Log in

Pogledaj cijelu verziju : iPhone

Stranica : 1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10

Karlo_from_Bjelovar
17-01-2010, 13:55
y...

W3DR4N
19-01-2010, 09:06
Objavljeno je da Apple drži 99.4% ukupne prodaje mobilnih aplikacija. U obzir su uzete sve platforme i trgovine za aplikacije.

http://www.blogcdn.com/www.engadget.com/media/2010/01/19jan10101bgf.jpg

Aral
19-01-2010, 09:41
Logično, s obzirom kaj se sve nudi ostali nemogu ni prismrdit. Jako lijepo.

armagedon
19-01-2010, 17:18
Logično, s obzirom kaj se sve nudi ostali nemogu ni prismrdit. Jako lijepo.

slažem se, stvarno ne postoji nesto za sta na iphoneu nema aplikacija :D

samo me zanima kad ce itunes store biti u hrvatskoj u potpunosti, da cemo moc muziku kupovat i sve te stvari...

golfw12
20-01-2010, 22:57
pozdrav ljudi
postao sam vlasnik jednog ajfona 3g pa me zanima ako imate kakav prijedlog ili kakve postavke za aparat koje su "preporučene" ili "must have" u smislu nenabijanja velikog računa za telefon, bio bih zahvalan kada bi ih podjelili samnom
thanks

armagedon
21-01-2010, 15:38
pozdrav ljudi
postao sam vlasnik jednog ajfona 3g pa me zanima ako imate kakav prijedlog ili kakve postavke za aparat koje su "preporučene" ili "must have" u smislu nenabijanja velikog računa za telefon, bio bih zahvalan kada bi ih podjelili samnom
thanks

ovako, iskljuci si u postavkama za mail ''fetch new data-->push'' ukoliko ti nije bitno da ti mailovi direktno sa servera dolaze jer to dosta baterije trose, i ujedno si stavis fetch na manually!
svjetlinu ekrana si smanji na ispod pola, i ukoliko ne koristis 3g internet previse takoder ga iskljuci!
ovo sve sta sam ti rekao ti trosi jako bateriju, pogotovo 3G signal - ak ga imas ukljucenog baterija ce ti trajat max. jedan dan, a meni ovako traje 3-4 dana, a i mailovi ti nece trosit net na ovaj nacin pa ce ti i racun bit manji :thumbs2:

golfw12
21-01-2010, 16:10
thanks armagedon
napravio sam ovo http://jailbreak.bloger.hr/post/iskljucivanje-edgea-/1957745.aspxSte isključio u opcijama 3g,i taj push -ako je to trebalo napravit, jer se mislim spajat na kučni wlan samo
te me zanima ako sam spojen na wlan doma i kad surfam netom koristi isključivo wlan a ne još i dodatne opcije tipa 3g i štati ja znam čega još
imam neku ikonu karte ili navigacije -jel to free ili se spaja na net da bi to funkcioniralo

napravio sam ono gore navedeno iz linka pa mi se uklonilo ono e u gornjem ljevom čošku- ak je to edge, i spojio sam se na svoj wlan i ponovo se to upalilo e

armagedon
21-01-2010, 16:54
thanks armagedon
napravio sam ovo http://jailbreak.bloger.hr/post/iskljucivanje-edgea-/1957745.aspxSte isključio u opcijama 3g,i taj push -ako je to trebalo napravit, jer se mislim spajat na kučni wlan samo
te me zanima ako sam spojen na wlan doma i kad surfam netom koristi isključivo wlan a ne još i dodatne opcije tipa 3g i štati ja znam čega još
imam neku ikonu karte ili navigacije -jel to free ili se spaja na net da bi to funkcioniralo

napravio sam ono gore navedeno iz linka pa mi se uklonilo ono e u gornjem ljevom čošku- ak je to edge, i spojio sam se na svoj wlan i ponovo se to upalilo e

ja mislim da ti to troši samo wlan ;)

golfw12
21-01-2010, 17:02
a ovo "e" što opet imam,jel to normalno? ili

armagedon
21-01-2010, 17:05
a cek, jel ti onaj znak za wlan?

golfw12
21-01-2010, 18:09
sad neznam ni ja kak da ti objasnim

http://www.imagesforme.com/upload/840c0ed2.jpg

znači ovo u slici u klipbord 1 zaokruženo "E" - to je edge jel.. znaći to moram isključit, mada sam napravio po onom linku i instaliro onaj app (valda se tak to zove)

a ono je ikonica za wlan u klipbord 2 na slici

Nodakim
21-01-2010, 18:27
3G=3G,zrakice sunca=Wifi,E=Edge

armagedon
21-01-2010, 19:50
sad neznam ni ja kak da ti objasnim

znači ovo u slici u klipbord 1 zaokruženo "E" - to je edge jel.. znaći to moram isključit, mada sam napravio po onom linku i instaliro onaj app (valda se tak to zove)

a ono je ikonica za wlan u klipbord 2 na slici

a ta aplikacija ti je edge iskljucila, ali vjerojatno taj ''E'' ostane svejedno i pojavi se kad god wlan nije spojen!ako aplikacija kaze da je iskljucen, ona valjda je!

miska10
23-01-2010, 14:54
Kak to mislite.....iphone za 400kn??...hm???...a onda treba placat nekai svaki mjsesec ili??..objasnite mi to malo, hbg..kad se ne razumijem u te stvari.. :)

Bartuc
25-01-2010, 12:49
Rodila nakon 4 godine jer se seksala kad to iPhone kaže (http://www.24sata.hr/news/rodila-nakon-4-god-jer-se-seksala-kad-to-iphone-kaze/155579/)S:rotfl: :rotfl:

IGoR_2803
25-01-2010, 14:56
Rodila nakon 4 godine jer se seksala kad to iPhone kaže (http://www.24sata.hr/news/rodila-nakon-4-god-jer-se-seksala-kad-to-iphone-kaze/155579/)S:rotfl: :rotfl:

isusa ti... obrij me majko motornom pilom...

http://techbuddha.files.wordpress.com/2009/12/double-facepalm.jpg

bezimeni
25-01-2010, 16:12
Osim što je novinar blesavo i senzacionalistički napisao naslov fakat ne vidim kaj je tu smiješno , glupo i sl. Možda ovo pomogne još ponekom paru da dobiju dijete.

IGoR_2803
25-01-2010, 16:44
Osim što je novinar blesavo i senzacionalistički napisao naslovSfakat ne vidim kaj je tu smiješno , glupo i sl. Možda ovo pomogne još ponekom paru da dobiju dijete.

pa upravo u tome je i poanta zakaj je ovo debilno... mislim, pazi čuda - kalendar ovulacije na iphoneu... internet ih je prepun... a da ne govorim o džepnim kalendarima itd...

RIDER32
25-01-2010, 22:16
Pa tuka ocito ima mozak na razini pileta pa sama nije mogla uzeti kalendar i naci datum kada se treba sexati pa joj je bilo lakše uzeti mobitel i napraviti par pokreta prstom.
I sad ce neko napraviti aplikaciju da nam govori kad trebamo ici jesti, koliko trebamo jesti, kad trebamo ici srati i ostale gluposti. Mozak ce nam se smežurati koliko malo mislimo glavom. :(

IGoR_2803
25-01-2010, 22:38
Pa tuka ocito ima mozak na razini pileta pa sama nije mogla uzeti kalendar i naci datum kada se treba sexati pa joj je bilo lakše uzeti mobitel i napraviti par pokreta prstom.
I sad ce neko napraviti aplikaciju da nam govori kad trebamo ici jesti, koliko trebamo jesti, kad trebamo ici srati i ostale gluposti. Mozak ce nam se smežurati koliko malo mislimo glavom. :(

ne vidim zašto bi ženska bila tuka... običan jebeni kalendar ovulacije, ali behold - nije iscrtan na kartončiću te nisu datumi označeni kemijskom nego je na mobitelu... wow

bezimeni
25-01-2010, 22:51
Vidi se da je Igor u ljubavnoj vezi :bravo: .

Karlo_from_Bjelovar
25-01-2010, 23:33
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

ja bi u ponedjeljak ovaj (1.2. :) ) trebao ic po svoj :)
jos se uvijek malo muvam dal da uzmem 16GB (100kn) ili 32(800)... na kraju cemo uzet onu tarifu flex obitelj, 300 najvjerojatnije...
u svakom slucaju sa 16GB najmanje gubim pri kasnijoj prodaji... a opet ima i solucija bit greedy svinja i uzet 32 gige za 800kn... sto i nije neki problem buduci da sam prvotno planirao dat 1600 za 16GB... ne znam... ako dodem tamo i ne bude 32 gige u ducanu, uzet cu 16...

el ima neko preporuku za neki converter tipa litre, decilitre, metri, pikometri, mikrometri, kilogrami, koji je u stanju racunat s potencijama i tako to?
buduci da imam profu iz kemije koja pod testom uzme biljeznice i broji zadace... znam ja to, al sigurno je sigurno... :D

Bartuc
25-01-2010, 23:41
Ja se nešto napalio na iPhone u zadnje vrijeme. Ali ništa do 01.01.2011, nadam se da će do tada Apple nešto novo izbaciti... jel imaju štogod u planu?

I da, ovaj iPhone Mini, jel to kopija ili fakat Apple proizvod?

W3DR4N
25-01-2010, 23:47
Da, već ove godine se planira.
iPhone Mini je kineski mobitel. Naručili smo jedan iz znatiželje. Trešina gora od kukija.

Bartuc
26-01-2010, 00:17
Tak sam si i mislio, čim sam vidio DualSIM u specifikacijama.

Baš me zanima to što je u planu ove godine. Volio bi iPhone nešto manjih dimenzija, sa boljom kamerom te da dolazi sa Stylusom (ono s posebnim vrhom...), ostalo može ostati takvo kakvo je... mada ekran može uvijek biti bolji.

W3DR4N
26-01-2010, 08:12
el ima neko preporuku za neki converter tipa litre, decilitre, metri, pikometri, mikrometri, kilogrami, koji je u stanju racunat s potencijama i tako to?
buduci da imam profu iz kemije koja pod testom uzme biljeznice i broji zadace... znam ja to, al sigurno je sigurno... :D

AppBox Pro + njegov kalkulator u scientific modu

streetrace777
26-01-2010, 09:58
Tak sam si i mislio, čim sam vidio DualSIM u specifikacijama.

Baš me zanima to što je u planu ove godine. Volio bi iPhone nešto manjih dimenzija, sa boljom kamerom te da dolazi sa Stylusom (ono s posebnim vrhom...), ostalo može ostati takvo kakvo je... mada ekran može uvijek biti bolji.

Stylus si uvijek mozes kupit od nekog drugog moba hh :)

Karlo_from_Bjelovar
26-01-2010, 10:34

AppBox Pro + njegov kalkulator u scientific modu
thanks... :D
pronasao sam...

i jos nesto... nekakav englesko-latinski rijecnik, ili "balkansko"-latinski (ako postoji kojim slucajem)?

Bartuc
26-01-2010, 10:57
Stylus si uvijek mozes kupit od nekog drugog moba hh :)

iPhone nema standardni stylus pošto ima kapacitivni ekran tako da ga nemreš uzeti od bilo kojeg mobitela (ali sve jedno ih možeš naći za 25 kuna u oglasniku :D), a i volio bi da ima utor za stylus na sebi kao npr. Nokia 5800 :P

cham3leon
26-01-2010, 10:58
Kad smo već kod toga, može li išta poslužiti kao stylus za iPhone? Na šta je točno osjetljiv ekran?

Bartuc
26-01-2010, 11:00
Kad smo već kod toga, može li išta poslužiti kao stylus za iPhone? Na šta je točno osjetljiv ekran?

http://www.njuskalo.hr/mobiteli-oprema/ ... las-536653 (http://www.njuskalo.hr/mobiteli-oprema/iphone-stylus-oglas-536653)

RIDER32
27-01-2010, 01:00
Viš to bi mi dobro sjelo pod nastavmo kad mi se neda pisati pa mogu "pisati" po fejsu, nije bitno dali ja pišem nego da nastavnik/ca misli da ja pišem (a ovo izgleda ko olovka..jelte) :P

Imam OPET jedan problem sa nesretnim iTunesom (cijem bo proizvođacu volio polomiti prste :-x ), dakle reinstalirao sam windows i stavio novi iTunes na komp i sada, da bi stavljao mjuzu na njega moram prvo svu glazbu prvo obrisati sa njega (zbog one glupe sinkronizacije.. jeo je onaj ko je izmislio tako glupu :twisted: ) ugl nema teorije da sad brišem svu mjuzu a treba mi nove glazbe na mobitelu. Pa kako da sada izvedem da nemoram sve brisati. jel mogu neke datoteke sa starog windowsa kopirati u novi da mi sve radi kako treba?

Ili dali postoji neki inteligentniji program za prebacivanje mjuze (applikavije mi nisu bitne jer sam odustao od itunesa i direktno ih skidam sa storea na iMobitel).

Karlo_from_Bjelovar
27-01-2010, 09:21
http://www.simplehelp.net/2007/07/08/10 ... your-ipod/ (http://www.simplehelp.net/2007/07/08/10-alternatives-to-itunes-for-managing-your-ipod/)

W3DR4N
27-01-2010, 10:35
Danas je dugoočekivana Appleova konferencija. Očekuje se puno lipih stvari.

Nodakim
28-01-2010, 22:19
:rotfl: :rotfl: :rotfl:

ja bi u ponedjeljak ovaj (1.2. :) ) trebao ic po svoj :)
jos se uvijek malo muvam dal da uzmem 16GB (100kn) ili 32(800)... na kraju cemo uzet onu tarifu flex obitelj, 300 najvjerojatnije...
u svakom slucaju sa 16GB najmanje gubim pri kasnijoj prodaji... a opet ima i solucija bit greedy svinja i uzet 32 gige za 800kn... sto i nije neki problem buduci da sam prvotno planirao dat 1600 za 16GB... ne znam... ako dodem tamo i ne bude 32 gige u ducanu, uzet cu 16...

Brijem da ima već po defaultu nekakav,nisam siguran...

Nodakim
28-01-2010, 22:23
Fakat nisam očekivao ovake komentare od vas xD Vidjet ćemo za jedno pola godine-godinu, kad pokopa sve živo i neživo na tržištu. Najbolja stvar koja je izašla poslije iPhonea.

Vidi ovo:
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=2826 (http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=1716&idPhone2=2826)

N95 VS 3GS

Uređaj star 3 godine je bolji od iShita...

Ostatale novije nokie ne moram ni komentirati. N900 je opet godinama ispred sebe (kao što je to i N95 bila).

I 2012, kad izađe iPhone 3GSMDZXT... /keep puting shit on top/ ... će i dalje biti lošiji od N900...

Ako pogledaš, zarada na jednoj nokiji je cca od 5 do 10%, dok išit ima 50+% marže u zaradi.
Plaćaš ime a ne kvalitetu. 3.2Mpix? HowYesNo... Unutra je 2.0 optika, koja je softwareski modana u 3.2.
(da, zato gubiš kvalitetu slike, makar imaš i modere koje sebi flashnu software na 2.0 mpix i kunu se bogom da je kvaliteta bolja)

I još jedan bitan nedostatak, što mu software nije open source, dok symbian i linux to jesu.

