PDA

Pogledaj cijelu verziju : S.T.A.L.K.E.R.

Stranica : 1 2 3 [4] 5 6 7 8

dugi
04-07-2007, 10:23
Meni se igra čini odličnom.Na kojim postavkama bi radila na ovoj konfiguraciji?Intel Pentium 4E, 2800 MHz (3.5 x 800),X1600 pro 256MB,1 giga rama

1024x768 na srednjim postavkama .

Duh
04-07-2007, 11:21
Meni se igra čini odličnom.Na kojim postavkama bi radila na ovoj konfiguraciji?Intel Pentium 4E, 2800 MHz (3.5 x 800),X1600 pro 256MB,1 giga rama

1024x768 na srednjim postavkama .

Hvala

Samael
07-07-2007, 12:22
Jel igra ima veliki replay value i koliko sati treba za preći je 100 % ?

Archil
07-07-2007, 12:31
kupih,instalirah,izbrisah

mravojed20
07-07-2007, 12:38
otišlo 300+kn u vjetar a? :D :rotfl:

@FireSpirit

Igra je dosta duga,duza od ostalih pucačina i to puno.

Ja sam je osobno jednom prošao i nekako mi se neda opet,nije to ono što je trebalo biti,dobra igra ali ne ono što je trebao biti STALKER:Oblivion Lost
:(

omfgnoob1
07-07-2007, 13:17
Ja je u frenda nekad prelazim i igra je poprilicno duga, a ni lagana nije. Meni je trebalo cca 2-3 h da skroz savladam pucanje jer je drugcije nego u drugim igrama.

Black Hawk Down
08-07-2007, 22:15
kupih,instalirah,izbrisah

zaigrah icy tower

master of bullshit
09-07-2007, 09:50
neznam meni je jebena igra, onak luda
i da meni super radi na ovoj mojoj konfi: negdje oko low medium 8)

mravojed20
09-07-2007, 10:00
trebala bi raditi bolje,meni na bartonu 2600+.gigi rama i Radeonu 9559GT 256mb radi na 800x600 sa detaljima na high,naravno sa static lightingom.

King tiger
09-07-2007, 11:51
ja je poodavno kupio, poceo igrat i onda mi je neka jebena debilcina spoilala igru rekavsi mi kraj .

izbrisao

Doggy
17-08-2007, 16:54
dva mjeseca ni posta u ovoj temi...

ja sam pocel igrati stalker, i igra je malo bezveze, al kad mi se nist drugo neda...

nek me neko uputi, kak pucati da ubijes lika na malo vecoj udaljenosti??? oni mene gadjaju svako malo, a ja njih s istim oruzjem nikak da pogodim...

najvec glupost mi je kad pogodis lika, onda ga zaboli pa se primi za taj dio di ga pogodis, i onda je par sekundi neranjiv... za sad imam 3 pistolja (jedan sa prigusivacem), dvocjevku i neke dvije automatske puskice... di ima kaj boljeg??? inace, jos sam na prvom djelu, nejdem dalje dok sve ne pocistim...

Dreadlord
17-08-2007, 17:20
dva mjeseca ni posta u ovoj temi...

ja sam pocel igrati stalker, i igra je malo bezveze, al kad mi se nist drugo neda...

nek me neko uputi, kak pucati da ubijes lika na malo vecoj udaljenosti??? oni mene gadjaju svako malo, a ja njih s istim oruzjem nikak da pogodim...

najvec glupost mi je kad pogodis lika, onda ga zaboli pa se primi za taj dio di ga pogodis, i onda je par sekundi neranjiv... za sad imam 3 pistolja (jedan sa prigusivacem), dvocjevku i neke dvije automatske puskice... di ima kaj boljeg??? inace, jos sam na prvom djelu, nejdem dalje dok sve ne pocistim...

Da bi ubio lika na malo vecoj udaljenosti trebaš imati baremSak 47 ili obokan. Ali iskusan igrač s sačmaricom radi čuda, pogledaj koliki je damage sačmarici...

Dreadlord
18-08-2007, 22:14
Oboken s Grenade launcherom i snajperskim scopom!
THAT IS THE BEST GUN!!! Kill a Duty Clan Leader to get it! :kill:

Naravno, ja sam i onako vjeran freedomu :D

Dweller
18-08-2007, 22:16
Zombie

Dreadlord
18-08-2007, 23:53
Zombie

sto?
zombi stalkeri?

Dweller
19-08-2007, 00:44
nemosu im se pridruziti,ali oni su mi najbolji

snowblind
20-08-2007, 19:50
koliko ja znam ne

dugi
24-08-2007, 07:32
Izasao novi patch 1.004

http://files.filefront.com/STALKER%3A+S ... 1.0004+(WW (http://files.filefront.com/STALKER%3A+Shadow+of+Chernobyl+Patch+1.0004+(WW))/;8379721;/fileinfo.html

Saved games.
Saved games from 1.0003 version will work with 1.0004 version.

Connectivity.
Connecting to the server will be possible only if the host's
version of the game is the same as yours.

Patch 1.0004 changes and fixes:

Optimization:

* Calculating detailed objects was moved to the second CPU stream.

* Engine optimization, which resulted in FPS 10-15% gain.

* Shaders optimization.

* Implemented the standalone dedicated server.

* Retail version now works correctly with the standalone dedicated
server.

* Added remote control for the dedicated server.

* Max ping disconnect option implemented.

* Self-correcting network packets wrapper was implemented. This
resulted in better ping values and traffic reduction by 50-100%.

* Artifacts counter is not shown in the statistics.

* Checking available maps without disconnecting the current game
is now possible.

* The list of the players is not dropped to the beginning upon the
attempt to scroll it. Now it became easier to put the players on
ban voting.

* Fixed some bugs with defining the cause of death.

* The exploded grenade does not continue lying on the ground after
the detonation.

* Fixed the artifact activation and the spawned anomalous zone
functioning algorithm.

MP crash fix:

Fixed all known crashes.

SP fixes:

* Fixed the bug with shooting from the grenade launcher. The
grenade is fired with the first shot now.

* Fixed the disappearing weapons when crouching for a long time.

* Fixed the game crash on Pripyat location, when the player
approached any of the monolithians' camps.

* Fixed Voronin's tasks to eliminate the bandit Poker.

* Fixed the random quests at the Wild Territory.

* Fixed the random task to destroy the bandits' camp at the
Cordon.

* Fixed the random Barkeep's task to clear the snorks lair at the
Dark Valley.

* Fixed the bug with the automatic task to defend the camp when
switching location or saving/loading the game.

* Fixed the random quest to destroy the mutants lair when pseudo
dogs are nearby.

* Fixed the task to destroy the mutants lair.

* Fixed the random tasks with the raids of characters' camps.

* Fixed the choice of goods at Barkeep and Petrenko after
completing the random tasks.

* The wounded do not run away from the grenade now.

* The zombies at Yantar do not run from the grenade now.

* Fixed the crash caused by the patrol route at Yantar.

* Fixed the crash caused by the patrol route at Agroprom Research
Institute.

* Fixed the task with getting rid of the Duty group in the village
at the Military Warehouses level.

* Fixed the bug with repeating the scene of the Duty group ambush
at the beginning of the Military Warehouses level.

* Fixed the bug with camera fly-through on the stadium at Pripyat.

* Fixed the bug with Bes character, when the latter couldn't be
healed.

:thumbs2:

evo probao i osjeti se fino upotreba dvojezgrenog procesora,igra sada na max detaljima doslovno leti.

nakon ovog patcha definitivno 90+ ocjena.

pesut462
25-08-2007, 19:05
meni taj patch meni neradi , samo mi sjebe igru

pesut462
25-08-2007, 19:06
e ajd napiste ljudi ak znate dje se nalaze super-oruzja , ko ono obokan sa bacacem , ta poboljsana oruzja , rate of fire povecan il nes tak , preciznost

snowblind
26-08-2007, 11:33
GP37 jedno od boljih oružja u igri

whiskey
26-08-2007, 15:49
Preporođen sam uz novu graficku, stalker također. 8) Od sad sljedi nova era. Napravit cu dokumentarac Life Before and After X1950 PRO 512 8)

Rang€r
26-08-2007, 21:08
probao sam igru, ali mi je ostao onaj dojam totalne prosjecnosti,
nisam nista spektakularno vidjeo u ovoj igri koja je trebala promijenit nacin gledanja na videoigre uopce

GODSKILLER
30-08-2007, 19:13
koju verziju igre triba imati da bi patch radia onu od 350kn ili 35kn

mravojed20
30-08-2007, 19:16
:rotfl:

ovu od 350.

Dweller
30-08-2007, 20:02

:D
jesi glup,ha?

Fenrir
31-08-2007, 01:33

jesi glup,ha?

Ne, nek si ti retaj koji ne shvaća da se na ovom forumu ne priča o tom :D

03-09-2007, 17:35
eh, hi.... ja nisam jos igrao Stalker, pa me zanima dali se isplati da ju pocnem igrat? Neznam kakva je igra, citao sam recenzije i malo vidio na TV-u, ali ipak moze mi neko reci kakva je uistinu igrivost? Dali dosadi nakon par dana igre (ovdje mislim na Singleplayer) ili je igriva kao npr. Operation Flashpoint (rulaona) i naravno HL 1 & 2? Govorim o igrivosti, znam da je zanr drugaciji. Drugo pitanje: kakav je Multiplayer? Trece pitanje: dali je igra linearna ili mozes na vise nacina preci level + dali ima vise alternativnih zavrsetaka igre?

Thx

HalF-DeaD
03-09-2007, 17:45
Igra je preodlična, dosadna na početku, a kasnije rula. Multiplayer nisam igro, ali sam siguran da nije ništa posebno. Igra nije linearna. GG

dugi
03-09-2007, 17:52
Jedna od najboljih igri u zadnjih godinu -dvije.

MasaKrisT
03-09-2007, 22:12
Jedna od najboljih igri u zadnjih godinu -dvije.

Bartuc
03-09-2007, 22:20
Ona mi je na rasporedu nakon Overlorda :D

Sad sam gotov sa RE4, a STALKER mi se čini podosta sličan njemu tak da si igram neku potpunu suprotnost da mi ne dosade mutanti i horror atmosfera :D

Vjerujem da je do jaja igra! Nego, ajde netko od ljudi koji su prešli igru, neka preporuči neke obavezne dodatke za igru! Čuo sam da je poželjan mod sa autima!? Jel to true ili false? Ima li još nešto što je must have prije početka igre? Hvala!

