Log in

Pogledaj cijelu verziju : Dylan Dog

Stranica : 1 [2]

SharpDressedChevap
20-07-2011, 13:07
Da objavim pučanstvu, izašli su paketi od dva giganta za 45 kn (što je odlična cijena ako uzmemo u obzir da je jedan 49 kn) pa sam si ugrabio prvi i sedmi (a imam još i osmi).

Kid A
29-07-2011, 16:19
http://i.imgur.com/Dq01k.jpg
Broj 200! U boji!

Zapravo nije broj 200 nego se epizoda bas zove Broj 200 (br. 118)

Ovde vidimo Dylan alkoholicara kako je postao privatni detektiv nakon otkaza u policiji, prvi susret s Grouchom i smrt Blochovog sina nakon cega je ostavio pice (Dylan, ne sin). I sve to u boji!

SharpDressedChevap
29-07-2011, 16:23
Vidio sam ga ali nikako da kupim :-x

Sonic_Moronic
29-07-2011, 19:56
Op! To moram pročitati.

Windwalker
29-07-2011, 23:15
Zapravo nije broj 200 nego se epizoda bas zove Broj 200 (br. 118)

Zapravo je broj 200, jubilarni, u originalu.

To što su naši pogrešno izdavali i numerirali epizode je njihov problem.

Sonic_Moronic
31-07-2011, 13:22
Pročitao sam, odličan broj i napokon mi je odgovorio na neka pitanja.

Dođe 18 kn ako vas zanima.

Sonic_Moronic
31-07-2011, 14:51
E, našao sam cijeli broj za pročitati na netu na srpskom, koga zanima nek šalje pp :D

Kid A
31-07-2011, 14:54
>citanje Dylan Doga preko neta
http://s3.amazonaws.com/kym-assets/entries/icons/original/000/005/498/1300044776986.jpg?1301826641

Sonic_Moronic
31-07-2011, 14:55
Pa kupio sam ga, ako netko ne može naći na kioscima neka dere :thumbs2:

SharpDressedChevap
03-08-2011, 23:01
Pročitao sam ga jučer, a ono, super je broj. Očekivao sam malo više "otkrivanja prošlosti" tako da se doimao malčice i kratak ali je i ovo dobro. Posebno zakon mi je bilo

kad Dylan i Groucho varaju one klijente :)

I usput nabavio još dva nova broja (jedan dupli) u onom paketu, fali mi još par brojeva da upotpunim rupe u novijim brojevima.

Sonic_Moronic
07-08-2011, 17:16
Da li prodaje netko nekim slučajem "Priča o Dylanu Dogu"?

Bokte bilo je svakakvih aukcija na stripovi.com ali sve je isteklo dok se ja aktiviram :(

Kid A
07-08-2011, 17:18
Imam ja jedan broj

Da_killah
07-08-2011, 17:57
ima li itko iskustva s kupovanjem sa stripovi.hr?

SharpDressedChevap
07-08-2011, 20:52
Moja skromna kolekcija.

http://i52.tinypic.com/2hgekoz.jpg

http://i52.tinypic.com/i1e0zl.jpg

Čistio malo nered oko sobe (opet) pa ih smjestio na dvije police, počasno mjesto za Dylana.

Anyways, imam nešto para (70 kn) pa kako više nemam nikakvih budućih investicija to će otići na stripove i burek (ili ćevape, ovisi gdje budem). 50 kn za stripove, našao sam nekog lika na štandu sa starim brojevima (ima izdanja od SD ali nažalost niti jedan "značajan" broj... bar po recenzijama na sajtovima) po 10 kn, pa si mislim uzet neke Ludensove redovne (a i Extra ako bude) da upotpunim rupe u kolekciji. Ili to, ili ću uzeti nešto na kioscima ako bude dobrih paketa.

BTW. imam dupli specijal Vlak prokletih, ako se hoće tko mijenjat dajem za bilošta.

Sonic_Moronic
07-08-2011, 21:48
Ovo su moji duplikati:

- Tajna Mordecaija
- Misterij Ramblyna
- Rekvijem za čudovište
- Užas iz beskraja
- Vampiri

SharpDressedChevap
07-08-2011, 22:02
E vidiš, drugi, treći i četvrti me zanimaju jer su mi oni rupe u nekim dijelovima kolekcije. Mordecaija imam a Vampiri me ne zanimaju previše. Čekaj ako se još tko javi pa ćemo poslovat :)

Chupacabra
07-08-2011, 22:05
Imam i ja Misterij Ramblyna

SharpDressedChevap
07-08-2011, 22:11
Al me ne zanima ako nemam Pećinsku zvijer, jednostavno mi više ide na prozor kad imam samo jedan dio stripa (kao što mi sad fali Homo Homini Lupus).

Sonic_Moronic
07-08-2011, 22:12
Jel ima tko Znak Vampira onda, Noćni Lov me je zaintrigirao i definitivno bih želio vidjeti kraj.

