PDA

Pogledaj cijelu verziju : Par stvari... 3000 kuna...

Niko Bellic
31-03-2010, 17:38
Rođo nadograđuje komp. Ima nekih 3000 kuna za spiskat. Ne planira OC.

Treba mu ploča, procesor i grafička. Od prije ima 22" Samsung monitor, 450W Corsair napajanje i 4 GB Corsair DDR2 memorije. Ostalo je više/manje nebitno...

Šta da si kupi i gdje, a da pritom najbolje prođe? Ogromnu prednost imaju user friendly trgovine, di ne gnjave kod ostvarenja garancije (ako nešto slučajno crkne), jer ima s tim negativna iskustva...

marijanovic
31-03-2010, 18:03
Hm,
Procesor: Athlon II x4 620, 630 ili Phenom II 550BE
Ploča: AsRock A770DE+
Grafička: Ati Radeon HD 5830 ili eventualno HD 5850

Zadovoljava li to uvijete?

Niko Bellic
31-03-2010, 18:24
Mogu li ti Athloni i dvojezgreni Phenom dobro raditi u kombinaciji s HD 5850? Di bi bilo zgodno kupiti? Protis bi eliminirao u startu. Čuo sam previše sranja.

marijanovic
31-03-2010, 19:06
Mogu li ti Athloni i dvojezgreni Phenom dobro raditi u kombinaciji s HD 5850?
Što nebi mogli. To su dobri/jaki procesori i sigurno ne prave usko grlo.
Možda jedino ako bi uzeo 5870 ili 5890; ali to je pretjerivanje za 22" monitor.

Di bi bilo zgodno kupiti?
A znaš i sam da je protivno pravilima navoditi trgovine. Zato provjeri pp.

RIDER32
31-03-2010, 23:19
Kupovati DDR2 maticnu je malo besmisleno a i teže ju je vec naci.
Koju ima sada? Možda može strpati novi proc na nju pa si poslje kupi DDR3 plocu i memu.

Niko Bellic
31-03-2010, 23:25
Ploču, proc i grafu je prodao, jer im je isteklo jamstvo, a napajanje i 4 GB DDR2 memorije su ipak CorsairSi imaju još 3 godine jamstva. Za 1680 x 1050 rezu mu ni ne treba nešto mega jako, tj. bar ja tak mislim...

RIDER32
01-04-2010, 02:47
A da proba prodati i rame? Ponovo su skupi ko suvo zlato pa se mogu zavaliti za masne pare.

El Klinjo
01-04-2010, 09:24
Pa ako su rami gotovo jednake cijene kao i DDR3, teško da će ih uvaliti nekome, jer će i taj netko rađe uzeti DDR3.

IGoR_2803
01-04-2010, 10:23
Pa ako su rami gotovo jednake cijene kao i DDR3, teško da će ih uvaliti nekome, jer će i taj netko rađe uzeti DDR3.

netko možda ima am2/lga 775 ili platformu (ili neku drugu za koju mu treba ddr2... )

Niko Bellic
01-04-2010, 10:44
A u slučaju da zadrži rame? Koju ploču, proc i grafu? Zeznuto mi je, ne znam dal da rođi preporučim neku jaču grafu i slabiju ploču/proc ili radije nekakav balans tipa ploča sa AMD 785 čipsetom, Phenom II 925/945 proc i najjeftinija HD 5770 grafa? Ovo zadnje mi se čini kao pun pogodak, a možda mu i ostane koja stotica da mi plati pivu ili da uzme Katanu 3 White Box u Linksu...

marijanovic
01-04-2010, 21:32
Mislim da ti je za roda najbolje ono što sam predložio, iako ni tvoja ideja nije loša.

Snakepriest
04-04-2010, 09:42
Asrock ploce ne uzimaj uopce(EPIC FAIL),evo sta ja preporucam:

DFI LAN PARTY DK 790FXB-M2RSH(ako mu ikad dode da overclocka)
AMD Athlon II X4 630
Forc3D HD5770

i 300 kuna ostane

IGoR_2803
04-04-2010, 09:52

argument, molit ću lijepo? i bez nebuloznih naklapanja, nego potkrijepi dokazima (člancima, testovima itd.)

Shaka
04-04-2010, 10:32

argument, molit ću lijepo? i bez nebuloznih naklapanja, nego potkrijepi dokazima (člancima, testovima itd.)

sta je je,asrock je jedna od losijih ploca,hoces da ti iskopam sliku gdje se meni zapalila =)
do overvolatagea i vdropu da ne pricam...to nije ploca za OCere i entuzijaste,asrock bi smjestio prije u segment za urede i one koji se ne razumiju u racunala....

to ti je frende kao MS napajanje od 400W =P

sta bi ja preporucio

proc phenom 555,onu plocu koju sam ja posjedovao Sapphire 790GX ili MSI 790FXT,i neku HD 5850

Snakepriest
04-04-2010, 11:49

sta je je,asrock je jedna od losijih ploca,hoces da ti iskopam sliku gdje se meni zapalilaS=)
do overvolatagea i vdropu da ne pricam...to nije ploca za OCere i entuzijaste,asrock bi smjestio prije u segment za urede i one koji se ne razumiju u racunala....

to ti je frende kao MS napajanje od 400W =P

sta bi ja preporucio

proc phenom 555,onu plocu koju sam ja posjedovao Sapphire 790GX ili MSI 790FXT,i neku HD 5850

ajd da vidim tu sliku ako ti se da traziti :D

Dragi Igore,imao sam 4 Asrockove ploce i znam sta pricam,nazalost nemam dokaze aii kao sto Shaka kaze: overvolt,voltdrop.los dizajn,losa kvaliteta,radije izdvojim 400 kn vise pa kupim MATICNU PLOCUSa ne Assrock(ali doslovno te izj... u dupe)

IGoR_2803
04-04-2010, 11:57
ajd da vidim tu sliku ako ti se da traziti :D

Dragi Igore,imao sam 4 Asrockove ploce i znam sta pricam,nazalost nemam dokaze aii kao sto Shaka kaze: overvolt,voltdrop.los dizajn,losa kvaliteta,radije izdvojim 400 kn vise pa kupim MATICNU PLOCUSa ne Assrock(ali doslovno te izj... u dupe)

ti tvrdiš tako, don kihot tvrdi nešto drugo... zbog čega bi vjerovao tebi, a ne njemu?!

Shaka
04-04-2010, 12:13
zbog ovoga...

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_78fa3432.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/1024796_P3140149.JPG)

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_2eeefc36.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/1024795_P3140147.JPG)

jbg,i ja sam mislio da ljudi trabunjaju bezveze ali kad osjetis na svojoj kozi onda ti nije bas svejedno...

btw dobro da sam bio za racunalom inace bi mogla citava kuca izgoriti

IGoR_2803
04-04-2010, 12:44
jbg,i ja sam mislio da ljudi trabunjaju bezveze ali kad osjetis na svojoj kozi onda ti nije bas svejedno...

aha, i sad zato jer se tebi to desilo, asrock je odmah smeće? a šta ako ti nađem na netu (a mogu naći, i sam znaš) slučajeve gdje se nešto takvo desilo na asus ploči? ili gigabyte? foxconn, dfi? to odmah znači da je taj brand smeće?

Snakepriest
04-04-2010, 12:57
zbog ovoga...

