Log in

Pogledaj cijelu verziju : World of WarCraft: Cataclysm

Stranica : [1] 2 3 4 5 6

flander
21-08-2009, 20:29
http://www.worldofwarcraft.com/cataclysm/

Evo malo video akcije za one koji nisu pratili ili su propustili:

Cataclysm panel discussion

6tojYbaP ... annel_page (6tojYbaPEyQ&feature=channel_page)S1/6
Gfz84rZH ... annel_page (Gfz84rZH55o&feature=channel_page)S2/6
5YRECNqO ... annel_page (5YRECNqOq1I&feature=channel_page)S3/6
BeqMnAkd ... annel_page (BeqMnAkdPuU&feature=channel_page)S4/6
a4wBi40f ... annel_page (a4wBi40fbN8&feature=channel_page)S5/6
3C1qqC12 ... annel_page (3C1qqC12NII&feature=channel_page)S6/6

Class panel discussion

QQPso0Hk ... annel_page (QQPso0Hkx0k&feature=channel_page)S1/6
dt0qMfpo ... annel_page (dt0qMfpoNL8&feature=channel_page)S2/6
7B9SimIF ... annel_page (7B9SimIF5oQ&feature=channel_page)S3/6
o_g9Y1Dq ... annel_page (o_g9Y1Dq1q4&feature=channel_page)S4/6
fAbz7LP_ ... annel_page (fAbz7LP_MFo&feature=channel_page)S5/6
2Jqo1EAG ... annel_page (2Jqo1EAGg8s&feature=channel_page)S6/6

Game system panel discussion

http://www.youtube.com/user/MMOcore#pla ... i1V2gYR970 (http://www.youtube.com/user/MMOcore#play/all/uploads-all/1/6i1V2gYR970)S- battlegrounds
jNeMIfyGfmoS- guild advancment / leving
vU9HS5LcOtwS- phasing, mastery, path of the titans, professions

Cataclysm Dungeons & raids inc Icecrown

Rr_HYP3Wtq8S1/5
1NJTbr3HEoMS2/5
QeDLO28vuHoS3/5
EaX5bfRktVoS4/5
gSqf95YGBzES5/5

Others - some repeated from above panels

M4MhQ_NSTR4S- Worgen & Golbin racials
QGMeelsWAGcS- Hunter & Warlock changes
4obBPUorceUS- Item/stat changes
kXz0h-y6M9MS- New Archeology & Reforging professions
http://www.youtube.com/user/MMOcore#pla ... ZBS0PPgFTM (http://www.youtube.com/user/MMOcore#play/uploads/20/OZBS0PPgFTM)S- worge & golbin race

Zahvaljujem Arbiteru za linkove

Arbiter of Change
21-08-2009, 21:10
Jako impresivno, posebno kako su dramatične promjene u starim lokacijama (fak, lava i ruševina kud god se okreneš... uvod u Warcraft 4, pweety pwease?). I začudo, Worgeni mi se dopadaju unatoč tvrdnjama da su furry materijal (što i jesu) jer su im izgleda dali horor štih, a i činjenica da im je artwork odličan pomaže tu. Ostalo ono, klasična stvar sa povećanjem level capa i to sve (Archeology me isto zanima kako će se razviti... rudarenje bez nodesa?).

I da, Tauren Paladin... Blizzard, what are you thinking? :)

Wizard
21-08-2009, 21:18
Cak i nove rase mogu progutat, al sto ove kombinacije rasa/klasa, why, why???

A usprkos tome, ove ostale promjene su jednostavno premocne, napokon prava promjena orginalne koncepture, izmjene u odnosima unutar horde i alija, unistenje gradova, zona, deathwing..., da nije onih kombinacija klasa/rasa jedva bi ceka da izadje.

Arbiter of Change
21-08-2009, 21:25
Sad vidim da će biti neki novi "underwater gameplay" dodan s ovim podvodnim gradom. :)

flander
21-08-2009, 21:28
btw tko je taj lik Deathwing ? od kud on sad ?

nije mi poznata cijela prića

mravojed20
21-08-2009, 21:33
Dragon aspect koji je bio čuvao podzemlje, taj đir, poludio zbog Old Godova :D

flander
21-08-2009, 21:35
izgleda mi kulnije od Lich Kinga

Arbiter of Change
21-08-2009, 21:38
Meni je zapravo gadan ovaj njegov redizajn jer sav materijal s njim (kojeg je malo) ga prikazuje kao klasičnoga zmaja, a ne poput nekog zida na steroidima.

mravojed20
21-08-2009, 21:39
Čekaj čekaj samo da naprave sljedeću ekspanziju, di lich king mounta Deathwinga :D
Ma je da, super izgleda zmaj.

Drago mi je zbog letenja u azerothu, ali nakon što navala altova splasne, world pvp će bit još rijeđi sad kad se i tu može letjeti.

Arbiter of Change
21-08-2009, 21:49
Uf. :D

Ja ni ne sumnjam da će u ovoj ekspanziji biti gomila toga što još nije uopće spomenuto. Mislim, usporedi ovu službenu stranicu s ovim što su rekli sada na prezentaciji... jedva da su trećinu izvjesili na stranici.

Wizard
21-08-2009, 21:53
Npr tetovaze u character costumization :)

Aerial
21-08-2009, 22:01
Čekaj čekaj samo da naprave sljedeću ekspanziju, di lich king mounta Deathwinga :D

I onda u patchu 5.0 njih dvoje zajedno piče na Flame Leviathanu!!!!

I onda u patchu 6.0 spoje se sa Skybreakerom (zeppelin iz icrowna, jel) u ogrnomnog transf-.. umm.. transdragonlichkinga koji leti i riga vatru i SJEDI NA LEDENOM TRONU!!!!1!! :D

Heh, enivej, jedva čekam ovo. Mada me novi Deathwing maaaaalo podjseća na Great Destroyera iz Guild Warsa.

...

hm, kad smo već kod toga, Guild Wars je nastavio priču sa Eye of the North. Zaleđeni sjever, vikinzi...
I onda se pojave metalno-rastaljeno-lavasti destroyeri predvođeni Great Destroyerom koji izgleda ko' tenkovski zmaj od lave i metal..... WAIT A MINUTE

Wizard
21-08-2009, 22:17
A sta bi ti, kreativnost u danasnjem svijetu je obrnuto propocionalna zaradi

Aerial
21-08-2009, 22:27
omgomgogmo pogledo sam trailer :D

Kak je dobro kad predstavljaju nove rase, kad flasha preko ekrana new rase: goblins / worgen :P

Arbiter of Change
21-08-2009, 22:43
Npr tetovaze u character costumization :)
Da, ono kao, slučajno im se baš taj screen našao na stranici nove ekspanzije... fakeri. :)

Tyrion
21-08-2009, 22:49
Po meni je ovo pun pogodak.

Neke rase/klase su vec odavno trebali ubaciti (jedino mi je cudno ovo s taurenima, ali onda, ja ne znam njihov cijeli lore)

Nove rase mi tbh nisu nesto posebno, cak mi je malo lejm sto ce worgeni moci biti u human formu (mislim da sam to negdje procitao).
Ali zato goblin rogue je win :D.

Phasing je odlican, daje neki osjecaj razvijanja price. Super je sto su ga odlucili vise upotrjebit.

Napokon su krenuli dalje s pricom, ful me zanima sta su napravili s Azharom i tako to.

Macolla
21-08-2009, 22:55
btw tko je taj lik Deathwing ? od kud on sad ?

nije mi poznata cijela prića

Deathwing iliti Neltharion je Dragon Aspect, Earth-Warder kojemu je podario moc jedan od Titana pod imenom Kaz`goroth pa je Deathwing poludio od utjecaja Starih bogova i okrenuo se protiv drugih Aspecata... Utjelovio se u avataru Lorda Davala Prestora. U expanziji cemo ga nac u Wildhammer tvrdjavi u grim batolu :D

flander
21-08-2009, 23:01
to to je ko transformersi, Rise of the Fallen ^^

Wizard
21-08-2009, 23:13

Neke rase/klase su vec odavno trebali ubaciti (jedino mi je cudno ovo s taurenima, ali onda, ja ne znam njihov cijeli lore)

Nove rase mi tbh nisu nesto posebno, cak mi je malo lejm sto ce worgeni moci biti u human formu (mislim da sam to negdje procitao).

Phasing je odlican, daje neki osjecaj razvijanja price. Super je sto su ga odlucili vise upotrjebit.

Napokon su krenuli dalje s pricom, ful me zanima sta su napravili s Azharom i tako to.
jedina logicna rasa/klasa kombinacija koja je trebala biti odavno uvedena je human hunter, sve ostalno ajme majko

Arbiter of Change
21-08-2009, 23:16
Bez brige, zadnje danas na rasporedu je jedan blok posvećen samo WoW-u tako da možda tamo dadu još koju informaciju o ekspanziji.

Tyrion
21-08-2009, 23:19

jedina logicna rasa/klasa kombinacija koja je trebala biti odavno uvedena je human hunter, sve ostalno ajme majko

Shaman dwarf. Orc mage. Gnom priest. Undead hunter. Nelf mage. Pa cak i tauren priest.

Jedino sto je ful cudno je troll druid i tauren paladin (A i goblin shaman hmm)

h4ro
21-08-2009, 23:23
ali kad gledate da je tako bilo na pocetku svima bi bilo ok tako da sa vremenom cemo se navici i na to =)

Wizard
21-08-2009, 23:36
Shaman dwarf. Orc mage. Gnom priest. Undead hunter. Nelf mage. Pa cak i tauren priest.

Jedino sto je ful cudno je troll druid i tauren paladin (A i goblin shaman hmm)

to je sve sto si naveo silovanje lorea, ally shaman je kao prvo mislim..., orc mage, ono wtf, gnome priest, ima i gnom war, cudi me da nema jos gnom paladin, ud hunter, pa cujes samo kako to zvuci, sta ce jos biti ud druid sljedeca ekspanzija, nelf mage, ma nelfovi mrze mageove, sto nije to tako, ono high elfove zaveo arcane, a ovi ostali ko normalni, ko je sada tu lud, a tauren priest, da neznam kolko to sta opravdava mislim samo zamisli taurena u priest/pala setu, nuff said

troll druid je uz human huntera mozda najlogicnije od svega, a goblin shaman je ocekivano, ipak ima dosta goblin shamana :)

slanted_truth
22-08-2009, 00:30
Najvise se radujem dwarf shamanu i tauren paladinu. Prvom zato jer zvuci teh coolest, a taured pally zato da bude sto manje geyelf pala. A taureni su supach.

h4ro
22-08-2009, 01:09
A dali se zna mozda vrijeme izlaska ? mislim ili od prilike

Arbiter of Change
22-08-2009, 08:23
Holy crap, ne znam dolazi li baš sveSovo sa Cataclyismom (možda kroz neke patcheve ranije?), ali jeste li vi vidjeli informacije iz onog zadnje bloka?

- Goblini sa racialom koji im omogućuje pristup banci svakih 30 minuta i ostali (1 (http://static.blizzconlive.com/files/769_normal.png), 2 (http://static.blizzconlive.com/files/791_normal.png)),
- Worgen racialsi (1 (http://static.blizzconlive.com/files/771_normal.png), 2 (http://static.blizzconlive.com/files/773_normal.png), 3 (http://static.blizzconlive.com/files/777_normal.png)) - Worgen forma bez konkretnih borbenih bonusa,

- Warloci ne nose više shardove u torbama - integrirati će ih u sam UI (http://static.blizzconlive.com/files/704_normal.png)
- Hunter nemaju Manu više nego neki sistem sličan Rogue energy (Focus - regenerates contunously) - municija više nije potrošna roba
- GOMILA stvari maknuta i zamijenjena (Mana Per 5, Spell Power, Attack Power, Defense, Armor Penetration, Block i Stamina modifikacija)

- ArchaeologyS(Secondary Profession) - Collect Artifacts throughout the world. - Unlocks Paths. - Unique Rewards. (instant travel to dongeons, unique recipies for other professions...) (http://static.blizzconlive.com/files/755_normal.png)
- Reforging : Customize your gear (Blackmiths, Leatherworkers, Tailors, Jewelcrafters and Engineers. Reduce one stat for another. Some restictions apply)
- Multi-gains : For exemple you're crafting 5 green bracers, you could craft One Blue bracer instead.

-----

To je sažetak zadnjeg bloka uglavnom, malo više slika na linku:
http://blizzconlive.com/en/4/wow-classe ... ofessions/ (http://blizzconlive.com/en/4/wow-classes-items-and-professions/)

Hellboy
22-08-2009, 09:14
Ok, iako mi se osobno gadi ideja da gnomovi i taureni imaju holy klase (Mislim stvarno, mi gnomeovi smo jedina rasa koja nema healing klasu a sad dobijamo priesteve? Come on, mi smo zli i želimo takvi ostati), moram reći da je ovo razvaljivanje Azerotha tako epic izvedeno da su me prožimali žmarci dok gledah trailer. Onak, sve je razvaljeno, u Desolaceu i Tanarisu buja novi život, i kako je lik u traileru rekao - Horda i Alijansa se bore za ono malo resursa što je ostalo nakon veselja. Ej, MALO RESURSA JE OSTALO. How freaking epic is that? And to think of it, Azeroth će biti vječno drukčiji. Barrens će izgubiti svoj šarm afričke savane i postat će plamteći pakao, Gilneas se otvara, leteći mountovi posvuda (oh gawd ovo će biti tako imba ako ne uvedu no flight zone oko capitala... vojska tauren loladina koji slijeću u Stormwind mi nije baš najugodnija pomisao), Maelstrom se budi (Nage u ekspanziji nakon Cataclysma?), novi Sundering, Malfurion se vraća da brani Hyjal. Jesus Christ. ova ekspanzija mi se čini kao sve ono što je WotLK mogao biti. Jednostavno je prepunjena epičnošću. Možda se neke promjene čine mutave (kao svete krave primjerice) no opet, neke su sasvim logične - human hunteri su trebali biti tu od početka. Ako mogu ja ići u lov koji sam human, zašto ne bih mogao isto to raditi u igri sa humanom?