Windwalker
07-08-2011, 23:21
ima li itko iskustva s kupovanjem sa stripovi.hr?
Ja sam kupovao kod njih u dućanu, no ne online.

No, tamo rade ljudi koji su stripaši, i vjerujem da sve dobro zapakiraju i pošalju.
Jedini problem je poštarina, no to nije do njih.

Ako te nešto zanima, nazovi ih i pitaj.

Da_killah
08-08-2011, 02:14
ma na to sam i mislio, slanje, poštarine, preuzimanje i to, vjerujem da će dobro poslat. tako ti je to kad propustiš broj pa se moraš snalazit

SharpDressedChevap
08-08-2011, 21:46
Hah evo nabavio jedan dobar paket (Misterij Ramblyna, Pećinska zvijer, Almanah treći) i uzeo od lika jednog na štandu Cijenu smrti i Šumu ubojica. Imat ću što čitat na moru :D

I Soniče, možda se trejdam za Rekvijem beštija, javim ti se još :P

Dreamer Deceiver
09-08-2011, 09:43
http://www.horrorhr.com/slike/2011/07/NewImage67.png

http://www.horrorhr.com/slike/2011/07/NewImage68.png

Dok je (3.) u ozbiljnijem stilu, 4. kolor je više karikatura, te možemo očekivati zajebanciju, a to znači vjerojatno puno više groucha :D

Pročitao sam na nekoj stranici da je neko reko da je crtež loš. Nadam se da je to mislio samo na priču Poslovni čarobnjak, jer ovo je meni genijalno:

http://www.stripovi.com/images/recensions/DD_CF1b_image002.jpg

http://www.stripovi.com/images/recensions/DD_CF1b_image006.jpg

Koji kolor vam je bolji? prvi ili drugi? Ili ako ste čitali ova nova dva, kakav je 3.?

imam PITANJE ZA HARDCORE DYLAN DOG FANA. Uglavnom, svi znamo ko je Francesco Dellamorte? On se pojavljuje u priči Crni Užas, ali ali ali, on se pojavljuje u još jednoj priči pod imenom Stelle cadenti" (Zvijezde padalice), objavljenoj u Superbook #14 u Italiji. Malo sam progooglao i srpski superbook ima priču smrt jedne zvijezde, pa me zanima ako ima ko taj primjerak i ako je to ta priča. Ako ne, je izašao možda taj superbook pod nekim drugim brojem?

Sonic_Moronic
09-08-2011, 09:45
Pročitao Maelstrom.

:pray:

Dreamer Deceiver
09-08-2011, 09:48
bolesna epizoda, a? :D

Sonic_Moronic
09-08-2011, 09:50
Umro sam na prepucavanja žene i muža :D

- Gospođo, jeste li nedavno pročitali kakvu horror-knjigu?
- Naravno da je, svoj dnevnik.

SharpDressedChevap
09-08-2011, 12:38
A je, Maelstrom je zakon :)
Evo baš pročitao Misterij Ramblyna i Pećinsku zvijer, ugodno iznenađen. Leteća svinja, ogromno ludovište, morbidni stanovnici grada... savršeno :)

Kid A
09-08-2011, 14:25
Juce ubo jackpot
http://i.imgur.com/kVE7t.jpg
http://i.imgur.com/1Vk3K.jpg

Jos onaj miris svjeze hartije kad otpakujes mmmmm

Chupacabra
09-08-2011, 14:39
Hartija. :))))))))))))))))

SharpDressedChevap
09-08-2011, 21:03
A gade, baš mi taj fali :(

Sonic_Moronic
10-08-2011, 00:17
Pročitao "Povratak u Sumrak".

Koji prozor, u 2 dana sam pročitao dva valjda najviše mindfuck broja dosad. Jedino što mogu usporediti s ovim je onaj dio iz Alfa i Omega kad lik objašnjava kako je u svemiru vidio stvari koje su iznad naših mogućnosti spoznaje, kako mu se mozak izvrnuo end šit, i onda Dylan skonta da se radi o majmunu, strašno nešto

Pod hitno mi treba neki slasher horror broj da mi mozak ne implodira.

Kid A
10-08-2011, 00:23
Alfa i Omega mi je jedan od najboljih brojeva

Kenyi
10-08-2011, 09:06
Meni je poslije ponoci najveci mindfuck :(
Admire, hoces kupiti ove moje dilane, imam jedno 15 i stari su par godina.
Sve kulni brojevi.

Kid A
10-08-2011, 09:30
Hocu bokte!
Posalji mi slike na pm cisto da vidim

SharpDressedChevap
10-08-2011, 11:51
Pročitao "Povratak u Sumrak".

Koji prozor, u 2 dana sam pročitao dva valjda najviše mindfuck broja dosad. Jedino što mogu usporediti s ovim je onaj dio iz Alfa i Omega kad lik objašnjava kako je u svemiru vidio stvari koje su iznad naših mogućnosti spoznaje, kako mu se mozak izvrnuo end šit, i onda Dylan skonta da se radi o majmunu, strašno nešto

Pod hitno mi treba neki slasher horror broj da mi mozak ne implodira.

