PDA

Pogledaj cijelu verziju : Metro 2033

Stranica : 1 2 [3]

kulamasta
04-04-2010, 23:04
Dadoh malo grici priliku i sto rec...

megaturbofantasticno!

Bartuc
04-04-2010, 23:06
Dvije ocjene manje zbog prokletih mjehura :-x Totalni FAIL, jedno 20x sam reloadao pošto svaki put Miller krepa, kojn ga jeba mutavog :cry: Koliko god da ih brzo koljem, lik krepa. Što zbog glupih mjehura što zbog glupog AI-a koji počne pucati po mjehuru dok mu je već među nogama. Što im bi da stave takvu glupost u tako jebenu igru :(

Deadwalker
04-04-2010, 23:08
Mozda se napravi neki mod da se to makne iz igre :P

kulamasta
04-04-2010, 23:09
Dvije ocjene manje zbog prokletih mjehura :-x Totalni FAIL, jedno 20x sam reloadao pošto svaki put Miller krepa, kojn ga jeba mutavog :cry: Koliko god da ih brzo koljem, lik krepa. Što zbog glupih mjehura što zbog glupog AI-a koji počne pucati po mjehuru dok mu je već među nogama. Što im bi da stave takvu glupost u tako jebenu igru :(

Bartuće ne budi toliko strog!

Prespavaj i razmisli...

Bartuc
04-04-2010, 23:12
Budem te pitao dok dođeš do tog djela :D Razmišljam da stavim na Easy dok ih ne prođem... Bilo bi lakše da lik koji te prati puca čim ih vidi, ovako on krepa i moraš nazad od Checkpointa, a to je jedno 30-ak mjehura ranije.

Deadwalker
04-04-2010, 23:15
A sta su ti mjehuri konkretno? :)

Bartuc
04-04-2010, 23:27
Ajde igra je dala mali hint kako to preći ali i uz hint sam potrošio preko 120 metaka iz mitraljeza i nekoliko dinamita :( Iako sam prebacio na Easy, Miller je i dalje krepavao - noob. I da, nisu mjehuri, amebe su :D

Kako preći:

Potrošite hrpu metaka na bazu od kuda izlaze tako da je uništite i onemogućite daljnje spawnanje tih kurčeva... xD

Aral
05-04-2010, 00:32
U biti to je vrlo lagano preć, samo uništite te dijelove gdje se te pizdarije spavnaju, ima ih po zidovima i po podu. Umro sam jednom dok nisam skužio, nakon toga pređete za minutu.

bezimeni
05-04-2010, 08:06
:D

Taj dio je i mene izludio.Ponavljao ga valjda 10 puta .

Grim
05-04-2010, 08:39
Prešao sam taj dio iz prve, nije tako teško za skopčat što treba, malo jesu iritantni ali taj dio je tako kratak da kraći nemože.
Ono što se poslije toga dogodi nadoknadi ovaj dio, i poveća ukupan dojam igre.

Bartuc
05-04-2010, 08:51
Ono što se poslije toga dogodi nadoknadi ovaj dio, i poveća ukupan dojam igre.

Nadam se da mi za to neće faliti onih 120 metaka što sam potrošio na glupost :(

Ementaler
05-04-2010, 09:36
Kako vidim da nitko nije, samo da nabacim link do recenzije na HCL-u. Kao i kod većine drugih online i offline medija, Metro 2033 je odlično prošao i kod nas.

RECENZIJA:SMetro 2033 (http://www.hcl.hr/recenzije-metro-2033-pc-x360-423-18.html)

Igra koja je lako mogla biti u tom ekskluzivnom 90+ klubu, al par preočitih mušica ju u tome sprečava.

Aral
05-04-2010, 09:52
Da, iako je igra stvarno dobra zbog nekih stvari nemože nikak bit u klubu 90+.

kulamasta
05-04-2010, 13:00
Kod mene moze biti bez problema u klubu 90+

Bartuc
05-04-2010, 13:06

Vrlo vjerojatno i kod mene. Recimo optimizaciju nebi nikako stavio pod minus, može biti samo plus s obzirom da igru savršeno vrti čitav spektar kompova, a grafika je fenomenalna. Jedino joj privremenoSspustim ocjenu u afektu zbog glupog neprijatelja :D

kulamasta
05-04-2010, 13:19

Vrlo vjerojatno i kod mene. Recimo optimizaciju nebi nikako stavio pod minus, može biti samo plus s obzirom da igru savršeno vrti čitav spektar kompova, a grafika je fenomenalna. Jedino joj privremenoSspustim ocjenu u afektu zbog glupog neprijatelja :D

Al to sam ti i rekao da prespavas...

Uglavnom, aigra je za sada najljepsa PC igra, optimizirana, atmosfericna i zabavna...

To je po meni dosta za 90+

Osim ako za takve ocjene nisu pretplacene konzolaske konverzije koje na PC izgledaju kao da su iz 2005 godine...

Deadwalker
05-04-2010, 13:28
Jos jedna potvrda da se na istoku rade najbolje pucacine. Braca Slaveni^^ :)

Durin
05-04-2010, 21:08
Uploadao sam samo jednu sliku, mislio sam ih više ali sam jučer pogubio sve živce i proveo sat vremena pokušavajući uploadati više, iz neznanih razloga nije htjelo tako da:

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_5e402ee0.bmp (http://www.imagesforme.com/show.php/1064151_metro20332010040500205205.bmp)

Ugl., igra se rijetko kad spusti ispod 13-15 fpsa, većinom je pristojnih 15+.

Bartuc
06-04-2010, 20:10
Prešao sam je :cry: Odmah sam reloadao tako da pogledam oba kraja, nevjerojatno koliko sam se naježio na jednom od njih :pray: Kad se naježim, onda znam da je to to, igra ima status genijalnosti u mojoj knjižici.

Uskoro ću krenuti iz nova, ovaj put na Ruskom jeziku zbog dodatnog boosta u i ovako savršenoj atmosferi. Ovaj put znam da ne treba štediti "lovu" i znam koja oružja valjaju tako da ću izvući i više zabave kod samog gameplaya. Jedino nisam skužio taj Night Vision, pa nije moguće da nisam nosio niti jednu kacigu u igri sa NV-om!?

