Log in

Pogledaj cijelu verziju : Opera 10

Stranica : 1 [2] 3

Aral
23-02-2010, 11:47
Može se skrolat, kak učitava tak se skrola. Al inače, mislim da je to cjepidlačenje, tim se sigurno ne mjeri kvaliteta nekog browsera niti je nešto što bi bilo relevantno u surfanju. Al svatko ima svoje "mušice" ^^

Grim
23-02-2010, 14:50
ne kužim bartuca kad kaže da ne može scrollati dok se stranica cijela ne loada; ja mogu odmah scrollati...

Chrome ima kašnjenje od cca sekunde ukoliko klikneš link i iste sekunde počneš scrollati (na PCPlay forumu probaj), dok Opera i Firefox čim klikneš možeš scrollati. Tako da to full ubrza surfanje te je brzina uvjerljivo na Operinoj i nešto manje uvjerljivo na FF-ovoj strani :D
Kod mene Chrom nema takav problem. :P

Bartuc
23-02-2010, 14:55
Da, a ja ga jedini imam na 2 različita kompa :roll: Možda ne kužite o čemu pričam :D

Constantine
23-02-2010, 15:09
ma to je u njegovoj glavi.

Grim
23-02-2010, 15:11
Da, a ja ga jedini imam na 2 različita kompa :roll: Možda ne kužite o čemu pričam :D
Najvjerovatnije je da si samo cjepidlaka. :P

Slayer
23-02-2010, 15:12
meni je najnoviji IE bas super ali opera mi je bolja, neznam zasto svi koriste firefox jel nije uopce nesto posebno, opera i IE su 100x pouzdaniji od firefoxa, za IE mi je jasno ali zasto rade web stranice za firefox, neznam zbilja...

IGoR_2803
23-02-2010, 21:13
meni je najnoviji IE bas super ali opera mi je bolja, neznam zasto svi koriste firefox jel nije uopce nesto posebno, opera i IE su 100x pouzdaniji od firefoxa, za IE mi je jasno ali zasto rade web stranice za firefox, neznam zbilja...

lol... ajde da si rekao bilo što drugo, ali da je nešto pouzdanije od firefoxa ne bih rekao... firefox glavni adut je upravo to što je iber pouzdan jer se većina, ako ne i svi siteovi rade za njega + IE...

Slayer
24-02-2010, 15:12
meni se je firefox pokvario dok nisam reinstaliro windowse, naravno pokuso sam ja i ponovo reinstalirati, brisat registry ali firefox nije radio, IE i opera(opera se zna scrashat cesto, to je istina) jesu...

IGoR_2803
24-02-2010, 23:04
meni se je firefox pokvario dok nisam reinstaliro windowse, naravno pokuso sam ja i ponovo reinstalirati, brisat registry ali firefox nije radio, IE i opera(opera se zna scrashat cesto, to je istina) jesu...

zaključak - firefox je smeće... tako bi wedran rekao... :hangin:

Bartuc
25-02-2010, 15:18
Opera v10.50 Beta 2S- Download (http://www.opera.com/browser/next/)

- polako ali sigurno se brusi ovaj, nadajmo se, dragulj :pray:

PS: Jučer je izašla...

Highlights:

- Skin work, and tweaked styling of internal pages (opera:* and error pages)
- Improved opera:config
- Improved overlay authentication dialogs to avoid spoofing
- Context menu fixes
- Basic Web Storage user interface
- Lots of crash fixes
- Widgets fixes

Changelog

User Interface
Fixed Bug DSK-282833 (Crash when restarting Opera with "Manage bookmarks" and one more tab open)
Fixed Bug DSK-275547 (Make it harder to spoof overlay dialogs)
Fixed Bug DSK-245665 (Mail: Crashed holding backspace while typing a message)
Fixed Bug DSK-279798 (Clean up dialogs and internal pages to remove Java references and fix layout)
Fixed Bug DSK-280917 (Two new strings needed for One O-Menu)
Fixed Bug DSK-275537 (Chinese IME causes opera to crash when typing on tieba.baidu.com)
Fixed Bug DSK-281666 (Crash when saving the same file twice using Links panel)
Fixed Bug DSK-277118 (Save as type list in save as dialog duplicated every time dialog is used)
Fixed Bug DSK-276912 (Remove from toolbar not working when the appearance dialog is open)
Fixed Bug DSK-281651 (Crash when clicking help in startup dialog)
Fixed Bug DSK-282072 (Webfont crash)
Fixed Bug DSK-222246 (Typed history is not set to zero when history is set to zero)
Fixed Bug DSK-278062 (File icons in the download dialog are stretched)
Fixed Bug DSK-280860 (Crashlog dialog setting not working)
Fixed Bug DSK-279573 (Ctrl+T shortcut gone from File menu)
Fixed Bug DSK-282106 (Esc does not reset address bar, close address bar dropdown, or close the search bar)
Fixed Bug DSK-282091 (Private Browsing text missing a space)

Core
Upgraded Carakan (including numerous crash fixes)
Crash fixes
Fixed Bug CORE-26982 (Web Storage core work for 10.50 desktop release): New backend for webstorage with improved performance
Fixed Bug CORE-27366 (Background color not drawn when the url is specified)
Fixed Bug CORE-27888 (Crash reading className.baseVal)
Fixed Bug DSK-277982 (Flash crash on some sites)

Skin
Added two new settings to the skin: "Dim Disabled Backgrounds" and "Glow On Hover"
Improvements to tab cycler, adding transparency
Improvements tab hover thumbnails
Fixed Bug DSK-273378 (Change splitters to be only 1px visually, but with 3-6px hit area)
Fixed Bug DSK-278114 (All text in Settings/Preferences invisible in many custom skins)
Fixed Bug DSK-280857 (Incorrect tab layout during close animation)
Fixed Bug DSK-278729 (MDI buttons appear when clicking under minimize and restore)
Fixed Bug DSK-279408 (Dragging a restored tab to a new window mixes browser chrome)
Fixed Bug DSK-278466 (No context menu on the status bar)
Fixed Bug DSK-276372 (Minimized tabs don't resize to window when activated)
Fixed Bug DSK-277904 (Tab dragged from non-maximized Opera to maximized Opera not displayed correctly)
Fixed Bug DSK-273427 (Improve the skin of overlay dialogs)
Fixed Bug DSK-279547 (Buggy hovered transfer attention state)
Fixed Bug DSK-279548 (Buggy hovered mail attention state)
Fixed Bug DSK-281894 (Check spelling icons can be confusing)

Context Menus
Fixed Bug DSK-277413 (Mail: Wrong context menu for compose window)
Fixed Bug DSK-267688 (Turbo: Reload images in high quality needed)
Fixed Bug DSK-279520 (Unite: Right-click menu missing from path field in unite properties dialog)
Fixed Bug DSK-278753 (Opera crashes on Insert -> Horizontal line)
Fixed Bug DSK-281655 (Crash when selecting "Opera Web Mail" or "Mail.ru" in e-mail client selection)
Fixed Bug DSK-277872 (Longdesc link goes to wrong URI)
Fixed Bug DSK-278714 (Wrong context menu in documenteditable when selecting text)
Fixed Bug DSK-278471 ("Insert Note" from the context menu is disabled)
Fixed Bug DSK-277806 (Image description (longdesc) always shows up in image context menu)
Fixed Bug DSK-274510 (Context menu not working in Speed Dial search box)
Fixed Bug DSK-279347 (Opening and closing context menu with keyboard brings it up again)
Fixed Bug DSK-279226 (Many items are greyed out in the image context menu)

Web Storage
Fixed Bug DSK-275553 (Warnings about quotas for web storage)
Fixed Bug DSK-275552 (Add opera:webstorage and opera:webdatabases to autocomplete list)
Fixed Bug DSK-275845 (Integrate webstorage in Delete private data)
Fixed Bug DSK-275942 (store data in neat sub-folder under profile for web storage): folder is "pstorage"
Fixed Bug DSK-275551 (Missing stylesheet for web storage)

Unite
Tweaks and improvements to bundled Unite Applications
Fixed Bug DSK-271394 (Crash on toggling account creation section in Unite configure dialog after logging in once)
Fixed Bug DSK-280639 (When upgrading on the first run of an application, the resource folder selected isn't saved)