Ružičasti zečevi ubijaju :)
Morao bih i ja nabavit neke slashere, ali sad tražim one brojeve o Dylanovoj prošlosti i neke kultne epizode, nažalost u Splitu nema ništa. Moram potegnut do Zagreba kad-tad.

Inače, trebaju mi 104, 105 i 117 od redovnih izdanja, onda bih imao sve od 103 pa do 118.
I ne mogu vjerovat da sam propustio Bogomoljkine zločine :?

Kenyi
10-08-2011, 12:24
Moji su uglavnom oni brojevi ispod 30
imam treci i drugi broj lol
i osmi

Windwalker
10-08-2011, 15:48
Alfa i Omega i Poslije ponoći su mindfuckovi?

Ili ja ne znam što ta riječ znači, ili vi niste čitali baš puno epizoda.

Ove dvije su odlične, klasici i to, no sve je lijepo objašnjeno, ništa ne visi.

Probajte pročitat Sotonin pogled, Zvjerski brlog, Peto godišnje doba, Igra sudbine, Mačje oko, Phoenix, Tri puta nula...

Mene su ti brojevi puno više fuckali u mozak dok sam bio mlađi.

SharpDressedChevap
12-08-2011, 16:48
Izašao je Armagedon!, ali svejedno ga nisam našao na kiosku danas, oh well :(
Nego, sad se veselim slijedećim epizodama, poslije ove dolazi Dugački pozdrav za koji kažu da je jedna od najboljih DD epizoda.

Inače, evo popis onoga šta će izaći ubrzo:

http://i55.tinypic.com/bwvox.png

I Posljednji čovjek na Zemlji bi trebao biti dobar.

Kid A
12-08-2011, 16:53
74 i 77 (posljednji covjek na Zemlji) vec imam

Sonic_Moronic
12-08-2011, 18:07
Ljudi koji nestaju

Prejeben broj.

SharpDressedChevap
12-08-2011, 19:27
Imam taj broj i naslovnica mi je iz nekog razloga prejebena, fino morbidan broj :)

Sonic_Moronic
12-08-2011, 19:37
Pročitao sam i Misterij Ramblyna i moram priznati da mi se nije svidio, što je stvarno rijetko za ovaj strip. Nabrzinu sam ga pročitao tek tako.

SharpDressedChevap
12-08-2011, 20:17
Meni je baš obratno - pročitao sam ga u jednom dahu, pošto sam bio sretan da ulovim i nastavak u jednom paketu. sve mi je bilo baš kako treba, savršena balansa akcije i dijaloga koji nisu bili zamorni, opičena vlasnica krčme, potraga za onom ženskom... jedino mi se kraj nije svidio, previše zbrzano (mislim na Pećinsku zvijer).

Pročitao sam jučer i Posljednji uštap, a šta da kažem, ok broj. Živciraju me oni ljubitelji životinja i onaj lik s mačem mi nije nešto, iako se čini poput nekog važnog lika.

Windwalker
13-08-2011, 02:15
Pročitao sam maloprije Četiri elementa, koji sam dobio u onom paketu od 3 broja.
Koji ripoff Jumanjija.
I kako sve zaključuju, nevjerojatno. Pogotovo Dylan.
Ajde da je Martin Mystere, još bi nekako prošlo.
No, barem su naslovnica i crtež odlični, iako bi ja radije da je obrnuto.

U kompletu sam dobio još Tajna Mordecaia, koji je bezveze.
Dosadan, naporan, nezanimljiv.
Ima puno puno bolja priča pomalo slične tematike, a to je Igra (partija) sa smrću (čisti klasik).

I još sam dobio specijal Vlak prokletih.
Nisam ga još pročitao, no nadam se barem jednom pogotku.

Još da kažem kako mrzim te tete na kiosku i one koji zamotavaju te pakete, jer su mi 2 od 3 stripa puna oštećenja po koricama.

I problem je što od 4 kioska koje sam obišao, bio je samo jedan komplet s ove 3 epizode koje nisam imao.
Sve ostalo puno onih extra kao Šuma ubojica, Čovjek sa dva života i slično koje imam još od prastarih dana u drugom izdanju.

Eh, da mi se potrefio onaj komplet kao Kidu...
Jel valjaju one priče u nastavcima. I o čemu se radi.
Ajde neki dojmovi.

Kid A
13-08-2011, 02:44
Pročitao sam maloprije Četiri elementa, koji sam dobio u onom paketu od 3 broja.
Koji ripoff Jumanjija.
Ajde da je Martin Mystere, još bi nekako prošlo
Slazem se za ovo, cisti prosjek.

Ajde neki dojmovi.
Valjaju. Jedna od boljih dvodijelnih prica koje sam citao od DD-a. Ima genijalnih trenutaka npr
http://i.imgur.com/A3V0J.jpg
Cak i ako je ne posmatramo kao nastavak, Homo Homini Lupus je jedna od boljih epizoda sto sam procitao u ovoj godini.

