Pogledaj cijelu verziju : Playstation 4 će imati PC multicore procesor
Iz izvora bliskog razvojnom koncept timu Sony Playstationa koji radi na konceptu Playstation 4 konzole čija se premijera očekuje tijekom 2012. godine, saznali smo da Sony izgleda definitivno odustaje od Cell tehnologije procesora kojim su stekli nadmoć nad svim konzolama današnjice, te se okreće nekim standardnim PC višejezgrenim rješenjima poput dual core ili quad core procesora. Razlog tome su brojni prigovori game devolopera kojima je Cell tehnologija zadavala velike muke pri izradi igara, pogotovo kod portanja naslova, a što se najgore pokazalo u slučaju igre Bayonetta. Intel već radi istovremeno na obje procesorske platforme, Cell i multicore, no kako sad stvari stoje, klasični višejezgreni procesori su trenutno u velikoj prednosti. Možemo li uskoro očekivati vijest da se u izradu Playstationa 4 uključi Microsoft s nekim Windowsima PEES4, ili vam se to čini pretjerano?
Da. Zvuci pretjerano. Oni su ipak njohov jedini i najveci konkurent na polju "klasicnih" konzola (Wii je nesto trece...).
Ili ce možda pomoci Sonyu ali na traljav nacin i onda napraviti novi xbox sa puno više potencijala :D
McPingvin_v2.0
29-12-2009, 18:13
Haha, samo sam čekao... PC grafičke u konzolama, PC procesori u konzolama... Što je sljedeće? :>
Arbiter of Change
29-12-2009, 18:15
Bliski izvor mu je Kotaku, samo da se zna. :)
Ali ono... power of da Cell!11!
croat1gamer
29-12-2009, 18:20
Haha, samo sam čekao... PC grafičke u konzolama, PC procesori u konzolama... Što je sljedeće? :>
Pc u konzolama.
Oh, wait. To su vec najavljivali.
Zašto bi bilo pretjerano?? Pa samo je pitanje vremena kada će se PC komponente ugrađivati do najsitnijeg detalja u konzole. Opće je poznato da su jednostavnije programerima i developerima za izradu igara, a i daleko jeftinije.... Ali ujedno bi to moglo biti potencijalno opadanje PC platforme ukoliko bi se komponente mogle mijenjati i nadograđivati te da konzola bude kompatibilna sa nekim OS-om.
Pa šta konzola nije isti rac ko i pc,samo što nema windowse.
:D :D da je tako, ne bismo dijelili igre na platforme
:D :D da je tako, ne bismo dijelili igre na platforme
aha,znači onda će im biti lakše portati sa jedne platforme na drugu.
Razlog tome su brojni prigovori game devolopera kojima je Cell tehnologija zadavala velike muke pri izradi igara, pogotovo kod portanja naslova, a što se najgore pokazalo u slučaju igre Bayonetta.
Nisam znao za ovo.
Jel mi moze neko od forumasa dati linkove za to.....?
Tu je i wik malo pogriješio, jer Bayonettu su za XBOX 360 i PS3 razvijala dva potpuno drugačija studija. Pokupila je malo lošije ocjene za tricu jer su učitavanja i akcija malo sporije, na xboxu je brža i pokretnija.
i tako je PC nadvladal konzole...
Tu je i wik malo pogriješio, jer Bayonettu su za XBOX 360 i PS3 razvijala dva potpuno drugačija studija. Pokupila je malo lošije ocjene za tricu jer su učitavanja i akcija malo sporije, na xboxu je brža i pokretnija.
Priča je malo drugačija. Nije doduše zajebao razvojni studio koji je radio Xbox 360 verziju, već SEGA koja je radila port za PS3. Nije bitno koji je tim radio port, ali uglavnom nisu radili igru nezavisno već prema svim "datotekama" koju im je dao Platinum. http://www.destructoid.com/platinum-add ... 9097.phtml (http://www.destructoid.com/platinum-addresses-bayonetta-ps3-problems-blames-sega-149097.phtml)
Da, to sam htio reći, ali sam se loše izrazio.
i tako je PC nadvladal konzole...
neki mi glasic govori da nece dugo tako....
A ja sam 100% uvjeren da konzole nikada nece izgurati PC... Aj zbroji koliko postoji PCa,a koliko konzola koje se svakodnevno upotrbljavaju i za šta se upotrebljavalu?
Recimo koliko sam ja u životu vidio konzola? Vidio sam samo 3 playstationa dvice, tricu nikada nisam vidio (osim 2-3 na sajmovima, nijednu privatno) i također ni xbox nikad nisam vidio vlastitim ocima. A koliko sam PCa vidio? Pa svaki dan vidim više PCa nego sto sam u životu vidio konzola...