Widgets
Crash fixes
Fixed a memory leak
Reverted Fix to Bug DSK-279897 (JS alert is not triggered from widget)
Fixed Bug DSK-279022 (Right clicking widget to bring up context menu crashes the widgetruntime)
Fixed Bug DSK-282647 (Always on top for widget in application mode crashes widget)
Fixed Bug DSK-275625 (Widget freezes when RMB is clicked)
Fixed Bug DSK-277599 (Install Wizard is not launched if selecting open with opera on download dialog)
Fixed Bug DSK-276908 (Opera icon is presented for any widget on it's task bar representation)
Fixed Bug DSK-278995 ('Save Link', 'Save Image' and 'Use Image on Desktop' context menu item's do not work in Widgets)
Fixed Bug DSK-281571 (Widget uninstall dialog should be translatable)
Fixed Bug DSK-281605 (Closing widget using taskbar representation do not close widget's process)
Fixed Bug DSK-280887 (Unable to open widgets from panel with non latin font in widget's name)
Fixed Bug DSK-271445 (It is possible to minimize widget that has always below mode enabled)
Fixed Bug DSK-280482 (Default button should be Cancel for uninstall dialog)
Fixed Bug DSK-278537 (resizeTo() resizes to wrong size if widget uses application mode)
Fixed Bug DSK-280478 (Right clicking changes skin of Analog Clock widget)
Fixed Bug DSK-280861 (It is possible to minimize widget that has Always on Top mode enabled)
Fixed Bug DSK-272298 (Incorrect buttons display, when widget window has less than 89px width)
Fixed Bug DSK-277054 (Second mouse click on text/textarea input activates widget's context menu)
Fixed Bug DSK-272305 (Zoom doesn't work correctly)
Fixed Bug DSK-281496 (Widgets launched as html files)
Fixed Bug DSK-277379 (Impossible to minimize widget by clicking on its representation on taskbar)
Fixed Bug DSK-279806 (WCB - cursor should change its shape while hovering "move" button)
Fixed Bug DSK-279807 (WCB: drag item should be wider)
Fixed Bug DSK-280852 (WCBs disappear when opening settings menu)
Fixed Bug DSK-271720 (Widget fails to get the focus(restore) on on clicking the shortcut when the wiget is running)
Fixed Bug DSK-277580 (Widget icon is not created from JPG file)
Fixed Bug DSK-279032 (Icon is not displayed for widget if it is in locale/icon.gif path (W3C Compability issue))
Fixed Bug DSK-279034 (Icon is not created if it is in widget's root path (W3C Compability issue))
Fixed Bug DSK-280858 (Replace string "by" with "by %s" (eg. for widget author))
Fixed Bug DSK-270579 (Widget Export Wizard - width of widgetlist changes when expanding advanced options)
Fixed Bug DSK-268017 (window background is transparent after minimize and restore of zoomed in/out widget)
Fixed Bug DSK-271872 (widget is opened out of viewport after instalation)
Fixed Bug DSK-276334 (Zooming widgets using keyboard shortcuts doesn't work)
Fixed Bug DSK-276081 (Icons are not created if file icon is stored in subfolder.)
Fixed Bug DSK-278382 (widgets can not connect)
Fixed Bug DSK-277302 (Ctrl + Mouse Middle button does not restore window size to original size)
Fixed Bug DSK-270768 (Zooming widget with shortcuts works only in fullscreen mode)
Fixed Bug DSK-269080 (no warning about wrong character "/" in widget path)
Fixed Bug DSK-276076 (Hyphen is misaligned in What are Opera Widgets popup)
Fixed Bug DSK-277654 (Cannot use delete key in the form field)
Fixed Bug DSK-276464 (Delete button does not work in Customize install textfields)
Fixed Bug DSK-281417 (Widgets: add support for error console)
Fixed Bug DSK-281541 ("more.." button on install wizard tooltip for "What are opera widgets" should link to http://www.opera.com/widgets/start/)
Fixed Bug DSK-251519 (Widget generic icon needed)

Windows
Vista/7 style title bar integration on XP, when tabs are on top
Fix for titlebar flickering issue when resizing on XP
Fixed Bug DSK-268163 (Firewall alert when starting Opera on Windows 7)
Fixed Bug PGDSK-316 (Increase height of the drag area at the top of the chrome)
Fixed Bug DSK-273028 (Aero glass parts of UI turn black after running fullscreen game)
Fixed Bug DSK-277616 (Min/max/close buttons non-functional when 'full transparency' is enabled)

Aral
25-02-2010, 17:08
Oh guba, instaliravam :)

Bartuc
25-02-2010, 17:15
Ja ću pričekati full verziju. Brijem da neće još dugo pošto su već ispravili hrpu bugova. Nek bude još jedna beta i evo Opere 11.

Aral
25-02-2010, 17:22
Da, baš to. Eto moram primjetit da ima poboljšanja koja su me zezala u prvoj beti, npr. na jednoj stranici gdje sam trebao upisat user i pass nije se loadirala bijela pozadina, ovdje je sad to ispravljeno. Testirat ću je dan dva da vidim kak radi, ako se pokaže boljom od prve bete ostat ću na ovoj beti, barem dok ne dođe neka druga beta ili full verzija :)

Bartuc
25-02-2010, 20:14
Naviknuo sam se na brzinu Opere i sada mi je ovaj Chrome toliko prokleto spor za popizditi :D Nevjerojatno koliko je Opera brža od njega. Brijem da ću si staviti ovu novu betu. Opera mi je toliko genijalna da bi joj bio spreman progledati kroz prste što se tiče tih nepopravljivih mana. Samo što poludim kada naiđem na stranicu koja ne radi, odmah bi vadio nož i ispikao monitor :(

Constantine
25-02-2010, 20:20
ti mijenjaš browsere ko carape.
Opera je jedno 5-10% brza.

Bartuc
25-02-2010, 20:28
Opera je jedno 5-10% brza.

Uz to ima fluidnije tranizicije između stranica tako da još i one pridonose dojmu brzine. Chrome je brz ali robusno brz, tako da izgleda "twitchy" dok surfaš. Dok Opera samo klizi kroz stranice, to mi je ogroman plus kod nje. Takvi mi detalji zbilja puno znače kod surfanja, nekako je ugodnije iskostvo.

Aral
25-02-2010, 22:09
Čisto mali update, sve stranice(jedna ili dvije u mom slučaju) koje su imale problema u prvoj beti ovdje sad rade savršeno. Zasad nemam ama baš nikakvih primjedbi a doslovno sam je silovao. U svakom slučaju jako zadovoljan, zadovoljniji nego sa prvom betom.

IGoR_2803
25-02-2010, 23:28
ajde isprobajte da li konačno normalno otvara www.adm.hr (http://www.adm.hr)

Kostolomac
26-02-2010, 00:38
Malo prošvrljao po ADM-u, čini mi se da sve radi.

Aral
26-02-2010, 07:53
ajde isprobajte da li konačno normalno otvara http://www.adm.hr
Da, bez greške.

Bartuc
26-02-2010, 10:05
ajde isprobajte da li konačno normalno otvara http://www.adm.hr

I dalje ne radi ADM. Ova dvojca iznad seru ili ne kuže u čemu je problem na ADM stranici :D

PS: Lol, proradio :o Valjda mi je kod prvog otvaranja potegnuo verziju iz prve bete... :D

EDIT: LOL, ne radi, ovo pod PS-om sam otvorio sa Chromeom i zabrijao da sam u Operi :rotfl: :rotfl:

Aral
26-02-2010, 10:07
Mislim ono :) U čemu je inače bio problem?

Bartuc
26-02-2010, 10:08
Gore sam editao, ipak ne radi :D U Chromeu sam otvorio i mislio da sam u Operi pošto ih imam obje otvorene :D

PS: Problem je u tome da nemaš izbornik...

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_80dbfa64.png (http://www.imagesforme.com/show.php/993451_adm.png)

Aral
26-02-2010, 10:11
A još gledam di je izbornik :rotfl: Mah, ak i trebam neš kod njih otvorim sa chromeom, a to je onak jednom godišnje xD Primjeti kod opere kak se dolje u prozoru, tamo pored ti otvaraš bookmarkse, scrolla poručica kolko imaš proizvoda u košarici. Pa ti reci da nije rađen za operu 8)

Bartuc
26-02-2010, 10:14
Eh, ta košarica mi puno znači kada ne mogu doći do proizvoda :D

Igor je HW moderator i vrlo vjerojatno češće koristi ADM pa mu Opera ne odgovara. ADM i Links su #1 dućani u HR.

Aral
26-02-2010, 10:17
Znam, kupovao u jednom i u drugom. Al ipak se držim linksa ^^

edit: A kao što rekoh, stranica dvije nisu problem, ovo je prva koja ne radi. Inače, radi lakšeg snalaženja, desni klik bilo di na stranici-->open with-->izabereš browser koji već imaš instaliran i voila :)

IGoR_2803
26-02-2010, 10:40
nadam se da će to srediti u operi 11, jer osim toga browser je stvarno zakon... ima još par stranica koji mi samo ponekad seru, tipa jutarnji.hr, independent.ie itd...

Bartuc
26-02-2010, 10:42
Inače, radi lakšeg snalaženja, desni klik bilo di na stranici-->open with-->izabereš browser koji već imaš instaliran i voila :)

Probao, jebeno radi :pray: Opet sam Opera User :D

Koliko je surfanje ugodnije nego na Chromenu, pa to je neopisivo. Više nemam blokanja filmova i slika na 24 sata i sl. portalima, tako da su to valjda ispravili u ovoj beti. Samo neka glancaju, za sada nemam problema tamo gdje sam ih s prijašnjom betom imao. Jedva čekam full verziju.

Aral
26-02-2010, 11:05
Da, dosta su toga ispravili u ovoj drugoj beti, i to relativno brzo nakon prve bete. Ako bude sve ok, full verzija bi mogla biti stvarno dobar komad browsera.

Bartuc
26-02-2010, 20:44
Nazad na Chrome :( I dalje je strašno zbugana :cry:

1) PCEkspert forum ne radi kako spada. Kada otvaraš više tabova kako bi ih redom čitao, tabove "otvori" ali bez teksta.

2) Filmeki katastrofalno loše rade (ne na svim stranicama). Slika ide, zabloka se, a u pozadini vidiš kroz mali kvadratić da slika i dalje ide, pa se odbloka i tako u krug.