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_78fa3432.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/1024796_P3140149.JPG)

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_2eeefc36.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/1024795_P3140147.JPG)

Cekaj pa to je nova H55 ploca???

aha, i sad zato jer se tebi to desilo, asrock je odmah smeće? a šta ako ti nađem na netu (a mogu naći, i sam znaš) slučajeve gdje se nešto takvo desilo na asus ploči? ili gigabyte? foxconn, dfi? to odmah znači da je taj brand smeće?

za DFI mogu potvrditi da se to isto desilo,nije se zapalio nego je eksplodirao regulator voltaze,ali Asrock je opcenito los proizvodac maticnih ploca

kulamasta
04-04-2010, 13:25
Snakepristu i meni si prodo to jedno smece od Asrocka! :fof:

bezimeni
04-04-2010, 13:36
Razumijem one kojima je nešto riknulo pa pljuju po tom brendu .Po nekoj logici , ako bi to bila masovnija pojava , cijeli net bi brujao o tome.Sjetite se nedavnog fijaska sa Seagateom i serijom 11. Tak da je u pitanju loša sreća a ne pravilo. Asrock je brand kao i svaki drugi...ni lošiji ni bolji .Čak je i bolji s obzirom da za manje novaca nudi više.

Garancija postoji a klokanje je uvijek bio rizik kojeg svjesno prihvaćaš .Jedino što je po meni problem je biti karakter i progutati knedlu ako si nešto shebao riskirajući .Progutaš knedlu i ne kukaš ..neki bi rekli , ne bičaš .

kulamasta
04-04-2010, 13:39
U BIOSU napon je na 1.400 V

Oscilacije su u rasponu od 1.370 do 1.450

bezimeni
04-04-2010, 13:42
Da , to baš i nije lijepo za vidjeti da toliko oscilira .Ali ako je stabilna koga briga.Ako nije , reklamacija.

kulamasta
04-04-2010, 13:45
Pa...

...za sada radi

A reklamirat cu ju Snakepriestu :D

Don Kihot
04-04-2010, 13:52
To se moglo desiti bilo kojoj ploči.

Kupiš jednu ploču u životu, misliš da si vidio sve...

Odi recimo na ovaj forum:
http://www.badcaps.net/forum/

Vidi tko ima najgore kondezatore, Gigabyte.

Kome se najviše pale tranzistori, Gigabyte.

Imao si nesreće, pa šta? Dobio si u jamstvu novu ploču i to je to.

A najgore od svega, ako uzmeš lemilicu na vrući zrak, i prelemiš tranzistor/tiristor koji je izgorio,
ploča će raditi kao nova.

Provjereno znam.

AxYhF6Ab2CU

Isto tako ga i vratiš i nemaš frke...

Oćeš da ti u utorak poslikam groblje ploča, i objavim broj koliko je od kojeg proizvođača?

To bi bio samo jedan mali dio groblja, jer svaka 3 mjeseca se odvozi na reciklažu.

Recimo da imam nekih 20ak Gigabyte ploča, 3-4 DFI, 2-3 Asus, 2-3 MSI i 2-3 ASRock...

Whos looking bad now?

bezimeni
04-04-2010, 14:01
To opet ništa ne govori jer se proda najviše Gigabyte ploča .Pristran si jednako kao i ovi što su protiv asrocka.

Don Kihot
04-04-2010, 14:23
S obzirom da se u Sisku sigurno ne proda više Gigabytea nego ASRocka, mogu tvrditi
da Gigabyte puši naveliko.

Gigabyte se u 6mj. dosta prodavao u Vemulju u Sisku, dok su bile na akciji.

I sve te ploče su umrle. Ne sve ali jako velik dio.
Dok MSI i ASRockice iz tog doba su i dalje žive.

A najgore od svega što AnusMedija ne želi primati reklamacije od Gigabytea.

Baš zbog Gigabyte politike, da nikad ne vraća puno novčano odobrenje,
ako nema da zamjeni istu ploču, onda daje ili slabiju, ili daje postotak novca nazad,
primjerice, ako je ploča crka prvog dana kad se kupila, GB daje 99% cijene nazad.
Ako je crkla u prvoj godini dana, daje od 75 do 99%.

Ako je crkla u drugoj godini dana, daje od 50 do 75% novca.

Baš zato je Vemil propao, jer je bio jedan od Gigabyte uvoznika, a uvozili su samo Low End ploče...

Osobno sam i sam imao problema prije 2-3 godine, zato Gigabyte prodajem samo kad netko naruči.
Previše mi se vratilo. Bile su dobre cijene 939 socketa, ali su se kvarile zbog lođe hlađenog chipseta.

Ako se stavi jedan 40mm sharkoon na chipset, ploče žive godinama.
Zato smo zadnjih 100 GB ploča koje smo prodali OBAVEZNO montirali 40mm sharkoona
na chipset. I nisam ni jednu takvu ploču vidio sa se vratila.

Jednostavno 2-3mm smeća od hladnjaka nije dosta da ohladi prevrući Gigabyte.
Tower heatsinkovi su zakon.

bezimeni
04-04-2010, 14:32
Kako god , ne da mi se sa tobom raspravljati oko ove teme . Moje mišljenje o Gigabyte nisi poljuljao ni 1/2 posto .Iz osobnog iskustva te bliže okoline znam samo za jedan loš primjerak .Meni osobno nikada nije ništa riknulo ...ali nikada.Dok se pljuvalo po Maxtoru kupovao sam Maxtor .Seagate 12 seriju sam kupio čim se pojavila bez imalo straha . Kada su svi pričali kako je ECS ćesme ja sam kupio njihovu ploči i grafu i bio super zadovoljan.Do sada sam slušao samo vlastiti instikt i još se nisam opekao.

Don Kihot
04-04-2010, 14:41
Da, kupio jednu ploču, a ja radim sa šleperima ploča i ostalog hardwarea.

Seagate serija .12 je zdrava, serija .11 sa firmwareom SD01 i SD15 je katatrofa, flasha se i radi ok,
ako prije toga ne crkne.

Maxtor je bio ok, ali je preglasan. Brz, vruć i glasan.

ECS ploče su zakon. ECS grupacija radi dizajnove ploča za većinu drugih proizvođača,
kao što je Asus, Gigabyte, Asrock, MSI i DFI.
A baš svoje ploče većinom guraju "low-mid end".

Postoje i Black Edition ploče koje su im ultra zakon, samo što ih nitko ne uvozi.

A recimo ECS grafike su znale imati i po 3 godine jamstva. Samo što nakon godine i pol promjeniš kondezatore i to je to.

Kao i XFX grafike, na većini njihovih mid-ranged grafika odlaze solid state kondezatori pa grafike ne rade, promjenim i to je to.
A najgore od svega, Point of View = XFX, samo rebrandiran. Kao što Canyon rebrandira A4Tech itd itd...

Evo ti pa vidi:
http://www.bug.hr/forum/topic/samogradn ... 51521.aspx (http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja/solid-kondezatori-najbolji-dont-think-so/51521.aspx)

Da si meni dofurao svoju ASRockicu, promijenio bi ti izgorjele tiristore, i radila bi kao nova.
Jer ASRock ni Gigabyte ni slavni Soltek ne rade komponente, oni rade dizajn.

