Pogledaj cijelu verziju : Riblja Čorba
Pretražih forum,nema teme...sluša ko Čorbu?Mnogi seru kako je Čorba zakon i to sve ali im smeta što je Bora istaknuti četnik,i meni pomalo smeta,al lik je bezobzira na to legenda..Čorba je zakon! :D imaju fkt super pjesama i svrsto bi ih u vrh exyu rocka...šteta sam eto što bora mora svagdje uvuć to četništvo...
neke pjesme koje bi izdvojio
na zapadu ništa novo
avionu slomiću ti krila
pobeći negde
amsterdam
mangupi vam kvare dete
pekar,lekar,apotekar
volim volim volim žene
vetar duva duva duva
i još pun kurac pjesama...fkt legende :pray:
serijski samoubojica
04-02-2009, 20:19
E baš mi je danas prijatelj na vjeronauku spomenu taj bend :)
Sonic_Moronic
04-02-2009, 20:58
Carevi. Tekstovi pjesama su prejaki. Još uvijek ih slušam svako malo...
Čudo da nije bilo teme Oo
Inače, Riblja Čorba je vgg. Određena osoba s ovog foruma me lijepo opskrbljuje njihovim pjesmama :D Najbolja im je pjesma Draga, ne budi peder :pray:
Čudo da nije bilo teme Oo
Inače, Riblja Čorba je vgg. Određena osoba s ovog foruma me lijepo opskrbljuje njihovim pjesmama :D Najbolja im je pjesma Draga, ne budi peder :pray:
fabia probs
ne slušam čorbu
draga ne budi peder..prelegendarna pjesma
amsterdam isto najjača :D
fabia probs
Huh?
Amsterdam je klasika :D
moju malu tražim po kanalu :gitara:
McPingvin_v2.0
04-02-2009, 23:03
fabia probs
U krivi su. Dr. sc. McPingvin je u pitanju.
Inače, bio sam jedno vrijeme top listener na last.fm-u, sad su na playlisti s Peppersima, Katy Perry i Electric Sixom.
major_tom
05-02-2009, 03:16
"danas nema mleka, danas nema hleba - zato jedi govna! možda tako treba" :D
slušam Čorbu jako dugo, Bora je legenda... jedino mi nije jasno kako je jedan čovjek, koji je u vrijeme juge imao neke genijalne ideje i kritike vlasti i društva, mogao postati obični četnik...
inače, najljepša rock balada svih vremena - "Dva dinara, druže"
Kad padne noć (Upomoć) <3
Ne miješam glazbu i politiku. Riblja Čorba je fantastičan bend.
Omiljena pjema mi je Dobro Jutro, mada ću poslušati sve.
fuhN43sT63A
Draga mi je i Kad sam bio mlad, jer me veže na jednu uspomenu.
mene kad sam bio mlad veže na više uspomena , btw. slušam čorbu i to mnogo previše , pjesama ima i na pretek dobrih
major_tom
06-02-2009, 11:24
"sa 13 sam popušio prvu pljugu, a posle prve odma i drugu
jer tad, tad sam bio mlad
s 14 sam popio prvo pivo, a posle piva sam pio sve živo..."
o, da puno uspomena...
odlicna je corba, samo kaj sam zgubil cd-e, i 2 kazete, a sad nigde nebrem nac sve albume za skinut...
meni je najbolja pjesma (uz sve spomenute), mangupi vam kvare dete...
Novi album je predobar..
Poslušajte pjesme za tubi...
Album se zove "Minut sa njom"...
Neven mi više nije prijatelj.
Sickmanno1
24-02-2009, 13:24
Odlican Band, sa odlicnim stvarim....
steta samo sto je bore takav radikal, al eto nemozemo svi biti savrseni ^^
Odvajati politiku od glazbe je jako teško kad se radi o nekome tko izjavljuje da je deklarirani četnik, nastupa na najžešćim nacionalističkim skupovima, pjeva Spremte se spremte četnici i zastupa stranku čiji predsjedik u Haagu odgovara za najveće zločine u našoj regiji. Slušao sam Čorbu u mladosti, bio sam i na nekim njihovim koncertima ali ne mogu prijeći preko toga na što se ovaj čovjek sada fura. Neću zaključavati temu ali mi je užasno gorka.
