Pogledaj cijelu verziju : Nova DRM zaštita by Ubisoft
kako ga ti gruvaš isuste...
pa ono wow je najigranija igra na pcju pa je smeće, od svih tih velikih console excluziva nebi igro nijednu, boli mene qrc nek oni prodaju 1 milijardu igara mjesečno na "konzoalama nove generacije( :rotfl: )"...
mmo gaming se nikad neće razvit na konzolama, al nikad.
nadalje, pc ima witcher, a konzole ne, PC ima competitive gaming, znaš šta je to? to je postalo sport, fenomen, bokte pita šta, pitaj reika on će ti to vrlo detaljno objasnit:)
Onak ovo mi je definitivno zadnji post, nebih se toliko niti raspisao da nemam sta radit u uredu, a uskoro cu kuci :wink:
Prvo ti trebas shvatiti sto je MMO - tebe to vjerojatno vuce samo na wow i ostale igre iz MMORPG zanra (btw igram wow, onak jedan nebitan podatak) koje su neizvedive na konzolama, sto ne znaci da developeri ne mogu napraviti MMO za konzole, sta ne mogu i ja serem pa vec rade hrpu MMOeva za konzole, proguglaj si malo.
Mozda tebe ne zanimaju ekskluzive na konzolama, ali mene definitivno zanimaju igre kao Heavy Rain, GoW3, Red Dead Redemption, L.A. Noire, Alan Wake i starije ekskluzive kao Uncharted itd.
lol ne uopče ne shvačam šta je mmo, a ak nisi primjetio wow mi je smeće, super što igraš wow, treba podržavat pc gaming :thumbs2:
mmo tipa da bude masivno u pravom smislu riječi nema šanse da osvane na konzolama, sve i kad bi napravili nekakav instancirani mmo sličan GWu npr. to bi fejlalo...
baldrick_
10-03-2010, 20:58
Na kraju krajeva, niti količina prodanih primjeraka ne znači da je igra megauspješna, iako se u pravilu to baš i dogodi.
kad se za neku igru kaže da je megauspešna, podrazumeva se da je zaradila brdo love.
Da ti linkam podatak o korisnickoj bazi? Pa to je lagano, odi na VGCharts i pogledaj koliko je konzola prodano, tada mozes zakljucit da svaka konzola ima svoj store - PSN, xbox Live i Wii svoj koji ne znam kako se zove te jos i handeldovi koji prodaju igre preko Storea (mislim da novi psp go jedino tako i vrti igre - digitalnom distribucijom).
kako broj prodantih konzola dokazuje da je prodaja dlc-eva na konzolama veća od prodaje pc igara preko steama?
Mozda tebe ne zanimaju ekskluzive na konzolama, ali mene definitivno zanimaju igre kao Heavy Rain, GoW3, Red Dead Redemption, L.A. Noire, Alan Wake i starije ekskluzive kao Uncharted itd.
la noire više nije eksluziva, a bogme nije ni alan wake, to se samo tako kaže
nadalje, pc ima witcher, a konzole ne
Pokušao sam i pokušao, ali nisam uspio shvatiti zašto je to toliko...bitno?
Btw. i konzole imaju šta pokazat, i to sve one naslove koje bi željeli barem jednom zaigrat a nemožemo. Pljuvat konzole je jedan veliki fail, kolko god ih osobno baš i ne volim.
nadalje, pc ima witcher, a konzole ne
Pokušao sam i pokušao, ali nisam uspio shvatiti zašto je to toliko...bitno?
lol pa to je najbitnije
Btw. i konzole imaju šta pokazat, i to sve one naslove koje bi željeli barem jednom zaigrat a nemožemo. Pljuvat konzole je jedan veliki fail, kolko god ih osobno baš i ne volim.
ja ne pljujem po konzolama, samo dokazujem da je pc kao igrača platforma bolji
Pa nisam tebi niš ni rekao :P
Arbiter of Change
15-03-2010, 12:59
Inače, glavno da nisu bili haknuli Ubisoftovu stranicu jučer. (http://www.imagesforme.com/show.php/1025985_fuykpd.jpg)S:)
McPingvin_v2.0
15-03-2010, 13:00
Hahahahahaha :D
Haha predobro :D Skidrow mi je uvjek bio najdraži.
Hahaha predobro, glavni su. Skidrow rulz.
A nego, iako sam sam već 13 godina dosljedan PC-u, mislim da ću se za prolazak odličnim uspjehom ove godine nagraditi sa Playstationom 3, pa da zaigram i ja već jednom Little Big Planet, Killzone 2, Katamari Forever, Uncharted, možda Dantes Inferno, The Last Guardian sigurno, Heavy Rain i God of War 3. === 35832 kn
:) tako otprilike
Deadwalker
15-03-2010, 13:05
Malo su mi smijesni ti decki koji se bave nelegalnim radnjama. Nisu jos uspjeli probiti zastitu do kraja, pa rade hakerske upade na Ubisoftove stranice kako nitko nebi mogao igrati igru. Sto naravno jako odbija nove kupce.
Bas me zanima kako ce se razvijat dalje ova sitaucija :)
Arbiter of Change
15-03-2010, 13:11
Deadwalkeru, ti si pro-Ubisoftov idiotluk (neutralnost ti više ne leti) stoga GTFO i ne budi party pooper. :)
Inače, glavno da nisu bili haknuli Ubisoftovu stranicu jučer. (http://www.imagesforme.com/show.php/1025985_fuykpd.jpg)S:)
Bannaj sam sebe kakva ti je to stranica u tabu ''Darkwarez'' hmmm... promoviranje piratije? :D
Deadwalker
15-03-2010, 13:13
Deadwalkeru, ti si pro-Ubisoftov idiotluk (neutralnost ti više ne leti) stoga GTFO i ne budi party pooper. :)
Nije fora slijediti masu. Mora netko kontrirat :P
(kad nema Vedrana :( )
@Feanor tamo je išo skinit neki legalni sadržaj jer preferira torrente , a onda je slučajno naišo na link am i right ?
Arbiter of Change
15-03-2010, 13:15
Bannaj sam sebe kakva ti je to stranica u tabu ''Darkwarez'' hmmm... promoviranje piratije? :D
Da, jer ja ovako inače imam Poljske Windowse. :eyebrows:
Šuti Poljaku jedan. Hmm da inače Ubi je napravio solidan posao s ovom zaštitom isto kao i GTA 4, jerbo su njima bitni prvi tjedni prodaje tj. prvi tjedan il dva. ''Tko je jamio je jamio'' da citiram našeg poznatog selja... ovaj političara.
Deadwalker
15-03-2010, 13:24
GTA 4 nije toliko izdrzao, ma ni blizu. Kod GTA-a je jedini bio problem sto je bio igriv tek nakon 4. patcha :)
kulamasta
15-03-2010, 13:46
Ajmo UBI! :ekipa:
McPingvin_v2.0
15-03-2010, 13:54
Šuti Poljaku jedan.
Jedini Poljak na forumu je m777, molim lijepo.
Constantine
15-03-2010, 14:27
isuse :)))))))
Koji likovi,a ja bas mislio da su svi odustali od cr*ckiranja a oni dokazu suprotno uz onako jednostavno hackanje ubisoftove stranice :D
Zanimljivo kako nitko ovdje na forumu nije kupio igru,taj DRM im donosi samo negativni publicitet,nitko ni ne prica o igri,svi samo o DRM-u.Da nisu stavili nikakvu zastitu vjerovatno bi imali bolje prodajne rezultate.
@pingvin,da ali ga nazalost nema nigdje :/
kulamasta
15-03-2010, 14:33
Prodajne rezultate be znamo tako da je smjesno o njima pricat...
A ovo s krekanjem stranice...
Znaci ne mogu napravit krek i igrat ukradenu igru pa cu onda zajebat one koji su kupili original?
Retardirani maloumnici
Ubisoft je taj koji je zajebao originalne korisnike, ne bagra koja kreka igre.
Mogu, a pogotovo skidrow. Nema igre koja još nije bila crackana, dok su druga dva konkurenta praktički odustali i smišljaju ostale načine, skidrow je praktički sredio igru. Jedva čekam reakcije :rotfl: To je isto kao i sa famoznim tagesom na ridikovim kronikama, fajlić od 5kb je riješio cijelu stvar.
I sad si mislim kak nesmijem dalje pričat o tome jer bi mogao pobrat opomenu, ban i nekaj slično, čisto da se ne priča o stvarima o kojima neki nemaju blage veze.
ScorpiuS
15-03-2010, 16:16
Ovo je svečista diskusija o DRM-u i ljudima koji mu se protive. Ničeg ovdje nema šta bi te banalo (bar mislim :( )
Arbiter of Change
15-03-2010, 17:55
Ajmo ne. Mogao bi se steći dojam da PCP promovira piratiju. Suzdržite se od znate-već-čega.... ne, ne mislim na Voldemorta.
