PDA

Pogledaj cijelu verziju : Resident Evil 5

Stranica : 1 [2]

The Fury
23-09-2009, 09:40
Meni je super ,nije horror ali igra je baš super. Po meni se paše u resident evil. Nekako mi i netreba bit strašna, ideja svega je dobra.
Ja sam samo davno vidio residen evil 1 i nisam ostale djelove igrao. Filmovi su mi bili loši...

Uglavnom igrao sa sa nekim likom, špaljolcem, preko skype pričali pošto nemožeš chatat u igri ? Oo Nije PC friendly igra...

Ugl trebalo nam 3 puta onaj prvi dio sa selom da prođemo xD. Još moraš pričat na engleskome xD; a ni jednome nije engleski glavni jezik :P .

Solo nisam uopšte igrao, nit neču, samo co-op rokam. :D

Zar je tako teško nekoga na forumu pitati ili nekog od prijatelja nego ti je bolje igrat ovako sa nekim žnj igračima... :thumbs1:

Bartuc
23-09-2009, 10:06
Uglavnom igrao sa sa nekim likom, špaljolcem, preko skype pričali...

Miguel Miguel, guárdame, nos atacaron por todos lados... aiiiii Migueeellll... aiii...

No, ellos mataron a mis amigo Tigerija... NOOOOO. Es el momento de pagar malditos...

xD

tigerija
23-09-2009, 11:20
ROFL. Oče tko igrat resident evil u co-op ? :D :D

Feanor
23-09-2009, 11:21
Jel se moze preko hamaccija????

mravojed20
23-09-2009, 11:27
Resident Evil je svakim nastavkom sve bolji i bolji, jer naginje prezentaciji.
Jest, postala je akcijska igra, no ponajbolja u žanru.

Resident Evil može biti bolji samo ako naginje survival HORRORU, a ne da bude akcijska igra s dobrom prezentacijom, ne treba mi to, ne želim da bude ponajbolja akcijska igra u žanru, želim da bude ponajbolja survival horror igra u žanru. A jako daleko je od toga.

Resident u starim nastavcima je bio jedan od prvih survivala, no to ne znači da je bio previše dobar. Bio je trom, katastrofalno razvodnjene priče koju si čitao iz memoranduma po mapama. Do trojke je već mogao funkcionirati, no uz razne Zero, Veronica i druge spin offove, bilo je pravo vrijeme da se promijeni cijeli koncept. Resident Evil 4 je preporodio serijal, te ga doveo na razinu o kojoj je Resi samo mogao sanjati. Zabavan, detaljan, s više akcije i dinamike, jedino što je bio relativno kratak i čudnog tempa. Resi 5 je krenuo još više na akciju, i isporučio nevjerojatno iskustvo igranja dok traje.

Kako možeš reći za igru koja je totalno izoopačila serijal da je donijela preporod? Možda, ali u totalno krivom smjeru. Nije strašna. Smiješna je. Deru mi se tamo na španjolskom nešto, ljudi obični. To je sve što treba biti važno. Ako Resident Evil igra nije strašna, onda ta igra nije vrijedna nosit taj naziv.

Petica je još više odmaknula od Resident Evil igre, plus i same lokacije su mi jednostavno ono..krivo odabrane, totalni deja vu u onim afričkim ruševinama, tomb raider na kvadrat. Onda ona potjera dok na motorima i kamionima crnci jure za nama...jao, ok za pucačinu, ali...jao.

I dok su cutscene odlično napravljene, kad sam vidio onu di par crnaca na motorima oće ubit chrisa i shevu.. :toilet:

Ima neš jako tužno u tome kad ti se serijal koji voliš pretvori u ovako nešto, kad od razvaljenih zombija koji se jedva vuku i zavijaju konstantno kroz uske hodnike, uništene ulice i zgrade, dobiješ crnce s crvenim okicama, koji pričaju, trče, voze motore i pucaju s kalašima i rocket launcherima.. :( :cry:

A i sam survival dio je u banani, pojednostavljen, totalno, zagonetke na minimumu, ali stvarno minimumu.
Zato ponavljam, dobra akcijska igra koja i kao takva ima dosta problema, kamera i stajanje pri pucanju bi bili najvažniji, jako loš RE.

Ovo me podsjeća na Left4Dead, toliko 'zombija' i svakvakvih nakaza a ni S od straha, jer igra jednostavno nije tako koncipirana.

tigerija
23-09-2009, 11:37
Da može se preko hamachia, upravo igram. Ako ikoga zanima preko hamačia neka se javi.

BTW slažem se s tobom mravojed20.

W3DR4N
23-09-2009, 12:49
Resident Evil može biti bolji samo ako naginje survival HORRORU, a ne da bude akcijska igra s dobrom prezentacijom, ne treba mi to, ne želim da bude ponajbolja akcijska igra u žanru, želim da bude ponajbolja survival horror igra u žanru. A jako daleko je od toga.

Ne, to je tvoje mišljenje, i ako mogu primjetiti, krivo. Igra može biti bolja ako je sveukupno kvalitetnija i igrivija, po čemu je 4/5 daleko, daleko ispred one parade nepokretljivosti prvih nastavaka. Resident Evil nikada nije bio osobito strašna igra, te ne znam zašto danas dobiva te epitete, a osim osnovnih zombija, uvijek je imala pse, ptičurine i razne brze i žilave napasti kao i u novim nastavcima. Za strah smo peglali Clocktowere bek in najntis.

Kako možeš reći za igru koja je totalno izoopačila serijal da je donijela preporod? Možda, ali u totalno krivom smjeru. Nije strašna. Smiješna je. Deru mi se tamo na španjolskom nešto, ljudi obični. To je sve što treba biti važno. Ako Resident Evil igra nije strašna, onda ta igra nije vrijedna nosit taj naziv.

Sad je Resident Evil puno logičnije osmišljen. Radi se o biološkom oružju koje u ljude postavlja drugi organizam, odnosno virus. Igra se i tako zove Biohazard.

Petica je još više odmaknula od Resident Evil igre, plus i same lokacije su mi jednostavno ono..krivo odabrane, totalni deja vu u onim afričkim ruševinama, tomb raider na kvadrat. Onda ona potjera dok na motorima i kamionima crnci jure za nama...jao, ok za pucačinu, ali...jao.