Gigabyte većinom ima sranje od kondezatora, OST, najveće smeće...
Pogledaj ASRock, većina ih ima skuplje kondiće, recimo Rubycon, koji su najbolji elektrolitski kondezatori,
ili recimo Sanyo i Nippon Solid kondezatore, koji su vrh vrhova solid kondezatora.

To što se svakoj ploči desi da dobije recimo proizvodno neispravan tranzistor pa izgori, to nije proizvođač kriv,
nego on s tim računa, zato daje jamstvo.

Dok je sjećam jedne godine, Gigabyte je SLAO POŠTOM kondezatore svojim korisnicima da si ih sami preleme,
jer nisu imali ni jednu ploču bez OST kondezatora, a OST je smeće. :rotfl:

bezimeni
04-04-2010, 14:56
Ve -mil nije propao zbog Gigabyte ploča nego zato jer su za svako otvorenu novu poslovnicu mogli dignuti veliki kredit .Došla recesija , pala potražnja i nisu mogli vračati uloženo.Od kuda samo izvlačiš takve gluposti kao i polovica posta kojeg napišeš .Ovo sa šleperima ne želim ni komentirati ...da ti prodaješ na šlepere bio bi savjetnik Josipoviću za ekonomiju a ne Don Kihot na pc play forumu....bez uvrede.

Don Kihot
04-04-2010, 15:02
Čuj, meni svaki dan dolazi dostava sa robom od 10.000kn,
pa si misli. Na tu robu imaš zarade nekih 2000kn.

10.000 se tako čini puno, a nije.
Vemil je imao prevelikih problema sa reklamacijama, imali su pušionu sa vraćenjem love,
zbog nezadovoljnih kupaca.

Čak su i mene željeli preveslati, kad sam naručio 100 keksa od 2GB Buffalo sa 10god jamstva,
pa su nakon 3 mjeseca promijenili u "1 godinu" jamstva, na što nisam pristao.

Tek kad sam ih stisnuo, odobrili su mi vraćanje robe uz 100% vraćeni iznos novca,
jer je roba kupljena u jednim uvjetima, a muljaju sa drugim uvjetima.

PS - Da bi bio kraj predsjednika, svaki dan bi morao prodavati robu u iznosu od 100.000kn,
kao što to radi Esys. A da bi to bilo tako, mora bi imati centralnu poslovnicu u Zagrebu, biti
uvoznik za nekakav brand, i imati bar 5 dodatnih poslovnica po većim gradovima.

bezimeni
04-04-2010, 15:14
Ja tvoje postove uvijek uzimam sa velikom rezervom.Ti si ovdje poslovno kako bi direktno ili indirektno reklamirao vlastiti dućan ili vidiš neki drugi interes.Ne spadaš u skupinu prosječnog forumaša , entuzijaste. Tako da ponavljam , moje mišljenje o Gigabyte pločama nisi poljuljao ni 1/2 posto .Isto tako sigurno neću kupiti asrock ploču samo na osnovu tvojeg hvaljenja tog brenda .

Inače respekt , drago mi je da sudjeluješ :thumbs2: .

Snakepriest
04-04-2010, 15:15

šta oš??dobio si plocu i procesor ultra jeftino :D

Gigabyte je Gigabyte,po meni oni su najbolji proizvodaci maticnih ploca uz DFI

Don Kihot
04-04-2010, 15:40
Ne reklamiram shop. Shop će tu ostati i poslije ovog foruma.
Nikad ni jednu konfu nisam složio iz shopa, zato što nemogu konkurirati webshopovima,
kojima se plaća unaprijed pa tek onda naručuju robu, koji nemaju poslovne prostore,
nemaju ugovorenu dostavu, nemaju radnike kojima treba davati plaću,
osiguranje, mirovinsko etc.

Ja pušem na hladno kad se opečem na Gigabyte chipset.
Njih sam najviše prodavao, ali i najviše problema imao.

Kad uzmeš jedan brand koji je super, i koji se ne kvari, onda taj brand i dalje uzimaš jer je pouzdan.

Primjerice, Gigabyte nije napravio ništa posebnom sa novim Chipsetom za AMD.
Ploče izgledaju isto, samo je naguran drugi chipset i promijenjena boja hladnjaka.

Dok je ASRock radio novi dizajn totalno novih ploča, te pokazao da može imati ploču
za 300 pišljivih kuna koja nudi otključavanje jezgri,a podržava sve procesore i DDR2 i DDR3.
N68C-S UCC. 300kn i manje na webshopu.

Također je ASRock sa svojim pločama ugorao nešto što do tad nitko nije imao:
128Mb Sideport RAM za integriranu grafiku. To ubrzava PC, jer se ne dijeli RAM sistemska memorija.
Super stvar. Evo ja na poslu ne trebam 5870HD, imam 4200 integriranu, 550BE unlockan na 3.5GHz,
i Solid State 128GB HDD.

Meni taj HDD znači puno zbog Synesisa koji je spor program u ovoj novoj inačici,
primjerice ako mi otvara bazu 2 minute, sad to sa SSD-om otvara 15 sekundi.

A što se tiče tih 128Mb, događa se slijedeća stvar, da Asus, Biostar, ECS i mislim čak MSI
stavljaju taj RAM na ploče sa novim 890GX chipsetom. Ono što valja, prolazi.

Recimo 890GX Deluxe3 ploča ide FSB-om preko 380, što je premoćno.
Do sad je jedino Cele303 uspio imati malo lošiji rezultat, i to 372 sa M3A770DE,
sve druge ploče nejdu preko 360.

Dakle ploča mora biti dobra ako podnosti tako visoki FSB. Nemože biti sranje ploča.

Pogledaj jedan DFI. Imao je super ploče sa NF4 chipsetom, ali smeće od hlanjaka koji
je zujao i krepavao.
nakon toga NF5 je bio srednja žalost. Došao AMD chipset, tu je imao par svijetlih
trenutaka, a onda opet tuga i bijeda ploča. Previše osciliraju u kvaliteti,
dok jedan MSI nikad nema nešto preuber, ali su uvjek na nivou.

I što se novog UCC chipa tiče, kojeg nema nitko. Gigabyte i MSI su prespavali i nisu ni skužili da novi chipset
nema unlocking. ASRock je iznenadio sa svojim UCC čipom koji radi na bilo kojoj ploči.

Asus, bratska firma, ima sličnu stvar, ali je programski nenadogradiva, dok se UCC razvija sa novom revizijom
BIOS-a.

Evo sa BIOS-om 1.00 ploča nije mogla stabilno otključati 555BE kao X4, nego samo kao X3.
Sa BIOS-om verzije 1.10 otključa ga u X4 i vozi preko 4.2+ Ghz, što je trenutno rekord na zrak sa novim chipsetom.

Također Gigabyte oznake su smeće. Vidi ovo:
Observations of the Board names:
S2: Smart & Safe
S3: Smart & Safe & Speed
S4: Smart & Safe & Speed & Silent
S5: Smart & Safe & Speed & Silent & Cross Fire
D: The D stands for Durable and means that belong to the Board for Ultra Durable 1 / 2 series. More information here
UD: UD stands for the Ultra Durable 3rd More information here
L: The L stands for Lite and means that the board / BIOS is a bit slimmed down.
R: The R stands for the RAID version of the South Bridge (ICHxR).