ScorpiuS
15-03-2010, 18:33
Voldemort, Voldemort, Voldemort, Voldemort...
baldrick_
15-03-2010, 20:44
a ta bagra koja je oborila server pa ljudi ne mogu da se igraju nije zajebala originalne korisnike? zbog jezičkih bravura pričaš neistine
a ta bagra koja je oborila server pa ljudi ne mogu da se igraju nije zajebala originalne korisnike? zbog jezičkih bravura pričaš neistine
Ne, krivo si me shvatio. Želim reći da do toga ni nebi došlo da Ubisoft ne forsa tu zaštitu, jer bi korisnici sad zadovoljno igrali offline i ne vodili brigu hoće li server past ili ne. Naravno da su krivi za to što su oborili server, ništa za to ne kažem, ali i oni time vjerojatno žele dokazat koliko im je ta zaštita efektivna.
Heh, da nisu stavili DRM zaštitu, ja bi upravo bio igrao original preko Steama, a pošto jesu... čekam znate već što.
Deadwalker
15-03-2010, 20:54
Xero ne spamaj.
Takoder, kako rekose Arbie, bez nekih spika o piratiji. Suzdrzite se. Znam da imate svi zelju isticati kako sada hejtate Ubisoft i ide iz inata ne kupovati igru, al nema potrebe to previse naglasavati ovdje.
baldrick_
15-03-2010, 20:58
Ne, krivo si me shvatio. Želim reći da do toga ni nebi došlo da Ubisoft ne forsa tu zaštitu, jer bi korisnici sad zadovoljno igrali offline i ne vodili brigu hoće li server past ili ne. Naravno da su krivi za to što su oborili server, ništa za to ne kažem, ali i oni time vjerojatno žele dokazat koliko im je ta zaštita efektivna.
znam da si to hteo da kažeš, ali si rekao da bagra koja kreka igre nije zajebala originalne korisnike. bolje reći nešto što je tačno, a zvuči jezički rogobatno, nego netačno, a zvuči stilski lepo kao ovo tvoje, to je moja poenta.
kulamasta
15-03-2010, 21:22
Jebote logika ti je na razini djeteta od 5 godina...
Curu XXX nebi silovali da nije nosila minicu...
Takva ti je logika
Da, a tvoj je odgovor sada bio strašno zreo. Ja sam svoje mišljenje izrekao, a ti se se ne moraš pokušavat spustit na moj nivo 'malog djeteta' da bi mi spustio. Wanabe usporedbe i filozofiranje kod mene ne djeluju, tako da rađe prokomentiraj i argumentiraj nešto ontopicom ako već namjeravaš.
kulamasta
15-03-2010, 21:48
Kaj si metlu proguto da si tako ukocen?!
Deadwalker
15-03-2010, 21:50
kulumasta, smiri se. Ne vidim kakve veze ima tvoj zadnji post sa ovom temom.
ScorpiuS
15-03-2010, 22:08
To se je bagra bez avatara namjerilabagri s avatarima :D
Arbiter of Change
19-03-2010, 13:42
Valve je rekao NE Ubisoftovom DRM-u i svim igrama koje ga za sada koriste (za sada AC2 i SH5) tako da ih je bojkotirao i više nisu dostupne na STEAM-u. Ne zna se hoće li ovo ostati u efektu samo za Europu, tj. UK ili je već primijenjeno i na US STEAM (nisam pratio). Bitchslap Ubisoftu makar bila samo stvar principa bez ikakvog konkretnog učinka. Ono, STEAM vam je odbio igre.
Steam dumps Ubisoft DRM games (http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=239684)
A PC games industry insider told us this morning: "It's the latest in the Ubisoft DRM blow-up. Steam doesn't want to lose its reputation for customer service, and these games have angered its user-base."
kulamasta
19-03-2010, 14:37
Neka STEAM makne za pozetak izjednacavanje dolara i eura... onako... iz principa
Deadwalker
19-03-2010, 15:20
Jos je Game Newell na GDC-u ostro kritizirao Ubisoftov DRM tak da se opce ne cudim. Iako, ovo se za sada odnosi samo za britansko tržište i jos se nije dobio sluzbeni komentar niti jedne strane. Osim toga, i dalje na Steamu stoji da ubrzo u prodaju dolaze nove Ubisoftove igre: Settlers 7, SC Conviction te R.U.S.E. koje ce se sve imati DRM.
Kako god se ovdje radilo o "reputaciji", nekako sumnjam da ce Steam odbiti samo tako igre koje bi im mogle napraviti veliki promet.
McPingvin_v2.0
19-03-2010, 15:24
Mogli bi ih odbiti zbog tehničkog pitanja: serveri i kontrole.
Sve što igramo preko Steama se bilježi (vrijeme igranja, ačivmentsi...), a pošto taj DRM zahtjeva konekciju 0-24 za igranje postavlja se pitanje: kako to organizirati? Valveu nije u interesu zakupljivati nove servere, a još manje dati Ubisoftu (realno gledano, konkurentskoj firmi) kontrolu nad njihovim vlastitim :)
Deadwalker
19-03-2010, 15:29
Tu si u pravu.
Ili ce se dogovoriti oko zakupa servera ili oslobodenja digitalnih verzija koje idu preko Steama od DRM-a. Te su mi opcije nekako vjerojatnije od makivanja Ubisoft igara sa Steama. Na taj nacin nitko ne profitiria.
baldrick_
19-03-2010, 20:54
ne razumem, zašto bi bio problem da steam beleži achievementse, a da igra bude istovremeno povezana sa ubisoftovim serverima?
McPingvin_v2.0
19-03-2010, 23:40
Problem je u tome što SVE ide preko Steamovih servera, pa postoji mogućnost da Ubisoft zatraži (djelomičnu) kontrolu nad njima, a Valve jako puno toga vezano uz sam Steam drži u tajnosti :)
Deadwalker
20-03-2010, 10:52
A u tome grmu lezi zec :)
Bit ce zanimljivo vidjeti rasplet situacije...
baldrick_
20-03-2010, 13:28
možda se dogovore da ne ide sve preko valvea, ako je to uopšte moguće
McPingvin_v2.0
20-03-2010, 13:43
Čuj, to Valveu opet nije u interesu. Naravno, nije im ni u interesu to da ih ljudi zovu 20 puta dnevno jer im igra zbog tog DRM-a ne radi :)
ScorpiuS
20-03-2010, 19:13
Kako god se ovdje radilo o "reputaciji", nekako sumnjam da ce Steam odbiti samo tako igre koje bi im mogle napraviti veliki promet.
Mislim da si Steam može priuštit 2-3 igre manje u ponudi.
U prijevodu, neće ni osjetit, tak i tak manje igrača bude kupovalo takve igre tak da ono...
Deadwalker
20-03-2010, 19:33
I sve ostale koje tek trebaju doci?
Neznam bas... :)
Ako krenu tim putem onda bi to mogao postat problem. Al samo nek se dva-tri važna developera pobunde protiv toga i mislim da će sve past u vodu.
Deadwalker
20-03-2010, 19:37
Osim sta je EA uveo istu zastitu u svoj Command & Conquer 4 iako naravno negiraju to...
Arbiter of Change
20-03-2010, 19:46
Steam bi bio na konju da recimo, primjer samo, iz svih svojih ponuđenih igara izbaci sav nativni DRM (kao što radi GOG.com) i u biti samo zahtjeva Steam aplikaciju + jedan log-in za ovjeru da bi mogao igrati, tj. ono što i sada zahtjeva od igara. AC2 sa Steama dakle ima 2 DRM-a - jedan njegov (trivijalan) i ovisnost o Ubisoftovim serverima. Bummer.
Arbiter of Change
21-03-2010, 22:51
E da, razlog zašto su DRM igre ukinute sa UK Steam-a je stvarno jedan legalni problem koji šteti prodavačima iz tih krajeva.
In the UK, if you are a retailer and you sell a defective product you are entirely liable for the cost of a refund, which you have to give if it is asked for. No amount of legal jargon or terms of use can protect a company from this, it also covers anything sold at retail including digital distribution.
If you knowingly sell a defective product, whether you give a refund or not you are breaking a bunch of trade laws, which can land you some effing big fines (and jail time if people get hurt, but that's moot point here).
