Log in

Pogledaj cijelu verziju : Gothic 3

Stranica : 1 2 [3] 4

mravojed20
26-08-2007, 20:07
Eh...jesi patchao igru? zadnji sluzbeni je 1.12+ još tri patcha od fanova.

Ekipa iz Spellbounds Studiosa je novi developer Gothic serijala,najavili su Gothic 4,i rekli da ce oni raditi još patcheve za trojku.

A zmajevi su banana,ja našao 2-3 odjednom,necu rec gdje da slučajno ne pokvarim nekome..

Rang€r
26-08-2007, 21:04
Ja sam nasao dosta zmajeva i dosta pecina gdje ima undedova ko govana a glupi su tesko, nacin borbe je stvarno bezveze, aonolko mlataranje stvarno nema nikakve veze, jedino dobro je sto kad nesto ucinis to ima svoje znacenje dakle oslobodis grad on nece bit pun mrtvih oraca i mercanerya vec ce se u njima nastaniti rebeli itd. te grafika koja bas i nije dobro optimatizirana. Skill je poprilicno lose odraden jer moras otidi do lika da te nesto nauci i jos mu dati pare a expirienca u igri uopce nema, govorili su da ce se u igri lik morati postupno hraniti inace ce mu health opadat al ni od toga nista, gothic 3 je solidan RPG a cini ga jos gorim sto su ga dizali u visine no kog je to briga vazno da su oni dobili novce...

Lord Coldwolf
26-08-2007, 21:39
ma kaj te cudi,.

zamisli si realni zivot,. jedan ugriz od te svinje il cucka i vec ti je zlo,.nemres se vise fighat.

samo si patchaj igru i nema vise tako jakog svinja-locka u kojem se nemres ni pomaknut dok ne umres.

mada ja sam ih rijesavao i prije patcha bez nekih zivciranja , samo trebas biti taj koji prvi udara ;)

istina, bolja je borba u gothicu 1,2 al, ovdje mi je fora sto mozes obuhvatit puno protivnika oko sebe jednim zamahom,.

sad da se te dvije vrste borbe spoje bilo bi blizu savrsenosti :)

radi se na Gothic 4: Genesis :P

EDIT:
a da,. zanima te zasto tvoj veliki armor gotovo nist ne pomaze,. jer vise ne funkcionira na nacin kako je prije bilo,. sad recimo 40 armora nije ni priblizno jako kao prije,. vise mi se cini ko da je to zastita od 4 % stete :D

i da,. razvijanje u trojci su sjebali dokraja,. osim kaj ti je svejedno skoro bio ti level 15 ili 60 dok se boris u fightu (jer najbitniji je znati se tuci),. alcemy uopce netrebas razvijati jer ga ima napretek u obliku knjiga, slicno je i za ancient knowledge.
I glupo mi je sto nisu stavili cap na atribute, alchemy iznad 100 nema smisla , a ti ga zapravo i dalje mozes razvijati, ista stvar sa strenght, dexterity nakon kaj si naskupljao dovoljno za najace oruzje nema vise smisla,

Arbiter of Change
26-08-2007, 22:00
Šta STR i DEX niti ne povećavaju štetu ako ih imaš više (iznad 100 mislim)?

Lord Coldwolf
26-08-2007, 22:40
Šta STR i DEX niti ne povećavaju štetu ako ih imaš više (iznad 100 mislim)?

pa i ne,. nisam nikakvu razliku primjetil,.

uostalome nije bitno jer su sjebali igru oko toga,..svejedno ces pobjedit borbe , samo ak pogrijesis, loadas.

Rang€r
26-08-2007, 22:44
ma glupa igra ko WoW, bez ikakvog razloga ko kakav terminator dodes razoris, next veni vidi vici, next dodes zapalis....

Lord Coldwolf
26-08-2007, 22:47
ma glupa igra ko WoW, bez ikakvog razloga ko kakav terminator dodes razoris, next veni vidi vici, next dodes zapalis....

ne nije glupa,.al ocito ne igras radi price ,ha ?

trebao si igrati gotihc 1, 2

mija ljestvica naj rpga:

1. Arcanum
2. Gothic 2
3. Planescape Torment
4. Baldur's Gate 2
5. Fallout 1
6. TES: Morrowind
7. Fable
...
dalje neznam kako bi ih poredao,.al ovi su mi pruzili posebne momente

Arbiter of Change
26-08-2007, 23:00
Stvarno su trebali staviti jednu naljepnicu na G3 kutiju - Obavezno odigrati prva 2 dijela, jer su doista potrebni ako želite shvatiti priču i njezinu pozadinu.
btw. Diego ima najbolji glas u 1. dijelu, šteta šta su ga kasnije mijenjali. :(

Rang€r
27-08-2007, 08:42
[quote="Rang€r":3j64hons]ma glupa igra ko WoW, bez ikakvog razloga ko kakav terminator dodes razoris, next veni vidi vici, next dodes zapalis....

ne nije glupa,.al ocito ne igras radi price ,ha ?

trebao si igrati gotihc 1, 2

mija ljestvica naj rpga:

1. Arcanum
2. Gothic 2
3. Planescape Torment
4. Baldur's Gate 2
5. Fallout 1
6. TES: Morrowind
7. Fable
...
dalje neznam kako bi ih poredao,.al ovi su mi pruzili posebne momente[/quote:3j64hons]

Igro sam Gothic 2 prije 3-4 godine, igra je bila dosta dobra sam sto se nista ne sjecem :D , jedino onog pocetka u nekoj kuli pa me odma prvi vuk ubije :-x

Rang€r
27-08-2007, 08:49
lol tad sam bio 8 god. :D ko da sam nes znao(nije se puno promjenilo :D )

mravojed20
27-08-2007, 09:39
Odigraj igru,jako jako dobar RPG.

whiskey
27-08-2007, 12:30
Izludit cu od ove veprovine. E da je Obelix samnom u ekipi, nebi oni tako lako :) Al definitivno najneugodniji protivnik u gotiku je ona muva crvena. Kad je vidiš bjež ko da te 3 vepra love! :) Igra je puno više zanimljivija dok igraš sa nekim magom jer ova borba je izvedeno tako debilno da boli. Prije bi summonira demona i lagano baca fireballove dok ovako ko fighter gubiš živce samo tako.

Lord Coldwolf
27-08-2007, 19:58
Izludit cu od ove veprovine. E da je Obelix samnom u ekipi, nebi oni tako lako :) Al definitivno najneugodniji protivnik u gotiku je ona muva crvena. Kad je vidiš bjež ko da te 3 vepra love! :) Igra je puno više zanimljivija dok igraš sa nekim magom jer ova borba je izvedeno tako debilno da boli. Prije bi summonira demona i lagano baca fireballove dok ovako ko fighter gubiš živce samo tako.

istina,..

:D

lakse je mageu.

a da ta muha..pikne te i dobis otrovanje :D:D

Master_of_Soup
28-08-2007, 07:49
istina da je vepar opaka zvijer, ali mi objasni, kako su uspjeli napraviti da je lakse ubiti 10 orkova nego 3 vepra?

Da...verpovi me najviše živciraju...
napadneš jednog, on koda uđe u nekakav frenzy, a tvoj lik ispušta krikove: - aaaaaaaaa,ah,oh,aa,AA,afa,,sf,e,,v,d,ež'+0'+0+%& i onda crkneš.

Inače, gothic 3 me živcira zbog hardverskih zahtjeva i usporenosti (load i save).

Rang€r
28-08-2007, 08:30
te crvene muhe uopce nije tesko ubit, ja jednom opalim i vec lezi na zemlji :D

Master_of_Soup
28-08-2007, 09:00
lako ti je bilo koga ubit kad si nabjieš koji veći level.
Na početku i ona obična ptičurina ti zna isprašit tur.

Rang€r
28-08-2007, 09:10
za to treba nositi napitke sa sobom :wink:

mravojed20
28-08-2007, 11:33
Ma uzmete bilokoji mač i samo par brzih udaraca desnim klikom,dva sa lijevim,još par klikova s desnim i to je to,ne stigne vas upiknuti :D

bezimeni
28-10-2007, 08:26
Gothic 3 v1.5 Community Patch

Link (http://files.filefront.com/Gothic+3+v15+Community+Patch/;8888707;/fileinfo.html)

Hrvoje
24-12-2007, 12:55
Igral sam Gothic 2 i jako je dobar, kad sam čul da izlazi trojka odma sam ju htio imati i kad sam ju dobil jako sam se razočaral slaba grafika a jaku mašinu zahtjeva, ne kužim Gothic 2 je bil tak dobar i dojde Gothic 3 i onda sranje nebrem vjerovati.Ah fučkaj ga, nadam se da bude Gothic 4 bolji (ako bude) :thumbs1:

mravojed20
24-12-2007, 13:23
Grafika ti je slaba? ooukeej..

Enivej, izašao je još jedan patch koji miče copy protection i igra radi brže, a Spellbound zajedno sa ekipom koja je radila community patcheve radi na novom patchu koji će izaći početkom sljedeće godine, s brdom fixeva.

Prince-Artas
24-12-2007, 14:01
probao sa, gothic 3 sa 1.5.2 CP, to je taj patch koji miče copy protection
igra trza na ultra low detaljima i rezoluciji
druga i zadnja šansa koju sam ja dao ovoj igri

Doggy
24-12-2007, 14:05
ja sam nakon prve sanse odustal... bug na bug-u, trzanje, ma odma je bil uninstal...

mravojed20
07-02-2008, 10:26
Izašao je patch 1.6. Upravo ga skidam, pa ću probati zaigrati opet. Radili su ga fanovi zajedno sa developerima iz Spellbound studija, javim kako šljaka.

http://forum.jowood.de/showthread.php?t=151286

Lord Coldwolf
07-02-2008, 12:44
e super ,. sad cu to igrati :)

IGoR_2803
07-02-2008, 12:50
ajde dok ga neko proba, nek javi da li su konačni optimizirali to kak spada...

Rang€r
07-02-2008, 13:14
meni ej stekalo samo u vecim fajtovima, a loading je nesto za sto si mogo otici u pm vratiti se i opet nebi bilo gotovo, a combat system je sranje, sve ostalo :pray:

btw da grafika nevalja... ne bi se slozio s tim

IGoR_2803
07-02-2008, 14:19
meni ej stekalo samo u vecim fajtovima, a loading je nesto za sto si mogo otici u pm vratiti se i opet nebi bilo gotovo, a combat system je sranje, sve ostalo :pray:

btw da grafika nevalja... ne bi se slozio s tim

cek malo, to mislis nakon ovog patcha ili prije? pretpostavljam da prije...

Gothmog
07-02-2008, 14:58
Hmmmm...moze bit da je do moje masinerije,ali ja nisam iskusio niti jedan problem oko loadanja,niti bugova,i to na 1.3 patchu...

Iako jos uvijek tvrdim da je dvojka bolja...

Rang€r
07-02-2008, 19:44
ja nikakav patch nisam imo i samo sam imo gore navedene probleme

Lord Coldwolf
07-02-2008, 20:17
Hmmmm...moze bit da je do moje masinerije,ali ja nisam iskusio niti jedan problem oko loadanja,niti bugova,i to na 1.3 patchu...

Iako jos uvijek tvrdim da je dvojka bolja...

sto se gothica III tice,. jos ce spellbond i community raditi na njegovom poboljsanju, jer deckima je zbilja stalo

a G4 jedva cekam da vidim to remekdjelo.

piranha bytes (tvorci gothic serijala) rade na novom rpgu koji ce se odvijati na otoku sa vulkanom u sredini :) isto cekam i to

Bartuc
07-02-2008, 20:31
U životu nisam odigrao niti jedan Gothic :P Na ljeto bum tek trojku nabacio... Sad imam dovoljno jaku mašinu za 1280x1024 i high detalje, plus vjerujem da je relativno OK pokrpana!

