Pogledaj cijelu verziju : Fakulteti - preporuke, pitanja i upisi
Stranica :
1
[
2]
3
4
5
6
7
McPingvin_v2.0
06-08-2012, 16:37
Nisi ti baš bistar, vidim. Odi na TVZ, uklopit ćeš se.
armagedon
06-08-2012, 16:44
hahaha, zašto si pljuješ po faxu?
Shvatio je koliko je fax pointless u HR :D Bitan je rođo, a ne diploma :D
PS: Srce me boli kad se sjetim susjeda kat ispod sebe, i on i žena imaju samo osnovnu školu, oboje rade u Končaru za 6k kuna... i još dobe pre dobru košaru punu poklona za Božić :(
EnGuardian
06-08-2012, 16:53
bogohuli
straza
bacite ga lavovima
edit moj frend je zavrsio 3 god kuharske i danas radi na brodu kao glavni kuhar (i jeste, rodak ga tamo smjestio), svaka dva dana na obali, kuha od jutra (dorucak) do podne (rucak) i na dalje je sve slobodan i ima placu 12 000 kuna. zato sam ja odustao od faxa, znam vise on svih tamo profesora (mislim na balkan, a japan mi je uzor) i lijen sam da gubim vrijeme tamo kada je realno cilj samo ubost dobar posao, dobru placu, a ono sto volis magistriras cijeli zivot kao ja racunala. jos kada vidim kakvi diplomirani informaticari ne znaju da promjene wallpaper muka mi
Deadwalker
06-08-2012, 17:09
bogohuli
straza
bacite ga lavovima
edit moj frend je zavrsio 3 god kuharske i danas radi na brodu kao glavni kuhar (i jeste, rodak ga tamo smjestio), svaka dva dana na obali, kuha od jutra (dorucak) do podne (rucak) i na dalje je sve slobodan i ima placu 12 000 kuna. zato sam ja odustao od faxa, znam vise on svih tamo profesora (mislim na balkan, a japan mi je uzor) i lijen sam da gubim vrijeme tamo kada je realno cilj samo ubost dobar posao, dobru placu, a ono sto volis magistriras cijeli zivot kao ja racunala. jos kada vidim kakvi diplomirani informaticari ne znaju da promjene wallpaper muka mi
Ovo mora da je Vedranov neki troll account :rotfl:
Electromaster
06-08-2012, 17:20
Što će W3DR4Nu troll acc, pa W3DR4N je troll acc. :S
McPingvin_v2.0
06-08-2012, 17:37
hahaha, zašto si pljuješ po faxu?
Zato jer iz prve ruke znam kakvo je stanje na faksu. Cca. 90% studenata su apsolutni beskorisni kreteni, a nas 10% (hah) možda i uspijemo napraviti nešto od sebe u životu (čitaj: dobiti posao).
No, ista je stvar i na drugim faksevima. Postotak može varirati nešto sitno, ali naš školski sustav je takav. Zato ti i kažem - nije bitan faks, bitno je da radiš van njega :)
EnGuardian
06-08-2012, 17:58
hitler bi rekao
ti
auswitch!
Lord Ragnarok
06-08-2012, 18:03
nebi
EnGuardian
06-08-2012, 19:01
tko zna zna, tko ne zna jedan
Dreamer Deceiver
06-08-2012, 19:30
bogohuli
straza
bacite ga lavovima
Ovo mora da je Vedranov neki troll account :rotfl:
zašto? ima pravo. Meni je frend odustao od faksa i ošo na brod. Zaradit će više nego svi mi :D
Deadwalker
06-08-2012, 19:33
Vidiš, ja sam lijen otići na brod. Radije ću se vucarati po lošem hrvatskom obrazovnom sustavu i tako tražiti perspektivu :D
EnGuardian
06-08-2012, 19:53
kako tko kako gdje. da ti se ukaze prilika posao gdje imas mjesecno 10 000 kn placu sigurno bi pristao. a ako imas rodaka koji te moze negdje ubaciti da radis za 10 000 kn sigurno bi to iskoristio. nema tu 'ne da mi se' ili 'lijen sam'
takoder imam frendicu koja citav zivot radi isto kao kuharica, do duse sada ima vec 50 godina no prije 10 godina je u njemackoj gdje je godinama zivila i za vrijeme rata otisla iz hr ubosti mjesto sefa u kuhinji u jednom restoranu. takoder ima daleko vecu placu i zivi daleko bolje nego mi. danas ima dva stana od 100 kvadrata u hr jebeno sredena, jedan je prodala, ima malo dijete i odraslog sina kao vojnog pilota a muz joj radi kao vozac gradskih buseva i boli ih
a mi? mi mozemo crkavati za malu crkavicu od 2500-4000 kn, oni s tehnickim fakultetima koji su studirali 10 godina mogu raditi za 4000-6500 kn u hr
Frendovi mi ganjaju posao na brodu, odlaze kad napune 21. Da nisam upisao faks, sigurno bih isao s njima.
EnGuardian
06-08-2012, 20:04
s 21 vjerojatno jer su tada i po americkom punoljetni. tesko je na brodu, a ovisno i o poslu i rasporedu po mjesecima, npr. 3-3, 6-6, 9-3, radis, ne radis, vise zaradujes, a imas manje vremena da potrosis. naspram nas imaju priliku proputovati svijet i jos dobiti dobre place. a na platformama je realno najbolja placa, jedan frend mi je tamo radio na kratko na ugovor, para ko salate a zavrsio je srednju tehnicku 3 godine
Zbog Carnivala 21 god, da. Za pocetak ce radit kao konobari, 1.5k $ pocetna placa.
Dreamer Deceiver
06-08-2012, 21:00
frend je na carnivalu :D
sickpetey
07-08-2012, 20:05
@Dreamer Deceiver- zarada na brodu je ok, al to ti je jos uvijek nista kao zarada kapetana i oficira koji actually prodju taj faks (nisam siguran za brodostrojare) i brodskih elektricara (za koje ja idem).
Dreamer Deceiver
08-08-2012, 09:02
moj drugi frend je tako proveo par godina na brodu, te je pred nekih 2 godine odlučio upisati pomorski samo kako bi mogao bit kapetan, jer kao šta si ti rekao, plaća je je*eno visoka
sickpetey
08-08-2012, 09:50
Yup. Samo trebas imati volje da budes na brodu jer se svasta zna zajebati. Znao sam likove koji bi bili na brodu 4 mjeseca i da im par dana prije kraja jave da moraju jos 2 mjeseca ostati zbog nekog zajeba il cega vec ne.
Da_killah
08-08-2012, 10:54
i brodostrojari imaju veliku plaću, bar kapo :D
Kostolomac
08-08-2012, 12:25
E jbg, ti bi odmah na šefa stroja :D
Da_killah
08-08-2012, 13:39
bi ja odma na brod da mogu :P frend mi je brodostrojar, al nisam ga pitao kolika mu je plaća
sickpetey
08-08-2012, 21:13
Svi odma sanjaju i da ce na kruzer :P.
Kostolomac
08-08-2012, 22:20
Osim mene. Izbjegavam svaki rad!
Delirium
08-08-2012, 22:29
Ne fala. Užasavam se dubina i brodova koji plove iznad istih.
Previše Lovecrafta.
EnGuardian
08-08-2012, 22:50
Ne fala. Užasavam se dubina i brodova koji plove iznad istih.
Previše Lovecrafta.
ph'nglui mglw'nafh cthulhu r'lyeh wgah'nagl fhtagn
sickpetey
09-08-2012, 20:17
Osim mene. Izbjegavam svaki rad!
Kad bi to meni uletilo bilo bi kul :D. Na ostalim brodovima je samo jedan brodski elektricar dok na kruzerima imas cijeli
tim.
Kako funkcionira plaćanje javnog prijevoza za studente u Zagrebu? Uz predočenje iksice kupujem nekakvu studentsku mjesečnu/godišnju kartu? Kolika je cijena?
Windwalker
23-08-2012, 00:06
Loše.
120kn mjesečno, mislim.
Ili nekih 1000 godišnje.
Moraš im doći s nekakvom potvrdom od fakulteta i prijavnicom da dobiješ karticu koju onda možeš nadopunjavati svaki mjesec na kiosku.