Dreamer Deceiver
22-08-2009, 09:55
sve mi se čini da niti ne trebam pomišljat na to da se idem upisat na koji faks :/
jebeni blizzard, baš ga mrzim :(
a sad idem igrat d2

EDIT : sad me zanima, će goblinski gradovi biti i dalje neutralni ili ?

Tyrion
22-08-2009, 10:19
Napokon su poslušali igrace i dali hunteru fokus, svaka im cast :pray: .

Aerial
22-08-2009, 10:27
ČEk, watafak, spellpower i mp5 nestaju. Intellect je glavni stat za castere. Wut, želim znati kako se mana regen derivira iz intelecta! (kao shaman sam mp5 addict) :P

Wizard
22-08-2009, 10:37
spirit - mp5
intelect - spell power
agility - ap
block - mignition stat
mal ce biti nezanimljiviji statsi na itemima al eto :)

micu spirit s wlock i mage itema, haste povecava regeneraciju ragea, energya, focusa...

i enhan shamani nemoraju brinit vise za manu, ne samo hunteri

samo da ne uvedu sve one kombinacije klasa/rasa ostalo je preepicno :)

Casters will finally get a Legendary item in one of the first raids of the expansion. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Every healer class can now dispell magic, the niches will other debuffs.

Smeagoul
22-08-2009, 11:06
Spell Power => Intellect
Mp5 => Spirit

Non-spirit klase => +Meditation

dakle, dobivamo ona sranja kao u prista i druida

edit: lejmer me prestigo dok sam gledao House MD..

flander
22-08-2009, 12:03
http://rapidshare.com/files/270132170/W ... ler-HD.rar (http://rapidshare.com/files/270132170/WoW-Cataclysm-Announcement-Trailer-HD.rar)

evo HD trailer pa ga dodajte u kolekciju ^^

Gothmog
22-08-2009, 12:04
Nakon odgledanog trailera za Cataclysm...mogu samo ponovit rijeci iz one WoW reklame...

"Just when I thought, I was out... They pulled me back in!"

Hellboy
22-08-2009, 13:51
Mene su kupili čim sam vidio sve ono uništenje. Nešto je prokleto epic u postapokaliptičnom fantasy settingu a WoW upravo ulazi u tu fazu. Deathwing se vraća, Ragnaros napada Hyjal dok ga Malfurion brani, kontinenti se raspadaju. Blizzard uistinu zna nahajpati svoje podanike. :D

Aerial
22-08-2009, 13:55
Možda malo neoriginalno, ali Deathwing izgleda predobro.. Napokon pravi fantasy bad guy - ogromna mrcina od zmaja koja bi vjerojatno Illidana, KealThasa i ostale spržila jednim prdcem :D

@flander : tyvm :D

Arbiter of Change
22-08-2009, 13:58
Imamo i animaciju Worgenske transformacije... gledajte do kraja jer se tek pred kraj vidi konačna verzija:
http://www.wow.com/2009/08/21/blizzcon- ... animation/ (http://www.wow.com/2009/08/21/blizzcon-2009-worgen-animation/)

mravojed20
22-08-2009, 14:48
Mene su kupili čim sam vidio sve ono uništenje. Nešto je prokleto epic u postapokaliptičnom fantasy settingu a WoW upravo ulazi u tu fazu. Deathwing se vraća, Ragnaros napada Hyjal dok ga Malfurion brani, kontinenti se raspadaju. Blizzard uistinu zna nahajpati svoje podanike. :D

Pa ćemo svejedno opet dobiti questove tipa : Odi mi donesi 12 bataka, odrezaka, šapa... /sigh.

:D

Wizard
22-08-2009, 15:00
Neznam, meni ovi path of the titans ili sto vec cini se kao neki osvjezavajuci sistem, 80-85 bi moglo biti dobro iskustvo sve mi se cini :)

Hellboy
22-08-2009, 15:03
@Mravojed
Ali ovaj put to neće biti tako idilično kao nekad. Ovaj put ćeš imati rijeku lave, pecto zmajeva i vatrenih elementala i novo jezero ispred sebe. :D

I da, što je taj Path of the Titans? Njuškao sam jutros po WoWWikiju i nisu imali informacija.

bornathepicek
22-08-2009, 15:24
Svi kliču, svi su ovo dočekali sa oduševljenjem... Al meni je sve to nekak mutavo...
Ko prvo, zakaj nisu mogli negdje izniknuti jos jedan koktinent i bog andrija, ovak mi ja malo munjeno kaj su uništili kalimdor i eastern kingdoms,
drugo : ovi vorgeni sa svojim pretvaranjem ce bit glavna fora(vjerojatno će ih bit više od šugavih gayelfova),
treće : bit će se mutavo lvl-at(od prvog lvl-a) kad ćes imat klipane lvl 85 koji ti lete oko glave već u drugoj regiji...
četvrto : svete kravice i dwarf magovi, gnome priestovi(kak ta mala pokvarena gamad može bit priest?), nisu trebali to sa classama uopće... Jedino kaj mi ima smisla je Troll Druid(iako i to je pomalo maloumno)

Fora je kaj dobiva taj neki osjećaj ko da si stvarno u svijetu warcrafta, zbog tih kojekakvih izmjena u izgledu svijeta(al i dalje mi se ne sviđa pomisao da više necu trkat po onak ogromnom i žutom barrensu, već po kojekakvom crvenom kamenju i lavi...).

I zašto su to morali objavit, još nismo ni pošnjofali lich kinga kak smrdi nakon dugogodišnjeg sjedenja na frozen throne-e, a već dobivamo obavjesti o nekoj mutavoj zmajskoj nemani. :(

Gothmog
22-08-2009, 15:48
Sto ljudi, sto cudi...meni je pak dojadilo to nicanje kontinenata, i bas mi je drago da su odlucili posvetit paznju Azerothu...Jedino nisam siguran, kako ce te devastirane zemlje izgledat ukoliko ne kupis Cataclysm; da li je teren svejedno prisutan, pa si ostao zakinut za nove rase,questove i ine stvarcice...

Nove rase su mi okej...potrudili su se napravit lore za gobline, i ispalo je tako da su bili prisiljeni stat uz hordu...Worgeni su vise-manje ostali dosljedni prvobitnoj prici...

Meni je letenje iznad SW i Elwynna a dream come true, pa da se preseravas pocetnicima sa svojim gearom i mountovima :D

Oko svetih krava se slazem. U potpunosti cudan potez...iako ce dwarf shammy izgledat za prste polizat,hehe!

Borba sa Lich Kingom se odgadja dok ne dodje lvl cap na 100...bar tako pise na mmochampion...

mravojed20
22-08-2009, 16:33
Ovo zadnje, say what? dok ne dođe na 100? znači za..4 godine negdje.. :?

Hellboy
22-08-2009, 16:39
Wait. To nema smisla. Zašto bi izdali ekspanziju nazvanu Wrath of the LICH KING in onda odgodili sam okršaj za 4. ili 5. ekspanziju? Neće mi valjda onaj koloseum biti endgame stvar?

Wizard
22-08-2009, 16:40
nece

al arthas necemo ubiti, al valjda cemo se ipak boriti protiv njega kao zadnjeb bossa u wotlku

Aerial
22-08-2009, 16:43
Yep, Lich King je ipak jebačka faca, i s njim se nije igrati prije nego završimo human campaign u WarCraft 4: Rise of Some Scary Shit.
Što se mene tiče ja bi ga napravio neranjivim i automatski bi wipeao raid čim se okrene prema njima.

...

Što se tiče "novog" svijeta - Blizz je dao objašnjenje. Stvarajući nove kontinente ljudi sve više odmiču od originalnog Warcrafta, i nakon nekog vremena Azeroth bi otišao u zaborav. Zato su odlučili ne napraiti novi kontinent/planet/plane nego se jednostavno vratiti u originalni Azeroth i nastaviti priču kako spada.
Osobno, to mi se sviđa. Ide mi na živce da 90% igrača zna tko je famozni Illidan Stormrage, a ne zna tko je Orgrim Doomhammer. Vjerojatno neće znati ni nakon expanzije, ali barem će shvatiti da se Warcraft odvija na Azerothu, Lordaeronu i Kalimdoru.

Btw, jeste skužili koliko ljudi ne zna što je Lordaeron? ffs :D

Macolla
22-08-2009, 16:47
trebali bi ubacit grupno castanje spellova recimo nesto kao blizzard mage spell i kliknu na tebe jos dva maga i dmg se poveca za 100% :D

EDIT: ne 100% ne bi se isplatilo nego jedno mozda 350%
EDIT2: mozda da se i poveca range za duplo yarda pa da 5 maga mogu snipat iz daljine :D

Hellboy
22-08-2009, 16:50
@Aerial
Takve bih šamarao. Jedan serijal poput Warcrafta ima prekrasan lore i grijeh je ne znati ga. No, ono što tako žarko želim vidjeti je fly-by preko svake zone. :D
I da, arheologija? EPIC PROKLETI WIN. Iskopavati random sranja u devastiranom svijetu mora biti legendarno. Zamisli samo - odletiš do razvaljenog Southshorea (tom mjestu je uvijek nešto nedostajalo, a sad znam i što - više uništenja) i tamo provedeš par sati iskopavajući drevna night elven sranja stara tisućama godina. :D

Morat ću si složiti nekakvog dwarfa. Uz njih bih si mogao povezati arheologiju. :D

Macolla
22-08-2009, 16:51
I morali bi napraviti pravi 101% RP server gdje se svi trebaju uzivit do krajnje granice pa bi to onda bilo nezaboravno iskustvo

Aerial
22-08-2009, 16:54
http://www.blogcdn.com/www.wow.com/media/2009/08/blizzcon2009costumes106.jpg

Sa BlizzCona, kakav epic kostim (valjda Nefarian ili tko već lol) :pray:

Macolla
22-08-2009, 16:55
Osobno, to mi se sviđa. Ide mi na živce da 90% igrača zna tko je famozni Illidan Stormrage, a ne zna tko je Orgrim Doomhammer. Vjerojatno neće znati ni nakon expanzije, ali barem će shvatiti da se Warcraft odvija na Azerothu, Lordaeronu i Kalimdoru.

Btw, jeste skužili koliko ljudi ne zna što je Lordaeron? ffs :D

Meni se osobno vise dopada Doomhammer jer iako je i Illidan bio veliki negativac on nije bio toliki kao pri otvaranju dark portala. Kad je Orgrim popio Magtheridonovu krv u potrazi za moci. Joj da njega ubace bar ko npca bio bih presretan :D

Hellboy
22-08-2009, 16:58
Erm...Orgrim je mrtav. Ubijen je nakon što je human knight probio boga u njemu kopljem.

Macolla
22-08-2009, 17:00
znam ali da ga ubace kao npc-a u nekom portalu kroz vrijeme, ili mozda sina mu :D

EDIT: orgrim nije imao sina :D sorry
EDIT2: ili ga je imao ali nije zapisano u loreu

Macolla
22-08-2009, 17:07
Postoji mogucnost da se Nerubian Spideri pridruze Hordi ili Alijansi.
Quote:
" Brann Bronzebeard claims it may be possible for an alliance with living Nerubians if one is willing to help them clear out the Scourge from their empire. Still, some areas are controlled by Faceless Ones. "

src WoWWiki

Mozda je i nevazno ali ja mislim da oni utiru put za nove expanzije i ostalo :D

Arbiter of Change
22-08-2009, 17:32
Što se tiče "novog" svijeta - Blizz je dao objašnjenje. Stvarajući nove kontinente ljudi sve više odmiču od originalnog Warcrafta, i nakon nekog vremena Azeroth bi otišao u zaborav. Zato su odlučili ne napraiti novi kontinent/planet/plane nego se jednostavno vratiti u originalni Azeroth i nastaviti priču kako spada.
Apsolutno. I znate kome će se najviše svidjeti ova ekspanzija? Casual ekipi, jer je ovo prva kojoj je jedan od glavnih ciljeva, ako ne i glavni zapravo, revamp starog Azerotha, tj. zone u kojoj casual igrači još uvijek vise. Sa ove zadnje 2 ekspanzije oni nisu pretjerano puno dobili jer su bile fokusirane na end-game sadržaj. Naravno, trebam li napominjati da baš ta skupina igrača i čini većinu igrača WoW-a? I ono, možda sada neki lvl 60+ igrači budu viđeni u Azerothu, bar kroz neko vrijeme. Što ja želim? Želim vidjeti onaj mill u Westfallu konačno sagrađen.

E da, rase, klase i silovanje Lore-a. Zanimljivo je koliko je kontradiktorno, ali nije li logično da svaka rasa može imati priesta, npr? Mislim da je problem u tome što Blizzard nije dao "flavour" imena svakoj rasi kad je njezina klasa u pitanju. Tako da se Priest kod jednih zove Priest, a kod drugih drugačije. Možda ne bi pomoglo kod nekih apsolutno glupih stvari (kao što su Taureni i Paladini jer, koliko se ja sjećam, Paladini crpe moći iz definiranih izvora), ali bar bi kod većine malo olakšalo stvari. Ali ajde, kad bi da bi.

@Gothmog;
Imao ekspanziju ili ne, ove promjene po pitanju zona i još neke stvari će se svima dogoditi. Vjerojatno neki giga-mega-ultra patch.

flander
22-08-2009, 17:40
mislimd a ću sada više vremena provodit u azerothu od kad su stavili flyingmountove, to mi je oduvijek bila želja, da malo letam okolo Kalimdora ili EK ^^

The Great Duck
22-08-2009, 18:38
Ček,jel još šta najavljeno na Blizzconu?

flander
22-08-2009, 19:59
to je sve za sada

danas na rasporedu im je Q&A za WoW i D3, te gameplay i Lore za SC2
koji bi trebal sad počet

Arbiter of Change
22-08-2009, 20:21
@Hell;
Da, čitava Path of the Titans stvar je nejasna za sada, ali danas ćemo navodno doznati više.