Konzola je jednostavno samo za "igrice", a na PCu se moše ratiti 98% poslova koji se dan danas rade. Ljudi zarađuju placu pored PCa. Neigraju svi igre. Zato konzola nema šanse pored PCa.
Daj živiš u nekoj pripizdini gdje pola ljudi ni neznaju za konzole. Nemaš pojma, neimformiran si, prosipaš gluposti. Ideš na ignore, onako. Sorry na spamu i oftopicu, ali ovaj momak mi ide na živce.
McPingvin_v2.0
01-01-2010, 05:16
Recimo koliko sam ja u životu vidio konzola? Vidio sam samo 3 playstationa dvice, tricu nikada nisam vidio (osim 2-3 na sajmovima, nijednu privatno) i također ni xbox nikad nisam vidio vlastitim ocima. A koliko sam PCa vidio? Pa svaki dan vidim više PCa nego sto sam u životu vidio konzola...
Ja u životu nisam vidio goli model... Osim na televiziji, Internetu i u časopisima. Mora da tog ima zanemarivo malo.
Ja u životu nisam vidio goli model... Osim na televiziji, Internetu i u časopisima. Mora da tog ima zanemarivo malo.
Totalni sign :D... RIDER, nemoj se ljutit, al dečki imaju pravo... Ti si moguće jedan od onih koji je samo za komp i rođen, pa u biti i ne viđa niti želi viđati, posjedovati i igrati igre na konzolama. Nisi jedini, istina, ali činjenica da nećeg ima malo zato što si to malo puta vidio je jednaka bedastoći.
Embrace the reality :) Meni svejedno kaj će imat, samo nek naprave stvar i nek se ljudi zabavljaju!
kaj napadate ridera, covijek je u pravu
konzola ima manje od racunala
Niko Bellic
01-01-2010, 14:56
Embrace the reality :) Meni svejedno kaj će imat, samo nek naprave stvar i nek se ljudi zabavljaju!
Eh, kad bi barem svi tako razmišljali, a manje bili picajzle oko nebitnih detalja...
kaj napadate ridera, covijek je u pravu
a po cemu znas da ima manje konzola od PC-a? Da nije bas suprotno? Talichni Tom ima pravo, fajtamo se oko ovako glupih detalja... Obje plaftorme sluze za zabavu, a iako nije nuzno, bilo bi lijepo kad bi bilo pristupacno imati obje platforme...
McPingvin_v2.0
01-01-2010, 19:02
I?
... i konzola nikako nemože zamjeniti klasicvan PC. Jedino PC može zamjeniti konzolu. Et još jedan od razloga napuštanja Cell tehnologije...
Ideš na ignore, onako. Sorry na spamu i oftopicu, ali ovaj momak mi ide na živce.
Nemoraš mi to 15 puta ponavjlati. Zaboli me ona stvar ko ce me staviti na ignore :wink:
GeraltofSmeg
01-01-2010, 21:08
Imam blagu migrenu :(
Kakva je ta, blaga?
Imam blagu migrenu :(
Kakva je ta, blaga?
kad ti dođe muka al umjesto da bljuješ ti prdneš Tihomira koji ubija u mozak....
tigerija
02-01-2010, 04:17
Tako dugo dok se ne nađu na sredini i onda opet ispobnova nešto novo...
Bio PC. Došla konzola. Našli se na sredini, ispao PC(vjerojatno) i onda če nešto novo opet...
Današnje konzole se baziraju previše na PC-u.
McPingvin_v2.0
02-01-2010, 12:17
Jedino PC može zamjeniti konzolu.
Ne može. Politika prodavača hardvera se pritivi tome kao inducirana struja.
GameFreak4444
02-01-2010, 13:18
Konačno,sad će biti lakše raditi igre za PS4.Ali na kraju svega PC je najbolji i uvijek ću mu biti privržen.
tigerija
02-01-2010, 16:09
Konačno,sad će biti lakše raditi igre za PS4.Ali na kraju svega PC je najbolji i uvijek ću mu biti privržen.
Al prilagođavaju PC računalu sve više i više, zato kad rade igrice na računalima.
Na više igrice nit nemaju split screen skoro. Nešto šta je bilo specifično za konzole. Jadan PC nikad nema split screen. Nešto šta bi JAKO JAKO JAKO rado htio imat :( .
GameFreak4444
02-01-2010, 22:09
Al prilagođavaju PC računalu sve više i više, zato kad rade igrice na računalima.