Tete na kiosku nikad ne traže potvrde da si student. Samo im kažeš da jesi.
Electromaster
05-09-2012, 12:01
Kolike su šanse da te uhvate, na kraju ti je jeftinije da se švercaš.
Al što mene briga, meni je faks ionako na minutu pješke.
Nego, još par pitanja u vezi FFZG. Kad bi mi trebali odabrati izborne predmete? Prilikom upisa na jednom od papira bila je nekakva tablica za to, ali mi je tip koji tam radi rekao "ništa to sad". I gdje bi to uopće trebalo odabrat?
Također, kad bi trebali odabrat što ćemo uzet za tjelesni? I mora li se cijelu godinu ić isto ili možeš promijenit ako ti dopizdi?
I mogu li se već pokupiti X-ice, mislim fotkali su nas još pri upisu, valjda su gotove više?
Što se tiče X-ica, sad vidim obavijest na stranicama ffzg-a da se od danas mogu pokupiti... Fora je u tome da sam danas bio u Zagrebu i naravno,nisam pokupio jer nisam znao za to xD...
Za izborne se sve upute,mislim, dobivaju prvi tjedan, ali imaš već na stranicama popis izbornih, tako da si možeš pogledati i već otprilike procijeniti što uzeti. Inače, koliko znam, prijavljuju se preko studomata.
Zar se izborni ne uzimaju na visim godinama? :S
Ja kad se došao upisati na logopediju u iksicu trebao upisati odmah 3 od ponuđenih 6 izbornih :C. Nitko nije imao kakvi su predmeti, nitko nam nije ništa objasnio, samo su rekli da trebamo ispuniti kvotu od 30 ECTS bodova. Bilo je scary...
Electromaster
07-09-2012, 15:53
Za prijavu na Studomat, potreban je JMBAG, koji piše na Xici, te lozinka koju se dobije u referadi. Um, radi li se tu o AAI@EduHr lozinci, ili pak nekoj drugoj?
Neven <R>
07-09-2012, 15:59
Čovjek bi pomislio da FFZG nema svoj forum
Kostolomac
07-09-2012, 16:23
Za prijavu na Studomat, potreban je JMBAG, koji piše na Xici, te lozinka koju se dobije u referadi. Um, radi li se tu o AAI@EduHr lozinci, ili pak nekoj drugoj?
Studomatova lozinka je samo brojčana, i zaseban je sustav. Tako da ćeš ipak morati do referade.
Na upisima si trebao dobiti papir na kojemu ti je taj JMBAG, a lozinku si sam određuješ tijekom prve prijave na studomat.
Na papiru ti baš piše "korisničko ime za prijavu na studomat".
Electromaster
07-09-2012, 21:21
A jesam i ja glup. *derp*
Da vas pitam,gdje ste, odnosno, ima koga od vas na Šari? :)
RiTeh ljudovi -
jel zna tko kako vidjet dal neki predmet ima uvjet,npr kao što ORT ima OE2? Pošto se sad na papiru valjda prvo upišu predmeti...da nebi ispalo da želim upisat predmet a da nemam uvjet.
cham3leon
18-09-2012, 12:43
Odi na studijski program, skrolaj ful puno dok ne dođeš na opis predmeta koji te zanima, i tamo pišu uvjeti.
Duke of Earl
18-09-2012, 18:27
FKIT je stvarno hardkor. Sad mi je jasno zašto DKa više nema na forumu :D
beba nema zvečku
18-09-2012, 18:34
daj ajmo koji dan jest u eSCe. i gdi je mafiozor?
Electromaster
18-09-2012, 18:44
Inače baš mi je super kak su nam na FFZG dali Xice al nisu rekli da vrijede tek od 1.10., jebo im mamu.
Duke of Earl
18-09-2012, 18:54
Gamad mi na iksici tek 1.10. davaju prve novce. Mafiozo je živ al ne forumari više često, kao što vidiš :)
Inače baš mi je super kak su nam na FFZG dali Xice al nisu rekli da vrijede tek od 1.10., jebo im mamu.
Mislim da je na svim sveučilištima tako, ni nama niš nisu rekli :D
Da_killah
18-09-2012, 19:32
inače, ako nekome treba stan u Rijeci, nek se slobodno javi :D
Stjepan Radić o.o
McPingvin_v2.0
18-09-2012, 21:36
Što će ti prije? Faks ti počinje sredinom 10. mjeseca.
Karlo_from_Bjelovar
18-09-2012, 21:36
kad su tamo svi napušeni.
Electromaster
18-09-2012, 21:40
Faks počinje 3.10.
A ja sam sad tu...
U biti u čemu je fora, svi studenti su već u devetom dobili lovu na Xici, osim brucoša je mi hehe kao još nismo studenti faksa ili neki kurac. Jebo ih.
Duke of Earl
18-09-2012, 21:45
Meni je faks počeo 17.9. :(
McPingvin_v2.0
18-09-2012, 21:56
Faks počinje 3.10.
A ja sam sad tu...
U biti u čemu je fora, svi studenti su već u devetom dobili lovu na Xici, osim brucoša je mi hehe kao još nismo studenti faksa ili neki kurac. Jebo ih.
Studenti ste od dana upisa. Prava za prehranu u pravilu počinju od 1.10., osim u slučaju da faks počinje ranije (FER, PMF...). Speaking of...
Meni je faks počeo 17.9. :(
Trebali ste jebat mater faksu kao i PMF-ovci prije dvije godine. Isto su trebali dobiti prava od listopada, a faks im je počeo skoro mjesec dana ranije i dobili su pare na X-ici u roku od tjedan dana, ako se ne varam.
Windwalker
18-09-2012, 23:43
FER počinje 1.10.
Ne širite lažne propagande.
Uvodno predavanje je 28.9. BTW, jesi ti na FER-u?
Windwalker
19-09-2012, 01:47
Nažalost.
Uvodno se ne računa.
McPingvin_v2.0
19-09-2012, 08:37
FER počinje 1.10.
Do sada su FER-ovci počinjali kad i srednjoškolci :)
Nažalost.
Uvodno se ne računa.
Fino, kolega FERovac :D
FER počinje 1.10.
Do sada su FER-ovci počinjali kad i srednjoškolci :)
Ne baš do sada, ali do prije 2-3 godine. Prošle godine je počelo 26.9., a godinu prije vjerojatno početkom 9. :)
Informatika u Ri 1.10. :/
Sgt. Bull
19-09-2012, 14:53
Sretno svim brucošima :>
Karlo_from_Bjelovar
19-09-2012, 16:37
@FERovci: s kakvim ocjenama s mature ste upisali i kakvi su vam bili prosjeci u srednjoj?
@bilotko ko zna, koliki je problem upisat psihologiju?
Windwalker
19-09-2012, 18:44
@FERovci: s kakvim ocjenama s mature ste upisali i kakvi su vam bili prosjeci u srednjoj?
Ja sam davno upisao.
Ne znam kako to sada ide s državnom i sličnim glupostima.
Wolfwrath
19-09-2012, 20:39
Velik. Primaju nekih 20, ako se ne varam, a redovito prijavljenih preko 500. Pa si sad računaj.
Odi na studijski program, skrolaj ful puno dok ne dođeš na opis predmeta koji te zanima, i tamo pišu uvjeti.
Zaboravih se zahvalit, danke danke kameleon
cham3leon
19-09-2012, 20:56
Np!
Dođi na iduće okupljanje :D
Hah,a jednog dana kada nebudem imao problema s izlazcima onda budem xD.
Ako pitaš za Zagreb, popriličan... Ne zbog broja prijavljenih nego zbog ostalih kerefeka. Engleski, Hrvatski jezik i Matematika A razina zahtijeva naravno, plus neki izborni, ali 30 % ti nažalost nosi test intelektualnih sposobnosti, i sve će ti na kraju ovisiti o njemu...
Tako da ako te bune trokutići, kvadratići, kružići i križići, najebo si...