Dweller
03-09-2007, 22:22
pečeve,obavezno,a onda za neke armore si uzme,real name za puškice

maxus
04-09-2007, 12:14
Odlični modovi koje ja koristim:

- no_time_limit_on_quests_v0.01
- realism_graphic_mod_v2.0
- repair_mod_multilingual_v2.5
- sp_vehicles_enhanced_v1.0
- Super_F1_Grenades_V1.4_By_NoMore

Koga zanima nek posjeti: stalker.filefront.com, ima ih na stotine.

Bartuc
04-09-2007, 13:22
Ma to te ja pitam! Hvala na infou! Moram si to skinuti prije nego počnem igru :D

IGoR_2803
05-09-2007, 11:32
Odlični modovi koje ja koristim:

- no_time_limit_on_quests_v0.01
- realism_graphic_mod_v2.0
- repair_mod_multilingual_v2.5
- sp_vehicles_enhanced_v1.0
- Super_F1_Grenades_V1.4_By_NoMore

Koga zanima nek posjeti: stalker.filefront.com, ima ih na stotine.

daj mi reci da li se može taj mod za vozila instalirati ak sam već počeo igru ili moram ispočetka...

edit: zaboravi da sam pitao, sad sam pogledao na stranici i vidim da treba... darn!

Teon
06-09-2007, 13:46
Evo meni bi frend trebao sutra posudit STALKERa pa da vidim ja to o cemu svi bruje :D

P.S. Cini se prema postovima da cu morat puno patchat

Bishop_45_(2)
06-09-2007, 14:45
Evo meni bi frend trebao sutra posudit STALKERa pa da vidim ja to o cemu svi bruje :D

P.S. Cini se prema postovima da cu morat puno patchat

ma uopce se ne moras brinuti, igra je super i bez ikakvog patcha, bas je prejebena, jedino nakon sto predjes mozes ponovo ici prelaziti s vozilima (bas sam razmisljao da ju ponovo zaigram); tuzno je sto je toliko ljudi popljuvalo tako dobru igru, a inace hvale igre koje ispadnu ciste gluposti !!!

dugi
06-09-2007, 14:50
Koliko ja znam igru nitko nije ispljuvao,svugdje je dobila vrlo dobre ocjene.

http://www.gamerankings.com/htmlpages2/ ... ?q=stalker (http://www.gamerankings.com/htmlpages2/540331.asp?q=stalker)

lukas2
06-09-2007, 15:11
STALKER je sranje :yuck:

Sickmanno1
06-09-2007, 15:12

http://www.gamerankings.com/htmlpages2/ ... ?q=stalker (http://www.gamerankings.com/htmlpages2/540331.asp?q=stalker)

ako su to dobre ocijene za igru koja se radila pet-sest godina, onda kvragu <_<

dugi
06-09-2007, 15:27

ne dobre nego vrlo dobre ipak ne odlicne.8/10 bi bilo 4/5 i to je vrlo dobro.90+ je odlicno.Kod mene je ova igra 95/100 i to samo zbog bugova kao sto su pucanje kroz zidove ili rusenje iz igre.Da nema toga...cista desetka,barem za mene.

Ukusi su razliciti ali igra definitivno nije ispljuvana,ocjenjena je kao vrlo dobra.

dugi
06-09-2007, 15:29

argumentiraj ili suti,ovakav post kao tvoj je sranje i gore od toga :hangin: .

MasaKrisT
06-09-2007, 16:23

koliko se hl-2 radio?

Master_of_Soup
06-09-2007, 16:25
Stalker mi se osobno baš i nesviđa, nije me baš nešto privukao...

Bishop_45_(2)
06-09-2007, 20:49
Vidis masteru juhe, mene je STALKER privukao vishe no sve igre 06/07 god.
to je potpuno subjektivna stvar i nema smisla nastavljati s ovakvim postovima;
jedina stvar koji svi imaju protiv STALKERA su nekakvi bugovi, bugovi koje ja nikada nisam sreo, odigrao igru bez i jednog jedinog izbacivanja ili necega slicnog, tako da...... mozda ja nisam pokusavao nista nelogicno, ali jbg !!!

Ali atmosfera mi je full sexy, pogotovo one lampice na glavi :oops: i svi pricaju ruski !!! :D

Bartuc
06-09-2007, 22:44
Prešao sam Overlorda sa 0% corruption, ALI... pošto mi je mx518 na servisu, nebum još započeo Stalkera već bum odigrao ponovno Overlorda sa 100% corruption :D Do tada bum valjda i dobio miša nazad :(

Ne da mi se igrati takvu igru bez prave periferije, to je kao da ideš kopati nos sa rukavicom na ruci!

dugi
07-09-2007, 15:48
jedina stvar koji svi imaju protiv STALKERA su nekakvi bugovi, bugovi koje ja nikada nisam sreo, odigrao igru bez i jednog jedinog izbacivanja ili necega slicnog, tako da...... mozda ja nisam pokusavao nista nelogicno, ali jbg !!!

Ali atmosfera mi je full sexy, pogotovo one lampice na glavi :oops: i svi pricaju ruski !!! :D

a autori igre su sigurno provodili ljeta u nekim kampovima :) jer svi ti vojnici po zoni obazavaju sjediti uz vatru i svirati gitaru,samo taj dio ako nista drugo zasluzuje ocjenu 5 iz genijalnosti i inovativnosti.

I igra je cista suprotnost od svih ostalih fps-ova.Svaki fps u prvoj trecini igre nudi ono najbolje pa prema kraju zanimanje za igru i napetost pada jer postaje jednolicno i zamorno ( osim CofD 1 gdje je ruska misija najbolja) dok stalker u prvoj trecini nudi naporan pocetak i privikavanje a napetost raste kako se kraj priblizava i postane puna zabava tek na polovici glavne price.Jednostavno ju zelis zavrsiti a ne tek reda radi.

Bishop_45_(2)
07-09-2007, 16:37
Tooo dugiii :ekipa: !!!!

Prince-Artas
07-09-2007, 22:03

potpisujem
toliko obećanih stvari (vozila, helikopteri) su izbačene iz finalnog proizvoda, bugova kojih nebi smjelo bit nakon 6 godina proizvodnje
nemogu se ne pitat di je utrošeno to vrijeme

King tiger
07-09-2007, 22:24
enivejz, sutra je ponovo instaliram ( imao sam je , odigrao kratko , pa izbriso jer mamutski zauzima mesta na hardu :(

Nightyx
08-09-2007, 10:34

ovakve volim.....inteligentan post inteligentnog mladića koji se razumije u igre baš kao i u bakin grah.

radio
08-09-2007, 12:42
igra je super

ni meni se nesviđa wow pa šutim

GrimReaper
08-09-2007, 13:15
ja ću ga odigrat kroz iduća 3 tjedna. moram prvo kupit kantu a onda i "kupit" igru :D

Master_of_Soup
09-09-2007, 09:10

Ja sam samo iznio moje osobno mišljenje, nemora se svatko sa njim složit. Moje mišljenje o igri i o tome kako mi se ona dopala može se podudarati a i nemora sa samom kvalitetom igre. STALKER je odlična igra, ali bugovita, priča je interesantna, ali MENI OSOBNO se nije dopala igra.

Bartuc
09-09-2007, 22:58
Napokon sam snimio igretinu... sada još čekam miša pa se bacam na igranje! Totalno sam nabrijan :D Stavio sam gore Patch v1.4 i još bum si skinuo preporučene modove prije nego mišonja dođe (nadam se uskoro)!

Javim dojmove kad pređem dio igre!

kikl0p
09-09-2007, 23:06
dobar mis ti nis ne znaci ionak nebus pogodil ono kaj si naciljo

maxus
09-09-2007, 23:15
dobar mis ti nis ne znaci ionak nebus pogodil ono kaj si naciljo

Budeš, budeš... kad dođeš do boljih oružja... 8)

Bartuc
10-09-2007, 08:22
Ma ne to, razmazio me moj mišek pa mi se sada gadi ovaj obični kaj imam u rezervi :D A nebih htjeo da mi to kvari gušt igranja!

BLOODdemon
10-09-2007, 12:12
master of soup je rekao:STALKER je odlična igra, ali bugovita, priča je interesantna, ali MENI OSOBNO se nije dopala igra.

Bartuc
10-09-2007, 12:16
Kak se instaliraju modovi u igri? Samo prekopiram "gamedata" (od moda) unutar stalkera i to je to? Ili ima kakva druga mudrost?

Onaj mod sa vozilima mi ruši igru na taj način jer kao nije kompatibilan sa v1.0004 igrom!? Ima koj mod za tu verziju?

Ajd pomagajte! Hvala!

maxus
10-09-2007, 14:32
Uglavnom samo prekopiraš gamedata folder. Za svaki mod prouči readme fajl koji dolazi s njim. Ako ti ne radi mod sa vozilima probaj neki veći mod koji u sebi sadrži više manjih modova i tweakova. Ima ih stvarno odličnih! Pretraži http://stalker.filefront.comSsigurno ćeš već nešto pronać... Evo jedan u kojem se nalaze i vozila: http://stalker.filefront.com/file/Faiak ... unds;78835 (http://stalker.filefront.com/file/Faiakes_Mod_No_Sounds;78835)

dugi
10-09-2007, 15:04
ili sve fino odigras samo sa patchom bez ikakvih modova.Upravo ju prolazim po drugi puta i ne fale mi nikakva vozila..

Bartuc
10-09-2007, 15:29
ili sve fino odigras samo sa patchom bez ikakvih modova.Upravo ju prolazim po drugi puta i ne fale mi nikakva vozila..

Točno to i radim! Skinuo sam još onaj mod za produljenje vremena questova i čim izađem od trgovca igra pada na 2-3 FPS-a! To sam maknuo i sada igra radi savršeno na 1280x1024 i High detaljima! Nisam probao na max jerbo sumnjam da bi mi radilo!? Igra mi je za sada odlična, atmosfera je savršena, krajolik još bolji, na pucnjavu se polako navikavam... ma odlična igra!

@Dugi, na kojim ti postavkama igraš igru?

dugi
10-09-2007, 15:46
1280x1024 na high sa 2xAA i sve mi radi kako treba,ne trza nista osim kada hodas svakih nekoliko stotina metara zna stucnuti na sekundu dok ucitava texture sa harda ali u fajtovima ide odlicno,nema laga i trzuckanja a izgleda fenomenalno pogotovo dok sunce osvjetljava asfalt ili u podzemnim cijevima i katakombama gdje se metal presijava.U dx 8.1 modu bez tih osvjetljenja izgleda tri puta gore.Zao mi je onih sa losom grafom .

I budi strpljiv,u pocetku imas slabo oruzje i sto je jos vaznije slabu municiju pa tesko probijas njihov pancirni prsluk.Ciljaj im u glavu.Kasnije dobijes daleko bolju municiju i puske sa optikom i postanes lokalni strah i trepet.

