Pogledaj cijelu verziju : ~Silmarillion/Hobit/LOTR~
Stranica :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
Ok,ovo nema smisla.Sada ćemo ovako:više nema onih pitanja tko je/što je već ćemo malo drugačije.Npr. evo tebi Demon jedno pitanje:Zašto bismo mogli reći da je Sauron bio vezan za ljudski rod,zašto mu je on očuvao egzistenciju (u tjelesnom i fizičkom obliku) u Međuzemlju
Demon Hunter
25-12-2006, 19:44
Evo ljudi nije me dugo bilo.Pa vidim da Durin izgleda čeka da mu ja odgovorim na pitanje.Jel kolko sam skontao nije bilo dosta dugo postova od ovog zadjneg.
Pa ovako što se tiče tvog pitanja Gospodaru Patuljče mogu ti reći da nisam siguran u odgovor jer kao i što si ti rekao dosta je bilo Tko/Što.Pa vidiš meni baš ne idu ova pitanja Egzistencije,i ta pitanja na koja moram misliti.Ali da ne dužim pokušat ću odgovoriti.
Možda je Sauron održao svoju Egzistenciju,svoj fizički i psihički oblik,zbog ljudi što si i naveo u Pitanju.Zbog toga što su ljudi najslabija Rasa Međuzemlja i lako ih je pridobiti na stranu zla.Kao primjer Isildur,a možda i Aragorn u nekim djelovima.Ali ne vjerujem da je ovo odgovor.Kao što sam rekao ja ne volim ovakva pitanja kao što i ti Durine ne voliš pitanja Tko/Što!!!
Eto toliko.Uostalom Gothmog šta misliš zašto me nije bilo. :D
He...bio sam kod sestrične u Engleskoj.A zamisli šta sam odande doneo kući.ANDURIL FLAME OF THE WEST I GURTHANG mač Turina.Ej Gothmog ja nisam mogo verovat svojim očim kad sam ga vidio u trgovini.Moro sam ga imati :cry: :cry:
A da skoro sam zaboravio čast mi je da vam prvi čestitam Božić.Stoga SRETAN VAM BOŽIĆ:GOTHMOGU-DURINU-MORGOTHU i naravno svim ostalim prijateljima sa foruma....i naravno Demon Hunteru,o to sam ja....Pozdrav prijatelji.....
Seasamin Mellon....
Sauron, numenori? Nasao sam neki dodatak u tri kralja knjizi, o tome.
Ok,ovo nema smisla.Sada ćemo ovako:više nema onih pitanja tko je/što je već ćemo malo drugačije.Npr. evo tebi Demon jedno pitanje:Zašto bismo mogli reći da je Sauron bio vezan za ljudski rod,zašto mu je on očuvao egzistenciju (u tjelesnom i fizičkom obliku) u Međuzemlju
Zato što su ljudi Numenora slušali Saurona i štovali s njim Morgotha. Nakon pada Numenora on je pobjegao u Mordor gdje su mu se neki od njih pridružili?
Ok,odgovor ima veze s ljudima (naravno) iako ne baš samo sa Numenorejcima.Čekam Gothmoga,pa ću onda odgovoriti.
E sad, prijatelj me pita kako se zove Gandalfov vuk, koji se navodno spominje negdje u Gospodara i Silmarillionu, no jeb*ga, pročitao sam Silmarillion 3 puta, a Gospodara više ne brojim, te nigdje ne nalazim ništa o vukovima.
No on je tvrdoglav, pa bi molio vašu pomoć... Nikako mu ne mogu objasniti da Gandalf nema hebenog vuka, ili ima, well, that's the question???
:)
E taj čarobnjački red od gandalfa koji k su oni? i koliko ih je u meduzemlju
E sad, prijatelj me pita kako se zove Gandalfov vuk, koji se navodno spominje negdje u Gospodara i Silmarillionu, no jeb*ga, pročitao sam Silmarillion 3 puta, a Gospodara više ne brojim, te nigdje ne nalazim ništa o vukovima.
No on je tvrdoglav, pa bi molio vašu pomoć... Nikako mu ne mogu objasniti da Gandalf nema hebenog vuka, ili ima, well, that's the question???
:)
Da se malo osramotim ako sam u krivu...
Ni ja nisam čuo za Gandalfovog vuka. On ima konja koji se zove Shadowfax... šta sam pametan... :eyebrows:
RIPtheREAPER
26-12-2006, 21:35
jos jedno pitanje:
ono, kada se nadu Balrog i Gandalf na mostu Khadaz Duma (ili kako vec)
i kada kaze da je on cuvar nekog plamena(neznam kako se zove).
mozda im je to carobnjacki red..
E taj čarobnjački red od gandalfa koji k su oni? i koliko ih je u meduzemljuSHmmm, red im je Istari, a ima ih 5 cini mi se u Medjuzemlju
RIPtheREAPER
26-12-2006, 21:42
a gandalf ima brata, Rondalfa, zar ne?
i koliko se sjecam, spominje se negdje u knjizi da je gandalf morao otici na neko vrijeme negdje, a zapravo je trazio brata.
ili je Rondalf bio tamo negdje oko Shirea da pazi na Froda i ekipu??
Demon Hunter
26-12-2006, 22:01
Ovako koliko ja znam Gandalf The White nije imao nikakvog vuka,ili se varam.Koliko ja znam.Ali nije bitno.Mozda ti ga je prijatelj zamjenio sa Radagastom The Brown koji je kad je kročio nogom u Sive Luke odmah se zaljubio u svakojake zvjeri Međuzemlja.
A red Čarobnjaka,njih petorice nazivao se Heren Istarion
Čarobnjaka u Međuzemlje je poslato pet:Saruman kao prvi,Zatim dvojica istara obučeni u Modro Alatar i Pallando zvani Plavi Čarobnjaci,četvrti je bi Radagast a zdnji koji je sišao sa broda naravno Mithrandir sivi hodočasnik.
Što se tiče Bitke sa Balrogom.
Gandalf: ...I am the servant of the secret fire leader of the Flame of Anor...
A Anor ti je Palantir iz Minas Anora
Toliko....
A tko ih je poslao? I kak to da se ne spominju u lotru?
Demon,pusti mene da im ja objasnim (Super su ti mačevi,imaš doma cijelu oružarnicu).
1.Gandalf nema vuka
2.Gandalf nema brata-mislim da si to pomiješao sa nekom drugom knjigom
Možda si mislio na Radagasta dijelom,jer on je ipak bio koliko-toliko najprivrženiji Gandalfu.Gandalf je zamolio Radagasta da ga obaviještava putem ptica,tako je i uspio pobjeći iz Isengarda.
3.Kada se Gandalf obraća Balrogu i kažu mu da je on "nositelj Anorovog plamena" do danas fanovi nisu sigurni što je Tolkien time mislio (hehe,opet isto) no prevladava teorija da je on mislio na Sunce (Sindarinski Anor znači Sunce,khm. Demone).A ta svijetlost sunca bi imala veze sa dva Valinorska drveta (jer Sunce je zadnji plod sa tog stabla),čija je svijetlost,mogli bismo reći,simbol Valinora,koja su stvorili Gospodari Zapada.A onda,ima i još jedna rećenica kada kaže Balrogu da se vrati u sjenu i naziva ga "flame of Udun".Prije mnogo godina,dok sam prvi put čitao Gospodara Prstenova mislio sam da se to misli na onu zemlju iza Crnih dveri (što je dakako nemoguće),a tek sam poslije shvatio da se to misli na Utumno,prvu Morgothovu tvrđavu.
4.Dakle,Istari ili čarobnjaci bili su poslani sa Zapada po posebnom zadatku.U nedovršenim pripovjetkama spominje se kako je Sauron misleći da su nakon propasti Morgothove Gospodari Zapada zaboravili na Međuzemlje ponovno počeo preotimati za slobodne zemlje.Ali nije bilo tako.Videći što se zbiva Gospodari Zapada odučiše poslati Maie u pomoć ljudima Međuzemlja.Ali koga poslati?Jer trebali su poslati nekoga ravnog Sauronu,tko neće izrabljivati ljude Međuzemlja već ih samo tjerati na otpor,oni su se trebali zaogrnuti u ljudsko tijelo što je značilo određene zamore,morali su jesti,piti,spavati.Zato sazvaše sabor kako bi odlučili tko će poći.Saruman se prvi sam dobrovoljno javio,zatim dvojica Modrih čarobnjaka,Yavanna izabere Radagasta a Manwe upita gdje je Olorin(Gandalf).Olorin se tek bio vratio sa puta,i sjedio je na rubu prostorije.Manwe ga upita želi li on ići u Međuzemlje kako bi pomogao.Gandalf mu odgovori da se boji Saurona a Manwe mu kaže da je to još jedan razlog više.Tako oni stigoše u Međuzemlje,baš kada se pojavila sjena u Mrkodolu.Prvi je došao Saruman,zatim Modri čarobnjaci,zatim Radagast i na kraju Gandalf.Saruman je često pohodio na istok Međuzemlja ali se na kraju skrasio u Isengardi,Modri čarobnjaci također ali su negdje "zapeli" i nitko ne zna što je s njima,Radagast se zaljubio u stvorove Međuzemlja i okanio se svoga zadatka.Samo je Gandalf ostao vjeran i na kraju ga izvršio.Kada je on tek stigao u Međuzemlje,Cirdan mu je darovao prsten Vatre uvidivši da ga na putu čekaju teške brige.
Arbiter of Change
26-12-2006, 23:19
1 pitanjce; Zna li se IŠTA o tim Modrim čarobnjacima?
Nagađanja i koliko ja znam jedno pisamce Tolkiena svome sinu Christopheru:"Mislim da su otišli kao poslanici u daleka područja,na Istok i Jug,daleko od numenorskog dosega:kao izaslanici u krajeve pod "neprijateljskom okupacijom",reklo bi se.Ne znam kakav su uspijeh mogli imati;ali se bojim da su doživjeli neuspjeh,kao i Saruman,premda bez sumnje na različite načine;a sve mi se čini da su bili utemeljitelji ili zaćčetnici tajnih kultova i "magijskih" tradicija što su nadživjele Sauronov pad."
Citirano iz "Nedovršenih pripovjesti".Neki smatraju da im je Saruman tamo postavio klopku ili da su dijelom bili uspješni jer inače Sauron ne bi imao toliko Istočnjaka pod svojom kontrolom,ali to su sve nagađanja.Joj,da sam barem Mandos,sve bih znao,odgovore na sva pitanja.
Offtopic,Arbiter da li ti je onaj dole citat iz onog Madagaskara,ono sa pingvinima,koje su naši sinkronizirali?
A kak to? Šta se nalazi na zapadu? I gdje to ode frodo i gandalf na kraju 3. nastavka
A kak to? Šta se nalazi na zapadu? I gdje to ode frodo i gandalf na kraju 3. nastavka
Mislim onaj nekakav elf land iz Samalriona.
Demon Hunter
27-12-2006, 01:59
Na kraju filma Frodo i Gandalf otplove sa zadnjim brodom iz Međuzemlja u Besmrtne zemlje....
Ali tu ću čast prepustiti Durinu.Neka ispriča....
A uostalom di je Gothmog da opet nije tražio povratnu do Minas Morgula ili di već...
A i Durine jesi čuo i gledo za onu žensku koja je bila na RTL-U davno.koja kao piše nastavak Gospodara Prstenova.Kao ono sta se događa kad prstenova Družina dođe u Besmrtne zemlje.Kao neki nastavak
Pozdrav.... :kill:
E da evo nesto zanimljivo mislim da će vam se ova stranica veoma svidjeti...u to ne sumnjam.A imate i nekoliko,ustvari malo vise tezih testova....
http://www.tuckborough.net/
A jer cijela druzina ošla tamo, u te besmrtne zemlje? Jer to neki elf land, tak sam čuo..
Arbiter of Change
27-12-2006, 09:13
Na šta oni misle pod tim Besmrtne Zemlje? Samo metafora ili stvarno neka kontinent?
Simon the Dreamer
27-12-2006, 09:33
O Modrim čarobnjacima se zna vrlo malo, jedva da im se imena znaju : Alatar i Palando (također i Morinehtar i Rómestámo), pripadaju valaru Oromeu, i zna se da su imali neku "misiju" na istoku, koja je također bila veoma važna u ratu protiv Saurona, i da su došli za vrijeme kovanja Jedinog Prstena. I to ti je manje-više to....
Nefarnius
27-12-2006, 10:37
Ovako koliko ja znam Gandalf The White nije imao nikakvog vuka,ili se varam.Koliko ja znam.Ali nije bitno.Mozda ti ga je prijatelj zamjenio sa Radagastom The Brown koji je kad je kročio nogom u Sive Luke odmah se zaljubio u svakojake zvjeri Međuzemlja.
Čarobnjaka u Međuzemlje je poslato pet:Saruman kao prvi,Zatim dvojica istara obučeni u Modro Alatar i Pallando zvani Plavi Čarobnjaci,četvrti je bi Radagast a zdnji koji je sišao sa broda naravno Mithrandir sivi hodočasnik.
Toliko....
I am the servant of the secret flame of Anor...da...ali to ti nije bip palantir već Narya jedan od prstenja koje su izradili vilenjaci...znaš ona tri...
Taj mu je prsten dao Gil-Galad prije pada ako se nevaram ili netko drugi, ostali su kod Elronda i Galadriel....
A Gandalf akaa Mithrandir imao je ime Olorin ako se nevaram pa vam za one koji nisu čitali Silimarione hint:On je bio jedan od Maya!
Maya su stvorenja koja su bila poput Valara ali obilježena su kao njihove sluge,pomoćnici...Gandalf je bio ito Maya i to jedan od najmudrijih...a Sauron vam je također bio Maya i to Manweov prije nego što ga je Melkor privukao na svoju stranu....
St. Jude
27-12-2006, 10:40
Šta nije Gnadlaf dobio prsten od onog u sivim lukama,zaboravio sam mu ime ?
Nefarnius
27-12-2006, 10:41
Na šta oni misle pod tim Besmrtne Zemlje? Samo metafora ili stvarno neka kontinent?
Toliko....
I am the servant of the secret flame of Anor...da...ali to ti nije bip palantir već Narya jedan od prstenja koje su izradili vilenjaci...znaš ona tri...