Ocjene:
1. razred: 3.87
2. razred: 3.87
3. razred: 4.33
4. razred: 4.57
prosjek: 4,15
Matura:
matematika(A): 70%
hrvatski(A): 78,13%
engleski(A): 94,50%
Fizika: 65%
prosjek: 4,33
Bio sam 319. (od 640) na listi sa 743,4 boda. Zadnji na listi na ljetnom roku je imao 577 bodova (561. je na listi tako da ostaje još 80ak ljudi za jesenski rok). Upo sam i na sve ostale fakultete koje sam prijavio (FSB strojarstvo, građevina u ZG-u, geodezija u ZG-u (ne znam ni dal' ima još negdje xD) i ETF u Osijeku).
Nije uopće teško upisat, ako nisi potpuni retard. Jedino da iz mature dobiješ zbroj matematike i fizike 7 i upo si...
Electromaster
20-09-2012, 11:18
http://danas.net.hr/hrvatska/studentski ... a-i-budala (http://danas.net.hr/hrvatska/studentski-domovi-su-prcija-jeftinih-drolja-i-budala)
/comment
Sonic_Moronic
20-09-2012, 11:39
Ovdje postoje ljudi koji, actually, uče!
SNadalje, naučite se izražavati. Pa ljudi, s takvim govorom, naglaskom nećete nigdje uspjeti.
stopped reading there
cham3leon
20-09-2012, 11:44
Obvious troll is obvious
Kostolomac
20-09-2012, 11:48
Obvious troll is actually obvious
Fixed.
Ako pitaš za Zagreb, popriličan... Ne zbog broja prijavljenih nego zbog ostalih kerefeka. Engleski, Hrvatski jezik i Matematika A razina zahtijeva naravno, plus neki izborni, ali 30 % ti nažalost nosi test intelektualnih sposobnosti, i sve će ti na kraju ovisiti o njemu...
Ja sam prijavio u Rijeci, na Hrvatskim studijima i na FFZG-u, na sve troje sam upao, s tim da sam na HS-u i u Rijeci bio u prvih 10. Hrvatski i engleski oko 85%, matematika 38%, al sam zato rasturao one testove inteligencije, to mi ide :). Malo poradi za maturu, a ako ti testovi inteligencije idu, bez problema ćeš upasti.
u pa to je onda dobro. rasturam na tim beskorisnim pizdarijama. a i brijem da bi jezike A razinu mogo bez jebemti neš dobro postić, a matematiku ću morat vježbat. pun kurac vježbat.
Stjepan Radić o.o
Vidim da se već sprema nekakva actually fešta :)
McPingvin_v2.0
21-09-2012, 11:34
Ane, cijeli Zagreb će doći :))))
Da mi je vidjet koliko cu sprdat tu zensku, jer ekšuali, nista drugo ni ne zasluzuje.
Dreamer Deceiver
21-09-2012, 21:37
došo raspored... i fala dragom isusu i svim svecima, petak je slobodan!
Bitchslap
21-09-2012, 21:44
Je li itko zna šta se traži za upad u filozofski u Splitu, smjer engleski i hrvatski i koliko teško je upasti?
Pozdrav ekipa, ima li itko od vas da ide ili da je išao na FOI? Zanima me koji svi predmeti trebaju na državnoj maturi za FOI? Kakav je fakultet, jesu li profesori dobri, težina faksa, predmeti i jesu li ljudi tamo otvoreni za pomoći čovjeku? Koliko dođe godina? Hvala puno.
MasaKrisT
27-09-2012, 11:27
Išao ja dvije godine neuspješno, kao i hrpa ljudi, s druge strane imam par frendova koji razbijaju tamo. Ne znam šta treba na državnoj nama je trebala matematika i informatika.
Iz iskustva ti mogu reći da je to najneorganiziraniji fax koji postoji. Postoji dosta "izbornih" predmeta koji ti se kasnije preklapaju, smetaju ili nedostaju s obzirom na to da ima dosta smjerova na diplomskom. Svake godine mjenjaju pravila školovanja tako da kaos upisa traje po par mjeseci. Profesori su dobrim dijelom debili(http://www.vecernji.hr/vijesti/gay-prof ... nak-430234 (http://www.vecernji.hr/vijesti/gay-profesor-dobio-pravnu-bitku-prva-presuda-diskriminaciju-clanak-430234)) iako ima legendi. Ako te zanima programiranje, koncept učenja i rada je tamo potpuno krivi pa će sve ostati na tebi samom.
Postoji i foijev trogodišnji ogranak PITUP za koji je sam dekan rekao da služi samo da se napuni proračun i tamo su uglavnom bivši foijevci i vanredni studenti.
Nije sve tako crno jer postoji tona aktivnosti vezanih uz fax , dobre ekipe, raznih seminara,akcija, radionica i super likova. Uglavnom tamo ćeš se osjećati samo kao broj do diplomskog ako nisi neki koji se bori za sve i mora biti prvi u svemu.
croat1gamer
27-09-2012, 17:02
Izuzev tog, bilo bi dobro da si ga uputio na deponizaciju, samo steta sto je sajt vec godinu dana down. :(
Hvala puno, ovako mi je izgledao kao super faks, imam par prijatelja iz mog grada koji idu tamo i kažu mi da nije tako loše ako namjeravam učiti malo više nego što učim u gimnaziji, a da su profesori tako-tako. Jel se onda isplati upisivati to? I ako nije problem jel mi možete par dobrih informatičkih fakulteta?
A znam za deponizaciju al sam smetnuo da je to bilo u vezi FOI-a, LOL. :D
MasaKrisT
27-09-2012, 18:57
Deponizacija je kult,imao sam čast upoznati autora i piti s njim više puta:) Imam prve deponizacije u obliku stripa na kompu.
Gle isplati ti se ako te zanima točno to i voljan si pretrpit hrpu administrativnih sranja i odnos većine profesora prema tebi kao govnu. Naravno da se isplati, pogotovo ako sam sa strane budeš ulagao u područje koje te zanima. U suprotnom....
Super, od svih fakulteta o kojim sam razmišljao jedino me FOI zanima i privlači, a stvarno se zanimam samo za to i jedino se vidim kao uzornog studenta na tom faksu. Hvala puno! :D
Electromaster
28-09-2012, 20:42
Kako me nervira što na sociologiji svi izborni kolegiji ikad nose po 6 ECTS bodova, a pošto mi obavezni kolegiji ukupno već nose 25 bodova, nemrem ni uzet 2 izborna bez da pređem prag od 35.
A od izbornih na informacijskim znanostima jedino me interesira medijska kultura, ali ona mi se preklapa vremenski s obaveznim kolegijem. Pa dammit. :(
Windwalker
28-09-2012, 21:16
A zašto bi htio više predmeta nego što se traži??? :shock:
Electromaster
28-09-2012, 21:34
Jer sam dobro dijete i hoću da učim!
Nekoliko izbornih čini mi se stvarno kul, ali prema svemu sudeći moći ću uzeti jedva dva. Moram se u ponedjeljak raspitat ima li na sociologiji Društvo i tehnologija i u drugom semestru...
Uglavnom prema svemu sudeći, na faksu ću biti u prosjeku 3-4 sata dnevno, s time da će mi petak vjerojatno biti slobodan. A možda i četvrtak.
Herr Schnitzel
28-09-2012, 22:28
Više 3-4 sata tjedno. Skužićeš.
Electromaster
28-09-2012, 22:29
A znam. :(
McPingvin_v2.0
29-09-2012, 00:00
Jer sam dobro dijete i hoću da učim!
Tis' ono pao razred, jel?
Electromaster
29-09-2012, 00:09
Tad nisu bili interesantni predmeti.
Niti sam ih mogao podesiti tako da se ustajem u 11. *shrugs*
Nema interesantnih predmeta. Fact.
StormCr0w
29-09-2012, 14:40
Laž.
Duke of Earl
29-09-2012, 15:04
Mislim da si odabrao krivi faks u tom slučaju :D
croat1gamer
29-09-2012, 15:17
krivi faks
Sta postoji drugi? :o
Mislio sam na srednju skolu. Na faksu je 80% nezanimljivo, ostatak je solidan.