Skupljaj artifakte i gledaj koji cemu sluzi te ih zatakni za pojas.Najvazniji su oni koji te jacaju protiv radijacije,nikako ne koristi one koji te oslabljuju jer bus stalno votku morao cugati.

Jedini mod koji bi mozda koristio je vremensko ogranicenje za neke sporedne misije.sve obavis i ako na vrijeme ne pokupis nagradu javi ti da nisi obavio zadatak a jednostavno ti se neda vracati samo po nagradu kad ispred tebe ima daleko zanimljivijih stvari.

na puno skrivenih mjesta imas puno korisnih stvari,oruzja ,pancirke,municija,prva pomoc...

Ne zuri,ako pratis samo glavnu pricu kraj ce doci relativno brzo...

I igra ima nekoliko alternativnih zavrsetaka i samo jedan pravi.Tu ti necu kvariti dozivljaj ,otkrij ih sam.

Edit:ima stalker i jednu veliku manu,kada ga zavris i izgustas sve ostale igre ce ti bite povrsne i isprazne.

Bartuc
10-09-2007, 16:47
Istina, igra mi se dopala u prvih 5 minuta igranja! Tako dobru atmosferu sam zadnji put vidio u Resident Evilu 4, a prije toga se niti ne sjećam takve atmosfere!

Lako je tebi reč pucaj im u glavu, a pištolj mi ima nišan preko pol ekrana :D Mada sam sve bolji i bolji, a upravo sam dobio novi miš (starog nisu popravili) tak da bum još i bolji :P

Možda bi i ja moga staviti onda 2x AA, tek toliko da se malo ugladi taj doživljaj! Budem probao!

dugi
10-09-2007, 17:19
Razlika prilikom promjene max detalja i high detalja nije ni priblizno kao kada mjenjas onu prvu opciju oko svjetlosnih detalja koje obavezno stavi na full jer je izmedju full i srdenje opcije razlika ogromna tj. dx 9 i dx 8.1 mod.

maxus
10-09-2007, 18:32
Ja sam STALKER preso na sve moguce i nemoguce nacine bez ikakvih modova. Sad igram sa jedno 10-ak modova i igra je postala puno puno bolja i zanimljivija... Ali i bez modova je STALKER jebena igra! :rambo:

Bartuc
11-09-2007, 15:36
Hehe, jučer navečer sam izbrisao igru i ponovno je snimio ali bez zadnjeg patch-a! Sad igram v1.0003 ali zato mi je ta verzija kompatibilna sa Vozilima i sa No Time Limit On Quests što mi je vrlo važno jer je igra podosta igrivija sa tim modovima!

Znači imate moju potvrdu da ovi modovi rade sa v1.0003: - (tek toliko ako nekoga zanima)

- No Time Limit on Quests (http://stalker.filefront.com/file/No_Time_Limits_on_Quests_Mod;77358)

- Viachle Enchanced (http://stalker.filefront.com/file/Vehicle_Enhanced;80145)S+ Patch za taj mod (http://stalker.filefront.com/file/Vehicle_Enhanced_Patch;80214)

Iskrena preporuka! Sa vozilima daleko brže dođete od/do trgovca i drugog kraja mape, a NoTime je zakon jer nema vremenskog ograničenja u side questovima!

PS: Fizika vozila je totalno sranje i dosta je teško upravljati sa njima ali je sve jedno daleko bolje od trčanja i odmaranja, trčanja i odmaranja... :D

EDIT: Trčanja i odmaranja... :rotfl:

Tsumetai Ryujin
11-09-2007, 16:20
da al zato onda imas dva flasha u inventoriju pa nemoras trcat i odmarat...

Bartuc
11-09-2007, 16:24
da al zato onda imas dva flasha u inventoriju pa nemoras trcat i odmarat...

Objasni... :? Kaj je to flash? Prvi put prelazim igru tak da ne znam puno o njoj! Ali mi se definitivno sviđa!

@Dugi, si skužio kako munja obasja cjelu mapu kasno u noć? Stvarno nekaj prelijepo! To mi je najlijepši detalj u povjesti igara na PC-u :pray:

Tsumetai Ryujin
11-09-2007, 17:43
Flash (2500 RU) Endurance +73 - Electric shock -10%

to je artefact...

znac ovak... najbolje je da imas ove artefakte equiptane: Soul, Soul, Soul, Flash, Flash. al najvjerojatnije (ziher) neces nac vise od dva soula u igri... zato umjesto soula zemes meat chunk... on je slabija verzija soula...

btw ak netko zna neki dobar web sa vodicima i tim sranjima...

nasel sam prije mjesec dana neki predobar web, na kojem su bili i SVA oruzja iz igre, SVI armori, SVI artefacti itd. i sve je bilo napisano o njima (specifikacije)... i bili su videi kako doc do skrivenih mjesta, gdje nac neka posebna oruzja itd. AL GA NEMREM NAC VISE...

Joe_Strummer
11-09-2007, 18:19
http://stalker.heroesradio.com/index.php

Odlična stranica

Bartuc
11-09-2007, 18:27
Još me nekaj zanima! Svi ti Artefacti imaju +5 na radiation (bar oni koje ja imam), jel to loše i bude li mi to jelo energiju ili nekaj takvoga ako stavim na sebe?

PS: Mislim da imam jednog Soula, jel to ono 400% na HP regeneration?

Bishop_45_(2)
11-09-2007, 18:53
pa ako ti ima +5 radijaciju povecavati ce ti kolicinu radijacije u tijelu, kada dodjes do odrednjene doze pocinju s manifestirati trenutne posljedice.......gubis health !
Lol, nastavak STALKERa je u proslosti, jer bi bilo jednostavno tuzno s ovim likom otici u buducnost i skuziti da mu radijacija sjebala jaja.......

Tsumetai Ryujin
11-09-2007, 19:39

Odlična stranica

TO CARE!!!! NA TU SAM STRANICU MISLIL!!!! TRAZIM JU VEC TJEDNIMA!!

@ bartuc... za druge artefakte neznam jer ih ni ne koristim, ovi artefakti koje sam ti ja napisal su ti najbolji za imat cijelo vrijeme aktivne jer ce ti najvise vremena koristit, pogotovo pred kraj...

EDIT: moram se ispraviti ako sam napisal da je flash najjaci... moonlight je jaci
+109
-10%

Bartuc
12-09-2007, 21:41
E, igra je po meni jedna od najboljih ikada! Na početku si fakat lame i jasno mi je zakaj ljudi odustanu od igre... misle si da bu kroz cjelu igru bilo jadno baratati oružjem! Ali to nije istina! Sad sam našao snajper i mitraljez sa scoup-om i sa njima je full zakon igrati! Sve se rješava iz daleka od kuda te nitko niti ne vidi kak spada! Grafika je zakon, atmosfera nikada viđena u povjesti gaminga, igrivost do jaja! Već vidim da bum je prešao desetak puta :D

PS: Tko vodi Main Quest? Trgovac ili se main quest prati ubojstvom onog "S" lika? Pitam tak da izbjegavam Main Plot i igram samo side questove!?

Tsumetai Ryujin
13-09-2007, 06:14
side questovi su ti tipa: donesi mi dio neke zivotinje (kojeg ne dobijes kad ubijes svaku zivotinju), donesi mi neki artefakt, donesi mi neki item, ubi ovog lika, defendaj ovo podrucje ili pobij sve na tom podrucju... to su ti svi side questovi... ako ima jos nekih nek netko i napise...

uglavnom preporucil bih svima da pregledaju SVA tijela... ne zbog itema vec zbog PDA... jer mozete naci njihove sakrivene iteme... a ima ih jako dobrih...
ovak ja radim... ubijem lika > pregledam tijelo > odem na mjesto na kojem je sakril iteme (ili pricekam da mi se nakupi tih lokacija u jednom dijelu mape pa onda odem i sve ih pregledam) > ako nemaju neke dobre stvaru u tom skrovistu ond ih sve jedno pokupim i izbacim iz inventorija... jer ako ih ne pokupis sve ond ce ti ostat oznaka na mapi i neces znat si bil tamo il ne...

main quest ti vodi prvo onaj trgovac skroz dolje, pa onaj u sredini mape... kad dodes do bas grada ond mi se javi pa bum ti objasnil kak ic na najbolji zavrsetak... koji naracno ima i najbolji cut scene...

Bartuc
13-09-2007, 09:11
Ma pogledal bu ja sve krajeve jer bum par puta prešao igru! Samo me zanima koje questove da izbjegavam za sada da ne prelazim igru! Ja sam mislio da je glavni Plot onaj Strelok kojeg moram ubiti sa početka igre, ali sam se očito zahebao!

Tsumetai Ryujin
13-09-2007, 12:52
gle lik... ti se mozes vratiti u svaki dio mape sve dok ne prodes Pripyat... http://stalker.heroesradio.com/ViewImage.php?Image=Resources/Maps/Pripyat_Spots.jpg&Title=Pripyat%w.%places%of%interestS(sve dok ne udes u NPP(nuclear power plant))

Bartuc
13-09-2007, 13:08
Onda još bolje, nemrem nikaj uhebati! Hvala na infou Tsumetai! Kužiš, nebi je htjeo brzo završiti, želim je cjelu istražiti prvo pa su me brinule neke sitnice!

GrimReaper
13-09-2007, 13:32
stalno me tu mučite, jedva čekam da zaigram :rotfl:

Tsumetai Ryujin
13-09-2007, 13:44
Onda još bolje, nemrem nikaj uhebati! Hvala na infou Tsumetai! Kužiš, nebi je htjeo brzo završiti, želim je cjelu istražiti prvo pa su me brinule neke sitnice!

ma bez brige kuzim ^^ zat sam ti i rekel... ak trebas neke u vezi stalkera sam me pitaj... (ja sam hepi da sam i ja napokon nekom pomogel na ovom podforumu (svi znaju sve vise od mene))

@grim
zake nemres sad odmah igrat??