SharpDressedChevap
13-08-2011, 13:05
Koji ripoff Jumanjija.
Ajde da je Martin Mystere, još bi nekako prošlo.
No, barem su naslovnica i crtež odlični, iako bi ja radije da je obrnuto.

U kompletu sam dobio još Tajna Mordecaia, koji je bezveze.
Dosadan, naporan, nezanimljiv.
Ima puno puno bolja priča pomalo slične tematike, a to je Igra (partija) sa smrću (čisti klasik).

I još sam dobio specijal Vlak prokletih.
Nisam ga još pročitao, no nadam se barem jednom pogotku.

Još da kažem kako mrzim te tete na kiosku i one koji zamotavaju te pakete, jer su mi 2 od 3 stripa puna oštećenja po koricama.

I problem je što od 4 kioska koje sam obišao, bio je samo jedan komplet s ove 3 epizode koje nisam imao.
Sve ostalo puno onih extra kao Šuma ubojica, Čovjek sa dva života i slično koje imam još od prastarih dana u drugom izdanju.

Eh, da mi se potrefio onaj komplet kao Kidu...
Ajde neki dojmovi.

Sa skoro svim se slažem, Četiri elementa je stvarno bedast, ali mi opet nije najlošiji kojeg sam čitao. Ono, ODMAH zaključe što treba i kako. I nema Groucha, jel. Izgleda kao da je pisana na brzinu.

Tajna Mordecaija mi nije bio toliko loš, malo "veći prosjek". (scena kad Smrt daje cigaretu onoj žemskinji a Dylan uleti "Ma pogledajte se! Izgledate kao spot za zdravo življenje." :) )

Imam Vlak prokletih i ajde, isto kao i Mordecai. Nije ni loš toliko.

Što se tiče toga na kioscima, totalna istina. Ne mogu naći nijedan paket a da ne sadrži jebenog Čovjeka sa dva života ili Sablast u noći, a uopće nemam stara izdanja. Oštećenja su jako iritantna, giganti mi imaju udubljene korice na par mjesta.

I htio bih i ja taj Homo Homini Lupus, imam samo Zakon džungle :(

Windwalker
13-08-2011, 19:15
Nisam ja rekao da su mi to najlošije priče, samo eto, nijedna nije baš dobra.
Nasreću, uzeo sam i Broj 200, o kojem sam čuo puno dobrih stvari.

A ove rupe ću morat popunit u SNK.
Nisu povoljni kao ovi u kompletima, ali bar si možeš izabrat što hoćeš u odličnom stanju.

Sad su mi prioriteti: Zakon džungle, Homo homini lupus (kad kaže Kid da su dobri), Cijena smrti (pohvalili su ga na stripovi.com), Užas iz beskraja i Maelstrom (klasici koje sam propustio jer neko vrijeme nisam kupovao).

Od novijih vam preporučam extra Lov na vještice (taj sam ipak bio kupio).
Nisam mogao vjerovati, ali automatski mi je ušao u top10 epizoda. Čista genijalnost.

A od redovnih novijih koje sam pročitao preporučam Rekvijem za čudovište, Treća strana medalje, Noćni lov i Znak vampira.

Kid A
13-08-2011, 19:22
Treca strana medalje je bas teski psiholoski triler

Sonic_Moronic
14-08-2011, 16:02
Tajna Mordecaija je meni jako dobar broj.

Sad sam pročitao Šaradu, fini čisti krimić.

Sonic_Moronic
16-08-2011, 17:27
Windwalkeru, da li mi ti kao stručnjak možeš navesti brojeve koje je crtao Celoni? :D

Baš sam ponovno izvadio Demonovu Utvrdu i divim se crtežu, savršen je, nema bolje nacrtanog broja po meni.
Mislim da je crtao i prvi broj, ali dalje ne znam.

Windwalker
16-08-2011, 20:20
Ja stručnjak? He, he, daleko od toga.

Inače ne mogu popamtit tko je nacrtao koju epizodu, no za svakog crtača znam barem 4-5 epizoda, kod onih koji su mi draži i više.

No, za Celonia sam se mogao sjetiti samo jedne, i to one koju sam nedavno pročitao: Četiri elementa.
Onda sam išao istražiti i vidio da je osim te, nacrtao još samo Demonovu Utvrdu koju si ti naveo, i jednu priču iz Colorfesta4 (koji je izdao Libellus nedavno), no taj broj je humorističan i stil mu je skroz drukčiji.
To je sve što se tiče onih objavljenih na hrvatskom jeziku.

Još je nacrtao Đavolov dodir (VC12, original 221) i Duša od čelika (VC39, original 248) koji su objavljeni u srpskom izdanju Veseli četvrtak.
Računaj da smo mi na originalu 200, a pošto izlazi svaka 2 mjeseca, kod nas bi trebao Davolov dodir tek za 3 i pol godine.
Tako da, ako ti se neda čekat, nabavi si srpska izdanja, trebalo bi ih biti i u našim striparnicama.