PS: Amebe jedine ozbiljno kvare dojam igre. Libreriani su zajebani, ali ajde, njima mogu progledati kroz prste...

Grim
06-04-2010, 20:19
Ja prekosutra počinjem još jednom igrat kada mi dođe novi headset, također na ruskom radi atmosfere. :)

croat1gamer
07-04-2010, 10:21
Za najtvision moras ubiti nekog protivnika koji ga ima, naravno, bez headshota da ne pukne, i onda drzati N da ga stavi. Trebalo je i meni neko vrijeme da to skuzim, ali nije tako zabavno kao sa njim jer se vidi podosta bolje, ali i dalje je potrebna lampa. :)

Aral
07-04-2010, 10:33
Kaj igra ima dva kraja? Nisam to znao...

Grim
07-04-2010, 10:57
Sada sam na youtubeu pogledao ostale krajeve, genijalno. :pray:

Na krajeve utječe izbor tijekom cijele igre, nevjerojatno, kao npr:
Ovaj kraj:
DL1PZtgqWZo

Za njega je potrebno:

Here's a list of things you need to do to get this ending:
1. Chapter 1 Exhibition Station. A man will ask for a couple of bullets to buy some medicine for his son, give him the money.
2. Chapter 2 Riga Station. There are beggars on the platform and near the prostitute. Give a bullet to at least one of them.
3. Chapter 2 Market Station. Between the ammo exchange and the bar where Burbon is there will be a poor guy telling a story to a child, give him a bullet.
4. Chapter 2 Dead City 1. Turn right at the end of the level. You'll find a hideout with a cassette recorder. Listen to the message.
5. Chapter 4 Front Lines. Listen to the three soldiers at the red army command post. You must also save three red soldiers from fascist captivity or finish the level without killing anyone (it's impossible to do both).
6. Chapter 4 Depot. After Pavel dies, explore the train and its inhabitans.
7. Chapter 4 Defense. Take the tape from the dying captain.
8. Chapter 4 Child. After saving Sasha, refuse to take the ammo as a reward.
9. Chapter 4 Outpost. Send the S.O.S. signal using the transmitter on the roof of the Nazi outpost.
10. Chapter 4 Black Station. Listen to the first two nazi guards. Finish the level without killing anyone.

Predobro. :pray:

EDIT: Tek sam sada skužio, da sam ja zapravo izabrao loš ending. :)

Oke, sada sam totalno nahajpan za ponovni prelazak, još samo da mi dođu vražije slušalice...

Aral
07-04-2010, 11:02
Omg nisam imao pojma uopće za ovo, mislio sa da ima samo jedan kraj. Moj kraj je bio takav da sam ih sravnio sa zemljom :) Sad sam i ja nahajpan za još jedan prelazak, u biti već igram al sam tek na početku.

Grim
07-04-2010, 11:02
Moj također, to je bad ending zapravo. :)

Aral
07-04-2010, 11:03
Da, u biti za dobar kraj moraš radit sve dobre stvari, za loš suprotno :)

Grim
07-04-2010, 11:07
Za mene, Metro 2033 je skočio na prvo mjesto u FPS listi.

Sutra lijepo, nove slušalice, počinjem igrati u 0:00, sve zamračeno osim monitora, predobro. :)

str1k3r
07-04-2010, 11:11
Govoriš kao da nemaš rolete na prozorima, ili zastore. Works for me. :)

Aral
07-04-2010, 11:13
Govoriš kao da nemaš rolete na prozorima, ili zastore. Works for me. :)
Da, al još jedan plusić je kad je vani stvarno mrak, da bude više spooky :) Ja se neću sa slušalicama zezat, nego sa 5.1 sistemom čim padne mrak. Žena će pizdit :evil:

GODSKILLER
07-04-2010, 12:09
Za najtvision moras ubiti nekog protivnika koji ga ima, naravno, bez headshota da ne pukne, i onda drzati N da ga stavi. Trebalo je i meni neko vrijeme da to skuzim, ali nije tako zabavno kao sa njim jer se vidi podosta bolje, ali i dalje je potrebna lampa. :)

NIJE TOČNO nemoraš nikoga upucati nego u onom chapteru mislim 4 kad se sukobljavaš sa vojnicima crvene armije,pa pri kraju misije di imaš jedan vlak tamo dobiješ(pokupiš) nightvision

Aral
07-04-2010, 12:11
Da, dobiješ ih. Mislim da treba držat N da bi ih stavio.

croat1gamer
07-04-2010, 12:14
Ja sam pokupio nv sa jednog rusa. :>

str1k3r
07-04-2010, 12:14
Ja sam pokupio nv sa jednog rusa. :>

Same heer.

Anycase, jel itko išao za prostitutkom? :(

Aral
07-04-2010, 12:27
Ja. Ne završi dobro :)

Bartuc
07-04-2010, 15:00
Sada sam na youtubeu pogledao ostale krajeve, genijalno. :pray:

Na krajeve utječe izbor tijekom cijele igre, nevjerojatno, kao npr:
Ovaj kraj:
DL1PZtgqWZo

Za njega je potrebno:

Here's a list of things you need to do to get this ending:
1. Chapter 1 Exhibition Station. A man will ask for a couple of bullets to buy some medicine for his son, give him the money.
2. Chapter 2 Riga Station. There are beggars on the platform and near the prostitute. Give a bullet to at least one of them.
3. Chapter 2 Market Station. Between the ammo exchange and the bar where Burbon is there will be a poor guy telling a story to a child, give him a bullet.
4. Chapter 2 Dead City 1. Turn right at the end of the level. You'll find a hideout with a cassette recorder. Listen to the message.
5. Chapter 4 Front Lines. Listen to the three soldiers at the red army command post. You must also save three red soldiers from fascist captivity or finish the level without killing anyone (it's impossible to do both).
6. Chapter 4 Depot. After Pavel dies, explore the train and its inhabitans.
7. Chapter 4 Defense. Take the tape from the dying captain.
8. Chapter 4 Child. After saving Sasha, refuse to take the ammo as a reward.
9. Chapter 4 Outpost. Send the S.O.S. signal using the transmitter on the roof of the Nazi outpost.
10. Chapter 4 Black Station. Listen to the first two nazi guards. Finish the level without killing anyone.

