Pogledaj cijelu verziju : Mortal Online
Arbiter of Change
03-11-2009, 19:23
Newsletter otkriva dodavanje housinga i mountova u betu. :)
http://www.mortalonline.com/news/oktober-31-10-09
ok da malo ozivimo temu :) reci cu vam par 'sitnica' iz bete koje bi vjerojatno saznali negdje drugdje, i reci cu to rijecima jednog drugog lika pa ne krsim bas toliko NDA :) al ipak nemojte nigdje i nekome rec od koga ste i gdje ovo culi pleeease.
dakle mi beta testeri smo odlucili napravit jedan ogroman grad pored takozvanog 'sausage lakea', na zapadnoj strani jezera izmedju potoka, jezera i planina na jednoj maaaasivnoj livadi. I dakle skoro pa svaki treci i cetvrti beta tester tamo radi svoju kucu, napravit cemo najveci player grad ikad :) tako da mozemo testirat kako ce server podnijet toliko puno kuca na jednom mjestu.
I ti su se naravno nasli kreteni iz guilda variance koji zele unistit taj grad ioako je taj grad za testiranje i jedinstvena prilika da se napravi tako nesto, jer kad beta prodje u pravoj igri nece moc bit moguce napravit tako nesto jer ce bit guildova koji se svadjaju bla bla bla a ovako svi beta testeri ujedinjeni rade grad.
tak da se sad cijela beta dijeli na 3 frakcije, takozvani sausage police koji stiti to ogromno gradiliste, takozvani motherfucking variance dumbtards i oni koji su afk il ne igraju betu vec samo gledaju beta forum (recimo ja, jer zelim da mi sve bude lijepo svjeze i novo kad krenem igrat igru, a ne da samo nastavim :P )
al zato evo mapa gdje se radi grad i da shvatite velicinu (i grada i tog praznog polja :P) :rambo:
http://www.wowbucket.com/uploads/1257435165.gif
e i ne zaboravite da je mapa malo stara, sad je svijet nekih 20% ak ne i vise veci sa glavnim gradom od khurita i jos par malenih gradica (jedan izgleda kao morrowind :D)
i ovo je to mjesto gdje se grad radi, ne obazirite pozornost na new york, to sam ja dodao kak ce grad izgledat u buducnosti :P
http://www.wowbucket.com/uploads/1257418571.jpg
wow... igra sa stvarno stvarnim živim svijetom, baš mi je drago da se nisam predbilježio, pao bi razred bez jbga :D
wow... igra sa stvarno stvarnim živim svijetom, baš mi je drago da se nisam predbilježio, pao bi razred bez jbga :D
al barem bi pao razred sa smjeskom na licu. I podocnjacima.
ja kako god završio bit ću sa smješkom na licu. i podočnjacima. :D
Tko ce na kraju sve igrati MO?
možda probam za zimske praznike, ak baš nebudem niš drugo imo u planu, a za to je mala vjerojatnost, al ugl. sigurno isprobavam u 6. mjesecu... ak ne padnem razred :D
Tko ce na kraju sve igrati MO?
racunaj na mene da cu igrat 8 sati dnevno svaki dan. (trenutno pauziram godinu zbog tisucu razloga, prica je toliko duga da mi ne stane u jedan post :D. Al uglavnom svaki dan sam doma i svo vrijeme koje imam mi je slobodno :D )
Inace necu rec koje mi je ime na forumu tamo, al cu ga promjenit u Nizzel i igri cu se isto zvat Nizzel :) ak vas zanima nes za betu sam pitajte
Worthaur
04-11-2009, 17:52
Hoce li to izac ove godine?
pa vrlo brzo dodaju stvari u igru, al cijeli crafting, gathering, magic i housing sistemi su samo placeholderi, i nedostaje dobar dio mape tak da bi ja rekao da im fali jos barem 3-4 velikaSpatcha da igra bude najbolja na trzistu al vec je 0.8 tako da imamo jos samo 2 patcha do releasa.:(
Uzmi u obzirir da svaka 2 tjedna izbacuju patcheve (ovaj zadnji je bio masivni) sto znaci 2 tjedna i igra ce bit oko 90% kakva ce bit kad izadje. Eventualno ce mozda bit open beta jos 2 tjedna tako da znaci da igra ilazi za 4,5 il 6 tjedana, al tek nekih mjesec dana nakon sto izadje cemo imat sve sto su obecali. Al vec sad je igra skoro pa dobra kao wow, na drugaciji nacin naravno, al je grozno zarazna i dobra :) . Tak da jedva cekam da izadje :)
wow:(
ja sam objektivan i kazem situaciju kakva je, al kazem ti da se ne moras nis brinut, ovo kaj sam rekao znaci da ce na releasu mozda falit koji grad i malo bolji gathering system, al to nije nis strasno. Igra je vec sad jedna od najboljih na trzistu, a jos nam moraju dat dosta stvari :pray:
Markecgrad
04-11-2009, 20:50
Zašto ovakve igre nisu F2P? :( :(
Worthaur
04-11-2009, 20:52
Jer su kolko tolko dobre da bi netko platio da ih igra?
Zašto ovakve igre nisu F2P? :( :(
zato sto onda nebi bilo para za dalji razvoj i poboljsanja, pa cak ni za odrzavanje servera :D , i jos bi uz morao ic neki item mall koji bi pokvario cijelu igru
wow:(
ja sam objektivan i kazem situaciju kakva je, al kazem ti da se ne moras nis brinut, ovo kaj sam rekao znaci da ce na releasu mozda falit koji grad i malo bolji gathering system, al to nije nis strasno. Igra je vec sad jedna od najboljih na trzistu, a jos nam moraju dat dosta stvari :pray:
ma ne nisi me dobro razumio... reko si da je "igra već sad skoro dobra ko wow" ak je lošija od wowa u qrc onda ko će to igrat :(
[quote="Rang€r":6jv1by71]wow:(
ma ne nisi me dobro razumio... reko si da je "igra već sad skoro dobra ko wow" ak je lošija od wowa u qrc onda ko će to igrat :([/quote:6jv1by71]
kad sam rekao kao wow mislio sam zarazna kao wow, neupitno je bolja od wow-a, to je sigurno
ono istina da je wow svima kad su ga prvi put isprobali bio zarazan(mada ima iznimaka i zavidim im) sječam se kad sam ko neki klinac od neznam 11 il 12 godina 1. probo WoW, ono reakcija je baš bila wow... al poslje taj osječaj splasne i skužiš da je igra tužni grind, dok je MO kolko sam skužio pravi živući svijet, te moš radit štagod očeš jer sve je dobro, dakle ak neću ubijat fakin monstere več oču brat cvijeće na livadi brat ću cvijeće i bit dobar u tom...
jos 6 dana (za 3 sata je ponoc pa bi mogao vec brojit kao 5)i mi micu ban sa mortal online foruma!!!!! onda ce vec doc novi patch i moci cu vam sve rec kaj se dogadja :D
ljudi izasao je novi patch, najveci do sad i igra je sluzbeno najbolja na trzistu! evo koje su sve stvari dosle, nevjerojatno, ti ljudi rade 15 sati na dan.
------ FEATURES ------
- The dynamic Skill System is now introduced, new skills to be added soon.
- The placeholder Character Creation has been updated; it’s now entering the final stage.
- First draft of the guild system is implemented.
- Introducing FFA Structures (structures available for all to build or destroy at certain points of interest). Right now several unfinished bridges can be found and built in places around Myrland.
- The Blainn of the Oghmir clade (race family) is now available for play.
- The new hair style system is implemented.
- Torches are introduced.
------ ADDITIONS & CHANGES ------
- The placeholder Player House model and upgrades have been replaced with the real ones.
- More Terrain available south of Morin-Khur.
- More Terrain available west of Moh-Ki.
- New Khurite Village, Bákti, west of Moh-Ki.
- An abandoned bandit camp with fortifications can be found south of Morin-Khur.
- Rebuilt the mount/node system, it should now be almost 100% safe (needs beta-testing to be sure).
- Reduced the damage bonus you get from mounted-combat-speed.
- Improved efficiency for creature spawning.
- Improved efficiency for server side creature movement.
- Creatures should now refrain from running out from cliffs and drops.
- Creatures now have more individual characteristics.
- Changed look of quick bar and quick tab.
- Escape now closes all windows, starting with the latest one opened.
- New Skill Window.
- Chat Window revamped.
- New spell icons.
- Guild Window added.
- Updated character creation music.
- Added sound effects in character creation.
- GUI sounds improved.
- Sound when bodies fall to the ground is lowered.
- Dogs and Wolves have got some new sounds.
- Terror Bird has received an audio overhaul.
- Optimization tweak with world ambience.
- Old world ambience replaced with new shiny one.
- Ambience added in camp outside Gaul'Kor.
- Music implemented into Mortal Online.
- House spots reduced in the area near Meduli for now.
- House spots reduced in the area west of Morin-Khur for now.
- A few new house spots added in different places around Myrland.
- Tweaks made to certain collision meshes to improve performance.