Taj mu je prsten dao Gil-Galad prije pada ako se nevaram ili netko drugi, ostali su kod Elronda i Galadriel....
A Gandalf aka Mithrandir imao je ime Olorin ako se nevaram pa vam za one koji nisu čitali Silimarione hint:On je bio jedan od Maya!
Maya su stvorenja koja su bila poput Valara ali obilježena su kao njihove sluge,pomoćnici...Gandalf je bio ito Maya i to jedan od najmudrijih...a Sauron vam je također bio Maya i to Manweov prije nego što ga je Melkor privukao na svoju stranu....
Ako se nevaram...Besmrtne Zemlje je kontinent na kojem obitavaju Valari...i tamo mogu otići samo Prvorođeni(vilenjaci)....
No kako nam kaže LOTR, Galadriel je namolila vijeće(vjerovatno si misli Valare)da usliše njezinu molbu i dopuste Gimliu,sinu Gloinovom da pođe s Legolasom preko mora....
Šta nije Gnadlaf dobio prsten od onog u sivim lukama,zaboravio sam mu ime ?
Cirdan. Da,on mu je dao prsten
I ide:
'You cannot pass,' he said. The orcs stood still, and a dead silence fell. 'I am a servant of the Secret Fire, wielder of the flame of Anor. You cannot pass."
"Servant of the Secret Fire" znači da je poslan od strane gospodara Valinora(bogovi u besmrtnoj zemlji kamo idu vilenjaci). U Silmarillionu piše da je Iluvatar(vrhovni bog koji je stvori sve) u Zemlju odaslao plamen da gori u njenom središtu i omogućio je život. "Wielder of the flame of Anor" jednostavno znači da je na strani svjetla(dobrog) jer su Anor(Sunce) na nebo postavili Valari i kroz Gandalfa oni pomažu Međuzemlju. Ralzog više da to kaže je taj što je Balrog sluga tame pa su tu vidi izraziti kontrast.
Detalji: http://www.glyphweb.com/arda/default.asp
Simon the Dreamer
27-12-2006, 11:43
Gandalf nije BIO maya, on jest maya, kao i ostali wizardi, svaki maya ima svog vladara valara...
St. Jude
27-12-2006, 11:44
zanimljivo je kako knjiga od 410 stranica može pokrenut tako velike rasprave
Simon the Dreamer
27-12-2006, 11:45
Mislim da se radi o puno više knjiga s puuuno više od 410 stranica...
zanimljivo je kako knjiga od 410 stranica može pokrenut tako velike rasprave
Pa zato i postoje forumi,ne? Da bi raspravljali o zajedničkim temama sa ljudima istog/različitog mišljenja.
(Dosta nastave za danas,možete ići kući)
Demon,pusti mene da im ja objasnim (Super su ti mačevi,imaš doma cijelu oružarnicu).
1.Gandalf nema vuka
2.Gandalf nema brata-mislim da si to pomiješao sa nekom drugom knjigom
Možda si mislio na Radagasta dijelom,jer on je ipak bio koliko-toliko najprivrženiji Gandalfu.Gandalf je zamolio Radagasta da ga obaviještava putem ptica,tako je i uspio pobjeći iz Isengarda.
3.Kada se Gandalf obraća Balrogu i kažu mu da je on "nositelj Anorovog plamena" do danas fanovi nisu sigurni što je Tolkien time mislio (hehe,opet isto) no prevladava teorija da je on mislio na Sunce (Sindarinski Anor znači Sunce,khm. Demone).A ta svijetlost sunca bi imala veze sa dva Valinorska drveta (jer Sunce je zadnji plod sa tog stabla),čija je svijetlost,mogli bismo reći,simbol Valinora,koja su stvorili Gospodari Zapada.A onda,ima i još jedna rećenica kada kaže Balrogu da se vrati u sjenu i naziva ga "flame of Udun".Prije mnogo godina,dok sam prvi put čitao Gospodara Prstenova mislio sam da se to misli na onu zemlju iza Crnih dveri (što je dakako nemoguće),a tek sam poslije shvatio da se to misli na Utumno,prvu Morgothovu tvrđavu.
4.Dakle,Istari ili čarobnjaci bili su poslani sa Zapada po posebnom zadatku.U nedovršenim pripovjetkama spominje se kako je Sauron misleći da su nakon propasti Morgothove Gospodari Zapada zaboravili na Međuzemlje ponovno počeo preotimati za slobodne zemlje.Ali nije bilo tako.Videći što se zbiva Gospodari Zapada odučiše poslati Maie u pomoć ljudima Međuzemlja.Ali koga poslati?Jer trebali su poslati nekoga ravnog Sauronu,tko neće izrabljivati ljude Međuzemlja već ih samo tjerati na otpor,oni su se trebali zaogrnuti u ljudsko tijelo što je značilo određene zamore,morali su jesti,piti,spavati.Zato sazvaše sabor kako bi odlučili tko će poći.Saruman se prvi sam dobrovoljno javio,zatim dvojica Modrih čarobnjaka,Yavanna izabere Radagasta a Manwe upita gdje je Olorin(Gandalf).Olorin se tek bio vratio sa puta,i sjedio je na rubu prostorije.Manwe ga upita želi li on ići u Međuzemlje kako bi pomogao.Gandalf mu odgovori da se boji Saurona a Manwe mu kaže da je to još jedan razlog više.Tako oni stigoše u Međuzemlje,baš kada se pojavila sjena u Mrkodolu.Prvi je došao Saruman,zatim Modri čarobnjaci,zatim Radagast i na kraju Gandalf.Saruman je često pohodio na istok Međuzemlja ali se na kraju skrasio u Isengardu,Modri čarobnjaci također ali su negdje "zapeli" i nitko ne zna što je s njima,Radagast se zaljubio u stvorove Međuzemlja i okanio se svoga zadatka.Samo je Gandalf ostao vjeran i na kraju ga izvršio.Kada je on tek stigao u Međuzemlje,Cirdan mu je darovao prsten Vatre uvidivši da ga na putu čekaju teške brige.
Mislim da mnogi nisu pročitali ovo pa molim da pročitaju kako se ne bi ponavljala jedna te ista pitanja.A sada ona pitanja na koja još nisam odgovorio:
1.Gandalf,Elrond,Frodo,Galadriel,Celeborn i Bilbo su otišli u Neumiruće zemlje ili Valinor.To je ona zemlja iza velikoga mora na zapadu koje ljudi ne mogu naći jer su im svi putovi zatrti i kada bi pokušali doći do Valinora došli bi do krajnjeg Istoka.U Valinoru obitavaju Valari,Maie i vilenjaci (Prvorođeni).Valari su pomagači Erua Iluvatara (u Silmarillionu vrhovni Bog,onaj koji stoji sam).Valari su njegovi pomagači koje je on stvorio i koji su mu pomogli napraviti zemlju iz glazbe.Maie su pak jedva malo slabiji od Valara i to su dusi koji pomažu Valarima.
Dakle oni koji su otišli u Neumiruće zemlje tamo će i ostati (Galadriel i Gandalf će se vratiti jer su od tamo oni i došli,Elrond i Celeborn,pošto su vilenjaci mogu otići u Neumiruće zemlje a Frodu i Bilbu je ta milost dana jer su bili nositelji Prstena).Gandalf,Galadriel,Elrond,Celeborn će tamo zauvijek ostati jer im je takav usud.A zašto su Bilbo i Frodo otišli tamo?Zato jer se Frodo trebao izliječiti od uboda mačem koji mu je zadao Angmarski Kralj-vještac a Bilbo kako bi se riješio uklete želje za prstenom.Oni će morati umrijeti,jer su oni Smrtni a Neumiruće zemlje same od sebe ne daju besmrtnost,tako se zovu jer Besmrtni obitavaju u njima.Samo Iluvatar zna što će se dogoditi sa Ljudima i Hobitima.
Sauron nije bio Manweov Maia već iz Auleovog naroda.
Evo,mislim da sa m odgovorio na sva pitanja.
E da,vidio sam to na Internetu Demon,na nekom Blogu,ali to više sliči na sapunicu nego na pravo djelo.
RIPtheREAPER
27-12-2006, 13:41
Kada je Balrog povukao Gandalfa sa sobom, u knjizi se spomonje da su padali dugo vrijeme i da su se borili u Sjeni.
Spominje se, takoder, da je Gandalf tamo vidio demone iz pradavnih vremena poput Balroga.
Mene zanima zasto Sauron nije pokusao uspostaviti vlast nad tim demonima i napraviti vojsku od njih nego se petljati tamo sa nekom orkovima.
Simon the Dreamer
27-12-2006, 13:57
Možda ga nebi slušali, ili možda onda Tolkin nebi imo dobru priču... :D
Demon Hunter
27-12-2006, 14:25
E ljudi jel znate neku dobru stranicu sa Lord of the Rings DVD Coverima.Mozda ti Gothmog znas.Evo već kad imam Filmove pa da napravim i prigodne Covere za njih....
Prejebana Slika...
http://wallpapers.jurko.net/uploads/wallpaper_9486.jpg
Kada je Balrog povukao Gandalfa sa sobom, u knjizi se spomonje da su padali dugo vrijeme i da su se borili u Sjeni.
Spominje se, takoder, da je Gandalf tamo vidio demone iz pradavnih vremena poput Balroga.
Mene zanima zasto Sauron nije pokusao uspostaviti vlast nad tim demonima i napraviti vojsku od njih nego se petljati tamo sa nekom orkovima.
Zato jer Sauron nije znao za njih i oni ga ne bi slušali (kao što ga ni Balrog ne bi slušao).
Nefarnius
27-12-2006, 15:07
Zato jer Sauron nije znao za njih i oni ga ne bi slušali (kao što ga ni Balrog ne bi slušao).
Balrozi su Morgothova stvorenja...a ne Sauronova!
Ako se nevaram...Besmrtne Zemlje je kontinent na kojem obitavaju Valari...i tamo mogu otići samo Prvorođeni(vilenjaci)....
No kako nam kaže LOTR, Galadriel je namolila vijeće(vjerovatno si misli Valare)da usliše njezinu molbu i dopuste Gimliu,sinu Gloinovom da pođe s Legolasom preko mora....
Mislim da su Legolas i Gimli sagradili lađu i otisnuli se s Anduina preko južnog mora, a ne na zapad. To je označilo kraj Prstenove družine u Međuzemlju...
Na zapad su s vilenjacima i Gandalfom otišli Frodo i Bilbo, što je već nekoliko puta rečeno u ovoj temi...
RIPtheREAPER
27-12-2006, 15:34
Balrozi su Morgothova stvorenja...a ne Sauronova!
a zar nije Sauron bio Morgothov sluga??
da je bio pametan ostavio bi Sauronu neku malo vojskicu...
Nije Morgoth očekivao da će pasti jer je mislio da je otuđio vilenjake od Valara. No onda je Earendil noseći Silmaril došao u Valinor i molio Valare za spas Međuzemlja. I nakon što su Valari pobijedili Morgotha i većinu njegovih sluga nekolicina koja je ostala pobjegla je u duboke dijelove zemlje. Bez Morgothove volje,bića tame nisu mogla raditi ništa u dubinama zemlje(dok patuljci nisu oslobodili Balroga). Za to vrijeme Sauron je opet uzeo lijep lik i "pokajao" se zbog čega su mu Valari dopustili ostanak na zemlji. Onda je skužio da kroz ljude i orke može vladati Zemljom pošto je snaga vilenjaka počela kopniti i nije bilo razloga da se muči sa Balrozima i drugim stvorenjima tame koji ga možda ne bi slušali kada je puno lakše na svoju stranu pridobio Numenorce,orke i divljake sa istoka.
Pa ocito da barlozi i slicna stvornja nebi bila s njim i mora bi Tolkien minjat pricu, to su pradavna zla, starija i odsarumana, i mozda cak veca od sarumana, posto je saruman jos na razini vladati ljudima, svjetom is l. ocito da su ovi to presli, to su drevna zla, puno dubolja i puno opakija od sarumana, ai ih se netice medjuzemlje, kad bi htjeli vjerovatno bi mogli cijelo unstiti
Ma da su bila s njim ne bi bilo zanimljivo..
Nefarnius
27-12-2006, 21:48
A čuj...nemože se jedan Elrond mjeriti sa Fingofinom...Neusuđuje se baš svaki vilenjak duelat sa Morgothom...a sad da stoji Gothmog i dođe mu Frodo i ukoka ga...ma...daj
Ono je Epic...a ovo je tri doba poslje...tu nema više takvih stvorenja...a Sauron i da hoće...nebi mogao privući Balroge i Zmajeve...
RIPtheREAPER
27-12-2006, 21:51
A čuj...nemože se jedan Elrond mjeriti sa Fingofinom...Neusuđuje se baš svaki vilenjak duelat sa Morgothom...a sad da stoji Gothmog i dođe mu Frodo i ukoka ga...ma...daj
Ono je Epic...a ovo je tri doba poslje...tu nema više takvih stvorenja...a Sauron i da hoće...nebi mogao privući Balroge i Zmajeve...
kako znas da ih nema ako se spominu u knjizi kada je Gandalf padao u Sjenu :D
Nefarnius
27-12-2006, 21:56
kako znas da ih nema ako se spominu u knjizi kada je Gandalf padao u Sjenu :D
Pa kada kažu da ih je samo jako malo ostalo....da su postali rijetkost....dok ih u Silmilaronu ima tusuća i tisuća....lol
RIPtheREAPER
27-12-2006, 22:00
a ta Silmailron je kao nastavak LOTR-a ili ju je Tolkien napisao prije LOTR-a?
Ja nisam siguran, ali uglavnom nešto kao što se prije događalo LOTR-a, izgleda mi zanimljivo, sada počinjem čitati.
I šta se dogodilo sa zmajevima u middle earthu..znam za smauga
P.S ima li itko kaki dobar lotr wallpaper?
Silmailrion je zapravo prica o vremenu prije vremena LOTR-a, knjiga je naporna, dosadna, nema dogadaja vec je sve opisivanje, ne kazem da je knjiga losa, svakako pricitati, po mogucnosti prije Hobbita i LOTR-a, puno se toga sazna otamo
Nefarnius
27-12-2006, 22:12
Ja nisam siguran, ali uglavnom nešto kao što se prije događalo LOTR-a, izgleda mi zanimljivo, sada počinjem čitati.