Lord Jambrek
29-09-2012, 17:48
Ovako, zanima me gdje postoje privatni fakulteti za snimatelje/kamermane/fotografe u hrvatskoj i po mogućnosti njihove web stranice. nemogu nać ništa na google-u, a znam da ima
StormCr0w
29-09-2012, 18:28
Laž.
Cak i ne. Informatika 1 je bila vjerovatno najbolji predmet sto sam imao do sada, racunajuci srednji skolu. Osnove digitalne tehnike i arhitektura i organizaacija racunala su bili isto odmah do informatike. Ostalo je cisto bezpotrebno sranje.
cham3leon
29-09-2012, 21:21
Šta vam je bila ta Informatika 1? Ono programiranje?
Web dizajn, linux i Perl.
Sonic_Moronic
30-09-2012, 08:54
sociologija politika filozofija psihologija povijest - god tier
umjetnost, glazbeni - okay tier
ostalo - smeće tier
McPingvin_v2.0
30-09-2012, 08:58
I onda se javi Sonic, koji je pao razred... Dva puta.
Sonic_Moronic
30-09-2012, 08:59
Pa smeće tier.
StormCr0w
30-09-2012, 09:03
Sonik se tješi jer ništa drugo neće moć upisat.
cham3leon
30-09-2012, 09:16
http://i.crackedcdn.com/phpimages/photoshop/8/8/2/125882_slide.jpg?v=1
Sonic_Moronic
30-09-2012, 09:18
cracked.com
StormCr0w
30-09-2012, 09:28
Što fali crackedu?
cham3leon
30-09-2012, 09:31
Ali zbilja. Skoro sve šta si nabrojao pod god tier i okay tier ne valja. Prvo, ne valja zato jer su studiji koji se izvode na filozofskom faksu lošiji i neorganiziraniji. Čak ako se radi i o informatici ili nečem sličnom. A drugo, koja je poanta studiranja toga? U školama se jedva nađe posao, i to ako imaš jebačku vezu, a plaća je užas, a u McDonaldsu primaju i sa srednjom školom.
Dreamer Deceiver
30-09-2012, 10:52
zato sam ja i upiso drugi faks, završio jedan (tj. imam još završni) i sad krenu ispočetka. Doduše, uz to da imam još jednu diplomu, jedan od glavnijih razloga je to šta želim ostat u rijeci pošto je povratak u labin sa 22 godine ravno socjalnom suicidu
Electromaster
30-09-2012, 11:22
Oh vidi, jel to Sonik hoće samnom na filozofski?
StormCr0w
30-09-2012, 12:01
:D
Kolko sam shvatio dosta ljudi s foruma će na filozofski.
Duke of Earl
30-09-2012, 12:46
Misliš na burzu.
Sonic_Moronic
30-09-2012, 12:57
Ali zbilja. Skoro sve šta si nabrojao pod god tier i okay tier ne valja. Prvo, ne valja zato jer su studiji koji se izvode na filozofskom faksu lošiji i neorganiziraniji. Čak ako se radi i o informatici ili nečem sličnom. A drugo, koja je poanta studiranja toga? U školama se jedva nađe posao, i to ako imaš jebačku vezu, a plaća je užas, a u McDonaldsu primaju i sa srednjom školom.
Pa ono, radije ću u McDonalds onda nego studirat nešto što ne želim i potratit vrijeme.
Electromaster
30-09-2012, 13:01
Pitanje: gdje će tebe pustit da se upišeš?
cham3leon
30-09-2012, 13:04
Pa ćeš radije potratit vrijeme na nešto šta ti ništa ne znači u životu. Ha, dobro.
McPingvin_v2.0
30-09-2012, 13:33
Realno, da se naći kvalitetan job sa bilo kojim faksom... Ako pored tog faksa radiš i detaljnjije učiš to polje koje studiraš. Jer, jebiga, ako odeš studirati antropologiju, bez obzira koja ti ona tier bila, i nemaš volje/ želje pričati s profesorima, raditi seminare, eventualno koji rad s njima pitat ćeš me koju čašu želim uz moj veliki bacon menu.
Electromaster
30-09-2012, 13:50
Isuse te čaše, kako je krenulo samo njih ću u stanu imat. :)
Anyway, jebo FFZG, upisi u kolegije navodno su trebali bit 24.9. a na Studomatu još vraga nema. I još moram sutra u referadu jer mi nisu evidentirani podatci...
Da ne govorim kako nemam vraga pojma gdje bi se trebao prijavit za grupe na određenim kolegijima ili pak TZK.
StormCr0w
30-09-2012, 13:51
Izvrsna organizacija.
croat1gamer
30-09-2012, 13:57
Tjelesni na ffzg? Jel to ono kad trcite na vrh medvednice i natrag?
Electromaster
30-09-2012, 13:58
Ovisi. Možeš ti i jogu i pilates radit.
Ako se mene pita to će najvjerojatnije biti šah.
StormCr0w
30-09-2012, 14:05
Sereš? Ili se stvarno može šah izabrat?
croat1gamer
30-09-2012, 14:06
Šah nije pravi sport.
Electromaster
30-09-2012, 14:07
Sereš? Ili se stvarno može šah izabrat?
Yup. Iako doduše, za šah, klizanje i još par stvari ima nadoplata od 30kn po semestru.
Što se mene tiče, ja samo tražim nešto gdje neću morat bit sa hrpom znojnih tipova.
StormCr0w
30-09-2012, 14:09
Najs, nisam to znao.
Delirium
30-09-2012, 14:27
A sad ozbiljno pitanje.
Starci mi tupe s tim faksom po glavi.
Ocjene hvala Bogu imam. A i uvjeren sam da ću i kompetentno moć napisat maturu kad dođe do toga.
Moja dilema je Učenje onog što mi je zanimljivo VS. Učenje nečega sa čime ću se moć zaposlit.
Svi faksovi koji su ikad nabrojani kao "dobri" i "Instant zaposlenje" se meni čine kao najdosadnije stvari još otkad je napisana Ilijada.
A oni koje bih volio studirat su vječno negdje u SHIT TIER u tim vašim listama.
Šta sad? Da stisnem zube i radim nešto pun kurac dosadno?
Da studiram nešto što volim pa da me to tješi dok jedem jeftini parizer iz konzuma kojem je prošao rok?
Evo, kažu da pametni ljudi pitaju za savjet pa ću i ja to pokušat bit.
EDIT: Najviše se zapravo bojim da ću upast u neki HURRR DURRR TEHNIČKI FAKSEVI SU INSTA DOBAR ŽIVOT krugodrk i onda visit na burzi sa ljudima iz tog istog krugodrka jer se sve promjenilo u par godina. A to sam mogo i da sam studiro nešto što volim.
Definitivno ono što voliš. Kao što je pingvin rekao, ako te to zanima, ako sastrane još učiš (što ne bi trebao biti problem jer te zanima jel) i ako si sposoban po meni imaš šanse za dobar posao kasnije. Mislim, ja sam sad tek prva godina ali idem po toj logici, nema šanse da studiram nešto što me ne zanima kao većina ljudi koji upišu faks samo da maknu starce sa vrata.
StormCr0w
30-09-2012, 14:37
Svi faksovi koji su ikad nabrojani kao "dobri" i "Instant zaposlenje" se meni čine kao najdosadnije stvari još otkad je napisana Ilijada.
Ilijada nije dosadna :(
Delirium
30-09-2012, 14:38
Eneida >>>>> Odiseja >>>>> Ilijada
Herr Schnitzel
30-09-2012, 14:41
Najviše se zapravo bojim da ću upast u neki HURRR DURRR TEHNIČKI FAKSEVI SU INSTA DOBAR ŽIVOT krugodrk i onda visit na burzi sa ljudima iz tog istog krugodrka jer se sve promjenilo u par godina. A to sam mogo i da sam studiro nešto što volim.
Točno to.
Ako si dobar u onom za šta si obrazovan, nać će se nešto uvijek.