Since the Ubi games can't be guaranteed to work even if the buyer's computer is completely up to spec, Valve have no choice but to pull the product from sale.
ovo je odlicna stvar za fasiste
pa i ovako covjek nema ni malo privatnosti cijeli zivot nam se pretvara u "velikog brata"
ova vrsta zastite je cista komedija tj. tragedija potpuno narusavanje licnih prava
sta mislite nece vam analizirati sadrzaj pc pa ako imate neke piratske programe eto vama mafije pardon policije na vrata
sta mislite nece vam analizirati sadrzaj pc pa ako imate neke skrivene u čudesnoj šumi pod čarobnim hrastom programe eto vama mafije pardon policije na vrata
Nope. Povreda privatnosti. Mislim, mogu, ali će policiju jako zanimati način na koji su oni došli do toga.
sta mislite nece vam analizirati sadrzaj pc pa ako imate neke skrivene u čudesnoj šumi pod čarobnim hrastom programe eto vama mafije pardon policije na vrata
Nope. Povreda privatnosti. Mislim, mogu, ali će policiju jako zanimati način na koji su oni došli do toga.
volio bih da zivimo u takvom svijetu al ne zivimo
Deadwalker
25-03-2010, 00:17
Da. Teorija zavjere. Slat ce policiju tisucama ljudi jer njima je primarni cilj traziti dal tamo neki Hrvat nema originalnog Neria instaliranog... :roll:
kulamasta
25-03-2010, 00:30
ovo je odlicna stvar za fasiste
pa i ovako covjek nema ni malo privatnosti cijeli zivot nam se pretvara u "velikog brata"
ova vrsta zastite je cista komedija tj. tragedija potpuno narusavanje licnih prava
PC Play komuna iskljucivo i samo koristi originalan softver tako da nas zaboli ona stvar za to
PC Play komuna iskljucivo i samo koristi originalan softver tako da nas zaboli ona stvar za to[/quote]
koristis original windows?
nije ni bitno i da imas sve original na kompjuteru zasto bi dozvolio nekome da ti pretura po njemu?
nema tu nikakve teorije zavjere to je prosto tako
covjek kad udje u najobicniju prodavnicu pa ga prate prodavci i zaustavice te ma samo jedne zvake da uzmes
stvarni mislis da npr mikrosoftu nije bitno dal ti koristis original ili ne
ma ta industrija i filmska i muzicka i zivi od piraterija
kako?
tako sto imas masu slucajeva gdje ti fasisti upadnu kod nekoga ,optuze za nelegalne programe i onda se nagode van sude
tako umjesto da zarade na npr windowsu 100 evra oni prijetnjom da ce tuzit zarade 1000 u nadoknadi
McPingvin_v2.0
25-03-2010, 09:22
Pričaš gluposti. Do sad je bilo svega nekoliko parnica u kojemu je "industrija" pobjedila i nema neke velike šanse da će im ljudi isplatiti milijune dolara kad ih nemaju :)
Pričaš gluposti. Do sad je bilo svega nekoliko parnica u kojemu je "industrija" pobjedila i nema neke velike šanse da će im ljudi isplatiti milijune dolara kad ih nemaju :)
a ne lupetaj
da bilo je nekoliko parnica
al ja ti pricam o naknadi van suda na sta ljudi pristaju bas zato sto nemaju milione i ne zele u zatvor
istrazi malo prije nego sto lupis
McPingvin_v2.0
25-03-2010, 10:01
A ti si to istražio gdje točno? ;)
IGoR_2803
25-03-2010, 10:28
a ne lupetaj
da bilo je nekoliko parnica
al ja ti pricam o naknadi van suda na sta ljudi pristaju bas zato sto nemaju milione i ne zele u zatvor
istrazi malo prije nego sto lupis
ne znam u kojem ti to paralelnom svemiru živiš... to što ti govoriš je moguće u sapunicama... i serijama tipa zakon i red...
A ti si to istražio gdje točno? ;)
u ekonomiji
ne znam u kojem ti to paralelnom svemiru živiš... to što ti govoriš je moguće u sapunicama... i serijama tipa zakon i red...[/quote]
ne gledam te serije
al nije ni bitno ako vi mislite da se svijet ne vrti oko para i moci i da postoji zakon,zastita ljudskih prava i sl onda dzaba meni sva prica
IGoR_2803
25-03-2010, 10:43
pa ajde onda daj neke izvore, reci kako si došao do takvo zaključka... ne možeš nešto tvrditi bez da to potkrijepiš dokazima...
McPingvin_v2.0
25-03-2010, 11:07
u ekonomiji
Tvoja pretpostavka je jedna stvar, činjenice su druga.
McPingvin_v2.0
25-03-2010, 20:34
oces dokaz?
zivi i razmisljaj svojom glavom
Ne, gle, rekao si da industrija živi od pogodbi parnica. Nađi mi 5 primjera di je izdavačka kuća tužila nekog di je parnica završila pogodbom u kojem je fizička osoba platila više od 1000 eura izdavačima.
U protivnom pričaš idiotarije bez ikakvog temelja :)
Arbiter of Change
25-03-2010, 22:59
Ajmo ne. Držite se teme.
Razbijen C&C, odnosno njegova DRM zaštita. Kolko je trebalo...10 dana. Sad još samo AC2 i onda se mogu smijat.
Constantine
26-03-2010, 09:42
http://www.gossipgamers.com/wp-content/uploads/2010/03/ubisoft-vs.-pirates.gif
:pray: :pray: :pray:
Horny Devil
26-03-2010, 10:03
Ubisoft_vs._gusari
Ha, ha, ha, dobra!
IGoR_2803
26-03-2010, 10:46
bolje odgovarajući clip nisi mogao naći... svaka čast... :rotfl:
Arbiter of Change
26-03-2010, 11:34
Ubisoft je jako ponosan na svoj DRM.. oh, wait.
Ubisoft Apologizes for DRM Troubles With Free Games (http://www.escapistmagazine.com/news/view/99432-Ubisoft-Apologizes-for-DRM-Troubles-With-Free-Games)
Deadwalker
26-03-2010, 11:37
Pa ono, i to je lijepa gesta. Nebih imao nista protiv besplatne igre.
Glede AC 2, fascinira me kako se jos uvijek nije zastita probila. Ubisoft je ocigledno postigao svoj cilj te sprijecio piratizaciju igre u prvih mjesec dana prodaje. Kolko im je to donijelo koristi ili stete, nema vise smisla diskutirati.
@Constantine
umirao sam na sliku :D
Constantine
26-03-2010, 11:48
nije im donjelo nikakve koristi,to potvrđuje činjenica da nitko ovdje ne raspravlja o igre nego samo o DRM-u.
Arbiter of Change
26-03-2010, 13:40
Pa ono, i to je lijepa gesta. Nebih imao nista protiv besplatne igre.
Glede AC 2, fascinira me kako se jos uvijek nije zastita probila. Ubisoft je ocigledno postigao svoj cilj te sprijecio piratizaciju igre u prvih mjesec dana prodaje. Kolko im je to donijelo koristi ili stete, nema vise smisla diskutirati.
O da, već vidim da su se svi gusari porazbijali od žurbe da kupe originale... not.
CEO ekipa koja donosi besmislene odluke nema veze sa stvarnošću, u tomu je problem. Nije ovo lijepa gesta nego su shvatili koliko su zabrazdili.
baldrick_
26-03-2010, 13:49
kontam da ima dosta ljudi koji su kupili jer nije još probijena zaštita, a ne čeka im se
nije im donjelo nikakve koristi,to potvrđuje činjenica da nitko ovdje ne raspravlja o igre nego samo o DRM-u.
da ono da nema drma svi bi kupovali igru.. koji bullshit jebote >.>
McPingvin_v2.0
26-03-2010, 13:59
Da nema DRM-a ja bih ju možda kupio, ovisi o kritikama. Ovako znam da neću ni da košta 5 kuna :)
Neven <R>
26-03-2010, 13:59
http://www.gossipgamers.com/wp-content/uploads/2010/03/ubisoft-vs.-pirates.gif
Ne kužim?
IGoR_2803
26-03-2010, 14:00
haha, koja je ovo sprdnja to nije normalno... ako sam ja kupio AC2 onda želim igrati AC2 bez ovakvih sranja i živo mi se fućka za besplatnu igru...
baldrick_
26-03-2010, 14:01
ubisoft nespretno dira pirate, pa nespretno padne u vodu.. jer je nespretan, ali mu i kuče (pirati) malo pomognu
Neven <R>
26-03-2010, 14:01
Da i? Slika nema veze sa stvarnosti.
baldrick_
26-03-2010, 14:15
slika je metafora.. čak i dobra jer prikazuje pirate kao niža bića - kučiće
McPingvin_v2.0
26-03-2010, 14:23
Zašto bi pirati bili prikazani kao niža bića?
IGoR_2803
26-03-2010, 15:55
Da i? Slika nema veze sa stvarnosti.
clip savršeno opisuje situaciju... di vam je humor i mašta? :(
haha, koja je ovo sprdnja to nije normalno... ako sam ja kupio AC2 onda želim igrati AC2 bez ovakvih sranja i živo mi se fućka za besplatnu igru...
stvarno.. ono prevelikih sranja ima, sruši im se server malo >.>
ko da nikad mmoe il neš sl. niste igrali. onak reč da nečeš kupit igru zbog zaštite je jednostavno retardirano po meni, razlog ove zaštite smo mi sami, da mi je sam znat ko je sve ac1 kupio a svi su ga odigrali...
Neven <R>
26-03-2010, 16:41
[quote="Neven <R>":2mwgsner]Da i? Slika nema veze sa stvarnosti.
clip savršeno opisuje situaciju... di vam je humor i mašta? :([/quote:2mwgsner]
Da su pirati probili zaštitu, onda bi clip imao smisla. Ovako ne vidim na koji način savršeno opisuje situaciju, nije da su pirati ownzororororali Ubisoft.