Igra ide na raznolikost. Da su ostali u gradovima i sličnim lokacijama, dosadili bi bogu i čovjeku.
To ne znači da šestica neće biti u gradu.

A i sam survival dio je u banani, pojednostavljen, totalno, zagonetke na minimumu, ali stvarno minimumu.

Odlike avanture, ne survivala.

Zato ponavljam, dobra akcijska igra koja i kao takva ima dosta problema, kamera i stajanje pri pucanju bi bili najvažniji, jako loš RE.

Meni je to logično.

Feanor
23-09-2009, 12:56
OK činjenica stoji da se izgubio onaj RE-3 lutam po srušenom gradu, a kamera mi je postavljena stacionarno tako da ne vidim ni kurca ispred ni izad sebe feeling i onda kad mi izleti zombi se userem, al ne zombija nego same činjenice da mi je izletilo nešto na ekran a da to nisam mogao skuzit prije , ali ova igra(i četvorka) su puno bolje, zabavnije, raznovrsnije, a to je upravo ono što tražim u igri pa bila ona Residen Evil ili MAx Payne ili GTA ili štoveć.

tigerija
23-09-2009, 14:04
OČE KO IGRAT U CO-OP MODU BEM VAS ?

Bartuc
23-09-2009, 14:18
Veteran mi je pre lagan sa Hawkom. U kojih 4h igranja sam došao na CH 5.3, još možda 1-2 sata i prešao sam igru po drugi put :D Ovaj put sve pada pod "S" rank, tak da imam brdo pointova koje sam već zamijenio za municiju od MP5 i PSG-a 8) Brijem da mi niti PRO težina neće biti izazov zbog ta 3 oružja :D Ako želiš pakao, morao bi igrati bez tih "cheatova"...

PS: Tak da je na kraju ipak full lagano doći do Unlimited Rocket Launchera :D Došao bi i na veteran bez ikakvog problema, ali skupljam sve treasure i tak... I da, ne prodajem treasure, čuvam to za kraj, tako da se divim skupljenoj svotici u jednoj transakciji :D

tigerija
23-09-2009, 14:25
Kako je najteža težina ? Veteran ? Ja odma na najteže igram uvije sve igrice.

Bartuc
23-09-2009, 14:47
Kada pređeš na Veteran, onda ti se otključa PRO težina.

PS: Malo se drugačije neprijatelji ponašaju na Veteran nego na Normal. Oni leteći kukci i pauci izbjegavaju paljbu, onaj veliki Boss nakon vožnje džipom ima novi napad (sa kamenčinom) i sl. Nadam se da će i na PRO biti novih skripti...

The Fury
23-09-2009, 15:37

Ne, to je tvoje mišljenje, i ako mogu primjetiti, krivo. Igra može biti bolja ako je sveukupno kvalitetnija i igrivija, po čemu je 4/5 daleko, daleko ispred one parade nepokretljivosti prvih nastavaka. Resident Evil nikada nije bio osobito strašna igra, te ne znam zašto danas dobiva te epitete, a osim osnovnih zombija, uvijek je imala pse, ptičurine i razne brze i žilave napasti kao i u novim nastavcima. Za strah smo peglali Clocktowere bek in najntis.

Ja dijelim od mravojeda mišljenje. Igra nije kvalitetnija, nego je postala smiješna i neozbiljna. Zabavnija u onom smislu da ideš ravno i pucaš i tako cijelu igru. RE kad se pojavio bio među strašnijim igrama.

Sad je Resident Evil puno logičnije osmišljen. Radi se o biološkom oružju koje u ljude postavlja drugi organizam, odnosno virus. Igra se i tako zove Biohazard.

Puno logičnije osmišljen. Pa kaj je tebi mladiću. Da virus pretvara ljude u leteće svinje to bilo bilo dobro osmišljeno. Igra se zove Biohazard za japansko tržište, ako se ne varam. Nije cool što Wesker kopira Matrix I nea u svakom mogućem pogledu. Valjda su to napravili da igra bude ''cool''.

Meni je to logično.

Dobra akcijska igra sa elementima survival horora je Dead Space koje ima daleko bolju atmosferu nego ovo.

vjever_masni
23-09-2009, 16:08
pokusao dat igri jos jednu priliku, ali kamera jednostavno ubija, nemos potrcat kak spada, a tek da se nemos pomicat dok ciljas neg stoji ko drvena marija, ma daj...

Bartuc
23-09-2009, 16:31
Haha, prešao sam Veteran i otključao Rocket LauncherS:rotfl: Tamo sam zabrijao, očito je bilo ispod 4h do CH5.3 pošto mi je trebalo 4h i 20-ak minuta da pređem igru :P Sada na PRO nosim RL sa sobom, san za Boss fajtove :D

Uglavnom, sve "S" rank osim 2x "A" rank. Mislio sam ponoviti ta 2 CH-a ali neću... I da, prodao sam na kraju svo blago u jednom komadu, ispalo je 161'500 dolara :P Tak da ću sada maxati onaj prvi sniper da mogu kupiti LongBow žemskinji. A ako ostane para, možda si zemem i Hydra sačmaricu!? Budem vidio.

EDIT: Kupio joj LongBow i kupio sam figurica u vrijednosti 13'500 pointova. Pre dobro izgledaju "figure", baš su detaljno napravljene :pray: Nakon PRO-a ću ih sve kupiti.

W3DR4N
23-09-2009, 17:10
Ja dijelim od mravojeda mišljenje. Igra nije kvalitetnija, nego je postala smiješna i neozbiljna. Zabavnija u onom smislu da ideš ravno i pucaš i tako cijelu igru. RE kad se pojavio bio među strašnijim igrama.

Ne, nije bila strašna. Bila je smiješna i neozbiljna. Zabavna u onom smislu da ideš ravno i pucaš i tako cijelu igru. Ne kužim šta se promijenilo, osim daleko bolje gameplay mehanike.
Daj molim vas odigrajte prvi Resi, čisto da vidite koji je to horror. Horror u smislu loših kontrola, loše prezentacije radnje, nelogično osmišljenih razina i slabog tempa. Ne horror u smislu straha.