Kojn ih jeba.

Aral
26-02-2010, 21:24
Hehe, baš nemaš sreće, meni radi i jedno i drugo i nemam nikakvih problema sa filmićima. Plus, sve ostalo radim osim onog sa adm al to nije neki problem. Damn, bio na operi jednom pa se skinuo na ff :( al nikad više, od sad pa još duuugo vremena na operi.

Constantine
26-02-2010, 22:09
Nazad na Chrome :( I dalje je strašno zbugana :cry:

1) PCEkspert forum ne radi kako spada. Kada otvaraš više tabova kako bi ih redom čitao, tabove "otvori" ali bez teksta.

2) Filmeki katastrofalno loše rade (ne na svim stranicama). Slika ide, zabloka se, a u pozadini vidiš kroz mali kvadratić da slika i dalje ide, pa se odbloka i tako u krug.

Kojn ih jeba.
ROFL
Vidis da uvijek kada odes na drugi browser,na kraju se vratis na chrome,tako je meni bilo jedno 5 puta.
I kad bude izasla opera 11 i bude fanatastična izaći će i chrome 5 koji bude ownao sve po brzini i imao neke druge novosti.

IGoR_2803
27-02-2010, 02:11
ma može wedran i ekipa koliko god srati po firefoxu, ali na njemu se to ne događa... možda je sporiji i od chromea, i od opere itd., ali je stabilan ko stijena i otvara sve žive stranice i to mu je plus koji ni jedan minimalistički dizajn ili fluidno scrollanje ne može pobiti... i doviđenja...

bezimeni
27-02-2010, 09:13
Ma kakvi...Opera je zakon .Ja nemam apsolutno nikakvih problema osim sa adm stranicom .Surfanje je daleko najugodnije sa Operom .Imam 10 Mb vezu i ne postoji učitavanje stranica.Stranica iskoči poput slike ....sučelje , funkcionalnost .Lisicu nisam nikada preferirao.I IE 8 mi je daleko brži i ugodniji od Lisice.Ako će mo o stabilnosti i točnosti prikazivanja stranica tada je IE bez konkurencije .Takođe je i savršeno brz + oku je ugodan .Tek malo veća funkcionalnost Opere me odvlači na njenu stranu .

kikeron
27-02-2010, 10:32
ma sve pet za operu :pray:

ova 10.5 beta 2 verzija rastura... konačna verzija će da zasjeni sve ostale browsere
već joj se neko vrijeme priklanjam a čini mi se da ću od sada na dalje samo nju koristiti
super ugodno, lagano, smooth surfanje...

Bartuc
02-03-2010, 17:56
Opera v10.50 FINAL (http://www.opera.com/)

S- changelog nakon v10.50b2:

User interface

Added

Download acceleration software compatibility (user option); integrates a user's favorite download acceleration software with Opera
Check box activation located at: opera:config#UserPrefs|UseExternalDownloadManager
A keyboard shortcut for new private windows: Ctrl+Shift+N
Support for View Modes through the W3C Widgets Module API:
See: W3C Widgets 1.0: View Modes Media Feature (http://www.w3.org/TR/widgets-vmmf/)

Improved

Created a visual design to distinguish between private and non-private windows
Removed hardcoded icons from HTML5 <input> elements
Skins can now specify the system color scheme as default
Changed the private mode icon in the context menu
Translations have been updated in Opera Unite applications

Fixed

A white line appearing between a maximized Opera window and the Vista/Windows 7 taskbar
Closing tabs from the Task bar leaving a ghost tab in the Task bar list
Opera Link only partially synchronizing data (bookmarks)
A problem when restarting Opera with "Manage bookmarks" and one or more tabs open
Windows Media Player plug-in not initializing
An issue when enabling the print preview option
Data loss occuring when shutting down the computer while Opera is still closing
Context menus not appearing in source view
A problem when opening a private tab
Only part of a page being visible with Aero Peek after zooming in
A problem when correcting spelling with the keyboard in single-line form fields
Several tab-modal dialog problems
Minimized tabs not resizing to window when activated
Minimized tabs not displaying after restart
Popups being dragged out and not being able to be brought back in
Non-modal dialogs disappearing into the browser chrome
Pop-up windows not being skinnable
Gmail not working in private browsing mode
A problem setting an image on a Web page as a Speed Dial background via the context menu
Switching the color scheme from "Windows Aero" to "Windows Vista Basic" and back again corrupts title bar
A scrolling issue which freezes the user interface
Opera Turbo not working correctly
An issue with "Find in page" search if search string starts with a space
Several issues with Adobe Shockwave

Display and scripting

Added

Video seeking
Now possible to seek through videos that are not completely downloaded
When skipping forward, unwanted sections will not be downloaded
See: W3C section 4.8.7 The video element (http://www.w3.org/TR/html5/video.html)

Improved

Numerous updates to the Carakan JavaScript engine
JavaScript resize clipping, and automatic maximizing of restored tabs and child windows
The DEP (Data Execution Prevention) message

Fixed

An issue when disconnecting from Opera Dragonfly remote debug mode
A problem when embedding with SVG content
Uninitialized data being displayed when using content blocking
Several issues with Microsoft Silverlight
An issue with WinXP toolbar integration
A potential memory leak in context menus
An issue with User JS and Browser JS

Mail, news, chat

Added

Support for localized webfeeds and webmail providers

Fixed

Absense of context menus for the fields: To, CC, Subject, etc.
Attachments being displayed multiple times after deleting mail
Occasionally opening mails in new windows shows a blank mail window
An issue when replying to an e-mail
A problem when double-clicking on "Sent" mail

Network

Added

<video> seeking using HTTP byte range requests
Created HTTP range based cache subsystem to support <audio> and <video>

Fixed

Various issues with Opera Widgets
A firewall alert occurring when starting Opera on Windows 7

Security

Fixed

Fixed vulnerability in Renegotiation feature of the TLS protocol
See our advisory (http://www.opera.com/support/search/view/944/)
See our Opera Security blog article (http://my.opera.com/securitygroup/blog/ ... renego-fix (http://my.opera.com/securitygroup/blog/2010/01/23/alpha-testing-tls-renego-fix))
For your reference, this security fix was implemented in the Opera 10.50 (with Opera Widgets for Desktop) beta 1 for Windows release on February 11, 2010.
Fixed a moderately severe security issue; details will be disclosed at a later date.

Kostolomac
02-03-2010, 18:16
Zahvaljujem na informaciji, skidam :)

Bartuc
02-03-2010, 18:31
Ja ću si je isto staviti, u nadi da su popravili moje probleme sa filmekima itd. Čini mi se da jesu pošto piše da su popravili pokretanje WMP plugina, ako to ima veze sa time.

Aral
02-03-2010, 18:44
O, fala fala, evo idem skinut ^^ I jel se to meni čini da su stranicu redizajnirali malo...?

Bartuc
02-03-2010, 18:51
Evo samo da javim kako mi za sada sve odlično radi. Više nemam problema sa filmovima i slikama kao u prethodnim betama.

Također HINT za sve kojima neka stranica NE radi na Operi (npr. ADM)...

1) Otvorite ADM stranicu (ili bilo koju drugu koja ne radi na Operi)
2) Desni klik bilo gdje na stranici
3) Edit Site Preferences
4) Odaberite Network Tab
5) Pod Browser Indentification odaberite - Mask as FirefoxSte potvrdite sa OK
6) Refreshajte stranicu
7) Zahvalite Bartucu :P

8)

PS: Napokon se mogu maknuti sa Chromea :pray:

bezimeni
02-03-2010, 18:53
Bartuc ti si majstor :thumbs2:

Aral
02-03-2010, 18:54
E majke mi ja sam nešto slično radio, al valjda na krivom mjestu :) Al prvo mi je to palo na pamet, vidim da isto razmišljamo :D Tnx, sad sve radi. Inače, tak možete napravit i za ostale stranice koje vam možda ne rade ;) Inače je instalirao, radi ko beba.

Bartuc
02-03-2010, 19:06
Još par hintova koje već vjerojatno znate ali meni su must have na Operi.

1) Pošto PCPlay ima onaj turbo dosadni popup za Vidi ili što već... Opera ga najnormalnije stalno bloka, ali nadam se da ste isključili notifikaciju tako da vam ne iskaće dolje upozorenje svaki put kada bloka popup.

Settings - Preferences - Advanced - Notifications - "Show notifications for blocked pop-ups"

2) Dodavanje HR rječnika za spell check.

U prozoru gdje pišete text desni klik - Dictionaries - Add/Remove Dictionaries - nađete i instalirate HR - odaberete HR - finish

3) Dodavanje nickname-a bookmarku.

Desni klik na bookmark - Properties - pod Nickname upišete slovo ili prva 2 slova od imena bookmarka

- kada želite otići na taj bookmark, samo u adress bar upišete njegov nick i stisnete enter :pray: Fenomenalno ako imate hrpu bookmarka pošto ga nađete/pokrenete u roku keks.

4)SDodavanje background slike na speed dial.

Otvorite Speed Dial - desni klik - Configre - enable background image - odaberete sliku sa kompa

- nije must have, ali je strašno sexy.

EDIT: Kako sam se lagano već naviknuo na Chrome, sada mi Opera izgleda još brže nego ikada :rotfl: Nevjerojatno koliko Chrome izgleda sporo prema ovome :pray:

bezimeni
02-03-2010, 19:26
Istina..otvara stranice poput slika sa hard diska .

