PDA

Pogledaj cijelu verziju : Mount & Blade + Warband

Stranica : 1 2 3 [4] 5 6

cham3leon
06-07-2010, 17:07
Njih nikad nisam vidio u akciji. Šta imaju, koplja i samostrele?

croat1gamer
06-07-2010, 17:15
Najslabija vojska jer AI lose barata sa kopljima, iako bi trebali biti najefkiasniji protiv konjanika. Nemoj ici direktan rush nego pohvataj flankove i to bi bilo to.
Stitovi su im dosta jaki pa bi mogao imati omanje probleme sa istima.

cham3leon
06-07-2010, 17:23
Znači, oni bi trebali stajat u čvrstoj formaciji i ne jurišati naprijed, nego čekati protivnike da nalete na njih pa ih napiknu? Ne znam sad da li je AI dovoljno inteligentan da na vrijeme gura koplje naprijed da u pravi čas pikne konja, recimo?

Imam dosta Rodočkih kopljaša, ali nisam ih nešto koristio.

keko
06-07-2010, 17:47
Moja taktika s Rhodokima je da im zapovjedam "Stand closer" i postavim ih čim bliže,kad se neprijateljska konjica zaleti,zapnu u hrpi mojih vojnika i onda ih samo potamanimo.

sickpetey
06-07-2010, 18:27
Rhodoks samo koristim na brdima i keepovima (defense),tamo su nenadjebivo prejaki ali u bitci ako trebas napraviti charge (komp ponekad samo stoji i ceka da dodjes) bit ce dosta gubitaka

cham3leon
06-07-2010, 18:40
Ja nikad ne chargeam u bitci. Jedino naredim charge konjici kad neprijatelji dođu blizu da ih napadnu s boka, inače moji svi stoje i čekaju.

sickpetey
06-07-2010, 20:24
Pa onda ti je Rhodoks oke al bi trebao imati medice ak oces da budu ozbiljnija sila

cham3leon
06-07-2010, 21:30
Medicu svu popijem sam :D

Osim ako si mislio na healere i kirurge. Imam Jeremusa, nekog lika iz Swadije ili odnekud koji je majstor za prvu pomoć i medicinu i jedino za to služi.

croat1gamer
07-07-2010, 00:03
Za support charactere, svi party bonusi su aktivni, bez obzira ako je u bitci ili ne (odnosno kao reinforcement), tako da ga samo stavis na dno u Partyu, jer se skillovi uracunavaju stalno.

cham3leon
07-07-2010, 10:07
Ma radije neka budu na vrhu, jer ako mi njih potuku, mogu ih samo onesvijestit, a obične vojnike mi mogu ubit :D

Durin
07-07-2010, 10:15
Može mali savjet?

Naime, počeo sam prvi puta igrati taj M&B da isprobam. Ali kako dobivam pare? Tek sam došao na početak, kada mi nekakav merchant daje 100 zlatnika kako bih istjerao bandite iz njihove kaljuže. Kako doći do još novaca pošto mi trebaju za regrutiranje još vojnika, kako pronaći te bandite na mapi itd...

croat1gamer
07-07-2010, 10:40
U vecini slucajeva ce glavni izvor prihoda biti lootanje. :)
I turniri. (odnosno oklade na istima, ali moras imati ~600 denara da bi mogao dobiti maksimum novaca, najvazniji su pocetni ulozi)

Kad nakupis manju sumu novaca (~10k) mozes biti merchant, posto su prihodi dosta veliki. Preporuceno je da imas dobar trading skill ili nekoga sa istim.

sickpetey
07-07-2010, 11:00
Bleh ili ko ja uzmi lepo hunsku zastavu,vaegir mercenaries i khergite i pljackaj norde na veliko XD a kasnije lijepo nadjes neki dvorac za uzet...brijem da je Sargoth grad koji je najlaksi za zauzet,,,tj ak ne napadas kad su svi lordovi tamo XD

keko
10-07-2010, 14:54
Novi patch (1.126) uveo biznise koje možete graditi u gradovima, sad konačno tjedni budžet može biti i u plusu.

Alepić
10-07-2010, 15:36
Novi patch (1.126) uveo biznise koje možete graditi u gradovima, sad konačno tjedni budžet može biti i u plusu.
:thumbs2:

keko
10-07-2010, 19:30
Također,svima preporučam da skinu Diplomacy mod, kao što samo ime govori,dodaje brdo diplomatskih i drugih mogućnosti. K tome je kompatibilan sa Native saveovima tako da ne morate početi ispočetka.

sickpetey
10-07-2010, 20:27
Cool isprobat cu,bas sam poceo ispocetka ko freelance captain ^^

sickpetey
10-07-2010, 21:22
Nego jer diplomacy radi dobro na 1.125 i 1.126,vidim da su uniti sredjeni i sve ali jel rade ti wagovi,banneri,i diplomatije? Jer kad udjem u igru jave mi se na pocetku crvena slova da nes nije loadato il sta vec

keko
10-07-2010, 21:27
if you see messages like Unable to open file: CommonRes\wepon_meshes_e.brf or Unable to load scene objects you have a faulty installation.

Također, jesi siguran da si skinuo dobru verziju, za 1.126 verzija moda je 2.4.2.

sickpetey
10-07-2010, 22:21
Ma stavio sam prvi koji sam naso,das mi link od moda za 1.125?

EDIT- nisam uzeo diplomacy nego Diplomacy & Conquest a on je za verziju 1.113 pa cu na toj igrat

LukA33
11-07-2010, 17:27
moze netko dati link od diplomacya za v1.125, uspio sam naci samo za v1.126

sickpetey
11-07-2010, 19:01
Ja nisam uspio naci..izgleda da brisu starije verzije

Alepić
11-07-2010, 22:50
zanima me jel imaju kraljevi kćeri??

keko
11-07-2010, 23:29
Imaju, ali ih ne daju za ženidbu.

BigBongman
12-07-2010, 10:19
ja sam n00b pa da pitam :) treba li originalni mount and blade ili je warband cijela igra(nesto kao crysis i crysis warhead)?

croat1gamer
12-07-2010, 10:26
Ne treba original, kao Crysis i Warhead, gdje je nastavak dosta bolji od originala. :)

BigBongman
12-07-2010, 16:19
tnx :D

Forengner
12-07-2010, 17:03
Razmisljam o tome da uzmem igru,ali,da li da igram mp,(i kakav je) ili da igram sp.
Also:Ne bih mogao da igram Warband,jer mi je preslab pc. :(

System
12-07-2010, 18:16
Stavi sve na low i stavi directX7. Moj drug sa 256 mb ram igra bez problema.

Outmind
12-07-2010, 19:54
Kako do daljnjih questova? Počeo sam kod rhodoksa, i napravio jedno 3 questa za nekog trgovca. Nakon toga sam napravio par questova po okolnim selima, no sada više nema nikakih questova. Bio sam već u 3 zemlje, i u koje god selo dođem vele mi da nemaju za mene posla, sa kojim god vladarom pričam veli mi da nema posla, ili da mi ne vjeruje dovoljno. Kako onda steći nečije povjerenje, dobiti questove etc, a bez da se nasumično obrušim na nekoga. Tek sam lvl 2, imam samo oko 1k zlata i ne baš ludu vojsku...

cham3leon
12-07-2010, 20:54
Nemam pojma, samo radi sranja okolo i onda pitaj kralja da te primi kao vazala. Tako sam ja to napravio.

Wishmaster
12-07-2010, 21:24
Malo harači po selima/gradovima/vojskama neke frakcije i onda bude ti odma rasla reputacija pri njihovim neprijateljima.

sickpetey
12-07-2010, 23:05
Ma jok kolji bandite i lordove od neke frakcije,idi na turnire nakon sto dignes malo renown kraljevi ti cak salju invite da im budes vazal

Alepić
14-07-2010, 10:31
Kako do daljnjih questova? Počeo sam kod rhodoksa, i napravio jedno 3 questa za nekog trgovca. Nakon toga sam napravio par questova po okolnim selima, no sada više nema nikakih questova. Bio sam već u 3 zemlje, i u koje god selo dođem vele mi da nemaju za mene posla, sa kojim god vladarom pričam veli mi da nema posla, ili da mi ne vjeruje dovoljno. Kako onda steći nečije povjerenje, dobiti questove etc, a bez da se nasumično obrušim na nekoga. Tek sam lvl 2, imam samo oko 1k zlata i ne baš ludu vojsku...
trazi guildmastere, dobro placa razvijas relationship i uvijek ima posla!!1

Outmind
14-07-2010, 12:26
Malo sam se sada već ispraksirao, regrutirao sam si respektabilnu vojsku rodoksa i arapa, i uglavnom radimm questove za sultanat. BTW, gdje jesu ti guildmasteri?

str1k3r
14-07-2010, 12:27
U gradovima, ne dvorcima/utvrdama, već gradovima. Prošvrljaj malo gradom i naći ćeš ga.

croat1gamer
14-07-2010, 13:27
edit:
Jebemu, pogresan thread.