Taj kraj i loš kraj sam vidio u jednom prelasku (reload u zadnjih 3 minute igre)... Jel ima još krajeva ili su samo ta 2?

Loš kraj:

Kada ne srušiš laser i rakete ponovno naprave kaos...

PS: Kako se ja ne sjećam prostitutke!? Kaj sam je zaobišao!?!?

str1k3r
07-04-2010, 15:23
Ona ti je na levelu kada upoznaješ Burbona. Kada dođeš do kraja onog hodnika/spavaonice (kroz koji te vodi onaj klinac), skreneš desno i tamo je.

Aral
07-04-2010, 16:04
Ak je nisi našao to znači da dovoljno ne istražujuš xD Il je ženska vidjela takvog geeka da se jednostavno morala sakrit :D

Bartuc
07-04-2010, 17:20
Da, nisam tamo istražio, ali zato ovaj put budem :D

Tsaя
08-04-2010, 21:24
Evo nabavio sam igru, i super mi je, što uopće nisam očekivao. Igra ima odličnu grafiku i baš mi je nekak zanimljiva, posebno mi je fora slušat te ruse. Volim ruse !!!

U nekoj misiji sam di se s nekim likom prolazi kroz tunele, sad sam u nekom dijelu "market". Uglavnom, to je tek početak igre.

Zanima me hoću li izaći van iz te rupe na otvoreno, kao što sam vani u samom početku ???

Bartuc
08-04-2010, 21:30
Hoćeš, ali nemoj očekivati puno. Vani se nećeš nauživati, što zbog žestokih uvijeta (gas maska i konstantna opasnost), što zbog strašno ograničenog level dizajna. Igra je unutar Metroa. Mislio sam da će to biti mana, ali vremenom ti se tuneli uvuku pod kožu, baš zato što su savršeno napravljeni i bogati detaljima.

Feanor
08-04-2010, 21:31
Evo nabavio sam igru, i super mi je, što uopće nisam očekivao. Igra ima odličnu grafiku i baš mi je nekak zanimljiva, posebno mi je fora slušat te ruse. Volim ruse !!!

U nekoj misiji sam di se s nekim likom prolazi kroz tunele, sad sam u nekom dijelu "market". Uglavnom, to je tek početak igre.

Zanima me hoću li izaći van iz te rupe na otvoreno, kao što sam vani u samom početku ???

Koliko sam ja zasad igro, a doso sam do 4 chaptera, bio sam vani samo jednom 15-20 minuta i bilo je ultra zanimljivo te se nadam da budem jos par puta vani. Mislim da je vani toliko dobro bas zato sto te umrtvi monotonija onih hodnika iako su i oni predobro izvedeni.

EDIT: Koga vani podsjeća na ''The Road'' ????

Tsaя
08-04-2010, 21:46
Hoće li se kasnije moć furat neka vozila ???
Jel se može radit upgrade oružja, tj. kupovat nastavci za njega ???

D.O.M.I.
08-04-2010, 22:36
počeo i ja ovo igrat kad vidim da toliko hvalite , u prvih pola sata mi se svidjelo iako nisam nešto pretjerano oduševljen al moguće zato jer mi u zadnje vrijeme nije ni do igranja previše ^^

Bartuc
08-04-2010, 23:45
@Über Tsar, nema vozila i nema nadogradnje oružja. Oružja možeš kupovati sa različitim nastavcima (držač, dulja cijev, prigušivač, optika, bajoneta... kombinacije svega itd.).

@D.O.M.I., početak je malo sporiji, isto kao i kod Stalkera. Treba ti nešto sitno vremena da se istinski udubiš u igru.

L. Ivan Svečnjak
09-04-2010, 05:11
Igra je savršena, odigrao sam ju. Može imati 2 završetka(dobar,loš). Oružija su super :thumbs2: ,a prostitutka kaže pokrij oći a odjedanput te zvekne neko muško i opljačkaju te. :P

Tsaя
09-04-2010, 09:17
Ja tom malom u početku nisam dao metak, odjebo sam ga, tak da prostitutku nisam ni vidio. Jel to dobro ili loše ???

Grim
09-04-2010, 09:19
Ja tom malom u početku nisam dao metak, odjebo sam ga, tak da prostitutku nisam ni vidio. Jel to dobro ili loše ???
Vidjeti ćeš prostitutku, kada razgovaraš s Bourbon, pa odeš još malo razgledavati postaju.

Silvery
09-04-2010, 22:47
Nisam igrao igru. Neću je ni kupovati jer mi je računalo preslabo. However, slina mi curi kad vi to opisujete. Also, žao mi je što je IgGy recenzirao igru, jer znam da je Mravojed naš dragi jako htio recenzirati istu.

Bartuc
09-04-2010, 22:52
Jesi ziher da ti je pre slabo? Igra je fenomenalno optimizirana.

Tsaя
10-04-2010, 11:51
Evo, upravo sam prešao igru !!!
Završilo je tako da sam revolverom na kraju ubio onog vanzemaljca i rakete su pogodile valda to njihovo područje na zemlji.
Jel ima kakav drukčiji kraj ???

Constantine
10-04-2010, 11:53
bas ti hvala sto si tako lijepo upoznat sa svrhom spoiler taga :roll:
sad si mi spoilao kraj.

Grim
10-04-2010, 13:28
Evo, upravo sam prešao igru !!!
Završilo je tako da sam revolverom na kraju ubio onog vanzemaljca i rakete su pogodile valda to njihovo područje na zemlji.
Jel ima kakav drukčiji kraj ???
Da, ima više krajeva, taj tvoj je loš kraj.

Tsaя
10-04-2010, 13:32
A kako se dođe do dobrog kraja ??

Xero
10-04-2010, 13:38
Piše na pretprošloj stranici teme.

kulamasta
11-04-2010, 02:49
Zavrsio igru ali ne mogu dobit good ending...

