Pogledaj cijelu verziju : Logitech G27
U prodaji se pojavio nasljednik već legendarne G25-ice.
Radi se o volanu s još boljom mehanikom, s više tipaka za lakše asociranje kontrola.
Cijena volana je između 2500 i 3000 kuna.
Ima li koji sretnik da nam dojmove prenese iz prve ruke.
http://www.tecnologiait.com.ar/wp-content/uploads/logitech-g27.jpg
LOL, koja cijena. Skip :D Al inace je zvijer!
Sickmanno1
17-09-2009, 08:07
Aral...reci zeni da ti to kupi za rodendan :D
Gwinu pali :)
cham3leon
17-09-2009, 08:15
Đizs. A cijena G25 - ice je još uvijek oko 2500 kn. Nadao sam se da će možda malo pojeftiniti :oops:
Kad bih bio malo rastrošniji pa da kupim G25, a za PC izađe Gran Turismo 5, mislim da mi više ništa ne bi trebalo u životu.
Aral...reci zeni da ti to kupi za rodendan :D
Gwinu pali :)
Vec sam rekao, pa mi je rekla da prvo njoj moram nes kupit, u vrijednosti toga kaj cu uzet pa da tek onda mogu dobit volan, sto nas dovodi do toga da joj moram kupit nes za 2-3k kuna xD Mislim da cu ipak uzet onaj volan za 500kn, jeftinije je :D
Đizs. A cijena G25 - ice je još uvijek oko 2500 kn. Nadao sam se da će možda malo pojeftiniti :oops:
Kad bih bio malo rastrošniji pa da kupim G25, a za PC izađe Gran Turismo 5, mislim da mi više ništa ne bi trebalo u životu.
G25 je već više od godine dana 1800 kuna.
cham3leon
17-09-2009, 09:24
A na VeMil.hr stoji cijena 2500 kn. Ili nisu updateali web stranicu, ili su ga precijenili
http://www.protis.hr/artikl.aspx?id=7320&servisID=1
cham3leon
17-09-2009, 10:35
Našao sam još bolju ponudu:
http://www.njuskalo.hr/informatika-sve-ostalo/logitech-g25-oglas-629992
Tko jako voli vožnje i kupuje volan, sad je prilika.
Ma preskupo, kupim si onaj za 350kn i vozim. Dvije tri igra kaj cu igra sasvim dovoljno ^^ Al nije ne bi imao ovo cudo.
cham3leon
17-09-2009, 11:42
E, e, e, bolje nemoj. Kad kupuješ volan, treba odrešiti kesu i posegnuti za nečim kvalitetnim, jer volani od 200 - 300 kuna obično spadaju među manje kvalitetne, a na takvim se stvarno ne da voziti.
Znam jer sam svojevremeno već imao jedan Geniusov koji se brzo pokvario, a nisi ga nikad smio držati točno na sredini jer je nasumično trzao u lijevo. Cijena: 300 kn.
Zatim sam imao neki volančić od nekog žnj proizvođača (200kn) koji se lijepio za stol vakumskim kapicama. Loše. Da bih vozio morao sam ga prvo zalijepiti izolirkom za stol, a ionako je bio toliko neprecizan da bi se njime eventualno mogao voziti neki rally.
Ma kuzim da, al gledao sam Logitechov, u vemilu...355kn je. Ima neki i za 500 i nesto mislim. Al dat 3k kuna je izvan svake ludosti, za 2-3 igre samo. Radje kupim novu maticnu, proc, ram...
cham3leon
17-09-2009, 11:50
I ako je Logitechov može biti slabije kvalitete. Mislim da znam na koji volan misliš, ako nema ff, onda sam siguran. Ako nađeš koji Logitech sa force feedbackom za otprilike tu cijenu, mislim da bi to bio dobar izbor.
Volan je malo sofisticiraniji uređaj od gamepada, pa traži malo veće ulaganje.
Optimalan uređaj je Logitech Driving Force Pro.
Ima sekvencijalni mijenjač, okret od 900° (većina ima tek oko 240°, čak i MOMO primjerice), pune Force Feedback efekte.
I tako koristi G25 drivere.
Cijena mu je oko 800-900 kuna.
E vidis, to je vec malo pristupacnija cijena, o tom bi vec razmisljao. Nego, kak se to cudo spaja na komp, preko samo jednog usb-a, neki poseban adapter za struju ima ili kaj? Nisam to nikad imao pa ono...
Spajanje i dodatni izvor električne energije ovisi o samom volanu. Različiti proizvođači imaju drugačija rješenja.
Najuobičajenije spajanje jest povezivanje pedala u kućište volana serijskim portom, te zatim iz volana u PC preko USB sučelja. Bez dodatnog strujnog kabela ili adaptera.
Ok, tak sam i pretpostavljao. Kasnije samo spicis drivere i to je to.
Naravno.
Driving Force Pro je inače volan za Playstation 2, iako se spaja preko USB sučelja.
Kasnije je tek dodana PC podrška. Stoga, volan ne dolazi s instalacijskim diskom. Rješenje je skinuti G25 drivere za odgovarajući OS. Skineš i Profiler ako želiš, no krajnje je nepotreban.
Constantine
17-09-2009, 12:49
3k kuna za volan :(
ne bi to nikad kupio.
Niko Bellic
17-09-2009, 13:49
Dzaba ti sve to ako nemas dobar polozaj za sjedenje dok vozis...
Sickmanno1
17-09-2009, 14:01
I daba ti taj volan ak nemas 30" LCD i karoseriju od kartona...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.