Za kvestove, mozes i traziti lordove ako im treba help, dosta se isplati ako namjeravas biti na njihovim stranama za vrijeme ratova.

Feanor
14-07-2010, 13:28
Oke, malo su cudne kontrole, nekakva nesveta mjesavina cod4 i bf2.
Zvukovi su prozor. Posebice sniperi.
Grafika je shiny.
O gameplayu nemrem reci dosta jer mi se kresa nakon 5min. :(

A da nisi falio temu. MoH Beta?

croat1gamer
14-07-2010, 13:29
Dogada se. :(
Edit'd, posto sam i ovdje namjeravao postati.

Forengner
14-07-2010, 15:05
Khm:na pcp disku su dali demo Mount n Blade:Warband.Instalirao ga moj brat,igrao on malo,posle njega se i ja navukao,idem sa Swabiom,lvl 5 sam,imam vojske,zlata,svega,ali-igra je demo,a naigrao sam se 2 dana?Iako je demo,cini mi se da mogu raditi skoro sve,nema onemogucenih stvari..Ono wtf?
I jedno pitanje vezano za game-play:pridruzio sam se Swabi-i,ali je ona nekako zaratila s Norodvima i Istocnjacima,i ne mogu vise ici na turnire kod njih..Ima li nacina da nekako napravim mir sa njima?(veoma,veoma sam poznat u Swabi-i,i ne bih voleo da budem u ratnom stanju nisakim.)
Help this poor newb-ie out. :)

keko
14-07-2010, 15:08
Mislim da ti je ograničenje dema da možeš napredovati samo do 7. levela. Što se tiče sklapanja mira, ne možeš utjecati na to, ali može ti se posrećiti neki quest kod guild mastera koji nakon što ga završiš rezultira mirom. Tako da, razgovaraj s guild masterima u svim gradovima i nadaj se da će ti se posrećiti taj quest ili čekaj mir.

Forengner
14-07-2010, 15:19
E hvala. :thumbs2: .
Mada,situacija je losa,Swabia gubi,i sve je manje gradova,a moja druzina/vojska je preslaba da bi pomogla kralju.. :( .Ili da masovno mobilisem sela,ili da nekako ostvarim mir..

Alepić
14-07-2010, 18:24
mos neke lordove nagovoriti da budu za tebe ili tvog kralja mozda, oni budu od pomoci

cham3leon
14-07-2010, 18:33
Je li moguće da je Swadija po defaultu uvijek gubitnik samo zato što je nasred mape i čim se zarati sa dovoljno susjeda počne gubiti teritorij? Tako je i kod mene. Imaju možda još 2 vojske, a Vaegiri i Rodoci je konstantno napadaju. Ostala su joj još dva grada.

Outmind
14-07-2010, 19:39
Zakaj ne mogu nositi jednoruko oružje i štit u isot vrijeme? Ili nosim štit i fajtam se šakama, ili nosim mač sa kojim ujedno i pariram. Kako to dvoje spojiti?

croat1gamer
14-07-2010, 19:52
Jel sigurno 1h oruzje?

Nebih mogao tocno pomoci, ali trebalo bi se equippati po defaultu.
Probaj namjestiti 1. slot oruzje, 2. slot stit, ili mijenjaj sa scrollom (up je mijenjanje oruzja, down je mijenjanje/micanje stita)

Alepić
14-07-2010, 21:09
Je li moguće da je Swadija po defaultu uvijek gubitnik samo zato što je nasred mape i čim se zarati sa dovoljno susjeda počne gubiti teritorij? Tako je i kod mene. Imaju možda još 2 vojske, a Vaegiri i Rodoci je konstantno napadaju. Ostala su joj još dva grada.
swadia je dost jaka al je u sredini pa je to problem, imas one arape koji su dost slicni swadiji i nisu u sredini probaj s njima

cham3leon
14-07-2010, 21:13
Rhodoci? Zašto bi oni bili arapi? A njihovo područje je baš najljepše na cijeloj mapi, sa rijekama jezerima i šumama.

Inače, već sam jako dobar sa Vaegirima (relationship > 100 i dali mi dvorac i selo) tako da ih ne namjeravam napustiti. Ali da mogu, sad bih se pridružio Rodocima.

Alepić
14-07-2010, 21:16
u warbandu iznad kineza :hangin:

cham3leon
14-07-2010, 21:20
Ah, nemam Warband... :D

A "Kinezi" bi bili Khergiti. To bi više bili Mongoli.

Alepić
14-07-2010, 21:30
mislim da ima warband na jednom pcp cd-u,pa probaj primjetices veliku promjenu

cham3leon
14-07-2010, 21:34
Rofl, ti to kupuješ???

Ionako je samo demo, rajt?

Durin
14-07-2010, 22:09

Igrao sam Švabijom i uvijek je razarala u kampanji.

BigBongman
14-07-2010, 22:13
mi moze neko preporuciti neki dobar mod...neda mi se kopat po netu...tnx :)

Wishmaster
14-07-2010, 22:46
mi moze neko preporuciti neki dobar mod...neda mi se kopat po netu...tnx :)
Ako igraš M&B bez Warbanda onda Expanded Gameplay III.
Ostali modovi su samo magla naspram ovog.

keko
14-07-2010, 23:18
Ako imaš Warband onda obavezno Diplomacy, daje ti pregršt opcija u upravljanju zemljom.

Alepić
15-07-2010, 09:48
h8OuY-lUfwE&feature=related

Forengner
15-07-2010, 10:54
Meh,nevolem modove.
Also:poceo sam sa Rhodockom,oni na samome startu zaratili sa Swabiom,imali vecu vojsku,ja isao sa njima,dobio gomilu para,selo,(ucestvovao sam u oko 4 OGROMNE bitke,dobio mnogo itema,mnogo reputacije.)
Odlicna igra,zao mi je sto je ranije nisam probao.

Outmind
15-07-2010, 10:57
Nije švabija nego swadia.

@ alepić - gade, tu se kuhamo ko jastozi, a ti nas mamiš snijegom i ledom...

Forengner
15-07-2010, 11:01
Khm Khm Swabia it is for me :P.Jos nesto:cini mi se da su neki turniri namesteni..Ono,stignem do kraja,moram jos samo kralja swa(b)ie pobediti,i ono,on je na konju a ja sam on foot i imam luk i strelu ono wtf?!Izgubim naravno,jer me jednostavno pregazio..

Alepić
15-07-2010, 11:06
žwabija
ja sam gad2xJ5NOimtHg

Outmind
15-07-2010, 12:04
Khm Khm Swabia it is for me :P.Jos nesto:cini mi se da su neki turniri namesteni..Ono,stignem do kraja,moram jos samo kralja swa(b)ie pobediti,i ono,on je na konju a ja sam on foot i imam luk i strelu ono wtf?!Izgubim naravno,jer me jednostavno pregazio..

Slično se i meni dogodilo - dođem do finala i daju mi koplja za bacanje, u kojima mi je skill 15...

keko
15-07-2010, 12:08

Slično se i meni dogodilo - dođem do finala i daju mi koplja za bacanje, u kojima mi je skill 15...

Moguće pobjediti. Što se tiče Forengnerovog slučaja, namami kralja da se zabije u zid i samo će tamo stajati, izvadi nož i samo bodi. Outmin, isti slučaj, samo promijeni mod s kopljem da koristiš kao melee oružje.

Forengner
15-07-2010, 12:10
Isti slucaj..Izgubim brdo para..reputacije,ono,lose su to izveli,mozda te teraju da budes jednako dobar sa svim oruzjem,ali to jednostavno ne ide.Ok ako je svaka runda turnira drugacija,ali ako u svakoj rundi imam Lance i na konju sam,zbog cega staviti da sam u zadnjoj samo archer..Dok protivnik jase armoured bestiju.
@keko:sto se toga tice,ne radi,jer me on samo jednom charga i ja sam gotov.Na samom pocetku runde,ja ne mogu trcati...

Alepić
15-07-2010, 12:28
ako neprijatelj ima ranged weapon trci s konjem u hrug dok mu ponestane ammo(tak sam ja u orginalu)
gadaj konja u glavu i uzivaj u predivnom lomljnju neprijatelja
o oruzju ovisi u kojem si gradu

Forengner
15-07-2010, 12:34
Meni su drazi oni 'evropski' gradovi,oklop,oruzje,uopste,mada ni oni mongolci/arapi nisu losi.Also:znate li za neki mod koji poboljsava muziku u igri?Ono,nije losa,ali nije dovoljni 'epska' za moje standarde. :P

Alepić
15-07-2010, 14:41
ne znam za muziku al evo ovo B-25ESVKWok

Arbiter of Change
16-07-2010, 15:51
Ja uvijek završim kao armchair general (preferiram microati jedinice više nego klati osobno) s Nordovima iako im je konjica u prozoru.
E da, renta bug. Svaki prokleti put. :(

@Outmind:
Yup, turnir igra podlo. I dalje sam podsvjesno uvjeren da je nekada skrojen točno prema tvojim lošim skillovima.

croat1gamer
16-07-2010, 16:02
Ja nikad ne dodem dalje od tavern ownera (kad se ide retire), izgubim nekako motivaciju kad skupim 60-70 najjacih vojnika, nemam volje da nakon svakog siegea obnavljam 1/3 vojske a svi protivnici bjeze u vecini slucajeva. :)
Osim ako ih je tucet na kupu. A definitivno necu napadati vojsku od 500 njih.