Bartuc
11-04-2010, 09:26
Ja sam mislio da standardno možeš dobiti oba endinga u završnici. Znači da vi vjerojatno niste vidjeli niti sve sekvence odnosno susrete sa Dark Ones, vjerujem da su i one povezane sa odabirima u igri.

kulamasta
11-04-2010, 12:44
Pitaj boga...

dampu
30-04-2010, 12:40
bi mi to radilo na 2gb ram, ati radeon hd 5450, intel dual core 2.7ghz, microsoft windows sp3...
kad vidim koliko ju hvalite dođe mi da ju igram ali izgleda na ću morati na low postavkama :cry:
ako mi uopće bude radila

IGoR_2803
30-04-2010, 16:24
bi mi to radilo na 2gb ram, ati radeon hd 5450, intel dual core 2.7ghz, microsoft windows sp3...
kad vidim koliko ju hvalite dođe mi da ju igram ali izgleda na ću morati na low postavkama :cry:
ako mi uopće bude radila

vjerojatno bi i pokrenuo igru ali ne bi mogao igrati... grafa ti je koma, a i samo 2 GB radne memorije ne pomaže...

mravojed20
30-04-2010, 21:36
Nisam igrao igru. Neću je ni kupovati jer mi je računalo preslabo. However, slina mi curi kad vi to opisujete. Also, žao mi je što je IgGy recenzirao igru, jer znam da je Mravojed naš dragi jako htio recenzirati istu.

Mravojed je morao odbiti ponudu za recenzijom jer je imao previše obaveza nažalost :D evo upravo sam završio igru, jako dobra, baš mi nekako pri kraju bilo žao što završava, taman se nekako navikao na te tunele, mrak i nedostatak municije..

dampu
01-05-2010, 06:59
a jbg mislio sam da ću moći na low :cry:
a stalker mi je išao na 40 fps najmanje

dampu
02-05-2010, 10:55
e koliko se vama skidalo sa steama
meni piše još 5 sati :shock:

EDIT: sada piše samo 3h :P

MisterX
20-05-2010, 07:35
Pozdrav,

Igram na dx9, sve na najvišim postavkama, 1920 x 1080, fps ne pada ispod 30...

imam xp pa ne mogu instalirat dx10 ili 11,jel se primjeti razlika u grafici na dx10??
tj jel se isplati instalirat win 7 zbog ove igre ili ostalih

konfa je

ATI Radeon HD 5850 1GB
i5 2,66 Ghz quadcore
4GB RipJaw Series

Hvala na odgovorima

Hidraulicar Kreso
20-05-2010, 10:00
Nećeš vidjeti preveliku razliku, ali pošto posjeduješ vrlo dobru grafičku, preporučujem da instaliraš win 7 i isprobaš dx11.

Tsaя
20-05-2010, 10:05
Da, na dx11 i max grafi izgleda odlično. Jako lepo.
Super što ima ruski !! :)

Aral
29-06-2010, 19:47
THQ Planning Metro 2033 Sequel (http://pc.ign.com/articles/110/1102694p1.html)

Mogao bi počet treći prelazak ove igre...

Deadwalker
29-06-2010, 21:37
Ja tu igru nisam jos ni jednom odigrao.
Nevjerojatno :(

Aral
29-06-2010, 21:39
Nemoj da me bruuukaš :) Ajd, odi odigrat.

Deadwalker
29-06-2010, 21:40
Samo kad polozim jos jedan ispit u cet. Netko mora i studirat :P

Aral
01-07-2010, 10:59
METRO 2033 SEQUEL TEASED (http://www.newgamenetwork.com/news/1459/metro-2033-sequel-teased/)

"First details on the 3D-capable Metro 2034"

Grim
01-07-2010, 11:02
Metro mi se čini kao premračna igra za 3D.

Mirogamemasta
15-07-2010, 00:57
Sutra pocinjem igrati ovo. Sta preporucujete... normal ili hardcore tezinu?
Da li postoji nacin da nekako mjenjam dx11 i dx9 u igri. Zelio bih vidjeti razliku.

vex
15-07-2010, 08:35
Nisam siguran no imaš u opcijama izbor dx-a , nakon kojeg trebaš restartati igru da bi primjenio promjene.

Ako zelis vidjeti razliku, slikaj si istu scenu frapsom/print screen-paint tehnikom u oba dx moda pa pogledaj.
Iako su razlike mizerno male.

Grim
15-07-2010, 08:52
Težinu odmah stavi na hardcore, prelagano ti je na normal. :)

Mirogamemasta
21-07-2010, 00:14
Isprobao sam dx11. Ne vidim nikakvu razliku osim ocitog pada FPS-a. Da bar ima nekakve vece razlike, pa ajde, ali ovako je bolje igrati na dx9 bez ikakvog trzanja.
Pretpostavljam da odjecu i slicne stvari ne mogu mijenjati.
Zanima me da li u igri postoji nekakav stash. Posto bih volio koristiti malo vise oruzja, pa da ih onda ne moram iznova kupovati, vec da ih samo mogu spremiti.
Prekrasna igra, animacije, setting i likovi unutar stanica metroa su odlicno napravljeni. Super su mi njihove price/bajke o duhovima, monsterima i ostalim anomalijama unutar metroa.
(Bas idem sa Khanom i za dlaku smo izbjegli vlak duhova. :D Odlicna ideja.)
Steta sto cijeli ugodaj kvari katastrofalan AI. Da su bar to bolje izveli.
Na hardcore difficulty su neprijatelji poprilicno ubitacni, tako da sam se dobro namucio kad sam isao do Bourbona. Prvo sam morao skinuti prvu patrolu sa nozevima, pa je bilo gadno dok nisam vidio kako se krecu i na kojem mjestu da ih ubijem kako bi sto manje ljudi primjetilo da su mrtvi.
Na kraju se ipak sve pretvorilo u divlji zapad i zavrsilo je zestokim okrsajima sa dvocjevkom. :kill:
Monstere spasava njihova sirova snaga i direktni napad. Cim te vide napadaju i to je to, iako se i njima zna nesto poremetiti pa pocnu napadati zrak.

