PDA

Pogledaj cijelu verziju : Nova DRM zaštita by Ubisoft

Stranica : 1 2 3 [4]

ScorpiuS
12-04-2010, 10:51
Ajde ne cijepidlači. Jednostravno nećeš igrat i to je to. Ionako je to minimalan broj slučajeva, nije baš da će izgubit puno profita jer nemožeš igrat igru negdje drugdje.

McPingvin_v2.0
12-04-2010, 12:26
Ček, ako poanta kupnje igre nije da je tvoje vlasništvo i da ju možeš igrati kad god i gdje god želiš - što je? :)

kulamasta
12-04-2010, 12:31
Pa možeš ju igrat...

Ako zadovoljavas minimalne uvjete za igru...

Kao da se netko cudi jer nemoze igrat igru za PC a uopce nema PC...

...al njega to nije briga! on je platio i kupio igru!

ScorpiuS
12-04-2010, 13:08
Točno tako, a koliko sam ja upoznat, na poleđini kutije piše Internet connection required

Deadwalker
12-04-2010, 13:36
Imam zelju lockati ovu temu. Svi se vec po x-ti put ponavljaju. Kako rekoh vec davno ovdje, na kutiji proizvoda jasno pisu minimalni uvjeti i zahtjevi koji trebaju biti ispunjeni da bi se igrala igra. Ako vam to ne odgovara, ne kupujete i igru i zdravo. Nitko vas ne sili na nista.
Uostalom, 90% ljudi ovdje pljuje po zastiti jer nema igre na torrentima ili je nije bilo do sada. I velika vecina je kao pricala da nece to igrati radi principa. Pa naposljetku opet svi igraju. Mislim ono, tjeraju se velike filozofije i svi vole nesto pametovat pa na kraju opet zaborave da su ista rekli. Svaka cast pojedincima koji su ostali pri svome :)

croat1gamer
12-04-2010, 14:15
Ček, ako poanta kupnje igre nije da je tvoje vlasništvo i da ju možeš igrati kad god i gdje god želiš - što je? :)
Nije igra vlasnistvo vec je tvoje vlasnistvo samo DVD sa tim podatcima (opet, koje ti ne posjedujes, vec samo imas pravo koristenja).
Unistis DVD, unistio si igru, "sigurnosne kopije" sa interneta i sami cdkeyevi se ne vaze kao legalni, cjeloviti DVD te igre ako sam u pravu. :*

Arbiter of Change
12-04-2010, 14:20
Imam zelju lockati ovu temu. Svi se vec po x-ti put ponavljaju. Kako rekoh vec davno ovdje, na kutiji proizvoda jasno pisu minimalni uvjeti i zahtjevi koji trebaju biti ispunjeni da bi se igrala igra. Ako vam to ne odgovara, ne kupujete i igru i zdravo. Nitko vas ne sili na nista.
Uostalom, 90% ljudi ovdje pljuje po zastiti jer nema igre na torrentima ili je nije bilo do sada. I velika vecina je kao pricala da nece to igrati radi principa. Pa naposljetku opet svi igraju. Mislim ono, tjeraju se velike filozofije i svi vole nesto pametovat pa na kraju opet zaborave da su ista rekli. Svaka cast pojedincima koji su ostali pri svome :)
/Force persuade
Ne želiš lockati ovu temu. :)

Ovo je uvijek i bila rasprava o principima te o nametanju invazivnog DRM-a u tip igara (SP) kod kojih nije potreban, bar ne u ovakvom obliku.

@croat1gamer:
To je novi problem također, to da ti efektivno ne posjeduješ igru koju si kupio već samo pravo korištenja usluge, tj. igranje igre preko posrednika.
Suxx monkey balls.

Deadwalker
12-04-2010, 14:26
A ono Arbie, možemo mi tu raspravljati kolko ocemo, al naposljetku masa (kao sto vidis) prijede preko svega i ako je igra dobra, igrat ce je unatoc svemu. Ubisoft je odigrao pametno. Uveli su to u igru, postigli da treba proci barem mjesec dana da se igra krekira, pricekali da se slegne prasina oko zastite i kada rijese probleme sa serverima, vise ni nece nitko o tome pricati. Od pocetka sam imao osjecaj da ce se ovo ovako zavrsiti. Preveliki su novci ulozeni u to da bi Ubisoft samo tako odustao. Uostalom, ovakav oblik koristenja "cloud tehnologije" bit ce sve cesci u buducnosti. Ovdje se serveri koriste samo za spremanje napretka, dok Onlive recimo koristi servere za sve. Buducnost kolega :)

croat1gamer
12-04-2010, 14:29
@croat1gamer:
To je novi problem također, to da ti efektivno ne posjeduješ igru koju si kupio već samo pravo korištenja usluge, tj. igranje igre preko posrednika.
Suxx monkey balls.
Malo sam se lose izrazio kod tog sa "uslugom", mislio sam pretizito na one silne koji skidaju igre ilegalno nakon sto im se unisti DVD zbog nepaznje ili slicnoga ili kupe samo cdkey i skinu sa torrenta te tvrde "Ja imam cdkey i smijem skinuti .iso fajl jer sam kupovinom cdkeya kupio igru".

