Log in

Pogledaj cijelu verziju : MBO sapphire BIOS update

Shaka
04-01-2010, 14:59
evo gledam bas da updateam bios ne bi li dobio nesto na overclockingu ali sad neznam kako se to tocno radi evo nasao sam na stranici sapphira svoju plocu i bios daownlaod ali bar mislim da nije to to pa neka me netko prosvjetli =)

http://www.sapphiretech.com/presentatio ... x?psn=0006 (http://www.sapphiretech.com/presentation/downloads/download_index_01.aspx?psn=0006)

koji trebam od ovih fajlova skinuti i kako mogu provjeriti koji mi je bios zadnji i kojim programom updateam bios?

hvala unaprijed!

marijanovic
04-01-2010, 15:25
Treba ti ovaj iz Novembra (najnovija verzija, naravno sadrži i sve starije).

Sam Sapphire u redme fajlu što se dobije u tom zip-u s biosom kaže ovo:

If you want to update your BIOS, please execute the BAT file. Don't use awdflash/AFUDOS directly.
When you execute the BAT file, it will automatic run the awdflash/AFUDOS to update the new BIOS for your mainboard.(Note: Before update BIOS please make sure already disabled Flash Part Protect function in BIOS Setup)
The new BIOS was modified for the following reason:
1ٮUpdate CPU code
DDR3 AGESA 6.1.5.0 ;DDR2 AGESA 3.3.2.7
2ٮUpdate PXE ROM to v2.30
3 . Add watch dog to solve sideport can't use normally in low temp
4 . add flash protect function

Dakle što trebaš; trebaš podiči komp u dosu (dakle ne iz windowsa već putem nekog bootcd-a ili nečeg).
Nakon toga, pozicionirati se tamo gdje ti se nalazi bios (npr ako si te fajlove spržio na cd koji ti je disk recimo g: onda se pozicioniraš na g:\)
Pokreneš flash.bat

Naredbe koje bi ti bile korisne u dosu, ako nisi upoznat s radom u dosu (command promptu xD):
cd direktorijS- ulazi u direktorij koji je u tom gdje se nalaziš
cd.. - korak nazad (prethodni direktorij)
dir - ispisuje listu datoteka i direktorija u trenutnom direktoriju
ostatak potraži na netu...

Shaka
04-01-2010, 17:09
hvala ti puno,neda mi se s ovime zajebavat jer mi IMHO nece donjeti nista korisnog,i samo cu jos nesto sjebat...radi fajn i ovako =)

Raging Bull
04-01-2010, 17:11
Dobra odluka jer bios se i nadograđuje iz potrebe a ne "sporta" .Do not fix if ain't broken !

Kostolomac
04-01-2010, 21:53
To vrijedi kako za koga. Osobno volim imat najnoviju verziju bez obzira je li mi potrebna ili ne.

Don Kihot
05-01-2010, 00:26
Dobra odluka jer bios se i nadograđuje iz potrebe a ne "sporta" .Do not fix if ain't broken !
Čuj, kod ASRocka je stvarno to pravi "sport", jer svaka nova verzija donosi nešto stvarno dobro.

Šaka, ako budeš želio nadograditi iz dosa, jako je jednostavno, ako trebaš pomoć, dam ti upute kako napraviti DOS USB stick (disketa sucks),
i pomoći ti oko naredbi.

Shaka
05-01-2010, 10:47
i much appreciate but no thanks =) ako nesto sjebem onda cu popizdit i nisam siguran dali ovaj monitor moze izdrzati par udaraca...=)

El Klinjo
05-01-2010, 11:47
Šta samo ASRock ima flash i prek windowsa?

Kostolomac
05-01-2010, 13:56
Imaju i Gigabyte i Asus.