Jerry
13-09-2007, 13:45
vidi mu sig :)
nego meni se igra ne sviđa...i šteka mi n akompu :shock: i nemam ju :D

GrimReaper
13-09-2007, 13:54
@grim
zake nemres sad odmah igrat??

fakat pogleč mi sig :D

sutra il u pon idem naručit komp onda ću se igrat :D btw kontaktirat ću te oko kraja :)

Teon
13-09-2007, 19:33
Sam reko da mi je F.R.E.N.D. posudio S.T.A.L.K.E.R. :D

Igram ga vec par dana, i igra je zbilja odlicna :pray: Mrvicu me podsjeca na FallOut (atmosfera), sad sam dosao u 'Garbage' dio

BTW danas me igra totalno nasmijala: prisuljam se banditu, opalim ga Dbl.Brl. Shotgunom i on odleti u zid, te je tamo zapeo i poceo se tresti ko lud (mrtav), imam screenshote, uglavnom probah ga izvuc, ne ide, a onda sam ga ostavio da 'luduje' no prije toga sam od njega pokupio Viper 1 (kak se vec zove, SMG H&K MP5) :pray:

Inace nisam sreo nikakve druge bugove, al ovaj jedan me totalno nasmijao (iako vidjen i u dosta drugih igara), eh da jos jedan bug, kad sam pokupio 'stash' i dalje mi je ostao na mapi oznacen (iako sam sve uzeo)

Tsumetai Ryujin
13-09-2007, 20:04
taj bug ti se pojavljuje i sa drugim itemima... a onda recimo jedan bug koji mene uzasno smeta je to da u nekim stashevima nema itema...

i sadneznam el ovo bug, al ja se nikak nemrem prisuljat liku tak da ga mogu ubit sa nozem (idem u cucanj i jos onaj niski i hodam...)

Bartuc
13-09-2007, 20:12
taj bug ti se pojavljuje i sa drugim itemima... a onda recimo jedan bug koji mene uzasno smeta je to da u nekim stashevima nema itema...

i sadneznam el ovo bug, al ja se nikak nemrem prisuljat liku tak da ga mogu ubit sa nozem (idem u cucanj i jos onaj niski i hodam...)

Ovo prvo zapravo nije bug u stešu nego sam skužio da kada se približiš lokaciji, dobiješ ga na mapi ali nisi našao taj info u PDA-u od neprijatelja! Onda tek kad nađeš taj PDA, tek onda ti se stvore itemu unutra! Tak da mislim da je bug u mapi!?!?

Teon
13-09-2007, 20:19

Hmm, i meni se to desilo, no imao sam save trenutak prije pa sam opet probao i radilo je, naime u prvom pokusaju lik se bas poceo okretat

Tsumetai Ryujin
13-09-2007, 20:21
ne bartuc tis mene krivo svatil... ja sam dobil tu lokaciju od necjeg PDA, al nema itema u stashu... a to na sto ti mislis to nije bug...

Bartuc
13-09-2007, 22:48
Možda sam skužio zašto to radi! Čini mi se da ne smiješ uzimati item po item is steša već moraš kliknuti na Take All gumbek! Probaj pa vidi!

Sada sam si pogledao statistike i piše da sam do sada rješio 155 QuestovaSi ubio 700 ljudi/mutanataS:D Ali mi je i dalje reputacija Terrible! Htjeo bih se pridružiti Duty-u ali ne znam gdje i kako!?

Igra je zaaakon!

PS: Sad sam izašao iz podzemlja, a prije ulaska si nisam uzeo dovoljno municije iz škrinjice tak da sam koristio oružja od protivnika i ispizdio cca 300 metaka dolje :D

scorpion667
13-09-2007, 23:01
STALKER je zakon igra. neznam da sam ikada igrao ista ovako dobro osim deus ex-a. Mnogi krivo shvate ovu igru pa je zato popljuju. Umrijet cu ako ako jednog dana ne izadje STALKER 2. :boohoo: . Sad cekam expansion. Igrao sam i bioshock , i igra je dobra ali je nista u usporedbi sa stalkerom. Evo stalker mozda ima bugova, ali bar me nikada nije vratio u windoze kao bioshock :? . Dajte sansu STALKERU. Igra je ČUDO! :twisted:

Bartuc
13-09-2007, 23:10
Evo ja npr. nisam otkrio niti jedan bug osim gore spomenuto kada se škrinjica nakon pokupljenih itema ne makne sa mape! A igram v1.0003 igru, a izašao je v1.0004 Patch! Igra mi nije niti u jednom trenutku izbacila error (izbacila me u windowse) niti ikaj slićno!

Jedino mi je još čudno kak imam 155 rješenih questova!? Znam da sam ih puno rješio, ali mislim da ih nije 155 :o Valjda igra računa svaku točku (segment) questa!?

PS: Dobro došel na forum! Skini cipele i raskomoti se :D

13-09-2007, 23:12
Prije mi je igra bila zahtjevna dok sam imao 7300....bartuc jel če sad ič bolje i kako??? :D

Bartuc
13-09-2007, 23:15
100% bu ti sada igra dobro radila! Stavi si na 1024x768 sa svim detaljima na high osim sjene na min i grass na neku sredinu, bez AA i sa mrvicu AF! Moralo bi ti raditi jerbo ti je ova trenutna grafa zvjerka i pol!

PS: Imaš moju preporuku za igru! Takve igre ne izlate često! Jedna u valjda 10 godina! Pa samo pogledaj kolika je vremenska razlika između Stalkera i DeusEx-a :D

Tsumetai Ryujin
14-09-2007, 06:11
bartuc tis mene opet krivo svatil... ja pretrazim lika, dobijem oznaku na mapi di je njegov stash, odem do te oznake, ali u tom stashu nema nikakvih itema...

a sto se tice tweakanja: link (http://www.tweakguides.com/STALKER_1.html)

Bartuc
14-09-2007, 08:25
Koj sam panj! Izvinjavam se :D Meni se dešava da ima itema u stešu ali kad ih pokupim oznaka ostane na mapi!?

Duh
14-09-2007, 15:03
E ljudi trebo bi da pomognete ako neko zna.Kad igram stalkera na static lightingu svi detalji su na maximumu bez trzanja a ako stavim object dinamyc lighting i na minimumu mi se igra vrti na 3 fpsa.

mravojed20
14-09-2007, 15:17
Dinamičko osvjetljenje je užasno zahtjevno,za tvoj komp pogotovo.

Duh
14-09-2007, 15:20
Da al kad sam prvi put instaliro stalker na mediumu se čak vrtilo na 30 fpsa.jel imaju perfomanse u stalkeru možda kakve veze s starim driverima

Bartuc
14-09-2007, 16:15
Meni se to dešavalo kad mi se igra klala sa određenim modom! Onak radi blizu 0 FPS-a, a kad resetiram komp igra kadkad proradi kako spada! Morti imaš slićan problem!?

Nego, sad sam izašao iz onog x18 laba, ajme kako je tamo atmosfera dobra! Zasereš se samo tako :D Čak me niti Doom3 niti Suffering nije toliko isprepadao :pray:

Jerry
14-09-2007, 16:17
E ljudi trebo bi da pomognete ako neko zna.Kad igram stalkera na static lightingu svi detalji su na maximumu bez trzanja a ako stavim object dinamyc lighting i na minimumu mi se igra vrti na 3 fpsa.pa preslab komp..a i to osvjetljenje troši...

Duh
14-09-2007, 16:22
Meni se to dešavalo kad mi se igra klala sa određenim modom! Onak radi blizu 0 FPS-a, a kad resetiram komp igra kadkad proradi kako spada! Morti imaš slićan problem!?

Nego, sad sam izašao iz onog x18 laba, ajme kako je tamo atmosfera dobra! Zasereš se samo tako Very Happy Čak me niti Doom3 niti Suffering nije toliko isprepadaoSda baš to ali nemam nikakve modove.sad sam instalirao omega drivere i sada igra ide sasvim solidno no događaju se neki problemi ne vide selikovi,oružja...i zbog toga mi se igra smrzne i moram restartat komp

Duh
14-09-2007, 16:31
E i obične drivere ne mogu instalirat http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?p=385061#385061.Sry zbog double posta ali već je kasno.

Bartuc
14-09-2007, 16:56
E i obične drivere ne mogu instalirat http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?p=385061#385061.Sry zbog double posta ali već je kasno.

Gle, ovo tu su ti najnoviji driveri za tvoju grafu! Njih si skini i instaliraj! Klik za drivere (http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=xp/radeonx-xp)!

Ali prije toga, skini si Driver Cleaner (http://downloads.guru3d.com/download.php?det=745)Si obriši drivere koje trenutno imaš instalirane!

PS: Na gornjem linku ti je dovoljno skinuti samo Disply Driver ili ti donja opcija za download! Skužil buš kad klikneš! Znači ne treba ti Catalyst Software Suit!

Duh
14-09-2007, 17:42
Ma jesam npravio sve to no još uvijek se se prikazuje greška

Felix
19-09-2007, 10:58
Upravo sam nabavio stalker,pa me zanima da li bih trebao instalirati neke modove koji su must-have,jer znam da je oblivion skoro neigriv bez modova pa me zanima kakva je situacija sa stalkerom.

Bartuc
19-09-2007, 11:03
Treba! Nemoj si staviti 1.0004 patch nego 1.0003 patch i skini si ove modove pošto su odlični i Must Have!

Hehe, jučer navečer sam izbrisao igru i ponovno je snimio ali bez zadnjeg patch-a! Sad igram v1.0003 ali zato mi je ta verzija kompatibilna sa Vozilima i sa No Time Limit On Quests što mi je vrlo važno jer je igra podosta igrivija sa tim modovima!

Znači imate moju potvrdu da ovi modovi rade sa v1.0003: - (tek toliko ako nekoga zanima)

- No Time Limit on Quests (http://stalker.filefront.com/file/No_Time_Limits_on_Quests_Mod;77358)

- Viachle Enchanced (http://stalker.filefront.com/file/Vehicle_Enhanced;80145)S+ Patch za taj mod (http://stalker.filefront.com/file/Vehicle_Enhanced_Patch;80214)

Iskrena preporuka! Sa vozilima daleko brže dođete od/do trgovca i drugog kraja mape, a NoTime je zakon jer nema vremenskog ograničenja u side questovima!

PS: Fizika vozila je totalno sranje i dosta je teško upravljati sa njima ali je sve jedno daleko bolje od trčanja i odmaranja, trčanja i odmaranja... :D

EDIT: Trčanja i odmaranja... :rotfl:

Felix
19-09-2007, 11:10
ok hvala,sad cu ih instalirat.

Bartuc
19-09-2007, 11:15
Samo prekopiraš gamedata unutar foldera od stalkera!

PS: Sada za drugi prohod sam skinuo i Endurance Mod! Povečava ti limit mase koju možeš nositi sa 50kg na 150kg! Isto radi odlično sa v1.0003!

Evo link ako ga želiš -> http://stalker.filefront.com/file/Endurance_Mod;77353

Felix
19-09-2007, 11:54
Sve sam instaliro i pokreno,i sad imam problem nakon sto se javim prvom liku onom trgovcu za quest nemogu izaci odande,probao sam na ona vrata ali je zakljucano,jel to neki bug ili ja nemogu naci izlaz?

Bartuc
19-09-2007, 12:17
Nebi smjeo imati taj problem! Moraš razgovarati i primiti prvi quest od njega da ti se vrata zaključaju! Probaj stisnuti NewGame pa ponovno!