Mogu tako i ja, poderem slucajno novcanicu od 100kn te odem i nabavim (moze se reci i ukradem) jednu takvu identicnu novcanicu, tvrdeci da imam pravo da posjedujem novcanicu istog iznosa zbog unistenja ove prijasnje.
Sjeban primjer, ali jedini mi pada na pamet. :)

Arbiter of Change
12-04-2010, 14:34
@Deadwalker:
Gledaj, kad već repriziramo onda ajmo duet baciti, bitno je to da im se ruše serveri, istina, ali srce problema je nametanje DRM-a, shvaćaš?
Ma da i radi genijalno, problem je konceptualne prirode jer SP igre ne bi nikadaStrebale imati obaveznu on-line vezu kako bi bile igrive. Točka.

@croat1gamer:
To je sad već pitanje posjedovanja backupa i sličnog, tj. smije li korisnik to uopće imati (što se nadovezuje na ovo što sa ja rekao - smiješ li ti kopirati, tj. raditi backup nečega što zapravo nije ni tvoje budući da je obavezno korištenje invazivnog i nametnutoga servisa kako bi uopće mogao igrati igru jer je u suprotnom tvoja kupljena kopija beskorisna. Ne sam obavezno, nego si de facto prisiljen koristiti to, htio ili ne htio).

EDIT:
Faking forum, pokušavam postati 2 minute već. :)

Deadwalker
12-04-2010, 14:37
Ma da i radi genijalno, problem je konceptualne prirode jer SP igre ne bi nikada trebale imati obaveznu on-line vezu kako bi bile igrive. Točka.

To ti se vrlo lako moze relativizirati. Oni samo u sluzbenom priopcenju kazu da je to sve uvedeno radi "boljeg iskustva igranja SP-a" jer npr. mozes imati igru instaliranu na nekoliko racunala te bilo gdje nastaviti igrati svoju kampanju. Ili pracenje progressa te usporedivanje sa drugim igracima i sl. Mislim ono, mogu izmisliti sta zele.

Arbiter of Change
12-04-2010, 14:42
Ne može, i to zbog jedne riječi - nametnuto. Da je izborno Ubisoft bi imao moju podršku.

I da, praćenje progresa i uspoređivanje sa drugim igračima? U čemu? SP igri gdje igrači nemaju apsolutno nikakve veze, odnos sa drugim igračima niti će dobiti specijalne nagrade ako budu najbolji od najboljih? Ubisoft sam sebe potkopava umjetnim argumentima koji samo ističu očigledno da ovakav sistem nema mjesto u SP igrama, dok bi u MP igrama mogao proći čisto zbog tog razloga. Instalacija gdje god hoćemo i koliko hoćemo puta (wow, to nikada ranije nismo mogli rad... wait, what?) i prebacivanje save-ova. Backup? Ali dobro, ovo je dobra stvar to priznajem.

Deadwalker
12-04-2010, 14:44
A cuj, namece nam drzava stalno vise poreze pa mozemo samo plakat.
Oni su vlasnici svojih igara i mogu s njima raditi sta zele. Mi imamo samo dvije opcije.
Zar ne? :)

keko
12-04-2010, 14:46
Obavezna konekcija na internet nema što tražiti u SP igrama. Što da je sad npr. smak svijeta, nemaš konekciju na internet, a posljednje dane želiš provesti igrajući Assassin's Creed 2?

Arbiter of Change
12-04-2010, 14:46
O porezima mi ovisi život, o Ubisoftu ne baš.
Već si se predao? Baš sam htio pročitati nove argumente pro-DRM. I am disappoint. :)

croat1gamer
12-04-2010, 14:49
Steam i Cloud tehnologija. :)

@ Arby- Ja sam to komentirao sa eticke strane (odnos "kupca" prema "onome s intelektualnim pravima"), ne sa strane DRM'a, iako generalno gledano, kod usluznih djelatnosti ti samo primas, well, "uslugu", a ne proizvod iz te djelatnosti. Ti ne kupujes podatke te igre (jer to bi bila kupovina intelektualnog vlasnistva) vec medij sa podatcima te igre (koji su "All rights reserved by X") da mozes koristiti tu uslugu. Moze se usporediti sa kreditnom karticom.