U Italiji je još nacrtao jednu priču iz giganta 17, no taj još njije izašao na našem i srodnim jezicima.
Lik je novi crtač, možda ga bude više u budućnosti, no kod nas je ta budućnost talijansko izdanje + barem 5 godina.

Prvi broj je nacrtao Stano, koji crta naslovnice regularne serije od broja 42 (Hijena), te specijala, maxija, giganta i almanaha.
Po meni su Stano, Brindisi i Roi velika trojka crtača DD-a.

Inače, pročitao sam jučer Broj 200.
Napokon odlična epizoda do koje mi je stalo.
Svojevrstan nastavak fenomenalnog klasika 'Dok vas smrt ne rastavi'. (Da, ljubavna priča koja mi se svidjela. Ko bi reko?)
Barbatova stvarno dobro mijenja Sclavija.
http://media.comicvine.com/uploads/9/99435/1847006-paola_barbato_large.jpg

SharpDressedChevap
16-08-2011, 21:53
Pročitao Armageddon. Ugodno iznenađen, dosta nasilja, sve lagano objašnjeno.

Dreamer Deceiver
17-09-2011, 12:04
Barbatova mi se najviše zasviđala s Nekropolisom. Tako dobru epizodu nisam dugo pročita.

I je čitao ko kolorce? Ja sam si pred neki tjedan kupio 3. kolorac i mogu reć da se u njemu nalazi Roi-evo remekdjelo. Priča koju je nacrtao i obojao, koja nebi bila toliko savršena bez tog crteža.

http://static.blogo.it/comicsblog/ddcf_3_1g.jpg

Pročitao sam sve kolorce dosada, i mislim si ih kupit sve. Svi su odlični, ali u svakom se pronađe jedna priča koja kvari prosjek. Kako crtežom , tako pričom.

SharpDressedChevap
17-09-2011, 13:15
Gdje to uopće ima kupiti? :)
Ovaj novi Daisy & Queen, priča teži prosjek ali crtež mi je stvarno odvratan. Pa jebemu, šta svi vide u tom Mariju?

Dreamer Deceiver
17-09-2011, 16:06
Stripoteka u Rijeci :D

Meni najgori crtež ima ona Strava iz nekog drugog kad. Broj koji mi je iz nekog posebnog razloga jako drag, upropašten katastrofalnim crtežom :(

CrazySmurf
01-10-2011, 20:58
Pošto nitko nije spomenuo, ja ću: Sergio Bonelli je preminuo :(

Chupacabra
01-10-2011, 21:00
Ima tema

Kostolomac
03-10-2011, 00:02
Pokoj mu duši. AHJAAAK!

@Dreamer Deceiver, to u Palahu? Još nisam bio :(

Dreamer Deceiver
04-10-2011, 12:16
Jap, u palachu. Baš se je ljepo poklopio moj rođendan pa su mi cimeri darovali jedan kolorac. Tako da sad imam upotpunjenu kolekciju DD kolor festa :D

Je čitao tko Samostan specijal? Kakav je?

SharpDressedChevap
04-10-2011, 20:33
Baš sam ga jučer na WC-u čitao. Dobar specijal, meni se svidio.

Ima dosta onih fora s bezbroj odabira i bezbroj mogućih završetaka situacije, ima neku atmosferu i dodatak Groucha je blesavo zabavan, baš razbije onu napetost stripa na duhovit način (kostur se tušira, Groucho: Nikad nisam vidio ženu... tako... golu :D)

SharpDressedChevap
04-11-2011, 22:30
Pročitao Dugački pozdrav. Ono, poslije škole sam vesel došao kući, malo alkohola pa sam bio nasmiješen i sve to. A onda ovaj strip par sati nakon. Nisam plakao, ne, suze su zbog luka...

OT: Definitivno jedan od, ako ne i najbolji DD koji sam čitao (uz Igra sa Smrti, jel). Ne znam, dirnuo me iz nekog čudnog razloga :(

Tyrion
07-11-2011, 13:30
Stripoteka u Rijeci :D

Meni najgori crtež ima ona Strava iz nekog drugog kad. Broj koji mi je iz nekog posebnog razloga jako drag, upropašten katastrofalnim crtežom :(

Za ovo prvi put cujem. Pogledao sam video sa otvorenja, genijalno je.

Nego, imaju još uvijek DD 1-24 komplet ponudu ili su to bile neki 1-time-only ponude?