IGoR_2803
26-03-2010, 16:59
clip savršeno opisuje situaciju... di vam je humor i mašta? :(
Da su posada Voyagera probili zaštitu, onda bi clip imao smisla. Ovako ne vidim na koji način savršeno opisuje situaciju, nije da su posada Voyagera ownzororororali Ubisoft.[/quote]
samo je pitanje vremena kada će posada voyager uspjeti, a ubisoft još mora objaviti rekapitulaciju svega: kolike su im koristi zato jer su uspjeli odgoditi piratizaciju na mjesec, dva, a koliki su im gubici (štete) zbog narušavanja vlastitog imidža... imidž je danas sve... znam da osobno nikad neću kupiti ni jedan proizvod od proizvođača koji se tako bahato ponaša prema onima koji mu plaćaju kruh... i tu ne mislim samo na industriju softvera nego na bilo što... a sigurno nisam jedini koji tako razmišlja...
Horny Devil
26-03-2010, 17:17
I na kraju krajeva, sve se svodi na jedno pitanje: Je li Ubisoft nakon implementacije ovakvog tipa DRM-a zaradio vise na prodaji PC verzije AC2 ili ne? Ako se mene pita i neka firma je morala uvesti ovako nesto, drago mi je da je to Ubi koji je u posljednje vrijeme zaredao s overhype-anim igrama koje imaju problema u gameplay-u(monotonija u AC-u i Far Cry-u 2 pada na pamet) pa je ovo jos jedan razlog da ih zaobilazim u sirokom luku.
Constantine
26-03-2010, 19:32
ne,da nema DRM-a netko bi ju i kupio,ovako,nista od toga.
Ako se ne varam cak ni ti kao neki HC AC fan nisi kupio AC2?
[quote="IGoR_2803":1epq7q6v][quote="Neven <R>":1epq7q6v]Da i? Slika nema veze sa stvarnosti.
clip savršeno opisuje situaciju... di vam je humor i mašta? :([/quote:1epq7q6v]
Da su pirati probili zaštitu, onda bi clip imao smisla. Ovako ne vidim na koji način savršeno opisuje situaciju, nije da su pirati ownzororororali Ubisoft.[/quote:1epq7q6v]
ne,jos gore,ubisoft se sam sjebo
baldrick_
26-03-2010, 20:53
baš tako, klip bi bio nelogičan da kuče gurne ubi u vodu, ali to nije slučaj. ubi sam padne, tako da nema veze dal su ih pirati ownowali ili ne, ubi je pao zbog svoje gluposti, pirati su pobedili
zašto su niža bića? zato što kradu, a time nekog oštećuju. niža bića su od bilo koje osobe koja se trudi da svima pomogne
Arbiter of Change
26-03-2010, 22:43
Ovaj DRM će se činiti kao mala stvar kad se ACTA dogovor (http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement)Sotkrije javnosti i sprovede u djelo. To će zadati bolan udarac piratiji.
Deadwalker
26-03-2010, 23:21
tako nesto je stvarno potrebno. Piratija radi ogromnu stetu svima danas koji rade od televezije do distribucije softwarea i ostalog digitalnog intelektualnog vlasnistva.
Constantine
26-03-2010, 23:40
Ovaj DRM će se činiti kao mala stvar kad se ACTA dogovor (http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-Counterfeiting_Trade_Agreement)Sotkrije javnosti i sprovede u djelo. To će zadati bolan udarac piratiji.
jel bi mogao ukratko objasnit o cemu se radi,neda mi se citat sve.
Čiste gluposti, gaming industrija bezveze traži problem u piratiji, ali piratija nije problem, ona je samo posljedica ogromnih cijena igara. Prvi korak k tome da se riješe piratije bio bi da smanje cijene igara da bi ih napravili pristupačnima široj javnosti, čime bi si povećali broj ljudi koji bi kupili originale, a piratija bi polako tonula u zaborav, jer ipak bi lakše bilo dati pedesetak kuna za igru i normalno je igrati, nego skinuti besplatno ali se onda zajebavati s krekovima, traženjem cd keyova i sličnim stvarima.
McPingvin_v2.0
27-03-2010, 09:46
Ne mora nužno biti sniženje cijena. Povećanje kvalitete je jednako dobar smijer u kojemu bi trebali krenuti. Za ME2 sam rado dao 60€ (Collectors edition+ carina itd.), ali nema šanse da ću toliko dati za MW2.
Sve je u odnosu uloženog i dobivenog. Relativno loša igra za 50kn i epohanlana za 350 - svede se na isto :)
Da, ali problem je u tome što mnogo ljudi jednostavno ne žele davati po 300 kuna za jednu igru uz koju će se zabavljati par dana, al da se ta cijena spusti, te novce bi mogli lako staviti u stranu i kupiti si neku igru.
McPingvin_v2.0
27-03-2010, 09:56
Zato sam i naveo ME2 i MW2. Prva ima 30 sati igre bez nekakvog detaljiziranja, a druga ima 10 sati igre ako si GrimTheReaper, ili 5 sati ako si normalna osoba ^^
Sa druga ima 10 sati igre ako si GrimTheReaper, ili 5 sati ako si normalna osoba ^^
+ 200 h multiplayera, minimalno :)
Ne kupuje se MW2 zbog SP-a, nego MP-a. Koji je zarazan i zadržati će te dugo.
Tako da ćeš provesti puno više vremena igrajući MW2 nego ME2. ^^
McPingvin_v2.0
27-03-2010, 10:00
Grime, jesi ti svjestan da je ono što ne valja u MW2 multiplayer i da se svi koji su ga igrali na PC-u slažu s time?
Ljudima ne valja multiplayer jer više nije competitive kao CoD4, ali zato za casual gamere je raj (recimo Wedran). Ako voliš ovakav tip igara, i ako ne želiš competitive scenu jer te nikada nisu zanimali clanovi ili clan warovi (ae, ima toga, ali malo), MW2 će ti se vrlo sviđati. Iako je failo na PC-u u nekim segmentima, ipak je jedan od najigranijih MP FPS-ova za PC i za konzole.
Osobno, nemogu bez competive scene, a CoD 4 sam već naslagao 1500h, tako da sam pređao na BC2.S<3
McPingvin_v2.0
27-03-2010, 10:06
Nema. Dedicated. Servere.
croat1gamer
27-03-2010, 10:07
Vid' malog vekicu :)
McPingvin_v2.0
27-03-2010, 10:11
Vid' malog vekicu :)
Za tako nešto ću ubuduće dijeliti Babićev herpes :3
Deadwalker
27-03-2010, 11:35
Ljudima ne valja multiplayer jer više nije competitive kao CoD4, ali zato za casual gamere je raj (recimo Wedran). Ako voliš ovakav tip igara, i ako ne želiš competitive scenu jer te nikada nisu zanimali clanovi ili clan warovi (ae, ima toga, ali malo), MW2 će ti se vrlo sviđati. Iako je failo na PC-u u nekim segmentima, ipak je jedan od najigranijih MP FPS-ova za PC i za konzole.
Ovdje se slazem s Grimom. Al opet, multiplayer bez dedicated servera je unakazen multiplayer. Dok se samo sjetim demoa Alien vs. Predator... :(
Mirogamemasta
27-03-2010, 12:38
Čiste gluposti, gaming industrija bezveze traži problem u piratiji, ali piratija nije problem, ona je samo posljedica ogromnih cijena igara. Prvi korak k tome da se riješe piratije bio bi da smanje cijene igara da bi ih napravili pristupačnima široj javnosti, čime bi si povećali broj ljudi koji bi kupili originale, a piratija bi polako tonula u zaborav, jer ipak bi lakše bilo dati pedesetak kuna za igru i normalno je igrati, nego skinuti besplatno ali se onda zajebavati s krekovima, traženjem cd keyova i sličnim stvarima.
Slazem se. Zbilja su cijene visoke, pogotovo kod nas. Jos ako uzmemo u obzir da su nam male place cijena je 4 puta veca, a ne 2.
Prije tjedan dana sam nagovorio frenda da mi kupi Oblivion GOTY (nadam se da ce doci :D). Igra + postarina 160 kn. Kod nas je GOTY verzija vise od 400 kn.
Cini mi se da bi kod nas cijene bile prihvatljive novije igre bi trebale kostati koliko i vecina best seller izdanja u algoritmu (120 kn).
Cijena najboljih igara bi bila 200 kn. Igre tipa GTA IV, ME2, DA:O i MW2.
Sto se DRM-a tice Ubisoft je sigurno postigao sto je htio. Pirati trenutno ne mogu nista, i igraci moraju uzeti orginal ako zele igrati.
Danas prodaju igre jedino moze osigurati dobar MP. Nista vise. Tko ce ti danas dati 400 kn za SP koji ce vecina preci za dan-dva i poslje im igra skuplja prasinu.
Kupiti ce netko igru koja ima samo SP ali ce taj netko biti opaki fanatik ili igra ima zbilja jako dobar replay value. (ali sumnjam da ce ostvariti rekordnu prodaju na taj nacin).
McPingvin_v2.0
27-03-2010, 12:57
(ali sumnjam da ce ostvariti rekordnu prodaju na taj nacin).
Mass Effect 2.
ne,da nema DRM-a netko bi ju i kupio,ovako,nista od toga.