Puno logičnije osmišljen. Pa kaj je tebi mladiću. Da virus pretvara ljude u leteće svinje to bilo bilo dobro osmišljeno. Igra se zove Biohazard za japansko tržište, ako se ne varam. Nije cool što Wesker kopira Matrix I nea u svakom mogućem pogledu. Valjda su to napravili da igra bude ''cool''.

Za tebe gospodin, a ne mladić. Tko je stariji?
Izvlačiš se na slamke uz ovo kopiranje Matrixa.

Dobra akcijska igra sa elementima survival horora je Dead Space koje ima daleko bolju atmosferu nego ovo.

Slažem se da je Dead Space odličan survival horror fenomenalno odabranog settinga. Sasvim nova stvar u podžanru.
Resident Evil 5 je svejedno bolja igra, s drugačijom atmosferom.

Bartuc
23-09-2009, 17:24
Meni je RE5, unatoč svim nedostacima i manjku horrora, vrlo zabavna i "pitka" igra. Evo 2x sam je prešao i nije mi dosadilo napucavanje sa mutantima. Nema puno igri koje mogu za redom više puta preći, ali ova je probila barijeru. Jebiga, u mnogo elemenata je ionima iza RE4, ali što se tiče dinamike i gameplaya, tu nemam zamjerki. Čak sam se navikao i na to da se nemreš kretati dok pucaš, a bome i na kameru. :D

Tak da se slažem i sa Vedranom da je igra zabavna, ali i sa Mravojedom da bi bilo bolje da ima više horror elemenata... Da ti srce lupa ko ludo kada se približavaš sljedećem hodniku :D

Nodakim
23-09-2009, 18:19
Kako preći ono s staklima?(2. dio)
4 ili 5 chapter,nakon što sam ubio Irvinga i u onim sam katakombama.

Nodakim
23-09-2009, 18:19
.

C
23-09-2009, 18:22
Upravo dobih NFS: Shift i RE5. Koje vrijedi prvo prijeći? :)

Grim
23-09-2009, 18:23
Upravo dobih NFS: Shift i RE5. Koje vrijedi prvo prijeći? :)
Pa iako nije usporedivo, RE5 je kvalitetniji i bolji, te daleko zabavniji.

C
23-09-2009, 19:32
Zato sam i postao u RE5 temi. :D

Edit: Recite mi konfiguraciju, pošto nema vremena, spremam se na put.

Imam P7350, 2,00 GHz, 1066 MHz FSB, 3 MB L2 Cache, 2+1 GB RAM DDR2 (3 GB RAM-a), nVidia GeForce 9600M GS 512 MB (total 1791 MB), na Visti. Recite mi koliko je to detalja, FPS-a, itd.

Necto
23-09-2009, 19:34
Kako preći ono s staklima?(2. dio)
4 ili 5 chapter,nakon što sam ubio Irvinga i u onim sam katakombama.
Samo podesis zrcala da zraka ide u u onaj stup na kockastoj platformi, i onda se spustis s platformom.

@tigerija
Kako si sredija Hamachi da ti radi ... ?, meni preko onog DLLLoadera nece =(

Nodakim
23-09-2009, 20:10
Bah,znao sam to nego nisam skužio da svako zrcalo umjesto ima 3 smjera,a ne 2 pa mi se činilo ne mogućim.

Sada sam kog onog bossa kojeg po drugi put treba spaliti.
Traje dugo,valdja griješim u nečemu.

Feanor
23-09-2009, 20:32
Daš ševi da digne Flamethrover i dok ga ona pali ti udreš po njemu sa sačmom, ali mu prvo pucaj u one bjele mjehure po
njemu...

EDIT:Inače voli bih bacit s nekim u paru barem pola sata, pa ako netko zeli, mozemo otvorit mrezu u hamacciju...

Xero
23-09-2009, 20:45
Ja želim imam već mrežu na hamachiju koju sam napravio za CoJ BoB , ali ne mogu natjerat hamachi da radi.

tigerija
23-09-2009, 20:50
Meni je res 5 super u co-op ok nisam igrao prošle verzije, pa zato i gledam drugačije na igru, i co-op je total win kad sve dogovaraš s frendom, ono djelite akciju ne.

Nodakim
23-09-2009, 20:59
Volio bih probati coop.

I da jej,ne mora preko Hamamachija,ipak sam legalno nabavio.

tigerija
23-09-2009, 21:54
CO OP OWNA !!!!! Moš samnom.

Necto
23-09-2009, 23:45
Kako ga napravit da funkcionira, meni ne radi =(

Bara
24-09-2009, 17:10
Ne znam za Coop i nije me briga, ali igra je totalno sočna! :) Baš je prešao prije sat vremena, još se dvoumim dali mi je bolja četvorka ili petica, četvorka je bila teža to je sigurno, ali petica je nekako bolje izrežirana, iako je to bila i četvorka... Uglavnom, igra je zakon, svi morate probati!

Bartuc
24-09-2009, 18:32
još se dvoumim dali mi je bolja četvorka ili petica...

Meni je bilo ovako što se tiče RE4 vs RE5 :D

RE4:

+ atmosfera - (horror naspram RE5)
+ trgovina - (trgovac je bolji nego imaginarna trgovina)
+ oružja - (nekako su bila... epskija ( :D ) nego ona u RE5 iako je riječ o gotovo istom setu oružja)
+ cutscene - (u RE5 su odlične cutscene, ali u RE4 su mi bile puno bolje i aktivnije - quick eventovi)
+ razvoj radnje/priče - (također mi je bolje nego u RE5)

RE5:

+ igrivost
+ kontrole (naspram RE4)
+ grafika
+ zaraznost
+ dinamika (naspram RE4)

Tak da mi je sveukupno RE4 bolja igra, ali je RE5 kvalitetnija igra :D

Nodakim
24-09-2009, 18:42
Ove cutscene su za popizdit,ono zagledam se u cutscenu i ono odjedanput na ekranu mi flashaju znakove.
Ma mrš. :D

Solidna igra,ali nekako su mi prva 2 levela najbolja+onaj s lickerima.(koji zapravo jedini ima nekakvu atmosferu)

The Fury
24-09-2009, 18:47
Nakon ove igre, odlučio sam opet zaigrat Resident Evil 2, to je prava stvar. Barem tamo neću imat osjećaj da igram Gears of War wannabe :D

C
24-09-2009, 18:52
RE4 je meni najbolji od RE epizoda:

+ trgovina - (trgovac je bolji nego imaginarna trgovina)
Over here stranger...Stranger, straaaangeeeer...i have some interested for you! (otkopča svoj mantil, raširi, cijeli shop poredan :rotfl: ) Aaaaaa...i will buy it with a high price! He, he, he, he (onako kiselo)...thank you...
...ma legendaran!