- Several Model LODs added and tweaked.
- Meduli has gotten a small facelift.
- Moh-Ki got a small facelift. *
- The rivers outside Moh-Ki now got the correct texture. *
- GUI sounds added for: clicks, money and keys. *
- GUI has received a new font. *
- Added "Propose war" sound for Guilds. *
- Entire mount-system rebuilt. (To fix some core bugs with mounts, you won't notice any difference except riding mounts should be less buggy.)*
- Added a simple logout-timer. *
- The patcher has been revamped and is now a lot faster. *
------ BUG FIXES ------
General:
- You should no longer, again, be able to jump while overweight; this is true for mounts too.
- You should no longer end up falling through the world while riding a mount. *
- You can no longer mine,lumber or rest while mounted. *
- You should no longer turn into an elf with Tindremic-armors. *
Creatures & AI:
- You can no longer use all the pet-commands WHILE mounted.
- Jumping while mounted no longer drains stamina from the rider.
- Mounts now also take fall damage when the rider takes fall damage.
- Dismounting and remounting will no longer restore the mounts stamina to full.
- Fleeing creatures should now update their headings to move away from the player during a chase.
- Fleeing creatures should now collide.
- Creatures should now flee again if confronted while they are returning.
Combat:
- Fixed so that you now can aim your melee-attack from mounts up or down rather than just hitting people on the side of you.
- Fixed Shield-Bash hit-detection.
- Fists will no longer sporadically block when moving around.
Skills:
- You should no longer receive skill gain in Mounted Combat when not mounted.
- You should no longer receive skill gain in Bows when shooting at houses.
- You should no longer receive skill gain in Creature Control when attacking your own pet.
Housing:
- House chests will no longer permanently lock themselves when beginning construction of a new tier.
- House chests are no longer accessible from outside the houses and through the walls.
Art & Sound:
- Fixed Collision issues with Nereb Madgulu.
- You no longer hear the "breathing"-sound when you run out of stamina while swimming, or underwater.
- Players and creatures will not be lit by the outside light when deep inside the caves/tunnels anymore.
- Several static torches removed from the caves.
- Fixed mesh errors on the Morin Khur bridge which caused some objects on it to appear transparent.
- Players should no longer get stuck behind the tower near Fabernum.
- Morin-Khur now has its own bank.
- Players should now be able to walk all the way up the doorway stairs in Meduli.
- All the missing priests have now found their way back to their statues.
------ ADDITIONAL NOTES ------ *
When you are creating a new character, you will notice that your character has different Primary Attribute caps, defined by your race combination and age. However these caps are not yet implemented. All characters will cap their Primary Attributes at 100 in the game.
a jos bolja vijest je da dolaze jos puna 2 patcha, velika kao ova. Char creation je najdetaljniji od svih igara na trzistu, guildovi su napravljeni savrseno, svijet izgleda kao nikad bolje, FFA strukture i ratovi posvuda, sve je dovedeno do savrsenstva osim crafting sistema i jos par malenih sitnica koji ce doci u posljednja dva patcha!!!
http://www.mortalonline.com/forums/attachments/beta-screenshots/2330d1258616054-wow-new-facial-hair-awesome-untitled-1-2-.jpg
http://www.mortalonline.com/forums/attachments/beta-screenshots/2331d1258616913-wow-new-facial-hair-awesome-untitled-7.jpg
lolz :D , necu postat nista vise od tog, zelim vas ostavit u iscekivanju :-x
daj nevidim te image, grrr imam karticu tu u novcaniku i sad kad vidim da nemam nist pametnog igrat me vuce da uzmem ovo cudo :S:S
edit: kakav je ovo beta sign up??
daj nevidim te image, grrr imam karticu tu u novcaniku i sad kad vidim da nemam nist pametnog igrat me vuce da uzmem ovo cudo :S:S
neznam koji se prozor dogodio :) budem ih opet sad stavio za 5 min. Moras pre-orderat igru i onda dobijes betu kao bonus. Ioako ti se vise niti ne isplati toliko, igra ce izac za malo vise od mjesec dana :thumbs2:
edit: evo, slike rade
double post, izbrisite mi ovo :(
Worthaur
19-11-2009, 13:40
Da, rade ak si registriran na njihovom forumu
glupost, kad uploadiras link na ovom forumu to ide preko imagesforma. I to jos direktno sa mog kompa, a ne foruma. Al evo jos jednom ovaj put preko wowbucketa
http://www.wowbucket.com/uploads/1258707589.jpg
http://www.wowbucket.com/uploads/1258646461.jpg
edit: wtf, nista ne radi :shock: samo mi je u prvom uspijelo
idem preko image shacka probat
the fuck, nis ne radi osim prvog :scared:
Worthaur
19-11-2009, 14:02
Nope, i dalje neradi
http://www.wowbucket.com/uploads/1258678873.jpg
http://www.wowbucket.com/uploads/1258733250.jpg
lolz :D , necu postat nista vise od ovog zelim vas ostavit u iscekivanju :P
i mogu li modovi izbrisat sve postove izmedju ovog i onog u kojemu sam napisao sto je doslo u patchu? da tema izgleda ljepse, bez spama 8)
inace u igru je dosao jedan prelijepi snjezni grad u planinama, koji mi je postao jedan od najljepsih gradova sa najboljom atmosferom ikad napravljenim u MMO-u. Sve je super, od najmanjih detalja do glazbe, od jutra nisam izasao iz tog grada kak mi je lijepo :pray:
neznam koji se prozor dogodio :) budem ih opet sad stavio za 5 min. Moras pre-orderat igru i onda dobijes betu kao bonus. Ioako ti se vise niti ne isplati toliko, igra ce izac za malo vise od mjesec dana :thumbs2:
edit: evo, slike rade
pa cemu onda ta prijava za betu :S ne kuzim....
evo ljudi pogledajte jednog od najvecih legendi u beti. Ovaj lik koji je na grani od drveta sa konjem na slici koji vreba one jadnike dolje :D . Necu mu reci ime, ali beta testeri znaju. Lik je vise od legende i cara, on je cargenda. Lik SAM drzi citav gradic pod opsadom, najveci je PKer u beti, i ubija sve koji se priblize njegovom gradicu :D
Igra 12 sati na dan, i svaki put kad nije online i kad cuje glasine da je netko bio u njegovom gradicu prodje cijeli svijet ako treba da ga nadje i ubije :pray:
Jednom je isla cijela skupina od 14 ljudi na grad i sve ih je potamanio i uzeo SAV njihov prokleti loot, a likovi su se trudili danima da naprave najbolje armore i maceve sto mogu da ga pobjede. Onako je navukao jednog po jednog, skrivao se, trcao i sve ih sredio!!
Bas sam bio cuo da je u gradicu pa sam se usuljao da ga pozdravim i ja gledam di je on, ljudi se vec poceli okupljat u gradu da ga vide uzivo (kao sto vidite na slici), kad ja skuzim da je na grani i to sa konjem :rotfl: svaka mu cast, kak je uspio to napravit.
Bez potrebe da kazem, svi oni tamo koje je gledao su pobijeni ubrzo nakon :D
http://www.wowbucket.com/uploads/1258808304.jpg
evo dok sam bio pisao taj post i malo lurkao po pcp forumu izasao je novi mini-patch!
ADDITIONS & CHANGES
- Logout timer will now be correctly canceled by certain actions. Actions that will cause the logout timer to reset its countdown are when a Player; attempts to move, attacks, gets attacked or uses magic.
- All Indoors NPC's in Meduli moved outside for now.
- Ammo Vendor in Bákti moved outside for now.
- House Module D, can now be bought from the house vendors.
BUG FIXES
General:
- You can no longer call guards on guild members or players that your guild is at war with.
- You no longer crash when you click "age" before choosing your bloodline in the character creation.
- The character-sheet should no longer cause crashes when you switch clothes and the texture should no longer mess up.
Creatures & AI:
- Horses should now correctly die.
- You can no longer ride mounts while dead.
- You can no longer send pet commands while mounted.
- Attack command for tamed creatures has been fixed.
- Tamed creatures should now always listen to commands after being tamed.
- Pet sometimes lost its owner when the owner logged out. This should not occur anymore.
Skills & Attributes:
- You can now correctly lock and unlock attributes.
- You now correctly deal more damage with a weapon that you have skilled up.
- Primary skills will now work correctly when they hit level 100.
- Skills with two parents will now correctly be restricted by the parent with lower level.
- It’s no longer possible to gain Taming skill even if the pet had been tamed by the same tamer just before.
- It is no longer possible to gain Creature Control xp if a creature is too high level to control.
- Starter Axes will no longer increase 'Axes' skill.
UI:
- Fixed a bug that would cause the bottom part of the UI to switch into debug mode.
- The skill experience bars should no longer go outside of their frames.
nevjerojatno, patch je izasao tek jucer, a danas vec dolazi patch koji popravlja bugove, cini se da ce igra izac puno puno prije nego sto sam mislio!
