PDA

Pogledaj cijelu verziju : Assassin's Creed 2

Stranica : 1 2 3 4 5 6 [7] 8

Sickmanno1
16-05-2010, 22:00
Meni je onaj kratki predah na kočiji bio nevjerojatno osvježenje. Šteta što nisu toga više stavili.

Slazem se. A i letenje je kull :D

A posebno mi je drago sto nisu forsali hebenog dosadnog konja kao u jedinici...to mi bilo najgore, jahat 3 dana do grada...

cham3leon
16-05-2010, 22:36
Ja bih da trojke ne bude, bilo bi zakon.

S ovim se čak i slažem donekle, jer imam jak osjećaj da će je pretrpati glupostima i da neće više ličiti na ništa.

W3DR4N
16-05-2010, 23:47
Pa ono, kraj dvojke upućuje na epsko new age govno od priče.
Već je ideja s Animusom totalno besmislena.
Koliko bi Assassins Creed bio cjelokupniji da je jednostavno povijesna igra. Priča Altair, pa Ezio, bez ikakve Desmond gluposti.

flander
16-05-2010, 23:53
da, taj Desmon je totalno bezveze metnut, totalna glupost, ufuram se u Ezica i onda mi se čuju neki glasovi i vizije od Altaira =/

Tsaя
17-05-2010, 06:50
A jel onaj AC Brotherhood kao neki AC3 ili je to nastavak za dvicu ?

Samo mogu reći da jedva čekam jer je dvica čista petica !!!

Cookie monsta
17-05-2010, 09:47
Evo prešo igru i mogu reć da sam zbunjen kraj je jako zbunjujuć jako, al je faking odličan :shock:

W3DR4N
17-05-2010, 09:58
Što je točno odlično na kraju?

Srle
17-05-2010, 13:26
Jedino u čemu je prvi dio bolji od drugog je kraj...Prvi dio je onako mindfuck WTF moment sa onim znakovima i svojom zbunljivošću, dok je drugi straight forward i donekle predvidljiv i sve u svemu nije nešto...ono što me čudi je toliko komentara kako je kraj dvice epski do neslućenih razmjera, a nije...
ni dio u prošlosti
sve templari,pa neki nadljudi koji porobljavaju nas i na kraju najveća opasnost od - Sunca...

ScorpiuS
17-05-2010, 14:46
A jel onaj AC Brotherhood kao neki AC3 ili je to nastavak za dvicu ?

Samo mogu reći da jedva čekam jer je dvica čista petica !!!
Po svemu što sam čuo mislim da će biti ekspanzija, možda stand alone a možda će trebati igra za nju. Ali nastavak sigurno nije.
Navodno će ubaciti i multiplayer, no mislim da će to biti sranje sobzirom da je ovo igra sa mačevima.

W3DR4N
17-05-2010, 15:29
Brotherhood će biti spin-off, potpuno beznačajan za radnju.
Tipa kakvi su bili na PSP-u i iPhoneu, samo ipak veći jer je za moderne konzole.

Inače, već vam mogu napisati kako će radnja završiti. Do bola predvidljivo.
Treći Assassins Creed će biti za vrijeme francuske revolucije, jer si je Ubisoft zadržao vlastitu baštinu za kraj serijala.
Iako će priča biti ok, potpuno će biti nevezana za glavnu ideju, a to je Desmond.
Bogovi (Minerva) će kroz novog protagonista otkriti Desmontu gdje se nalazi Rajska Jabuka u suvremenom svijetu.
Kao što Minerva reče, oni su nakon jedne katastrofe sagradili svijet iz nule, vjerojatno koristeći upravo taj artefakt. Vjerojatno se radi o Atlantidi il nečem.
Naravno, kraj svijeta je neizbježan, što je katastrofa koja će se desiti 21.12.2012.
Desmont i Lucy će skužiti da je Apstergo najsigurnije mjesto na svijetu, jedino koje će preživjeti apokalipsu. Za to su pripremali pogon ovo-ono.
Vratiti će se tamo, i sad su Desmond i Lucy simbolika za Adama i Evu, koji će jedini preživjeti apokalipsu, te pomoću zabranjenog voća (Apple of Eden) sagraditi novi svijet.
Igra će izaći tamo negdje u 9. ili 11. mjesecu 2012. godine, kad će ta tema biti senzacija u žutoj štampi.

Ne znam, šemica je na kraju krajeva.

P.S. Subject 16 je Isus ili tako neku glupost će smisliti.

Rang€r
17-05-2010, 15:31
meni se sviđa

ScorpiuS
17-05-2010, 16:20
Tipa kakvi su bili na PSP-u i iPhoneu, samo ipak veći jer je za moderne konzole.

Treći Assassins Creed će biti za vrijeme francuske revolucije, jer si je Ubisoft zadržao vlastitu baštinu za kraj serijala.
Iako će priča biti ok, potpuno će biti nevezana za glavnu ideju, a to je Desmond.
Bogovi (Minerva) će kroz novog protagonista otkriti Desmontu gdje se nalazi Rajska Jabuka u suvremenom svijetu.
Kao što Minerva reče, oni su nakon jedne katastrofe sagradili svijet iz nule, vjerojatno koristeći upravo taj artefakt. Vjerojatno se radi o Atlantidi il nečem.
Naravno, kraj svijeta je neizbježan, što je katastrofa koja će se desiti 21.12.2012.
Desmont i Lucy će skužiti da je Apstergo najsigurnije mjesto na svijetu, jedino koje će preživjeti apokalipsu. Za to su pripremali pogon ovo-ono.
Vratiti će se tamo, i sad su Desmond i Lucy simbolika za Adama i Evu, koji će jedini preživjeti apokalipsu, te pomoću zabranjenog voća (Apple of Eden) sagraditi novi svijet.
Igra će izaći tamo negdje u 9. ili 11. mjesecu 2012. godine, kad će ta tema biti senzacija u žutoj štampi.

Wow, ti si kao neki vidovnjak ili šta? :shock:

Praetorian
17-05-2010, 16:27

Zanimljivo, samo da igra dođe do 2012 da stignemo odigrat.

Rang€r
17-05-2010, 16:27
crackeri možd ne stignu probit zaštitu :D

Praetorian
17-05-2010, 16:31
Možda i odustanu od probijanja da ne završe u paklu.

serijski samoubojica
17-05-2010, 18:44
Btw. imam jedno pitanjce. Kad pređem story mod, dal mogu nastavit igrat (tražit codex pages, dovršavat Montegiorno...) ili je igra tad gotova?

D.O.M.I.
17-05-2010, 18:47
možeš normalno nastavit igrat ;)

BigBongman
17-05-2010, 18:47
Btw. imam jedno pitanjce. Kad pređem story mod, dal mogu nastavit igrat (tražit codex pages, dovršavat Montegiorno...) ili je igra tad gotova?

nastaviš

ali nemožeš izlaziti iz animusa kao desmond..nikada

Srle
18-05-2010, 08:53
s tim da moraš imati sve codex pages da bi završio igru

Mirogamemasta
18-05-2010, 09:00
Jucer sam zavrsio dio kad Leonardo putuje u Veneciju i kad moras sa kocijom bjezati od onih konjanika koji ti se bacaju na kociju i pokusavaju te zaustaviti. :kill: Jos moras izbjegavati vatrene strijele...predobro. Hoce li biti mozda kasnije utrke sa vise kocija kao u Rimu? To bi bilo super. :D

ScorpiuS
18-05-2010, 14:55
neće više biti kočija

cham3leon
18-05-2010, 15:23
Borbe mi se sve više sviđaju. Završio sam s Venecijom, ovaj dio je pun mačevanja i borbi. Jedva sam dočekao. Inače, pijesak u oči možete bacati kad ste nenaoružani, držeći armed hand button.

Također je jako zabavno kad vam dođu one mrcine sa kopljima ili sjekirama. Kad ste nenaoružani, izvedete protiv njih counter attack čime ih razoružate. Sjekira je dobra jer ju je gotovo nemoguće blokirati, pogotovo uz power strike (opet držanje tipke), a na istu foru koplje ima mogućnost da njime pometete sve oko vas s nogu. Phun!

Aral
18-05-2010, 16:22
Ili nabiš tipu koplje u glavu pa tak padne na zemlju, ili mu babiš koplje vertikalno u grlo pa mu izađe na guzicu, ili mu nabiš u prsa pa zabiš koplje u zemlju i onda truplo klizi po koplju prema tlu(u biti ostane jedno metar od zemlje)...u svakom slučaju zakon :)

cham3leon
18-05-2010, 16:27
Te brutalke nisam vidio još, ali sam jednom maznuo sjekiru i onda mu je zacopao u glavu, Ezio je proba malo čupat van, ne ide, pa samo pusti lika da padne na pod sa sjekirom u glavi :scared:

Krvavo :P

Tsaя
18-05-2010, 18:46
Evo, prošo sve do onog kad se slože oni codey pages !!!

Taman sam to složio. Dobio sam kartu svijeta. Dal sad idem u Rim ? Jel sad još malo kraj ? Oće bit još novih gradova ?
Pitam zato kaj sad neću moć igrat neko vrijeme dok se nevratim s puta.

Nikad nisam probo čopit neom oružje osim na treninzima. Baš ću probat, vidim da je prebolesno. Baš me zanima to s kopljem. :D

ScorpiuS
18-05-2010, 19:17
Blizu si kraja, još neki sat vremena igre ti je ostalo

Tsaя
18-05-2010, 19:19
Blizu si kraja, još neki sat vremena igre ti je ostalo

A neeeeeeeeeeeeeeeeee !!!!

Mirogamemasta
18-05-2010, 21:46
neće više biti kočija
:cry: Bilo je kratko ali slatko. Steta.

cham3leon
18-05-2010, 21:50
Otključao sam Altairov oklop. Nosio sam ga pune 2 minute, i onda ga zamijenio za staru obleku. U renesansnoj Italiji hodati odjeven kao Batman bi jednostavno izgledalo glupo.

flander
18-05-2010, 21:59
evo završih i ja ovo čudo od igre :D

moj mali osvrt na igru :
Grafika :

Igra izgleda fakat fascinantno, možda najljepša igra koju sam igrao, fakat ono, popneš se na neki zvonik i samo promatraš Veneciju ili Rim :D Baš super.
Jedina evo zamjerka je ta da su možda građane malo bolje napravili, ako se baš stane na trenutak i kreneš promatrat vidi se da si nisu dali mašte da ljudi drukčije izgledaju, neg ono dve tri skupine su različite ostalo je copy paste ^^ ako su si dali truda da svaka jebena zgrada izgelda identično staroj Veneciji onda su mogli i građane malo dotjerat, al eto što je tu je

9/10

Glazba :

U nekim djelovima igre muzika je fenomenalna, baš nekako mi je legla igri

10/10

Gameplay/combat system:

Tu bi se dalo komentirat danima, ali eto da skratim i izjasnim ono što mi prvo dođe na pamet.
Više manje sve je ostalo isto kao i u jedinici, odi od točke A do točke B i izvrši ubojstvo, ali ok to je i bit jednog ašašina :D
Misije su fakat razvnovrsne i zabavne, posebice mi je ostalo u sječanju potjera na kočiji i recimo karneval u Veneciji. Stvarno se možeš uživit u igru i uživat.
Combat sistem je ostao potpuno isti, staneš u guard i ćekaš da lik naleti i vartiš mu counter, možda bi bilo dobro da nije tolko jednostavno da su dodali koji combo i tako to.