Aral
02-03-2010, 20:59
Malo su i unaprijedili izgled tabova, sad su mi nekak bolji. Čak sam i odlučio stavit spell checking, iako me nerviraju one crvene točkic, dobro dođe za č i ć ^^ Search je prebolestan. Browser owna u ovoj inačici, prestrašno.

Slayer
03-03-2010, 11:33
Svida mi se win7 poboljsani support :)

Sonic_Moronic
03-03-2010, 12:16
Evo skinuo zadnju verziju. Da li se to meni čini ili sada učitava stranice duplo brže? Genijalno.

Koristim Operu već dosta dugo, i imala je svojih mušica, ali sad su već sve ispravljene. Jedino me smeta već spomenuti mali cache.

I da, u novoj verziji su mi premale Back i Foward strelice, to mi je jako bitno. Kako da ih povećam? :)

cham3leon
03-03-2010, 12:35
Jednostavno, ne trebaju ti :D

Dok držiš desni klik, trzni mišem lijevo, to ti je back, a desno forward.

Bartuc
03-03-2010, 14:12
Praf ti kaže :D Mouse Gestures je puno brže nego da ideš mišom skroz do strelice. Jedino bolje od toga je miš sa back/forward gumbima, ali potez mišem je besplatan za razliku od novog miša.

Deadwalker
03-03-2010, 14:37
Kada dodem doma, prelazim s bete na final. Pridruzujem se lajkanju Bartuca i njegove pomoci sa kustomizacijom preglednika^^ :)

Frky
03-03-2010, 14:40
Jedino me nervira ovo dolje gdje ti pokazuje stranicu linka kad ga "takneš" mišem! Nisam navikao! A ostalo je sve fenomalno!

Bartuc
04-03-2010, 13:14
Jedino me smeta već spomenuti mali cache.

CTRL+F12 - Advanced - History - Memory & Disk Cache

Aral
04-03-2010, 14:43
Al ipak, zašto nema mogućnosti povećanja na npr. 20gb ako želim, onako manulano kako ff to ima npr. Neznam kak im to nije palo na pamet...dodatno sam tweakao cache u configu i max je 999MB. No nema veze, ponekad ga ispraznim i to je to.

Da_killah
04-03-2010, 15:03
ima li netko problema s operom koji se tiču facebooka? imam novu operu otkada je izašla, prije toga 10.10, i danas dok sam bio na fejsu došla mi je poruka "you're not logged in" i od onda se ne mogu nikako ulogirati na face, ni sa svojim ni sestrinim accountom, jednostavno je login stranica u nekakvom loopu, probao sam i reset šifre i vraćanje na 10.10 i sve, ali niš ne pomaže. u firefoxu i IE6 radi bez problema, al ne želim koristiti šugavu mozillu za facebook, helpajte :D

Bartuc
04-03-2010, 15:58
Al ipak, zašto nema mogućnosti povećanja na npr. 20gb ako želim, onako manulano kako ff to ima npr. Neznam kak im to nije palo na pamet...dodatno sam tweakao cache u configu i max je 999MB. No nema veze, ponekad ga ispraznim i to je to.

Kaj dobijem ako stavim na tih 400MB što je ponuđeno kao MAX?

Aral
04-03-2010, 16:25
Pa dobiš 400mb cachea, ono kaj cache inače služi :) Kad ti se napuni onda se sav sadržaj više ne kopira na komp i svaki put kad ga pokreneš koristit ćeš malo više extra prometa. U normalnom surfanju nebitno al ipak bolim da imam barem jedno 5gb-a cachea.

Deadwalker
04-03-2010, 21:34
Utrostručen interes za Operom (http://www.bug.hr/vijesti/utrostrucen-interes-operom/100872.aspx)

:)

Frky
04-03-2010, 21:44
ima li netko problema s operom koji se tiču facebooka? imam novu operu otkada je izašla, prije toga 10.10, i danas dok sam bio na fejsu došla mi je poruka "you're not logged in" i od onda se ne mogu nikako ulogirati na face, ni sa svojim ni sestrinim accountom, jednostavno je login stranica u nekakvom loopu, probao sam i reset šifre i vraćanje na 10.10 i sve, ali niš ne pomaže. u firefoxu i IE6 radi bez problema, al ne želim koristiti šugavu mozillu za facebook, helpajte :D

Pobriši kolačiće!!

Aral
05-03-2010, 08:01
Svakako pročitajte, Web Browser Grand Prix: The Top Five, Tested And Ranked (http://www.tomshardware.com/reviews/firefox-chrome-opera,2558.html)

W3DR4N
05-03-2010, 09:23
Sekunda simo-tamo ne znači ništa, pa je test potpuno beskoristan i nevaljan. Ekipa bira browser na temelju dodataka i značajki.

Aral
05-03-2010, 09:33
Pa nije ni brzina bitna, to prosječan ali i ovaj malo "napredniji" user nit ne primjeti. Dobro je pročitat samu usporedbu, dalje se bira na temelju onoga kaj nam najviše odgovara ;)

W3DR4N
05-03-2010, 09:47
Doduše, lijepo je vidjeti kako je Safari "pod haubom" daleko ispred svog vremena.

cham3leon
05-03-2010, 09:57
Ali ima stvarno istine u tom testiranju. Jedna stvar za koju sam siguran da je točna jest ispitivanje startup vremena. Dok sam imao Safari znalo mu je trebati strašno dugo da se pokrene, a Opera se diže gotovo isti čas.

Da_killah
05-03-2010, 12:31

Pobriši kolačiće!!

ma pomogao je jedino kkompletni reinstall opere, sad sam nazad na 10.10

Bartuc
05-03-2010, 13:10
@Da_killah, 100% bi pomoglo ono maskiranje stranice u Firefox, to rješava sve nekompatibilnosti koje se mogu pojaviti sa Operom. Recimo meni na isoHunt nije htio sortirati prema seedovima pošto je ulazio u takav "loop" gdje ti se pojavi ALT tag od gumba i nemreš uopće gumb stisnuti. Mask je to riješio.

Zadovoljan sam novom Operom. Sve radi odlično, ADM sam si "popravio" i sada sam napokon 100% zadovoljan sa browserom. Jednostavno fenomenalan komad softwarea.

Aral
05-03-2010, 13:44
A ne, kratko i jasno;

http://lookpic.com/i/937/axvwopWK.jpeg

Bartuc
05-03-2010, 13:59
Tu slikicu smanjiš i staviš u gornji desni kut desktopa, tako da se nazire drito ispod X-a u transparentnoj Operi :D

Aral
05-03-2010, 14:07
Haha da da, dobro bi se vidjelo :)

IGoR_2803
05-03-2010, 14:51
evo me natrag na operi... ovoj 10.50 i to zahvaljujući bartucu i vama... napravili ste hype i sad s time "mask as firefox" konačno mogu rješiti ove nekompatibilnosti...

nego ajde mi recite kako da namjestim da mi se ne prebacuje na novi tab dok otvaram neki link... znači kliknem na link i na "open in new tab" ali ne želim da me automatski prebaci na taj tab nego da ostane na onom na kojem sam trenutno...

Aral
05-03-2010, 14:58
Pa ak otvaraš sa srednjim klikom onda te mislim po defaultu ne baca na novi tab, barem meni ne baca. Linkove ne baca, a npr. bookmarkse iz personal bara da.

Da_killah
05-03-2010, 15:36
@Da_killah, 100% bi pomoglo ono maskiranje stranice u Firefox, to rješava sve nekompatibilnosti koje se mogu pojaviti sa Operom. Recimo meni na isoHunt nije htio sortirati prema seedovima pošto je ulazio u takav "loop" gdje ti se pojavi ALT tag od gumba i nemreš uopće gumb stisnuti. Mask je to riješio.

Zadovoljan sam novom Operom. Sve radi odlično, ADM sam si "popravio" i sada sam napokon 100% zadovoljan sa browserom. Jednostavno fenomenalan komad softwarea.

ne, čak sam i to probao jer sam provrtio zadnjih par strana, pa sam vidio da si to napisao, nije pomoglo

IGoR_2803
05-03-2010, 15:36
Pa ak otvaraš sa srednjim klikom onda te mislim po defaultu ne baca na novi tab, barem meni ne baca. Linkove ne baca, a npr. bookmarkse iz personal bara da.

a vidiš, to nisam ni znao da možeš sa srednjim gumbom... fora :)

Aral
05-03-2010, 15:45
Kaj nisi znao to? Da tog nema ja valjda ne bi koristio browsere xD Srednji gumb je svetinja u otvaranju bilo čega u tabu ^^

Bartuc
05-03-2010, 16:41
Srednja tipka je apsolutni must, nebih mogao zamisliti život bez nje :D

@Da_killah, jebiga, žao mi je kaj ne radi. Mada ne sumnjam da će se to popraviti vrlo brzo s obzirom na to da je Facebook planetarno popularan.