Worthaur
20-11-2009, 22:19
Ove godine nema sanse da izadje
worthaur, my good sir, what the heck are you talking about?
igra je zavrsena prakticki, jos ce ubacit samo crafting sistem i dovrsit housing i to je to. Vec je sada dovoljno dobra za release. Ovaj patch jucer je ispravio gotovo prakticki sve bugove koji postoje, jos su ostali oni maleni maleni koji nikom ne smetaju, ne bi se cudio da sutra vec izbace novi patch, jer ovdje vise nema sto testirat.
e i nasao sam 2 easter egg-a, kad u character creation screenu klikate na zabu iza lika bez prestanka zaba ce reci "stop poking me" :D , a ako nastavite klikat onda dobijete screamera, pretvori se u nes zeleno i zadere, srce mi je iskocilo :D
i evo drugi koji sam dobio dok sam pomagao gradit kucu, pogledajte chat :D
http://www.wowbucket.com/uploads/1258871076.jpg
Worthaur
21-11-2009, 11:23
Pa s obzirom da je ostalo jos nesto vise od mjesec dana do 2010. valjda bi vec objavili datum izlaska
pa rekli su, datum je cetvrti kvartal. Kad bi igra izasla samo 1 dan ranije playeri bi poludjeli, zato jer su neki uzeli godisnji kasnije, ovo pa ono. Kad bi pak izasla 1 dan kasnije oept bi poludjeli, tako da je najbolje ovako. A igra ce ti izac za 3 tjedna, u najgorem slucaju 4, kao sto sam rekao jos samo trebaju ubacit crafting sistem i dovrsit housing koji je napola gotov. :wink:
Worthaur
21-11-2009, 12:12
Ja kazem 3 mjeseca al ok, vidjet cemo :p
moze kakva kladionica? :P
ovo inace nikad nebi rekao, al posto mi je ovo u neku ruku alt account dok si ne napravim glavni onda cu rec. :)
sam ja u beti il si ti? ja valjda bolje znam od tebe jer svaki dan igram igru, dok ti samo slusas bezvezne gluposti sa general foruma koje pisu ljudi koji pojma nemaju, i procjenjuju igru po nekim starimSlosim you tube snimcima. Bez uvrede 8)
i nazovite me fanboi-em al ja sam objektivan. Igra je skoro zavrsena, i je pre dobra je, jedna od najboljih na trzistu. Nitko ne moze reci da nisu u igru stavili sve sto su obecali. E, i da, pogledajte malo moje starije postove u temi koji ce vam dokazat da nisam nikakav fanboi.
Ako pogledate starije postove vidjet cete da sam i ja bio dosta skeptican i kritizao sam igru, al sad je kao sto sam vec rekao tisucu puta igra super.
Empe Tri
23-11-2009, 11:05
znate li da nova godina pada na petak 13.
i da igra mora izbacit jos jedan veliki patch i male popravke poslje toga a sljedeci veliki patch izlazi za 2 tjedna poslje toga ide izlazak igre tako da ocekujte da igra bude gotova u 12. mj datum nikom nije poznat cak ni devsima tak da nagadjanja kad ce izac igra niko ne zna te gluposti sto ljudi pisu da ce igra izac za 1-2-3 mj. su ne tocna.
i da poslje izlaska igre svakih 2 do 3 tjedna izlazit ce veliki addonovi tj patchevi koji ce dodavat nove velike stvri kao npr. morsku navigaciju, bitke itd. na izlasku ce biti osnovne stvari koje su planirali a tek kasnije ocekujte da igra ono pravo zablista gdje ce svi uzivat u igri... na izlasku igra ce vam pruzat tek 25% od onog sto su planirali ubacit u nju i to su i sami potvrdili nekoliko devsa. racunajte da ce igra bit velika 14-16gb a sad je trenutno teska 3-3.5gb ne znam tocno.
evo to je od onog sto ja znam i u sto sam 100% siguran da su rekli i sto sam citao od devsa sto su pisali i najavili na forumu...
trenutno ne stignem igrat jer imam dosta obaveza al planiram pocet kako treba za nekih 1-2tjedna igru nisam igrao od v0.6 tj. proije 3 velika patcha al svako malo svratim na glavni forum i procitam sta devsi pisu... a ona nagadjanja sto ostali obicni smrtnici govore ne uzimam zdravo za gotovo... cujemo se odem odspavat malo ;)
Worthaur
23-11-2009, 12:06
Ak to misle napraviti onda bi im i bilo pametnije odgoditi igru dok to sve ne ubace
ufff ako si zadnji put igrao u 0.6 znaci da si propustio bar 70% sadrzaja kojeg sad imamo, samo naprijed, igraj sto prije :)
Ak to misle napraviti onda bi im i bilo pametnije odgoditi igru dok to sve ne ubace
daj pesimistu odi ca, nosi te lose vibre ca iz topica :kill:
XD krivo si shvatio pola topica :D
igra ce izac sa svim potrebnim core featursima, kasnije ce dolazit fluff. Odnosno nepotrebne ali ne i nezeljene stvari. Sto ce nam borba na moru kad igra izadje? Sto ce nam novi kontinenti kad ljudi nisu vidjeli niti prvi? to je kao da zelis da igre izadju i da vise nemaju niti jednu expanziju, MMO-i stalno evolviraju, pogledaj EVE online, kad je igra izasla 2001. godine nije imala niti 10% stvari koje ima sada. Al to nije sve, jer ce OPET dolazit nove stvari.
i opet cu se ponovit po peti put u ovom topicu. Mortal Online je vec sad skoro pa spreman za izlazak, jos fali ubacit crafting sistem i igra moze izac. Ali oni ne samo da ce ubacit samo crafting sistem nego i jos puno, puno vise stvari, jos su ostala 2 OGROMNA patcha prije izlaska. Sto znaci da cemo dobit igru sa vise stvari nego sto su i oni sami mislili.
Arbiter of Change
24-11-2009, 11:15
NDA je skinut. Nizzel, reći ćeš nam sve. :)
lol evo bas sam pojurio na forum da svima kazem da se NDA maknuo :D preduhitrio si me!
brzo svi trkom na mortal online general forum :pray:
my work here is done.
i kak vam se svidja? :)
evo sto navodno dolazi sa iducim patchem
Full guild system
Full crafting system? (not just weps/armor.. we need food, potions, furniture, etc..)
Thievery
Tons of new skills
Combat abilities
Magic schools?
day/night system?
al ne drzite me za rijec, jer to nisu rekli devovi gotovo svi sa foruma :)
ioako su bili tocno pogodili prosla 2 puta...
edit: dev nam je upravo rekao da "ne", al kaze da cemo bar dobit vafle
Arbiter of Change
29-11-2009, 13:50
Har har, nice armor. :)
http://www.imagesforme.com/upload/7e4e754d.jpg
šljem me podsječa na onaj što genlock assassini u DA:O imaju.. ah
Empe Tri
30-11-2009, 15:19
jebo te :shock: koliko se igra promijenila od v0.6 :pray:
dosta toga imam za nadoknadit :D
@gaas imas PM ;)
da da glavno da napreduje :thumbs2: , procitao pm , eto cekam te navecer (:
Empe Tri
01-12-2009, 17:08
uff ova kradja od drugih igraca se pravo isplati danas sam maznuo od nekog lika 15golda :D hehehe :D :D
nisam jos dosao do toga, idem nastavit malo, zasad tak tak :|
tigerija
04-12-2009, 00:36
Sad da sve lijepo optimiziraju i bilo bi perfektno.
Konačno neki normalan MMO. A ne neke WoW kopije... WoW je za sebe dobar. ali svi ostali MMO imaju system gameplaya ko i Wow. čak i ovaj novi star wars...
WAR nema..
jedva čekam ljeto da probam ovo čudo :>
Kostolomac
04-12-2009, 19:16
@tigerija, pričaš gluposti.
@Rang€r, ma... zapravo ništa. Fanboi bio, fanboi ostao :)
Worthaur
17-12-2009, 08:25
"In order to deliver you the best product we can, we are pushing back the release of Mortal Online for one month. This is not a decision we take lightly but we feel that it is necessary to do so in order to polish all the core features."
Hahahaha sta sam ja reko
Empe Tri
17-12-2009, 09:20
neka neka ja duze igram onda betu hehehehe... ma sumnjao sam u to da nece igra bit gotova do kraja godine...
e da i jedna novost StarValuteu proizvodjacu igre profit je znatno narastao od zadnje godine govore za oko 45-65% i da trenutno imaju love za odrzavanje igre za sljedece 3 godine bez da dobiju love nakon izlaska igre, ali posto je potraznja za igrom ogromna ne sumjaju u to da ce jedan duzi niz godina igra bit dostupna svim diljem svijeta...
tigerija
17-12-2009, 14:24
Pogledao sam dosta videja, izgleda obečevajuče, ali prema ovome igra treba barem još godinu dana usavršavanja.
Ukoliko izdaju igru prije propast če zbog loše optimizacije, vidjet čete... Ništa neče radit kako se spada.