I šta se dogodilo sa zmajevima u middle earthu..znam za smauga
P.S ima li itko kaki dobar lotr wallpaper?
koknuli su ih skoro sve....kao i balroge....
btw.
evo vam wallpapera:
SARUMAN
http://www.myprecious.us/files/wallpape ... n_1024.jpg (http://www.myprecious.us/files/wallpaper/lotr-saruman_1024.jpg)
BALROG
http://www.myprecious.us/files/wallpape ... a_1024.jpg (http://www.myprecious.us/files/wallpaper/map_moria_1024.jpg)
http://www.zandoria.com/images/Thom,Moria_wallpaper.jpg
GANDALF
http://www.oa18.com/read/wallpaper/newm ... f_1024.jpg (http://www.oa18.com/read/wallpaper/newmovie/big/lord3/new/characters_gandalf_1024.jpg)
CRNI JAHAČ
http://www.myprecious.us/files/wallpape ... d_1024.jpg (http://www.myprecious.us/files/wallpaper/magnus_elrond_1024.jpg)
http://www.oa18.com/read/wallpaper/newm ... 1_1024.jpg (http://www.oa18.com/read/wallpaper/newmovie/big/lord3/new/creatures_witchking1_1024.jpg)
HOBITI
http://www.myprecious.us/files/wallpape ... s_1024.jpg (http://www.myprecious.us/files/wallpaper/davis_hobbits_1024.jpg)
SAURONOVO OKO
http://www.myprecious.us/files/wallpape ... 5_1024.jpg (http://www.myprecious.us/files/wallpaper/peters_lotr5_1024.jpg)
SAURONOVA USTA
http://www.warofthering.net/photoforum/ ... Sauron.jpg (http://www.warofthering.net/photoforum/data/525/3522Elaviel_MouthSauron.jpg)
SAURONOVO TIJELO SA OKLOPOM
http://movie-poster.ws/movies/wallpaper ... sauron.jpg (http://movie-poster.ws/movies/wallpaper/fanart/mike3/sauron.jpg)
ARAGON aka STRIDER
http://shadowlands.artist-within.org/wa ... agorn2.jpg (http://shadowlands.artist-within.org/wallpaper/wp_aragorn2.jpg)
http://www.oa18.com/read/wallpaper/newm ... r_1024.jpg (http://www.oa18.com/read/wallpaper/newmovie/big/lord3/desktop_rotkteaser_1024.jpg)
THEODEN
http://www.oa18.com/read/wallpaper/newm ... n_1024.jpg (http://www.oa18.com/read/wallpaper/newmovie/big/lord3/new/characters_theoden_1024.jpg)
SHELOB
http://www.oa18.com/read/wallpaper/newm ... b_1024.jpg (http://www.oa18.com/read/wallpaper/newmovie/big/lord3/new/creatures_shelob_1024.jpg)
FRODO BAGGINS
http://file.todayload.com/wallpaper/mov ... _frodo.jpg (http://file.todayload.com/wallpaper/movie/lord_frodo.jpg)
PEREGRIN "PIPPIN" TOOK
http://www.oa18.com/read/wallpaper/newm ... n_1024.jpg (http://www.oa18.com/read/wallpaper/newmovie/big/lord3/new/characters_pippin_1024.jpg)
GOLLUM
http://members.aol.com/jillconway/gollumwp.jpg
http://img-nex.theonering.net/images/sc ... 4_orig.jpg (http://img-nex.theonering.net/images/scrapbook/orig/6384_orig.jpg)
Demon Hunter
27-12-2006, 22:18
Koliko ja znam u Međuzemlju nije bilo puno Balroga.Znam da je jednog ubio Glorfindel a jednog Gandalf.
Axl Rose evo nekih stranica sa LOTR Wallpaperima....
http://www.arwen-undomiel.com/wallpaper_gallery.html
http://www.lilja-art.net/tapety/lotr/
http://shipofdreams.net/lotr/
http://www.leavesofgold.co.uk/
Hvala, stari, care etc.
E kaki su napravili ovu sliku:http://www.warofthering.net/photoforum/data/525/3522Elaviel_MouthSauron.jpg
Nisam to vidio u filmu...
RIPtheREAPER
27-12-2006, 22:29
o vezi sa balrogom:
jeli on stalno u plamenu ili je nekd sive, odnosno crne boje?
Koliko sam skužio da je stalno u plamenu, flame of udun, kao pakleni plamen.
Arbiter of Change
27-12-2006, 22:38
Ček, ček. Šta nisu Balrozi isto bili Maiari kao Gandalf, Saruman, ali su prešli (neki bi rekli da ih je zaveo) na Morgothovu stranu? Isto su navodno mogli i mjenjati oblik koliko ja znam? :?
A ono vatren postane kad se raspizdi valjda. :D
Nefarnius
27-12-2006, 22:38
Hvala, stari, care etc.
E kaki su napravili ovu sliku:http://www.warofthering.net/photoforum/data/525/3522Elaviel_MouthSauron.jpg
Nisam to vidio u filmu...
imaš cutscene....izrazana scena....ili ako kupiš 4 dva povratak kralja za 549kn....
A to nije pravi sauron, nego neki njegov glasnik. Sorry. Zeznuo sam se.
RIPtheREAPER
27-12-2006, 22:49
ja mislim da je balrog kao neka sjena pa kada je bio u vatri jednostavno se zapalio :D :twisted: :twisted:
Pa, mislim da nije tako :)
Ja mislim da ste se vi počeli zagrijavati za ovu temu nakon što ste pogledali Lotr na HRT-u,zar ne?
Silmarillion nije nastavak Lotr-a već se događa prije,objašnjava postanak Svijeta,prvo doba i drugo doba Međuzemlja.
Demon,zaboravio si Echteliona od Vrela koji je ubio Gothmoga.
U Međuzemlju je bilo malo zmajeva a mi ih znamo samo nekolicinu najpoznatijih:Ancalagon Crni,Smaug,Glaurung.
Balrozi ne mogu pričati,stalno su obavijeni u sjenu i plamen,oni su duhovi koje je Morgoth,prvi gospodar tame u ranim danima iskvario i priveo na svoju stranu.
Ma ja sam volio i prije knjige, i film. Pročito sam Hobbita 2001. da se pohvalim, moja prva "prava" knjiga, hehe. Sada sam malo više saznao o svemu, i jako me zanima
Drago mi je da se raspravlja o LoTR u ovim razmjerima...
A posto su Balrogi moja specijalnost,evo ukratko sto bi trebali znat o njima:
Prvenstveno Balrog,ili Valaraukar (ako se ne varam) je Maia,znaci isti su kao i Sauron! Predstavljali su duhove vatre i sjene...na nekim forumima ih nazivaju Demons of Power...sto je u biti prijevod sa sindarinskog...
Drugo Balrog,se obicno pojavljivao kao Sjena,dodajte ili oduzmite vatru i krila...kako koji put...
Trece,posto Maia i nije bilo toliko puno,ideje o osnivanju legije Balroga i nisu bile izvedive...
Nakon Bitke sa Valarima,vecina ih je pomrla...no neki su ipak otisli iz Belerianda...primjer je Balrog iz LoTR...
Nadam se da sam vam uspio objasnit...onako u kratkim crtama...hehehe
@Demon Hunter
Ajde,hvala bogu da si konacno dobio to sto sam ti poslao...jel sve radi?
I daj mi molim te slikaj Gurthang,uploadaj i postaj link....silno me zanima kakav si uzeo...i koliko si dao?
RIPtheREAPER
27-12-2006, 23:24
moja prva knjiga od Tolkiena je bila Bozicne price, ili tako nesto
uglavnom, puno divova, zmajeva itd. izgledju kao bajke ali ipak zbog divova i zmajeva vucu na fantasy.
i da, sve je napisano u stihovima.
tu sam knjigu posudio od frenda prije 2 god, pa mi je malo cudno da se sjecam svega tog :P
Nefarnius
28-12-2006, 12:29
jel valja šta:Nedovršene pripovjesti Numerona i Međuzemlja....neznam dal da kupim....
St. Jude
28-12-2006, 12:33
jel valja šta:Nedovršene pripovjesti Numerona i Međuzemlja....neznam dal da kupim....
tamo ti je produžena verzija Turina(njegovo djetinstvo) dosta ok ako si fan LoTra,puno toga "naučiš" tamo
Demon Hunter
28-12-2006, 16:23
E Gothmog ono Gurthang je odjeban.Koliko sam vidio na onoj slici sto si mi pokazo dosta su slični.Naravno kad uvatim vremena uploadat ću ga.A kostao je negdi 263.00 $.Nije puno.A Anduril 178.00 $.
E ono sam dobio e kad sm čuo da je stiglo iskočio sam iz kreveta,ali na suprotnu stranu i udarim u glavu.U al je bolilo...ali neka.
Gledo sam treći odlično je Dobra mi je ona scena kad Legolas gađa onogh lika na brodu a gimli mu pomeri luk...stvarno zakon.
Durine.
Da zaboravio sam Echteliona od Vrela ali šta ćes svako grjesi.
E jer mi može netko reci koliko bi kostala replika Narsila?
Demon Hunter
28-12-2006, 16:30
A narsil bi ti kostao negdi oko 198.00 $.Ono mačevi su potpuno isti ja kad sam dobio Glamdringa ono isti je potpuni Čelik onaj sjajni.Ono stvarno kvalitetno.
Evo ti potpun opis Narsila.
The blade that cut the ring from Sauron's hand.
The most famous of the Lord of the Rings swords. The blade was shattered as King Elendil fell at the Siege of Barad-dur (later it was reforged). Isildur, Elendil's son, then used the broken hilt to cut the One Ring from Sauron's finger, breaking the bonds of his power.
Narsil has an antique silver plated metal pommel with 24 karat gold inlaid embellishments and a leather-wrapped grip. The pommel is engraved in Sindarin (Elvish language) runes. Sturdy and beautiful, Narsil is truly the sword of a King and an incredible art piece for your home.
Narsil is 53 inches overall with a 40 5/8 inch blade, it is powerful and elegant.
This Lord of the Rings sword was modeled directly from the actual movie prop and made of 420 J2 stainless steel. The blade will not rust and does not need to be oiled.
O, nice, nice, hvala. Malo ču izicat starce, pa mozd si uzmem, i odsječem nekom nastavniku ring :rotfl:
St. Jude
28-12-2006, 16:38
ja bi htio nabavit grond,a usput u pon je film Dvije Kule na HRTu
A ja ću živjeti u kući koja će izgledati kao Minas Tirith. (Da ideju sam dobio iz jednog stripa)
Rocchiro
28-12-2006, 17:49
meni najbolji nastavak 8)
Demon Hunter
28-12-2006, 19:44
Sad St.Jude nisi bas bi jasan dali zelis Onog Gronda kojeg je Gothmog koristio da probije vrata Minas Tiritha ili Grond Hammer of the Underworld.Mace of Morgoth....
A ti TRI66A nezelim te ja vrjeđati,ali ako ti se nesviđa ono o čemu mi pričamo i raspravljamo.Nemoras nas onda omalozavat "Moz mislit da ćeš ti zivit u Kući koja izgleda kao Minas Tirith" to samo ponavljam sto si ti napiso,a ako sumnjas da dosta nas ima ili zeli kupit i imati Mačeve i vec sta zeli onda se grdno varas.
PS:Nezelim da se ova rasprava ovako nastavi a pogotovo ne zelim da se zbog nečijih prepiraka slučajno zaključa Gothmogov Topic....
Toliko....
Nefarnius
28-12-2006, 22:40
meni najbolji nastavak 8)
NOT!!!
Prstenova družina kao film i knjiga je najbolji dio!
BTW.Jel imaju replike Silmilariona?
St. Jude
29-12-2006, 07:13
Sad St.Jude nisi bas bi jasan dali zelis Onog Gronda kojeg je Gothmog koristio da probije vrata Minas Tiritha ili Grond Hammer of the Underworld.Mace of Morgoth....
A ti TRI66A nezelim te ja vrjeđati,ali ako ti se nesviđa ono o čemu mi pričamo i raspravljamo.Nemoras nas onda omalozavat "Moz mislit da ćeš ti zivit u Kući koja izgleda kao Minas Tirith" to samo ponavljam sto si ti napiso,a ako sumnjas da dosta nas ima ili zeli kupit i imati Mačeve i vec sta zeli onda se grdno varas.
PS:Nezelim da se ova rasprava ovako nastavi a pogotovo ne zelim da se zbog nečijih prepiraka slučajno zaključa Gothmogov Topic....
Toliko....
ajde nick mi je morgoth i ogađaj šta bi htio??pa naravnu onu macu,jebote ca ce mi onaj gothmog "ovan" za probianje vrate,možda kad bimo izvršili napad na pcplay redakciju bi dobro došo
Nisam te shvatio,misliš...da li imaju replike Silmarila,jel?
U slučaju da si to mislio,onda je odgovor pozitivan....čak ima za kupit i Morgothovu krunu!
St. Jude
29-12-2006, 12:39
Nisam te shvatio,misliš...da li imaju replike Silmarila,jel?
U slučaju da si to mislio,onda je odgovor pozitivan....čak ima za kupit i Morgothovu krunu!
gdej ?
budu slike ?
Evo Morgoth,imas puno lijepih stvari za kupit od svoga idola ("Mi smo tvoji idoli,čak i tvoja mama nas voli..."np-Grupa Tvog Života)
Morgothov lančić
https://secure.gcmcomputers.com/shirepo ... Silver.jpg (https://secure.gcmcomputers.com/shirepost/catalog/images/PendMorgothSilver.jpg)
14$
Morgoth novčić
http://www.shirepost.com/IronCrown.jpg
8$
Wall piece sa Angbandom
http://shop.com.edgesuite.net/ccimg.sho ... 799905.jpg (http://shop.com.edgesuite.net/ccimg.shop.com/210000/214600/214633/products/30799905.jpg)
90$
Krunu potraži ovdje http://www.lordotrings.comS,tu imaju preko 1000 artikala,a nemaju search engine...
