Log in

Pogledaj cijelu verziju : z 5500 zuje

MTF*
12-09-2009, 10:40
Daklem, jucer mi usred slusanja glazbe pocelo strasno zujat kroz sve satelite...
pustio sam nek se malo ohladi i nakon 1h je radilo ok, danas isto...
no opet zuji al ovaj put ne prestaje, cak i kad nisu ustekani u pc zuje...
help? :(

Bartuc
12-09-2009, 12:44
Makni mobitel od zvučnika :D

Nosi ih na servis, uopće nebi razmišljao kada bi bila riječ o tako skupom proizvodu.

Jedino možeš probati softwareski smanjiti glasnoću na kojih 60 %, da nije riječ o kakvoj distorziji zbog umjetnog pojačavanja.

PS: Koliko je jako zujanje kada kažeš da zuje i kada nisu uštekani? Možda je loše izoliran sustav, trebao bi ga zaštiti metalnom trakom ali to nemoj solo raditi. To je čest problem loše dizajniranih pickupova kod gitara...

MTF*
12-09-2009, 13:07
jako zuje :D
softwareski mi u wmp ne prelazi 50% i onaj main sound isto...
onda cu servis, cito sam malo po drugim forumima i kazu da bi kupnjom boljeg osiguraca rijesio stvar (jer kao da ovaj od loga zna otic cesce)...

"man tell u a good advice... i too have a set of z5500 at home blew almost 5 to 10 fuses a year... in th end i bought a belkin ups (u can get one for 45 at umart) works like a charm after that... i just assume that z5500 has a bad fuse...so just "add a better fuse" a ups.."

12-09-2009, 17:56
Taj fuse nema veze sa šumovima vec sa samom strujom aka elektronikom i mjenja se samo kada ti otidu ledice,ekran nema osvjetljene ili kad zvucnici uopce ne rade.

Provjeri sve kablove i rekonektiraj ih...također ti mora biti jasno da apsolutni svi zvucnici trebaju biti spojeni iza suba.Ako samo jedan nije spojen zna se dogadati da dolazi do velikih problema koliko god to smijesno zvucalo.

Takoder nisi spomenuo jel imas intergriranu zvucnu ili neku koju si nabavio posebno?

MTF*
12-09-2009, 18:02
audigy se, s modom za x-fi...
sad cu jos jednom iskopcat i spojit...
no problem je kad pojacam malo glasnije, onda dolazi do pucanja i kad se ohladi 1h, do 50% glasnoce je ok...
ko da ga nes muci...

12-09-2009, 18:05
Moze bit jakooo do zvucne...jel se isto događa i kod igara i kod mjuze i filmova??

Ako da...prvo probaj izvadit tu zvucnu...pa instaliraj drivere od integre....da izbacimo probleme sa audigijem i mogucim problemima sa latencijama PCI slota na kojem je zvucna...jer se zna dogodit da to sere...

Ako ni to ne pomaze budi siguran 100% da je problem hardwerske prirode u samim zvucnicima i jedino im preostaje servis.

MTF*
12-09-2009, 18:11
bio sam probo i reinstall drivera za zvucnu, no nije pomoglo...
btw do sad nisam imo problema, a imam ih hmm, 2 mjeseca mozda, ne pamtim...
i prosli vlasnik je imo tu zvucnu :P
ali ok, probat cu s integrom...

PS nisam igre i filmove probavo, nisam ih bas htio mucit, radje ih drzim na tiho sad :D

Don Kihot
12-09-2009, 20:30
U kakvom je stanju adapter od zvučnika?
Uzmi multimetar i izmjeri kakav napon daje na izlazu.
Ako ti šara i ima veće odstupanja od 3-4%, mjenjaj ga.

12-09-2009, 21:18
U kakvom je stanju adapter od zvučnika?
Uzmi multimetar i izmjeri kakav napon daje na izlazu.
Ako ti šara i ima veće odstupanja od 3-4%, mjenjaj ga.

Adapter nema veze s tim.Radim u logitech supportu tak da dobro znam ;)

MTF isprobaj kaj sam ti reko pa cemo dalje..

MTF*
15-09-2009, 21:27
ne rade ni u drugoj zvucnoj, niti na mp4 playeru...
kad jako pojacam puknu...
to je pod garancijom?

Niko Bellic
15-09-2009, 22:36
Jesi to od nekog freaka kupio polovno? :|

MTF*
15-09-2009, 22:48
avr freak sa pcp, frend od amd/doctor freaka...
ali nije do njega, tako je uredno sve bilo spakirano i ocuvano, jos i garanciju imam...
sumnjam da je decko kriv ;)

15-09-2009, 23:04
Onda reklamiraj...

Niko Bellic
15-09-2009, 23:09
avr freak sa pcp, frend od amd/doctor freaka...
ali nije do njega, tako je uredno sve bilo spakirano i ocuvano, jos i garanciju imam...
Pa zasto onda tu mudrujes. Ja se sjecam da je bila spominjana neka garancija preko tog lika koji ti je to prodao pa sam ti htio predloziti da ga nazoves i pitas sta dalje. Nek Doctor Freak nabavi broj...

MTF*
15-09-2009, 23:22
a htio sam prvo vidit jel se da nekak rjesit, jer nije bas da mi se da nosit kutiju od 35kg do vemila...
ali ok, hvala na pomoci, ide u vemil...

15-09-2009, 23:25
[quote="MTF*":1dgq0f2o]avr freak sa pcp, frend od amd/doctor freaka...
Pa zasto onda tu mudrujes. Ja se sjecam da je bila spominjana neka garancija preko tog lika koji ti je to prodao pa sam ti htio predloziti da ga nazoves i pitas sta dalje. Nek Doctor Freak nabavi broj...[/quote:1dgq0f2o]

Ja nemam s tim ništ..lik mi je sused...dal sam preporuku jer su zvucnici bili doslovno novi...očuvani...i to je to...

Niko Bellic
15-09-2009, 23:29
Pa nabavi broj decku. Kao da ti je to tesko? Pomozi covjeku, Bog ce ti platit. :wink:

MTF*
15-09-2009, 23:36
pa imam ja garantni listic iz ve mila :D