šta su ti izdali prije MOa da im je tolki proračun i ko ih uzdržava bokte? :O
@tigerija ak AoC i WAR nisu propali neče ni ovo, postalo je totalno uobičajeno da svaki mmo na izlasku teže saka, tako da po ovom pitanju MO nemože fejlat može se samo uklopit u okolinu
Empe Tri
17-12-2009, 14:45
MO beta kad je dosla u prodaju, preko 10 000 acc je prodano u manje od 2mj. bez da je igra reklamirana po drugim stranicama ;) i sad imaju popust za bozic pa ko voli nek izvoli...
a igra ce izac sa osnovnim stvarima tj. njih ce ispolirat jos im je ostalo crafting i igra moze u prodaju ;) a onda ce dolazit dodatci (naravno besplatni) kao i kod ostalih igrica...
tigerija
17-12-2009, 17:08
Kakvo je sranje bete ? Jesu animacije i prijelazi animaciaj zbugani ?
Arbiter of Change
21-12-2009, 17:11
Slabo nešto fanovi drže temu živom. :)
Patch notes najnovijeg patcha. Informacije podložne promjenama.
------ FEATURES ------
- The basic skill-dependent crafting system is now implemented.
- The advanced extraction (material processing) system is now implemented.
- Welcome to the jungle!
------ ADDITIONS & CHANGES ------
Optimization:
- Big performance optimizations related to Collision Meshes, LODs and textures across Nave.
- Optimized several parts of the server-code.
- Terrain geometry is now more optimized.
- Many materials have been optimized.
- Improved performance when attacking with melee.
- Mouse mode interaction is reworked, it is much more consistent now.
General:
- Christmas has arrived at the login screen!
- You can now choose your starting location.
- The harbor Toxai can now be found on the east coast just outside Morin-Khur; within this harbor the Sheevra and Veela have their respective Myrland embassies.
- Added customizable key bindings in the options menu.
- Added moving flags to various locations.
- Added support for different loot bags on different creatures.
- Added Astral Guidance Pillars in Etherworld that will show you the way to the closest priest (when you are dead).
- Added Skill Books and a new Skill Book Window.
- Added Book Vendors throughout Myrland.
- Added several different Workbenches for Extraction and Crafting throughout Myrland.
- Added Stamina draining when Swimming.
- Added destructible FFA Structures.
- Added Rags, you will now start with Rags equipped. Take them off at your own risk! The Rags will not be lost when you die. This simple piece of clothing gives you a small armor to start with and it hides your privates.
- Added support for several hit boxes on non-player creatures/NPCs.
- Added a 10% chance not to be interrupted when you cast Spells and get hit. However, moving (including Knockback) still cancels Casting.
UI:
- Redesigned the entire GUI.
- GUI for Extraction added.
- Quickbar and Quicktab combined and features added such as; hide and swap horizontal.
- Removed the drop box menus in character creation due to GUI issues.
- Redesigned the Spell Book layout.
Combat:
- If you have more than 5 in total Armor-weight you will get a penalty on your passive Mana regeneration. The more Armor-weight the lower your Mana regeneration will be.
- By default, all Spells are now 50% as effective as they used to be.
- By default, all Spells now cost 100% more Mana.
- Changed timers for enter/exit Combat Mode; enter now takes 0.5 seconds and exit takes 1.5 seconds.
- Increased swing speed of unarmed combat by 100%
- Jump height slightly decreased (-20%) in and out of Combat.
- Sprint speed slightly decreased (-10%) in and out of Combat.
- You will now regenerate zero (0) Stamina when Jogging by default.
- Rebuilt the calculation for Damage Bonus.
- Rebuilt the calculation for unarmed-melee Damage.
- By default you will now be in Mercy Mode for twenty (20) seconds.
- Made Stamina a lot more accurate.
- Made Handle Hits a lot more accurate.
- Fixed timer for Knockdown, it should now look and work a lot better.
- Improved the sync between melee release animation and when you can start another melee-move.
- Ranged/Melee damage is no longer static; it's now a random number of the maxDamage your weapon can do in relation to your Weapon Skill.
- All damage from players is now rounded down instead of up.
AI:
- Mounts are now scared of water and really high drops and will stop if they think you are putting them at risk.
- All horses now move a bit slower by default.
- Mounts will now regain Stamina when you are not mounted.
- Terrorbirds have migrated from Meduli to a more humid environment.
- Terrorbirds are no longer passive to players.
- Bushpigs are now a part of the jungle.
Art & Sound:
- Certain areas of Myrland have been reworked.
- The southern forest strip, between the steppes and the jungle, has received an overhaul.
- A lot of resource icons have been added.
- Lowered the radius of the Torch effect in third person.
- Added several new ambiances for caves.
- The Huergar tunnel system has recieved ambiance.
- Additional ambiances throughout Myrland added.
- Jungle ambiances added.
- New oceanic ambiance added by the shorelines of Myrland.
- Sounds for Waterfalls added.
- Lowered world ambiance.
- Toxai has got all new ambiances.
- Gathering now has a generic sound instead of a mushroom squish.
- Swamp footsteps are now added.
Housing:
- You can now Transfer the ownership of a House to a friend (via the House-Owner Sign).
Skills:
- The "beta skills group" has been removed in favor of the real skills.
- Logout will now be canceled if you move from the spot you triggered it at.
- You can no longer Swim by default.
- You now take 16 rather than 8 Drowning damage / second if you run out of air under water.
- By default, the time you can spend underwater is now greatly reduced.
- Reduced default Swimming speed.
- The Flag “Hidden Criminal” should now be working.
- You will now always be Flagged as either Hidden Criminal, Locally Allowed or Globally Allowed when attempting to steal something.
- The cooldown for Pilfering (stealing) is now 10 seconds.
- The cooldown for Snooping is now 5 seconds.
Added a couple of new skills, some of these are:
Active Regeneration, Meditation, Balance, Swift Riding, Basic Engineering, Passive Regeneration, Reading, Blocking Endurance, Blocking, Bowyery, Combat Movement, Controlled Riding, Damage Assessment, Extraction Appliances, Diving, Mounted Charge, Footspeed, Handle and Pole Crafting, House Construction, Combat Balance, Combat Maneuvering, Jumping, Knockback Resistance, Knockdown Resistance, Landing Technique, Mana Regeneration, Endurance, Agility, Anatomy, Mental Focus, Mental Offense, Mental Training, Ore Extraction, Momentum, Workshop Construction, Resistance Swimming, Sprinting, Subsisting, Survival, Crawling, Combat Tactics, Concentration, Swimming, Unarmed Blocking, Unarmed Technique, Weapon Crafting, Shield Crafting, Armor Crafting, Petrology, Metallurgy…
Please note that skill descriptions are continuously being added to the Skills Window, not all of them have descriptions yet. Also, there are several hidden Skills, not visible until you discover them by yourself or learn them from books.
------ BUG FIXES ------
General:
- Fixed a giant error in the maxHP calculation.
- Fixed a typo in the stuck command.
- Fixed a typo when dismounting.
- Fixed so that /logout now correctly gives a logout timer.
- You should no longer hear breathing sounds when under water.
- Fixed a bug that caused passwords containing Z to toggle the mouse at login screen.
- Inventory window should now update quantities as intended when casting Spells.
- Character size is now correctly calculated. Also, it should now affect max health and carrying capacity as intended.
- Default mapping of Left Arrow and Right Arrow keys has been set to strafing instead of turning.
- The Up and Down Arrow keys should now function as intended.
- You should no longer randomly start strafing endlessly in a direction whilst typing in the chat box. It was indeed a cool feature, but unfortunately it had to go.
- Guards should no longer attack a member of your guild when you use the guards command.
- The mouse cursor should no longer randomly pop up when clicking left mouse button in combat mode.
- Possible fix for the broken-character meshes (blue and T-posed).
- Fixed rubber-banding when you have a short character.
- The intro sequence will no longer be shown when you logout from a game session.
Combat:
- A shield that you don't actively block with should now correctly calculate damage when hit.
- Fixed a no Stamina drain exploit.
- You should now correctly get Stamina drain with left-hand attacks while using a shield.
Creatures & AI:
- You can no longer mount a horse while resting.
- You can no longer enter Mercy Mode while mounted.
- Tamed creatures should now properly respond to commands (again).
- Multiple mounts should no longer spawn when a character gets thrown off the mount.
- You will no longer see a magic extra horse when dismounting.
- Dismounting and then mounting a horse will no longer give it full Stamina.
- You should no longer continue riding on your mount when you die whilst mounted.
Housing:
- Guild members will no longer be flagged as Trespassers when entering their Guild House.
- Fixed so that you can now type in chat while Snooping.
- You will no longer see ghost houses when dying while searching for houses.
- Bridges will no longer look as they are being upgraded when they are finished.
- Server reboots will no longer reset bridges to 2000 HP.
- Houses should no longer be able to gain more HP than their maxHP when being repaired, unless you are using more durable materials to repair it with.
- Materials should no longer be added to house construction when using them for repairs.
- Destroyed houses should once again decay as intended.