The Great Duck
24-02-2009, 13:50
Nisam čuo mnogo stvari od njega (molim par preporuka),no čuo sam ono što je radio s Baja Malom Minđom i ono sranje koje je napravio od Stublićeve E moj druže beogradski,i to mi se baš i ne sviđa. :( A i pitam se kako bi netko reagirao da se otvori tema o MPT-u,koji uopće nije tako žestok kao Bora.
King tiger
24-02-2009, 15:19
aj sad umjesaj tomsona u ovo.
siguran sam da je to pametan postupak.
Bora čorba je rocker i šaljivdžija...
I nema nikakve veze za ronsonom...
Otvorite si temu za ronsona, o ovog ne dirajte.
Inače, ovo su prekrasne balade sa novog albuma:
OP3QqqTjWRA
qN7GKEsH2nM
major_tom
24-02-2009, 19:19
Nisam znao da je izašao novi album, morat ću ga poslušati. Ove dvije stvari dobro zvuče.
Sickmanno1
25-02-2009, 00:02
Bora čorba je rocker i šaljivdžija...
I nema nikakve veze za ronsonom...
I sta da ti covjek sad kaze :(
Ništa... Znaj samo da mi se želudac okreće na ronsona...
Poslušaj Čorbu, glazbeno se obrazuj... Ako za nikoga, radi sebe...
Riblja čorba je sada bolji bend neko 99% ovoga sa naše estrade (čast ovim malo iznimaka kao psihimodo, pipsi i hladno pivo)...
Sickmanno1
25-02-2009, 10:55
Ništa... Znaj samo da mi se želudac okreće na ronsona...
Poslušaj Čorbu, glazbeno se obrazuj... Ako za nikoga, radi sebe...
Riblja čorba je sada bolji bend neko 99% ovoga sa naše estrade (čast ovim malo iznimaka kao psihimodo, pipsi i hladno pivo)...
Gdje si ti bio dok sam ja slusao Corbu :(
Replay je bio na to da je Bora roker i saljivdija...ja uopce nevidim humor u pjesmi e moj druze zagrebacki :/
Sto se tice "ronsona" mogao bi se i ti malo glazbeno obrazovat, jer covjek ima i genijalnih pjesama. To sto on nije tvoj stih sto sam zakljucio iz pipsi, hp i psihomoda, je druga stvar...
major_tom
25-02-2009, 14:00
A jeste zapeli za tog nestretnog "Druga zagrebačkog". Bora je tu pjesmu napisao Stubliću kao odgovor na "Druga beogradskog". Ako se itko ima pravo ljutiti onda je to Stublić, a evo što je on rekao u jednom nedavnom intrevjuu: "Mnogi misle da je pjesma "E, moj druže beogradski" posvećena Bori. Nije pjesma posvećena Bori. Naime, pjesma "E, moj druže beogradski" nije posvećena nikom direktno. Bora i ja smo poznanici. On je veliki pjesnik. A pjesnici uglavnom moraju s narodom. Ne piše pjesnik samo iz sebe, nego i iz svog naroda. I u momentu kad narodi krenu u suprotne strane, pjesnik ide za svojim narodom. Tako da ja njega razumijem, ali ljudi koji bi najprije bili povezivi s tim mojim prijateljstvom su "Idoli". To su moji prijatelji, ali i Gile iz "Električnog orgazma" i mnogi drugi. I svi moji beogradski prijatelji su se u tim ljutim godinama odlično držali. Niko nije učinio loše ili rekao nešto loše. Tako da sam zapravo nepravedan s tom pjesmom."
Sonic_Moronic
25-02-2009, 18:58
Što ne možete jednostavno slušati glazbu i prestati se nadrkavati sa životima članova benda?
Ja sam saznao glavno ime osnivača prije par mjeseci, a obožavam Riblju Čorbu. Mogu likovi biti najveći kreteni ikad, ali dobra glazba je dobra glazba.
