Pogledaj cijelu verziju : Pc neradi
Pozdrav ekipo ja i frend slozili smo pc.Kad smo ga upalili počeo je pištat piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii i nije prestajao a na ekranu se ništa nije pojavljivao :) Zatim smo premjetili ram u drugi utor ali tad nije pištao a naravno niti se išta pojavljivalo na ekranu.Znate li vi mozda u cemu je problem.Ja mislim da je u porcesoru ili matičnoj...Procesor je intel 2,8 ghz,matična neznam...Pomagajte!!!
soundmaster
29-12-2008, 18:36
ovo treba u pomagaj brate
Ne tamo,niko mi nece pomoc,ovo se radi o hardweru i prije cete mi tu pomoc nego tamo :wink:
soundmaster
29-12-2008, 18:43
si ušteko fdd(flopy)
si ušteko fdd(flopy)
može bit da je ram neispravan .. probaj još jednom skinut sve pločice rama što imaš u kompu i stavi samo jednu pločicu u utor da dobro sjedne i onda upali ..
Ma stavio sam ram od svog pc-a koji sad koristim i taj ram radi...Floppy nemam
@soundmaster, kakve mrtve veze ima floppy???
@chappi, otvori komp, vidi koja je matična, a onda googlaj "motherboard error beep code"
soundmaster
29-12-2008, 18:55
meni je flopy znao pištat i spriječat bootanje winsa (moro sam stisnut f1 tokom bootanja)
Ali se ništa ne pojavljuje na ekranu,gwin probat cu ovo sto si reko
josip_kraš
29-12-2008, 19:57
si ušteko fdd(flopy)
hahaha bravooo :pray: :pray: :pray:
@čapi to ti je inače znak za ram u banani proc s tim nema veze.
soundmaster
29-12-2008, 19:58
si ušteko fdd(flopy)
hahaha bravooo :pray: :pray: :pray:
to ti je inače znak za ram u banani proc s tim nema veze.
:toilet:
meni je floppy stvaro probleme , i zujo je i pišto
josip_kraš
29-12-2008, 19:59
Ma stavio sam ram od svog pc-a koji sad koristim i taj ram radi...Floppy nemam
eto rješena stvar ram ti je bio u banani.
Pardon,htio sam rec da sam stavio ram od svog pc-a u taj pc koji sam slozio ali komp neradi,pa sam vratio taj ram nazad na svoj pc i raadi...znaci nije ram u pitanju
Blacky_123
30-12-2008, 00:06
Provjeri jesi dobro sve usteko i jeli sve dobro sjelo
Pogledaj kak grafa stoji, nesmije ti stajat nimalo ukoso
Izvadi procesor i provjeri jesi koju nozicu strgo, nekad zna i to biti sve cesci problem(to danas je sve osjetljivo grrr)
Sve dobro ustekano,sve dobro sjelo,proc nema skrivljenih nozica
josip_kraš
30-12-2008, 08:45
onda ploča otišla :thumbs1:
Ma nevjerujem,na njoj svjetli neka lampica kad je komp upljen...
soundmaster
30-12-2008, 12:40
o kojoj ploči se radi
jer neke ploče imaju onaj buzzer koji pišti kad se (ja mislim) pregrije proc (il tako nešto)
to sam čuo negdije :)
neidem ja sa foruma nego ću po prvi put pročitat pravila
ja ne spamam , ja nabijam post count :)
qdi pise na njoj...Kad se upali pc onda pišti i ne staje piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tako do beskonačnosti...
soundmaster
30-12-2008, 12:51
a jel ima buzzer da negdije visi uštekan u ploču
ili je zalemljen na ploču
Pa da zalemljen je u plocu,od njega pišti
soundmaster
30-12-2008, 13:01
možde je mema ili proc
izvadi grafičku ,skini hard i optiku
uglavnom nek ti ostane samo proc i mema u ploči
pa ak onda pišti , skini memu :D
jesi probo rstartat bios ?
može bit da grafička nije dobro sjela unutra
stvarno nemam ideja :|
soundmaster
30-12-2008, 13:20
jel imaš neki jumper za restart cmosa
@borlic5 netreba bios nego cmos
pa kazem ti da se nista ne pojavi na ekranu samo crno stoji...niti ono ne pise da treban stisnut del da udje u bios samo crni ekran
pa kazem ti da se nista ne pojavi na ekranu samo crno stoji...niti ono ne pise da treban stisnut del da udje u bios samo crni ekran
jesi probo izvadit procesor te ga stavit nazad nevidim što bi više moglo bit možda je cpu neispravan ???
zna se desit ako hladnjak nije dobro stisnut za cpu ..
soundmaster
30-12-2008, 13:25
jel imaš neki jumper na ploči
izgleda ko 3 pin konektor za vent , ali bez one plastike
i na 2-3 je zakeljen jedan mali jumper
evo nekakva skica
l l l
1 2 3
jumper treba bit na 1-2 a tebi je trenutno na 2-3
http://www.dansdata.com/images/io006/cmosclr500.jpg
http://img.tomshardware.com/us/2006/02/27/in_search_of_true_ddr2_bleeding_edge_memory/cmos_jumper.jpg
evo kako treba to izgledat
jesi probo izvadit procesor te ga stavit nazad nevidim što bi više moglo bit možda je cpu neispravan ???
