PDA

Pogledaj cijelu verziju : rami sexaju u mozak ?



grizli
20-01-2009, 19:57
ok dakle neke igre kada igram na duze vrijeme crashaju sistem tj, crni ekran i nista se nedesava, dakle igram igru 2 - 3 h ovisno kako je raspolozen komp nekada nakon 10 min sam crni ekran i to je to, nema reakcije nikakve, samo cujem zvuk od igre ali ne i od igraca, tj npr igram cod2 i tak se crasha, samo se cuju oni background zvukovi, poksavao sam alt-tab, esc, ctrl, alt , delete... nista nereagira samo restart i ponovo palit igru, ali tako par puta i sve cesce i cesce radi te crasheve sve dok ga neugasim da duze vrijeme onda opet sve radi skoro pa normalno, imam memtest na disketi al se neznam s njim koristit pa neznam provijerit bas... ono sto ja mislim da je jedna ili obije plocice ram-a neispravne ili se pregrijavaju... ljudi pomagajte, vec sam jednu plocicu sahranio, ak ovak nastavim bit ce cijelo obiteljsko stablo :( :(

Karlo_from_Bjelovar
20-01-2009, 20:09
uporaba mem testa: odes u bios i stavis da ti je prvi boot-device "floppy"... restartas komp i bootas to... ostavis mem test 2 sata... i ako nakon 2 sata nema niceg "crvenog" (teksta), znaci da je sve vredu s memom... :thumbs2:

grizli
20-01-2009, 20:14
budem probao danas navecer

grizli
21-01-2009, 20:35
ok prosao je memtest sa 2 passa i 0 errora nakon 2 h ( tocnije 1h : 56 min )sad su mi sumnjivci procesor i grafa ( moja moc zakljucivanja je na 1337 levelu, kao i sposobnost eliminacije krivca XD ) pa sta predlazete za stress cpu-a i gpua, budem proguglao al htiop bih neke provijerene programe tipa memtest a ne da skinem nest ΕΎnj



EDIT: prime95 je reko da se CPU pregriava tako da sam smislio ovu semu, sutra idem po 2 venta i idu na pasivca

evo 2 prijedoga kak sam htio dat ventove

http://www.imagesforme.com/show.php/319568_flow2.JPG
http://www.imagesforme.com/show.php/319567_flow1.JPG

sto mislite da je bolje, po mom misljenju 1., naravno jos na straznjoj strani kucista ima jedan fan koji vodi van topli zrak

rade0N
21-01-2009, 22:36
koji je proc, koja feq.
koji vent sad imas ????

grizli
21-01-2009, 22:47
athlon 2500+ 1.8 gHz bio na 2.2 gHz a sad je na 2.0 a sad je hladnjak na njemu AC silent copper 3... taj komp mi sad sluzi za mucenje cist da vidim koliko ce ici i za tu i tamo da nest naucim da ak sijeb*em na njemu nije velika steta, frend je svog natjero na 2.7 gHz stabilno da radi

rade0N
21-01-2009, 22:59
mislio sam ti predlozit novi vent al vidim vec imas
imao sam slicnih problema na P4 2.8 kad bi ga neko vrjeme drzo na 3.1 cim bi doso na 100% bi blokirao i jedini nacin je bio restart,ako nisi pokusaj vratit na stoc meni je to pomoglo

ako ne,nemoj se jeb*** imas novi 64 X2 sa plocom za par stoja KN