Pogledaj cijelu verziju : Podloga za miša oko 100 kn
IGoR_2803
19-12-2009, 18:58
ovak, konačno sam odlučil zamijeniti random no-name podlogu za miš i počastiti svojeg mx518 sa nečim novim, nečim divljim... :) uglavnom, cifra oko 100kn, trgovina links, eventualno ako negdje ima puno povoljnije ili isplativije dolaze i druge trgovine u obzir... gledam ovaj razar goliathus, u čemu je razlika između speed i control?
Niko Bellic
19-12-2009, 19:02
Pogledaj što sam napisao u ovoj temi. LINK (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=95&t=36661&start=15)
Cooler Master CM Storm CS-M FPS Tactics DC
http://www.coolermaster-usa.com/upload/product/2955/gallery/full/1.jpg
120 kuna, Feniks u Maksimiru
marijanovic
19-12-2009, 19:18
Roccat Taito. Gledao sam ju i probao kod kolege. Dobra podloga.
OWNPvxhUyCQ
Ogromna, glatka, tanka.
Da je moja ja bi od nje po kratkom postupku napravio dvije. Dvije velike.
No sve ovisi voliš li male ili velike podloge, platno, plastiku ili neki drugi materijal.
Jasno, tu se ubraja onaj faktor "volim - ne volim da mi miš glatko klizi po podlozi".
Razer Goliathus Speed je glađa od Control koja je hrapavija. Dakle na Speed miš bolje klizi, na Cpontrol je precizniji.
Samo ovisi o tome koliko vučeš miš, tj jesi li low-sense ili high-sense igrač.
Niko Bellic
19-12-2009, 19:47
OWNPvxhUyCQ
marijanovic
19-12-2009, 19:50
@Talični Tom: Hvala što si mi pokazao kako se ubacuje video s youtube. Totalno sam zaboravio da je tako moguće stavit.
IGoR_2803
19-12-2009, 20:05
želim da mi je podloga što glađa, tako mi se sviđa... figurativno rečeno - želim da ako puhnem lagano u miš da odleti na drugu stranu podloge... koja onda od ovih što se predložili?
marijanovic
19-12-2009, 20:13
I Taito i Goliathus Speed su glatke.
Ja bih nekako prije uzeo Taito, više me se dojmila. Iako je prevelika.
Niko Bellic
19-12-2009, 20:20
Uzet ću si ja Taito da ga stavim na tabure kraj kreveta u stanu, pa da mi Logitech V550 Nano lakše klizi. Strpi se do ponedjeljka navečer (ili eventualno do Božića) i dobiješ fino slike + dojmove by TT...
IGoR_2803
19-12-2009, 20:54
Uzet ću si ja Taito da ga stavim na tabure kraj kreveta u stanu, pa da mi Logitech V550 Nano lakše klizi. Strpi se do ponedjeljka navečer (ili eventualno do Božića) i dobiješ fino slike + dojmove by TT...
hmmm, ne mogu, to će mi cura actually kupiti, tako da joj moram reći do ponedjeljka... pogledao sam ovaj review taito podloge i fakat mi se sviđa, ali prevelika mi je... ne znam da li mi se isplati uzimati pa da je onda režem... dimenzije su joj 400x320 mm, to je duplo duže po obje stranice nego moja sadašnja podloga, tako da mi neće stati na stol... osim ako je stavim ispod monitora, ali onda će mi monitor visiti jer neće cijelo postolje biti na podlozi... da li se isplati rezati podlogu, ružno će izgledati i tako... idem nađem dimenzije razer goliathus...
Niko Bellic
19-12-2009, 21:02
A Sphex? Ona ti nije prevelika + jako je tanka što je premegaturboultra zakon. :thumbs2:
Taito uzimam sam zato da prekrije cijeli tabure. Nije baš da gejmam na laptopu. :D
Ova moja ti je ogromna i debela. Zabavan detalj na teksturi. Odlična stvar za nepreveliku lovu.
IGoR_2803
19-12-2009, 21:21
Ova moja ti je ogromna i debela. Zabavan detalj na teksturi. Odlična stvar za nepreveliku lovu.
znaš možda dimenzije, ne mogu naći nikakav site da vidim... jer mi je fakat problem ta veličina, znam da su sve velike ali na stolu imam hrpu toga i jednostavno mi ne stane... morat ću rezat... :)
SPECIFIKACIJA:
Velika podloga za gamere
Kreirana za igraće koji žele točnost, preciznost i visoku osjetljivost
Optimizirana podloga za optičke miševe, ali idealno radi sa izvrsnim laserskim senzorima
Izuzetno fino klizanje omogućava besprijekornu brzinu
Storm Tactics jednostavno morate imati za FPS igre
Agresivna donja strana podloge koja se izuzetno lijepi i drži na svim podlogama
Dimenzije: 405x285x5 mm
Baza podloge 100% prirodna guma
Tip podloge Duracloth
Don Kihot
19-12-2009, 21:26
Dobra cijena i super podloga za te pare:
http://www.links.hr/?option=artikl&id_a ... 01.800.061 (http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=101.800.061)
ili manja i tanja verzija:
http://www.links.hr/?option=artikl&id_a ... 01.800.094 (http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=101.800.094)
Druga ti je klizavija,a prva je veća i kruća, za 60kn nije bačen novac, dapače, odlične podloge.