Arbiter of Change
16-07-2010, 16:35
Meni je ironično to da mi je upravljanje trupama bilo najgore za savladati, a sad obožavam taj dio igre. Ono, sjediš na konju u pozadini i zadaješ komande na mapi. Zakon. Ionako nisam baš nešto borbeno sposoban na bojnom polju, više sam za turnire. :)

Wishmaster
16-07-2010, 17:32
Meni je ironično to da mi je upravljanje trupama bilo najgore za savladati, a sad obožavam taj dio igre. Ono, sjediš na konju u pozadini i zadaješ komande na mapi. Zakon. Ionako nisam baš nešto borbeno sposoban na bojnom polju, više sam za turnire. :)
Meh, prvi redovi FTW.
Naravno ako je mapa brdovita, onda se ne mrdnem nego na vrhu nekog brijega složim kojih 50 metara dugi red archera i gledam show :D

BigBongman
16-07-2010, 17:43
upravo sam se odusevio igrom
sultan hakim me posavio za vazala dao mi selo, a sada i dvorac i sada sam se ozenio s nekom lady...jbt igra je awesome :pray: :pray:

Forengner
16-07-2010, 18:42
Samostalno sam poveo rat protiv Rhodoca i izownao ih,bilo tesko doduse,mnogo vojnika palo,ali heck,imam jedan od najboljih armoura u igri i oko 100 konjanika.Predobra igra.I jos nesto:od sada samo radim turnire kod onih mongola,uglavnom je sve na horse backu i uglavnom su protivnici horse archeri,a njih lako dobijam.Also:Ozenio sam se cerkom counta Haringotha (ili tako nesh,ima fuxed up ime) :)

Outmind
16-07-2010, 19:25
Kako mogu povećati world map movement speed? Vučem se na bijednih 4.6, dok mi se banditi smiju u lice sa 7 i više.

croat1gamer
16-07-2010, 19:27
Povecaj moral i smanji velicinu vojske te se rijesi loota/goodsa.

Outmind
16-07-2010, 19:41
Moral mi je very high, doduše vojske imam 40-ak... a evo sad ću prodat većinu loota... BTW, povećava li se movement speed sa brojem konjanika u vojsci?

Arbiter of Change
16-07-2010, 20:15
Ni nije pametno imati ogromnu vojsku jer će te logistika ubiti. Ovdje je bolje imati kvalitet nego kvantitet.

BigBongman
16-07-2010, 21:13
samo da pitam...
kolko dana se moze odigrati s jednim likom??
i dali jedno carstvo(npr. kingdom of rhodos) mogu upravljati ja kao kralj??

Alepić
16-07-2010, 22:04
Ni nije pametno imati ogromnu vojsku jer će te logistika ubiti. Ovdje je bolje imati kvalitet nego kvantitet.
:bravo:

sickpetey
16-07-2010, 22:27

Dok ne napadnes dvorac-grad sa 2 do 3 puta manje ljudi od tvoje napadacke vojske :D ...neznam ja uvijek idem da imam preko 60 vojnika kako bi ima bataljone footmana,konjice,lake konjice i archera/horse archera

hrčak
16-07-2010, 23:41
Ja uopće ne koristim strijelce, jednostavno neznam igrat s njima, najčešće imam samo konjanike i u rijetkim slučajevima obične prašinare kada želim stvorit konjanike,

croat1gamer
17-07-2010, 01:01
Khergit veteran horse archers + Swadian/Vaegir knights su ultimativna vojska za non-siege bitke po meni. :)

Alepić
18-07-2010, 11:27
hired blade su dobri protiv pješadije i konjanika bez konja

BigBongman
18-07-2010, 11:33
hired blade su dobri protiv pješadije i konjanika bez konjaS

:?

str1k3r
18-07-2010, 20:25
Well, danas sam ujutro počeo igrati Warbug.

HOLY CRAP! Where did the sun go!?

Anycase, pridružio sam se Sarranidima i zaratio sa Rhodoksima, što se pokazao kao iznimno profitabilan potez budući da su im sela puna loota, a moji kovčezi prazni. Put two an' two together...

Zapravo, sva ta raidanja i lootanja mi nisu bila pametan potez jer se jednostavno ne mogu zaustaviti, što bi me dovelo u probleme svaki puta kad bih se susreo sa Sultanom (Rating: -15). Kada sam se pridružio Sarranidima dobio sam jedno malo seoce na granici sa Khegritima, koje bi svaka dva-tri dana netko opljačkao. Mazigh, ako ikoga zanima. Eventualno sam uspostavio red i izgradio Manor i Mill. Nakon toga sam se bavio turnirima, koji su prelagani, a po svakom zaradim +3k denara. Uzeo sam dva companiona (točnije tri; Alayen je otišao iz grupe) i sad radim probleme Rhodoksima.

Vojska mi se sastoji od velikog broja konjanika (Mamluke uglavnom), nešto manjeg broja plaćenika i pješadije, te neznatnog broja strijelaca. Usput sam pokupio i Heavy Throwing Axes (<3) i Morningstar, tako da sam praktički nedodirljiv dok sam na konju. Planiram osvajati dvorce, pa će mi trebati veći brojh strijelaca za obranu. Biti će divno kada mi Sultan neda vlast nad osvojenim dvorcem.

Ne znam zašto sam išao pisati ovaj post, možda će nekoga zanimati moji exploiti. Jednostavno sam se morao, barem na trenutak, maknuti od Warbanda. Zlo, kažem!

Anycase, natrag u igru... Gawd! Imam sreće što su praznici.

Arbiter of Change
18-07-2010, 21:00
Plaćenici su generalno preskupi (omjer trupa/tjedni trošak + početna investicija) i neisplativi za održavati osim ako ti brzo ne treba malo potrošnih jedinica jer imaš love na bacanje (npr, nemaš konjicu pa uzmeš 5-6 plaćenika na brzinu). Bacajuća sekirčad su odlična. Nema boljeg osjećaja nego kad hitneš jednu, a ona strefi neprijatelja u facu. Najgora frustracija kad se ufuraš u igru je kad ti kralj poteže nesposobne i idiotske poteze pa ga treba stalno manipulirati i govoriti kuda treba ići.

str1k3r
18-07-2010, 21:18
Bacajuća sekirčad su odlična.

*hug*

Also, trebalo mi je plaćenika na brzinu jer sam išao osvajati dvorac. Uvijek držim par (cca. 5-6) plaćenika uz sebe ( Hired Blades i Mercenary Cavalry uglavnom). :)

Arbiter of Change
18-07-2010, 21:21
Problem je samo što u biti nisu long-range oružje i malo ih ima u stacku, bar u odnosu na mojih ~30 strijela sa +3 damage. :)

str1k3r
18-07-2010, 21:29
Ja imam large bag i dovoljno mi je tih 6 sjekira da me na brzinu izvuku iz škripca. :)

Forengner
18-07-2010, 21:35
Poceo sam kao Nord,uzeo ogromnu sekiru,mnogo armora,neverovatan osecaj kada jednim mocnim zamahom 1 shotujes obicnog prasinara,i tako u krug,dok mi karakter ne pocrveni od swadijske krvi :P .

croat1gamer
18-07-2010, 23:47
Mogao bih se i ja ubaciti u ovim exploitsima, al ovaj put kao pjesadija.
With a pike. :)

Cavalry. Be afraid. Verily.

Vjerovatno cu napraviti Rhodok army, da vidim kakvi su (u teoriji bi trebali biti odlicni kao siege vojska).

str1k3r
19-07-2010, 01:23
Moj dragi Sultan Hakim je, u svojoj nemjerljivoj mudrosti, zaključio da je bolje dati dvorac Emiru koji nije izašao iz dvorca, nego meni, koji sam potrošio ljudstvo i novce na kampanju. GG, o veliki Sultane, GG.

Ona rupa Mazigh polagano raste, možda će na kraju biti nešto od tog posjeda. Nakupio sam dovoljno Mamluka, što znači da konačno imam konjicu kakvu sam priželjkivao. Vidjeti ću što još mogu učiniti za Sarranide, a onda, vrlo vjerojatno, bježim iz te ludnice. Najvjerojatnije ću se pridružiti Swadiancima ili Nordovima. Možda ostanem lojalan Sarranidima. Tko zna.

Bara
19-07-2010, 13:17
Dirljiva priča nema šta. Ja se uglavnom uvijek držim Swadiaca jer favoriziram njihove jako vitezove.