:(
jebiga wiking,to je stajalište većine ljudi koji su rođeni prije rata i koji su sudjelovali u ratu,izgubili nešta,među kojima je i moj stari.u mladosti je slušao čorbu sam tako,išo na koncerte,ima ploče i sve ali zgraža se sada na svaku stvar koju slušam jer mu se gadi zbog bore .. al jbg,meni je to drukčije shvatiti pošto nisam tada rođen,tj rođen sam 8.2 95 pa i nemam sjećanje na rat :)
ako ti smeta tema,slobodno je ukloni ne protivim se
Baš zato je ostavljam, jer znam da ste vi premladi da bi imali jednu širu perspektivu o svemu. Sve dok rasprava ne ode u neke krive vode o glazbi Čorbe raspravljajte koliko hoćete.
Još onak mislim da "O moj druže zagrebački" je najbolja obrada ikad(O moj druže beogradski zvuči onak :( )
The Great Duck
27-02-2009, 21:21
Stublićeva pjesma je miroljubiva i pomirljiva,pjeva o tome kako su nam dojučerašnji prijatelji najednom postali najgori neprijatelji,dok ova obrada nama govori da smo pičkice i ruga nam se...
Djeco zaboravite više rat.. Bio i prošao,vođen je ne zbog ljudi već zbog političara: Tuđman, Milošević i kompanija.
Maknite ih iz ove teme.
Amen...
Čorba je legendardni band, i uvjek me povuče u mlade dana kad god ju slušam...
Tko god misli da je Bora četnik, nek posluša prvo pjesme pa nek onda ocjeni. Drug zagrebački je zgodna šala i jako simpatična pjesma.
A itko želi čuti ozbilje stvari, evo par linkova na tube:
rWT1qMArDU0
KDNrMIQ0KV0
PS - Sickmano, kad si ti počeo slušati čorbu ja sam bio malo veći od tebe...
The Great Duck
01-03-2009, 14:54
Djeco zaboravite više rat.. Bio i prošao,vođen je ne zbog ljudi već zbog političara: Tuđman, Milošević i kompanija.
Maknite ih iz ove teme.
Amen...
Čorba je legendardni band, i uvjek me povuče u mlade dana kad god ju slušam...
Tko god misli da je Bora četnik, nek posluša prvo pjesme pa nek onda ocjeni. Drug zagrebački je zgodna šala i jako simpatična pjesma.
A itko želi čuti ozbilje stvari, evo par linkova na tube:
rWT1qMArDU0
KDNrMIQ0KV0
PS - Sickmano, kad si ti počeo slušati čorbu ja sam bio malo veći od tebe...
Mislim da je ono što je W1k1n6 naveo dovoljno da ga se proglasi četnikom,a on to i sam govori.No to ne znači da su sve njegove pjesme četničke.Ali lik je surađivao i s Bajom Malom Minđom,čije pjesme ne samo da nisu kvalitetne kao Borine (uglavnom su nekakve cajke sa silovanjem harmonike),već osim toga uglavnom veličaju ratne zločince iz 40-ih i 90-ih i pljuju po Hrvatima,Bošnjacima i Albancima,što je slučaj i u tim suradnjama.
Ali slažem se da su ove nepolitičke pjesme dosta dobre.
major_tom
01-03-2009, 17:26
Ali slažem se da su ove nepolitičke pjesme dosta dobre.
Nisu ni sve političke pjesme bile četničke. Očigledno nisi čuo "Pogledaj dom svoj, Anđele". Iako je napisana '84. tekst je aktualan i danas, kako u Srbiji, tako i u Hrvatskoj.
McPingvin_v2.0
02-03-2009, 08:48
Drug zagrebački je zgodna šala
Jeste dabome. Mi Srbi nismo mislili da ćemo ući s tenkovima u zagreb da vam oplodimo žene.
Daj, molim te, pošetedi nas :)
Najbolja pjesma i jedino dobra od Riblje Čorbe mi je Kada padne noć.
Najbolja pjesma i jedino dobra od Riblje Čorbe mi je Kada padne noć.
ja zovem upomoć... :roll:
I još jedna legendardna stvar još prije rata, prije nego je mc pingvin mene optužio da sam srbin/četnik itd...
EHOUA18S7ho
major_tom
02-03-2009, 21:20
Rado ide Srbin u vojnike... dva ga vuku, a trojica tuku...
Poslušaj solažu... Jelda da je jebeno dobra...
major_tom
02-03-2009, 23:12
Jeste, odlična...