Finishing moves su doslovce brutalni i opet bum se ponovil najbolji koje sam vidio, zaista recimo sa onim hidden bladesima je prebrutalno rezat grkljane, nabit ih prvo u leđa pa u vrat ili onak brzo izpikat u trbuh (my fav), a da ne spominjem polearm na koji sam samo bio WTF ZOMG! Netko je spomenuo da kad koplje uzmeš pa ga onak nabodeš i lagano počne klizit, fakat strava :D

Arsenal oružja je ovaj puta zaista natrpan :D Od svakakvih mačeva i noževa do pištolja xD koji je zasita odličan hehe, možda nam u 3. djelu stave još jedan ^^ Max Payne style xD Najzanimljivije mi je hidden blade sa otrovom, kad ga pikneš pa nakon par sekundi počne mlatarat sa rukama :D

Oprema je eto kako tako ograničena, šolderice,wrist, boots i chest, po meni mogli su dat još koji dio ili barem više vrsti setova možda, alo su vec krenuli sa tim nekim RPG sistemom

7/10

Stealth

Po meni je totalno uništen, zaista ima momenata u igri da prekineš igru i ne igraš je više ikada. Zašto ? Pa recimo da stealth jedva da i postoji, na nekim djelovima stražar te vidi na metar, a na nekim te nevidi opće, ili te skuži na 100 metara i pocne urlat. Posebice u djelovima kad se držiš na rubu zida a on ti dođe točno iznad tebe, mislim ono :D
Naletio sam na par situacija gdije su stražari totalno glupi, ubim npr 5 stražara doleti 6. i počne se pitat "Tko je to ucinio??" Milsim WTF ? ZAr je bitno zovi pojačanje :D Nacionalnu gardu w/e

Stražari na zgradama su nepotrebni, mislim zaista bezveze, aj da su na nekim posebnim lokacijama, ali ima ih svagdije di i netreba.
I možda najveća stvar koja me naživcirala je da većina stražara, osim onih teških oklopnača imaju isti abiliti kao i Ezio, penju se, skaću spretno kao i on xD onak wtf koda su svi bili ašašini xD trebali su neki balans napravit, umijesto da su toliko agilni i spretni trebali su im malo više AI nabildat, da se bolje grade,da zovu pojačanje ili neznam da bježe ako vide da nemaju šanse

Jednostavno stealth elemenat mi nije toliko legao kao recimo u SC-u koji je puno bolji nego u AC-u

6/10

Story
A eto tipična priča, spasi svijet ubi gada. Samo kaj kraj igre je katastrofa, mrzim kad mi u talve djelove ubacuju kvazi vanzemaljce neke, neznam Bogove i neke sajns fikšn elemente, samo sam cekal da predator uleti u kadar :D

Sve u svemu igra vrijedna igranja, preporuka svakako, ako ništa više barem radi prekrasne grafike i ukoliko niste u prilici posjetiti gradove u Italiji, eto AC2 je sjajna prilika za to ^^ Barem ovako na gejmerski nacin ^^ Sad kad sam je zvaršil još da skupim svo blago i onda lagani uninstall

7,5/10

UKUPNO :

79%

eto to je moje osobno mišljnje, to pišem sat vremena poslije kaj sam završil igru pa mi još sve svježe, nadodam još koju misao

Hvala Heleni kaj me uvjerila daje AC2 nebo i zemlja nasprem AC1 :*

Uživao sam !

Nulla é Reale, tutto é lecito. Requiescat in pace

Stormcrow
18-05-2010, 22:17
sad sam jedan bug otkrio... u dijelu kada treba ubiti 9 ljudi, oni sergeanta ili cega vec, nije ih uopste potrebno ubijati. samo dopustite da vas vide guardovi, da podignu uzbunu, i onda pobjegnete da postanete incognito. odjednom krene cut-scena gdje Ezio drzi jednog od tih sergeanta i prica sa njima (kao nakon svakog zavrsenog assassinationa) :D :D i misija gotova :D

Tsaя
19-05-2010, 09:58
Evo prešo sam igru, odlična je !!!

Sve sam skupio osim ovoga:
-ona perca
-imam onaj običan plašt, venetian i medici, di da dobijem četvrti ?
-imam sva oružja (21/22) osim jednog kojeg nema nigdje za kupiti. Ima jedno prazno mjesto na polici di su ona glomazna oružja, maljevi... di da dobijem to oružje ?

Sickmanno1
19-05-2010, 10:03
dali ti jedan War Hammer kojeg mozes kupiti nakon sto skupis 50 pera...

Tsaя
19-05-2010, 10:07
A di da nađem ta glupa pera. Ja ih imam tek 27/100. Njih ima posvuda.

BigBongman
19-05-2010, 10:14
Evo prešo sam igru, odlična je !!!

Sve sam skupio osim ovoga:
-ona perca
-imam onaj običan plašt, venetian i medici, di da dobijem četvrti ?
-imam sva oružja (21/22) osim jednog kojeg nema nigdje za kupiti. Ima jedno prazno mjesto na polici di su ona glomazna oružja, maljevi... di da dobijem to oružje ?

50 pera - mercenario war hammer
100 pera - audiotore cape

Sickmanno1
19-05-2010, 10:19

http://lmgtfy.com/?q=Assassins+Creed+II+guide+feathers

Tsaя
19-05-2010, 10:29

http://lmgtfy.com/?q=Assassins+Creed+II+guide+feathers

Hvala

flander
19-05-2010, 10:33
a da jednostavno kupiš mapu sa blagom ? :D

odma ti se pokažu sva pera po mapi

Tsaя
19-05-2010, 10:35
NE, pokažu se samo kutije s novcima.

flander
19-05-2010, 11:03
da sad sam to skužil, soz :D

Mirko L
19-05-2010, 14:11
Flander, što se tiče priče u tvom postu, dobar bi bio spojler.
Sad svi koji su čitali znaju da će se pojavit vanzemaljci i plakat će :)

Da, nema stealtha u igri...a lopovi freerunnaju kao Ezio :)
Strijelce sam rado bacao s kuća kad mi je bilo dosadno.

cham3leon
19-05-2010, 14:15
Da ne spominjemo kako notoriety ne služi ničemu. Dva puta u igri ga uspiješ nabildati do kraja jer ti se ne da penjati po zidu da skineš tjeralicu koju je netko vrlo razumno zabio NA KROV KUĆE, i tek onda se osjeti razlika u odnosu na incognito stanje. A ta je da će stražari zaista postati sumnjičavi i malo se zainteresirati kad vide tipa u kapuljači o kojem cijelo selo priča da je ubija ljude ko muhe.

flander
19-05-2010, 14:49
pa to i kažem :D

baš bezveze, lik sa mačetom i kapuljača, onak da nisam sumljiv :D

i te tjeralice lol baš ono na vrhu kuče lol radije onda platim 500 zlatkina kojih sada fala bogu imam xy, pošto sam igru završio i kupio sve kaj se kupit dalo, tako da novac sad postaje nebitan dio u igri

igra ima toliko potencijala ali vidi se da ovi ubisoftovci nisu to znali napravit

recimo oni likovi kaj bježe sa parama pa ga moraš vatat WTF !! nemoš ga uvatit da si bog, agilan 100 puta nego ezio i još k tome penje se po zidu ko spajderman lol a ono obićni civil :D

Xero
19-05-2010, 14:55
Onda sam ja valjda bog jer samo tog lika uhvatio barem 15 puta. Nije ga uopće problem stić problem je natjerat igru da shvati da ga ja želim uhvatit , a ne trčat u čudnoj pozi.

cham3leon
19-05-2010, 14:57
Ma razumijem da su to radili po mjeri nubova bla bla, ali zar ima takvih debila koji bi se u ovoj igri mučili s financijskim problemima? Ja ne znam više ni kamo s parama. Sad kupujem slike da ih nekako potrošim. Prevelika količina para je vječiti problem sandboxova, mislim da je jedino Just Cause bio donekle balansiran po tom pitanju.

Sickmanno1
19-05-2010, 18:10
koji si ti flender njub :D

pa kak nemres te bogce uhvatit ^^

inace u pitanju su lopovi koji su poznati po agilnosti -.-

Jopax
19-05-2010, 18:41
Njih se i ne isplati hvatat, daju totalno beznačajne sume, a i puno zabavnije je ubijati one predstavnike koji smanjuju notoriety svojom smrću, prvo te skuži i pođe bježati, sljedeću sekundu je na podu sa nožem u faci :D

flander
19-05-2010, 20:46
koji si ti flender njub :D

pa kak nemres te bogce uhvatit ^^

inace u pitanju su lopovi koji su poznati po agilnosti -.-

lol pa nemrem, dobro krenem i onda neznam skačem po onim gredama i onda mi đojstik zasere i krivo skoči i pljus u vodu :D

jebo majku

Rang€r
19-05-2010, 21:35
pa se ti igraj s đojstikom..

cham3leon
19-05-2010, 21:41
Svejedno je bolje nego na tipkovnicu.

Xero
19-05-2010, 21:43
Nije.

cham3leon
19-05-2010, 21:46
Je, ugodnije je. I preciznije potrefiš pravi smjer skoka sa gljivom, ono što me znalo zajebavat na tipkovnici.

Mirogamemasta
19-05-2010, 21:52
I meni su ti lopovi zadavali u pocetku probleme. A jos kad ti copi soma florina... dobijem dodatnu motivaciju za ubijanje. :D
Ma najveci problem je kad se cuvari umjesaju, pa ga i oni pocnu loviti. Samo smetaju i nikako da ga stignem.

Xero
19-05-2010, 21:55
Jednom dok sam lovio tog lika kreten je skočio s zgrade i poginio pa sam ja skočio za njim (nisam poginio) i stražari su me počeli vijat koda sam ga ubio :(

Rang€r
20-05-2010, 20:51
Je, ugodnije je. I preciznije potrefiš pravi smjer skoka sa gljivom, ono što me znalo zajebavat na tipkovnici.

to ti je ko da kažeš da je lakše aimat u fpsu sa gljivom neg mišem, jer smjer kretanja u ACu se određuje mišem..

Sickmanno1
20-05-2010, 21:15

to ti je ko da kažeš da je lakše aimat u fpsu sa gljivom neg mišem, jer smjer kretanja u ACu se određuje mišem..

Onda je lakse vozit auto sa misem nego gljivom, ako je lakse odredivat kretanje u ACu misem :P

W3DR4N
20-05-2010, 21:24
Live for Speed u LANu s miševima. Pišaona. :pray:

cham3leon
20-05-2010, 21:29

Ciljanje i kretanje su dvije radnje koje su identične otprilike koliko potočna pastrva i Mt. Everest, ciljanje je kudikamo lakše s mišem, ali kretanje je lakše s gljivom. I ne, smjer kretanja se ponajviše određuje samo lijevom gljivom, jer autori su mislili na to da će ljudi tako i igrati.

Mirko L
20-05-2010, 22:01
O, bog vas plesnuo, svatko ima svoj ukus, nekome je bolje s gljivom, nekome s mišem i točka, nema tu neke filozofije.

Rang€r
20-05-2010, 22:18
bolje je s mišem i točka.

Xero
20-05-2010, 22:19
+1

Kostolomac
20-05-2010, 23:55
Definitivno nije.

bezimeni
21-05-2010, 08:09
Ja ovu igru ne mogu igrati bez gamepada a cijeli život se igram na tipkovnici i mišu .Sa gamepadom je totalno lakše i igrivije.

flander
21-05-2010, 10:35
pa fala Bogu da sa gamepadom se ta igr ai igra, kak to moš igrat na tipki i mišu

nije to hitman ili SC, to koda mi igraš DMC na miša i tipku lol

cham3leon
21-05-2010, 10:37
Ionako se ne krećeš mišem, nego WASD što znači da si ograničen na 8 smjerova, dok sa gljivom možeš preciznije odrediti smjer.

Aral
21-05-2010, 10:42
Nema teorije da igram sa gamepadom, dok je one gljive popikam prođe baba s kolačina. Cijeli život igram sa miš+tipk kombom i to mi jedino odgovara. Ni kod igre nisam imao nikakvih problema, ako hoću ić "u koso" samo stisnem dvije tipke od jednom i bok, puno bolja kontrola mi je pošto su mi prsti uvijek na tipkama. A AC2 ruku na srce netreba neko uber precizno upravljanje pošto su sva hanging područja jako dobro vidljiva. Naravno, sve ovisi o igraču al do sad sam jedino NFS shift kolko tolko mogao igrat na gamepadu, ostalo nula bodova. I ako se ne varam, dok se krećeš onda se može rotirat mišem, isto tako i na konju možeš. Sve igre tog tipa i općenito jedino mogu igrat na tipkovnici+miš i ownam boga svima s gamepadom.

Mirogamemasta
21-05-2010, 11:15
pa fala Bogu da sa gamepadom se ta igr ai igra, kak to moš igrat na tipki i mišu

Gle.. svatko ima svoj stil igranja, tako da ako je tebi lakse sa gamepadom ne znaci da je drugima isto.
Pogotovo ako si dulje na tipkovnici i misu, naravno da ti se nece dati zezati sa gamepadom.
Vrijeme je za anketu tipkovnica i mis ili gamepad. :D

cham3leon
21-05-2010, 11:23
Ja sam igrao Just Cause 2 na gamepad taman nakon što sam ga kupio, naravno, prije toga sam godinama igrao čisto na tipkovnici i mišu. Kad sam probao igrati na gamepad, bio sam tako nespretan da je ispalo da je Rico na prvu misiju išao retardiran i pijan. Srećom, početak je dosta lagan pa sam tako mogao pomalo učiti. Dan danas mi možda ponekad čak ne bi trebala ni pomoć kod ciljanja. Sve je stvar navike. I sad kad sam se ispraksirao na gamepadu, ugodnije mi je tako igrati. Sad ću opet instalirat GTA 4 i po prvi puta ga zašpilat na gamepadu. Mislim da će vožnja biti kudikamo ugodnija sa analognim kontrolama.

flander
21-05-2010, 12:05

Gle.. svatko ima svoj stil igranja, tako da ako je tebi lakse sa gamepadom ne znaci da je drugima isto.
Pogotovo ako si dulje na tipkovnici i misu, naravno da ti se nece dati zezati sa gamepadom.
Vrijeme je za anketu tipkovnica i mis ili gamepad. :D

pa ok razumijem, ali kaj nije bolje igrat takve igre na gamepadu, izvalim se u fotelju i kao da plejku igram ^^

to isto kad vidim likove da igraju PES na tipkovnicu, onak lol

Mirko L
21-05-2010, 14:09
Ovo je kao da se svađate tipa: ''Metal muzika je bolja, jer ja više volim žestoku muziku'', a drugi uzvraća sa ''Nije, bolji je rap jer ja volim beat i rime''.
Ono...

