Pogledaj cijelu verziju : Što trenutno čitate - v2
Stranica :
1
2
3
[
4]
5
6
7
8
9
10
11
12
Sgt. Bull
24-04-2010, 02:36
Jedno pitanje pa ako zna dobro bi došao odgovor. Znate li možda gdje se ima nabaviti SF novela The Forever War od Joe Haldemana? Tys. =)
Arbiter of Change
24-04-2010, 10:14
Jedno pitanje pa ako zna dobro bi došao odgovor. Znate li možda gdje se ima nabaviti SF novela The Forever War od Joe Haldemana? Tys. =)
Iz Amazona preko Algoritma (imaš upit na stranici)... ili obilazi shopove uokolo. :)
Jel ti treba baš fizička kopija, ili može i .pdf?
Sgt. Bull
24-04-2010, 10:48
Za početak može i pdf. Pa ću na ljeto zbavit iz algoritma i papir :)
Ja čitam Lolitu. Opet. Prije toga sam čitala Herčevi u Atlantidi, opet. A prije toga Godišnja doba, isto opet. Prije toga Prividi, isto opet.
:rotfl:
S. Kinga? Ako da, jel to dobra knjiga? Frendica kaže da ništa ne valja, al ipak, onda je malo čudna :roll:
Sve od kinga valja. I točka.
Hah, ajde ako ti tako kažeš. U ponedjeljak odmah u knjižnicu idem
Ovo (ponovo):
http://i626.photobucket.com/albums/tt347/ShadowReiKo90/Sun%20Tzu/th_SunTzu1.jpg (http://s626.photobucket.com/albums/tt347/ShadowReiKo90/Sun%20Tzu/?action=view¤t=SunTzu1.jpg)
i
http://pressthebuttons.typepad.com/photos/uncategorized/worldsofpower.jpg
Wat?!?!
:pray: :pray: :pray:
Moj se brat fura na salf help knjige. Sad kad smo zadnji put išli u gradsku zapazio sam Tajnu i rekao mu nek si je posudi. Needless to say, požalio sam to. Moja dobra namjera se pretvorila u njegovu skoro pa opsjednutost. Pročitao sam tu "knjigu" i mogu vam reć da se ne mučite - knjiga je pseudoznanstveni amerikanizirani self help šund. Sad liječim živce uz majstora i margaritu...
Arbiter of Change
24-04-2010, 21:46
Sve te self help knjige su BS. Ako će već čitati takvo što onda bolje da se prebaci na one "How To" tipove knjiga. Što ja znam, preživljavanje u divljini, briga o vatrenom oružju, itd. Bar će pokupiti neko znanje i praktične vještine, ne te kvazi filozofske ispljuvke. :)
E moj arbiteru, ja mu to već godinama tupim, a on po starom...
Wat?!?!
Pa zar neznaš za Worlds of Power? Imaš i Ninja Gaiden izdanje. Fan Fiction sve.
Hah, ajde ako ti tako kažeš. U ponedjeljak odmah u knjižnicu idem
Pretpostavljam da joj niš ne valja jer je King malo kompliciran s radnjama u toj knjizi, isprepliću se likovi u pričama i sl. Pa moraš malo mozak uključit.
Sgt. Bull
25-04-2010, 14:06
Iz Amazona preko Algoritma (imaš upit na stranici)... ili obilazi shopove uokolo. :)
Poslao sam im upit za ovo (http://www.amazon.co.uk/Peace-War-Omnibus-Forever-Gollancz/dp/0575079193/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1272105596&sr=8-1)Si sad držim fige. :D
Arbiter of Change
30-04-2010, 20:26
[quote="Arbiter of Change":1vzctqn1]Iz Amazona preko Algoritma (imaš upit na stranici)... ili obilazi shopove uokolo. :)
Poslao sam im upit za ovo (http://www.amazon.co.uk/Peace-War-Omnibus-Forever-Gollancz/dp/0575079193/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1272105596&sr=8-1)Si sad držim fige. :D[/quote:1vzctqn1]
Vidi vraga, čuli su te. :)
http://www.algoritam.hr/?m=3&p=proizvod ... id=139050# (http://www.algoritam.hr/?m=3&p=proizvod&kat=136&id=139050#)
Sgt. Bull
01-05-2010, 12:42
Seks. Naručujem odma.
Midwintertears
02-05-2010, 20:55
Haruki Murakami - Sputnik Ljubav.
GeraltofSmeg
05-05-2010, 17:56
Dune, s prijevodom Stanislava Vidmara- ime mu djeluje cesko, a bome niti prijevod nije daleko.Ali, sviđamise. + Odiseju i Kralja Edipa.
Delirium
05-05-2010, 18:34
Oscar Wilde- The Picture of Dorian Gray
Prehebena knjiga, jako zanimljivo, ako nista bar nas uci kak bit hedonisti na kubik
Arbiter of Change
08-05-2010, 11:31
Kako me iritira što pun prozor fantasy knjiga nije preveden u nas.
Sad ću morati poharati uokolo da nađem za staru neke prevedene D&D knjige i ostali fantasy... fak.
Oscar Wilde- The Picture of Dorian Gray
Prehebena knjiga, jako zanimljivo, ako nista bar nas uci kak bit hedonisti na kubik
Pokuša sam tu knjigu pročitat dva puta i oba puta sam odustao! Neznam, nekako me nervira!
Carls Bukovski - South of no North
Death By Sexy
08-05-2010, 12:29
Pročitao Jordana, 4. nastavak The Wheel of Time serijala. Najbolji nastavak do sad.
Jebem ti kad nema u citavom gradu treci dio, a toliko mi se cita. FFFFFUUUUU-!
Duke of Earl
08-05-2010, 13:30
Pročitao WeSod Zamyatina, zbilja se vidi utjecaj koji je izvršio na Orwella, ima nebrojeno mnogo sličnih detalja. Ali sama radnja je zapravo dosta različita, WeSje optimističnija, s dozom ironije, dok je 1984. baš jako pesimistična i mračna distopija.
I pročital sam SteppenwolfSod Hessea, onih zadnjih 40-50 strana u magičnom kazalištu mi je raznijelo mozak.
mortician
08-05-2010, 16:18
onih zadnjih 40-50 strana u magičnom kazalištu mi je raznijelo mozak.
To e to :)
I ostala mu dijela imaju taj efekt na momente. Preporuka, posudi si DemianSod njega...
Inache chitam Mesiju Dine awwww<3
Devil Dog
08-05-2010, 16:19
The Platoon, odlicna knjiga
Carls Bukovski - South of no North
Procitao. Kakva genijalnost.