Felix
19-09-2007, 13:16
Kreno sam novo i sad radi,hvala.

Marmelada
19-09-2007, 16:01
ej bok ljudi.jel zna neko di ima patch za stalkera a da radi na piratskoj verziji

19-09-2007, 16:07
ej bok ljudi.jel zna neko di ima patch za stalkera a da radi na piratskoj verziji

aj pročitaj ovo pa razmisli o ovome što si napisao!

viewtopic.php?t=16052 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?t=16052)

Al znate kaj meni nije jasno kod ovakvih...to kaj znaju da je pcplay vrlo poznat u hr i znaju da je piratija ilegala... I onda dođu ovdje na forum i počnu o piratiji...

Ko da ja dođem na MUP i pitam e kak da prošvercam onih 20kila koke preko granice....

Halo ljudi dajte se malo skulirajte!

MasaKrisT
19-09-2007, 16:09
nadobudna djeca do 15 god regaju se na forum i deru bez cutanja pravila...btw: amd freak se vratio?:)

Marmelada
19-09-2007, 16:10
?????skinuo sam mlrd patcheva(odnosno sa mlrd razlicitih strana)i ni jedan ne radi. a za druge piratske igre svi rade.kaze da je igra piratska!!!!!!!!!!!!

Marmelada
19-09-2007, 16:11
pa sta i nemam 15 god nego nemam love za org igre

Marmelada
19-09-2007, 16:14
i kad budem imo para nikad necu kupit org igru jer su malo preskupe za ljude koji rade za 2000kn.IZ INATA!!!!!!!!!

Teon
19-09-2007, 16:26
Gratz, triple post i spominjanje piratije :pray:

Moze mi neko odgovorit kako nastaju oni artifacti i gdje ih nac, naime u opisu pise da ih proizvode anomalije no bas ih i ne nalazim blizu anomalija?

Da li treba cekat kod anomalija da se pojave, ili napravit reakciju anomalije il se artifacti pojavljuju samo na predefiniranim podrucjima ili nes trece ...?

Arbiter of Change
19-09-2007, 16:32
?????skinuo sam mlrd patcheva(odnosno sa mlrd razlicitih strana)i ni jedan ne radi. a za druge kretenske igre svi rade.kaze da je igra kretenska!!!!!!!!!!!!

pa sta i nemam 15 god nego nemam love za org igre

i kad budem imo para nikad necu kupit org igru jer su malo preskupe za ljude koji rade za 2000kn.IZ INATA!!!!!!!!!

Evo tebi jedna opomena, zbog konstantnog spominjanja piratije i zbog očitog neznanja da bi trebao 1. pročitati temu malo podrobnije prije nego li pitaš već odgovorene stvari.

Ako nisi znao, svako podržavanje piratije je strogo zabranjeno na ovom forumu. Isto tako ti preporučam da pročitaš i sva ostala pravila da izbjegneš slične situacije.

Bartuc
19-09-2007, 16:35
E imam i ja pitanje!

U statistikama (u PDA) ima element Artifacts!? Čemu to služi? Piše da broji artifakte koje si osvojio! Kaj im to znači! Piše mi 0, a imam mali milion artifakata!?!?

Arbiter of Change
19-09-2007, 17:26
Sve je rečeno, dalje s temom.

Bartuc
19-09-2007, 19:29
Dajte mi nemojte spamati po trenutno aktivnoj igri na mom kompu :D

Rađe mi odgovorite na ovo:

E imam i ja pitanje!

U statistikama (u PDA) ima element Artifacts!? Čemu to služi? Piše da broji artifakte koje si osvojio! Kaj im to znači! Piše mi 0, a imam mali milion artifakata!?!?

:killyou: :-x :killyou:

SnowFlake
19-09-2007, 19:31
Dajte mi nemojte spamati po trenutno aktivnoj igri na mom kompu :D

Rađe mi odgovorite na ovo:

E imam i ja pitanje!

:killyou: :-x :killyou:

meni isto

Arbiter of Change
19-09-2007, 19:33
Naporni ste već lagano - stalno moram na onaj mali X-ić tamo stiskati. :nonono:
Spam obrisan.

SnowFlake
19-09-2007, 19:35
a tko ti kriv,sam si se prijavio za moda?
Suffer then!

Bartuc
19-09-2007, 21:24
Da, danas trčim Garbage-om i čujem anomaliju na djelu kako kolje nekog stalkera (ona kaj te digne u zrak kao vrtlog) i odjednom cca 200 metara dalje iz vedra neba padne krvava lubanja ispred mene na cestu :D Umro sam od smjeha :D Pretrčao sam skoro četvrtinu Garbage-a prije nego ja lubanja pala ispred mene :D

dugi
19-09-2007, 21:30
Ma igra je puna takvih detalja,npr. kada nekog ranis pa se taj sakrije i umire postepeno uz jauke i zapomagnja,ja im onda skratim muke,ipak sam milostivi stalker.

Bartuc
19-09-2007, 21:34
Ja stavim prigušivač za takve 8)

Skužio sam da je vrlo efikasno gađati neprijatelje u noge! Frajer odmah pada na pod i nemre pucati dok se ne oporavi, a do tada je krepo ko mrtvac!

MasaKrisT
19-09-2007, 21:35
moram instalirati stalker ponovo sad kad imam komp novi:)

SnowFlake
19-09-2007, 22:08
moram instalirati stalker ponovo sad kad imam komp novi:)

me 2

skuki
30-09-2007, 21:08
zasto mi je u Stalkeru najveca ponudjena reza 1024x768. Dal treba patch il kaj?

tnx

Prince-Artas
02-10-2007, 00:31
zasto mi je u Stalkeru najveca ponudjena reza 1024x768. Dal treba patch il kaj?

tnx

ma mora se moć promijenit negdje
pogledaj bolje po opcijama igre

GrimReaper
02-10-2007, 05:39
uskoro cu ga i ja zaigrat... :boohoo:

samo da prodjem cod2 i nfs mw :killyou:

CaDzA
02-10-2007, 17:07
Recite mi jel igra stvarno bolesno dobra cuo sam monoge dobre stvari o igri :D al jel ima smisla zaigrati ili samo gubljenje vremena :?

Bartuc
02-10-2007, 17:23
Recite mi jel igra stvarno bolesno dobra cuo sam monoge dobre stvari o igri :D al jel ima smisla zaigrati ili samo gubljenje vremena :?

Ima je smisla odigrati! Takvu atmosferu nisi nikada doživio! Kad tome dodaš odličnu igrivost, odlične RPG elemente i slobodu kretanja, dobiješ pravu poslasticu ;)

skuki
06-10-2007, 20:03
evo igram bash i igra je fenomenalna.

nego, kako se mogu joinat u Duty? Moram neki kvest obavit ili kaj? Tam kod baze di je i arena mi nedaju da idem unutra jer sam kao stranger.

Bartuc
06-10-2007, 20:07
evo igram bash i igra je fenomenalna.

nego, kako se mogu joinat u Duty? Moram neki kvest obavit ili kaj? Tam kod baze di je i arena mi nedaju da idem unutra jer sam kao stranger.

Rješavaj questove za barmena (main quests) i prije misije da moraš ugasiti Brain Sqourchera (kak se već piše) bu te preporučio Duty-u... nakon toga obavljaš zadatke za njih!

Osim Duty-a imaš i Freedom koji je po meni zanimljiviji! Oni ti se nalaze iznad Bara na mapi... ali pazi, te dvije frakcije ratuju međusobno!!

06-10-2007, 20:31
evo ja danas kupio jos 1G rama super talent radi ove igre. iako mi i sad radi na high s konfom iz siga ali s 1GB rama. oce li mi sa 2GB bolje radit.

Bartuc
06-10-2007, 21:05
Vjerovatno hoće! Više buš osjetio poboljšanje pri loadanju, bilo in-game ili između nivoa! Znači trebala bi manje štucati! Ali opet, ne očekuj čuda :D

06-10-2007, 21:34
Vjerovatno hoće! Više buš osjetio poboljšanje pri loadanju, bilo in-game ili između nivoa! Znači trebala bi manje štucati! Ali opet, ne očekuj čuda :D

ma samo da mi nisu ona velika ucitavanja. ja sam zadovoljan s grafikom. jer s konfom iz siga igram igru na aa 4x af 50% i sve high. pri 40fps. a kad kisa pad onda 25-30fps. ja zadovoljan. :)

Happy Little Boozer
06-10-2007, 22:23
kako sam već jednom reko ti:tekla ostavi se stalkera!

GrimReaper
06-10-2007, 22:37
konačno sam malo počeo igrat, grafika je impresivna, malo je dosadan početak al grafika me impresionirala...

i malo preveč metki trea potrošit da ubiješ nekoga al oke

Bartuc
06-10-2007, 22:47
konačno sam malo počeo igrat, grafika je impresivna, malo je dosadan početak al grafika me impresionirala...

i malo preveč metki trea potrošit da ubiješ nekoga al oke

Samo je na početku teško i naporno pošto imaš totalno loša oružja! Kasnije buš nalazio sve bolje i bolje mitraljeze sa optikom i snipere s kojima buš bog i batina!

Onak odprilike, u igri imaš cca 50 različitih oružja! U tu brojku sam uveo i sve upgradane verzije običnog oružja! Bez upgradeova imaš cca 30 različitih oružja! Uz to imaš i prigušivaće, optike, bacače granata koje možeš pričvrstiti na pušku tak da dobiješ odličnu napravicu! Jednostavno zakon!

Da ne pričam o Armorima... U igri ima cca 15 različitih armora... 25 ako ubrojimo i pojačane verzije (unikate)!

Igra je savršena i nemoj odustati! U početku si slab zbog lame opreme, ali kasnije... :pray:

GrimReaper
06-10-2007, 23:26
hehe pa nisam lud da odustanem,zanima me priča a i zanima me kak ostalo zgleda, o elektrani da ne pričam :)

ima puno detalja i igra je kompleksna,široka, oprema,težina koju nosiš itd.

već vidim da se isplati pomučit :)

Bartuc
06-10-2007, 23:33
Imaš 7 različitih krajeva! Od tih 7 krajeva, njih 5 je lažno, a samo 2 prava kraja! Nebum ti ih naravno otkrivao, ali samo da ti kažem da ovise o puno odluka koje doneseš u igri...

Ja sam ih otkrio 3! Oba prava i 1 lažni, ali sam preko neta pogledao sve lažne krajeve pošto mi se nije dalo prelaziti tak ogromnu igru još 4 puta :D Ako buš htjeo link sa krajevima nakon kaj prvi put pređeš igru, javi se pa ti ga dam!