- You should no longer be able to own a house that does not exist.
- Items that have had their stack reduced while being used for construction will now appear with the correct quantity when the server is rebooted.
- You should now be able to construct houses with Tindrem Messing and Pig Iron.
- You will no longer be able to trade with the house chest while being at a long distance away from the chest.
Skills & Attributes:
- Your Attribute Point Pool should no longer display as 0.000 when you login.
- Clicking resting whilst standing should no longer play the animation of you getting up.
- Fixed a bug that prevented criminals from receiving two (2) minutes additional flag time when performing multiple steals.
- You should no longer get a message saying your inventory is full when it really isn’t, when you steal something.
- Fixed a bug where the attribute lock icons disappeared from the Profile window.
Art & Sound:
- Geometry glitches in the terrain are gone. Texture seams are still visible at several places though.
- Large ambiances in Myrland have been corrected to non-spatial.
- World ambiances are now excluded from all caves and tunnels.
- Footstep sounds on glacier fixed.
- Fabernum and Kranesh smiths have found their lost fire ambiances.
- Attenuation on drop ambiances in caves has been fixed.
- Fixed an issue with the lighting in the Huergar Caves.
tigerija
21-12-2009, 21:52
Šta tu spamnaš pačom ? Koga briga. Ima change log na stranici sigurno, bolje da mi odgovoriš na pitanje :D .
hh
Arbiter of Change
21-12-2009, 22:08
Ma mrš, ne igram, odakle da ja znam? :)
tigerija
22-12-2009, 11:11
Ma mrš, ne igram, odakle da ja znam? :)
Ček treba kupit, tj pre order igru ako želiš igrat betu ne ? Ako sam dobro shvatio.
da, onda kad igra izađe, dakle kad beta završi imaš sljedečih 30 dana free, dalje plačaš sub..
ja ak mi škola prođe dobro(a mislim da oče, navikavam se na učenje pomalo), u 6. mjesecu ovo sigurno kupujem i onda cjelo ljeto imam šta radit... baš me zanima, od ovih koji su u beti, koji su največi problemi igre, jer nemoguče da nema problema. i da bez onog "nije još to sav sadržaj" etc.
tigerija
24-12-2009, 11:45
Ajd onda češ mi neki review tu postat da vidim. Jer meni izgleda površno napravljeno, a ima puno potenciala.
načekat češ se... inače još se čeka za review empetrija, nizzela il ko god je več igro igru :(
SirZizzy
12-01-2010, 14:54
vjerujem da ste svi vec vidjeli sto je sve novo doslo u igru. Developeri su napravili vise nego sto su prije mislili da ce stic na release, i JOS uz sve to ce doc jos jedno "kasno bozicno iznenadjenje" (sam henrik je rekao). Server je nevjerojatno stabilan, a evo i dokaz. (stotine ljudi na jednome mjestu, ogromna borba-bez IMALO laga) : cmMp77e5UdMS(odma prebacite na 22 da se ne ceka bezveze :) ) ETO vam svima gore koji ste rekli da ce igra propast zbog lose optimizacije :P ETO VAM ETO VAM JEDITE GA..khm.. nego da se ja vratim na temu.
inace, nema se sto rec za igru kaj vjerojatno niste vec culi, super je i dolazi krajem ovog mjeseca, jos ce bit open beta :eyebrows:
e, i da pitam koje ime imate na forumu? :D
bas bi htio da se dogovorimo za neki ex-yu guild, il barem guild u kojem su vecina ljudi iz ex-yu (mrzim pojam balkan :-x , zato kaj smo srednja europa!)
pusice i zagrljaji od zizzya
ček ček, oni su tamo samo stojali, nije bilo nikake tuče :/
anyway jesi siguran za OB?! to igram pod must ono, baš da vidim kaka je igra...
tigerija
12-01-2010, 15:54
Zašto likovi uopšte mogu skakat ? ILi barem zašto mogu skakat 2-3 metra u zrak rofl.
SirZizzy
12-01-2010, 17:03
nemogu, nije ovo wow XD
netko se nizak sagnuo pa su skocili na njega, pa onda sa njega na nekog niskog koji stoji, pa sa njega na nekog viseg. Snadju se ljudi :D
yassuqee
13-01-2010, 15:47
Kad sam vidio SSove igra mi ne obećava puno! Bar bi SSovi morali bit kolko tolko ok!, al nisu...
SirZizzy
13-01-2010, 19:47
ako govoris o SSovima sa glavne stranice onda normalno. To su screenovi iz prvih blokova bete kad u igri nisi mogao radit nista drugo osim hodat, napadat druge i chatat. Tako da ti screenovi nista drugo niti ne mogu pokazat :roll:
e, i da nadodam nekaj. Igra bi mogla uc u open betu (svatko tko se prijavi besplatno igra skroz do kraja bete) za par dana. Henrik je rekao da se drze release date-a. (znaci igra izlazi ovaj mjesec, woo!!)
yassuqee
14-01-2010, 08:45
Ja sam se rego i vidim da mogu trial kod ubacit, a di da ga nađem?
Empe Tri
14-01-2010, 09:54
neko ti mora dat budy key ja nemam inace bi ti dao ;)
yassuqee
14-01-2010, 10:07
Ajmo ko ima, znam da imate... :D :friends:
SirZizzy
15-01-2010, 13:46
VAŽNE VIJESTI LJUDOVI :)
Before we move on to the open beta and then release shortly after, we need your help with a massive initial stress test early next week.
We will be releasing a new patch shortly before that - the stress test will run with that new version.
EVERYBODY will be able to participate in that test.
Not only current beta testers. During the test, which will last for about 1-2 hours, everybody who set up an account using the shop page (completing step 1) will be able to participate.
dakle ljudi TRCITE na stranicu i napravite account da mozete uc u open beta. Samo napravite account, kliknite na ono di pise "digital download- version available here" i dalje cete znat napravit :D
znaci ne morate narucit igru, samo napravit account i sa accountom se onda log-innate i.. rekao bih testirate al ne morate nista testirat niti radit, samo trebate bit log in-nani ! yay!
Details about the exact date and time will be posted here early next week.
inace imajte na umu da to nije open beta, nego zadnji i najveci stress test za server. Trajat ce sat-dva. :D
SirZizzy
15-01-2010, 13:50
i jos jedna stvar, mislim da je daniel il netko drugi bio rekao da ce doc cijeli ostatak myrlanda (znaci tindrem, i sve ostalo) prije open bete, znaci u tom patchu prije stress testa! woo woo woo
evo jos nekaj, iz matsovih usta za gamerske usi
But this is not a test of game play mechanics, or AI, or Extraction/Crafting etc. It's simply a test where our goal is to crash the server, hopefully several times, so that we can see when it crashes and why. For people that haven't tried the game at all but want to see how it looks, this may be a good opportunity. But they shouldn't count on getting in, and if they do, there will probably be lots and lots of lag. And crashes. Still, we need you to help us make a better game!
cilj je stvorit sto veci lag i srusit server sto vise puta moguce! :D
mislim da je najbolji nacin da se to ucini da napravimo borbe od ono par tisuca vs par tisuca ljudi, u svakom slucaju bit ce EPIIICC! :pray:
SirZizzy
15-01-2010, 21:50
dal vi idete na create account sto sam opisao il na nesto drugo? XD
evo vam link seksonje moji (https://account.mortalonline.com/account/new.php)
e, i sa iducim patchem nam NAPOKON dolazi.. dun dun dun... *tema iz good, bad and the ugly*... dun DUUN!... *jos dramaticne glazbe*... TRAVA!!!
svijet napokon vise ne izgleda prazno sa samo onom glupom teksturom zelenom!
evo slikice kak ce izgledat nakon patcha!
http://www.mortalonline.com/files/Blog/FoliageWorkInProgress.jpg
pa sizzy mi ocemo igrat odmah sada :) niko ne zeli na stress test na koji neces moc ni uc kolko ce se kreshat, ak imas acc za betu aj se javi na msn: nova370@hotmail.com
hmm i ja napravio acc, al nigdje ni rječi o OB, jedino me pita ono za neki trial key ko i ostale, al to će valjd tek kasnije uvest trial u igru, koji češ aktivirat tako da ti neko ko je kupio igru da trial key koji se dobio(ko sa WoWom)
SirZizzy
16-01-2010, 12:28
pa sizzy mi ocemo igrat odmah sada :) niko ne zeli na stress test na koji neces moc ni uc kolko ce se kreshat, ak imas acc za betu aj se javi na msn: nova370@hotmail.com
nemam MSN, izbrisao sam ga davno, al se mozemo nac u fabernumu kad god ocete :D
in game name: zizzy i seawolf (kad sam vidio onu awesome kapetansku bradu, jednostavno sam se morao tako nazvat :D)
al ustvari kad bolje razmislim bum instalirao msn danas, do 4 sata sam vani, pa kad se vratim doma cu to napravit prije onog eventa u 6. (evo link ak niste culi za njega:D : http://www.mortalonline.com/forums/3026 ... post667004 (http://www.mortalonline.com/forums/30260-community-event-king-ring-3.html#post667004))
SirZizzy
16-01-2010, 19:17
svi vi koji ste u beti pozivam vas na moj event :) (http://www.mortalonline.com/forums/3039 ... post667286 (http://www.mortalonline.com/forums/30394-community-event-armor-contest.html#post667286))
evo copy paste
alright, so I lost at the GM tournament but I at least got the armor!
so I invite everyone to the armor contest, seeing as I don't need it at all because I don't even play the beta
only FEMALE characters can participate! And NO CLOTHES are allowed!
