PDA

Pogledaj cijelu verziju : Vampire: The Masquerade - Bloodlines i Redemption

Stranica : 1 [2] 3 4

Bartuc
08-11-2008, 15:14
Ja sam se poklao sa Tzismice Creationom (ova fakat zgleda kao pauk baba xD), prije Nosferatu baze. Za sada najteža borba pošto na nju ne djeluje Blood Purge niti ostale Blood Magije. Tako da je to bilo na živu silu, ali nije me koknula :pray:

Bartuc
08-11-2008, 23:28
Dam se kladiti da sam prestigao AoC-a :P

Prešao sam sve side questove u ChinaTownu i sada sam saveo drito ispred Giovanni kućice :P Pre dobra je igra, svako toliko se možeš lijepo nasmijati pošto ima fenomenalnih dijaloga :D Ona 2 starčeka su mi luda, "Ubi ga i dam ti 20%", dođeš do drugoga "Ubi njega i ja ti dam 30%" :rotfl: I tako do 80% xD

Joe_Strummer
08-11-2008, 23:47
Možeš ti i nekad van na zrak izać. :D

nosferatu25
09-11-2008, 00:31
Bartuc, kog starca si ubio? Meni se više sviđao Đi-Uen-Đa nego onaj Lu... :D

Bartuc
09-11-2008, 01:15
Reloadao sam i pomirio ih :P

nosferatu25
09-11-2008, 01:21
a pre reloada? :D
i ja sam to hteo, ali trebalo mi je para...

Arbiter of Change
09-11-2008, 09:21
Dam se kladiti da sam prestigao AoC-a :P

Prešao sam sve side questove u ChinaTownu i sada sam saveo drito ispred Giovanni kućice :P Pre dobra je igra, svako toliko se možeš lijepo nasmijati pošto ima fenomenalnih dijaloga :D Ona 2 starčeka su mi luda, "Ubi ga i dam ti 20%", dođeš do drugoga "Ubi njega i ja ti dam 30%" :rotfl: I tako do 80% xD
Isse, a jesi lik. :)

Ja nisam još ništa u Chinatownu radio (samo obavio šoping) nego mučim muku sa Mitnickovim stealth misijama, moram Tungu naći Data disc i Garryu Tap Dance kazetu... sve treba u Warrense ići, a predaleko su mi. Bojim se uopće i uzimati onu Imalijinu misiju budući da su mi stealth vještine manje-više nepostojeće (uglavnom se oslanjam na crouch + zdrav razum).

Bartuc
09-11-2008, 10:45
@Nosferatu, ubio sam onog Đin Đun Đao kako se već piše xD Ali na kraju sam reloadao pošto me pekla savjest :D

@AoC, ja ti imam samo 1 point ako se ne varam na stealth i sve ide kao podmazano. AI nije nešto napredan pa si i sa 1 point malte ne bog i batina. Frajer je prošao na 2 metra od mene i nije me vidio!? A ako baš zaglibi, ja iskoristim Trance magiju i onda imam nekoliko sekundi da nestanem :P

Nego, prešao sam još i Giovannie jučer i vratio se LaCocku sa sarkofagom te riješio sve preostale side questove osim jednog za Garry-a. Kaže da želi Pull Pin Proop iz Hollywooda, vjerujem da je to ona bomba rekvizit koju sam našao!? To stavim u kaslić i ništa se ne dešava!? Ali jebiga, sve ostale side questove, do zadnjega, sam riješio i sada idem u SoL po profesora :P

Sa svim likovima sam bio pažljiv i dobar, tako da vjerujem da ću sa ovim likom vidjeti svih 5 krajeva. Vjerojatno sam danas gotov sa igrom i krećem iznova sa Nosferatuom :P

nosferatu25
09-11-2008, 11:56
a kako misliš da vidiš pet krajeva? moraćeš da izabereš na kraju...

