Pogledaj cijelu verziju : Tipkovnica, slim, kao na Mac-u
Dakle, tražim tipkovnicu za comp, koja bi izgledala kao na Macovima, dakle mora biti slim, po mogućnosti onaj fensi razmak među tipkama... uglavnom, ako ste ikada vidjeli znate kako dobro izgleda :shock: :)
- e da i po mogućnosti da je crna :o
- cijena nije toliko bitna, glavno da tipkovnica izgleda odlično...
- ni dućan nije bitan, samo da je u Zagrebu!
Na macu su tipkovnice aluminijske. Nikad nisam vidio takvu tipkovnicu za PC.
Ta tipkovnica je USB, pa radi i na PC-u, samo je raspored tipaka nešto drugačiji.
Primjerice, OPTION je Alt, a COMMAND je Win. F13-F19 mislim da nema nikakvu funkciju.
http://eddrobinson.net/wp-content/uploads/2008/09/apple_keyboard.png
E takvo nešto ja tražim... predobra je... ako ne nadjem ništa uzet ću tu za Mac, tih par tipaka nije uopće problem... čak bi uzeo i onaj manji model, onaj bez numeričkog djela (koji mi uopće ne treba)...
- samo mi nije jasno, pretražio sam po netu u vezi takvih tipkovnica, i nisam našao dosad ni jednu koja bi se približila stilski toj tipkovnici, sve one ultra-mega slim tipkovnice nisu ni blizu slim ovoj... pa šta čekaju ti proizvođači neka kopiraju Apple dizajn, ne bi im bilo prvi put...
Tako nešta sam vidio u Osjeku u emezeti.. doduše od geniusa je... ali je imala tako plastiku između tipki i činili se prilično kul :)
Teško da ćeš naći kupiti takvu tipkovnicu, pošto je teže smeće od tipkovnice. Jedino da kupiš original od Applea.
Užasno je neugodno tipkat, tipke su užasne, nema oslonac za ruke, katastrofa živa od tipkovnice.
Razzarach
12-03-2010, 15:29
Y.
Ali vedran mora forsat apple uvjek.
Mac keyba je skupa? Jelda?
Aha.
Ja sam rekao više s tehničke strane. Naravno da bi za tu lovu trebao uzeti Illuminated Keyboard.
Meni to ništa ne smeta, ne pišem neke referate niti mi je to posao... na laptopu sam se navikao da je tipkovnica plitka i da nemam naslona za ruke, tako da mi ni to nije problem...
- a one obične tipkovnice su mi preRUŽNE, ne bi ja to mogao imati na svom stolu;), ko da imaš hrpu lego kockica na stolu, ma bjež;) Oću nešto što će stilski plijeniti pažnju hehe :)
Mislim da bi ti se više svidio Logitech Illuminated.
http://giama.files.wordpress.com/2008/09/972710.jpg
http://www.ubergizmo.com/photos/2008/9/logitech-illuminated-keyboard//logitech-illuminated-keyboard-05.jpg
Odlična tipkovnica, ljepšeg izgleda od Appleove, te bolja u svakom segmentu. :)
Ko što rekoh, Illuminated. Najbolje tipkalo na tržištu. <3
Još da su domaća slova napsana kako treba možda bi ju i sanjao... ovako ništa :yuck:
Bogme, izgleda dobro... nisam znao za nju;) Odo pogledat po Jubitu!
Hvala na informacijama!
Još da su domaća slova napsana kako treba možda bi ju i sanjao... ovako ništa :yuck:
Da, na mojoj G11 su nalijepljena HR slova i kroz njih nema pozadinskog osvjetljenja - užas.
PS: Inače mi je ova Illuminated tipkovnica pre savršenog dizajna.
Na Illuminatedu su gravirana.
Razzarach
13-03-2010, 19:12
Illuminated owna. Gxx keybe imaju one retajne tipke sa strane (G tipke il nes tako).
Niko Bellic
13-03-2010, 19:23
Na Illuminatedu su gravirana.
Jesi siguran 100%? U TehnoMax dućanu, naletio sam na Illuminated Keyboard s našim slovima i igrao se malo s njom. Naša slova su bila naknadno naljepljena i nisu bila osvjetljena.
Nisu nalijepljena samo ako nađeš original HR raspored tipki. Na bilo kojoj drugoj verziji su naljepnice umjesto proreza za svijetlo. Bar je tako sa G serijom.
Gxx keybe imaju one retajne tipke sa strane (G tipke il nes tako).
Te tipke su sve samo ne retajne, osim ako ih ne trebaš. Meni su one skratile sate i sate vremena kod izrade web stranica. Imaš 18 tipki i svaku od njih možeš programirati sa 3 različita seta instrukcija. Tako da dobiješ 54 novih tipki, ukoliko imaš potrebu za time. Ja sam ih koristio svega 6, ali siguran sam da ima ljudi koji koriste i više.
Razzarach
13-03-2010, 21:02
Meni naprimjer netrebaju, pogotovo kod igara.
msm. Sta ce ti toliko tipaka za igre?
Za ostale stvari nezz.
blood4me
15-03-2010, 18:29
Ja sam npr. imao sifre namjestene na onom trecem setupu, onda sam imao neke comboe iz raznih igara namjestene na drugom setupu a na prvom sam svako malo mijenjao onak usput sta mi zatreba... daamn, sad ocu opet svoju staru G11 :(
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.