Evo jedne koju moji komšije mrze iz dna duše :)
0VmcTmDF-C8
Strava stvar.. :)
Evo jedna za sve cure koje ne daju p1€3. :P
lQv23zOV_r4
je neko kojim slucajem naletel na torrent sa svim albumima??? ak je, molil bi link na pm...
The Great Duck
23-03-2009, 20:12
Ne pričaj o tome ovdje,dobit ćeš ban...A i šta je tako teško otić na neku stranicu i ukucat ono što tražiš tamo?
major_tom
26-05-2009, 00:20
Evo jedan zanimljiv video:
bVx6t_hLXTo
Nabavio sam Gladijatori u BG areni njihov live DVD i audio-CD,svaka im čast,svaki čorbaš ovo moar imat u svojoj kolekciji :D
Domar Slavko
05-11-2009, 08:39
Ne volim Čorbu uopće,u svojim pjesmama pljuju po drugim narodima,takve grupe ili solo pjevače uopće ne želim da slušam!!
Ako ti moraš pljuvati po nekome da bi se svidio nekoj publici,onda :thumbs1:
McPingvin_v2.0
05-11-2009, 10:01
Ne volim Čorbu uopće,u svojim pjesmama pljuju po drugim narodima,takve grupe ili solo pjevače uopće ne želim da slušam!!
Zakon si mi, frendač. Jel slušaš Juru Stublića, Tonsona?
Sonic_Moronic
05-11-2009, 13:19
Ne, on sluša turbo folk.
Domar Slavko
05-11-2009, 13:34
[quote="Domar Slavko":2xj8y4vf]Ne volim Čorbu uopće,u svojim pjesmama pljuju po drugim narodima,takve grupe ili solo pjevače uopće ne želim da slušam!!
Zakon si mi, frendač. Jel slušaš Juru Stublića, Tonsona?[/quote:2xj8y4vf]
Ne slušam Juru Stublića,a ovo drugo nisam nikad čuo. Jesi li mislio reći Thompsona?
McPingvin_v2.0
05-11-2009, 14:53
I <3 this forum.
The Great Duck
05-11-2009, 15:38
[quote="McPingvin_v2.0":2tjq0zh6][quote="Domar Slavko":2tjq0zh6]Ne volim Čorbu uopće,u svojim pjesmama pljuju po drugim narodima,takve grupe ili solo pjevače uopće ne želim da slušam!!
Zakon si mi, frendač. Jel slušaš Juru Stublića, Tonsona?[/quote:2tjq0zh6]
Ne slušam Juru Stublića,a ovo drugo nisam nikad čuo. Jesi li mislio reći Thompsona?[/quote:2tjq0zh6]
Domare,glup si,i nisi smiješan.
Domar Slavko
05-11-2009, 15:42
Nije mi niti cilj bio ispasti smiješan,odakle ja znam da se za Thompsona govori Tonson? A tim vrijeđanjem mene nećeš isprovocirati,nemam namjeru spuštati se na tvoju neandertalsku razinu ;) Tako da to ostavi za nekoga drugoga...
cpt. Stone
05-11-2009, 15:48
Čorba :pray: .
AMEN.
pogledaj dom svoj andjele
i skini paucinu s ociju
videces prizore potresne,
videces nesrecne i bolesne,
videces cemer, smrt i jad.
Pogledaj stado, andjele,
sve sami bogalji i prosjaci,
slepi tumaraju u gomili,
svima su kicmu polomili,
od tebe ocekuju spas.
Domar Slavko
05-11-2009, 15:55
Čorba :pray: .
AMEN.
pogledaj dom svoj andjele
i skini paucinu s ociju
videces prizore potresne,
videces nesrecne i bolesne,
videces cemer, smrt i jad.
Pogledaj stado, andjele,
sve sami bogalji i prosjaci,
slepi tumaraju u gomili,
svima su kicmu polomili,
od tebe ocekuju spas.
Nadam se da je tebi jasno da ta pjesma govori o tome kako su pravoslavci žrtve muslimana (mo'š mislit!) i autor pjesme poziva sve pravoslavce da se dignu protiv muslimana. Ta je pjesma izdana 1989. i samo je još malo podgrijala dovoljno napetu atmosferu u Jugoslaviji. Njihov pjevač mi se gadi ( fuj,četnik),još je gori od Thompsona.