StormCr0w
30-09-2012, 14:49
Eneida >>>>> Odiseja >>>>> Ilijada
Odiseja prva. Ali daleko od toga da je Ilijada dosadna.
cham3leon
30-09-2012, 15:00
Ne postoje instantjob fakulteti, to je jedan iznimno glup ulični mit. Tipa da FERovac dobije posao za tri dana, al zato šta je dobio diplomu u petak, inače bi odmah idući dan. To je bullshit prve kategorije. Poslodavac će te tražit diplomu, da, lako moguće da će gledati i ocjene, ali najbitnije od svega, postavit će ti pitanje ili dat zadatak sličan onome što oni rade i gledati kako se nosiš s tim, ili tako nešto.
Čak i na takvim fakultetima moguće je proći štreberski i nailat sve ispite, a ne znat ništa, iako malo teže. Ne znam kako je takvima kad traže posao, ali ne bih im volio bit u koži.
S druge strane, ako na filozofiji briljiraš, opet nemaš gdje radit.
Ne postoje instantjob fakulteti, to je jedan iznimno glup ulični mit. Tipa da FERovac dobije posao za tri dana, al zato šta je dobio diplomu u petak, inače bi odmah idući dan.
ovo mi je jedna od najboljih stvari koje sam čuo nekad :D
definitivno studirati ono što voliš i želiš, jer ako se sa strane baviš takvim stvarima, u tom si krugu ljudi koje to zanima itd itd, ako si svakodnedvno okružen time, prije ces naci posao definitivno
Poučen iskustvom svog brata, najbolje je na postdiplomski van otići. Ne toliko zbog kvalitete obrazovanja, nego jednostavno iz razloga što uspostavljaš veze s ljudima iz raznih država, čime si otvaraš više opcija. On sad završava postdiplomski, prijatelj iz Južne Afrike ga je obavijestio da je prazno mjesto na faksu na kojem on radi, tako da je već predao svu dokumentaciju i čeka rezultate. Inače posao je 4000 eura mjesečno :D, a tu mogućnost ne bi imao da je tu ostao.
Treba biti mobilan i fleksibilan. Naravno, ako se mi ponudi posao u Hrvatskoj, ipak ću ostati tu, s obzirom da mi je tu praktički cijeli život, ali ako ne ide, treba probati i drugdje, što bi ulaskom u EU trebalo biti još lakše.
pitat ćeš me koju čašu želim uz moj veliki bacon menu.
Double bacon royal. Dayum. Fale mi jos 3. :(
McPingvin_v2.0
01-10-2012, 08:59
Prvi put u životu sam se osjećao sit nakon klopanja u McDonald'su. Ristekpa.
True true. Morao bih si danas otic po 1900 casu. Bas mi je kewl.
Electromaster
01-10-2012, 14:07
Danas je 1. listopada.
Sutra počinju uvodna predavajna.
- "Kada će biti upisi na izborne kolegije?"
- "Još se ne zna, pratite web stranice."
Joj što te volim FFZG.
Windwalker
01-10-2012, 14:11
Ma svugdje imaš takvih sranja.
NEMA dobrog fakulteta.
cham3leon
01-10-2012, 14:39
NEMA dobrog fakulteta.
Evo je, izjava godine.
Duke of Earl
01-10-2012, 15:05
Nemaš na privatnim faksevima :)
Karlo_from_Bjelovar
01-10-2012, 15:41
Danas je 1. listopada.
Sutra počinju uvodna predavajna.
- "Kada će biti upisi na izborne kolegije?"
- "Još se ne zna, pratite web stranice."
Joj što te volim FFZG.
kad su tamo svi napušeni.
Karlo_from_Bjelovar
01-10-2012, 18:12
drogerasi..
Ako mi netko može objasniti
http://www.isvu.hr/javno/hr/vu246/naspr ... prog.shtml (http://www.isvu.hr/javno/hr/vu246/nasprog/2012/nasprog.shtml)
Kliknem na bilo koji studij, sastrane prije ECTS bodova isto pišu neki brojevi, 30 30 15, kaj to znači?
Da_killah
01-10-2012, 19:45
vjerojatno predavanja, vježbe, seminari, praksa, štagod?
Windwalker
01-10-2012, 19:56
Vidim ovdje neku spiku o McDonald'su.
Danas sam probao taj famozni Double Bacon Royal i, iskreno, ima previše mesa pa se ni ne osjeti ništa drugo.
To ne bi bio problem da je meso ona savršena pljeskavica kao 'Kod dede'. Ali McDonald's meso nije okus za koji želim da dominira.
Tako da je Bacon Roasti i dalje apsolutni car McDonald'sa.
Ali zato su čaše fora. Moram skupit sve. :(
ONTOPIC
FER je zakon, bolji od svih fakulteta, bla, bla, ali i dalje ne valja.
beba nema zvečku
02-10-2012, 18:11
većina se opija 24/7 i neda manjini da uči.
I vjerojatno pričaju dijalektom. Neodgojeni seljaci iz selendra.
pričaju k'o da s' iz'slat'ne
Lol, docimer mi je iz Slatine xD
Actually, situacija se smirila.
ko to
jel netko napisao na maturi glazbeni\likovni\politiku i gospodarstvo???
Šta se piše tamo??
Zanima me za predprijavu.... :)
Karlo_from_Bjelovar
04-10-2012, 08:06
Pa imas sve testove od proslih godina na ncvvo.hr.. Il kak vec
Electromaster
04-10-2012, 10:16
Politika je na maturi najlaganiji predmet ikad, dosta ti je da si nekad pratio na satu i pitanja su ultradebilna.
I još ih pola odgovori jedno na drugo. :)
Tko jos prati politiku? Na satu?
Electromaster
04-10-2012, 11:28
Meni je nastavnica bila kul, što ću ja vama. :)
mi na politici pričamo o tome kako kradu hrvatsku. vrlo kul predmet.
also profesor je car.
Mi smo imali žalfiju koja nije dopustila rasprave o trenutnom stanju u drzavi, zasto je takvo i bla bla. Striktne definicije, povijest, itd itd.
trebali ste joj boga skinut
ko to
Sanjin,neznam točno kak se preziva.
Electromaster
09-10-2012, 14:39
Joj FFZG.
U srijedu 10. listopada 2012. u prijepodnevnim satima očekujemo da će biti poznata informacija o točnom vremenu početka upisa na obvezne i izborne kolegije zimskog semestra 2012./2013. Studomatom - službena obavijest bit će u tom periodu postavljena na web stranici Fakulteta.
Nije da su već počela predavanja or anything.
FaTaL_mRkvA
09-10-2012, 15:04
Jel moze ako postoje uopce par ljudi koji idu na FER napisati u koju su srednju isli, kakve su imali ocjene u srednjoj i koliko im je sad tesko na feru, pogotovo na 1. godini?
Ako ne tražim previše :)
Windwalker
09-10-2012, 15:22
Evo ja ću, ak ti išta znači.
Matematička gimnazija, prosjek 4.5 (+ 0.X) svake godine. Iz matematike i fizike 5 (iako skoro ništ nisam učio).
Cijelo ljeto sam se zajebavao i nisam učio za prijemni, pa sam prvu godinu morao plaćat.
Poslije više nisam plaćao ništa.
Prva godina te malo šutne, pomisliš kako više nikad nećeš igrat, gledat filmove, živjet.
No, nakon prvih par tjedana se navikneš, prestaneš ići na predavanja dosadnih predmeta i naučiš učit kampanjski.
Istina, ima labosa i svega toga, no navikneš se.
Prvi semestar je bućkuriš. Imaš matematiku (gdje svake godine postrožuju kriterije), osnove elektroteknike i programiranje (ono koje će ti biti draže, taj ćeš smijer vjerojatno kasnije izabrati), digitalna logika (koju svi mrze, meni je bila cool) i neki smiješni društveni koji zanemariš i učiš samo pola sata prije ispita i imaš 4 ili 5.
Drugi semestar je čak lakši (iako dolazi fizika koju FER-ovci obično mrze). Ima više programerskih predmeta i nema elektrotehničkog (to me ljutilo, ali ajde), no lakši su od onog iz prvog semestra.
Kasnije godine čak postaju lakše, iako ima raznih seminara, projekata i sličnih nepotrebnih gluposti.