IGoR_2803
07-02-2008, 20:36
U životu nisam odigrao niti jedan Gothic :P Na ljeto bum tek trojku nabacio... Sad imam dovoljno jaku mašinu za 1280x1024 i high detalje, plus vjerujem da je relativno OK pokrpana!

e, nemre tak. :D moras prvo jedinicu i dvojku odigrati :) , anyway, to ja namjeravam... neznam zakaj ali uvijek volim po redu igrati, pa makar je prethodni nastavak los... :wink:

Bartuc
07-02-2008, 20:38
Mislim da sam dvojku igrao i da mi je igra brzo dosadila zbog jako loših/umjetnih kretnji likova i nekak slabe atmosfere... ili je to bila neka druga igra!? :D Ako dvojka počinje u šumi u nočnom ambijentu, onda sam zaključio da je qurac od ofce :kill:

IGoR_2803
07-02-2008, 20:45
Mislim da sam dvojku igrao i da mi je igra brzo dosadila zbog jako loših/umjetnih kretnji likova i nekak slabe atmosfere... ili je to bila neka druga igra!? :D Ako dvojka počinje u šumi u nočnom ambijentu, onda sam zaključio da je qurac od ofce :kill:

nemam ti pojma jer ni ja nisam igral niti jednu gotiku... još... :oops:

Bartuc
07-02-2008, 21:10
Ajde, bar sada imaš materijala za igranje :D

Nadam se da me nebu razočarao Gothic 3, igrao sam ga tek toliko da isprobam 7900GS i odmah u početku mi se nije svidjeo sustav borbe... djeluje nekak mutavo! Nadam se da su mi se spustili standardi u međuvremenu :D

mravojed20
07-02-2008, 21:24

Dvojka počinje po danu,ispred jednog tornja. Igra ima odličnu atmosferu i dizajn, na taj način da se uživiš svaki put kad vidiš novi krajolik,novog lika s kojim možeš pričati itd.

Sad idem igrati skroz ispatchiranu trojku, danas nisam imao baš vremena.

Igrao sam samo nekih pola sata, vrtim sve na max u 1680x1050 s uključenim vsyncom, igra radi glatko i trza kratko pri loadanju novih prostora.

Konfa je X2 4800, HD3850 256mb, 2Gb memorije.

Ubrzanje nakon patcha nije veliko, ali igra puno manje trza, jedonstavno diše lakše. Samo još da mi se ne pojavi eror svaki put kad me ubiju pa pokušam loadati zadnji sejv. Idem baš isporbati.

Bartuc
07-02-2008, 21:32
Hmmm, onda nisam igrao dvojku :D Moram je nabaviti!

A jel jedinica počinje po mraku u šumi?

Arbiter of Change
07-02-2008, 22:33
Hmmm, onda nisam igrao dvojku :D Moram je nabaviti!

A jel jedinica počinje po mraku u šumi?
Nope, ali šuma je blizu.
Mislim da se još uvijek sjećam jedne od početnij rečenica: "Welcome... to the colony. [punch u tikvu = blackout]S:D

Lord Coldwolf
07-02-2008, 22:36
ne jedinica je jos bolja,.

ti si zatvorenik i kraljevska vojska te baci u zatvor iz kojeg nikako nemozes izaci,. i odmah poberes batine od tamo nekih razbijaca,. to moras odigrati ;)
fenomenalna je prica,.

MOLIM TE prvo jedinicu,dvojku pa trojku,. jednostavno se mora odigrati trilogija,. ta ti je igra ko film.

jedva cekam cetvrti nastavak

Bartuc
07-02-2008, 22:43
Ajde super, onda očito nisam igrao igru :D Budem nabavio sve nastavke pa kronološki odigro!

bigbara
08-02-2008, 12:52
ja sam igrao samo tricu i jako me zamislila i zaintrigirala. stvarno je dobra igra. i svidja mi se

SinCr0
08-02-2008, 17:19
oho,vidim da je iziso patch novi,a koliko sam ga ceko :) i kakvi su rezultati,jel napravljeno sta bolje, milsim na optimizaciju, kakvi su dojmovi??

Rang€r
08-02-2008, 23:28
joj sjecam se gothic 2, to mi je ja mislim prvi RPG(al to mi tad bila pucacina u srednjem vjeku, ne xD) nebi nis obraco paznju, izaso bi iz towera i odma se iso pofajtat sa goblinima koji su imali kamp blizu tornja, i tako sam krepo kojih 5 puta onda sam ih jednostavno... zaobišao
cjelo vrjeme sam sljedio stazu, te mi nakon nekih 3 h dojadilo, bilo je to ljepo popodne :)

bigbara
09-02-2008, 11:22
dobar je gothic 3. stalno te vuće u dalje i dalje. stvarno te uvuće u sjvijet i onda ako se pridružiš rebelsima žudiš sabit sve one gradove pune orkova. a posbno koji je to osjećaj kad dodjes u onu pustinju isusa ti a nordmar mi je sranje teško ne vidiš prst pred nosom. a kad sam doša u gothu ja mislim da se tako zove to je bio doživljaj uglavnom igra ima stvarno prekrasnih trenutaka ali je trebala bit više dorađena i više neizbugirana. lol :D

Hrvoje
04-03-2008, 08:13
ne jedinica je jos bolja,.

ti si zatvorenik i kraljevska vojska te baci u zatvor iz kojeg nikako nemozes izaci,. i odmah poberes batine od tamo nekih razbijaca,. to moras odigrati ;)
fenomenalna je prica,.

MOLIM TE prvo jedinicu,dvojku pa trojku,. jednostavno se mora odigrati trilogija,. ta ti je igra ko film.

jedva cekam cetvrti nastavak
znači bude četvrti nastavak !?

DJ Not Nice
04-03-2008, 14:43
Baš sam prije par dana instalirao Gothic 3 i pokrećem igru sa ATI 9600PRO i 512RAMa.
Jest da svako toliko zašteka al ok.

: )

Bishop_45_(2)
04-03-2008, 16:09
Baš sam prije par dana instalirao Gothic 3 i pokrećem igru sa ATI 9600PRO i 512RAMa.
Jest da svako toliko zašteka al ok.

: )

svako tolko :? wtf, meni je na istoj grafi, sve na sve low, 800*600 islo na max 20 fps-a, a imao sam 1.5 GB rama... ta igra ima nesto osobno protiv mene...

Tricerotaps
04-03-2008, 16:48
igra je lose optimizirana imo

MTF*
04-03-2008, 17:02
meni na 8800gt, 2gb rama, 64x 4200+ steka kad stavim 1280x1024 i high detalje (AA i to ne dizem)...
inace mi je jebena igra, tek nedavno krenuo igrat...al je neoptimizirana, crysis mi se bolje vrti ffs...

Tricerotaps
04-03-2008, 17:23
8800GT, 2GB RAM, 6400+ AMD.... i na max trza.... nije losa igra inace, patch je must have zato

IGoR_2803
04-03-2008, 17:30
ajde sad je već prošlo dosta vremena od kad je izašel ovaj najnoviji patch 1.6. ima neko da je isprobal igrati sa tim patchom, pa da usporedi performanse prije i nakon patcha? jer u release logu stoji:

New memory manager implemented to improve performance and stability.

mravojed20
04-03-2008, 18:35
Isprobaj sam jer je čista lutrija hoće li ti igra raditi dobro ili ne. I s najnovijim patchom loading je čest i dugo traje, i rekli su da se to neće promjeniti.

Novi patch izlazi tek za par mjeseci kako su rekli. Rušenje igre je i dalje sasvim normalna stvar.

IGoR_2803
04-03-2008, 18:53
Isprobaj sam jer je čista lutrija hoće li ti igra raditi dobro ili ne. I s najnovijim patchom loading je čest i dugo traje, i rekli su da se to neće promjeniti.

Novi patch izlazi tek za par mjeseci kako su rekli. Rušenje igre je i dalje sasvim normalna stvar.

ma kak se meni čini još bude prošlo vremena dok ja to ne zaigram, već možda i četvorka izađe jer sam odlučio prvo proći jedinicu i dvojku...

Bishop_45_(2)
04-03-2008, 20:12
da, covjek ima pravo, nikada nisam zavrsio dvojku, to cu prije no sto se bacim na trojku, mozda u medjuvremenu izleti kakav dobar patch... (as in stabilan barem)

DJ Not Nice
04-03-2008, 20:38
Evo, igrao sat vremena i zaštekalo mi svega dva puta s onom mojom konfom.
Jako zanimljiva igra : )

Rang€r
04-03-2008, 22:33
igra je lose optimizirana imo

nije ja na na istim detaljma, sa radeon 9600 128MB, 1gb ram i sempron 3ghz igro bez pol frke, jedino sto igri zamjeram je zasran combat-system i to sto te fakin vepar more nokautirat i ubit, dok cjela horda orcova nemoze ni priblizit se, tako sam sve one orcove oko glavnog grada(zaboravio kak se zove) poubijo bez pol frke, a kad sam trebo ici u lov na vukove sa lovce do slitena zaklali nas ko zecove....

Prince-Artas
04-03-2008, 22:41
daj ne lupaj gluposti
igra ne radi kako treba na većini konfiguracija, to šta tebi ide oke il je čudo il sereš

SinCr0
04-03-2008, 22:51
daj ne lupaj gluposti
igra ne radi kako treba na većini konfiguracija, to šta tebi ide oke il je čudo il sereš

slazem se, ja sam na 2-5 puta boljim konfama igro i uvijek stekala...jedino...kad sam igro na laptopu c2d(nezz model), 2GB rama i 7300GT nije stekala..,igrano na medium-high...laptop nije moj pa nezz detaljnu konfu... i jos bolje se igra vrti na SATA diskovima, puuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuunnnnnnoooooooooooo bolje...

bezimeni
04-03-2008, 22:52
Igra mi je trzala na SD 3700,2GB rama i 7900 GS a jednako mi trza i na X2 3800,2 GB rama i 3850 sa xy patcheva.Meni je ta igra neigriva.Dao sam joj šansu 2-3 puta ali uvijek ju deinstaliram nakon 2-3 sata igranja.

SinCr0
04-03-2008, 23:03
ma zato imamo odlican drugi dio + exp, a isto tako i prvi...a ovo cu igrat kad odem na zivicma, pa kad i ja budem tako trzo,hehe :rotfl:

DJ Not Nice
05-03-2008, 16:06
A ono, opće je poznato da je igra uveliko ukakana.
Al, priča i sve ostalo je za pohvalu, malo manje o konfama s kojim možete tj. ne možete igrati, a malo više o samoj igri : )

I da, te živine i predatore ti je najlakše srediti s lukom(bow).
Bar ih ja tako 'začnem' i dokrajčim ponekad, al čuvam strijele : D

Tricerotaps
05-03-2008, 18:34
Igru sam prvo igrao na 9600Pro, AMD 2800+, i 512RAMa... stavio sam igru na minimalne detalje, jedva se moglo vidjet od pixela, a igra je stekala jako. Unatoc "bijednih" 512 igra je hardwera gladna i lose optimizirana.
Amen

DJ Not Nice
05-03-2008, 21:51
Da, kasnije dobiješ skill koji ti daje ++dmg živoinjama i predatorima.