Delirium
11-05-2010, 19:19
treali bi sastavit neki popis must read booksa, da stignem vas sve pohvatat
Devil Dog
11-05-2010, 19:41
Film je 0 prema knjizi
http://www.tomandmaria.com/st197/images/asimov%20cover.jpg
Sgt. Bull
11-05-2010, 20:05
Jesi stigao do 'Reason' priče? Cogito ergo sum? :D
Devil Dog
11-05-2010, 20:17
Knjiga je prepuna filozofiranja, a to nam se sviđa :)
beba nema zvečku
14-05-2010, 13:54
Čitam 1984 i sviđa mi se.
Duke of Earl
14-05-2010, 14:15
Čitam 1984 i sviđa mi se.
Čekaj samo da vidiš kraj.
Ja sam na Brave New World, čitao jučer/danas do 3 ujutro, znači dobra je.
William Golding - Lord of the Flies
Slobodan Novak - Mirisi zlato i tamjan
Thomas Pynchon - The Crying of Lot 49
[center:53jqike4]Hrvatski ratnici kroz stoljeća 3 : Oružane snage Nezavisne Države Hrvatske i druge hrvatske postrojbe na osovinskoj strani 1941. - 1945.S:pray:
http://img683.imageshack.us/img683/326/aralicandh.jpg[/center:53jqike4]
Duke of Earl
18-05-2010, 18:28
Jesi ti jebeno bolestan ? Od kud ti ideja da će ti proć takav location i avatar. Molim ban za usera Über Tsar.
Devil Dog
18-05-2010, 18:31
Lol otkad je pročito ovu knjigu...
EDIT
Odlična knjiga, pogotovo poglavlja uroci i poltergeisti...
http://www.limundo.com/slika-Svijet-zagonetnih-sila-Arthur-C-Clarke-639716x640.jpg
Jesi ti jebeno bolestan ? Od kud ti ideja da će ti proć takav location i avatar. Molim ban za usera Über Tsar.
Pa šta ti smeta ?
Aj ako se nesmije promjenit ću. :-x
Duke of Earl
18-05-2010, 18:48
Pa šta ti smeta ?
Ti nisi imao povijest u školi ? Najbolje stavi Hitlera na avatar, a na location Auschwitz, pa razmišljaj zašto bi nekome moglo smetati.
Ma daj šuti. Prvi put te vidim i već me živciraš. Šta tebi to smeta ?
Imam povijest i jako me zanima.
Duke of Earl
18-05-2010, 19:00
Ma daj šuti. Prvi put te vidim i već me živciraš. Šta tebi to smeta ?
Imam povijest i jako me zanima.
Uz to što je na forumu zabranjeno, stvar je ZDRAVOG RAZUMASda nemožeš veličati zločince i masovne ubojice na svojim avatarima, koji su još uz to uvelike naškodili zemlji u kojoj živiš, a vidim da si veliki "patriot" pa bi to trebao znati.
Završio ovo.
http://jutarnjiklub.com/uploads/slike_proizvoda/700e3c33ad7f37172d73b5db5bbc59ee.jpg
Devil Dog
18-05-2010, 19:29
Meni se ta knjiga i nije baš svidjela, iako sam sve razumio malo previše informatičke kenjaže.
Meni se ta knjiga i nije baš svidjela, iako sam sve razumio malo previše informatičke kenjaže.
Baš zato mi se svidjela.
Mali princ, kako obožavam lektiru.
ponajbolja knjiga, ma remek djelo, jedna od rijetkih lektira koje sam procita :) (iako tada mi je bila sranje naravno)
ponajbolja knjiga, ma remek djelo, jedna od rijetkih lektira koje sam procita :) (iako tada mi je bila sranje naravno)
Zašto naravno?
Galeb Johnatan Livingstone, Starac i More i Kiklop su mi bile puno bolje lektire od Malog Princa, a i knjige kao takve... Ne kuzim kakve su to fore s malim princom kao odličnom knjigom, ja sam je pročito jedno 5 puta i nikad nije izazvala nikakve emocije u meni, Alkemičar s druge strane koji je relativno slična knjiga me toliko potresao da to nisu istine... Ili ako hoćete hrvatski ekvivalent malog princa uzmite si Bijelog Klauna, koji mi je i dalje bolja knjiga od malog princa...
Neznam, izgleda da mi taj mali princ nikad nije sjeo, a pročitao sam knjiga i knjiga i knjiga i knjiga i knjiga i knjiga i......
Delirium
19-05-2010, 19:30
Hedge Knight i Sworn Sword od George R.R. Martina
:pray: tak male knjige a tak mocne...jos sam da se ogrebem za Mystery Knight i super
Zašto naravno?
a ko je s 11 godina shvatio bit te knjige svaka mu cast, ja eto nisam, meni je to tada bila samo jos jedna glupa lektira koju sam procitao samo zato sto je knjiga kratka
Medolina
19-05-2010, 20:38
Ja trenutno čitam Viktoriju Faust i njeno djelo Anastazija.
Galeb Johnatan Livingstone, Starac i More i Kiklop su mi bile puno bolje lektire od Malog Princa, a i knjige kao takve... Ne kuzim kakve su to fore s malim princom kao odličnom knjigom, ja sam je pročito jedno 5 puta i nikad nije izazvala nikakve emocije u meni, Alkemičar s druge strane koji je relativno slična knjiga me toliko potresao da to nisu istine... Ili ako hoćete hrvatski ekvivalent malog princa uzmite si Bijelog Klauna, koji mi je i dalje bolja knjiga od malog princa...
Neznam, izgleda da mi taj mali princ nikad nije sjeo, a pročitao sam knjiga i knjiga i knjiga i knjiga i knjiga i knjiga i......
Alkemičar mi je bio super kad sam ga prvi puta čitao; sad mi je potpuno isprazan. S druge strane, Mali princ mi je nakon svakog čitanja sve divniji.
A i ne slažem se baš s tvrdnjom da su knjige slične.
Inače mi se sviđaju (većinom) knjige koje čitaš, a i stvarno puno čitaš. :)
a ko je s 11 godina shvatio bit te knjige svaka mu cast, ja eto nisam, meni je to tada bila samo jos jedna glupa lektira koju sam procitao samo zato sto je knjiga kratka
Pa nisam ni ja, ali sam svejedno mogao uživati u knjizi.
Yup, izgleda da je samo stvar u osobnim ukusima, meni više paše alkemičar i može u meni pobuditi ono što u tebi pobuđuje mali princ... Glavno da svatko ima svoj ventil :D
Medolina
23-05-2010, 14:36
Jeste čitali Vješticu iz Portobella? Malo je teža za pojmiti,al opet, svaku njegovu knjigu čitatelji pojedinačno dožive na svoj način... Valjda mi je zbog toga toliko poseban. Cijenim ga kao književnika.
otkrio sam stripove
i u zadnja 2-3 tjedna smazao transmetropolitan, the preacher i sad sam negdje na pola puta sandmana...
sretan sam
Medolina
28-05-2010, 20:18
Pročitala Eragona, pa sad čitam part 2: Prvorođeni... Podsjeća me na Gospodar prstenova..... A i prilično volim zmajeve...S:D
Sad čitam Voltaire-ove romane. Čovjek je legenda. Čudim se kak mi je trebalo 6 godina da nakon kaj sam pročitao Candide-a i raspravu o toleranciji nastavim dalje...