Deadwalker
12-04-2010, 14:50
Već si se predao? Baš sam htio pročitati nove argumente pro-DRM. I am disappoint. :)

Pa nema se tu sta puno reci.
Oni su postavili svoje uvjete i jasno ih istaknuli na svoju kutiju, a mi mozemo se sloziti s tim uvjetima i kupiti proizvod ili ne moramo to. Mislim ono, ici filozofirati oko toga zasto je to nametnuto i nema nekog smisla. Tako barem ja mislim. Mozemo mi to izfilozofirati 200 stranica u ovoj temi, ali Ubisoftove igre ce i dalje imati DRM.
Al da internet nema sto traziti u SP igri, tu se slazem. Nikada ni nisam rekao da se ne slazem. Al da cu plakati radi toga, necu. Da cu bojkotirati Ubisoft radi toga, necu. Meni se i dalje igra Splinter Cell i Assassin Creed pa ako bude para, vjerojatno cu kupiti igre i zavrsiti obje. Nekih problema s netom nemam, tak da me od pocetka to previse ne zamara.
:)

McPingvin_v2.0
12-04-2010, 18:57
Al da internet nema sto traziti u SP igri, tu se slazem.
Mene samo ovo smeta. Steam ima offline mod i ne mogu opisati koliko sam zaljubljen u njega. Kod Steama imaš više backup opcija - možeš si napraviti backup na hardu, zapržiti ga na DVD ili ga samo opet skinuti s Interneta.

Glupisoft je potpuno krivo izveo tu zaštitu. Da je konekcija na Net potrebna jednom, prilikom startanja igre, još kako tako, ali konekcija za cijelo vrijeme? A- a.

Arbiter of Change
12-04-2010, 19:34
Pa nema se tu sta puno reci.
Oni su postavili svoje uvjete i jasno ih istaknuli na svoju kutiju, a mi mozemo se sloziti s tim uvjetima i kupiti proizvod ili ne moramo to. Mislim ono, ici filozofirati oko toga zasto je to nametnuto i nema nekog smisla. Tako barem ja mislim. Mozemo mi to izfilozofirati 200 stranica u ovoj temi, ali Ubisoftove igre ce i dalje imati DRM.
Po tebi se onda nikada ne bi trebalo ništa govoriti sa takvim unaprijed već poraženim stavom. :)

Naravno da se ima za reći, puno toga. Ako zbog ničeg drugog onda zbog toga jer je ovo presedan situacija i jer će se bar nekim dijelom po ovome oblikovati budući anti-gusarski potezi kompanija ("hehe, nećemo se opeći kao glupi Ubisoft, hehe"). Problem je što ti, u suštini bar koliko sam ja shvatio, komentiraš samo na svom primjeru, tj. kao osoba koja nema problema po ovom pitanju. Treba sagledati veću sliku i posljedice ovog DRM-a, pozitivne i dobre. Problem je samo što ja ne vidim baš dobrih osim da je Ubisoft dobio po mufu malo.

I labilni morali. :eyebrows:

@croat1gamer:
Pa i ne baš jer kartica nema sama po sebi svrhu ako ju ne koristiš. Igre ne bi trebale biti isto tako beskorisne ako dođe do serverskih problema, npr.

Deadwalker
12-04-2010, 19:38
Pa bunila se cijela komuna. I sta se desilo? Apsolutno nista. Mozda im je mao pao rejting medu igracima. Al kao sto opet vidimo vec i ovdje kod nas, svi se sasvim lijepo zabavljaju s Assissin's Creedom.
I da, komentiram na svom primjeru. Nisam neki HC igrač koji mora odigrati sve novo šta se nađe na tržištu. Ne smeta mi natpis na kutiji "online" i za mene osobno se nije nista puno promjenilo. Al to sam samo ja. Ne trazim da se itko slozi s mojim stavom. :wink:

Arbiter of Change
12-04-2010, 19:43
Da, jer internetske bune znače nešto... vidljivo i na našem forumu. :)
Trebaju novčanici bojkotirati i raditi sivi elementi, kao što je bio slučaj sa SPORE-om gdje je EA odmah skinuo onaj DRM.

ScorpiuS
12-04-2010, 19:44
Ma vremena se mjenjaju, danas više-manje svatko ima vezu sa internetom, a veliki broj ljudi ima stalnu vezu pa i nije to neki problem.

Sgt. Bull
12-04-2010, 19:45
SAl kao sto opet vidimo vec i ovdje kod nas, svi se sasvim lijepo zabavljaju s Assissin's Creedom.
Koliko je meni poznato, problem AC2 je riješen. Jelte, ne želim ban pa neću ništa više reći. :D

Deadwalker
12-04-2010, 19:45
Da, jer internetske bune znače nešto... vidljivo i na našem forumu.
Trebaju novčanici bojkotirati i raditi sivi elementi, kao što je bio slučaj sa SPORE-om gdje je EA odmah skinuo onaj DRM.

I opet se vracamo na famozne principe...

jel?

:eyebrows:

Arbiter of Change
12-04-2010, 19:50
A ne.
Isse, ove dvije zadnje stranice su bile predobre. Zahvaljujem na raspravi.