Path of the Titans

* * Talent trees won't be extended, you will just get 5 more talent points.
* * The Path of the Titans will let players follow a path (not restricted to classes), this is a new talent system with new skills and passive abilities.
* * A mastery system is being added as well, a lot of talents will be reworked to be more fun. The point is to get rid of a lot of the talent skills and not make you spend all your points in a talent tree just because it gives you more damage or higher crit chance.

Inače, još neke stvari koje su možda zaobišle javnost:

* Cataclysm will change the ways abilities are learned.SAbilities ranks are gone and ability will just scale progressively with levels instead.
* Bags might get slightly bigger with Cataclysm.
* Multi-passenger flying mounts could be added in the future. They might also allow crafters to craft 310% flying mounts if they already completed an achievement rewarding one.
* If you already own a 310% mount, you might be able to boost the speed of all your 280% mount to 310% just to let you use the one that you prefer.
* Engineers might be able to craft bows in the future.
* Multi-gains will be added, while you level up your trade skills, rare items will give you more points as you skill up. (Rare items will give you 5 points for example, while green bracers will only give one)

flander
22-08-2009, 21:33
We're finaly be able to fight against Arthas in 3.2!

Blackwing Descent : And Nefarian returns!
The Firelands : Elemental plane of fire, exterior raid zone. Home of Ragnaros.
http://static.blizzconlive.com/files/942_normal.png
The Firelands : 10 and 25 player raid.
Onyxia 5th aniversary : She's back!
Onyxia : New & Updated loot
Onyxia : Loot : The Brood of Onyxia - Epic Flyng Mount!
http://static.blizzconlive.com/files/955_normal.png
http://static.blizzconlive.com/files/959_normal.png
Onyxia Whelpling : new pet. If you login to WoW Onyxia 5th Aniversary, you'll get via mail this pet!
Corss Serever Looking For Groups.
Cross Server LFG : Supports 5-player instances.
There will be a reward system for Cross Server LFG. It's coming in patch 3.3.0
Share this!
There is no way you'll be disapointed when Arthan will be downed. There will be a lot of cinematics and drama!

http://www.blizzard.com/blizzcon/video/stream-wow.xml

bananac
22-08-2009, 22:45
cek, ne kuzim nist od tog sto si napisao
lich king u 3.2? sta nebi trebao doc u 3.3
kakve veze ragnaros ima sa wotlkom? :D
cross server lfg??

flander
22-08-2009, 22:50
cek, ne kuzim nist od tog sto si napisao
lich king u 3.2? sta nebi trebao doc u 3.3
kakve veze ragnaros ima sa wotlkom? :D
cross server lfg??

slušal sam na radiu, link koji sma dao

lich king dolazi u 3.2, valda su mislili na instance koje se otvaraju u icecrownu
ragnaros će opet bit boss
cross serveri će omogućit da LFG bude bolji, dakle igraćemo instance sa ljudima iz drugih servera, ili ti PUG će bit poboljšan ako npr. nisi u guildi

bananac
22-08-2009, 22:52
a znaci nece bit 3.3? or...
edit: lol, ovo gore je glupost :D
procitao sam sad te nove stvari na mmo champu

flander
22-08-2009, 23:18
pa jesam išta krivo rekal ?

bananac
22-08-2009, 23:20
ne, sve je ok, ja sam to malo krivo razumio

btv. ovaj icecrow je pre awsum, bit ce enkaunter na cepelinima :pray:

flander
22-08-2009, 23:22
sad čitam kao za rouge da žele da se više koriste daggeri, kao to je ipak oružje za rogu, te da će možda dodat neke nove talente u assassination build da daggeri budu zanimljiviji hehe

i da će talente iz subatlya stavit kao passive ^^

Macolla
23-08-2009, 00:03
ima li ista od spekuliranih podklasa kao reicmo da hunter i rogue mogu uciti za demon huntera, female caster klase za banshee, druidi za emerald dreamere itd itd...

flander
23-08-2009, 00:11
ne

Macolla
23-08-2009, 00:13
fck

Sporky
23-08-2009, 00:34
ukratko exp ce bit EPICCCCCC
konacno neki jebac iz lore za borit,a ne tamo neki wannabe bad ass aka Arthas.
Mora da je LK Veliki Emo

Arbiter of Change
23-08-2009, 06:09
ima li ista od spekuliranih podklasa kao reicmo da hunter i rogue mogu uciti za demon huntera, female caster klase za banshee, druidi za emerald dreamere itd itd...
Ne znam samo odakle ti to... posebno jer si razočaran time nakon što su devsi više puta rekli da nemaju namjeru tako brzo uvesti novu klasu.

Inače, više o guildama:

Guild Leveling

* Guild experience is earned through multiple ways, players leveling, killing bosses, leveling professions, PvP victories, reputations.
* Each guild level rewards you with one talent point, these talents affect the whole guild. The top 20 earners of the guild will contribute to the guild experience for the day.
* Some of the guild talents will allow you to remove reagent costs from spell, get increased gold drops, summon your entire raid, rez your entire raid after a wipe, automatically transfer a % of gold dropped by bosses to the guild bank. Guild talents can be reset.
* Once your guild reached level 20, the guild experience becomes a currency and let you buy things like mounts, professions plans, banners, potions, rare reagents and guild talent respecs.
* Anyone can learn a guild profession recipe, if you leave the guild after learning it you will loose the recipe and it will be transferred back to the guild bank. Guild heirlooms also work the same way and are bound to the guild.

Aftershock
23-08-2009, 09:08
Nice, guild leveling ideja mi se sviđa, dodat će malo više natjecateljskog duha i želje za progressom.

Samo jedno pitanje, pošto će svijet as we know it biti razoren, hoće li questovi u starijim područjima biti prilagođeni, dodani ili?

Gothmog
23-08-2009, 10:30
Ako sam ja to dobro skontao, promjenit ce se preporuceni lvl u dosta zona, pa vjerujem da ce onda i questovi biti sukladno tome promijenjeni...

Arbiter of Change
23-08-2009, 12:15
U vezi onog Path of the Titans: HERE (http://www.wowwiki.com/Paths_of_the_Titans).

Aftershock
23-08-2009, 12:23
Ako sam ja to dobro skontao, promjenit ce se preporuceni lvl u dosta zona, pa vjerujem da ce onda i questovi biti sukladno tome promijenjeni...

Damn it, sand bih najrađe čekao ekspanziju i ne levelao lika, a ne da i se :D

Što se tiče path of the titans, čini se veoma epic, pogotovo ako malo porade na loreu oko toga.

Rated battlegrounds

battleground & arena gameplay different gamers like different styles: AV vs WSG vs arena alternative way to get arena points aveneue for fun group/guild activities with unique rewards -- ties into guild advancement system

sign me up! - featured weekly battleground - to concentrate the queues so as many people as possible are in the one queue and not split among six so for the battleground weekend, it'll also be the battleground for the week it'll concentrate the queues keeps the gameplay changing from week to week

new UI - queue from anywhere (as now) with the new 'rated' option

how does it work? - win BG, gain rating (YMMV) win BG, gain arena points there's no concept of a team, but you must queue with a full group (/2, guildies, etc...) AV/IoC-25 person max group (down from 40) arena points awarded as you win games (not every tuesday). limit # points gained per week based on your rating (higher rating, more points). to limit the grindfest lose bg, no rating loss (but, no points game) -- individual players have less control over the battle compared to arenas, so no penalty for getting in a crap group. rating: highest rating you've ever earned - for points matchmaking rating: like arena matchmaking, going up/down

UI showing stats much like arena stats, most stats are just there for coolness, no gameplay

rewards? honor titles, epic ground mounts, arena points, guild achievements/levels if you play with enough of your guild mates, bging will count towards achievements

Ovo se čini kao pametan potez, malo teamworka nikad ne škodi

Dreamer Deceiver
23-08-2009, 13:04
e to me zanima kad arthas bude down :D

Arbiter of Change
23-08-2009, 14:37
Evo malo video akcije za one koji nisu pratili ili su propustili:

Cataclysm panel discussion

6tojYbaP ... annel_page (6tojYbaPEyQ&feature=channel_page)S1/6
Gfz84rZH ... annel_page (Gfz84rZH55o&feature=channel_page)S2/6
5YRECNqO ... annel_page (5YRECNqOq1I&feature=channel_page)S3/6
BeqMnAkd ... annel_page (BeqMnAkdPuU&feature=channel_page)S4/6
a4wBi40f ... annel_page (a4wBi40fbN8&feature=channel_page)S5/6
3C1qqC12 ... annel_page (3C1qqC12NII&feature=channel_page)S6/6

Class panel discussion

QQPso0Hk ... annel_page (QQPso0Hkx0k&feature=channel_page)S1/6
dt0qMfpo ... annel_page (dt0qMfpoNL8&feature=channel_page)S2/6
7B9SimIF ... annel_page (7B9SimIF5oQ&feature=channel_page)S3/6
o_g9Y1Dq ... annel_page (o_g9Y1Dq1q4&feature=channel_page)S4/6
fAbz7LP_ ... annel_page (fAbz7LP_MFo&feature=channel_page)S5/6
2Jqo1EAG ... annel_page (2Jqo1EAGg8s&feature=channel_page)S6/6

Game system panel discussion

http://www.youtube.com/user/MMOcore#pla ... i1V2gYR970 (http://www.youtube.com/user/MMOcore#play/all/uploads-all/1/6i1V2gYR970)S- battlegrounds
jNeMIfyGfmoS- guild advancment / leving
vU9HS5LcOtwS- phasing, mastery, path of the titans, professions

Cataclysm Dungeons & raids inc Icecrown

Rr_HYP3Wtq8S1/5
1NJTbr3HEoMS2/5
QeDLO28vuHoS3/5
EaX5bfRktVoS4/5
gSqf95YGBzES5/5

Others - some repeated from above panels

M4MhQ_NSTR4S- Worgen & Golbin racials
QGMeelsWAGcS- Hunter & Warlock changes
4obBPUorceUS- Item/stat changes
kXz0h-y6M9MS- New Archeology & Reforging professions
http://www.youtube.com/user/MMOcore#pla ... ZBS0PPgFTM (http://www.youtube.com/user/MMOcore#play/uploads/20/OZBS0PPgFTM)S- worge & golbin race

Aerial
23-08-2009, 15:19
Arby, pusa za linkove :D

flander
23-08-2009, 20:01
stavio sam AoC-ev post na prvu stranicu

LukA33
24-08-2009, 14:39
woot napokon, predobro izgleda

Hellboy
24-08-2009, 14:59
So wait, Horda "napokon" pokori Southshore (smradovi nezahvalni), a što Alijansa dobije? Ne mogu nas samo tako izbaciti iz jedne zone bez nekakve kompenzacije. Hoćemo južni dio Orgrimmara. EOD.

Macolla
24-08-2009, 15:03
dajemo vam echo isles

Aerial
24-08-2009, 15:05
So wait, Horda "napokon" pokori Southshore (smradovi nezahvalni), a što Alijansa dobije? Ne mogu nas samo tako izbaciti iz jedne zone bez nekakve kompenzacije. Hoćemo južni dio Orgrimmara. EOD.

Kao kompenzaciju dobili su idiota za leadera.
...

A opet, s druge strane, i alijansa dobiva ne-baš-stabilnu osobu za leadera.

Jel netko "rat"? :P

Gothmog
24-08-2009, 15:08
Horda je prevladala i u Ashenvaleu...izgubili smo i foothold u STV, Aberdeen je potopljen i Darkshore je jos vise stisnut - rekao bih da je dolazak Garrosha na celo Horde, ispao dobar potez, bar u vidu teritorija...

Aerial
24-08-2009, 15:11
Da, to što je Cairnea proglasio ratnim kriminalcem i izdao tjeralicu na njegovu glavu nije bed

flander
24-08-2009, 15:26
mene samo zanima kak bu Tunder Bliff izgledal, onak par otočića, ako bu Mulgor potopljen

Gothmog
24-08-2009, 15:29
Da, to što je Cairnea proglasio ratnim kriminalcem i izdao tjeralicu na njegovu glavu nije bed
A minor setback :D

Anywho, k'o sto i sam rece, sad i mi imamo vladara kratkog fitilja, pa nek krkljanac zapocne...

@flander

Kaj je potvrdjeno da ce Mulgore bit potopljen?