Podigni mac svoj, andjele,
seti se krstaskih ratova,
seti se preklanih vratova,
Pazi ti samo ove stihove. Očito je da govore protiv muslimana. A tada su muslimani živjeli u zajedničkoj nam državi. Nije u redu pjevati protiv svojih zemljaka. Ustvari za Čorbu je to u redu... Zbog ljudi kao što su oni se i ratuje,zbog takvih stavova kao što Čorba ima,na Balkanu nikad neće biti mira. Peace.
The Great Duck
05-11-2009, 16:03
Jebiga,ni meni se ne sviđaju Borini stavovi,al Čorba svejedno ima odlične pjesme.
cpt. Stone
05-11-2009, 16:06
Domar, čisto mi se jebe. Ak je men pjesma ok ja ju slušam, al ajde ako tako kažeš..
Sonic_Moronic
05-11-2009, 16:11
Meni ta pjesma ima odlične, inteligentne lirike i zaboli me za navodne alegorije koje se u njoj možda nalaze. Čak i da je istina ovo sa muslimanima (što vjerujem da nije), bend ima pravo na slobodu izražavanja, a ionako mi je zanimljivo čuti takve ekstremne stavove, koliko god bili zadrti i netolerantni.
cpt. Stone
05-11-2009, 16:12
:pray:
To je to.
Čorba je za mene najbolji bend ovih prostora ikad... dok je sam pjevač iste grupe posjeduje takav talenat da mu većina planete može zavidjeti...Pisao je pjesme i za Čolića, Balaševića (njega ne volim ide mi na živce), i neke od najboljih starogradskih pjesama su njegove... Baš sam pre manje od mjesec dana bio na koncertu u Banja Luci povodom 30 godina grupe... osim što još uvijek nakon galona alkohola i ko zna koliko cigara ima i dalje sjajan glas, atmosfera na koncertu je bila sjajna...svaki od njegovih tekstova ima dva ili više značenja, mada danas kad ih gledam vidim da nije to bend koji je nekad bio...ne prije rata, već prije 10 godina... Emoj druže mi je njegova najgluplja pjesama. Anđele je definitivno njihova najbolja pjesma (kao što i sam bend kaže)...i nije namjenjena rasplamsavanju mržnje...već govori o tragediji WWII i dešavanja nakon toga...ali kao što rekoh, njegovi tekstovi imaju uvijek više značenja...
McPingvin_v2.0
05-11-2009, 16:51
Tralala
Pjesma je s albuma "Istina" iz 1985. godine.
croat1gamer
05-11-2009, 18:58
Ili: Pjesma je nastala prije tog stadija u bendu.
Sada opet preslusavam njihove albume. :)
Sad sam se sjetio koncerta i pjesme "Rekla je" uživo...i sav se naježim... baš izaziva neki efekat u čovjeku... žao mi je što nisam mogao u BG na koncert ići, al opet čekam sljedeći... Ove godine sam slušao "Laidy in Black" "Balroom blitz" "TNT" uživo, meni puno draže od gore navedene pjesme, ali uživo se ništa s njom ne može porediti...a tek kad je iz mraka zaorilo "pogledaj dom svoj Anđele"...od svih velikih koncerata na kojim sam bio ove godine moram priznati da je Čorba na mene ostavila nabolji osjećaj...a bio sam na puno njihovih koncerata i nikako da mi dosade...
Čak i da je istina ovo sa muslimanima (što vjerujem da nije)
Vjerujem da jeste.Upoznao ga pre dve godine u BG.....ima ona stara narodna izreka "sto trezan misli pijan govori"
Tad se fino izjasnio sto misli o muslimanima.Kakogod,nisam imao prilike slusati njegovu muziku ali je jako vulgaran kao covjek i uzasno mu je ponasanje.Ali opet to nema veze s muzikom.
@xarabas
Nije da ga branim samo što Bora ne pije od 2002-ge... medicinski razlozi. Vidiš ga na svakom koncertu nazdravlja sokom uz poruku "dušmani mi zabranili da pijem"...a opet pjesma nije uperena na nasilje, već ukazuje na patnju i bol...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.