Joe_Strummer
09-11-2008, 11:57
Možda save/load fora?

nosferatu25
09-11-2008, 12:08
da, ali to znači loadati čak od prve vožnje sa taxistom (od blood hunta u Santa Monici)... najbolje da Bartuc izabere jednu opciju, a ostale pogleda na jutobitu...

Bartuc
09-11-2008, 12:25
Ma nee, prije samoga kraja, taxista te vozi ili u grad da se nakupuješ svega što ti treba ili do grupe za koju si odlučio da bude tvoj "partner" i nakon toga sljede finalne borbe ili ti zadnji quest ili 2. Znači prije tog trenutka kada imam odabir kako želim završiti igru, napravim veliki save koji se ne briše. Od te točke imaš još jedno 15-20 minuta do kraja igre za bilo koji smjer da se odlučiš.

Evo sada sam se vratio iz SoL-a i idem reportati LaCocku što sam saznao o sarkofagu.

nosferatu25
09-11-2008, 12:32
pa to je tačka koju sam ja pomenuo, ti imaš izbor prvi put kad sedneš kod taxiste posle blood hunta. posle ti slede borbe u zavisnosti od tvog izbora. dakle ti možeš da sačuvaš pre ulaska u taxi, jer se u toku dijaloga ne može sejvati.

Arbiter of Change
09-11-2008, 13:14
@AoC, ja ti imam samo 1 point ako se ne varam na stealth i sve ide kao podmazano. AI nije nešto napredan pa si i sa 1 point malte ne bog i batina. Frajer je prošao na 2 metra od mene i nije me vidio!? A ako baš zaglibi, ja iskoristim Trance magiju i onda imam nekoliko sekundi da nestanem :P

Nego, prešao sam još i Giovannie jučer i vratio se LaCocku sa sarkofagom te riješio sve preostale side questove osim jednog za Garry-a. Kaže da želi Pull Pin Proop iz Hollywooda, vjerujem da je to ona bomba rekvizit koju sam našao!? To stavim u kaslić i ništa se ne dešava!? Ali jebiga, sve ostale side questove, do zadnjega, sam riješio i sada idem u SoL po profesora :P
Prošao sam 2, još mi je samo ona Machine head (ili kako već) stealth misija ostala... tu ću se provesti, uf. Nemam ja Trance, nažalost, tako da sam tu zaglavio (stvarno mi fali što nema neki stun gun). Pazi da stavljaš stvari u pravi, tj. aktivni, poštanski sanduk (u najnovijem stanu gdje je Heather). btw, jesi dao Pishi onaj predmet iz Giovanni vile? Jesu li ga premjestili u Unoff patchu?

Bartuc
09-11-2008, 14:25
@AoC...

Onu knjigu sam joj dao, našao sam je u sobi sa spravama za experimentiranje, valjda prvi kat ispod zabave u Giovanni kući. Što se tiče aktivnog Havena, da stavio sam ga u Tremere Chantry Havenu, ali ništa. Nema veze.

@Nosferatu...

Da, ja sam te krivo skužio, mislio sam da ciljaš na Chapter 1 :D

Uglavnom, napravio sam Save i za prvi prelazak sam odabrao Camraillu sa Straussom. Sada sam u Tempelu od KueJina i idem klati Ming Xao :rambo: Imam sve opcije otvorene, znači uspio sam i vidjeti ću sa jednim likom svih 5 krajeva (Strauss, Prince LaCock, Anarhisti, Solo i Kue Jin) :P

A nakon toga, igram se sa tobom :D

Bartuc
09-11-2008, 15:33
Haha, riješio sam igru za sada na 2 načina :pray:

1) Za Straussa - ludnica, taj kraj još nisam vidio pošto mi je ovo prvi prelazak sa Tremere likom.