You'll basically have to show me your boobs, and give me some compliments!
The event will be held on wednesday, at 18 pm CET/ GMT+1 (CET - central european time.).
The armor will be held in my bank until the winner is decided, so killing me will only flag you .
note that the ugly characters are automatically disqualified!
Ako tko ima koji Trial code viška, bio bih zahvalan da mi ga da. :D
SirZizzy
19-01-2010, 11:56
grim ne treba ti nikakav trial code, samo napravi acc kako sam spomenuo par postova iznad. Radit ce vam za open betu, i onda kad igra izadje samo nadoplatite.
evo slika NAJBOLJEG sela u mortal online-u, dosao je u igru zajedno sa glavnim gradom u jucerasnjem patchu! woo woo!
http://www.imagesforme.com/show.php/928365_NowGame2010011816563917.jpg
i evo glavni grad iz daljine, lik koji je to slikao ima grafiku na najnize tak da nemojte vristat.
pogledajte kako su awesome ovi OGROMNI kipovi i palaca urezana u planini.
http://www.mortalonline.com/forums/attachments/beta-screenshots/3270d1263831283-tindrem-tindrem7.jpg
imajte na umu da se grad jos nastavlja na drugom kraju planine.
ulazna vrata:
http://www.imagesforme.com/show.php/928 ... 224475.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/928373_NowGame2010011822224475.jpg)[/url]
tako je epic da bi mogao napravit *cin ljubavi* sa ovcom!
Empe Tri
19-01-2010, 23:31
da prejeben je ovaj novi grad :D :pray:
SirZizzy
30-01-2010, 17:14
open beta u ponedjeljak
http://www.mortalonline.com/forums/31725-open-beta.html
Worthaur
01-02-2010, 17:36
Pa dobro je pocela ova open beta
rofl
opa, idem instalat igru pa da vidim, mada mi ne izgleda baš super, pošto piše tamo u onom prvom postu da postoje određeni spikeovi jer se data nemože catch upat il neki qrc
SirZizzy
03-02-2010, 13:21
ma doslo je vise ljudi neg sto se ocekivalo pa zato. Al doci ce content patch sa novim sadrzajem, fixovima i svacim za par dana.
Worthaur
03-02-2010, 13:39
Probao sam malo igrat i ono, nevidim sta je tu dobro
Texture preocajno izgledaju, combat je katastrofa, udjem u combat mode i micem se 50% sporije i protivnik sam pobjegne kad vidi da gubi... Neznam jel se mozes ubrzat ak dignes dexterity il sta vec, jer ak nemos... rofl
Znam da ima mounted combat al opet...
O laggu da ni ne pricam, skoro kao fortovi u WARu a ni nije bilo tolko ljudi oko mene
I da, skocim s planine, padam 10s i prezivim pad, nastavim normalno hodat, jel to lagg kriv il je tako napravljeno lol
I svijet izgleda pre prazno
Animacije su isto katastrofa, svaka treca osoba lebdi u zraku lol
SirZizzy
03-02-2010, 13:41
to ti je lag o kojem svi pricaju
bude dosao patch za par dana kak sam rekao
a ovo sto govoris da je svijet prazan, nije. Ti ides po myrland steppes, koji cine 30% game worlda. (mozda malo vise)
a ovako ti izgledaju stepe u pravom zivotu
http://www.kazakhstanbirdtours.com/images/steppe%20grassland.jpg
tako da se meni cini da je myrland steppe fotorealistican XD
došo sad iz škole, idem probat igru... taman kad sam odbacio PC, ovak neš se dogodi, sad ak ovo fejla nema me na PCju dok klase u WARu ne srede ^^
P.S. skida mi sad neki hotfix od 3 i po mba, zapeo na 2.72 mb remaining i nemiče :/
jelto možd zato što sam pokrenuo onaj client koji sam skinuo kad je stress test bio?
mene je igra razocarala 4 puta u prvih 5min i onda jos jednom dan poslije :(
ja bi okrivio neki evoluirani lag 8)
i da sizzy ne radi ti slika u predzadnjem spolieru par postova iznad
SirZizzy
04-02-2010, 21:29
mene je igra razocarala 4 puta u prvih 5min i onda jos jednom dan poslije :(
ja bi okrivio neki evoluirani lag 8)
i da sizzy ne radi ti slika u predzadnjem spolieru par postova iznad
mortal te razocarao kao mene dragon age. Poludio sam kad sam skuzio da se nemogu nit slobodno kretat, nit skakat i da je combat system kao u wow-u. Drugima rijecima poceo si igrat igru o kojoj nista nisi znao i imao si druga ocekivanja :thumbs1:
sto se tice slike stepe nema se sta vidit, stepa je pustinja sa travom. A ako si pratio mortal duze vremena, i ako si znao sto ce bit u igri i sto su obecali onda nebi trebao bit razocaran, sve sto su obecali je unutra. Jedini problem je trenutno lag i noobovima smeta to sto su izgubljeni u igri, neznaju sto da rade. Moj jedini savjet njima je da procitaju nekakav guide i krenu u igru, to sam ja napravio i nisam imao nikakvih problema.
Izmedju ostalog sto se laga tice dosao je patch i lag je popravljen. (u patchi su dosli i emote-ovi!!! :pray: ) I doci ce jos jedan content patch koji ce JOS vise popravit lag i dodat jos neke nove stvari.
edit: i god damn it nisam nit sizzy, nit sissy (dobro, aj to priznajem) nit suzzy nit đuro! Ime mi je jednostavno manly Zizzy. :twisted:
evo nakon par dana napokon uhvatim vremena probat ovo čudo i nikako da počnem igrat, prije mi se bar htjelo ulogirat pa nisam mogao stisnut play(zašto? :S) a sad mi se neče ni ulogirat, cjelo vrijeme piše getting revision
previse bezveznih MMO-a izbacuju koji ne nude nista novo vec ponavljaju jedno te iste gluposti. Bas zelim da propadne svaki moguci MMO koji ne nude nisto inovativno il bar zabavno, jedino mi je zao developera koji se trude da naprave... nista. :(
SirZizzy
07-02-2010, 21:36
previse bezveznih MMO-a izbacuju koji ne nude nista novo vec ponavljaju jedno te iste gluposti. Bas zelim da propadne svaki moguci MMO koji ne nude nisto inovativno il bar zabavno, jedino mi je zao developera koji se trude da naprave... nista. :(
oh no you didn't! *mean look*
oprosti ali u proslih 10 godina se nije pojavio ni jedan mmo upola inovativan kao Mortal Online (ako izuzmemo failove kao darkfall, koji su dobri na papiru al losi u stvarnosti)
Worthaur
07-02-2010, 22:00
Fanboy is fanboy :p
Sumnjam da ce MO imati vise od 100k pretplatnika, ako i tolko
oh no you didn't! *mean look*
oprosti ali u proslih 10 godina se nije pojavio ni jedan mmo upola inovativan kao Mortal Online (ako izuzmemo failove kao darkfall, koji su dobri na papiru al losi u stvarnosti)
Inovativan? PWI ima mnogo dobrih stvari koje nemaju u drugim mmovima.
I samo da bude jasno, ja nigdje nisam rekao da je PWI bolji od bilo koje druge igre, al meni kao individui je bolji.
SirZizzy
08-02-2010, 11:41
uf, prosli su vec mjeseci od moje zadnje prepirke na internetu (vec 7 mjeseci cekam mortal online i nisam igrao ni jedan MMO toliko dugo), ali to je sve kao voznja bicikla :D
nemre se usporedjivat taj f2p mmo sa "normalnim" mmo-ima, pa radije bi igrao dosadni Aion nego bilo koji f2p. (nemoj mislit da sam neki elitist screamo kid, igrao sam godinama f2p mmo-e dok nisam poceo igrat p2p ^^)
po cemu je inovativan perfect world? ima novih nikad prije vidjenih mobova za grindanje XD? Ajde, neka ima nesto inovativno, al to se nemre usporedit sa mortalom.
pogledaj mortal online my good sir. Sve, od combat systema, pa do cijelog sandbox sistema, craftinga, housinga, rasa, nema levela, nema klasa, etc. etc.
SVE je novo i u dosta velikom postotku nikad prije vidjeno na MMO trzistu. (bar ne u ovom tisucljecu, jer svaki ce sandbox malo licit na ultima online, kao sto ce i svaki grinder licit na wow/everquest)
SirZizzy
08-02-2010, 11:42
i jos jedna stvar, moj avatar je celav. Stoga, tvoj post nema smisla.