St. Jude
29-12-2006, 13:28
Evo Morgoth,imas puno lijepih stvari za kupit od svoga idola ("Mi smo tvoji idoli,čak i tvoja mama nas voli..."np-Grupa Tvog Života)
Morgothov lančić
https://secure.gcmcomputers.com/shirepo ... Silver.jpg (https://secure.gcmcomputers.com/shirepost/catalog/images/PendMorgothSilver.jpg)
14$
Morgoth novčić
http://www.shirepost.com/IronCrown.jpg
8$
Wall piece sa Angbandom
http://shop.com.edgesuite.net/ccimg.sho ... 799905.jpg (http://shop.com.edgesuite.net/ccimg.shop.com/210000/214600/214633/products/30799905.jpg)
90$
Krunu potraži ovdje http://www.lordotrings.comS,tu imaju preko 1000 artikala,a nemaju search engine...
ova zadnja stranica je zla,tjera me da činim zlodjela
lol,Morgoth...
A što se tiče prstena,meni je zakon onaj srebrni sa crvenim slovima...
A i Prsten od Saurona nije loš....dok je Narya malo ipak ono...jel...gay... :)
Simon the Dreamer
29-12-2006, 13:47
Čudno što THe Glowing One Ring od 24K zlata košta "samo" 100 $, dok 22K nešto niže košta čak 850$...
Demon Hunter
29-12-2006, 14:44
E ljudi jeste gledali na RTL-U.U National Geographic izlazi DVD The Return of The King iza Scene.U to će biti dobro.Tamo ima ona Weta Radionica i neli lik koji je pravio sve ove mačeve za Heroje.
http://www.councilofelrond.com/
E ljudi jeste gledali na RTL-U.U National Geographic izlazi DVD The Return of The King iza Scene.U to će biti dobro.Tamo ima ona Weta Radionica i neli lik koji je pravio sve ove mačeve za Heroje.
kad izlazi???
kad izlazi???
sutra
[quote="Demon Hunter"]Ovako koliko ja znam Gandalf The White nije imao nikakvog vuka,ili se varam.Koliko ja znam.Ali nije bitno.Mozda ti ga je prijatelj zamjenio sa Radagastom The Brown koji je kad je kročio nogom u Sive Luke odmah se zaljubio u svakojake zvjeri Međuzemlja.quote]
Hvala.
Čudno što THe Glowing One Ring od 24K zlata košta "samo" 100 $, dok 22K nešto niže košta čak 850$...
Stvar je u tome što je The Glowing One Ring samo pozlaćen dok je onaj za 850$ cijeli napravljen od 22K...
24K Gold Plated
A i ovaj od 22K je ručni rad, ne znam dal je i ovaj Glowing Ring isto...
Ček...ja mislim da imam to...
Nije od National Geographica,no sadrzaj je gotovo isti...izrada Golluma,macevi,itd...
NiX4tHeG@M3R
30-12-2006, 15:55
Ne na novoj
nemojte kupowati dokumentarac taj danas sam ga pogledao cijelo,traje 52 min pola je o aragornu a nema interrvjua sa vito moregensenom ili kak se već zove!!glup je!!! :twisted: :twisted:
St. Jude
30-12-2006, 15:57
Ne na novoj
nemojte kupowati dokumentarac taj danas sam ga pogledao cijelo,traje 52 min pola je o aragornu a nema interrvjua sa vito moregensenom ili kak se već zove!!glup je!!! :twisted: :twisted:
to je ono o aragorna ko da je on nasto prema williamu wallacceu ?
U što se ovo pretvorilo?Oglasnik kupnja/prodaja?Ma smiriti će se ova bura,malo su svi pod dojmom Prstenove Družine (a uskoro i Dvije Kule) koja se prikazivala na HRT-u.
U što se ovo pretvorilo?Oglasnik kupnja/prodaja?Ma smiriti će se ova bura,malo su svi pod dojmom Prstenove Družine (a uskoro i Dvije Kule) koja se prikazivala na HRT-u.
hehe....'bate led,Durine....na krivu nogu ustajes u zadnje vrijeme... :D
Demon Hunter
30-12-2006, 18:57
Ma nije to ništa Durine.Ja sam se sinoć napio ko smuk,jest da sam znao za sebe ali ono...samo sam pio zestoko....
Jos neke dve zenske bile tamo,neznam ni ko su al sam ih cjelo vece vato...
Ali sta ocu da kazem kad sam doso kuci onako jos pod utjecajem votke ili već cega.Kako je stara rasirila plahtu,a iza neko jako svjetlo bilo upaljeno.A ja onaki ne vidim ni prst pred okom,ucinilo mi se da je Nazgulali onako kad ga Frodo vidi(a taman sam taj dan gledo Return of the King).I ja onaki pijan utrcim u sobu,skinem Glamdringa sa zida i istrcim iz kuce.Pocnem se derat i po nazgulu,jest da sam ga rasjeko ali posle ja vidim ono plahta prerezana na pola....perje leti na sve strane
A meni keva jutros...jel znas sta je bilo sa onom plahtom da nije mozda pas pokido...
Nije...nije...
A sta kazete znaci nevalja onaj National Geographic...a jebiga steta...
Pozdrav....
St. Jude
30-12-2006, 19:06
Ma nije to ništa Durine.Ja sam se sinoć napio ko smuk,jest da sam znao za sebe ali ono...samo sam pio zestoko....
Ali sta ocu da kazem kad sam doso kuci onako jos pod utjecajem votke ili već cega.Kako je stara rasirila plahtu,a iza neko jako svjetlo bilo upaljeno.A ja onaki ne vidim ni prst pred okom,ucinilo mi se da je Nazgulali onako kad ga Frodo vidi(a taman sam taj dan gledo Return of the King).I ja onaki pijan utrcim u sobu,skinem Glamdringa sa zida i istrcim iz kuce.Pocnem se derat i po nazgulu,jest da sam ga rasjeko ali posle ja vidim ono plahta prerezana na pola....perje leti na sve strane
A meni keva jutros...jel znas sta je bilo sa onom plahtom da nije mozda pas pokido...
Nije...nije...
Pozdrav....
:rotfl: :rotfl:
Arbiter of Change
30-12-2006, 19:11
Kupi mač? Ma može, kao da može napraviti neku štetu s njim. :rotfl:
jel ima neko dobrih slika od FINGOLFINA.... ili glorfindela
RIPtheREAPER
30-12-2006, 20:15
Nije...nije...
Pozdrav....
malo smanji doze Tolkienove droge. ok? :wink:
Demon Hunter
30-12-2006, 21:03
Nije...nije...
Pozdrav....
malo smanji doze Tolkienove droge. ok? :wink:
A sta bi to trebalo da znaci....da ti mozda nije krivo.... :? :? :?
Nemoj smanjit dozu Tolkiena, smanji dozu alkohola. :)
Ovo mi je jedna od boljih tema na forumu. Nemojte sad tu započinjat flejm...
St. Jude
30-12-2006, 21:16
Nemoj smanjit dozu Tolkiena, smanji dozu alkohola. :)
Ovo mi je jedna od boljih tema na forumu. Nemojte sad tu započinjat flejm...
istina ovdje ima najmanje offtopiciranja...
da se vratimo an temu...
dugo nismo raspravljali o hobitu,nego samo raspravljamo o SIlmarilionu i LoTR,aajmo prečć na hobit malo...
odlična knjiga koje se malo sjećam,znam da sam je počeo čitat teškom mukam ali me je toliko zaokupila da sam moro počet čitat lotr i silmarillion
Simon the Dreamer
30-12-2006, 22:41
Hobbit je zakon jer nema onih "dubokih" dijelova fabule, nema prodiranja u povijest i općenito storyline praktički nema whole world effect, znači nema utjecaja na cijeli svijet,(da zapravo ima saznamo tek u LOTR-u) već se radi samo o njiovoj avanturi, i to je jako fora, osvježavajuće nakon LOTR-a i SIlmariliona.
Ne kažem da su dotični išta lošiji, ofc...
St. Jude
30-12-2006, 22:47
Hobbit je zakon jer nema onih "dubokih" dijelova fabule, nema prodiranja u povijest i općenito storyline praktički nema whole world effect, znači nema utjecaja na cijeli svijet,(da zapravo ima saznamo tek u LOTR-u) već se radi samo o njiovoj avanturi, i to je jako fora, osvježavajuće nakon LOTR-a i SIlmariliona.
knjiga je perfektna,baš volim takva epska putovanja,zato mi je i fellowhip of the ring najdraži dio trilogije...
a šta mislite o Pripovjestima iz opasnih predjela,možda je az djecu,ali kad (ako ) ja budem imo djecu to cu im obavezno čitat prije spavanja :) Jer pjesme su super ,a ona gazda Gil je savršena priča prije spavanja
Pripovjesti iz opasnih predjela, nije lose, fora price, a Hobbit mi je najdraza knjiga :pray:
RIPtheREAPER
30-12-2006, 23:48
[quote="Sajmon Drimr":5i0q4q5v]Hobbit je zakon jer nema onih "dubokih" dijelova fabule, nema prodiranja u povijest i općenito storyline praktički nema whole world effect, znači nema utjecaja na cijeli svijet,(da zapravo ima saznamo tek u LOTR-u) već se radi samo o njiovoj avanturi, i to je jako fora, osvježavajuće nakon LOTR-a i SIlmariliona.
knjiga je perfektna,baš volim takva epska putovanja,zato mi je i fellowhip of the ring najdraži dio trilogije...
a šta mislite o Pripovjestima iz opasnih predjela,možda je az djecu,ali kad (ako ) ja budem imo djecu to cu im obavezno čitat prije spavanja :) Jer pjesme su super ,a ona gazda Gil je savršena priča prije spavanja[/quote:5i0q4q5v]
mislim da sam citao to i da su to one "bozicne price" koje sam spomenuo.
jel mozda sve u stihovima napisano?
Demon Hunter
31-12-2006, 00:03
A Hobit odlična je knjiga.Kao sto je neko reko prava pustolovina,a iz te pustolovine proizasla je prava priča.Ko i uvod tj,prolog za Gospodara Prstenova.
http://www.fantasymundo.com/imagenes/ar ... -maiar.jpg (http://www.fantasymundo.com/imagenes/articulos/valar-maiar.jpg)
Jebiga na nekom talijanskom je ili vec na kojem....
roflmao Demon Hunter...jesi izgonio prstenove utvare? :D
A Što se tiče Hobita...ja sam sa time zapoceo...zamislite da se obistini filmska verzija dotične knjige (Durine,ne pizdi)...jos pod klapom Petera Jacksona (znam da su mu ostali filmovi zakurac,no u tolkiena ulaže dušu)....UH!
No,svejedno bi radje da filmsko ostvarenje dozivi Silmarillion...mislim da se u ovom pogledu Morgoth/St.Jude i ja slazemo...i zasto si uopce ti bannan,Morgoth? (mozes mi poslat PP da ne spammamo ovdje...)
St. Jude
31-12-2006, 10:48
"But Morgoth himself the Valar thrust through the Door of Night
beyond the Walls of the World, into the Timeless Void; and a guard is set
for ever on those walls, and E‰rendil keeps watch upon the ramparts of
the sky. Yet the lies that Melkor, the mighty and accursed, Morgoth Bauglir,
the Power of Terror and of Hate, sowed in the hearts of Elves and Men are
a seed that does not die and cannot be destroyed; and ever and anon it
sprouts anew, and will bear dark fruit even unto the latest days."
jer sam kršio pravila i javno provociro jerrya
1.Ja pijem samo Medovinu i ona ne djeluje jako na mene
2..Dajte ljudima link na Tolkientown pa neka tamo traže razne stvarčice ( http://www.tolkientown.comS)
3.Demon,ne vjerujem ti baš u tu priču (nadam se da ti se to ne događa često),ali dobro
3.Hobit mi je najdraža knjiga,puno bolja od svih ostalih,prava bajka.
4.Ne bi se baš reklo da ustajem na lijevu nogu,već je to moja Kazad-narav.
Hobbit se mozda i obisitni ka film, ali ja se nadam da nece pod palicom Petera Jecksona, to onda vise nebi bilo to, ali Silmarillion vjerovatno nikada nece postati film, zbog svoje duzine i dosadne rice, za film se traze avanture, veliki ratovi i sl, a Silmarillion je cisto nemoguce zamisliti kadobar film, pretezak je to posao, tamo je vazna svaka stranica jer opisuje sve, a filmovi nisu za to, ja sam protiv te ideje, ai trziste je, ja bih najradije da nikada niti jedan film nije po Tlkienu napravljen, jer nije i nece biti nikada ravan knjizi, ni do koljena, samo sto onda mozda i nebi procitao Tolkiena, a to bi bilo lose
St. Jude
31-12-2006, 12:03
Hobbit se mozda i obisitni ka film, ali ja se nadam da nece pod palicom Petera Jecksona, to onda vise nebi bilo to, ali Silmarillion vjerovatno nikada nece postati film, zbog svoje duzine i dosadne rice, za film se traze avanture, veliki ratovi i sl, a Silmarillion je cisto nemoguce zamisliti kadobar film, pretezak je to posao, tamo je vazna svaka stranica jer opisuje sve, a filmovi nisu za to, ja sam protiv te ideje, ai trziste je, ja bih najradije da nikada niti jedan film nije po Tlkienu napravljen, jer nije i nece biti nikada ravan knjizi, ni do koljena, samo sto onda mozda i nebi procitao Tolkiena, a to bi bilo lose
film beren i luthien bi se mogo napravit,film o turinu i još neke dijelove bi se moglo stavit u film
NiX4tHeG@M3R
31-12-2006, 12:44
Pozdrav....
da newalja samo uspoređuju
swak se ekipa interwju samo nema argorana
ne preporučam bacio 30 kna u vjetar
Mislim da se taj film bas i nebi proslavio, ako vec oce fil nek naprave prema Hobbitu, za film je prica bolja nego LOTR, tamo je sve ispalo nepovezano, previse toga izbaceno i sl., a u Hobbitu bi se to moglo bolje napraviti, ima manje radnje, filmtreba provesti Hobbita kroz putovanje, treba uciniti pronalazak prstena kao potpuno nevaznim cinom za cijeli film, paznju posvetiti Bilbu, i nije to za jacksona, ja bi nasa nekoga dugoga
St. Jude
31-12-2006, 12:54
Mislim da se taj film bas i nebi proslavio, ako vec oce fil nek naprave prema Hobbitu, za film je prica bolja nego LOTR, tamo je sve ispalo nepovezano, previse toga izbaceno i sl., a u Hobbitu bi se to moglo bolje napraviti, ima manje radnje, filmtreba provesti Hobbita kroz putovanje, treba uciniti pronalazak prstena kao potpuno nevaznim cinom za cijeli film, paznju posvetiti Bilbu, i nije to za jacksona, ja bi nasa nekoga dugoga
jakscon radi dva dijela hobita,jedan koji je baš od knjigem, drugi će biti baš ono prolog gospodaru prstenova
NiX4tHeG@M3R
31-12-2006, 14:06
AqI-cjYBG3Q
:pray: :pray: :pray:
St. Jude
31-12-2006, 14:26
meni je najdraži lik iz knjige boromir.
ywb0FlZLyPQ
maleni tribute
RIPtheREAPER
31-12-2006, 14:33
bolje pogledajte ovo nego Nešonal geografik:
GbndTvKU ... ed&search= (GbndTvKUnl8&mode=related&search=)
a evo i jedan n00b work
0UT9Vs3f ... ed&search= (0UT9Vs3fxDc&mode=related&search=)
Demon Hunter
31-12-2006, 15:16
Ma kazem ja vama da Peter Jackson treba ulozit svoj ostatak zivota u snimanju svega od tolkiena pocevsi od samog pocetka.Od Nedovrsenih Pripovjesti,Preko Hobita,Sillmariliona do Gospodara Prstenova.Mozda bi onda dobro ispalo.Svaka prica se nadovezuje na drugu. :)
A sto se tice Hobita...po mom misljenju nebi trebali snimit ga.Jel jebiga Gospodar Prstenova je vec snimljen.A Hobit je Prolog Gospodara.Nebi bilo zanimljivo.Ono da snime Hobita,i u njemu saznajes kako je prsten nađen i to.