Baš sam danas oslobodio neki grad, ne Arbeu : )
I zašteka mi neš i izbaci, al ok, nije bilo teško, lako opet to sve : )

Rang€r
06-03-2008, 15:07
daj ne lupaj gluposti

ovo sta sam reko je istina, igro sam bez problema, bez crasheva, jedino combat-system nevalja

=PcP=F@N
08-03-2008, 12:31
ja cu tu igru kao i sve od pocetka 2007 igrat za koju godinu kad nabavim novu pilu :)

THUNDER_DINIX
08-03-2008, 12:37
ja cu tu igru kao i sve od pocetka 2007 igrat za koju godinu kad nabavim novu pilu :)
potpisujem, ista stvar kod mene

IGoR_2803
08-03-2008, 12:38

zabadav ti nova pila ako se konacno nekaj drasticno ne popravi u iskoristavanju memorije... imho, ta igra bi na danasnjim mainstream strojevima trebala letjeti, a da ne govorim o high endu...

=PcP=F@N
08-03-2008, 12:40
Pa da to je prava stvar mogu i sad igrat al na low/medium a to mi je glupo..ili sve postavke ili necu ni igrat..drukcije se ja nemogu uzivit u igru..sta sad da igram crysis na low a tako izleda gore nego far cry to mi je bedasto..a to igra ce izgledat super i za godinu dana..

a i nisam ja neki ultra gamer koji moja sve odigrat na vrijeme..(kad sam bio mladi da ali sad slabo)

IGoR_2803
08-03-2008, 12:42
Pa da to je prava stvar mogu i sad igrat al na low/medium a to mi je glupo..ili sve postavke ili necu ni igrat..drukcije se ja nemogu uzivit u igru..sta sad da igram crysis na low a tako izleda gore nego far cry to mi je bedasto..a to igra ce izgledat super i za godinu dana..

a i nisam ja neki ultra gamer koji moja sve odigrat na vrijeme..(kad sam bio mladi da ali sad slabo)

kuzim te, i potpuno se slazem s tobom. ja isto rađe pricekam s nekim igrama pa ih odigram za godinu, dvije na full detaljima nego danas ko zna kak... ali ocu reci da nije normalno da igra izasla krajem 2006. na danasnjem hardveru ne radi kak spada...

Bartuc
08-03-2008, 13:56
Zadnje sam probao igru na ovoj konfi i 7900GS kartici i nije baš sretno kucala pri 1280x1024 i max detaljima :D Nadam se da sad sa ovom grafom nebum imao takvih problema!? Igru bum odigrao negdje tokom ljeta!

DJ Not Nice
08-03-2008, 14:22
Ma igra vrijedi igranja, eto jedino što neki imaju probleme s pokretanjem, tj. trzanjem tokom igranja.

IGoR_2803
08-03-2008, 14:58
Ma igra vrijedi igranja, eto jedino što neki imaju probleme s pokretanjem, tj. trzanjem tokom igranja.

bas zato je i zalosno da to nisu bolje optimizirali... drugo da je igra smeće, pa ajde... ali ovak...

Durin
08-03-2008, 15:09
Ja sam je igrao prije i prešao dio igre, no nakon nekog vremena mi je dosadila.Razlog leži u tome što sam došao na sjever zemlje, prostor gdje su gradovi i samostani položeni na visokim liticama i gdje se teško može uspeti do njih.A na dnu tih litica vrebaju kojekakva stvorenja.Možda bih i mogao igrati sve ponovne ali mi se ne bi dalo ponovno prelaziti veliki dio igre.Živcirao me i fight sistem gdje sam uspio pobiti cijeli grad neprijatelja bez većih problema.

DJ Not Nice
08-03-2008, 15:14
Da, lakše je ubiti ove ljude/orcove . . . jer oni ne izbjegavaju udarce, dok životinje izbjegavaju pa ih je i daleko teže ubiti : )

IGoR_2803
08-03-2008, 15:31
Ja sam je igrao prije i prešao dio igre, no nakon nekog vremena mi je dosadila.Razlog leži u tome što sam došao na sjever zemlje, prostor gdje su gradovi i samostani položeni na visokim liticama i gdje se teško može uspeti do njih.A na dnu tih litica vrebaju kojekakva stvorenja.Možda bih i mogao igrati sve ponovne ali mi se ne bi dalo ponovno prelaziti veliki dio igre.Živcirao me i fight sistem gdje sam uspio pobiti cijeli grad neprijatelja bez većih problema.

gradovi na liticama? zaaaakon... ma idem odma jedinicu instalirat tak da negde do kraja godine uspijem i treci zavrsiti...

C
08-05-2008, 23:25
Moželi se igrati na grafi od 725 MHz-a, 512 MB-a (DDR2) memorije na frekvenciji od 1 GHz, 3 GB-a RAM-a i 2 GHz-a CPU.
Na very low, low, normal, high, very high, i sl.?

Peyo
09-05-2008, 01:13
Moželi se igrati na grafi od 725 MHz-a, 512 MB-a (DDR2) memorije na frekvenciji od 1 GHz, 3 GB-a RAM-a i 2 GHz-a CPU.
Na very low, low, normal, high, very high, i sl.?

Može

C
09-05-2008, 16:13
Pa, OK, mogu igrati sve na kojoj hoću konfi, ali sam mislio na kvalitetu.
(Čitaj drugi red.)

Rang€r
09-05-2008, 16:17
very much low...
al i tak je preljepa igra...

C
09-05-2008, 16:25
Super. :D

Mister_No
09-05-2008, 21:43
e ovako ja sam g3 uzeo kad je tek izaso.tad sam imao a64 4000+ i x1600pro. bilo je igrivo ali ne dovoljno a tako mi se igralo al jbg ipak nisam imo zivaca pa sam je uninstall.
onda su dosli patchevi ali ni to nije pomoglo(unatoc izjavama o poboljsanju performansa-jadno).
onda je dosla x1950pro i ja kontam sad ce moc sigurno ali opet steka li steka(frame rate je bio ok 30-40fps)al je stekalo tako da nisam mogo trpit.
i nedavno uzmem masinu u sigu,i kontam ma sad ima da ide ko mlijeko jos zadam sve moguce patcheve, od 1.12 do 1.6 i OPET
isti k....! frame rate je oko 60 sve na max.1280x1024 ali dzaba,nema ti pomoci gothic3,a mogla je bit dobra igra
p.s stuko sam dvd u hiljadu komada :-x

C
10-05-2008, 01:14
very much low...
al i tak je preljepa igra...
Ahh, fulao si. :nonono:
Sada sam rušio Windows, instalirao osnove, i iako su driveri od grafičke bugoviti, zbog same grafičke, nisam je overclockirao, niti tunirao, i probao sam igrati s njom. Mogu igrati Crysis (to sam jedino i instalirao, da vidim), sve opcije na high, pa bih onda mogao G3 igrati makar na nekoj normali, ili high-u ako budem uspio riješiti drivere, da overclockiram i tuniram makar malo grafičku.
Drugi red nisi fulao, samo je još trebam nabaviti. :D

Akul
12-05-2008, 07:59
Čudno što nitko ovdje ne razgovara o "Forsaken gods" ekspanziji...

Akul
12-05-2008, 22:38
14.4.2008. Spellbound Entertainment, trenutni vlasnik Gothic franšize (Pyranha Bytes više ne želi raditi na Gothic serijalu) najavila je ekspanziju za Gothic 3 zvanu Forsaken Gods. Ekspanzija će se nastaviti na G3 i dat će nove misije, više izazova, bla, bla, bla...

Igra bi trebala izaći u četvrom kvartalu ove godine. Naravno, prije će netko sresti iskrenog i sposobnog političara kojem je država na prvom mjestu nego što će igra izaći na najavljen datum.

Screenova i više informacija još nema pa možemo nagađati i debatirati o tome što bi ekspanzija trebala sadržavati.

Što se tiče Gothica 4, na igri radi Spellbound Entertainment, kao što sam već rekao. Oni su već napravili nekoliko poznatih igri kao što je, npr. Desperados. Puni naziv igre je: Gothic 4: Genesis.

Niti ovdje nije puno znato, mada znamo više nego o ekspanziji. Dijalozi će ostati isti kao i prije, borbeni sustav biti će potpuno promjenjen i Chapteri će se vratiti.

Rang€r
12-05-2008, 22:45
bilo bi dobro kad bi u gothic 3 expanziji promjenili combat system i ubacili sve dosadašnje patcheve(dobro to če i napravit)
a gothic 4 bi volio da liči na witcher :)

@C bokte neznam koja grafa ovo od 512 MB vrma mi niš ne znači xD
dobro meni ni ime grafe ništ ne znači al ajd xD

Bishop_45_(2)
13-05-2008, 12:20
Htio bi da lici na witchera ? To apsolutno nema smisla, bolje bi bilo da pokazu nesto svoje, po mogucnosti smisle novi combat sys, neka puste witchera da zivi na miru.

ScorpiuS
13-05-2008, 12:39
Istina iako je i Wicher zapravo bio uspješan klon nekog drugog RPG-a to je bila i jest igra za sjećanje ali svaka igra treba imat barem jedan jedinstveni dio. Jer što više igra igre to više dobivam deja vu osjećaj.

Lord Coldwolf
13-05-2008, 22:57
ispravka,. naziv je :
GOTHIC 4 ARCANIA

Lord Coldwolf
14-05-2008, 12:24
(sorry na double postu, nevidim edit button)

dakle jowood ce izdati nekoliko rpg projekata.
ako vas vise zanima uvijek se mozete regati na forum i citati vise o tome:
http://forum.jowood.com

za gothic 3 radi se addon pod imenom Forsaken Gods, i nisam jos vidio kako ce to izgledati

Piranha Bytes radi na svojem novom rpg projektu. Na gore navedenom linku mozete naci artworkove.

Gothic 4 Arcania je ono sto mene osobno najvise zanima :)
nedavni intervju: http://forum.worldofplayers.de/forum/sh ... ost6174433 (http://forum.worldofplayers.de/forum/showthread.php?p=6174433&#post6174433)
linkovi na screenshoots&artworks:
http://www.strategyinformer.com/news/10 ... creenshots (http://www.strategyinformer.com/news/1005/new-gothic-4-screenshots)
http://www.multiplayer.it/show.php?id=19915&img=8
http://uk.media.pc.ign.com/media/908/908255/imgs_1.html

:) igra graficki i atmosferno izgleda predobro, posebno se divim detaljima na oruzju i oklopima.. morate vidjeti jednostavno.

Mister_No
18-05-2008, 10:02
za gothic 3 radi se addon

lol cuj addon, pa prvo nek naprave pristojan patch koji ce popravit performans da se moze glatko igrat,a onda expanzije

mravojed20
18-05-2008, 10:47
Običan patch ne može popraviti onakve probleme u igri, samo ekspanzija.

Mister_No
18-05-2008, 11:31
ma za g3 nema pomoći :nonono:

Bara
25-05-2008, 21:22
Istina igra se stvarno uništila u svojim bugovima ali da je po meni ova bi igra danas imala forum kao i oblivion. Igra je sjajna i zabavna, puno doživljaja poništavaju bugovi ali vas stalno tjera da idete dalje i dalje. Igri skidam kapu i žao mi je zbog nje te mislim da je trebala zaokupiti puno više pozornosti.

Baldrick
25-05-2008, 21:24
nije tačno, igra ne valja. mnogo je velika, dosadna...

IGoR_2803
26-05-2008, 08:10
nije tačno, igra ne valja. mnogo je velika, dosadna...

argumentirane li izjave... ako ti minusom smatras to kaj je igra velika(?)...