Joseph Heller - Kvaka 22
http://i2.tinypic.com/2ep5b21.jpg
Dosada me likes.
Lin Carter - Tolkien: A Look Behind the Lord of the Rings
Ja to čitam za faks, ali preporuka svakome koga zanima Tolkein ili LOTR. Odlična je knjiga.
Also, I'm making a note here: planiram preko ljeta pročitati sve Saganove knjige kojih se mogu dočepati.
There.
Also, I'm making a note here: planiram preko ljeta pročitati sve Saganove knjige kojih se mogu dočepati.
There.
Dobar odabir! :D
Preporučam "Svijet progonjen demonima", sjajna knjiga.
Kurt Vonnegut - Mehanički PijaninoS
Kad pročitam ovu onda cu procitat sve od Vonneguta, osim ako naši nešto nisu preveli, a ja neznam. Uglavnom tip mi je zakon, obavezna preporuka.
Kostolomac
07-06-2010, 15:00
Karl May - Winnetou
Fino dječje štivo, čitam svake večeri pomalo, da me uljuljka u san :)
Otprilike sam na polovici knjige.
cham3leon
07-06-2010, 15:57
Petar Biljanović - Poluvodički elektronički elementi.
Ja bih to smjestio negdje u znanstvenu fantastiku.
Kostolomac
07-06-2010, 16:02
Strašno zanimljivo štivo, jel? :rotfl:
cham3leon
07-06-2010, 16:45
Strašno zanimljivo štivo, jel? :rotfl:
Dašta. Pogotovo pogodno za neobavezno ljetno čitanje na plaži. (To bi trebalo probat jednom!)
Tebi možda i nije toliko gnjusna zbog toga što nemaš tako žestokog predavača kao mi.
Frank Herbert - Dina, idem napokon sve procitati kako spada
Bijeli klaun :rotfl:
To je zakon knjiga, jedna od rijetkih lektira koja mi se svidjela :)
..
Anyway, zadnje što sam pročitao... "Oranges are not the Only Fruit" od J. Winterson.
Očekivao sam ipak malo konkretnije lezbijske djelove, ali ispalo da nije baš takva :P
Jako dobra, iako pred kraj malo očigledno razvodnjena.
Ima neka knjiga iz 2007, zove se Tuneli, trilogija. Prvi dio pročitah, ostale ne mogu da nabavim.
Nego, čitam sve knjige Dana Browna kojih se mogu dočepati.
Pročitao Gospodara muhaSWilliama Goldinga.
Jedna od najboljih knjiga koje sam ikad pročitao.
TheGamer
14-06-2010, 11:23
Planiram si kupit legendarnu knjigu po legendarnoj igrici DIABLO :D
Delirium
14-06-2010, 12:54
nemoj, cito sam to, knjiga mi je losa...ima boljih stvari za kupit (Hint:stedi za diablo III)
Devil Dog
14-06-2010, 20:07
Neznam o kojoj knjizi pricas, al ja sam procito Legacy of blood i nije tako losa.
Dobro delirium veli, nisu te knjižice vrijedne tih para. Osim toga imaš ih u svakoj bolje opskrbljenoj gradskoj knjižnici...
BTW, danas pročitah Lemov solaris. Onak ok.
cham3leon
14-06-2010, 20:16
Jel valja šta Lindsayov serijal knjiga o Dexteru? Serija mi je naprosto preodlična, pa očekujem da je i knjiga tu negdje, ako ne i bolja.
TheGamer
14-06-2010, 20:38
nemoj, cito sam to, knjiga mi je losa...ima boljih stvari za kupit (Hint:stedi za diablo III)
cito sam prvih 100 str. pa mi je dosla lektira i moro sam vratit pa mislim nastavit il ponovo krenut citat
Death By Sexy
15-06-2010, 10:10
Pročitao već prije 5. knjigu The Wheel of Time serijala od Jordana.. Mnogo mi valja, al sad malo odmor od njega je sam čuo da su kasnije sve lošije. :(
Čitam Lamentations od Kena Scholesa, zasad stilski lijepo i zanimljivo štivo.. I hvala bogu ima 400-tinjak stranica, pa malo domor od 1k knjiga.
Slobodan Novak - Mirisi, zlato i tamjan
Kostolomac
20-06-2010, 17:24
Završio s Vinetuom. Jako dobra i opuštajuća knjiga, iako je i tužna i blago depresivna.
Što se isplati od Kierkegaarda pročitati?
Death By Sexy
20-06-2010, 19:46
Ja sam malo čitao Practice in Christianity... Nije loše, njegov vid kakvo bi kršćanstvo trebalo biti. Čak prihvaćam njegove argumente za božju opstojnost kao valjane i dobro postavljene, makar se ne slažem s njim.. Nisam ga dovoljno čitao, al to namjeravam dovršiti i ne čini se loše.
Kostolomac
20-06-2010, 20:38
Baš sam gledao, u Profilu jedino ta knjiga i ima. Hm, izgleda da ću morat obnovit članarinu u Gradskoj knjižnici.
The Great Duck
21-06-2010, 11:51
Sven Hassel - Razorite Pariz
Čitam sad paralelno atlas shrugged i zemljomorje...
accursed
22-06-2010, 23:11
čitam zločin i kaznu pošto iam maturu sljedeće godine, a potom moram i oca Goriota :D :killyou:
Thomas Pynchon - The Crying of Lot 49 [Dražba predmeta 49]
Sgt. Bull
23-06-2010, 17:27
U slobodno vrijeme pročitam po pričicu iz Siriusa. Predobra stvar, šteta što ga više nema :(
Ivan Mažuranić - Smrt Smail-age Čengića
Deadwalker
25-06-2010, 19:29
Ernest Hemingway - Zbogom oruzje
Patrick Curry - Defending Middle-Earth: Tolkien, Myth & Modernity
Dobra knjiga, ali ponekad malo previše forsira postmodernizam vs. modernizam (naravno, time pokušava objasniti popularnost knjige/a, ali zna biti malo zamorno).
sickpetey
29-06-2010, 13:11
Lazi Loka Lamore
sickpetey
29-06-2010, 13:16
Molim?
EDIT> Lies of Locke Lamora..knjiga na sprskom pa ono pise se kak se izgovara XD
Pitam postoji li prijevod, ja sam čitao u originalu. :)
sickpetey
29-06-2010, 16:14
Pa da postoji al neznam jel ima u hrvatskoj ja sam kupio knjigu slucajno u beogradu..ono bezveze ju uzeo iz mnostva knjiga lol XD zasad mi se svidja
Uz plazu procitao do kraja BeowulfaSte krenuo sam Without Remorse - Tom Clancy. Presao pola, odlicna knjiga!
