Pogledaj cijelu verziju : RAM problem.
Evo danas sam kupio 2x2GB DDR2 Crucial PC-6400 800MHz i prebacio se na x64 vistu. Matična je Asrock Conroe 1333-D667 , BIOS je najnoviji gore.Sve je išlo glatko dok se winsi nisu instalirali i dok ja nisam vidio da mi očitava samo 2.97GB rama.
Malo sam tražio po drugim forumima i našao sam da bi u biosu trebao uključiti opciju "Memory Remapping" , ali te opcije nema , barem ne pod tim imenom.
Druga solucija na koju sam naišao je da bi u biosu trebao "podesiti na x64 bit" , što mi zvuči čudno , ali ni to nisam našao , iako je lik to objašnjavao nekom drugom koji ima matičnu staru 4-5 godina i kaže da bi svaka matična morala imati tu opciju , a moja ima 1.5 godinu.
Ikakva vaša preporuka/solucija je dobrodošla , jer ja stvarno više ne znam što da napravim.
Evo nakon instalacije service pack 1 , očitava mi 4gb na welcome screen , ali u task manageru još uvijek koristi 2.97...
Ne gledaj tu...Idi my computer,desna tipka-properties,i gledaj pod general koliko ti ima rama ;)
Na toj lokaciji će ti i na 32 bitnoj visti napisati da imaš 4 gige iako ne može iskoristiti više od 3.25gb ako se ne varam.
Mislim da sam našao u čemu je problem.
Naime bios vidi 4gb , no pri bootanju , prije nego uđem u bios također piše 2.97gb.
I na službenim stranicama moje ploče piše da matiča može primiti up to 4gb ram*
Objašnjenje za * je da je matična limitirana starim chipsetom i da stvarna vrijednost ne može biti 4gb.
Može mi netko dati prijedlog za što jeftiniju matičnuSkoja može primiti i iskoristiti sve 4 gige , i ostale komponente is mog siga te da ima bolje opcije u bios , da mogu malo oc-ati proc?
Po mogućnosti da je ima u linksu.
kripton32000
19-11-2008, 22:12
Na toj lokaciji će ti i na 32 bitnoj visti napisati da imaš 4 gige iako ne može iskoristiti više od 3.25gb ako se ne varam.
Mislim da sam našao u čemu je problem.
Naime bios vidi 4gb , no pri bootanju , prije nego uđem u bios također piše 2.97gb.
I na službenim stranicama moje ploče piše da matiča može primiti up to 4gb ram*
Objašnjenje za * je da je matična limitirana starim chipsetom i da stvarna vrijednost ne može biti 4gb.
Može mi netko dati prijedlog za što jeftiniju matičnuSkoja može primiti i iskoristiti sve 4 gige , i ostale komponente is mog siga te da ima bolje opcije u bios , da mogu malo oc-ati proc?
Po mogućnosti da je ima u linksu.
A novi flash biosa? Moze li ti to mozda pomoci? Novije verzije
Sickmanno1
20-11-2008, 01:51
MBO GIGABYTE EP31-DS3L, iP31/ICH7 , DDR2, zvuk, G-LAN, zvuk, SATA, PCI-E, s. 775 (http://www.links.hr/index.php?naziv=MBO+GIGABYTE+EP31-DS3L%2C+iP31%2FICH7+%2C+DDR2%2C+zvuk%2C+G-LAN%2C+zvuk%2C+SATA%2C+PCI-E%2C+s.+775&option=artikl&id_kategorija=05030606&id_artikl=050.306.369)
Cijena za gotovinu: 449,00 kn
Kripton , u prvom postu sam napisao da je najnovija verzija biosa već gore.
Thx Sick.
Xeno Zero
20-11-2008, 23:41
Nekužim di si od svih proizvođaća izabrao baš ASRock ?
Mislim rami Crucial Ballistix a ploća ASRock :shock: .
Nisu Ballistix nego Rendition , platio sam 178kn po komadu.
Konfu sam kupio prije jedno 2 godine kao sastavljenu koju sam dobio za jako malo para, te sam s vremenom zamjenio skoro sve komponente. Jedini dijelovi koji su se nalazili i u staroj konfi su proc i matična.
Proc ne mislim mijenjati još dosta dugo , a do sada nisam imao razloga mijenjati ni matičnu.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.