Hellboy
24-08-2009, 15:42
ARGH! Ne smiju potopiti Mulgore! Iako pripadnik Alijanse, obožavam tu zonu. Već su mi uništili Desolace koji sam obožavao zbog osjećaja samoće i tišine (nema kretena sa "plz, 2g me, plz, if yoo dont give yuo nob!"). I da, ne sviđa mi se ta ravnoteža snaga. Horda dobija previše. Mi samo dobismo dlakovuke i skršene zone poput Wetlandsa. Horda dobija kamp kod Auberdinea, dobijaju Hillsbrad, Orgrimmar biva ojačan, Thrall odlazi sa mjesta šefa Horde (nikad mi nije ni bio drag... so that's another win). Mislim stvarno. Mi dobijemo Gilneas pod opsadom. Ooooooh, big deal, zadržite si dlakovuke, ionako će ih svaka njubara rollati...već vidim kako će Stormwind izgledati... Svako malo vidiš eksploziju i novog dlakovuka. -_-

Aerial
24-08-2009, 16:34
već vidim kako će Stormwind izgledati... Svako malo vidiš eksploziju i novog dlakovuka. -_-

Haha, da, vidiš, nije mi palo na pamet da bi se ta, naizgled simpatična sposobnost, mogla provesti u vatrenu stihiju. Isuse, pa 300 ljudi koji eksplodiraju po Stormwindu svakih 10 sekundi jednostavno MORA ostaviti nekakve... zapaljive posljedice :D

Berax0r
24-08-2009, 16:50
Evo i stranica:
http://www.wow-europe.com/cataclysm/

Elraxery
24-08-2009, 16:52
Ja se nadam da ce bas iz tih razloga blizz bit pametan pa stavit neki hendikep na taj transformation ono tipa nemres se transformirat cesce neg svakih 30 min i izgubis odredeni amount healtha kad se transformiras i tak nesto da nebi bilo klinaca kojima je najzabavnija stvar zivcirat sve oko sebe eksplozijam

flander
24-08-2009, 17:09
Evo i stranica:

:bravo:

kasniš 4 dana

@Gothmog kažem ako bude potopljen :D

jebate ovo bu baš jedna od ekspanzija di bum prvih 10 dana samo letal okolo i divil se krasnom/uništenom krajoliku :D

Arbiter of Change
24-08-2009, 17:25
ARGH! Ne smiju potopiti Mulgore! Iako pripadnik Alijanse, obožavam tu zonu. Već su mi uništili Desolace koji sam obožavao zbog osjećaja samoće i tišine (nema kretena sa "plz, 2g me, plz, if yoo dont give yuo nob!"). I da, ne sviđa mi se ta ravnoteža snaga. Horda dobija previše. Mi samo dobismo dlakovuke i skršene zone poput Wetlandsa. Horda dobija kamp kod Auberdinea, dobijaju Hillsbrad, Orgrimmar biva ojačan, Thrall odlazi sa mjesta šefa Horde (nikad mi nije ni bio drag... so that's another win). Mislim stvarno. Mi dobijemo Gilneas pod opsadom. Ooooooh, big deal, zadržite si dlakovuke, ionako će ih svaka njubara rollati...već vidim kako će Stormwind izgledati... Svako malo vidiš eksploziju i novog dlakovuka. -_-
Zapravo, mislim da bi to mogao biti pokušaj da se Horda izjednači sa Allianceom budući da se potonjem nedavno vratio badass kralj (Stormwindu barem, ali to je ionako središte Allianca tako da... da), ali istovremeno čini se da idu na to da Horda, unatoč sadašnjem pro-ratnom stavu, ima i svojih internih problema zbog novog vodstva i tih stvari. Što se tiče samih zona, mislim da jednostavno ne znamo dovoljno za prosuditi i čisto sumnjam da će ijedna strana na kraju ispasti underdog budući da su do sada uvijek bili više-manje izbalansirani (Ogrimmar nije toliko ojačan koliko razrušenSi sada će imati potpuno novi layout... što je šteta, jer je jedan od najatmosferičnijih gradova u igri).

@Elraxery;
Sumnjam, budući da Worgen forma nema nikakve prednosti osim samog oblika (i ono, sama transformacija traje neke 2-3 sekunde).

Wizard
24-08-2009, 17:43
Ma horda se rijesila thralla i sad napokon moze biti prava horda, kaki mir, treba otvoreni rat, palit sela gnomova, ubijat draneie... tako treba warcraft svijet izgledat :)

mravojed20
24-08-2009, 18:09
Mi sad imamo 'presence' usred Barrensa :D

Arbiter of Change
24-08-2009, 20:20
Za one koji su još sumnjali (ili su se ludo nadali) - potvrđeno je da Cataclysm (heh, Cata) doista dolazi 2010. godine.
Kada točno? Još se ne zna.

http://www.wow.com/2009/08/23/world-of- ... ease-date/ (http://www.wow.com/2009/08/23/world-of-warcraft-cataclysm-targeted-for-a-2010-release-date/)

Hellboy
24-08-2009, 20:25
Ma horda se rijesila thralla i sad napokon moze biti prava horda, kaki mir, treba otvoreni rat, palit sela gnomova, ubijat draneie... tako treba warcraft svijet izgledat :)

Navratit ćemo dovršiti Orgrimmar :D

@Arby - Izjednači? Katrana Prestor je potkopavala Alijansu godinama, Varian se vratio i sad moramo gubiti toliko toga jer je Horda ostala bez Thralla (što mi je nekako najčudnije palo...promjena faction leadera je nešto novo)? Lejm.

Berax0r
24-08-2009, 21:05
Evo i stranica:

:bravo:

kasniš 4 dana

Skužio, ali si nemogu brisati post :P

Nego daj mi recite. Zašto vam nevaljaju ove izmjene klasa i rasa? Kakve veze ima dali je tauren druid ili troll itd...

Hellboy
24-08-2009, 21:07
Ok, jesi li ikad vidio gej elfa u paladin opremi? Sad zamisli kravu u toj istoj opremi. Isto tako, Gnomeovi su magevi, rogovi, ratnici, warloci, death knightovi... nemaju hilera. Ni jednog. A sad dobijaju prišteve. Dis makes me a sad panda, mon...

Arbiter of Change
24-08-2009, 21:52
I jer su Paladini u biti jedna od rijetkih klasa koja ima striktno definiran izvor moći (iskreno, po meni je čitava stvar trebala ostati vezana za Holy Light, nisu trebali miješati Naarue u sve) i čitav lore koji se vrti oko njega (u izvoru Human, kasnije su tek prihvatili u Dwarfove u red, a BElf paladini su već bili rejpanje Lore-a, Draenaii nešto manje zbog bliskog odnosa koji imaju sa Naaru i jer su... pa, općenito pozitivci kao rasa).

@Hellboy;
Ne znam baš koliko ljudi ovdje prati Lore i to sve aka. koliko će im biti dosadan ovaj razgovor, ali mislim da stvar i je djelomično u tome što je Thrall odstupio i to je sada dovelo do promjene politike Horde (znam, zabavno je spajati pojmove kao što su Horda i politika), tj. ekspanzionističke i nastrojene prema aktivnom ratu protiv Alliancea, tj. odmicanju od stanja hladnog rata u kojem su do sada bili (zahvaljujući nešto razumnijim vođama kao što su Thrall i Cairne). Čitava Kataklizma je Hordi samo išla na ruku izgleda... ako zaboravimo manje stvari kao što su razrušeni Ogrimmar i slično. :)

Wizard
24-08-2009, 22:40
Ma neka inak su undeadovi najaci, power to the forsaken, samo treba uvest da pocnu unistavat i porobljavat cijeli svijet :), ma trebali su biti zasebna frakcija i gg

flander
24-08-2009, 22:53
pa da, Lady Sylvanas, najzanimljivi lik u cijelom WoW-u :D

sad bi trebalo pošto Thrall više nije glavni, Forsaken se pobuni i postanu zasebna frakcija, zavladaju cijelim EK-om i odjebu hordu ^^

Macolla
24-08-2009, 23:18
Ja bih volio da mozemo praviti elektrane pune thunder lizarda...

Hellboy
24-08-2009, 23:34
I jer su Paladini u biti jedna od rijetkih klasa koja ima striktno definiran izvor moći (iskreno, po meni je čitava stvar trebala ostati vezana za Holy Light, nisu trebali miješati Naarue u sve) i čitav lore koji se vrti oko njega (u izvoru Human, kasnije su tek prihvatili u Dwarfove u red, a BElf paladini su već bili rejpanje Lore-a, Draenaii nešto manje zbog bliskog odnosa koji imaju sa Naaru i jer su... pa, općenito pozitivci kao rasa).

@Hellboy;
Ne znam baš koliko ljudi ovdje prati Lore i to sve aka. koliko će im biti dosadan ovaj razgovor, ali mislim da stvar i je djelomično u tome što je Thrall odstupio i to je sada dovelo do promjene politike Horde (znam, zabavno je spajati pojmove kao što su Horda i politika), tj. ekspanzionističke i nastrojene prema aktivnom ratu protiv Alliancea, tj. odmicanju od stanja hladnog rata u kojem su do sada bili (zahvaljujući nešto razumnijim vođama kao što su Thrall i Cairne). Čitava Kataklizma je Hordi samo išla na ruku izgleda... ako zaboravimo manje stvari kao što su razrušeni Ogrimmar i slično. :)

Ali ono što me čudi je to što kako Thrall odstupa a onaj mulac počinje svoju vladavinu strave, kako to da Varian, jedan od najbadass likova u igri, nije odlučio krenuti istim putem. Opet Alijansa igra defenzivno i to mi se ne sviđa. Gubimo teritorije i samo je pitanje vremena kad će Blizzard odlučiti ograničiti nas na Elwynn, Teldrassil, Dun Morogh i slične zone. Wetlands je jedna od meni najljepših zona u igri, biva demolirana. Potpuno. Auberdine mi je također zanimljiva i ugodna zona zbog nekakve mistike kojom odiše, i ona također biva demolirana. Desolace su pretvorili u novi Un'Goro, Tanaris izgleda kao Nagrand (da ne spominjem činjenicu da jedino naselje u toj zoni stoji pod goblinima za koje se nadam da neće otići u Hordu kao i onaj prvi kartel). Hordine baze niču posvuda (Well, dobili smo prisutnost u Barrensu ali ne znam tko će htjeti tamo ići. Orgrimmar je svega par kilometara od te točke i iskreno govoreći, radije ne bih tamo išao. Mjesto će biti pod stalnom opsadom level 85 likova na letećim grdosijama poput Onyxia brooda) a Alijansa šuti. Hoću all out war. Vrijeme je da Horda sazna gdje joj je mjesto i tamo ostane - Twisting Nether. :D

Tyrion
25-08-2009, 00:38
Kad stize ovaj Onixija revamp? Nisam bas u toku.

Hellboy
25-08-2009, 07:07
3.2.2 Za petu godišnjicu. :D

Gothmog
25-08-2009, 08:14
Hoću all out war. Vrijeme je da Horda sazna gdje joj je mjesto i tamo ostane - Twisting Nether. :D

Hahahaha, al' ti mene cinis ponosnim sto sam pripadnik Alliancea (cini se da smo u manjini na PCP), k tome me i nabrijavas opet na WoW...a taman sam prije par mjeseci stao sa njim...
Doduse, tesko da me itko moze vise nabrijat od same najave Cataclysma, povratka u Kalimdor i Eastern Kingdoms, i pojave Deathwinga, najveceg badass lika od pojave WoW-a (morat cu uskoro procitat "Day Of The Dragon")...

Arbiter of Change
25-08-2009, 08:38
Ali ono što me čudi je to što kako Thrall odstupa a onaj mulac počinje svoju vladavinu strave, kako to da Varian, jedan od najbadass likova u igri, nije odlučio krenuti istim putem. Opet Alijansa igra defenzivno i to mi se ne sviđa.
Zbog birokracije. Alliance ne može konkretno održati jedno vijeće i krenuti u sveopći marš (kao što vidimo u W3 intro filmiću, pretpostavljam da je nekakva slična situacija i sada), ali mislim da bi se to moglo promijeniti zbog Variana koji zapravo i JE prvi objavio da će početi aktivni rat prema Hordi i koji mi se općenito čini kao no-nonsense tip. Pesimist u meni kaže da je čitava stvar sa Varianom i novim Hellscreamom u biti zapravo potez kako bi se podilazilo novoj generaciji igrača koji ne poznaju Lore i samo žele vidjeti pokolj, tj. pokušaj da se WoW učini više... action-ish. Naravno, ja isto želim takvo nešto vidjeti, ali prvenstveno jer će to biti ogroman pomak u svijetu i samom lore-u što je dobra stvar budući da do sada nije bilo konkretnih promjena koje bi se osjetile u čitavom Azerothu, sve je više manje bilo rezervirano za high-end zone i slične stvari.

Ja ću se isto vjerojatno vratiti sa Cataclysmom, bar da vidim svijet i izmjene ove.
Ono, jedan lega mi igra od nekoliko mjeseci od kad je WoW prvo izašao (kad smo još visili na modemima) i još je aktivan... damn. :)

Gothmog
25-08-2009, 08:47
Ne znam, Arbiter...nekako mi je cudno da ce nakon toliko Warcraft igara (i jedne propale, na svaciju zalost) sa Thrallom, od Cataclysma jednostavno bacit doticnog u pozadinu, i bacit ga u zaborav...Osim toga, sam Thrall je rekao da onaj njihov dvoboj (izmedju Hellscreama i njega) nije gotov...*dramaticna glazba*
Ne sjeda mi to. S druge strane, ne sjedaju mi nikako ni Holy Cows, pa ih svejedno uvode, tako da posotji mogucnost da i ti budes u pravu...

Arbiter of Change
25-08-2009, 09:00
Da, ali stvar je u tome da je on pripadnik "stare garde", tj. starih heroja, a vidimo da su već počele izmjene u redovima istih (npr, Varian je relativno novi heroj Alliancea koji je postao centralna figura istog). Ali isto tako, mi ne znamo ima li Thrall što drugo na pameti te je li možda pustio da Garrosh pobijedi jer je vidio da Horda treba krenuti novim pravcem kako bi se suprotstavili Allianceu, pogotovo zato jer Thrall nije baš klasični krvoločni vođa. Na kraju krajeva, ne ide on u propast... koliko sam čuo, početi će voditi Warsong Offensive.

Ne znam, ja se potajno nadam da će dobiti spin-off igru (hint, hint)... ili barem unique model, ako ništa drugo. :)

Aerial
25-08-2009, 10:04
Ne ide Thrall u zaborav, on postaje jedan od famoznih guardian of Tirisfala. Sargeras and all that shit.
Highborne (night elf magevi) se vraćaju na scenu. Reckless use of magic, Sargeras and all that shit.

Hellboy
25-08-2009, 10:07
@Arby
Suprotstave? Mogu probati. Osobito uzevši u obzir da dobijaju gobline (Mislim stvarno, goblin tenkovi? Gnome tenkovi barem izgledaju kao hodajuće kacige, ovi izgledaju debilno). :D

Mhm...Thrall kao Guardian. To će biti čudno uzevši u obzir kako su Guardiani neutralni prema Azerothian fakcijama. Vidjeti Thralla kao pripadnik Alijanse je dosad značilo da si stajao pred njime i gađao ga frostboltovima. :D

Tyrion
25-08-2009, 10:41
3.2.2 Za petu godišnjicu. :D

Više sam ciljao na datum :p, ili se još ne zna?