Na više igrice nit nemaju split screen skoro. Nešto šta je bilo specifično za konzole. Jadan PC nikad nema split screen. Nešto šta bi JAKO JAKO JAKO rado htio imat :( .
Ja sam čuo da directx ne podržava igranje u dva igrača preko tipkovnice! Ali se zato može koristit joystick...
Di je tu logika? Jedna high-end grafa košta više vec jedna konzola a brže zastarjeva.
cham3leon
05-01-2010, 17:17
Ne vjerujem. Čitao sam negdje da je Cell Sonyjev adut i što se tiče zaštite protiv piratizacije jer cijela jedna jezgra Cella je zadužena za zaštitu kako bi ista bila neprobojna. Ovako su izdavači konačno stali na kraj piratima.
tigerija
05-01-2010, 17:40
Playstation se odrekao Cell-a, ps4 neče koristit cell. Čitao sam u člancima to nešto.
Ne vjerujem. Čitao sam negdje da je Cell Sonyjev adut i što se tiče zaštite protiv piratizacije jer cijela jedna jezgra Cella je zadužena za zaštitu kako bi ista bila neprobojna. Ovako su izdavači konačno stali na kraj piratima.
Stali jesu ali koliko su ustvari od toga imali koristi kad je ljudima muka na pomisao da ce amabas svaku igru koju požele morati kupiti i to za osjetno vecu cjenu od ostatka platformi.
Arbiter of Change
05-01-2010, 18:26
kad je ljudima muka na pomisao da ce amabas svaku igru koju požele morati kupiti
Ovaj... wat? Ti bi da dijele igre besplatno ili nešto? :)
Same igre su skuplje zbog kvalitetnog i višeslojnog medija koji je eto još i blu-ray disk.
croat1gamer
05-01-2010, 18:29
Nije da bismo se tuzili. :)
Arbiter of Change
05-01-2010, 18:34
Ma ono, samo reagiram na to što ljudi ponekad napišu bez da i promisle. :)
Često je zaboravljeno da vani stvarno i kupuju originale, a ne kao u nas gdje se samo čeka kad će nova konzola biti probijena.
cham3leon
05-01-2010, 19:22
Stali jesu ali koliko su ustvari od toga imali koristi kad je ljudima muka na pomisao da ce amabas svaku igru koju požele morati kupiti i to za osjetno vecu cjenu od ostatka platformi.
...što bi značilo bolju prodavanost konzole u regijama poput Balkana. Civiliziran svijet uglavnom kupuje igre, mnogo više nego mi ovdje, a uostalom Sony možda još i danas gubi pare sa svakom prodanom konzolom, tako da im je mnogo značajnije to što će zaraditi kao izdavač velikog broja igara.
kad je ljudima muka na pomisao da ce amabas svaku igru koju požele morati kupiti
Ovaj... wat? Ti bi da dijele igre besplatno ili nešto? :)
Ma samo hocu reci da se igre za PS3 slabo djele na nagradnim igrama :D
Playstation se odrekao Cell-a, ps4 neče koristit cell. Čitao sam u člancima to nešto.
imas link da vidim? Zanima me bas...
tigerija
05-01-2010, 23:35
Potrazit cu kasnije, i takoder nece vjerojatno blu ray podrzavat posto ih je to jako skupo kostalo...
http://www.destructoid.com/sony-moving- ... ainnav=PS3 (http://www.destructoid.com/sony-moving-away-from-cell-processing-with-ps4--158813.phtml&mainnav=PS3&mainnav=PS3)SEo našo zapravo na ovoj stranici, ali nisam čito na ovoj mi se čini.
Potrazit cu kasnije, i takoder nece vjerojatno blu ray podrzavat posto ih je to jako skupo kostalo...
http://www.destructoid.com/sony-moving- ... ainnav=PS3 (http://www.destructoid.com/sony-moving-away-from-cell-processing-with-ps4--158813.phtml&mainnav=PS3&mainnav=PS3)SEo našo zapravo na ovoj stranici, ali nisam čito na ovoj mi se čini.
Koliko se meni cini, na ovom linku pise upravo ono zbog cega je wiking pokrenuo temu, a to da ce imati multiprocesor (mozda).... Opet, cini mi se preveliki i preskupi zalogaj, cak i za Sony.
McPingvin_v2.0
08-01-2010, 17:17
Di je tu logika? Jedna high-end grafa košta više vec jedna konzola a brže zastarjeva.
Tu (http://en.wikipedia.org/wiki/Money).
Ajde dobro...kad ti tako kažeš...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.