Čemu tolika kompliciranja? Ostatak opažanja istih ploča drugog imena je ovdje:
http://www.stud.uni-karlsruhe.de/~ufbds ... eichv2.htm (http://www.stud.uni-karlsruhe.de/~ufbds/Gigabyte/Vergleichv2.htm)

Također ako Gigabyte bude otključavao procesore, doći će iste ploče u recimo reviziji 2.x.
Koma za kupce koji im vjeruju i kupuju ploču SADA, pa skuže da su polizali majmunovu bananu.

Bolje ne izdati ploču, kao DFI, i reći "nisam spreman još", nego izbaciti poluproizvod:
7rF5GkQQScU

Samo iznosim stvarne činjenice. Ne fanboyizam.
Također smatram i tvrdim da Award BIOS ne nudi pola opcija a kamoli kvalitetu kao AMI BIOS.
Zato Asus, ASRock, BioStar i FoxConn koriste AMI. Gigabyte, stariji MSI (novi je AMI), te DFI i neke osrednje ECS ploče
koriste Award. Jeftiniji je, ali i lošiji. Preglednost 0 bodova.

kulamasta
04-04-2010, 16:23

šta oš??dobio si plocu i procesor ultra jeftino :D

Gigabyte je Gigabyte,po meni oni su najbolji proizvodaci maticnih ploca uz DFI

Salim se :)

Jos uvjek na njoj radi Phenom II X4 925 na 3.43 Ghz

Doctor Freak
05-04-2010, 15:03
Ne reklamiram shop. Shop će tu ostati i poslije ovog foruma.
Nikad ni jednu konfu nisam složio iz shopa, zato što nemogu konkurirati webshopovima,
kojima se plaća unaprijed pa tek onda naručuju robu, koji nemaju poslovne prostore,
nemaju ugovorenu dostavu, nemaju radnike kojima treba davati plaću,
osiguranje, mirovinsko etc.

Pa onda ga ni nemoj spominjat, ocigledno nikog ne zanima di radiš niti trebamo znati, pošto je ovo hardware podforum. Također ta "ja radim u servisu pa imam iskustva" spike mogu primati samo djeca. Mi više manje znamo citat recenzije kojih hvala Bogu ima na tone, a isto tako svatko od nas ovdje ima prilike neki komad hardwera isprobat i u zivo (neki vise neki manje). Ak imam garanciju baš me zaboli jel se cip grije ili ne.

Ja pušem na hladno kad se opečem na Gigabyte chipset.
Njih sam najviše prodavao, ali i najviše problema imao.

Stalno govoriš o tim nekim vrucim chipovima i reklamacijama a sve uzalud bez konkretnih dokaza. Bio sam na meetu sa pcekspertašima i baš sam pitao sto misle o tome i od njih 20 javila su se 2 sa sjebanim plocama koje su ionak kupili na crno. Daj shvati da garancija ne stoji tu bez veze i da se proizvod ne šalje na tržište ako nije spreman držat komp pod full loadom 0/24. I ferrari se grije i kvari, pa opet ima garanciju.

Kad uzmeš jedan brand koji je super, i koji se ne kvari, onda taj brand i dalje uzimaš jer je pouzdan.

Pa normalno da je pouzdan kad nudi bananu. Tko "normalan" ide cijedit komponente sa asrockom???? Pokažimo taj skinuti OC rekord sa jednom asrock plocom? Nema ga? Pa normalno da ga nema.

Primjerice, Gigabyte nije napravio ništa posebnom sa novim Chipsetom za AMD.
Ploče izgledaju isto, samo je naguran drugi chipset i promijenjena boja hladnjaka.

Dok je ASRock radio novi dizajn totalno novih ploča, te pokazao da može imati ploču
za 300 pišljivih kuna koja nudi otključavanje jezgri,a podržava sve procesore i DDR2 i DDR3.
N68C-S UCC. 300kn i manje na webshopu.

Kakve veze ima dizajn sa performansama? Ako hocu izgled i dizajn idem na DFI ili Asus, sigurno ne na asrock.

Također je ASRock sa svojim pločama ugorao nešto što do tad nitko nije imao:
128Mb Sideport RAM za integriranu grafiku. To ubrzava PC, jer se ne dijeli RAM sistemska memorija.
Super stvar. Evo ja na poslu ne trebam 5870HD, imam 4200 integriranu, 550BE unlockan na 3.5GHz,
i Solid State 128GB HDD.

Ne trebaš na posli 5870 ali trebaš unlocan 550BE.ha ha dobar dobar.

Pogledaj jedan DFI. Imao je super ploče sa NF4 chipsetom, ali smeće od hlanjaka koji
je zujao i krepavao.
nakon toga NF5 je bio srednja žalost. Došao AMD chipset, tu je imao par svijetlih
trenutaka, a onda opet tuga i bijeda ploča. Previše osciliraju u kvaliteti,
dok jedan MSI nikad nema nešto preuber, ali su uvjek na nivou.

Pa normalno da se DFI nikad nije mogao izboriti previše na tržištu kad izbacivi praktički samo najbolje sto se moglo. Kasnije kad su prešli na neki mainstream opet su jebali cijenom. Tako de je DFI uvijek bio za odlikaše. Dobro su to osmisli ali ekonomski loše izveli.

Don Kihot
05-04-2010, 15:56
Pa onda ga ni nemoj spominjat, ocigledno nikog ne zanima di radiš niti trebamo znati, pošto je ovo hardware podforum. Također ta "ja radim u servisu pa imam iskustva" spike mogu primati samo djeca. Mi više manje znamo citat recenzije kojih hvala Bogu ima na tone, a isto tako svatko od nas ovdje ima prilike neki komad hardwera isprobat i u zivo (neki vise neki manje). Ak imam garanciju baš me zaboli jel se cip grije ili ne.

Čuj. ja mogu reći šta na tržištu ima, i mogu ljude uputiti na način poslovanja.
Očito ne znaš razlike između webshopa, i mnogo drugih stvari.
Također mnoge tvoje spike tipa "kad ti crkne 8800GTX stara 23 mjeseca koja je koštala 4000kn,
znači da mogu dobiti 295GTX" nisu točne. Za neke stvari je potrebna i ekonomija.
Da si završio ekonomski fakultet, i da imaš uspješnu firmu 7+ godina, znao bi o čemu pričam.
A šta ti imaš? Radiš u nečijoj firmi kao šljaker? Nice life. ;)

Stalno govoriš o tim nekim vrucim chipovima i reklamacijama a sve uzalud bez konkretnih dokaza. Bio sam na meetu sa pcekspertašima i baš sam pitao sto misle o tome i od njih 20 javila su se 2 sa sjebanim plocama koje su ionak kupili na crno. Daj shvati da garancija ne stoji tu bez veze i da se proizvod ne šalje na tržište ako nije spreman držat komp pod full loadom 0/24. I ferrari se grije i kvari, pa opet ima garanciju.

Malo sam istraživao, ti očito nisi. Primjerice nVidija/AMD/Intel/VIA/SiS izda chipset, i recimo da ga izrađuje u 42nm
izradbenom procesu. Gigabyte da bi uštedio kupuje čipove izrađene u višen nm procesu, i zato ima veće temperature.
A Gigabyteovi senzori teško lažu. Primjerice, evo sad imam jednu GA ploču kod kuće.
Senzor kaže 36°C. Prst kaže "pečee". A obični termometar ide do maximuma i nemože dalje, a to je na mom 80°C.
da imam IC termomemtar, sigurno bi bila i viša.