Arbiter of Change
19-07-2010, 13:19
Fiefi su OK, ali donose nikakve pare kad ih usporediš sa recimo lootanjem sela pa kad odmah okreneš kojih 3k-5k. :)

str1k3r
19-07-2010, 13:32
Postoji 5-6 sela među Rhodoksima:"The populace hates you with a passion" (-100) :)

http://img829.imageshack.us/img829/3121/mb4.th.jpg (http://img829.imageshack.us/i/mb4.jpg/)

Forengner
19-07-2010, 13:39
Oh Hai!
Kako si stajlis. :) .
Ali ipak,ti si The Member of the Sultanate,-my enemy-ah! :eyebrows: .Ja i kralj Swadie smo na nekakvom prokletom krizarskom pohodu.

Alepić
19-07-2010, 16:59
http://screenshot.xfire.com/s/100979437-3.jpg

str1k3r
19-07-2010, 17:44
That's a lot of arrows. :)

On the other hand, pružio sam potporu Kastoru od Veluce; sa time počinje polako kraj Rhoodoka kakve znamo i počinje my rise to power! Maršalstvo je zasad sasvim uredu, budući da nemam veće ambicije.

D.O.M.I.
21-07-2010, 08:31
eto da pitam vas iskusne igrače , vidim da je na steamu sniženje i na original i na warband, pa isplati li se kupiti igru i ako da koju je bolje po vama uzeti i zašto ?
napominjem da nisam RPG igrač, točnije vrlo rijetko tako da nemam neka prevelika iskustva s takvim igrama, ali me sama povijesna tematika i materijali koje sam vidio o igri nevjerojatno privlače :D

Arbiter of Change
21-07-2010, 08:40
Postoji demo. :)

Alepić
21-07-2010, 09:26
Postoji demo. :)
odigraj demo pa odluci ,al warband je po meni vise isplativ

Bara
21-07-2010, 11:43
Uzmeš Warband normalno... punija je igra, više sadržaja, manje bugova, ali opet ih ima, grafika je mislim ista, možda malo poboljšana, uzmi Warband!

Forengner
21-07-2010, 19:31
Grafika je poprilicno poboljsana,sto se mene tice,odlicna je,naravno ne moze se porediti sa drugim novijim igrama,ali je skroz zadovoljavajuca,a sama igra odlicno radi.Warband.(imas ga na steam-u.30-ak dolara.)

Alepić
21-07-2010, 22:01
warband ima multi pa se zbog toga vise isplati

str1k3r
22-07-2010, 11:48
Say hello to the new lord of Grunwalder Castle. proud:

Bara
22-07-2010, 15:33
Kada ćeš ti prestati više :). Mislim, i ja sam jedno vrijeme bio zagrižen za Mount & Blade, ali ti ga igraš kroz nenormalno dugi period vremena...

D.O.M.I.
22-07-2010, 15:39
evo ja se trenutno upoznavam i zabavljam s demom, nije da mi baš ide predobro, točnije ide mi loše i ne hvatam baš sve kako što i gdje treba radit jer kao što sam rekao ja i RPG smo na VI al napredak postoji i igra mi se sviđa :D još ću malo eksperimentirat pa odlučit vrijedi li kupnje :)

System
22-07-2010, 16:36
Poceo ponovo. Sada sam u ulozi trgovca. Napravicu party od pedesetak najelitnijih jedinica i onda cu da idem sa jednog djela zemlje na drugi prodavajuci raznovrsnu robu.

Bara
22-07-2010, 19:01
DOMI, odaberi frakciju, pogledaj u quest logu tko je kralj te frakcije, dođi mu na dvor, i počni raditi questove za njega!

Usto, odi u arenu koju imaš u svakom gradu ne selu, šaketaj se i obavezno idi na Tournamente svaki put kada budu aktualni, zato što upravo pobjedama u arenama i u bitkama dobijaš "renown" pointove koji će ti trebati ako hoćeš da te neki kralj nakon što te zavoli prihvati kao svog vazala i da ti neki posjed.

Onda postaje legendarno, ideš od sela do sela, odabereš zastavu svoje trupe, recruitaš vojnike, unaprjeđuješ ih, recimo vas je 50 protivničke frakcije 40, napadneš ih :), nekoliko ti vojnika pomre, zato ih se puno unaprjedi za rank, i tako, uživaj.

E i da što je užasno važno, vojska treba hrane i novca, odi u protivničko selo s nekoliko vojnika najvjernijih, mislim na heroje, zasigurno si ih upoznao po raznim tavernama, to su ljudi koji se također levelaju s tobom u tvojoj družini, samo pazi da su svi zadovoljni i da im je razina morala na mjestu, jer inače bi se mogli posvađati i napraviti zbrku, a zatim razbij seljačine i pokradi im svu hranu, tkanine, med, ulje, začine, itd.

Enjoy!

Arbiter of Change
22-07-2010, 19:04
I obavezne medicinske skillove nabildaj sebi ili companionsima, obavezno.
Jesu li mijenjali što po pitanju honora u Warbandu?

Inače, sjećam se jedne borbe za Weyah (ili kako već) castle. Ja pod opsadom sa svojih ~80 vojnika (saveznici pobjegli jer su svi zasebno imali <100 vojnika) vs. 530 neprijateljskih. I ja pobijedio (pobio nekih ~380) zbog 40 strijelaca i 30 Huscarla koji su blokirali ljestve. Znam samo da sam morao kupiti strijele zabijene u zidove jer bi mi nestalo mojih. Glorious.

str1k3r
22-07-2010, 19:25
Kada ćeš ti prestati više :).

NEVAR! :)

Poceo ponovo. Sada sam u ulozi trgovca. Napravicu party od pedesetak najelitnijih jedinica i onda cu da idem sa jednog djela zemlje na drugi prodavajuci raznovrsnu robu.

Probao sam tako, no brzo mi je dosadilo. Nema elemente onog "života na rubu" kao što imaš kad si odmetnik i pljačkaš gradove. Mada, ako igraš Warband, 1.126 patch ti donosi opciju da u gradovima pokreneš vlastiti obrt. Koliko sam primjetio najskuplje za otvoriti je dyeworks (za prozvodnju Velveta), tjedni profit je ~600 denara, no otvaranje obrta tog košta 10k denara i moraš biti u dobrim odnosima sa gospodarom grada. Have fun! :)

Jesu li mijenjali što po pitanju honora u Warbandu?

Dunno, nisam primjetio.

Inače, sjećam se jedne borbe za Weyah (ili kako već) castle. Ja pod opsadom sa svojih ~80 vojnika (saveznici pobjegli jer su svi zasebno imali <100 vojnika) vs. 530 neprijateljskih. I ja pobijedio (pobio nekih ~380) zbog 40 strijelaca i 30 Huscarla koji su blokirali ljestve. Znam samo da sam morao kupiti strijele zabijene u zidove jer bi mi nestalo mojih. Glorious.

Imao sam slično iskustvo, dok sam branio Grunwalder. Stao sam se kod ljestva, heavy morningstar in hand. Budući da mi se vojska uglavnom sastoji od oklopljenih mamluka, stao bih se malko sa strane i pustio napadače da se fokusiraju na mamluke, no kako su dolazili tako sam ih ubijao sa morningstarom. Doduše, izgubio sam 5-6 mamluka, no sa 114 vojnika sam se obranio od napadačikh +350. Rhodoksi se više neće vraćati po Grunwalder. :)

str1k3r
23-07-2010, 17:03
Nema edita, jebiga.

Pasite okice - TEatRC je tu! (http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,106688.0.html)S:)

D.O.M.I.
28-07-2010, 13:52
kupio noćas sa Direct to drive za 12.5 funti Warband, sad se bacam na otkrivanje i uhodovanje u igru :D

croat1gamer
28-07-2010, 19:25
Oh, sasvim zaboravio ovaj topic.
Imam 80ak Swadian Knightsa i jos nesto sitno infantry te dva heroja (Matheld i Bunduk).

Morao sam povecati maksimalni broj vojnika za protivnicke lordove da ne bjeze samo tako. :(
Ali ne mijenja cinjenicu da vojnici samo tako pocinju bjezati (na sve strane, ovdje sam samo dio uhvatio). Zanemarite zeleni tekst sa strane.
http://screenshot.xfire.com/s/101651092-3.jpg
Onak, 80ak vojnika je bjezalo. :)
Afterbattle party:
http://screenshot.xfire.com/s/101651886-3.jpg
Usput, jedna slika koja pokazuje mojeg tipa:
http://screenshot.xfire.com/s/101551105-3.jpg

K4ciga
29-07-2010, 01:35
U početku zanimljiva igra koja dosadi nakon dva tjedna. Jednostavno dođeš do te točke gdje je svaka bitka ista. Da ne spomenem čupanje kose kad osnuješ svoje kraljevstvo :P

sickpetey
29-07-2010, 07:44
U početku zanimljiva igra koja dosadi nakon dva tjedna. Jednostavno dođeš do te točke gdje je svaka bitka ista. Da ne spomenem čupanje kose kad osnuješ svoje kraljevstvo :P

A ne stalno ratovaje a i moral pada za poludjeti od tvojih vojnika ako se boris protiv svoje nacije =(

Al najvise me iritira premoc konjice (ono pregazis Norse bez problema i Rhodokse) i teskoca naredjivanje vise bataljuna tako da se moze vise taktizirati sa vojskoma ne da sve bude rush =/

Bara
29-07-2010, 08:10
Ma kada skupiš 50 konjanika i 4 heroja koja su orijentirana na borbu i ratovanje, plačkanje i ostale stvari, nitko ti više nije ravan. Zašto protivničke vojske uvijek imaju tako malo konjice, nemam pojma, znam jedino da Khergit Khanate ima puno konjice, ali oni su ionako super jadni pa nema veze xD.