Ako se ne varam cak ni ti kao neki HC AC fan nisi kupio AC2?
lol a šta ti DRM tolko smeta, kao nemoš cjelo vrijeme bit na netu, puca ti konekcija svakih 5 sekundi?
nisam kupio AC2 i par puta sam naveo razloge, a nijedan od njih nije bio DRM...
zbog takvih gluposti polako i prestajem sa gamingom jer moraju se režije plaćati, a cijene igara su previsoke
Deadwalker
27-03-2010, 23:17
EA "priznao" da je koristio DRM (http://www.bug.hr/master/vijesti/drm/101227.aspx)
tko prizna, pola mu se prasta
:eyebrows:
Horny Devil
27-03-2010, 23:27
Hm, da. Znaci li to da se nitko u EA-u nije sjetio sjesti za racunalo, pokrenuti igru i provjeriti radi li DRM kako spada? Retards strike back? :roll:
Arbiter of Change
27-03-2010, 23:55
Jer, naravno, nikome nije već bilo jasno da je to DRM?
Isse, neki developeri stvarno drže PC gamere za takve budale da je zapravo uvredljivo što sve misle da ćemo popušiti.
serijski samoubojica
27-03-2010, 23:58
EA "priznao" da je koristio DRM (http://www.bug.hr/master/vijesti/drm/101227.aspx)
Al i dalje ostaje ona druga polovica :D
ScorpiuS
28-03-2010, 01:28
http://scienceblogs.com/insolence/facepalm.jpg
Dobro im došlo kad je probijena nakon 10 dana. Ah...kamo će ta pričat krenut.
Constantine
30-03-2010, 22:40
http://www.elpixelilustre.com/wp-content/uploads/2010/03/2py18bo.jpg
isuse :D
Lol, tek sam sada skužio da je taj gif fake :cry: Već sam ga vidio jedno 20-ak puta i svaki put bi se divio šamarčini, a sada sve to u vodu palo :(
Constantine
30-03-2010, 22:59
odkud ti da je fake?
odkud ti da je fake?
1) Učenik ga ispituje, ne profesor
2) Cura u pozadini snima s mobitelom (2 kamermana)
3) Cure u zadnjoj klupi umiru od smijeha
4) Nije ga niti dotaknuo
5) Tko pada tako slikovito na pod, s rukama u zraku
Odlično napravljeno, ali ako bolje pogledaš vidi se da je skeč u pitanju :D JAKO dobar skeč :D
cham3leon
31-03-2010, 07:21
Ova je još bolja od onoga sa psom :pray:
ScorpiuS
31-03-2010, 09:35
@Bartuc: zvučiš ko Veki. :(
No i da je fake, lijepo pokazuje sranja koja Ubisoft radi
je fake je lol. skuži se da je fake čist po udarcu, a sad kad sam skužio i curu odozada što snima...
kulamasta
31-03-2010, 11:30
Drm je zakon!
Na bugovom forumu ima ekipa originale i niitko problema nema!
O problemima pricaju samo moralne nakaze!
Arbiter of Change
31-03-2010, 11:49
Herp, derp.
Ubisoft's DRM Kicks Australia While It's Down (http://kotaku.com/5506062/ubisofts-drm-kicks-australia-while-its-down)
The title in question this time is strategy title Settlers 7, with many users Down Under complaining that games they have paid for simply will not work, as they can't connect to Ubisoft's servers for authentication, which is required in order to play the game. Even if you're playing in singleplay, offline mode.
WTH, ljudi ne mogu igrati igru koju su kupili?
baldrick_
31-03-2010, 11:51
nije ea priznao ništa, priznao je neki lik koji im održava sajt, nije to neka zvanična izjava, ne bih se čudio da ga otpusnu
Yahtzee če pošizit točnije pošizio bi da igra RTS igre.
kulamasta
31-03-2010, 13:15
nije ea priznao ništa, priznao je neki lik koji im održava sajt, nije to neka zvanična izjava, ne bih se čudio da ga otpusnu
I trebalo bi ga!
Ne grizi ruku koja te hrani!
McPingvin_v2.0
31-03-2010, 13:22
Ruka koja ga hrani je ona koja drži miša i tipka po tipkovnici, a EA ju grize svakodnevno.
Mirogamemasta
31-03-2010, 14:21
odkud ti da je fake?
4) Nije ga niti dotaknuo
Odlično napravljeno, ali ako bolje pogledaš vidi se da je skeč u pitanju :D JAKO dobar skeč :D
Sve to stoji, ali ja sam prvo primjetio majcu. Pa tko skida majcu tako brzo samo da bi mu zaljepio samar? Ako te netko nazivcira odmah se okrenes i opalis mu cvegera, kakvo skidanje majce... :rotfl:
Herp, derp.
Ubisoft's DRM Kicks Australia While It's Down (http://kotaku.com/5506062/ubisofts-drm-kicks-australia-while-its-down)
The title in question this time is strategy title Settlers 7, with many users Down Under complaining that games they have paid for simply will not work, as they can't connect to Ubisoft's servers for authentication, which is required in order to play the game. Even if you're playing in singleplay, offline mode.
WTH, ljudi ne mogu igrati igru koju su kupili?
Treba odmah rijesiti problem. Inace ode i ono malo dobre reputacije sto su imali.
Ova DRM zastita je dvosjekli mac. Ne mozes ni orginal ni don´t ask don´t tell verziju igrati.
kulamasta
31-03-2010, 15:13
Ruka koja ga hrani je ona koja drži miša i tipka po tipkovnici, a EA ju grize svakodnevno.
Onda neka brze bolje sam da otkaz, jer nije u redu da ga netko grize za ruku sto miša drži!
ScorpiuS
31-03-2010, 15:44
odkud ti da je fake?
4) Nije ga niti dotaknuo
Sve to stoji, ali ja sam prvo primjetio majcu. Pa tko skida majcu tako brzo samo da bi mu zaljepio samar? Ako te netko nazivcira odmah se okrenes i opalis mu cvegera, kakvo skidanje majce... :rotfl:
Tip ima iskustva sa tučama. Zna čovjek da nemožeš nosit "labavu" odjeću jer ju je lako zahvatit rukama.
Mirogamemasta
31-03-2010, 15:53
Pa tko skida majcu tako brzo samo da bi mu zaljepio samar?
Kad si zadnji put vidio polugole tipove da se soraju na ulici/ u skoli? Ako smo se sorali odmah su padali udarci, kakvo skidanje.
Skidanje je bilo jako rijetko, mozda ako je frajer bahat, pa prvo pocne vikat okolo i poslje skine majcu onda i tek onda pocne udarat.
BTW slazem se sa ovim sto si rekao. Teze te je zgrabiti ako ne nosis majcu na sebi.
Onda neka brze bolje sam da otkaz, jer nije u redu da ga netko grize za ruku sto miša drži!
Ajde se ti fino zaposli u gamespotu, to je posao za tebe
baldrick_
31-03-2010, 18:41
ne grize ea ništa, ea ga lepo plaća, a on što je prihvatio pare u zamenu za slobodu govora, što je prodao principe.. jbg, ko mu kriv. dobija pare i zato mora da ćuti. to je njegov izbor
kulamasta
31-03-2010, 18:57
[quote="McPingvin_v2.0":2pco3rvr]Ruka koja ga hrani je ona koja drži miša i tipka po tipkovnici, a EA ju grize svakodnevno.
Ajde se ti fino zaposli u gamespotu, to je posao za tebe[/quote:2pco3rvr]
Nego šta da je!
baldrick_
01-04-2010, 12:45
i ja bih voleo, da im pišem recenzije.. doduše ne sad, za jedno 5 godina kad dodatno nabudžim engleski (sad je na zavidnom nivou, mislim da niko ne može da provali da nisam iz amerike čak ni uživo, ali ne umem da prepoznam kvalitetu recenzije ako je na engleskom).
kulamasta
01-04-2010, 15:01
A ja na hrvatskom...
Sad jel u pitanju sto su recenzije koma pa i nemam sto prepoznat ili imam stvarno problema s prepoznavanjem kvalitetne recenzije...
cham3leon
01-04-2010, 15:21
Već sam mislio napisat recenziju na ovom forumu više puta, ali problem je što bih igru trebao odigrati 100%, to mi je najteži dio recenziranja.
ScorpiuS
01-04-2010, 16:46
Zašto biš trebao odigrat igru 100%???
Na IGN-u je Far Cry 2 dobio 8.9 ocjenu, zar misliš da bi dobio toliku ocjenu da su je odigravi više od 5 min?
Mi nismo idioti kao neki.
Osobno ne predajem tekst dok nisam gotov s igrom, osim u zaista ekstremnim slučajevima kada igra ima milijardu sati. Tridesetak sati igre je minimum za recenziju, osim u zaista ekstremnim slučajevima kada igra ne valja ni pola posto.
cham3leon
01-04-2010, 16:49
Većinu igara. Ako ti u cape dođe neki biser u kojem je već prvih sat vremena svaki mod neigriv, može se tu stati, ali recenzenta mora odigrati sve 100%, a nema te igre koju ja mogu odigrati skroz do 100% u tako malo vremena.