Gothmog
25-08-2009, 10:57
Studeni ove godine...

bango
25-08-2009, 13:52
ne igram wow od kad smo ubili yogg sarona ali se sigurno vracam kad dode ekspanzija :)

Arbiter of Change
26-08-2009, 04:03
Ja se još uvijek potajno i ludo nadam da Blizzard radi na nekom tajnom graphics updejtu za WoW, pogotovo jer sa svakom novom ekspanzijom podižu minimalne zahtjeve i... pa, u biti dodaju naprednije modele/teksture za pojedine stvari, da ne spominjem kako su dodali poboljšane sjene sa WotLK-om i sada će doći DX9 shader za vodu sa Catom. Sve eye candy, jel'te. Pogotovo jer je Blizzard već dokazao da može dodati naprednije modele i zadržati onaj WoW "feel" pri dizajnu, kao što vidimo sa Varianom (http://www.imagesforme.com/show.php/655922_VarianinStormwind.jpg)Si Sylvanas (http://www.imagesforme.com/show.php/655923_Sylvanasnew.jpg). Isto tako je zanimljivo za vidjeti koliko će addonsa prestati raditi, posebno oni tracking vrste i slični kad Cataclysm dođe i promijeni čitav svijet. He he he.

@Hellboy:
Stvarno, Goblini nisi glavati kao Gnomi... a svi znamo da se oprema i mountovi scalaju prema glavurdi. :)

-----------

Jeste li čuli za glasinu da će Blizzard ipak možda updejtati modele starih rasa (potvrđeno je da će racialsi biti modificirani)?
http://www.worldofraids.com/news/815-bl ... tails.html (http://www.worldofraids.com/news/815-blizzcon-cataclysm-press-conference-details.html)S

On new models for old player races (we asked this):

They want to do it at some point as they realize the older models don't look as great as the recent races. However, they're being very careful with approaching it as there's a possibility some players won't like any new versions of an old race. If they do this, it will likely be an option to either see the old race or the new one. It's also unclear if they're be able to do this in time for Cataclysm.

-----

Jedan dev intervju koji otkriva da je WoW daleko od kraja te da čak ni sada nije kasno za početi igrati:
http://www.wow.com/2009/09/04/joystiq-i ... len-brack/ (http://www.wow.com/2009/09/04/joystiq-interviews-j-allen-brack/)

It's not any surprise that Brack told Kevin that there's no end in sight for WoW, and that he expects the game to survive at least another 10 years.SBut Brack immediately followed up by saying that Blizzard has changed the way they view the franchise novels recently. Back in the day, it seems, they just let authors go wild. "Go off and create a kind of story in the world," Brack told Kevin. Now, however, it seems like the creative team is spending more time trying to make sure the novels reflect what they plan in the game, as well as vice versa.

Arbiter of Change
22-09-2009, 07:31
Novi video intervju koji se tiče patcha 3.3 i Arthasove priče, zajedno sa sada već poslovičnom dozom informacija o Cati i promjenama koje stižu (ima video link).
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game ... rview.html (http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/15/view/news/read/15016/World-of-Warcraft-AGDC-09-Exclusive-Video-Interview.html)

Kostolomac
27-09-2009, 22:08
Sad sam malo pronjuškao po informacijama o Cataclysmu... jebemu, mislio sam da neću ni razmišljat o povratku, ali me nova expanzija stvarno stavlja na kušnju :)

Arbiter of Change
06-10-2009, 21:39
Sažetak nekoliko chattova koje je MMORPG.com vodio sa Blizzardovim ljudima u zadnje vrijeme - World of Warcraft: Chatting With Blizzard (http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/15/feature/3589/page/1).
Još ništa od spomena tetovaža, gadovi jedni. :)

http://www.imagesforme.com/upload/34296a21.jpg

Zv0nZ1
14-10-2009, 16:29
Baš čitam sad tu vašu malu raspravu oko priče u WoW-u, i ostao sam paf. :D
Gdje ste sve "to" naučili? Iz Warcraft novela? Ili igrajući Warcraft igara? Iako igram WoW, nikad se nisam previše udubio u priču, ali nakon ove vaše raspravice sam se stvarno zagrijao. :D

Kostolomac
14-10-2009, 16:40
Baš čitam sad tu vašu malu raspravu oko priče u WoW-u, i ostao sam paf. :D
Gdje ste sve "to" naučili? Iz Warcraft novela? Ili igrajući Warcraft igara? Iako igram WoW, nikad se nisam previše udubio u priču, ali nakon ove vaše raspravice sam se stvarno zagrijao. :D

http://www.wowwiki.com/Portal:Main

flander
14-10-2009, 16:41
a lol pa nismo to preko noći naućili ^^

ima tu dosta radnog staža ^^

mada i ja neznam priću onak baš u detalj, ali ono najosnovnije znam ^^

najvažnije je da znaš ko koga bije :D

Aerial
14-10-2009, 17:17
Tako ja neki dan (zapravo, kad je 3.2.2 krenuo online) spomenem u guild chatu da je u Dalaranu highborne mage koji ti daje onaj quest kao mali "uvod" u Catacylsm.

Syme: Oh, haven't noticeed there's a highborne dude near portals in Dalaran. Just got a quest.
Random Casual (RC): Highborne?
Syme: Yea.
RC: Who's that?
Syme: :O
Lore Geek: LoL
Syme: they are, well, night elven mages... they're, like, banned, but should be back in Cataclysm
RC: >.>
Lore Geek: The Highborne are the night elves who were loyal to Queen Azshara and went into exile about 10,000 years ago.
Syme: Yup.
RC: Azshara? Isn't that a region near Ogrimar?
...
..
RC: How do you guys know this stuff?

Teško mi je povjerovati da postoje ljudi koji nisu barem jedan članak pročitali na wowwiki :D

Gu$ht3r
14-10-2009, 18:29
tu sam :P hehe jebiga ne zanima me to previse, a WoW sam poceo igrat uglavnom zbog PvP-a a ne kao vecina vas poslije W3, W3 TFT.

Zv0nZ1
14-10-2009, 21:02
tu sam :P hehe jebiga ne zanima me to previse, a WoW sam poceo igrat uglavnom zbog PvP-a a ne kao vecina vas poslije W3, W3 TFT.

a jebiga, ja sam WoW počeo igrat zbog WoW-a, i to relativno nedavno, ali nisam očekivao da će me igra ovako zaokupiti, da ću čak i rado čitati o tome svijetu. mislio sam da će mi samo igranje biti dovoljno. :D

Arbiter of Change
15-10-2009, 21:27
tu sam :P hehe jebiga ne zanima me to previse...
A sad, isto kao što tebe to nimalo ne zanima meni nije jasno kako netko, bez obzira na to što ga je izvorno privuklo igri (PvP, PvE, RP, itd) može igrati bez da zna što se događa oko njega. Jednostavno sve ima dodatnu težinu kad znaš zašto se događa i slično. Ne mislim sad da znaš kao neki Lore buff (khm, guilty), ali bar neke osnovne stvari. :)

@Zv0nZ1:
Odigraj Warcraft 3 i ekspanziju, to će te upoznati sa pozadinama frakcija, ali WoW je i sam za sebe masivno proširio Lore. Ne znam, manual je dobar izvor informacija, posebno ako slučajno imaš Battlechest izdanje jer ti uz njega dolaze Prima Guidsi za WoW i TBC koji su puni materijala.

Zv0nZ1
15-10-2009, 21:53
[quote="Gu$ht3r":17ugdfb5]tu sam :P hehe jebiga ne zanima me to previse...
A sad, isto kao što tebe to nimalo ne zanima meni nije jasno kako netko, bez obzira na to što ga je izvorno privuklo igri (PvP, PvE, RP, itd) može igrati bez da zna što se događ oko njega. Jednostavno sve ima dodatnu težinu kad znaš zašto se događa i slično. Ne mislim sad da zna・kao neki Lore buff (khm, guilty), ali bar neke osnovne stvari. :)

@Zv0nZ1:
Odigraj Warcraft 3 i ekspanziju, to će te upoznati sa pozadinama frakcija, ali WoW je i sam za sebe masivno proširio Lore. Ne znam, manual je dobar izvor informacija, posebno ako slučajno imaš Battlechest izdanje jer ti uz njega dolaze Prima Guidsi za WoW i TBC koji su puni materijala.[/quote:17ugdfb5]

da, imam BC, ali sam počeo čitati priču sa stranice WoW-a. i zasada je super. mislim na to da je ukratko sve objašnjeno i kuži se. :D manual sam dosad koristio samo ako me nešto zanimalo vezano u igru.
šta se prvog dijela tvog posta tiče, moram priznat da sam u početku, dok me priča nije zanimala sve šta se događa u WoWu (ekspanzije ponajprije) svrstavao jednostavno uz zaradu novaca. eto, odlučili su malo igru unaprijedit pa su dodali neka nova područja. sad vidim da to nije istina potpuno. ipak uz sve to postoji neki background, i neka priča. šta je stvarno fascinantno. :D

Arbiter of Change
15-10-2009, 22:07
Ja samo ne znam koliko ti se baš sadaSisplati pamtiti sve jer će se Lore WoW-a masivno promijeniti kad dođe Cataclysm. Ovo sve sa Outlandom i Lick Kingom je... ono, više-manje bilo poznato otprije (u W3 odeš u Outland, a život Lich Kinga pratiš kroz igru), ali ova nova događanja će baš biti nova i to će se osjetiti - zone će se promijeniti, gradovi će se promijeniti, otkriti će se još novih rasa (koje su isto tako dobrim dijelom nepoznanica) i tako.

Ukratko, biti će zanimljivo do jaja. :)

Zv0nZ1
15-10-2009, 22:14
Ja samo ne znam koliko ti se baš sadaSisplati pamtiti sve jer će se Lore WoW-a masivno promijeniti kad dođe Cataclysm. Ovo sve sa Outlandom i Lick Kingom je... ono, više-manje bilo poznato otprije (u W3 odeš u Outland, a život Lich Kinga pratiš kroz igru), ali ova nova događanja će baš biti nova i to će se osjetiti - zone će se promijeniti, gradovi će se promijeniti, otkriti će se još novih rasa (koje su isto tako dobrim dijelom nepoznanica) i tako.

Ukratko, biti će zanimljivo do jaja. :)

e baš zato bi htio sve to proć prije Cataclysma. zato jer se praktički sve mijenja koliko sam skužio po traileru. :D

Madox
17-10-2009, 18:04

same here.neznam nista o nijednoj rasi, nikakve price o bossovima itd. igram vec pun kurac wow i tbh nimalo me to ne zanima. pvpam, pveam kad mi se da...ostatak me nezanima

Aerial
17-10-2009, 20:50
Datamined video iz ICC raida, animacjia smrti Lich Kinga:

oR-wBXtUyus

Na forumima je speculation rampant zašto baš tako umre i što nakon smrti... Zašto poseže za kacigom, gdje mu je Frostmourne, što će biti s kacigom, što bude s Bolvarom (živ je btw, i spašavamo ga tijekom raida) itd itd.
Cijela stvar je pomalo mutna, ali ima nekoliko "hintova" oko toga što bi trebao dalje biti. Ja sam osobno pobornik ideje da će Bolvar nasljediti kacigu (Helm of Domination), ali ne kao bad guy :P

-----

e, da,

SPOILER WARNING U OVOM POSTU XD

Arbiter of Change
17-10-2009, 21:02
Možda je kaciga vitalna za održavati ovaj konačni "proizvod" koji je nastao između Ner'Zhula i Arthasa (za one koji ne znaju, ni jedan od njih više nije tamo nego je nastala NOVA svijest koja je trenutni Lich King)? Koliko se sjećam iz TFT animacije, čitava transformacija se dogodi nakon što Arthas stavi kacigu na glavu.

/expecting cheesy lines :)

flander
17-10-2009, 21:26
mene jedino zanima dal bu dropal Frostmaur

malo bi bilo glupo da sad cijeli server farma frostaure xD

dobro, budu oni to stavili 0.00000000000000001% drop rate ako bude dropal opće

btw ovaj Bolvar jel to onaj lik kaj u onoj animaciji divlja pred onim vratima"Arthaaas blood of your father,yout ppl,demands justice!!!" ?

Aerial
17-10-2009, 21:47
Frostmourne neće droppati kao legendary. Jedan od glavonja u Blizzu je pametno rekao da "ne bi mi držali mač, nego bi mač držao nas" :)
Al će dropati Shadowmourne (http://www.wowwiki.com/Shadowmourne), kao neki kompenzacijski mehanizam :P

...

Što se tiče kacige, da, Arthass i Nerzhul su se mergali... Kaciga je očigledno "vessel" preko kojeg je Nerzhul upravljao Arthasom, jer Arthas je još uvijek bio Arthas i dok je nosio Plate of the Damned i Frostmourne.

Netko je napisao dobar komentar na WoW Insideru:

He will die gurgling with a sword through his throat?
'What are you doing, Bolvar?!'
'Succeeding you, Arthas.'

(za one koji ne kuže referencu, film iz WC 3 (iQe2M3_EFnc)S:) )

Gothmog
18-10-2009, 11:37
Op...on svejedno poseze za kacigom, a ja pomislio da ce bez nje postat svojih djela i nakon toga da ce uslijedit srcedrapateljski monolog tipa "what have I done..."

Petlare
18-10-2009, 13:37
ma kaki nerzhul upravljo arthasom nema nerzhula ovi je unistio njegov duh

bananac
18-10-2009, 19:10
lame

Aerial
18-10-2009, 21:54
Što je lame? :D

Meni se osobno sviđa. Ne želim viditi Lich Kinga mrtvog. Lik je legenda :P

Wizard
19-10-2009, 02:09
sto nije sluzbeno objavljeno da arthas nece umrijeti, hoce biti zadnji boss u wotlk-u, ali nece umriijeti, ako me pamcenje dobro sluzi :) a u ovu pijanu uru nisam bas siguran

Aerial
19-10-2009, 10:19
Ne znam za Arthasa, ali Lich King neće :D

Lik na WoW Insideru (tj. sad je WoW.com or w/e) je dobro primjetio (http://www.wow.com/2009/10/17/patch-3-3-ptr-the-fate-of-bolvar-fordragon/):

Now, if this was Lord of the Rings, we'd all be telling Frodo (or Tirion, or Varian or whoever) to pick up that Helmet and cast it into the fires of Mount Doom.
But this is Blizzard, and evil doesn't die that easily in Blizzard's world. Who says it will be so easy to destroy the energies of the Lich King? Sure, Arthas and Nerzhul are gone, but the dark energies of the Burning Legion that empowered them, left to wander free, might do more harm than leaving the helm alone.
Much like the Horadrim were forced to sacrifice one of their best and brightest, Tal Rasha, and condemn him to eternal combat with one of the Prime Evils, it may be that we'll have to make one of our own take the mantle of the Lich King if only to stop a greater evil.