Uglavnom, poražava i činjenica koju sam ja shvatio nakon 5 započinjanja igre, budući da su protivničke vojske uvijek pješaci sa 3 konjanika od kojih je jedan car, kralj, vazal, sultan, štogod, zaletim se na glavnoga i izbijem ga iz cipela, zatim se siđem s konja i počnem lemati svojom macom po vojski, često ih i do 30 ubijem xD.

Ali sve u svemu, legedarna igra :).

croat1gamer
29-07-2010, 08:22
TweakMB i povecaj broj vojnika protivnickih lordova.

Opet, koljem ih i dalje, idem staviti da protivnici imaju 2-3 puta vise od mene (borim se samo protivh rhodoksa pa mislim da je i to premalo :) ).

cham3leon
31-07-2010, 09:37
Ja isto mislim da bi trebali malo izbalansirati tu konjicu i pješadiju. Kad bi bar kopljanici mogli ko od šale rušit konje. Trebalo bi za korištenje koplja recimo uvesti da dok držiš blok sa štitom držiš i koplje naprijed tako da sve šta se zatrči u tebe dobiva damage.

croat1gamer
31-07-2010, 10:07
Prije je problem u AI'u koji nezna pametno koristiti koplje. Probaj u mp koristiti pike pa mi javi kako rusis konjanike.

cham3leon
31-07-2010, 10:43
Misliš ne znaju tempirati udarac tako da piknu konja baš kad im dođe blizu? To kužim, ali baš zato im treba omogućiti da ga bez reakcije mogu dočekat na koplje.

sickpetey
31-07-2010, 12:52
Kolko se sjecam u mp si mogo kopljem probit lika kad ti je lik bio tik do face dok u spu se to nemre XD...treba dati rodoksima pikemane sa velikim spearsima i da ima naredba da namjeste koplje i stoje u mjestu tako da se nemru micati dok to rade i kad se konj nabije na to dobije spear dmg +brzina kojom se zaletio,to bi prekinulo horse rusheve malo,a i sjecam se da se AI ponekad ponasa retardirano kad je stand guard..ponekad ga nperijatelj mora klepiti dok mu ovaj vrati

K4ciga
31-07-2010, 14:57
Mount and blade... držao me za kompom otprilike tjedan dana. Fenomenalan sustav borbe i lijepa grafika. Ono što me odbacilo jest katastrofalno riješena ekonomija i no voice acting, barem da malo razbije monotoniju.

Prava zabava inače počinje kad osnujete kraljevstvo. U nastavku neka riješe ekonomiju i dodaju malo sitnih detalja, na primjer, da se može odrezati ruka ili glava u borbi i nema sretnijeg čovjeka od mene :D

str1k3r
13-08-2010, 01:10
Sada, kada sam se vratio na tron, mogu opet započeti sa M&B. Preporučam da čekirate nove modove za Warband, jako su seksi. :)

Alepić
15-08-2010, 10:14
koji

sickpetey
08-09-2010, 18:13
Sad igram kampanju i spozno sam napokon koliko crossbow rula :D, al ipak mislim da ce me volja za mount&bladom proci odmah kad dodjem doma XD

Alepić
11-09-2010, 23:38
meni noga rula EEEEEEEEEEEEEEEEE :)

sickpetey
12-09-2010, 11:56
Spasi ti dupe...samo ponekad znam zvisiti i dobijem po glavi XD

Bara
15-09-2010, 11:36
Ako itko igra Mount & Blade Warband u multiplayeru, nek se javi :)

D.O.M.I.
15-09-2010, 12:29
pokušavam ja, al me masakriraju ono score 3-20 pa brzo odustanem :(

Bara
15-09-2010, 12:50
Da, upravo to se i meni događa! Pogineš prelagano, a respawn time je prevelik, zato preferiram otvorenije i veće mape u kojima se možeš ukampati sa strijelcem i gađati!

sickpetey
16-09-2010, 11:23
Igrajte siege tamo se odma respawnas

Forengner
02-10-2010, 15:40
Hej ljudi,da malo ozivim temu,naime,treba mi malo saveta oko vodjena samostalne zemlje (Kingdom of Nord rebels),u posedu mi je Haringoth castle i selo pored njega,naime,prica ide ovako-Swadia je zaratila sa Nordsima,i ubrzo izgubila Haringoth castle,ja sam imao veci broj placenika i swadian knight-ova,te sam iskoristio priliku i osvojio zamak,(dao sebi titulu grofa itd itd :) ) Ali tu dolazi do problema,imam stabilnu ekonomiju,dosta vojske,ali mi je Vaegirs objavio rat i sada me konstantno napada,oni nisu u ratu sa Swadiom,i slobodno mogu prolaziti kroz swadianske zemlje,i samim tim,napadati mene.Postoji li nacin da ja nekako izazovem rat izmedju Swadie i Vaegira?

keko
02-10-2010, 15:45
Ne, mislim da ne postoji. S obzirom na to da si osnovao svoju državu, ja ti preporučam da si skineš i instaliraš diplomacy mod, koji ti daje dodatne diplomatske opcije, ekonomske opcije itd. Evo ti link (http://www.mbrepository.com/file.php?id=1887).

Što se tiče rata protiv Vaegira, moj ti je savjet da se ukopaš u dvorac i cijelo vrijeme ga braniš, kad mu par puta odbiješ napade i bude imao velike gubitke, vrlo vjerojatno će ti prihvatiti ponudu mira. Ako izdržiš duže razdoblje, mogao bi ih netko i napasti, tako da onda možeš pokrenuti i protunapad ako se osjećaš dovoljno jakim.

Forengner
02-10-2010, 16:06
Dosada sam 6 puta odbranio Haringoth castle,ali necu moci tako zauvek,prvo su me napadali random slabi vazali,ali me zadnja 2 puta napao kralj Yaroglek,sa nekih 500-600 vojnika.(ja imam 100) Postalo je zaista tesko,i sve vise razmisljam o savezu sa Swadiom,tojest,sve vise razmisljam da postanem vazal.Ali ipak,probat cu da izdrzim,pa ako bude islo,nastavljam kao mala nezavisna drzavica,a ako Vaegirs bude pre-agresivan,postajem vazal.(Hvala za mod,sigurno ce pomoci. :) ).
~I jos jedno pitanje,da li ja mogu uzeti nekog random lorda za svog vazala?

keko
02-10-2010, 16:24
Naravno da možeš, samo moraš biti u dobrim odnosima s njim i imati visok persuasion skill. Čak možeš i nekog od svojih kompanjona proglasiti lordom, no radi to samo s onima koji su plemićkog podrijetla, inače te ostali lordovi neće voljeti. Matheld, Firentis i Rolf su plemićkog podrijetla,koliko se sjećam.

sickpetey
03-10-2010, 17:02
Dobro dodje Right to Rule al ako neigras warband onda steta sto nemas dosta rhodoks crossbowmena ti gadovi kidaju svaki siege koji je na ladders a i nema veze ako je 500 ljudi ako u svakoj rundi imas malo gubitaka

Forengner
03-10-2010, 17:05
Nemam Warband.. :(.(imam 60 rhodok sharpshootera i unistavaju Nordove :) ) ~Also,ima li nacina da u obicnom mount n bladeu uzmem nekog random plemica za svog vazala?

sickpetey
03-10-2010, 17:25
Mislim da mozes ako oni nevole svog vladara al ak nemrem onda trazi po modovima 100% ima neki,al ces trebati dobar presuasion i kad to uradis kralj tog plemica ce se naljutiti na tebe a i plemici su retardirani stalno idu okolo i skoro nikad ne slusaju -.-..bogte ja sam svoje stalno trebo braniti

@to je to Rhodoks je najbolji za obranu..al samo za skale,kad dodje siege tower onda je zajebano =/ onda dosta brojevi i skill prevagiraju

Forengner
03-10-2010, 17:26
Upravo odbranio Haringoth castle od najezde 700 Nordova!Imao sam oko 60 sharpshootera i 20 vitezova+Dosta militie.Bilo je gusto.

Kid A
04-10-2010, 12:02
Mali offtopic Foreigneru, ali mozes li mi objasniti zasto si stavio bas tajSavatar?

Forengner
04-10-2010, 13:12
Zato sto sam citao 'Tank Girl'.