ScorpiuS
01-04-2010, 19:53
E pa ako svaki recezent odigra igru, recimo... 5 sati. Za nekoliko mjeseci/godina će to biti sasvim dovoljno, jer su igre sve kraće i kraće.
baldrick_
01-04-2010, 23:47
to nije tačno, prosek za pucačine iz prvog lica je uvek bio desetak sati, pa je i sad..
a što je problem preći igru skroz? za bilo koji žanr sem rpg-a ti uopšte ne treba mnogo vremena
A ja na hrvatskom...
Sad jel u pitanju sto su recenzije koma pa i nemam sto prepoznat ili imam stvarno problema s prepoznavanjem kvalitetne recenzije...
mislim da je ovo prvo, probaj da nabaviš srpski svet kompjutera, pa uporedi sa pc playom.. razlika u kvalitetu tekstova (mislim stilski.. i ovi iz pcp-a se razumeju u to što pišu) je ogromna
kulamasta
01-04-2010, 23:52
Cito sam osamdeseti svet kompjutera i bio je turbo legendaran casopis!
Jos se sjecam njihovog izbora za pirata godina!
EDIT:
jerbala vas cenzura!
bezimeni
02-04-2010, 05:27
Cenzuru si lako isključiš u profilu .
http://m2.n4g.com/8/News/500000/500905_1_hs.jpg
:pray: :pray:
Navdno je u funkciji server emulator koji se dovrsava koji bi treabo zaobici zastitu. Ekipa koja ga radi je uspjela zaobici prvi white screen koji se pjavi bez problema kao da se igra igra normalno prek ubijevih servera te bi trebalo nekih 2-3 tjedna da skupe sve podatke koji fale u igri koje ubijev server salje kako bi se igrala normalno i zaobisla zastita u potpunosti.
Sto znaci da je ubi dobio samo malo na vremenu i njihova zastita kao i mnoge druge nece dugo zivjet. :fof:
"Cilj" je postignut, maksimizirali su prodaju punih mjesec dana bez gubitaka od piratizacije. Eh, sad, jel im je bilo isplativo što se tiče razvoja tog DRMa, održavanja servera i lošeg publiciteta, sumnjam. Also, jednom kada se metoda DRMa probije u mjesec dana ne znači da bu svaka iduća igra trebala mjesec dana, nego možda jedan, osim ako opet ubi ne izmisli novi set ackova.
Naravno, pitanje je u kolko primjeraka prodana igre te kolku štetu i loš poblicitet je taj DRM donio Ubisoftu. Zanimljivo, kao da postoje razne vrste DRM-a jer ovaj koji je koristio C&C je bio razbijen za 10dana i igra radi najnormalnije, dok npr AC2 i Settlers7 još nisu razbijeni. Enihau, zanimljiva zaštita nakon dugo vremena...čak od vremena Tagesa.
IGoR_2803
02-04-2010, 17:41
"Cilj" je postignut, maksimizirali su prodaju punih mjesec dana bez gubitaka od piratizacije. Eh, sad, jel im je bilo isplativo što se tiče razvoja tog DRMa, održavanja servera i lošeg publiciteta, sumnjam. Also, jednom kada se metoda DRMa probije u mjesec dana ne znači da bu svaka iduća igra trebala mjesec dana, nego možda jedan, osim ako opet ubi ne izmisli novi set ackova.
cilj nije maksimizirati prodaju nego dobit... a dobit im ne ovisi samo o prihodu (prodanim primjercima) nego i o tome koliko ih je sve to koštalo...
Deadwalker
02-04-2010, 20:42
Kratkoročno, vjerojatno nemaju neku veliku dobit, dugorocno, ovisi kako ce zastita biti dobra. Do sada Ubisoftove igre nisu krekirane do kraja, a problemi sa serverima neće trajati vječno(makar je i to debelo prenapuhano). Prije ili kasnije, slegnut će se prašina oko toga. Ubisoft je vjerojatno i pretpostavio da će stvari izgledati ovako na početku. To su jako radikalne mjere i ovakva reakcija tržišta je sasvim normalna. Kako god se prosvjedovalo i pljuvalo po Ubisoftu radi ovakve zaštite, stoji činjenica da je AC 2 vrlo kvalitetna igra. Mnogi će je kupiti i najvjerojatnije neće imati nikakvih tehničkih problema. Ja planiram svakako odigrati novi Splinter Cell. I najvjerojatnije ću kupiti igru. Kolko sam vidio po nekim forumima, ljudi ovdje opće nisu imali problema sa njihovim serverima.
A Australci imaju losu karmu kada je gaming u pitanju :P
ma ja odustajem od pc gaminga... čekam starcraft i diablo i to je to osim ako ne izađe nešto stvarno zanimljivo jer moraju se režije plaćati
Ementaler
05-04-2010, 09:20
Evo malo novosti o novim problemima DRM-a:
HCL:SUbisoftov DRM ponovno u problemima (http://www.hcl.hr/vijesti-ubisoftov-drm-ponovno-u-problemima-4049-17.html)
McPingvin_v2.0
05-04-2010, 10:06
@Xero
Možda hoćeš ban na tjedan dana?
Deadwalker
05-04-2010, 10:43
Pobrisao cijelu stranicu. Kontrolirajte se kako Pingvin stvarno ne bit trebao dijeliti banove.
Dakle, bez ikakvih postova u kojima pisete da su pirati zauzeli brod i slicni postovi koji aludiraju na istu tematiku. Mozete raspravljati o igri i kakva je, al ako opet vidim bilo kakve poveznice sa piratijom, biti ce banova. Pravila foruma su jasna kao dan. Molim lijepo
Neven <R>
05-04-2010, 10:46
Mozete raspravljati o igri i kakva je, al ako opet vidim bilo kakve poveznice sa piratijom, biti ce banova.
Kojoj igri? Ovo je topic o DRM zaštiti. :P
Deadwalker
05-04-2010, 10:47
Znaju ljudi na sto tocno ovdje mislim. Barem oni kojima sam brisao postove :)
croat1gamer
05-04-2010, 10:59
Ima jedan problem- mi ovdje govorimo o ne bas previse uspjesnom pokusaju sprjecavanja piratije.
Ugl, DRM je zakurac kada ogranicava/kaznjava ljude koji su kupili igru da ju ne mogu igrati normalno.
Još me više stegne kad pročitam o biserima koji će kupiti igre i onda ih krekirati... ono, WTF?
Ovo je realno gledano jedini nacin da se legitimnim kupcima omoguci bezbrizno igranje bez zajebavanja sa DRM'om, koji je pusten kao poluproizvod.
Najbolja zastita protiv piratije koju sam dosada nasao je jednostavna- konstantni updateovi .exe fajla kombinirano sa potrebom za najnovijom verzijom za mp. MW2.
McPingvin_v2.0
05-04-2010, 11:00
Ili napraviti dobru igru i ne brinuti se za ilegalne kopije? Ali, hej, to sam samo ja.
Arbiter of Change
05-04-2010, 11:04
Najbolja zastita protiv piratije koju sam dosada nasao je jednostavna- konstantni updateovi .exe fajla kombinirano sa potrebom za najnovijom verzijom za mp. MW2.
A što misliš zašto je ovaj Ubisoftov DRM još uvijek tu? Jer rade točno to (što, opet, zahtjeva konekciju pa dolazimo na isto), samo što nije .exe file nego neki drugi paketi informacija koji ti se streamaju s vremena na vrijeme. Iako, to podiže drugo pitanje - što ti mogu sve poslati bez tvog znanja pod krinkom DRM-a, ali ajde.
croat1gamer
05-04-2010, 11:06
@ Pingu- Ajde to reci nekome u EA/Ubisoft/Activision. :)
@ Arby- Samo jos da je efikasan pod uvjetom "Radi bez problema za legitimne kupce".
GODSKILLER
05-04-2010, 11:10
zašto ne naprave hardware zaštitu u obliku nekog ključa kojeg utikaš u usb,to bi im bilo jeftinije nego ove raznorazna softwareovska rješenja,recimo svaka kompanija izda svoj.Pa PS 3 koristi hardware zaštitu pa nema onih igaratako da je kod mnogih fanboy-eva od PS 3 došao pod ruke X360
Neven <R>
05-04-2010, 11:16
zašto ne naprave hardware zaštitu u obliku nekog ključa kojeg utikaš u usb
Ovo je vrlo često rješenje u industriji profesionalnog softvera (npr. audio softver) i svejedno je jako puno softvera krekirano, s time da je scena koja se bavi time puno slabija (jedna ili dvije grupe) od one koja se bavi kompjuterskim igrama.
Al bit će zanimljivo. Recimo da kupim AC2 i za petnaest ga godina želim opet igrati, kad više ne postoje DRM serveri. Mogu se jebat, jelda?