Te je najvažnija stvar MODABILNOST!

A to je što išit nema, nije nije open source.

Jer ipak 200 000 appova znači da nije modabilno.

2.0 optika,softwerski povećena na 3.2 megapixela.Vrlo česta finta većine proivođaća.
Ajde oke.
N900 je govno,čisto zato što ima loš touchpad,uz to je i cigletina.
Reći da je N95 bolji od iPhone je prilično smiješno.
Samo ti uživaj u svojoj multimediji na tome...

edit by mod:

sljedeći put hlađenje...

Bartuc
28-01-2010, 23:04
Meni su famozne te brojke u desetcima ili stotinama tisuća aplikacija (i za Symbian i za iPhone), a realno ih ima 10-20 vrijednih spomena :D

Nodakim
28-01-2010, 23:08
To nije smisao onoga što sam rekao, to je istina,makar nije 10-20 već više nekih 1000-2000,ali ali ne možeš reći da nije modabilno samo zato da bih dokazao svoje glupe stavove koje imaš čisto zato što ne voliš vidjeti velike moćne kompanije ala Apple kako muzu pare...

Kid A
28-01-2010, 23:12
Zasto se ti ljudima svim svojim postovima obracas sa "retaju"?
Svi imamo razlicite stavove i misljenja ali daj pokazi malo postovanja,molim te...
Jebiga nije fino

Don Kihot
28-01-2010, 23:24
Fakat nisam očekivao ovake komentare od vas xD Vidjet ćemo za jedno pola godine-godinu, kad pokopa sve živo i neživo na tržištu. Najbolja stvar koja je izašla poslije iPhonea.

Vidi ovo:
http://www.gsmarena.com/compare.php3?id ... hone2=2826 (http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=1716&idPhone2=2826)

N95 VS 3GS

Uređaj star 3 godine je bolji od iShita...

Ostatale novije nokie ne moram ni komentirati. N900 je opet godinama ispred sebe (kao što je to i N95 bila).

I 2012, kad izađe iPhone 3GSMDZXT... /keep puting shit on top/ ... će i dalje biti lošiji od N900...

Ako pogledaš, zarada na jednoj nokiji je cca od 5 do 10%, dok išit ima 50+% marže u zaradi.
Plaćaš ime a ne kvalitetu. 3.2Mpix? HowYesNo... Unutra je 2.0 optika, koja je softwareski modana u 3.2.
(da, zato gubiš kvalitetu slike, makar imaš i modere koje sebi flashnu software na 2.0 mpix i kunu se bogom da je kvaliteta bolja)

I još jedan bitan nedostatak, što mu software nije open source, dok symbian i linux to jesu.

Te je najvažnija stvar MODABILNOST!

A to je što išit nema, nije nije open source.

Jer ipak 200 000 appova znači da nije modabilno.
Bravo retaju.
2.0 optika,softwerski povećena na 3.2 megapixela.Vrlo česta finta većine proivođaća.
Ajde oke.
N900 je govno,čisto zato što ima loš touchpad,uz to je i cigletina.
Reći da je N95 bolji od iPhone je prilično smiješno.
Samo ti uživaj u svojoj multimediji na tome...

200k appova nije modabilnost.

Po tome bi i 200k igaran a PC-u bilo modabilnsti, što nije točno. Dakle failao si.

To što me prozivaš retard je dokaz tvoje nezrelosti i nepoznavanje (samo)kontrole hormona koji u tebi divljaju.
Lakše s pivom, previše ženskih hormona, zvučiš kao djevojčica.

2.0 to 3.2 mpix. Nigdje drugdje nisam našao osim na iPhoneu. Iznesi dokaze a ne nagađanja.

N900 je mnogo više od govneta. To govno iskaki govno koje se zove iPhone i onda još iz njega iscijedi iPad.

N95 vs 3GS. Činjenica, a ne zavjera. I 3310 nudi više.
(stavi si recimo stairway to heaven za melodiju, bez da kupiš 20 appova)

Bartuc
28-01-2010, 23:47
Preselio sam postove o iPhoneu u ovu temu, pa tu nastavite.

Nego, koliko god znam da je Symbian 200x bolji od iPhone OS-a toliko želim preći na iPhone baš zbog multimedijalnog užitka. iPhone OS se nikako ne može mjeriti sa Symbianom (nije mu niti do koljenja, ma koliko god on bio ispoliran), ali jednostavnost korištenja, užitak browsanja i užitak samog korisničkog sučelja iPhonea je vrlo primamljiv. Tak i onak je Symbian pre jak za ono što očekujem od Smartphonea (ima osobnosti kompa, a nemreš to iskoristiti na nezgrapnom mobitelu - treba ti nešto poput notebooka za taj sustav :D), dok je iPhone taman u rangu onoga što želim u smartphoneu.

IGoR_2803
29-01-2010, 00:01
@ nodakim:

molio bih bez vrijeđanja...

i dajte nemojte quotati takve postove da moram godinama scrollati da dođem do kraja stranice...

Don Kihot
29-01-2010, 00:02
Surfanje na iPhoneu ne čini ugodan sam OS, nego jednostavno odličan browser: Safari.

Al ok, ne zaboravimo tu još velike igrače poput Opere (koja je u 5.2 BETA inačici koju koristin nenadebiva),
te SkyFire (SkyNet + FireFox Anyone?).

SkyFire recimo dominira što se tiče integracije Flasha. Jednostavno kao da koristim Firefox. Ne moram otvarati posebni App za tube, gledam iz Skyfirea.

No ne zaboravite i na Fennec.

Već je dostupan u raznoraznim Alpha/Beta inačicama za Windows Mobile OS-ove.

Za one koji ne znaju šta je Fennec, neka pogledaju ovo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Fennec_%28browser%29
http://www.bug.hr/vijesti/fennec-window ... 95378.aspx (http://www.bug.hr/vijesti/fennec-windows-mobile/95378.aspx)

smgiMnpwFlQ

Najbitnija stavka:

Tristan Nitot president of Mozilla Europe has said that it's unlikely that an iPhone or a BlackBerry version will be released; citing Apple's non-compete application approval policies and BlackBerry's limited operating system as the reasons

Te se tu vidi da i Apple voli monopol kao i Microsoft, za razliku od Opere i Mozzile.

No naravno, tu će i Firefox Mobile aka. Fennec (bivši Grecko) uzvratiti udarac.

Neće ga biti za iPhone. Ćao ćao addoni za iPhone, addblock, greasemonkey etc...

W3DR4N
29-01-2010, 11:35
Ne kužim što hoćeš reći. Sva ta sila internetskih preglednika je još uvijek miljama iza Safaria.

Ponavljam, nevjerojatno je patetično koliko se udruženi Nokia, Google, Samsung, HTC i LG trude već tri godine napraviti uređaj koji bi približno bio kvalitetan kao iPhone, no nikako im ne polazi za rukom. Od 2007., bez posebnog truda u daljnjem razvoju, iPhone mete visoko mobilno tržište.
Višestruko proglašen najboljim multimedijskim mobitelom, najboljim poslovnim mobitelom, najboljom hendheld igraćom konzolom. Apple proždire sve što dotakne, jer ima kvalitetu i perfekcionizam koje drugi proizvođači sanjaju.

cham3leon
29-01-2010, 12:35
Ja koristim Safari na Windowsu, brz je i jednostavan pa mi se sviđa, a ima i neke feature koje prije nisam vidio u drugim browserima, međutim ponekad također ima neke muhe, primjerice vidljivo se muči sa gif-ovima koji se vrte sporije i duže im treba da se učitaju, tako da iako ga preferiram, neću reći da je najbolji web browser. Što se tiče situacije na mobitelima, ne bih znao jer nikad nisam s mobitela surfao webom.

Inače, baš pred par minuta sam bio na Appleovoj prezentaciji na fakultetu :D

Kostolomac
29-01-2010, 19:19
Auf, nije mi se dalo ić na to. Jel bilo što zanimljivo?

cham3leon
29-01-2010, 19:33
A ono, reklamna prezentacija u svakom slučaju, ali nije bilo loše. Tip je malo pričao o predrasudama da su Macovi skupi a neučinkoviti, onda o tome kako Apple ima odlična rješenja u obrazovnoj sferi, poput mobilnih i kompaktnih informatičkih učionica koje stanu u jedna mala kolica.
Bio je i onaj profesor Vibor (Apple fenboj, čini se :D) pa je naglasio i kako bi ta nekakva suradnja faxa sa Appleom mogla koristiti i za neke druge svrhe, tipa da se studenti organiziraju u neku grupu s jednim profesorom kao mentorom, koja bi okupljala studente zainteresirane za razvoj aplikacija za iPhone i nadolazeći iPad za koji navodno također izlazi SDK za developere, i onda bi ti studenti koji žele radit na tome preko faxa dobili besplatno licencu za korištenje SDK-ova i publishanje tih aplikacija na App storeu.

=PcP=F@N
29-01-2010, 20:41
aj se lik skuliraj prvo.

cham3leon
29-01-2010, 20:50
Meni je žao, ali to naprosto nije istina. Jesi li ikada koristio Symbian S60 OS?

Karlo_from_Bjelovar
29-01-2010, 20:53
gledajte.

ako se niste u stanji izrazavati argumentirano, nemojte nesto nazivati smecem, pogotovo kad ovako "frcaju iskre" iz ociglednih razloga...

nemojte ok temu osudivati na lock... ovdje smo da argumentirano iznosimo svoja misljenja, a ne da pljujemo po necemu zato sto je apple...

i ja cu rec samo jedan argument u korist iPhonea:
-Nhmj-Gn7_w

eto...

=PcP=F@N
29-01-2010, 21:20
Meni je žao, ali to naprosto nije istina. Jesi li ikada koristio Symbian S60 OS?

na moju žalost imam ga i na moju sreču jedva cekam da ga prodam

cham3leon
29-01-2010, 21:37
Onda navedi nekoliko argumentiranih razloga zašto je iPhone OS bolji, odnosno zašto je S60 lošiji.

=PcP=F@N
29-01-2010, 22:46
jednostavaniji,brzi,vise user friendly

cham3leon
29-01-2010, 23:28
Nedovoljno. Za nekoga user friendly mnogo znači, netko pak, tko voli mnogo opcija i mogućnosti će cijeniti S60.

Nisi naveo ni glavnu prednost, AppStore, što znači da ni ne znaš koliko je moćan iPhone OS, a vjerojatno ni Symbian S60.

=PcP=F@N
29-01-2010, 23:44
app store me nezanima...a ono sto me zanima se nesmije spominjati na ovom forumu...btw nokia je smece i stvarno bi bilo dosta gadit temu s tim poluproizvodima veličine bloka....I phone nema konkurencije i to dokazuju prodajni rezultati

Don Kihot
30-01-2010, 01:10
S60 je starac za razliku od AppleOS-a.
Ali taj starac u sebi ima više života neko AppleOS.

Sam apel na to da je Safari najbolji browser, je neutemeljen.
Prvi Wedran tvrdi da je opera najbolja, pa da je Safari najbolji, vjerovatno je prije 12 godina tvrdio da je IE najbolji etc...

Gdje je bila Opera/Safari prije 12+ godina? Nigdje.
Firefox je prvo dijete pokojnog nam Netscapea, i još uvjek je vrh (daje najviše, jest da je malo tromiji, ali daje se tšo čovjeku treba).

Ako ćemo još malo u povijest, Apple OS bi trebao biti free. Zašto? zato što temelje vuče iz Linuxa, a Linux je OpenSource,
i kao takav se nebi smio prodavati.

Pored jednog SuSe-a, Minta i mnogo drugih distribucija, Apple OS se može sakriti.

A naplaćivanja Apple OS-a (koji je u suštini Linux, izvorno temeljen na Linux-u i Unix kodu) bi bilo kao da ja uzmem kilogram blata,
zamotam ga u celofan i prodajem pod burek za 10 kn.

Usput, evo par klipova:
u7gkMVYoUQM
Nqhwx2tb0WU
p6Q5QuhQzIE
GecftG1Kh7w
KTNgTsq8l08
e1-8DpRNGNE

=PcP=F@N
30-01-2010, 12:01
i uzalud ti sav taj trud i veličanje te ružne cigletine kad se iphone proda u 1mj ko sto ta ciglica nece nikada

cham3leon
30-01-2010, 12:21
Ispravak netočnog navoda, Kihot. Mislim da je MacOS nastao iz Unixa, ne baš iz Linuxa, ali nije ni bitno. I jedno i drugo je OpenSource. Međutim to je ljepota OpenSourcea. Ja sad mogu uzet jednu linux distribuciju, modificirat je i prodavat okolo.

@F@n: Onda očito nemaš pojma. Vanjski izgled i dizajn je samo jedan, i to uglavnom sporedan (za korisnika) element mobitela (kao i bilo čega drugog). Kupovanje iPhonea samo zbog dizajna a ne njegovih krasnih mogućnosti je suludo. Osim sebe upoznao sam još jako mnogo ljudi (di si Hellboy?) koji jako cijene Nokiu i Symbian (koji usput sada i JEST open source i praktički besplatan) i koji će taj telefon iskoristiti do krajnjih mogućnosti. Spomenuti Hellboy je svojevremeno postao ovdje svoje rezultate emuliranja Windowsa 3.11 na nokiji N95, spajanje iste s TV-om i slično. Da ne spominjem video onog lika koji je s istim mobitelom hakirao semafor na nekom kolodvoru?

Ako ti i ne znaš ili ne želiš cijeniti Nokiu i iskoristiti sve njene mogućnosti, mnogi drugi ljudi mogu, pa je zaista neopravdano da je nazivaš smećem zbog - pazi sad - vanjskog izgleda. Prije 10 godina ti vjerojatno nije smetalo što je svaki mobitel bio ko cigla.
Usput, jednom sam se zajebo što sam kupio Motorolu V3 koja je izgledom bila lijepa, ali po mogućnostima grozna.

=PcP=F@N
30-01-2010, 12:36
huh na iphone mos emulirat windows 95 tako da je opet korak naprijed...meni je bitno da je touch screen,to nokia ima samo na n97 i na onom laptopu n900 koliko znam..

zasto iphone...brdo besplatnih aplikacija i stvarno korisnih,jednostavan i najbitnije jako brz,touch screen kakav nijedan mob nema,dizajn,odlican internet i odlicno surfanje,i go my way navigacija i ostalih brdo stvari koji su prepoznali milijuni ljudi diljem svijeta ali ne i par geekova koji uvijek teraju po svome...

ok volite nokiu,al nas ostale boli zato briga i ovaj gore sto stavlja ove linkove...ma lol neda mi se vise...

cham3leon
30-01-2010, 12:46
Ja bih prije rekao da si u manjini. Meni je iPhone isto super stvar, ali Nokia mi je ipak bolja.