Kako kome.

W3DR4N
21-05-2010, 14:28
Nije isto. Razgovara se o ergonomiji, a ne ukusima. Vecina ipak ima samo presrasude prema gamepadu, jer da su probali AC2 ili GTA4, ne bi se vracali na nespretnu periferiju za operativni sistem i nista drugo.

Sickmanno1
21-05-2010, 14:29
Tolko o tome da nece trollat :(

Sgt. Bull
21-05-2010, 14:43
Nije isto. Razgovara se o ergonomiji, a ne ukusima. Vecina ipak ima samo presrasude prema gamepadu, jer da su probali AC2 ili GTA4, ne bi se vracali na nespretnu periferiju za operativni sistem i nista drugo.
Isto je. Zaboravljaš da je većina PCjaša upravo počela na kozolama, nekome odgovara takav stil igranja, nekome ne.

W3DR4N
21-05-2010, 17:24
Samo starije generacije.

Ja sam počeo na ovome. Tada nikome nije na pamet padalo nešto igrati na tipkovnici.

http://www.old-computers.com/museum/hardware/Felix_HC85_Joystick_s1.jpg

cham3leon
21-05-2010, 17:26
Imam još negdje jedan takav, mislim da se spaja na serijski port.

Jopax
21-05-2010, 17:26
O jebote, imam takav u ormaru i sad, sjećam se prvog PoP-a i igranja sa tim :pray:

Aral
21-05-2010, 18:06
Imam ga i ja, fino spremljen na tavanu, od Atari800 :pray: Kako sam španao na tome. Al opet, jedno je đojstik a drugo gamepad.

W3DR4N
21-05-2010, 18:32
Nije. To se zove evolucija.

Aral
21-05-2010, 18:36
True. Al i danas imaš takvih đojstika za kupit. S tim da od kad je ps1 došao onda sam počeo lagano mrzit konzole i njihove gamepade. Sad imam xboxov360 kontroler, owna boga al ga koristim samo kad se želim izvalit u krevetu a to je onak 3-4 puta mjesečno kad igram. A kad i igram tak onda sakam naveliko :) Nema mi do keybe i mišeka.

W3DR4N
21-05-2010, 18:40
Da, ali takvi joystici se kupuju za emulaciju starih platformi. Teško da išta koristi dvije tipke.

Joystici su danas specijalizirani za flight simove i tamo su nezamjenjivi.

Kostolomac
21-05-2010, 18:58
A što bih ja trebao reć?
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs221.snc1/6826_159680459160_813239160_2508826_4150366_n.jpg

To se zove đojstik :P

W3DR4N
21-05-2010, 19:11
Da si snob. :)
Ti joystici su bili masu skupi, zato smo na komodorac spajali one moje. Bili su bagatela, i trajali 3-6 mjeseci.

Sickmanno1
21-05-2010, 19:15
Ja sam Amigu 500 igrao na tipkovnici, kao i kasnije sve igre na svojoj 386ici.

A na gamepadu tj. josticku sam igrao samo konzole naravno. Tocnije jostick sam samo koristi na Rambu, tj. Atariu 2600

Kostolomac
21-05-2010, 20:31
Da si snob. :)
Ti joystici su bili masu skupi, zato smo na komodorac spajali one moje. Bili su bagatela, i trajali 3-6 mjeseci.
E W3ky me prozvao snobom, ja ću se ranit :D
Ma ja sam se na tome igrao dok su drugi već imali Pentiume 1/2, jer starci nisu imali tada love za računalo.
Tako da sam anti-snob :P

Mirogamemasta
22-05-2010, 14:15
Zapeo na glyphu i nisam mogao normalno izaci. Nije bilo opcije za exit. :thumbs1:
Isto tako u vili fali opcija "wear all armor", a ne da moram pojedinacno mjenjati svaki dio armora.

BigBongman
22-05-2010, 18:22
Isto tako u vili fali opcija "wear all armor", a ne da moram pojedinacno mjenjati svaki dio armora.

ja mislim da ima..nisam siguran...provjerit cu pa ti javim..

Srle
24-05-2010, 18:33
Imam mini problem...naime u pola igranja mi se aspect ratio u igri promjeni....a ja jadan, ne znam kako da isti vratim u normalu....pa ako znate pripomozite...

Mirogamemasta
29-05-2010, 17:00
Upravo haram po Veneciji. :D Prekrasan grad, a tek za vrijeme karnevala. Cini se jos vise zivljim.
Svi su sa maskama. Cak mi je i Eziova maska zakon. Nadam se da cu je i poslje karnevala moci nositi.
Flying machine FTW! Samo mi nemojte reci da je to bilo jednokratno putovanje kao i sa kocijom.
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_b194174f.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/1136581_AC2EzioCarnevalCapeMask2.jpg)

bezimeni
29-05-2010, 17:02
I ja sam baš na tom dijelu...

D.O.M.I.
29-05-2010, 19:05
Flying machine FTW! Samo mi nemojte reci da je to bilo jednokratno putovanje kao i sa kocijom.

pred kraj igre će ti se u Forliju otvoriti lokacija na kojoj ćeš moć letjeti koliko oćeš :)

MoD
01-06-2010, 08:47
@Mirogamemasta- Od kud ti taj crni plašt?

Mirogamemasta
01-06-2010, 09:51
Dobijes ga u misiji na karnevalu.

bezimeni
01-06-2010, 20:19
Odigrao .Odlična igra za jedan prelazak .Ima se što za igrati .Jedino mi kraj nije sjeo tj. zadnjih dvadesetak minuta igre.Nikako mi se ne uklapa u ostatak igre .Nekako dobijem želju da odigram i prvi dio kojeg nikako nisam imao volje igrati .Sve u svemu 85/100 .

K4ciga
01-06-2010, 20:50
Čudno pitanje,ali jeli ova igrica igriva sa tipkovnicom i mišem? Stvarno im nisu trebale toliko komplicirane kontrole.

Sickmanno1
01-06-2010, 20:53
Ja presao igru sa tipkovnicom i misom bez da sam i jednom pogino. Uzasno lagana igra.

cham3leon
01-06-2010, 20:55
Grozno lagana. Jedva da je dosta izazova da tu i tamo nešto ne uspiješ.

bezimeni
01-06-2010, 21:03
Moja statistika kaže da sam 7 puta poginuo...ali skoro sve od padanja sa neke građevine .Igra je stvarno pre lagana i sva oružja su beskorisna.Ja sam kompletnu igru odigrao sa ona dva skrivena noža .

cham3leon
01-06-2010, 21:10
Ja sa daggerom i rukama. Lol. Kupio sam si par elegantnih mačeva ali više da na nešto potrošim te silne pare.

ScorpiuS
01-06-2010, 21:34
Ja presao igru sa tipkovnicom i misom bez da sam i jednom pogino. Uzasno lagana igra.
Ma sigurno si se barem jednom slučajno bacio sa zgrade.

Sickmanno1
01-06-2010, 21:58
Ma sigurno si se barem jednom slučajno bacio sa zgrade.

A vjerovatno jesam, ali to nije zbog tezine igre vec kao sto si i nagalasi slucajnosti. Koja opet nije imala veze sa kontrolama.

Doduse nesjecam se :P

PROGAMING!

Mirogamemasta
01-06-2010, 21:59
Čudno pitanje,ali jeli ova igrica igriva sa tipkovnicom i mišem? Stvarno im nisu trebale toliko komplicirane kontrole.
Naravno da je. :D Budes se naviknuo. Meni je trebalo malo vremena da pohvatam kontrole, a sad radim parkour po crkvama ko veliki. :P
Naspram ostalih igara ova je macji kasalj. Fakat je lagana. Najvise sam izgubio zivota od padova.
Sto se svih onih silnih maceva , bodeza i ostalog tice... to je tu vise zbog nekog vizualnog efekta.
Tek toliko da si mozes uzeti mac koji vama najvise odgovara. Posto i sa najslabijim oruzijem mozete igrati od pocetka do kraja.
Potion isto tako uvelike olaksava stvari.
Da drzim cijelo vrijeme block i da cekam za counter attack mozda bi mi skinuli 3-5 HP-a.
Ali posto ih pokusavam nekad zgrabiti ili ako probam se bas izmaknuti pa mi ne uspije onda mi znaju oduzeti vise od pola HP-a.
Eh da... gadna je kombinacija kad vas okruzi par onih manjih guardova i dvojca tesko oklopljenih vojnika.
Posto za one manje guardove mozete drzati block, ali kad heavy knight napada onda se treba odmaknuti u stranu.

cham3leon
01-06-2010, 22:31
Fora za brzo rješavanje protivnika je da ih primite i zasečete po vratu jednog po jednog. Prosječan guard se jako teško da primit, ali zato uzmete bodež i napravite niz brzih napada, i u točno određenom trenutku kad ga udarac okrene, uspjet ćete ga primiti. Kod heavy guardova meni najbolje paše borba šakama. Točnije disarmanje. Kad ide radit power strike dodgeaš, a kad radi obični napravi kontru i disarmaj ga. Onda ga pomiluj njegovom vlastitom sjekirom.

Mirogamemasta
02-06-2010, 11:58
Koliko sekvenci ima igra? Mislim da je netko rekao da ih ima 18. Sad citam po netu i pise da ih ima 14.

D.O.M.I.
02-06-2010, 12:14
14 ;)

Mirogamemasta
02-06-2010, 22:10
Blizi se kraj uskoro znaci... Nadam se da cu sutra vecinu toga zavrsiti. Mislim da sam na 10. sekvenci.
Bas sam zavrsio veliku bitku u Forliju. Kad je cijeli grad zauzet i kad moras bjezati u onaj odvojeni dio zidina.

serijski samoubojica
02-06-2010, 22:43
A jel itko uspio završit Monteriggioni? Ono skupit sve mačeve, daggere, armore, slike, pera, sagradit sve građevine i tako to.

Mirogamemasta
02-06-2010, 22:50
Pa... ja cu uskoro. :D Velim vam... nadam se da cu sutra zavrsiti, budem vidio.
Trenutno imam 55 pera, slike imam sve, od maceva mi fali altairs sword. trebam jos gradevine upgrejdat na 3. lvl i jos neke sitnice...

cham3leon
03-06-2010, 17:42
Prešao. Ne samo da mi više nakurac idu ta rastezanja kad glavni negativac pobjegne od tebe 200 puta (jedan čak i van granica ovog nastavka), nego uz ovo moj još uvijek bar 3 četvrtine nedovršeni SF roman djeluje kao djelomični plagijat. Kako mi ti ljudi mogu tako ukrasti ideje??? Ko da imam jebenog ubisoftovca skrivenog u ormaru koji mi pokušava čitat misli i kopa mi po dokumentima dok me nema doma.

ScorpiuS
03-06-2010, 20:49
Čudno. Ova igra mi je bila odlična i mislio sam da ću je nastavit igrat poslje završetka, ali otkako sam je završio nisam je ni pogledao. :o

flander
03-06-2010, 20:56
Čudno. Ova igra mi je bila odlična i mislio sam da ću je nastavit igrat poslje završetka, ali otkako sam je završio nisam je ni pogledao. :o

bome ni ja, to se više nebu igralo, nikada :D

BigBongman
04-06-2010, 14:53
A jel itko uspio završit Monteriggioni? Ono skupit sve mačeve, daggere, armore, slike, pera, sagradit sve građevine i tako to.

jes...aj did it...100% completed a na 2 prelaženju sam na nekih 45-50%

Mirogamemasta
07-06-2010, 19:24
Evo i ja jucer presao igru. Recenica na kraju igre odlicno objasnjava sta sam mislio u tom trenutku. What.The.Fuck. :D
Mislim da je jedan od razloga zasto su ubacili aliensku rasu da objasne podrijetlo Apple of Eden i Staff-a.
Zao mi je sto su ubacili nekakav doomsday element u cijelu pricu, vise bih volio da je sve ostalo na assassins-templar sukobima.
Zagonetke u katakombama, ckrvama itd. su super, jedini minus je kamera, koja je zbilja znala stati u los polozaj, tako da nisi nista vidio.
Netko se pozalio na cuvare koje trce po krovovima i napade koje izvode jedan po jedan.
To je napravljeno zbog balansa (I ovako je igra lagana). I ja sam se prije zalio zbog napada jedan po jedan, ali zamisli da te napadne svih 5-6 od jednom.
Iako imas 15 potiona... ma nebi bilo ipak pretesko, samo sto bi onda svako malo potione kupovali. Mogli su onda ipak napraviti nekakvo udruzivanje i udri.
Bilo bi dobro da te dvojca uhvate za ruke i drze, dok treci udara sakama. :D
Sve u svemu odlican nastavak. Jedva cekam Rim!
Altairs Armor je zakon. :pray:
http://www.freeimagehosting.net/uploads/th.52325df777.jpg (http://www.freeimagehosting.net/image.php?52325df777.jpg)

cham3leon
07-06-2010, 19:44
Koliko sam ja skužio, Those who came before su zemaljska rasa, samo što potječu iz pretcivilizacijskog doba...