Dreamer Deceiver
07-11-2011, 18:26
JA mislim da je to bilo negdje pred ljeto, jer su ih morali rasprodati. Ali idi pitat, nemaš šta za izgubit

Chupacabra
09-11-2011, 19:35
Kupio Insomniu. GG epizoda

Sonic_Moronic
26-12-2011, 21:46
Pročitao Vlak prokletih.
Jedan od boljih brojeva.

hrčak
27-12-2011, 00:15
Saka

SharpDressedChevap
02-08-2012, 20:44
Jel još čitate ovo? Nabavio sam dosta onih giganta u paketima (doduše imam 4 duplikata ali šta sad, jeftinije je) i sad mi fale samo treći i ovaj novi što će izać. Korice su hvala bogu oštećene i upakirane preko kurca.
Nego, u ovim stripotekama gore, jel se može isto tako i dati stripove? Tj. da im ja dam hrpu nekih Zagora što mi ne trebaju pa dobijem neku siću za to? Imam nekih stripova koje bih rado prodao/tradeao ali poštanski troškovi su zajeb, a iz Splita ne idem baš često.

Sonic_Moronic
02-08-2012, 22:06
Kupuj samo u onim popustima po 3 broja. Jedini broj koji sam kupio po normalno cijeni je onaj 200.

Što se tiče prodaje, stavi aukcije na stripovi.com, tamo je dosta traženo, pogotovo Zagor. Namjestiš da troškove plaća kupac.

Dreamer Deceiver
03-08-2012, 11:43
rijetko kad kupujem dylana, ako kupim koju ep, kupim onu koju je pisao sclavi ili crtao cassertano/fregheiri/roi(roi pogotovo)

Nedavno sam u stripoteci napokon naletio na broj koji mi je praktički promjenio život, zbog kojeg sam toliko počeo voljeti horror žanr općenito.. naravno govorim o Ljepoti demona :D

Enivej, kad mi je došla plaća ovaj mjesec, za 100 kn sam se odlučio počastiti VČ kolekcionarskim izdanjem Dylana Doga s tvrdim koricama u kojem se nalaze tri broja: Uspomene nevidljivog, Iz dubine i Prokleti dan...

Naslovnicu, kao i sve ostale naslovnice te kolekcije, je crtao Roi :)

http://www.happynovisad.com/slike/stripovi/dylan_dog-kolekcionarsko-7.jpg

Inače, uspomene nevidljivog mi je jedan od dražih brojeva, tako turoban, melankoličan, atmosferičan... savršen :D

Enivej, kao šta veseli četvrtak izdaje takva kolekcionarska izdanja po 3 broja u knjizi (počevši od prvog broja), tako je počeo i Libbelus izdavati.

http://www.libellus.hr/i/zora-zivih-mrt ... a/513/0/-2 (http://www.libellus.hr/i/zora-zivih-mrtvaca--jack-trbosjek--noci-punog-mjeseca/513/0/-2)

A njihova četvrta knjiga ima možda najbolju naslovnicu dylan doga ikad :D

http://img189.imageshack.us/img189/6462/dd004naslovnica2.jpg

SharpDressedChevap
03-08-2012, 12:03
Ne znam, ostajem na Ludensu jer mi je teško nabavljat takva izdanja, a i iskreno mi se ne sviđa stil tih naslovnica i sve... šta ću, oldskul je moja stvar. Zato sad tražim starije brojeve, a i nabavio sam onaj Totentanz gigant koji si nahvalio pa ću ga pročitat ubrzo :)

Dreamer Deceiver
03-08-2012, 12:05
Srećom, meni je stripoteka 5 min od stana u rijeci pa bez beda se zaletim tamo pa kupim ili ludensovo izdanje ili VČ :D Totentanz je vrh, meni najdraža epizoda ^^

Windwalker
03-08-2012, 16:57
Ta nova Libellusova edicija je fenomenalna.
Mi jedini u svijetu imamo te naslovnice (crtao ih je Brindisi).
Unutra su, naravno, originalne Villine (kasnije će biti Stanove).
Nažalost, ne mogu sve pratiti pa od te edicije odustajem.
A te brojeve ionako imam u kiosk izdanju.

SharpDressedChevap
04-08-2012, 10:44
Bome ovi giganti su super. Prvi jest bio malo meh (ali i dalje čitljiv), drugi je fantastičan, trećeg nemam ali kažu da nije dobar, četvrti sam maloprije zgotovio i isto tako je predobar (i skroz dinamičan, mogu reć), peti još moram pročitat, šesti ima predobru atmosferu, sedmi je ok, osmi nešto bolji, deveti prosjek, a evo sad je i deseti izašao kojeg treba pročitat :D
Ne znam zašto al svaki put kad pročitam jedan ovakav strip osjećam se kao da sam postigao nešto, DD je apsolutno zakon :pray:

Dreamer Deceiver
04-08-2012, 14:10
zašto si pobogu preskočio 5. :(

SharpDressedChevap
04-08-2012, 14:34
Evo sad ga pročitao :)
A šta da kažem? Totentanz je super, iako sjetan. Ne događa se ništa posebno, ali u tome je i čar, jel.
Zločini iz ljubavi je dobra epizoda, a Sudnji dan genijalna. Što je najluđe, cijela priča ide čak u nekom "vedrom" tonu, a ono obaranje anđela mi je daleko najefektivnija scena.