Pa normalno da je pouzdan kad nudi bananu. Tko "normalan" ide cijedit komponente sa asrockom???? Pokažimo taj skinuti OC rekord sa jednom asrock plocom? Nema ga? Pa normalno da ga nema.

Recimo Cele303. Za njega se barem negdje čulo. AMD mu šalje CPU-eve kao reward.
Tebi nitko ništa ne šalje. Njemu su ASRock ploče super za OC. FSB ide preko 350 na AM3 pločama,
dok kod većine drugih je 330-335 plafon. Ako su njemu dobre, valjda su dobre, jer netko sa takvim ugledom
u OC društvu valjda nebi lagao. A tko si ti? Za tebe nikad nisam čuo. Osim da si rekao da odlaziš sa foruma i da su te 15 puta banali.

Kakve veze ima dizajn sa performansama? Ako hocu izgled i dizajn idem na DFI ili Asus, sigurno ne na asrock.

Pogledaj nove ASRockice kako su lijepo i pametno dizajnirane.
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?M ... 20Extreme3 (http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=890GX%20Extreme3)
Samo jedna od predivnih i kvalitetnih ploča. Unlocka procesore, postiže 4.2GHz+ na 555BE @ X4.
Usput, pogledaj test dizajna ASR VS GA VS MSI:
xtLsvVAOpxs

Tko je sad pušiona?

Ne trebaš na posli 5870 ali trebaš unlocan 550BE.ha ha dobar dobar.

Vidim da nisi nikad radio sa Synesisom, tako da me tvoje ne znanje ni ne čudi.
Kupi si jedan takav knjigovodstveni software, naše produkcije,
koji je top of the tops u HR i šire, čija je cijena 8000+ kn,
nauči s tim raditi pa se javi.
Ima ogromne baze podataka. Recimo na robnom stanju imam negdje 5000+ artikala
(inspekcije radi moraš uvjek imati sve artikle iz zanjih 5 godina),a to je baza
od cca 2-3 GB. Sa SSD-om i brzim x4 procesorom je učitavanje te baze mnogo brže.
Kad radim kalkulaciju robe, spremanje traje 15-20 sekundi, umjesto 2-3 minute.
Jasnije?

Pa normalno da se DFI nikad nije mogao izboriti previše na tržištu kad izbacivi praktički samo najbolje sto se moglo. Kasnije kad su prešli na neki mainstream opet su jebali cijenom. Tako de je DFI uvijek bio za odlikaše. Dobro su to osmisli ali ekonomski loše izveli.

Ako ću kupiti ploču za odlikaže, dat ću 3 soma za Asus ili Hon Hai. A ne DFI koji je preosjetljiv na odstupanje napona,
i ima smeće od kondezatora, tipa OST i Jun Fu.
Kod Hon Haia je kondezator uvjek kvalitetan. Elektrolitski uvjek Rubycon, od Solid kondezatora ili Sanyo ili Nippon.

Doctor Freak
05-04-2010, 18:06
Čuj. ja mogu reći šta na tržištu ima, i mogu ljude uputiti na način poslovanja.
Očito ne znaš razlike između webshopa, i mnogo drugih stvari.
Također mnoge tvoje spike tipa "kad ti crkne 8800GTX stara 23 mjeseca koja je koštala 4000kn,
znači da mogu dobiti 295GTX" nisu točne. Za neke stvari je potrebna i ekonomija.
Da si završio ekonomski fakultet, i da imaš uspješnu firmu 7+ godina, znao bi o čemu pričam.
A šta ti imaš? Radiš u nečijoj firmi kao šljaker? Nice life. ;)

Radim kao šljaker a ti pricas vec godinu dana ovdje na forumu kako si serviser i prodavac. Danas svaki moron moze zavrsitit 3-godišnju srednju za prodavaca. A dobri ekonomisti zasigurno ne prodaju komponente kao ti. I naravno da mogu dobiti gtx295 ako ona vrijedi trenutno kolko je i moja 8800gtx u to vrijeme jer se znam izboriti za sebe i zakon, ne prihvacajuci neko smece u kartici. U zakonu ne pise da se u zamjenu dobiva kartica sa istim/pribliznim perfomansama vec kartica koja vrijedi novce kao i na prvom racunu.

Malo sam istraživao, ti očito nisi. Primjerice nVidija/AMD/Intel/VIA/SiS izda chipset, i recimo da ga izrađuje u 42nm
izradbenom procesu. Gigabyte da bi uštedio kupuje čipove izrađene u višen nm procesu, i zato ima veće temperature.
A Gigabyteovi senzori teško lažu. Primjerice, evo sad imam jednu GA ploču kod kuće.
Senzor kaže 36°C. Prst kaže "pečee". A obični termometar ide do maximuma i nemože dalje, a to je na mom 80°C.
da imam IC termomemtar, sigurno bi bila i viša.

Poanta???? Chipset se grije i komp i dalje radi kako bi i trebao...uf odlicna poanta...imam vruc chipset...i zato mi ploca ne valja....bravo obaras rekorde debilnoscu.

Recimo Cele303. Za njega se barem negdje čulo. AMD mu šalje CPU-eve kao reward.
Tebi nitko ništa ne šalje. Njemu su ASRock ploče super za OC. FSB ide preko 350 na AM3 pločama,
dok kod većine drugih je 330-335 plafon. Ako su njemu dobre, valjda su dobre, jer netko sa takvim ugledom
u OC društvu valjda nebi lagao. A tko si ti? Za tebe nikad nisam čuo. Osim da si rekao da odlaziš sa foruma i da su te 15 puta banali.

Za tebe se nigdje ne cuje pa me ionak ne zanimaju drobljenja da je asrock najbolji proizvodac maticnih ploca. Cele303 je banana s obzirom na grce i amere....tako da samo lagano...

Pogledaj nove ASRockice kako su lijepo i pametno dizajnirane.
http://www.asrock.com/mb/overview.asp?M ... 20Extreme3 (http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=890GX%20Extreme3)
Samo jedna od predivnih i kvalitetnih ploča. Unlocka procesore, postiže 4.2GHz+ na 555BE @ X4.
Usput, pogledaj test dizajna ASR VS GA VS MSI:
xtLsvVAOpxs

Tko je sad pušiona?

Ti. Trudiš se dokazat da je asrock super a nije.

Vidim da nisi nikad radio sa Synesisom, tako da me tvoje ne znanje ni ne čudi.
Kupi si jedan takav knjigovodstveni software, naše produkcije,
koji je top of the tops u HR i šire, čija je cijena 8000+ kn,
nauči s tim raditi pa se javi.
Ima ogromne baze podataka. Recimo na robnom stanju imam negdje 5000+ artikala
(inspekcije radi moraš uvjek imati sve artikle iz zanjih 5 godina),a to je baza
od cca 2-3 GB. Sa SSD-om i brzim x4 procesorom je učitavanje te baze mnogo brže.
Kad radim kalkulaciju robe, spremanje traje 15-20 sekundi, umjesto 2-3 minute.
Jasnije?

Joj da zaboravio sam da si ti vlasnik,prodavac i serviser jedne posebne trgovine sa iskustvom 7+godina pa znas raditi na jednom programu. Bravo.