Sve to je bilo prije četiri godine, kad nije bilo glupe državne mature, kad su postojala 3 ispita kroz semestar, a ne 2 i kad su praznici puno kraće trajali.
cham3leon
09-10-2012, 15:31
>Gimnaziju završio prosjekom 3.8 il nešto, učio skoro niš
>Računarstvo u Rijeci, upao bez plaćanja
>Završio preddiplomski sa 3.0
>Upao na diplomski ko od šale
Možda je FER nešto zahtjevniji i kvalitetniji od ovog našeg, ali sigurno ne previše. Ipak, da je lako, i nije. Morao sam ponovo razviti naviku za učenjem koju sam izgubio u srednjoj. Imao sam izrazito napetih momenata i stvarno teških predmeta, ali dalo se. Osim toga, ako biraš fakultete po lakoći nećeš daleko.
Joj FFZG.
U srijedu 10. listopada 2012. u prijepodnevnim satima očekujemo da će biti poznata informacija o točnom vremenu početka upisa na obvezne i izborne kolegije zimskog semestra 2012./2013. Studomatom - službena obavijest bit će u tom periodu postavljena na web stranici Fakulteta.
Nije da su već počela predavanja or anything.
Nama pročelnica rekla da najvjerojatnije zbog toga uopće ni nećemo imati izborne ovaj tjedan.
FaTaL_mRkvA
09-10-2012, 15:55
ako biraš fakultete po lakoći nećeš daleko.
Ne biram po lakoći, neg biram normalne, da ne zaglavim na nečem kaj mi je preteško. Ja sam završio 1. razred sa 4.5, drugi sa 4.36, treći sa 4.86 i sad idem u četvrti (prirodoslovno matematička gimnazija u zg).
Inače imam 4 iz matematike i 5 iz fizike, iako znam mat za 5, samo sistem testova kod nas je takav kakav je pa eto imam 4. (vjerojatno će i sistem testova na feru biti takav :D haha trolo)
Informatiku stvarno svake godine učimo poprilično(ako uzmemo u obzir da većina gimnazija ni nema informatiku sve 4 godine) programiranja - grafovi, kriptografija(vigenereovo kriptiranje, stupčasta transpozicija, cezarovo, afino, i tak neka osnovna kriptiranja, brzo potenciranje blabla) tak da kolko sam čuo nebi trebao imati previše problema s takvim stvarima barem u početku pogotovo jer mi to i ide, no naravno da se kasnije na feru uče puno teže stvari.
Prvi izbor mi je FER, drugi šumarstvo, treći medicina.
Also, hvala obojici na komentarima :D
Windwalker
09-10-2012, 16:30
Ak je tako kako kažeš, ne moraš se brinuti.
Da se FER svladati.
Šumarstvo je zaguljeno, da znaš.
Mislim da ti je FER bolji izbor.
A koji izbori jebote kupus, sumarstvo, FER i medicina. :D
I ovo sa izbornim predmetima mi nikako ne ide u glavu. To prvi put cujem da brucosi imaju.
Electromaster
09-10-2012, 16:52
Naravno da imaju, samo puno ljudi niš ne upiše jer si briju da će izborne uzimat kasnije.
Pa na kraju godine bude panika jer fali bodova.
FaTaL_mRkvA
09-10-2012, 17:07
A ono, FER me zanima, šumar mi je stari i imam puno šume i bilo bi dobro nasljedit ga, a medicina je nekak... dobar je posao, a ipak nemoras cijeli zivot buljit u monitor i nisi prebivališno vezan (za šumu). I da, znam da mogu gospodarit šumama i bez šumarskog faksa, al budimo realni, nikad se nema vremena.
croat1gamer
09-10-2012, 18:54
>medicinu uzimas onak nekak
>ishygddt.jpg
>referiram te zorgu.
Prouci jos malo koliko traje potpuni studij medicine.
FaTaL_mRkvA
09-10-2012, 18:59
Ma znam ja dosta i o specijalizaciji i sve, stara radi u zdravstvu ;)
Zato mi medicina i je zadnji izbor :(
StormCr0w
09-10-2012, 19:03
ŠUMAR
Jel moze ako postoje uopce par ljudi koji idu na FER napisati u koju su srednju isli, kakve su imali ocjene u srednjoj i koliko im je sad tesko na feru, pogotovo na 1. godini?
Ako ne tražim previše :)
Ocjene:
1. razred: 3.87
2. razred: 3.87
3. razred: 4.33
4. razred: 4.57
prosjek: 4,15
Matura:
matematika(A): 70%
hrvatski(A): 78,13%
engleski(A): 94,50%
Fizika: 65%
prosjek: 4,33
Bio sam 319. (od 640) na listi sa 743,4 boda. Zadnji na listi na ljetnom roku je imao 577 bodova (561. je na listi tako da ostaje još 80ak ljudi za jesenski rok). Upo sam i na sve ostale fakultete koje sam prijavio (FSB strojarstvo, građevina u ZG-u, geodezija u ZG-u (ne znam ni dal' ima još negdje xD) i ETF u Osijeku).
Nije uopće teško upisat, ako nisi potpuni retard. Jedino da iz mature dobiješ zbroj matematike i fizike 7 i upo si...
Ovo sam napisao prije nekih mjesec dana. Sad sam u 2. tjednu predavanja tako da ti ne mogu previše reći o težini samog fakulteta... Jedino što ti mogu reć je da se svo gradivo iz srednje škole prođe kroz par sati. Profesor objasni u par minuta, pokaže jedan-dva primjera maksimalno i dalje. Tako je barem sad dok "ponavljamo".
FaTaL_mRkvA
09-10-2012, 19:32
Hvala, daj još samo molim te reci u koju si srednju išao?
3. gimnazija Osijek (matematička)
jel ima neko da ide/išo ili zna nekog ko je išo/ide na povjest, te s kakvim je uspjehom upiso.
StormCr0w
21-10-2012, 19:32
Nejdi na povjest!
FaTaL_mRkvA
21-10-2012, 21:28
Nejdi na povjest!
This. Radije odi na pravo ili tako nesto. Takoder je strebanje al bar imas bolji posao. Osim ako bas jako volis povijest.
Wolfwrath
21-10-2012, 21:38
Uzmi bolje arheologiju onda. Barem ćeš nešto pametno raditi (eksperimentalna, ako se ne varam)
McPingvin_v2.0
22-10-2012, 00:20
jel ima neko da ide/išo ili zna nekog ko je išo/ide na povjest, te s kakvim je uspjehom upiso.
Na kojem faksu? Imam frenda na Filozofskom, reci što te zanima pa ga mogu pitati.
mislio sam ić u osijek, al bi također mogo u zg, zavisi, nisam još sve sagledo sa starcima.
mislim ić povjest, jer sam u zadnje vrijeme dost razmišljo o faksevima i skužio sam da bi to bilo jedino što bi čak i mogo završit. arhitektura je izvan dometa, pošto sam totalan antitalent za crtanje, pravo je imo još veći debilizam od povijesti :D
jbg, da mogu ić ono što oću najvjerojatnije bi ošo psihologiju da mogu ljude jebat u mozak cijeli život i dobivat jebačku plaču za to, ili geodeziju da nemam komplex manje vrijednosti.
cham3leon
22-10-2012, 09:28
Ako se odlučiš za povijest, najbolje bi bilo da prvo naučiš da se piše sa "ije" :>
o tome puno pazim kad tipkam na tipkovnici.
cham3leon
22-10-2012, 11:18
Pošto je tipkanje po tipkovnici 99% pisanja u današnje vrijeme...
pošto je tipkanje postova na pisipleju 99% pisanja u današnje vrijeme...
cham3leon
22-10-2012, 12:31
A niš, odi onda na povijest i uživaj. Lel.
StormCr0w
22-10-2012, 13:24
Uzmi bolje arheologiju onda. Barem ćeš nešto pametno raditiS(eksperimentalna, ako se ne varam)
S arheologijom nećeš radit. Nikad.
Bas si sad razmisljam o tome. Totalni fail.
Razzarach
22-10-2012, 14:43
Lol odi istrazivat piramide u bosni il tako nes.
pošto je tipkanje postova na pisipleju 99% pisanja u današnje vrijeme...
Meni je. Ne 99% ali 50% sigurno.
Tužno ali istinito.