EDIT:
Zanimljivo je kako su se neki ljudi odmah taktički povukli iz teme prije par dana... čim su zaigrali igru. :)

croat1gamer
12-04-2010, 19:54
@croat1gamer:
Pa i ne baš jer kartica nema sama po sebi svrhu ako ju ne koristiš. Igre ne bi trebale biti isto tako beskorisne ako dođe do serverskih problema, npr.
Kud bas sve doslovno. :)
Mislio sam u najjednostavnijem mogucem smislu- nema kartice > nema pristup novcu; nema DVD'a > nema pristupa podatcima.
Uz to dodaj da je svaki drugi pristup usluzi, a da nije preko pruzatelja usluge bi bio krajnje ilegalan. (Dodi do novca na racunu a da nije preko neke od usluga banke, jelte)

Deadwalker
12-04-2010, 19:55
A ne.
Isse, ove dvije zadnje stranice su bile predobre. Zahvaljujem na raspravi.

EDIT:
Zanimljivo je kako su se neki ljudi odmah taktički povukli iz teme prije par dana... čim su zaigrali igru. :)

Darth Vader je bio jači...Yoda nije imao šanse...jelda? :P

Raz
12-04-2010, 19:56
Samo se nadam da se ostale kompanije neće povest za Ubisoftom, jer nemam namjere kupovat izričito Sp igru da bi na kraju ovisio o stalnoj internet konekciji i stabilnosti servera.

bezimeni
12-04-2010, 19:58
Ma neka i ostali prihvate i ja se ostavljam gaminga :D .Kad nemam sam snage promijeniti "hobi" :( .

Sgt. Bull
12-04-2010, 19:59
Ubisoft sada igra i drugu kartu. SP im je sve kraći i kraći. Da se primjetiti, posebno na Splinter Cell-u, mislim ono 5 sati? Očito je da je više pažnje posvećeno MP komponenti igre. Ja se samo nadam da se neće za tim povesti druge firme, jer za DRM uvijek ima lijeka ali za loš SP pa i ne baš.

Maloki
12-04-2010, 20:00
Darth Vader je bio jači...Yoda nije imao šanse...jelda? :P
Ne shvaćam ovo pošto Darth Vader i Yoda nisu nikad došli u direktni okršaj.

Deadwalker
12-04-2010, 20:01
Ma neka i ostali prihvate i ja se ostavljam gaminga :D .Kad nemam sam snage promijeniti "hobi" :( .

Pa barem ti pristojno zarađuješ da si možeš priuštiti igre. Ne? :D

Ubisoft sada igra i drugu kartu. SP im je sve kraći i kraći. Da se primjetiti, posebno na Splinter Cell-u, mislim ono 5 sati? Očito je da je više pažnje posvećeno MP komponenti igre. Ja se samo nadam da se neće za tim povesti druge firme, jer za DRM uvijek ima lijeka ali za loš SP pa i ne baš.

Pa tome je postalo normalno danas. Vise-manje svi vecinu paznje posvecuju multi-u. U tom grmu lezi prventstveno zarada. Osim kada tu i tamo dobijemo nekakav kvalitetan RPG.

Ne shvaćam ovo pošto Darth Vader i Yoda nisu nikad došli u direktni okršaj.

valjda mogu mastati? :)

Xero
12-04-2010, 20:07
Yoda vs Vader
Yoda: Super ultra mega Yoda jumping slash.
Vader: Fore Choke.
Vader wins. Fatality.

McPingvin_v2.0
12-04-2010, 21:31
Ma vremena se mjenjaju, danas više-manje svatko ima vezu sa internetom, a veliki broj ljudi ima stalnu vezu pa i nije to neki problem.
Da, zato je neki baja iz EA-a rekao kako će maknut DRM jer mu igra ne radi doma kako spada.

Babitz
12-04-2010, 21:51
EA su licemjeri i pederi. EA će imati DRM, samo što se neće zvati tako, ali će biti ista kita.

ScorpiuS
12-04-2010, 21:55
I imaju svako pravo na to. Bez obzira na tvoje reakcije njihovo je pravo zaštititi svoje interese.

bezimeni
12-04-2010, 21:57
Pa barem ti pristojno zarađuješ da si možeš priuštiti igre. Ne? :D

Pa mogao bi si ja priuštiti i manikuru noktiju ali smatram da to ne vrijedi 200 kn.Radije si sam nokte pogrizem zubima.

Ova zaštita je sigurna budućnost .Zakomplicirali su život hakerima kojima se neće dati probijati svaku igru .Mislim da je piratima odzvonilo .Malo pomalo prihvatiti će to i ostali .

Ja ću se vremenom ostaviti gaminga ili ću preći na x-360....makar sumnjam.Ali ja sam po prirodi pesimista tako da me ne uzimajte za ozbiljno :D .

Babitz
12-04-2010, 22:25
I imaju svako pravo na to. Bez obzira na tvoje reakcije njihovo je pravo zaštititi svoje interese.
U potpunosti imaju, to stoji. Njihovi uvjeti su njihova stvar, podržavao ja to ili ne. Jedino što su retardi i ne štite svoje interese koliko gnjave poštene kupce, a ako kupac ne može kritizirati proizvod, onda sve u kurac.

edit
@bezimeni
Mislim da podcjenjuješ hakere.