Kid A
04-10-2010, 13:15
Ah, ok .......kudos +4
Also, film saka

sickpetey
04-10-2010, 16:11
Evo pocinjem igrati ponovo,valjda ce raditi na mom kompu,nakon medieval2 sam odlucio da si sredim armor slica Dvorovima ili Boyar Sons i napraviti Great Slavia kingdom...all vaegir ofc :D...mozda i pokoji rhodoks lol

Forengner
04-10-2010, 16:15
Bezveze mi je sto u obicnom MnB-u nemozes dati ime svom kraljevstvu,vec je ono samo 'Nord rebels,Swadian rebels itd itd.

sickpetey
04-10-2010, 17:51
Mislim da u nekim modovima mozes promijeniti..a zas si nabavio obican M&B sta nisi radje kupio warband?

Interceptor
25-10-2010, 19:22
Čovječe kako ja nikad nisam čuo za ovu igru!?
:pray: :pray: :pray:

Rang€r
25-10-2010, 20:00
glupane

Interceptor
25-10-2010, 20:04
glupane
:rotfl:
Inistalirana, sada je pokrećem.

EDIT: Ništa, prezahtjevna je. :(

Interceptor
25-10-2010, 20:15
Što ako stavim na irectx 7, oće onda bit bolje?

Forengner
25-10-2010, 20:57
(predpostavljam da imas Mount and Blade:Warband) Probaj,MnB Warband u sustini nije zahtevna igra,iako je bugovitija no original,pa ti ja preporucujem da prvo uzmes Mount and Blade,igras,naviknes se na mehaniku igre,(+obicni mount and blade moze pokrenuti i najstariji racunar,pa to nece biti problem) i kada 'gustiras' Mount and Blade,predji na Warband,exportuj charactera i uzivaj.

croat1gamer
25-10-2010, 21:03
A nakon toga skini 1257AD mod.

Opce gledano, skok sa Warbanda na 1257AD je kao prijelaz sa M&B na Warband .
Kada uspijes poktrenuti, zapamti, ima Кралјевина Србија kao fakcija. :)

sickpetey
25-10-2010, 21:09
A nakon toga skini 1257AD mod.

Opce gledano, skok sa Warbanda na 1257AD je kao prijelaz sa M&B na Warband .
Kada uspijes poktrenuti, zapamti, ima Кралјевина Србија kao fakcija. :)

Link or Die O.O!!

Forengner
25-10-2010, 21:11
Kopija Vaegira jel. :)

croat1gamer
25-10-2010, 21:15
Ima 30ak fakcija, mapa je vjerna kopija europe, svete zemlje i sjeverne afrike.
Nazalost, jos uvjek je beta te ima dosta bugova.

Interceptor
25-10-2010, 21:49
Posudio mi je danas prijatelj obe,samo sam mislio da je Warband nekakva ekspanzija :oops
Čini se da mi je Warband prezahtjevan, pa ću inistalirati ovaj stariji. Od onoga što sam vidio, čini se odlična igra.

Interceptor
25-10-2010, 22:09
Inistalirao original,fenomenalna igra. Ovo već mogu pokrenuti na solidnoj razini. Sad se moram malo uživjeti u igru.

Duke of Earl
26-10-2010, 17:51
Zamolio bi linkove za par velikih, zgotovljenih i stabilnih modova za Warband, verzija 1.127, ja sam debil za snalaženje po onim njihovim mod forumima.

sickpetey
26-10-2010, 19:32
Zamolio bi linkove za par velikih, zgotovljenih i stabilnih modova za Warband, verzija 1.127, ja sam debil za snalaženje po onim njihovim mod forumima.

Same bio bi zahvalan ak ima neka tako dobra dusa da posta linkove :D

Wishmaster
26-10-2010, 20:42
http://forums.taleworlds.com/index.php/board,165.0.html
Otprilike...

Xero
26-10-2010, 20:45
Age of False Innocence? To moram instalirat samo da mogu reć da sam igro doba lažne nevinosti :D

Interceptor
03-11-2010, 12:45
Igram Mount & Blade već tjedan dana, igra je legendarna. Je da je nedovršena(ne igram Warband) i malo plitka ali zakoon je!
Igram na najtežim postavkama, vazal sam u Swadii, jerbo je najbolja.

Imam oko 20 000 dinara, 80 ratnika, čistokrvnih Svađanaca, što vitezovi što sergeanti, al ih je teško uzdržavat dosta. Imam Toshdar kojem sam sagradio što se sagraditi da i osvojio sam dva dvorca al neda kralj da ih preuzmem, nikako.

Bili smo u ratu sa svima na mapi, skoro nam je sve zauzelo,
al onda smo u dva-tri pohoda krenuli i vratili sve nazad. Sada smo sila i u ratu smo samo s Nordima, koji su inače nikakvi kada ih satarem s vitezovima 8)

str1k3r
03-11-2010, 13:30
Sada smo sila i u ratu smo samo s Nordima, koji su inače nikakvi kada ih satarem s vitezovima 8)

D'awww, dečko nije okusio moje heavy throwing axes. :)

Xero
03-11-2010, 13:54
Imam oko 20 000 dinara, 80 ratnika, čistokrvnih Svađanaca, što vitezovi što sergeanti, al ih je teško uzdržavat dosta. Imam Toshdar kojem sam sagradio što se sagraditi da i osvojio sam dva dvorca al neda kralj da ih preuzmem, nikako.

Ja imam 35 000 dinara i 82 ratnika 8) Trenutno radim za Sarranid Sultanate i posjedujemo ljevo i desno. Dok sam posto vazal oni su već Rhodoksima uzeli jedna grad, a od kad ja pomažem osto im je samo jedan grad. Sad su i Vaegirici zaratili s nama jer se boje da ćemo i njih sredit, ako postanemo prejaki. Also Sultan Hakim je pohlepna pička sve gradove i sela dodjeljuje sebi.

Rang€r
03-11-2010, 20:21
sarranid sultanate?

moram warband probat kad nađem vremena.

Xero
03-11-2010, 20:27
Dosta je bolji od običnog Mount & Bladea, ali fali modova.

sickpetey
03-11-2010, 21:01
Sada smo sila i u ratu smo samo s Nordima, koji su inače nikakvi kada ih satarem s vitezovima 8)

D'awww, dečko nije okusio moje heavy throwing axes. :)

Al ti si okusio moj heavy axe :P the throwing axes mi cak suckaju

Wishmaster
03-11-2010, 22:39
Al ti si okusio moj heavy axe :P the throwing axes mi cak suckaju
E nemaš pojma kolko Swadijanci se ne bi složilo s tobom :D
A kaj bum kad su mi antipatični...

Rang€r
03-11-2010, 22:40
lol sikirke, bows ftw.

Interceptor
03-11-2010, 22:47
Heavy axe + Heavy hunter = win

Nordi su skoro uni[teni, nema u njihovom kraju konja :P

sickpetey
04-11-2010, 00:05
Javelin mi je mnogo alia MNOGO precizniji i smrtonosniji i mogu ga bez beda cak koristiti sa konja makar je horse archery bolji

str1k3r
04-11-2010, 00:07
Javelin mi je mnogo alia MNOGO precizniji i smrtonosniji i mogu ga bez beda cak koristiti sa konja makar je horse archery bolji

Pozivam se na svoje vrijeme provedeno na opsadama - bog i batina sa heavy throwing axeom, I am. :D

sickpetey
04-11-2010, 00:10
Nije tesko pogoditi pun k ljudi na skali :D al dobro ti volis heavy axes al meni je ipak javelin bolji ali radje uzmem stit ili strijele nego throwing weapon

str1k3r
04-11-2010, 00:31
Mislio sam za ofenzivu. :D

Rang€r
04-11-2010, 01:30
trebali bi omogučit da se možeš melee borit s lukom.

sickpetey
04-11-2010, 01:32

Mislis ubosti ga strijelom u oko XD..Legolas style lol

str1k3r
04-11-2010, 01:41

A, da. Moš' izuti cipelu i tući ga po glavi. :)

sickpetey
04-11-2010, 01:46
Taj kick nogom ne vrijedi kurca u MPu..jedino ak ga uz zid pribijes..btw kolko puta ste dobili kill jer je lik zapeo macem o zid kad vas je iso napas :D?

str1k3r
04-11-2010, 01:48
Kombinacija, Petey. :)

Udarac nogom praćen udarcem mača/sjekire/kurca/itd. i, ne, nije bio uz zid.

sickpetey
04-11-2010, 01:53
Noga dosta puta fula jer igraci vole otici unatrag bas kad ih idem trknuti XD jebeni refleksi

Forengner
04-11-2010, 09:01
To je i problem,iako ja znam prvo zamahnuti great axe-om,pa onda sutnuti dok je neprijatelj u bunilu . Iako ja igram sa Rhodoksima,pa mi je dnevna duznost ubiti najmanje 6 istocnjaka omrazenih :) ,btw-jel to samo kod mene ili i u vasim partijama Swadia apsolutno nema nikakvu sansu osim ako igrac ne ode na njihovu stranu.Nesrecne vitezove su napali i Nordi i Vaegir i oni prokleti mongoli.

sickpetey
04-11-2010, 11:52
Everyone hates swadians..kod mene su jednom pregazili norde :D al onda sam ja sa svojim siege breakerima (sharpshooterima)vratio sve dvorce :D crossbows ftw

Forengner
04-11-2010, 12:11
Ne znam zasto svi mrze Swadiu,meni su oni ubedljivo najkul,a cini mi se da imaju i najbolje zamkove+ dopada mi se njihov still ratovanja,herojski juris teske konjice,oni nesrecni Rhodok pesadinci nemaju apsolutno nikakvih sansi protiv grupe od 15 vitezova,ali zato Khergiti i njihovi prokleti mounted-archeri bole...bole mnogo. :(

sickpetey
04-11-2010, 12:33
Nekako mi jebenije izgleda kad seljaci (rhodoks) razjebu samouvjerene knightove :P

Bara
04-11-2010, 13:12
Hmm čudim se ovomu što pričate, jer ja prvog puta kada sam igrao to je bilo sa Vaegirima i nauživao sam se baš, ali uglavnom se vojska svodila na one jako vizezove, i odonda kad sam shvatio da su Swadijski vitezovi po statistikama ipak malo jači, bio sam swadiac :S.