Bara
26-05-2008, 08:23
a šta ćeš ja sam mu lijepo rekao. minus mu je velika igra, teška minus. pa šta je dobro kada je malena i lagana. gothic 3 je zakon igra. meni je jako puno olakšalo igranje kada sam počeo krast teleport stone-ove. sve sam ih ukrao iz svih gradova i onda sam tabačio kao glavni

kikl0p
26-05-2008, 13:00
probo sam jednom protrcat mapu,bio sam 1lvl i sad trcim po mapi i cinilo mi se da su monsteri po mapi poslagani ko u nekom MMORPG-u svako malo naletim na krdo istih monstera svaki u svom podrucju bezvezno poslozeni

Bara
26-05-2008, 17:29
Ja sam u jednog čovjeka na planini iznad jednog grada(stvarno se ne sijećam) iztrenirao baš trčanje. zove se skill duže trčanje i to je to mogao sam protrčati cijelu pustinju odjednom. bilo je super

Akul
27-05-2008, 19:10
Jesam li ja stvarno jedina osoba koja je naišla na samo jedan, jedini bug (koji je, usput rečeno, bezopasan) i kojemu je igra radila ko po loju?

Anyway, malo sam pesimističan za Gothic 4 jer su uzeli najklišeziraniji završetak i jer se previše ulizuju Amerima. Mislim da bi rađe da igra dođe i na konzole nego da se igra amerikanizira.

Mister_No
27-05-2008, 19:20
a koji je to bug?

C
27-05-2008, 19:24
Ispisali ste puno stranica. Možda ova igra zaslužuje svoj pod forum, pored TES-a, WoW-a i ostalih. Mislim da im je dorasla za toliko.

ScorpiuS
27-05-2008, 20:38
Uz vas form bi za par godina imao pdforum za svaku drugu igru, stvarno preterujete.

C
27-05-2008, 20:47
A znači, TES može imati, a Gothic ne?

U biti, meni se živo fućka.

Bara
27-05-2008, 20:50
Ma Gothic 3 mi je stvarno zakon. Malo veći bug mi je samo ono kada se tučeš sa neprijateljima i onda te može vuk ubiti u jednom trenutku a i možeš ti sam u jednom trenutku pobiti 10 orkova. Igra je jednostavno prekrasna i oduševila me. Ispod njene kako neki kažu bugovite površine krije se pravo gamersko remekdjelo.

ScorpiuS
29-05-2008, 17:38
Gothic 3 ne vrjedi za ništa igra je upropaštena svojim odlično napravljenim borbenim sistemom i nevjerovatno malom količinom bugova.

Akul
30-05-2008, 16:35
a koji je to bug?

Na kraju igre, kad se vratiš u monteru jedan me vojnik napao. I to je to.

Rang€r
30-05-2008, 19:33
Jesam li ja stvarno jedina osoba koja je naišla na samo jedan, jedini bug (koji je, usput rečeno, bezopasan) i kojemu je igra radila ko po loju?

nisi... ja nisam našo nijedan bug...

Bara
30-05-2008, 20:19
Ima bugova dajte ljudi. Ja znam bug kada te počne gomila orkova naganjati po šumi bez razloga i još jedan veliki. Cijela borba je bug. Iako je zabavna kao što sam rekao u jednom trenutku te može ubiti vuk a ti u jednom trenutku možeš ubiti 10 orkova.

ScorpiuS
30-05-2008, 20:47
Kao što sam ja rekao ne ti, sry, cjeli sustav borbe je jedan veliki bug a ostali su manji neki fizički neki grafički.

Bara
30-05-2008, 20:48
O sry tek sam sada vidio. Dobro zboriš druže.

Akul
31-05-2008, 09:33
Ima bugova dajte ljudi. Ja znam bug kada te počne gomila orkova naganjati po šumi bez razloga i još jedan veliki. Cijela borba je bug. Iako je zabavna kao što sam rekao u jednom trenutku te može ubiti vuk a ti u jednom trenutku možeš ubiti 10 orkova.

Obično sam ja onaj koji je započeo ganjanje. Je li ti možda koji chieftain rekao da ti više nem ože vjerovati i napao te? To obično natjera sve orke na svijetu da te napadnu.
Anyway, igru sam igrao na najnovijeme 1.6 patchu

BTW, par slika iz G3:

Nakon smrti kralja Zubana (jadnik, njega sva tri završetka traže mrtva :P)
http://img151.imageshack.us/img151/1176/kingshippt9.jpg

Nakon što sam samcat poklao jedan cijeli orački grad, ove sam našao na tlu:
http://img68.imageshack.us/img68/1160/orciyj4.png

vex
31-05-2008, 16:37
kako bi igra radila na mojoj konfi na 1024x768?

mravojed20
31-05-2008, 17:06
Radila bi, naravno uz mac trzanja,ipak se na njoj lome i daleko jače kante. Ako si u mogućnosti probaj prvo demo.

vex
31-05-2008, 17:17
naravno da jesam.
flat ftw >:D

Bara
01-06-2008, 13:40
Raditi će super. Sjajna kongiracija. Možda su svi nešto bezze srali da za igru najmanje treba 2 gb rama ali mom je prijatelju super išlo sa 1 gb. Tebi je dobar komp ići če to kao po loju

RayDX
01-06-2008, 14:12
A što je žalosno, igra uopće nije nešto posebno u grafičkom aspektu.

Bara
01-06-2008, 16:48
E da. Grafika je solidna i u redu. Ništa prema Oblivionu. Iz trećeg lica je bolja zato što si udljen od tekstura i od svega. Tek iz prvog lica vidiš kako je solidna.

Deadwalker
26-07-2008, 14:36
Planiram probat odigrat Gothic 3, ali posto je igra dosta bugovita zanima me koji je zadnji patch za ovu igru i gdje ga mogu skinut? Da li je bolja situacija nakon što se instalira patch?

DoctorEvil
04-08-2008, 08:52
ja imam AMD Athlon 64 3800+, 1 GB Kingmax RAM i 7600 GT graf. i igra i na low postavkama slabo radi. to mi je čudno jer sam igrao u zadnje vrijeme cod 4 i oblivion na high postavkama pa su radile.

ScorpiuS
04-08-2008, 09:16
Problem je u tome što je GOTHIC optimiziran koliko i Crysis, tako da je jako zahtjevan. A meni nije htio na high iako imam komponente iznad preporučenih.

=PcP=F@N
04-08-2008, 10:32
Planiram probat odigrat Gothic 3, ali posto je igra dosta bugovita zanima me koji je zadnji patch za ovu igru i gdje ga mogu skinut? Da li je bolja situacija nakon što se instalira patch?

jeste
guglaj patch gotcih 3 ..ima dosta fixova

Rang€r
05-08-2008, 22:58
Problem je u tome što je GOTHIC optimiziran koliko i Crysis, tako da je jako zahtjevan. A meni nije htio na high iako imam komponente iznad preporučenih.

a meni je htjeo na lowest iako imam komponente ispod preporučenih :))

meni je jedino combat system ujebo igru... al uz malo volje sve se to da rješit :)

p.s. i loadinzi, loadinzi su bili 5 min najmanje, katkad i po +10min

GaTa666
15-08-2008, 23:58
Po meni je gothic predobra igra( kad se pacha fkors).
Bolja mi je od obliviona 10x.

amirix
16-08-2008, 00:15
nije loš gothic__al bi prije Obliviona

Arbiter of Change
16-08-2008, 08:39
Po meni je gothic predobra igra( kad se pacha fkors).
Slažem se, iako će čak i većinu RPG fanova teška borba (ne nemoguća, samo treba tretirati svakog neprijatelja kao realnog protivnika koji te može ubiti - baš kako bi i trebalo biti, a ne da se bezglavo zaletiš i pobiješ sve kao od šale) odbiti, a beživotan voice acting dotući (ne znam je li u pitanju loš prijevod, ali likovi zvuče kao roboti, bar njih pola). Iskreno, meni je G3 jedna od boljih igara iz jednostavnog razloga jer je stvarno teška, premda malo naginje na "cheap" side i ne sjećam se u kojem se drugom RPG naslovu tako često ginuo... a da nije iz '90-tih.

Veća težina u next-gen generaciji? Gimmeh, nau.

C
16-08-2008, 09:11
Ja volim realnost, a to je (G3) realno, 1:1, no većina ljudi je navikla da prelaze kao iz šale, naravno, ima tu mučenja i treba truda, no nije realno, kao npr. uletiš negdje s pištoljem i ubiješ 5 ljudi na nekoj igri, a tebe nitko niti ne okrzne, ili recimo sa mačem pobiješ 5 ljudi bez da te okrznu. To može biti realno ako se ima vještine i znanja, no ipak nije realno što na nekim igrama neprijatelji em nemaju dobro razvijen AI, em im treba manje udaraca za ubiti nego tebi. Recimo dok ti njih ubiješ u 5 poteza, on tebe treba u 10 poteza. Izuzetak je oružije, štit, health i sl.

Recimo, isto jedna od realnijih igara po borbama je SWAT4, gdje kao što i ti možeš ubiti neprijatelja jednim metkom, tako može i on tebe, ovisno gdje pogodi(š). Kao što ti možeš dočekati neprijatelja iza ugla i ubiti ga, tako može i on tebe. To je prava realnost, 1:1. No većina ljudi ne voli takvu realnost, jer je moguće da stalno ginu u jednoj takvoj igri (što ih iritira), jer je većina naučila, kao na Hitman-u, izaći pred 10 specijalaca i pobiti ih jednim magazinom/sažerom/okvirom metaka iz pištolja i pri tome biti samo malo okrznut, što je praktički nemoguće....
Ne volim takve realnosti gdje je player uvijek u prednosti, niti volim one realnosti tipa na high, gdje on tebe jednim shootom ubilje, a ti njega makar s tri-četiri.

@Arbiter - Prva zagrada; potpis.

Arbiter of Change
17-08-2008, 09:12
Tako je, preach it. :)

Inače, ovih dana sam počeo igrati Gothic 3 i, ponavljam se, igra je stvarno dobra (posebno onima koji imaju iskustva sa serijalom), ali mi je šteta što su puno toga pojednostavnili za mainstream mase, npr. kod kovanja više nema potrebe sa oružjem obići svu kovačku tehniku već samo označite koje ćete oružje i samo se izradi) iako ima pozitivno pojednostavljenih stvari (pečenje mesa na primjer... sjećate se kad smo prije morali svaki dio peći zasebno? Da pain). Još moram dodati kako se igre tek "kreće" kad dingate 5. level i naviše jer tu već možete imati kakve takve borbene sposobnosti, a do tada ste još neiskusni i jednostavno nemate previše izgleda.

Durin
17-08-2008, 16:24
Govorite li vi o Gothicu 3 i o teškoj borbi te realnosti u istoj rečenici?
Iskreno, izbrisao sam igru nakon nekog vremena, bila mi je super, ali malo dosadna, ali ono čega se definitivno sjećam jest da sam pobio cijeli grad orkova kao od šale.U vidu borbe, igra definitvno nije teška.

Arbiter of Change
17-08-2008, 17:55
Problem su živine, a ne humanoidi (očistio sam špilju od nekih 10 bandita relativno lagano, a još uvijek izbjegavam aka. bježim od, veprova... a 12. sam level). Problem je što nije next gen igra/previše se drži prošlosti i jako je slična prijašnjim nastavcima, bar u većini pogleda, tako da je to za neke prednost, a za neke zastarjela igra koja kasni za vremenima.