ScorpiuS
12-04-2010, 22:37
To što oni pretjeravaju sa tom paranoičnom zaštitom je njihova stvar osim toga ti možeš slobodno se žalit na tu zaštitu, ali nije baš da će te ljudi poslušat.

Aral
12-04-2010, 22:49
@bezimeni: Oh, kako si u krivu, zaštita je tu s razlogom, da se sruši. Tako inače funkcioniraju stvari u svijetu, nemožeš ić protiv struje. Zanimljivo, tema dostigla preko 50 strana a nije se došlo do nikakvog zaključka jer ga jednostavno...nema. :)

Babitz
12-04-2010, 22:54
Ne nego je topik oroboros. :(

McPingvin_v2.0
12-04-2010, 22:58
Zakomplicirali su život hakerima kojima se neće dati probijati svaku igru.
Haha, da, ta ti je dobra :)

bezimeni
12-04-2010, 23:00
Tvrdiš da su je lagano probili i da ju prosječni čoban zna pokrenuti na vlastitom PC-u ?

McPingvin_v2.0
12-04-2010, 23:08
Nisu ju lagano probili, ali sad kad su ovu prokljuvili ne vidim zašto bi im za iduću trebalo toliko vremena? Kako je krenulo, prosječni čoban ni ne može igrati igre na svom PC-u, jer nema Internetova na selu :P

Maloki
12-04-2010, 23:11
Tvrdiš da su je lagano probili i da ju prosječni čoban zna pokrenuti na vlastitom PC-u ?
Ljudi vole izazove tako da definitivno neće odustajati od rušenja zaštite.
Na kraju će još postati zabavnije i uzbudljivije od samog igranja.

bezimeni
12-04-2010, 23:18
A ja sam siguran da se ne igra ni 10% piratica koliko bi se igralo da ova zaštita nije uvedena.Ne vidim zašto tako ne bi bilo i sa svakom novom igrom zaštićenom ovim sranjem .

McPingvin_v2.0
12-04-2010, 23:23
Statistike za to nemam, ali ljudima je tako svejedno hoće li ju igrati iste sekunde, ili za 2 tjedna, samo da ne moraju platiti :)

ScorpiuS
13-04-2010, 06:39
Točno!
Znam po osobnom iskustvu :D

cham3leon
13-04-2010, 08:15
Sigurno. Danas se više ne piratizira kopiranjem krekiranog .exe fajla u program files, već je postupak mnogo kompleksniji i upitno je hoće li svima raditi i tko će imati dovoljno znanja da natjera takvu igru da radi.

Arbiter of Change
13-04-2010, 09:27
E da, Blizzard i njihov DRM, konkretno za Starcraft 2.
http://kotaku.com/5512576/does-starcraf ... connection (http://kotaku.com/5512576/does-starcraft-ii-require-an-internet-connection)

Blizzard's Rob Pardo set us straight that weekend, saying, "You can play in offline mode if you want - I just don't think you're going to want to," suggesting the online features you'd be giving up are too appealing to miss.

"An initial activation check-in is required, which we also have been mentioning since BlizzCon and even before that. The campaign and other solo aspects of the game are still playable offline after your initial activation."

Aral
13-04-2010, 09:48
Ko ne kupi original sc2, pada glava :) Nakon što izvadim dvd, kutiju ću neko vrijeme imat vani a onda ću je uokvirit i objesit na zid.

Tak i tak nemam battle.net acc, dobro će mi doć da se regam :)

Grim
13-04-2010, 10:09
Za Starcraft 2 me zaboli, igra izgleda užasno loše tako da je neću ni odigrati, a kamoli kupiti. :D

Arbiter of Change
13-04-2010, 10:19
You so dead. :)

Aral
13-04-2010, 10:20
Za Starcraft 2 me zaboli, igra izgleda užasno loše tako da je neću ni odigrati, a kamoli kupiti. :D
Blasphemer, burn in hell dabogda :D

Ak niš drugo SC2 će mi bit jedan od rijetkih originala koje sam kupio nakon dugo vremena. S kutijom naravno. Da ne bi ispalo da nemam niš original doma.