Ravan mu je samo trgovac iz Dark Sectora, iako ni taj nije super toliko, ali je fora sa svojim meksičkio-ciganskim naglaskom. :wink: :D

Grim
24-09-2009, 19:17
Evo, dosta je dosta, prešao sam je sveukupno tri puta, na različitim težinama, sada se bacam na Witchera. :D

The Fury
24-09-2009, 20:04
Over here stranger...Stranger, straaaangeeeer...i have some interested for you! (otkopča svoj mantil, raširi, cijeli shop poredan :rotfl: ) Aaaaaa...i will buy it with a high price! He, he, he, he (onako kiselo)...thank you...
...ma legendaran!

Ovo si pogledaj C, kada u stvarnosti trgovac pokušava zaraditit nešto.
Ill buy it for the high price!!!

7oXx0qwe ... re=related (7oXx0qwe0wc&feature=related)

C
24-09-2009, 21:14
Yeah! :D Pa kažem, znam to sve i najbolji mi je shop igdje. :D

Edit: Video je super. I drugi od njih su isto super. :pray:
Najžešći mi je dio s pizzom...i onima s automa, te sam početak. :rotfl:
A na kraju policija kao otkrije prodavača crne robe. :rotfl:

flander
24-09-2009, 21:27
"Stranger,stranger ...now thats a real weapon" ^^

jel ga ima u petici ?

Bartuc
24-09-2009, 21:34
Nema na žalost. Trgovina ti se odvija preko "izbornika" izvan igre. Bezveze, bilo bi puno veći gušt da su napravili neke sigurne zone sa trgovcima, ali onda bi i igra bila daleko teža. Ovako ti je trgovina praktički konstantno dostupna.

PS: Video je do jaja :D Lik fakat ima isti glas kao iz igre.

C
24-09-2009, 22:26
Lik fakat ima isti glas kao iz igre.
Ma to je neki C/P Edit. :)
Vidiš da taj lik (nick mu je Roco, tako nešto) imitira sve likove iz svih igara.

Xero
24-09-2009, 22:31
Evo , ako neko hoće preko hamachija napravio sam ja network ime:Rei5 pass:re5.

tigerija
25-09-2009, 00:57
Ja sam igrao vec sa 2 lika u co-op single player nisam uopste igrao, probo sam samo, i jadno mi igrat sam... -.-'
Kad igraš sa nekom osobom doživljaj je 10 puta bolji.

Xero
25-09-2009, 09:47
Hamachi anyone ?

Feanor
25-09-2009, 14:00
Hamachi anyone ?

me, me, me...

Xero
25-09-2009, 14:10
Oke pa napravio sam ja već network piše par postova iznad pa se pridruži , ako hočeš.
Koju verziju hamachija imaš ?

Feanor
25-09-2009, 14:20
Password has been rejected....:(

Xero
25-09-2009, 14:34
Ime: REI5 pass:blabla

Nodakim
25-09-2009, 17:11
Oće tko igati RE5 coop preko hamachija?(nešto me zeza preko običnog MPa,možda zbog Windows livea?(koji mi je usput sve i pobrisao))

Praetorian
25-09-2009, 19:10
Jel ima kakve veze res 5 sa prijasnjim resovima (osim zombija) ?

Xero
25-09-2009, 19:11
Ima Chris je bio u jednom RE kolko se sjećam.

Praetorian
25-09-2009, 19:15
Da bio je sad sam se sjetio, samo kak sad izgleda nebi ni skuzio da je to taj.

Bartuc
25-09-2009, 19:25
Bio je sa Jill u borbi protiv Weskera, garant :D

Nego, kada smo kod dizajna likova. Žemskinja je savršeno dizajnirana, ali frajer je pretjerano nabildan. Baš su ga napumpali bezveze. I fora mi je ogrlica od Sheve, baš je 3D element i ima svoju masu/fiziku.

kikeron
25-09-2009, 19:26
kak' me hebe močvara... prestrašno :twisted:

Praetorian
25-09-2009, 19:28
Bio je sa Jill u borbi protiv Weskera, garant :D

Nego, kada smo kod dizajna likova. Žemskinja je savršeno dizajnirana, ali frajer je pretjerano nabildan. Baš su ga napumpali bezveze. I fora mi je ogrlica od Sheve, baš je 3D element i ima svoju masu/fiziku.
Da prenabildan je, ali grafika je stvarno fenomenalna a igra je preoptimizirana. Svaka cast capcomu.

Bartuc
25-09-2009, 19:44
@Kikeron, kakva močvara te jebucka?

@Praetorian, da, i Batman i RE5 izgledaju odlično, grafika je stvarno prelijepa, a obje igre su savršeno fluidne pri max postavkama. Takve igre bi trebale biti uzor drugim proizvođačima, one su dokaz da se može.

Nodakim
25-09-2009, 20:14
Marshall lands vjerovatno.
Majini teritorij blizu Oil planta.
Trebaš skupiti 4 pločice i staviti ih u ona vrata.

vex
25-09-2009, 20:21
Nakon tjedan dana zezanja sa errorima pri loadanju drugog levela uspio sam natjerati igru da radi kako spada. :D
Za sada nemam veći zamjerki osim gadnih low-res textura u zabačenim područjima.
AI (pri tome mislim na ševu, zna biti retajan , ja nemam metaka i napada me ono krilato stvorenje a ona stoji kao ukopana dok ju ne pozovem)
Mislio sam da će igra biti puno svjetlija i da će se horror faktor izgubiti , ali još je tu, samo u manjoj količini, što je dobro. Jedva čekam da otključam classic horror filter.
Sve u svemu, igra je po meni ispunila očekivanja , igra valja iako bi više volio da su se vratili korijenima. (re3)

Bartuc, što se tiče optimizacije, uvijek se i moglo , ali se nije htjelo.
Na PC-u su se igre uvijek slabije prodavale slabije zbog količine i dostupnosti piratije, pa zašto bi oni trošili vrijeme usavršavajući igru kada će brdo igrača besplatno skinuti igru. Konzole su profitabilnije a tamo bome igre rade kako spada.
Uostalom, to i sam znaš.