Touchscreen, i to poprilično dobar ima i 5800XM, internet je svuda isti, samo su browseri drukčiji, s time da ne znam je li iPhone ograničen na korištenje Safarija.

Također, geekovi bi trebali znati bolje od prosječnih korisnika, zar ne? :wink:

Karlo_from_Bjelovar
31-01-2010, 00:21
1. usporedivati non-touch s touch mobitelom je glupo. LIVE WITH IT!
2. imam nokiu e51. probao sam razno razne omnije, pixone, cookie, IkspresMjuzike... iphone 3g je ostavio u SAMOM RADU I PONASANJU... znaci nikakvim specifikacijama na papiru... MENI najbolji dojam...

takoder... nisam nikakav symbian hater... doduse... volim ga... na njemu mi je sve savrseno logicno i sve kako treba... cim sam ga primio u ruke osjecao sam se kao doma... neki nakon i godinu dana se ne snalaze na njemu... ali on meni roxxa... ali osjecam se doma i na iphoneu...

Kalhant
31-01-2010, 00:25
@DonKihot
Mozes pljuvat koliko god hoce po iphone, ali pored faila iz nokie kao sto je n97 to je smijesno. OS je smece za touch screen, mobitel je veca cigla, a procesor od 437MHz je daleko sporiji od iphone-ovih 600MHz, a uz sve to su u svoje top mobitele(n97, n900) su stavili resistive touchscreen.

Btw. Sve koje zanima multitasking na iphone-u, a jailbreak-an im je pogledajte ovo
8lgoopIhYgE

Don Kihot
31-01-2010, 01:26
Koja glupost, moraš raditi kriminalne radnje (jailbreak) da bi dobio osnovnu funkciju staru 6+ godina kod Symbiana.
Multitasking!!!!

OMFG! :yuck: :thumbs1:

Aral
31-01-2010, 11:24
Da, nokia ima puno mogućnosti za pretvorit je mikrovalnu, teleportacijski uređaj ili nešto treće. Ljudima to sve treba. Razgovor i slanje poruka padaju u drugi plan, nažalost.

Bartuc
31-01-2010, 14:29
huh na iphone mos emulirat windows 95 tako da je opet korak naprijed...

N82/95 i sl. Nokie već godinama mogu na sebe instalirati Win95/98, Win3.11, a i nešto se priča da pokušavaju na njih staviti i Vistu samo sam prestao pratiti razvoj toga. Da ne pričam o Quake 3 Areni (PC verzija) koja se savršeno vrti na N82/95, samo je nešto duži load time.

ICzsTar2rFM

ZngrzFzMVqQ&feature=related

Symbian možda nije ispoliran kao iPhone OS, ali opseg onoga što Symbian može je svjetlosnim godinama iznad onoga što će iPhone ikada moći. S time da realno korisnik Symbiana ne može u potpunosti iskoristiti, jednostavno je pre moćan da iskoristiš sve što on nudi. Dok u drugu ruku iPhone OS nudi uglavnom taman onoliko koliko korisniku treba ukoliko korisnik nije pre zahtjevan (ako ti treba nešto van multimedije, može biti problema).

iPhone OS ima hrpu mana, Symbianu je jedina mana nešto sporiji rad što i nije mana kada pogledaš što sve nudi. Tako da bez razmišljana mogu reći da je Symbian bolji OS, a što se uređaja tiče, to je priča za sebe. Nokia ima svoje prednosti i "klijentelu", iPhone svoje.

Karlo_from_Bjelovar
31-01-2010, 16:03
iPhone OS ima hrpu mana
?

Aral
31-01-2010, 16:28
Al uspoređivat touch mobitel i non touch...mislim ono, sve je rečeno :roll:

The Boz
31-01-2010, 16:29
Zašto bi touch mobiteli trebali biti neka posebna kategorija izvan/iznad ostalih?

Aral
31-01-2010, 16:38
Pa nisu, al uspoređvait os koji je specifično rađen za touch sučelje, za lakoću i brzinu te ugodan rad na njemu te jedan modabili i usporeni symbian, mislim ono. Pretpostavljam da nitko od nas nemože ni zamilsit kaj sve treba maknut ili stavit u neki os da bi radio ok na jednom i na drugom mobu.

Ova rasprava je samo glupo favoriziranje određenih modela, totalno bespotrebno. Svatko nađe kaj mu paše, ovak i onak ne postoji na svijetu komad tehnike koji bi zadovoljio sve potrebe korisnika. Ja npr. ne volim sporost na mobitelima bilo koje vrste nego fluidnost i apsolutni gušt korištenja, razgovora, slanja pokojih poruka te surfanja netom, a za to iphone služi savršeno. A nekome pak služi za obrisat guzicu. Nokia je par orijentirana pomalo drugačijim korsnicima, ništa drugo. Da sad ne uplićem i druge marke.

A najviše od svega je žalosno kad se ide pljuvat nekaj kaj je uspjelo globalno u svijetu. Dal je to zavist, ili ljudska narav da se pljuje sve što je broj jedan ili blzu vrha, neznam. Ja se jednostavno prepustim užitku i ustari koristim tu spravicu, a ne dodajem plusiše i minusiće pored nje. Dobro mi je žena rekla kao teta u vrtiću, ovo je pravi dječji vrtić, moj je veći od tvog i te fore. To ko da idem hvalit svoj audi a vozim još i bwm.

Nikad nećete naći osobnu satisfakciju u tome niti uspijeti dokazati suprotnoj strani da je nešto bolje ili lošije od nekog trećeg. Kad to shvatite možda i bude nešto od tih mobitela. Nismo svi pali s istog drveta.

Bartuc
31-01-2010, 16:47
Jebiga, ja sigurno ne pljujem po niti jednom, samo iznosim činjenice. Imam Symbian i znam da je savršen, a želim iPhone zbog multimedije... baš zbog toga sam u stanju razmišljati bez favoritiziranja Symbiana ili iPhone OS-a - pošto sam rastrgan između oba :D

Ali to je od korisnika do korisnika. Meni je multimedija na prvom mjestu i tu je iPhone bolji izbor (zato i razmišljam da si ga kupim krajem godine), ali za ozbiljniji uređaj se kupuje ozbiljniji OS (kako kome treba)...

Aral
31-01-2010, 16:54
Pa no, kako kome treba. Mislim, ako mob ima tu mogućnost onda ga dio ekipe valjda i želi iskoristit, a to je onak 5% sveukupnih ownera tih mobitela. Kupi oba dva pa si sretan ^^

Ja isto nemam niš protiv jednog ili drugog moba, al symbian nemrem smislit a iphone ima pak neke svoje nedostatke da je to za popizdit. I jel se oni trude to ispravit, pa fala bogu da ne. Treba se samo prilagodit i sve će svakom pasat. Ovdje je u igri više ljudska ljubomora i zavist na te i određene marke nego sama rasprava. Ma idemo u rat zbog toga, to je najbolje, nemetni mi svoje mišljenje i ja sretan. Ono.

Bartuc
31-01-2010, 17:00
Mene jedino živcira pljuvanje po Apple proizvodima kod ljudi kojima je jedini argument "pa to je Apple". To dođe na isto kao i pljuvanje po nVidia ili ATI karticama, ovisno čiji si "fanboy".

Apple možda nema toliko fleksibilnosti kao ostali uređaji (PC), ali imaju svoju klijentelu kojima ne treba više od onoga što Apple nudi, a ono što Apple nudi, nudi kvalitetno! Ako ti ne paše što nudi, nemoj kupit, nemoj pljuvat... Kao da pljuješ po Audiu S5 zato što ti treba terenac poput Lade Nive :D

The Boz
31-01-2010, 17:06
Kvaliteta kao takva se MORA koristiti u kontekstu omjera kvalitete i cijene. Ako gledamo na takav način, Apple nije kvaliteta.

Aral
31-01-2010, 17:43
Sva sreća pa to skoro nikad nije slučaj, pogotovo u današnjem svijetu.

The Boz
31-01-2010, 17:45
Zaboravljaš da je sve relativno. Tvoja tvrdnja ne stoji.

Aral
31-01-2010, 18:06
Naravno, isto tako ne stoji i tvoja. A i rekao sam skoro, znaći jedino postoji u malom broju slučaja. Al ipak postoji. Smiješno je to, dok je ljudi nikad si nećemo to moći dokazati ^^

The Boz
31-01-2010, 18:08
Ne kužiš što sam mislio reći... Koji god Apple uređaj postojao, za iste i/ili manje pare postoji uređaj sa jednakim ili boljim mogućnostima. Bez iznimke.

Hellboy
31-01-2010, 18:12
Ali taj isti uređaj nema na sebi jabuku (kojoj, BTW nedostaje dio.). Osobno smatram da upravo ta jabuka predstavlja ono čime Apple pokušava prodati nešto što je precijenjeno, ispodprosječno na polju performansi i jedino čime se može istaknuti jest dizajn, no opet, ni tu nije sve bajno uzevši u obzir kako, opet osobno, smatram da dobar dio njihovih proizvoda i nije tako estetski privlačan. Omjer uloženo-dobiveno definitivno ne ide u korist Appleovim proizvodima no svejedno ta jabuka ima svoju klijentelu koju nekim čudom drži iako na tržištu postoji beskonačan broj proizvoda koji ju nadmašuju po performansama te u isto vrijeme dolaze po nižoj cijeni.
Onak, moja dva centa :)

Kid A
31-01-2010, 18:15
Jebote led ovaj se vratio :pray:
Opet :(

Aral
31-01-2010, 18:17
@The Boz: Aha, to misliš. Pa to postoji za svaki mogući proizvod, uvijek postoji jeftinija i bolja alternativa ^^ Da tog nema ne bit ni bilo ovih skupljih stvari, u ovom slučaju iPhone. Neznam, meni ne bi bio problem dat više lova da imam ono kaj hoću, ak je to u dosegu mojih mogućnosti. Uostalom, prije mjesec dva sam imao opciju ili uzet iphone ili s8000jet, rađe sam uzeo jeta, bez ikakvog posebno razloga. Da se razumijemo, nisam fan applea, niti bilo kojih drugih marki, ovdje sam ubacio samo par postova na uzaludno opravdavanje da je iphone lošiji ili bolji od bilo koje druge marke. Ono što je nekoj osobi prednost drugoj je mana. A kad postaneš globalni trend i budeš globalno popularan naravno da te se gleda pod povećalom te se ti nedostaci i prednosti potenciraju još nekoliko puta. A ruku na srce svih top5 proizvođaća mobitela se može gledat na taj način, apple i iphone nisu nimalo drugačiji. Samo je drugačiji odnos kupaca, korisnika i kritičara prema njemu.

@Hellboy: Neznam tko ima bolje performanse, možda na papiru da, al iphone, barem iz mog iskustva, dere sve od reda. Barem po browsanju samog moba, surfanju netom, igranju igara, izvođenje zadataka, tranzicija menija i sl, brži mob nisam vidio.

Hellboy
31-01-2010, 18:24
Brži? Da, to mu priznam, no kako sam imao priliku koristiti iPhone 3GS nekakvih tjedan dana, jednostavno mi se nije svidio kao N95 i Symbian. Uzevši u obzir koliko sam uspio moddati svoju N95 i što mi ista omogućuje, nekako sumnjam da bih isto mogao ponoviti sa iPhoneom. No opet, možda je period u kojem sam koristio uređaj prekratak za objektivnu presudu i možda je na to utjecala činjenica da sam ogroman fan Nokie i Symbiana. Ali fleksibilnost Symbian platforme mi se čini daleko superiornija fleksibilnosti Iphone OS-a, osobito otkako je Symbian Foundation platformu prepustio svijetu, svojevrsno ju pretvorivši u mobilni Linux, mislim da još nismo vidjeli puni potencijal Symbiana.

Oh and, pozdrav Xarabas, ne sjećam se kad sam rekao da odlazim...

Bartuc
31-01-2010, 19:17
Točno to, fleksibilnost Symbiana je OGROMNA. Pre jebeno mi je kada si legnem u krevet i šaltam muziku na kompu preko wifia. Da imam IC na N82, mogao bi šaltati i programe na TV-u sa njime, ali zato N95 ima i tu opciju :D

cham3leon
31-01-2010, 19:47
http://www.imagesforme.com/upload/2460f667.jpg

...je ono što zapravo privlači mnoge na iPhone, ali da se razumijemo, taj telefon nudi mnogo više od toga. Still, da kupujem radije bih uzeo jednu 5800XM. Možda nije takvo živinče kao N95, ali začudo ne troši bateriju mnogo, jedno punjenje potraje i po 5 dana.
Iako se i N95 može natjerati na sličan režim navodno :D

Don Kihot
31-01-2010, 20:05
@Hellboy: Neznam tko ima bolje performanse, možda na papiru da, al iphone, barem iz mog iskustva, dere sve od reda. Barem po browsanju samog moba, surfanju netom, igranju igara, izvođenje zadataka, tranzicija menija i sl, brži mob nisam vidio.

A ti si iz iskustva isprobao iPhone, N85, N95, N97, hrpu HP-ovih palmtopova, Blackberry uređaja?

Vjerujem da nisi. Dok recimo ja jesam, i najzadovoljniji sam u radu sa M$Mobile OS-om, što se tiče poslovnih uređaja
(HP rula u tom području), a najgori od svih se pokazao iPhone. najkon 2 tjedna korisštenja NISAM USPIO naći
kako LEGALNO staviti neku drugu pjesmu za melodiju poziva.
na kraju postoji samo ILEGALAN način, koji nisam iskušavao, jer sam uređaj morao vratiti neoštećen.

To ni kod Symbiana, Androinda, a bogami ni M$Mobile OS-a nije bio slučaj.

Jedine melodije koje iPhone nudi su GAY glazbe lošije od onih koje su se dobivale sa Nokiom 3210 (koja je imala i svoj skladatelj,
a i preko SMS-a se mogla poslati melodija za zvono/poruku).

Aral
31-01-2010, 20:22
Mora da si jako ponosan na sebe. Malo mi vućeš na Vidovitog Milana sa svojim predviđanjima. Sigurno si neki hi-tech maher, ou jea. Kao što rekoh, nemoraš me uvjeravat, nismo svi pali s istog drveta. Moraš shvatit da ne žele svi imat neke svoje gay pjesmice za melodiju pa da se zna iz kojeg su kraja došli i kaj slušaju, meni ne pada na pamet to ikad imat na mobu. Jasno ti je da kaj god ti kažeš ja ću imat kontra-argument.

Zato se lijepo i pametno povlačim iz ove mrtve utrke, sa stilom, ko gospodin čovjek. Ou jea.

P.S. Nhf nadam se, nismo djeca i nemoramo se raspravljat oko gluposti, ak ću te kao uvaženog kolegu s foruma nekad pitat za savjet nadam se da me nećeš zajebat.

armagedon
31-01-2010, 21:05
vi ste presmješni s ovim prepucavanjem, ionak tome nikad kraja niti će itko pobijedit :wink:

Aral
31-01-2010, 22:37
Mi to dobro znamo, ali rasprave nekad budu produktivne ^^

Karlo_from_Bjelovar
31-01-2010, 23:12
jedini app koji ne postoji za symbian je onaj da ti slozi dorucak ujutro.