PS: Skini si one modove koje sam naveo... Ne rade sa v1.0004 nego sa v1.0003 ali su MUST HAVE:

1) Viachle mod + Patch
2) No Time Limit On Quests

i ako želiš nositi više od 50kg, pošto je 50kg jako malo:

3) Endurance Mod -> 150 kila možeš nositi sa tim modom!

Jerry
06-10-2007, 23:34
nabijem vas..sad imam želju opet igrati STALKERA :)

GrimReaper
06-10-2007, 23:35
pratio sam ovu temu pa znam za modove,odlučio sam bez modova igrat...kak je origigi napravljena tak cu je proc...kasnije cu isprobavat kerefeke..

samo me zanima ovo lažni i pravi... ne kužim u kojem smislu lažni i pravi... :?

Bartuc
07-10-2007, 08:25
Skužil buš :P

Kad pređeš igru, javi pa ti dam link!

skuki
07-10-2007, 10:08
jel se mogu nekak vidjet iz 3. lica?

Bartuc
07-10-2007, 10:33
Kad snimiš Viachle mod, onda dobiješ uputstva kako konfigurirati jedan .ini file od igre... među njima je i podrška za pogled iz trečeg lica!

09-10-2007, 14:20
kako sam već jednom reko ti:tekla ostavi se stalkera!

zasto?? sta sam ti ja skrivio :D

GrimReaper
09-10-2007, 14:39
igra mi se totalno dopada... došel sam sad do onog agroprom underground dijela...

igra ponegdi zahtjeva upornost i živce, al ja se ne forsiram, igram 5 puta na dan po pol sata :D

kikl0p
17-10-2007, 17:33
imam problema s saveanjem kad saveam i umrem moram izac iz igre da bi mogo lodat :(

GrimReaper
17-10-2007, 17:41
hm ili probaj patcheve ili probaj defragment diska...

ja sam sad baš završio sa x16 i krecem prema army warehouses ... igra je zakon :D

kikl0p
17-10-2007, 17:42
patch mi izbrise saveove
a defregmant :rotfl: no coment

GrimReaper
17-10-2007, 18:15
patch mi izbrise saveove
a defregmant :rotfl: no coment

meni neš kenjala igra, defragmentirao sam disk i sad radi normalno,zato ne znam kaj je tu smiješno? :nonono:

Devil is a Loser
17-10-2007, 18:15
hehehe baš sam jedan dan išo kupit stalker u algoritam sa frendovima
dođemo mi unutra, pitam ja osoblje dali imaju stalker
ženska mi ga pokaže, a ja presretan šta ću ga konačno igrat
kaže ona meni "Bolje provjeri grafičke zahtjeve"
mislim si, nema frke, igra nije prezahtjevna, ako radi oblivion radit će i stalker, kad ono, zahtjevi su KOMA!
al najviše me šokiralo....ako sam dobro pročito....10 GB slobodnog mjesta na hard disku.....pa šta je tolka igra??? :yuck: :yuck:
ja poludio....stavio stalker natrag na policu i uzo GW NF
ali zbilja, ili sam haluciniro ili je fakat pisalo 10 gb
a jbg

Nightyx
17-10-2007, 18:19
I zbog 10 GB ga nisi kupio? lol...
mislim ja ga nikako ne bi kupio, ali i da želim GB me ne bi odbili...

Devil is a Loser
17-10-2007, 18:22
pa gle....i grafički zahtjevi nisu baš lijepi
ali šta se tiče 10 gb, mislim da bi poludio kad bi moro sve druge igre zbog stalkera izbrisat
prebolio sam ga čim sam došo doma
namjeravam ga kupit za 14 god kad ću imat bolji komp :rotfl:

kikl0p
17-10-2007, 18:26
meni igra uzima manje od 6gb na HDD i nije zahtjevna kad se vrti u dx8 modu
inace neki segmenti su dobri a u nekima saksa i nemogu se nacudit kak su mogli izbacit takav poluproizvod

Devil is a Loser
17-10-2007, 18:27
ja sam 100% sigruran da je pisalo 10 gb :shock:

GrimReaper
17-10-2007, 18:32
kod mene zauzima točno 5.47 gb...

meni igra štimac... čim te pogode krvariš, dok si kopaš po inventori igra nije pauzirana(realnost), grafika je na super nivou, anomalije, i sve je odlično... animacije su predobre,samo šteta da ih više nema... malo glupo je što je teško ubit protivnika ..nekad su dosta 2 metka u glavu a nekad ni 5 nije dosta....

ugl igra je po meni vrhunska i baš je s guštom igram

Devil is a Loser
17-10-2007, 18:33
kao što rekoh......kad kupim jači komp :)

Duh
17-10-2007, 19:00
Vjerojatno kad se instalira mora extractat neke fileove s kojima zauzima 10 gb no poslije instalacije je oko 5,5 g čini mi se

Lord Myrkul
17-10-2007, 19:14
... malo glupo je što je teško ubit protivnika ..nekad su dosta 2 metka u glavu a nekad ni 5 nije dosta....

zavisi od odijela i od pljuce i razmaka...

Bartuc
17-10-2007, 19:59
@Devil is a Loser, otprilike ti isto zahtjeva što i Oblivion! Možda je za nijansu zahtjevnija!

Nekima se ne sviđa, ali ti neki nemaju ukusa za dobru igru :P

bezimeni
17-10-2007, 20:04
Mislim da ova tema sa do sada već 62 strane govori dovoljno sama za sebe o interesu i kvaliteti igre koja je izašla ima već dosta vremena a interes za igru jednostavno ne splašnjava.

SnowFlake
17-10-2007, 20:21
inters jje prije izlaska bio veći,ako ne vidiš,ali ipak igra je superrrrr

r0pe
17-10-2007, 20:26
ali preteška, i okolina mi nije nešto predobro napravljena kao interijer

Duh
17-10-2007, 20:33
ali preteška, i okolina mi nije nešto predobro napravljena kao interijer
Meni je okolina super sređena daje atmosferu igri kao da si doista u Cernobilu

GrimReaper
17-10-2007, 21:29
močvarni dijelovi, željezničke stanice..sve je to vrhunski odrađeno...

i dobri su mi oni stashesi na križevima :D

Gwin
17-10-2007, 21:34
Vjerojatno kad se instalira mora extractat neke fileove s kojima zauzima 10 gb no poslije instalacije je oko 5,5 g čini mi seyup.. ima ogroman temp file, dok raspakira višestruko kompresirane fajlove.
nakon toga padne na 5.47 GB

Blacky_123
25-10-2007, 20:36
S.T.A.L.K.E.R.: The shadow of Chernobyl
Igrivost 5/5
Grafika 4/5
Hororcina i pol

GrimReaper
25-10-2007, 21:08
pa ne znam baš kolko je horror...

trenutno igra stoji, neam vremena baš igrati, do sad sam se jedino usrao 2 puta i to svaki put kod onoga monstera kaj ima psihičke efekte, predobro je to izvedeno

Joe_Strummer
25-10-2007, 21:23

trenutno igra stoji, neam vremena baš igrati, do sad sam se jedino usrao 2 puta i to svaki put kod onoga monstera kaj ima psihičke efekte, predobro je to izvedeno

Jedini put kad sam se usro je bilo kada sam u onome Agroprom underground
susreo Bloodsuckera i kao grim onoga psikurca

GrimReaper
25-10-2007, 22:48

Jedini put kad sam se usro je bilo kada sam u onome Agroprom underground
susreo Bloodsuckera i kao grim onoga psikurca

ja sam psikurca susreo u underground agroprom i kasnije u x16 labu... prvi put sam ga lakše ubio,al fakat efekt izaziva jebeni osjećaj straha :boohoo:

Bartuc
25-10-2007, 22:51
Najbolja taktika protiv njega je to da se samo zašprintaš drito na njega i tek kad mu blizu dođeš opališ rafal po njemu! Inaće ga je teže gađati zbog tog efekta!

PS: Imate još jednog ili dvojcu kod Army Warehouses pokraj Bar-a! U onome malome selu :D

GrimReaper
25-10-2007, 23:05
u agropromu sam slučajno imao nišan na glavi kod njega kad me počeo mučit..samo sam pucao i krepo je :D

drugi put sam se zašpural,pa malo skrival iza kutija i s pumpericom peri :D

bounce
07-11-2007, 19:50
zanimljivo ..

http://youtube.com/watch?v=3a11hGqYYd0
http://youtube.com/watch?v=KsUDebkZInQ

scorpion667
07-11-2007, 23:55
Ja ga nisam ni pokusao ubiti. Sva tri puta kad sam ga sreo pobjegao sam `ko zec :kill:

snowblind
08-11-2007, 00:11
zanimljivo ..

http://youtube.com/watch?v=3a11hGqYYd0
http://youtube.com/watch?v=KsUDebkZInQ

jel su to traileri za film ili? trenutačno nemogu ni pogledati kako bog zapovjeda jel torrenti rade, a ne da mi se čekati da mi učita

bounce
08-11-2007, 00:46
jep, za film, ali za art film iz 1979, koji je bio velika inspiracija autorima igre...

Near a gray and unnamed city is the Zone, an alien place guarded by barbed wire and soldiers. Over his wife's numerous objections, a man rises in the dead of night: he's a stalker, one of a handful who have the mental gifts (and who risk imprisonment) to lead people into the Zone to the Room, a place where one's secret hopes come true. That night, he takes two people into the Zone: a popular writer who is burned out, cynical, and questioning his genius; and a quiet scientist more concerned about his knapsack than the journey. In the deserted Zone, the approach to the Room must be indirect. As they draw near, the rules seem to change and the stalker faces a crisis

meni je predobar ali nije za svakoga..

scorpion667
13-11-2007, 22:53
Ma STALKER je cudo. Definitivno ce biti u uzem izboru za igru godine

Bartuc
17-11-2007, 17:22
nabavio sam igru prije nekoliko tjedana, i moram priznati da sam bio razocaran, obrisao sam cim sam napao onaj prvi kamp i vidio nasto ta borba izgleda...
no, ponukan svim ovim postovima instalirao sam igru ponovno prije 3 dana i sada se ne mogu skinuti sa nje
prejebena igra, prica za poluditi, gotovo rpg atmosfera, nema sto 5+
:D:D

SaZzu, jesi vidio!!!!

Nemojte se obazirati na ovaj post, samo želim dečku dokazati nešto što sam pričao!! Moraš sjest za Stalkera i dat mu priliku da bi shvatio da je jedna od najboljih igri u povjesti računala!

Windwalker
17-11-2007, 17:38
Ne znam zašto, ali meni Stalker nije među najboljim igrama.
U početku je zakon; grafika i atmosfera su super; ali poslje igra postane nekako prelagana, monotona i dosadna.