Grim
25-09-2009, 20:27
@vex - AI od Ševe ti se mjenja ovisno o stupnju težine, ako igraš na Easy ti stalno pomaže i većinom ona sve obavi, ako igraš na professional glupa je užasno, ako si dying stoji pored tebe i govori: "Chris, you need help!" i ništa ne poduzima

Feanor
25-09-2009, 20:45
Mislio sam da će igra biti puno svjetlija i da će se horror faktor izgubiti , ali još je tu, samo u manjoj količini, što je dobro. Jedva čekam da otključam classic horror filter.
. (re3).

What?How?

Grim
25-09-2009, 20:57
. (re3).

What?How?
Filteri za grafiku, mjenjaju grafiku, da dobiješ pređi igru i otključat će ti se.

Bartuc
25-09-2009, 23:26
@Vex, ti filteri su ti koma, odvratno izgledaju i unište igru do temelja. Tak da nemoj puno očekivati od njih :D

A Ševa je glupa ko qurac, AI je katastrofalan na svim težinama. Nema mi gore kad nemaš municije, želiš bježati od neprijatelja do sljedeće sigurne zone, klikneš na vrata i onda moraš čekati ko konj da ona dođe do tebe. Ili onaj nivo sa pokretnim trakama, nakon prvog Reapera... E, čekao sam je jedno 5 minuta da dođe na platformu, uvijek bi izašla ona kutija i nju odvukla do vatre, pa trči ponovno po čitavoj traci... 4x za redom je pokupila faking kutiju, a peti je malo falilo da je odnese :-x

Stormcrow
26-09-2009, 00:40
mah zato ja i ne pokusavam sam da igram, prelazim igru sa prijateljem, dosli do 5.3 chaptera, sad se upravo namucili sa zadnjim boss-om... igra mi je stvarno jedna od boljih koje sam igrao u zadnje vrijeme, da nema ovog mp co-op -a, ne znam da li bi je uopste igrao zbog AI-a :D

Xero
26-09-2009, 00:47
Ja dosad nisam imo problema s AI , a došo sam do zadnjeg boss sad da još osposobim hamachi i bit će ko Božić :)

tigerija
26-09-2009, 01:39
Ma daj kakav AI... co-op i to je to. DA nema co-op nebi ni ja igro... jedna od boljih igrica u zadnje vrijeme zbog tog co-op moda i cijele konstrukcije igre opčenito. A onaj dio u laboratoriju je creepy. Da je barem cijela igrica tako. Ali ono više je avantura igra.

Jedina stvar koja mi smeta kod igrice je kad koristiš nož da se nemožeš kretat, to je malo bed onda, tako ubijat protivnike, osim toga sve 5. :)

sanitarium
26-09-2009, 08:27
Prešao sam single i moram reći da je igra super :bravo:
Al' ima dijelova di sam se pošteno usr** u gaće :D
Al' to je tak kad imaš 32'' samya, sluške na max i 2 sata u noći je. :cry:

Sova
26-09-2009, 11:34
Ja san tu igru odinstalira jer me se nije bas dojmila,ali vidit cu mozda je ponovo instaliran i dat cu joj priliku jer je nisan puno igra.

FonDuda
26-09-2009, 15:46
Kako ubiti zadnjeg bossa, nakon sto se srusi avion?

Nodakim
26-09-2009, 15:52
Nema posebnog trika.
Wesker te lovi i ti trčiš okolo i bježiš neko vrijeme.
Onda ga ozljediš,uhvatiš i Sheva ga izbode na smrt.

8xdMVRSO ... re=related (8xdMVRSOI44&feature=related)

FonDuda
26-09-2009, 15:58
Da,trcim okolo, spasim Sevu kada pada sa litice, nakon toga ispalio sam jednom i 50 granata u njega -ali nista. Znam da ga treba gadjati u srce, ali kolko puta?

Bartuc
26-09-2009, 16:03
Lik otkrije srce tek nakon onog "tornado" napada, onda ti treba par metaka iz snipera/magnuma da ga ubiješ. Pljuga.

FonDuda
26-09-2009, 16:09
Ok, znaci- nakon tornado napada magnum u srce, par puta, onda mu pridjem, uhvatim ga a Sheva ga dokusuri-right? Pomagajte, nemam nerava vise da pucam u njega.

Xero
26-09-2009, 16:27
Evo taktika: Kad digne ruku u zrak i sprema te se udarit dođi mu s leđa i udari ga nožem u ono "stražnje" srce onda bježi jer se sprema onaj tornado napad onda će otkrit srce i ti ga onda trebaš granade launcherom ili magnumom u srce pogodit i na kraju kad je omamljen dođi mu s leđa i uhvati ga onda će ga Ševa izmasakrirat.

FonDuda
26-09-2009, 16:33
Ej pa hvala na pomoci,ako ga nesredim odoh igrati pacman.

Bartuc
27-09-2009, 13:42
Evo igram na PRO sa Shevom. Strašno mi je nespretno ciljati i kretati se u njenoj koži ali nekako izvlačim živu glavu. Na PRO je fakat TEŠKO, bez neograničenog oružja možda i nemoguće :pray: Umireš u JEDNOM udarcu, a kada si u Dying statusu, HP ti se prazni nenormalno brzo i imaš svega 2-3 sekunde da te partner ozdravi. Tako da je problem sa AI partnerom, često krepa, a ti nemreš tako brzo stići do njega i on me koči na PRO.