LD
31-01-2010, 23:14
najkon 2 tjedna korisštenja NISAM USPIO naći
kako LEGALNO staviti neku drugu pjesmu za melodiju poziva.
na kraju postoji samo ILEGALAN način, koji nisam iskušavao, jer sam uređaj morao vratiti neoštećen.

Postoji legalan nacin i uopce nije toliko kompliciran.

Don Kihot
31-01-2010, 23:24

Ako ga može izvesti djevojka od 15 godina koja je informatički nepismena, onda je user friendly.

Ako ne, onda je to sranje...

=PcP=F@N
31-01-2010, 23:29
Pa nisu, al uspoređvait os koji je specifično rađen za touch sučelje, za lakoću i brzinu te ugodan rad na njemu te jedan modabili i usporeni symbian, mislim ono. Pretpostavljam da nitko od nas nemože ni zamilsit kaj sve treba maknut ili stavit u neki os da bi radio ok na jednom i na drugom mobu.

Ova rasprava je samo glupo favoriziranje određenih modela, totalno bespotrebno. Svatko nađe kaj mu paše, ovak i onak ne postoji na svijetu komad tehnike koji bi zadovoljio sve potrebe korisnika. Ja npr. ne volim sporost na mobitelima bilo koje vrste nego fluidnost i apsolutni gušt korištenja, razgovora, slanja pokojih poruka te surfanja netom, a za to iphone služi savršeno. A nekome pak služi za obrisat guzicu. Nokia je par orijentirana pomalo drugačijim korsnicima, ništa drugo. Da sad ne uplićem i druge marke.

A najviše od svega je žalosno kad se ide pljuvat nekaj kaj je uspjelo globalno u svijetu. Dal je to zavist, ili ljudska narav da se pljuje sve što je broj jedan ili blzu vrha, neznam. Ja se jednostavno prepustim užitku i ustari koristim tu spravicu, a ne dodajem plusiše i minusiće pored nje. Dobro mi je žena rekla kao teta u vrtiću, ovo je pravi dječji vrtić, moj je veći od tvog i te fore. To ko da idem hvalit svoj audi a vozim još i bwm.

Nikad nećete naći osobnu satisfakciju u tome niti uspijeti dokazati suprotnoj strani da je nešto bolje ili lošije od nekog trećeg. Kad to shvatite možda i bude nešto od tih mobitela. Nismo svi pali s istog drveta.

da bar ja znam tako objasnit :D

Kalhant
01-02-2010, 01:28

Ako ga može izvesti djevojka od 15 godina koja je informatički nepismena, onda je user friendly.

Ako ne, onda je to sranje...

Hvala bogu pa symbianom lako moze upravljat informaticki nepismena djevojka od 15 godina...

Karlo_from_Bjelovar
01-02-2010, 01:42
ovdje cu se morat ubacit.
meni 90% frendova/ica kada primi mob u ruke (E51) se ne mogu snac...

takoder... obojica imate pravo (aral i kihot)... jedina razlika sto je aral open-minded, a kihot ne zeli ama bas nista priznat iphoneu...

Don Kihot
01-02-2010, 01:43
Može. jer je simple&logical..

A ne da nakon 30 min prčanja po postavkama shvatiš "FUCK!!! OVO SRANJE NE MOŽE KORISTITI MJUZU KOJU SAM PREBACIO NA NJ. ZA MELODIJU POZIVA!!!!!"
Ili još 30 min, prije toga shvatiš "FUCK!!! OVO SRANJE TREBA FUCKING PROGRAM ITUNES DA BI PREBACIO FUCKING GLAZBU!!!"
Ili još 30 minuta prije shvatiš "FUUCCCKKK!!!! OVO SRANJE NE MOŽE NI SLATI NI PRIMATI MP3 GLAZBU SA DRUGOG UREĐAJA PREKO BLUETOOTHA!!!!!!!"
Ili još 30 min prije toga se desi ovo "FUUCCKKK!!! ZAŠTO STEREO BLUEOOTH SLUŠALICE NE RADE!?!? FUCK, PA UOPĆE NEMA PODRŠKU ZA STEREO BT SLUŠKE!!!!"
Ili još 30 prije toga "HA? NE PAŠE MOJA SIM KARTICA!? MORAM JU REZATI DA BI STALA U NJ. WTF!?!?"

Karlo_from_Bjelovar
01-02-2010, 01:48
meni je bio, ocito je tebi bio. ali budi uvjeren da nisu svi "na ti" s kompovima, i da je velikoj vecini teenagera vrhunac instalirat msn plus ili uredit sliku u photoscapeu... ;)

Bartuc
01-02-2010, 07:00
meni 90% frendova/ica kada primi mob u ruke (E51) se ne mogu snac...

Jedino što moraš kod Symbiana skužiti je gdje se nalazi tipka Meni, nakon toga više nema problema :D

W3DR4N
01-02-2010, 08:48
Boro Krstulović je u novom Vidiju pisao kolumnu, u kojoj se dotakao teme pametnih telefona.
Symbian je popljuvao, nazvavši ga sramotnim neuporabljivim poluproizvodom, sporim, nestabilnim i prepunom bugova.
Kao suštu suprotnost, spomenuo je iPhone OS, kao savršeno napisan, intuitivan OS koji se prilagođuje korisniku, a ne obratno.

=PcP=F@N
01-02-2010, 11:13

A ne da nakon 30 min prčanja po postavkama shvatiš "FUCK!!! OVO SRANJE NE MOŽE KORISTITI MJUZU KOJU SAM PREBACIO NA NJ. ZA MELODIJU POZIVA!!!!!"
Ili još 30 min, prije toga shvatiš "FUCK!!! OVO SRANJE TREBA FUCKING PROGRAM ITUNES DA BI PREBACIO FUCKING GLAZBU!!!"
Ili još 30 minuta prije shvatiš "FUUCCCKKK!!!! OVO SRANJE NE MOŽE NI SLATI NI PRIMATI MP3 GLAZBU SA DRUGOG UREĐAJA PREKO BLUETOOTHA!!!!!!!"
Ili još 30 min prije toga se desi ovo "FUUCCKKK!!! ZAŠTO STEREO BLUEOOTH SLUŠALICE NE RADE!?!? FUCK, PA UOPĆE NEMA PODRŠKU ZA STEREO BT SLUŠKE!!!!"
Ili još 30 prije toga "HA? NE PAŠE MOJA SIM KARTICA!? MORAM JU REZATI DA BI STALA U NJ. WTF!?!?"

ovo sranje ima jeftilend tipkovnicu pa skljoca ko ludo...ovo sranje je sporo do besvijesti...ovo sranje se pokrece 1minutu...ovo sranje na 1.firmwireu je totalno beskoristan uređaj....ovom sranju ode slider nakon par mjeseci koristenja...i sve to i jos vise uz n96

Boro Krstulović je u novom Vidiju pisao kolumnu, u kojoj se dotakao teme pametnih telefona.
Symbian je popljuvao, nazvavši ga sramotnim neuporabljivim poluproizvodom, sporim, nestabilnim i prepunom bugova.
Kao suštu suprotnost, spomenuo je iPhone OS, kao savršeno napisan, intuitivan OS koji se prilagođuje korisniku, a ne obratno

pa svi specijaizirani mob siteovi(znaci gdje ima ljudi koji se razumiju u to malo vise) smatraju symbian zaostalim,sporim i bez buducnosti...to sto neki korisnici zive u svijetu prije 5 godina i nezele si neke stvari priznat(android,osx itd) je druga prica i s tim se uopce netreba zamarati

Hellboy
01-02-2010, 11:51
Kao suštu suprotnost, spomenuo je iPhone OS, kao savršeno napisan, intuitivan OS koji se prilagođuje korisniku, a ne obratno.
U tom slučaju smatram gorespomenutog Boru nestručnim. Symbian je vjerojatno najfleksibilniji mobilni operativni sustav na tržištu. Symbian već godinama nudi ono što je Apple počeo tek nedavno nuditi. A o tome koliko se Symbian ne prilagođava korisniku dovoljno govori činjenica kako trenutno postoje milijuni aplikacija i modifikacija koje omugućuju čak i krajne nestručnom korisnicima da prilagode svoj uređaj kako god žele. U nešto više od godinu dana korištenja Nokie N95 jedini "bugovi" su bili uzrokovani mojim eksperimentiranjem - osim toga nisam imao apsolutno nikakvih problema a mislim da dovoljno ljudi ovdje zna koliko sam gurao granice tog uređaja. Od pretvaranja istog u daljinski upravljač za čitav niz uređaja, uspostavljanja WiFi veze kako bih streamao glazbu, korištenja uređaja kao kontrolera baziranog na akcelerometru, emulacije niza Windows operativnih sustava, pretvaranja uređaja u panoramsku kameru iznimno visoke rezolucije, fotkanja u .raw formatu... A osobno se ne smatram nikakvim stručnjakom za Symbian, ni približno. A ono što je meni osobno najdraži primjer te fleksibilnosti jest činjenica kako sam isključivo radio na staroj verziji sustava.

Ne kažem da je iPhone OS smeće, čak naprotiv, riječ je o prekrasnom intuitivnom operativnom sustavu kojeg je relativno lako za razumjeti, no nazivanje operativnog sustava koji drži između 40 i 50% tržišta te je u isto vrijeme postao open source time omogućivši tisućama developera diljem svijeta da ga poboljšavaju je krajnji dokaz gluposti.

Bartuc
01-02-2010, 12:29
Haha, zbilja danas svatko može biti recenzent/kolumnist :rotfl:

Treba staviti što koj sustav može na papir i donjeti objektivnu odluku, a ne pisati gluposti temeljene na nekim subjektivnim dojmovima. Ne branim Symbian, zapravo sam potpuno ravnodušan prema oba sustava pošto važem što bi kupio u skorijoj budućnosti, ali moram reći da lik nema pojma ako je napisao tim riječima koje je Weki ovdje napisao. Ne znam na temelju čega je on donio takav zaključak - da je taj sustav "sramotni neupotrebljivi poluproizvod" kada je valjda svima jasno koliko taj sustav nudi.

Jednostavno NE postoji stvar koju Symbian NE može ponuditi korisniku, ako se naravno držimo u Smartphone vodama. Sustav je na razini operativnih sustava kakve susrećemo u kompovima/laptopima samo što ga nemreš iskoristiti na malom ekranu od smartphonea. Imaš editore Worda, Excela, pdf-a, hrpu playera, hrpu web browsera, divx playere, u stanju je vrtiti HD materijale sa youtuba, može emulirati brdo igračih konzola tako da nisi ograničen samo na Java ili N-Gage igre, hrpu adresara, messengera (fring, skype, msn itd.). Jedino što nemreš je brijem editirati web stranice :D I onda reći da je riječ o poluproizvodu, oprosti ali to može reći samo tehnički nepismena osoba.

Jedino se slažem da je nešto sporiji, ali niti blizu toliko da bi to naveo kao manu. Pogotovo ako se uzme u obzir multitasking zbog kojega niti ne moraš gasiti programe pa se sve vrti istog momenta kako klikneš gumb. Sa 128MB rama možeš multitaskati koliko ti srce želi... Ja ne znam, frajer je valjda pisao o Symbian UIQ-u!?

Kalhant
01-02-2010, 12:34
Takoder je kranji dokaz gluposti nazivat iphone smecem. Mobitel koji je prakticki donio revoluciju u mobilnoj industriji i mobitel prema kojem se ravnaju svi drugi mobiteli. Iphone je sa samo 3 edicije zauzeo 2,5% svjetskog trzista mobitela.

I ne ja nisam iphone fan, po meni trenutno najbolji OS ima palm sa svojim webOS-om, ali to je sasvim druga prica.

Bartuc
01-02-2010, 12:36
Da, iPhone definitivno nije smeće, ali ipak ne treba pretjerivati i dizati ga u nebesa kada mu tamo nije mjesto. To je zgodna igračka i na tom polju mete konkurenciju.

W3DR4N
01-02-2010, 14:32
Kome ću vjerovati, stručnjaku s 25 godina poduzetničkog rada i iskustva, ili nekolicini dvadesetogodišnjaka?

RIDER32
01-02-2010, 14:37
Ne kužim što hoćeš reći. Sva ta sila internetskih preglednika je još uvijek miljama iza Safaria.

Ponavljam, nevjerojatno je patetično koliko se udruženi Nokia, Google, Samsung, HTC i LG trude već tri godine napraviti uređaj koji bi približno bio kvalitetan kao iPhone, no nikako im ne polazi za rukom. Od 2007., bez posebnog truda u daljnjem razvoju, iPhone mete visoko mobilno tržište.
Višestruko proglašen najboljim multimedijskim mobitelom, najboljim poslovnim mobitelom, najboljom hendheld igraćom konzolom. Apple proždire sve što dotakne, jer ima kvalitetu i perfekcionizam koje drugi proizvođači sanjaju.
iPhone bi mogao povezati sa svacim samo ne sa kvalitetom. Na nokiji maska nepuca sama od sebe, baterija nakon 2 godine se drži gotovo kao nova , a ne da mi nakon 8 mjeseci korištenja baterija nedrži ni 50 posto appleovih uvjerenja i još štošta...
U europi definitivno vladaju "stari" proizvođaci i iPhone nije uzeo tolikog zamaha, a to što svaki amer (koji vecina misli da je japan samo jedan kineski otok...) mortaju kupovati svaki isprdak koji apple napravi to je druga prica, i stvarno mi je žao tih ljudi kojima apple dobro zna isprazniti đep na svakom koraku.

i ja cu rec samo jedan argument u korist iPhonea:
-Nhmj-Gn7_w

eto...
Igrao... preočajno... samo se isprustriraš pokušajima igranja sa tačskrinom. Kontrole = 0
Jedino je grafika "woow", ali ako tije do faktora zabave onda si nabavi "gravity defierd" pa ces vidjeti šta je igratina :P

iPod i iPhone nisu isto...

Kad uhvatim vremena probat cu dali koji radi ali vecina sigurno neradi...

Al thx na linku. :roll:

=PcP=F@N
01-02-2010, 14:38
Kome ću vjerovati, stručnjaku s 25 godina poduzetničkog rada i iskustva, ili nekolicini dvadesetogodišnjaka?

stručnjaku naravno,,,da su bar dvadesetogodišnjaci,vamo je 80% balavaca od 15 godina i manje(negovorim za ovu temu)

Bartuc
01-02-2010, 14:44
@Vedran

Hmm, što misliš, tko više prati "novu" tehnologiju... Ljudi od 20-ak godina koji uživaju istraživati smartphone svijet ili čovjeku kojemu i programator na mikrovalnoj pećnici predstavlja svakodnevnu prepreku :D

Sada kada si rekao da čovjek ima 25 godina radnog staža si me još više uvjerio na nestručnost. To bi značilo da čovjek ima 43-45 godina (ili višee), a znamo da što više godine rastu, to ljudi imaju manje doticaja sa tehnologijom (u većini slučajeva). I još pogotovo kada je poslovni 45 godišnjak rekao da je iPhone savršen, a iPhone cilja na mlađu publiku koji uživaju u multimediji, dok Symbian puca na oba tržišna segmenta (samo pogledaj Nokiu, E i N serija (ili Express Music koja cilja na isto tržište kao i N serija))...