J. R. R. Tolkien - Tree and Leaf
Sadrži esej On Fairy-Stories, koji u nekoj mjeri iznosi njegovu poetiku i ideje o književnosti, i kratku priču Leaf by Niggle, koja u velikoj mjeri pokazuje kako te ideje izgledaju u praksi.
Odlična stvar.
Sgt. Bull
02-07-2010, 12:02
Treba mi info, je li tko naručivao sa web shopa zagrebačke naklade? Ima par knjiga koje bih volio nabaviti dok budem u hrvatskoj pa mi je potreban info (koliko dođe poštarina i koliko traje dostava ~).
Marvin OCX
03-07-2010, 01:37
Uspavanka. Chuck Palahniuk
Pročitao Otok i Alkemičara, započeo Odvojena Stvarnost (Castaneda; previšesmisleno za moj ukusu); sad namjeravam Svijet po Garpu.
Death By Sexy
05-07-2010, 17:02
Pri kraju s Lamentationom... Kupio mi buraz FloodSStevena Baxtera i 6. nastavak The Wheel of Timea! JEEJ.
Sam sebi kupio The Horrors and Absurdities of ReligionSArthura Schopenhauera!
Joe Abercrombie - Best Served Cold
Nema više faksovske literature, woo!
Sam sebi kupio The Horrors and Absurdities of ReligionSArthura Schopenhauera!
Reci mi kada pročitaš kakav je.
John Irving - Svijet po Garpu
Bob Dylan
10-07-2010, 15:25
trenutno iluzija o bogu od richarda dawkinsa..predobra knjiga...procito prije toga hobbit takoder mi je jako dobro djelo i jedva cekam film..evo ako nekog zanima malo o knjigama : http://booknet-online.blogspot.com
Kostolomac
10-07-2010, 15:28
Moby Dick - Herman Melville. Ispravljam nepravdu što ga nisam dosad pročitao.
Medolina
11-07-2010, 20:34
Kupila sam Sidney- a Sheldon-a. Čitam sada trenutno Nebo se ruši, a pročitala sam prije nje Ispričaj mi svoje snove....Nisam se prije susrela s ovim piscem, a moram priznati da nisam čitala puno krimića...sviđa mi se zasad stil i mislim da ću kupiti sve... :D
sickpetey
11-07-2010, 22:14
Nakon tri dana zavrsavam sa Melkithom a onda se vracam na citanje The CHildren of Hurin i Lazi Lockea Lamore makar zelim poceti citati i The Legend of Sigurd & Gudrun :D ,nece mi biti dosadno ovo ljeto
cham3leon
14-07-2010, 19:00
Mesija Dine. Opet sam u elementu :D
Sonic_Moronic
14-07-2010, 19:05
Vidiš, moram provjeriti jesu li gadovi u knjižnici nabavili drugu polovicu originalnog serijala. Bilo je bolno stati nakon Chidren of Dune. :(
cham3leon
14-07-2010, 19:09
I kako to da onda kažeš da ne voliš znanstvenu fantastiku?
Sonic_Moronic
14-07-2010, 19:12
Kad sam to rekao?
cham3leon
14-07-2010, 20:05
Kad je počinjao Roleplay preferirao si fantasy setting jer si rekao da se u sf-u ne može tako opisivati i to.
Sonic_Moronic
14-07-2010, 20:08
JA ne mogu tako opisivati. Uopće sebe ne vidim u SF roleplayu, ne snalazim se.
Dune je kategorija za sebe. Za mene je to politički-vjersko-filozofsko djelo. :)
cham3leon
14-07-2010, 20:09
Apsolutno se slažem.
Također, apologies.
Sonic_Moronic
14-07-2010, 20:22
No harm done.
Pročitaj Ilij i Olimp od Dana Simmonsa, još jedan unikatan SF. Homer i Shakespeare u visokotehnološkom izdanju.
No harm done.
Pročitaj Ilij i Olimp od Dana Simmonsa, još jedan unikatan SF. Homer i Shakespeare u visokotehnološkom izdanju.
This.
I Hiperion serijal, mada moze nekima da bude dosadan i naporan.
Trenutno (ne)citam Ktulu price od Lavkrafta i Vukodav: Diamantske gore - Marija Semjonova.
pehlinac
21-07-2010, 14:10
Idem sutra na odmor u vukojebinu, pa sam se opskrbio sa malo literature.
1. The Judging Eye, Bakker
2. Digital Fortress, Brown
3. Historian, Kostova
Uzivat cu ko malo dijete :D
McPingvin_v2.0
21-07-2010, 19:01
Booyaa, konačno čitanje: Douglas Adams - The ultimate hitchhiker's guide (5 novela+ dodatna priča), na engleskom.
CoreDuoQuad
22-07-2010, 18:44
Trenutno citam Lovca na zmajeve - Khaled Hosseini
Knjiga je extra, necete se pokajati ako je uzmete u ruke. Govori o teskom zivotu u Kabulu, o odnosu gospodara i roba na tom podrucju. Takodjer, potresan kraj vas nece ostaviti ravnodusnim, suze ne izostaju ni kod najtvrdjih :)
Pozdrav
Booyaa, konačno čitanje: Douglas Adams - The ultimate hitchhiker's guide (5 novela+ dodatna priča), na engleskom.
jeli valja to?
o čemu je?
McPingvin_v2.0
22-07-2010, 19:07
O tome kako se lik jedno jutro probudi, općina mu želi uništiti kuću i u depri je zbog toga, ali onda mu njegov najbolji prijatelj otkrije da je vanzemaljac i da se ne brine jer će mu doći vanzemaljci i uništiti cijelu Zemlju.
Knjiga ne da valja, nego prevalja, došao sam do ~70. stranice, svako malo ima neka rečenica koja me natjera da puknem u smijeh, tipa obijanje Boga dokazivanjem da On postoji i posljedice toga (konkretno: čovjek je umro prelazeći zebru) :D
pa zašto je onda the ultimate hitchhiker's guide?
McPingvin_v2.0
22-07-2010, 19:25
... through the galaxy :D
Deadwalker
22-07-2010, 20:01
Ernest Hemingway - Kome zvono zvoni
Dinomite
22-07-2010, 23:01
J.R.R. Tolkien - Silmarillion
Marvin OCX
22-07-2010, 23:04
Gaj Endor 'KRALJ PARIZA'
ili...još jednostavnije Don Perignon...u Moulin Rougeu...sa tamagochijem u ruci, ubojitom olovkom i jako dobrim monitorom
Zato jer VIDImo zajedno...therefore, I am
Zato jer VIDImo zajedno...therefore, I am
Još jedan takav ispad i poslat ću te u kurac
Trenutno čitam Der Dom zu Mainz i naravno ne razumijem skoro ništa.
Honore de Balzac-Otac Goriot
Starca i more, po zilijunti put...
To je jedina lektira iz koje sam dobio 1 u školi.
Ajoj :cry: Uvijek mi je bilo žao kad netko dobije jedan, samo zato jer nije predao na vrijeme...
Ma ja sam predao samo kaj mi je knjiga bila dosadna i na kraju je i interpretacija loše prošla ili ti ga pisanje lektire.
Ajoj, pa onda samo nacrtaj... :bravo: Hrčkiću
Evo ukratko radnja te knjige:
Djeda lovi ribu.
Ko nije čitao nek ne gleda spoiler da mu ne pokvarim knjigu.
a kad ono toliko dugo ulovi...da mu se zapetlja brada i upadne u more...joj baš poput Balaševića, takve on pjesme piše :D
BigBongman
23-07-2010, 11:22
no offense Dania, ali knjiga je (meni) lame....mislim ono...nema bas cilj...
OT:citam po netu neke fallout knjige...
Najjača fora u cijeloj knjizi mi je kad lik megateatralno izjavi - MORAM POJESTI TUNJA!!! Kad sam bio klinac sam se odvalio, a i sad mi je smiješno.
sickpetey
23-07-2010, 22:33
Ta knjiga je bila zabavna kao 15 minutni proljev...a i malo tuzna,tolko zajebancije da na kraju dovuce ogrovni,epski...lesh
Pa to je najbolja metafora života ikad.
antonio96
24-07-2010, 19:11
ja čitan Harry Pottera,triba mi 2 miseca da poročitan 250 str. :) :) :)
McPingvin_v2.0
25-07-2010, 12:23
Nemoj to govoriti uokolo :P
sickpetey
25-07-2010, 13:33
2 mjeseca..pa sta si cito samo kad si iso na veliku nuzdu bogati XD..cemu harry potter pobogu
no offense Dania, ali knjiga je (meni) lame....mislim ono...nema bas cilj...
OT:citam po netu neke fallout knjige...
Ne uvrijedim se ja lako, ne brini
Ima cilj...ali ga skužiš kad shvatiš metaforu
Hmm...nisam čitala Fallout knjige, ipak je igra (trojka) dovoljno jaka...
Ja ne čitam trenutno ništa, ali pomišljam nabaviti Spawn strip...ili animirani...mislim da netko od frendova voli
Illusions: The Adventures of a Reluctant Messiah
Pametna knjiga.
Medolina
25-07-2010, 18:33
Mama mi je kupila za 10 kn knjigu Ante Gotovca: Vrag. Šokirala sam se, ali vrlo brzo sam došla k sebi i sada služi svrsi: dobra je za potpalu roštilja... Fuuuj....S:thumbs1:
mogla si paštetu za 10 kuna kupit... :(
Medolina
25-07-2010, 19:13
Nisam je ja kupila...moja stara nije normalna u zadnje vrijeme. pripisujem to menopauzi...S:D
sickpetey
25-07-2010, 19:57
Jos ce ti kupiti twilight XD
Medolina
25-07-2010, 19:58
:D Well, then I will have to kill her...
sickpetey
25-07-2010, 20:24
Malo sok terapije radi cuda..barem su meni to rekli *scratches his head*
Medolina
25-07-2010, 20:46
:thumbs2:
sickpetey
25-07-2010, 20:51
Sve je svjetlo O.O WEE..i jesi procitala knjigu il je vec u smecu...meni je jednom lik u Yorku podvalio od one Vishne trte mrte knjige..a poceo pricu "Do you like cheese cakes"..ono wtf O.o
Medolina
25-07-2010, 20:54
Ne, korice su odurne, a da ne spominjem da naklada iznosi 5 kn.....knjiga ne vrijedi jednu lipu, ali
za one koji vole čitati o swingerima, drogi i jebavanju na veliko.... samo neka izvole...meni je odvratno... po meni šund koji se nece prpodavati, već će se ljudi samo ismijavati iz toga.
sickpetey
25-07-2010, 20:58
Nece citati..zapanjila bi se sta sve majka rodi
Bob Dylan
29-07-2010, 21:44
John Grisham - ''Tvrtka'''
E, danas sam držao 4 Diablo knjige od Knaaka u rukama i nisam ih kupio :cry: Komad je 55 kuna, sada mi je full žao što nisam izlistao tih 220 kuna :cry:
Riječ je o Legacy of Blood i The Sin War trilogiji. Jel valja "The Sin War" trilogija?
Dinomite
02-08-2010, 13:58
Lovac na zmajeve
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/sr/thumb/2/27/Lovac_na_zmajeve_(Laguna).jpg/260px-Lovac_na_zmajeve_(Laguna).jpg
cham3leon
02-08-2010, 19:58
Na svakom koraku čujem za Terryja Pratchetta, pa odlučio pogledati šta se nudi. Uzeo sam Tamnu stranu Sunca. Malo prečudno za moj ukus, ali sve mi je bolja kako čitam.
E sad, koliko kužim, najviše se posvetio svom svijetu zvanom Discworld, pa me malo i to interesira, ali ne znam s čime da počnem kad je toliko knjiga napisao o tom svijetu. Ima li to nekakav prvi nastavak?
Na svakom koraku čujem za Terryja Pratchetta, pa odlučio pogledati šta se nudi. Uzeo sam Tamnu stranu Sunca. Malo prečudno za moj ukus, ali sve mi je bolja kako čitam.
E sad, koliko kužim, najviše se posvetio svom svijetu zvanom Discworld, pa me malo i to interesira, ali ne znam s čime da počnem kad je toliko knjiga napisao o tom svijetu. Ima li to nekakav prvi nastavak?
Da. Prvo color of magic, pa the light fantastic. Mislim da nakon te 2 knjige možeš nasumično jer radnja nije povezana (ispravite me ak griješim jer za ovo nisam siguran)
pehlinac
02-08-2010, 22:21
Također čuo puno o Pratchettu, uzeo jednu knjigu, mislim da se zvala Mort i nije mi se nesto svidjela pa sam odustao od čitanja. Možda sam jednostavno fulao sa izborom knjige, mozda bi mi neka druga bolje sjela, sjećam se da sam u knjižnici vidio kiselu boja čaranja ili tako nešto lol.
Enihau, sljedeća na redu za čitanje je Elric od Moorcocka.
Jel ima kakva web stranica za knjige kao što je npr. IMDB za filmove?
Nedavno sam posudio neke lektire u knjižnici: Pakao, Hamlet, Fedra i Cid. Ne daju mi se baš čitati :(
Ovako, može preporuka? Nešto tipa Eragon :D
I ima li ikakvog infa kada će izaći četvrta knjiga? Nisam ništa gledao po internetu pa me zanima.
Jel ima kakva web stranica za knjige kao što je npr. IMDB za filmove?
Probaj Goodreads (http://www.goodreads.com/)Sili Shelfari (http://www.shelfari.com/).
Niko Bellic
10-08-2010, 22:17
This. :pray:
http://www.knjiga.ba/images/products/carobnjak_zivot_nikole_tesle.jpg
McPingvin_v2.0
10-08-2010, 22:40
Antonie de Saint-Exupéry - Mali princ
Interceptor
10-08-2010, 23:44
Retardirana knjiga.
Dobro je jedino kad mali ide po planetama i trolla.
Sgt. Bull
10-08-2010, 23:46
Mali princ je jedna od onih knjiga koju čitaš svakih deset godina i svaki put kada je pročitaš nađeš neki novi smisao i značenje. Takve knjige su rijetke i najbolje.
Interceptor
10-08-2010, 23:48
Da,ali malo je gej knjiga.
Galeb Jonathan Livingstone je cool
antonio96
10-08-2010, 23:51
evo upravo poceja citat ovo: http://www.google.hr/imgres?imgurl=http ... x=65&ty=49 (http://www.google.hr/imgres?imgurl=http://i49.tinypic.com/33oje5i.jpg&imgrefurl=http://yuforum.net/naucna-i-strucna-literatura/uspon-i-pad-treceg-reicha-101593/&usg=__zeogG0aB0noNqOdylZ0Vnuq78nI=&h=750&w=500&sz=67&hl=hr&start=0&sig2=sBzd3iO2_2tPMUtTb_clHQ&tbnid=uvb4ylmmVRRPjM:&tbnh=138&tbnw=96&ei=BtdhTMnMNZXNjAfKz5HqDQ&prev=/images%3Fq%3DUSPON%2BI%2BPAD%2BTRECEG%2BREICHA%26u m%3D1%26hl%3Dhr%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:hr:official%26channel%3Ds%26 biw%3D1024%26bih%3D580%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=358&oei=BtdhTMnMNZXNjAfKz5HqDQ&esq=1&page=1&ndsp=18&ved=1t:429,r:6,s:0&tx=65&ty=49)
MindReader
10-08-2010, 23:53
Michio Kaku - Hiperprostor
http://www.planetopija.hr/data/knjige/images/hiperprostor.jpg
u knjizi se također spominje knjiga Roberat Heinleina, And he built a crooked house.. SF pričica o arhitektu koji je (slučajno) sagradio kuću u 4. dimenziji.. dost bolesno :D preporučujem svima koje zanima nešt takvo. da.
evo upravo poceja citat ovo: http://www.google.hr/imgres?imgurl=http ... x=65&ty=49 (http://www.google.hr/imgres?imgurl=http://i49.tinypic.com/33oje5i.jpg&imgrefurl=http://yuforum.net/naucna-i-strucna-literatura/uspon-i-pad-treceg-reicha-101593/&usg=__zeogG0aB0noNqOdylZ0Vnuq78nI=&h=750&w=500&sz=67&hl=hr&start=0&sig2=sBzd3iO2_2tPMUtTb_clHQ&tbnid=uvb4ylmmVRRPjM:&tbnh=138&tbnw=96&ei=BtdhTMnMNZXNjAfKz5HqDQ&prev=/images%3Fq%3DUSPON%2BI%2BPAD%2BTRECEG%2BREICHA%26u m%3D1%26hl%3Dhr%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:hr:official%26channel%3Ds%26 biw%3D1024%26bih%3D580%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=358&oei=BtdhTMnMNZXNjAfKz5HqDQ&esq=1&page=1&ndsp=18&ved=1t:429,r:6,s:0&tx=65&ty=49)
Zanimljivo, mozda budem potrazio to u biblioteci. Samo nisam bas siguran koliko je istorijski tacna knjiga jer je pisana tek 25 godina posle zavrsetka rata. Tada arhive jos nisu bile otvorene i sve je drzano u tajnosti radi propagande.
Inace Cthulhu Mythos mi ostalo nekoliko strana. Sad preko raspusta nista ne citam. :(
antonio96
11-08-2010, 09:29
Zanimljivo, mozda budem potrazio to u biblioteci. Samo nisam bas siguran koliko je istorijski tacna knjiga jer je pisana tek 25 godina posle zavrsetka rata. Tada arhive jos nisu bile otvorene i sve je drzano u tajnosti radi propagande.
Inace Cthulhu Mythos mi ostalo nekoliko strana. Sad preko raspusta nista ne citam. :(
izišla je još neka knjiga o hitleru (neznam ime),jedan lik je bija posudija u biblioteci i vec misec dana nije vratija :-x
McPingvin_v2.0
11-08-2010, 12:37
Mali princ je jedna od onih knjiga koju čitaš svakih deset godina i svaki put kada je pročitaš nađeš neki novi smisao i značenje. Takve knjige su rijetke i najbolje.
This :)
Interceptor
11-08-2010, 14:31
Ali Jonathan je više cool!
I jel ko zna gdje mogu nabaviti knjigu Tovea Janssona-Moomins? :)
Završio sam Life of Pi. Knjiga je jako neobična, dobro napisana, često bizarna, sa zanimljivijim i dosadnijim dijelovima. Glavna poanta knjige je spiritualnost, i krajnja poruka je jako dobro izvedena i iznesena, iako se ne slažem s njom...
Sad počinjem čitati LamentationSKena Scholesa.
MindReader
11-08-2010, 23:32
jel bi mi mogo neko preporučit neku popularno-znanstvenu knjigu, da iznosi činjenice (znači,da nije SF, il neka izmišljotina)? područje totalno nevažno, ali preferiram fiziku :P
hvala
Dinomite
11-08-2010, 23:35
http://www.knjiga.ba/images/products/andjeli_i_demoni_dk.jpg
Po ko zna koji put ...
Chupacabra
11-08-2010, 23:43
Po deseti put citam knjigu Dana Browna Izgubljeni Simbol, trecu knjigu o Robertu Langdonu.
Pokusavam se vec dulje vrijeme dokopati cijelog serijala Everworld (svesvijet) ali je knjiznica kupila samo prve tri knjige.
Must read, obavezno procitajte prvih nekliko knjiga iz everworld serijala. Prva se zove the search for senna (potraga za sennom).
McPingvin_v2.0
12-08-2010, 00:24
popularno-znanstvenu knjigu, da iznosi činjenice
Što misliš zašto se zove popularna znanost?
Zato jer ne iznosi činjenice :)
MindReader
12-08-2010, 00:53
ne, ili iznosi činjenice na ljudima razumljiv način? :roll:
[quote="Sgt. Bull":1b575wdh]Mali princ je jedna od onih knjiga koju čitaš svakih deset godina i svaki put kada je pročitaš nađeš neki novi smisao i značenje. Takve knjige su rijetke i najbolje.
This :)[/quote:1b575wdh]
Tako je. Propucao bi onoga tko je tu knjigu stavio za lektiru u osnovnoj školi.
jel bi mi mogo neko preporučit neku popularno-znanstvenu knjigu, da iznosi činjenice (znači,da nije SF, il neka izmišljotina)? područje totalno nevažno, ali preferiram fiziku :P
hvala
Si probao čitati Feynmana?
MindReader
12-08-2010, 00:59
hvala
Si probao čitati Feynmana?
nisam. spominje se i on u Hiperprostoru.. pa ću pogledat. hvala ;)
Za početak predlažem "Surely You're Joking, Mr. Feynman!" i "What Do You Care What Other People Think?", te zbirku "The Pleasure of Finding Things Out". GL HF!
Nego, da. Evo, sa se budala trenutno zabavljam sa tri različite knjige istovremeno. Zanimljiva posljedica: u zadnjih pet dana sam dva puta sanjao paralelno dva različita sna, i jednom tri.
Eh. Kako bi McKay rekao, Im not crazy, I just have another conciousness in my brain!
McPingvin_v2.0
12-08-2010, 01:27
ne, ili iznosi činjenice na ljudima razumljiv način? :roll:
Da, ne :)
Dok god Dan Brown, Zecharia Sitchin, David Icke i ostala ekipa spada u popularnu znanost "činjenice" nemaju što raditi u opisima tih knjiga, a ni žanra :)
Kostolomac
12-08-2010, 01:32
Hoćeš reći da nije činjenica da su svuda oko nas prikriveni gmazoliki koji se klanjaju Nimrodu? :shock:
Malo se bavim Rusima, trenutno Fjodor Mihajlovič Dostojevski: Braća Karamazovi.
Rusi ownaju :)
Čitam Пикник на обочине (Piknik na oboćine) i poprilično mi je zanimljivo,baš kao i ostatak tog materijala.
Zanimljiva posljedica: u zadnjih pet dana sam dva puta sanjao paralelno dva različita sna, i jednom tri.
Inception? :)
ont. Saul Kripke - Imenovanje i nužnost
Kad ste već spomenuli Ruse, sjetio sam se ovog; Roadside picnic.
Di se to može nabavit?
Sumnjam da imaš u Hrvatskoj jer nije prevedena,a količina knjiga na engleskom je mizerna,posebno jer je u pitanju novela,dosta je staro i ne toliko poznato jer su ipak Rusi.
E-book ili papir?
MindReader
15-08-2010, 23:08
Michael Crichton - Sfera
da nisam zaspo popodne pročito bih je danas. jučer počeo xD
Ma ima free za skinut na netu (Roadside picnic), u knjižarama većinom neke debilane tipa Twilight :twisted:
MindReader
21-08-2010, 02:05
H.G. Wells - Rat svjetova
Red DragonSThomasa Harrisa, prvi roman o zgloglasnom Hannibalu Lecteru.
Ma ima free za skinut na netu (Roadside picnic), u knjižarama većinom neke debilane tipa Twilight :twisted:
Dobro je,samo što je kraj takav kakav je.
A isto tko zna čime će to rezultirati,gledajući kako su ostale završile.(posebno gledajući spin offe)
Daniel G. Amen - Kako funkcionira mozak
E, a šta je ono s njegovim djetetom [Roaside Picnic]? Hoću reć, Monkey?!
BTW, čitao si neki spin off?
MindReader
25-08-2010, 23:07
pročitah Rat svjetova (previše mi je trebalo, nisam mogo uzet 2 sata u komadu tjedan dana za čitanje..)
i krećem sa Crichtonovim Plijenom. yay
treba prije faksa pročitat bar još 2 Crichtona..
E, a šta je ono s njegovim djetetom [Roaside Picnic]? Hoću reć, Monkey?!
BTW, čitao si neki spin off?
Mislim da se ona zove Maria,a Monkey je jer eto mutacije u krznenaš je.
On je htio da ona postane normalna,ali kada je došao do tamo,a Archine je pogino više nije znao šta.
Spin off sam mislio STALKER film i igre.
Raoul Duke
27-08-2010, 22:12
Stao na pola knjige Tess Geritsen - Segrt i nikako da procitam tu drugu polovicu :S
Lav Nikolajevič Tolstoj- Rat i Mir
Red DragonSThomasa Harrisa, prvi roman o zgloglasnom Hannibalu Lecteru.
Super je knjiga. Odlično napisana i prilično uznemiravajuća.
Počinjem s The Eye of the World, prvom knjigom serijala The Wheel of TimeSRoberta Jordana.
(I ponovno čitam neke scene iz The Name of the WindSPatricka Rothfussa. Nick mi je posuđen od imena junaka knjige.)
The Great Duck
03-09-2010, 12:44
R. Scott Bakker - Ratnik-Prorok
i ja se bacio na ruse. Posudih si 80-ak čehovljevih kratkih priča. Valjda bu vljalo.
Tad Williams - Otherland (na engleskom)... Genijalno!
Knjiga Pet Prstenova - Miyamoto Musashi
croat1gamer
13-09-2010, 22:03
Nitobe Inazō- Bushidō
Poceo tek nedavno, mnogo mi se svida.
Chupacabra
13-09-2010, 22:20
galeb jonathan livingston, za lektiru.
croat1gamer
19-09-2010, 23:21
Procitao Bushido.
Interesantno kako se, citajuci knjigu, otkriva ono sto je citaocu poznato (barem bi trebalo biti), ali i dalje se iz vec znanih stvari nauci nesta novo.
Takoder, kraj je vrlo dojmljiv gdje se usporeduje isti sa modernom, zapadnom kulturom, posebice jer uzput citam Ivo Andric "Na Drini cuprija", tako da ima dosta slicnosti. :)
edit:
Cisto da se razumijemo, knjigu sam procitao u 2 dana. Procrastination.
Junak našeg doba - Ljermontov :(
Junak našeg doba - Ljermontov :(
Super knjiga. Zadnje poglavlje je genijalno.
Dekameron.
I ja :D
Prejebena stvar, ali ne čitam sve nego samo par zadanih. Stalno se neko karači ili nekakve tvrde sisice pipaju :pray:
Dekameron.
Prejebena stvar, ali ne čitam sve nego samo par zadanih. Stalno se neko karači ili nekakve tvrde sisice pipaju :pray:
Hahaha da, legendarna je knjiga. Ne znam jesi li još došao do onog dijela sa časnim sestrama, ali ako nisi, strašno je :D.
Uglavnom, ja pročitao prva 3 dijela Junaka našega doba, knjiga je zakon, ne mogu vjerovati da je ovako dobro, pročitao i Crnog Mačka Edgara Allana Poa, super stvari, romantizam mi je čini se najdraže književno razdoblje za sada.
Planiram još pročitati Patnje Mladog Werthera i Razbojnike sigurno.
Arbiter of Change
24-09-2010, 10:02
Glavno da se nisam trznuo kad sam vidio Fallen: TormentSu Algoritmovom online shopu malo prije. :)
Što me podsjeća, mogao bi opet pročitati Planescape: Torment.
Kostolomac
24-09-2010, 11:57
Je li čitao tko The Book with No Name? Zvuči mi interesantno.
sickpetey
24-09-2010, 12:19
Dekameron.
Hahaha da, legendarna je knjiga. Ne znam jesi li još došao do onog dijela sa časnim sestrama, ali ako nisi, strašno je :D.
Uglavnom, ja pročitao prva 3 dijela Junaka našega doba, knjiga je zakon, ne mogu vjerovati da je ovako dobro, pročitao i Crnog Mačka Edgara Allana Poa, super stvari, romantizam mi je čini se najdraže književno razdoblje za sada.
Planiram još pročitati Patnje Mladog Werthera i Razbojnike sigurno.
Si procito "Vrabac" i onu sa popom koji gura u bacvu XD?
Chupacabra
25-09-2010, 22:14
James A. Owen- Here, there be Dragons
Knjiga prva kronike Imaginaria Geographia.
Fantasy knjiga, dosta dobra, kvaka je sto su glavni likovi J.R.R.Tolkien, C.S.Lewis, Charles Williams itd. Vrlo dobra knjiga.
Čitam Lovca u žitu, opet. :D
Interceptor
26-09-2010, 20:35
sprema se atentat...
Čitam Lovca u žitu, opet. :D
To mi je sljedeća lektira, jel bi mi mogao ukratko reć o čem se radi?
Interceptor
26-09-2010, 20:50
ne može ti se to u kratkom sadržaju opisat,nikako
[quote="Mr. Ante":22j5u348]Čitam Lovca u žitu, opet. :D
To mi je sljedeća lektira, jel bi mi mogao ukratko reć o čem se radi?[/quote:22j5u348]
Knjiga je prejebena, sve u svemu, pročitati ćeš je odjednom, vjeruj mi. :D
Imaš tog lika, Holdena, on ti sere cijelu knjigu, al dobar je, na kraju bude happy end. :D
[quote="hrčak":3lgo6c04][quote="Mr. Ante":3lgo6c04]Čitam Lovca u žitu, opet. :D
To mi je sljedeća lektira, jel bi mi mogao ukratko reć o čem se radi?[/quote:3lgo6c04]
Knjiga je prejebena, sve u svemu, pročitati ćeš je odjednom, vjeruj mi. :D
Imaš tog lika, Holdena, on ti sere cijelu knjigu, al dobar je, na kraju bude happy end. :D[/quote:3lgo6c04]
Meni paše,m jedva čeka. :D
Čitam:
http://www.gamepron.com/imagery/Mogworld-Cover.jpg
Naručio sam sa Amazona, danas došlo. Uranilo 2 tjedna, deset dana je trebalo od datuma shippinga do mene.
Posveta:
"To Blizzard Entertainment, for the three months of my life I will never get back."
Sgt. Bull
28-09-2010, 00:55
Tri drame A.P. Čehova - Galeb, Višnjik i Tri sestre. Pokušavam još nabaviti i Ujka Vanja.
sickpetey
28-09-2010, 10:53
Sad cu vjerojatno poceti citati stare povijesne,stari pomorac ciji je bio stan u kojem sam sad je za sobom ostavio cijelu knjiznicu povijesnih knjiga..sve na engleskom..my kind of man :D
Goethe - Patnje Mladog Werthera
Interceptor
28-09-2010, 16:50
Dekameron.
Nikad ni slutio da je ovako zakon.
Chupacabra
28-09-2010, 17:10
jos uvijek There be dragons, najs book.
Interceptor, najs avatar, mumijevi ftw!
Interceptor
28-09-2010, 17:14
bogati,pogodio avatar :thumbs2:
Dekameron.
Nikad ni slutio da je ovako zakon.
Zato nikad nemoj sudit knjige zato što ih je napisao, kao u ovom slučaju, neki stari talijanski papak iz 13.-14. stoljeća. :D
CoreDuoQuad
29-09-2010, 13:31
Zlocin i kazna, lektira, 500 strana :(
Ono talijanski papak, koji je još sa Francescom Petrarcom i Danteom Alighieriem započeo jedno od najvećih književno-umjetničkih razdbolja ikada :D
Lui é Giovanni Boccaccio.
Interceptor
29-09-2010, 15:54
Onaj Petrarca je još najjači, cili život piše pjesme za neku tamo Lauru što ju je vidio dvaput u životu(doslovno :o )
I onda u zadnjem sonetu piše kako mu je život prošao zaprozor. :(
Hehe pa da, platonska ljubav. Vidiš jedanput žensku i obožavaš je cijeli život, čak i nakon što umre :D
Onaj Petrarca je još najjači, cili život piše pjesme za neku tamo Lauru što ju je vidio dvaput u životu(doslovno :o )
Petrarca je zapravo bio faker, a ne nesretno zaljubljeni patnik kao što većina ljudi misli.
McPingvin_v2.0
30-09-2010, 12:41
On je bio stalker, a ne faker.
Interceptor
30-09-2010, 18:03
Petrarca je zapravo bio faker, a ne nesretno zaljubljeni patnik kao što većina ljudi misli.
Nije bio faker,već zaljubljeni patnik.
On the morning of November 22nd, a Friday, it became clear the gap between living and dying was closing. Realizing that Aldous [Huxley]Smight not survive the day, Laura [Huxley's wife]Ssent a telegram to his son, Matthew, urging him to come at once. At ten in the morning, an almost inaudible Aldous asked for paper and scribbled "If I go" and then some directions about his will. It was his first admission that he might die ...
Around noon he asked for a pad of paper and scribbled
LSD-try it
intermuscular
100mm
In a letter circulated to Aldous's friends, Laura Huxley described what followed: 'You know very well the uneasiness in the medical mind about this drug. But no 'authority', not even an army of authorities, could have stopped me then. I went into Aldous's room with the vial of LSD and prepared a syringe. The doctor asked me if I wanted him to give the shot- maybe because he saw that my hands were trembling. His asking me that made me conscious of my hands, and I said, 'No, I must do this.'
An hour later she gave Huxley a second 100mm. Then she began to talk, bending close to his ear, whispering, 'light and free you let go, darling; forward and up. You are going forward and up; you are going toward the light. Willingly and consciously you are going, willingly and consciously, and you are doing this beautifully — you are going toward the light — you are going toward a greater love ... You are going toward Maria's [Huxley's first wife, who had died many years earlier]Slove with my love. You are going toward a greater love than you have ever known. You are going toward the best, the greatest love, and it is easy, it is so easy, and you are doing it so beautifully.'
All struggle ceased. The breathing became slower and slower and slower until, 'like a piece of music just finishing so gently in sempre piu piano, dolcamente,' at twenty past five in the afternoon, Aldous Huxley died.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.