And who would be better qualified to control such dread power as a man who has already shown the sheer determination to stand before the Lich King, bathed in his power, and refuse to bow?

Bolvar Fordragon may survive, but he may become a member of the Scourge yet. But not a member, their leader, a benevolent Lich King -- at least as long as he can hold out against the whispers of madness and the dark power contained within himself.
Arthas' story will end with Patch 3.3, but maybe, just maybe, the Lich King will live on.

(p.s. ako se ispostavi da Bolvar bude Tal Rasha v2.0, nadam se da neće biti i novog Duriela :D )

Aerial
21-10-2009, 10:31
apdejtS:)

Sjeća se tko one tri vizije tijekom borbe s Yogg-Saronom?
U jednoj od njih Lich King muči Bolvara.. dotični nema ni ime ni prezime tijekom vizije, niti mu se spominje, nego se jednostavno naziva "Immolated Champion".

E, pa, čini se da Bolvar Fordragon može izdržati jako mnogo torture.
Ni ovaj novi model iz Icecrown Citadela nema konkretno ime Bolvara, ali se da naslutiti o kome se radi:

http://static.mmo-champion.com/mmoc/images/news/2009/october/lavaman.jpg

Bolvar je očito indestructable (http://www.blurtit.com/var/mypictures/6/601645/disturbed-indestructible1.jpg)S:D

Lik mi postaje sve draži. Od nekog plain-boring paladina se pretvara u bad-ass nasljednika Lich Kinga :D

flander
21-10-2009, 12:27
a izgleda ko princ u trećem dijelu

Tyrion
21-10-2009, 14:06
Ima kakav video o njegovim vizijama? Baš me zanima.

Arbiter of Change
21-10-2009, 17:54
Vidi vraga... tko zna, možda nešto tipa "Mouth of Sauron" za Deathwing? Ono, vatra i to sve. :)

bananac
21-10-2009, 18:44
opet ista priča, paladin postane lich king....

Gothmog
21-10-2009, 19:24
Koliko vidim, misija u Icecrown Citadel ce biti ista za obje frakcije... spasiti Bolvara, kako bi se ocuvala trunka nade da ce bit mira izmedju Alliancea i Horde... Ocito je da ce ta misija propasti, jer znamo sto kazu na pocetku Cataclysm trailera...

Aerial
21-10-2009, 22:04
Bolvar će vjerojatno biti "žrtvovan" kao budući Lich King, mada ne kao bad guy, nego kao... umm... "dekontaminacijska komora" koje će držati lich kinga :)
Tako da neće baš biti od koristi kao diplomat dok sjedi u komi i pokušava ostati priseban.

A Varian i Garosh su dovoljno nabrijani da se potuku oko lizalice :P

Arbiter of Change
22-10-2009, 16:03
Slike i informacije o novom LFG sistemu iz patcha 3.3:
http://www.wow.com/2009/10/21/patch-3-3 ... interface/ (http://www.wow.com/2009/10/21/patch-3-3-ptr-new-lfg-interface/)

Tko zna, kad se ovo sve spoji sa Catom i ljudi se vrate u Azeroth možda će se sada čak i moći naći skupina za stari materijal. :)

Arbiter of Change
26-10-2009, 18:42
Screen novog character creatora, u pripremnoj fazi za Catu i sa detaljnijim opisima klasa.

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_adde0c7b.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/753985_newloginscreen.jpg)

Gu$ht3r
26-10-2009, 18:56
randomize name heh..

Kostolomac
26-10-2009, 19:27
Još kad bi mi dali da napravim Worgen Shamana... :(

flander
26-10-2009, 19:50
za paladine su mogli stavit opis samo "Bubble,HS" ili tipa "Nepobijediv"

a za rogu nek stave "Ruler of PvP" :P

Kostolomac
26-10-2009, 20:07
Ili "Ravnalo od ez-moda". (ruler = ravnalo) :D

Gothmog
27-10-2009, 08:19
Ovaj character creator (a i novi tutorial) zbilja ide na ruku onima koji se po prvi put okusavaju u WoW-u i MMO-ima...
Zar ima jos takvih? :)

Kostolomac
27-10-2009, 11:58
Pa, čuj... Djeca se svaki dan rađaju, ergo uvijek će bit takvih :P

Demon Hunter
29-10-2009, 17:03
De sad recite kad Worgen i Goblin izadju s kojom ce te Classom igrat.
Ono najbolja kombinacija,kao sto je Night Elf>>>>Druid.
Tako mislim da ce za Worgena bolesno odgovarat Rogue,a i Lock me privlaci.

Za Goblina neznam to moramo pitat Hordase:P

Wizard
29-10-2009, 17:05
ako bude moguce race transfer odma kad izadje igra moga bi shamana il maga u goblina prebacit, imam 3 klase dignute ostale me nezanimaju, odigrat cu vjerovatno bezveze da vidim pocetnu zonu

Arbiter of Change
29-10-2009, 18:37
Sažetak novog DungeonsSsistema koji će zamijeniti i poboljšati trenutni LFG.

In the upcoming content patch there are many new additions and improvements. Perhaps one of the largest changes is the introduction of the new dungeon system. This new system will be available for all dungeons. A “Dungeons” button will replace the Looking For Group feature currently available in-game, and provides additional benefits to those who use it.

System Highlights:
* Join as a Group or Solo
* Cross-Realm Instances/Grouping
* Instance Teleporting
* Smarter Group Matching
* Daily Random Dungeons
* Repeat Random Dungeons
* Choose Multiple Dungeons
* Vote Kick system
* Lovin’ the PUG Bonuses
* Looking For Raid
* Need Before Greed Updated
* Group Disenchanting

Join as a Group or Solo
Much like the current Looking For Group system, players will be able to join the dungeon system and choose the role they would like to fill within groups: Healing, DPS, or Tank. In addition, once roles have been identified, they will be applied to all dungeons chosen. Players will now be able to choose multiple dungeons and will no longer be limited to three. The system has also improved group creation and matchmaking capabilities and will create more balanced groups when assessing the selected roles of players.

The LFG channel has been disconnected from the dungeon tool and can be used by anyone in a major city, much like the trade channel currently available.

Cross Realm Instances
When joining the dungeon system as a solo player or with a partial group, additional random players can be found within the same Battlegroup via cross-realm instancing.

While the new system offers the ability to group with player from other realms within your Battlegroup, you won’t be able to use this to manually invite specific players to groups.

Instance Teleporting
When you use the dungeon tool to find a dungeon, you’ll get ported to the inside of the dungeon, much like the current Battleground system. When you leave the instance, you will be returned to your previous location. If you need to leave temporarily, such as for repairs or to purchase reagents, you can teleport back to the dungeon again. This feature can be used both by groups looking for other players and by premade groups of five who use the dungeon tool.

Smarter Group Matching
The new system will now work to match at least one experienced player for the assigned dungeon with less experienced players in the group. It will more carefully match class types, and will more consistently match players of equal levels for the dungeon chosen. The interface will also allow players to see how many players are looking for groups as well as the average wait time of groups that the tool has formed.

Daily Random Dungeons
Players or groups can choose specific dungeons or they can instead take their chances with a random Heroic or random normal dungeon. Picking randomly conveys some additional benefits. If you defeat the final boss in a dungeon, you receive 2 Emblems of Frost for Heroic dungeons and 2 Emblems of Triumph for normal dungeons. In addition, after players have received 2 Emblems of Frost for the first Heroic dungeon they do in a day, they will earn 2 Emblems of Triumph for each additional random Heroic dungeons in that day. These random rewards replace the current daily dungeon and daily Heroic dungeon quests. The current NPCs who offer those quests will offer weekly repeatable raid quests instead. You can also earn level-appropriate rewards for running random pre-Wrath of the Lich King dungeons while you are leveling up.

Lovin’ the PUG
Players who take part in groups with one or more members who have been matched with them randomly from within the dungeon system will receive extra rewards, including the coveted Perky Pug non-combat pet. The more random players you group with, the faster you could get your new pet!

Vote Kick
Players who use the system to find additional random members for their party will be afforded a couple of extra conveniences to help them perform well. The loot option is fixed to the updated Need Before Greed option (and unalterable by any member) and players can vote to remove another party member from the group. It will take four votes in order to remove someone, however, so consider this newfound power carefully.

Looking for Raid
There will be a new option available to players that can be accessed via the raid information screen in the interface or by typing /lfr. Players will also be able to take part in raid-specific weekly quests and will be able to browse the system manually for any other players looking for a raid dungeon group.

Need Before Greed Updated
Need Before Greed will now recognize gear appropriate for a class in three ways: the class must be able to equip the item, pure melee will be unable to roll on spellpower items, and classes are limited to their dominant armor type (for example, plate for paladins). All items will still be available via greed rolls should no member be able to use the item as well as the new disenchant option will be available for all parties.
[quote:fd9nvmtk]S-How is the gear requirement determined? is Blizzard implementing their own Gearscore?
The Dungeon System will make sure players are of the appropriate level, have the appropriate attunements for a dungeon (if applicable), and look at the average item level of each player. The system will put together a group according to the roles (tanking, healing, DPS) players have selected to fill and attempt to match characters as best as possible according to the items they have equipped.
Group Disenchanting
Players in a group with an enchanter will now have the option to automatically disenchant any items that are not claimed by a player from within the loot window. Players will have this option available to them in both premade groups and in randomly matched groups. This option is available in any loot system, even if players don’t use the new dungeon tool.[/quote:fd9nvmtk]

bornathepicek
29-10-2009, 20:12
lol, nakon kaj sam ovo vidio, tak mi je drago kaj sam presto igrat wow :P
Bas je postao predebilno lagan, nema vise izazova :/

Wizard
29-10-2009, 20:35
po cem to zakljucujes, napokon su se sjetili napraviti nesto sto su trebali napraviti prije 3 godine, traziti tanka za grupu 3 sata nije bas izazov koji me je drzao igranja wowa

bornathepicek
29-10-2009, 23:05
po cem to zakljucujes, napokon su se sjetili napraviti nesto sto su trebali napraviti prije 3 godine, traziti tanka za grupu 3 sata nije bas izazov koji me je drzao igranja wowa
Pa gle, neznam za tebe al moj guild ima par tankova tak da nemoram cekat 3 sata na nj. Mislim gubi se smisao guilda, pugovi su sve cesci... To mi je debilno.

Aerial
29-10-2009, 23:20
Srećom, u Cataclysmu se uvodi guild leveling system :D

Wizard
30-10-2009, 03:26
ma da ako zelim s altom otic uk normal sigurno ce tenkovi iz guilde ici samnom :) ovo ak bude funkcioniralo bit ce fina stvar

a pugovi i trebaju biti, jednostavno to je takva igra, fokusirana na to da bilo ko mozda bilo sta ako zna :) , tak da pugovi mogu i hc raidove ici, sve je to dobro i gotovo

Aerial
04-11-2009, 10:19
Dio transkripcije sound filesa sa PTR (hm, da testiramo taj spoiler button). Ovo govori Uther Lightbringer (tj valjda njegov.. duh?) u Halls of Reflection:

* HR_Uther_Alliance01S- Jaina! Could it truly be you?
*SHR_Uther_Alliance02S- Jaina you haven't much time. The Lich King sees what the sword sees. He will be here shortly!
* HR_Uther_Alliance03S- No girl, Arthas is not here. Arthas is merely a presence within the Lich Kings mind. A dwindling presence.
* HR_Uther_Alliance04S- Jaina listen to me. You must destroy the Lich King! You cannot reason with him! He will kill you and your allies and raise you all as powerful soldiers of the scourge!
* HR_Uther_Alliance05 - Snap out of it girl! You must destroy the Lich King at the place where he merged with Ner'Zhul! Atop the spire, at the Frozen Throne. It is the only way.
* HR_Uther_Alliance06 - There is... something else that you should know about the Lich King. Control over the scourge must never be lost. Even if you were to strike down the Lich King, another would have to take its place. For without the control of its master, the scourge would run rampant across the world, destroying all living things.
* HR_Uther_Alliance07S- A grand sacrifice by a noble soul.
*SHR_Uther_Alliance08 - I do not know, Jaina. I suspect that the piece of Arthas that might be left inside the Lich King is all that holds the scourge from annihilating Azeroth.
*SHR_Uther_Alliance09S- No, Jaina! Aargh! He... He is coming! You... You must...

Obratite pozornost na pocrtano.
Dakle, da ponovimo:
Lich King is dead!
...
Long live the Lich King! :D

Demon Hunter
04-11-2009, 10:45
Hehe...
Kao sto sam mislio,Lich king ce bit Mrtav i Prenesen u Bolvara.
A Arthas se vraca u Azeroth ili Stormwind kao prijasnji,smjenjuje Variana Wrynna i vraca se u Alliancu.
Pretpostavljam.
:thumbs2: :thumbs2: :thumbs2:

mravojed20
04-11-2009, 11:02
Čisto sumnjam da bi to tako bilo, Arthas nema šta tražiti kod Variana, Stormwind nije njegovo kraljevstvo. A i Varian bi ga istukao jer je oduvijek bio jači od njega.

Drugo, ako Arthas preživi, iako je od njega ostalo šta, samo zla strana jer si je sam srce isjekao van, ne bi ga niko htio primit nazad, wtf.

Demon Hunter
04-11-2009, 12:53
A neznam samo sam pretpostavio.
Al vidicemo.