Mislikm da je ovo...hladnjak nije originalan i ne drzi se dobro...Ali nije mi jasno kako to da u dva utora pišti a u dva ne kad razmjestim ram...ali se ništa na ekranu ne pojavljuje
soundmaster
30-12-2008, 13:49
probaj onu metodu iznad
(restart cmos)
Mislikm da je ovo...hladnjak nije originalan i ne drzi se dobro...Ali nije mi jasno kako to da u dva utora pišti a u dva ne kad razmjestim ram...ali se ništa na ekranu ne pojavljuje
jednom sam stavljo novu pastu na athlona 6000X2 i nisam dobro zakačio zalmana tj ona spojnica koja spaja hladnjak i plastiku od socketa nije sjela kako treba i idem ja upalit pc kad ono crni ekran i gasi se ...
cpu ti nemože radit ako nije dobro pritisnut unutra .. znači hladnjak ga mora dobro stisnut za socket
soundmaster
30-12-2008, 14:00
kupnja pravog freezer 7 pro-a
će riješit stvar
Aha tnx...kupit cu novi kuler ako neradi,stavit cu na ovaj svoj pc...Nego mozete mi objasnit ovo s ramom...Stavim ram 256 mb u prvi utor(pišti)u drugi utor(pišti) a u 3,4 utoru ne pišti komp :roll:
meni samo nije jasno zakaj ti još uvijek nisi pogledao koja je matična i progooglao error codes od te matične??
Ma jesam...Ali nema ničega...Maticna je neka qdi
josip_kraš
30-12-2008, 14:26
isuse bože koje gluposti vi pričate...
soundmaster
30-12-2008, 14:27
zaš pričamo gluposti
josip_kraš
30-12-2008, 15:15
"možde je mema ili proc
pa ak onda pišti , skini memu "
-tvoj post
-hard i optika nemaju veze s pištanjem, " pa ak onda pišti , skini memu "- zbog memorije i pišti
"može bit da grafička nije dobro sjela unutra "
-borlic
ni to nema veze s tim
"jesi probo izvadit procesor te ga stavit nazad nevidim što bi više moglo bit možda je cpu neispravan "
-opet borlic
to mu nebi pomoglo, mislim pa nije lik retaj da stavi krivo proc.
i da je do proca ploča nebi pištala
ali neznati je uredu.
ontopic-
nema veze što lampica svijetli
tebi je ploča otišla i ako imaš garanciju odnesi je tamo gdje si je kupio i rješena stvar.
Sickmanno1
30-12-2008, 15:26
josip_kraš, sta ti hoces reci da maticna pisti samo u slucaju ako je memorija kriva?
josip_kraš
30-12-2008, 15:31
josip_kraš, sta ti hoces reci da maticna pisti samo u slucaju ako je memorija kriva?
za proc neznam ali zbog grafe, harda ili prže sigurno nije.
"
-borlic
ni to nema veze s tim
Kako nema, imao sam slican problem na starom kompu i lijepo sam samo grafičku gurnuo malo unutra jer nije dobro sjela i sve je radilo.
btw evo šta sam našo
1 short beep -Normal POST system is ok
2 short beeps -POST Error - error code shown on screen
No beep -Power supply or system board problem
Continuous beepS-Power supply, system board, or keyboard problem (?!)
Repeating short beeps -Power supply or system board problem
1 long, 1 short beep -System board problem
1 long, 2 short beeps -Display adapter problem (MDA, CGA)
1 long, 3 short beeps -Enhanced Graphics Adapter (EGA)
3 long beeps -3270 keyboard card
soundmaster
30-12-2008, 15:51
ipak je ploča
Sickmanno1
30-12-2008, 15:53
za proc neznam ali zbog grafe, harda ili prže sigurno nije.
Pogledaj Stryderov post ^^
"možde je mema ili proc
pa ak onda pišti , skini memu "
-tvoj post
-hard i optika nemaju veze s pištanjem, " pa ak onda pišti , skini memu "- zbog memorije i pišti
-borlic
ni to nema veze s tim
"jesi probo izvadit procesor te ga stavit nazad nevidim što bi više moglo bit možda je cpu neispravan "
-opet borlic
to mu nebi pomoglo, mislim pa nije lik retaj da stavi krivo proc.
i da je do proca ploča nebi pištala
ali neznati je uredu.
ontopic-
nema veze što lampica svijetli
tebi je ploča otišla i ako imaš garanciju odnesi je tamo gdje si je kupio i rješena stvar.
koje gluposti ti valjaš majko mila :|
di sam ja spomenuo da je krivo tavio procesor ? spomenuo sam da izvadi procesor što se podrazumjeva da stavi nazad hladnjak i da ga stisne kako treba na cpu .. ( zakači krivo hladnjak na cpu pa mi reci dal će ti se pokrenut pc ) mislio sam na hladnjak jer se komp bez CPU hladnjaka nemože ni pokrenut ili ako je hladnjak samo nataknut gore tj opet pišti ako nema hladnjaka na dosta ploča zato jer proc nije stisnut kako treba !
kao drugo prvo što će bit ako izvadiš grafičku van nećeš imat slike i na dosta matičnim pločama pišti ako nema grafičke u utoru ..
nisam retardiran da neznam što pričam ..
EDIT : napiso sam da može bit da grafička nije dobro sjela .. to se prečesto događa i vljda znam iz iskustva .. a ti mi napišeš na to da to nema veze stim :bravo: majstore
pazi što pišeš malo ubuduće
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.