Da_killah
05-03-2010, 18:09
ma samo je meni to bilo :( al radi sad kad sam reinstalirao, samo još nisam htio stavit 10.50, još sam na 10.10 za svaki slučaj

IGoR_2803
05-03-2010, 18:18
Kaj nisi znao to? Da tog nema ja valjda ne bi koristio browsere xD Srednji gumb je svetinja u otvaranju bilo čega u tabu ^^

da, jedino me smeta što mi je na mx518 srednja tipka dosta tvrda, pa je bas ne koristim... vjerojatno zato ni nisam bio svjestan toga trika... :)

Aral
05-03-2010, 18:28
Imam i ja mx518, moj skroler je već smekšan do kraja od tipkanja :)

Da_killah
05-03-2010, 20:27
isti miš, ista stvar, češće koristim kotačić na netu nego lijevu tipku :)

Bartuc
05-03-2010, 21:15
Moja se isto smekšala :D Lijeva tipka služi SAMO za gumb "Odgovori" i "Pošalji" na ovom forumu, za sve ostalo je tu srednji klik :D

PS:

@Igor, i ako klikneš srednji klik na TAB, taj tab će se zatvoriti. Tako da ne moraš ciljati X-ić na njemu.

Aral
05-03-2010, 21:17
Hehe, tak i meni. A bogme i na cijelom netu, srednji klik je manga :)

IGoR_2803
05-03-2010, 22:23
šta još sve neću saznati... :)

W3DR4N
06-03-2010, 15:58
Desni klik>scroll u 10.50 ima i preview. <3<3<3<3<3

Aral
06-03-2010, 16:30
Kaj misliš pod time...?

W3DR4N
06-03-2010, 16:35
Ne koristiš to?
Imaš hrpu tabova, i onda dok držiš desni klik i scrollaš imaš preview svih. Prekorisno i savršeno, opera exclusive.

Aral
06-03-2010, 16:58
OMG :pray: Nemoj zezat, nisam to imao pojma :shock: Ono bolje je postalo najbolje, od sad to koristim, kako korisno.

Frky
06-03-2010, 17:30
Pogotovo kad si naslažeš 10-ak explicitnih slika mladih djevojaka!

Aral
06-03-2010, 17:57
Pa sad, sve ima svojih prednosti xD

Bartuc
06-03-2010, 18:24

Pre jeben trik, puno hvala na hintu!

I da, CTRL + Scroll je Zoom IN/OUT, mada vjerujem da ste to znali pošto nije ništa novo.

IGoR_2803
06-03-2010, 19:15
OMG :pray: Nemoj zezat, nisam to imao pojma :shock: Ono bolje je postalo najbolje, od sad to koristim, kako korisno.

Slayer
06-03-2010, 23:48
iss hvala na TIPovima, opera 10.5 nesto savrseno :pray:
evo jedan od mene, vjerojatno znate: mozete rastegnut tab window prema dolje i onda imate isto ovakav pregled ko kod desni klik - scroll

W3DR4N
07-03-2010, 00:34
More skins>Z1 Glass <3

Slayer
07-03-2010, 00:56
dobar skin

Aral
07-03-2010, 01:44
More skins>Z1 Glass <3
A ne, čak je tolko dobar da je došao s operom, kewl. Speed dial izgleda zanimljivo, pogotovo oni stakleni rubovi. Stavio ga :)

Deadwalker
07-03-2010, 13:05
More skins>Z1 Glass <3

mnogo lajkam <3<3<3

Samo tako momci^^
Ako skuzite jos kakav zgodan feature, samo zabiljezite ovdje 8)

Bartuc
07-03-2010, 13:38
Dobar je ali mi je ovaj od Opere bolji. Vjerojatno zbog wallpapera koji je plavkast pa ne vidim tekst u nepročitanim tabovima.

W3DR4N
07-03-2010, 14:14
Z1 je full W7 skin, pa preuzima boju i količinu transparentnosti iz Personalize postavki. Najbolje će izgledati s tamnijim nijansama hladnih boja.

Grim
07-03-2010, 15:21
More skins>Z1 Glass <3
Lajkam. <3

Aral
07-03-2010, 16:59
Z1 je full W7 skin, pa preuzima boju i količinu transparentnosti iz Personalize postavki. Najbolje će izgledati s tamnijim nijansama hladnih boja.
Meni se par tisuća slika izmijenjuje svakih 10 sec, znaći svaki put drugačije izgleda...jednom riječju: opako. Dobro da si rekao za to, uopće se nisam sjetio ić pogledat.

cham3leon
07-03-2010, 17:56

Amidoinitrite? :>

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_1b952f53.png (http://www.imagesforme.com/show.php/1010645_ss.png)

Vedro
07-03-2010, 18:07
Ja sam iz Top rated sebi uzeo Mirage Alpha.

W3DR4N
07-03-2010, 21:50
Ako skuzite jos kakav zgodan feature, samo zabiljezite ovdje 8)

Ne znam, onako iz glave.
Recimo, možeš mijenjati poredak otvorenim tabovima, tako da ih drag n dropaš u poretku. Ako ga drag n dropaš dolje na windows traku, taj tab izdvoji u novi prozor opere.
I skroz je korisna opcija tile. Recimo kad uspoređuješ dva mobitela, otvoriš dva taba i klikneš tile, puno lakše nego klikati na jedan i drugi, a praktičnije nego dvije opere.

Super je opcija private tab. Ctrl + Shift + N otvara "privatni" tab, koji ne bilježi cache i history. To je Bartucu korisno kad surfa njavu na curinom kompu.

Aral
07-03-2010, 21:59
Super je opcija private tab. Ctrl + Shift + N otvara "privatni" tab, koji ne bilježi cache i history. To je Bartucu korisno kad surfa njavu na curinom kompu.
A ne, ful korisno xD Nisam znao za ono da pukneš tab u win traku pa otvori novi prozor, korisno.

Aral
08-03-2010, 12:36
Kako awesome, tek sam se sad sjetio da isključim sliku na speed dialu.

http://lookpic.com/t/928/mP8315Sb.jpeg (http://lookpic.com/i/928/mP8315Sb.jpeg)

Bartuc
08-03-2010, 13:23
@Aral... Jebenica, moram si nabaviti tamniju temu tako da stavim taj skin :pray:

@Vedran... Mislio sam da je već poznata činjenica da cura surfa u moje ime pošto sam ja udaljen od tipkovnice za duljinu njenog trupa :P

Aral
09-03-2010, 11:25
Damn, od kad sam na novoj operi tak intenzivno koristim search da na forumu više nit ne koristim njegovu tražilicu, samo kliknem na aktivne teme i deri ^^

cham3leon
09-03-2010, 13:32
Hm? Misliš Find? Šta tako možeš naći neku temu na bilo kojoj stranici Aktivnih tema??? To bi mi dobro došlo jer je search opcija foruma jako loša.

Aral
09-03-2010, 13:35
Ma da, mislio sam na find ^^ Pa, kad kliknem na aktivne teme fakat ima gro tema na tom popisu na prvoj strani a tamo manje više nađem 90% tema u kojima sudjelujem. Da bezveze ne idem svaki put na search od foruma lijepo piknem F3 ili Ctrl+F, ovisno kaj sam tražio i odmah mi nađe zadanu temu. Naravno, taj find funkcionira samo za sve teme na prvoj strani Aktivnih tema. U svakom slučaju brže je nego obični search sa foruma. Naravno, taj find od opere sam sad opako primjenio i na ostale stranice ^^

cyberangel
09-03-2010, 15:05
Vjerojatno je negdje napisano, ali mi se žuri, pa nemam vremena da tražim.
Jel mogu kako staviti passworde i bookmarkse iz Firefoxa u Operu?

Bartuc
09-03-2010, 16:08
Import Bookmarksa:

U Firefoxu moraš exportati bookmarske u HTML obliku. Zatim u Operi pratiš granu...

CTRL+SHIFT+B - File - Import Netscape/Firefox Bookmarks - odabereš taj HTML

Za passworde ne znam.

cyberangel
09-03-2010, 16:24
Hvala.

+1 Opera user

Aral
09-03-2010, 18:18
Mislim da se passwordi nemogu prebacit.

Bartuc
11-03-2010, 15:49
Što Opera nema AutoUpdate opciju, ili barem da manualno klikneš da provjeri da li je izašla novija verzija?

Kostolomac
11-03-2010, 15:54
Help - Check for updates.

Bartuc
11-03-2010, 15:58
A u Help su ga sakrili, kojn ih jeba :(

Hvala!

Kostolomac
11-03-2010, 16:09
Np's!

Aral
11-03-2010, 18:08
Ne, nego settings-->preferences-->advanced-->security, i onda dolje na dnu prozora imaš opciju Auto-update pa izaberi kaj ti paše ;)

Bartuc
11-03-2010, 19:34
O jeba ih patak :D Pa tko normalan to stavlja u Help i Security :D

Kostolomac
12-03-2010, 00:52
Ne, nego settings-->preferences-->advanced-->security, i onda dolje na dnu prozora imaš opciju Auto-update pa izaberi kaj ti paše ;)
Što sam ja krivo rekao?

Btw. i tako je po difoltu namješteno da ti javi kad je dostupan novi update :P

Aral
12-03-2010, 07:57
Ma sve ok, ja sam mu samo dao direkt path, tak i tak je kak kažeš po defaultu namješteno da javi za nove updateove.

Slayer
15-03-2010, 22:08
hmmm nego zna li tko zasto facebook ne radi od prije par dana? :S

Aral
15-03-2010, 22:43
Ženi radi normalno, nema nikakvih problema.