Inače Rhodoksi mi ownaju sa onim štitinama.

str1k3r
27-11-2010, 12:07
Počeo opet, kada sam uhvatio trunčicu vremena (nastavio staro, zapravo :) ). Zaratio se Sultan sa Nordima, osvojio Ismiralu i sad imam 2 dvorca, plus pun prozor sela, a niti jedan grad. Prvi puta da mi je tjedni budžet u plusu. IKAD! :)

http://i.imgur.com/DGckc.jpg

cham3leon
27-11-2010, 12:50
I ja igram, ovaj put Warband sa Diplomacy modom. Čim sam nabildao dovoljno renowna išao ja pomoći Arwi da dođe na prijestolje Sarranid sultanata, možda ne baš dobra ideja jer sam se trebao malo nabildati prije toga, ali ne dam se. Nisam uspio nagovoriti ni jednog emira da mi se pridruži makar sam nabildao persuasion skill partyja. Osvojio sam jedan dvorac s jednim selom, sad mi ga konstantno pljačkaju i pale, a ja im ne mogu ništa. Što je još gore, Rodoci su zaratili sa mnom iz nekog razloga. Bildam vojsku u dvorcu u nadi da ću jednog dana imati dovoljno da zauzmem još jedan, ali to je dosta skupo a jedini izvor prihoda su mi dva prosječna obrta u Narri i Dhirimu i turniri koji mi zapravo nose najviše para :D

Imate kakvih savjeta za uspješno osvajanje sulatanata?

Xero
27-11-2010, 12:52
Dont fuck with the sultanate.

cham3leon
27-11-2010, 12:55
Hvala :(

Jest da sam u teškoj situaciji, ali ovako se iz nekog razloga osjećam kao Muad'Dib :D
pogotovo će biti super ako na kraju jednom preuzmem sultanat.

Xero
27-11-2010, 12:57
Sultanat mi se čini malo op imaju super strjelce, mamluke kikaju assove, a i pješadija nije loša.

cham3leon
27-11-2010, 13:00
Pa šta, ja svoju vojsku regrutiram isključivo iz Sarranidskih sela, imam dosta Mamluka i strijelaca. Samo treba natrenirati toliko vojske... Pa ih onda još i plaćati.

str1k3r
27-11-2010, 13:04
http://i.imgur.com/GKTFm.jpg

Brojim +100 mamluka. :)

Treba mi njih 30 koje koristim kao bodyguard, i porazim vojsku tri puta veću od svoje.

Xero
27-11-2010, 13:11
Prilično sam siguran da s takvom vojskom možeš izgubuit jedino, ako igraš seige protiv norda.

cham3leon
27-11-2010, 14:13
Isuse. Koliko te sve skupa koštaju? Ja bih bankrotirao u tjedan dana da imam toliko Mamluka.

Inače, probao sam i uspio osvojiti još jedan dvorac, ali nema smisla, jer iako izgubim možda 20-ak ljudi u osvajanju, eto Sultana i njegovih drugova i napadaju mi to što sam taj čas osvojio. A pošto ne mogu sa sobom vući više od 94 ljudi nema šanse da osvojim idući dvorac bez da mi ga odmah uzmu.

str1k3r
27-11-2010, 14:16
Kad ih staviš kao dio garnizona u dvorcu manje koštaju, a plaćaju najamninu. :)

Besides, imaš SS mojih prihoda i rashoda.

@Xero, osvojio maloprije Ismirala Castle, 10 mrtvih mamluka. Omjer snaga jednak.

Xero
27-11-2010, 14:18
Kolko si ih ti pobio?

str1k3r
27-11-2010, 14:20
Ne puno, jer nisam stigao prvi na ljestve.

cham3leon
27-11-2010, 14:21
Znam da onda dobivaju samo pola, plus ne moraš plaćat hranu. Zato ja vodim max. 30 ljudi sa sobom koje treba prvo obučiti za pješake ili mamluke, a drugi u dvorcu klate rosu.

I btw, kako to da dobivaš toliku rentu na dvorcu? Ja dobijem oko 100 ili manje denara renta za dvorac, a od sela nikad ne dobijem ništa kad ga svaki drugi dan sravne sa zemljom.

str1k3r
27-11-2010, 14:32
Pa, plaćaju najamninu, pretpostavljam da ovisi kakve jednice imaš, i koliko ih imaš u garnizonu. :)

http://i.imgur.com/E8WIn.jpg
http://i.imgur.com/Y09tm.jpg

Ostatak moje vojske se nalazi u drugom dvorcu. :)

Xero
27-11-2010, 14:34
Filip :D

sickpetey
27-11-2010, 14:51
Neznam nikad nisam volio one race vojsku posto sam bio u konstantnim ratovima sa svima,moje snage su ugl bile mjesane,jedino nisam norde uzimao a uvijek sam bio dobar sa barem 2 sela od svake rase..ono udjes u selo trazis recruite i dobis 14 sarranid horsmena :D jednostavno te onda boli prozor oce ti iko krepati jer imas veterane iz sela spremne da ti sluze :D.Mamluci su nevjerojatno losiji u siegu od Vaegir Knightova to je barem moje misljenje,jedino su bolji kad idu siege towerom,ak idu na skale znao sam odbiti mamluke samo pomocu crossbowa ili sjekirama kad dodju do vrha

cham3leon
27-11-2010, 15:37
Ako si u boljim odnosima sa selom dobiješ bolje jednice od njih?

sickpetey
27-11-2010, 15:44
Sto je bolji polozaj to ti vise raste broj recruita i kvaliteta,sve ovisi ponekad dobijes 14 konjanika,ponekad 20 infantry il 25 strelaca al ono ustedi dosta vremena i muke a questovi za selo nisu bas toliko tesko

hrčak
27-11-2010, 23:08
Trenutno se zanimam za modove, preporučite koji osim Diplomacy i 1257 AD pošto ih već imam. :D

Xero
27-11-2010, 23:24
Za Warband?

hrčak
27-11-2010, 23:25
Za Warband?
Jep

str1k3r
28-11-2010, 22:55
Barem nisam pogledao Kingdom of Heaven (opet), i barem nisam odustao od svega te sad igram 1257AD.

hrčak
28-11-2010, 23:34
Ja zanemarujem testove i odgovaranja u školi zbog njega, trenutno igram za Škote, pretprošlu borbu sam igrao protiv brojnijih Engleza, ostalo ih je još 4, 5 i onda se desio neki bug i nije mi stavio štit da se obranim od neprijatelja, ostatak vjerojatno znate. :(

LukA33
29-11-2010, 15:54
zanima me jel moguce ikako povecati broj NPC-va koji trce po mapi, mislim na one lootere i ostale kao sto je to u blood and steel napravljeno

keko
29-11-2010, 16:37
Skini ovo (http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,101731.0.html), tu možeš mijenjati razne opcije, čak i veličine tih grupa itd.

LukA33
29-11-2010, 16:38
e puno hvala, nisam znao da tako nesta postoji, usrecio si mi dan haha

Arbiter of Change
07-12-2010, 13:07
Šta je ovo, dojavljeno mi je da bi Prophecy of Pendor trebao izaći za Warband kroz vikend, tj. danas ? Glasine?