Arbiter of Change
18-08-2008, 12:33
nije sve u grafici, ali je mnogo toga u veprovima
Je, a većina su moje strijele. :D
Meni vjerojatno najveća zamjerka su prokleto dugi save/load... iritantno, pogotovo u kombinaciji sa visokim faktorom smrti.

Arbiter of Change
22-08-2008, 23:07
Level 18 i konačno počistio Gothu... fakerski zombiji napadaju s leđa.

CHOLIK
22-08-2008, 23:56
Dobra igra,jedino mi se nije svidjelo kako lik hoda i bori se,to mi bilo očajno.Ali priča,questovi,puno ih je originalno,tak da,čekam A gothic tale.

Arbiter of Change
01-10-2008, 15:20
Teaser za ekspanziju Forsaken Gods:
http://www.gametrailers.com/player/40628.html

mravojed20
01-10-2008, 19:16
Kao prvo trailer je preloše napravljen, amaterski. I opet igra trza, borba izgleda jednako( šta nisu trebali mjenjati to?), aj grafika je ok još uvijek.

Outmind
01-10-2008, 19:27
Nisam nikada pomislio da će mi se kao okorjelom rpg igraču jedan rpg moć tako zgadit. Jedinicu nisam igrao, dvojka mi je bila manje više bzvz, ali trojka je katastrofa. Em mi se cijeli koncept igre ne sviđa, em je toliko neoptimizirana da uz sve patcheve neoprostivo trza na mom stroju koji je godinu i pol mlađi od same igre. Jednostavno se ne mogu prisiliti igrati ju.

Bartuc
01-10-2008, 19:51
Ma meni igra fenomenalno radi, nikaj ne trza, ali i dalje mi ništa ne valja. Kada sam ja vidio kako me oni vukovi napadaju, koje su to umjetne kretnje i napadi, pa ono bilje što možeš pokupiti za alkemiju, ajme užas. Sve je blurano zbog daljine, još se niti ne iscrtava vegetacija i sl., ali bilje za alkemiju vidiš na kilometre te zgledaju kao da su od plastelina napravljenje. Uopće se ne uklapaju u igru i setting. Pa onda kretnje glavnog lika, katastrofa. Dijalozi - katastrofa. Borba - kaos.

@Outmind, meni je RPG žanr nad žanrovima, nisam naravno sve odigrao pošto nisam imao prilike sve odigrati, ali Gothic 3 je definitivno jedan od najgorih ako ne i najgori RPG svih vremena.

mravojed20
01-10-2008, 20:24
Hm, daleko od toga da je najgori, da je loš, je. I taj blur, to isključiš i igra izgleda 16 puta oštrije i ljepše.

Bartuc
01-10-2008, 21:45
Ma ne blur, nego želim dočarati koliko to bilje odskače od ostatka igre. Kužiš, u daljini se ništa ne vidi osim tog bilja kako strši iz zemlje :D

Arbiter of Change
01-10-2008, 21:50
Igraj kao hardcore alkemičar sa full travom ON i biti ćeš zahvalan na tome.

Bartuc
01-10-2008, 22:03
Ne hvala, rekao sam da Gothic više nikada nejde na moj HDD :P

Od RPG-a koje nisam probao, volio bi odigrati KotOR i Arcanum. Samo nitko od frendova to nema, a ne da mi se kupovati pošto ne znam da li bi mi se svidjelo :(

Domy
01-10-2008, 22:10
Bi,oboje. Samo,arcanum ne vjerujem da ćeš igdje nać, kotor isto. Bar ne jedinicu.

Bartuc
01-10-2008, 22:13
U Arcanum sam se zaljubio još od recenzije iz prastarog broja PCPlaya -> Broj 28 :D Na naslovnici je :P Ali nikada ga nisam odigrao, čak niti demo nisam probao :|

Outmind
01-10-2008, 22:32
Jbg, ja imam oboje, da sam u zg drage bih ti ih volje posudio...

Bartuc
01-10-2008, 22:33
Ma ne treba, snaći ću se ja za kojih mjesec ili 2 :P A do tada imam isplanirano što ću igrati :D

Deadwalker
02-10-2008, 21:23
ja sam igri fakat dal sansu, trudil se nesto postic, al me ipak uspjela totalno izludit te je uslijedio uninstall...nece vise nikad na moj komp...obazavam rpg-e, jako sam ih puno odigrao ali ova igra mi je jednostavno totalno smece...

GaTa666
05-10-2008, 17:04
Stvarno vas ne razumjem. Izgleda da sam ja jedini ovde kome se Gothic 3 svidio :) (izuzmemo li bugove, kojih je uzgred receno jako malo nakon svih pathchanja).
Meni je igra dobra. Stovise vise sam uzivao prelazeci gothic 3 nego npr. Oblivion.
Jeste iz pocetka zna malo bit iritirajuca zbog velikog death ratea ali kad se malo nabiju leveli uzitak je igrati.

Arbiter of Change
13-10-2008, 16:22
Nisam imao problem pa ne mogu pomoći, ali savesi su po defaultu u My Documents -> gothic3.

Bara
14-10-2008, 21:59
Sluzbeni 1.2. Igra je predobra. Mene je osobno više uvukla u sebe nego mnoge igre, jedini isti takav efekt su na mene postigli Morrowind i Oblivion. Igra je stvarno genijalna, osim hrpe glupih KUKACA :)

GaTa666
14-10-2008, 22:37
Sluzbeni 1.2. Igra je predobra. Mene je osobno više uvukla u sebe nego mnoge igre, jedini isti takav efekt su na mene postigli Morrowind i Oblivion. Igra je stvarno genijalna, osim hrpe glupih KUKACA :)
Konacno neko da djeli moje misljenje :)

Bara
15-10-2008, 08:14
To care!! Bio sam raspravljao prije sa forumašima o Gothicu 3, nisu baš bili oduševljeani, mnogima se ne sviđa igra, ali to je vjerovatno zato što je nisu zaigrali duže. Kada si rebel i putuješ po Mirtani, jedva čekaš da dođeš u novi grad i probaš ga osloboditi te obavljati nove questove, tražiš fire chalice, dereš po areni, ma igra je jednostavno preeeedobra. Stvarno ne kužim kako je taj ogromni potencijal potonuo bez ikakvog traga. Stvarno šteta

Deadwalker
15-10-2008, 11:07
To care!! Bio sam raspravljao prije sa forumašima o Gothicu 3, nisu baš bili oduševljeani, mnogima se ne sviđa igra, ali to je vjerovatno zato što je nisu zaigrali duže. Kada si rebel i putuješ po Mirtani, jedva čekaš da dođeš u novi grad i probaš ga osloboditi te obavljati nove questove, tražiš fire chalice, dereš po areni, ma igra je jednostavno preeeedobra. Stvarno ne kužim kako je taj ogromni potencijal potonuo bez ikakvog traga. Stvarno šteta

možda zbog previse bugova i skroz debilan sustav borbe!? Ja sam igri fakat dao sansu, ali me uspjela skroz iziritirati kao sto vec prije spomenuo...Jebi ga, ukusi su razliciti i netko ce samo zbog atmosfere i gothic svijeta zazmirit na nedostatke igre i igrat je do kraja. Ja preko tehnickih nedostataka nisam mogao prijec kao i preko nacina borbe koji mi se jednostavno ne sviđa. Igra ima ogromni potencijal te je po mnogim elementima i bolja od primjerice od Obliviona, ali ipak ce se developer morati potruditi oko jos mnogih stvari ako hoce imat uspjesan nslov. Igra nije losa, daleko od toga, ali se ipak jos treba tu dosta potrudit da se dobije kvalitetan proizvod...

Arbiter of Change
15-10-2008, 12:33
Iskreno, mene je za težina, koja je toliko nekarakteristična za današnje mainstream igre (pa makar bila podmukla) i opet jedan od dobitnih faktora čitavog Gothic serijala, baš bila ono što me je držalo za 3. dok sam je igrao. "Klasičan" pristup ovdje jednostavno ne pali; ne možeš uletjeti kao mahnit među neprijatelje i nadati se da ćeš ostati živ, jednostavno takvo nešto u Gothicu nikad nije moglo ići i neće.

Abadon
15-10-2008, 16:22
Gothic 3 je prejaka igra meni je licno bolji od Obliviona jer Oblivion
je upropastio TES serijal.

Quiet Riot
15-10-2008, 18:54
Iskreno, mene je za težina, koja je toliko nekarakteristična za današnje mainstream igre (pa makar bila podmukla) i opet jedan od dobitnih faktora čitavog Gothic serijala, baš bila ono što me je držalo za 3. dok sam je igrao. "Klasičan" pristup ovdje jednostavno ne pali; ne možeš uletjeti kao mahnit među neprijatelje i nadati se da ćeš ostati živ, jednostavno takvo nešto u Gothicu nikad nije moglo ići i neće.
Da, AI je odličan jer kad uletiš u čopor neprijatelja brzo te opkole i naprave kašu od tebe, i tjeraju te na očajničke poteze... Polako se priblližiš grupi snappera, namamiš jednog ili dva, bijeg od ostatka i onda pažljivo sjeckanje :P Zakon su i "platformski" potezi, popneš se na nedostupni panj i dereš strijele na beštije... *instalira gothic*

Lenkota
27-10-2008, 21:00
ghotic najaca igra :thumbs2: :pray: najbolja :rambo:

IGoR_2803
27-10-2008, 21:54
ghotic najaca igra :thumbs2: :pray: najbolja :rambo:

vrlo konstruktivan post, nema šta... btw, dobro došao na forum...

Baldrick
28-10-2008, 10:33
GOTHIC 3AW JE SRANJE I TI SI AWSRANJE I AWVI STE SRANJWAE WHWAIPLASH

pc maniac
30-10-2008, 15:29
igra mi je solidna, prešo sam je još prije, sječam se da j u početku imala dosta bugova

Lenkota
31-10-2008, 11:19
samo solidna igra je presavrsena :rambo:

pc maniac
31-10-2008, 13:00
samo solidna igra je presavrsena :rambo:

šta tebi nisu smetali bugovi??????

Lenkota
31-10-2008, 13:08
ma kavi bugovi opusti se i uzivaj kaj si ti neki promatrac detaljcica hihihihi
uzivaj i igraj :ekipa:

pc maniac
31-10-2008, 16:31
ma kavi bugovi opusti se i uzivaj kaj si ti neki promatrac detaljcica hihihihi
uzivaj i igraj :ekipa:

u tom i je stvr , kako da čovijek uživa kad mu bugovi kvare zabavu

Lenkota
31-10-2008, 17:10
neznam meni je igrica odlicna a ne ko ti gledas svaki sicusni detalj
opusti se nemoj misliti na bug disi duboko :kill:

Lenkota
31-10-2008, 19:06
ja ili pc maniac ja sam igrao

Quiet Riot
31-10-2008, 20:46
a daj mi reci, jesi igrao predhodne nastavke?
Gle, kužimo da si fan Gothica 1 i 2 i da su Gothic 1 i 2 zakon. Moraš li to stalno ponavljati? :wink:
Nemoj se ljutiti, ali ono, zvučiš ko papagaj.

pc maniac
01-11-2008, 08:17
ma čekam sljedeči nastavak gotika i molim boga da igra bude kako spada

Lenkota
01-11-2008, 12:43
ma čekam sljedeči nastavak gotika i molim boga da igra bude kako spada
i ja se nadam mora biti bolji od prehodnih :gitara:

Lenkota
05-11-2008, 12:57
JoWood najavljuje razvoj igre Gothic 4.