Ali jebiga. :D
Durine ne događa mi se to često samo kad imam dobro drustvo i 3-4 zenske pored mene.A u pricu ni ja nisam sutradan mogo vjerovat,tek sam se poslje sjetio sta sam napravio.Kad sam vidio da Glamdring nije na svom mjestu. :( :(
Što se tiče Silamarilliona to bi bilo dobro jedino u formatu mini serije(što bi bilo idealno) ili kao što je netko rekao u formatu filma ali da se prati samo jedan lik iz knjige (Turin,Earendil ili Feanor). Drugačije ne bi išlo.
Ja sam prvo pročito Hobita (moja prva kniga koju sam pročitao a da nije za lektiru) i ostao sam zapanjen i nastavio dalje čitat knjige J.R.R. Tolkien-a
btw. jel neko ima koju sliku od Fingolfina ili Glorfindela... :pray:
Demon Hunter
31-12-2006, 19:38
Pozdrav....
http://www.john-howe.com/
Fencing_LORD
01-01-2007, 16:55
vidio sam većinu tih slika
tip je stvarno genijalan
Rocchiro
01-01-2007, 17:15
danas je 2.dio na HRT-u :pray: meni najbolji :pray:
Fencing_LORD
01-01-2007, 17:22
danas je 2.dio na HRT-u :pray: meni najbolji :pray:
i meni
jedva čekam
još2 i pol sata
Povratak kralja RULES....
ali svi su zakon....
Oho,čini se da na HRT-u u tv kalendaru imamo obožavatelja Tolkiena.Danas sam vidio o Tolkienu,na njegov rođendan su nešto bili rekli.Zbilja je lijepo vidjeti nešto i na televiziji o Tolkienu i njegovu životu.
Ajd sam da nešto pitam Durin, ti mislis da sada recimo ja pitam tu o lotru samo zato jer je film bio neki dan na TV-u?
RIPtheREAPER
03-01-2007, 13:41
tko je od vas cuo za Tolkiena i procitao njegova djela prije nego je dosao film, taj je pravi fan.
tko je od vas cuo za Tolkiena i procitao njegova djela prije nego je dosao film, taj je pravi fan.
Joj,nemoj me molim te.....poserem ti se u čarapu. Ti si službeni dodjeljivač titula fan-a za Tolikenova djela je li?
RIPtheREAPER
03-01-2007, 14:01
ne nego sam ja cuo za Tolkiena tek kada je dosao film.
Ja sam čuo 2001. Kada sam dobio Hobbita
Demon Hunter
03-01-2007, 15:03
Nije bitno ljudi jeste citali Tokiena prije Dolaska ili poslje Dolaska Gospodara Prstenova.Nije bitno koje pravi fan a ko nije.Bitno je da smo svi citali ponesto od Tolkiena,gledali Lord of the Rings.Nije bitno ono:e ja sam procito vise knjiga,onaj je gledo vise puta filmove ,onaj ima maceve.
Ma bitno je samo da se mi druzimo ljepo i raspravljamo,pricamo pomazemo jedni drugima na ovom Topicu.
A ne da se zbog necega bezveze svađamo.....
Glupo je ....
Evo vam neke stranice za slike...oni koji su trazili....
http://www.aurelia-art.com/en/lotr.shtml
http://www.rohirrim.it/menu/menu_downloads.htm
http://www.theonering.net/index.shtml
http://www.thelandofshadow.com/
Toliko....
neki dan sam gledao dvije kule baš nisam neki fan ali volim pogledat predobre su mi bitke a posebno likovi:Gandalf,Aragorn,Legolas i Gimli!Frodo me živcira :D
Da, mene isto Frodo živcira. Aragorn, Gimli i Legolas su mi predobri. Pogotovo Legolas, baš je kul lik. 8)
Joj,ajde nemojte opet molim vas...Naravno da vas Frodo u filmu živcira.Na putu do Shelobine pećine on kaže Samwiseu da ide doma.Nećemo o tome
Bishop_45_(2)
03-01-2007, 20:16
se vama ne cine one scene, izmedju Frodo-ta i onog drugog hobita, malo previshe, humm, kako da to kaze, "pederkaste", onako se blesavo gledaju i zahvaljuju jedan drugom na svakom sranju; LOTR bi bio 10 puta bolji film kada bi izbacili sam prsten, :lol: , pa LORD nije loshe ime za film !!!
Da, mene isto Frodo živcira. Aragorn, Gimli i Legolas su mi predobri. Pogotovo Legolas, baš je kul lik. 8)
Mislim ono, da nije bilo njega, ne bi bilo filma. OMG
Da, znam ja to. Mislila sam zapravo na glumca, on me živcira više nego sam lik.
A tako, onda, Bobo te živcira :D
A tako, onda, Bobo te živcira :Donda skidaj gaće saču da te jedbem :)) *ovo je legendarni citat :D*
Demon Hunter
03-01-2007, 20:56
Jeste i mene frodo ponajvise zivcira.Ali Samwise on je skoro sve uradio umjesto Froda.
Pa da nije bilo Samwisa,Frodo nikako ni nebi stigo do Mount doom.
pola posla je Sam uradio...
But Legolas Greenleaf rules....ono lik je ima one njegove pokrete,uvjek spreman za bitku,niceg se ne boji i jos je Vilenjak.
Ali znate sta bi bilo bolje da je u Druzini bila makar jedna zenska,ono bilo bi fora...
A bilo bi svačega :rotfl: Znate kaj mislim..
meni su Legolas i Gimli su najbolji...
Gimli: Legolas ubio sam dvojicu!!
Legolas:Ok, ja sam ubio 17...
:rotfl: :rotfl:
ili ono kad Aragorn kaže Legolasu da pošalje hitac upozorenja onom liku i Gimli mu malo gurne luk laktom i Legolas ubije lika... :rotfl: :rotfl:
btw. thx demon hunter za stranice..
meni su isto Legolas i Gimli najbolji.... :pray:
jel znate ono u 2 kule kada Aragorn ide bacit Gimlia na most ispred utvrde, a Gimli kaze Aragornu '' vilenjaku ni rijec o ovome...''
to ne kontam zast je to reko.... al super je ispalo.... :pray:
jel zna neko???
jel znate ono u 2 kule kada Aragorn ide bacit Gimlia na most ispred utvrde, a Gimli kaze Aragornu '' vilenjaku ni rijec o ovome...''
jel zna neko???
Hehe... kako bi rekao Gimli: "I wouldn't hear the end of it." :D
jel zna neko???
pa kroz cijeli film se Legolas i Gimli "natječu" odnosno Gimli dokazuje da su patuljci bolji od vilenjaka(vilenjaci i patuljci se baš ne slažu)....I ispo bi ponižen kad bi Aragorn rekao npr. LOL bacao sam patuljka na most jer ima kratke noge i ne može preskočit malu rupu...
Nefarnius
03-01-2007, 22:38
GIMLI
"I have eyes like a hawk, and hearing like a fox"
Vilenjak
"The dwarf breathes so loud that we could kill you int he dark"
GIMLI
"We dwarfs are natural sprinters,very dangerous on the short distances."
Bishop_45_(2)
03-01-2007, 22:39
ma najbolji je Gandalf; prozivio 300 zivota, znaci 300 puta je umro, i onda nije bio sposoban teleportirat se vec je morao jahat konja
i vilenjak--> gađa ko snajperist iz 24.-og st; OSIM kada je trebalo ubit tipa koji je ishao zapalit fitilj od bombi !!! :boohoo:
ma najbolji je Gandalf; prozivio 300 zivota, znaci 300 puta je umro, i onda nije bio sposoban teleportirat se vec je morao jahat konja
i vilenjak--> gađa ko snajperist iz 24.-og st; OSIM kada je trebalo ubit tipa koji je ishao zapalit fitilj od bombi !!! :boohoo:
Pogodio je tog lika, više puta. Samo što ovaj nikako da padne... :(
Branitelj Vilenjaka odnosno Legolasa says:
taj lik je imao debel armor a na glavi još deblju kacigu u kojoj su bile samo male rupice za oči... :D
najjace kad lik kaze Gimliju :
'' odsjekao bi ti glavu da je malo vislja od tla....''
RIPtheREAPER
03-01-2007, 22:54
jel postoji neki program koji pretvara sta god ti napises u vlienjacki jezik??
Prije svega,svima želim sve najbolje u novoj godini...ako kome budem gramtaicki nerazumljiv,neka razumije da sam se prije par sati,vratio sa službene proslave 2007...
A sada,da korektiram par stavri oko Froda i Sama...
LoTR se pisao,bolje rečeno,začeo za vrijeme prvoga svjetskog rata,a u to vrijeme je još uvjek postojao pobočnik,štitonoša...ili kako god to nazivate...
Pusa od Gothmoga...
btw...posjetite Tolkien bar na Markovom trgu u ZG...skupo,ali je vrijedno svake pare...
Demon Hunter
03-01-2007, 23:45
Sto se tice Helms Deepa legolas je dva puta pogodio lika.Jednom u jedno rame a drugi put u drugo.lik nije imo Armor samo kacigu.Ali bio je zilav to je jedan od Sarumanovih Hibrida poput Lurtza...
A kad Gimli kaze "Dont tell the Elf" to se odnosi na prvi dio kad su bili kod mosta Khazad Dum.I kad je Aragorn bacio Gimlija,Legolas ga je uvatio ali za bradu....i povuko.Pa vjerojatno zbog toga...
Sto se tice Helms Deepa legolas je dva puta pogodio lika.Jednom u jedno rame a drugi put u drugo.lik nije imo Armor samo kacigu.Ali bio je zilav to je jedan od Sarumanovih Hibrida poput Lurtza...
A kad Gimli kaze "Dont tell the Elf" to se odnosi na prvi dio kad su bili kod mosta Khazad Dum.I kad je Aragorn bacio Gimlija,Legolas ga je uvatio ali za bradu....i povuko.Pa vjerojatno zbog toga...
a ja mislio da je imo oklop...
za Gimlija može biti i zbog khazad duma ali ne vjerujem jer elf Legolas nije bio na drugoj strani da ga uhvati... pa ga niko nije mogo povuč za bradu...
u zadnja 3 dana pregledo sva 3 dijela
1.naježisetrenutak: The Two Towers - Dolazak Gandalfa u pomoc Helm's Deepu i marš Enta
2.naježisetrenutak: Return of the King - Pomoć Rohana:''Death!!!!'', Aragorn i vojska du'ova te kad se obrača vojnicima pred Crnim Dverima (predobar prevod :thumbs2: )
Demon Hunter
04-01-2007, 00:04
Jeste bio je na drugoj Strani da te podsjetim...Ali malo sam se zafrknuo to je bilo kod onih stepenica koje vode do mosta Khazad Dum a ne na mostu...moja greska.
Ali Trcali su i prvi je Preskocio Legolas,zatim je Gandalf,onda Boromir sa Merryjem i Pipinom...zatim je Aragorn bacio Sama.
Da i onda je teo bacit Gimlija a on je reko "Nobody push the Dwarf"ili tako slicno.I skocio,ali nije mogo da preskoci i stao je na rub pa ga je Legolas uvatio za bradu...
Da zafrknio sam se nije ga niko baco sam je skocio...
I zato je Gimli reko Aragornu Dont tell teh Elf...
Verovatno zbog toga da Aragorn ne kaze Legolasu...jel bi Legolas opet znao da Gimli nije mogo preskociti tu rupu zato sto je Patuljak...
Da...
A jeste znali da je Gimli dao Glas Treebeardu.... :D
.. :fof:
Jeste bio je na drugoj Strani da te podsjetim...Ali malo sam se zafrknuo to je bilo kod onih stepenica koje vode do mosta Khazad Dum a ne na mostu...moja greska.
Ali Trcali su i prvi je Preskocio Legolas,zatim je Gandalf,onda Boromir sa Merryjem i Pipinom...zatim je Aragorn bacio Sama.
Da i onda je teo bacit Gimlija a on je reko "Nobody push the Dwarf"ili tako slicno.I skocio,ali nije mogo da preskoci i stao je na rub pa ga je Legolas uvatio za bradu...