Don Kihot
05-04-2010, 18:28
Radim kao šljaker a ti pricas vec godinu dana ovdje na forumu kako si serviser i prodavac. Danas svaki moron moze zavrsitit 3-godišnju srednju za prodavaca. A dobri ekonomisti zasigurno ne prodaju komponente kao ti. I naravno da mogu dobiti gtx295 ako ona vrijedi trenutno kolko je i moja 8800gtx u to vrijeme jer se znam izboriti za sebe i zakon, ne prihvacajuci neko smece u kartici. U zakonu ne pise da se u zamjenu dobiva kartica sa istim/pribliznim perfomansama vec kartica koja vrijedi novce kao i na prvom racunu.

Pa dobro, ja sam svakidašnji moron koji je završio tehničku strukovnu četverogodišnju školu,
te ekonosmski fakultet. Šta si ti završio?
U slučaju da se ne može popraviti, dobit ćeš istu karticu nazad, ili bolju. Ali ne u cijenovnom već snagovnom rangu.
Ako ne možeš dobiti Palit 8800GTX dobit ćeš recimo XFX 8800GTX. Dobio si ono što si platio.
Ako je nema dobit ćeš recimo 9800GTX. Zakon u tom slučaju štiti prodavača. A povrat novca možeš dobiti
samo u tekućoj godini, i to uz odobrenje uvoznika/dobavljača. Dakle ako nije u tekućoj godini, možeš
samo izabrati drugi proizvod sa istom ili većom cijenom uz nadoplatu.
Ali to samo u slučaju da ti ne mogu ponuditi isti hardware, dakle recimo kupio si LCD, a uvoznik više
ne drži LCD-e, nego ti recimo nudi kosilicu (karikiram).

Da se baviš malo IT industrijom, znao bi, jer postoji i zakon koji štiti i firme.

Poanta???? Chipset se grije i komp i dalje radi kako bi i trebao...uf odlicna poanta...imam vruc chipset...i zato mi ploca ne valja....bravo obaras rekorde debilnoscu.

Poanta - Gigabyte ima većinu kvarova nastala s problemom pregrijavanja chipseta.
A pregrijavanje chipseta znači i manji OC potencijal i stabilnosti sustava.
Baš si razmažen. Tvoja komunacija je na razini jednog seljačića.

Za tebe se nigdje ne cuje pa me ionak ne zanimaju drobljenja da je asrock najbolji proizvodac maticnih ploca. Cele303 je banana s obzirom na grce i amere....tako da samo lagano...

Za mene se ne mora čuti, ja nisam u tom sportu OC-anja. Ali za tebe se uopće ne čuje makar tvrdiš da si faca i OC-er.
A Cele je naspram tebe Bog. Ono što ti možeš, on može bolje, jer mu je bar 20cm veći od tvog. Naravno, ego...

Ti. Trudiš se dokazat da je asrock super a nije.

Opet si pokazao svoju plitkost, i nerealnost. Svatko normalan to vidi. Smiješan si.
Baš me zanima tko te ovdje na ovom forumu poštuje. Ljudima govoriš da su debili,
nerealan si. Sazori više. Znam da ti je 13 godina tek, ali onda bolje da ni nemaš PC,
ili barem ovdje na forumu treba uvesti IQ test, test pismenosti i izražavanja.
Ja iznosim činjenice i dokaze. Koji su tvoji dokazi? Tvoja riječ? Meni ne znači ništa...

Joj da zaboravio sam da si ti vlasnik,prodavac i serviser jedne posebne trgovine sa iskustvom 7+godina pa znas raditi na jednom programu. Bravo.

Čuj, Synesis je jedan veliki software za knjigovodstvo, koji ti nikad nećeš nažalost koristiti.
Jer nikad nećeš sa svojim stavom biti uspješan. A kamoli otvoriti neku privatnu firmu sa svojim
novcem, ne maminim i tatinim.

Mogu ti se samo nasmiješiti. Šta imaš osim svoje prgavosti? Ništa. Nemaš fax, firmu, znanje...
Samo prgavost.. A s njom ćeš sigurno postići velike stvari u životu... Možda budeš i predsjednik države...
Naaaah, just kiding. ;)

Niko Bellic
05-04-2010, 18:59
Don Kihot :pray:

Imaš konjske živce, svaka ti čast! :thumbs2:

Shaka
05-04-2010, 19:39
freak its your turn...=)
volim ovakve rasprave citati...hahaha

samo cekam kad se mod lockati temu...

fear
05-04-2010, 19:44
Konačno malo zabave na ovom forumu :D

W1k1n6
05-04-2010, 20:14
Samo gledam hoće li ovo otići u teška vrijeđanja i spominjanje mama, do tog trenutka će biti doista zabavno ako se nastavi u ovom stilu :)

Don Kihot
05-04-2010, 20:53
Samo gledam hoće li ovo otići u teška vrijeđanja i spominjanje mama, do tog trenutka će biti doista zabavno ako se nastavi u ovom stilu :)

WoW Sečen je živ? :o

Jesi to ti? Pa nije ti se izgled promijenio otkad sam te zadnji put vidio.. Prije nekih 60-70 godina, dok
smo bili u vrtiću.. ;)

ezav
05-04-2010, 22:23
Poboga kak ti Synesis sejva po 2-3 min na normalnom kompu ...

Meni bazu od 4 godine trgovine na malo (baza 1.5gb) nakon obrade podataka sejva nekih 15-20 sec na prastarom TB na 2.2+ (1.86) s gigom rama i starim ide 66 diskom od 80gb :D ...

Don Kihot
05-04-2010, 22:57
Poboga kak ti Synesis sejva po 2-3 min na normalnom kompu ...

Meni bazu od 4 godine trgovine na malo (baza 1.5gb) nakon obrade podataka sejva nekih 15-20 sec na prastarom TB na 2.2+ (1.86) s gigom rama i starim ide 66 diskom od 80gb :D ...

Imaš ovaj zadnji Synesis? Ovaj novi sa OIB-om?

E pa probaj njega, totalno su zahebali program... U tom je stvar...

IGoR_2803
05-04-2010, 23:23
pošto je i sam autor teme rekao da mu je ovo zabavno, neka ostane otključano... samo molim bez vrijeđanja jer inače ide lock i prijave... argumentirano raspravljajte ko normalni ljudi..

Doctor Freak
05-04-2010, 23:26
Pa dobro, ja sam svakidašnji moron koji je završio tehničku strukovnu četverogodišnju školu,
te ekonosmski fakultet. Šta si ti završio?
U slučaju da se ne može popraviti, dobit ćeš istu karticu nazad, ili bolju. Ali ne u cijenovnom već snagovnom rangu.
Ako ne možeš dobiti Palit 8800GTX dobit ćeš recimo XFX 8800GTX. Dobio si ono što si platio.
Ako je nema dobit ćeš recimo 9800GTX. Zakon u tom slučaju štiti prodavača. A povrat novca možeš dobiti
samo u tekućoj godini, i to uz odobrenje uvoznika/dobavljača. Dakle ako nije u tekućoj godini, možeš
samo izabrati drugi proizvod sa istom ili većom cijenom uz nadoplatu.
Ali to samo u slučaju da ti ne mogu ponuditi isti hardware, dakle recimo kupio si LCD, a uvoznik više
ne drži LCD-e, nego ti recimo nudi kosilicu (karikiram).
Da se baviš malo IT industrijom, znao bi, jer postoji i zakon koji štiti i firme.