...i tu su mi ukrali dio radnje iz knjige :-x

Mirogamemasta
07-06-2010, 20:19
Tako je. Malo sam se zeznuo...
Vidis da si stavio copyright na svoju knjigu prije nego je igra izasla, sad bi ih vec mogao tuziti... :D

BigBongman
07-06-2010, 20:25
Koliko sam ja skužio, Those who came before su zemaljska rasa, samo što potječu iz pretcivilizacijskog doba...

koje knjige??

cham3leon
07-06-2010, 20:38
Prešao. Ne samo da mi više nakurac idu ta rastezanja kad glavni negativac pobjegne od tebe 200 puta (jedan čak i van granica ovog nastavka), nego uz ovo moj još uvijek bar 3 četvrtine nedovršeni SF roman djeluje kao djelomični plagijat. Kako mi ti ljudi mogu tako ukrasti ideje??? Ko da imam jebenog ubisoftovca skrivenog u ormaru koji mi pokušava čitat misli i kopa mi po dokumentima dok me nema doma.

ScorpiuS
07-06-2010, 21:03
Toliko si nesiguran da moraš sam sebe citirat kako bi netko nešto rekao na tvoje riječi.

cham3leon
07-06-2010, 21:29
Ne, nego da bi ovome iznad odgovorio na pitanje. Obraćaj pažnju malo na stvari oko sebe.

Maloki
07-06-2010, 21:58

A to si ti ukrao od Stargatea, koji je to ukrao od nekog trećeg.

:cheers

cham3leon
07-06-2010, 22:02
Ne sve. I tek nakon što sam razradio taj koncept priče sam skužio o čemu se radi u Stargateu. Majke mi.

ScorpiuS
08-06-2010, 13:18
Stargate ti i nije baš najbolji film za krast priču znaš?
Bolje ti je gledat neke europske i indijske filmove, ako želiš priču.

Maloki
08-06-2010, 14:33
Svakako se radi o filmu, a ne o seriji.

Srle
14-06-2010, 18:19
AC:B trailer (http://www.gametrailers.com/video/e3-2010-assassins-creed/101249)

1. Vatrena oružija...nema više strijela....bar kod ne-assassina...
2. Rim super izgleda...jedini grad sa zelenilom
3. Eizo Bad-assuje naokolo

Jel samo u traileru ili jahanje je od sad i u gradu dozvoljeno...Uglavnom za mene je AC i dalje samo SP, MP mi nije važan...
Mene zanim hoće li biti išta o subject 16 i njegovim...vizijama...

ScorpiuS
14-06-2010, 18:34
Ovo mi nije jasno. U Europi su se prve puške pojavile na polovini 14.-og stoljeća. I kako to da u AC2 nitko nije imao pljucu, a sad je odjednm svi imaju?

cham3leon
14-06-2010, 18:43
Meni isto nema baš previše smisla. Osim ako je došla odluka u nekoj od proteklih godina da svi stražari po standardu imaju puške umjesto lukova.

Srle
14-06-2010, 18:46
Zaboga miloga pa radi se o igri, zar ima veze ako je netačna u nekim pogledima...PA makar se AC na netačnostima zasniva...ili na tačnostima, perhaps?

Sickmanno1
14-06-2010, 19:06
Ovo mi nije jasno. U Europi su se prve puške pojavile na polovini 14.-og stoljeća. I kako to da u AC2 nitko nije imao pljucu, a sad je odjednm svi imaju?

Imao si ti. Sto je bila odlicna priprema za to da u nastavku vidimo i kod neprijatelja pljucu ^^

Srle
14-06-2010, 19:24
Ono što mi je bilo čudno u dvici je to što nema "pravih" assassina, svi neki u ilegali kriju se iza drugih stvari..osim Eiza, dakako...nije kao u kecu gdje likovi u bjelim plaštovima hodaju uokolo, mada tad i sami assassini nisu u ilegali bili, pa su mogli trčkarati, ali opet falili su makar u Villa Auditore-u...Ovde u 2.5 Eizo nije sami white-robe assassin...
Mada mogli su se brade riješiti...lično mislim da je bolji bez...

ScorpiuS
14-06-2010, 19:26

Imao si ti. Sto je bila odlicna priprema za to da u nastavku vidimo i kod neprijatelja pljucu ^^
Ali to je zbog majstora Da Vincia.
Zaboga miloga pa radi se o igri, zar ima veze ako je netačna u nekim pogledima...PA makar se AC na netačnostima zasniva...ili na tačnostima, perhaps?
Pa OK, nije da mi to nešto previše smeta, samo ističem to.

cham3leon
14-06-2010, 19:40
Ono što mi je bilo čudno u dvici je to što nema "pravih" assassina, svi neki u ilegali kriju se iza drugih stvari..osim Eiza, dakako...nije kao u kecu gdje likovi u bjelim plaštovima hodaju uokolo, mada tad i sami assassini nisu u ilegali bili, pa su mogli trčkarati, ali opet falili su makar u Villa Auditore-u...Ovde u 2.5 Eizo nije sami white-robe assassin...
Mada mogli su se brade riješiti...lično mislim da je bolji bez...

Ne, meni je smiješno što zapravo stari assassin u svetoj zemlji ima nekog smisla kad ga vidiš u bijelom robeu sa kapuljačom. Ezio ko da ga ismijava svojim renesansnim kostimićem koji imitira Altairov i uopće se ne uklapa u okolinu.

Arbiter of Change
14-06-2010, 19:46
Neće vjerovati, ali Eziova obleka drži vodu, posebno onaj "polu-ogrtač" koji se stvarno nosio u renesansi (capote ili tako nešto, ne znam točno).

Srle
14-06-2010, 19:52
Eizo se ne uklapa, ali se više uklapa od Altaira...Mada sa ponekim farbanjem, Eizo može se približiti manje običnom puku...
Opet, u 2.5 Eizo nema Altairov armor...

S druge strane, ciljao sam na to kako u dvici nema assassin-only likova osim Eiza, ostali imaju svoja zanimanja, i više su kao support Eizu, dok Eizo je jedini egzekutor, dok je u jedinici više bilo egzekutora...

cham3leon
14-06-2010, 20:03
Eizo se ne uklapa, ali se više uklapa od Altaira...Mada sa ponekim farbanjem, Eizo može se približiti manje običnom puku...
Opet, u 2.5 Eizo nema Altairov armor...

S druge strane, ciljao sam na to kako u dvici nema assassin-only likova osim Eiza, ostali imaju svoja zanimanja, i više su kao support Eizu, dok Eizo je jedini egzekutor, dok je u jedinici više bilo egzekutora...

Pa jer je došlo takvo vrijeme, baš su napomenuli više puta u igri da je za razliku od srednjeg vijeka sad došlo vrijeme kad se moraju skrivati.

@Arby - da, ali cijeli dizajn kostima, iako je renesansni naprosto ne spada u to okružje. Primjerice, Ezio je jedina osoba koja nosi kapuljaču u virtualnoj Italiji. Osim La Volpe-a, ali on je isto assassin pa ne računam.

Mirogamemasta
14-06-2010, 21:50
Malcice pretjerujete. Sve to stoji. Ali glavni lik mora izgledati bad-ass, onako opako, zar ne?
Naravno da je realnije da se muva uokolo u "civilnoj" odjeci, tako se najbolje uklopi u sredinu i nitko ga nebi mogao naci. Ali to jednostavno nije to.

Durin
14-06-2010, 21:53
AC:B trailer (http://www.gametrailers.com/video/e3-2010-assassins-creed/101249)

1. Vatrena oružija...nema više strijela....bar kod ne-assassina...
2. Rim super izgleda...jedini grad sa zelenilom
3. Eizo Bad-assuje naokolo

Jel samo u traileru ili jahanje je od sad i u gradu dozvoljeno...Uglavnom za mene je AC i dalje samo SP, MP mi nije važan...
Mene zanim hoće li biti išta o subject 16 i njegovim...vizijama...

Zna li se tko je lik uz Alexandra VI? Cesare Borgia?

ScorpiuS
14-06-2010, 22:12
Malcice pretjerujete. Sve to stoji. Ali glavni lik mora izgledati bad-ass, onako opako, zar ne?
Naravno da je realnije da se muva uokolo u "civilnoj" odjeci, tako se najbolje uklopi u sredinu i nitko ga nebi mogao naci. Ali to jednostavno nije to.
Daaaaa, puno je važnije izgledati cool, nego sačuvati živu glavu :D

Sickmanno1
14-06-2010, 23:41
Video je ono....

OMG, OMG, OMG...

Mirogamemasta
14-06-2010, 23:54
Vec se vidim kako vodim svoju malu vojsku assassina i koljem desetke strazara bez po muke! :D
Ezio je - "one man army, guns cant harm me!". :kill:

_hDgkKZNIVM

ScorpiuS
15-06-2010, 06:26
Osobno, ovo mi nikako nije logičino. Pa zar nije cilj assassina neprimjetno ubit čovjeka i otić? Bez odvlačenja pozornosti na sebe?
A ne ovako kao rambo uletit u masi u sve poklat.

Srle
15-06-2010, 08:57
Osobno, ovo mi nikako nije logičino. Pa zar nije cilj assassina neprimjetno ubit čovjeka i otić? Bez odvlačenja pozornosti na sebe?

nothing is true everything is permitted :D

BTW demo (http://www.gametrailers.com/video/e3-2010-assassins-creed/101400)Sima mini spoiler u sebi koji se dešava očigledno na samom početku igre...Opet, inovacija je kao u odnosu dvice na prvi dio...i da ja sam bio u pravu glede konja...
Izgleda sjajno...

Arbiter of Change
15-06-2010, 08:59
Igra mora biti mainstream, u tome je problem.

Srle
15-06-2010, 12:42
Jel UBI planira odustat od DRM-a za ovaj AC, ili planir uvesti nešto još gore (čitaj: lošije i bugovitije) zbog MP-a

cham3leon
15-06-2010, 12:58

This. Nije namijenjena fanovima splinter cella ili nečeg sličnog, nego ljudima koji žele iz nekog razloga sve radit holivudski i da im je sve super lagano. Ja ne vidim smisao u tome, al ajde.

Mirogamemasta
15-06-2010, 21:47
Ma ne. Ezio je napravio svoj klan, dobio je opaka muda i boli ga briga za sve, nitko mu nista vise ne moze.
Odlucio je sve rijesavati frontalnim napadom, nema vise skrivanja i ubijanja sa leđa. Sad sve rijesava face to face. :D

Izgleda kao da ce uzeti i onaj mali dio stealtha sto ga je drugi nastavak imao. :(

cham3leon
15-06-2010, 21:50
Mali dio stealtha? Ja nisam ni toliko vidio stealtha u AC2. Oh wait, ima onoga da nedetektiran ubiješ nekoga, ali i to radiš trčeći nasred ulice ili krova. Nema skrivanja u sjenama, šuljanja i slično. A kameleon voli takve stvari <3

Bartuc
15-06-2010, 22:09
Kaj je taj Brotherhood expanzija ili treći nastavak? Odlično izgleda trailer sa prošle stranice, u nekoliko navrata uopće ne izgleda kao CGI već kao pravi likovi, od krvi i mesa :pray:

Rang€r
15-06-2010, 22:43
nije 3, 3 je onaj koji bude imo 3 nakon imena

Sickmanno1
16-06-2010, 00:58
Kaj je taj Brotherhood expanzija ili treći nastavak? Odlično izgleda trailer sa prošle stranice, u nekoliko navrata uopće ne izgleda kao CGI već kao pravi likovi, od krvi i mesa :pray:

Ovo ti je Assasins Creed 2.5 ^^

ScorpiuS
16-06-2010, 07:10
Ovo se valjda može smatrati stand-alone ekspanzija.

Dania
16-06-2010, 08:02

Zasniva se na povijesti, ali ne temeljeno na riječima onih koji pišu povijest. Ovo je behind the scenes :wink:

Izgubljeni
16-06-2010, 09:28
meni samo nije jasno sta je ovaj brotherhood to, su ona dva dlc-a stoo su za konzole bile pa sklepanu u jedna ka i gta epizode ili je ovo nesto novo? i ako je sto su onda oni dlcovi,jel se priča nastavlja na njih onda ili?