Da zafrknio sam se nije ga niko baco sam je skocio...
I zato je Gimli reko Aragornu Dont tell teh Elf...
Verovatno zbog toga da Aragorn ne kaze Legolasu...jel bi Legolas opet znao da Gimli nije mogo preskociti tu rupu zato sto je Patuljak...
Da...
A jeste znali da je Gimli dao Glas Treebeardu.... :D
.. :fof:
da ovo da nije mogao preskočiti rupu zato što je patuljak sam i ja mislio i napisao u nekom od postova..
a ovo nisam znao da je Gimli dao glas.... sad kad se sjetim filma i glasa Treebearda i povežem s Gimlijem skontam da su zaista slični..C00l
Bishop_45_(2)
04-01-2007, 00:52
taj lik je imao debel armor a na glavi još deblju kacigu u kojoj su bile samo male rupice za oči... :D
imao je samo kacigu i armor na prsima; ramena i vrat su mu bili nezaštićeni; ovaj vilenjak tip ga je skucao jednom u svakorame koje nije bilo zasticeno; da je gađao malo preciznije pogodio bi blize vratu, i sklao tipa !!!
u zadnja 3 dana pregledo sva 3 dijela
1.naježisetrenutak: The Two Towers - Dolazak Gandalfa u pomoc Helm's Deepu i marš Enta
2.naježisetrenutak: Return of the King - Pomoć Rohana:''Death!!!!'', Aragorn i vojska du'ova te kad se obrača vojnicima pred Crnim Dverima (predobar prevod :thumbs2: )
To je stvarno najbolji dio filma....
[quote]
Theoden: Eomer. Take your
Demon Hunter
04-01-2007, 14:44
[quote="Bishop_45_(2)":184j0ua4]ma najbolji je Gandalf; prozivio 300 zivota, znaci 300 puta je umro, i onda nije bio sposoban teleportirat se vec je morao jahat konja
imao je samo kacigu i armor na prsima; ramena i vrat su mu bili nezaštićeni; ovaj vilenjak tip ga je skucao jednom u svakorame koje nije bilo zasticeno; da je gađao malo preciznije pogodio bi blize vratu, i sklao tipa !!![/quote:184j0ua4]
Pogledaj ponovo Helms Deep.Onaj lik koji je trco kako bi srusili zid. Nije imao nikakav Armor ni na prsima ni na nogama,samo je imao kacigu.A u ruci je nosio Plamen.Bio je zilav i jak pa ga zato Legolas nije mogo ubit.
Nefarnius
04-01-2007, 14:44
Uvijek me trnci prolaze kad to gledam...
-Prođu me trnci kad nabildani crnci repaju...-
Uvijek me trnci prolaze kad to gledam...
-Prođu me trnci kad nabildani crnci repaju...-
Onda potraži pomoć...
RIPtheREAPER
04-01-2007, 20:28
[quote=player01][quote="Bishop_45_(2)":2fuql08w]ma najbolji je Gandalf; prozivio 300 zivota, znaci 300 puta je umro, i onda nije bio sposoban teleportirat se vec je morao jahat konja
imao je samo kacigu i armor na prsima; ramena i vrat su mu bili nezaštićeni; ovaj vilenjak tip ga je skucao jednom u svakorame koje nije bilo zasticeno; da je gađao malo preciznije pogodio bi blize vratu, i sklao tipa !!![/quote:2fuql08w]
Pogledaj ponovo Helms Deep.Onaj lik koji je trco kako bi srusili zid. Nije imao nikakav Armor ni na prsima ni na nogama,samo je imao kacigu.A u ruci je nosio Plamen.Bio je zilav i jak pa ga zato Legolas nije mogo ubit.[/quote:2fuql08w]
ako nista vidjeli, bilo je i ostalih orkova sa bakljama, ali ne, mora se pojavit lik sa bakljom koja svijetli jace od ostalih tako da ga Aragorn vidi i kaze Legolasu da ga krkne.
A u vezi sa oklopom tog orka, ja mislim da se strijele jednostavno nisu dosa zapiknule :P
najjače mi mje kad ih legolas vuče gimlija i aragorna i ono niko njih ne gađa kao da su nevidljivi ili kad legolas piči na štitu :rotfl: :rotfl: a naj najbolje je kad se onaj ent zapali a moj stari se smije i kaže ovaj je najebao ako ne nađe vode kad oni sjebu branu moj stari kaže sad će doć onaj zapaljeni kad onaj ent se zaleti i zabije glavu u vodu da se ugasi!Možda sad to vam, nije smješno ali ja sam se smijao oba puta kad sam ga gledao!Treći dio je povratak kralja?kad je to izašlo?nisam baš lotr freak
Ta scena je napravljena radi dizanja napetosti....mislim da je time sve manje-više rečeno
A sta mislite o ovome? Malo sam googlao,da vidim kako napreduje Children of Hurin,kad ugledam ovaj site:
http://www.bestwebbuys.com/Christopher_ ... thorsearch (http://www.bestwebbuys.com/Christopher_Tolkien-mcid_2126402.html?isrc=b-authorsearch)
RIPtheREAPER
04-01-2007, 21:11
uuuu
nisam znao da ih je toliko napisao...
moze mi netko odgovorit na pitanje: jel postoji neki program koji pretvara sta god ti napises u vlienjacki jezik??
Kad onaj ent uroni glavu da se ugasi premocna scena, jedna od meni drazih :pray:
Rocchiro
04-01-2007, 21:21
kaj bude 3. dio na HRT-u?
@RIPtheREAPER
Stavio sam ti link negdje na početku ovog topica...
@Hanzaplast
Ajmo rec,same time-next year...
Rocchiro
04-01-2007, 21:53
@RIPtheREAPER
Stavio sam ti link negdje na početku ovog topica...
@Hanzaplast
Ajmo rec,same time-next year...
nebude ove godine 3. dio?!?
Ne. Nisu ga kupili. Tako ti je prošle godine bio prvi, sada prvi i drugi, pa onda prvi drugi i treci.
e kad je izašao treći dio
Par stvari o novoj knjizi:
In a world rights deal, the Tolkien Estate has signed with HarperCollins to publish the first complete book by J.R.R. Tolkien since the posthumous Silmarillion in 1977. Presented for the first time as a fully continuous and standalone story, the epic tale of The Children of Húrin will reunite fans of The Hobbit and The Lord of the Rings with Elves and Men, dragons and Dwarves, and the rich landscape and characters unique to Tolkien.
The Children of Húrin, begun in 1918, was one of three 'Great Tales' J.R.R. Tolkien worked on throughout his life, though he never realised his ambition to see it published. Though familiar to many fans from extracts and references within other Tolkien books, it has long been assumed that the story would forever remain an 'unfinished tale'. Now reconstructed by Christopher Tolkien, painstakingly editing together the complete work from his father's many drafts, this book is the culmination of a tireless thirty-year endeavour by him to bring J.R.R. Tolkien's vast body of unpublished work to a wide audience.
Christopher Tolkien said: "It has seemed to me for a long time that there was a good case for presenting my father's long version of the legend of the Children of Húrin as an independent work, between its own covers, with a minimum of editorial presence, and above all in continuous narrative without gaps or interruptions, if this could be done without distortion or invention, despite the unfinished state in which he left some parts of it."
Having drawn the distinctive maps for the original The Lord of the Rings more than 50 years ago, Christopher has also created a detailed new map for this book. In addition, it will include a jacket and colour paintings by Alan Lee, illustrator of The Hobbit and The Lord of the Rings Centenary Edition and Oscar®-winning designer of the film trilogy.
The Lord of the Rings was already acclaimed worldwide as the most popular book of the 20th Century before the blockbuster films in 2001-3 broke new ground and inspired millions more to read J.R.R. Tolkien's books - an additional 50 million copies were sold, leaving new fans wanting more. The Children of Húrin will be published by HarperCollins in April 2007, and on the same day in the United States by Houghton Mifflin.
Victoria Barnsley, CEO and Publisher of HarperCollins Publishers, said: "This epic story of adventure, tragedy, fellowship and heroism stands as one of the finest expressions of J.R.R. Tolkien's skills as a storyteller. With a narrative as dramatic and powerful as anything contained within The Lord of the Rings, it can now be read and enjoyed as Tolkien originally intended, and will doubtless be a revelation for millions of fans around the world."
Ajde,napokon više prava priča.Već mi je dosadilo gledati one znanstvene radove u obliku Nedovršenih pripovjetki.
Ajde,napokon više prava priča.Već mi je dosadilo gledati one znanstvene radove u obliku Nedovršenih pripovjetki.
Ej,ja sam mislio da je Chris sam napisao knjigu,ali se po ovome clanku,saznaje da je opet prckao po papirima od starog...koliko je njemu tih materijala jos ostalo?!
RIPtheREAPER
04-01-2007, 23:37
a kaj ce se dogadat u toj knjizi, oce bit neso poput LOTRa ili Silmarilliona?
Demon Hunter
04-01-2007, 23:45
E Gothmog jel znas za one Eastern Eggs na Extended edotion filmovima.Znas ono neki intervijui i tako zafrkancije ja sad naso!!!
A evo nesto i o Children of Hurin.
Christopher Tolkien proveo je trideset godina radeći na epskom djelu "The Children of Hurin", priči u kojoj se pojavljuju patuljci, vilenjaci i hobiti iz Tolkienove trilogije "Gospodar prstenova". "The Children of Hurin" njegov je otac, slavni JRR Tolkien, sam započeo pisati davne 1918. godine, kasnije napustivši rad na njemu, a do sada su objavljeni samo njegovi pojedini dijelovi. Priča o obitelj Hurin, tvrde Tolkienovi obožavatelji, neke su od najstarijih priča legendarne Međuzemlje. Tako će se, po prvi puta nakon "Silmarilliona", objaviti cjelovito Tolkienovo djelo. Rukopis djela "The Children of Hurin", navodno sadrži scene incesta, samoubojstva i mnoštvo nasilnih smrti. "Novo" djelo, procurilo je u javnost, ne uključuje likove poput vilenjaka Arwen i Legolasa. Radi se o puno mračnijoj priči, radnje koja se temelji na Kalevali, epskoj finskoj sagi, a govori o ratničkoj obitelji koje zarobljava Morgoth, prvi Lord tame, optužen za mučenje patuljaka i stvaranje prvih orki, rase zlih goblina. Čovjeku Hurinu Morgoth daje moći da unaprijed vidi budućnost, te ono što će se dogoditi njegovoj djeci. Jedan od njegovih sinova, Turin, optužen je da je imao spolni odnos sa svojom sestrom Nienor, postajući tim činom nositeljem prokletstva i uzrokujući smrt svih koji ga okružuju. Christopher Tolkien danas ima osamdeset i jednu godinu, pa "The Children of Hurin" može biti posljednja "nova" knjiga pod imenom JRR Tolkiena. U svijetu će, najavljeno je, ova književna poslastica biti objavljena na proljeće.
Očekivano vrijeme dolaska u redovnu prodaju je u proljeće 2007( tacnije 17 Aprila)., po očekivanoj cijeni od 195,00 kn.
a kaj ce se dogadat u toj knjizi, oce bit neso poput LOTRa ili Silmarilliona?
Pa u Silmarillionu,imas pripovjesti o Hurinu,a i o njegovoj djeci...na službenim stranicama,nema sadržaja...sve se skriva,samo da bi se digao hype,a i skupilo para...
Demon,di si ti našao taj sadržaj?
A scene samoubojstva imas i u Silmarillionu,dok mi se scena incesta cini degutantnom...ovakve pripovjetke su namijenjene citavom puku,ne vjerujem da ce ici u erotomane...no,sve u svemu...postaj link...
A o kakvim easter eggovima govoris? znam za cameo uloge od jacksona i njegove djece,a za drugo ne znam...
I daj,molim te postaj mi sliku od Gurthanga...znas da imam fetiš na njega....
Demon Hunter
05-01-2007, 02:36
To imas na svakom CD-U Extended Verzija.Ustvari to su ti skrivene neke scene.Kad si u Glavnom meniju odes Select Scene,zatim ides skroz do kraja zadnje scene,i onda jos jednom dole i pokazat ce ti se Prsten...Imas svakakvih zafrkancija.
Greske u Filmovima Lord of the Rings...
Mozemo razgovarati o greskama u montazi, kameri, scenariju, dramaticnosti, o autima koji se vide/ ne vide, i o svemu sto je pogresno u Filmovima, bez ikakvog osvrta na Knjige.
Ono sto me zaista smeta,jest Gandalf u 3 djelu...Prikazan u jednim trunutcima kao vođja Otpora u Međuzemlju i najcvrsi kad se odlucivalo,sto je bio,a u drugom npr.kad prica sa Aragornom o Frodu u Edorasu,ispada da njemu Aragorn govori sto bi on zapravo trebao osjecati,to je ono :"What did your hart tell you?...Ili u Minasu kad su raspravljali sto poslje bitke na Pelenoru,ispada da Gandalf misli da je sve gotovo,a onda uskace majstor Aragorn..Sa svojim planom,zapravo Gandalfovim...A Gandalf kao ono to nece uspjet,sve je gotovo,sve je propalo,amo se ubiti... Gresku cak ni Sjajna Ianova gluma nije mogla pokriti
A da sliko sam Gurthanga ali nikako da uvatim vremena da ga uploadam,jedva uvatim vremena da idem i na forum.Eve ovako kasno jedino idem...
Ali ne brini uploadat cu ga....
Demone,nije to jedina greška,ima ih još takvih puno.Npr.,kada Frodo kaže Samu da se vrati kući na pol puta."Idi doma,Sam" kao "Ma,ajd idi doma spat',nemoj me više tlačit'".
Demon Hunter
05-01-2007, 14:16
Ma ima pun k...c tih greski.Jedna koja je mene zasmetala je ona scena kod Amon Hena.Kad Boromira ubije Lurtz.Zatim dođe Aragorn,i kad snimaju odgore s kamerom Boromirova ruka na Aragornovu ramenu,a kad snimaju Aragorna od dole nema ruke...ono stvarno kako je to mogo dopustit PJ
A nesto najsmjesnije mi je kad je Gandalf nosio patike....sad se ne sjecam di je tto ili u Edorasu kad dolaze ili Minas Tirithu kad ide Denethoru.Ono stvarno za smijanje...stigo je obuc odjelo i sve a obucu nista....He....