Scratch that, izašao je.
http://forums.taleworlds.com/index.php/ ... 952.0.html (http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,126952.0.html)

str1k3r
07-12-2010, 13:08
Izašao je još prije nego li si ti editirao post. Odmah sam ga skinuo. :)

Arbiter of Change
07-12-2010, 13:11
A kasnim, štaš. :)

cham3leon
07-12-2010, 13:23
O čem se radi, ne da mi se tražit, na Moddb ga nema?

str1k3r
07-12-2010, 13:25
Ali ga ima na M&B Repository-u. http://www.mbrepository.com/

Prophecy of Pendor (http://www.mbrepository.com/file.php?id=1011)

cham3leon
07-12-2010, 14:08
U, dobro izgleda. Stvarno za taj M&B ima tona pravih dobrih modova. Nevjerojatno.

majstoro
08-12-2010, 11:05
ljudi,znate li kako vidjeti quest log?zabpravo sam koga treba bit :D

i da,ja sam kupio nekoliko ljudi i kazu mi da se u zoru sastanemo a njih nema nigdje

osvetnik_sch3l3
09-12-2010, 17:25
molim pomoc,
nestao mi je onaj desni info bar koji se pojavi unutar borbe i pokazuje tko je koga ubio ili stunao...
zna li itko kako ga ponovno ukljuciti?

croat1gamer
09-12-2010, 17:45
Backspace unutar borbe.
Za kvest log je ok, moras traziti neko vrijeme u okolici, posto je ono lokacija na kojoj je bio marsal kad je poslao glasnika po tebe, raspituj lordove od te fakcije gdje je.

osvetnik_sch3l3
09-12-2010, 17:52
e hvala puno, to je to ... unutar borbe :)

majstoro
09-12-2010, 19:05
jel ko za jednu bitku online?

majstoro
10-12-2010, 22:23
da li mogu promijeniti fakciju,sad su me zaposlili neznam koji su ali mogu li ja kasnje otic u swadiu i postat njihov?

croat1gamer
10-12-2010, 22:31
Razgovaraj sa kraljem i reci da zelis prestati biti vazal (ako mislis na to).
Izgubit ces dosta repa kod kralja fakcije, i ponesto kod vazala, uz to gubis sve posjede.

Forengner
10-12-2010, 22:38
Mozes ali to nije preporucljivo,izgubices mnogo reputacionih poena kod kralja i njegovih vazala,a tvoj novi gospodar nece imati veoma visoko misljenje o tebi,ako se budes prebacivao iz frakcije u frakciju vise puta,vecina vladara ce odbiti tvoju ponudu uz komentar tipa: "Veoma si nepouzdan,radije cu imati u sluzbi nekog vernog viteza".
Ako imas plemicko poreklo,lako ces pristupati frakcijama,jer si plave krvi i vec imas svoj 'Coat of arms'.Ako si obican vojnik,onda mozes postati placenik i samim tim imas pravo na platu,tj,platu prema zaslugama.

majstoro
25-12-2010, 22:16
Imam problem sa questom
Znaci moram izbaviti iz zatvora jednog,i sad pise mi da ga izbavim ili da platim
Ja imam para volio bih platit(jer nemogu ubit sve one stražare).Razgovaram sa kraljem,nigdje nepise da mu platim da ga oslobodi.
Otidjem do seljaka,kazem im da vatru podmetnu ali njih nigdje
Pa eto,zanima me ako je iko od vas imao ovaj quest,kako ga je rijesio,a da nije bitkom jer ja nemogu pobit one vojnike

Macolla
25-12-2010, 22:27
Upali igru, dođi do zatvora, budi afk dok mu ne završi kazna.

hrčak
26-12-2010, 00:36
Jel igra još tko 1257AD (il nešto slično)? Kakav vam je? Što vam smeta?

System
26-12-2010, 01:35
Jel igra još tko 1257AD (il nešto slično)? Kakav vam je? Što vam smeta?

Mislim da necu da igram jer im moj retardirani prijatelj daje predloge sta da rade.

hrčak
26-12-2010, 01:40
Pa meni je mod dobar, ima dosta frakcija, ogromna mapa, dosta jedinica, muslići i kršćani se ne podnose kad su zajedno u tvojoj vojsci, jedino je sjebano što često protivnici imajo cca 200 vojnika pa ih je malo teže pobijedit.

sickpetey
26-12-2010, 01:54
Imam problem sa questom
Znaci moram izbaviti iz zatvora jednog,i sad pise mi da ga izbavim ili da platim
Ja imam para volio bih platit(jer nemogu ubit sve one stražare).Razgovaram sa kraljem,nigdje nepise da mu platim da ga oslobodi.
Otidjem do seljaka,kazem im da vatru podmetnu ali njih nigdje
Pa eto,zanima me ako je iko od vas imao ovaj quest,kako ga je rijesio,a da nije bitkom jer ja nemogu pobit one vojnike

Neznam ja sam uvijek klao jer ti taj zatvorenik pomogne u fajtu ( a ono plemic je pa ga teze ubiju) i koristim ga ko meat shield.A ako seljaci podmetnu vatru bit ce manje strazara il stavec

hrčak
04-01-2011, 23:49
Igram mod AD1257, osvojio sam Irsku sa nekim likok koji se borio za prijestolje, imam 2 sela i 1 grad, 99 konjanika, 17000 denara svakih 7 dana za plaću, prihod mi jedva to održava, sve u svemu, nice, kreće se napad na musliće.

sickpetey
16-01-2011, 03:28
Oke igram AD1257 v95 mod10 i sve super islo kad ono...idem pomoci allyu na bojistu..kad likovi stoje na svojoj strani..I NE MRDAJU..WTF?

System
16-01-2011, 11:54
Oke igram AD1257 v95 mod10 i sve super islo kad ono...idem pomoci allyu na bojistu..kad likovi stoje na svojoj strani..I NE MRDAJU..WTF?

Mod je dosta nestabilan. Inace i ja igram taj mod, oh the immense fun.

sickpetey
16-01-2011, 14:52
Ma da samo sto mi malo steka u ogromnim bitkama i zna svakih 2 sata crashat malo :P al oke navikavam se...uspio sam natjerati kompove da se napadaju kad sam promjenio combat ai iz good iz average..cak su napadali i kad sam ih vratio u average....a jbg ak nece onda crossbowom ubijem allied archera da se pomjere...nije mi nick Petar the Cruel bzvz :P

Arbiter of Change
20-01-2011, 22:51
Šta je ovo, nitko ništa nije postao? I am disappoint. :)
http://www.pcgamer.com/2011/01/20/mount ... s-muskets/ (http://www.pcgamer.com/2011/01/20/mount-and-blade-expansion-has-muskets/)

In possibly the most exciting news of the conference so far, Paradox Interactive have announced that their new expansion for Mount and Blade – ‘With Fire and Sword’ – will be set in 1653 and feature muskets, plus an actual storyline to follow in singleplayer.

As a mercenary leader, you’ll either be able to make alliances or go lone-wolf. Enhanced siege mechanics bring a new level of gameplay, with the ability to bribe a guard to open the door, use gunpowder, or even poison the food supply during sieges.

NGINp5NNQoQ&feature=player_embedded

cham3leon
20-01-2011, 22:54
I to je prava europa :pray: :pray: :pray:

sickpetey
20-01-2011, 22:56
Nije postano..cudno kolko sam ja shvatio to je svatko dosad znao :/
Ovo su poljaci napravili right?

Jeli se moze to kupit prek neta or what?

Forengner
20-01-2011, 22:57
Genijalno.Jedva cekam.
Nadam se da nece biti zahtevno.

sickpetey
20-01-2011, 23:07
Sam neka oni rade. Jedino sto meni fali u M&B je vise interakcije i opcija i naravno nacija i unita.Kad bi napravili nesto slicno ad1257 samo stabilnije i sa vise opcija ja bi to odma kupio. Ali i ovo bi moglo proci.Oce li biti stand alone?

Durin
20-01-2011, 23:42
Uh, to dolazi već na proljeće. Predobro što je napokon smješteno u Europi a ne u fikciji. Čitaj: nadam se da je Hrvatska in zbog

Deeply researched historical component encompassing every aspect of the game's assets.

cham3leon
21-01-2011, 09:36
Bit će vjerojatno samo kao regija kao i u empire total war. Možda bude bilo pandura, ja sam u tom slučaju zadovoljan.

Tsaя
21-01-2011, 13:27
Prebrutalno. Napokon neki nešto od tog M&B-a. Jedva čekam da izađe!

Interceptor
21-01-2011, 17:36
Šta je ovo, nitko ništa nije postao? I am disappoint. :)
http://www.pcgamer.com/2011/01/20/mount ... s-muskets/ (http://www.pcgamer.com/2011/01/20/mount-and-blade-expansion-has-muskets/)

http://www.gemzies.com/img_photos/spongebob_smiling_big_spongebob_d_dbd5ce632e7dbd58 a1ebe19c80961487_490x350.png

M4N1J4K
19-03-2011, 22:05
Meni je najbolja i najzabavnija stvar u igri ( koja je awsome , samo ima jedan veliki fail a to je story)
gađat s lukom i strjelom protivnike drito u glavu ! :)

sickpetey
20-03-2011, 01:42
Dok ne pogodis lika u glavu sa javelinom dok jurisas sa konjem onda nisi dozivio pravi orgazam u ovoj igri (to sam uspio jednom i vise nikad)

majstoro
20-03-2011, 10:56
Meni je javelin najbolje oruzije u igri,dok su moji vojnici pomrli ja osto sam sa javelinom i zahvaljujuci njemu i konju sam ih sve pobio :D

sickpetey
20-03-2011, 12:49
Horse archery je spasitelj isto ak imas vremena i zivaca :D

croat1gamer
20-03-2011, 12:51
!str1k3r.
[right:2azgtzl2]Throwing axes.[/right:2azgtzl2]

Forengner
20-03-2011, 12:51
Xd
Greatsword+okloljeni konj.
I naravno,mail heraldica vest.+Great helm.