:D

str1k3r
13-04-2010, 10:23
Zar nisi maloprije kupio Assassins Creed 2? :eyebrows:

Grim
13-04-2010, 10:25
Ja sam ga posudio od frenda. http://www.hcl.hr/forum/Smileys/Alpha/HIHA.png

sickpetey
13-04-2010, 10:26
Starcraft 2 ne bih kupio nikad zbog osobnih razloga

Aral
13-04-2010, 10:29
Zar nisi maloprije kupio Assassins Creed 2? :eyebrows:
Razlika je između kupit i dobit na poklon http://www.hcl.hr/forum/Smileys/Alpha/HIHA.png

str1k3r
13-04-2010, 10:29
:>

Kewl ste mi.

sickpetey
13-04-2010, 10:33
Ja sretan ak dobim 10kuna za poklon a kamoli igru lol XD

Arbiter of Change
13-04-2010, 10:44
Sreća pa mjesec nema 30 dana i da se ne treba ići opijati/pušiti cigarete/jesti ako želiš biti baš hardcore. :eyebrows:

IGoR_2803
13-04-2010, 13:32

pazi, znam di si doma... :)

ScorpiuS
13-04-2010, 13:42
E da, Blizzard i njihov DRM, konkretno za Starcraft 2.
http://kotaku.com/5512576/does-starcraf ... connection (http://kotaku.com/5512576/does-starcraft-ii-require-an-internet-connection)

Blizzard's Rob Pardo set us straight that weekend, saying, "You can play in offline mode if you want - I just don't think you're going to want to," suggesting the online features you'd be giving up are too appealing to miss.

"An initial activation check-in is required, which we also have been mentioning since BlizzCon and even before that. The campaign and other solo aspects of the game are still playable offline after your initial activation."
E to je ono što će zaustaviti piratiju. Kvalitetna igra koja ti nudi mnogo više ako imaš original.

Sgt. Bull
13-04-2010, 13:48
E to je ono što će zaustaviti piratiju. Kvalitetna igra koja ti nudi mnogo više ako imaš original.
Još kad bi blizzard izdao jednu takvu...

sickpetey
13-04-2010, 14:01
:rotfl: :thumbs2:

Aral
13-04-2010, 14:41
U početku je bilo fora pljuvat po svakom imalo poznatom developeru al sad je već prešlo u sprdačinu :)

MasaKrisT
13-04-2010, 14:48
ma bull pljuje po svemu blizzovom,ne obaziri se.

Mirogamemasta
13-04-2010, 14:56
Kvalitetan MP i ne mogucnost igranja istog bez orginala ce te bar natjerati da kupis orginal.
Mislim... ne moze tebe nitko natjerati, ali ako mislis igrati mp onda ces kupiti.
ILI BAREM IZ RESPECTA PREMA LJUDIMA KOJI SU RADILI IGRU KUPITE ORGINAL.
Blizzardove igre sam kupio oriđiđi prije nego sam uopce imao internet, jer sam znao odmah da su odlicne.
Tek 3 god nakon izlaska War3 sam dobio net i konfu koja bi to mogla pokretati, i kupio sam oriđiđi.
Sad vec imam u planu kupiti prvi warcraft, ali to vec spada pod kolekcionarstvo. :D
Ima frenda koji skida sve zivo i nezivo, i ne znam kad je zadnji put uzeo orginal bilo da se tice filma, igre ili albuma.
Ako ne mozete u dvije godine izdvojiti bar za jednu igru, onda zbilja ne znam...
Kako bi vama bilo da nakon truda koji ste ulozili da napravite igru, netko ukrade sav vas trud i na kraju ne zaradite nista?

Sgt. Bull
13-04-2010, 15:05
U početku je bilo fora pljuvat po svakom imalo poznatom developeru al sad je već prešlo u sprdačinu :)
:P
Posjedujem i sam skoro sve blizzove igre (osim clickfesta) tako da... <3 War 3 :D

Srle
13-04-2010, 15:14

Gdje živite vi ljudi za Boga miloga....Meni je rođendan za mjesec i nešto te mi žena i njena najbolja prijateljica žele kupiti Conviction za rođendan (zato što o njemu neprestano u društvu pričam)...te se u meni javljaju tri izbora...
1 moralni izbor - 60 dolara je previše čak i ako je igra za koju bih bubreg (tuđi) dao... ili "neka hvala ne treba, sačekaću"
2 normalni izbor - To je igra koju čekam puno godina, meni najiščekivanija igra i igra za koju bih bubreg (opet tuđi) dao, ne moram čekati da pojeftini dobio bih je odmah kad se pojavi...ili "hvala"
3 nemoralni izbor koji bi me u legende smjestio - ni žena ni njena prijateljica ne znaju koliko košta i kako Conviction izgleda, samim tim mogao bih ih nagovoriti da mi uzmu LE ediciju igre, jer ipak pare nisu moje... ili "ma NISTE trebale, puno je para, <insert neku slatku izjavu>"dok ovo pišem rogovi mi na glavi polako rastu...

Otvorio bih pool za glasanje da vidim moralnost PC Play gamera....ali mene vuče opcija tri....

sickpetey
13-04-2010, 15:21
3....ni ja nemam morala

ScorpiuS
13-04-2010, 15:24
Ja sam veliki alterista i ja bi išao za prvu opciju. Ali neznam koliko zaista tu igru želiš. Definitivno nebi išao za treći izbor jer je to čisto manipuliranje ljudima.

keko
13-04-2010, 17:12
Ima i četvrta opcija :) .