Ali i sa svim tim preprekama, brijem da ću PRO preći debelo ispod 4 sata :D Idem baš na Speed Run, koljem sve, ali ništa ne skupljam. Sada sam pred kraj CH 4, a igrao sam možda nešto sitno više od 2 sata 8)

PS: Onaj prvi Boss u kanalizaciji, pao je od jedne rakete iz Rocket Launchera :D Mislio sam da će me prčiti pošto ga već na Veteran moraš 2x kuriti u pečnici, ali očito je bazuka WIN kombinacija u toj igri za bossove xD

Xero
27-09-2009, 13:54
Jel mi može neko reć kolko otprilike košta da full upgreadam magnum ? Želim otključt infinite ammo za njega pa da znam kolko će me koštat.

la50
27-09-2009, 14:09
Jučer sam se po prvi puta poprilično preplašio,i to u 5 CH-u kad po prvi puta ugledate ona "jaja" što vise sa plafona,trčao sam i baš sam bio u igri i ispred mene se stvori onaj divovski kukac,a hebo sam mu kevu i sve ostalo po spisku.Btw sad se nalazim na onom brodu,kod kalashikova one prve sačmarice i onog prvog pištolja mi malo fali da ih upgreadam do kraja.

Xero
27-09-2009, 14:15
Te bube su najgori neprijatelji u igri moraš ih gađat u ona bjela "jaja" da bi ih ubio inače im ništa ne bude ja sam na jednog potrošio 12 raketa iz granade launchera dok nisam skužio gdje ih treba gađat.

Bartuc
27-09-2009, 14:55
Da, a imaju "one shot" kill, tako da moraš bježati od njih i držati ih na razdaljini.

Ne znam koliko je mene Hawk koštao, mislim da je nešto iznad 100'000$.

Nodakim
27-09-2009, 15:03
Meni se izbrisao save pa moram ispočetka. :(

Xero
27-09-2009, 15:18
Evo otključo sam infinite ammo za shotgun i samo pičim ovako ču uštedit puno para za magnum.
Kako su ti se obrisali sejvovi ?

The Fury
27-09-2009, 15:18
Meni se izbrisao save pa moram ispočetka. :(

Vjerojatno zato što si prčkao po svom GFLW acc.

@Xero
Jedan širok osmijeh za bube, 12 raketa uzalud potrošeno, samo što ne svijetle slabe točke :D

Nodakim
27-09-2009, 15:37
Yep,morao sam prčkati. :(

la50
27-09-2009, 20:11
Evo i ja sam sad prešao igru,wesker mi potrošio svu municiju :P.Joj što mi je Ševa digla tlak na onoj platformi di je avion bio,digla mi je tlak jer sam sve morao sam,prvo sa roket lančerom pucat u njega,onda još malo pucat u njega(dero sam po njemu s onim acidima i još kao šećer na kraju dat mu inekciju).A lik se neda nikako ni na onim zadnjim trenutcima,na kraju sam ga derao sa pištoljem po srcu.
Super igra,sad idem derat sa ševom u biznis odjelu,ova odjela od ševe i krisa full stoje,ona je seksi a on izleda ko cooler,hh.
Do kraja igre nisam niti jedno oružije upgradao do kraja,jel to normalno?

Xero
27-09-2009, 20:34
Je normalno je ja sam tek sad upgreado shotgun do kraja i sad prelaizm po drugi put sa Chrisom u safari odjelu i s Ševom u business.
Sa Ševom je dosta teže igrat zbog drukčijeg pogleda , a i ona ima manji nož.

tigerija
27-09-2009, 23:46
Ja igram s frendom na najteže i došli smo do zadnjeg bosa. Igrivost i co-op je odličćna, cijelu igricu igrao u co-op modu.
Nego meni je ostalo 5 metaka u snajperu, 8 u sačmi, i oko 50 u pištolju. Frendu je ostalo oko 40 metaka u m4 i oko 12 metaka u magnumu :D . Pre zabavno je jer, ako je netko od nas nešto ujebo nastavljali smo dalje, i morali smo kroz igru sve sami skuživat.

Ugl, igrovost i priča mi predobra. Dobra je radnja.

Bartuc
28-09-2009, 11:00
Evo upravo ga pređoh na PRO težini i to za cca 3 sata i 40-ak minuta 8) Lol, prvi prelazak cca 15 sati, treći prelazak ispod 4 sata :D

Na pro mi je najteža bila Jill, jednim te udarcem ubije, a ovaj kreten samo stoji umjesto da me oživi. Rocket Launcher je pre jeben, svi bossovi padaju nakon prve rakete (osim Uroborosa, njemu trebaju 3 pošto prvo moraš ona 2 čira istisnuti :D). Wesker je na kraju pao prije nego je skočio do mene (Sheve), znači na samom početku borbe je dobio raketu u leđa i eto završne animacije xD

Sada je mogu mirne duše izbrisati i ne zaigrati je sljedećih par godina.

C
28-09-2009, 11:50
RE5 je dobar, ali mi je RE4 bio bolji. Kako god, prijeći ću sve na RE5, kao i sve ostale što sam bio. Jedino na RE4 nisam na onim time misijama par njih.

Bartuc
28-09-2009, 12:09
RE5 je dobar, ali mi je RE4 bio bolji. Kako god, prijeći ću sve na RE5, kao i sve ostale što sam bio. Jedino na RE4 nisam na onim time misijama par njih.

Ovo mora u provale stoljeća xD Izgubio si nas iza prve rečenice :rotfl:

C
28-09-2009, 13:30
:rotfl: :D 8) :scared: :roll: :rotfl:

Ne možeš se zvati Ševa jbte. :rotfl:

Xero
28-09-2009, 21:08
Evo konačno infinite ammo za magnum :) sutra idem prelazit igru na veteran prvi put sam je prešo za 12h sad se nadam da ću uspjet ispod 5.

Bartuc
28-09-2009, 21:13
Evo konačno infinite ammo za magnum :) sutra idem prelazit igru na veteran prvi put sam je prešo za 12h sad se nadam da ću uspjet ispod 5.

Pičkin Dim, budeš vidio :D Mislim da je igru čak moguće preći i ispod 3 sata uz malo truda. Pogotovo ako smanjiš težinu.