Aerial
04-11-2009, 15:09
Da, Arthas je princ Lordaerona, a ne Stormwinda :)

A Lordaeron je trenuno... well.. glavni grad je oono ispod čega je Undercity. Nije baš ono bajno kraljevstvo koje je bilo prije 3. rata :D

Gu$ht3r
04-11-2009, 19:57
mozda dodje i obnovi Lordaeron u suradnji s Undeadima i pridruzi se hordi. haaa.. bulaznim

flander
04-11-2009, 20:01
pa Thrall kolko je lud još bi ga i primil, ionako sve prima pod kapu Horde ^^

FaTaL_mRkvA
04-11-2009, 20:50
Da cak je i mene nedavno primio :D

Shadow031
04-11-2009, 21:18
A kad izade katalism nadam se povratku WoW-u :D :roll:

Demon Hunter
05-11-2009, 01:55
A i nesto se tu kuva izmedju Jaine i Thralla.
Pa mozda bude i nesto zanimljivo,hehe Thrall predje na Alliancu a Garosh ostane u Hordi.
:P

flander
05-11-2009, 08:58
vjenčaju se i svi sretni

Dr. Kam
06-11-2009, 12:16
Ne igram WoW od 2. mjeseca 2008. prije toga sam od starta igrao. Sad kad vidim što su napravili od igre i što još misle radit mi je drago što više ne igram. Igra je sveopći EZmode u 90% segmenata. Ne vrijeđam nikog, nit mi je to želja, al tolko su izmuzli više iz svih tih priča da mi to sve počinje sličit na jednu veliku sapunicu!!

mravojed20
08-11-2009, 19:03
Planiraju još 10 godina držat WoW aktivnim, što ćeš tek tada reći heh.

Arbiter of Change
09-11-2009, 14:16
Novi 24 slot portapak koji stiže s patchem 3.3 - Portable Hole (http://db.mmo-champion.com/i/51809/portable-hole/). :)

mravojed20
11-11-2009, 23:49
Novi trailer, sorry ako je bilo:
x30Ghe_S ... re=related (x30Ghe_SdTA&feature=related)

Arbiter of Change
14-11-2009, 18:35
Konačno i konkretnije informacije o Blizzardovoj inačici Quest Trackera.

We're making several improvements to the user interface for tracking quest objectives in our 3.3 content update. These new features will serve to improve the questing experience for players through a multitude of new tracking options.

Quest Log
We've added a new "Show Map" button on the Quest Log. The "Show Map" feature highlights any quest in the log and will pull up the map for the zone in which the corresponding quest objectives are located.

Map
When viewing the large zone map ('M' key), players will notice that all quests they have for that zone will be automatically tracked. In addition, this large map is now separated into four separate interface panes.

To the right of the map, all active quests for that zone will be listed by name and be represented with a number. These numbers will be placed on the map highlighting areas of interest for each quest.

A third panel below the zone map will give players the full quest text for any highlighted quest, while the fourth pane will display the quest reward. The quest map tracking feature is enabled by default. Players can disable this feature and restore the map to its original state by un-checking the "Show Quest Objectives" box in the lower right corner.

Areas of Interest
All areas of interest in a zone will be represented with a number corresponding to the number assigned to each active quest in that particular zone. When highlighting a specific quest, the corresponding number on the zone map will be highlighted as well.

If the area of interest is large, for example, and a player needs to kill a number of quest creatures or collect quest items found within a large area on the map, the entire questing area of interest around the number on the map will be shaded blue.

If quest objectives can be accomplished in multiple areas of the zone; for example, certain creatures need to be killed for a quest and have several different locations, the map will automatically display the nearest area of interest in proximity to the player.

Shrunken Map and Objectives Tracking
When viewing the large zone map ('M' key), players can click the arrow in the top right corner to bring the zone map out of full-screen mode.

The map will show all areas of interest for the zone; however the other three interface panes will be removed so players can still view their character, spells, and abilities with the map open. The standard quest objectives window has been improved and will now show numbers next to each quest displayed, or a gold question mark if the quest has been completed.

The objectives window is now docked below the mini-map, next to the right two action bars and can display up to ten active quests in the zone. Players can toggle between minimizing and maximizing this quest objectives window at any time by clicking on the red arrow in the top right corner of the objectives frame.

Quest Difficulty Tracking
This feature is turned off by default and players can choose "Color Quest Difficulty" under Objectives in the Interface Options menu to enable it. Enabling this option will color-code all quest names in the new map interface according to the player's level (grey, green, yellow, orange, and red).

This new feature has been built to work with nearly every quest in World of Warcraft with only a few exceptions. For example, if a quest requires that a player turns in some sort of cloth or other trade goods that can be purchased from other players, the map will not display an area of interest for where these items can be found.

All other quests, whether they require players to slay groups of creatures, gather some type of quest object, or hunt down a single specific target, will be tracked on the map, provided that the player is viewing the map of the zone in which these objectives can be completed.

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_42496b75.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/790381_ui4.jpg)http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_fae098d2.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/790380_ui3.jpg)http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_71dba35e.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/790379_ui2.jpg)http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_728d8136.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/790378_ui1.jpg)

flander
14-11-2009, 18:43
jednom riječju neće ti trebat addon Questhelpler

Kostolomac
14-11-2009, 19:43
jednom riječju neće ti trebat addon Questhelpler
Umm, to je 5 riječi :P

Aerial
15-11-2009, 13:20
Napokon.
Quest Helper je jedan od najkorisnijh addona ikad, ali.. 40 mb memorije za jedan jedini addon koji vidljivo usporava igru prilično živcira.

Arbiter of Change
15-11-2009, 13:59
Quest Helper koriste samo njubare koje se ne mogu orijentirati po danom tekstu. :)
Ali sviđa mi se ova Blizzardova praksa da lagano samo implementira stvari koje komuna osmisli i sprovede u praksu.

flander
15-11-2009, 14:56
Quest Helper koriste samo njubare koje se ne mogu orijentirati po danom tekstu. :)

to iz iskustva a ? :D

Arbiter of Change
15-11-2009, 15:13
Nikad u životu, niti ću. :)

Aerial
19-11-2009, 12:33
Saznali se statsi zaShadowmourne (http://www.mmo-champion.com/news-2/shadowmourne-128186/), legendary 2H axe iz ICC.

Debilno? Aha. By a fuckin' million margin. Blizz očito JAKO voli warriore, jer kad se jedan s ovom haubicom pojavi u BG/areni, možete odmah desni klik i leave :D

Za usporedbu, healerski legendary, Val'anyr (http://www.wowhead.com/?item=46017)Sje imao zapravo iste statse kao i neki od epic healing maceova iz Ulduara (http://www.wowhead.com/?item=45612)S(spellpower je naknadno dignut sa defaultnih 587 na 621 tek nakon izlaska ToC-a, kako bi legendary mogao konkurirati itemima iz ToCa!). Isti statsi, nema nijednog socketa, jedino što ga čini zanimljivim je proc.

...

Patch 3.3, enter the World of Platecraft.
Novi legendary za melee klase ima 25% veće statse od najboljeg oružja koji mu "konkuriraju", ima 3 socketa, ima više armor penetrationa od bilo čega (ArP je inače jedan od najzloglasnijih statsa, nemam pojma zašto ga zaboga uopće stavljaju na nove iteme ako su i sami priznali da stvara toliko problema), ima proc koji diže strength više od bilo čega drugog i radi AoE dmg.

Ako ovaj cirkus ode live, to će opet biti Sulfuron/Might of Menethil scenario :D

flander
19-11-2009, 12:42
ko tu sjekiru dropa ? Arthas ?

a msilim statsi od sjekirčeta su onak...no coment

Aerial
19-11-2009, 12:49
Ne dropa je boss nego je napraviš tijekom nekakvog quest linea :P
Malo poduži line (http://www.wow.com/2009/11/18/patch-3-3-ptr-shadowmourne-revealed/comments/23227217/), čini se, ali nagrada je ffsomg imba :D

flander
19-11-2009, 12:51
a to ce onda cijeli server imat tu sjekiru,bezveze

mravojed20
19-11-2009, 14:00
Ma moš mislit da, znaš i sam da to ne ide tako s legendary oružjima.

Evo čitam šta treba napravit za dobit ga, pa neće bit nimalo lako, ni brzo.

flander
19-11-2009, 17:35
tak je bilo is a onim mačetama od Ilidana, na ragnarosu jedno 5-6 ih je imalo, svako malo sam naletil na njih, i to je još bilo na Hordi, dobro ajt tad je bio lvl 70 i to je ilidan dropal, al sumnjam da nebu sa ovim drugačije, ima frikova koji neće spavat samod a to prvi dobiu

mravojed20
19-11-2009, 19:58
A s ovim totalno, ali totalno bolesnim statovima zvuči fakat primamljivo se pomučit ko konj za napravit tu sjekiru. Mada bi poludio da nerfaju statse kasnije ili tako neš, nakon toliko muke.

Delirium
19-11-2009, 20:03
o jebemti...bladestorm s ovim u ruci...o isuse kriste...gotovo je

Arbiter of Change
27-11-2009, 22:24
"Leakani" offscreen gameplay filmići sa Worgen Druidom.

World of Warcraft: Cataclysm. Worgen gameplay. druid. Part 1 (IMuwunNHJhc)
World of Warcraft: Cataclysm. Worgen gameplay. druid. Part 2 (xmnn0lV3ECs&feature=related)
World of Warcraft: Cataclysm. Worgen gameplay. druid. Part 3 (H3NaF9q7s3o&feature=related)

flander
28-11-2009, 11:54
izgleda zanimljivo barem kolko se to može vidjeti

dali je to možda bolja grafika nasprem Wotlka ili ja nisam nikada vido WoW na high detaljima ?

FaTaL_mRkvA
28-11-2009, 12:05
izgleda zanimljivo barem kolko se to može vidjeti

dali je to možda bolja grafika nasprem Wotlka ili ja nisam nikada vido WoW na high detaljima ?
Nikada nisi vidio.

Aerial
28-11-2009, 12:13
Nisi vidio WOTLK na high :)

To čak nije na najvišim detaljima... sa ultra settingsima WotLK izgleda jako dobro. Ne bi čovjek vjerovao koliko te glupe sjene mogu učiniti grafiku realnijom. Šteta što se meni čak i na najbjednijim sjenama igra vuče ko' amputirani ljenivac, pa moram igrati u potpunosti bez sjena :(

RwISTGL6utISgief :(

Gu$ht3r
28-11-2009, 12:25
igro sam ja na ultra non stop, grafika je odlicna samo sto sam imo mali monitor (19'' wide), mogu mislit sta bi bilo da sam imo 25'' il tako nesto. :)

Arbiter of Change
28-11-2009, 12:26
Jesi li raidao sa ultra? :eyebrows:
Inače da, ubijte me ako to nisu najbolje sjene u MMO industriji... što je komično kad se uzme u obzir koliko je WoW-ov engine star.

Gu$ht3r
28-11-2009, 12:56
jesam, nije bilo vecih problema. mozda nadjem neki screen pa cu postat.

Kostolomac
28-11-2009, 13:20
I ja uvijek igrao skoro sve na max, 4xAA, 16xAF, 1680x1050. Kad se raida samo bih smanjio Particle Density na pola i no problem :)
Što se grafike tiče, jedino što mi smeta su jadne texture modela i sami modeli charova. Mislim, pa svi prsti su im slijepljeni, to mi je retardirano. Kad bi barem modeli charova bili kvalitetniji, sa više raznovrsnosti pri izboru face itd.

Aerial
28-11-2009, 14:02
Negdje se pojavila glasina da će za cataclysm updeatati modele upravo zbog tog razloga... Mislim da je i Arby negdje dao link pri početku ove teme na "navodni novi orc model" :D

Arbiter of Change
28-11-2009, 14:26
Da bar, ali taj konkretni model je napravio jedan neovisni modeler. Naravno, zadržao je Warcraftov stil, ali nije službeno.
Jedino što ja znam je da Blizzard imaSplanove za takav update, ali trenutno ne mogu rasporediti resurse i na to još.

flander
28-11-2009, 15:25
Nisi vidio WOTLK na high :)

ni vidio ni igrao :(

alî soon ^^

Aerial
28-11-2009, 16:54
Jedino što ja znam je da Blizzard imaSplanove za takav update, ali trenutno ne mogu rasporediti resurse i na to još.

Negdje sam danas našao quote iz recentnog intervjua s ekipom Blizza u kojoj spominju kako svako malo šminkaju neš, pa je za očekivati da će model update biti jedna od novosti u Cataclysm...

Pasteam kad nađem opet :P

EDIT:

ah, yes, evo ga:

Are there any plans to update WoW character models?: Brack said that the team had "talked a lot about it recently," since the Worgen and Goblins would look better than the already-better-looking Draenei and Blood Elves from Burning Crusade. The team tries to do small graphical changes at any one time, "because as soon as we do it, we get a slew of comments about how they don't look as good as the old ones." Still, the team was considering giving people the option which model they wanted to use - would it come in Cataclysm? Well... maybe. It's Blizzard, after all.

Uzeto iz http://www.escapistmagazine.com/news/view/94101-Blizzcon-09-Diablo-III-WoW-Private-Q-A

Kostolomac
29-11-2009, 13:08
Fingers crossed :D

Aerial
29-11-2009, 16:05
Pogledao sam malo prije kratki video starting zone od Goblina (DGmLtrvQfOY&feature=player_embedded)S(uključujući character creation screen), i to sve skupa izgleda 10 puta bolje od starih modela/zona/introa.

Već je character screen jedno 20 puta detaljniji od starih, a sama zona izgleda ko' STV na speedu, steroidima i viagri zajedno.
Ako razlika između novih rasa i starih bude i u konačnici toliko ogromna, mislim da će dvije trećine servera rerollati goblina/worgena :D

Arbiter of Change
29-11-2009, 16:53
A ono, mali su im prvi neprijatelji... sve ostale rase kolju neke đukele, ptice i štakore, a oni kornjačetine od tone. :)

Stvar je u tome da će Blizzard vjerojatno updejtati SVESkad/ako napravi taj masivni update (dakle, podrazumijevam i opremu pod to, već vidljivo da je veća Tier oprema daleko bolja po pitanju tekstura i modela), a same zone će sada sa Catom dobiti facelift da se mogu mjeriti sa TBC i WotLK zonama. Human prsti... ughh. Ako Human model bude po uzoru na Jainu i njezin novi model sve 5.