D.O.M.I.
16-06-2010, 12:29
dlc-ovi su ukomponirani u priču u pc verziji i niti neznaš da ih igraš ;)

Xero
16-06-2010, 12:34
Znaš! Ikone na mapi su bijele , a ne crne!

Mirogamemasta
17-06-2010, 00:26
DLC je zapravo 12. i 13. sekvenca, jelda?

Srle
17-06-2010, 08:47

ili samo jedna od te dve...nebitno

BTW gledam intervju s glavnim dizajnerom...Rim je veličine 4 firence, Eizo će imati vilu u Rimu, I imaće menadžment svojih assassina, što će očigledno biti igra u igri, jer će i ti likovi exp dobijati i ići na misije...

ScorpiuS
17-06-2010, 13:02
Jedan DLC je 11. sekvenca, a drugi 12.

BigBongman
17-06-2010, 14:19
BTW gledam intervju s glavnim dizajnerom...Rim je veličine 4 firence, Eizo će imati vilu u Rimu, I imaće menadžment svojih assassina, što će očigledno biti igra u igri, jer će i ti likovi exp dobijati i ići na misije...

daj link bre..

Srle
17-06-2010, 17:04

daj link bre..

say please....

Nema ništa zanimljivo ili detaljnjije razrađeno pa mi bilo bespotrebno stavljat link al u svakom slučaju evo na (http://www.gametrailers.com/video/e3-2010-assassins-creed/700148)...

ScorpiuS
17-06-2010, 17:54
Što bi bilo kad bi bilo da ti možeš svoje assassine slat na neke misije unutar Rima. I onda dok se ti šetaš gradom padne ti tijelo nekog lika na kojega si poslao svog assassina ispred tebe :D

BigBongman
17-06-2010, 19:34
Nema ništa zanimljivo ili detaljnjije razrađeno pa mi bilo bespotrebno stavljat link al u svakom slučaju evo na (http://www.gametrailers.com/video/e3-2010-assassins-creed/700148)...

ma ja sam veliki fan AC serijala pa pogledam sve sta nadjem o njemu...btw tnx na linku

bellatox
18-06-2010, 00:48
meni je malo bedasto što su zakomplicirali s tim xp itd, AC je bio bio tako jednostavan i moglo se jednostavno igrat i pratit priču, ako ću razmišljat o xpu i talentima igrat ću neki rpg / mmorpg, ali u svakom slučaju AC-B izgleda da će bit epic... jedva čekam

p.s. ranije u temi netko je spominjao oblekicu, kolko sam ja skužio assassini ih nisu nosili jer su se morali skrivat a ezio je svoju nosio za uspomenu na oca i njemu u čast, to je bila od njegovog starog oblekica u onoj prostorijici i baš je izgledao epic u njoj :)

Grim
18-06-2010, 17:28
Assassins Creed: Brotherhood – Multiplayer Walkthrough (http://playfront.de/assassins-creed-brotherhood-multiplayer-walkthrough/)

---
Multiplayer izgleda zanimljivo, možda čak i ispadne dobar. :)

Izgubljeni
22-06-2010, 12:31
Ovaj drugi dio Assassina je nebo i zemlja razlika naspram prvog. U svakom pogledu su ga napravili boljim, ovako bi trebali izgledat nastavci:, hrpa noviteta, novi još bolji lik (barem meni), a da se drži koncepta originala. Jedva cekam 3 dio, koji prepostavljam da ce bit u sadašnjosti. I ovaj brotherhood pari odlican. Nego koliko sam svatia to nije ni ekspanzija ni 3 dio, nego nesto ka tipa ono u GTA, kako je islo GTA 3, Vice City, Sand Andreas i onda tek GTA 4, znaci nesto tako jeli? Kao nije službeni treći nastavak?

Srle
22-06-2010, 12:50
Zato ga i vjerovatno svi zovemo 2.5 u neznanju...
Mada ne sjećam se koje ovde rekao ali je bio u pravu što se tiče MP-a...
pročitah negdje, MP je u stvari obučavanje templara (SPOILER: kao u AC 2 Desmonda,preko BE) za treći dio AC-a...Sve u svemu AC 2.5 ili 3 kako god izgleda zanimljivo, još kad bi ubacili još malo mindfuckova subjecta 16...
I ne vjerujem da će trći dio biti samo u sadašnjosti...jel nekako je trademark AC vraćanje u prošlost i epohe...

bezimeni
22-06-2010, 13:37
Pitanje za one koji su odigrali oba dijela .

Assassin's Creed 2 me više/manje oduševio.Odlična igra i vrlo zabavna.E sad , pošto baš i nemam nekih novih naslova za odigrati dao bih novu šanusu prvom dijelu.Pokušao sam ga odigrati dva puta i odustajao otprilike na istome mjestu .Već 1/3 igre postane užasno dosadna a ono tapatanje konjem od grada do grada je gore od posjeta zubaru .Da li igra kasnije postane zabavnija , zanimljivija ? Da dam igri još jednu šansu ?

Maloki
22-06-2010, 13:45
Vraga postane zanimljivije, postane još napornije.
Ne moraš se uopće mučiti sa prvim nastavkom, dojadi vrlo brzo a ni priča nije ništa spektakularno da bi se zbog nje odigrala igra.

ScorpiuS
22-06-2010, 14:02
Zato ga i vjerovatno svi zovemo 2.5 u neznanju...
Mada ne sjećam se koje ovde rekao ali je bio u pravu što se tiče MP-a...
pročitah negdje, MP je u stvari obučavanje templara (SPOILER: kao u AC 2 Desmonda,preko BE) za treći dio AC-a...Sve u svemu AC 2.5 ili 3 kako god izgleda zanimljivo, još kad bi ubacili još malo mindfuckova subjecta 16...
I ne vjerujem da će trći dio biti samo u sadašnjosti...jel nekako je trademark AC vraćanje u prošlost i epohe...
Ja mislim da će biti vraćanja u prošlost, ali da je biti i puno više igranja u sadašnjosti.

Deadwalker
09-07-2010, 10:55
Assassin's Creed 3 na cekanju neko vrijeme (http://www.hcl.hr/vijesti-assassins-creed-3-nece-izaci-tijekom-2011-4444-27.html)

Izgubljeni
09-07-2010, 13:15
Cak mi je i draze to, pogotovo sta bi prije toga izlazio brotherhood, pa dosadio bi svakome više. Bolje da ovako izađe brotherhood i onda malo stanke. A i daje im više vremena da naprave bolju igru ;).

DeusEx
11-07-2010, 19:53
Prvi dio nisam igrao a niti imam namjeru koliko čujem jako je naporna, ali ova igra je odlična, osim na malo nespretne kontrole (nekad Ezio radi šta ga volja) nemam se na šta žalit :).

Rang€r
12-07-2010, 00:43
da nespretne su kontrole, a ne igrač

BigBongman
26-07-2010, 00:19
da ozivim temu..
zna netko dali ima kakvih skineva za AC2??ko sta u jedinici ima ''damascus at night'', ''master assassin''....

400 post jeeeej

Forbs
26-07-2010, 08:44
da ozivim temu..
zna netko dali ima kakvih skineva za AC2??ko sta u jedinici ima ''damascus at night'', ''master assassin''....

400 post jeeeej

Ako misliš na odijela,da možeš ih kupiti u gradu...

ScorpiuS
26-07-2010, 10:05
Nije on tražio to, nego mod koji ubacuje neko novo odjelo u igru.

Nodakim
28-07-2010, 14:39

U pitanju je i osobna osveta nad Borgiom,a ne ugovor,tako da vjerovatno je tu problem.
I to što kažeš.

Falus
01-09-2010, 17:21
Evo zavrsio sam igru ima par dana na frendovom ps 3 i mogu rec da me se stvarno dojmila, no imam par pitanja:
1. Nakon dijela sa Desmondom me vrati u villu i jel to kraj igre? Mislim sad mogu putovat gdje hocu i prica je gotova jel?
2. Nemam vise mac ni bodez (noz sta vec), pa jel tako treba bit ili sam to di pogubija (ne sjecam se tocno)?
3. Kako sad dalje? Mislim, sta trebam sve napravit da rjesim igru 100%?

Znam da su pitanja malo blesava ali eto svidjela mi se igra pa bi je htio u potpunosti prijec.

BigBongman
01-09-2010, 20:02
Evo zavrsio sam igru ima par dana na frendovom ps 3 i mogu rec da me se stvarno dojmila, no imam par pitanja:
1. Nakon dijela sa Desmondom me vrati u villu i jel to kraj igre? Mislim sad mogu putovat gdje hocu i prica je gotova jel?
2. Nemam vise mac ni bodez (noz sta vec), pa jel tako treba bit ili sam to di pogubija (ne sjecam se tocno)?
3. Kako sad dalje? Mislim, sta trebam sve napravit da rjesim igru 100%?

Znam da su pitanja malo blesava ali eto svidjela mi se igra pa bi je htio u potpunosti prijec.

1.Automatski bi te trebalo vratiti nako što pobijegneš od vidica
2.Vjerovatno si pogubio, vrati se u vilu i equippaj neki mač i bodež
3.Prelazi sporedne misije(assassination contracts, beat up, race..) i skupi sva pera, kipiće...

ali znaj da ce ti trebati dok pokupis sve, pogotovo ako si toliki fan da ne koristis nikakve mape i helpove za pera kao ja

Falus
02-09-2010, 00:21
Hvala na odgovorima :wink:

Za ove sporedne misije san i pretpostavlja, obavija san sve contractse u Firenci i sad obavljan utrke. Pera i one glyphsove ili kako vec stvarno ne znam kako ih naci osim lutanjem po gradu pa cu se vjerojatno dobro nazivcirat za to :D . Nego jel ima nekakav bonus ili nesto kad se prijedje bas sve u svakom gradu? I da vidia san nekima ss-ove sa nekim crnim odijelom pa me zanima kako to nabavit, moguce da se altair odijelo zove no ne znam koja je strana topica tocno pa ne znam kako ga nabavit

Srle
02-09-2010, 06:47
@bigbongman
Ti si išao skupiti sva pera...respect...ja skoro nisam ni kupio ona na koja naiđem...previše mi zamorno i prviše me podsjeća na bezpotrebno skupljanje zastava iz prvog dijela...

BigBongman
02-09-2010, 09:18
reko sam ti da sam ogromni fanboy uostalo nije bas ko zastave jer(spojler)
50 pera dobijes novi hammer
100 auditore plašt s kojim si svugdje inkognito

Falus
07-09-2010, 21:18
Sta ustvari dobijem kad dobijem altairov armor? Helti su mi i prije njega bili na maxu (25 kvadratica ja mislin). I da li se moze on obojat u bijelo? Stvarno mi ne pase crni onako. Probao bih sam ali trenutno mi je nedostupan ps 3.

BigBongman
07-09-2010, 21:20
aljtairov armor je najbolji i neslomiv(unbreakable)...i kad bojas njegov armor sve sta farbas je unutrasnjost kapuljace :D

Falus
07-09-2010, 21:46
Fak, bijela boja mi je daleko najkulija. A nosat cu ga cisto jer san se pomucija da ga dobijen, a za bojanje lol :D . Sad cu vjerojatno lutat od grada do grada, ubijat templare, eventualno skupit koje pero ako ga nadjem i cekat brotherhood :) .

Durin
13-09-2010, 23:18
Kako se vade screensi iz igre? Probao sam sa print scr ali ništa. Ima li kakav poseban folder za spremanje screensa?

Deadwalker
13-09-2010, 23:25
Instaliraj fraps. Programcic koji ti mjeri fps te pomocu njega vrlo jednostavno radis screense i snimas ingame video :wink:

Durin
14-09-2010, 09:27
Da, kako se nisam toga sjetio. Valjda sam mislio da mora postojati kakav mehanizam unutar igre. Nvm, thx.

BigBongman
14-09-2010, 14:14
ili ak imas xfire :D

Razzarach
14-09-2010, 20:39
zasto je ta igra retajna 16:9 i na 4:3 ekranu? imam jebene crne crte po ekranu -.-

Bartuc
14-09-2010, 21:03
Da, tako je bilo i u jedinici. Pre žalosno da nisu mogli napraviti podršku za 4:3 i 5:4 formate, ko SVI drugi proizvođači igara :(

Praetorian
15-09-2010, 11:24
Ma ubisoft je postao krajnje nemaran.

Deadwalker
16-09-2010, 16:43
Kak ne kužite? AC 2 je kao i jedinica u potpunosti usmjeren na konzole te na PC-u dobivamo samo loš port sa onom zloglasnom DRM zaštitom. Igra se na konzolama igra na 720p ili 1080p rezoluciji pa je igra default složena za 16:9 sliku bez imalo truda da se prilagodi raznolikosti PC platforme.

baldrick_
16-09-2010, 21:29
ipak je odlična

McPingvin_v2.0
16-09-2010, 23:48
Nije, ima DRM.

