2-3 mjeseca srednje škole?

Čista retardacija.

Dreamer Deceiver
02-04-2010, 12:20
Slažem se, državna matura je odlična stvar. I nije mi jasno zašto su se svi bunili protiv nje. JUa sam pisam onaj probni test. Nisam učio niš za to i prošao sam i engleski i hrvatski na težoj razini. Jedino sam matku pao, jer ruku na srce nju mi je kroz sve 4 godine rješavao drug iz klupe, a uzeo sam i višu razinu.

McPingvin_v2.0
02-04-2010, 12:23
Ajmo svi stavit palestinke i prosvjedovat protiv... kaaznam... zabrane seksualnog odnosa sa curama ispod 14?
Always there for the right cause!

sickpetey
02-04-2010, 12:30
Ljudi se žale jer se ispiti polažu nakon 3 i pol godine,efektivno skraćujući srednju školu na toliko.
I ne shvaćam što ti misliš da je lako kada tak i tak će ih barem 25% pasti nižu...

25% ljudi koji padnu su cak oni koji ni ne idu na faks,a od svega na maturi je najteza matematika,informatiku sam polozio za tri a dobio sam četiri zbog one njihove skale jer se bodovna lista mijenja oviseci o tome koliko su bodova postigli najbolji polazaci,njemacki i engleski osnovna je na razini osnovne skole a ni visa nije nesto previse teska,a hrvatski ima esej i knjizevnost koji ti je na A,B,C,D i to bez gramatike..gramatika mozda 1-3 zadatka..to ako 25% ne prodje to je njihov problem pa nisu ni svi uspijevali prijemne poloziti naravno da nece svi i drzavnu proci

Korpse
03-04-2010, 18:16
Ja sam prva generacija u mojoj gimnaziji koja će to polagati, a malo mi je glupo jer ako želim na faks u Hrvatsku moram položiti BIH državnu i Hrvatsku državnu.

McPingvin_v2.0
03-04-2010, 18:39
Ostani u BiH :P

Maloki
03-04-2010, 19:01
Ja sam prva generacija u mojoj gimnaziji koja će to polagati, a malo mi je glupo jer ako želim na faks u Hrvatsku moram položiti BIH državnu i Hrvatsku državnu.
Lol ovo ti je kao da kažeš "joj ako želim ići na faks u *random država" moram polagati njihove testove a to mi je glupo".

Nodakim
04-04-2010, 00:01

25% ljudi koji padnu su cak oni koji ni ne idu na faks,a od svega na maturi je najteza matematika,informatiku sam polozio za tri a dobio sam četiri zbog one njihove skale jer se bodovna lista mijenja oviseci o tome koliko su bodova postigli najbolji polazaci,njemacki i engleski osnovna je na razini osnovne skole a ni visa nije nesto previse teska,a hrvatski ima esej i knjizevnost koji ti je na A,B,C,D i to bez gramatike..gramatika mozda 1-3 zadatka..to ako 25% ne prodje to je njihov problem pa nisu ni svi uspijevali prijemne poloziti naravno da nece svi i drzavnu proci<

Vi dakako shvaćate da vi morate proći sve glavne predmete na državnoj maturi da vam se prizna završena srednja?

Maloki
04-04-2010, 02:33
Gimnazijalci da, strukovna škola (ja) ne.
Prije si morao završiti školsku maturu da bi imao završenu srednju, bilo da se radi o gimnaziji ili strukovnoj školi.
I tad si morao naučiti sve 4 godine, a i sad moraš (čak i ne sve 4) tako da nema apsolutno nikakve razlike.
Osim što su sada državnom maturom zamjenili školsku maturu i prijamne, jel. I što je sve puno lakše.

Sickmanno1
04-04-2010, 10:33
Dobra stvar, samo kao sto je vec netko rekao....lame je sto sad ja moram nakon 6 godina od mature ako se odlucim na faks ponovno maturirati...

Ak je to istina onda je to fakat lame....

McPingvin_v2.0
04-04-2010, 10:36
Nije lame, jer ako svi upadaju po istom principu tebe se ne može ugurati na neki drugi način :)

Sickmanno1
04-04-2010, 11:31
T_T

Ali ja sam vec rijesio jednu maturu <_<

McPingvin_v2.0
04-04-2010, 11:33
A mucika :(

Sickmanno1
04-04-2010, 11:38
A mislim, serem bezveze jerbo nemislim da cu ikad studirati, ali ono lame mi zvuci :P

Maloki
04-04-2010, 15:42
Dobra stvar, samo kao sto je vec netko rekao....lame je sto sad ja moram nakon 6 godina od mature ako se odlucim na faks ponovno maturirati...

Ak je to istina onda je to fakat lame....
Inače bi morao prijemni dati.