Da_killah
16-03-2010, 00:17
probaj cache obrisati, može biti da je stvarno problem s tim

Aral
16-03-2010, 00:36
Ili kukije.

W3DR4N
16-03-2010, 01:24
Ili profil.

Aral
16-03-2010, 10:35
Ili profil.
Da :rotfl:

Raz
20-03-2010, 13:21
1. Dali se može kako maknut search engine traka u adress bar-u?
2. Za vas koji imate MyAnimeList... dali vam se želi prikazivat njegov favicon? Iz nekog mi razloga opera ne želi učitavat isti, već samo prikaže zvijezdicu kao kod ovog foruma.

Aral
20-03-2010, 13:26
1. Desni klik na search engine-->customize--> remove from toolbar.
2. Meni prikazuje favicon ali u adress baru, u bookmarksima, barem zasada, ne.

Raz
20-03-2010, 13:29
Meni neće ni u adress baru... čudno.

Tnx inače, traka me je baš bola u oči. ^^

Aral
20-03-2010, 13:33
Np. I mene je u početku klala, danas mi pak stvarno dobro dođe, i tu i u speed dialu.

Bartuc
22-03-2010, 13:11
Evo danas mi Opera skinula i instalirala 10.51 verziju.

Aral
22-03-2010, 14:09
Također i meni ^^

Deadwalker
22-03-2010, 16:26
Yup, desio se upgreade. :)
Btw, ima tko mozda problema sa funkcijom stavljama slike preko preglednika na pozadinu("Use Image on Desktop")? Mislim ono, kliknem na to i nista se ne desava...

W3DR4N
22-03-2010, 16:32
Ima blokiranu tu opciju za Warhammer i slične naporne stvari.

Deadwalker
22-03-2010, 16:33
Se moze sta napraviti po tom pitanju onda? :)
(bas mi fali ta opcija)

W3DR4N
22-03-2010, 16:35
Poboljšati ukus za wallpapere.

Deadwalker
22-03-2010, 16:37
O ukusima se ne raspravlja.

Aral
22-03-2010, 17:01
Mamuti ludu :rotfl: Kladim se da Apple wallpaperi šibaju samo tako xD

Deadwalker
22-03-2010, 18:53
:)
Ljudima je precesto dosadno u zivotu...
Nevermind, rijesio u meduvremenu problem :)

W3DR4N
22-03-2010, 21:41
Mamuti ludu :rotfl: Kladim se da Apple wallpaperi šibaju samo tako xD

Evo ti svih službenih Snow Leopard wallpapera. <3

http://uneasysilence.com/archive/2009/07/14293/

Aral
04-04-2010, 14:49
Postoji novija verzija Z1-Glass skina, pod verzijom 2.47. Riješava neke probleme oko transparentnosti, ali ne sve. Uglavnom napredak naspram originalne verzije koja je došla s operom. Predivno je kako je prozor gdje browsate "odvojen" od ostatka opere, taman ispod address bara, cijeli dio je onako fino zaobljen, divota. Ono, neprimjetno a opet daje doživljaju. Mala napomena, morate imat omogućenu transparentnost i Aero temu da bi skin radio. Da se mene pita jedan od boljih ako ne i najbolji skin za operu, pogotovo u ovom izdanju. Još kad se upali speed dial a u pozadini se vidi tema koja pri tome još i mijenja desktop wall, kao kod mene. Jednostavno predivno.

Da_killah
04-04-2010, 19:24
ima li tko problema sa zatvaranjem .pdf fileova u novoj operi? svaki put kada gasim neki pdf file, opera mi se sruši :(

IGoR_2803
04-04-2010, 22:30
ima li tko problema sa zatvaranjem .pdf fileova u novoj operi? svaki put kada gasim neki pdf file, opera mi se sruši :(

ja imam problem da su mi sve boje u pdfu nekako blijede, i općenito čudne ako dokument otvorim direktno iz opere... kad ga skinem na hdd i otvorim onda je sve ok... dakle, do opere je, jer u firefoxu nemam problema...

Aral
05-04-2010, 00:36
Ako imate stavljen Z1-Glass skin onda je blijedo, inače na defaultnom skinu je sve ok. Sam autor tog skina zna za taj problem, već je neke upgradeove napravio ali nemože sve riješit već programeri u operi moraju riješit stvar. Na default skinu je sve ok.

IGoR_2803
05-04-2010, 09:46
Ako imate stavljen Z1-Glass skin onda je blijedo, inače na defaultnom skinu je sve ok. Sam autor tog skina zna za taj problem, već je neke upgradeove napravio ali nemože sve riješit već programeri u operi moraju riješit stvar. Na default skinu je sve ok.

ma nema veze, i onako uvijek pdf skinem, pa ga puknem na desktop ili negdje i od tamo ga otvaram, ovo sam samo primjetio onako usput... :)

Aral
14-04-2010, 22:00
Jel netko ima problema sa youtubeom, stalno mi na operi javlja ovo, i to od prije sat vremena. Glupo je, jer naravno imam najnoviji flash. Reinstalirao cijelu operu, pa cijeli flash i opet isto.

http://lookpic.com/i/222/geLIFdb3.jpeg

Možda je do youtubea neš...

Deadwalker
14-04-2010, 22:01
i ja sam imao/imam taj problem. U YouTubeu je ocito problem

IGoR_2803
14-04-2010, 22:06
upravo sam došao u ovu temu da poserem operu zbog ovoga... od prije sat vremena ne mogu ni jedan video s youtubea gledat.. lud sam, ako do jutra ne bude ok, prelazim na dobri, stari firefox, jebe mi se za sve fancy điđe miđe, ali šta mi to znači kad me ovakve stvar izbace iz takta...

Aral
14-04-2010, 22:07
Ok, tnx, i mislio sam da je tak.

bezimeni
14-04-2010, 22:29
Sa IE radi sve najnormalnije.Opera :thumbs1: .

Aral
14-04-2010, 22:56
Naravno, jasno vam je da to nije zbog opere, nego zbog flasha. Barem mislim da je tak, jer opera radi flawless a nikakav update nije došao. Manja sitnica iako pomalo čudna, popravit će.

Sonic_Moronic
14-04-2010, 22:56
Otvorite stranice uploadera i tamo možete gledati videje. I ja bih rekao da je u Youtube problem...

W3DR4N
14-04-2010, 22:58
Chrome, Firefox, Safari isto javljaju problem.
Ironija je ta da čak i kad staviš HTML5 video preko modernih browsera (koji nema nikakve veze s flashom) da youtube svejedno zahtjeva nadogradnju flasha.

Da_killah
14-04-2010, 23:11
ni meni u operi neće, u firefoxu i IE5 sve normalno

Aral
14-04-2010, 23:13
A lol. Znači onda je do njih.

edit: Sad sam skužio, implementiraju novi player, odnosno drugačiji je progress bar.

IGoR_2803
15-04-2010, 07:29
Chrome, Firefox, Safari isto javljaju problem.
Ironija je ta da čak i kad staviš HTML5 video preko modernih browsera (koji nema nikakve veze s flashom) da youtube svejedno zahtjeva nadogradnju flasha.

za chrome i safari ne znam ali u firefoxu mi sve najnormalnije radi dok u operi ni jutors nije OK... :(

Bartuc
16-04-2010, 09:30
Problem je bio u potpuno random vremenskim razmacima, nije bilo do niti jednog browsera niti do flasha već do youtubea. Samo čekate u sjeni da popljujete što god stignete :D

Deadwalker
16-04-2010, 09:31
Ja koristim trenutno IE8 koji vidim valjda jedini normalno reproducira sada YouTube. Valjda ce se to ubrzo rijesit.

Raz
16-04-2010, 09:51
Ako vam još uvijek ne radi obrišite cookie i provijerite update, trebalo bi proradit. Mislim da je bilo nešto do googlea i njihovog pokušaja da "blokiraju" ljude koji koriste adblockere i slično... tako kažu.

Grim
16-04-2010, 10:02
Kako god da je, meni YouTube na Operi radi normalno. :D

cham3leon
16-04-2010, 12:36
Meni jučer samo nije radio. Danas sam probao sa IE koji je otvorio videje, ali onda kad sam prebacio na Operu vidim da je i ona otvorila svaki :D

Aral
16-04-2010, 14:47
Jučer cijeli dan skoro nije radio, fakin google je neš radio po kodu tak da samo na operi ne radi. U međuvremenu je došao mali javascript naputak kako to riješit pa je za minutu opet sve radilo. Danas je pak i bez toga sve ok, vratilo se na staro.

Vidi se da ni youtube više nije što je nekad bio. Za više informacija koga zanima, pravac youtube help, community help forums, ima jedno 30 tema xD

Frky
16-04-2010, 19:09
Ja sam riješio problem tako da sam reinstalirao flash player! A prije toga sam dodao neki javascript što Aral spominje i radi već treći dan bez problema!

Akul
24-04-2010, 19:43
Boga ti, koristim Operu već duže vrijeme (otkad sam napustio Avant Browser koji sam koristio oko 5 godina) ali dok nisam pročitao ovaj tread, nisam niti znao koliko toga Opera ima :P

cham3leon
28-04-2010, 21:56
Upravo sam updateao na verziju 10.52 ako se ne varam. Odmah sam primijetio da imam nekih čudnih problema. Svako malo Opera zatrokira, kad recimo kliknem na link, zastane malo, pa onda tek počne učitavat stranicu.