Ekonomski fakultet i radiš kao obican serviser sa egom na razini??? Daj mi molim te uslikaj diplomu jer mi zvuci nevjerovatno. I moja je stvar sto studiram/ne studiram, ti si zadnja osoba s kojom cu dijeliti svoj privatni zivot. Ako usporedujes sve ljude s obzir na nivo skolovanja onda ti cestitam na zlatnoj malini za debilnost.

Sto se zakona tice clanak 5. glasi ovako:

(1) Trgovac je dužan potrošaču ispuniti ugovor u skladu s odredbama ovoga Zakona i propisima obveznog prava.
(2) Trgovac je dužan, na zahtjev i prema izboru potrošača, proizvod koji ima nedostatak zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu vratiti iznos plaćen za taj proizvod, odnosno sniziti cijenu ili, uz suglasnost potrošača, otkloniti nedostatak na proizvodu.
(3) Trgovac je u slučaju nedostatka kod obavljene usluge dužan, na zahtjev potrošača, vratiti iznos plaćen za tu uslugu, sniziti cijenu usluge ili otkloniti nedostatak obavljene usluge.
(4) Potrošač može u slučaju iz stavka 2. i 3. ovoga članka zahtijevati povrat plaćenog iznosa samo ako je prethodno dao trgovcu primjereni rok za ispunjenje ugovora.
(5) Nedostatak na proizvodu, odnosno obavljenoj usluzi, kada je to nužno, dokazuje se vještačenjem u za to ovlaštenim ustanovama ili uz pomoć ovlaštenog sudskog vještaka, a troškove vještačenja snosi potrošač ili trgovac, ovisno o rezultatu vještačenja.
(6) Trgovac je dužan, u tijeku jamstvenog roka, popraviti u primjerenom roku neispravan proizvod potrošaču koji je predao jamstveni (garancijski) list, ili, ako to nije moguće, umjesto istoga predati mu proizvod koji je ispravan.
Pravna narav zakonskih odredbi kojima se uređuju potrošački ugovori

Što mi govori više od tvojih nebuloza. I normalno da ako ducan vise nema nove 8800gtx i nudi mi 8600gt da to necu prihvatiti i traziti ili novac ili karticu koja vrijedi koliko je i moja placena 8800gtx. Ako to istoj firmi ne odg javljam se udruzi za zastitu potrosaca pa cemo vidjet tko ce koga farbat i mazat. Nisam jednom dozivio da mi lik prica kako je zamjenska kartica puno brza jer je od Atija (lol).

Poanta - Gigabyte ima većinu kvarova nastala s problemom pregrijavanja chipseta.
A pregrijavanje chipseta znači i manji OC potencijal i stabilnosti sustava.
Baš si razmažen. Tvoja komunacija je na razini jednog seljačića.

Di su te statistike? Ne vidim ih? Pokazi ih!!! Mislim da bilo tko moze govoriti statistike kako on zeli, ali bez dokaza ti nista ne stoji. I ja mogu rec da sam Teo Valic i da mi asrock najcesce rikava.

Za mene se ne mora čuti, ja nisam u tom sportu OC-anja. Ali za tebe se uopće ne čuje makar tvrdiš da si faca i OC-er.
A Cele je naspram tebe Bog. Ono što ti možeš, on može bolje, jer mu je bar 20cm veći od tvog. Naravno, ego...

Nisi u sportu ocanja jer ti asrock ne valja, pa nemres niti nista napravit :) Kaj se tice celeta svaka cast i njemu, samo s obzirom da je tek na 16-toj poziciji u Hrvata baš i ne govori da je nekaj "extra" kako ga i ti dicis. Tako da mora da ti je on kao i asrock. LEGENDA :) Slabo si upucen u OC, sto smo ovdje vec dokazali i nemoj zapocinjat jer failas.

Opet si pokazao svoju plitkost, i nerealnost. Svatko normalan to vidi. Smiješan si.
Baš me zanima tko te ovdje na ovom forumu poštuje. Ljudima govoriš da su debili,
nerealan si. Sazori više. Znam da ti je 13 godina tek, ali onda bolje da ni nemaš PC,
ili barem ovdje na forumu treba uvesti IQ test, test pismenosti i izražavanja.
Ja iznosim činjenice i dokaze. Koji su tvoji dokazi? Tvoja riječ? Meni ne znači ništa...

Kakve ti dajes dokaze??? To da je asrock prvi uplementirao ovo ili ono?? Ili da je promjenio dizajn ploce??? Ili mozda da je stavio nesto bolji hladnjak na chipset s obzirom na konkurenciju???

Na plocama se ocjenjuje izgled,oprema,smjestaj,oc mogucnosti,stabilnost,fičrsi,hlađenje,mogucnosti ...etc a ti stalno ponavljas 2 do 3 stvari....pa hebe se prosjecnom korisniku ko kaj implementira....niti se asrock moze pohvaliti dizajnom niti opremom niti oc mogucnostima niti bude ikad potukel jednog asusa, a kamoli da budu proizvodili najbolje ploce. Tak da si te gluposti prodavaj ljudima dolje koji kupuju kod tebe.

Čuj, Synesis je jedan veliki software za knjigovodstvo, koji ti nikad nećeš nažalost koristiti.
Jer nikad nećeš sa svojim stavom biti uspješan. A kamoli otvoriti neku privatnu firmu sa svojim
novcem, ne maminim i tatinim.

Kolko ja vidim taj hrv.soft je daleko od najboljeg u svijetu sto pokazuje ovaj link:

http://accounting-software-review.toptenreviews.com/

Još manje je kvalitetan ako su ga novom inacicom izjebali da ti ne pomaze ni ninja pc kojeg "kao" imas u ducanu za racunanje :)

Ne ja ne radim s tim programom, ja radim sa METATRADEROM koji je dio mojeg posla.

Mogu ti se samo nasmiješiti. Šta imaš osim svoje prgavosti? Ništa. Nemaš fax, firmu, znanje...
Samo prgavost.. A s njom ćeš sigurno postići velike stvari u životu... Možda budeš i predsjednik države...
Naaaah, just kiding. ;)

Toliko nisko ne padam da svoje znanje iskoristim toliko lose da radim kao lokalni serviser pc-a...pa cak da i neam diplome....tko se bori se i izbori...svatko bira svoj zivotni put...ti zivi kako ti hoces, ali prije nego sto sudis druge pogledaj sebe...

I drugi puta daj dokaze a ne puke rijeci iz ducana o kojem nitko pojma nema.

OVER & OUT

ezav
06-04-2010, 09:17
Imaš ovaj zadnji Synesis? Ovaj novi sa OIB-om?

E pa probaj njega, totalno su zahebali program... U tom je stvar...

Naravno da imama .. jer zbog obujam prometa moram na mjesecnoj bazi predavati izvjesce poreznoj mada sam obrt ... tako da za svaku mada i najmanju promjenu dobim update .. jedino prizajem od kada su u verziji 3 promjenilii sucelje da se zna malo vuc (sam UI) ... ali bilo kakvo manipularanje baze radi ko zmaj ... znam jer mi na tjednoj bazi debili iz metroa mjenjaju sifre na artiklima pa ja uredno mjenjama pol sifri artikli barem jednom tjedn0 :D

bezimeni
06-04-2010, 13:26
Dobro i kaj sad na kraju ? Da li treba otključani i kloknuti phenom II na asrock matičnoj ploči za taj Synesis kako se ne bi čekalo nekoliko minuta da nešto sejva ili ne treba ?Ja nemam tako visoke škole pa ako bi netko mogao uputit. Pretpostavljam da bi na Gigayte ploči zbog vrućeg čipseta sejvao duplo duže ako bi uopće i uspio sejvati...sam blizu ili tapkam u mraku ?

edit:di si Čale kad te trebamo.

tko je taj čale

kulamasta
06-04-2010, 14:26
čale je procrokloker

Nego, upuceniji, kakva je bila storija izmedju caleta i maxa povodom onog natjecanja na pcekspertu?