McPingvin_v2.0
17-09-2010, 00:05
Ni najmanje, najbolji razlog za bojkotirati tu igru u potpunosti.

McPingvin_v2.0
17-09-2010, 00:09
Ne smeta mi, stvar je principa :)

baldrick_
17-09-2010, 14:37
ja odigram odličnu igru, a proizvođač ne dobije pare > proizvođač ne dobije pare

McPingvin_v2.0
17-09-2010, 23:19
Ne razumijem :/

baldrick_
17-09-2010, 23:26
bolje je meni da odigram piratsku igru (ja to naravo ne radim, govorim hipotetički), nego da je uopšte ne odigram, a proizvođaču/izdavaču dođe isto

McPingvin_v2.0
17-09-2010, 23:30
Uopšte se neću truditi pojasniti :)

Srle
18-09-2010, 09:01
ne opet...zar nismo to prije 30-ak stranica raspravljali...

cham3leon
18-09-2010, 10:34
A još bolje je da kupiš original. Zadovoljan ti koji si igrao igru, i zadovoljan proizvođač što si je platio.

McPingvin_v2.0
18-09-2010, 10:44
Ne bi taj original kupio ni da mi je pištolj naslonjen na čelo :)

cham3leon
18-09-2010, 10:46
Znam, igra je osrednja, ne isplati se. Plus stalna konekcija na internet je jako nezgodna stvar. Mislim da igra realno vrijedi 90 kuna ili čak manje.

McPingvin_v2.0
18-09-2010, 10:53
Ne znam kakva je igra i, iskreno, ne zanima me. Ima DRM-> ne igram :)

cham3leon
18-09-2010, 10:56
Ja bih je za gore navedenu cijenu čak i kupio, jer je to dovoljno niska cijena da napravi kompromis uz nepraktičnu okolnost da se igra mora konstantno spajati na net, te nedostataka same igre, ali više od toga je pljačka.

Ček, samo ja i ti smo na forumu i naizmjence si odgovaramo na postove?

McPingvin_v2.0
18-09-2010, 11:12
Izgleda da da... Možda su svi drugi mrtvi, a nas dvojca moramo obnoviti ljudsku vrstu? :shock:

cham3leon
18-09-2010, 11:13
U tom slučaju bih radije prepustio ljudsku vrstu izumiranju, hvala :>

McPingvin_v2.0
18-09-2010, 11:17
Daj, ne mora ti biti bed, neki dan sam bio kod urologa, još sam uvijek raširen :oops:

Bartuc
18-09-2010, 11:21
Igra je fenomenalna, glupirate se :( Pere vas lažni moral kod igara, a maloljetnicu bi zaskočili čim bi se pružila prilika :D Znam te dovoljno dobro MC :D

McPingvin_v2.0
18-09-2010, 11:25
Nema tu lažnog morala, ne bi ja zaskočio maloljetnicu ako mi kaže da ju moram ženiti poslje :)

Ovo je stvar principa, tipa: neću ostaviti napojnicu nesposobnoj konobarici, ne točim na Ininoj benziskoj, jedem bijeli šećer (jer je smeđi nahajpan kao zdrava hrana, a ima okus i izgleda ko govno) itd. :)

cham3leon
18-09-2010, 12:08
AC2 je jedna od rijetkih igara za koje sam jedva čekao da ih završim i zaključim priču. Naspram raznoraznih mogućnosti i noviteta koje su uveli od jedinice, igra je jako dosadna. Sistem novca, nadogradnja Monteriggionija, cijeli arsenal oružja, nadogradnja na odjeći, side misije... Sve su to najbitniji noviteti u AC2 koji su apsolutno bespotrebni. Nadogradio sam palaču i grad, kupio par umjetnina, a poslije toga nisam više ni podizao novac iz palače jer mi nije trebao za ama baš ništa. Liječenje ne košta više od pišljivih 50 florina, a drugo mi ne treba ni kupovat. Cijelu igru bez ikakvih problema prođeš sa hidden bladeom... Zapravo ne, cijelu igru prođeš i bez ikakvog oružja isto tako bez problema, možda je onda čak zabavnije. Nadogradnja odjeće i kupovina oružja je zbog lakoće igre nepotrebna, što znači da je novac nevažan, a samim time su nevažne i side misije kojima zarađuješ novac i koje su ionako repetitivne, jedino iz zabave možeš po jednu odigrat.

Parkour je ostao potpuno isti kao i na jedinici, a to što su od Ezia napravili Spidermana baš i ne pridonosi zabavnosti penjanja i skakanja koje se svodi na tri tipke. Zabavna je za odigrati i ima svojih svijetlih točaka, ali da je fenomenalna, doista nije.

baldrick_
18-09-2010, 14:01
pa pazi, ako je u jednoj ovakvoj igri glavna kampanja dobra/zabavna/fenomenalna, onda je i sama igra fenomenalna. to što su ti sporedne misije dosadne nije toliko bitno, jer su one upravo to - sporedne

s tim što assassination contracts nisu repetitvni, raznoliki su dosta, dođe ti maltene kao kampanja broj dva jer ih ima zaista mnogo

parkur je maltene isti kao u kecu (ovde je nešto komplikovaniji) a to što je prost jeste dobra stvar jer se koristi vremenski isto koliko i normalno kretanje.. verujem da bi veliku većinu smorilo da pravi kombinacije dvadeset tipki kad god hoće da se popne na neku zgradu, zato što se u igri penješ na nekoliko hiljada zgrada. isto bi bilo smor kad bi hodanje umesto wasd bilo komplikovano, jer bi onda igra postala - repetitivna

u suštini, to što ti kažeš možda i jeste jedina nešto krupnija mana gameplaya. previše je lako, ali objektivno to nije dovoljno da sroza odličnu igru

cham3leon
18-09-2010, 14:13
pa pazi, ako je u jednoj ovakvoj igri glavna kampanja dobra/zabavna/fenomenalna, onda je i sama igra fenomenalna. to što su ti sporedne misije dosadne nije toliko bitno, jer su one upravo to - sporedne

Onda su ih mogli i potpuno izbacit pa se koncentrirat na nešto drugo?

s tim što assassination contracts nisu repetitvni, raznoliki su dosta, dođe ti maltene kao kampanja broj dva jer ih ima zaista mnogo

Ima, ali ponavlja se možda tri tipa misije. Dobri su samo za zaklat nekoga kad ti se neobavezno kolje i to.

parkur je maltene isti kao u kecu (ovde je nešto komplikovaniji) a to što je prost jeste dobra stvar jer se koristi vremenski isto koliko i normalno kretanje.. verujem da bi veliku većinu smorilo da pravi kombinacije dvadeset tipki kad god hoće da se popne na neku zgradu, zato što se u igri penješ na nekoliko hiljada zgrada. isto bi bilo smor kad bi hodanje umesto wasd bilo komplikovano, jer bi onda igra postala - repetitivna

Mene smori to što me nakon dugog bijega ili potjere bole palac i kažiprst kojim gnječim A i RT gumb čitave 2 minute, dok lijevi palac zadužen za gljivu i kretanje tu i tamo promijeni smjer. To kao nije repetitivno? Možda bi kompliciranije kontrole nekome bile preteške kad bi ih lošije izveli, ali bar bi se morao malo potruditi da se lik popne na zgradu i to.

u suštini, to što ti kažeš možda i jeste jedina nešto krupnija mana gameplaya. previše je lako, ali objektivno to nije dovoljno da sroza odličnu igru

Zapravo jeste. Jer nema izazova. Kad po x-ti put poubijaš 100 neprijatelja malim prstom lijeve noge postane ti dosadnjikavo. To je nekakva osnova video igre. Imaš cilj koji moraš ostvariti, sposobnosti za ostvarivanje cilja i prepreke koje tu moraju biti i čije svladavanje je bit igranja.

baldrick_
18-09-2010, 17:13

Onda su ih mogli i potpuno izbacit pa se koncentrirat na nešto drugo?
glavna kampanja je dobra. da li su mogli da izbace sporedne stvari ili ne je zato nebitno. u velikoj većini tvoje pretprošle poruke ti kritikuješ te sporedne misije koje su neobavezne, a kažeš da je igra (tj. glavna kampanja, ako sam dobro shvatio) zabavna

Ima, ali ponavlja se možda tri tipa misije. Dobri su samo za zaklat nekoga kad ti se neobavezno kolje i to.
ja to nisam primetio. sure, cilj svake misije je otići i ubiti nekog, i nema nešto skriptovanih događaja, ali se uslovi za ostvarivanje cilja često razlikuju (nekad ne mogu da te vide, nekad imaš ograničeno vreme, nekad moraš nekog prvo da pratiš itd.).

Mene smori to što me nakon dugog bijega ili potjere bole palac i kažiprst kojim gnječim A i RT gumb čitave 2 minute, dok lijevi palac zadužen za gljivu i kretanje tu i tamo promijeni smjer. To kao nije repetitivno? Možda bi kompliciranije kontrole nekome bile preteške kad bi ih lošije izveli, ali bar bi se morao malo potruditi da se lik popne na zgradu i to.
nije stvar u tome da bi bile preteške, ali ako nešto što radiš 90 % vremena bude komplikovano, onda to dovodi do zamora usled repetitivnosti. to je kao da se žališ što je wasd u pucačinama mnogo prosto. da nije tako, penjanje (koje je ovde u ravni sa wasd kretanjem) postalo bi neka vrsta mini-igre - zamisli mini-igru koju moraš da rešavaš 90 % vremena. to bi bilo mnogo gore od repetitvnih sporednih misija

Kad po x-ti put poubijaš 100 neprijatelja malim prstom lijeve noge postane ti dosadnjikavo.
onda je problem u tvom načinu igre - ja sam se trudio da igram stealthy, pa sam u velikoj većini misija ubio jedino glavnu metu. sem nje, ubijao sam jedino strelce na krovoima, a i to retko

To je nekakva osnova video igre. Imaš cilj koji moraš ostvariti, sposobnosti za ostvarivanje cilja i prepreke koje tu moraju biti i čije svladavanje je bit igranja.
pa zar u assassin's creed 2 nemaš cilj koji moraš da ostvariš, sposobnosti za ostvarivanje tog cilja i prepreka čije savladivanje je bit igranja? slažem se da bi bilo bolje da je teže, ali gameplay je zabavan čak i ovako lak. nije da nema potpuno nikakvog izazova, doduše ja sam igrao kao ninja, ako si ti uletao na glavni ulaz, pa se borio pola sata sa stražarima, onda mi je sasvim jasno zašto ti je bilo dosadno. ako nisi, onda pretpostavljam da si ti neko ko voli samo teške igre, ali to je već subjektivno

cham3leon
18-09-2010, 18:26
onda je problem u tvom načinu igre - ja sam se trudio da igram stealthy, pa sam u velikoj većini misija ubio jedino glavnu metu. sem nje, ubijao sam jedino strelce na krovoima, a i to retko

Stealtha nema.

Da ga ima, nitko sretniji od mene, obožavam stealth igre. Ovdje je "stealth" stajanje na krovu koji je udaljen više od 30 metara od čuvara, što znači da te ne može vidjeti i skočiti mu za vrat što je malo retajno. A osim toga, u AC-u je kudikamo zabavnije boriti se prsa o prsa.

Sporedne misije moram kritizirat jer bih volioSda s njima razbiju tijek glavne radnje da igra postane u punom smislu sandbox, ali pošto se njima dobiva jedino novac koji nije potreban, nema baš previše smisla rješavati ih.

Ne znam što tebi znači repetitivnost, ali meni bi bilo manje repetitivno da svakom penjanju i svakoj zgradi moraš drukčije pristupiti i upotrijebiti neku vještinu, umjesto držati puce, ali dobro.

baldrick_
19-09-2010, 12:50
pa ako ti je prsa u prsa zabavno, što se onda žališ što ubijaš stotinak protivnika za pola sata? razumem da često radiš, pa ti dosadi, ali onda odradiš taj lagani "stealth". u suštini, poenta mog pričanja o stealthu (tj. "stealthu") je da ti nisi morao toliko da se boriš (na šta se žališ)

kako to sporedne misije ne razbivaju tok radnje? "donosi novac" i "razbija tok radnje" ne moraju nužno da idu zajedno. ja sam ih rešavao zato što su zabavne. uostalom, ja se ne sećam sandbox akcije gde ima boljeg sporednog sadržaja (mada nisam igrao gta 4) - skupljanje paketića u vice city, uništavanje nemačkih postrojenja u saboteru itd. sve dosadno. ovde dobiješ prave misije. sem toga, objektivno, akcionoj igri ne treba razbijanje toka glavne radnje

repetitivno znači ponavljajuće u negativnom smislu, a to što bi ti voleo je, čini mi se, nemoguće. na dosta zgrada (u toku misija i viewpoints) se penješ drugačije, ali to napraviti za svaku zgradu... mission impossible, da ne pominjem da bi igra onda trajala stotinak sati

bezimeni
19-09-2010, 13:25
Ovo što su napravili u dvojci je jednostavno odlično .Prvi dio je bio neigriv zbog užasno dosadnih misija i glupavog jahanja od grada do grada .Dvojka je to sve ispravila i dobili smo igru vrijednu igranja....istina , samo za jedan prelazak ali kakav prelazak .Odigrao sam ju u jednome dahu .

cham3leon
19-09-2010, 13:45
pa ako ti je prsa u prsa zabavno, što se onda žališ što ubijaš stotinak protivnika za pola sata? razumem da često radiš, pa ti dosadi, ali onda odradiš taj lagani "stealth". u suštini, poenta mog pričanja o stealthu (tj. "stealthu") je da ti nisi morao toliko da se boriš (na šta se žališ)

U svakoj igri obožavam stealth. Tamo gdje ga i nema ja ga forsiram jer je to toliko badass i učinkovito. Mislim da nema misije na Hitmanu koju sam završio sa rankom ispod "professional", ponekad i bez ispaljenog metka, ali u AC-u je toliko bezveze šuljati se pet minuta oko jednog stražara kad se najlakše samo zatrčiš prema njemu i zakolješ ga. I tako svakog stražara na svakom krovu, sve potpuno isto. To se zove repetitivnost.