Kid A
02-11-2012, 18:10
Paola Barbato sutra u Rimu, frend ce ponijeti Il sonno della ragione da potpise za mene OMFG!!!11111oneoneone

FaTaL_mRkvA
02-11-2012, 18:22
Gz.

Windwalker
03-11-2012, 01:37
Paola Barbato sutra u Rimu, frend ce ponijeti Il sonno della ragione da potpise za mene OMFG!!!11111oneoneone
Kaj imaš i talijansko izdanje ili naše?

Kid A
03-11-2012, 03:13
Kupit ce frend talijansko izdanje, nema sanse da mu posaljem nase i da mu to stigne do sutra. Ili ce uzet njen novi strip (nesto nevezano za DD, zato je i tamo zbog promocije)

Windwalker
03-11-2012, 12:16
San razuma mi je inače jedna od dražih epizoda, iako je više SF nego horror.
A i ostale njezine epizode su dosta dobre. Trenutno najbolji scenarist (kad nema više Sclavia).

Kid A
03-11-2012, 19:42
http://i.imgur.com/pbWzz.jpg

OMG OMG

Dreamer Deceiver
04-11-2012, 16:26
mrzim te :( ja bi dao nekropolis da mi potpiše :D

Windwalker
22-12-2012, 22:16
Evo novih starih brojeva.
Neću ih kupit, nema novaca.
Ali da su naslovnice odlične, jesu.
What say you?

http://img14.imageshack.us/img14/4819/dd005naslovnica.jpgShttp://img705.imageshack.us/img705/295/dd006naslovnica.jpg

Windwalker
24-01-2013, 17:35
Evo nekih slika.

Ovo je valjda trebala biti naslovnica talijanskog izdanja u boji.
http://i50.tinypic.com/v40yth.jpg

Ovo je naslovnica talijanskog izdanja u boji.
http://i.imgur.com/8R3kCNq.jpg

Naša je dosta bolja.
http://www.zaslike.com/files/thbxkby25pjz2t2yt8a.jpg

A ovo su nove koje izlaze u našoj Libellusovoj ediciji.
http://i48.tinypic.com/esna7s.jpg
http://i47.tinypic.com/2lm3woy.jpg

Dreamer Deceiver
05-02-2013, 21:47
bolje su mi srpske, koje crta roi

Windwalker
05-04-2013, 00:15
Heh.

http://i.imgur.com/49Zq5gSl.jpg

http://i.imgur.com/1qqQgwM.jpg

http://i.imgur.com/49Zq5gS.jpg

http://i.imgur.com/RwmSw21.jpg

Dreamer Deceiver
08-04-2013, 10:37
kako ova zadnja slika ima prejebenu atmosferu

Windwalker
19-04-2013, 12:28
http://i.imgur.com/yi5W37U.jpg

:pray: :pray: :pray: :pray: :pray:

Dreamer Deceiver
19-04-2013, 22:14
ja bi htio da svi roi-evi crteži budu u boji, ko Crna bajka. Nešto fenomenalno

Windwalker
20-04-2013, 11:36
Misliš crteži kao slike za zid i naslovnice, ili i stripovi.
Jer u Italiji je krenuo DD reprint od prvog broja u boji i izgleda loše. Pogotovo Roi, kojemu loša boja najviše uništava atmosferu.
Kažem loša boja, jer da se kvalitetnije oboji, možda bi i ličilo na nešto.

Samo je prvi Roi, ali meni su svi loši.
http://shrani.si/f/1I/nY/2OBkepTJ/9-2.jpg

http://shrani.si/f/3T/PV/2RnIkjW6/8-1.jpg

http://shrani.si/f/J/Ku/3vy1M4j0/8-2.jpg

Dok je ovo odlično. No to je ili jubilarac ili Colorfest edicija (nisam siguran). A za njih se trude da ih oboje dobro.
http://i.imgur.com/aikEYVc.jpg
http://i.imgur.com/8TeHako.jpg

Sonic_Moronic
20-04-2013, 11:42
Baš ne paše boja.

The Great Duck
21-04-2013, 22:51
Jel ima kakvih tvrdo ukoričenih izdanja gdje je sabrano više brojeva, ili da pomalo počnem kupovati ove komplete što ih ima po kioscima?

Windwalker
22-04-2013, 00:46
Your wish came true.

http://www.libellus.hr/i/zora-zivih-mrt ... a/513/0/-2 (http://www.libellus.hr/i/zora-zivih-mrtvaca--jack-trbosjek--noci-punog-mjeseca/513/0/-2)

Od prvog broja, bez preskakanja.

Ali da su skupi, jesu.

Sonic_Moronic
22-04-2013, 08:53
Kompleti su dobri, a nije da DD slijedi ikakav kontinuitet osim u rijetkim brojevima.

Dreamer Deceiver
14-06-2013, 17:40
isuse kako izgleda ovo loše u boji. Čitao sam u boji one kolorfeste kamo je odlično odrađeno, pogotovo Roi.