Za razvoj novog nastavka u Gothic serijalu pobrinut će se razvojni tim Spellbound. Dok su detalji nepoznati....NADAJMO SE DA CE BITI NAJBOLJ I :rotfl:

crowap
06-11-2008, 07:58
JoWood najavljuje razvoj igre Gothic 4.

Za razvoj novog nastavka u Gothic serijalu pobrinut će se razvojni tim Spellbound. Dok su detalji nepoznati....NADAJMO SE DA CE BITI NAJBOLJ I :rotfl:

dao bog da igrabude dobra ko cijeli serijal, samo bez bugova molim..... :)

Lenkota
09-11-2008, 20:48
pa jesma rekao da ce biti dobra

Lenkota
24-11-2008, 12:30
bude itekako velika zato jer ce se potruditi proizvodaci...bit cemi prva igrica u mojim multimedijama

Arbiter of Change
25-11-2008, 18:26
Dakle, Gothic 3: Forsaken Gods Sje izašao i izgleda da je standalone igra, što je pomalo iznenađujuće.
Ako netko proba neka slobodno da dojmove, posebno što se tiče performansi i većih promjena.

Quiet Riot
01-12-2008, 18:53
Onda, jel probao netko?
Pogledao sam forume i čini se da je igra, baš kao i original prerano izašla, pa je bugovita i neoptimizirana :-( .
EDIT: aeCtwJ59eFcS:rotfl: :rotfl: WOOF WOOF

Arbiter of Change
01-12-2008, 19:10
A ajde, bar nije kad je Gothic 2 imao neprevedenih stvari koje su bile ostale na njemačkom. :)
Nego stvarno, probao itko?

wavefunction
01-12-2008, 19:29
ja cekam da netko napise svoja iskustva, jer nezelim opet bacati pare u vatru (tj. na gothic)

mravojed20
03-12-2008, 12:32
Nisam probao ali visim na forumu i svi su onako razočarani, bugova ko u priči, još gore nego u originalu, borba je neznatno izmjenjena, kad ti endurance dođe na nulu ne možeš ni zamahnuti više oružjem, ma jad i čemer, bar pričekajte nekoliko community patcheva.

IGoR_2803
03-12-2008, 12:34
Nisam probao ali visim na forumu i svi su onako razočarani, bugova ko u priči, još gore nego u originalu, borba je neznatno izmjenjena, kad ti endurance dođe na nulu ne možeš ni zamahnuti više oružjem, ma jad i čemer, bar pričekajte nekoliko community patcheva.

kolko community patcheva? 5? 20? 50? pa original jos nije "patchiran" kak spada... :thumbs1:

mravojed20
03-12-2008, 12:36
A znam, zato i kažem, developeri ne rade niš, sve je na fanovima pretežno, da nisu izdali par patcheva za Gothic 3 nebi uopće bio igriv. Tako će i za ekspanziju biti, osim ako onaj indijski razvojni tim koji je radio na njoj, ne zasuče rukave. A 99% da neće.

Arbiter of Change
11-07-2009, 00:57
Revive time, ali nema veze jer vidim da nitko nije postao ništa o Community Patchu 1.7Skoji bolesno mijenja igru iz temelja. Preporučam.

Community Patch 1.70 (http://forum.worldofplayers.de/forum/showthread.php?p=8871228)
PDF Manual za CP (http://s.g3cpt.de/manual/CP_1_70_Manual.pdf)

WAR-ELEMENT
11-07-2009, 09:28
Možda ispravlja bagove,ali i dalje štopa,detalje smanjim još gore.

bezimeni
11-07-2009, 09:38
Ne mogu vjerovati da se neki još uvijek bore sa ovim naslovom pored cijele ergele igrara na tržištu koje rade normalno .

Gothmog
11-07-2009, 10:19
Ja igram na 1.72 verziji (1680x1050, sve na max), sa vrlo malo zastajkivanja...

Sve u svemu, igrivo je... :)

Grim
11-07-2009, 11:46
Ma nevalja, jos je bugovito i s obzirom na tone dobrih RPG-ova koji imaju na trzistu, i onih nadolazecih, ovo se neisplati igrat i zajebavat s tim bugovima. Šit.

Arbiter of Change
11-07-2009, 14:29
Ne mogu vjerovati da se neki još uvijek bore sa ovim naslovom pored cijele ergele igrara na tržištu koje rade normalno .
A hebiga, ili mi se sviđa igra ili sam mazohist. Nešto od tog dvoje je.

mravojed20
11-07-2009, 15:57
A ja zbilja ne znam koje su to TONE dobrih RPG-ova na tržištu, osim naravno Witchera u ovom žanru. Gothic 3 je oduvijek bio zbugiran i jedva igriv naslov, ali atmosfera,koncpet gameplaya, sloboda i grafika, plus nevjerojatni soundtrack su ono što zbilja valja u igri Idem skinut ovo pa zaigrat opet.

WAR-ELEMENT
16-07-2009, 18:44
Sto se tiče običnog gohtica 3 nju sam prekuco ali nastavak je nemoguče igrati.Jedostavn previše štopa.

bezimeni
16-07-2009, 19:28
I mravojed , da li još uvijek igraš ?

Xero
12-10-2009, 22:43
Risen: Super
Gothic 3: :cry:
Pa Risen je ustvari Gothic 3 s manjim svjetom dukčijom pričom i puuuuno manje bugova.

Bartuc
12-10-2009, 22:51
Risen: Super
Gothic 3: :cry:
Pa Risen je ustvari Gothic 3 s manjim svjetom dukčijom pričom i puuuuno manje bugova.

Ali Mravojed kaže da je sada solidno izglancan G3, pa me zanima usporedba sa ispoliranom verzijom G3-a...

Inače je moj susret sa G3 bio ovakav:

Prvo selo, igram i ne vjerujem, mislim si kako je igra pre jebena, savršena... Izađem iz sela i dođem do prvih raptorčića i kažem: "Ideš...", reloadam ( :D ), kažem: "Mdaj...", reloadam, kažem: "Stari moj :shock:", reloadam, kažem: "Jebo ti konj mater debelu u guzicu :-x ", reloadam i napokon ih ubijem. Onda sam bacio pogled na taj svijet, sve savršeno, prelijep pejzaž, i onda BUUMMM, šamar preko lica kada sam vidio one plastične qurce što vire iz zemlje... Ali reko ajde, mogu preći preko toga ako je igra dobra... Onda sam naišao na čopor vukova i deinstalirao igru :D

osvetnik_sch3l3
13-10-2009, 07:01
Igra je bas genijalna. Totalno me prikovala za ekran i drito uzivam u njoj. Dodje mi da nakon nje zaigram Gothic 3 kojega nikada nisam presao.

Ajde ako se nekome da, neka napise u kratkim crticama nesto o Ghotic 3 vs. Risen. Listu prednosti i mana kod oba naslova, tek toliko da dobijem dojam sto propustam ako ne odigram G3.

G3: veci svjet, vise questova koji su lijepo zamisljeni, creepova, ocajan, ali zbilja ocajan sustav borbe (close combat), vrijedi razvijati dex., veoma dobar ranged weapon combat, nepravilno dodijeljeni atributi armorima, bugovito ali igrivo sa te strane, oni prokleti vukovi i veprovi te mogu baciti na ledja i ubiti bez obzira na to koji si lvl., orkove mozes ubijati od prvog lvl-a sto dovodi do nelogicnosti u razmjerima snage izmedju vuka i orka.

Risen: malen svijet,manje questova, close combat kakvog smo oduvijek zeljeli i vidi se da je u njega utroseno najvise vremena, najmanje bugovit "gothic" do sada, zanemarivanje dex. (koji ne doprinosi pickpocketu niti izdrzljivosti picklocklockova, malo maceva koji koriste dex., nema damage bonusa za ranged weapons kao u g3). mozda malo nezanimljive frakcije (ipak se ne mogu mjeriti sa paladinima i lovcima na zmajeve:)).

ak ose jos necega sjetim nadopisat cu :)

Bara
13-10-2009, 07:03
Mene ti je Gothic 3 prikovao za stolicu do kraja i općenito ga smatram jednim od najboljih RPG-ova ikada, u mojih je prva 3. Risen namjeravam zaigrati baš zato što mi se čini da ima onu istu zaraznost kao i Gothic 3, zaraznost koja te jednostavno ne može odlijepiti, koja te tjera da ubiješ još dvije stotine orkova :) i ubiješ još dvije stotine vukova da imaš gomilu krzna i da ih lijepo prodaješ.

Susreo si se sa odvratnim stvarima, istina, vukove u igri ne treba ni pogledati, a kamo im prilaziti, ali najveći je bio problem koji je meni smetao su questovi. Questovi su izvrsni, napokon mali odmak RPG-ova koji nas okružuju raznim kursorima za cilj, sam si svoj istraživač, a sam sustav i grananje questova je genijalno. Samo što je stvar, zbugirani su do bola, toliko ima questova koji su nažalost neobavljivi zbog developerske gluposti, to je nevjerojatno. Slična se stvar nekada i događa u S.T.A.L.K.E.R.-u, to jest, " ako nekada prije uradiš ovo, poslije nećeš moći uraditi ono ". Ali uglavnom, ja sam prebrodio mane i uživao u igri koliko sam god mogao dulje. Myrtana, Vagrant, Nordmar, toliko je neistraženih područja...

Nego, samo da vas podsjetim na jedan bug sa Gothic 3: Forsaken Godsom, proizvođači su tako glupi da se uopće ne mogu patchati bug koji koči glavni quest, nevjerojatno. Svaki put joj dam priliku, i onda mi kaže recimo da za glavni quest ubijem jednu osobu i onda joj dam amulet, majko mila...

mravojed20
13-10-2009, 09:26
Bartuče nisam još odigrao dovoljno Gothica 3 s najnovijim patchem da bih ga mogao baš preporučiti, ali instalirano je sve pa ću se brzo prihvatit posla pa onda javim detaljnije.

Možda najveća prednost trojke je višestrukp veći i raznolikiji svijet, stvarno prekrasno napravljen.

Bartuc
13-10-2009, 09:30
Bartuče nisam još odigrao dovoljno Gothica 3 s najnovijim patchem da bih ga mogao baš preporučiti, ali instalirano je sve pa ću se brzo prihvatit posla pa onda javim detaljnije.

Možda najveća prednost trojke je višestrukp veći i raznolikiji svijet, stvarno prekrasno napravljen.

Super, javi dojmove.

Inače baš i ne volim ako je svijet pre velik, a pust. Ovo u Risenu mi full odgovara, taman je dovoljno velik da nije naporan, a praktički se na svakom koraku spotakneš na neki event :D

Bara
13-10-2009, 10:31
Baš zato i volim Gothic 3!!1 Ogroman svijet, ogroman, gigantan, jesma li spomenuo koliko je ogromant svijet, ali toliko puno sadržaja i questova. Uzmimo za primjer Vagrant (pustinju na jugu, jedan od 3 teritorija koja se posve razlikuju), sastoji se od pustare pune drevnim ruševinama, ali i od 3 velika grada i 7 malih koji su puni questovima, a da ne spominjemo špilje, utvrde, mjesta iskapanja puna orcima, prekrasna igra, prekrasna :).

Arbiter of Change
13-10-2009, 10:43
Čitam i vidim da je interes porastao u Risen temi... preusmjerite pitanja ovdje (neki od nas ne čitaju Risen temu zbog spoilera koji se gomilaju).

I da, da se citiram:

Revive time, ali nema veze jer vidim da nitko nije postao ništa o Community Patchu 1.7Skoji bolesno mijenja igru iz temelja. Preporučam.