Ne znam, mene samo zanima na osnovu čega je Symbian poluproizvod, a u vezi iPhonea se opet djelomično slažem sa likom. iPhone ima intuitivno korisničko sučelje, ali sam OS nije intuitivan čim ti moraš koristiti iTunes za prebacivanje muzike. Koliko je samo pitanja isplivalo u FAQ-u kako se prebacuje muzika na iPhone...

W3DR4N
01-02-2010, 14:51
Onome kojem to stavlja kruh na stol, neovisno o godinama.

Prebacivanje glazbe na iPhone je najjednostavnija stvar ikad, samo Apple nije računao da ostatak svijeta koristi PC, a ne Mac.
S obzirom da "mekovci" koriste isključivo iTunes, dovoljno je spojiti iPhone na Mac, i glazbena knjižnica se kompletno sinkronizira.

Bartuc
01-02-2010, 14:58
Šteta što su napravili taj potez. Mogli su staviti na izbor, tako da ga možeš puniti i kao removable hw. To me malo odbija od iPhonea pošto ne koristim iTunes na kompu, ali mi je opet glupo otpisati mob zbog takve gluposti.

Već sam se dogovorio sa starime da uzimam iPhone dok mu istekne ugovor sa T-Mobileom, osim ako do tada ne uleti nešto što će mi se više svidjeti :D Samo ne znam da li onaj 3GS vrijedi 500 kuna više od 3G modela. iPhone 3G bi mogao dobiti za 198 kuna, što je sića za taj mobitel.

RIDER32
01-02-2010, 15:00
Prebacivanje glazbe na iPhone je najjednostavnija stvar ikad, samo Apple nije računao da ostatak svijeta koristi PC, a ne Mac.
S obzirom da "mekovci" koriste isključivo iTunes, dovoljno je spojiti iPhone na Mac, i glazbena knjižnica se kompletno sinkronizira.
Ta sinkronizacija je smece i onaj ko ju je izmislio ocito nije baš racunao da je obican C/P puno jednostavniji od brisanja cjelokupnog librarya nakon reinstala OSa.

Srecom tu je comunity koji mora ispravljati ispravljati debilnosti koje je napravio sam proizvođac (u ovom slucaju apple): http://www.copytrans.net/copytransmanager.phpS :pray:

cham3leon
01-02-2010, 15:11
Ma ja se slažem da je iPhone itekako moćan, ali kad govorite da je Symbian totalno smeće, stvarno, ali stvarno pretjerujete. Možda je kompliciraniji i ružniji, ali definitivno nije smeće.
Plus, ako je istina ovo što čujem u zadnje vrijeme da iPhoneov OS ne podržava multitasking, onda pretjerujete na kvadrat.

Bartuc
01-02-2010, 15:18
Ja sam si na mob stavio čitav novi task manager tako da mi je multitaskanje zabavnije nego ikada :D

Ove godine mi je multitask puno pomogao. Čitav predmet sam rasturio zahvaljujući pdf-ima i webu u pozadini :D Ako prof dolazi, samo sve u background i imaš mob da vidiš koliko je sati... prof ode, sve van iz backgrounda :pray: Fali mi 3 boda da imam 5 :(

W3DR4N
01-02-2010, 15:18
Ta sinkronizacija je smece i onaj ko ju je izmislio ocito nije baš racunao da je obican C/P puno jednostavniji od brisanja cjelokupnog librarya nakon reinstala OSa.

Srecom tu je comunity koji mora ispravljati ispravljati debilnosti koje je napravio sam proizvođac (u ovom slucaju apple): http://www.copytrans.net/copytransmanager.phpS :pray:

Sinkronizacija je genijalna. Ja imam dva nova albuma na kompu, i ne moram ni razmišljati kako i kad ću ih prebaciti, to on radi sam, uspoređuje baze i nadopunjava ih novim podacima.
Al da, ja ne koristim neuporabljive Windowse. :P

cham3leon
01-02-2010, 15:19
...dakle imaš i Meka doma :roll:

Aral
01-02-2010, 15:22
Što se pretpostavljam i podrazumijeva.

cham3leon
01-02-2010, 15:29
To je super stvar, ali zbilja ne želim znati koliko je sve to koštalo.

Aral
01-02-2010, 15:34
Dal smo ikad pitali koliko je šta koštalo kad smo kupovali hardver za naše piceke? Ja se uopće ne usudim ni pomislit kolko sam para spiskao do sad.

Bartuc
01-02-2010, 15:35
Frend na faxu ima iPhone i MacBook White kombo i to je pre sexy za vidjeti. MacBook ga je izašao oko soma eura, kod nas je 8200 kuna. Trebaš vidjeti koji je to coolness faktor kada sa 2 prsta drži MacBook i tipka po njemu, kao perce je lagan (iako nije puno lakši od klasičnih laptopa) :D A slika na MacBooku je savršena, točno se vidi koliko kvalitetniji prikaz boja i slika ima od ostalih laptopa na faxu, a da ne pričam o bateriji koja traje i traje i traje. Svi su na punjačima, a on sva predavanja odradi bez punjača :D

PS: Jedino mi je ružno kod te bijele verzije to što se brzo i lagano zmaže pa više nije tako sexy.

W3DR4N
01-02-2010, 15:38
A slika na MacBooku je savršena, točno se vidi koliko kvalitetniji prikaz boja i slika ima od ostalih laptopa na faxu, a da ne pričam o bateriji koja traje i traje i traje.

IPS matrica i pravokutne baterije. <3

cham3leon
01-02-2010, 15:39
Da, čujem da baterija traje po 8 ili 9 sati na tome. Neki ga samo poklope da ode u sleep dok ga ne koriste i povremeno pune na struji, gotovo bez gašenja.

@Aral: Jeste, ali ja sam malo štedljiviji po tom pitanju. Zadnji upgrade kompa me koštao oko 1200 - 1300 kn, i to smatram kao velik iznos.

RIDER32
01-02-2010, 15:49
Sinkronizacija je genijalna. Ja imam dva nova albuma na kompu, i ne moram ni razmišljati kako i kad ću ih prebaciti, to on radi sam, uspoređuje baze i nadopunjava ih novim podacima.
Al da, ja ne koristim neuporabljive Windowse. :P
Ako ti imaš samo 2 albuma na kompu onda ti netreba mobitel od 8-16-32GB... Al šta da radim ja sam 150GB glazbe na drugoj particiji?

W3DR4N
01-02-2010, 15:50
Imaš hrpu smeća koje bi trebao obrisati, a ne glazbu.
Imaj playliste.

Aral
01-02-2010, 15:50
Pa ni ja baš ne bacam lovu, sam kažem općenito. Moja zadnja investicija je bila grafa od 2k kuna prije nekih manje od dvije godine, to je to. Bilo bi puno više u međuvremenu al nema se para. Za idući upgrade ću opet iskeširat jedno 3-4 soma...al to je tak. Al enviej, da ne idemo off previše, mislim da cijena ovdje stvarno nije jedan od bitnijih faktora. Bitan ali ne najbitniji.

IGoR_2803
01-02-2010, 16:16

kao prvo vjerovat ćeš sam sebi jer na kraju krajeva sve ovisi o pojedincu... a da bi vjerovao sebi prvo moraš nešto isprobati i to ne samo površno kako bi mogao o tome donijeti sud...

ja ne pljujem po iPhoneu i ne pljujem po iPadu itd... vjerujem da su vrlo kvalitetni proizvodi (iako ne savršeni) iako ih nisam sam isprobao... ono po čemu pljujem je appleova politika... iTunes "monopol", nedostatak USBa na iPadu su samo neki od primjera...

Kalhant
01-02-2010, 19:09
Ako ti imaš samo 2 albuma na kompu onda ti netreba mobitel od 8-16-32GB... Al šta da radim ja sam 150GB glazbe na drugoj particiji?

Pretpostavljam da apple nije razmisljao o pira.tizaciji muzike :P .

btw Garantiram da 90% toga slusas 1 godisnje.

RIDER32
01-02-2010, 20:44
Imaš hrpu smeća koje bi trebao obrisati, a ne glazbu.
Imaj playliste.
:nonono:

Tek manji dio je smece ali vecinski dio je super mjuza :roll: a playliste... never... nikad mi se one nisu sviđale. Playliste su indirektne a ja sve radim direktno.

btw Garantiram da 90% toga slusas 1 godisnje.
Ako mi komp za išta sluši onda je prvenstveno za glazbu... kao i mobitel. Skoro ništa neradim u tisin tako daf poslušam veci dio toga :wink:

MasaKrisT
01-02-2010, 20:55
Neznam sto je ljudima cudno sa tih 150gb glazbe, ja imam 500gb i garantiram da sam sve preslusao:)istina,dogodi se da nesto ne slusam po pola godine,ali uvijek imam u arhivi.playliste sam oduvijek mrzio,vezu se uz partije,i kakvu god ju napravis uvijek se izmjeni.ali skrenuh sa teme:)

IGoR_2803
01-02-2010, 21:03
Neznam sto je ljudima cudno sa tih 150gb glazbe, ja imam 500gb i garantiram da sam sve preslusao:)istina,dogodi se da nesto ne slusam po pola godine,ali uvijek imam u arhivi.playliste sam oduvijek mrzio,vezu se uz partije,i kakvu god ju napravis uvijek se izmjeni.ali skrenuh sa teme:)

upravo... ja drzim svih svojih 250 - 300 GB mp3ca na hddu, neke bitnije stvari imam i na dvdima, a muziku slušam 3/4 vremena kad sam za kompom... zapravo ne slušam je jedino kad radim nešto za što se moram koncentrirati ili kad igram a to je rijetko... a da ne spominjem vožnju tramvajem... i sad da ja svakodnevno koristim iTunes za prebacivanje muzike - nema šanse...

cham3leon
01-02-2010, 21:21
Bokte :o

Ja baš sad išo provjerit, imam 1.8 GB muzike...

Ideš.

Bartuc
01-02-2010, 21:31
Lol, ja imam 600MB :D Imam razbacano po hrpi CD-a, DVD-a i uvijek kažem da moram dopuniti playlistu te neke stvari izbaciti sa nje pa nikako da krenem. Glupo mi je držati sve na HDD-u, tako da držim samo 1 playlistu pjesama koje najčešće slušam... s time da je trenutna playlista zastarila prije valjda godinu dana :(

MasaKrisT
01-02-2010, 21:36
Pa neznam,eo ja juce pozelio slusati morriconea,nabavim diskografiju 1.5gb,i danas cijeli dan to slusam,600 mb to je ajmo rec 150-200 pjesama,kako ti ne dosade u godinu dana?

Kid A
01-02-2010, 21:39
http://www.imagesforme.com/upload/0c2b6f9e.jpg

IGoR_2803
01-02-2010, 21:47
lol, sad čekaj kad svi počnu screenshotove stavljat... :)

ovo je lagani offtopic ali primjetio sam da ima ljudi kojima je glazba jednostavno način na koji ubiju vrijeme, dok s druge strane ima onih koji bez nje ne mogu... ja se nekad tolko znam uživit da imam osjećaj da me netko sa strane gleda pomislio bi da sam spreman za vrapče...

različiti ljudi, različite potrebe tako da nekome taj itunes ne predstavlja toliki problem, ali da je nepotrebno kompliciranje -> jest... ako je opravdanje to da je iTunes vrlo praktična stvar zašto onda nisu omogućili normalan "removable disk" način rada, a ako netko baš ima potrebu za aplikacijom tko mu brani...

cham3leon
01-02-2010, 21:50
Anime?

Kid A
01-02-2010, 21:52
ovo je lagani offtopic ali primjetio sam da ima ljudi kojima je glazba jednostavno način na koji ubiju vrijeme, dok s druge strane ima onih koji bez nje ne mogu... ja se nekad tolko znam uživit da imam osjećaj da me netko sa strane gleda pomislio bi da sam spreman za vrapče...
Ode i ja sad u offtopic ali jbg...
Totalno te kuzim,ne kvitam dan ako nisam poslusao bar album-dva dnevno.
Muzika mi je uvijek tu,kad nesto citam,pisem,ili radim na kompu....ne mogu zamisliti prosjecan dan bez muzike.

@cham3leon
Imam samo Hellsing,Black Lagoon,Death Note,Devil May Cry,Elfen Lied i Samurai Champloo...nista veliko.

Niko Bellic
01-02-2010, 22:01
Ja kad sam mamuran, ne podnosim nikakvu mjuzu osim Bečarskog Mix-a. Dapače, čak mi i to ide na mozak. Mamurluk liječim spavanjem. To je vgg...

MasaKrisT
01-02-2010, 22:06
Bečarski mix!!??pls napisi sta svira u tom mixu.kakav own.

Don Kihot
01-02-2010, 22:24
ovo sranje ima jeftilend tipkovnicu pa skljoca ko ludo...ovo sranje je sporo do besvijesti...ovo sranje se pokrece 1minutu...ovo sranje na 1.firmwireu je totalno beskoristan uređaj....ovom sranju ode slider nakon par mjeseci koristenja...i sve to i jos vise uz n96

Zar još nisi shvatio da je N96 šminka? Rađen za USA tržište, jer tamo sve prolazi. Makar je uređaj sam po sebi dobar, preplastičan je i ne nudi ništa više od N95.

Kao suštu suprotnost, spomenuo je iPhone OS, kao savršeno napisan, intuitivan OS koji se prilagođuje korisniku, a ne obratno

Čuj, taj Boro se očito ne snalazi bar dobro sa Symbianom. Današnji Symbian nije spor, jer je na dobroj hardwareskoj podlozi.
Symbian je uvjek bio godinama ispred. Jednostavno zamisli to ovako. Da se Symbian može usporediti sa Microsoftom,
onda je prvi Symbian S60 izdan u doba kad je snaga bila ovakva u usporedbi sa M$-om:
- Recimo, Windows Vista bez SP-a na računalu sa 600 Mhz i 64Mb RAM-a.

Takav ti je bio omjer snaga. No sad kad hardware napokon može ispuniti što Symbian treba, i dok je Open Source (Symbian je svoja prava prepustio zajednici),
pred njim je još svjetlija budućnost.

Jednostavno taj Boro očito ne zna raditi sa pravim uređajem. Za njega je vrhunac Word, dok C++ može zaboraviti.
Kao i svaki Amerikanac, treba mu nešto što se može koristiti bez mozga -> iPhone.

Aral
01-02-2010, 22:26
Hoćeš da ti ja stavim kolko mi Anime folder zauzima...better not :D

Neven <R>
01-02-2010, 22:33
Spotify, grooveshark - mp3ce više ni ne slušam. :(

bezimeni
01-02-2010, 22:35
Hoćeš da ti ja stavim kolko mi Anime folder zauzima...better not :D

nešto slično ovome ?