Stormcrow
29-09-2009, 13:22
jel mogu znat kako dobiti infinite ammo za neko oruzje? samo zavrsiti igru ili? zelim da dobijem neogranicenu municiju za magnum, to mi je najbolje oruzje u igri :D

Bartuc
29-09-2009, 13:28
Samo nadogradiš oružje do kraja, pređeš igru i na kraju ga otključaš pod Bonus Features ili u takvom nekom meniu. I da, pod Special Settings (mislim da se tako izbornik zove), moraš uključiti neograničenu municiju.

la50
29-09-2009, 13:29
Moraš ga upgradati do kraja.Bartuc me pretekao :P.
Evo od kad sam prešao igru nije me povuklo da uđem u nju,no neću je brisati jer će se pojavit dan kad budem nešto htio odigrat.

Grim
29-09-2009, 20:14
Moraš ga upgradati do kraja.Bartuc me pretekao :P.
Evo od kad sam prešao igru nije me povuklo da uđem u nju,no neću je brisati jer će se pojavit dan kad budem nešto htio odigrat.
Samo si jednom prešao, i više ti se neda, pfff, mene je odmah prisilila da opet odigram. :D

Kid A
01-10-2009, 08:43
Presao i ja.Jadno,jadnije,Resident Evil 5.Chris sav napucan steroidima,uzas kako sad izgleda.Prica je uzasna,i Uwe Boll bi uradio bolje.Jadan onaj ko kupi ovo.Stari dobri RE2 i atmosfera t njemu,prica,gameplay je pojam za ovo.Uninstall!

GODSKILLER
01-10-2009, 08:57
stvarno ste svi jadni,koji progovarate..nikoj vam igra nevalja,pa lipo u banku,krediti i praviš svoju igru....pa te kompanije ne žive u hrvatskoj da mogu neisplaćivati plaće radnicima,država im krpa minuse,prije deset godina i sad nije isto,dosta se toga prominilo...neće capcomu jadranka krpati minuse.......ako si je kupia i da 300 i više kuna onda još i možeš prigovarati u suprotnom ZAČEPI...meni su sve igre dobre,al budući sam FPS fanatike prvo to pa sve ostalo

mravojed20
01-10-2009, 09:11
Imaš pravo, kad kupim burek u pekari koji ne valja, ne smijem to nikome reći nego moram ić otvorit svoju pekaru i peć si burek.

Kid A
01-10-2009, 09:13
Mravojed,volim te :D

Horny Devil
01-10-2009, 09:25
Imaš pravo, kad kupim burek u pekari koji ne valja, ne smijem to nikome reći nego moram ić otvorit svoju pekaru i peć si burek.

I koliko si pekara dosad otvorio? :)

GODSKILLER
01-10-2009, 10:23

što je najgore nemoraš otvarati pekaru već možeš u kućnoj radinosti napraviti,uopće nije problem ili si ti od onih koji neznaju niti jaje skuvati a burek je već fizika

N5XEeb_lmjQ

mravojed20
01-10-2009, 10:50
Fulao si poantu ali nema veze.

Ja mogu napisati kritiku za svaku igru, kao i svi ostali, ne moram ići raditi svoju igru da bi nešto dokazao.

Ne znam zašto te ljuti i vrijeđa to što je netko rekao loše o igri koja ti je dobra.

Nisam rekao samo 'šit je', dao sam argumente ZAŠTO je šit kao Resident Evil igra. Kao pucačina iz trećeg lica s ok grafikom može proći.

Feanor
01-10-2009, 10:54
SNisam rekao samo 'šit je', dao sam argumente ZAŠTO je šit kao Resident Evil igra. Kao pucačina iz trećeg lica s ok grafikom može proći.

Zato što im Jadranka nije platila dugove??? :o

Bartuc
01-10-2009, 11:26
Ma čovjek je mislio da nemaš pravo pljuvati po nečemu što nisi kupio. Ukradenom* konju se ne gleda u zube :D

Feanor
01-10-2009, 11:29
Isto tako p1ratska ARMA-2 nema bugova jer nisi platio za nju punu cijenu tj. ona ima bugove ali moje posebno istrenirane oči ih nevide....blaaahhhh

bezimeni
03-10-2009, 18:00
Kako je luda igra...upravo prošao onoj dio gdje rokaš iz džipa :pray:

Najbolji nastavak do sada .Prva tri su naravno legendarni i daleko zanimljiviji zbog zanimljivih zagonetki , četvrti je bio loše portan na pc ali i dalje jako dobra igra makar drugačiji od prethodnika ali ovaj peti dio je rokaona .Odličan port u svakom pogledu .Totalno mi žao završiti igru :cry: .

Ray
03-10-2009, 18:55
Ne znam. Prešao sam prve dvije misije i igra mi je nekako prespora, vidjet ćemo.

bezimeni
08-10-2009, 07:52
Završio....pretjerali na kraju .Bos na bosu .4. i 5. dio nemaju veze sa prva tri i jako puše po pitanju atmosfere ali su dobra rokaona za jedan prohod.
Vrlo doro 8/10

Aral
08-10-2009, 10:53
Ja sam je unistallirao nakon tri cetiri nivoa, neznam nije mi nekak sjela. Mozda doceka neko bolje vrijeme, zasad nis.

Hidraulicar Kreso
08-10-2009, 11:31
mene zanima gdje kupiti neograničenu municiju za oružja koja sam pojačao do kraja. Dakle igru sam završio, prvi handgun i prvi shotgun su mi pojačani do kraja i uključeno mi je unlimited ammo, ali meni se metci još uvijek troše, gdje kupiti ili uključitit tu mogućnost.

Bartuc
08-10-2009, 12:41
Kada odeš u izbornik Play, imaš podizbornike Bonus Features i Special Options (tako nekako). U jednom od ta 2 si kupiš municiju sa pointovima koje stekneš, a u drugom izborniku podesiš neograničenu municiju.

Arbiter of Change
08-10-2009, 15:39
Evo mene malo dalje sada. Iskreno, igru možda čak ni ne treba suditi po 1. epizodi jer si tamo...pa, više-manje bespomoćan, dok čim nabaviš sačmaricu već misliš "Vidi vraga, još bi ja mog'o i ostat' živ!" i osjećaš se uključenijim u čitavu stvar. Još samo da je Sheva sposobnija... jao.