FaTaL_mRkvA
23-10-2012, 21:13
Lol odi istrazivat piramide u bosni il tako nes.
Lol.
sve se neki fancy fakulteti spominju... ima koga na FPZu?
sve se neki fancy fakulteti spominju... ima koga na FPZu?
mene izbacili od tamo jebem im majku
Lord Ragnarok
30-10-2012, 21:37
fakultet politickih znanosti? briem da tako enst postoji i da ima mfrendicu na tome. sa svake godine 1 predmet vuce ponovno, sad je treca.
al nsiam siguran lol :/
Da_killah
30-10-2012, 23:07
meni frendica danas tamo diplomirala, novinarstvo
fakultet politickih znanosti? briem da tako enst postoji i da ima mfrendicu na tome. sa svake godine 1 predmet vuce ponovno, sad je treca.
al nsiam siguran lol :/
fakultet prometnih znanosti
fakultet političkih znanosti
oba dva imaju skracenicu FPZ
Neven isto jučer diplomirao novinarstvo :)
Death By Sexy
31-10-2012, 11:10
Neven isto jučer diplomirao novinarstvo :)
BRAVO, NEVENE :9
Da_killah
31-10-2012, 11:30
možda ga i zna, tko će znat...
FaTaL_mRkvA
31-10-2012, 11:44
Pitaj ju jel zna Nevena s pcp foruma.
McPingvin_v2.0
31-10-2012, 12:14
OMG GZ
Ima tko ovdje da studira povijest umjetnosti na filozofskom? Kolko je tesko upast, kakve ocjene ste imali u srednjoj itd?
>inb4 hurr durr, s tim nikad neces naci posao.
hurr durr, s tim nikad neces naci posao
Duke of Earl
03-11-2012, 12:06
Al stvarno nećeš, glupo je. To je faks koji kreneš studirat sa 40-50 godina čisto kao hobi jer ti je zanimljivo ili nešto.
Dreamer Deceiver
03-11-2012, 12:20
iz nekog razloga su kod mene u labinu stavili povijest umjetnosti ko deficitarno zanimanje, nemam pojma zašto, al ajde. Valjda ipak ima posla u tome.
Enivej, za povijest umjetnosti misliš za rijeku ili koji drugi filozofski? Šta se tiče rijeke, dosta je lako upisati. Ja sam imao prosječne ocjene u srednjoj (3,30 ili tako nešto je konačan prosjek), engl i hrv na A razini su bili rješeni 76%, a mat B razina oko 38%. Na listi sam bio nešto oko 10-20 mjesta iza crta čisto iz razloga šta nisam uzeo izborni predmet kojeg oni traže (izborni nosi 20%)
StormCr0w
03-11-2012, 12:28
Pa i u ZG je isto tako lako upast. To uglavnom biraju ljudi koji ne mogu upast nigdje drugdje.
fakultet prometnih znanosti.... nisam znao da ovo drugo ima :S
http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/227692/sto-to-znaci-diplomski-rad.html
:pray:
Dreamer Deceiver
24-11-2012, 11:41
šta se tiče završnog, glavno da sam ja dao sve ispite u prvom roku (ili drugom roku par njih), da bi u zadnjih mjesec dana gonio mentora da mi provjerava rad i slušao kako govori da mi je rad sadržajno dobar ali formalno nije da bi par dana prije roka (2 dana točnije) reko da mi rad uopće ne valja sadržajno, ali da sam formu dobro ispravio. I tako, plati ti Drimeru Disiveru, još 1800kn jer imaš para ko blata -.- I još neki dan bio na konzultacijama i govori mi da trebam ubacit još par stvari u svoj završni rad (koje su već tamo, šta se vidi koliko ga je čitao) i još par novih stvari koje nije mogo spomenuti pred 2 mjeseca -.-
Ima itko od ekipe na prometu ili hrvatskim studijima ili ekonomiji u kampusu Borongaj?? Ne želim pitati ima li ikoga ne Erf-u zato što znam da sigurno nema nikoga ne Erf-u.
ja sam tamo srijedom i utorkom... na prometu
koji da kurac upišem. mislim da bi povjest mogo upast i završit bez problema, no onda opet, neželim imat komplex manje vrijednosti do kraja života, a i voli razmišljati da bi mogo radit nešto korisno u životu.
btw, kolko kontam u osijeku jedini studiji koji su povezani s povješču su pov+pedagogija(što je jebeno sranje, nema šanse da to idem), te pov+ nekakve jebene književnosti a neda mi se imat lektiru sljedečih 5 godina.
McPingvin_v2.0
26-01-2013, 00:24
FOI
Lord Ragnarok
26-01-2013, 01:14
TVZ xD
cham3leon
26-01-2013, 08:50
povjest
Lingvistiku.
Niko Bellic
26-01-2013, 09:55
Nemoj povijest ako nemaš masnu štelu na više škola. Izvisit ćeš kao ledena siga. True story iz 2. ruke. Korupcija još uvijek vlada. Kolege je strah da im ne pojedeš sav grah, if ya know what I'm tokinabaut...
Dajte ljudi upisujte prave fakseve. Ove tečajeve koji proširuju opće znanje nitko ne treba i ne cijeni. Inside info I have...
niko sestra mi završila povijest i sad radi u lokalnoj osnovnoj. dakle nema šanse, da ako završim povijest, dobim negdje posao bez veze?
P.S. zna neko neš o geodeziji/građevinarstvu?
Karlo_from_Bjelovar
26-01-2013, 11:06
ako se istakneš na faksu, s preporukom profesora ces garant nac posao.. kojim god.
StormCr0w
26-01-2013, 11:16
^this
Najbolje je studirat ono što te zanima.
Niko Bellic
26-01-2013, 11:54
Ključna riječ je ako. Inače mi je super ta filozofija, samo se potrudi da budeš najbolji i sve će bit lako. Kao da namjerno ignorirate fakt da netko drugi isto može biti najbolji, a da je pritom bolji od vas. Hrpa naših fakseva nema perspektive zbog igre slučaja, a ljude uglavnom ne zanimaju oni teški faksevi s kojima imaš neko fakat korisno znanje i dobar temelj za dalje (zato što na njima treba zapet k'o mazga), pa dođe do toga da imaš naprimjer 1000 ljudi koji završe faks, a od toga njih možda 200 (puno sam i rekao) ima perspektive za naći posao u struci, dok ostalih 800 samo ima problema s pronalaženjem privremenog zaposlenja, jer ih poslodavac doživljava kao prekvalificirane i zna da će zbrisat čim nešto bolje uleti, tak da radije uzme nekog tko nema di pobjeć.
McPingvin_v2.0
26-01-2013, 12:16
^Zaštitar.
šcer od SAVE BAĆIĆA
26-01-2013, 12:30
Dajte shvatite, školstvo nije ovdje zbog vas nego ste vi ovdje zbog njih. Nije njima cilj da vas obrazuju za zanimanja koja imaju perspektivu te time i samo društvo postane perspektivno nego ste im Vi tj. društvo koje vas financira najobičniji izvor laganog prihoda. Profesori i školstvo je bez konkurencije a zaposlenici sa 100% radnom sigurnošću u kojoj je nemoguće izgubiti posao.U takvom monopolističkom okruženju dozvoljena im je ucjenjivačka tj. reketaška djelatnost u vidu privatnih instrukcija za koju ne moraju imati fisklanu blagajnu. Do nedavno su mogli i bez ikavog straha prodavati ispite tj. diplome.
Fuj.
Da sam na vašem mjestu ulagao bih u sebe na područjima koje ne mogu propasti i za kojima će UVIJEK biti potrebe. Za one većeg mentalnoga kapaciteta , radnih navika i upornosti to je svakako zdravstvo. Liječnika će uvijek trebati, štoviše uvoziti će ih. Za one nešto slabijeg kapaciteta medicinski tehničar također nije ni najmanje loša opcija. Za one sa još manjim kapacitetom policajac, vatrogasac i sl.