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_babb86bc.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/950535_WindowClipping.jpg)

cham3leon
01-02-2010, 22:55
Ja kad sam mamuran, ne podnosim nikakvu mjuzu osim Bečarskog Mix-a. Dapače, čak mi i to ide na mozak. Mamurluk liječim spavanjem. To je vgg...

Ako bećarske slušaš jutro poslije, što slušaš tokom udešavanja?

Bartuc
01-02-2010, 22:57
@Bezimeni, to je sve sa krstitka, vjenčanja itd., jelda? :D

Aral
01-02-2010, 23:00
Tako neš, iako moram priznat da sam malo čistio diskove. A još sam zaboravio negdje oko 150 sprženih dvd-a koje nikad neću pogledat xD

IGoR_2803
01-02-2010, 23:06
ajde dobro, vratite se na iphone.. nemojte fakat sad svi screenove stavljat, nema smisla, ne? :)

Maloki
01-02-2010, 23:31

Prvo, preseravate se sa "oh ne, ne mogu promjeniti melodiju koja će mi svirati svega 5-10 sekundi kad me netko zove, KAJ ĆU SAD?!" spikom.
Mobitel će mi svirati ko mobitel kad me netko zove, a ne ko neki đuboks.

Drugo, zar nije slanje mp3-ica ilegalo?

Za ovo treće zbilja ne znam o čemu pričaš. Ako netko zna, molim neka mi objasni.

Don Kihot
01-02-2010, 23:34
Nije ilegalno ako šaljem sa svog PC-a sebi, da imam šta slušati.

CD od Floyda teško da ću ugurati u ajfon.

PS - Tih 10 sek radije čujem Floyde nego gay melodiju.

Maloki
01-02-2010, 23:40
Sebi na mobitel šalješ preko usb kabela.
I ne znam što je toliko gay u primjerici marimbi ili old phone melodiji.

Don Kihot
01-02-2010, 23:42
Ne, preko tootha... Kabal je zastario...

Čemu onda WiFi, BT i GPRS, GPS? Onda bolje kompas i kabal? Idemu unazad? Sa 21. na 20.st.

Yakuzas
01-02-2010, 23:45

CD od Floyda teško da ću ugurati u ajfon.

PS - Tih 10 sek radije čujem Floyde nego gay melodiju.

Ja na iphonu mogu kao zvono namjestiti koju god mp3 melodiju želim i to bez ikakvih dodatnih aplikacija, jailbreakanja ili nekih drugih nebuloza, tak da fakat neznam o cemu pricate...

Maloki
01-02-2010, 23:46
Aha.
Glazba na cd-ima je zastarjela, sada je in digitalna distribucija iste.
Rađe si onda skidaj glazbu direkt sa iTunes storea kada si već toliko moderan.
Jer ono, blutooth je zastario u odnosu na internet, ne?

Don Kihot
01-02-2010, 23:52
Plaćanje 2x isti album je kretenizam.

Imati cijelu policu Floyda, Zeppelina, Sabbatha, i mnogih drugih, te digitalizirane u 320kbs je kolekcionarstvo.

Plaćati za nešto što već imam je kretenizam.

RIDER32
01-02-2010, 23:56

Prvo, preseravate se sa "oh ne, ne mogu promjeniti melodiju koja će mi svirati svega 5-10 sekundi kad me netko zove, KAJ ĆU SAD?!" spikom.
Mobitel će mi svirati ko mobitel kad me netko zove, a ne ko neki đuboks.

Za ovo treće zbilja ne znam o čemu pričaš. Ako netko zna, molim neka mi objasni.
"ŠTA ĆU SAD" mi padne napamet kad mi u punom busu zazvoni pederska melodija, a prepun autobus me gleda ispod oka zašto držim tu pedersku melodiju na mobitelu.

Drugo, zar policija trčka po gradu i piše kazne za slanje pjesme bluetootha? Šta kog boli ona stvar šta ću ja slati preko mobitela. Standard je da svi mobiteli imaju normalan bloetooth i onda se nađe pametan apple i počne srat.

trece nije ni meni jasno... :D

Aral
02-02-2010, 00:04
Ne, preko tootha... Kabal je zastario...
Ipak, moram se nasmijat na ovo. Kad kupiš mob onda i dobiš kabel da ga spojiš na komp, meni to nekak ne djeluje zastarjelo. Il su možda proizvođači zastarjeli, neznam. Al ipak, svaki korisnik koristi svoje. Ja sam osobno na kabelu.

Maloki
02-02-2010, 00:05
"ŠTA ĆU SAD" mi padne napamet kad mi u punom busu zazvoni pederska melodija, a prepun autobus me gleda ispod oka zašto držim tu pedersku melodiju na mobitelu.
Onda očito imaš nekakve komplekse kada misliš da ikoga u busu boli penis za melodiju na tvom mobitelu.
I ako te to već TOLIKO muči i smeta, možeš u roku od 2 minute napraviti melodiju za svoj iPhone u samim iTunesima.

Drugo, zar policija trčka po gradu i piše kazne za slanje pjesme bluetootha? Šta kog boli ona stvar šta ću ja slati preko mobitela. Standard je da svi mobiteli imaju normalan bloetooth i onda se nađe pametan apple i počne srat.
Isto tako si mogao napisati "šta koga boli ona stvar šta ja radim sa svojom glazbom. Standard je da ga ripam, zipam i stavim na internet da ga svi mogu skinuti, nije da policija prati svakoga šta radi na internetu i piše kazne za to lol".

Ako si tako nezadovoljan iPhoneom, zašto ga koristiš?

Don Kihot
02-02-2010, 00:08

Za podmetač od pive...

Maloki
02-02-2010, 00:09
Humor.

Niko Bellic
02-02-2010, 00:10
Ne svih. Ima i besplatnih... :wink:

Tsumetai Ryujin
02-02-2010, 00:13
Samo cekam wedrana ^^

MasaKrisT
02-02-2010, 00:13
meni nije jasno koji se kok i dalje pretjerujute?

Niko Bellic
02-02-2010, 00:20
Evo za sve koji imaju 5800 XpressMusic... :wink:

http://www.imagesforme.com/upload/ac2174d2.jpg

IGoR_2803
02-02-2010, 00:31
ajde u kurac svi i pišite o iphoneu... ili ću splitati dio topica i prebaciti u pljuvačnicu...

Don Kihot
02-02-2010, 00:31
Ah nije baš killer, ali zadnji firmeware mu je strava dobar.

Niko Bellic
02-02-2010, 00:37
Meni bome je. Za 1500 kuna imam uređaj koji je 2 godine pod jamstvom i radi na svim mrežama. Nađi mi za te novce iPhone sa sličnim karakteristikama...

Nodakim
02-02-2010, 00:38
Smeće aposlutno je mobitel.
Touchscreen stvarno je ispod svake razine snošljivosti, iPhone je preporod u usporedbi s njime... Bez štapića ne može da raspozna zoom,scroll ili left click kako treba,čista lutrija.
Em uz to da mi je rikno display 2 tjedna nakon što sam ga kupio iz čistog mira,a eto danas 2 mjeseca poslije pada mi svaki dan i ništa mu nije.
Fak jea,glavno da sam platio 400 kuna jer sam ga tada strgao. :thumbs1:

Radi iPhone na svim mrežama,samo što se ne sjetite reći pri kupnji da vam ga unlocka ili ga kasnije jailbrekati.

RIDER32
02-02-2010, 00:47
Onda očito imaš nekakve komplekse kada misliš da ikoga u busu boli penis za melodiju na tvom mobitelu.
pa sigurno mi nepomaže kreštanje patke dok ja pokušavam zbariti trebu sa prednje klupe. Što je lame, lame je.
Uostalom mobitel od 4k kn ima rington telefona sa pocetka prošlog stolječa :thumbs1: pa vec smo dobrano zaglibili u 21. st...

I ako te to već TOLIKO muči i smeta, možeš u roku od 2 minute napraviti melodiju za svoj iPhone u samim iTunesima.
Srado bi to napravio preko iTunesa sam mi nepada napamet nekom još i placati za to...
Opet tu zajednica mora fixat sa nekim novim programima... i naposljetku opet iz nejasnih razloga nemogu ubaciti više od 1 ringtona.

Zato što sam ga dobio za 3 pita manje pare nego što ti prodaš svoj perec :D
Neda mi se sad objašnjavati jer razloga ima dosta a neki cak ni meni nisu jasni (svaki dan se premišljam oko toga).

I nadam se da ce za godinu i neš malo još uvjek postojati odlicnih MOBITELA (ne smartphonea) koji ce vrjediti masne pare (a ja cu dobiti za male :P stari ima bolesnu talifu..), jer vjerojatno odustajem od smartphonea.

Aral
02-02-2010, 00:53
Ono kaj je kod touch mobitela glavna stvar i kod koje iPhone briljira a ostali jednostavno failaju je očito, a to je touchscreen. To ko da vozim ferrari i onda pređem na yugić, strava. Nemogu vjerovat da i nakon toliko vremena nakon dolaska iPhonea nitko se nije udostojio napravit pošten ui/touch koji bi se barem malčice približio iPhoneu. Čak i sa svojim jetom, koji nije smartphone, nisam potpuno zadovoljan a on slovi kao jedan od boljih touch(u toj konkurenciji naravno nije iphone jer on nema konkurencije na tom polju) mobitela kaj se tiče navigacije a još ima resistive ekran.

Da iphone faila na apsolutno svim poljima i dalje bi ga želio zbog tako predivnog osjećaja korištenja. Prsti jednostavno lete preko ekrana, kao san. Naravno, to ne znači da na ostalim mobitelima nemožeš normalno radit ali ipak...nakon iphone ništa nije isto.

Maloki
02-02-2010, 01:00
To što ti kreštanje patke služi kao zvono za mobitel ne znači da je iPhone smeće već da imaš vrlo... čudan ukus.
Priče o barenju trebi sa svojim iPhoneom i njegovom melodijom ostavi za negdje drugdje.
I o kakvim programima i kakvom plaćanju za stvaranje iPhone melodija pričaš? Napraviš sve besplatno, u iTunesu, bez ikakvih dodatnih fixova i sličnih gluposti.
Dobra ti je fora s cijenom iPhonea i mojim perecom.

Don Kihot
02-02-2010, 01:18
Ali žato bi radio u iTunesu pjesmu, kad u Frutiju napravim 500x bolju stvar, i pogodi šta, ne mogu je postaviti kao melodiju zvona.

Ako želim da We Come One bude moja melodija zvona, opet nemogu.

Kako su uspjeli sjebaati najjednostavniju stvar?

Bluetooth, ista stvar. Nema slanja melodija, nema podršku za stereo slušalice! WHY?

To bi trebao biti uređaj budućnosti? Možda, kad 2015 izađe 25ta revizija koja sve to popravi.

Do tad će Nokia/Samsung/Sony izdati gomilu pametnih uređaja, te će Apple opet biti na početku.

Toliko o njihovoj politici. Njihov fon je tu za SAD, a koliko znamo, 90% njihovih građana je primitivno i kupuje sve što se reklamira 5 do 12 na TV-u.

Zašto SAD /Apple/ radi svoj fon? Zato što ne mogu podnijeti da stari kontinent ima nešto bolje od njih.

SAD je želio kupiti SonyE., neslavno propalo. Pokušali kupiti Nokiu, odbijeni bez razmišljanja.

I šta će sad, ajmo napraviti svoj fon, jer nećemo "Mi veliki Amerikanci" gledati kako Europljani imaju nešto bolje.

Sve je to politika i tehnološki rat, te dokazivanja amera kao nadmoć nad ostalim nacijama.

A za primjer je ajfon koji u Sibiru/Rusiji krepava zbog temperature, dok jedna nokia 3310, ili N95 radi bez ikakvih problema.

In jor fejsbook ajfon.

Uostalom, kako jedna tvrtka može biti ozbiljna, kad ima ovakav gay logo:
http://api.ning.com/files/rE8BiSvGn6quD0lkYY1kPRpRnm4B6y8DCcfgfqH-xyRz1JxnbCIyfL0Z0xMU2ZkD-zHbR1Yl-is4bql0dZLRl89G8M-W9CXD/RainbowLogo.jpg

http://www.iphonesavior.com/images/2008/03/22/gay_apple_store.png

Aral
02-02-2010, 01:53
http://lookpic.com/i/582/oMXvptHx.jpeg

http://lookpic.com/i/198/H69nRSA.jpeg

Poslušaj si pjesmu od Tram11 - Ljubomora je kurva.

RIDER32
02-02-2010, 02:47
Nokiu barem možeš resetirati kad zabloka a kad iPhone zabloka možeš ga samo razbiti od zid :(

To što ti kreštanje patke služi kao zvono za mobitel ne znači da je iPhone smeće već da imaš vrlo... čudan ukus.
pa promjenio sam al onaj gay koji ju je stavio na mobitel ima cudan ukus...

I o kakvim programima i kakvom plaćanju za stvaranje iPhone melodija pričaš? Napraviš sve besplatno, u iTunesu, bez ikakvih dodatnih fixova i sličnih gluposti.
E ja to nisam uspio napraviti... toliko o tome koliko je apple "user frendly". Opce nemam volje drkat po iTunesu kad ga vidim kako je jadan i štekav pa makar imao najaic procesor iz AMD serije...
Postoje gro programcica koje to rade brže, bolje i jednostavnije...

Dobra ti je fora s cijenom iPhonea i mojim perecom.
Fala.

Kako su uspjeli sjebaati najjednostavniju stvar?]
Upravo to. Šta nije jednostavnije uc u opcije i pritisniti "Use as > ringtone" i to je sve što nam treba... a ne iTunes :o

Btw kihot sign na sve što si napisao u zadnjih nekoliko postova :thumbs2:

bezimeni
02-02-2010, 07:53
Meni bome je. Za 1500 kuna imam uređaj koji je 2 godine pod jamstvom i radi na svim mrežama. Nađi mi za te novce iPhone sa sličnim karakteristikama...

5800 XpressMusic je jedan od lošijih mobitela koje sam imao , ako ne i najlošiji .Što se tiče osnovne funkcije telefoniranja , prastara nokia 3310 ju šiba uzduž i poprijeko .Ovo sranje zna gubiti signal tamo gdje svi ostali mobiteli rade. Blokiranje moba pa njegovo gašenje mi je već postalo rutina .Ekran mu je totalno nefunkcionalan i nema šanse da sa prstima bilo što koristiš nego poput pederka moraš tipkati olovkom ili trzalicom.I za najosnovnije radnje poput biranja broja ili nedaj bože sms-a ti trebaju dvije ruke :hangin: .

Ja sam svoju školu naučio .Nikada više "mobitel" sa takvim "naprednim" ekranom.

cham3leon
02-02-2010, 09:28
Imao sam prilike malo pročačkati po koleginom 5800XM-u. Zvanje nisam isprobavao, ali sam zato pokušao tipkati SMS i navigirat po izbornicima. Mogu bez problema napisati poruku na njegovom touchscreenu duplo brže nego na klasičnoj tipkovnici. Čak mi se ful sviđa taj mobitel.