Mirogamemasta
23-07-2010, 11:46
Zanima me da li u igri mogu naci legendarni Dragunov?
Ja cu sebi ipak staviti igru nanormal mozda, jer nemam vremena za zajebavanje. Budem jos vidio.
Jucer sam stealth pristupom ubijao 6 ljudi citavih sat vremena dok nisam napravio sve kako spada.
U normalnom FPS-u bi ih ubio za 5 min i gotovo...
Tesko je pogoditi lika u armoru sa nozem, a da mu zadas smrtonosan udarac. Moras tocno u vrat ciljati...

Aral
31-07-2010, 16:37
METRO 2033 DLC RELEASE DATE CONFIRMED (http://www.newgamenetwork.com/news/1614/metro-2033-dlc-release-date-confirmed/)

bezimeni
31-07-2010, 17:26
Solidan razlog za preći igru po treći puta .

MoD
31-07-2010, 18:43
Tako mi je žao što je nisam kupio kada je bila na onom velikom popustu na Steam-u... Inače, igru sam igrao, i naravno, jako mi se sviđa... Kupnja ide na listu stvari koje ću učiniti kada se vratim u Zagreb, skupa sa Call of Pripyat-om kojeg ću također kupiti preko Steam-a... Budući da je jedini S.T.A.L.K.E.R. kojeg nisam prešao par puta...

Grim
31-07-2010, 21:54
METRO 2033 DLC RELEASE DATE CONFIRMED (http://www.newgamenetwork.com/news/1614/metro-2033-dlc-release-date-confirmed/)
Kako jedva čekam ovaj DLC, razlog za priječi igru još minimalno 2 puta. :)

W3DR4N
31-07-2010, 22:01
Ja onda u utorak počinjem prvi put. Započeo sam igru kad je izašla, ali nikad nisam stigao odigrati.

Dania
01-08-2010, 18:32
Žao mi je što nisi :(

Grim
04-08-2010, 16:32
Još ništa od DLC-a, a trebao je jučer izaći. :(

Mirogamemasta
14-08-2010, 23:12
Jos uvijek igram na hardcore mode.
Bome sam se namucio sa prokletim amoebama. Skoro sam ostao bez municije. Ako bude vecih fajtova, ne znam kako cu dalje.
Jel zna netko, jesam li propustio priliku za Volt Driver?
Procitao sam da se moze naci u Sparti. Trazio sam tamo tu pusku i nisam je nasao. Kvragu, izgleda da sad moram loudati i traziti opet.
To je DLC... nwm...

Razzarach
15-08-2010, 00:07
Ukratko. temu igre pls.
da znam dal vrijedi bandw. ovaj novaca.

Sgt. Bull
15-08-2010, 00:30
Oke treba mi pomoć, naime zapeo sam na prelasku u četvrti chapter. Imam veoma malo zlatne municije i još manje one druge tako da sam totalno zapeo. Chapter četiri ne mogu proći ni kroz sjene (nemam nv, praktično je nemoguće bez njega) a ne mogu se ni napucavati (ili zaginem ili mi nestane municije pa opet zaginem). Postoji li igdje neka caka da se nađe municija, ukrade nv ili nešto treće? Ili moram da reloadam one prijašnje chaptere? Mrzim se :(

Mirogamemasta
15-08-2010, 10:03
Da... tu sam i ja zapeo. Gadno je bilo... cak sam razmisljao da smanjim tezinu.
Ovako sam ja presao...
(Sad sam vidio da se mozes vratiti malo. Imas dvojcu za ubiti iza sebe, mozda dobijes municiju. U nekom ormaricu je NW.)
Znaci ispadnes iz vlaka. Ugasi svjetlo. Priblizi se vlaku i skreni lijevo na onim stepenicama.
Odi dolje trebao bi vidjeti dvojcu kako razgovaraju. (Nadam se da imas nozeve sa stealth ubijanje).
Jedan od njih ti ima NW.
Kad ubijes njih ides ljevo.(Gasi lampe gdje god stignes. I to tako da puhnes u njih, ne da pucas.)
Sa desne strane su ti dvojca koji ispituju zatocenika. (Najbolje ti je da ih pustis na miru inace ces raditi misiju dodatna 3 sata kao ja.)
Odes lijevo i popnes se gore. Zaobidi cuvare i ubij sa nozem onu dvojcu koji spavaju. Odi do kraja hodnika i imas vrata kroz koja prodes i sidi dole pa malo pretrazuj.. Pokupi municiju i vrati se gore.
Ako ti se napravio savegame onda probaj proci neopazeno ako zelis. Ja sam na tom djelu poceo pucati posto nisam vidio nekog drugog izlaza. (Mislim da ti je ta desna strana bolja za napucavanje, nego ljeva. Bar je meni bila.)
Sretno!

BILI
15-08-2010, 11:47
Jos nisam igrao,ali vjerojatno cu poceti kroz iduci tjedan,jedva cekam

Sgt. Bull
15-08-2010, 15:27
Hvala microgamemasta, iza kada se vratiš imaš dvojicu da skineš (municije) i u ormariću sa desne strane imaš nightvision sa kojim je lakše proći ovo. Tys!

Mirogamemasta
15-08-2010, 15:33
E, da ... to bi zapravo bila lijeva strana onda, a ne desna.
Uglavnom napucavaj se na onoj strani koja nema vlaka. :-x Bemti objasnjavanje... di su mi slike ili mapa. :D
Najgore je ako te skuze dok si ti na nizoj razini, pa pocnu pucati sa strojnicama odozgo...jao si ga tebi onda. :D

Sgt. Bull
15-08-2010, 15:46
Ma da, dole niz stepenice kod one dvojice što pričaju i hodaju imaš silent gun i metke samo moraš malo strpljiv biti. Sada to pokušavam zdrpit ^^

Mirogamemasta
16-08-2010, 00:25
Sgt,. Bull nemoj gledati ako ne zelis vidjeti kako krajolik izgleda. (ovo je zadnja misija.)
Vec dulje vrijeme nisam vidio ovako lijep zalazak sunca u igri. (A mogao bi i ja izletit van oko 7-8 pa da pogledam pravi zalazak. :) )
http://www.pohrani.com/t/1q/8Y/4Rlrz3tM/metro2033-2010-08-15-10-.jpg (http://www.pohrani.com/?1q/8Y/4Rlrz3tM/metro2033-2010-08-15-10-.jpg)
Namucio sam se na zadnjoj misiji. Ono ispred tornja dok te okruzi hrpa howlera. Znao sam da ce mi ponestati municije. :-x
U pistolju sam imao 20-ak metaka ali je on ionako beskoristan.
Kalas 1012 - 60 metaka i automatska sacma 0 metaka.
Zapravo ni metci nisu bed, vec je problem u tome sto mi je maska bila na rubu pucanja i kad god bi me jedan mutant uspio napasti slomio bi mi masku i onda umrem zbog nedostatka kisika.
Nakon pola sata ponavljanja, uspio sam naci zamjensku masku i onda sam opalio polu-sturu do tornja. (Morao sam malo zaostajati da mi nebi suborac poginuo.)