Borbe su manje repetitivne jer se može desiti da te napadaju različiti protivnici i gdje ih moraš riješiti na više načina, iako je i to prelagano što znači da je uz takvu borbu stealth potpuno nepotreban. Dapače, ja sam puštao tjeralice i to po zidovima i notoriety na visokoj razini samo da bi se morao opreznije kretati ulicama i dobiti bar malo izazova.

baldrick_
19-09-2010, 16:23
pa dobro, ne ubijaš u svakoj misiji nekog, nije svaka atentat, pa da kolješ strelce. a i ima atentata koje su drugačiji - kad ubijaš onog lika u ruševinama izvan toskane, recimo. to što ti kažeš apsolutno važi za keca

što se tiče hitmana, ja sam skoro igrao dvojku, i pokušavao sam da završim misije tako što ću ubiti samo metu, ali džabe - jednostavno, igra nije tako dizajnirana, pa da to bude izvodljivo (čast izuzecima - pojedinim misijama). pa sam onda odustao od igranja. ne znam dal je tako i u nastavcima

Prvi dio je bio neigriv zbog glupavog jahanja od grada do grada .
samo prvi put si morao da jašeš, posle imaš "teleportaciju"

Marvin OCX
15-03-2011, 01:33
I meni se sve sviđa...imam neki osjećaj da će mi se dogoditi isto kao i sa AC i AC2 .Prvi mi je bio ubitačno dosadan a drugi me oduševio nakon što su preporodili igru .

Hmm, uspoređivati Witchera s najdosadnijom igrom, Assassin's Creedom, nebi išlo.

Neznam kako ti je prvi Witcher mogao biti dosadan. Al ajde, nismo svi isti.

No, Assassin's Creed, to je najdosadnija igra koju sam igrao.
A dvojka mi izgleda jednako dosadno, samo u Veneciji.
Uh ne bi se slozio,dvica je remek djelo narocito zavrsetak igre,ono,ustao sam sa stolice i aplaudirao.

Maloki
15-03-2011, 03:55
Ako završetak dvojke smatraš remek djelom onda nemaš baš nekog ukusa.

hansi
15-03-2011, 04:36
:(

Kid A
15-03-2011, 04:39
Ako završetak ukusa smatraš dvojkom onda baš nemaš nekog

_baldrick
15-03-2011, 09:02
prva slika jedina nema mane koje mnogo kvare utisak. kod druge to su glave (ona velika iza - klišea li - i ona odsečena ružna), a kod treće geraltov rogobatni položaj (pozadina je nice touch)

tako zvuči pomalo antagonistički, pre bih rekao da nema iskustva i godina. ipak je to značajan faktor u izgradnji ukusa, ne rađaš se tek tako s njim

Marvin OCX
15-03-2011, 09:39
:rotfl: koji si ti akademik,aj me poduci dobrom ukusu? :rotfl:
Ah pa nisam vidio da je baldrik odlucio progovoriti o ukusu na osnovu svog ogromnog iskustva i fino nam to upakovao u jednu semanticku akrobaciju :rotfl:

Kenyi
15-03-2011, 17:25
:rotfl: koji si ti akademik,aj me poduci dobrom ukusu? :rotfl:
Ah pa nisam vidio da je baldrik odlucio progovoriti o ukusu na osnovu svog ogromnog iskustva i fino nam to upakovao u jednu semanticku akrobaciju :rotfl:

Onda ti je sigurno Da Vincijev Kod vrh knjizevnost, jer ovaj kraj i plot lice kao da ih je Dan Brown pisao.
I da
Makijaveli assassin :pray:

Marvin OCX
15-03-2011, 19:10
Ovo je bas zanimljivo. Kolektivno misljene a? Inercija. Biti "in". Valja mi kontaktirati nekoga iz ubisofta i poruciti im da kontaktiraju ovde neke forumase kojima je glupa njihova ideja jer oni umiju znatno bolje :wink: Djela Hermana Hesse-a su mi vrhunac knjizevnosti al ako neko ovde kaze da je Hesse plicak i egoista onda se pola foruma mora sloziti... Proguglaj malo o Makijaveliju,vidi ko je bio i kakve stavove je imao pa ces vidjeti zasto on.

Kenyi
15-03-2011, 19:18
A ko je taj Makijaveli , kaže gugl da je bio nekakav filozof ?
I ne nije inercija, prije je nekako ono , stupanj objektivnosti koji se podudara sa par clanova.

Marvin OCX
15-03-2011, 19:33
Kaze gugl puno toga,al knjiga kaze vise...nebitno. "Cilj opravdava sredstvo" i ona "Every thing is permitted" koja je par puta izgovorena tokom igre i jos pokoji primjer cine njegov izbor kao lika u igri ne bas tako smijesnim,meni bar. A inercija je itekako. To je ocito. Da se igra zavrsila kojim slucajem bez one Minervine zavrsne recenice ne bi ostavila takav utisak na mene... O "ukusima" ne vrijedi raspravljati ne? :wink:

Maloki
15-03-2011, 19:34
Valja mi kontaktirati nekoga iz ubisofta i poruciti im da kontaktiraju ovde neke forumase kojima je glupa njihova ideja jer oni umiju znatno bolje :wink:
Ne vidim zašto je to problem?
Svaki forumaš sa imalo mašte može smisliti bolji zaplet i rasplet od onoga u Assassin's Creedu.
Čisto sumnjam da bi itko išao smišljati retardacije o nekakvom Animusu koji preko genskog koda može u svaki detalj dočarati pustolovine svojih/nečijih predaka.
I definitivno nitko ne bi napravio rasplet u kojem je Sunce glavni negativac.

Marvin OCX
15-03-2011, 19:41
Kao sto rekoh,neka zavire ovde u ovu oazu nevidjedno originalnih ideja i upute tebi prvom javno izvinjenje jer su retardirani,moze? :) Inace,kad uzmes u obzir da se svaki minut zivota kog covjek provede svjestan memorise i moze mu se pristupiti putem duboke hipnoze ne cine ideju o Animusu retardiranom,al nimalo.

Kenyi
15-03-2011, 19:43
Da, ali je nekako veoma teško moguce Animusom doprijeti do savršeno formiranih sjecanja pretka koji je živio u Jerusalemu i Italiji par stotina godina prije tebe.
Logics much

Maloki
15-03-2011, 19:46
Kao sto rekoh,neka zavire ovde u ovu oazu nevidjedno originalnih ideja i upute tebi prvom javno izvinjenje jer su retardirani,moze? :)
Rado ću prihvatit ispriku ako je duboka i iskrena.

Marvin OCX
15-03-2011, 19:48
Tu pusti masti na volju. i Ovca Dolly je bila tesko zamisliva :)

_baldrick
15-03-2011, 21:00
to što je makijaveli assassin i što animus nije realno moguć (barem u današnjim uslovima) i nije problem - ipak je ovo delo fikcije koje ni ne pretenduje na nešto više, pa ga tako i treba posmatrati

problem je potpuno amaterska realizacija priče. o ovome sam već pisao, pa mi je sad malko dosadno, ali ajde da se ponovimo... prvi problem, radnje - nema. ogromna većina priče odmotava se tako što ecio dođe u novi grad, sazna ko su tu templari i narednih nekoliko sati ih ubija. veoma dosadno i slično prvom delu. početak je obećavao. druga stvar je setting i pozadinska priča (svo ono sf razglabanje) koje je doista zanimljivo, ali nedovoljno da spasi narativni aspekt igre

drugo, likovi - totalno neupečatljvii i nerazrađeni. ima ih milion i zato nijedan ne valja, pa čak ni ecio. o čoveku se ne zna ništa sem da oće da se sveti.. onda nekolko misija pred kraj shvati da je osveta loša (što je tako amaterski utkano u igru da garantujem da većina igrača nije ni primetila) i zato odluči da ne ubije papu, što je propraćeno meh efektom kod igrača. očigledno je to trebalo da zadovolji umno igrača, ali džabe gospodo iz ubija kad niste tu promenu u eciju naglasili. dalje, prolaze godine, a ecio - potpuno isti. niko ne bi ni provalio da se igra ne dešava u par nedelja da nisu ispisane godine. ukratko rečeno, ecio je potpuno površno i jednodimenzionalno prikazan i o njegovoj ličnosti, motivacijama, unutrašnjim demonima itd. ne zna se gotovo ništa. lame

po pitanju likova prednjači kec. zašto? zato što ih ima nekoliko, pa imaju priliku da zasijaju. u ass creed 2 ima ih milion i svi su zato dosadni (sličan problem ima mačeta). da ne pričam o papi, koji je toliko bled negativac da je to strašno. u vezi s njim nema ničeg zanimljivog, nikakve origin priče o nastanku zla, nikakvog zanimljivog onelinera, interesantne filozofije.. ništa. pa jedan od najgorih negativaca u istoriji visokobudžetnih igara. a što je najcrnje, lik ima toliko potencijala, mislim, ipak je on papa.. kako je samo tu moglo da se oplete po crkvi i hrišćanstvu (mnogo više nego što jeste)

eto, to su dva ogromna problema koja u izuzetno velikoj meri srozavaju utisak o priči.

Ovo je bas zanimljivo. Kolektivno misljene a? Inercija. Biti "in". Valja mi kontaktirati nekoga iz ubisofta i poruciti im da kontaktiraju ovde neke forumase kojima je glupa njihova ideja jer oni umiju znatno bolje :wink: Djela Hermana Hesse-a su mi vrhunac knjizevnosti al ako neko ovde kaze da je Hesse plicak i egoista onda se pola foruma mora sloziti...
vidiš, ni ja se ne slažem s tvojim mišljenjem, ali nipošto ne mislim da je zanimljivo, naprotiv, šablonski se uklapaš u kalup tvojih vršnjaka (pod uslovom da imaš onoliko godina koliko zvučiš da imaš, ako si prešao dvadesetu, onda kuku lele).

šta karakteriše to šablonsko ukalapanje? konkretno u ovom slučaju, nedostatak samokritičnosti (što se često manifestuje nepreuzimanjem odgovornosti za svoja dela) - mi smo izneli mišljenje da imaš šundasti ukus (to jest, ja mislim da ti ukus još nije izgrađen), na šta ti nisi reagovao razmišljanjem "hm, da li ja imam šundasti ukus?", već si odmah krenuo da se sam sebi opravdaš time "ma šta oni znaju, očigledno su budale, idu po inerciji". znači, tebi je logičnije da je posredi nekakav socijalni fenomen, nego da ti možda nisi u pravu? nigga plz.

drugo, pojava da se na kritiku nužno odgovara kritikom je zaista nervirajuća. kad te neko kritikuje (mano a mano ili na forumu; drugo je već pred svima), ti treba da budeš zahvalan. to je najlakši način da se poboljšaš

treće, argument "ubisoft pravi igre, oni znaju najbolje, ako misliš da znaš bolje, a ti napravi igru" je jedan od najbednijih "argumenata" koji se često koriste. to se zove zamena teze, logična greška kada dokazuješ nešto što je samo naizgled originalna teza, a u stvari je neka druga. that out of the way, kladim se u pivu da bih bez problema mogao da napišem bolji scenario od onog koji ima ass creed 2

eto, možda sam preterao nepotrebnim palamuđenjem, ali me slične pojave dosta nerviraju, pa mi je ovaj tvoj ispad lepo pao. inače, crtica se stavlja samo kod skraćenica, a ne kod imena ili stranih reči (jedna od najgroznijih rasprostranjenih gramatičkih grešaka, uz neznam)

O "ukusima" ne vrijedi raspravljati ne?
jedno je ukus, a drugo neukus

Kenyi
15-03-2011, 21:43
ane boldriče, došlo mi je da te zagrlim :D

Kid A
15-03-2011, 21:48
Steta sto ne pise za neki gaming casopis ili tako nesto. Cak i kad se ne slazem s nekim njegovim vidjenjima moram mu priznati da su mu postovi kvaqlitetniji nego pola PC Playa trenutno.

