Pogledaj cijelu verziju : Grafička
E bok de mi recite kad budem uzimo grafu na sta najvise trebam obratit pozornost??? To jest sto je najbitnije kod graficke njena frekvencija ćipa ili memory clock?? :S
Hidraulicar Kreso
02-01-2010, 23:04
Raspitaj se na forumu prije nego budeš išao kupovati, jer se sve to razlikuje, viši takt GPU-a i memorije ne mora nužno značiti da je grafička jaka, zato uvijek tu prije provjeri, tu ulazi i širina sabirnice, količina i takt shadera,. Uglavnom nikad ne uspoređuj nvidiine i ati-eve grafičke, ker su to različite arhitekture.
E bok de mi recite kad budem uzimo grafu na sta najvise trebam obratit pozornost??? To jest sto je najbitnije kod graficke njena frekvencija ćipa ili memory clock?? :S
Kad mi se neko pocne praviti pametan i da zna kako je nesto jace od necega zato što ima viši takt onda bih ga najrađe zveknio šakom... et to zapamti :wink:
A kad kupujes onda se dođes na forum i raspitas jer su tu ljudi koji to svakodnevno prate pa znaju...
Et jednostavno... :thumbs2:
Niko Bellic
02-01-2010, 23:57
Čitaj testove po netu. Nisu baš 100% točni, ali ne možeš puno ni fulat. Odi na Wikipediju, pa nauči što je to shader i čemu on služi i tako i za ostale stvari. Nitko ti ne može sa jednim postom uglaviti sve što ti o tome želiš znati u glavu i ljudima se to iskreno baš i ne da. Nije problem ništa saznati, ako imaš volje i želje...
Hidraulicar Kreso
02-01-2010, 23:58
Kad mi se neko pocne praviti pametan i da zna kako je nesto jace od necega zato što ima viši takt onda bih ga najrađe zveknio šakom... et to zapamti :wink:
A kad kupujes onda se dođes na forum i raspitas jer su tu ljudi koji to svakodnevno prate pa znaju...
Et jednostavno... :thumbs2:
nisam se pravio pametan, samo sam pokušao ukratko čovjeku objasniti jer vidim da ne prati toliko hardver. Nisam te mislio uvrijediti Rideru...
Neeee nisi me skužio. Citirao sam njega, ne tebe. Sa tobom se apsolutno slažem. Oboica smo pokušali reci da takt nije bitan jer je arhitektura drugacija.
I nisi me uvrjedio. naprotiv ispada da sam ja tebe uvrjedio iako se uopce nisam tebi obracao :)
Hidraulicar Kreso
03-01-2010, 01:41
aha, ok, ispričavam se onda, ja sam krivo totalno skužio, jer sam mu htio na brzinu objasniti. Takav sam i ja bio prije, samo sam gledao da su brojevi što veći, kad malo više to pratiš shvatiš da je stvar malo kompliciranija. :wink:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.