Hrca1
03-09-2010, 12:50
E,da li itko zna kako se može manualno podešavat grafika a ne samo ono low,medium,high,very high?
Znam da se može s onim user.cfg ali ne znam šta sve ono znači?Hoće li izaći neki patch da omogući to?

Mirogamemasta
03-09-2010, 23:38
Ti bi sad bas neke kerefeke namjestao? Cemu? Il mozes igrati ili ne mozes to je sve...

Uglavnom otisao sam na Youtube i pogledao ostale krajeve. :pray: Fenomenalno su to napravili.
Stvar je u tome sto ti igra ne daje ocit izbor između jednog ili drugog kraja, vec ti nekako suptilno govori da trebas djelovati na drugaciji nacin.
Odlicno su se toga sjetili samo sto mislim da nikome nece pasti na pamet bas toSnapraviti u tom trenutku.

anatom
01-10-2010, 15:20
Igra je beton stvarno :rambo:
malo me zezala municija, ima je premalo al to daje car, i tek sam pri kraju doso do snajpera citavo vrijeme sam se napucavo sa pistoljem da sacuvam municiju za automatsku u slucaju belaja :)

Mirogamemasta
01-10-2010, 15:38
Igra je beton stvarno :rambo:
malo me zezala municija, ima je premalo al to daje car, i tek sam pri kraju doso do snajpera citavo vrijeme sam se napucavo sa pistoljemSda sacuvam municiju za automatsku u slucaju belaja :)
Sta si igrao an easy? Nema od pistolja nista na hardu. Ubijes dva lika i poslje vec moras automatik vaditi...

anatom
01-10-2010, 22:37
Nisam nikad u zivotu igro na lako, vecinom na normal ili jace. Pistolj sam koristio u zamjenu za snajper, na to sam mislio, nekako mi je najprecizniji za head shot :P

Mirogamemasta
02-10-2010, 12:40
Ja sam uvijek cekao dok ne nadem bolju verziju pistolja, nisam ih kupovao. Mozda mi je zbog toga bio preslab. Dok ja nadem bolju verziju pistolja protivnika je sve vise i vise a pistolj postaje sve manje efikasan.
Dvocjevku i automatsku sacmaricu sam koristio nekih 70% vremena. Jedino sam pred kraj morao preci na automatik jer nisam imao municije.
Automatska je malo zeznuta kod ponovnog punjenja jer za to treba dosta vremena.
Shotgun FTW. :rambo:

Bara
25-10-2010, 15:00
E ljudi ja tek ovo sad prešao :S

Uglavnom, ne mogu vjerovati kako je igra zakon i odlična, tipično ruski/ukrajinski (:D), fascinira te svojom grafiketinom, originalnom pričom i idejom te hrpom detalja. Na nekom području zakaže dakako, za mene je to usitinu naglo usporavanje pri kraju igre, mislim na pucanje one bio mase (iako sve je po romanu, kojeg čitam već dobrih mjesec dana i pročitao 3 chaptera, ono, I'm taking it slow, chapter po tjednu).

Genijalna igra, koja je po meni čini se dosta nezapaženo prošla u gamerskoj publici. Svi zaigrati obavezno, posebno fanovi post-apokaliptičnog i stalkerskog ugođaja i atmosfere.

Deadwalker
25-10-2010, 19:02
Metro 2033 je još jedan dokaz da danas se na istoku rade najbolje pucačine, a ne ova konzolaska smeca tipa CoD ili MoH.

Bara
25-10-2010, 19:11
A nec!

Ja ono jednostavno nisam mogao vjerovati svojim očima neke dijelove, ono svjedočim jednoj od najboljih pucačina ikada a nitko mi je nije preporučio :)

Deadwalker
25-10-2010, 19:13
A ono, samo si trebao prelistati proslih 40 stranica :)

Bara
25-10-2010, 19:28
Sinko upravo pogledao drugi kraj :S!!1

Ne znam što bih rekao, još mi samo preostaje da pročitam knjigu i uvjerim se u autentičnost.

DJ Not Nice
26-10-2010, 01:38
Kako si završio igru, odnosno, koji kraj si imao?

Ja sam sve što sam radio mislio da radim za dobrobit preživjelih, kad ono, sve sam naopačke radio ^^
Ekstra kewlna igra, i dalje ne vidim što frendovi vide u Singularty-u, inače, svima je bljutav M2033.

U ekstra očekivanju sljedećeg nastavka!

Bara
26-10-2010, 13:16
Imao sam onaj "lošiji" kraj. Inače i ja sam radio sve za dobrobit preživjelih, iako, dogodilo mi se dvije stvari koje mi se možda nisu trebale dogoditi :). Popeo sam se na krov na levelu Outpost i htio sam poslati onu radijsku poruku, i znao sam da nešto trebam uraditi, ali onda me počeo salijetati jedan demon pa sam se sputio nazad i nastavio :D, i da kad mi ona majka onog djeteta ponudi metke zato što sam ga spasio uzeo sam metke jer sam bio u oskudici...

Ma kakav Singularity... sinko, čitam sad i knjigu Metro 2033, znam da misliš da je to stvarno reći ali, knjiga mi je bolja od igre. A i ja navijam za Metro 2034 također.

demetrius
26-10-2010, 13:53
ja stao igrat jer recimo moram ubit 15 ljudi,ubije me 14 pa moram sve ispočetka,odnosno ne mogu sjevat kad ja hoću nego moram doć do oni debilnih chekpointova ali je velikii plus da mogu mjenjat težinu unutar igre.