Community Patch 1.70 (http://forum.worldofplayers.de/forum/showthread.php?p=8871228)
PDF Manual za CP (http://s.g3cpt.de/manual/CP_1_70_Manual.pdf)

Aral
13-10-2009, 10:55
Ja sad skidam 1.73 patch, skoro 1gb i vidim da ima brdo poboljsanja a ujedno je i pack u kojem se nalaze svi prijasnji patchevi. Damn, igrao sam gothic3 davno al ponovno cu ga pocet, sad me privlaci vise nego Risen :D

Bara
13-10-2009, 11:20
Ništa posebno, instaliraj zbog reda. Ja sam instalirao sve patcheve i nisam baš vidio razliku. Neoptimiziranost ostaje ista, to jest, ono povremeno blokanje pri izlasku iz gradova ili slično. Neki questovi su odbugirani, ali ja nisam ništa primjetio. Odluči se sam dali ti se da skidati 1 gb zbog nekih minornih razlika.

Bara
13-10-2009, 11:21
Rekao sam ja sve već u temi Risen :oops: . Uglavnom, ovo je jedan od onih patcheva koji govore da puno toga popravljaju ali puno toga ne popravljaju. Nešto kao Crysis Warhead :)

Feanor
13-10-2009, 11:22
JA sam zadnji put igrao gothic 3 prije godinu dana, comunity patchevi su obavezni. Borba nikad nije bila dorađena, svijet je ogroman ali je jako zanimljiv za istrazivanje. Bolji caki od Morowinda. Onaj grad koji vodi na snjezni predio koji se nalazi na planini i niz njega tece rijeka je najljepsi grad u nekoj igri ikad. Frakcije su ultra zanimljive, likovi su slicni kao i u Risenu(znaci nepamtljivi). Igra se s zadnjim patchevima solidno vrti, jedini problem su malo veci loadinzi. Grafika eksterjera je odlicna, osim prije spomenutih nepamtljivih likova i cudnih biljaka od plastelina :). Ali sve osim toga :thumbs2: . DOasadila mi je nakon nekog vremena, ali to samo zato sto sam bio zajebao neki qvest koji mi je bio jako bitan za main tj. posvađao sam se s nekim likom u gradu i nisam mogao doci do potrebnog artefakta.
Zabavno je sto moras balansirat između frakcija ako zelis zavrsiti main quest. U jednom gradu te vole orci u drugom ljudi i tako...

Idem je instalirat :D

Aral
13-10-2009, 11:37
Igrao sam je jos kad je izasla al sam spletom okolnosti presao na nesto drugo i tako je preskocio. Patch stavljam obavezno pa cemo vidjet. Risen mi je totalno mracan i nezanimljiv, radje idem igrat ovo.

Aral
13-10-2009, 11:43
Ja sam po onome kaj mogu procitat i po reakcijama ljudi vidio da su promjene ogromne i da se uopce ne isplati igrat bez tog patcha. Ma, instalirat cu pa cemo vidjet.

Bara
13-10-2009, 11:56
Aral Aral Aral, poor naive Aral :). Šalim se, go for the patch!

Aral
13-10-2009, 19:11
Evo instalirao, stavio patch. Igra je bolja od Risena barem duplo. Zanimljivo kako dvije vrlo slicne igre ustvari mogu biti toliko razlicite.

Bartuc
13-10-2009, 19:14
Evo instalirao, stavio patch. Igra je bolja od Risena barem duplo. Zanimljivo kako dvije vrlo slicne igre ustvari mogu biti toliko razlicite.

E baš si pička :D Sada ću ako zbog ničeg drugog, onda zbog boldanog igrati G3 :D

Taman neću niti osjetiti isčekivanje Stalkera na ENG kada imam Risena za preći još barem jednom i onda Gothic...

Aral
13-10-2009, 19:28
Gle, to je moje osobno misljenje. Rijetko koje igre mi budu lose il ne sjedu kak treba, a Risen je jedna od njih. Nikak i nikak. Cak mi je i sistem borbe u G3 bolje nek u risenu. Krajolici su predivni, kao san, planine u pozadini kilometrima daleko itd. Uostalom, Risen je radje po uzoru na Gothic, posto je isti developer, i UI je skoro isti.

A uz taj patch su stvari jos i bolje ^^ Let's play!

P.S. Jedino nisam skuzio kak droppat iteme iz inventorija xD

Bartuc
13-10-2009, 22:15
Budem mu 100% dao još jednu šansu, ali prvo ću preći Risen do kraja i vrlo vjerojatno ga još jednom odigrati sa Mage klasom. Nadam se da će mi se ovaj put svidjeti G3, ipak me i Risen nahypo na taj "Gothic" setting i stil RPG-a, a dobrih RPG-a nema puno, tako da je svaki dragocjen.

mravojed20
13-10-2009, 22:17
Uf mislim da ti je pametnije ne zasititi se toliko s tim gothic rpgovima, odigraj sad risen dvaput pa onda trojku nakon nekog vremena, ili odmah sad bez prolaska risena dvaput zaredom. Ja ću sad Witchera, pa još nešto šta nađem, pa onda trojku, inače bi crko. :)

Aral
13-10-2009, 22:38
Ovo je lagani uvod u Dragon Age ^^

Bartuc
13-10-2009, 22:50
Uf mislim da ti je pametnije ne zasititi se toliko s tim gothic rpgovima, odigraj sad risen dvaput pa onda trojku nakon nekog vremena, ili odmah sad bez prolaska risena dvaput zaredom. Ja ću sad Witchera, pa još nešto šta nađem, pa onda trojku, inače bi crko. :)

Budem vidio, možda ubacim između koju igru, završim Dead Space i tako. Još kada mi Dragon Age zakuca na vrata, stari moj, RPG manija :D Samo neka, najviše volim RPG žanr tako da se ne bunim što ću imati gradiva za provariti :D

kulamasta
14-10-2009, 15:33
Sto se tice Gothic serijala, igro sam nesto sitno samo jedinicu...

Sada me zanima, jel se prica iz trojke nastavlja na prva dva djela ili se moze trojka igrat zasebno, bez rupa u prici?

mravojed20
14-10-2009, 15:38
direktni nastavak.
ali ne ovisi o prethodnicima, lako je pohvatat sve.

Gothic 1 i 2 su ti na otoku blizu glavnog kopna kao, tamo se odvija sve, a trojka je kad ti sa svojim prijateljima dođeš brodom na mainland. samo opet govorim dajte si lufta malo jer će vam se činiti da igrate istu igru nakon risena, odigrali sad gothic 2 ili 3, svejedno.

Bartuc
21-10-2009, 11:08
Evo snimio sam Gothic 3 i stavio Patch v1.7.3. Igra dobro radi ali prvi dojam je ovaj put toliko loš :( Risen izgleda kao Bog pokraj Gothica, bar za sada.

Stvari koje su me razočarale:

- borba... Kada sam vidio kako lik vitla mačem, nisam znao da li da se smijem ili plačem. Izgleda kao da mu fali jedno 150 STR-a za taj mač pa ga jedva drži u ruci. Da tom snagom nekog udariš u RL-u mačem, reko bi ti: "Nemoj, zmazati ćeš mi košulju!". Ali sve jedno orkovi padaju :D

- loot... Čitavo selo sam opelješio bez da je itko A rekao. Sve kuće, sve škrinjice, čitavo skladište oružja. Ajde, možda su vlasnici mrtvi, samo ne kužim onog Smitha ili što već je, kako se on nije pobunio što sam ušao u kuću pokraj njega koja je vjerojatno njegova!?

- Skill Tree... Odvratno je napravljen, a gledajući Mage klasu, ostao sam WTF... Di su magije!?

- Grafika... Nije loša, ali nakon Risena izgleda ko qurac u oko.

- Quick Save... Nema ništa Quick u tom Quick Saveu :D

Za sada razočaranje na razočaranju. Nadam se da će se nešto poboljšati situacija pošto neću baš odmah odustati. Igra mi se čini da je po izgledu i mehanici ionima iza Risena, ali sve jedno radi upola lošije nego Risen. Ali ajde, bar glavni lik ne izgleda kao šiptar.

Aral
21-10-2009, 11:17
Pa igra je vec i stara koju godinu, da Risen nije bio bolji mislim da bi to bila propast. Meni je osobno u Gothicu borba puno bolja, u risenu je sve nakak ustogljeno; kad malo bolje razmislim borba je cudna i u risenu i u gothicu. Jos jedan gothicu su predivni krajolici, atmosfera i sl, risen mi je nekak mracan, sta ja znam. Na kraju sam odustao od jednog i od drugog...na neko vrijeme.

Bartuc
21-10-2009, 11:43
Risen ti nije mračan. Jedino su 2 djela mape uvijek u tamnijim tonovima, a to je Donova močvara te močvara kod Eastern Temple-a. Ostalo je savršeno u jutarnjim i podnevnim satima, igra bojama je genijalna, melem za oči :D

Evo par SS-ova (Risen):

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_72250a4d.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/744175_Risen2009102112363158.jpg)Shttp://www.imagesforme.com/thumb/thumb_63da9411.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/744174_Risen2009102112355156.jpg)Shttp://www.imagesforme.com/thumb/thumb_35cd2386.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/744173_Risen2009102112345994.jpg)

http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_6fffd5c8.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/744172_Risen2009102112340196.jpg)Shttp://www.imagesforme.com/thumb/thumb_45b114b7.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/744171_Risen2009102112322928.jpg)Shttp://www.imagesforme.com/thumb/thumb_ed9965cd.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/744170_Risen2009102112315456.jpg)

A borba u Risenu je višestruko bolja i uopće nije naporna kada skužiš mehaniku. Otkako sam skužio da moraš paziti na tempo kojim klikaš lijevu tipku miša, bitke su puno zabavnije i lakše. Ako fulaš tempo, onda je bitka zajebana, ali ako klikaš pravilno, lik udara ogromnom brzinom i neprijatelji padaju ko od šale.

No uglavnom, nisam naveo što me se dojmilo u Gothic 3, odmah sam ga popljuvao :D Sviđa mi se muzika u igri, baš paše uhu glazba koja te prati. I to je to za sada :D Valjda će biti još toga... xD

Arbiter of Change
21-10-2009, 11:44
Fanboy... ćuti. :)

Bartuc
21-10-2009, 11:47
Nisam Fanboy :P Samo ukazujem na očito :D Risen je strašno zabavna igra ali nije niti blizu dovoljno dobra da bi mogao biti njen Fanboy.

Aral
21-10-2009, 12:39
Hm, ne izgledaju ovi screenovi lose...potaknuli me da malo pocnem igrat, posto vec Risen tema ima relativno puno stranica :D

mravojed20
21-10-2009, 23:48
Nastavio sam danas s Gothicom, ma da ga jebeš,nakon svih onih problema s igrom, sad napokon radi odlično, nema rušenja uopće, prije je bilo svakih 20-30 minuta na desktop...

Borba je ostala ista, samo je nestala frustracija jer više nema onog stunlocka kao prije, sad se mogu normalno mlatiti.

Kad usporedim, daleko je kompleksnija od Risena koji je što se tiče razvoja lika puno siromašniji.
Svijet je ovdje nekih 4-5 puta veći, ako ne i više, raznolikiji puno, a ima onu dozu unikatnosti i dalje, klanjam im se. Glazba u kombinaciji s grafikom koja je i dalje jako lijepa, daje neke epic momente zbilja.