SaZzu
17-11-2007, 17:41
@ Bartuc:

Nisam ja rekao da igra ne valja, samo sam rekao da ne volim previse taj realisticni sistem u igri, tipa da se frajer brzo umori kad trci ako nosi vecu kolicinu itema itd., jednostavno mi to prenaporno na duze vrijeme.

Bartuc
17-11-2007, 17:42
Poslije par sati tek i je dobra... na početku je jako teško baratati sa onim pljugerskim oružjem, ali kasnije dobiješ prave puljuce na koje si stavljaš prigušivaće i optičke nišane :pray: Ma zaaaakon!

Do sada nije izašla niti jedna igra sa toliko savršenom post apokaliptičnom atmosferom poput Stalkera! Svaka čast Falloutu, ali u njemu nije atmosfera niti do koljena onoj u Stalkeru :P

EDIT:

@SaZzu, skineš si mod da ti poveča težinu koju možeš nositi pa ti se neće lik umarati! Igra ti je isto kao Morrowind i Oblivion... malte ne open source i možeš je modati koliko te volja!

SaZzu
17-11-2007, 17:48
Nah, koristenje tog moda je kao cheatanje. Ak vec ocu igrat igru, onda cu je barem na posten nacin proc. :D

Bartuc
17-11-2007, 17:53
Ja sam je prvi put odigrao bez tog moda, jedino sam si aute ubacio u igru pošto su trebali bit u njoj ali su ih izostavili valjda zbog roka izlaska... Puno olakšaju stvari i obavezni su :D

Arbiter of Change
17-11-2007, 17:54
Zanima me čisto informativno - postoji li ikakav mod kojim su tweakali, već sada odličnu, balistiku?

Bartuc
17-11-2007, 17:59
Mislim da sam vidio i takve modove gdje još malo glancaju balistiku ali ne znam kak se zovu! Ja sve modove ovdje skidam -> http://stalker.filefront.com/files/Stal ... eapon;3792 (http://stalker.filefront.com/files/Stalker/Mods/Weapon;3792)

Arbiter of Change
17-11-2007, 18:00
Da, i ja sam tamo listao pa zato pitam. Ok onda, valjda će se naći nešto. :wink:

Prince-Artas
17-11-2007, 22:45
postoji li kakav mod za vozila kompatibilan sa zadnjim 1.0005 patchom

GrimReaper
17-11-2007, 23:03

mislim da ne, da je zadnji koji radi sa 1.0002 verzijom...

Dampyr
18-11-2007, 23:00
mi može netko objasnit di je ulaz u tajno postrojenje...Red Forest misija mislim..

Hvala

Tsumetai Ryujin
19-11-2007, 07:10
mislis onaj neki X*neki broj* lab?? il neke drugo... ... ... daj rec ime misije i rado bum ti pomogel...

shai_hulud
19-11-2007, 09:11
mi može netko objasnit di je ulaz u tajno postrojenje...Red Forest misija mislim..
Hvala

ako je u Red Forest (skršit još jedan Brain Scorcher), onda je ulaz iza vagona, sjeverno od sredine dvorišta onog postrojenja pri vrhu brda.rupa u zidu suprotno građevinama.
možda pomogne

GODSKILLER
19-11-2007, 10:50
jel se patchevi instaliraju po redu il mogu odma instalirati 1.003

Dampyr
19-11-2007, 12:54
Hvala

ako je u Red Forest (skršit još jedan Brain Scorcher), onda je ulaz iza vagona, sjeverno od sredine dvorišta onog postrojenja pri vrhu brda.rupa u zidu suprotno građevinama.
možda pomogne

H.V.A.L.A. :D 5 puta sam prošao cijelu mapu i nemrem vjerovat da to nisam vidio..možda je na mene utjecalo što sam jučer ujutro to instalirao i sve sinoć do te misije u komadu odigrao...zarazna igra..

GrimReaper
19-11-2007, 14:47
Hvala

možda pomogne

H.V.A.L.A. :D 5 puta sam prošao cijelu mapu i nemrem vjerovat da to nisam vidio..možda je na mene utjecalo što sam jučer ujutro to instalirao i sve sinoć do te misije u komadu odigrao...zarazna igra..

u onda si si dobro cajta uzeo :D
ja sam stao di mi je zadatak reach the anntene tak nes i ne igram vec 3 tj,neam volje :D

Tsumetai Ryujin
19-11-2007, 14:51
jel se patchevi instaliraju po redu il mogu odma instalirati 1.003

ne moras ih po redu...

Prince-Artas
19-11-2007, 18:59

mislim da ne, da je zadnji koji radi sa 1.0002 verzijom...

ma radije ću igru patchat zadnjim patchom i pokrpat brojen bugove nego koristit taj mod

Dampyr
20-11-2007, 11:56
opet ja :)

sinoć kad sam se s posla vratio došao do kraja i našao taj kamena za želje..ali sad me kopka da nisam nekaj fulao..jer pod mislijama još piše Kill Steelok ili ka se zove onaj čije je ime u početnom filmiću no displaju mobitela...i da čuo sam da ima drugi kraj ako ne zaželiš želju-di je onda izlaz iz te ruševine? ako sam dobro čuo...

shai_hulud
20-11-2007, 12:35
mozda bolje da prebrowsaš po walkthrough stranicama. krajeva ima boljih i lošijih, a za onde bolje (meni najdraži hommage Tarkowskom i njegvoj Zoni) ti treba jedan item iz Pripyata.
ili se izvučeš sa jubitou, postani su svi krajevi.

A Streelok, e to bi bila malo prevelika spoilerčina.

Dampyr
20-11-2007, 12:41
mozda bolje da prebrowsaš po walkthrough stranicama. krajeva ima boljih i lošijih, a za onde bolje (meni najdraži hommage Tarkowskom i njegvoj Zoni) ti treba jedan item iz Pripyata.
ili se izvučeš sa jubitou, postani su svi krajevi.

A Streelok, e to bi bila malo prevelika spoilerčina.

e pa to mi nije jasno kako čovijek može prijeć igru a da nije napravio ono radi čega ju je i počeo igrat??..

a ništa budem ispočetka i sad će napravit sve naopačke od onoga što sa prvi put..

Tsumetai Ryujin
20-11-2007, 12:44
da bi vidio najbolji kraj nemoj ni slucajno otic do whish grantera... neg prati quest "kill sterlok"... dakle moras se vratiti do onog cetvrtastog hodnika di si malo prije bil... to je prije neg ke su usel u tu velku dvoranu u kojoj je wish granter... i bi tam negdje trebal nac neki drugi prolaz kroz kojeg moras proc da bi dosel to tih "vrata"... a da bi otvorio ta vrata morao si u prypiatu u hotelu uzeti decoder... (ali i ako nisi mozes proc samo kaj ti je puno teze jer koristis glitcheve... kak to napraviti ces nac na par stranica prije tvog prvog posta na ovom threadu...)

EDIT: NE ISPOCETKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

jednostavnije ti je loadat neki sejv prije neg ke si usel u tu velku dvoranu... al ja mislim da se mozes vratiti iz te dvorane i napraviti ovak kak sam napisao...

Dampyr
20-11-2007, 12:57
da bi vidio najbolji kraj nemoj ni slucajno otic do whish grantera... neg prati quest "kill sterlok"... dakle moras se vratiti do onog cetvrtastog hodnika di si malo prije bil... to je prije neg ke su usel u tu velku dvoranu u kojoj je wish granter... i bi tam negdje trebal nac neki drugi prolaz kroz kojeg moras proc da bi dosel to tih "vrata"... a da bi otvorio ta vrata morao si u prypiatu u hotelu uzeti decoder... (ali i ako nisi mozes proc samo kaj ti je puno teze jer koristis glitcheve... kak to napraviti ces nac na par stranica prije tvog prvog posta na ovom threadu...)

EDIT: NE ISPOCETKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!

jednostavnije ti je loadat neki sejv prije neg ke si usel u tu velku dvoranu... al ja mislim da se mozes vratiti iz te dvorane i napraviti ovak kak sam napisao...

ok hvala..budem loudo igru i potražio ta druga vrata.. :D

CHOLIK
20-11-2007, 14:27
Ja sam nabavio decoder ali nemrem nać ta vrata,možeš pokazat par slika ili neke linkove?

Tsumetai Ryujin
21-11-2007, 16:15
http://i232.photobucket.com/albums/ee16/Tsumetai_Ryujin/Sarcophagus_Spots.jpg

znaci vi ste tamo kod Wish Grantera... vratite se nazad... i odite tamo do "Monolith Control"... i dalje bi trebali sami znati... ... i jos jedna mala napomena... ako ocete vidjeti najbolji kraj... tj najbolji filmic... odaberite da NESzelite pristupiri u "C-Consciousness"... a kad predete igru i nije vam neke jasno oko price javite mi se na msn (ako bas nemate msn ond ma pm) i dal bum vam link na kojem se sve objasnjava... (spoiler)... ako vas jos ista bude zanimalo il bute zapeli negdje javite mi se na msn il pm...

MisterX
23-11-2007, 16:15
Da li isplati onda igrati sa patchom 1.005 ili sa 03 ali sa tim modovima?Tu najvise mislim na vozila.A na igranje me "natjerala" ova tema jer sam je vec jednom instalirao i nije mi se pocetak svidio,pa da joj dam jos jednu sansu

Tsumetai Ryujin
23-11-2007, 16:19
ma koji ce ti ku*** modovi... igra je dovoljno dobra sama po sebi... ... instaliraj najnoviji patch i igraj sa njime...

medusa
23-11-2007, 21:27

znaci vi ste tamo kod Wish Grantera... vratite se nazad... i odite tamo do "Monolith Control"... i dalje bi trebali sami znati... ... i jos jedna mala napomena... ako ocete vidjeti najbolji kraj... tj najbolji filmic... odaberite da NESzelite pristupiri u "C-Consciousness"... a kad predete igru i nije vam neke jasno oko price javite mi se na msn (ako bas nemate msn ond ma pm) i dal bum vam link na kojem se sve objasnjava... (spoiler)... ako vas jos ista bude zanimalo il bute zapeli negdje javite mi se na msn il pm...
ajd, sad ću doći do kraja, pa namjeravam sejvati i vidjeti sve moguće krajeve, pa jel mi moš poslati na pp šta moram napraviti za pojedini kraj?

GrimReaper
23-11-2007, 21:45
ma pređi je jednom, a ostale krajeve pogledaj na jutjubu ili na

Tsumetai Ryujin
23-11-2007, 23:04
dakle da bi presel odredene krajeve moras zadovoljiti odredene kriterije... ... za neke mozes loadati i krenuti prema kraju negdje iz pripyata... a za neke moras krenuti sve ispocetka... ... ugl... evo ti tu lista zavrsetaka... i imas ugrubo kriterije koje trebas zadovoljiti...