Demon Hunter
29-11-2009, 21:13
Ja sad neznam kojeg cu Worgena napravit.
Dvoumim se Između Locka i Maga.Al opet Night Elf ce dobit Maga,a to se mora imat.
Hehe onda mi ostaje samo Lock.Nisam bas za melee klasu,jedino DK mi je sjeo kao Melee.

flander
29-11-2009, 21:25
prebrutalno izgelda ova početna zona od Goblina :D

oped Horda dokazuje da je puno zabavnija frakcija od alija :D

Hackz0r
29-11-2009, 22:49
meh, wow je propo sa brning crusejdom...

Arbiter of Change
29-11-2009, 22:52
De ćuti, sterati ću te u Barrens da čekaš Catu i moliš se da ne stojiš iznad nadolazeće lave. :)

flander
30-11-2009, 00:09
De ćuti, sterati ću te u Barrens da čekaš Catu i moliš se da ne stojiš iznad nadolazeće lave. :)

da da istina boli ^^

Gu$ht3r
30-11-2009, 11:33
Pogledao sam malo prije kratki video starting zone od Goblina (DGmLtrvQfOY&feature=player_embedded)S(uključujući character creation screen), i to sve skupa izgleda 10 puta bolje od starih modela/zona/introa.

Već je character screen jedno 20 puta detaljniji od starih, a sama zona izgleda ko' STV na speedu, steroidima i viagri zajedno.
Ako razlika između novih rasa i starih bude i u konačnici toliko ogromna, mislim da će dvije trećine servera rerollati goblina/worgena :D

hmm, sta ce se sad pocinjat s tolko spellova, torbama i potionima?

flander
30-11-2009, 11:44
najvjerovatnije

a još bolje, nemš brige oko torbi do nekog pristojnog lvl-a

mravojed20
30-11-2009, 12:12
Na Blizzconu su počinjali na lvl 6 da igrači mogu malo zbilja igrati, s lvl 1 bi bilo tlaka.

flander
30-11-2009, 12:34
meni se sve više čini da bu Cata bila precarska, od novih regija tj. premodificiranih, do nove dvije rase, nova grafika tj. updatani modeli, precarski

Arbiter of Change
30-11-2009, 14:06
hmm, sta ce se sad pocinjat s tolko spellova, torbama i potionima?
Naravno da neće, to je bilo za svrhu BlizzCona (premda ne bi bilo loše da ponude kreaciju lika na 60. levelu ako već imaš nekoliko na 80. ili slično). :)
Moram priznati da mi Worgeni trče malo imberlano, ali barem bolje castaju nego muški NElfovi... zapravo, sasvim dobro castaju.

Kostolomac
30-11-2009, 14:09
Worgeni su zapravo transformirani humani, a znaš i sam kako humani mutavo trče :)

Arbiter of Change
30-11-2009, 14:13
Zanimljivo je da na onim character creator screensima sa Worgenima vidimo da možeš uređivati samo Worgen formu. Tko zna, možda kod njih ljudska forma funkcionira kao životinjske kod Druida, tj. boje i tonovi su ti određeni na osnovi istih u glavnoj formi? A humansi... šta ćeš, izgledali su gadno i kad je WoW tek izašao bio, sada su vjerojatno najgadniji od svih rasa, zajedno sa Taurenima, čisto zbog low-poly modela.

Kostolomac
30-11-2009, 14:28
Ali ajde, izgleda da će im barem odvojit prste -.-

Aerial
30-11-2009, 15:35
Ja sam neki dan izbrisao svog lv 80 (male) human DK-a.
Sad dižem female night elf DK-a.

Htio bi tankati s DK, ali čim vidim humana dobijem upalu slijepog crijeva. Nelfica je barem simpa :D

Kostolomac
30-11-2009, 16:16
Da, da simpa. mVDocq6TaFs&NR=1
:P

Gothmog
01-12-2009, 10:26
rcYUVVuMkaI

Shadowmourne final preview...

Arbiter of Change
01-12-2009, 23:52
Šaptanje je predobar efekt (znam da neće biti stalno i to sve, ali je svejedno predobro). :)

Aerial
02-12-2009, 15:25
Patch 3.3 - PTR Build 10952
A new build has been deployed on test realms, this build is a release candidate for live servers and as I said yesterday the patch should hit the live servers on December 8th/9th. Of course, this information isn't official and it could change if something bad happens. (That's why Blizzard never gives any ETA).

3.3 vrlo vjerojatno sljedeći tjedan :)

...

A meni account lockan dok ne sredim "negative balance"... GG :(

M4mut
02-12-2009, 18:33
hmm već su kao dva parta patcha za skinut

dal imate vi ovo kad izađete iz wowa?

http://static.mmo-champion.com/mmoc/images/news/2009/november/33bgdownload.jpg

ja nemam, imam u task manageru background downloader, al nemam ovako kao na slici, vi?

Aerial
02-12-2009, 18:55
Yep.
Mislim, meni ne, jer sam ja iskljucio automatski update (ide mi na živce da mi starta to svaki put kad izađem iz WoW-a, a skida brzinom letargičnog morskog ježa), ali skidam patcheve sa mirrora na wowwikiju.

3.3 (za sad) ima dva dijela, prvi od nekih 475 MB i taj drugi od 656. Za sad 1.1 GB, debeljuco :D

flander
02-12-2009, 20:27
al bum se najebal kad komp kupim, mislim na friško sve instalirat

ajmeee 24 sata+ instalacije WoW-a, can't wait :D

Arbiter of Change
02-12-2009, 20:54
A ono, instaliraš sve što možeš preko DVD-ova i ostaviš preko noći ako ti je internet spor (premda ne znam baš može li se, budući da ti izbacuje onaj konfirmacijski prozor). Sam ja jedini onda koji nije imao problema sa brzinama kod autoupdatera?

Ali ono, naježim se kad pomislim koliko Blizzard potroši samo na bandwith. :)

M4mut
02-12-2009, 21:21

ja se naježim kolko zarade dnevno :>

flander
02-12-2009, 21:34
A ono, instaliraš sve što možeš preko DVD-ova i ostaviš preko noći ako ti je internet spor (premda ne znam baš može li se, budući da ti izbacuje onaj konfirmacijski prozor). Sam ja jedini onda koji nije imao problema sa brzinama kod autoupdatera?

ma prvo sve instaliram i onda update, neznam na kojoj verziji mi je Wotlk, budem preko WoWwikia skiunul patcheve,a i neke imam na hardu pa bum samo nadodal

Feanor
02-12-2009, 21:41
I koliko teži Wow Sa svim ekspanzijama i svim patchevima na hardu?

Aerial
02-12-2009, 22:06
Oko 16.5-17 GB :D

Dodaj sad jos 1 GB nakon 3.3 patcha :P

flander
02-12-2009, 23:25
sa Catom bu oko 20gb

Arbiter of Change
02-12-2009, 23:44
Ja se dam kladiti da će Cata doći na dvoslojnom DVD-u, tj. gledamo na više od ~5GB ekstra na hardu (pretpostavljam da novi Azeroth u potpunosti dolazi sa većim teksturama i sličnim, tako da ovdje nije samo pitanje dodavanja ekstra sadržaja kao u svakoj ekspanziji do sada). Ali ono, skoro je isto prostora otišlo do sada na patcheve koliko i na 2 ekspanzije... mislim, it's Blizzard. :)

Wizard
03-12-2009, 00:35
ma domalo ce prodavati igru na hdd od 250gb, da ima za patcheve mista :) al hddovi su narasli, brzine su narasle, flat se ima tak neka samo povecavaju

Kostolomac
03-12-2009, 00:48
Eh, kad bi i kvaliteta igre rasla proporcionalno sa zauzećem prostora... :P

flander
03-12-2009, 08:14
Eh, kad bi i kvaliteta igre rasla proporcionalno sa zauzećem prostora... :P

kako za koga

Wizard
03-12-2009, 15:16
A ja bih rekao da je vise-manje :)

Aerial
03-12-2009, 18:14
Toooooo skinuli su lock sa accounta, i ne trebam ništa platiti dodatno, još sam i besplatnih 8 dana dobio jer su mi lockali account tijekom valjanosti gamecarda :D

Brže 3.3, brže! :D

junkieee
04-12-2009, 09:30
Evo jos jedna zgodna stvar, ne znam jel ju netko spomenuo. Znaci od 3.3. petcha ce se moci slat heliroomi sa horde na alijansu, sa relama na relam. Vec vidim kak su nakupovat helioroma za svog shamana i poslat mu sljedeci tjedan :D

http://www.worldofraids.com/news/1004-p ... rives.html (http://www.worldofraids.com/news/1004-patch-3-3-cross-faction-bind-on-account-mailing-arrives.html)

FaTaL_mRkvA
04-12-2009, 11:33
Inace, mozete WoW folder iskopirati na prijenosni HDD i iz njega na drugi komp/laptop.
Tako ja uvijek prebacujem kad dode novi patch sa kompa na laptop i obrnuto.
I molim vas, nemojte mi sad srati da to ne radi ili tako nešto jer radi 100%...

Aerial
04-12-2009, 12:18
Naravno da radi, tako sam ja prebacivao sa starog na novi HD :)

Samo treba u registryiju promjeniti "path" od igre da ne pokušava loadati fileove koji su na nepostojećem hardu :P

Arbiter of Change
04-12-2009, 12:53
Inace, mozete WoW folder iskopirati na prijenosni HDD i iz njega na drugi komp/laptop.
Tako ja uvijek prebacujem kad dode novi patch sa kompa na laptop i obrnuto.
I molim vas, nemojte mi sad srati da to ne radi ili tako nešto jer radi 100%...
Ok, padobranac.

---------

Teaser studije o odnosu health poola, healinga i DPS-a u Cati.
"Sup dawg. We herd you are holy. So we put a target in your target so you can heal while you heal." :)

Health Pools in Cataclysm
Health pools will be much larger in Cataclysm and healing will be lower. That should help address some of the overly binary feel of PvP and PvE encounters.

You'll still be able to kill people as well as be able to heal them. The pace will just be a little slower and both healing and killing should require more than 1-2 buttons.

Tanking and Healing in Cataclysm
You missed the part where I said health pools will be higher. Imagine a boss that takes say 3-4 hits to kill a tank, but it also takes a healer 3-4 heals to top her back off. Now efficiency of a healing spell can be as much of a consideration as direct throughput, since the tank is unlikely to die in your next GCD. Now coordination among healers can be a bigger deal since efficiency will matter. Now maximum health on the tank classes will matter less because the question of how long you can survive without a heal landing is largely academic. Now avoidance on a tank can matter a little more because saving healer mana becomes as important as being table to take the next hit.

As an aside, healers will actually need enough healing tools and enough distinction among them so that they are really choosing the big, expensive heal vs. the small, cheap heal vs. the fast, expensive heal, to name just a few examples.

Classes balance in Cataclysm and burst damage
The gear scaling is "easy" to fix, meaning we know what to do and it just requires a lot of work. We are prepared for players to be sad when their ratings convert less favorably, but most would agree it's good for the game in the long run.

I already addressed the burst issue above. If the bathtub is bigger, then the rate of health pouring in and going down the drain don't affect the volume as severely.

There is going to be a big focus on BGs for Cataclysm, including the ability to get the best PvP gear from rated BGs. (All of this was announced at Blizzcon -- I'm not saying anything new here.)

I also don't want to give the impression class balance is perfect. It's not. We have some success stories and some specs that we didn't get to where we intended. But we had an ambitious design from the beginning, and the way we work means there is always a much larger list of stuff we want to get done than we can actually fit into a given expansion or patch. We think the trend is good, and a lot of the changes we made for Lich King are going to endure through Cataclysm, which means we'll be able to focus more on the problems we have now rather than resetting everything.

Effective Health and Tanking
Too many of you are using EH (which is a very powerful concept for purposes of trying to decide how to gear your tank) as the number that indicates tank awesomeness. The higher the EH, the better tank I must be. It's just not that simple.

I have yet to see any data that suggests warriors wipe relatively more than other tanks. What so many of these posts say are:

1) I wipe a lot. It must be my class.
2) Because my EH is lower, I am guessing that I wipe more often.
3) I'm not sure if I wipe more often or not, but please just give me a buff so I feel better.

The only argument I have seen so far that seems at all reasonable is that stamina scaling or other factors might eventually lead to warriors (and DKs) having a problem, and that "eventually" could happen in Icecrown. Unfortunately that's impossible to prove or disprove at this stage since it's all speculation. It's definitely something to keep an eye on though.

(P.S. To be fair though, there are plenty of druids worried that scaling will end up hurting them because there is so much bonus armor on plate. They just tend to get drowned out in this particular forum.)

mravojed20
04-12-2009, 16:22
There is going to be a big focus on BGs for Cataclysm, including the ability to get theSbest PvP gear from rated BGs.

Win. :D

Demon Hunter
04-12-2009, 19:17
E ljudi btw,meni nikako da pocne skidat patch.
Trebao bi pocet skidat kad izađem iz wowa ali nista se ne desava.
A kad pokusam i manual download nece.
Imate neko rjesenje?

Kostolomac
04-12-2009, 19:19
Jesi probao odavde: http://www.wowwiki.com/Patch_mirrorsS?

Sporky
05-12-2009, 00:37
Evo jos jedna zgodna stvar, ne znam jel ju netko spomenuo. Znaci od 3.3. petcha ce se moci slat heliroomi sa horde na alijansu, sa relama na relam. Vec vidim kak su nakupovat helioroma za svog shamana i poslat mu sljedeci tjedan :D

http://www.worldofraids.com/news/1004-p ... rives.html (http://www.worldofraids.com/news/1004-patch-3-3-cross-faction-bind-on-account-mailing-arrives.html)

ja cuo samo za ally na horde i obrnuto. a ovo sa servera na server ajme. ima da dignem svoje ostale toonove odma

Wizard
05-12-2009, 02:01
A to je tek idejno, sigurno nece u 3.3 doci, a mozda dojde s catom, za cross server hairloome mislim :)