McPingvin_v2.0
13-04-2010, 17:50
Ima i četvrta opcija :) .
Hvala.
4. Potrošiš ženu i njenu prijateljicu kao što bi one potrošile 60$ na Conviction.

sickpetey
13-04-2010, 18:58
Sam rekao 3.opcija..zapravo listen to the penguin XD!

Cookie monsta
13-04-2010, 19:33
evo ja se uključujem u temu: osobno mislim da će ovo također propast jer 1) ljudi nemaju novaca 2) ljudi su škrti dat 400 kn za igru koju će preći za 2 dana 3) provalit će ovi kako već pokrenut igru a da nije online 4) šta oni koji nemaju internet a imaju komp tj. igraju igre al nemaju net ili šta ak budu ti serveri počeli pucat ili budu hackirani sa strane pirata.... tak da mislim da će odustat nakon nekog vremena ako ne mislim da im baš neće ić business (ox8w1LNYwi8)S :thumbs2:

Deadwalker
13-04-2010, 19:53
1) ljudi nemaju novaca

Britanci planiraju ukinuti porez na igre. Ta ista igra ce kod njih kostati manje od 200kn. Imaju xx puta bolji standard od naseg. Zapravo, vecina zapada ima daleko bolji standard od naseg, imaju jeftinije igre i opcenito su najveci potrosaci zabavnog softwarea. Ne vrti se svijet oko nas :wink:

2) ljudi su škrti dat 400 kn za igru koju će preći za 2 dana

to stoji, al ovdje se opet vracam na svoju tocku 1.

3) provalit će ovi kako već pokrenut igru a da nije online

Provalili jesu, al im je trebalo skoro 2 mjeseca i mnogi nemaju znanja, ni zivaca ni volje ici traziti nacine kako koristiti nelegalnu verziju.

4) šta oni koji nemaju internet a imaju komp tj. igraju igre al nemaju net

na kutiji igre su jasno istaknuti minmalni zahtjevi

ili šta ak budu ti serveri počeli pucat ili budu hackirani sa strane pirata....

desavalo su u pocetku, kolko sada vidim, vise tih problema nema koji su ionako bili prenapuhani.

tak da mislim da će odustat nakon nekog vremena

nece odustati jer je preveliki novac ulozen u to. Uostalom, sve ce se dobro znati kada dodu poslovni rezultati na kraju kvartala.

McPingvin_v2.0
13-04-2010, 21:39
Provalili jesu, al im je trebalo skoro 2 mjeseca i mnogi nemaju znanja, ni zivaca ni volje ici traziti nacine kako koristiti nelegalnu verziju.
Aha :eyebrows:

Deadwalker
13-04-2010, 21:42
Ja pricam o masi na zapadu.
Ne o nasim vrlim moralnim forumasima.
Jel

IGoR_2803
13-04-2010, 22:22
Jel

meni se nekako čini da nije ni vani mnogo drugačije... to je jednostavno ljudska priroda...

Deadwalker
13-04-2010, 22:24
Ne znam, meni se ne da to radit... :)

Aral
13-04-2010, 23:06
Tek je na zapadu to sve počelo :) A sama procedura...komad kolača.

Deadwalker
14-04-2010, 11:28
Izbrisao zadnja 4 posta...navodenje distributera nelegalnih verzija igara kao i spike da su nelegalne kopije "bolje" od onih legalnih nisu u skladu s pravilima ovog foruma. Rekao sam, kontrolirajte se. Dopusteno su filozofiranja oko DRM-a i sto on predstavlja za postenog kupca i slicno tome, ali bilo kakvo direktno spominjanje piratije se ne bude toleriralo. Imate srece sto sam dobre volje pa se necu radi ovog javljat adminima.
@Aral, znam da se volis igrati i sve to, al probaj se fakat vise kontrolirat. Vec smo ti oprostili nekoliko prijestupa. :wink:

Nee Joe
14-04-2010, 11:43
Upozorenje uzeto u obzir :wink: .. Samo sam iznosio mišljenje o DRM-u što je za sobom povuklo više nego što je trebalo. Moja isprika :oops: :wink:

Aral
14-04-2010, 13:34
Nakon jedno šest pobrisanih rečenica isprike samo ću reći ok i hvala :)

kulamasta
16-04-2010, 17:38
Drm, drm...

Nelos je...

AC2 je bio hit pa se pretrgavali da ga krekaju...

...medjutim

Settlers 7 nije toliko hypan a odlicna igra, ali ne vidim niti pokusaje krekiranja...

Arbiter of Change
16-04-2010, 20:30
HERP DERP

Inače:
Conviction Developer: Ubisoft DRM is VITAL (http://www.destructoid.com/conviction-developer-ubisoft-pc-drm-is-vital--171198.phtml)

"We consider that protecting our PC games is vital to our business," he claims, "and will allow us to continue investing in the development of creative and innovative games on the PC platform."