Plus, dok iPhone treba puniti otprilike svaki dan, 5800XM bez problema drži oko 3 dana, ako ga baš ništa ne koristiš i po pet dana. Također, kolega ima garanciju još, a za ekran koji je navodno na nekim telefonima crkavao kaže da nikad nije imao problema s njim. Isto i sa zvučnicima koji su navodno znali rikavati.

Niko Bellic
02-02-2010, 09:49
Ajoj bezimeni. Nije telefon kriv zato što si ti odabrao nešto što nije za tebe. Moj radi savršeno i sve što si naveo kao negativno kod mene je potpuna suprotnost. Da ne surfam preko mobitela nikad ne bih ni uzeo taj mobitel nego npr. 6303 ili E52. Glavna prednost kod 5800 XpressMusic je gigantski ekran dobre rezolucije koji najviše dolazi do izražaja pri surfanju. Da nije tako još uvijek bi koristio N81 ili bi uzeo jedan od gore navedenih. Svima koji ne surfaju radije preporucim neki metalni Nokia telefon, jer su kvalitetni, vječni i nepoderivi. Prodaj svoj mob i kupi si E52.

Karlo_from_Bjelovar
02-02-2010, 09:53
Bluetooth, ista stvar. Nema slanja melodija,Snema podršku za stereo slušalice! WHY?
can some1 plx exlpain this to me... >.>

Niko Bellic
02-02-2010, 10:40
Ima Bluetooth, ali preko njega ne možeš slati mjuzu i ne možeš koristiti stereo Bluetooth slušalice.

Maloki
02-02-2010, 11:01
Nokiu barem možeš resetirati kad zabloka a kad iPhone zabloka možeš ga samo razbiti od zid :(
Ne znam od kud izvlačiš ovakve stvari, a tvrdiš da imaš iPhone.

Mislim, rasprava je besmislena s obzirom da je tebi glavni argument što ne možeš barit trebe sa melodijama svog iPhonea, a Don Kihotu što ne može postavit Flojde da mu sviraju kad ga netko zove i zato što mu je draže da se jedna pjesma šalje par minuta preko blutootha nego da par gigabajta glazbe prebaci u par minuta uz pomoć usb kabela.

Evo dečki, pobjedili ste :thumbs2:

Tsumetai Ryujin
02-02-2010, 11:41
Sa Don Kihotu što ne može postavit Flojde da mu sviraju kad ga netko zove i zato što mu je draže da se jedna pjesma šalje par minuta preko blutootha nego da par gigabajta glazbe prebaci u par minuta uz pomoć usb kabela.

Evo dečki, pobjedili ste :thumbs2:

Jos nisam vidio dva mobitela spojena medusobno USB kabelom kako razmjenjuju slike, glazbu ili nesto trece. Ali sam vidio kako ljudi razmjenjuju datoteke preko Bluethutha... a i sam to prakticiram...

Maloki
02-02-2010, 11:44
Očito ti promaklo.

W3DR4N
02-02-2010, 12:24
Mislim, rasprava je besmislena s obzirom da je tebi glavni argument što ne možeš barit trebe sa melodijama svog iPhonea

:pray:

Aral
02-02-2010, 12:55
Al zato može izvadit nokiu n95 sa tolko modificiranim symbianom i brdo gadgeta on board da može pozvat moći gray skulla. Hell yea!

:)

Bartuc
02-02-2010, 12:56
Razmišljao sam si o 5800XM ali me odbio dizajn koji izgleda kao gredenc i loš touch screen. Nadam se da će Nokia uskoro izbaciti neki tanji i elegantniji touch screen mobitel sa malo kvalitetnijim ekranom. Nešto u E seriji, tako da je i sama kvaliteta izrade na nivou.

Zapravo želim da što više toga izađe u ovoj godini tako da imam na izbor i da padaju cijene masovno :D

Niko Bellic
02-02-2010, 13:16
Nokia nažalost ove godine planira usporiti sa izdavanjem novih modela.

W3DR4N
02-02-2010, 13:18
Ja sam jednom čuo za nekakav Apple. Koji godišnje izda jedan mobitel, i opet je bolji od cijelogodišnjeg asortimana Nokie.

Bartuc
02-02-2010, 13:21
Ja sam jednom čuo za nekakav Apple. Koji godišnje izda jedan mobitel, i opet je bolji od cijelogodišnjeg asortimana Nokie.

Daj reci jel se priča o kakvom novom iPhonu?

Nadao sam se da će na onoj konferenciji predstaviti neki novi smartphone kad ono samo iPad :( Gdje se mogu pratiti takve vijesti/novosti vezano uz nove projekte raznih proizvođača?

Aral
02-02-2010, 13:40
I ja sam se nadao tome. Tko zna kakavi bi bio nasljednik iPhone...morat ćemo još čekat neko vrijeme.

RIDER32
02-02-2010, 13:54
Ovo sranje zna gubiti signal tamo gdje svi ostali mobiteli rade.Na iPhoneu se to dešava nekoliko puta dnevno... :(

Blokiranje moba pa njegovo gašenje mi je već postalo rutina.

još nisam sreo mobitel kojega nisam mora svakih 2-3 dana restartirati...

I za najosnovnije radnje poput biranja broja ili nedaj bože sms-a ti trebaju dvije ruke
A da si u opcijama potražio opciju da ti tipkovnica bude na klasican nacin kao i kod svakog normalnog mobitela? :)

Ne znam od kud izvlačiš ovakve stvari, a tvrdiš da imaš iPhone.
Pa možda ih izvlacim iz vlastitog iskustva...

W3DR4N
02-02-2010, 14:28
Na iPhoneu se to dešava nekoliko puta dnevno... :(

Nikad. Next please.

Ja jesam. Ima jabuku na sebi.

Pa možda ih izvlacim iz vlastitog iskustva...

Sljedeći put 3 sekunde drži Home i Sleep. Ne bi vjerovao šta se desi.

Aral
02-02-2010, 14:34

Onda mora da si imao sve neke čudne mobitele, ja od jedno 15 mobitela kaj sam promijenio sam morao resetirat samo par njih, u sjećanju mi je ostala slučajno nokia n80, nikad nije imala dovoljno memorije i stalno je neš sralo, al to je ponekad bilo do multitaskinga a ponekad nisam mogao niti poruku poslat jer je falilo memorije, ono. U zadnja 2-3 mjeseca kak imam samsungov jet nisam ga niti jedno trebao gasit, u biti kad bolje razmislim još ga niti jednom nisam ugasio. Al opet, to ovisi od modela do modela.

A iPhone ima svojih mušica također kaj se tiće toga, jednom u tjedan dana se nemožeš javit ak ti mob zvoni, jednostano kao da zablokira ekran, čim pozivatelj poklopi sve je ok i dalje ga normalno koristiš, to mi je zasad jedina čudna stvar.

bezimeni
02-02-2010, 14:51
Nema veze kako podesim tipkovnicu .Na žalost ili na sreću nemam ženskaste rukice i prste nego prave muške ručetine :D .Tak da bez pederkaste olovkice ili trzalice nema šanse da točno izbiram broj ili napišem poruku .Zvanje iz auta mogu zaboraviti...nekada sam tipkao brojeve gotovo napamet.Srećom mob dobijem besplatno na korištenje u firmi.Da sam ga platio progutao bih knedlu i prodao ga makar u pola cijene.

Niko Bellic
02-02-2010, 15:09
Zato bezimeni NAJOZBILJNIJE razmisli o E52. IMO najbolja tipkovnica ikad!

W3DR4N
02-02-2010, 15:16
Neuporabljiv mobitel, kao i svaka druga Nokia-Symbian kombinacija.

Niko Bellic
02-02-2010, 15:43
To je samo tvoje subjektivno mišljenje. Moje mišljenje je da je to jedan od najboljih mobitela s klasičnim tipkama. Ne vole svi ljudi touchscreen na mobitelu i nekima je klasična tipkovnica must have tako da ne pristaju na kompromise. Da je famozni iPhone uistinu toliko dobar, već bih davno prodao svoju 5800 XpressMusic i uzeo iPhone 3GS...

W3DR4N
02-02-2010, 15:48
Već si davno i trebao. Osim iPhonea koristim i Blackberry 9000 Bold, koji slovi za najbolji poslovni smartphone bez ikakve konkurencije, pa je miljama iza uporabljivosti jednog iPhonea.

Bartuc
02-02-2010, 15:55
I ja sam se nadao tome. Tko zna kakavi bi bio nasljednik iPhone...morat ćemo još čekat neko vrijeme.

Ma bojim se da će se desiti ono što se uvijek desi kada si nekaj planiram ubosti. Kupim i za mjesec dana izađe nova i bolja verzija, pa se mogu jebati :( Imam neki filing da će tako i sa ovime biti :D

Aral
02-02-2010, 15:58
Nisi jedini :D Al opet, da i kupiš nešto kaj je tek izašlo, za koji mjesec bi došlo nešto novo, nešto bolje. Ja se ne zamaram time, kupim mob koji paše mojim potrebama i to je to ^^

Bartuc
02-02-2010, 16:03
A nije baš, bar ne sa iPhoneom. Koliko je prošlo između ova 3G i 3GS modela te koliko će sada proći između 3GS i sljedećeg modela. Dovoljan je razmak da ne požališ kupnju. Samo što ću kupiti 3GS, nakon tjedan dana baciti kutiju, ulogirati se na forum i vidjeti najavu za iPhone 3GTO :D

PS. I onda ću poželjeti da je moj 3GS zapravo 3GTFO xD

cham3leon
02-02-2010, 16:21
Neuporabljiv mobitel, kao i svaka druga Nokia-Symbian kombinacija.

I svi se grohotom nasmijaše.

Aral
02-02-2010, 16:26
A nije baš, bar ne sa iPhoneom. Koliko je prošlo između ova 3G i 3GS modela te koliko će sada proći između 3GS i sljedećeg modela. Dovoljan je razmak da ne požališ kupnju. Samo što ću kupiti 3GS, nakon tjedan dana baciti kutiju, ulogirati se na forum i vidjeti najavu za iPhone 3GTO :D

PS. I onda ću poželjeti da je moj 3GS zapravo 3GTFO xD
Ah da, ti misliš izričito na Iphone, to je onda istina ^^ A gle, ja znam da ću ovaj mob imat dovoljno dugo da dočekam novi iPhone, a tad kad i dođe uzimam ga 100%, neću počinit istu grešku kao i sa trenutnim iPhoneom kojeg nisam uzeo kad sam mogao.

Bartuc
02-02-2010, 16:44
Jedino mi je žao što ga nisam kupio dok sam još na faxu, taman jebenica za ubiti dosadu. Dok završim fax i dok se zaposlim, ne znam koliko će mi trebati iPhone... ili bolje rečeno koliko ću ga htjeti.

@cham3leon, pusti Vedrana. Nešto kaže protiv Don Kihota i "bagre" što pljuju po Apple uređajima, a on pljuje po Nokia/Symbianu bez argumenata :D Nokia/Symbian neupotrebljiv kombo :rotfl: :pray: Gotovo sve što može iPhone (99,99% stvari), može i Nokia/Symbian. SVE što NE može iPhone, Nokia/Symbian može :D Kako je to onda neupotrebljiv kombo!?

Niko Bellic
02-02-2010, 16:54
Nokia je lošija zato što ima dulju garanciju i bolje organiziranu servisnu mrežu. Zašto bi bio na miru uz dvije godine garancije i servis u Zagrebu, kad je Mađarska tako blizu... xD

MasaKrisT
02-02-2010, 16:56
15.2 mi je rodjendan,molim forum da mi kupi iphone 3gs 16gb black,pa da i ja bacim posten sud.hvala.

Niko Bellic
02-02-2010, 17:00
Gle, ako ćeš plaćati i500 tarifu 24 mjeseca dam ti ja tu jednu kunu za 3GS... xD

MasaKrisT
02-02-2010, 17:02
znao sam da me voliš:)

cham3leon
02-02-2010, 17:03
U, u, ja dam 50 lipa ako treba!

armagedon
02-02-2010, 17:08
ja dam 25 lipa, svatko 25, ajd još neko pa da skupimo tu jednu kunu čovjeku :D

Niko Bellic
02-02-2010, 17:13
Najbolje ovak. Poneseš u T-Mobile dvije prazne boce i trejdaš za 3GS. Sigurno svako od vas ima doma dvije prazne boce... xD

Ako ne budu htjeli trejdat boce za 3GS, odeš laganini do najbližeg Konzuma unovčit te boce i doneseš im cash lovu!

Feanor
02-02-2010, 17:15
15.2 mi je rodjendan,molim forum da mi kupi iphone 3gs 16gb black,pa da i ja bacim posten sud.hvala.

7.2 je meni, ista zamolba je upućena svim forumašima, a ako ne to onda možete provjerit kako lijepo izgleda ona ikona za kupovinu poklona na steamu.

Uh koliko dugo nisam igrao KOTOR... :D

bezimeni
02-02-2010, 18:31
U moje vrijeme je najpopularnija žvakača guma bila Bazoka i koštala je jedan dinar .

W3DR4N
02-02-2010, 18:36
I boljeli su zubi od tog bezukusnog tvrdog govna. Mrzim komunističke slatkiše, koji su kod nas trajali jedno deset godina previše.

bezimeni
02-02-2010, 18:41
Da , kapitalistički slatkiši su mekši :rotfl: . Vedran si igrao pikule ?

W3DR4N
02-02-2010, 18:47
U cijeloj vreći dobiješ samo jednu veliku. Pljačka.
+ one plave su bile skuplje

bezimeni
02-02-2010, 18:49
Pusti kaogume ...si se pikulo ili nisi ? :D

W3DR4N
02-02-2010, 18:50
pa no, nego šta sam rekao

bezimeni
02-02-2010, 18:52
A žimku..ja sam imao punu vrečicu pikula.Ali bio sam škrt od malena pa sam večinom samo pokazivao a pikulao se eventualno samo na colju...trokut ni pod razno :D .

W3DR4N
02-02-2010, 18:54
Moji su starci pol toga podijelili i pobacali kad smo se selili. Đabe meni bilo skupljati. :(

Nodakim
02-02-2010, 18:58
Nokia je lošija zato što ima dulju garanciju i bolje organiziranu servisnu mrežu. Zašto bi bio na miru uz dvije godine garancije i servis u Zagrebu, kad je Mađarska tako blizu... xD

Ovako ide moja računica.

Nokia 5800
broj servisa-2
broj dana bez njega- 14
zamjenski mobitel- ne

iPhone
broj servisa-0
broj dana bez njega-0

Karlo_from_Bjelovar
02-02-2010, 19:59
vjerojatno sutra idem po 3gs 32gb... stari jucer/danas nije imao vremena... :(

IGoR_2803
02-02-2010, 20:00
u kurac, sad ste fakat pretjerali... prebacite se natrag na iphone, as in NOW!

Bartuc
02-02-2010, 20:11
Ozbiljno me zanima što se desi ako uistinu iPhone zablokira!? Jel bilo takvih slučajeva? Kako ga resetirati ako ne radi OFF tipka!? Jedino me to straši kod tog moba, nije valjda da moraš na servis ako zablokira?

