Log in

Pogledaj cijelu verziju : Riderovi problemi s kompom

RIDER32
02-12-2009, 20:24
Također imam problema sa prestankom rada nVIDIA drivera ali nemislim da je za to kriva ploca. Pobogu kakve veze ima ploca sa driverima za graficku.

nVidia Drivers :thumbs1:

tigerija
03-12-2009, 03:50
Ram memorija ? Dobar izbor ?

03-12-2009, 10:30
Također imam problema sa prestankom rada nVIDIA drivera ali nemislim da je za to kriva ploca. Pobogu kakve veze ima ploca sa driverima za graficku.

nVidia Drivers :thumbs1:

A na kraju bude ispalo da si za tu grešku kriv sam. Stoga lijepo ni nama navedi kakav je to problem, kakva greška etc...

RIDER32
03-12-2009, 14:36
Pa jednostavno se dok igram driveri ugase, komp zažteka ko blesav, boje se pretvore u neke 10e i izbaci mi error sa porukom da su nVidia driveri prestali raditi. Nakon toga mi preostaje da komp ugasim/resetiram tipkom na kučištu (u mom slućaju na matičnoj ploči) ili se još malo strpim da se malo situacija smiri i ugasim ga na klasičan način iz windowsa. Naravno boje su neke bezbitne pa moram odgonetati šta pritiščem.

bezimeni
03-12-2009, 14:41
Da ti nije loše napajanje ?

Niko Bellic
03-12-2009, 14:44
Imaš Gigabyte 8600 GT grafu s pasivcem, kakvu sam '07 imao i ja. To se pregrijava i tu nastaje problem.

RIDER32
03-12-2009, 14:52
Da ti nije loše napajanje ?
Da je napajanje loše nebi se gasio dio softwarea nego cjeli komp :)
Konfu mi može žvakati i PNF 400W, a kamoli Chieftec GPS 550W

Imaš Gigabyte 8600 GT grafu s pasivcem, kakvu sam '07 imao i ja. To se pregrijava i tu nastaje problem.
Ma dok igram grafa se grije na ~75°C a tu nebi trebao biti problema. Barem dok igram CoD4 (a njega i igram vecinu vremena), Na npr. plačzisu i gta četr se grije preko 80°C.
Al problem se desio samo par puta tako da me to nebrine previše. Samo sam dobio razlog da pljuckam po nvidia driverma :D

Damn pomozite čovjeku izabrati memoriju. Vidite da je nestrpljiv :D

Niko Bellic
03-12-2009, 15:57
Evo, pa nek bira... :P

http://www.pc-shop.hr/komponente/memorija/

IGoR_2803
03-12-2009, 16:38
btw taj chiefte nije nešto pretjerano bolji od 400PNF... jedino kaj ima više kablova...

RIDER32
03-12-2009, 16:41
Ajme sada ispada da sam tražio pomoć, a samo sam rekao čovjeku da ploča nema veze sa vga driverima :)

03-12-2009, 16:56
Da je napajanje loše nebi se gasio dio softwarea nego cjeli komp :)

To je totalno netocno. Ako je napajanje preslabo ne znaci da se mora gasiti cijeli komp, odnosno to nije uvjet.Mozda ti u to vjeruješ, ali to ne mora biti tako.

Chieftec 550w bi trebao svakako biti dovoljan za tu konfiguracija, i šanse da je ono neisparvno su vrlo malo, tak da to ostaje za kraj.

Mene zanima jel se isto dogada i u drugim OS-ovima??? Npr da isprobaš na XP-u pa na sedmici ili visti??? Barem da se rijesi softwerska strana price.

Jesi ikad dobio kakav error number? Ili neki naziv greške?

RIDER32
03-12-2009, 18:36
Trenutno imam XP ali neki performance edition. Možda on stvara problem. Ali opet taj srezani OS, po meni ima više prednosti nego mana tako da ga ne mislim mjenjati. Vistu nikad nisam instalirao, a 7 sam imao jedno kratko vrjeme i stvarao mi je nekakve male probleme radi kojih sam se vratio na XP (da nebi sada bilo prigovaranja, hvalim Win7 ali držim se XPa. Moj komp, moj OS, moj izbor).

Izbacio mi je nekakav error ali nisam ništa slikao ni pamtio. Ako mi se još koji puta desi, uslikati ću. E sad kad će se to desiti neznam jer neigram gotovo ništa više, ali ako prodam mobitel uzimam si ATIcu (jer mi se u ovom trenutku ćine bolji izbor. I nisam ni ATI ni nVIDIA fanboy. samo AMD fanboy :) ) pa cemo vidjeti dali će i ona raditi brobleme.

03-12-2009, 18:40
Trenutno imam XP ali neki performance edition. Možda on stvara problem. Ali opet taj srezani OS, po meni ima više prednosti nego mana tako da ga ne mislim mjenjati. Vistu nikad nisam instalirao, a 7 sam imao jedno kratko vrjeme i stvarao mi je nekakve male probleme radi kojih sam se vratio na XP (da nebi sada bilo prigovaranja, hvalim Win7 ali držim se XPa. Moj komp, moj OS, moj izbor).

Izbacio mi je nekakav error ali nisam ništa slikao ni pamtio. Ako mi se još koji puta desi, uslikati ću. E sad kad će se to desiti neznam jer neigram gotovo ništa više, ali ako prodam mobitel uzimam si ATIcu (jer mi se u ovom trenutku ćine bolji izbor. I nisam ni ATI ni nVIDIA fanboy. samo AMD fanboy :) ) pa cemo vidjeti dali će i ona raditi brobleme.

Upravo zato kaj imaš "okrliještenu" verziju winsa i pitam jesi probao na kojem drugom OS-u...

RIDER32
03-12-2009, 18:43
Ok. Kad kupim novi disk ponovo ću dati priliku sedmici :)

03-12-2009, 18:44
Ok. Kad kupim novi disk ponovo ću dati priliku sedmici :)

Ne bi bio ni prvi ni zadnji koji je zbog lošeg OS-a krivio grafu. :)

RIDER32
03-12-2009, 18:56
Ma ne krivim grafu nego drivere za grafu :D

Kad mnogi seru po ATI driverima sa kojima ja nemam loša iskustva, onda moram malo srati po suprotnom... :D

03-12-2009, 18:59
"Ljudska glupost i svemir su beskonačni, ali za ovo drugo nisam siguran." - A. Einstein

:)

RIDER32
03-12-2009, 20:41
Covjece morati cu napraviti popis osoba koje su mi u zadnja 2 mjeseca rekli da sam glup/nisam normalan... :D

marijanovic
03-12-2009, 20:48
Covjece morati cu napraviti popis osoba koje su mi u zadnja 2 mjeseca rekli da sam glup/nisam normalan... :D

Kako ćeš rangirati, po principu ko ti to češće govori ili tko je više puta rekao?

Ma nisi ti glup, samo od uha do uha u zvijezdama zbog efekta jedne emocije izazvane udarnim naletom hormona.