It's all very well to want to protect your games, and I don't think anybody has ever argued against that. However, is tethering a customer with intemperate and inevitably ineffective DRM really an answer? Piracy is most certainly an issue, but providing actual incentives to purchasing the game, as opposed to forcing restrictions upon those who have already bought it, is bastardly conduct and could only serve to frustrate customers in the long run.

Sort it out, Ubisoft. This DRM is crap.

Cookie monsta
18-04-2010, 16:01
Iskreno ja bi najviše volio da igre budu oko 200 kn maksimalno jer mislim da se za neke igre neisplati uzimat ni za 20 kn... al kada živiš i zemlji o kojoj se uopće nerazmišlja kao financijski problem boli njih zapravo džon jer oni znaju da će prodat u drugim zemljama boli njih za jednu malu državu Hrvatsku

bezimeni
19-04-2010, 19:28
Settlers 7 nije toliko hypan a odlicna igra, ali ne vidim niti pokusaje krekiranja...

Si siguran ?

croat1gamer
19-04-2010, 19:33
Ne izazivaj. Netko ce te fizicki. :eyebrows:

Sgt. Bull
19-04-2010, 20:08
Mlad je i neiskusan čim priča takve stvari.

bezimeni
19-04-2010, 20:10
He, he...prati idućih nekoliko dana .Igra me ne zanima ali probijena je .

Cookie monsta
19-04-2010, 20:16
6MolJ3gOZ_IShaha

Babitz
19-04-2010, 20:46
http://blogs.sun.com/datacharmer/resource/steal_this_comic.png

Mirogamemasta
19-04-2010, 22:07
Ma zahebi vojne verzije kad ne rade kako spada. Opet sam pokupio malo dosadno sranje koje voli jebat u mozak citav komp, pa sam opet winse morao instalirati. :yuck: :thumbs1:
Nek faggoti smanje cijene vec jednom bum ja kupio orginal ako treba. Bemti ovu nasu drzavu i sve u njoj. Kak englezi mogu imati cijenu od 200 kn, a mi od 500?
Prva vojna verzija obliviona mi je radila. Poslje sam je trebao nesto reinstalirati, pa nece. Pa sam posudio od cetiri razlicita frenda igru i opet nece da radi.
Igra mi se toliko svidjela (ali mi se neda davati 400 kn za goty verziju). Pa sam preko frenda narucio igru na internetu, ali jos nije dosla, a postoji mogucnost da nece ni doci pa ce vratiti pare valjda. (Cekam vec mjesec dana.)

lexluthor
20-04-2010, 15:05
Teoretski ta zaštitta izgleda ok,ali čuo sam da postoje problemio oko pada servera ili slično.Iako mislim da to najbolje funkcionira u americi ili japanui,tamo gdje imaju brži i jeftiniji adsl.ovdje kod nas će to spriječiti igrače da igraju te igre jer nemaju svi flat adsl.a mnogi iograju,budimo realni,piratske igre jer se nema za originale od 300-400kn.kako god,ćim si kupim novi komp,kupujem original a.creed 2 i splinter cell i novog princea.mogle bi čak i telefonske kompanije sklopiti ugovor s izdavačima igara pa ono,tko uzme adsl internet dobije igru jeftinije(nešto kao kad poklanjaju kamere ili fotoaparate i slično uz pretplate za internet,telefon i slično)

croat1gamer
20-04-2010, 16:37
Koliko ljudi nije skinulo piratsku verziju, toliko ljudi nije kupilo originalnu zbog neta.

Ja tu vidim jedan paradoks. Mozete li ga vi naci? :)

hacker
20-04-2010, 16:40
Jel

Gotovo svaki torrent ima detaljne upute kako probiti zaštitu. Igru neće skinuti jedino oni kojima se baš neda zajebavat oko toga.

EDIT: Jel mi neko možda izbrisao jedan post?

croat1gamer
20-04-2010, 16:41
Aj decec odi citati pravila te se vrati kad budes imao common sense.

McPingvin_v2.0
20-04-2010, 16:47
Hint za ostale: kad vam nestane post, to znači da ću vas banati kad opet tako nešto napišete.

Mirogamemasta
27-04-2010, 16:14
A sta znaci kad te banaju na tjedan dana bez upozorenja, a post ti ostave?
(Ostave te da visis kao primjer ostalima.) :hangin: :D

bezimeni
09-05-2010, 16:29
Koliko vidim više se nitko ne buni.Svi igraju i nikome više ne smeta ova zaštita .Mora da su dobro sredili servere :evil:

kulamasta
09-05-2010, 16:34
Koliko vidim više se nitko ne buni.Svi igraju i nikome više ne smeta ova zaštita .Mora da su dobro sredili servere :evil:

Ili to ili je ovaj forum leglo kriminala...

U svakom slucaju, trebalo bi upozorit Ubi u vezi ovog fenomena

Aral
09-05-2010, 16:37
Aj ti prvi. Naravno, ak imaš problema.

Deadwalker
09-05-2010, 19:29
Nema se vise sta reci ovdje.

Lockam ovo.