Karlo_from_Bjelovar
02-02-2010, 20:11
moram uletit bartucu... ali...

koje appove/igre preporucate za omiljeni nam iMobitel?

RIDER32
02-02-2010, 20:21
Ozbiljno me zanima što se desi ako uistinu iPhone zablokira!? Jel bilo takvih slučajeva? Kako ga resetirati ako ne radi OFF tipka!? Jedino me to straši kod tog moba, nije valjda da moraš na servis ako zablokira?
Kao veki kaže, držiš home i sleep tipku 3 sekunde (iako mislim da mi ni to nije šljakalo jer sam probao sve moguce kombinacije).
I onda jednostavno cekas da se baterija isprazni (ionako ce neces dugo nacekati -.- )... :)

btw weki slikam ti kad pukne veza pa ces vidjeti...

Minesweeper free... vjerojatno najbolja igra koju sam našao na cjelom Storeu. :)

IGoR_2803
02-02-2010, 20:26

pa čekaj malo, kaj nemreš bateriju izvaditi?

RIDER32
02-02-2010, 20:27
A valjda možeš uz pomoc šarafcigera ili zida, ali onda gubiš garanciju...

MasaKrisT
02-02-2010, 20:28
ne:)

Bartuc
02-02-2010, 20:28
Da, nisam se niti sjetio da možeš čekati da se baterija isprazni :D

Nego, koliko često zablokira i što je najčešći uzrok blokade? Da li Jailbreakom gubiš garanciju? Zašto je Jailbreak toliko bitan kod iPhonea?

EDIT

@Igor, nemreš izvaditi bateriju. To je ujedno i najveća mana iPhonea. Koliko god da je uređaj čvršći, toliko je to katastrofalno glupi potez.

W3DR4N
02-02-2010, 20:36
Nego, koliko često zablokira i što je najčešći uzrok blokade?

Rijetko se događa i pretežno je razlog third-party aplikacija.
Reset se izvodi sleep + home, ima prioritet pred svime i uvijek radi.

Da li Jailbreakom gubiš garanciju?

Da, ako ga takvog odneseš na servis. Uvijek postoji reset to factory defaults.

Zašto je Jailbreak toliko bitan kod iPhonea?

Potpuno nebitan. Takvo što mi nikad nije palo na pamet.

IGoR_2803
02-02-2010, 20:36
@Igor, nemreš izvaditi bateriju. To je ujedno i najveća mana iPhonea. Koliko god da je uređaj čvršći, toliko je to katastrofalno glupi potez.

opće neću komentirat... :yuck:

Karlo_from_Bjelovar
02-02-2010, 21:18
koju igru preporucate a da je stila "guitar hero"? te da li postoji nekakva klavir-aplikacija, ali da podrzava multitouch? (znam da kad drkam na phoneu od frendice iz razreda, ogranicen sam samo na jedan ton istovremeno)

JB je vazan ako zelis unlockat svoj iphone te ako zelis bez ogranicenja stavljat sve i svakakve aplikacije, a da nisu nuzno sa appleovog storea... naravno, svaku aplikaciju ti mozes nac i negdje drugdje, samo je bez JBa ne mos installat... ;) takoder, omogucava ti da radis raznorazne tweakove... (opet pomocu installanih aplikacija)

W3DR4N
02-02-2010, 21:28
koju igru preporucate a da je stila "guitar hero"?

Guitar Rock - najbolji, tri baksa
Tap Tap Revenge - najpopularniji, 2 baksa
Tap Tap Revenge 2, Tap Tap Revenge 3 - malo manja baza glazbe, besplatni

te da li postoji nekakva klavir-aplikacija, ali da podrzava multitouch?

Mini Piano, Zen Piano - oba imaju multitouch, besplatni

armagedon
02-02-2010, 21:37
moram uletit bartucu... ali...

worms, nfs undercover, nfs shift - mp probaj, cod ... samo kaj nisu free...

Bartuc
02-02-2010, 21:45
Znači Jailbreak je isto kao i hakiranje kod Nokie, samo da bi mogao snimati gusarske programe?

Karlo_from_Bjelovar
02-02-2010, 22:10
zahvaljujem obojici...
isprobat cu... valjda ce imat vremena sutra stari da ga konacno kupim ff... i sad kad dodem u t-centar, a nemaju ga... popizdit cu...

nije bitno da li su free... :wink:

@bartuc: pa da... to + unlock...

W3DR4N
02-02-2010, 22:13

Evo peglam GTA cijeli dan. Isto ko na Nintendu. Kažu ima 40 sati igra.

Don Kihot
03-02-2010, 01:00
Znači Jailbreak je isto kao i hakiranje kod Nokie, samo da bi mogao snimati gusarske programe?

Ne baš točno to. hack služi da možeš instalirati necertificirane programe koje nisu digitalno potpisane od strane Symbiana.

Mogao si uvjek dobiti svoj digitalni potpis od Nokie (ili OPDA servisa, kao i mnogih drugih), te potpisivati svaku aplikaciju
koja nije digitalno potpisana (čitaj nije proizveo sam Symbian d.o.o ilitiga Nokia ilitiga neki drugi smartphone proizvođač).

Hack-anje odnosno HelloX-anje je riješilo taj problem, jer nisi svaku aplikaciju morao potpisivati digitalno,
nego to mob sam obavlja umjesto tebe.

A pošto je Symbian Free, to je sasvim legalno (jer ih nije briga tko radi aplikaciju i dali ima zarade, makar je 99% aplikacija free,
od strane zajednice).

Dok JailBreak odnosno popularni "Black Rain" radi nešto sasvim drugo. Ne potpisuje nikakve appove već mijenja samu strukturu OS-a
i pretvara ga uporabljivim (makar ilegalno, Apple je NAMJERNO zaključao sve SmartPhone postavke, tako da su izumili
glupi fon za amerikance, koji su nesposobni promijeniti melodiju zvona, tj. poslati sliku preko bluetootha).

Hack -> Legalno (napisao sam tutorijal koji mi je Gwin obrisao, jer očito on i Symbian su kao nebo i zemlja: nikad čitao nikad znao)
Jailbreak -> Ilegalno (makar što se mene tiče, legalno, jer kupnjom OS-a dobijaš i prava modificirati ga kako ti odgovara,
zato M$ ne daje jamstvo na svoje OS-ove, nego se dobije medij, pa si diži Win koliko puta trebaš).

Ali Apple je opet bezobrezan, jer ne daje jamstvo na svoj proizvod, i modanje svog OS-a koji si BTW platio gubiš jamstvo
na HARDWARE a ne na OS, što je potpuno kretenizam i monopolizam!

Kod Nokie je to jednostavno. Pukne OS na symbianu, držiš (najčešće) kombinaciju od 3 tipke dok je mob isključen,
i resetira ti ga na tvorničke postavke zadnjeg Firmewarea, i to je to.

Ako i to ne upali, izflašneš ga dok je isključen preko USB-a, i to je to.

Sve legalno je jednostavno. A dok je pod jamstvom, to ti džabe obave u nokia (kod nas Mobis) centru u roku keks.

Don Kihot
03-02-2010, 01:04
Nego, koliko često zablokira i što je najčešći uzrok blokade?

1.SRijetko se događa i pretežno je razlog third-party aplikacija.
Reset se izvodi sleep + home, ima prioritet pred svime i uvijek radi.

Da li Jailbreakom gubiš garanciju?

2. Da, ako ga takvog odneseš na servis. Uvijek postoji reset to factory defaults.

Zašto je Jailbreak toliko bitan kod iPhonea?

3. Potpuno nebitan. Takvo što mi nikad nije palo na pamet.

1. Ako se tako rijetko događa, zašto to većina iPhone usera zna napamet, i postoje 1000000000000 tutova na netu "How to Do It" (fjor stjupid amerjikanz)?
I kad već tvrdite da se to dešava ZBOG APPOVA, za koje tvrdite da je to ČAR IFONA, koje se usput 70% PLAĆAJU, zašto su to onda te jadne aplikacije koje
su krive?

Kad zbrojim 2 i 2, dobijem ovo: iPhone čine 1 mil. aplikacija, od kojih 900k ruši OS iPhonea, a od tih 900k, 800k se plaća.
Najs. :bravo:

2. A kako ćeš ga resetirati ako je recimo krepala baterija? OS je OS, i nema resetiranja. Jippyyyyy.... :D

3. To bi bilo kao i da je u Windowsima nebitno dali možeš koristiti sve formate glazbe, ili samo WMA. bez Jailbreaka je sve to jedna manipulacija sa korisnicima.

=PcP=F@N
03-02-2010, 09:05
koji si ti lik :rotfl:

stvarno jesi kihot...teras bitku koju neces nikad a mozda ni tad dobit...sta ti stvarno mislis da nekog boli briga za tvoje misljenje i da te smatra stručnim?
ja sad da imam para i pored svega sto si napisao da je istina a nije otisao bi i kupio AjFon

i da,garanciju gubis ako im odnes na servis hacakn phone,naravno prije toga ga restoras na tvornicke postavke i sve normalno..

Bartuc
03-02-2010, 09:17
Hvala.

Znam što je hakiranje kod Nokie, samo sam povukao od oka paralelu. Pisao sam i ja hack guide za Symbian Freak forumaše - v31.0.016, možda i za PCPLay i brijem da nije obrisano, ne sjećam se!? :D

armagedon
03-02-2010, 09:22
jel postoji način da se preko itunesa u iphone stavlja pjesma po pjesma?
ja sam dosad to radio tak da sam sastavio playlist i nariktao da se synca playlist, jer mi se ne sviđa ono kak možeš označit pjevače ili cijeli library 8)

[ na ipod shuffle-u sam mogao samo selit pjesmu, ili na add to-->ipod, a za iphone tog nema ]

IGoR_2803
03-02-2010, 09:52

stvarno jesi kihot...teras bitku koju neces nikad a mozda ni tad dobit...sta ti stvarno mislis da nekog boli briga za tvoje misljenje i da te smatra stručnim?
ja sad da imam para i pored svega sto si napisao da je istina a nije otisao bi i kupio AjFon

i da,garanciju gubis ako im odnes na servis hacakn phone,naravno prije toga ga restoras na tvornicke postavke i sve normalno..

ajde se dečko malo smiri, s obzirom na postove kihot je definitivno mnogo stručniji od tebe, da ne kažem nešto drugo... iphone nije smeće, nitko to ne tvrdi ali nije ni savršenstvo, daleko je od toga... a za takve pare bi trebao biti vrlo blizu toga...

edit: i od sad pa na dalje svaki post koji nema veze s iphone-om ili u kojem se po nečem pljuje bez argumenata brišem bez objašnjenja...

Karlo_from_Bjelovar
03-02-2010, 10:09
here it is! :D

el mi moze netko objasnit ili linkat neki tut kako stavit 3.1.2 firmware ali bez itunesa (jer je trenutacno 3.1.3 "aktivan")? svkai link preko googla koji nadem me baca na http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/S, a tamo nema opcija 3.1.2 za 3gs...

any1? :(

W3DR4N
03-02-2010, 10:11
Zašto bi to itko želio napraviti?

Karlo_from_Bjelovar
03-02-2010, 10:13
nema JB-a za 3.1.3 jos :(

edit: rijeseno ;)

RIDER32
03-02-2010, 13:38

Da a ti se registrirao prije svih i onda imaš pravo vamo pravit se pametan iako svi dobro znamo da je kihot u zadnjih godinu dana za ovaj forum napravio više vec sto cemo i ja i ti i još ohoho nas napravti u cjelom životu.
Prije cu vjerovati njemu koji svaki svoj dobro argumentira i ima iskustva sa gotovo svime vec tebi koji ga u par postova dođeš ispljuvat.

jel postoji način da se preko itunesa u iphone stavlja pjesma po pjesma?
ja sam dosad to radio tak da sam sastavio playlist i nariktao da se synca playlist, jer mi se ne sviđa ono kak možeš označit pjevače ili cijeli library 8)

[ na ipod shuffle-u sam mogao samo selit pjesmu, ili na add to-->ipod, a za iphone tog nema ]
Moraš upaliti onaj "manualy manage music and videos" (tako nekako) nakon cega ce ti formatirati sve pjesme i onda ponovo možeš manualno sve ubacivati. I nakon reinstalacije winsa moraš ponovo ispocetka formatirati pjesme da bi mogo sve ponovo ubaciti... -.- prelame.

Radije si skini CopyTrans i preko njega sortiraj pjesme, videje i ringtonove (uz pomoc ovog programa cak možeš staviti i više od jednog ringtona što mi je iTunes uporno odbijao napraviti :-x ).

armagedon
03-02-2010, 16:56
hvala rider

Karlo_from_Bjelovar
03-02-2010, 20:23
Evo, pišem post s njega. :P zanima me kako prebacit s "razmaknica" na space ili nes slično? Ostatak phonea je na eng.

RIDER32
03-02-2010, 20:29
Ljevo od spejsa imaš onu kuglu zemaljsku. nju pritisneš... Ak se niš nedesi ond si u opcijama nađeš da koristiš oba dva jezika (tj mjenjaš po potrebi tipkom koju sam ti rekao).

I? Prvi dojmovi? :D

I da, koji si uzeo?

hvala rider
:wink: :)

Karlo_from_Bjelovar
03-02-2010, 20:41
Nema kugle. Al ko ga fuka. :p 32gb sam uzeo. 400kn :) pinku sam se patio s njim ovo jutro. Al sad je super. :p

armagedon
03-02-2010, 20:45
iphone je predobar,trebat ce ti 2-3 dana da se naviknes i to ti je to!dalje ces samo uzivat :D

Karlo_from_Bjelovar
03-02-2010, 22:05
yy... :D
@wedran: mislio si na guitar rock tour? za sad imam to i ass creed... GTA i taptap cu kasnije bacit oko... ;)

takoder... ima netko nekakvu preporuku za aplikaciju tipa crtanje na LG cookieu ili onaj nokiin dash board, il kak se vec zove... uglavnom ploca za crtanje... ;)

W3DR4N
03-02-2010, 22:34
Za tipkovnicu, Settings>General>International>Keyboards, i onda štrikaj koliko tipkovnica želiš. Mijenjaš ih preko već navedene kugle.

Da, mislio sam na taj Guitar Rock Tour.

Program za crtanje se zove Brushes, i bolji je od bilo čega ikad na mobitelima.
Fora je da je jedan frajer koristeći samo taj program napravio naslovnicu za New Yorker.
http://www.newyorker.com/online/blogs/t ... cover.html (http://www.newyorker.com/online/blogs/tny/2009/05/jorge-colombo-iphone-cover.html)

Inače, probaj stare klasike na iPhoneu, tipa Broken Sword, Red Alert, Driver, Monkey Island, Earthworm Jim, Myst, ali i njegove genijalne hitove, tipa Modern Combat, NOVA, Zen Bound, Rolando 2, Real Racing...
Skužit ćeš da u rukama imaš najmoćniju hendheld konzolu, a ne mobitel.