Aral
28-04-2010, 22:02
Meni je isto danas popodne updateana ali radi sve normalno.

cham3leon
28-04-2010, 22:45
Ma ovo je strašno, sad sam par puta zaredom čekao po 10 sekundi. Za to vrijeme Opera je "Not responding". Mislim da ću morat deinstalirat i potražit 10.50 :/

EDIT: Definitivno ide reinstall. Nego, negdje je netko ovdje napisao da ima opcija da ti Opera uploada sve trenutne postavke na cloud da ih poslije možeš restoreat nakon ponovne instalacije. Kako se to radi?

Aral
29-04-2010, 07:48
Baš čudno da te zeza, meni radi sve odlično, i 10.51 i ova 10.52. Inače, nemoraš niš unistalirat, dovoljno je da pokreneš instalaciju 10.50 (ili 10.51) i napravit će ti samo downgrade i sve će ostat ko i prije; radi ko i upgrade samo obrnuto. A za ovo za postavke prvi put čujem...

W3DR4N
29-04-2010, 08:01
To je servis Opera Link.

cham3leon
29-04-2010, 16:25
Downgradeao sam na 10.51 i sve je ostalo isto, kme :(

Prije nego se počelo dešavati, Windows je instalirao neke updateove. Možda je i do toga.

Helena
29-04-2010, 16:31
Vjerojatno. Meni nakon update-a sve radi najnormalnije.

Aral
29-04-2010, 19:45
Downgradeao sam na 10.51 i sve je ostalo isto, kme :(

Prije nego se počelo dešavati, Windows je instalirao neke updateove. Možda je i do toga.
Jedini pouzadni lijek za to...format c:

:D

cham3leon
29-04-2010, 21:47
Ne bih. Key za windowse mogu koristit samo 3 puta... ostale 2 instalacije čuvam za ozbiljnije potrebe reinstalacije ^^

A trebalo bi onda opet instalirat sav softver nanovo... puno posla.

Aral
30-04-2010, 07:40
Pa znam, zezam se samo :)

Aral
02-05-2010, 10:18
Iz nekog razloga, danas updateao na 10.53, relativno brzo nakon 10.52, koji je bio neki dan.

Frky
02-05-2010, 16:40
Jedno pitanje, kako (ako je uopće moguće) namjestiti operu da traži password prilikom paljenja?

Znači, ja upalim operu i traži pass, kad ga upišem mogu raditi sve dok je ne ugasim pa ponovo pokrenem!

Aral
02-05-2010, 18:58
Mislim da to niti jedan browser nema, čemu uopće koristi od takvog securitya na browseru...

Frky
02-05-2010, 19:02
Treba mi jer mi sestra (8) igra igrice na netu a ja to neželim, pa sam mislio da ako nebude znala upaliti operu da će odustati od svega!

Aral
02-05-2010, 19:03
Eh da, mislio sam da je tak neš. Možda postoje programi za tak neš al nisam se nikad time bavio, možda netko drugi zna...

MILF hunter
03-05-2010, 15:13
Firefox to ima.

Add-on > https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/9808

Uglavnom, ima opcija Use master passwordSi tu si upišeš koju želiš. Prije pokretanja Firefoxa izbaci ti i ovo i nema teorije da se itko zajebava na browseru, naravno, ukoliko ne zna pass.

http://www.imagesforme.com/upload/5bcfcb31.jpg

Frky
03-05-2010, 19:34
Ma ima i opera master password ali neznam namjestiti da mi traži prilikom paljenja ili otvaranja novog taba ili bilo što!

Na firefox neću prelaziti jer mi se neda sad sve namještati (bookmarks, speeddial, .....), a i nevolim firefox!

Frky
04-05-2010, 10:31
Nešto mi se sjeb*lo oko fontova u operi! Evo ss da bude jasnije! (http://imgur.com/hozfg.png)

Kako vratiti na staro, ili ako nekom nije teško neka posta ss font postavki pa da popravim!

Aral
04-05-2010, 11:00
Kak si to uspio :D Nego, mislim da bi jedan reinstall bio dovoljan, niš nećeš izgubit.

Frky
04-05-2010, 11:13
Neznam kako se to dogodili, jučer sam instalirao par novih fontova i to je sve! Jutros se probudio i vidim da je sve u kurtzu!

Nego, probao sam reinstal i nije pomoglo! Tj. neznam jesam li ja to dobro napravio jer prilikom deinstalacije mi nije sve pobrisalo i sačuvali su se svi passwordi, speeddial je već bio namješten ....

Da_killah
04-05-2010, 11:49
traži sve foldere od opere pa ih ručno briši, to je najsigurnije ;)

Frky
04-05-2010, 11:55
Jesam i neće radi! Ali sam skužio da su fontovi i u IE-u sjebani tako da je problem vjerovatno negdje kod samih fontova ili negdje u windowsima!

Frky
04-05-2010, 13:15
Riješio problem! Neću reći gdje što i kako jer bi pobrao ban, vjerovatno!

cham3leon
11-05-2010, 16:45
Probao sam pobrisati Operu i cijeli njezin folder pa nanovo reinstalirati, ali opet isti problem. Međutim, vidim sad da mi se to štekanje javlja samo na PCP forumu o.0

Aral
11-05-2010, 17:23
To su neke tvoj mušice onda, s operom je sve ok ^^

cham3leon
11-05-2010, 19:14
Ispravak, dešava mi se i drugdje, ali najizraženije na ovom forumu. Slučajno se potrefilo da je to mjesto na kojem provedem većinu vremena koje mi otpada na browsanje netom :(

cham3leon
12-05-2010, 12:44
Popravio Operu, jeeee!

Downgrade je bio dovoljan, ali prvi put nisam uopće skužio da mi je nakon instalacije starije verzije ostala 10.53 instalirana...

Sonic_Moronic
26-05-2010, 16:15
Ja uopće ne mogu učitati bilo kakav video ili flash. Što se pobogu događa?

Aral
26-05-2010, 16:29
Ne bih znao, meni sve super radi.

Sonic_Moronic
27-05-2010, 18:04
Pa, riješio sam problem, i to na isti način kao i prošli put. ;(

Opet su mi bili isključeni plugini pod quick preferences, stvarno ne razumijem zašto se to događa.

W3DR4N
17-06-2010, 02:15
Danas je izdana Opera 10.60 Beta.
Moram li reći da su drugi browseri smiješno spori kad probate tu zvijerčinu?
http://www.opera.com/browser/next/

Aral
17-06-2010, 08:13
Fala bogu. Zahvaljujem na obavijesti :)

edit: Mamicu ti milu koja brzina, najbrži browser ikad :pray: Plus, još su je blago redizajnirali. Preawesome!

Frky
17-06-2010, 10:06
Fak jeah!!! Altra brzo i sasvim ugodno za korištenje (nisam manje niti očekivao)!!

Aral
17-06-2010, 11:19
Kako bolestan efekt kad imate više tabova otvoreno, pa prelazite laganom miše preko njih i onda se pojavi onaj preview; pomaknite miš na neki drugi i onda počne super kul efekat tranzicije preko njih.

Bartuc di si???!! :)

Bartuc
17-06-2010, 11:39
Instalirao, pre brutalna je ta brzina. Taman sam mislio da neide bolje od Opere 10.5 i onda izađe ovaj monstrum. Za sada sve radi i to radi odlično, zadovoljan sam.

Aral
17-06-2010, 12:56
Da. I speed dial su promijenili malo, sad su jače i izraženije boja, predobro izgleda sad. I kaj je najbolje...letiiiiiiii.

Slayer
17-06-2010, 13:42
ali beta je :( ,probo sam i cekam cijelu verziju

Aral
17-06-2010, 18:26
Isto ko i full, kad je instaliraš nit neznaš da je beta :)

cham3leon
17-06-2010, 19:04
O, lijepo. Možda si skinem. Samo se čvrsto nadam da mi neće štekati ko 10.52 i 10.53...

Frky
17-06-2010, 19:46
Za sada radi sve fenomenalno!

Worthaur
17-06-2010, 20:48
Ovo kad oznacis tekst, desni klik i odes na search, to nova opcija il ju ja nisam primjetio dosad?

Aral
17-06-2010, 22:14
OMG :pray: Uopće nisam znao za to. To nije bilo u verzijama prije, nova je stvar. Označite tekst i onda desni klik te imat Search(meni je default google) te Search with pa birate pretraživaće. Fora i korisna stvarčica.

W3DR4N
17-06-2010, 22:18
To je već dugo.

Bartuc
18-06-2010, 06:18
Ja isto mislim da je toga bilo već dulje vrijeme.

Aral
18-06-2010, 08:53
A fak, sad tek vidim, samo su search pomaknuli na vrh kad desno kliknete xD Al enivej, kul fora za koju opće nisam znao do sad :)

cham3leon
22-06-2010, 19:13
Pitanje: Mogu li u Operi namjestiti da mi čita sa nekog drugog mail accounta ili baš moram raditi Opera acc?

Aral
22-06-2010, 19:19
Naravno da možeš, Opera ti tada služi kao email klijent. Ja povremeno koristim od t-coma al čisto radi testiranja, ipak je tu Outlook.

cham3leon
22-06-2010, 19:21
Ali može li to biti recimo, gmail acc, da ne moram radit acc od Opere? Ako može, kako da to konfiguriram?

