PDA

Pogledaj cijelu verziju : Grafička

dmy
02-01-2010, 22:47
E bok de mi recite kad budem uzimo grafu na sta najvise trebam obratit pozornost??? To jest sto je najbitnije kod graficke njena frekvencija ćipa ili memory clock?? :S

Hidraulicar Kreso
02-01-2010, 23:04
Raspitaj se na forumu prije nego budeš išao kupovati, jer se sve to razlikuje, viši takt GPU-a i memorije ne mora nužno značiti da je grafička jaka, zato uvijek tu prije provjeri, tu ulazi i širina sabirnice, količina i takt shadera,. Uglavnom nikad ne uspoređuj nvidiine i ati-eve grafičke, ker su to različite arhitekture.

RIDER32
02-01-2010, 23:49
E bok de mi recite kad budem uzimo grafu na sta najvise trebam obratit pozornost??? To jest sto je najbitnije kod graficke njena frekvencija ćipa ili memory clock?? :S
Kad mi se neko pocne praviti pametan i da zna kako je nesto jace od necega zato što ima viši takt onda bih ga najrađe zveknio šakom... et to zapamti :wink:

A kad kupujes onda se dođes na forum i raspitas jer su tu ljudi koji to svakodnevno prate pa znaju...
Et jednostavno... :thumbs2:

Niko Bellic
02-01-2010, 23:57
Čitaj testove po netu. Nisu baš 100% točni, ali ne možeš puno ni fulat. Odi na Wikipediju, pa nauči što je to shader i čemu on služi i tako i za ostale stvari. Nitko ti ne može sa jednim postom uglaviti sve što ti o tome želiš znati u glavu i ljudima se to iskreno baš i ne da. Nije problem ništa saznati, ako imaš volje i želje...

Hidraulicar Kreso
02-01-2010, 23:58
Kad mi se neko pocne praviti pametan i da zna kako je nesto jace od necega zato što ima viši takt onda bih ga najrađe zveknio šakom... et to zapamti :wink:

A kad kupujes onda se dođes na forum i raspitas jer su tu ljudi koji to svakodnevno prate pa znaju...
Et jednostavno... :thumbs2:

nisam se pravio pametan, samo sam pokušao ukratko čovjeku objasniti jer vidim da ne prati toliko hardver. Nisam te mislio uvrijediti Rideru...

RIDER32
03-01-2010, 01:35
Neeee nisi me skužio. Citirao sam njega, ne tebe. Sa tobom se apsolutno slažem. Oboica smo pokušali reci da takt nije bitan jer je arhitektura drugacija.

I nisi me uvrjedio. naprotiv ispada da sam ja tebe uvrjedio iako se uopce nisam tebi obracao :)

Hidraulicar Kreso
03-01-2010, 01:41
aha, ok, ispričavam se onda, ja sam krivo totalno skužio, jer sam mu htio na brzinu objasniti. Takav sam i ja bio prije, samo sam gledao da su brojevi što veći, kad malo više to pratiš shvatiš da je stvar malo kompliciranija. :wink: