Pogledaj cijelu verziju : S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat
bezimeni
02-03-2010, 22:30
Tako možeš secirati priču iz bilo kojeg drugog fpsa ...imal bi i manje točaka .Nekada samo jednu...pucaj od početka do kraja.
Istina, ali ovdje baš nema nimalo čari. Igraš 20-30 sati igru da bi došao lik i raspametio čitavu vojsku jednom rečenicom :D Još si više razočaran kada ga usporediš sa SoCem i njegovom slojevitom pričom te različitim krajevima.
Odlični side questovi su ih spasili. U prva dva nastavka nisam htio ni prismrditi side questovima, zbog opće dosade i monotonije koje su vladale u njima, ovdje pak, svi side questovi koji uključuju radnju sa nekim drugim likom imaju skripte!, EJJ, skripte!
Ja sam se baš iznenadio kada si je onaj doktor prosuo glavu shvativši da njegova ovisnost o hemoglobinu odnosi živote!
bezimeni
02-03-2010, 22:39
Ma ja sam se samo nasmijao na to objašnjenje i krenuo dalje .Važnije mi je koliko imam dobar oklop i broj metaka u torbi od toga zašto su helikopteri popadali :D .Kaj me briga nek padaju .Daj ti meni da sam glavna faca u zoni od koje i cucki bježe i ja zadovoljan.
@Bara
Kak se ja sjećam da sam mu ja morao prosuti mozak? Valjda ima više varijanti, ovisno o razgovoru...
Nego, iznenaditi ćeš se kad čuješ da sam prešao SVE side questove u SoC-u :D Zanimalo me da li ih ima beskonačno, NEMA, presušio sam Sidoroviča i sve ostale pizdeke koji te šalju po dio monstera ili da ubiješ random stalkera xD Ali sam umro od monotonosti, ima ih puno previše i apsolutno su svi na istu foru. CoP ima stvarno savršene side questove naspram prethodnika.
@Bezimeni
Jel si ti otišao sa helićem ili si ostao u Zoni? Ja sam otišao, ne znam što se desi ako kažeš da želiš ostati, da li helići odu bez tebe ili...!?
Sviđa mi se i što su uradili sa pronalaženjem toolsa. Bilo je nekako prekomplicirano u Clear Skyu, mnoga unadograđenja nisi našao cijelu igru, dok ovdje obiđeš sve krugove na mapi, i sigurno ćeš naći, a osjećaj zadovoljstva je, hmm, nadasve opisiv.
A da ne pričam o osjećaju zadovoljstva kada sam shvatio da sam Calibration tools prvi koji sam skupio dao Nitru pa još nisam mogao sprintati u Exoskeletonu..., a zadnjeg savea ni na vidiku...
Usput ljudi
Ja sam ostao, i onda vas Guide Gary koji stoji u Laundromatu može odvesti iz zone zauvijek, a u Pripyat dođe ekipice koja je bila u Yanovu, te odaju počast drugovima koji su pali (ako su pali) dok ste išli onim prolazom u Pripyat, sve u svemu, fora
bezimeni
02-03-2010, 22:48
Odigrao igru dva puta .Prvo rusku verziju pa sad ovu domaću .I oba puta napravio isto .Otišao sa helikopterom :rotfl:
E da, baš se sjećam kada si nam ti nabijao na nos kako već igraš Call of Pripyat.
Jesi li ti bio onaj koji nam je slikavao screene iz misije sa uspavanim bloodsuckerima u podrumu one zgrade ili netko drugi?
bezimeni
02-03-2010, 22:51
Nisam ja ...netko me preduhitrio .Ali da sam vam nabijao na nos , jesam :D .
Mogu reći da je ruska verzija bolja od ove na engleski, pošto je na engleski VA katastrofa, atmosferičnije je igrat kada svi govore ruski... a ti imaš samo prijevod. :D
hehe, sjećam se ja dobro
Iako možda bi mi bilo i draže da sam odigrao na ruski :(, ajde mi sada iskreno reci, u kojoj je verziji žešća atmosfera
U engleskoj, kada se osjećaš kao dominantan nad onim Rusima koji ne znaju pričat engleski
ili u ruskoj verziji, kada se osjećaš kao stranac koji mora čitati podnaslove da bi razumio što ovi profići baljezgaju
evo nešto mi lagga, pa smo biće u isto vrijeme poslali post, ali opet, što ti kažeš bezimeni
bezimeni
02-03-2010, 22:54
Slažem se .Ruska verzija je zanimljivija pogotovo jer ti pol toga nije jasno pa ni ne skužiš priču :D .
Kao što rekoh, ruska verzija je bolja i atmosferičnija. :)
Odlučio sam da ću sljedeći put odigrati sve nastavke u "survival modu". Opet ću staviti na max težinu ali ovaj put ću pokušati igrati bez Load-a, osim ako krepam. Inače bi reloadao ako me pošteno izrešetaju, ovaj put bi više ovisio o medicini i popravcima opreme tako da dobijem još veću dozu realnosti. I čak razmišljam da nosim samo osnovno u inventaru. Recimo sačmaricu sa 24 shell-a (2 punjenja) i SMG sa 4-5 klipova te svega 5 zavoja i medicine. Brijem da bi to dosta otežalo igru i produbilo survival osjećaj. Samo ne znam da li želim igrati bez snipera kada je toliko prokleto dobar...
NEEEE! Sada ću morati "kupiti" rusku verziju :(
Majko mila, a probati ću se suzdržati do Uskrsa ajde...
bezimeni
02-03-2010, 22:58
Ja ne želim bez snajpera...uzmi mi nož , bombe i pištolj ali ne diraj mi optiku :killyou: . Kao što sam puno puta rekao...hebeš igru ak nema optički nišan :D .
Ako više budem igrao Call of Pripyat, a sigurno hoću, zakleo sam se da ne igram sa sniperom. Jednostavno previše olakšava stvari, igrao sam sa Assault Rifleom i Sačmarkom za mutante, potrošio sam ako se ne varam nešto više od 10 medkita na žive neprijateljske pojave jelte (ne računaju se anomalije).
Da sam igrao sa Tideom većinu igre, ili Itemom 62 kada sam ga dobio, mislim da mi nitko ne bi ni prismrdio. U SoC-u ili CS-u sa snajperom je igrati čisti gušt, jer poubijati bazu u kojoj su smješteni 50 vojnika neće biti tako efikasno sa assault rifleom koliko sa optikom.
Meni su zapravo Assault Rifles nadosadnija oružja u igri. Najviše volim pištolj i sačmaricu ali strašno malo igara ih dobro naprave, CoP je usavršio sačmaricu, a sniper je božanstven. A pištolji su mi jebeni u SIN, Left4Dead, Call of Juarez i u Crysisu :pray: Te igre obavezno igram što više s pištoljima i guštam kao malo dijete :D
SIN, Left4Dead, Call of Juarez i u Crysisu
Čitaš mi misli, a nego.
Igraš Left 4 Dead?? Kako ti je steam ime uopće, je li te imam u prijateljima? I je li aktivno igraš, jer ako nisi, nema svrhe dodavanja u prijatelje.
Ne igram ga. Igrao sam ga par puta samo u single playeru. Tek toliko da se malo ispušem u doba ispita. Ali pištolje sam koristio od početka do kraja koliko su odlični.
:(
Left 4 Dead 2 je genijalna igra. A dosta ekipa sa Pc Play foruma igra, stvarno dosta.
A nego, nije bolji od Call of Pripyata naravno (da nije offtopic).
Sam početak igre je retardiran sa onim hodanjem xy kilometara do prvog questa. Igra je FAIL i nije donijela ništa novo a značajno s obzirom na prvi dio.
A koliko su je samo dizali u nebesa.
Vi fanovi se pokrijte ušima jer nemate ni pravo glasa. Igra je smeće.
Znam da očajnički tražiš nešto što bi te barem malo zadovoljilo kao što nas uveseljava ova igra...hebiga nismo ti mi krivi što si vrhunac pucačina doživio sa gamepadom u ruci.Fino se ti primi COD MW 2 i jurišaj u snowboardu :fof: .
Od tvojih "ja sam old schoool" jer imam 30+ godina mi se fakat povraća i zračiš debilizmom zbog toga. U biti da ti si ipak ultra hard core gamer koji ima staža i on zna kaj valja. Ajd budi ti samo svoj recenzent i rađe šuti i drugim ljudima prepusti neka sami osuđuju što njima valja a što ne. I nauči se da neki ljudi nemaju ukus koji imaš ti.
A kaj se mene tice samo ti igraj stalker, jeftino smeće, ja idem dovršiti novi battlefield koji je samo jedan od novjih naslova koji owna stalker...a vidi govna ima i MP koji owna i COD.
ideš uspoređivat 2 igre koje se jednostavno nedaju usporedit. Nema tog BF-a i CoD-a koji zrači takvom atmosferom jednog stalkera, mada igra definitivno nije za svakoga.
ideš uspoređivat 2 igre koje se jednostavno nedaju usporedit. Nema tog BF-a i CoD-a koji zrači takvom atmosferom jednog stalkera, mada igra definitivno nije za svakoga.
Pa možda da se ne prijeti svojim debilnim ja sam oldschool spikama nebi ništa uspoređivao. Niti on može uspoređivati time da je stalker najbolji fps kad je jako daleko od toga.
A ovaj novi stalker je za mene čisto smeće, kod kojeg je promjenjen samo level dizajn i ništa drugo. Niti je promjenjena grafika niti zvuk niti išta sa tehničke strane. Već od prvog questa mi je pozlilo. A dobro svi znamo kolko su hajpali nastavak i koje su sve bedastoće pisali po trailerima.
Atmosferu nitko nije spominjao, no to je jedino kvalitetno što u biti samoj igri i vrijedi spomena.
Scientisti su mi dali zadatak da istrazim onaj bunker sjeverozapadno od baze na drugoj mapi sa advanced detectorom. Ja dođem tamo gore, otvorim veles detector ali nista se ne događa.. zna li itko kako to preći? Gledao sam na youtube-u kako prijeci, cim lik otvori detektor , otvori se neka anomalija i iz nje poispadaju 3 mrtva vojnika. U mom slucaju se ne dogodit nista, u čemu griješim?
Pa možda da se ne prijeti svojim debilnim ja sam oldschool spikama nebi ništa uspoređivao. Niti on može uspoređivati time da je stalker najbolji fps kad je jako daleko od toga.
A ovaj novi stalker je za mene čisto smeće, kod kojeg je promjenjen samo level dizajn i ništa drugo. Niti je promjenjena grafika niti zvuk niti išta sa tehničke strane. Već od prvog questa mi je pozlilo. A dobro svi znamo kolko su hajpali nastavak i koje su sve bedastoće pisali po trailerima.
Atmosferu nitko nije spominjao, no to je jedino kvalitetno što u biti samoj igri i vrijedi spomena.
Nema smisla prigovarati igri ako je nisi igrao, znaš?
bezimeni
03-03-2010, 12:06
Sam početak igre je retardiran sa onim hodanjem xy kilometara do prvog questa. Igra je FAIL i nije donijela ništa novo a značajno s obzirom na prvi dio.
A koliko su je samo dizali u nebesa.
Vi fanovi se pokrijte ušima jer nemate ni pravo glasa. Igra je smeće.
Znam da očajnički tražiš nešto što bi te barem malo zadovoljilo kao što nas uveseljava ova igra...hebiga nismo ti mi krivi što si vrhunac pucačina doživio sa gamepadom u ruci.Fino se ti primi COD MW 2 i jurišaj u snowboardu :fof: .
Od tvojih "ja sam old schoool" jer imam 30+ godina mi se fakat povraća i zračiš debilizmom zbog toga. U biti da ti si ipak ultra hard core gamer koji ima staža i on zna kaj valja. Ajd budi ti samo svoj recenzent i rađe šuti i drugim ljudima prepusti neka sami osuđuju što njima valja a što ne. I nauči se da neki ljudi nemaju ukus koji imaš ti.
A kaj se mene tice samo ti igraj stalker, jeftino smeće, ja idem dovršiti novi battlefield koji je samo jedan od novjih naslova koji owna stalker...a vidi govna ima i MP koji owna i COD.
Ja i jesam sam sebi recezent .I u pravu si ,ja jesam ultra hard core gamer sa stažom i znam što valja pa bi bilo dobro da slušaš moja bogojavljanja jer ukusi nisu nepromjenjivi. Danas ukus sutra neokus :D .
Što se povraćanja tiće vidio sam odmah da ti nije dobro .Možda da se prebaciš sa tih skupih igara na malo jeftinije ?
Scientisti su mi dali zadatak da istrazim onaj bunker sjeverozapadno od baze na drugoj mapi sa advanced detectorom. Ja dođem tamo gore, otvorim veles detector ali nista se ne događa.. zna li itko kako to preći? Gledao sam na youtube-u kako prijeci, cim lik otvori detektor , otvori se neka anomalija i iz nje poispadaju 3 mrtva vojnika. U mom slucaju se ne dogodit nista, u čemu griješim?
Vex trebaš imati Svarog napredni detector. Njega dobiješ tako da
uzmeš quest od Woea da nađeš 3 velesa za scientiste, nakon što mu daš, on će nešto iskemijat sa znanstvenicima i dati će ti Svarog, nije teško, jedan svarog imaš u Area Around Jupiteru gdje su oni zombiji (sjebano je neko ime) u bageru, eto male pomoći, sretno, dođi tamo sa Svarogom kada ga imaš, izvadi svarog, i gledaj šta se događa
Vex trebaš imati Svarog napredni detector. Njega dobiješ tako da
uzmeš quest od Woea da nađeš 3 velesa za scientiste, nakon što mu daš, on će nešto iskemijat sa znanstvenicima i dati će ti Svarog, nije teško, jedan svarog imaš u Area Around Jupiteru gdje su oni zombiji (sjebano je neko ime) u bageru, eto male pomoći, sretno, dođi tamo sa Svarogom kada ga imaš, izvadi svarog, i gledaj šta se događa
alternativno moš ga kupit od jednog od ona 2 znanstvenika nutra ak ti se neda čekat i istraživat, mada ih kasnije nađeš još 3-4 komada.
ScorpiuS
03-03-2010, 15:35
3-4 komada? Ja nisam naletio na nijednog Svaroga osim kod znanstvenika.
a vidi govna ima i MP koji owna i COD.
Ništa novo, to ima i Tetris.
Anycase, bacam se na Stalkera. Tako puno igara, a tako malo vremena. :(
ScorpiuS
03-03-2010, 16:37
Hmmmmmm... MP Tetris...
Hmmmmmmmmmm, vidim da se ovdje mnogima svidjela ova igra (kao i mojoj malenkosti). I vidim da ju svi tolko hvale da im sve igre nakon ove izgledaju bedasto, djetinjasto, nedostojno ovog naslova. Mora se priznati, uspoređujući sva tri naslova, igra ima priču, horor atmosferu, dobra oružja, artefakte...ma sve ono kaj je ovakvoj igri potrebno. Vidi se da su autori igre zbilja učili kroz svaki dio da bi iz svakog djela uzeli ono najbolje i sklopili to u jednu dobru igru. Ajde, u CoP priča je mogla biti i bolja al kaj je tu je, nemre baš sve biti savršeno. Ali, slažem se da su sidequestovi u ovom dijelu mnogo odlični, zbilja pridonose atmosferi i nisu samo oni "idi tam i ubij ovog" ili "idi tamo i donesi ono"...možda jesu malo al su dobro zapakirani.
E sad, možda je nekome već palo na pamet ali zamislite da naprave STALKER MMORPGFPS. kakva bi to tek uživancija mogla biti. Ogroman svijet Zone, brdo mutanata, brdo frakcija (Duty, Bandits, Monolith, Freedom...), brdo oružja, brdo artefakata, brdo questova i sidequestova, Zona koje se mijenja kod svakog blowouta. Hmmmmmmmmmmmmmm...ne čini se kao loša ideja. Možda bi to neko trebal predložiti developerima pa da nam skemijaju nekaj takvog.
Mislio je na Velese.
ScorpiuS
03-03-2010, 17:29
To je previše kompleksno za MMO.
EDIT: odnosi se na Torchov post
Ja prvi nebi igao MMO. Bojim se da bi igra izgubila atmosferu i da bi se svela na napucavanje poput CoD-a. Jedino što bi bilo dobro od MP-a je neki cooperative mod za single payer priču, tako da sa prijateljima istražuješ zonu. Ali i to bi teško funkcioniralno pošto su ljudi različiti pa ti nebi odgovarao tuđi tempo.
ScorpiuS
03-03-2010, 17:46
Osim toga u STALKERu si inače ti sam, a ovako naletiš na server sa xy ljudi i igra izgubi svoju čar.
Mislim da ne mora biti.
Ako imaju malo mozga u glavi, dala bi se zbilja OK stvar tu napraviti. Možda se sad čini kompleksno, al nismo mi developeri igara koji da bi napravili igru moraju zbilja ući u njenu dubinu da bi otkrili koje sve elemente igra može pružiti. Zato sam razvoj igre traje dugo, da se izvuku sve ideje. I onda se još te ideje ne stvae sve, ili se ne smisle odmah, već ih dodavaju kroz ovakve addone.
Sigurno da bi takva iga bila kompleksna al mislim da bi dobro izgledala. Borbe protiv drugih frakcija radi kontroliranja pozicija u Zoni, borba protiv hordi zombija koji dolaze iz centra Zone, otkrivanje mnogih misterija Zone, itd.
Vjerujem da tu ima mnogo materijala za napravit dobru igru, al kao kak sam napisal, da bi se zbilja otkrilo što ovakva igra može pružiti, trebalo bi se jako zadubiti u svaki aspekt ovog svijeta.
Osim toga u STALKERu si inače ti sam, a ovako naletiš na server sa xy ljudi i igra izgubi svoju čar.
OK, sam si da se dobije ta neka horor atmosfera. Mrak, nigdje nikog, a ti čuješ neko režanje oko sebe i ne znaš kaj bi. Uovim SP igrama svijet je napravljen dosta ograničeno, tj. mape su relativno male. MMO mapa može biti mnogo veća. Također, nitko nikome ne bi branio da ide po Zoni sam i radi kaj hoće. Dalo bi se tu unjeti mnogo opcija: pristupiti frakciji ili ne, biti dobar ili loš, tražiti artefakte ili ubijati svakog koga vidiš... Ima tu materijala. Mislim, ova ideja za ovakvu igru je meni samo pala na pamet razmišlajući o tome kak ljudi ovdje pišu da im nije dosta Zone i da bi htjeli još.
A ako nikaj drugo, mogel bi se napraviti dobar CO-OP, pa ožeži u nekoj malo skupini. Hehehhe...razvaljotka.
Ja bi volio da naprave S.T.A.L.K.E.R. 2
Zona je nepresušno vrelo fenomenalne priče, samo treba truda i volje da naprave bolju igru nego ikada. CS i CoP su odlični sa gameplay stajališta i imaju savršenu atmosferu, ali ja bi volio vidjeti pravi nastavak koji briljira u svim segmentima.
croat1gamer
03-03-2010, 18:05
COOP freeplay sa 4 igraca max.
Provjerena formula.
I jos kad izade LURK. :)
Da, izaci ce i za cop.
Ja bi volio da naprave S.T.A.L.K.E.R. 2
Zona je nepresušno vrelo fenomenalne priče, samo treba truda i volje da naprave bolju igru nego ikada. CS i CoP su odlični sa gameplay stajališta i imaju savršenu atmosferu, ali ja bi volio vidjeti pravi nastavak koji briljira u svim segmentima.
Zar ne čekamo to svi. Neka uzmu sve odlične dijelove iz ove tri igre i nadograde to na 10 potenciju i to bude savršenstvo. ;)
One game to rule all games.
Provjerena formula.
Da, izaci ce i za cop.
Da je coop moguć, davno bi izašao. Čitao sam negdje da AI npc-ova ne bi radio kako treba u coop-u tako da je taj projekt vjerojatno nemoguć.
Delirium
03-03-2010, 19:55
ja bi doslovno ubio za COOP
Provjerena formula.
Da, izaci ce i za cop.
Da je coop moguć, davno bi izašao. Čitao sam negdje da AI npc-ova ne bi radio kako treba u coop-u tako da je taj projekt vjerojatno nemoguć.
Mijenaj code igre! OCEMO COOP!
ajmo napisat gnjevno pismo u kojem trazimo coop (ozbiljno)
ScorpiuS
03-03-2010, 20:01
CooP je nepotreban, samo ću to reć
Dogodila mi se ista stvar kao i Bartucu.
Ja sam također instalirao Crysis + Warhead i držao ih na hard disku i mislio ih preć. Izašao Call of Pripyat, uhvatio se Call of Pripyata, evo danas tek vidim da Crysisi još stoje na hard disku :), meni se Crysisi nakon Call of Pripyata nisu zgadili, nego sam ih jednostavno zaboravio.
Mislio je na Velese.
nije
Ja sam jednog dobio od znanstvenika za quest normalno.
A jednog možeš kupiti, nema ih više.
A dobro mislim, vjerojatno ih ima po nekim zabačenim stashevima...
Ja sam taj quest riješio ali ga nisam dobio, nego 8000 para.
I dalje ne znam gdje da ga nabavim :P
EDIT, skužio sam, ne da mi ga quest giver izravno nego moram otici po njega kod drugog npc-a..
Tak mi treba kad ne čitam :|
Hehe, upravo tako.
Nego, baš mi danas došla bebica, Call of Pripyat u poštu, još ga samo trebam skupiti. Baš fino što sam se predbilježio, taman mi je pokrilo toškove poštarine, 199 kn košta u Crovortexa, narode navalite!
Kako mi je žao što naše budale ne nabavljaju Collectors Editione igara (uglavnom), STALKER-a bi se sigurno rasprodali u času. A ja bih sigurno bio jedan od sretnih kupaca.
MDrmEHbCSXk
To ja zovem realnost :D
To sam probao odmah nakon što sam ušao u igru, to jest, nakon što sam pobio jato ptica, hehe, i iznenadio sam se jako i to ugodno.
Istina, trebalo mi je otprilike 30 metaka da se napokon pogodim, zato što neki metci jednostavno ostanu u zraku, ali, znam, zakon :).
Odlučio sam da ću prilikom sljedećeg prelaska ukrasti starome 1GB rama tako da dođem do 4GB i OC-ati ću grafu sa 625/993 na cca 700/1100 8) Desperate times call for desperate measures :D
D.O.M.I.
06-03-2010, 15:05
evo počeo i ja s ovim nakon što sam dovršio Bioshock 2, zasad mi je igra preodlična prvih sat vremena :)
IGoR_2803
06-03-2010, 19:13
Odlučio sam da ću prilikom sljedećeg prelaska ukrasti starome 1GB rama tako da dođem do 4GB i OC-ati ću grafu sa 625/993 na cca 700/1100 8) Desperate times call for desperate measures :D
pa kaj je igra tolko gladna memorije or what? :shock:
ScorpiuS
06-03-2010, 19:15
evo počeo i ja s ovim nakon što sam dovršio Bioshock 2, zasad mi je igra preodlična prvih sat vremena :)
Prvi sat vremena? Heh, a STALKER je poznat po tome što je prvi sat vremena jako dosadan. Vidit će mo još kako ćeš reagirat kasnije.
IGoR_2803
06-03-2010, 19:50
Prvi sat vremena? Heh, a STALKER je poznat po tome što je prvi sat vremena jako dosadan. Vidit će mo još kako ćeš reagirat kasnije.
ne bih znao za ekspanzije ali meni je prvi stalker bio baš na početku odličan, kada još nemaš cijelo naoružanje, samo utoka i to je to... :)
Delirium
06-03-2010, 20:06
u potpunosti se slazem. nekako mi je zabavnije borit se da preživim u igri dok sam onak frišak i nenaviknut na zonu, al onda na kraju osjećaj kada znas da si expirienced stalker owna :roll:
D.O.M.I.
06-03-2010, 20:21
hehe, svaki stalker mi se dosad svidio odmah, i prelaženjem mi se taj dobar osjećaj samo još poboljšavao :)
pa kaj je igra tolko gladna memorije or what? :shock:
Ma nije, ali zna štucati na max detaljima pa pretpostavljam da je do memorije pošto je to tipično za igre otvorenog tipa. Na mojoj konfi iz siga sam prešao igru na max detaljima (no AA) bez problema. Znalo je zaštucati ali sve u svemu sam imao vrlo dobre performanse.
ScorpiuS
06-03-2010, 22:24
Nije ti do memorije. Ja imam 4 GB i meni "štuca" na svim detaljima, bez obzira jeli low ili high.
bezimeni
07-03-2010, 09:05
Nije ti do memorije.Stalkeri i meni znaju štucnuti na 4 gb rama.Do enđina je .Meni redovito štucne nakon svakih stotinjak prehodanih metara na otvorenim dijelovima.Pretpostavljam da nešto učita u tim intervalima sa harda .To štucanje je najkraće ( tek djelić sekunde) kada smanjim virtualnu memoriju na minimum minimuma.I tako mi je bilo sa sva tri dijela.Možda bi me spasila neka nabrijanija grafa ali nisam baš siguran s obzirom da se to događalo i na 3850 grafi i na 4850 sa istom igrom.Najviše to osjetim kada trčim.
I to mi je praktički jedina igra koja povremeno zakolje moj PC , barem za sada ( djelomično i GTA IV).I Crysis mi radi na high detaljima glatko ko bebina guza ( bez AA ) .Samo kaj sam ga obrisao na pola jer mi se više ne da igrati .
Dakako dakako, pa to je poznati problem STALKER-a to štucanje. I ja ga imam na high detaljima, sve ide glatko, počnem šprinatati do neke lokacije, prvih 10 sekundi zaštucati će 3-4 puta, onda će poslije biti sve u redu. Do učitavanja je područja sigurno.
ScorpiuS
07-03-2010, 09:38
Štucanje bi rješio SSD.
Da, sigurno. Na to ćemo doć brzo, ne brini se :).
ScorpiuS
07-03-2010, 09:43
Ironija je u tome što kad dođemo na to onda će se izmislit SSD2 koji je još brži, još veći, još bolji, ali što je najvažnije još skuplji.
hehe, upravo to, a pazi, kada budeš uzimao računalo za godinu dana (ako budeš), uzeti ćeš matičnu sa LGA 1336 sučeljem, i7 procesor sa nekim bijesnim taktom, paziti ćeš naravno i na USB 3.0 priključak :), SSD drive je zagarantiran, a vjerojatno i nova grafička kartica nVidie koju oni baš sada kuhaju baziranu na novim GPU-ima (ubij me sada zaboravio imena), te naravno, 4 gb DD3 rama.
Prebrzo ovo ide šta je je.
bezimeni
07-03-2010, 09:53
I ja razmišljam SSD-u .Ta nadogradnja se definitivno osjeti .
Ja sam razmišljao 2 minute, dok nisam otišao vidjeti cijenu :D Zajebi ti to, čekati ću da postane standard.
Koja igra :shock: ..... predobra, atmosferu nikad nisam vidio bolju...krećem sa prelaženjem SoC-a i CS-a...poslije ove igre stvarno svaka duga izgleda ubitačno dosadna :shock: :shock:
ScorpiuS
18-04-2010, 22:17
^^Hehe, ovo je standardna reakcija nakon igranja ove igre
Deadwalker
18-04-2010, 22:18
Koja igra :shock: ..... predobra, atmosferu nikad nisam vidio bolju...krećem sa prelaženjem SoC-a i CS-a...poslije ove igre stvarno svaka duga izgleda ubitačno dosadna :shock: :shock:
bezimeni bi bio ponosan :)
Heh, slažem se, ima isti efekt koji je ME2 imao na mene, nenormalno lako sam se uvukao u igrin svijet i predobar mi je, negdje sam možda napola i već planiram drugi put kako ću raditi :D
E imam jedno pitanje u vezi Vintara.Imam tri Vintara i jedan SA Avalanche, isti je kao Vintar.
Ima li ga još tko?
Ja sam ostao u zoni, sada ih sve ubijam sa upradgeovanim SEVA bodysuit, Eliminator, Vintar BC i g37.Imam 1500 metaka za g37 :rambo:
ScorpiuS
21-04-2010, 20:06
Dada, javi se kad dostigneš 3000 za kalaša, 900 za vintar i tko zna koliko za Vipera. :D
Nisam se susretao sa Avalancheom u Call of Pripyatu, ali znam da nema ničeg boljeg od apgrejdanom Vintara.
a toliko metaka ipak nemam
ali imam 2000 metaka za ac96/2, akm74 itd.
avalanche sam ja našao zajedno sa vintarom u jednoj od prvih misija u pripyatu gdje trebam naći neke ljude ali sam našao tri mrtvaca
imam i ja upradgeani vintar
Jedno pitanje u vezi upgradeova, dali se može uzeti bilo koji upgrade ako uzmeš suprotni, tj. uzeo sam za exosuit upgrade koji mu smanjuje težinu za 10 kg, osim toga mogao sam izabrati i upgrade za izdržljivost odijela, hoću li sada moći uzeti onaj za sprintanje koji se nastavlja na ovaj za izdržljivost ili moram uzeti ovaj poslije ovog težinskog.
Također, zna netko gdje bi se mogao naći onaj calibration kit?
Nisam te skužio, ali mislim da znam što te muči...
U jednoj koloni možeš izabrati samo jedan upgrade (od svake grupe), a u koloni desno (Level 3) NE moraš odabrati prvi upgrade do lijevoga već možeš ići cik cak.
PS: Calibration Tools ti je u Pripyatu. Jedan ti je u podrumu robne kuće, a drugi u staroj BWC zgradi...
Fak, znači zapeo sam sa hodom dok u Pripyat ne odem :(
Nema veze, niko mi ništa ne može :D
Staviš na sebe Seva Suit, to je najbolji armor dok ne nađeš calibration tools. Ali nema do kombinacije Exoskeletona i Spas12 sačmarice, kako to brutalno izgleda na ekranu :D
Ja sam od Nimblea uzeo exosuit i trenutno od oružja koristim onaj AK74 sa scopeom, onaj auto shotgun(našao sam ga u ranger stationu), onaj assault rifle što sliči na M16 i snajper sa one farme spaljene, tako da snajpam iz daljine a kada se približe rokam sačmaricom :D
Sačmu obavezno koristi protiv mutanata. CoP je jedna od rijetkih igara gdje je sačmarica savršena.
Kako da nađem oasis kad sam već u bunkerima i tamo prolazim kroz neke anomalije?
Svaki put me vrati na isto :cry:
Imaš redoslijed kako prolaziti kroz redove (u kojima je anomalija između stupova), ne sjećam se redoslijeda tako da ti ne mogu pomoći više od toga. Uglavnom, mislim da moraš 3 put proći (i fulati), da bi četvrti put otključao rutu...
evo riješio quest :D samo 7000 za taj oasis
baš su mi nešto gadni oni tipovi iz freedoma-ne puštaju bivše monolithe da uđu :-x ,a duty-evci su ih pustili pa sad koljem freedomce kad ih vidim van yanova :P
ScorpiuS
23-04-2010, 15:49
Kada sam ja igrao, Freedom je primio bivše Monolithe, trebalo ih je malo nagovorit, ali su ih primili.
Ja sam išao do Freedomaca, ali nisu htjeli primiti Monolithe pa sam otišao do Duty-a koji su ih primili.
Sada imam Duty-evce za prijatelje a Freedomci su mi neutralni. :wink:
A prije su mi Freedomci bili draži jer je bio neki Freedomac kojem sam riješio quest i dobio 12000 rubalja.
Ok, FFFFFFFFFFFFFFFFFFUUUUUUUUUUUUuu
Znali netko gdje se nalaze saveovi u COP folderu ili u kojem fileu mogu izvan igre vratiti settingse na normalu.Pošto mi vrag neda mira odlučim si dignuti settingse na high, i sve je bilo fino dok se igra nije srušila tijekom jednog loadinga, sada kad je god pokrenem odmah se sruši.
Ok reinstalirao sam ga i sad sve radi, sejvovi su tu, nego, koji kurac je Noahu, namjeravao sam ga recruitati za ekspediciju u Pripyat ali je bio izbor da ga pitam još jedan kompas, nakon toga poludi i napadne me, i odustao sam od Garya, prokleti meat chunk, jedan nađem i prodam ga, nakon toga mi treba za zadatak i nigdje ih nema :(
Al nema veze sada sam u Pripyatu i izgleda da će biti zanimljivo :D
ScorpiuS
26-04-2010, 15:32
Nisi ga smio pitati i za treći Compass :D
Al jbga kad ima samo to i bye XD
Al nema veze, nije nam ni trebao peti lik :D
Taman prešao igru, jebote premoćno, kraj je odličan, sve je odlično, jedina zamjerka je što su videi na kraju svi prekidani prije kraja, ali sve ostalo je super.Sad razmišljam dali da odigram i prijašnje, ako ništa onda radi priče.
bezimeni
30-04-2010, 12:41
Prvi dio ima barem 20X bolji kraj tj. krajeve.
ScorpiuS
30-04-2010, 12:56
Tragedija je što ja uoće nisam vidio kraj priče, jer sam odlučio ostat u zoni još nekoliko dana da svršim side misije, a onda se izbrisao igru :(
ja sam prvo otišao iz zone da vidim epilog koji govori o onome što se dogodilo poslije odlaska
i onda reloadao scenu prije odlaska i ostao da završim side misije, sve sam završio :wink:
Ali drukčiji završetak dobiješ ako (ne)uradiš neke misije, tako na primjer ako nađeš oba ona Cardanova frenda i doneseš njemu i Nitru sve alate na kraju igre Cardan ode u Yanov i tamo otvori radionicu, u njoj među ostalim rade na vozilu sposobnom za preživljavanje zone.Tako da je stvarno šteta ne uraditi sve misije, znam da sam odgađao glavni zadatak u Pripyatu dok nisam ovo ostalo odradio, morao sam se služiti internetom u nekim slučajevima(pogotovo ona zagonetka kod Oasisa).
e koji sam bug danas nasao u yanovu.
pazite ovo: izlazim ja iz yanova kad ono zombi ulazi u yanov, počne pucati po meni i slučajno pogodi neku dvojicu pa oni padnu mrtvi, drugi se ni ne osvrću, a on stalno puni i puca. Ubio sam ga kad je izašao :twisted: :twisted: :twisted:
Heh, rođaku mi se desilo nešto slično, u Yanov je ušao Controller, svi su ga ignorirali i svakoga je ignorirao osim njega, noćna mora
Ali drukčiji završetak dobiješ ako (ne)uradiš neke misije, tako na primjer ako nađeš oba ona Cardanova frenda i doneseš njemu i Nitru sve alate na kraju igre Cardan ode u Yanov i tamo otvori radionicu, u njoj među ostalim rade na vozilu sposobnom za preživljavanje zone.Tako da je stvarno šteta ne uraditi sve misije, znam da sam odgađao glavni zadatak u Pripyatu dok nisam ovo ostalo odradio, morao sam se služiti internetom u nekim slučajevima(pogotovo ona zagonetka kod Oasisa).
našao sam jednog cardonovog frienda i njegov pda, bio je mrtavtamo u rupi ispod one vatrene anomalije u zatonu
Zna netko gdje je drugi tip jer mi se ne da tražiti?
Drugi je kod oakpine anomalije, pogledaj okolo trebao bi vidjeti njegov PDA kako se sjaji u travi
Hvala :thumbs2:
e znate kada naručite tide od nimblea onda neki tip(snug) na vratima počne srati da je to njegova puška, uglavnom odjebao sm ga, pitao nimblea, kasnije i owla gdje je on.
Išao sam ga tražiti tamo kod one velike strukture blizu skadovska i ubio sam neke bandite
ugl kada sam se vratio u yanov skužio sam da mi je netko pokrao svu robu u boxu,
a imao sam sve najvrjednije stvari( exoskeleton, vintar, avalanche, bulldog...) kasnije sam našao tog gada snuga u substationu on mi je sve pokrao.
U ovoj igri su takve side misije najbolje side misije koje sam do sada vidio :pray:
Treba mi mala pomoć, ne mogu nać fine tools za Nitro-a.. Znam da je negdje kod jupitera ali sve sam pretražio i ništa, e sad ima tamo pored tog jupter kompleksa ona zgrada sa električnim anomalijama u potkrovlju ali nemogu se zavuć skroz zbog cijevi i nadam se da nije tamo :?. Moram reć da je ovo najbolji stalker do sada, nadam se da će sljedeći dio imat još više rpga u sebi, ovi achievementi su ok ali neki skill tree bi bio još bolji :D.
Moraš koristiti Shif+Ctrl za skroz nisko saginjanje, tako možeš proći ispod onih cijevi i na kraju naći Fine tools :D
Ne funkcionira, a u opcijama isto nema niš o tome, gledo sam već. Sad kod mene je ctrl inventorij, a shift detektor pa možda zbog toga :?. Usput još par pitanja kako riješit onaj probelm sa banditima i taocem na mirni način jer svaki put kad dođem do skladišta moji počnu pucat? i koji fajl treba promijenit da bi mogao nosit kolko oću stvari? (za drugi prelaz jel :)). Jedva čekam complite mod za ovo, nadam se da će ubacit i wish granter :D.
Kombinacija je držati tipku za hodanje i čučanje u isto vrijeme
Ej, ljudi.. Budući da S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat podržava DirectX 11, znači li to također da se može punkut' u 3D sa novijm nVidia Fermi grafičkama... Mislim, pretpostavljam da da... Ali, može li mi netko zasigurno potvrditi?
ScorpiuS
04-06-2010, 07:56
Mislim da nije ubačena podrška za 3D u STALKERu, ali treba vidit.
mislim da se može koristiti nvidia 3D u stalkeru sa static lightningom ali nisam siguran....
Jel neko igra multiplayer?
Mislim da nitko nije toliko zagrižen :)
posto sam se kasno ukljucio, ja se izvinjavam sto spamam, samo da pitam, je li ova igra na engleskom kao i dosadasnji i da li ima kakvih zakrpa?
Jeste, na engleskom je, ali VA baš i nije nešto, imaš par modova koji mijenjaju glasove na ruski tako da je puno bolje tada, naravno imaš prijevod ispod
IGoR_2803
01-10-2010, 12:22
čekaj malo, pa nije igra prvotno bila rađena sa ruskim VA, pa onda dodan engleski naknadno? kakvi modovi za ruski jezik su u pitanju?!
čekaj malo, pa nije igra prvotno bila rađena sa ruskim VA, pa onda dodan engleski naknadno? kakvi modovi za ruski jezik su u pitanju?!
Kako sam ja skonto, na engleskom je igra-instalacija i ostalo a glasovi na ruski, koji se moduju na engleski...valjda
Koliko me sjećanje služi, ENG verzija igre je po defoltu na ENG (VA i titl) ali u opcijama igre imaš odabir za RU jezik i ENG titl. Ili sam to pomiješao sa Metro 2033!? Nemojte me držati za riječ...
ENG verzija je sa engleskim jezikom i titlovima, a možeš nabaviti mod koji glasove vraća na ruski
IGoR_2803
01-10-2010, 16:22
znači ako želim slušati ruski u igri, moram skidati mod? pa zašto pobogu, ako je igra u alpha verziji bili na ruskome... LOL
dobro mozda ima tad izvornu atmosferu, al kako bilo igra je zakon. :bravo:
znači ako želim slušati ruski u igri, moram skidati mod? pa zašto pobogu, ako je igra u alpha verziji bili na ruskome... LOL
To nije bila alpha, nego ruska verzija igre (u rusiji je izašla prije nego na zapadu). Voice acting i titlovi su bili na ruskom. Tada su ljudi skidali mod za engleske titlove pa bi imali igru na ruskom s engleskim titlovima. Ako imaš verziju za englesko tržište, treba ti mod za ruski.
IGoR_2803
02-10-2010, 13:01
aha... ok onda, znači moram nabaviti rusku verziju igre ili pak skinuti mod za englesku verziju igre...
Izvinite ne mogu da nadjem topic od clear sky pa da ovdje pitam. Zapeo sam u mocvari kod one anomalije slicne vulkanu, gdje gore vatre. trebam uraditi ovo "Capture the plant used to extract anomalous substances from the bottom of the swamps", sve sam pobio, sad mi je naredjenje da cekam ispomoc, al nema nikog ziva, evo ganjam se dan sa ovim, i sta treba sad da uradim???
Pomagajte braco, smucilo mi se :cry:
http://guides.gamepressure.com/stalkerclearsky/
evo ti prohod pa nađi, predpostavljam da znas engleski.
E hvala legendo, skuzio sam, jest da je mallo glupo al et. Trebo sam pretresti cijelu bazu, malo je bilo bagovito, kad sam obiso svaki cosak, najdnom mi se pojavilo milion nekih novh taskova, ma to je udrobilo, al progulio sam, igram lagano garbage, u dzepu solidni 220000, mozda koji RU vise al je super :gitara:
Ova igra svaki put nanova iznenadi. Stavio sam spartan 11:11 mod, stvarno je beton, ima dosta oruzja.
E ljudi zapeo sam u lemansku, ne mogu da prdjem krz onaj bus, sve okolo one anomalije i sad treba proci kroz prozor od busa da bi zaobiso, al ne ide mi nikak. Sve sam pokusavo. Bar 2 sata se vrtim i pokusavam al nikako ne ide. Ima li neka caka il sta molim vas, mislim da je tu blizu i kraj pa da prijedjem na ovaj CoP. :cry:
Sreća što si naišao na veterana, samo Limansk je u STALKER Clear Sky a ne u Call of Pripyat, ali svejedno ću ti pomoći :).
(sry nisam vidio post iznad)
Uglavnom u čemu je stvar, kroz bus trebaš proći, ali da, zajebano je. I ja sam kad sam prvog puta igrao manevrirao okolo 10 minuta i nisam uspio, ali u čemu je stvar, tamo gdje trebaš proći (u busu naravno) trebaš se sagnuti pa se onda opet sagnuti (znaš ona shema ctrl pa x ili tako nešto, ono duplo saginjanje xD) i onda ćeš uspjet proći.
Molim!
Ma sve pokuso i to low crouch i nece pa nece :cry: ne znam stvarno, mozda je bug na ovom modu sto igram. Pokusavacu veceras, da malo odmorim zivce. sto se jednostavno ne popne nabuz i bok :roll:
Ako veceras uspijem, prelazim ga pa idem na CoP tako da vise ne spamam ovu temu.
Hvala @Bara@ na pomoci, valjda uspijem, ako ne, probacu cijelu fazu od pocetka.
haha predobro, ma moraš uspjet, kroz bus je jedini put, low crouchaj i manevriraj...
iako vjerujem da si to već uradio :(, nemam pojma, možda je do moda
Kupio sam na Steam-u S.T.A.L.K.E.R. bundle; uključuje SoC i CoP. Iako SoC već imam, praktički sam dobio samo CoP za 7,49 €, a ne za 10 € koja je Loyalty Promo cijena. U svakom slučaju sam odlično prošao... Cifra je smiješna sa obzirom na to kakvu sam IGRU dobio za nju. Prvi put igram CoP na svojoj mašini jer sam, sam sebi, još odavno rekao da nikakva piratija ne dolazi u obzir po pitanju S.T.A.L.K.E.R.-a, nikada nije, niti nikada neće... Only original!!1
Inače, SoC i CS sam prešao uzduž i poprijeko, tako da se ponosno smatram S.T.A.L.K.E.R. Master-om... 8) ... :D
Trenutno, u CoP-u, imam oko 2 sata gameplay-a, sviđaju mi se poboljšanja i dodatni elementi koji su poprilično nedostajali u prijašnjim dijelovima. Naravno, da se naći i podosta inovacija...
Igra na maksimalnim (doslovno maksimalnim sa DX11) na Full HD rezoluciji izgleda zapanjujuće... O atmosferi koju pružaju sjene i razni grafički detalji, te sam zvuk naravno, nema potrebe govoriti/pisati. To je nešto što smo svi, još odavno, apsorbirali.
Covjece al mene nece sa ovom igrom, uspio proci bus: sva podesavanja vrato na default i oda low crouch i par skokova iz cucnja i uso sam. Al dolazi sledeca zezancija a to su catacombe, ne mogu uci, ono prodje se onaj helic, njeg sam smlatio brzo pa kasnije ono cekanje moje klape 30-tak sekundi. Nakon toga oni mi kau da ce adrat onu gamad a da ja udjem kro onu rupu, dodjem do toga i pise mi move to other location "al crvenim slovim" i nakon toga CRASHHH, pokusavo par puta isti slucaj. Tako da traim mod a ovaj CoP da krenem u nove pohode. ao mi je so ovog ne mogu avrsi. Usrani buuuuug :kill:
Hahaha, znao sam da ćeš proći bus, ali ovo rušenje je očito posljedica neke više sile koja ne bi trebala biti spominjana na ovom forumu :)
Jel neko igra multiplayer?
igram ja multiplayer uz prosječne pingove od 100.
dosta je teško ako nemaš snajper :hangin:
ogromne mape-zaton,pripyat,rostok itd.
prilično loš skor dok ne predjes rank i otkljucas bolja oruzja poslije ih kupis prije meca i koljes 8)
Constantine
13-12-2010, 23:54
http://www.popsci.com/science/article/2 ... urism-2011 (http://www.popsci.com/science/article/2010-12/ukraine-plans-open-chernobyl-disaster-site-tourism-2011)
Jebeno,bas bi htio ic u narednih desetak godina.
cham3leon
13-12-2010, 23:55
STALKER - themed airsoft u Černobilu :pray:
Kako bi to jako rulalo :pray:
bezimeni
12-03-2011, 11:59
Call of Pripyat Complete (http://artistpavel.blogspot.com/2010/04/mod-call-of-pripyat-complete.html)
vcNylGYq-v4&feature=player_embedded
Reko idem malo probati i onda se uhvatim kako ga igram već 4 sata u komadu :rotfl: .Hebo ja sve ostale igre .Beštija treba minimum 4 gb rama ( DX11 na max detaljima ) .Meni su windowsi bacali grešku da povećam virtualnu memoriju koju sam fiksirao na 500 mb .Kada sam stavio na defoltne postavke nikakvih problema .
Lololo bar ne idem tamo za koji mjesec
Obavezno putopis i par stotina slikica
bezimeni
12-03-2011, 12:12
Neda mi se stavljati slikice , ovdje (http://www.flickr.com/photos/artistpavel/sets/72157623941526152/detail/)Sih ima tona .Definitivno izgleda ljepše uz česte promjene vremenskih prilika .Često kiši a zna biti i maglovitih jutra :D . Vidljivost u daljinu je sada na maximumu tak da se vidi sve do kraja mape .Texture su detaljnije itd.
Znači izašao je? Onda se bacam na četverti playthrough. :D
Lololo bar ne idem tamo za koji mjesec
Do report pls
I s kim/čim ideš točno?
Dakle, konfiguracija mi je:
Athlon II x3 450 @3.2 Ghz
HD 6770
4 gb rama
Koji da stavim renderer: full, enhanced, dx 10 enhanced ili dx 11 enhanced. Jer koji god stavim fps mi zna past ispod 30, plus sta mi cesto varira dok je pucnjava, a to zna bit frustrirajuce. Pretpostavljam da ima nesto u postavkama sta reze fps samo sta ne znan sta, pa ako moze ko priblizit to.
Dakle, konfiguracija mi je:
Athlon II x3 450 @3.2 Ghz
HD 6770
4 gb rama
Koji da stavim renderer: full, enhanced, dx 10 enhanced ili dx 11 enhanced. Jer koji god stavim fps mi zna past ispod 30, plus sta mi cesto varira dok je pucnjava, a to zna bit frustrirajuce. Pretpostavljam da ima nesto u postavkama sta reze fps samo sta ne znan sta, pa ako moze ko priblizit to.
Koja ti je rezolucija?Probaj staviti na full a smanjiti AA ako si povecao i AF...ako ti to ne upali smanji postavke za sjenu...ustvari kakve si uopce stavio postavke?
1680 sa 1050. Postavke san proba sve max, high, med i low. I svejedno zna zatrzat na momente, doslovno stane igra na 2 sekunde. Cita san nesto da je to normalno za stalkera, ali nisan to primjeciva u SOC
Probaj neku drugu verziju drivera, možda je do toga. Ne sjećam se da je normalno da ti igra stane na 2 sekunde :D.
1680 sa 1050. Postavke san proba sve max, high, med i low. I svejedno zna zatrzat na momente, doslovno stane igra na 2 sekunde. Cita san nesto da je to normalno za stalkera, ali nisan to primjeciva u SOC
Jesi instalirao zadnji patch i stavio zadnje drivere za graficku?
Jesam, oboje. A nista, malo cu se igrat onda jos s postavkama dok ne nadjen di steka
To štekanje se i meni pojavljivalo, ali doduše samo u prvom dijelu igre. U onim swampsima ili što već, nakon što sam to prošao sve je normalno radilo.
Marvin OCX
27-12-2011, 11:05
Jap,na samom pocetku je i meni pravilo problem. Al sam smanjio neku od onih "nebitnih" vizuelnih postavki i onda je bilo ok.
Evo sad je bolje malo, dx9 enhanced, high detalji, sjene i neki domet svjetla na low. Tek sad kuzim da igra i nije macji kasalj za vrtit ugodno. Cisto me strah sta bi sa CS bilo :D .
Marvin OCX
27-12-2011, 11:42
Ne znam kakva ti je konfa al meni je davalo oko 30 frejmova kad je sve na max,i samo jednu od postavki kad iskljucim,tj smanjim, igra je letila. Ne znam tacno sta sam cackao. Pa eto uzmi i ti malo experimentisi jer bilo bi steta da jos dosta stavki moras smnajiti ako je problem u samo jednoj. A CS ima manje vise istu grafiku i texture ko i COP,ali svjetla i sjene su fenomenalne,probijanje svjetlosnih snopova kroz drvece ili visoku travu. Zbog toga je jako zahtjevan,i naravno losa optimizacija.
Imas mi konfu na prosloj stranici :wink:
Di mogu nac scopeove? I opcenito neke toolse sta trebaju ovim da mi nadograde pusku? Jel to slucajno trebam nabasat ili kako?
BigBongman
27-12-2011, 21:38
Ovak. Znam do ova igra poprilično scary, a ja sam ogromna pička kad dođe do horror igara. Al ovo želim odigrati.
Uglavnom. Da li ima veze kako prelazim? Shadow of Chernobyl, Clear Sky il Call of Pripyat. Koji je najbolji? Koji je "redosljed" priče?
Ovak. Znam do ova igra poprilično scary, a ja sam ogromna pička kad dođe do horror igara. Al ovo želim odigrati.
Uglavnom. Da li ima veze kako prelazim? Shadow of Chernobyl, Clear Sky il Call of Pripyat. Koji je najbolji? Koji je "redosljed" priče?
Redoslijed price: Clear Sky - Shadow of Chernobyl - Call of Pripyat
BigBongman
27-12-2011, 21:41
A kvaliteta same igre?
Systematic Reverse
28-12-2011, 15:35
nije to bas horor igra, ali ima bolesnu atmosferu da.
Marvin OCX
28-12-2011, 15:48
Ne bi rekao bolesnu atmosferu,nema nista bolesno u zvuku vjetra ili zavijanju pasa u daljini ali svi ti elementi bude zestoku nelagodu i osjecaj nesigurnosti i straha,ali opet dozivljaj necega je subjektivan.
Di mogu nac scopeove? I opcenito neke toolse sta trebaju ovim da mi nadograde pusku? Jel to slucajno trebam nabasat ili kako?
Radi sve ali apsolutno sve side misije,zaviri u svaki cosak i razgovaraj i sa pseudopsima ako treba :D Najcesce ces saznat onako generalnu lokaciju nekog alata od nekog stalkera kroz razgovor. Neki nece imat pojma i pocet ce te zezat sto trazis alat u pola noci u vukojebini dok ce ti drugi rec da vjerovatno ima tu i tu. I samo odes tamo i sve prerovis. Problem je sto to zna biti cijela fabrika,pa polako. :D
Mali osvrt. Za sad mi se svidja otprilike kao i SOC, ali zbog drugih razloga. Za klasu mi je opustenija od jedinice. Manje one strasne atmosfere, a vise nekako, obavljanja zabavnih zadacica uz koji prepad tu i tamo. Vecinom rjesavam side questove za sad jer su jebeno zanimljivi i stvarno te vode na svakakve lokacije. Oruzja jednostavno obozavam upgradeat pa san svako govno za sad modificira sa po par stvari makar ih kasnije zaminija sa 10 puta boljim puskama. Ljudi su mi dosta realniji sada i imaju vise zivota. U jedinici ih uopce nisan dozivljava dok mi ovde svako misto pari zivo, kao da stvarno rade nesto ti stalkeri osin da hodaju okolo i cekaju da budu ubijeni. Koliko god animacije likova bile grozne (skoro i nepostojece) dok razgovaraju sa mnom, svaka prica za sad mi je bila zanimljiva sta su imali rec. Bilo da in je prijatelj nesta u lovu na bloodsuckere, ili da su ga banditi oteli i traze otkupninu ili da in je jednostavno samima lino nesto napravit, skroz mi realno to sve pari i odlicno pridonosi atmosferi. Radijacijske emisije, psy oluje i kemijske oluje su takodjer lijep dodatak, i onaj dio da oni koju ne nadju skloniste postanu zombiji, a ne umru mi se svidja. Ogroman loot nakon svakog puta :D. Sa artefaktima i anomalijama nisam jos bas skroz na ti pa ih necu komentirat, ali mi je baza sta ih je sada malo teze ipak skupit. Spavanje mi je takodjer savrseno sta su uveli, jer se ne usudim jos po onako jebeno mrkloj mracini provirit iz sklonista :D. Sto vise reci, kome? Sutra ujutro nastavljam sa ovim blagom od igre i moga bi malo i do kojeg helikoptera skoknit nisan odavno.
Marvin OCX
29-12-2011, 06:48
Mali osvrt. Za sad mi se svidja otprilike kao i SOC, ali zbog drugih razloga. Za klasu mi je opustenija od jedinice. Manje one strasne atmosfere, a vise nekako, obavljanja zabavnih zadacica uz koji prepad tu i tamo. Vecinom rjesavam side questove za sad jer su jebeno zanimljivi i stvarno te vode na svakakve lokacije. Oruzja jednostavno obozavam upgradeat pa san svako govno za sad modificira sa po par stvari makar ih kasnije zaminija sa 10 puta boljim puskama. Ljudi su mi dosta realniji sada i imaju vise zivota. U jedinici ih uopce nisan dozivljava dok mi ovde svako misto pari zivo, kao da stvarno rade nesto ti stalkeri osin da hodaju okolo i cekaju da budu ubijeni. Koliko god animacije likova bile grozne (skoro i nepostojece) dok razgovaraju sa mnom, svaka prica za sad mi je bila zanimljiva sta su imali rec. Bilo da in je prijatelj nesta u lovu na bloodsuckere, ili da su ga banditi oteli i traze otkupninu ili da in je jednostavno samima lino nesto napravit, skroz mi realno to sve pari i odlicno pridonosi atmosferi. Radijacijske emisije, psy oluje i kemijske oluje su takodjer lijep dodatak, i onaj dio da oni koju ne nadju skloniste postanu zombiji, a ne umru mi se svidja. Ogroman loot nakon svakog puta :D. Sa artefaktima i anomalijama nisam jos bas skroz na ti pa ih necu komentirat, ali mi je baza sta ih je sada malo teze ipak skupit. Spavanje mi je takodjer savrseno sta su uveli,Sjer se ne usudim jos po onako jebeno mrkloj mracini provirit iz sklonista :D. Sto vise reci, kome? Sutra ujutro nastavljam sa ovim blagom od igre i moga bi malo i do kojeg helikoptera skoknit nisan odavno.
Daj bolan upgrade napravi za odijeo sa night vision-om pa izadji van kad je kisa i kad grmi,dozivi dozivljaj :) Za artefakte samo potrazi bolji detektor i plivat ces u njima.
Stavija sam jos, znaci budem uskoro :)
moze mi netko objasnit kako relativno lako skupit neke pare i gdje nabavit alate za upgradeove?
Pare bilo kojim sidequestovima, vjeruj mi da nisu dosadni, a na alate san ja do sad slucajno nabasava
Marvin OCX
29-12-2011, 23:48
Pare su u artefaktima,a odokativne lokacije alata saznas u dijalozima sa bilo kime kome je do price :D
Ubija chimeru jedva. Najnapetija borba ikad!
BigBongman
30-12-2011, 00:12
Usro se ko grlica u kad mi u nekoj zgradi izletilo ono mutirano smeće. Fuck this.
Usro se ko grlica u kad mi u nekoj zgradi izletilo ono mutirano smeće. Fuck this.
:rotfl:
Marvin OCX
30-12-2011, 00:22
:D
Upravo san skenira jos jedan helic u nekoj zgradi i kad san izasa skuzija san da je 22:30 i da je mracina. Kako je brutalnije vani po noci to je strasno :pray: Svako 20 metara me neka bestija skuzi ili napadne i uglavnom pucam samo kad mi nestane energije za sprintat. Odlicno nesto!
osvetnik_sch3l3
30-12-2011, 09:56
jeste i vi nakon questa gdje birate naklonost izmedju bandita i stalkera otisli spavati ? :twisted:
cham3leon
30-12-2011, 10:09
Imamo isto igraće iskustvo što se Stalkera tiče. Meni bi puno značilo kad bi samo jedna sačma u glavu mogla ubiti prosječnu mutiranu beštiju.
osvetnik_sch3l3
30-12-2011, 10:17
Imamo isto igraće iskustvo što se Stalkera tiče. Meni bi puno značilo kad bi samo jedna sačma u glavu mogla ubiti prosječnu mutiranu beštiju.
lakse disem sa mutantima nakon skupljenog eliminatora
Neven <R>
30-12-2011, 11:45
krivi topic, jesam posenilio ili šta?
Ovo me jos i u prvom stalkeru zanimalo, sta su one brojke u onom krugu sta se povecaju svaki put kad cujen neki klik kao. To mi nikako nije jasno!? I da, naletija sam na nesto bizarno.
Kad san biza u skloniste od psy oluje u Yanovu sakrija san se u ventilation complex (tamo di san vecer prije chimeru ubija) i otisa san negdi ispod zemlje. I sad, nakon nesto malo lutanja san zavrsija u nekoj maglovitoj prostoriji di mi se sa desne strane nalazilo neko cudno svjetlucavo/elektricno/bezazleno polje koje mi se cini nije nista radilo. I sad, primjetija san da svaki put kad bi otisa u sljedeca vrata bi se samo ponovno nasa u istom hodniku koji je vodija u tu istu maglovitu sobu i tako u nedogled. Nesto kao onaj nivo pretkraj POP:Sands of Time sa onon fontanom i pustim vratima ako se ko sica :D Ali skuzija san gledajuci u mapu da bi me na njoj svaki put priblizavajuci se nekoj okrugloj ustanovi teleportiralo nazad u taj hodnik. Znan da je uzasno opisano ali me to bas zanimalo i cak san udrija poseban save tu u slucaju da ispadne da san previdija nesto
Marvin OCX
30-12-2011, 13:52
Oasis.
To je i meni palo na pamet, samo san mislija da je to u Pripyatu ili tako nesto. A i nisan dobija nikakav sidequest update, tipa da se javim nekom u vezi Oasisa, da sam ga pronasa ili nesto.
To je najkulji dio igre, riješi tu zagonetku sa teleporterima, nije teško.
Marvin OCX
30-12-2011, 15:49
To je i meni palo na pamet, samo san mislija da je to u Pripyatu ili tako nesto. A i nisan dobija nikakav sidequest update, tipa da se javim nekom u vezi Oasisa, da sam ga pronasa ili nesto.
Ni ja nisam znao isprva sta sam pronasao. A ne moras nikome javljati da si ga nasao i to,nego ono ako ti probudi znatizelju ti ces nastaviti da istrazujes je li u pitanju mit,prica koju stalkeri pricaju dok piju kraj vatre,uz votku naravno :D
E Falus jebem ja tebe,sad sam se opet nalozi na stalkere da krenem sve ispocetka :D . A malo mi bezze igrati to sve ponovo bez tih silnih modova jer mi niti jedan mod nije radio :(
Ne znam kako to, meni su i Complete i Oblivion Lost radili ko macja guza. Probaj barem Atmosfear 3 stavit na COP, daje nekoliko dodatnih tipova vremena i izgleda realnije dosta. Magla je :pray: Ne vidim prst pred nosom i samo skuzim kako mi se gore puni ona zelena crtica i vidim da san uletija u leglo pseudodogsa i svinja :D
@ Bartuc
Loadat cu taj save pa cu probat bas me zanima sta je to.
Ne znam kako to, meni su i Complete i Oblivion Lost radili ko macja guza. Probaj barem Atmosfear 3 stavit na COP, daje nekoliko dodatnih tipova vremena i izgleda realnije dosta. Magla je :pray: Ne vidim prst pred nosom i samo skuzim kako mi se gore puni ona zelena crtica i vidim da san uletija u leglo pseudodogsa i svinja :D
@ Bartuc
Loadat cu taj save pa cu probat bas me zanima sta je to.
Kako se taj Atmosfear 3 mod instalira na steam-u,posto imam steam verziju Stalkera?
Nemam pojma, imam verziju iz Algoritma. Dobije se installer sa modom i samo ga pokrenes.
Misery mod (http://www.moddb.com/mods/stalker-misery)
Datum izlaska se ocekuje 13.1. Taman da predjem vanilla verziju i bacam se na ovo
Misery mod (http://www.moddb.com/mods/stalker-misery)
Datum izlaska se ocekuje 13.1. Taman da predjem vanilla verziju i bacam se na ovo
Odlicno izgleda i jedva cekam da isprobam taj mod :D
Marvin OCX
03-01-2012, 16:54
DIFFICULTY MODIFICATION
Stronger and deadlier anomaly's.
Very little food and good drinks found in The Zone making them more valuable.
Zombified stalkers are mindless wanderers that attack everything and are killed effectively only with headshots.
Fewer weapons to be found in The Zone.
Low weapon and ammo ressources. No more "killing zombies to easily find loads of weapons and ammo".
No gifts in your stash after the quest's "friend of stalkers" & "monsterhunter"
Changes to actor health system, item effects, economy and damage system for very high difficulty
There are no difficulty settings to choose from with this mod. There will be MISERY only and the mod will form a huge challenge for rookie Stalkers.
Minimap shows no enemies or dead bodies, only traders and your cooperatives
Universal silencer has been removed: You will need the correct sound suppressor variant for your weapon caliber
No warnings, task messages or safezone indications on pda during emmisions (only sirens)
Seek a more natural day/night rhythm without drugs if you want to avoid a blurred vision caused by headache or the need for recreation and rest.
Food don't restore your health.
Ljepota. :cry: Ovo je hard core zona,samo, ni ovaj mod mi nece raditi,nisam ja te srece :cry:
Systematic Reverse
03-01-2012, 17:13
bas sick mod.
Marvin OCX
03-01-2012, 17:30
300-500 sati bi ti trebalo da je predjes :D Bas za mazohiste poput mene. Valjda bude radilo :(
Ma hoce, ipak na petak 13. izlazi :D Svidja mi se sta ce smanjit nosivost i sta ce puske koje skupis sa leseva bit prazne. Nadam se da je ova misery tezina jos teza od mastera. I ne znam koliko ste citali readme, ali imat cemo 3 "klase" na raspolaganju na pocetku igre, svaka sa prednostima i manama naravno.
EDIT: Ovo mi je odlicno: "The screen does not zoom in when you are aiming with iron sights"
Di se mogu u Yanvou ili Zatonu nac calibration tools? Ili cu ih tek u Pripyatu dobit?
Systematic Reverse
04-01-2012, 17:40
malo me smaraju ovi fractions warovi u COP-u - -
Marvin OCX
04-01-2012, 23:54
Di se mogu u Yanvou ili Zatonu nac calibration tools? Ili cu ih tek u Pripyatu dobit?
Tek u Prypiatu.
malo me smaraju ovi fractions warovi u COP-u - -
Meni su bas zanimljivi kad obratis paznju na filozofiju iza stavova koje imaju. Meni ja malo falilo da uskocim u Freedom. Odbilo me samo to sto bi onda bilo puskaranja na svakom metru zone jer Duty su nabrijani do jaja i pucaju na sve sto se mice.
Ja nisam dosad primjetija fraction warse u COP. Osim ona neka sitna puskaranja tu i tamo, ali to mi je simpaticno. Samo dodjem pred kraj lootat :D
Marvin OCX
05-01-2012, 00:31
Lesinaru :P
Systematic Reverse
05-01-2012, 10:11
hahaa tako i ja, svi 'moji' pucaju ja trcim okolo i lootam:D
Marvin OCX
05-01-2012, 15:37
Ili sjednes kraj tesko ranjenog,zapalis cigaru,nasijeces sebi malo one kobasice i otvoris votkicu pa zasviras na gitari dok cekas da krepe da mu ukrades cizme... Razocarali ste me :) Ja sam izbjegavao borbe samo sa vojnicima jer su opremljeni i ima ih puno. Dok Vintarku nisam nabavio, i one metke sto probijaju armor. Tada me pola zone pocelo persirati :)
Kako me ona misija u podzemlju prije ulaska u Pripyat podsjetila na Metro 2033. Imaju li kakve veze sta se tice developera te dvi igre?
bezimeni
05-01-2012, 16:57
Dio ekipe prebjegao i napravio Metro ...čak je engine isti .Konzolaški Stalker i to vrlo dobar do odličan .
GODSKILLER
05-01-2012, 21:43
prekjučer prišao prvi stalker,po prvi put ozbilljno od početka do kraja,prije toga samo njekoliko puta isprobao i ostavio,da dozrijeva.Ajme koja odlična igra,ALI me interesira nakon kraja jel se mogu vratiti u zonu,ono malo me je brzina s kojom došao do kraja iznenadila(nakon 20 sati igre na master),pa jel može ili ne...
Marvin OCX
05-01-2012, 23:35
Nema vracanja,kraj je kraj. Zavisi samo kakav. A 20 sati na masteru je prebzo brate,pa nisi pola zone vidio ni bitnih side misija odigrao. Ja sam se znao vracati iz ulaza u Prypiata tj sa kraja mape u Cordon do Sidorovica,samo onak da vidim sta ima :D
bezimeni
05-01-2012, 23:35
Možeš sa modovima ali koja korist od toga.Radije igraj dvije ekspanzije .Imaš tamo hrpu sati za odigrati sa novim lokacijama i nekim drugim izmjenama u igrivosti .Kad se svega zasitiš odmor , pa modovi i ponovni prelasci.Jednom kada se navučeš na stalkera sve druge pucačine su obične igrice .
True dat! Iako nisan jos CS proba, CoP za sad sisa SOC u svakom pogledu. Igra ima bas zivi svijet, uber side questove, brdo upgradea, prica je mlaka i daju mi je na kapaljku za sad ali bumo videli sta ce se izrodit iz toga. I napokon ima grdo friendly npc-ova. Obozavam samo setuckat zonom i gledat sta ostali rade, koje mutante lovaju i koje artefakte traze (iako to ne rade al aj :D). Kao sto jednom napisah, SOC je bas bilo tesko nekad igrat, tako je tmurna, depresivna, skoro da te odbija od daljnjeg igranja kakav dojam ostavlja. Ali bas zato san je obozava :D Ova je puno igrivija, samo cemo vidit hoce li isti efekat ostavit kad je svrsin
Marvin OCX
06-01-2012, 06:30
CS je najlosiji dio,al po pitanju optimizacije,bugova i slicnih tehnickih problema. Sto se tice ostalih stalker kvaliteta sve su tu. Nisi ga trebao preskakati.
Taman ga presa i to dosta naglo. Jedan od razloga je sta san u nedostatku side questova u Pripyatu, stalno obavlja main (racunajuc da ce s vremenom i koji side banit, sta eto nije), a drugi je sta me se Pripyat iskreno nije nesto dojmija, tako da nisan isa sam explorat okolo (mozda u drugom prelazu budem). Pri kraju san vec nekako bija skroz zadovoljan igrom i bas mi je pokazala sve sto je trebala, tako da sam je se mozda malo i zasitija. Kraj mi se cini da san dobija neutralan, sta san i ocekiva :). Nemam trenutno neke volje se vracat u Zonu ubrzo, jer mi je ovaj prelaz ostavija puno bolji osjecaj nego prva 2 skupa u SOC, tako da mi je onaj ending filmic bas dobro sija :wink: Yanov mi je daleko najzanimljivija mapa i mislim da sam tamo skoro sve questove rjesija, osim onog s Monolith kojeg nisan moga dokucit da ga jebes. Prica zavrsi isto glupasto malo, ali nisan ni ocekiva vise :) I moram napomenit da me zadnji nivo poprilicno iznervira
Nisam siguran jel tako treba bit, ali taman na nekih 100 metara od helikoptera, nakon sta pokoljen sve monolithe uskoci mi chemical blowout i Strelok, zajedno sa ostalima odluci ostat na jednom mistu i ne mrda. I nakon 10 min san ih odjeba i sam otisa do helikoptera i ceka evakuaciju dok je njih naravno pobilo jer sa njihove lokacije jednostavno nisan moga zavrsit igru. Ako je to bug, onda je bas dobar momenat nasa za uskocit :D
Marvin OCX
07-01-2012, 14:42
Hm. Ja sam bio kraj njih cijelo vrijeme i pratili su me... Mozda je bug u pitanju,svi stalkeri su ih puni nazalost.
croat1gamer
07-01-2012, 15:06
Moras otic do medika, to je onaj koj padne na koljena, najblize do zgrade, i onda bi trebali nastavit.
GODSKILLER
07-01-2012, 15:47
ma stalker je tako hebena igra da če se prvi igrati barem još jednom ali,buduči znam kad me čeka kraj ču se pozabaviti side questovima,mada su oni recimo dosta bezvezni skoro svi na isti kalup,ALI brate zona je zakon,ovako bi tribale izgledati sve fps igre,autori rage-a su tribali odigrati stalkere prije izrade svoje igre
inače očekivao sam na masteru da če biti nemoguča misija ali kako postaješ jači tako igra postaje lakša što je u biti i najbolja stvar kad se igra na tim najtežim težinama a ne kao kod drugih da uvale fake difficulty,definitivno naj jača pljuca G36,
Marvin OCX
07-01-2012, 17:28
http://fc07.deviantart.net/fs17/f/2007/225/d/1/Simpsonesque_Stalker_Wallpaper_by_Derwen.jpg
Moras otic do medika, to je onaj koj padne na koljena, najblize do zgrade, i onda bi trebali nastavit.
Medik je jos prije pa ozljedjen (tamo negdi di je psy energija jako koncentrirana), i ja san dotrca, pomoga mu, i onda smo nastavili nekih 60-70 metara. I tamo kraj nekog auta su monolith otvorili vatru na nas sa krovova i svih strana, i kad ih pokoljen taman naprid stotinjak metara stoje helikopteri (mogu se vidit). Ali u to vrime mi je udrila chemical storm i ja san otrca u neku zgradu naprid se sakrit, dok su ovi ostali nepomicno kod tog auta. Mislim prezivili su storm i pucali i dalje, ali se nisu mrdali. I tek kad san nakon 10 min sam otisa do helica nastavila se misija, tj. javilo mi je poruku da ostanem u tom krugu jos minut. Njih je dotad naravno poklalo jer mi se nije dalo stat na jednom mistu i vjecno klat monolith
Jeben ti Zonu, nisan se ni diga ujutro pocea san ponovno igrat sa Complete modom :(
bezimeni
07-01-2012, 20:44
Jeben ti Zonu, nisan se ni diga ujutro pocea san ponovno igrat sa Complete modom :(
:rotfl:
Još jedan jadnik na drogama :D .
Ali tješi se ima puno težih slučajeva .Npr. ovi koji su malo teže zabrijali ...
Pviogd5rg9Q&feature=related
Tebi bi preporučio da si pogledaš i stalker film ako ga uspiješ nabaviti .Također nezaboravno iskustvo ali dosta drugačije od igre .
qJ7FEVtoN8w&feature=related
Medik je jos prije pa ozljedjen (tamo negdi di je psy energija jako koncentrirana), i ja san dotrca, pomoga mu, i onda smo nastavili nekih 60-70 metara. I tamo kraj nekog auta su monolith otvorili vatru na nas sa krovova i svih strana, i kad ih pokoljen taman naprid stotinjak metara stoje helikopteri (mogu se vidit). Ali u to vrime mi je udrila chemical storm i ja san otrca u neku zgradu naprid se sakrit, dok su ovi ostali nepomicno kod tog auta. Mislim prezivili su storm i pucali i dalje, ali se nisu mrdali. I tek kad san nakon 10 min sam otisa do helica nastavila se misija, tj. javilo mi je poruku da ostanem u tom krugu jos minut. Njih je dotad naravno poklalo jer mi se nije dalo stat na jednom mistu i vjecno klat monolith
Kakav chemical storm? Misliš na emission/blowout?
Dodaje li complete mod područja iz sva 3 stalkera u jednu igru?
@ bezimeni
Bogami su zabrijali :D Vidija san trailer vec, uspijen li ga nac di po netu pogledat cu ga. Jos CS nisan kupija, znaci nema druge igre do prolica. Jednostavno se ne bi moga uzivit u nista paralelno s ovim.
@ Insert
Igra san sa atmosfear 3 modom koji dodaje ja mislim psy, chemical i jos neku oluju. Svakako, odlican je efekt chem. oluje, kao neka zelena kisa udre i bjez :D. A complete ti poboljsava grafiku, smanjuje problem sa onim prefetchom, mozes lootat novac sa leseva, ali sitnice uglavnom osim grafike i zvuka. Ne dodaje sve lokacije.
Izasa Misery (http://www.moddb.com/mods/stalker-misery)
Meni se taman skida, bas me zanima kako ce ispast :wink:
IGoR_2803
24-10-2012, 19:21
Ovak, krećem s ovom igrom ovih dana. Ovo je jedini STALKER kojeg još nisam odigrao. Da li da igram vanilla verziju ili da odmah stavim neki mod?
Vanilla sa zadnjim patchom je sve sto treba :wink:
Instaliro ponovno CoP, jel ima netko preporuku za kakav mod, kakav je MISERY ako je netko probao?
jako brief prvi dojam sam samo dobio za MISERY. Veli frend da je super, atmosfera još bolje i sve je teže fkors.
Baš i mene zanima kaj je bolje - misery ili complete? Bitnije mi je dobiti nove mogućnosti i bolji gameplay od bolje grafike, pa me zanima koji od ta 2 moda se više fokusira na to?
Marvin OCX
20-03-2013, 12:26
Mrzim kad neko ozivi ovu temu... Sad se borim sa samim sobom da ne instaliram sve dijelove i krenem ponovo.
Zasto vise nema ovakvih FPS-ova :cry:
Instalirao Misery, odličan je na prvi pogled ali crasha mi se igra svako malo, za poludit.
@ Outmind, Misery ti nudi hrpu promjena u gameplayu, novih itema, oružja. Ma odličan je mod, dosta težak također.
Kad smo već kod crasheva, meni pak igra zablokira čim uđem, i javlja engine 1.6 eror. Skužio sam da se igra pokrene ako izbrišem korisničke postavke u dokumenbtinma, ali onda niti mogu save-at, niti mogu promijenit grafičke postavke... Već mi to lijepo lagano ide na živce.
Poznat mi je taj eror, ali samo s gusarom, sa oriđiđijem nisam imao problema.
Meni se crasha kad spustim igru (alt+tab) pa vratim i izbaci mi error na loadingu kad mi je upaljen xfire, nemam pojma zašto. I još par puta mi se crashala ovako u random situacijama dok igram.
skužio sam u čemu je problem. Valjda su sve lighting opcije osim prve namijenjene dx11 karticama. Pošto moja to nije, baca me van. Oh well, misery asm po sebi bi trebao bit dosta.
Nope, full dynamic light, i ench. full dyn. light su dx9, ima jos dx 10 ench. dyn. light. i još na kraju dx 11 ench. dyn. light.
Arbiter of Change
08-07-2013, 19:20
MISERY 2.0 izlazi 31.07.
cA6VjqnJLGE
mravojed20
08-07-2013, 20:22
Odlično izgleda. Joj kad ovo raspalim, nisam ni original verziju igrao još ali mi se čini da je pametnije prvo nju pa ovo čisto da vidim razliku u kvaliteti :D
croat1gamer
08-07-2013, 20:43
Samo da kazem, noci u originalnom misery modu su bile nesta najstrasnije moguce.
mravojed20
08-07-2013, 22:51
:D Super. još se sjećam prvog stalkera i oblivion lost moda, jedva čekam odigrat ovo.
Misery 2.0 (http://www.miserymod.com/?page_id=799)
Damn sad me mami da ponovno instaliravam stalkera.
StormCr0w
31-07-2013, 19:54
Kolko sati imaš u toj igri?
Nemam pojma pošto je retail verzija koja se ne aktivira na steamu.
Ti modovi rade na Steam verziji?
Marvin OCX
24-10-2013, 20:28
Koliko znam Misery je kolekcija modova za COP. Vrijeme,oruzje,eventualno neki novi monsteri ili misije su ono sto mene zanima zasad,znaci koje modove da skinem a da nema ovog mazohizma od tezine? Ne da ga ne volim,ali nisam trenutno u fazonu da bas svaki metak brojim... Gledao sam prijatelja kako igra i ono sto me odsevilo i zapanjilo su vremenske promjene tipa mracnijih noci,magle itd i par sexy puskica,kao i NEVJEROVATNI zvukovi. Koji modovi to donose?
Što veća težina igra je bolja. Da, želiš brojati svaki metak.
Marvin OCX
24-10-2013, 20:33
Znam da je to najstalekorvskiji moguci dozivljaj al trenutno da zaginem a nisam dugo sejvao bi me iznerviralo da zagrizem tastaturu :)
Marvin OCX
25-10-2013, 16:38
Ajmo stalkerasi ukljucite se :) Nabacio sam Complete mod,i koliko vidim rezolucija i vrijeme je drugacije,ljepse naravno,noci su daleko mracnije,ali nemam onih nevjerovathih zvukova repetiranja,suskanja trave,ili zvuka samog oruzja. Ili distorzije slike kada pucas iz sacmarice i tako tih sexy detalja. Jos da nadjem kakav mod kada je oruzje u pitanju i party time :rambo:
Mislim da je Complete complete overhaul mod, ne znam jel ga možeš kombinirat s ostalima. Da ja igram bih uzeo misery sigurno :D
misery je definitivno najbolji, nema mu ravnog :D
http://i.imgur.com/N2mILt4.jpg
:D
StormCr0w
24-12-2013, 17:54
Ne znaš koja je gora
Ali znaš koja je najbolja! HARR HARR!
Windwalker
24-12-2013, 18:26
COD?
Slika govori tisuću riječi.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.