čudo da još niko nije došo i reko da je zizzy fanboi >.>
to je očito najjači argument kad neko argumentirano dokazuje da je jedna igra bolja od druge
SirZizzy
08-02-2010, 15:59
to je očito najjači argument kad neko argumentirano dokazuje da je jedna igra bolja od druge
nisam fanboy XD
samo sam objektivan i imam zdrav razum. Inace, i ja sam u pocetku pljuvao po star vaultu kad sam vidio leakove od prvih dana u beti (kad si u igri mogao samo trcat i napadat druge, bilo je gore neg alpha)
al star vault se definitivno dokazao
nisam fanboy XD
samo sam objektivan i imam zdrav razum. Inace, i ja sam u pocetku pljuvao po star vaultu kad sam vidio leakove od prvih dana u beti (kad si u igri mogao samo trcat i napadat druge, bilo je gore neg alpha)
al star vault se definitivno dokazao
nisam te ni nazvao fanbojem, samo samo izrazio svoje čuđenje da to neko drugi nije to reko
SirZizzy
12-02-2010, 20:21
ok ljudi, SUUUPER vijest!
ravno iz usta sefa
Dear community,
As you know we have been working on fixing the lag we have been experiencing during the latest open beta phase. We've successfully pinpointed the main reasons for his and are currently solving them as fast as we can.
We have also had some problems with our patcher, both in the terms of a huge amount of new players trying to connect to the game, and that we had too few servers hosting the data. We have now updated this and it should work a lot better now. As already announced the (by now) outdated client on the Mortal Online DVDs will now properly update itself.
We will have a small patch on Monday 15th of February, containing a combat overhaul which will improve the overall feeling and flow of the combat. This includes updated hit boxes, real weapon arcs (to hit your target more accurately not relying on where your “crosshair” is but where the actual blade is), some bug fixes and some small features. We are looking forward to hearing your response on these important changes.
On 22th of February we will release a huge content patch including even more combat changes, changes to the magic system, new weapons, obviously new content as in new areas, pickables/resources, npcs and mobs, new player buildings and some other stuff you may find very interesting.
We are looking forward to release these patches as they affect the core of the combat in the game and we think the result is very good so far. This is of course something we will continuously improve and polish since it’s an important factor of the game.
jedva cekam 22., tad ce napokon ubacit sve one stvari koje su dugo cekali za release :pray: :pray:
btw: svi koji govorite da mortal sucka, sad krenite igrat (il sutra), nemate vise nikakvog laga.
Worthaur
13-02-2010, 00:43
Niko nije reko da sucka zbog laga :p
SirZizzy
13-02-2010, 17:13
Niko nije reko da sucka zbog laga :p
heads shall roll.
kako mortal napreduje čini mi se da bi mogo izač u kasno proljeće možda u ljeto, sumnjam da će da proljeća izač, a neki su govorili da je u prosincu trebo izač, kak je situacija prekrasna itd itd.
DJ Not Nice
15-02-2010, 23:32
Sav SPAM izbrisan iz teme.
Worthaur
14-03-2010, 10:40
Evo fail izlazi ovaj mjesec
i da igra mora izbacit jos jedan veliki patch i male popravke poslje toga a sljedeci veliki patch izlazi za 2 tjedna poslje toga ide izlazak igre tako da ocekujte da igra bude gotova u 12. mj datum nikom nije poznat cak ni devsima tak da nagadjanja kad ce izac igra niko ne zna te gluposti sto ljudi pisu da ce igra izac za 1-2-3 mj. su ne tocna.
Sta sam ja reko :DDDDDD
Empe Tri
14-03-2010, 11:06
:oops: :oops:
ups.. maj bed :D
SirZizzy
14-03-2010, 18:59
Evo fail izlazi ovaj mjesec
-_-
kao sto sam vec tisucu puta ponovio, ti uopce nisi znao sto ocekivat od igre
evo tocan popis sto je star vault rekao da ce bit na release-u. I te informacije su iz usta henrika nystroma (CEO).
- The full Myrland continent
- At least 9 races, male and female
- Blood mix and character customization
- Main features of the skill system
- Full PvP, full loot
- Full melee and ranged combat
- Basic magic combat
- Mounts and mounted combat
- Basic GUI for the crafting system
- Resource gathering
- Basic Guild mechanics
- Basic player housing
- Basic NPC mobs and wildlife
kao sto odma mozes zakljucit dobili smo PUNO vise nego sto je obecano, prva stvar koja mi pada na pamet je full skill system, thievery, hitboxovi, nova rasa i jos puno tog.
na prvi pogled igra je jako slicna darkfallu zar ne?
SirZizzy
15-03-2010, 18:48
na prvi pogled igra je jako slicna darkfallu zar ne?
i da i ne. Obadvije igre su sandbox, iako darkfall dosta faila po pitanju slobode, a kako nema puno drugih sandbox igara na danasnjem trzistu onda naravno sve igre tog tipa izgledaju slicno. :thumbs2:
ako se dvoumis izmedju darkfalla i mortala reci pa cu objasnit glavne razlike
Worthaur
15-03-2010, 19:26
Dvoumim se
:pray:
igra ima super ideju, stvarno bi želio da uspije al neče, jednostavno nema taj neki štih uspjeha...
da se razumijemo, nisam reko da će igra bit loša, nemam sumnje da će bit super, al to uopče nije igra koja može bit mainstream i da ima populaciju veču od milijun korisnika(s druge strane ovo i nije tak loše :roll: )
Minimum configuration (1024x768, detail reduced)
Processor: Intel Pentium 4 3Ghz or equivalent
RAM: 1GB
Video card: ATI Radeon 9800/nVidia GeForce 6600
Video memory 256MB
Hard drive space: 5-25GB
Recommended configuration (1680x1050)
OS: Windows XP Service Pack 2 or Windows Vista Service Pack 1
Processor: Intel Core 2 Duo 2.4GHz or equivalent
RAM: 2048MB Dual Channel DDR2
Video card: NVIDIA GeForce 8800 GT or equivalent
Video memory: 512MB
Hard drive space: 30GB
ako je shader 3.0 mogu se oprostiti od igre,loše je to što ovakve igre zahtjevaju malo bolje kompjutere da vidis pravu grafiku :(
SirZizzy
17-03-2010, 12:16
:pray:
igra ima super ideju, stvarno bi želio da uspije al neče, jednostavno nema taj neki štih uspjeha...
da se razumijemo, nisam reko da će igra bit loša, nemam sumnje da će bit super, al to uopče nije igra koja može bit mainstream i da ima populaciju veču od milijun korisnika(s druge strane ovo i nije tak loše :roll: )
lol pa naravno, navedi mi bar jedan p2p MMO osim wow-a koji ima preko milijun korisnika
a to su jos i mainstream MMO-i
pa developeri su ciljali na populaciju od 50-60k korisnika, eve - najveci hardcore sandbox mmo ima samo 300k ljudi :D
85% MMO gamera su razmazena derista koja obozavaju grind i.. sve sto wow ima. Pa takvi ljudi nebi ni primirisali igri koja ima FFA PVP i FULL LOOT, gdje se moze dogodit da nesto sto si radio mjesecima nestane u trenu. (al bas zbog toga je i super atmosfera i napetost :D)
mortal ce imat oko 40-50k korisnika na release-u, a kasnije mozda predje i eve, vidjet cemo :)
Kostolomac
17-03-2010, 20:50
FFA PVP je kul ako ne igra hrpa debila koji vole iz čista mira napadat kao što je to bilo u AoC-u.
A taj "FULL LOOT" je za skoro svakog normalnog igrača pretjeran. Oprosti što nismo svi hardkor šmokljani :P
SirZizzy
18-03-2010, 10:07
FFA PVP je kul ako ne igra hrpa debila koji vole iz čista mira napadatSkao što je to bilo u AoC-u.
to je jos samo jedan od razloga zasto je mortal bolji od darkfalla. U darkfallu kao sto si i sam rekao, ljudi iz cista mira napadaju. Cim vide nekog lika kako hoda odma udju u borbu. A u mortalu imas posljedica za ubijanje ljudi iz cistog mira (10% stat loss kad crknes i JOS ti uz to mogu uzet sve stvari ak te srede -full loot)
tako da ti se u mortalu ne isplati PKat neke random ljude bez razloga. Bas zato je u mortalu i razvijena ta politika izmedju guildova, mozes se PKat bez posljedica samo protiv membera guilda sa kojima si u ratu. A ako zelis ubijat random ljude onda ti je bolje da imas guild iza sebe koji te stiti, il da budes jedan od (naj)boljih igraca na serveru.