Dakle,topic je opet pao u zaborav,vraćamo se na staro.Nažalost,Demonova optimistična predviđanja da su se napokon okupili vjerni lotroljupci su pala u vodu,malo nakon što su prošli filmovi na televiziji.Dakle,Gothmog nisi mi odgovorio na pitanje koje Demon nije uspio do kraja pojasniti.Zašto su ljudi omogućili egzistenciju u fizičkom smislu u Međuzemlju?
Demon Hunter
08-01-2007, 19:42
A sta ces Durine.Ko zna...mozemo namolit HRT da pusti Povratak Kralja.Onda bi se svi vratili...
Ali ovim putem ih ponovo pozivam da odrze ovaj topic zivim.Mozemo opet nastavit sa raspravljanjem....i ako je proso Lord of the Rings!
Ajmo ljudi svi na Gothmogov topic...necete valda Mene,Durina i Gothmoga ostaviti same.A nebi nam ni koji zenski glas skodio.
Toliko..... :pray: :pray:
Come back..... :cry: :cry:
Arbiter of Change
08-01-2007, 19:48
Pa sta ne dođete na World of Fantasy? Mislim... world... of fantasy.... kužite? :D
Ima LoTR podforum.
A sta ces Durine.Ko zna...mozemo namolit HRT da pusti Povratak Kralja.Onda bi se svi vratili...
Ali ovim putem ih ponovo pozivam da odrze ovaj topic zivim.Mozemo opet nastavit sa raspravljanjem....i ako je proso Lord of the Rings!
Ajmo ljudi svi na Gothmogov topic...necete valda Mene,Durina i Gothmoga ostaviti same.A nebi nam ni koji zenski glas skodio.
Toliko..... :pray: :pray:
Come back..... :cry: :cry:
THIS TOPIC WILL NOT FALL!!! :D
barem se nadam da će neko novi doć na ovaj topic...ali i ovo je društvo super :D
St. Jude
08-01-2007, 21:31
jedva čekam taj Children of hurin,samo kad će to one pičke prevest na hrvatski jer mi se neda muku mučit na engleskom,inače akmo bite boljeli živjet u Midle Earthu,ja u Rohanu
Rivendellu ili Mirkwoodu :D
Pa sta ne dođete na World of Fantasy? Mislim... world... of fantasy.... kužite? :D
Ima LoTR podforum.
Tamo smo...
Demon Hunter a.k.a. Legolas Greenleaf
Gothmog a.k.a Ancalagon The Black
Za ostatak ne znam...dakako osim osnivača...
Durine,nisam u potpunosti shvatio to tvoje pitanje...pa nakon propasti Numenora,brodovi sa ljudima (i sa mladicom drveta,koje su im poklonili vilenjaci,i koje su posadili kasnije u Minas Tirith) su kolonizirali Međuzemlje....pa ne znam u kojem smislu misliš to egzistencija?
Nefarnius
08-01-2007, 22:12
Ima LoTR podforum.
Tamo smo...
Demon Hunter a.k.a. Legolas Greenleaf
Gothmog a.k.a Ancalagon The Black
Za ostatak ne znam...dakako osim osnivača...
Durine,nisam u potpunosti shvatio to tvoje pitanje...pa nakon propasti Numenora,brodovi sa ljudima (i sa mladicom drveta,koje su im poklonili vilenjaci,i koje su posadili kasnije u Minas Tirith) su kolonizirali Međuzemlje....pa ne znam u kojem smislu misliš to egzistencija?
Ja sam kao tamo...tako i ovdje...hehe
Neznas za mene, Wizard a.k.a. Wizard s istim avatrom :D ko bi pogodia
Pa eto...dar zapazanja me ne sluzi najbolje u zadnje vrijeme...
Demon Hunter
08-01-2007, 23:51
Al i onaj Fantasy forum bas ne neapreduje.Evo vec dva dana gledam Podforum Middle Earth i jos uvjek je moj zadnji post,a ukupno ih ima 1089 kad sam gledo.
Evo bas sam sad ponovo preso Return of the King igru.Kad sam igro s Gandalfom,ima misija kad prolazis pored Isengarda.I tako ja gledam,kulu Orthanc i mislim...."o jedva cekam da izadje White Councile onda cu moc razgledat Orthanc od dna do vrha".ono zamislite pogled s Orthanca kad bi se popeli.U jedva cekam :cry: :cry: :cry:
The bonds cut,
The spirit broken
The Flame of Anor has left this World
Mithrandir, Mithrandir, O Pilgrim Grey!
No more you will wander the Orange world
Your journey has ended in darkness.
1.ok, zanima me jel mi neko moze napisat koje knjige da procitam pocevsi od hobita, zelim samo cjelovita djela...
2.jel mi neko moze dat neki vrlo dobar LOTR naslov za igranje osim LOTR:BFME
3.LOTR pwnz :pray:
Nefarnius
09-01-2007, 11:24
1.ok, zanima me jel mi neko moze napisat koje knjige da procitam pocevsi od hobita, zelim samo cjelovita djela...
2.jel mi neko moze dat neki vrlo dobar LOTR naslov za igranje osim LOTR:BFME
3.LOTR pwnz :pray:
1.Hobit, Triologia LOTR,Silmarilliona i Nedovšene pripovjesti o Numeronu i Međuzemlju...
2.LOTR:BFME2? i njegov expansion....LOTR:Return of the King....ili War of the Ring???
3.Naravno! :pray:
Arbiter of Change
09-01-2007, 11:30
Imaš one Fellowship of the ring, The Two Towers i Return of the King. To ti je više samo 3rd person koljačina.
Imaš stare LotR s početka '90 sa izometrijskim pogledom.
St. Jude
09-01-2007, 11:48
Imaš one Fellowship of the ring, The Two Towers i Return of the King. To ti je više samo 3rd person koljačina.
:?
Arbiter of Change
09-01-2007, 11:50
[quote="Arbiter of Change":28zffd8r]Imaš one Fellowship of the ring, The Two Towers i Return of the King. To ti je više samo 3rd person koljačina.
:?[/quote:28zffd8r]
Pričam o igrama, naravno. :D
[quote="St. Jude":3do7oj6i][quote="Arbiter of Change":3do7oj6i]Imaš one Fellowship of the ring, The Two Towers i Return of the King. To ti je više samo 3rd person koljačina.
:?[/quote:3do7oj6i]
Pričam o igrama, naravno. :D[/quote:3do7oj6i]
a jesu igrive?
Arbiter of Change
09-01-2007, 12:46
[quote="St. Jude":2c2quriw][quote="Arbiter of Change":2c2quriw]Imaš one Fellowship of the ring, The Two Towers i Return of the King. To ti je više samo 3rd person koljačina.
:?
Pričam o igrama, naravno. :D[/quote:2c2quriw]
a jesu igrive?[/quote:2c2quriw]
Pa googlaj za recenzijama... meni su skroz OK igre.
Pa,gledajte ja mislim da je pitanje potpuno jasno.Ljudi su omogućili egzistenciju Sauronu zbog svoje pohlepe.Jer Sauron je znao da njegov prsten nikada neće biti uništen dok god je drugorođenih.A i prije toga Sauron bi uspio sve ljude podvrgnuti svojoj volji.Nije bilo roda,čak i oni najbliži Valarima su na kraju uništeni zbog njega (Numenorejci).Numenorejci su uništeni zbog svoje pohlepe,a da Ar-Pharzon nije slušao Saurona,opet bi Sauron bio uništen.Isto tako i u drugom dobu,da je Islidur bacio prsten u Kletu Goru,Morgothov sluga bi bio uništen u svojem fizičkom obliku zauvijek.
Zato su mu ljudi omogućili opstanak.Da je bilo samo vilenjaka Sauron bi bio uništen,jer u drugom dobu oni nikad ne bi bili pohlepni poput Numenorejaca,nikad ne bi slušali Saurona,da je umjesto Isildura bio neki vilenjak poput Elronda,on bi bacio prsten u Orodruin.To se najbolje vidi u Nazgulima,koji su nekada bili ljudi i nisu mogli odoljeti prstenovima moći,dok su vilenjaci sakrili svoja tri prstena i nisu postali sluge poput ljudi.
Pa,gledajte ja mislim da je pitanje potpuno jasno.Ljudi su omogućili egzistenciju Sauronu zbog svoje pohlepe.Jer Sauron je znao da njegov prsten nikada neće biti uništen dok god je drugorođenih.A i prije toga Sauron bi uspio sve ljude podvrgnuti svojoj volji.Nije bilo roda,čak i oni najbliži Valarima su na kraju uništeni zbog njega (Numenorejci).Numenorejci su uništeni zbog svoje pohlepe,a da Ar-Pharzon nije slušao Saurona,opet bi Sauron bio uništen.Isto tako i u drugom dobu,da je Islidur bacio prsten u Kletu Goru,Morgothov sluga bi bio uništen u svojem fizičkom obliku zauvijek.
Zato su mu ljudi omogućili opstanak.Da je bilo samo vilenjaka Sauron bi bio uništen,jer u drugom dobu oni nikad ne bi bili pohlepni poput Numenorejaca,nikad ne bi slušali Saurona,da je umjesto Isildura bio neki vilenjak poput Elronda,on bi bacio prsten u Orodruin.To se najbolje vidi u Nazgulima,koji su nekada bili ljudi i nisu mogli odoljeti prstenovima moći,dok su vilenjaci sakrili svoja tri prstena i nisu postali sluge poput ljudi.
Onda je to pitanje,dragi Maugrime,trebalo drugacije formulirati...primjerice:
Kako to,da je Gorthaur izbjegao unistenje?
Demon Hunter
09-01-2007, 23:06
E Gothmog evo otkad sam na ovom Forumu i na ovom Topicu,primjetio sam da Durina oslovljavas s Maugrime,sto znaci(Dwarf-Patuljak)na Vilenjackom.A posto ti ja dosta tog znam o Vilenjackom pismu i jeziku.Mislim da si malo pogresio Patuljak se na Vilenjackom pise Naugrim.Malo mi je to bilo cudno pa zato...ne ljutis se?
Pozdrav.....Namarie
Races Elven Translation
Centaur Rah'edan
Drow (Normal) Tel'gothrim
Drow (When indicating respect) Mori'quessir
Dwarf Naugrim
Gnome Nogoth
Gnome Nogoth
Gray elf Mith'quessir
Half-elf Elandili
Halfling Peredhil
High elf Cala'quessir
Human Edan
Moon elf Ithil'quessir
Orc Glamhoth
Sea elf Ear'quessir
Silver elf Mith'quessir
Sunrise elf Amrun'quessir
Sylvan elf Taur'quessir
Hej,nemojte me zvati Naugrim!Jer to znači zakržljali,a ja to sigurno nisam.Nemojte biti zavarani patuljačkom visinom jer su oni najbolji ratnici,sposobni svladati čovjeka koji je dva puta viši od njih.
I da Gothmog,da je pitanje tako glasilo ne bih niti ja sam znao odgovoriti na njega.
@Demon Hunter
I stand corrected...
@Durin (lord of Moria-pase tako?)
Ne znam,tko je tu koga sad vise zbunio...nevermind...ako zelis,postavi novo pitanje...
i dosao sam do zakljucka da cu moram ponovno procitat Silmarillion...eh...
Meanwhile,in the house of Elrond:
D9l52ZOnRo8
E dobar ti je ovaj filmić Gothmog.Gdje ih samo nalaziš?Rastrgao sam se od smijeha,po dobrom starom South Park konceptu. :rotfl: :rotfl:
I da ne zaboravim,možeš li mi reći što se dobije u extended editionima,pa da vidim isplati li mi se iskamčit toliku lovu za to.
E dobar ti je ovaj filmić Gothmog.Gdje ih samo nalaziš?Rastrgao sam se od smijeha,po dobrom starom South Park konceptu. :rotfl: :rotfl:
I da ne zaboravim,možeš li mi reći što se dobije u extended editionima,pa da vidim isplati li mi se iskamčit toliku lovu za to.
Film je jedan od najboljih...hehehe...i ja sam krepao od smijeha,kad sam ga prvi put vidio...
A sto se tiče filmova,čuj znam da si rekao kako nisi fan filmova,stoga tebi dodatne scene,komentari,making of stvari i neće puno značit...(ali neki su dodaci neprocijenjivi,kada Jackson zaplace na zadnjoj snimanoj sceni,jer je zavrsio posao dug cijelu jednu dekadu...respect :pray: !)
Ali u produzenim verzijama,ima nekih stvari koje su dodali po knjizi...usta Sauronova,scene sa Merryem i Pippinom u Fangornu,itd...
Dakle,u ovome ti ja nisam mjerodavan...ja nisam pozalio,a ti odluci,koliko su ti filmovi vrijedni...
ovaj, aj jel mi moze asd neko ljepo napisat koje knjige da citam a da idu kronoloskim redom i ak vam nije problem dat cijenu svake i da to bude cjelovite knjige a ne nesto sa strane...
Nefarnius
10-01-2007, 10:06
ovaj, aj jel mi moze asd neko ljepo napisat koje knjige da citam a da idu kronoloskim redom i ak vam nije problem dat cijenu svake i da to bude cjelovite knjige a ne nesto sa strane...
Pa slušaj onda!Evo ti cijena i kronološki!
1..SIlMILARION - cijena 115 kn
2.NEDOVRŠENE PRIPOVJESTII - cijena 159 kn
3.HOBIT -cijena 80 kuna
4.LOTR 1 - 30 kn(meki uvez)....120kn(tvrdi uvez)
5.LOTR 2 - ista cijena kao za prvi dio
6.LOTR 3 - ista cijena kao za prvi dio
Ovo su ti cijene u knjižari Algoritam!
St. Jude
10-01-2007, 10:13
Pa slušaj onda!Evo ti cijena i kronološki!
