Log in

Pogledaj cijelu verziju : Digitalni zemaljski prijamnik (DVB-T)

marijanovic
02-11-2009, 22:52
Stiglo doba digitalizacije i u moj dom; roditelji odlučili ipak uzeti prijemnik.
Čaća dao kopiju osobne, popunjen kupon (onaj 75 Kn od vlade RH) i ja samo trebam uzeti.
Naravno, buđet mi je ograničen na nekih 100 Kn + kupon, sve preko toga sam doplačujem.

U izbor ulaze:
Infinity DVB-T (http://www.ekran-avc.hr/p1619/infinity-dvb-t/product_info.html)Sza kojeg dodajem svojih 10 Kn.
Digimax HR-T (http://www.ekran-avc.hr/p851/digimax-hr-t/product_info.html)Sza kojeg dodajem nekih 30 Kn.
Metabox HRT-T (http://www.ekran-avc.hr/p270/metabox-hr-t/product_info.html)Sza kojeg ekstra 40 Kn.

Ekran sam naveo kao trgovinu pošto tamo imaju sva tri navedena, cijenom su prihvatljivi i usput mi je xD.
Naravno, u obzir dolazi samo Osijek, eventualno Virovitica, pa ako imate kakav prijedlog pucajte.
Npr znam da imaju u Konikomu, ali preskupo i loše...

bezimeni
02-11-2009, 22:58
Imam taj Infinity već dugo i kod mene radi odlično.Još mu nisam našao manu.

marijanovic
02-11-2009, 23:24
Imam taj Infinity već dugo i kod mene radi odlično.Još mu nisam našao manu.

Hvala. Baš sam o njemu i najviše razmišljao (najjeftiniji je).
Ne smeta ti što nema vlastiti display? Jel barem pokazuje jel upaljen ili ne (led)?
...

bezimeni
02-11-2009, 23:27
Hebiga , zajeb.Ja imam Infinity ali model 8010.Taj ima displej i pokazuje sat , program....i jako je sličan ovom tvom linkanome.

marijanovic
02-11-2009, 23:29
Hebiga , zajeb.Ja imam Infinity ali model 8010.Taj ima displej i pokazuje sat , program....i jako je sličan ovom tvom linkanome.

I taj je skuplji, i to dosta...
Gore mičem plus.

Neven <R>
02-11-2009, 23:31
Nema tu nekih bitnih razlika, većina novih TV-a tak i tak dolazi sa ugrađenim DVB-T tunerom. Jedino ovisi o tome kako rade tj. je'l stabilan softver, ali po mom iskustvu sa DVB-S prijamnicima nijedan nije neka marka, tako da ti je vrlo vjerojatno svejedno kojeg odabereš.

bezimeni
02-11-2009, 23:34

I taj je skuplji, i to dosta...
Gore mičem plus.

gle ..vrijedi svake kune pa razmisli još jednom.Imao sam jedan dvbt prije njega i bio je daleko razvikaniji a rikno je nakon godinu dana taman nakon isteka garancije.

http://www.hdtehnika.com/phpBB/viewtopi ... 2c76779df3 (http://www.hdtehnika.com/phpBB/viewtopic.php?f=40&t=319&sid=ae49de6517327a0f96f9482c76779df3)

marijanovic
02-11-2009, 23:44
Nema tu nekih bitnih razlika, većina novih TV-a tak i tak dolazi sa ugrađenim DVB-T tunerom. Jedino ovisi o tome kako rade tj. je'l stabilan softver, ali po mom iskustvu sa DVB-S prijamnicima nijedan nije neka marka, tako da ti je vrlo vjerojatno svejedno kojeg odabereš.

Nema potrebe uzimati HD televizor kad još godinama neće HD kanali osim preko kablovske ili IPTV.
HRT HD promo nije vrijedan uzimanja novog TV-a (koji ima m-peg 4 prijamnik) ili prijamnika s m-peg 4.
SD (aka standard definition) signal ima istu rezoluciju kao i obični ovaj naš analogni.
CRT još uvijek ima bolje boje, kontast i hrpu toga drugog nego LCD - dakle SD signal je bolje gledati na običnom TV-u:
1. Slika je veća - dakle potreban manji TV nego HD Ready ili FullHD za isti prostor - pošto je veća optimalna udaljenost gledanja.
2. Obični TV jeftiniji dosta od LCD i Plazmi, a i nema ko ga nema (osim onih koji su ga zamjenili s LCD preuranjeno).

Što se tiće drugog djela tvog teksta - vjerojatno si u pravu; sve ej to isto - a ja u biti tražim ako tko ima kakva iskustva...

Neven <R>
02-11-2009, 23:56
Da, ali kažem samo da ti neće dugo trajati ovi DVB-T prijamnici jer ćeš prije ili kasnije (ovisno kad ti CRT crkne/dopizdi) uzeti novi TV koji će sigurno imati DVB-T tuner (ne mora biti MPEG-4), a što se tiče novih CRT televizora nema ih puno više u ponudi, a moguće je da i oni dolaze sa DVB-T prijamnikom - nisam siguran.

Poprilično sam siguran da je razlika između ovih receivera minimalna, jer je Digimax kao proizvođač klonirao Metabox receivere, a velim Infinity isto nije neka firma.

S tim da je naša zemlja preglupa i prekratkovidna jer su odabrali MPEG-2 emitiranje umjesto MPEG-4 što znači da će puno manje kanala moći emitirati s jednog mux-a, pogotovo kad jednog dana stignu HD kanali.

bezimeni
03-11-2009, 00:01
Onaj tko kupuje televizor zbog gledanja tv programa biti će sigurno najzadovoljniji sa CRT kockicom .Ali filmofil sigurno neće .Široki ekran i HD materijal je nebo i zemlja u odnosu na malu kockicu .DVBT prijemnik je poželjan u oba slučaja .Na crt-u puno manje ako je dobar analogni prijem.Na lcd-u obavezan .

Neven <R>
03-11-2009, 00:05
Dok oni to sve uvedu kod nas već će nas većina streamati TV preko interneta.

marijanovic
03-11-2009, 22:31
Ni dalje ne znam koji da uzmem...
Valjda bih mogo možda srednji (nije najjeftinij, a zvuči onak...).

marijanovic
04-11-2009, 13:56
Kupio prvi, Infinity DVB-T, nisu imali drugih a da su mi cjenom prihvatljivi.