Bara
08-10-2009, 17:11
Najbolji tip koji mogu dati u vezi Sheve: nabavi kučki SMG, pištolj je za spolni organ, nikako pištolj, smg, smg, smg! Ti uzmi sebi drugi pištolj koji skupiš, a njoj daj onaj drugi SMG koji skupiš, i unaprijeđuj joj ga do kraja igre, eventualno ako budeš dobar s novcem daj joj noviji koji skupiš, ali to će biti u kasnijim stadijima igre kada ćeš se više oslanjati na svoje sposobnosti. Sheva jedno oružje, SMG, s njim puca rafale od 3 metka koja uglavnom pogode glavurdu zombija, ti nemoj uzimati SMG zbog potrošnje metaka. Obavezno me poslušaj! :)

Shaka
09-10-2009, 10:15
nisam citao citav tekst,ali ima jedna stvar koja me zivcira a nisam nigdje uspio procitati(niti u najavi u Pcplayu) zasto dok ciljam se ne mogu kretati? mislim da je to jedan veliki minus igri ili se to moze namjestit nekako?

Xero
09-10-2009, 10:20
Tako je u svakom Resident Evilu nema pucanja dok hodaš.

Shaka
09-10-2009, 10:24
doduse ovo mi je prvi resident evil na pcu, i to uopce nije fora... :thumbs1:

Arbiter of Change
09-10-2009, 11:06
Koliko se sjećam jednog intervjua, sam developer je rekao da su to namjerno ostavili tako jer bi u protivnom igra bila prelagana.

Aral
09-10-2009, 11:27
Point that. Mene je to lagano zivciralo al znam da je to svojevrsni zastitni tnak RE serijala...da se mozes kretat bilo bi prelagano, posto se zombiji sporo krecu i sl.

Shaka
09-10-2009, 16:12
Ako moze mala pomoc,dosao sam do djela kada na onoj bausteli iz one cisterne izade ono cudoviste,nikako da ga sredim kontam da bi ga trebao u rep gadjati ali mi ne uspijeva,jel moze help,SPOILER

Arbiter of Change
09-10-2009, 16:16
Mine, kad se prevrne počni gađati u one "kese" ispod repa, tj. ranjivi dio... wow, to je perverzno zvučalo. Možeš i inače pogoditi tamo ako si precizan, ali sa minama je lakše jer ga zaustave na neko vrijeme.

... DAJTE NAM SPOILER TAGOVE, ZNAM DA ĆE NETKO OD ADMINA OVO PROČITATI, hell yeah. :)

Hidraulicar Kreso
09-10-2009, 16:17
Ako moze mala pomoc,dosao sam do djela kada na onoj bausteli iz one cisterne izade ono cudoviste,nikako da ga sredim kontam da bi ga trebao u rep gadjati ali mi ne uspijeva,jel moze help,SPOILER

pokupi mine koje su razbacane uokolo, postavi minu i namami to čudo neka krene prema tebi, kada sjedne na minu, leći će na pod i njegov rep će ti biti dostupan za pucanje. Ona raspali

tigerija
11-10-2009, 20:55
Sve je u igri super, igrajte na najteže pa nečete plakat. Jedino je teško sa nožem malo pošto se nemoš kretat.

NIJE OVO CALL OD DUTY. Bog vas i te arcade igrice poput coda ili cs... :P

Malo pameti treba u igrice.

Outmind
20-10-2009, 21:35
Meni u ovom dijelu nekak najviše nedostaje ona avanturistička crta iz dvojke i trojke. Tipa pronađi hrpu itema i pametno ih iskoristi. Ali ostatak igre mi se sviđa. Dovoljno je napeto i zabavno da igraš dalje. Bossovi su možda malo pre lagani (tek sam na 5-2 chapteru, tak da ne znam kak je kasnije) i terbali su ili dat ljudima mrvicu više municije, ili ti u onom outfit window-u omogućiti da si bar prije svake misije ako nemaš municije kupiš koliko ti stane u pojedinu pljucu. Ili su onu mačetu mogli napravit jedno 3x jačom, jer je za sve osim otvaranja kutija praktički beskorisna. Kaj se tiče ševe :) , ja sam joj dao gun, dragunov i kolt. Puno je efikasnija sa sniperom od mene.

I za kraj jedno pitanjce - kako otključat dodatne filtere?

vex
20-10-2009, 21:51
Moraš preći igru. Što veći difficulty to više filtera otključaš.

Inače, meni igra baš nije sjela. Igrao sam ju do drugog chaphtera i dosadila mi je. Meni ovo nije resident evil.
Naspram Fallouta koji je trećim nastavkom ostao odlična igra, RE se pogoršao nakon trećeg.

GODSKILLER
21-10-2009, 17:30
igra san i ja jedno 5 uri u komadu ali sa x-360 gamepadom ali mi nije baš leglo pa budem proba sa tipkovnicom i mišem

Teon
03-12-2009, 18:37
Nisam igrao bas nesto Resident Evil no mislio sam ozbiljnije zapocet pa bih krenuo od 5ice.

Propustam li ista od price, tj hoce li mi falit 'predznanje' iz proslih nastavaka?

Te, sto mogu ocekivati od igre? (Stariji su bili vise survival horror adventure, a ovaj je vise akcijski orjentiran cini mi se)

tigerija
03-12-2009, 19:35
E, nešto su spomenuli da če izač neki DLC ? Dodatne misije ?

vex
03-12-2009, 19:44
Nisam igrao bas nesto Resident Evil no mislio sam ozbiljnije zapocet pa bih krenuo od 5ice.

Propustam li ista od price, tj hoce li mi falit 'predznanje' iz proslih nastavaka?

Te, sto mogu ocekivati od igre? (Stariji su bili vise survival horror adventure, a ovaj je vise akcijski orjentiran cini mi se)

Dobro ti se čini. Po meni je glupo igrat peticu prvu jer kako se priča odvija tako se mjenaju i neprijatelji i tek onda shvatiš koliko je igra jadna i koliko ne pripada serijalu.
Počni od dvojke najbolje.

*Fila*
01-08-2011, 22:53
Ok igra, kraj retardiran i dosadan ali odigrah. Sad idem četvorku hehe