Pogledaj cijelu verziju : Još 2 gb rama
Imam: matična: 22182 MB Gigabyte M55S-S3, sAM2, nVidia NF550, FW, GLAN, ATX
ram:2X DDR2 1GB PC6400(800mhz),kingmax
nap: čiftek 550 w
E sad, namjerawam kupit jos 1 x DDR2 2GB PC6400(800mhz),kingmax
...sad na maticnoj imam 4 utore za ram....2 polja zute boje, i dva crvene...dali te boje imaju kakwu ulogu??? jer 2 x po 1 gb je stavljeno na zutu boju.....a sad ja neznam....ja mislim da nemaju, ali svejdeno zelim znati sta je zaprawo da sta ne zahebem....i da...ja mislim da bi bez problema swe radilo s dodatnih 2 gb rama........???
soundmaster
29-12-2008, 18:25
boje imaju ulogu
ti sad imaš dual chanel
i bolje performanse
nego da imaš svaku ploćicu u drugoj boji :D (ovo je najjednostavnije kako mogu objasnit)
kupi još dva po gigu pa popuni sve utore jer mislim da češ opet imat dual chanel
ako nisam u pravu sry
čekaj još dok ti AMD freak ili nekoo pametan objasni :)
kvakomekiki
29-12-2008, 18:27
Nemoj, uzmi pločicu od 2 gigie, nije baš preporučljivo popunit sve utore.
soundmaster
29-12-2008, 18:28
al sa tri ploćice nema dual chanel
kvakomekiki
29-12-2008, 18:32
A onda nek uzme jš 2x1 Gb.
soundmaster
29-12-2008, 18:34
pa da
al nisam siguran da onda ima dual chanel
kvakomekiki
29-12-2008, 18:39
Kako neće.
soundmaster
29-12-2008, 18:41
onda nek pazi da su latencije i frekvencije iste
nek kupi isti ram :D
pa pazim ja na to....obadwa su pc6400, kingmax.....al sad ne kuzim,....opet mie bzvz kupovat jos 2x po 1 gb, jer danas sutra kad cu htjet imat vise, morat cu jedan bacit...to je steta.....dobro, jos cu ja pocekat, sta drugi misle, pa onda.....treba mi do sutra ujutro, jer onda idem u nabawu....tako da, imate jos wremena...jaj, i jos sam se dwoumio dali da naprawim temu, e sad molim smo da mi neko ko zna kaze sta je, da sutra mirne duse idem u kupovinu.. :D
soundmaster
29-12-2008, 18:47
kupi jo dvije po gigu te iste
jer kad imaš paran broj ploćica
peformanse ti se fakat poboljšaju
još ih malo klokni :D
ok, al pricekat cu ja jos na druga misljenja.... 8)
1. kad popuniš sva 4 slota imaš memoriju u dual channelu
2. kad popuniš sva 4 slota opterećuješ ploču bezveze, tako da je bolje 2x2 a ne 4x1
3. kad popuniš sva 4 slota nije nužno da će bit veća korist od memorije, jer će se memorijski kontroler samo više mučit da popamti di mu je koja informacija
4. bitnija ti je količina memorije nego dual channel. pitaj bartuca.. on vrti 3GB u single channelu
soundmaster
29-12-2008, 19:01
imaš pravo
al ipak mislim da bacit dvije gige rama je za smrtnu kaznu :D
gwin- kuzim ja swe to......al ja imam 2x po 1gb, a sad zelim kupit jos 2gb, a neznam dal u komadu ili svaku gigu posebno...
zašto bi ih bacio??
najbolje bi mu bilo da kupi 2x2GB, a ove 2x1GB nekome utopit.. ima ljudi koji imaju po 512MB u kompu
a čak i da metne novu memu u kombinaciji sa starom.. 2GB+1GB+1GB imat će korist od njih, neće bit dual channel, ali više će profitirat od extra 2GB rama nego što će izgubit na single channelu
Pa to me i zanima, dali mi se isplati kupovat??....btw-nemam komu uvalit owe 2x po 1gb.... :D
Da kupim ja samo dva komada po gigu ??? A opet kazes da ako su svi utori popunjeni da se forsira maticna....zbunjen sam....
Nadam se da bu se nasel neko pametan do jutra i da konacno kaze sta je najbolje....
bezimeni
29-12-2008, 20:25
Ja kada nešto neznam onda pročitam knjižicu od matične u kojoj sve piše.
je, pa ne pise za to.....kak je najbolje....al mene brine ka nebum kaj zahebew....da mi ne rikne maticna....bas zato me brine dali da ipak uzmem 2x po 1gb
soundmaster
29-12-2008, 21:33
nebu ti rikla matična :)
kvakomekiki
29-12-2008, 21:43
Kupi 2x 2GB to ti je 330 kn max, ove izvadi spremi negdi i provaj ih nekome prodat.
IGoR_2803
29-12-2008, 22:27
slažem se s gwinom, ako ti je tolko stalo do dual channela, ova dva keksa prodati, i kupiti 2x2 GB... makar, da sam to ja, a inače i jesam u istoj situaciji, čak imam identičnu ploču sa 2x1 GB, uzeo bi još jedan keks od 2 GB (ili čak 1 GB pošto sam na XPu, pa mi više ni ne treba) i bok... realne razlike od dual channela nema, osim mozda u sintetici...
Pa to me i zanima, dali mi se isplati kupovat??....btw-nemam komu uvalit owe 2x po 1gb.... :D
Da kupim ja samo dva komada po gigu ??? A opet kazes da ako su svi utori popunjeni da se forsira maticna....zbunjen sam....
Nemaš kaj bit zbunjen...ak si u krizi s lovom upikni još 2x1Gb iste meme i popuni sve slotove...To kaj če se ploca više naprezat je neznatno...i ne predstavlja neki problem..ili strah...a i dual channel ce i dalje funkcionirat...
No ako možeš prodaj trenutni ram i kupi 2x2Gb....i da skoro sam zaboravio....4Gb meme ti je sasvim dovoljno...a dok budeš trebao više i taj sam socket odnosno konfiguracije bude slaba...tako da nemaš straha.. :wink:
Ak te još kaj zanima slobodno pitaj...
e...tnx.....kupit cu onda jos dva komada po 1 gb...nije stvar u novcima, neg ne mogu nikom uvalit ovo sta imam( vec sam probao)....a steta je da mi trune negdje u ormaru....
kupio 2x po 1gb....radi..sve 5... :bravo:
Karlo_from_Bjelovar
30-12-2008, 13:04
onda rade promjeni sig... :wink:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.