Aral
22-06-2010, 19:23
Nemoraš radit acc od opere. Ideš na menu, Mail and Chat Accounts, klikneš Yes, odabereš kaj ti treba, upišeš podatke i to je to. Iako, od gmaila nisam nikad stavljao, mislim da treba provjerit u postavkama samog gmaila što se tiće POP protokola pa onda vidjet na operi.

edit: Evo radi i gmail, samo stavi na IMAP a ne POP, upišeš user i pass i deri :) Opera je čak tolko pametna da ti sama importa foldere iz gmaila, nemrem vjerovat.

cham3leon
22-06-2010, 19:28
Evo, namjestio da mi čita sa faxa mail :pray:

Preeeedobro :pray: :pray: :pray:

Aral
22-06-2010, 19:38
Kaj ne? :) Zanimljivo je kak radi simulatano sa gmailom, ulogiran sam na gmail, pošaljem si test poruku iz opere na gmail i pojavi se, onda pobrišem u samoj operi i automatski se pobriše u samom gmailu. Opako i jednostavno.

Plus, automatski importa sve mailing liste te možete pregledavati mailovi samo po attachmentsima.

cham3leon
22-06-2010, 19:55
I dodaš si postojeći acc u 10 sekundi :pray:

Majke mi nisam još koristio bolji email klijent. Jel dobiješ obavijest na Operi kad dobiješ nove poruke? Skinuo sam si neki mail notifier widget za operu, ali mi je to malo nespretno.

Deadwalker
22-06-2010, 19:57
Svi moji mail accountovi su integrirani u operu vec duze vrijeme. Cim mi stigne bilo kakav mail, automatski mi iskace obavijest<3 :)

Aral
22-06-2010, 22:00
@cham3leon: Možeš za svaki acc posebno podesit kad da ti se notification pojavljuje ^^ I da, kod importa gmail acc-a automatski vam se importaju i kontakti.

cham3leon
22-06-2010, 22:23
Evo, poslao sam sebi mail za probu, prejako :pray:

W3DR4N
22-06-2010, 23:55
To je onako IMAP, i nema veze s Operom, Thunderbirdom ili bilo kojim drugim klijentom.
Izgleda da ste otkrili toplu vodu. :)

Aral
23-06-2010, 07:26
Ma da, služi samo za fetchanje poruka. Al ipak ostajem na starom jer sam se naviknuo gmailu pristupat prek browsera a outlook se već dobro ukorjenio u moj sistem :)

cham3leon
23-06-2010, 10:59
Nije li IMAP samo za dohvaćanje pošte?

W3DR4N
23-06-2010, 11:55
IMAP je potpuna sinkronizacija klijenta s poslužiteljem. Najjednostavnije rečeno, POP3 skida poruke koje se onda nalaze na tvom računalu i svaka promjena se događa isključivo na računalu.
IMAP samo indexira i skida po potrebi čitanja. Svaka promjena se sinkronizira s poslužiteljem, poput čitanja, brisanja i kreiranja foldera.

Slayer
01-07-2010, 16:47
10.6 je tu, nije vise beta!

Aral
01-07-2010, 17:06
O da, nisam ni skužio. Idem instalirat :)

cham3leon
01-07-2010, 17:10
Upravo sam probao i imam isti problem ko sa 10.52 i 10.53 :(

Gugljanje nije dalo baš konkretnih rezultata i ne znam da li se bilo kome drugome dešava isti problem...

Aral
01-07-2010, 17:21
Baš nemaš sreće ^^ Nije do opere inače, tko zna zašto te zeza. Nisam ni znao da je došla full, bio sam na beti cijelo vrijeme i sad se vratio na 10.53 i gle ide update. Mala sinkronizacija bookmarksa i sve radi ko podmazano. Supreme internet experience can begin :)

cham3leon
01-07-2010, 17:27
Sad baš guglam opet. Našao sam jedan post o tom problemu ali ni traga rješenju.

Raz
01-07-2010, 19:05
Nova je verzija izašla iz beta faze... gg.

kikeron
01-07-2010, 19:14
nisam isprobao betu 10.6, ali sam sada instalirao finalnu verziju

rastura!!! :pray:

i prije sam volio operu, ali sada je definitivno obožavam! :thumbs2:

Bartuc
01-07-2010, 19:17
Upravo sam probao i imam isti problem ko sa 10.52 i 10.53 :(

Gugljanje nije dalo baš konkretnih rezultata i ne znam da li se bilo kome drugome dešava isti problem...

Kakvih problema imaš?

cham3leon
01-07-2010, 19:22
Svako malo, u razmaku deset-petnaest sekundi Opera se smrzne i bude Not Responding pet do deset sekundi. Neko vrijeme sam tolerirao, a onda sam naprosto morao downgradeati na 10.51. Ne znam do čega je, jako rijedak problem.

Bartuc
01-07-2010, 19:31
Meni se to znalo desiti, ali mi se činilo da je zbog svih torrenta koje skidam i u isto vrijeme otvaram težu stranicu.

Ako ti je utorrent loše podešen, on može strašno zagušiti router pošto routeri koje dobijemo od providera su krasan qurac i ne podržavaju toliki broj istovremenih konekcija. To je inače opcija - "global maximum number of conections" pod Preferences/Bandwith. Obični routeri se jedva nose za 100 konekcija, a utorrent je redovito podešen na 200-injak konekcija. To bi se moralo uvijek smanjiti na 100 ili čak nešto niže.

Mada ne mora biti do toga. To je samo moje razmišljanje!?

cham3leon
01-07-2010, 19:37
Torrent klijent nije uopće prometovao za vrijeme korištenja, tako da nije to. I nije problem u tome da se stranice sporo učitavaju, nego mi sam browser zašteka.

IGoR_2803
01-07-2010, 22:11
od kada sam updejtao operu na 10.60 verziju više u taskbaru na windowsima 7 ne mogu vidjeti sve tabove koji su otvoreni kada dođem kursorom na ikonu opere... prije su mi se pokazali thumbnailovi svih otvorenih tabova, sada se pokazuje thumbnail samo aktivnog taba... kako da vratim na staro?

Bartuc
01-07-2010, 22:36
Settings - Preferences - Advanced - Tabs - Additional Tab Options - Use Windows 7 taskbar thumbnails

IGoR_2803
02-07-2010, 06:53
Settings - Preferences - Advanced - Tabs - Additional Tab Options - Use Windows 7 taskbar thumbnails

da, skuzil sam u medjuvremenu... hvala svejedno... :)

Aral
02-07-2010, 07:12
Gle, tek sam sad skužio to da su maknuli. U početku mi je smetalo, sad mi pak nekak fali, poprilično je korisno :)

cham3leon
02-07-2010, 09:11
A sad nešto potpuno drugačije.

Pošto se ne razumijem gotovo nimalo u ekonomiju, nije mi jasno na koji način proizvođači Opere profitiraju? Browser je besplatan, svi widgeti i ostalo je besplatno. Kako im se isplati? Opera koliko znam nije Open source.

kikeron
02-07-2010, 12:05
a tko zna... možda zarađuju na drugim programima, dok je opera jedan čisto entuzijastičan i neprofitan projekt, ali i kao takav svojom neporecivom kvalitetom sjajna reklama proizvođaču.

:P

Bartuc
02-07-2010, 12:48
Opera ima svoje sponzore. Google plača smještaj tražilice u Operi, Amazon, Ebay i drugi plačaju reklamne bookmarkove koji dolaze sa Operom. Osim toga tu su licence za mobilne verzije browsera koje dolaze u bundleu sa tabletima i sl.

kikeron
02-07-2010, 15:17
isssssss... al sam fulao! :hangin:

Aral
02-07-2010, 16:57
Btw. od ove verzije je i implementirana podrška za WebM i HTML5 :thumbs2:

RIDER32
02-07-2010, 17:50
Firefox to ima odavno :P

Aral
02-07-2010, 21:38
Al me zezaš :)

Grim
02-07-2010, 22:30
Upravo mi updejtalo na najnoviju verziju, i koliko vidim još nije na Googleu moguće promijeniti pozadinsku sliku. :(

IGoR_2803
03-07-2010, 09:01
Upravo mi updejtalo na najnoviju verziju, i koliko vidim još nije na Googleu moguće promijeniti pozadinsku sliku. :(

meh, to mi ni nije važno, i ovako mi samo smetaju te slike...

Aral
03-07-2010, 10:33
Opera razmišlja par koraka unaprijed, nisu ni to stavili jer su znali da će bit teški fail, što se je i pokazalo par sati nakon kaj je ta opcija puštena širom svijeta. Pretpostavljam da će to ipak omogućiti u nekoj od idućih verzija iako je od strane googla to teško sranje.

Baš razmišljam sad dok pišem ovaj tekst...Opera je već sad korak dva ispred konkurencije, pitam se što će biti u Operi11...samo nebo je granica čini se :)

Forbs
18-07-2010, 16:25
Jedidno što dosta malo web developera optimizira svoje stranice za operu što je tužno :(

cham3leon
18-07-2010, 17:53
Mene još uvijek jebu te nove verzije i ne znam šta da radim :( Išao sam na support forum i nitko ne zna...

Deadwalker
19-07-2010, 14:24
Od kada sam updejtao flash na 10.1 verziju mi je na operi poceo stekati youtube :?
Jel ima netko slicne probleme?