Pogledaj cijelu verziju : Savjet za procesor i graficku
The Clansman
10-12-2009, 16:18
E ovako, interesira me koji da procesor uzmem AMD ili Intel. Interesiraju me quad procesori ali mislim na komu sam igrat igre pa neznam jel za igre bolji quad ili dual. I naravno kolko GHz da uzmem uz njega. Mislio sam si uzet Intelov Core 2 Quad sa 2,6GHz i trebam savjet malo o njemu i do kolko bi ga mogo overclockat.
A za graficku mi isto treba savjet koja bi isla bolje s procesorom Nvidia ili ATI, a da mogu bez problema pokretat nove igre.
I jos mi treba otprike neko napajanje koje ce biti dovoljno za procesor i graficku.
Napiši koju konfu sada imaš!
Jer pretpostavljam da će trebati mjenjati matičnu, a možda i memoriju..... pa kad sve zajedno zbrojiš, dobiš da moraš kupiti novu matičnu, proc, grafičku, napajanjea možda i memoriju
I još reci kolko para misliš potrošiti i koji shopovi dolaze u obzir! i slobodno pročitaš pravila... :roll:
IGoR_2803
10-12-2009, 17:01
I naravno kolko GHz da uzmem uz njega.
:pray: ... dajte mi jedan kvad za po doma i jedno 2 do 3 GHz za njega...
The Clansman
10-12-2009, 17:02
Kupujem ja sve.... Znam si slotit konfiguraciju i to nije to problem. I nije u parama problem mene samo zanima sta je bolje, ne jeftinije ili di se moze kupit. Svejedno samo me zanima sta je bolje...
IGoR_2803
10-12-2009, 17:06
Kupujem ja sve.... Znam si slotit konfiguraciju i to nije to problem. I nije u parama problem mene samo zanima sta je bolje, ne jeftinije ili di se moze kupit. Svejedno samo me zanima sta je bolje...
mislim da ti je najbolje da uzmeš ovaj (http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_255_301&products_id=6565)Sproc... i ovu (http://www.protis.hr/artiklprozor.aspx?ID=28576)Sgrafičku... nadam se da će ti biti dovoljno za tvoje potrebe...
Hm....
Mada sumnjam da će biti dobro za njega pošto će mu složiti samo za igranje!
Nemaš ništ bolje Igore??
Al ajde za prvu ruku će mu biti i ovo dovoljno, pa dok ne skupi još para.... uzme nešt bolje :friends:
pa mislim zas je taj procesor tak skup? ima dosta cache kolko vidim ostalo nis...
AMD-ov phenom x4 ima slican takt i puno jeftiniji je...
Hidraulicar Kreso
10-12-2009, 21:51
pa mislim zas je taj procesor tak skup? ima dosta cache kolko vidim ostalo nis...
AMD-ov phenom x4 ima slican takt i puno jeftiniji je...
to su dva totalno različita procesora, i nemoj uspoređivati nikada intel i AMD jer oni svaki imaju svoju arhitekturu i nikada ne mogu biti isti. Taj i7 je vrlo dobar procesor, ali ga igre ne mogu dovoljno dobro iskoristiti, jer ima još 4 logičke jezgre, a malo današnjeg softvera to može u potpunosti iskoristiti.
IGoR_2803
10-12-2009, 22:07
Taj i7 je vrlo dobar procesor, ali ga igre ne mogu dovoljno dobro iskoristiti, jer ima još 4 logičke jezgre, a malo današnjeg softvera to može u potpunosti iskoristiti.
ma može on biti isus bog, ali dati 7k kn da bi igrao igre s njim ne da je idiotizam nego graniči sa opasnim psihičkim poremećajem...
Hidraulicar Kreso
10-12-2009, 22:10
[quote="Hidraulicar Kreso":17gg6ho1]
Taj i7 je vrlo dobar procesor, ali ga igre ne mogu dovoljno dobro iskoristiti, jer ima još 4 logičke jezgre, a malo današnjeg softvera to može u potpunosti iskoristiti.
ma može on biti isus bog, ali dati 7k kn da bi igrao igre s njim ne da je idiotizam nego graniči sa opasnim psihičkim poremećajem...[/quote:17gg6ho1]
nisam ja rekao da je on potreban za igru, netko želi ekstremno, ali za igranje je dovoljan i procesor od soma kuna koji gura sve naslove bez beda, tako da ovaj i7 automatski pada u sjenu. Em mu je cijena prepaprena, i kako si sam rekao graniči sa ludošću, ako je i stari amd 5000+ u stanju sa osrednjom grafom gurati novije naslove sasvim pristojno.
Znam si slotit konfiguraciju i to nije to problem.
Ovo mi je najace od svega :pray:
Niko te nepita dali znaš složiti nego šta sada imaš. Šta ce se dogoditi ako kupiš i7 a imaš AM2 maticnu? Oces i onda znati složiti?
IGoR_2803
10-12-2009, 22:24
nisam ja rekao da je on potreban za igru, netko želi ekstremno, ali za igranje je dovoljan i procesor od soma kuna koji gura sve naslove bez beda, tako da ovaj i7 automatski pada u sjenu. Em mu je cijena prepaprena, i kako si sam rekao graniči sa ludošću, ako je i stari amd 5000+ u stanju sa osrednjom grafom gurati novije naslove sasvim pristojno.
pa da, ali opce je ovo sve nebitno... poanta je u ovome:
kakvo pitanje je postavio, takav odgovor je dobio...
Hidraulicar Kreso
10-12-2009, 22:32
valjda se čovjek želi pohvaliti ili imati najjači procesor što tržište nudi, što je totalna nebuloza, jer informatička oprema toliko brzo napreduje da je taj procesor neispaltiv. Za 2 godine će za njega moći dobiti parsto kuna.
bešJe slaganje s neogranićen buđetom i svime ali kad dobije 3,5 soma kuna da si složiš nešto za igrice eto ti slaganje a ne preseravanje sa neogranićenim buđetom
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.