Totoro
15-03-2011, 21:51
zver

Kenyi
15-03-2011, 22:03
I to u najmanju ruku.

Marvin OCX
15-03-2011, 23:39
ane boldriče, došlo mi je da te zagrlim :D
I meni :rotfl: Inace izbjegavam da vrijedjam i govorim ljudima da su glupi itd al ovaj decko je F-72. I opet nas je pocastio svojim akademskim govorom al ovaj puta je to bila lexicko semanticka akrobacija. Neznanje kojim raspolaze je tako veliko da se moze nazvati znanjem. Konstantno spominje godine sto je zanimljivo,sta li krije,ja inace imam 27 god i biblioteku knjiga iza sebe,drukcije receno,vise sam zaboravio nego sto ce decko ikada znati,al to on nikada nece znati ili vec zna jer raspolaze ogromnim neznanjem :wink: :) Ukus je afinitet ka necemu,to je urodjena je nazovimo je "simpatija" ka necemu i ne GRADI se tj ne asimilira putem INERCIJE ili ti kolektivnog misljenja,koje je inace najlaxi put do identiteta. Paradox postojanja :)
Mada u jednom se slazem sa njim(iako ne vidim svrhu onog eseja ili ti festivala bedastoca u pisanoj formi) likovi tj glavni lik u prvom dijelu je znatno interesantniji od Ezia iz jednostavnog razloga kog on opet ne zna objasniti ali bar moze detektovati tu cinjenicu. Altair puno manje prica i djeluje mistican,a ono sto ne znamo je uvijek plodno tlo za mastu. Necu rezimirati rezime.

*Fila*
16-03-2011, 00:12
Kako ste presmješni no dobro, samo se raspravljajte i svađajte oko igre jedne. Jel to pričate ljudima po kavama kako ste nekog pobijedili u raspravi i to?
I zar machiavelli nije začetnik politike? Ili sam falio.

Durin
16-03-2011, 00:13
Moram priznati da se u nekim (ne svim) stvarima slažem sa Marvinom. Naime, baldrickovi postovi doista jesu semantičke akrobacije. :rotfl:

On će u jednom postu napisati jedno - a nakon što mu se ospori tvrdnja on uporno tvrdi da je napisao drugo, iako mu dokazi stoje pred očima. On kaže nebo, ja kažem zemlja, on kaže da je napisao nebo a mislio zemlja.

S druge strane, teško je ocjenjivati priču. Kada bi netko dao baldricku da pročita E. A. Poa ili Ljermontova, on bi rekao da je to sranje jer likovi nisu dovoljno razrađeni, i da bi on napisao x puta bolju priču. Naime, ne znamo ništa o psihopatičnom luđaku niti junaku našeg doba, njihovom djetinjstvu i psihozi pa je ono automtski sranje.

Da ne pričamo o alkemiji slova, što li to taj Rimbaud "brije"? Nema kvalitetno razrađenih likova, zanimljive filozofije - ugl., naš baldrick želi dobru i kvalitetnu sapunicu.

Meni je AC bio odličan, kao i AC2 zbog povijesne tematike. Nisam ništa više od solidnog gameplaya, dobre grafike i kvalitetnog settinga tražio i uživao sam u svakom nastavku. Dobio sam odličnu glazbu, odlično reproducirane gradove i setting. Priča je prosjek, ali pored ostaloga nije niti previše važno - pogotovo kada se nešto više zna o backgroundu likova. Za njihov životopis (koji je uključen i u igri) dovoljna je enciklopedija, pošto su to stvarni likovi kojima su ponešto promijenjeni detalji kako bi se lakše uklopili u tu, promijenjenu povijest.

Marvin OCX
16-03-2011, 00:19
Moram priznati da se u nekim (ne svim) stvarima slažem sa Marvinom. Naime, baldrickovi postovi doista jesu semantičke akrobacije. :rotfl:

On će u jednom postu napisati jedno - a nakon što mu se ospori tvrdnja on uporno tvrdi da je napisao drugo, iako mu dokazi stoje pred očima. On kaže nebo, ja kažem zemlja, on kaže da je napisao nebo a mislio zemlja.

S druge strane, teško je ocjenjivati priču. Kada bi netko dao baldricku da pročitaSE. A. PoaSili Ljermontova, on bi rekao da je to sranje jer likovi nisu dovoljno razrađeni, i da bi on napisao x puta bolju priču. Naime, ne znamo ništa o psihopatičnom luđaku niti junaku našeg doba, njihovom djetinjstvu i psihozi pa je ono automtski sranje.

Da ne pričamo o alkemiji slova, što li to taj Rimbaud "brije"? Nema kvalitetno razrađenih likova, zanimljive filozofije - ugl., naš baldrick želi dobru i kvalitetnu sapunicu.

Meni je AC bio odličan, kao i AC2 zbog povijesne tematike. Nisam ništa više od solidnog gameplaya, dobre grafike i kvalitetnog settinga tražio i uživao sam u svakom nastavku.
Njega se mora citati na engleskom,onaj mix poezije i proze je nemoguce prevesti.

_baldrick
16-03-2011, 13:00

life doesn't imitate art; it imitates bad television

šalim se. dobru i kvalitetnu sapunicu ne čine kvalitetno razrađeni likovi i zanimljiva filozofija, ti si sad napravio logičku grešku koja se zove non sequitur - ne sledi (1. baldrick želi likove i filozofiju. 2. dakle, baldrick želi sapunicu), a mislim da reči "kvalitetno" i "sapunica" ne mogu da idu u istoj rečenici

Priča je prosjek, ali pored ostaloga nije niti previše važno - pogotovo kada se nešto više zna o backgroundu likova. Za njihov životopis (koji je uključen i u igri) dovoljna je enciklopedija, pošto su to stvarni likovi kojima su ponešto promijenjeni detalji kako bi se lakše uklopili u tu, promijenjenu povijest.
tebi možda nije. meni je ass creed 2 bio zabavan i jedva sam čekao da nastavim sa igranjem, ali nije bilo onog efekta da sam oduševljen i da hoću svima da kažem koliko je igra jebeno fenomenalna.. što se dešava kada me priča oduševi

nema veze što su likovi povijesni, oni kao deo priče moraju da održe taj nivo kvaliteta, inače srozavaju samu priču.

Kako ste presmješni no dobro, samo se raspravljajte i svađajte oko igre jedne. Jel to pričate ljudima po kavama kako ste nekog pobijedili u raspravi i to?

ja se raspravljam zbog svoje nezasite žeđi za znanjem.

Ukus je afinitet ka necemu,to je urodjena je nazovimo je "simpatija" ka necemu i ne GRADI se tj ne asimilira putem INERCIJE ili ti kolektivnog misljenja,koje je inace najlaxi put do identiteta. Paradox postojanja :)

a zašto izjednačavaš građenje ukusa i asimiliranje putem inercije? kako neko stari i postaje iskusniji u datoj oblasti, tako mu se ukus kristalizuje i tako dobija sposobnost da proceni šta valja, a šta ne. ko ima neukus, a ako imalo soli u glavi, taj će daljim iskustvim shvatiti da ima neukus i dobiti ukus. nikakve to veze nema sa inercijom

e, onda može da se priča o afinitetu prema nečemu. "o ukusima se ne raspravlja" je tačno kada neko voli bunjuela, a ne voli kurosavu, ili kada voli šajlu stajlz a mrzi kristal stil (mada je tu više reč o lošem vidu). a kada neko misli da je tekst najnovijeg hita mašinke lukić vrhunac stvaralaštva, to je onda neukus i taj je budala

Konstantno spominje godine sto je zanimljivo,sta li krije
da sam u stvari maloletna devojčica?

Marvin OCX
16-03-2011, 13:59
:rotfl: Bio je to dvostruki salto,i hop aaa nova akrobacija,bravoooo. Cijelu noc u konsultaciji sa guglom ovo smisljao? :rotfl:
De bar u jednom postu i jednoj jednoj recenici pokusaj nesto reci :rotfl: Trudis se ispati pametan tako sto ces koristiti rijeci cije znacenje ne znas a o pravilnoj upotrebi necu pricati. Napises 100 rijeci i ne kazes nista. Kako ti to uspijeva? Ukus koji te vodi necemu i znanje o istom si uporedio tj nazvao istim :rotfl: Ti ne znas napraviti fabulu u postu od par rijeci a u pivo se kladis da mozes bolje od ideje,price i scenarija u AC2. Aj daj da vidimo neku tvoju umotvorevinu pored ovih postova :rotfl:

Totoro
16-03-2011, 14:17
De bar u jednom postu i jednoj jednoj recenici pokusaj nesto reci :rotfl:

Zapucaj u Srebrenicu po Guber vodu,ujutro se nasmrces i navece si ko zmaj,nakon sto ispuses i lijevu hemisferu mozgovine,al vrijedi,sinusi su zlo :thumbs1:

xman
16-03-2011, 14:50
[quote=Durin]

life doesn't imitate art; it imitates bad television

šalim se. dobru i kvalitetnu sapunicu ne čine kvalitetno razrađeni likovi i zanimljiva filozofija, ti si sad napravio logičku grešku koja se zove non sequitur - ne sledi (1. baldrick želi likove i filozofiju. 2. dakle, baldrick želi sapunicu), a mislim da reči "kvalitetno" i "sapunica" ne mogu da idu u istoj rečenici

Priča je prosjek, ali pored ostaloga nije niti previše važno - pogotovo kada se nešto više zna o backgroundu likova. Za njihov životopis (koji je uključen i u igri) dovoljna je enciklopedija, pošto su to stvarni likovi kojima su ponešto promijenjeni detalji kako bi se lakše uklopili u tu, promijenjenu povijest.
tebi možda nije. meni je ass creed 2 bio zabavan i jedva sam čekao da nastavim sa igranjem, ali nije bilo onog efekta da sam oduševljen i da hoću svima da kažem koliko je igra jebeno fenomenalna.. što se dešava kada me priča oduševi

nema veze što su likovi povijesni, oni kao deo priče moraju da održe taj nivo kvaliteta, inače srozavaju samu priču.

ja se raspravljam zbog svoje nezasite žeđi za znanjem.

Ukus je afinitet ka necemu,to je urodjena je nazovimo je "simpatija" ka necemu i ne GRADI se tj ne asimilira putem INERCIJE ili ti kolektivnog misljenja,koje je inace najlaxi put do identiteta. Paradox postojanja :)

a zašto izjednačavaš građenje ukusa i asimiliranje putem inercije? kako neko stari i postaje iskusniji u datoj oblasti, tako mu se ukus kristalizuje i tako dobija sposobnost da proceni šta valja, a šta ne. ko ima neukus, a ako imalo soli u glavi, taj će daljim iskustvim shvatiti da ima neukus i dobiti ukus. nikakve to veze nema sa inercijom

e, onda može da se priča o afinitetu prema nečemu. "o ukusima se ne raspravlja" je tačno kada neko voli bunjuela, a ne voli kurosavu, ili kada voli šajlu stajlz a mrzi kristal stil (mada je tu više reč o lošem vidu). a kada neko misli da je tekst najnovijeg hita mašinke lukić vrhunac stvaralaštva, to je onda neukus i taj je budala

Konstantno spominje godine sto je zanimljivo,sta li krije
da sam u stvari maloletna devojčica?[/quote:xi46ci1k]

Koji si ti pokemon ??

Marvin OCX
16-03-2011, 15:16
[quote=Marvin OCX]De bar u jednom postu i jednoj jednoj recenici pokusaj nesto reci :rotfl:

Zapucaj u Srebrenicu po Guber vodu,ujutro se nasmrces i navece si ko zmaj,nakon sto ispuses i lijevu hemisferu mozgovine,al vrijedi,sinusi su zlo :thumbs1:[/quote:21tmh6nm]
Jos uvijek ne kontas taj post? :rotfl:

Totoro
16-03-2011, 15:41
Kontam ali nije da je baš razumljiv :/

_baldrick
16-03-2011, 20:55
Ukus koji te vodi necemu i znanje o istom si uporedio tj nazvao istim :rotfl:
sigurno ih nisam nazvao istim - rekao sam da dobar ukus proizlazi iz znanja; nema tu nikakvog poređenja ili izjednačavanja. (ako sam dobro razumeo na šta misliš; rečenica ti je nejasno zbog upotrebe ovog "istim", jer nije jasno da li odnosi na "ukus" ili na "nečemu". to bi ti recimo lektori u nekakvoj publikaciji ispravili u "o njemu" ili u "o tome")

inače, prilično sam siguran da sam sve izraze upotrebio pravilno; ako primećuješ greške, slobodno mi skreni pažnju na njih