DJ Not Nice
26-10-2010, 14:36
Yeah, i ja sam imao "loš" kraj, isto kao i ti, napao me demon i pobjegao sam u zgradu.
Jest da sam ga kasnije ubio sa sticky granatom ^^
..no opet, zaboravih se vratiti i pustiti poruku.

Hmmm, nisam uzeo metkiće, no također nisam još neke stvari napravio..

Unaglavnom,
bilo bi lijepo kad bi se u nastavku nekako odrazio završetak 1. dijela.

Nisam još pročitao knjigu, a tjeram se već o-ho-ho mjeseci, no budem se potrudio ovaj tjedan zeti jednu.

Grim
26-10-2010, 15:24
Knjiga je mnogo bolja od igra, definitivno pročitaj. :D

*Fila*
11-01-2011, 16:09
Igra je epik...tek sad uhvatio priliku odigrat...Tek sam na 4. chapteru, ali je premoćna atmosfera, grafika ma sve za 10. Koliko ima chaptera? :)

*Fila*
11-01-2011, 18:03
Wow počupao sam i ovo malo kose što imam na tom 4 chapteru....dok sam se prošuljao debilima...prije neg oni onog smaknu tamo psolušao što kaže i išao njegovim putem, ispod mosta po cijevima...a onda izađeš direkt kod reichovaca..i dobro nekako pređem ali sad dođem do vožnje onim autićem i do djela kad me spizdi panzer i omdah nakon toga viče mi enemies in front i dođem do malog njihovog outposta i tamo me uvijek ubiju, ne stignem ni jendog vojnika ubit uvijek me ubiju, ne razumijem di je caka kojeg god ubio uvijek me raznesu,,,iritantnih djelova svakako ima. :-x

Kenyi
11-01-2011, 18:24
Ajd, barem smo sve mogli razumjeti u recenici pošto je smislena.

*Fila*
11-01-2011, 20:12
Ajd, barem smo sve mogli razumjeti u recenici pošto je smislena.
Nisam ti ja kriv što te limitacija sprječava da shvatiš.

wildje
11-01-2011, 20:18
Ili tvoja gramatika.

Maloki
11-01-2011, 20:38
Ja sam shvatio post, ne znam zašto vi niste.

wildje
11-01-2011, 20:47
Shvatio sam i ja, ali je Fila zbilja pristojno odgovorio, a bome mu Kenan dobro veli.

*Fila*
11-01-2011, 21:06
I dalje ne vidim u čemu je problem...možda je malo zdrljano napisano, ali tko je igrao znat će di imam problem. Umjesto da se ignorira odma se bahati pa moram vratiti istom mjerom... Ipak sam nekim čudom prešao i zapeo sada u Black Stationu...nikako se prošuljat tamo, a kad me jedan vidi odma znaju svi stražari u cijeloj Moskvi gdje sam...malo smješno,al dobro :)
Koliko chaptera ima može li itko molim Vas reći?

Grim
11-01-2011, 21:31
Ima sedam chaptera.

*Fila*
11-01-2011, 22:10
Ima sedam chaptera.
Hvala. Sad sam u knjižnici prokletoj i oni veliki me satiru, ode sačma ode revolver, još mi ostade ona stišana strojnica...:(
Ammo u ovoj igri je rijedak ko sredozemna medvjedica :(
ali zakon je zato

Stormcrow
12-01-2011, 21:53
ne znam da li spoilam...

ne moras trositi previse ammo-a na njih, samo kad se pojave, pokusaj se okrenuti prema njima, i idi polako unazad... ne napadaju kada ih gledas, samo ako okrenes ledja :D

*Fila*
12-01-2011, 22:49
ne znam da li spoilam...

ne moras trositi previse ammo-a na njih, samo kad se pojave, pokusaj se okrenuti prema njima, i idi polako unazad... ne napadaju kada ih gledas, samo ako okrenes ledja :D
E da sam to prije vidio...ja spisakao sve na njih budala...i na kraju dođe cimer i veli kolji fila kolji nožem pa sam ih noževima gađao...uh koje bitke za kurac mogao sam fino samo proći...a dobro sad sam u d6 onoj ratnom bunkeru što već...:)
Hvala na savjetu ipak :)

*Fila*
12-01-2011, 23:27
Uh kakva igra....Ne znam koji sam završetak dobio, ali je odlično. Malo me naživciralo ono kamenje i one gluposti, ali je dobro uklopljeno u igru... Predivna igra, puna akcije i zanimljivosti....premoćno. :pray:
Preporuke svima ;)

Forengner
12-01-2011, 23:29
Kako mislis ne znas koji si zavrsetak dobio?
(saljem ti pp sa opisima zavrsetaka,pa ces ti vec znati da li si dobio dobar ili los)

*Fila*
12-01-2011, 23:35
Kako mislis ne znas koji si zavrsetak dobio?
(saljem ti pp sa opisima zavrsetaka,pa ces ti vec znati da li si dobio dobar ili los)
Mislim Vi ste navodili neke pa ne znam, ja sam dobio da ubijem raketama one dark kurce, spasim ljude...kad mi je ženska davala metke uzeo sam jer sam pokvaren i treba mi novaca , pustio sam onu poruku slučajno jer sam se penjao gore da ubijem ninja stylom one dibije unutra...ne znam ugl di sam mogao pomogao sam

Forengner
12-01-2011, 23:37
'Los kraj' tojest,ako nisi ustogljeni Americki pacifista homo,dobar kraj.Spaljuj smrdljive crne!!Spaljuj tovaris!!

*Fila*
12-01-2011, 23:41
'Los kraj' tojest,ako nisi ustogljeni Americki pacifista homo,dobar kraj.Spaljuj smrdljive crne!!Spaljuj tovaris!!
Ma naravno. Cijelu igru se zajebajem sa njima i sad da ih pustim da žive...šta sam iša u onaj bunker prokleti i za što su dali život stefan i boris...
Sve i svemu moćna igra...cijelo vrijeme štedim municiju a na kraju je i ne treba pa mi žao što sam se navikao štediti :)
Oružje igre svakkao ona stišana ssv ne znam jel se tako zove te bacajući noževi. :)
Imali riječi o nastavku?