1..SIlMILARION - cijena 115 kn
2.NEDOVRŠENE PRIPOVJESTII - cijena 159 kn
3.HOBIT -cijena 80 kuna
4.LOTR 1 - 30 kn(meki uvez)....120kn(tvrdi uvez)
5.LOTR 2 - ista cijena kao za prvi dio
6.LOTR 3 - ista cijena kao za prvi dio
Ovo su ti cijene u knjižari Algoritam!
erm,nedovršene pripovijesti neka pročita na kraju,poslije ROTKa,a i kupi tvrdi uvez,ipak je to jedna od najboljih knjiga svih vremena
Sgt. Bull
10-01-2007, 10:35
kakva je nedovrsena pripovjest? jel kao i lotr radnja??
St. Jude
10-01-2007, 10:48
kakva je nedovrsena pripovjest? jel kao i lotr radnja??
ne,to su "tekstovi" ,neznam kako da objasnim ali to su dodaci na neke dijelove iz lotra i silmarilliona
[quote="Sgt. Bull":ylc2dhrj]kakva je nedovrsena pripovjest? jel kao i lotr radnja??
ne,to su "tekstovi" ,neznam kako da objasnim ali to su dodaci na neke dijelove iz lotra i silmarilliona[/quote:ylc2dhrj]
Dobro si objasnio...
Extended verzije nekih pripovijesti...
e to cu na kraju, dakle ide Silmarilion pa hobit i onda ove 3 knjige vezane za War of the Ring i onda one wxtended verzije?
e to cu na kraju, dakle ide Silmarilion pa hobit i onda ove 3 knjige vezane za War of the Ring i onda one wxtended verzije?
e,upravo tako...
I nemoj odmah odustat od Silmarilliona,kada vidis,an koji je nacin pisan...
St. Jude
10-01-2007, 12:53
e,upravo tako...
I nemoj odmah odustat od Silmarilliona,kada vidis,an koji je nacin pisan...
pročitaj cijeli simarillio,sve do zadnjeg dioje " O trećem dobu i prstenovima moći",to nemoj pročitat to pročitaj kad pročitaš LOTR
St. Jude
10-01-2007, 13:27
zašt?
jer to je skraćen cijeli LOTR u 30 stranice
Demon Hunter
10-01-2007, 13:35
Mogo bi i ovo malo pogledati.Gledo sam u Algoritmu i nije lose.
The Peoples of Middle-Earth
A ni Lord of the Rings Trilogy nije los....
Creatures of Middle Earth...
Evo nekih zanimljivih stranica...
Ona je Dobra sa Legolasom :pray: :pray:
dMM_-rYc1T8
ao0GQbxSqXY
55q6n0adn0Y
qH42LAWzj7w
q0YN-5uiFXg
znAZCmihnL8
Malo sam se zainteresirao za "Hurinovu djecu" i našao da će to ipak biti cjelovita priča.Christopher Tolkien je iz raznim zapisa i verzija priče sastavio cijelu priču,baš poput Gospdara Prstenova ili Hobita.
St. Jude
11-01-2007, 14:23
Malo sam se zainteresirao za "Hurinovu djecu" i našao da će to ipak biti cjelovita priča.Christopher Tolkien je iz raznim zapisa i verzija priče sastavio cijelu priču,baš poput Gospdara Prstenova ili Hobita.
superiška
Demon Hunter
12-01-2007, 12:21
E a znate sta me stalno muci.Kako to da jedan Gandalf,Maiar jedan od najacih petorice Istara.Kako to da ga jedan obicni covjek,koji je postao Nazgul i tome Witch King,da ga sjebe.Mislim ono jebote Gandalf se tolko usro da je pao s konja(to sam samo ovako napiso ali ga je Witch King srusio).
I onda imamo jednog obicnog Aragorn.Koji na Amon Sulu sam otera njih petoricu i uz njih jos i Witch Kinga.
Glupost :yuck: :yuck: :yuck:
St. Jude
12-01-2007, 12:30
E a znate sta me stalno muci.Kako to da jedan Gandalf,Maiar jedan od najacih petorice Istara.Kako to da ga jedan obicni covjek,koji je postao Nazgul i tome Witch King,da ga sjebe.Mislim ono jebote Gandalf se tolko usro da je pao s konja(to sam samo ovako napiso ali ga je Witch King srusio).
I onda imamo jednog obicnog Aragorn.Koji na Amon Sulu sam otera njih petoricu i uz njih jos i Witch Kinga.
Glupost :yuck: :yuck: :yuck:
uzmi u obzir onog ludog zmaja koji je Nazgul imao pri susretu s gandalfom
http://www.net.hr/filmtv/page/2007/01/11/0567006.htmlSA jebiga... :(
St. Jude
12-01-2007, 13:52
znaju dobro da niko neće gledat hobita osim ako ne stave jacksona,vratit će ga na redateljski stolac, a ako im prava na snimanje istekne, ekranizaciju ce pokupit disney 100% i stavit jacksona na projekt
RIPtheREAPER
12-01-2007, 14:22
ma jackson je debela svinja koja je zedna para..
Jesi vidjela ovo u tom članku?
U ovom će slučaju presuditi ona da 'vrijeme liječi sve rane', jer New Line drži prava na ekranizaciju 'Hobbita' još kratko vrijeme, pa ukoliko ne krenu s projektom do tada, past će u ruke drugom studiju.
Zar stvarno mislis,kako nitko nece otkupiti prava na franšizu,koja je prethodnicima donesla vise od milijarde USD? A ako žele da ekranizaciju ostvare u najboljem mogućem načinu,onda će stavit perferkcionista i zaljubljenika u Tolkiena,dakle P. Jacksona...
Svijet se vrti oko novca...doći ćemo mi na svoje...
@RIPtheREAPER
Zar ti nisi zedan para?
....Hellboy je u pravu...
Tak je, Hellboy je ljepo reko, oče pare al za te pare bar napravi i remek-djelo...Hobita cemo gledat jer nema sanse da niko ne preuzme projekt...
Eh,vi se samo brinete za Hobita,kako će netko iskriviti predivno djelo kako bi zaradio još love.Nažalost,ne ide drugačije.Ili će samo "tolkien purists" biti zadovoljni ili samo šira publika.Mene više zanima što će biti sa knjigama,il bolje rečeno sa knjigom,Hurinovom djecom i hoće li ispasti dobro.
RIPtheREAPER
12-01-2007, 22:54
ma djeca kao i djeca: uvuci ce se u pogresno drustvo, pocet pusit i pit, a uskoro i drogirat.
neki ce se sigurno predozirat, neki ce pobjec od kuce a neki ce nestat bez traga...
ma djeca kao i djeca: uvuci ce se u pogresno drustvo, pocet pusit i pit, a uskoro i drogirat.
neki ce se sigurno predozirat, neki ce pobjec od kuce a neki ce nestat bez traga...
wtf?! :? kake to ima veze s ovim topicom?
Ak sam dobro shvatio, misli na Hurinovu djecu :rotfl:
Arbiter of Change
13-01-2007, 11:15
Sorry za mali off topic, ali da oživim:
http://images.wikia.com/uncyclopedia/images/6/69/Yassinsaruman.jpg
The evil wizard brothers Ahmad Yassin and Saruman
:D
Eh,vi se samo brinete za Hobita,kako će netko iskriviti predivno djelo kako bi zaradio još love.Nažalost,ne ide drugačije.Ili će samo "tolkien purists" biti zadovoljni ili samo šira publika.Mene više zanima što će biti sa knjigama,il bolje rečeno sa knjigom,Hurinovom djecom i hoće li ispasti dobro.
Durine,zar nisi vidio onaj link,u kojem sam stavio sve knjige od Chrisa?...covjek je bio ocajan (prije nego sto je prodao prava New Line Cinema),vise nego sto sam mislio...i odakle mu pravo,da naplati knjigu onoliko...40 funti...a produzenu verziju sa autogramom 80 funti!!! A zar nisi citao da ce knjiga opet bit sastavljena od nekih kratkih pripovjesti čiče Tolkiena,a Chris je to uspio otegnut na vise stotina stranica...Dakle,ja sam sa pravom,sumnjicav oko te knjige...
@Arbiter Of Change
težak LOL!!!
Hej,pa zato se i brinem što će biti sa knjigom.Biti će lijepo ako knjiga ispadne kako treba.A i to je vjerojatno zadnja knjiga koja će izaći od Tolkiena,pa se nadam da će biti dobra.A i nije valjda proveo 30 godina da bi otegnuo tu priču,već da bi pronašao očeve rukopise i druge inačice priče,kako bi u knjigu smjestio onu najvjerovatniju.
Ne znam da li si čitao šta od S. Kinga,ali ova situacija sa izvlacenjem starog materiala J.R.R.-a,me neodoljivo podsjeca na "Vreću kostiju"....
Nego,da se vratimo na temu...
Istina je to,što kažeš...to će vjerovatno bit posljednja knjiga,koja će na sebi imat najdraže nam prezime...no,Tolkien ent. neće prestat sa radom...previše je love u tome...(jedino ako oporučno nije dogovoreno,da tvrtka prestaje sa radom,ako nestane prezimena)...i iskreno,30 godina je zbilja previše godina,za bilo kakvu knjigu...
Kako to misliš da će i dalje raditi?Pa nemaju više na čemu raditi.Već nam je ponuđeno sve što je Tolkien napisao,do najmanjih crtica.Mogu samo još zadržavati pravo na Tolkienova djela,kako bi ga mogli dalje rasprodavati.A i ne znam zašto si ti toliko sumnjičav prema toj knjizi,pa nije moguće da će ispasti tako loše kao što ti predviđaš.Možda je i najbolje da ta knjiga bude posljednja.
Pa...kao što rekoh,sumnjičav sam iz gorenavedenih razloga...
A što se tiče,Tokien ent. - pa,čuj...ne znam šta da ti namudrujem,ali moje iskusno,kratkovidno,ekonomski labavo potkovano oko,kaže da ćemo još vidjet knjiga...i filmova...i crtića...
Trust mozgova će se sakupit,te nastojat napravit nešto novo...dakako,a da bude u doticaju sa Ardom...
Pa...kao što rekoh,sumnjičav sam iz gorenavedenih razloga...
A što se tiče,Tokien ent. - pa,čuj...ne znam šta da ti namudrujem,ali moje iskusno,kratkovidno,ekonomski labavo potkovano oko,kaže da ćemo još vidjet knjiga...i filmova...i crtića...
Trust mozgova će se sakupit,te nastojat napravit nešto novo...dakako,a da bude u doticaju sa Ardom...
kao recimo...SF Middle-Earth, spejsšatli i te stvari :D
RIPtheREAPER
13-01-2007, 21:26
Ak sam dobro shvatio, misli na Hurinovu djecu :rotfl:
Rekao bih da si u pravu. 8)
...i odakle mu pravo,da naplati knjigu onoliko...40 funti...a produzenu verziju sa autogramom 80 funti!!!
Knjiga neće onoliko koštati,doći će 195kn,možda je ono bila lažna informacija,ili će toliko doći samo ta specijalna edicija.
Demon Hunter
14-01-2007, 19:48
Znate sta ja kazem na sve to.Kazem vam to...da vam kazem to da cemo i Hobita i Children of Hurin gledati i citati prije nase i Peter Jacksonove smrti.
Ako treba ja cu ga naterat da snimi film...
I sta ste toliko zapeli ko ce snimat i oce izac,ako izađe izađ ako ne opet dobro. :|
Imamo lord of the Rings i sta nam fali....
Gothmog saljem ti sutra Package :fof: :fof:
Napokon!!Ovo je kruna moga napornog rada i traženja po internetu.Napokon sam pronašao snimku koju sam dugo tražio.Intervju Tolkiena iz 1967.Nažalost,samo dio toga koji traje samo minutu.Snimljeno onom prstarom kamerom koju su tada upotrebljavali u BBC-ju.Našao sam i snimljeni razgovor jednog novinara iz Scotland Yarda sa Tolkienom.To sam dugo tražio!Ako netko ima link za cijeli razgovor iz 1967. molio bih da posta,ako mu nije problem.
jel znate možda koji dobar middle earth/lotr forum?
@Demon Hunter
Hehehe,ti ces Jacksona natjerat,kazes...i brzo si ti taj package zgotovio...hvala...
@Durin
Trazis razgovore sa Tolkienom...pretpostavljam da si trazio po torrentima...
@Medusa
http://www.tolkien.hrS(to ti je najbolji hrvatski Tolkien portal)
In expectations:
CH2kv9xyUTA
LOL!!! Za sve trekkie (Leonard Nimoy pjeva o Bilbu Bagginsu)...morao sam jos jedanput editirat post...
vXRiOdHmyoo
In expectations:
CH2kv9xyUTA
Nice...
Iz kojih su sve to filmova scene? Prepoznao sam Trinaesti ratnik i naravno LOTR... Koji je ono film s Liamom Neesonom? Kingdom of Heaven?
In expectations:
CH2kv9xyUTA
Nice...
Iz kojih su sve to filmova scene? Prepoznao sam Trinaesti ratnik i naravno LOTR... Koji je ono film s Liamom Neesonom? Kingdom of Heaven?
Pogodio si...ono je Kingdom Of Heaven...
Još ima Braveheart,Dragon Slayer,Dragon Heart,Gladiator...
Dakle,toliko o tome...
EA Disbands LOTR: The White Council?
Under the condition of anonymity a source revealed to 1UP that the ambitious, licensed, RPG that was to be Lord of the Rings: The White Council is no more. The RPG, a game that was titled Project Gray Company before the Lord of the Rings' veil was lifted in July, was to be a game where players participated in the battle for Middle Earth, but not as one of the Tolkien-series' main characters.
Ja se samo nadam da ce neko izbacit dobar LOTR MMORPG :(
Ionako od White Councila nisam previse ocekiavo pa me vijest nije pogodila, cekam LOTRO
Demon Hunter
18-01-2007, 20:26
Gothmog
Jel ti stigo Package?
Evo nije me bilo dugo na forumu.Dobio sam 250 kn racuna za Internet.Ja budala zaboravio da mi Carnet isteko a ja normalno nastavio sa T-Comom i nekidan mi stigo racun.Moro sam 250 kn odvojit od Graficke :cry: :cry:
E ljudovi zamolio bih vas da postate ovdi sve stranice sa slikama Lord of the Rings koje imate.Jeste da imam i ja dosta i slika i stranica ali mi treba jos.Sto vise to bolje. :fof:
pozdrav Mellons....
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.