Danas 90% onoga za što se školuje je čisti promašaj jer je i društvo tj. država postala promašaj.
cham3leon
26-01-2013, 12:56
Jebote, opet ova tema. Nekom je možda najdraže od svega gledati farbu kako se suši, pa čak i ako se otvori faks za profesionalne gledače farbe, ako bude i najbolji nitko ga neće uzeti jer nikome ne treba ništa takvo. Da, žešće karikiram i idem u ekstreme, ali ako uzmemo sad tu povijest, s time stvarno možeš biti jedino nekakav nastavnik ili profesor. A izboriti se za radno mjesto u školi je kudikamo teže nego što se čini.
Recimo da si završio faks kao najbolji na godini. Ok, svako malo se NEGDJE mora otvoriti mjesto profesora povijesti, imat ćeš pokoju šansu za upasti. Odmah ulaziš u konkurenciju jer si najbolji, ALI, ako se u isto vrijeme nađe netko drugi tko nije tako dobar, ali ima jaku vezu, dam ruku u vatru da će ga primiti prije tebe, a ti ćeš doći na vrh kategorije "ti si nešto fenomenalno, super, ali nemaš vezu" i ići ćeš nazad na biro.
Naravno, to je još uvijek sve pod uvjetom da si najbolji na godini i da si nadmašio sve ostale, ali imam dojam da mnogi ne razumiju što znači biti najbolji. Ako upišeš neki smjer sa još 100 ljudi, ti moraš učiti više i razumjeti bolje svo gradivo i biti bolji od SVAKOG od njih, a još se moraš nadmetati i sa generacijom s viših i nižih godina koji će se vjerojatno natjecati za posao isto kad i ti.
"Ali ja volim tu struku". Sigurno? Od svih ljudi koje znam, one koji zaista vole svoju struku mogu nabrojati na prste jedne ruke radnika u pilani koji je ostao bez svih prstiju osim palca i kažiprsta. Ja studiram računalstvo i ne bih se sad više mogao prešaltati ni na koju drugu struku, čak ni inženjersku jer mi je ovo ušlo pod kožu i prije bih to radio nego bilo što drugo. Da li ja volim svoju struku? Ne. To je struka u kojoj znam da bih bio dobar i koju mi je najmanje mrsko raditi, ali to nije isto što i voljeti taj line of work.
Možda sam u krivu, ali mislim da 1van ne voli povijest u pravom smislu riječi, jer da 1van doista voli povijest, umjesto silnih rasprava o ukusima i kvaliteti Dark Soulsa i drugih hitova vjerojatno bi prije napisao neki ogroman post u obliku eseja iz povijesti u Alt+F4 i raspravljao o stogodišnjem ratu. Ili bi bar znao da se piše povijest, a ne povjest.
EDIT: To ne znači da su svi koji ne vole svoju struku luzeri, lijene guzice i propaliteti. To je sasvim normalno i očekivano, samo što treba imati na umu da postoje frikovi radi kojih bi "običan" čovjek morao uložiti nemoguće količine rada i odricanja da ga nadmaši što je nerealno očekivati od 90% ljudi.
Death By Sexy
26-01-2013, 13:05
Mogao si napisati da je vrlo vjerojatno da će sunce sutra izaći... PRAZNA SLAMA. PRAZNA.
Upišite kaj hoćete, ak to ne možete, upišite kaj možete, a da bar malo to hoćete, a ak imate sreće i para možete se prebacit na ono kaj hoćete. Nakon svega toga vrlo je vjerojatno da nećete dobiti posao ako se ne trudite. Al, realno, može se nać posao, ako ne odmah onaj u struci, tada neko sranje. Sve je moguće, a ljude je lako impresionirati.
Ne dogodi se da uvijek svi dobe posao preko veze, evo moja ekipa koja je sad završila je našla poslove i samo je jedan preko veze upao, a i on je sada našao bolji posao na temelju referenci i razgovora.
E, i da faks nije bed završiti, al je uglavnom dosadno. Upisujte predmete po svim fakultetima u gradu koji vas zanimaju.
Da sam na vašem mjestu ulagao bih u sebe na područjima koje ne mogu propasti i za kojima će UVIJEK biti potrebe. Za one većeg mentalnoga kapaciteta , radnih navika i upornosti to je svakako zdravstvo. Liječnika će uvijek trebati, štoviše uvoziti će ih.
Mali dio mene umre svaki put kad netko inteligentan i talentiran, u nedostatku bolje riječi, upiše medicinu. :(
StormCr0w
26-01-2013, 14:42
To se upisuje zbog para lol
Niko Bellic
26-01-2013, 14:47
Zubar ili estetski kirurg = zbog para. Liječnici opće prakse i ostatak ekipe koja radi po bolnicama su paćenici.
StormCr0w
26-01-2013, 15:03
Aha, možda u velikim gradovima.
Znam da se upisuje zbog para i statusa, zato me i rastužuje toliko.
Mislim ima i tu zanimljivih i privlačnih stvari, al sve to nije toliko bitno i nekako je više ka hobi. Slično tome su i građevina i geodezija i sl. faksevi koje inteligentni ljudi kojima se ne da baviti znanošću upisuju. Ili samo više vole novac, al sumnjam nekako da je to.
Iopet kad pogledam s druge strane ako budem ima nekih problema sa zdravljem sigurno želim što boljeg lječnika uz mene. Iako to mogu biti i oni malo manje inteligentni mislim, i oni su sposobni.
cham3leon
26-01-2013, 15:12
Pa sve se upisuje zbog para, o čemu vi?
beba nema zvečku
26-01-2013, 15:14
Da sam na vašem mjestu ulagao bih u sebe na područjima koje ne mogu propasti i za kojima će UVIJEK biti potrebe. Za one većeg mentalnoga kapaciteta , radnih navika i upornosti to je svakako zdravstvo. Liječnika će uvijek trebati, štoviše uvoziti će ih. Za one nešto slabijeg kapaciteta medicinski tehničar također nije ni najmanje loša opcija. Za one sa još manjim kapacitetom policajac, vatrogasac i sl.
Danas 90% onoga za što se školuje je čisti promašaj jer je i društvo tj. država postala promašaj.
država je u kurcu, al dobro je školovati se za policajca, vatrogasca i radit za državnu službu ili otići medicinu u kojoj također većina radi za državu. također medicina je čisti štreberaj, ne treba ti tu neki mentalni kapacitet samo šest sati na dan čitat iz ogromnih knjižurina.
StormCr0w
26-01-2013, 15:14
Manje inteligentni :(
Pa ne pričamo o majmunima ovdje. Mislim da tu ulazi i obzir prema ljudima, npr. netko će te za neku blažu bolest kljukat tabletama, dok će ti drugi preporučit trave, čajeve etc. A što se tiče znanja, to ovisi o tome koliko je određena osoba naučila na fakultetu.
I manje inteligentni su isto inteligentni ljudi, ja sam mislia na one koji imaju kapaciteta i mogućnosti doprinjeti matematici, ili možda fizici il nekom drugom području znanosti, sad dok pišem ovo skužih da ima takvih i u medicini, al ne puno. Normalno i da nam trebaju dobri i kvalitetni lječnici, al to dosta ovisi i do odgoja i obrazovanja, ne toliko do njihove sposobnosti, normalno ako imaju onu određenu potrebnu sposobnost jer ipak ne može bilo tko biti ljećnik.
Možda sam se malo pogrešno izrazio s manje inteligentni, nisam znao kako drukčije da kažem to šta mislim.
@cham3leon
Ima ljudi kojima novac nije briga kad upisuju faks, ja znam, ja sam jedan od tih.
cham3leon
26-01-2013, 16:37
Onda imaš neki drugi izvor prihoda da ti struka ne treba radi zarade?
Nisam implicira da neću zarađivati od struke, normalno ako se želim time baviti da očekujem da ću biti i plaćen za to. Mislia san o pitanju zarade iz određene struke, jer da mi je novac bia bitan onda bi upisao vjerovatno nešto drugo, il bi se bavia obiteljskim poslom.
cham3leon
26-01-2013, 16:43
Pa dobro, ali nitko normalan ne bi išao upisivat medicinu da jednog dana radi za 3k kuna.
Ovisi valjda kako definiraš normalan, netko koga medicina zanima bi mogao. Mislim ja bi upisao isti faks bez obzira koliko bi očekiva da mi plaćaju kad završim.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.