FFA PVP je kul ako ne igra hrpa debila koji vole iz čista mira napadatSkao što je to bilo u AoC-u.
to je jos samo jedan od razloga zasto je mortal bolji od darkfalla. U darkfallu kao sto si i sam rekao, ljudi iz cista mira napadaju. Cim vide nekog lika kako hoda odma udju u borbu. A u mortalu imas posljedica za ubijanje ljudi iz cistog mira (10% stat loss kad crknes i JOS ti uz to mogu uzet sve stvari ak te srede -full loot)
tako da ti se u mortalu ne isplati PKat neke random ljude bez razloga. Bas zato je u mortalu i razvijena ta politika izmedju guildova, mozes se PKat bez posljedica samo protiv membera guilda sa kojima si u ratu.SA ako zelis ubijat random ljude onda ti je bolje da imas guild iza sebe koji te stiti, il da budes jedan od (naj)boljih igraca na serveru.
dakle bit će random pkanja :>
SirZizzy
21-03-2010, 17:59
jedino ako si JAKOSdobar ili suicidalan
planiro sam ju zaigrat, ali maloprije sam gledao forum i vidio da se dosta ljudi zali na banku (storage) da ima jako jako malo mjesta.
Sad jeli se u kuci koju napravite sami povecava ta banka?
Eto za ove koji je igraju u beti da mi kazu, jer vidim na forumu dosta se ljudi buni na taj limited storage.
jedino ako si JAKOSdobar ili suicidalan
uvjek če bit neko jako dobar, koji će bit najbolji na serveru, uvjek će bit nolifera, uvjek će bit najjača guilda, dakle bit če pkanja, oni će svršavat po drugima i niko im niš neče moč, za godinu dana igra propadne... naravno ak to ne promjene
SirZizzy
25-03-2010, 14:36
mortal je hardcore igra, ako ti smeta malo PKanja vrati se u wow, jedi cvijetice i seri dugu.
zizzy jeli istina da je storage limitiran???
SirZizzy
25-03-2010, 18:56
zizzy jeli istina da je storage limitiran???
nah, vjeruj mi, ne treba ti veci storage za sada. A i zaboravaljas da mortal nema onaj globalni storage sto znaci da u jednoj banci mozes stavit armor, u drugoj mac, a u trecoj koji cvijetic koji uberes putem, nema sanse da ti fali mjesta :thumbs2:
samo je "problem" u tome da onda moras sa jednog mjesta uzet mac, a sa drugog armor pa onda dugo putovat :D
ali kasnije ce doc karavane tako da ces moci sve stvari nosit odjednom od grada do grada
ee ljudi dal je netko za to da napravimo ex-yu guild, release je odma iza ugla pa onda ako mi mozete rec vase ime na forumu, ja i jos jedan tip skupljamo popis za guild :pray:
Arbiter of Change
31-03-2010, 23:44
O, hai thar.
Mortal Online odgođen (http://www.mortalonline.com/forums/39574-release-update-mortal-online.html)
hmmm, baš bi mogo sad OB isprobat da vidim kakva je igra, mada ne očekujem puno...
evo sad patchiram igru, odem na site, vratim password, ulogiram se i skužim da ja njima kao trebam dat 5 € da bi igru OB... pa dobro jesu oni normalni? :S kake to veze ima s open ak ti njima moraš platit. btw za čeg služi ono trial code, to imaju ovi koji su preorderali? ak neko ima nek pošalje :)
SirZizzy
02-04-2010, 13:46
XD
please nemoj probavat igru, koliko ja vidim nece ti se nimalo svidjet jer si preveliki carebear. (ne mislim to kao uvredu, nego kao opis gamera)
za openSbetu NE PLACAS, samo napravi account i igraj. Onih 5€ ti je za nesto drugo.
ja sam napravio acc, probo igrat nisam mogo i to je več 2. put.
btw koji qrc znači carebear?
btw igra bi mi se svidjela al ju svejedno nebi plačo jer nemam ni vremena ni novaca za nju
btw igra bi mi se svidjela al ju svejedno nebi plačo jer nemam ni vremena ni novaca za nju
:pray: :pray:
:pray: :pray: :pray: :pray:
tigerija
08-04-2010, 17:14
care-bear => medvjedič dobra srca :D
da ono jebeno ću zaplakat kad me neko spwna golog :(
[quote="Rang€r":1bvaa322]ja sam napravio acc, probo igrat nisam mogo i to je več 2. put.
:pray: :pray: :pray: :pray:[/quote:1bvaa322]
to se najvise odnosi na ovo znvxNyJLzVo
medvjedići dobra srca ownaju, gledam sam ih svaki dan kad sam bio mali
Skino client downloadam trenutno... Vidit cemo!
Worthaur
15-05-2010, 09:59
Mortal Online goes live on the 9th of June
haha
izašla igra prije par dana, jel ko kupio?:D
Empe Tri
15-06-2010, 16:00
ja ju imam od pocetka bete :) os kupit ;)
Worthaur
15-06-2010, 16:02
ja ju imam od pocetka bete :) os kupit ;)
What, ne valja ti vise?
hahaha, cudi me, cuo sam da valja...
Empe Tri
16-06-2010, 15:12
ma nije da mi ne valja super mi je samo trebam love nemam za platit stan a gazda i ne voli bas cekanje :P
yassuqee
16-06-2010, 17:15
ma nije da mi ne valja super mi je samo trebam love nemam za platit stan a gazda i ne voli bas cekanje :P
Iznesi komp vam, prikljuci se nekam i igraj Mortal, kaj će ti stan :|
Empe Tri
27-06-2010, 13:01
evo ga bas poceo ponovo igrat i mogu rec da mi se svidja al nikako se odlucit kako da pocnem i s kojim likom da pocnem igrat :)
igra li jos neko od vas?
nitko nije ni igro... osim zizya, a on je fenboj, vjerojatno još igra
Empe Tri
28-06-2010, 09:36
hehehe a jebiga steta sto nitko nije probao :P
meni se svidja sad nakon svega sto su napravili za razliku od prije a brijem da ce jos dodat dosta toga a to mi se svidja :) inace sve u svemu igra mi je bolja od darkfala :)
ja bi igro, al mi žao pare bacat :(
Empe Tri
28-06-2010, 22:36
e i ja bi al bi radje neku drugu jer previse vremena uzima a ja nemam toliko vremena za igrat MO tak da cu vjerovatno ili prodat ili mijenjat za neku dr. :P al je jebena igra :)
Arbiter of Change
24-02-2011, 20:36
Ajde da je došao i taj dan.
http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game ... Trial.html (http://www.mmorpg.com/gamelist.cfm/game/361/view/news/read/19751/Mortal-Online-14Day-Free-Trial.html)
Starting today, Thursday Feb. 24th 2011 Mortal Online offers a free trial for the game. Simply create an account and participate in the game for 14 days. No credit card information is required to set up the trial! Trial accounts are restricted to 600 skill points and the maximum for all skills is capped at 60.
DJ Not Nice
24-02-2011, 20:48
KUL!
Svakako će se probati.
DJ Not Nice
13-09-2011, 22:43
Q3sNqeECf4s
Čini se kao moja dream igra, a nemam novca da to provjerim in-depth. Nadam se da će je dobro razraditi u sljedećih nekoliko godina kad budem u mogućnosti da je sam otplaćujem.
sickpetey
08-10-2011, 20:18
Ček ovo ima 14 day free trial...idem vidjeti.
sickpetey
09-10-2011, 00:54
Oke ovo mora da ima hebeni system requirement jer meni jedva da ide.
EDIT: poslo ticket da se raspitam al nevjerujem da cu ovo igrati. Reze mi i na low ko son of a slut O_o jednostavno mi je neigrivo zasad.
Arbiter of Change
30-11-2012, 00:17
Stiglo mi u newsletteru da postaje F2P igra. Čudi me da se nisu ranije prebacili.
http://www.mortalonline.com/forums/thre ... lay.81048/ (http://www.mortalonline.com/forums/threads/mortal-online-now-free-to-play.81048/)
Free to Play accounts will have a skill restriction of 60 (from a possible 100). Subscribing will unlock all the features of the Premium Account. Free to Play accounts will be able to experience all of the gameplay and features found in Mortal Online.
Accounts that switch from Premium account to Free to Play will have their character skills max potential locked at 60. Should Free to Play accounts re-activate a subscription, their skill cap will raise again to 100 and previously earned skill points restored.
Both Free to Play accounts and Premium accounts start Mortal Online with 1 character slot. Additional character slots may be purchased for a maximum of 4 slots. Players who purchased the client previously will grandfather in 3x character slots and will have the ability to purchase the 4th character slot. Grandfathered character slots will remain to the player, even if switching to the Free to Play model.
UCmjv-0gMK0
jebački :D
možda čak i skinem opet.
sickpetey
02-12-2012, 14:39
Probao bih jer mi je ideja MMOa bila predobra al sjecam se da mi je u BETI igra MAESTRALNO stekala makar su mi iz supporta rekli da mi je konfa i vise nego dovoljno dobra da pokrenem igru.
Probat cu tijekom tijedna cisto za svaki slucaj.
ja neznam jeli mi konfa dovoljno dobra, ali znam da kad sam igro igru prije godinu i nešto nije štekala, a sada tolko jebeno šteka i cijelo vrijeme neki problemi s konekcijom da neznam da li ću nešto previše igrat.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.