Imam ovu prvu, a isprobao sam i drugu, meni bolje paše Aqua.
Imao akvu. Spora je, troma, i prva kava ju je uništila.
SteelSeriesov Qck je preživio više vrsta tekućine, bez narušavanja kvalitete površine.
Niko Bellic
19-12-2009, 21:30
Ali nije dostupna. :(
IGoR_2803
19-12-2009, 21:33
ne znam, najbolje bi bilo da ih ja mogu tamo u linksu pogledati ali neću je osobno ni ići kupiti, a i da idem sigurno mi neće dozvoliti da ih otvaram i pregledavam... tako da ću se morati između te 3 odlučiti, taito, goliathus speed i ovaj cm... a onda ću je lijepo precizno po pola i odmah imam za oba kompa... :)
Cooler Master CM Storm CS-M FPS Tactics DC
http://www.coolermaster-usa.com/upload/product/2955/gallery/full/1.jpg
120 kuna, Feniks u Maksimiru
Najgenijalnika podloga koju sam iakd vidio :pray: :pray:
Constantine
19-12-2009, 22:30
da ne otvaram drugu temu,dakle podloga,za mis razer lachesis,do 150kn,mora biti nesto veca i da nebude qck kojeg bw imam i prelos je,skroz se odljepilo platno :/
El Klinjo
19-12-2009, 22:37
Ako želiš glađe, uzmeš goliathus speed.
Imao sam je, ali sam se mjenjao sa frendom za control jer igram na relativno niskom sensu.
marijanovic
19-12-2009, 22:52
Imao sam je, ali sam se mjenjao sa frendom za control jer igram na relativno niskom sensu.
WTF???
Daj objasni; Speed je za igranje na low sense jer se miša mora više pomicati a na njoj bolje klizi.
Control je hrapavija upravo kako bi se smanjilo klizanje a time i povećala preciznost pri igranju na high sense jer su tada vrlo mali pokreti miša.
Ili ti igraš na high-sense ili si uradio glupost zbog nemampojma čega.
Imam ja roccat taito. Podloga je ogromna i tanka. Koristim g5-icu i mis klizi bez problema. Imam je ~6 mjeseci. Podloga je skoro ko nova, osim sto su se rubovi odljepili za manje od pola milimetara(neces ni skuzit ako se ne zagledas, ali tek tolko da znas) te mi se malo zamazala. Ako trebas slike za usporedbu velicine samo reci.
P.S. rubovi postanu takvi nakon ~2 mjeseca, ali se nije odljepilo ni 0.1 mm vise od toga u sljedecih 4 mjeseci.
El Klinjo
20-12-2009, 10:55
WTF???
Daj objasni; Speed je za igranje na low sense jer se miša mora više pomicati a na njoj bolje klizi.
Control je hrapavija upravo kako bi se smanjilo klizanje a time i povećala preciznost pri igranju na high sense jer su tada vrlo mali pokreti miša.
Ili ti igraš na high-sense ili si uradio glupost zbog nemampojma čega.
Gledaj, možeš navodit "činjenice" koliko želiš, mene ne zanima jer točno znam što MENI više paše.
Igrao sam na obje, control mi više paše.
Tebi se to možda čini kao MEGA UBER FAIL, GLUPOST ili nešto treće, za mene je to sasvim normalno.
Nisam nigdje tipu rekao da uzme speed ako koristi viši sens(što jako puno ljudi radi), nego ako želi glađu podlogu da uzme speed.
IGoR_2803
21-12-2009, 19:08
stvar rješena, cura bila danas u linksu i kupila mi roccat taito... dobit ću je tek za žićbo, kao poklon, jelte? pa onda javim dojmove... :)
Constantine
31-12-2009, 00:43
kupio sam razer sphex za 150kn.Ocekivao sam vecu podlogu,i prijee svega deblju,pa to je tanjeq od papira,samo obicni komad plastike sa neekakvim mikro granulama,bas da vrrijedi 150kn,izada sigurno kosta negdje 5kn ako i toliko.No podloga je odlicna,lachesis savršenno klizi po njoj i izvrsnno se ljepi za stol.
kupio sam razer sphex za 150kn.Ocekivao sam vecu podlogu,i prijee svega deblju,pa to je tanjeq od papira,samo obicni komad plastike sa neekakvim mikro granulama,bas da vrrijedi 150kn,izada sigurno kosta negdje 5kn ako i toliko.No podloga je odlicna,lachesis savršenno klizi po njoj i izvrsnno se ljepi za stol.
Ja ju imam i super sam zadovoljan, iako je skupa, isplatilo se dati za nju pošto je odlične kvalitete.
Ja ju imam i super sam zadovoljan, iako je skupa, isplatilo se dati za nju pošto je odlične kvalitete.
Kek.
139 kn, u Linksu. Kupio Sphex podlogu i mnogo sam zadovoljan, taman za mog novog DeathAddera :)
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.