McPingvin_v2.0
05-04-2010, 11:17
zašto ne naprave hardware zaštitu u obliku nekog ključa kojeg utikaš u usb,to bi im bilo jeftinije nego ove raznorazna softwareovska rješenja,recimo svaka kompanija izda svoj.Pa PS 3 koristi hardware zaštitu pa nema onih igaratako da je kod mnogih fanboy-eva od PS 3 došao pod ruke X360
Kod ovoga može biti problem što netko tko bi to išao krekati ima točno ono što treba krekati pa mu je posao olakšan :)
@Babić - sumnjam da ćeš za 15 godina imati komp koji će moći upogoniti AC2 :>
Arbiter of Change
05-04-2010, 11:20
zašto ne naprave hardware zaštitu u obliku nekog ključa kojeg utikaš u usb
Ovaj... jer to nije hardverska zaštita? Hardverska zaštita je nemoguća na PC-u zbog njegove otvorene prirode. :)
@croat1gamer:
To je Ubisoftova krivica, ali nije ni bitno jer je ovo stvar principa i zdravog razuma. Šteta što Ubisoftu izgleda oboje fali.
Neven <R>
05-04-2010, 11:20
Valjda će do onda izdati patch koji miče DRM ili ćemo svi igrati preko rent-a-game servisa tipa onlive.
SAMO ĆEMO KONTROLIRATI IGRE S MISLIMA
GODSKILLER
05-04-2010, 11:22
pa zar oni ne mogu napraviti neku schemu procesora na tom ključu koja nije laka za analizirati bez odgovarajuće opreme,plus kodiranje podataka sa najdužim kodom di super računalu triba 5-6 dana plus kodovi se minjaju online
croat1gamer
05-04-2010, 11:25
@ Babic- Nece biti neke razlike dok ne nabavis adsl liniju.
@ Godskiller- Ne mogu napraviti niti posten DRM koji je fool-proof, a kamoli da ce to napraviti. A ako jedan procesor krekaju, ostali ce biti na istu shemu, a i dolazi pitanje isplativosti izrade takovg procesora.
Deadwalker
05-04-2010, 11:30
Jos sam u pocetku rekao, ideja DRM-a je ok da su se tehnicki pripremili za to. Al nisu. Blizzard prije pokretanja takve zastite ulaze milijune u svoj novi Battle.net servis i jos ce ga dobro testirati prije sluzbenog lansiranja. Ovo ce vjerojatno kroz buducnost postati standarna zastita na pc-u jer jedina mogucnost po meni da zastitis software je konstatno updejtanje. Ovdje je rijec o jednoj vrsti "cloud tehnologije" koja ce uzeti velikog maha na pc-u na svim pogledima kada je software u pitanju.
Naravno, najbolja zastita je kvalitetna igra+nagradivanje kupaca sa besplatnim paketima dodataka.
Ubisoft da je pametan je mogao malo vise poraditi na kvaliteti svojih igara te odredenim "stimulansima" kako bi se igra vise kupovala. Tako bi stekli respect zajednice i igra bi se sigurno dobro prodavala. Oni koji kupuju igre bi i dalje kupovali, a oni koji ne kupuju igre bi mozda razmislili o tome. Ovako oni koju ne kupuju sigurno nece poceti sada, a oni koji kupuju ce vjerojatno radi problema sa serverima prestat to. Osim ako ne poprave taj tehnicki nedostatak i da vise ne moramo citati vijesti kako negdje netko nije mogao tjedan dana igrati svoju posteno kupljenu igru.
Arbiter of Change
05-04-2010, 11:38
pa zar oni ne mogu napraviti neku schemu procesora na tom ključu koja nije laka za analizirati bez odgovarajuće opreme,plus kodiranje podataka sa najdužim kodom di super računalu triba 5-6 dana plus kodovi se minjaju online
Jer to jednostavno ne radi na PC-u, shvaćaš? Em je prevelika investicija za bilo koju kompaniju (Blizzard bi to mogao promijeniti ako stave one Authenticatore u svaki primjerak nove ekspanzije za WoW, ali to je faking Blizzard), em bi bila brzo probijena (jedino što drži ovaj DRM živim je činjenica da ima te stalne updejtse u pozadini, da je statičan DRM odavno bi ga se zaobišlo) i em jer sigurno nije jednostavna stvar tipa "spoji i radi" tako da nikada ne bi postala standard.
Sony je svoj problem riješio genijalno (vjerojatno jer su se žestoko opekli na gusarstvo za vrijeme PS1 i PS2) tako da je jedan dio mašine posvetio zaštiti i jer je kao format za igre izabrao medij koji je još danas relativno nepristupačan masama, tj. još vlada nedostatak hardvera potrebnog za masivno repliciranje, bar kad je prosječan korisnik u pitanju. Zašto je to bilo moguće? Jer je PS3 zatvorena platforma gdje Sony ima potpunu kontrolu nad svime i sve treba biti odobreno od njihove strane prije nego li postane dostupno.
PC nije takav.
Deadwalker
05-04-2010, 11:43
Onak gledam cijelu situacija i smijesna mi je. Kada recimo imas nekakav Blizzard koji nikada nije imao probleme s time. Em su im igre bogovske, slusaju primjedbe kupaca te sve sto lansiraju mora biti 101% funkcionalno. Ta ideja o gdje bi se sav napredak igraca spremao na server potice od njih, a u Ubisoftu su ga samo lose iskopirali i nanijeli frustracije kupcima.
Arbiter of Change
05-04-2010, 11:44
Ti i ja se uglavnom razilazimo po tom pitanju - ovaj DRM može proći ako je izboran, tj. nije obavezan ILI ako tip igre opravdava njegovo postojanje raznim beneficijama (recimo, MP fokusirane igre gdje je bitno praćenje statistika i rezultata... kao RTS i FPS igre). AC2 nije dobar primjer igre kojoj treba ovaj DRM jer on ne donosi ništa zbog čega bi bio poželjan i kao takav postaje jedna apsolutno umjetna tvorevina koja nema nikakve svrhe osim nametanja kontrole i ovisnosti o serverima.
IGoR_2803
05-04-2010, 11:45
mogu oni napraviti nešto takvo, ili nešto drugo što bi jednako efikasno obavljalo tu ulogu ali se uvijek povlači pitanje troškova... moraš napraviti cost-benefit analizu, i nakon toga ocijeniti da li će ti se sredstva uložena u razvoj zaštite vratiti kroz povećanje prihoda zbog srpečavanja posade voyagera...
Deadwalker
05-04-2010, 11:48
Ti i ja se uglavnom razilazimo po tom pitanju - ovaj DRM može proći ako je izboran, tj. nije obavezan ILI ako tip igre opravdava njegovo postojanje raznim beneficijama (recimo, MP fokusirane igre gdje je bitno praćenje statistika i rezultata... kao RTS i FPS igre). AC2 nije dobar primjer igre kojoj treba ovaj DRM jer on ne donosi ništa zbog čega bi bio poželjan i kao takav postaje jedna apsolutno umjetna tvorevina koja nema nikakve svrhe osim nametanja kontrole i ovisnosti o serverima.
Ne donosi, al Ubisoft kao tvorac igre ima pravo da nam nametne takva pravila igre, a nama je da odlucimo hocemo li kupiti igru i prihvatiti pravila igre ili necemo. Da li je to pametna politika ili nije, pokazat ce poslovni rezultati na kraju kvartala :)
SOsim ako ne poprave taj tehnicki nedostatak i da vise ne moramo citati vijesti kako negdje netko nije mogao tjedan dana igrati svoju posteno kupljenu igru.
di si to pročito?
Deadwalker
05-04-2010, 12:06
http://www.hcl.hr/vijesti-ubisoftov-drm-ponovno-u-problemima-4049-17.html
Yep, sad su na gubitku samo legit kupci. Vgg, Ubisoft. :bravo:
Arbiter of Change
05-04-2010, 18:16
Gotovo je s upozorenjima, od sada lete banovi. PCP nije vaš lokalni gusarski portal gdje ćete se informirati o takvim stvarima.
Upozoreni ste po zadnji put jer sam dobro raspoložen trenutno.
Horny Devil
05-04-2010, 18:22
Mozda nisam vidio sve postove nakon King Mortalovog, ali koliko sam shvatio Izgubljeni je pitao kako funkcionira kupljena igra s DRM-om, a ne kako se probija. But, hey, you are the green one...
Arbiter of Change
05-04-2010, 18:22
PCP nije oglasna ploča za piratiju. :eyebrows:
Horny Devil
05-04-2010, 18:26
Aaaaaa, legalno kupljena kopija s Ubijevim DRM-om je jednako lose za igre kao i gusarenje. Kuzim. :)
Izgubljeni
05-04-2010, 18:31
Da samo pitam kako to funkcionira dakle s legalnim verzijama, ništa s gusarima, mislim kako mi veza puca u zadnje vrijeme na sekund, i zanima me npr ako ja igram i usred igre mi pukne, sto ja onda budem kikan i zbirše mi se sve do zadnjeg sejva ili cijeli taj profil i sve, to me zanima. Jer ako se sve zbriše to je jedna velika glupost i nema šanse da ikad kupim itijednu drm igru. Ono sam samo bio napomenuo da je to vec narapveljno jeli, nisam znao da se ovdje nemozi ni spomenit o takvim verzijama, ugl eto bio bih zahvalan na odgovoru ;)
kulamasta
05-04-2010, 18:50
Igra ti se pauzira a nakon sto se ponovno konektujes igras dalje
Praetorian
05-04-2010, 19:31
Deadwalker zasto mi bezveze brises postove??? Nisam nista rekao sto nesmijem!! Banaj me najbolje.
kulamasta
05-04-2010, 19:36
Moram se slozit s Preatorianom:
Banaj ga!