Forengner
12-01-2011, 23:46
Dont know.Mozda.Ideja je ok,btw:procitaj i roman,ako ti se igra dopala,u roman ces se zaljubiti.

Grim
13-01-2011, 09:40
Problem je nabaviti roman, nema ga u Algoritmu niti u Profilu, niti u lokalnim knjižarama. Ja ga nastojim nabaviti već duže vrijeme, ali ništa.
Naručivati sa Amazona, mi se jednostavno neda.

Kenyi
13-01-2011, 09:52
Pricekaj sajam knjige.

dampu
23-01-2011, 14:07
Kažu da je knjiga bolja od igre... iako je igra bila odlicna, pogotovo onaj chapter sa librarianima..jedva cekam nastavak ako ce izaci, imaju metro 2034 pa mozda naprave.

Kadamon-sama
23-01-2011, 22:20
Problem je nabaviti roman, nema ga u Algoritmu niti u Profilu, niti u lokalnim knjižarama. Ja ga nastojim nabaviti već duže vrijeme, ali ništa.
Naručivati sa Amazona, mi se jednostavno neda.

Odeš na Amazon, nađeš knjigu koju želiš, zapišeš ISBN broj sa "product detailsa" odeš u Algoritam i kažeš im da ti naruče, nema poštarine jedino čekaš nekoliko tjedana, ako imaš sreće doći će ti za nekih 2 tjedna ako ne, ja prosječno čekam nekih 3-4 tjedna knjige/mange koje tako naručujem

Grim
24-01-2011, 09:45
Živim u Rijeci, tamo nema Algoritma.

Kenyi
24-01-2011, 09:59
Nedavno na sajmu knjige je kod nas bio Metro 2033 na svakom cosku, tako da ono, pricekaj i ti.

Čux
11-02-2011, 19:38
Kolko god mi je igra bila zakon, upravo sam proguto knjigu i moram reć da pwna igru. Moje preporuke !

DJ Not Nice
11-02-2011, 19:51
Ja je nigdje ne mogu pronaći..buk.

snowblind
11-02-2011, 20:08
Kolko god mi je igra bila zakon, upravo sam proguto knjigu i moram reć da pwna igru. Moje preporuke !

Odakle nabavio, naš prijevod il?

Aral
11-02-2011, 20:09
Nabavio na engleskom, pročitat ću obavezno, skroz sam zaboravio na ovo. Možda i igru još jednom odigram.

Čux
11-02-2011, 21:21

Odakle nabavio, naš prijevod il?

prek amazona sam mrknuo, na engleskom fkors. da sam i prijevod našo opet bi rađe eng uzimo.

Kenyi
11-02-2011, 21:23
Zar nema na njegovom blogu, metro 2033 i svi nastavci na engleskom ?

Čux
11-02-2011, 22:22
bile su ruske verzije kolko se sječam, neznam dal su stavljali eng varijante. Al čitat tak neš na monitoru mi nema smisla, a printat još manje.

Nightyx
15-02-2011, 16:09
Kolko otprilike treba sati da se predje igra?

Forengner
15-02-2011, 18:05
10+ Rekao bih,pod uslovom da hoces da uzivas u svakom detalju igre,a ako hoces da projuris kao nenormalan,8h.

Mirogamemasta
15-02-2011, 22:43
Ovisi i na kojoj težimi igras. Ja sam na hardcore težini izgubio 2 sata na jednom djelu a da ništa nisam napravio. (Tj. pokušavao sam na stealth preći jedan dio staze pa mi je dulje trebalo dok nisam odradio sve kako spada.)

Nightyx
15-02-2011, 23:28
igram na medium...ugl tak sve igre, samo cod igram na hardened...a kad ga predjem onda opet prelazim na veteran :P

Aral
18-02-2011, 19:06
Baš čitam knjigu, pročitao par strana i fakat je fenomenalno :pray: Nešto sam pročitao na netu da i film dolazi...

dampu
04-04-2011, 20:45
Odlična je knjiga počeo sam je čitati prije koji dan...
Ima puno detalja i uvuče se pod kožu..

bezimeni
17-04-2011, 08:03
Izgleda da nam stiže nastavak...po imenu rekao bih prije ekspanzija nego nastavak .Jedva čekam .Prvi dio odigrao dva puta a mogao bih i ponoviti iskustvo .

Klik (http://www.hcl.hr/vijesti-metro-2033-last-light-5688-27.html)

Deadwalker
17-04-2011, 10:10
Jos nisam igrao Metro, vec mi stoji na Steamu valjda godinu dana :(

W3DR4N
17-04-2011, 10:13
Ne isplati se. Bugovito, zamorno, osjetna jeftinoća u izradi. Nešto kao linearni Stalker. Ukrajinci jednostavno nisu za izradu igara.

Deadwalker
17-04-2011, 10:14
Ukrajinske pucačine su tema gdje se ti i ja žešće razilazimo. :)

bezimeni
17-04-2011, 11:06
Odigraj .Šteta je propustiti .Konzolaški stalker ali ipak stalker a samim time bolji od svih ostalih pucačina .

Čux
17-04-2011, 11:20
meni je te 2 igre glupo uspoređivat opće. I nebi nikako mogo reć da je jedna daleko bolja od druge. U mehanici se razlikuju, al ako nekome setting leži uživat će u obje bez obzira na izvedbu.,

Golko god stalkera obožavo, Metro mi je čak i bolje sjeo.

*Fila*
17-04-2011, 11:27
Ne isplati se. Bugovito, zamorno, osjetna jeftinoća u izradi. Nešto kao linearni Stalker. Ukrajinci jednostavno nisu za izradu igara.
Ni jednog buga nisam vidio u dva prelaska. Uopće ne, dobra je priča i uvijek te nečime iznenadi. Jeftinoća, bolje jeftino i ok, nego skupo kao crysis 2 pa onda smeće. Ukrajinci su samo za prodaju žena u bijelo roblje da-