Sad tek nakon ovoliko patcheva, defintivno je odlična igra, smotana nekad, ali velika, kompleksna, atmosferična, lijepa. Risen je ispoliran, ali ja ga na nakon 1.5 i pol prolaska više ne mogu igrati, dosadan mi je postao jer je pre linearan i skučen. Ovdje ipak ima puno više mogućnosti, već sam je prošao 2 puta na jedvite jade zbog mučenja i trzanja, dok će sad biti ugodnije za prelaziti, ali i dalje jednako zanimljivo kao prvi put.

Kid A
21-10-2009, 23:50
Ali ajde, bar glavni lik ne izgleda kao šiptar.
Maloki,reaguj.

Bartuc
22-10-2009, 00:05
@Mravojed, jel lik konstantno tako jadno i sporo vitla mačem ili se to kasnije sa većim skillom ubrza? Praktički sam već odustao od igre, 80% zbog tog vitlanja mačem, pa me to baš zanima...

Aral
22-10-2009, 07:50
Ma to ti ovisi od osobe do osobe, meni u risenu retardirano vitla a u gothicu mi je sve jednostavnije i lakse ^^

Gothmog
22-10-2009, 07:58
Vidim da nisam jedini kojeg je dolazak Risena natjerao da zaigra Gothic serijal...

Bartuc, stil borbe ovisi o skillu i enduranceu...kad potrosis endurance, pokreti postaju ograniceni i nema vise snage u njima...
Rjesenje su, ili endurance potionsi (dakako, morat ces nekako napravit lufta izmedju sebe i protivnika, tako da stignes popit potion - one knockback strelice su posebno ucinkovite ;) ), ili dizat sami endurance na shrine of Innos...

Ja sam ovaj put odlucio zarollat Large Weapon III build...ima da sijem strah i trepet diljem Myrtane!

mravojed20
22-10-2009, 09:58
@Mravojed, jel lik konstantno tako jadno i sporo vitla mačem ili se to kasnije sa većim skillom ubrza? Praktički sam već odustao od igre, 80% zbog tog vitlanja mačem, pa me to baš zanima...

Da ti pravo kažem meni to ama baš nimalo ne smeta, lupa sporije kad nema endurancea više, to znam. Igraj s magijom, ili luk i strijela, urađeno manje smotano od melee borbe, ali nikako nemoj odustati.

Nipošto mi ovo nije nešto što razbija igru, lol, igram zbog toga jer je svijet ogroman a junik, odlična atmosfera, a i itema ima više nego u Risenu, mislim na armor i oružja, pa imam veću želju razvijat lika dalje.
----
Sad sam lvl 13, povukao cijelu vojsku zombija iz Gothe dolje di su kampirani orci, pa se međusobno mlate, demona mi je bilo lakše zaklat tako :D
Pokupio teleport stone za Vengard, otišao tamo, problem ove igre je što di god odem svaka lokacija je previše atmosferična i epic. :toilet: :D

Bartuc
22-10-2009, 11:06
Mogao bi probati sa hunter klasom posto mi se melee gadi. Se moze preci igra sa bow-om? Jel balans dobar?

Ima hrpu mana ali me svijet privlaci tako da mi je mrsko odustati :(

mravojed20
22-10-2009, 11:45
Bow je dobro urađen, igraj s njim onda, magija je isto ok. kombiniraj si to onda ako hoćeš.

Bartuc
22-10-2009, 12:33
Baš sam pogledao filmek na youtubu i Bow izgleda zakon. Ali u jednom filmeku je iz trećeg lica, u drugome iz prvoga. Taj iz prvog lica izgleda fenomenalno. Samo se nadam da lik ne koristi neki mod za FPS view... Budem igri dao šansu i idem na Ranged klasu 8)

mravojed20
22-10-2009, 12:34
Lol, ma samo vrtiš kotačić miša naprijed dok ne dođe u prvo lice.

Bartuc
22-10-2009, 12:38
Hahaha, pogodim lika u glavu, a strijela viri iz oka :pray: :D JEBENO :D

=PcP=F@N
07-07-2010, 07:50
dizem malo temu..nedavno je izisao 1.74 patch,znam da je igra bila očajna u početku,ali ovaj pač ima skoro 1gb i zanima jeli to sad igrivo

baldrick_
07-07-2010, 08:50
jeste

Forengner
07-07-2010, 08:56
Ok je skroz.Svet i atmosfera je jedino sto me drzalo ka igri dok nisam skinuo patch.Sada je sve ok.Iako ima manjih problema.(znas se zabagovati izmedju NPC-ova,prestati pomerati se itd.Ali se to resava load-om :P.

=PcP=F@N
07-07-2010, 10:59
sjecam se kad je izisla igra negdje kad i oblivion,super grafika,setting i prica ali igra podbacila totalno sa tehnicke strane,sve puno bugova i neigrivo,eto srecom jak community pa su je sredili,skidam 1.74 patch pa budem zaigrao

WAR-ELEMENT
09-07-2010, 22:42
Par puta sam pokušo drugi dio igrat,ali nikako da mu legnu kontrole kao naprimjer naprijed+lijevi klik=udarac,dok sam trojku prešao uzduž i poprijeko, nego je li iko uspio dostiči toliki strength da koristi mač od demona, čini mi se nemoguče,ali nemora značit.

baldrick_
09-07-2010, 23:22
uloži još malo napora u savlađivanje kontrola, jednom kad ti legnu - legle su ti

=PcP=F@N
10-07-2010, 08:11
Par puta sam pokušo drugi dio igrat,ali nikako da mu legnu kontrole kao naprimjer naprijed+lijevi klik=udarac,dok sam trojku prešao uzduž i poprijeko, nego je li iko uspio dostiči toliki strength da koristi mač od demona, čini mi se nemoguče,ali nemora značit.

jesi igrao sa 1,74 patchem?sve ok s njim(ono nije vise kao sa 1.0 verzijom)

WAR-ELEMENT
11-07-2010, 11:20
Nisam 1,6 veziju sam igrao,mada nevjerujem da je velika razlika,treba ti 200 magic ti treba za prizivanje demona i 666 strength za korištenje njegovog mača,zbilja je veliki izazov.

=PcP=F@N
13-07-2010, 19:59
mislim da na ovim detaljima nitko na forumu nema konfiguraciju da odigra..

http://www.worldofgothic.com/gothic3/

clockani quad core,i minimum 5GB memorije...ali zato grafika :shock: :shock:

The German website PCGames Hardware (PCGH) now offers a configured ini-file with which the graphics of Gothic 3 CP v1.74 can be brought to an extreme graphical quality never seen before.

This however comes at a price: At maximum detail and tweaked ini, Gothic 3 uses up to 5 Gigabyte of memory. Also at that level Gothic 3 needs a very strong CPU: PCGH recommends using an overclocked quad core…

On the PCGH website you will find more than 30 screenshots made at 2560 x 1600 resolution using the latest Geforce GPU in a high-end PC also featuring an SSD. When playing G3 this results in just about 30 frames per second. Even Crysis would yield a higher frame rate on such a system... We all knew that Gothic 3 is hardware-hungry but this is... insane.

Also the website pubished a HD video in 720p resolution. It shows what Gothic 3 can offer with CP v1.74: FP16-HDR-Rendering including Tone Mapping, Spherical Harmonics, Soft Particles, Bloom, Rim- und Per-Pixel-Lighting, Depth of Field, Soft Shadows, Parallax- and Bump-Mapping and Ambient Occlusion.

Brutalno...igra je iz 2006 i ima grafiku među top 5 danas
flTwPcCF ... re=related (flTwPcCFpiY&feature=related)

Bartuc
13-07-2010, 20:43
Brutalno...igra je iz 2006Si ima grafiku među top 5 danas
flTwPcCF ... re=related (flTwPcCFpiY&feature=related)

:o Ne izgleda ništa posebno!? Oblivion je iz 2006 pa vanilla izgleda par puta ljepše (grafički, ne dizajn svijeta) od ovog modanog G3, a ne zahtjeva ništa. Ovo je čak ružnije od Risena koji je debelo ispod prosjeka.

IGoR_2803
13-07-2010, 20:56
:o Ne izgleda ništa posebno!? Oblivion je iz 2006 pa vanilla izgleda par puta ljepše (grafički, ne dizajn svijeta) od ovog modanog G3, a ne zahtjeva ništa. Ovo je čak ružnije od Risena koji je debelo ispod prosjeka.

ne samo to nego imam osjećaj da se na ovom videu igra vrti dosta ispod 25 FPSa... :(

=PcP=F@N
14-07-2010, 08:49
oblivion se nemoze mjeriti s ovim,vidim da niste procitali onaj clanak,gdje su slike i video

http://www.pcgameshardware.de/aid,76295 ... ture/Test/ (http://www.pcgameshardware.de/aid,762954/Gothic-III-Ueberragende-Optik-dank-CP-v174-und-PCGH-Ultra-Config-mit-HD-Video/Rollenspiel-Adventure/Test/)

samo pogledajte te slike,i kako distance ide dalje razina detalja ostaje ogromna,tu i potreba za 5gb memorije,kod obliviona kad gledas u daljinu,sve mutno,pogotovo ona zelena polja

Izgubljeni
14-07-2010, 11:12
Kojim se vi glupostima zamarate. Da iskreno kazem cisto mi puca kako izgleda neko tamo stablo u pripizdni, ako ce igra ic ko govno zbog toga. Vise se koncetriram na put ispred sebe i quest. A i uostalom ovo je čisti presarans. 5 GB? Daj molim te, jesi ti uopce to probao? 32 bitni sustavi uopce ne podrzavaju 4 GB, a kamoli da taj mod koristi svih 5 GB. Hrpa gluposti.

Durin
29-09-2010, 11:51
Počeo ponovno igrati Gothic 3 sa 1.74. patchem i odlično je (osim dakako borbe, ali što je tu je).

Nakon početnog šoka oko zastarjele grafike sve se više i više zahuktavam za igru, pogotovo jer u samoj igri nikada nisam došao do dijela kada mogu koristiti i magiju. Uglavnom, predivan je osjećaj kada znaš da pred sobom imaš hrpu neodigranih questova i neotkrivenih lokacija (pošto u prvom prelasku nisam ušao u 75% gradova).

Bara
29-09-2010, 14:26
Uživaj ;)

Arbiter of Change
29-09-2010, 15:11
Isse, šokirao te G3 svojom grafikom, a ja još povremeno repriziram G1 i G2 pa mi ništa ne smeta. :)

Bara
29-09-2010, 15:34
Ma nije on htio reći zastarjele, htio je reći prekrasne :)

Durin
29-09-2010, 22:40
Isse, šokirao te G3 svojom grafikom, a ja još povremeno repriziram G1 i G2 pa mi ništa ne smeta. :)

Eh, ti si navinut na to. Moje lepe oke nisu. :)

Baš igram, i sjetim se starih patnji. Treneri su preskupi, fight je loš, loš. Ali sve je ok, kada si muško i voliš nogomet. I Gothic 3 i open world rpge-e.

kikl0p
30-09-2010, 06:55
Ovaj graficki mod je cisti dokaz da nadrkane teksture i view distance ne znace nista pored ovako loših modela i animacija...

Durin
30-09-2010, 11:10
Ma nije to ništa loše. Kada se zagriješ za igru, sve je ljepše i ljepše. Sada mi sve izgleda u redu.

Bartuc
22-10-2010, 22:34
Snimio sam si igru sa v1.74 patchom, sutra navečer igri dajem cca 4. šansu! Fino sam se nahypo, nadam se da će dobro raditi i da mi se neće brzo zgaditi zbog loše borbe i animacija likova. Javim se sa dojmovima...

Jel ima netko kakvu lijepu riječ o igri, koja bi me dodatno nahypala? :D