Deadwalker zasto mi bezveze brises postove??? Nisam nista rekao sto nesmijem!! Banaj me najbolje.
Zato što znamo da igraš igru koja nije original, plus ove pizdarije koje se događaju oko probijana zaštite su čista lakrdija i svatko tko pokušava instlirat takvo smeće za koje moraš imat fakin Python instliran nije vrijedno spomena.
Deadwalker
05-04-2010, 20:28
Bio sam skroz jasan. Arbiter takoder. Ubuduce za spomen piratije ili bilo kakve recenice za koju mi utvrdimo da ima veze s njom ili samo aludira na to, ici ce ban bez upozoranja, a ova tema pod kljuc.
Zato molim, suzdržavajte se te postujte pravila.
How hard this can be? :wink:
Bio sam skroz jasan. Arbiter takoder. Ubuduce za spomen piratije ili bilo kakve recenice za koju mi utvrdimo da ima veze s njom ili samo aludira na to, ici ce ban bez upozoranja, a ova tema pod kljuc.
Tako ste i mene riješili na tjedan dana. :cry:
Šlušajte gazdu, ne zajebaje !!! :wink:
Pa ova tema ima toliko veze s piratijom da ako se ne smije spominjati, jedino što možemo pisati je " :pray: :pray: DRM", a to nema nikakvog smisla.
McPingvin_v2.0
05-04-2010, 23:19
Postoji razlika između: "Ovaj DRM je smeće jer..." i "Jebeš DRM baš sad skidam Razor1242 release".
Learn the difference, it could save your account.
Pa napisao sam da DRM nije baš kvalitetan jer je kod Settlersa i Silent Huntera probijen, i taj post je obrisan.
Kljucna rijec probijen, pa sta mislis zasto je obrisan?
Mirogamemasta
06-04-2010, 00:21
Znaci... ne smijemo ni znati da mu je oduzeta nevinost i da su ga polako poceli j... kako tko hoce?
Samo da kazem kako mi je pravilo o sutnji bezveze, samo zbog toga sto ne smijes niti spomenuti rijec koja se ne izgovara na glas.
Mirogamemasta
06-04-2010, 00:24
Zao mi je nisam gledao Harry Poterra. :)
Psssst!
Kaže se... He-Who-Must-Not-Be-Named.
Pa napisao sam da DRM nije baš kvalitetan jer je kod Settlersa i Silent Huntera probijen, i taj post je obrisan.
Da, ovo je i meni retardirano. Činjenice koje dodatno pokazuju koliko je ova vrsta zaštite retardirana su tabu za spomenuti?
Kljucna rijec probijen, pa sta mislis zasto je obrisan?Lol. To je ko da spomenem negdje razor1911 (čak i u negativnom kontekstu) i bivam benan radi toga.
Arbiter of Change
06-04-2010, 06:56
PCP nije oglasna ploča za piratiju. :eyebrows:
Da, ovo je i meni retardirano. Činjenice koje dodatno pokazuju koliko je ova vrsta zaštite retardirana su tabu za spomenuti?
Kljucna rijec probijen, pa sta mislis zasto je obrisan?Lol. To je ko da spomenem negdje razor1911 (čak i u negativnom kontekstu) i bivam benan radi toga.
Samo kazem, nisam zauzeo niciju stranu.
McPingvin_v2.0
06-04-2010, 10:12
Nema lockanja topica, ovo nam je poligon za bananje :>
croat1gamer
06-04-2010, 10:17
:)
Neg, treba nam ovdje netko tko je kupio neku od ovih zasticenih igrara pa da nam kaze kako to funkcionira u praksi.
Ja cekam Bartuca padobranca
Vrebaš iz zasjede :)
Ja cekam Bartuca padobranca
Bartuc platiti neće,
Da mu ga Ubisoft besramno meće.
8)
Deadwalker
06-04-2010, 11:46
I onda ce netko reci da sam strog moderator.
A vidi njega :)
On nije moderator, on je admin.
McPingvin_v2.0
06-04-2010, 13:14
I onda ce netko reci da sam strog moderator.
A vidi njega :)
Daleko sam ja od strogog, samo dajem ljudima ono što zaslužuju.
Ženama također.
http://forum.cheatengine.org/files/awesome_smiley_photo_sculpture_photosculpture-p153359710604909267qdjh_400_151.jpg
Arbiter of Change
07-04-2010, 14:29
Najbolje je sažeo ovaj jedan lik čitavu situaciju. :)
1. Pay for the game, support it's drm.
2. Pirate the game, prove that piracy is rampant.
3. Buy the game for 360 to avoid shitty drm, excuse to not make pc games.
*smashes head in desk*SWhy can't I win.
McPingvin_v2.0
07-04-2010, 16:41
4. Boycott Ubisoft.
Arbiter of Change
11-04-2010, 13:50
Ubisoft: Our DRM will "evolve, improve" (http://www.eurogamer.net/articles/ubisoft-our-drm-will-evolve-improve)
Krasno, sad nam je živjeti u strahu dok ne otkriju to "poboljšanje".
Ako pod "evolve, improve" ciljaju na to da će ukinuti potrebu za stalnom konekcijom onda može.
Deadwalker
11-04-2010, 14:04
Sanse za to su jako mizerne. Vjerojatno misle pod tim da ce si servere sredit.
kulamasta
11-04-2010, 14:09
Tako je; serveri ce se sredit, a krekanje samo po sebi bice otezano...
CAK_CROchef
11-04-2010, 15:29
samo malo hoce li Splinter cell imat drm
bezimeni
11-04-2010, 15:34
Hoće ali serveri neće stići pasti s obzirom da igru pređeš za 5 sati.
Praetorian
11-04-2010, 16:05
A sta je to drm?
ScorpiuS
11-04-2010, 18:28
Digital Rights Management
To ti je zaštita od ilegalnog korištenja nekog softwarea.
GeraltofSmeg
11-04-2010, 18:29
Ubisoft: Our DRM will "evolve, improve" (http://www.eurogamer.net/articles/ubisoft-our-drm-will-evolve-improve)
Krasno, sad nam je živjeti u strahu dok ne otkriju to "poboljšanje".
Skajnet.
sickpetey
11-04-2010, 18:38
http://www.actiontrip.com/comics/at_comic372.phtml
Deadwalker
11-04-2010, 18:40
Fail :(
Vec ste dosadni s tim forama na racun zastite. Em nevaljaju, em ionako pol foruma igra AC 2.
Arbiter of Change
11-04-2010, 18:42
Ti si pro-Ubisoft, a time nisi mjerodavan i anti-državni si element. GTFO. :)
Deadwalker
11-04-2010, 18:45
Barem se nisam ko neki ovdje pozivao na bojkot Ubisota(pricam opcenito), a sada vec pola foruma igra AC 2. Principi i slicno tome, jel :eyebrows:
Igrao bi i ja Ubisoftove igre, al nemam vremena, a ni para.
Constantine
11-04-2010, 18:47
bojkot DRM-a,ne ubisofta :/
Deadwalker
11-04-2010, 18:47
Zar to nije isto?
Ako sve njihove igre imaju DRM? :)
Constantine
11-04-2010, 19:50
nije isto,bojkotiranje DRM-a nemora nuzno znacit bojkotiranje igre.
GeraltofSmeg
11-04-2010, 19:51
Osim ako igra ne koristi drm?
nije isto, bojkotiranje DRM-a nemora nuzno znacit bojkotiranje igre.
:))))))))))))))))))))))))
Racionalizacija FTW.
Arbiter of Change
11-04-2010, 20:07
Da, baš gledam. :)
Naravno da znači kad je DRM integralni dio igre.
Bojkotirati nešto ne znači pisati da se ne slažeš s tim.
Meni je presmješna činjenica da se o bojkotu Ubisofta javljaju ljudi koji ionako nemaju niti jedan original (disi consta).
Prokleta ironija.
ScorpiuS
11-04-2010, 20:54
Vidim da je Constantine odlučio bojkotirati zdrav razum :D
McPingvin_v2.0
11-04-2010, 20:55
Aha, bojkotiraš DRM, ali ne bojkotiraš igru? :D
To bi jedino bilo moguće da se, neznam, uz igre bave prodajom jabuka. Onda im bojkotiraš jabuke dok ne maknu DRM.
Ja sam promijenio mišljenje, volim Ubi i volim DRM, što tome fail...ovaj fali.
Meni je presmješna činjenica da se o bojkotu Ubisofta javljaju ljudi koji ionako nemaju niti jedan original (disi consta).
Prokleta ironija.
Ja imam poneki original. :(
Arbiter of Change
11-04-2010, 21:59
Nije li tako uvijek? :)
CAK_CROchef
12-04-2010, 09:49
meni je to sve uredu ali npr ako odem di na put di nemam internet i hocu igrat nemogu to je po meni jedini fail
ta stalna konekcija na net
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.