Windwalker
14-06-2013, 18:30
Kolorfesti su ipak kvalitetno odrađena izdanja u kojima je boja u prvom planu.

Ovo su obični reprinti neke lijeve edicije koji izlaze svakih par tjedana, a boja je samo nabrzinu nabacana, ko u paintu.

Ali zato naslovnice rulaju, iako su i one prekričavo obojane.

Windwalker
19-09-2013, 21:04
Kool!

http://2.bp.blogspot.com/-odyB64ay7F0/UjnBvPTBmNI/AAAAAAAAOBM/4BWEOqYG1Yk/s1600/4%20Definitivo.png

Dreamer Deceiver
25-09-2013, 21:40
šta je to?

Windwalker
26-09-2013, 12:29
Novi gigant u Italiji.
Nastavlja se na onu priču iz prvog ili drugog colorfesta (ne sjećam se točno kojeg).
Ili je prequel toj priči.
Tako nešto.

Inače, Dylan prolazi velike promjene.
Kažu kak je Sclavi poredao sve sadašnje scenariste i zapovjedio im da naprave od Dylana nešto novo, nešto divlje.
Trebalo bi biti nekih većih promjena (Dylan više ne vozi bubu, Bloch ode u penziju, lord Wells umre,...).
Također, bit će i oko 5-6 povezanih epizoda za redom sljedeće godine, a možda tako bude i češće.
Vidjet ćemo hoće li im uspjet.

Evo, već naslovnice novih brojeva nagovješćuju promjene:
http://i.imgur.com/p3hJH7W.jpgS

http://i41.tinypic.com/2s64o06.jpg

Windwalker
26-09-2013, 20:45
http://www.sergiobonellieditore.it/userUpload/testo_Dylan327.jpg

Windwalker
04-10-2013, 12:32
Ak koga zanima, stižu za par tjedana:

http://img209.imageshack.us/img209/9417/tpim.jpghttp://img28.imageshack.us/img28/1596/3cc9.jpg

Dreamer Deceiver
16-10-2013, 13:01
O FALA ISUSU JEBENOM KRISTU! Ovo čekam već dvije godine :D
(doduše mi je žao šta više nema stripoteke u rijeci jer sam to inače tamo kupovao) :(

Windwalker
19-10-2013, 02:34
Naslovnica nekog još novijeg broja.
Primjeti asocijaciju.
http://i.imgur.com/mei5Z6b.jpg

Windwalker
02-11-2013, 20:54
Novosti koje kreću u novim talijanskim brojevima od slijedeće godine:

- Bloch ide u penziju u prvoj epizodi novog ciklusa (Barbato/Brindisi)
- zamjenjuje ga inspektor Carpenter i njegova asistentica Ranya
- Više o njemu saznati ćemo u drugom broju (Simeoni/Casertano) ali uglavnom biti će dosta neprijateljski prema Dylanu
- za tehnologiju u kući biti će zadužen Groucho

Serija će biti podijeljena na 4 djela:
- regularna serija sa novim epizodama
- maxi serija (Old Boy) sa starim epizoda od prije promjena u serijalu
- Planet mrtvih postaje svijet za sebe i jednom godišnje bi trebao izlazi broj vezan uz taj univerzum
- epizode u Almanahu će biti posvećene Blochu u penziji i njih piše Medda

Colorfest sa crossoverima:
- Napoleone - Ambrosini, Bacillieri
- Mister No - Masiero
- Nathan Never - Rigamonti, Calcaterra
- Martin Mystere

Sonic_Moronic
02-11-2013, 21:06
Oho, DD postaje franšiza.
Drago mi za Blocha :D

Dreamer Deceiver
11-11-2013, 13:58
konačno je ošo u zasluženu penziju :D

i sviđa mi se crossover kolorac

Windwalker
11-12-2013, 15:24
Novi kolorci najavljeni.

http://img59.imageshack.us/img59/4593/6cf8.jpgS http://img853.imageshack.us/img853/3972/0ue2.jpg

Dania
12-12-2013, 16:19
Not bad, al' ne kužim lijevi cover, promjenili su crtača? Kolorista?

Windwalker
12-12-2013, 16:48
Kolorcima naslovnice uvijek crta drugi crtač.

Dreamer Deceiver
13-12-2013, 01:04
kad to izlazi? kvragu, opet ću morat skeširat 200kn na to :D

Windwalker
13-12-2013, 09:40
Ne znam točno.
Kroz kojih mjesec dana.

Windwalker
16-03-2014, 16:07
Novi colorfest u Italiji uskoro.
Naslovnica je loša, al unutrašnjost izgleda predivno.
Bit će zanimljivo.

https://scontent-b-iad.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1/1897787_609845825764830_1763917404_n.jpg

http://i.imgur.com/jvreyN6.jpg
http://i.imgur.com/66ctr3x.jpg
http://i.imgur.com/mUf0F6U.jpg

The Great Duck
16-03-2014, 18:48
Bonelli Avenđeri? :D

Kid A
16-03-2014, 19:11
Avendžeri*