A sto se tice Synesisa ljudi na prastarim pentijuima s 512 mb rama vode firme u tom programu...

A bice da i na celeronima

bezimeni
06-04-2010, 14:32
Da ali sigurno čekaju tko zna koliko da im se nešto sejva .Zato i je država u banani .Da su svi na asrocku i na otključanim phenomima II sigurno bi bolje poslovali .

Niko Bellic
06-04-2010, 14:34
Slažem se s bezimenim. ASRock FTW, a ne EVGA. :thumbs2:

kulamasta
06-04-2010, 14:35
Da ali sigurno čekaju tko zna koliko da im se nešto sejva .Zato i je država u banani .Da su svi na asrocku i na otključanim phenomima II sigurno bi bolje poslovali .

Tu se moram slozit...

Dok mi je stric imo firmu radnica je prekidala posao u 15:58 jer se dvije minute moralo snimat, a inace bi radila do 16:00

Doctor Freak
07-04-2010, 10:12
I tako je završila prica jednog hardware "velemajstora" Don Kihota.

Eto kakvi ljudi nam prodaju hardware....

Idem sad pozvat čelea da mi kloka proc da mogu cekat 2min da mi synesis loada bazu podataka : ))))))))

W1k1n6
07-04-2010, 13:20
Hoćemo još!
Čim mene vidite u ovom podforumu znate da se nešto šašavo dešava :)

Niko Bellic
07-04-2010, 13:33
W1k1nž3 jesi li ti OC-er i voliš li više ATI ili NVIDIA grafe?

RIDER32
07-04-2010, 14:08
I tako je završila prica jednog hardware "velemajstora" Don Kihota.

Eto kakvi ljudi nam prodaju hardware....
Da, našalost završiše unatoč tome što je velemajstor don kihot bio puno argumentatniji i realniji od tebe, također iskusnog OCera od kojeg nisam cuo nijedno slovo o pretvaranju 1000kn jeftinijeg procesora u 1000 kn skupnji procesor (tako je bilo kada sam ja svoj kupovo) tako da......

Nebi se bunio da mi je jedan don kihot u gradu prodaje konfiguracije :)

Doctor Freak
07-04-2010, 14:21
Ja radim ekspedicije a ne rekorde.

I ne bavim se lazima "cele dobiva harvder"...niti stavljam linkove tko je sto implementirao nego govorim o tome koliko valja nesto sto je implementirano...

Stoga ti slusaj kog ti zelis i kupuj od kog ti zelis nitko te ne dira...samo ja ne vidij u kojom sam to crtici pobijeden i u kojoj crti je bilo koji moj argument pobijeden.

Ak je i tebi realnost da asrock radi najbolje ploce na svijetu onda se pokopaj. Zajedno sa najboljim racunovodstvenim programom na svijetu (synesis) kojem treba 2 minute da loada bazu podataka na otkljucanom amd-u.

A kad smo kod tebe kad si tek dosao na forum nisi imao blage veze o bilo cemu a hardweru da bi sad kao dobio krila...vidjet cemo...ja sam back...sjedim i cekam vase trabunjanje i gluposti..

IGoR_2803
07-04-2010, 17:46
ja sam back...

M1ypn0y3 ... re=related (M1ypn0y32Ac&feature=related)

W1k1n6
08-04-2010, 01:33
W1k1nž3 jesi li ti OC-er i voliš li više ATI ili NVIDIA grafe?
Nego što da sam ocer. Ocnem gajbu pive samo tako kad sam dobro uhranjen. Nisam se mogao odlučiti za Ati ili Nvidiu, pa sam ih stavio obje u Sli. Bit će to ludnica kad prorade 2012. kako piše u manualsima kalendara Maya.

RIDER32
08-04-2010, 13:58
Ak je i tebi realnost da asrock radi najbolje ploce na svijetu onda se pokopaj. Zajedno sa najboljim racunovodstvenim programom na svijetu (synesis) kojem treba 2 minute da loada bazu podataka na otkljucanom amd-u.

Pa nije mi realnost, još uvjek sam Gigabyte fanboy, al ako čovjek kaže da mu se low end asrock ploče nevračaju onda on valjda dobro zna šta će prodavati. I ako mu je za večinu prodanih konfiruracija vrh loada farmvile na fejsu onda je i prigulupo ljudima trpati neke skuplje ploče...

A kad smo kod tebe kad si tek dosao na forum nisi imao blage veze o bilo cemu a hardweru da bi sad kao dobio krila...vidjet cemo...ja sam back...sjedim i cekam vase trabunjanje i gluposti..
Istina, al sam naucio bar nešto, u početku vecinu od tebe ali kad si počeo pisati za PCP gadno s se umislio i poceo se naveliko frejmati čim neko kaže nešto protiv tebe... low :thumbs1:

Niko Bellic
08-04-2010, 14:20

Pa nije mi realnost, još uvjek sam Gigabyte fanboy, al ako čovjek kaže da mu se low end asrock ploče nevračaju onda on valjda dobro zna šta će prodavati. I ako mu je za večinu prodanih konfiruracija vrh loada farmvile na fejsu onda je i prigulupo ljudima trpati neke skuplje ploče...

Istina, al sam naucio bar nešto, u početku vecinu od tebe ali kad si počeo pisati za PCP gadno s se umislio i poceo se naveliko frejmati čim neko kaže nešto protiv tebe... low :thumbs1:Istina. RIDER32 je rekao pravu srž problema. U početku je amd freak bio simpa mali miš, ali s vremenom od maloga miša postao je pravi štakor (nhf, ovo je samo metafora) koji čak i ujeda ako treba. Iako će kao opasni štakor dogurati dalje u životu i u karijeri, meni je osobno u ono vrijeme dok je bio mali miš djelovao mnogo simpatičnije i pozitivnije...

Eto toliko o miševima i inim glodavcima od mene.

bezimeni
08-04-2010, 15:52
Malo previše pridajete pažnje nečijem stilu pisanja , koji ne mora odavati stvarni karakter osobe .Siguran sam da je privatno Freak dobrica , za razliku od "imiđa" kojeg njeguje na forumu .

Niko Bellic
08-04-2010, 15:59
Zagorec dobrica? amd freak je tough guy sa zagorskih bregi. Sam ore sa plugom. Ne potrebuje traktor. xD

IGoR_2803
08-04-2010, 16:10
čovjek se vratio na forum i to je to, ne znam čemu takvu strku oko toga stvarate...

Niko Bellic
08-04-2010, 16:23
Zezamo se, a i on se zeza s nama. Zezancija na kvadrat! Zezaj se i ti sa nama...

IGoR_2803
08-04-2010, 21:35
pa mogu se i ja zezati, samo ne bih htio da počnu nekakva podbadanja i provokacije bespotrebno... :)