SPOILER
http://stalker.heroesradio.com/Walkthrough_Endings.php
SPOILER

medusa
26-11-2007, 20:30
e hvala (opet)

GODSKILLER
27-11-2007, 18:07
pocea je igrati u subotu,stavia sve na max(1280*1024)neide ispod 28fps-a
igra je luudilo..stojiš na brezuljku..vitar u kosi..kisa pada..munje paraju nebo..u ovoj igri prvi put vidia kako munje paraju nebo ma koliko god mnogi to osporavali ovo je jedna od najboljsih igretina..igram osnovnu verziju bez patcha i sve je ok

Unnamed
28-11-2007, 19:21
Kako vi pređete igru u 2 dana?
Kolko sati treba za to igrat?

AveizooR
28-11-2007, 20:12
Ova igra mi je jedna od boljih unazad godinu dana, grafički je prekrasna, ima ono nešto.. a prolazio sam ju neka dva tjedna

Tsumetai Ryujin
28-11-2007, 21:28
@unnamed

neznam odakle tebi da je netko igru presel u dva dana... ... mozda se i moze... (naravno da se moze) ali ond bi propustio svu zabavu igre... ... jer ti mozes traziti i side questove... a to je samo jedna od stvari koje bi mogao raditi a da ne prelazis main quest... druge opcije su ti trazenje ertefakata, itema itd...

Snake
29-11-2007, 12:42
ja sam prešao u biti za dva dana otprilike, ali na kraju od priče nisam shvatio ništa, no evo sad prelazim uz side-questove i puno je bolje nego gun'n'run pristup, puno više uočiš detalja nego kad igraš tek toliko da završiš glavni quest

GODSKILLER
22-12-2007, 11:10
izasao novi 1.5 patch,jel triba imati sve prijasnje patcheve da se instalira ovaj..i jel on ukljucuje sva poboljsanja od prethodnih.

Nightyx
22-12-2007, 11:13
Puno ljudi na ovom forumu izgleda nije čulo za => ?
pa mislim stvarno... :roll:

Tsumetai Ryujin
22-12-2007, 11:20
izasao novi 1.5 patch,jel triba imati sve prijasnje patcheve da se instalira ovaj..i jel on ukljucuje sva poboljsanja od prethodnih.

1. ovisi jel izasel patch koji patcha v1.0 il v1.4...
2. naravno da ukljucuje sva prijasnja poboljsanja..

Prince-Artas
24-12-2007, 12:50

1.5 patch dodaje samo 1 bugfix vezan za mp dio
tako da ti on i ne treba

darth burek
24-12-2007, 19:37
Imam nekoliko pitanja koje evo molim da mi se odgovore...

Zašto mi nikako neće pokrenuti postavke u vezi grafike u igri...ko naprimjer neće mi pokrenut anistropic filtering ili texture detail nego mi uvijek izgleda isto.Vjerujte provo sam i na laptop i ne radi!

Kako da završim igru na drugi način?Neko je davno pitao i tip je reko da se popne na neke skale i da ide dalje i da igra završava drukčije bez wish grantera...kako i gdje molim?

Gdje mogu aći polteregista(ili već) jer igru uvijek pre brzo završim a nikad ne naletim na tog legendarnog mutanta...želim ga već jednom vidjeti!

Tsumetai Ryujin
24-12-2007, 20:22

za poltergeista se ne sjecam... ne sjecam se dal sam ga ubio al brijem da jesam... :\

AveizooR
25-12-2007, 16:08
Imam nekoliko pitanja koje evo molim da mi se odgovore...

Zašto mi nikako neće pokrenuti postavke u vezi grafike u igri...ko naprimjer neće mi pokrenut anistropic filtering ili texture detail nego mi uvijek izgleda isto.Vjerujte provo sam i na laptop i ne radi!

Kako da završim igru na drugi način?Neko je davno pitao i tip je reko da se popne na neke skale i da ide dalje i da igra završava drukčije bez wish grantera...kako i gdje molim?

Gdje mogu aći polteregista(ili već) jer igru uvijek pre brzo završim a nikad ne naletim na tog legendarnog mutanta...želim ga već jednom vidjeti!

Ja, kao self-proclaimed majstor za STALKER-a ti velikodušno odgovaram :D
Postavke u vezi AF i AA u STALKER-u ti jednostavno ne rade--uključiš ih na 8x, 16x odnosno 2x, 4x nema razlike-vjerojatno bug- zato ti preporučam da pokreneš dynamic lightning jer igra onda stvrano izgleda super-ako te zanima evo ti link na kojem je sve objašnjeno
http://www.tweakguides.com/STALKER_1.html

Na drugo pitanje si dobio odgovor, a na treće slijedi: poltergeista nećeš vidjeti 8) Ako se sjećaš u onom labu skroz desno na mapi kad su bačve bacane na tebe--e to je poltergeist

darth burek
26-12-2007, 16:57
Na drugo pitanje si dobio odgovor, a na treće slijedi: poltergeista nećeš vidjeti 8) Ako se sjećaš u onom labu skroz desno na mapi kad su bačve bacane na tebe--e to je poltergeist

Pa zašto obnda k'vragu piše u enciklopediji da se pjavljuje smijanjem,urlanjem ili se pojavljuje kada odjedanput fireballi lete na tebe...dobro može jer je tip nevidljiv i čini se da je totalno nevidljv ne ko bloodsucker kojeg vidim kada se teksture iskrivljuju ili već...

m374L#34d
01-01-2008, 18:20
u labu X18 ima dve vrste poltergeista. Prvi je onaj koji baca sanduke i bacve i pojavljuje se u obliku neke munje koja bezi od tebe. Ovog nisam mogao da ubijem.

Drugi je poltergeist onaj na donjem nivou laba. Ovaj je braon sa nekim ljubicastim tackama i napada vatrom. Moze se ubiti sa DB shotgunom i tek kad ga ubijes onda mozes izaci iz laboratorije.

Slayer
02-01-2008, 00:41
ma ja poludio dok sam skuzio o cemu je rijec sa tom vatrom,
pucao posvuda oko sebe dok nisam skuzio obrise poltergeista,

igra je stvarno fenomenalna, takvu balistiku niti jedna igra jos nije vidjela,
tko je nije igrao puno propusta

a i dobro je optimizirana ja imam oko 75-150 fps-a sa 8800GT...

i mislim da je u naslovu teme jedna tocka viska :P

i dali postoji kakav secret u garbage nivou (neki lik kaze da u tunelu ima nesto ali nema nicega, barem ja nisam naso)

debeli1975
02-01-2008, 13:10
u tom labu s tim vatricama ja sam samo rokal po svemu i kad sam ostal bez municije su mi se vrata otvorila tj. animacija je pocela. poslje sam moral s pistoljem igrat :-x

Korpse
02-01-2008, 13:51
kada izlazi ona ekspanzija? ako već nije?

Lord Myrkul
02-01-2008, 14:19
Release Date: Q1 2008

Korpse
02-01-2008, 15:59
sad nekad?

Prince-Artas
02-01-2008, 16:05
kada izlazi ona ekspanzija? ako već nije?

to zapravo nije expanzija već nastavak odnosno prema priči prequel

m374L#34d
02-01-2008, 16:21
ja sam citao negde da cemo u Clear Sky igrati u ulozi Streloka

Prince-Artas
02-01-2008, 16:34
The player assumes the role of a mercenary whose goal is to kill the Stalker Strelok

Nodakim
02-01-2008, 18:57
to ti je za Shadow Of Chernobyl jer u prvom stalkeru si ga trebao ubiti
spolier:(u belom)

zar nisi ti zapravo strelok u obicnom stalkeru a tipovi znanstvenici su ti krivo napisali na PDA-u da ga trebas ubiti a to si zapravo ti

debeli1975
02-01-2008, 20:06
MOJ NICK!!!!!!!!!S :rambo:

m374L#34d
03-01-2008, 13:12
pomoc! uradio sam glupost!

kad sam prvi put dosao kod Barkeepa prihvatio sam neku sporednu misiju gde treba da pronadjem porodicnu pusku nekog tipa.

Krenuo ja lepo i kad sam stigao do neke zeleznicke stanice pocne animacija da treba da pomognem Kruglovu da pobegne.
Ok. Pobio sam sve neprijatelje. Potrazio pusku, vratio tipu u bar i krenuo nazad kod Kruglova kad ono pise Task Failed. OK.

Igram ja dalje lepo glavni quest kad ono dobijem misiju da krenem u Lake Yantar. Idem istim putem kojim sam isao kad sam trazio pusku. Tu mi je vec nesto pocelo da smrdi.

Stignem u mobilnu laboratoriju i niko nece da prica samnom.

Jel sad moram sam da nadjem laboratoriju X16?
Da li mogu tu preci bez Kruglova ili da Loadam stari save?

Tsumetai Ryujin
03-01-2008, 13:53
nemoras nista loadati... u laboratoriju moras pricas samo sa onim likom iza onog pulta... i on bu ti dal novi kvest i moral bus izac anva sa onim likom u odjelu i otic izmjerit radijaciju... vratit ces se unutra i dalje ides normalno... oni znanstvenici su samo sidekvest...

Nodakim
03-01-2008, 15:17
ali kruglov je bio rekao da će ti pomoći kada bude trebalo

Tsumetai Ryujin
03-01-2008, 15:37
ja sam prvi put presel i bez njega... tek sam drugi put uspio obaviti side kvest...

Prince-Artas
03-01-2008, 16:02

zar nisi ti zapravo strelok u obicnom stalkeru a tipovi znanstvenici su ti krivo napisali na PDA-u da ga trebas ubiti a to si zapravo ti

http://en.wikipedia.org/wiki/S.T.A.L.K.E.R.:_Clear_Sky
malo pročitaj

AveizooR
03-01-2008, 16:17
Lijepo ovo zvuči za nastavak Stalkera ali mi se čini da neće to tako brzo.. Oni su jako dugo radili ovaj prvi dio, čini mi se da Černobil uopće nije ni bio dio priče, tek su naknadno došli na tu ideju, a sad ovaj nastavak.. Mislim da ću prije diplomirat nego vidjet "vedro nebo" :rotfl:

Nodakim
03-01-2008, 16:23

http://en.wikipedia.org/wiki/S.T.A.L.K.E.R.:_Clear_Sky
malo pročitaj

da ali to ti je isto bilo soc-u!

Prince-Artas
03-01-2008, 16:37
pa?

Nodakim
03-01-2008, 17:42
pa zar nije to malo čudno i glupo onda?