2) Za LaCocka - ajme, Jack legendo :rotfl:

Sada mi cura dolazi, tek sutra ću moći vidjeti ostala 3 kraja :(

nosferatu25
09-11-2008, 16:02
ne puštaj je u sobu dok ne vidiš sve krajeve :D

Bartuc
09-11-2008, 16:07
E jebiga, morati ću je pustiti :D

Nego, ipak nisam uspio sve preći bez Blood Packova. Ming je full težak boss i na njoj sam potrošio dosta blood packova pošto sam je klao isključivo sa Blood Salvom koji joj radi po cca 100 damagea :pray: Isto i za Šerifa :pray: Pre dobro... Tko bi rekao da će blood salvo biti toliko koristan. Najjača katana im radi po 10-20 damagea, znači 5-10x manje nego Salvo. Pre dobar je Tremere...

nosferatu25
09-11-2008, 16:45
jesam li ja rekao da je blood salvo izuzetno koristan protiv Ming? :D ja sam kao Tremere prošao bez ijednog iskorišćenog blood packa uz blood shield+blood buff, onaj hammer i dosta vatrenog oružja :P

Bartuc
10-11-2008, 19:22
Hmm, prešao sam na 4 različita kraja (Strauss, Prince, Anarhisti, Solo) i čini mi se da ipak nisam uspio "otključati" peti kraj :o Ne znam gdje sam fulao!? Ili sam možda previdio neke dijaloge sa kojima se dođe do Ming kraja :(

A bio sam dobar prema njoj. Budem još pogledao što se desilo :(

nosferatu25
10-11-2008, 21:19
i, suma-sumarum, kakvi su utisci o igri? :D

Bartuc
10-11-2008, 21:21
Pa reko sam, pre jebeni xD

Nego... Nekako nemam volje ići ispočetka sa Nosfićem. Vjerojatno ću napraviti pauzu od par mjeseci pa tek onda preći sa Nosferatuom i ponovno sa Malkavianom.

Arbiter of Change
11-11-2008, 20:16
Završio kao Anarach, kao pravi Brujah. :)
Pa normalno da ćeš uzeti malo pauze... nema svrhe igrati dok ti je još svježe u glavi.

Joe_Strummer
12-11-2008, 19:58
Kako bishopa riješit? :(

Nisam kupio ono drugo odijelo, ne znam jel toliko potrebno.

Cthulhu
12-11-2008, 20:00
on je jedan od zeznutijih likova, pogotovo ako nemaš blood bagova.
inače nema neke filozofije, pucaj i trčkaraj uokolo, ignoriraj zombije.

The Boz
12-11-2008, 20:18
Ako ga možeš bilokako imobilizirati, učini to. Ako ne, samo ga šopaj mecima/udarcima...

Joe_Strummer
12-11-2008, 20:21
Blood buff+ sakrivanje iza stola + ithaca su ga riješili.

Skinuo mi neš malo healtha.

Arbiter of Change
12-11-2008, 21:11
Nisam kupio ono drugo odijelo, ne znam jel toliko potrebno.
Naravno da je potrebno - obleke su ti efektivno oklopi u igri i omogućuju ti da soakaš Lethal štetu.

Bartuc
12-11-2008, 23:56
Niti taj Bišop me nije niti pipnuo :D Blood Purge FTW :pray:

vex
13-11-2008, 20:01
Umm šta da radim ako sam završio quest sa sarcophagusom a nisam uzeo onu knjigu za pishu?
Jel se mogu ikako vratiti natrag? :(

Bartuc
13-11-2008, 20:09
Nope, moraš je uzeti baš tokom te misije u Giovanni Mannoru. Ako si se zeznuo, ili reloadaj stariji save ili igraj dalje... Neće te puno kočiti to što nemaš taj 1 item pošto igra uopće nije teška.

Arbiter of Change
13-11-2008, 20:13
Istina, ali predmet kao što je Key of Alamut nije baš za baciti tako lagano.
Ako nisi petljao po config file trebao bi imati autosave uključen pa možeš možda pomoću toga loadati.

Bartuc
13-11-2008, 20:36
Da, jebiga, to je jedan od ponajboljih itema :pray:

+1 na sve Soak elemente... pre dobro.

Arbiter of Change
13-11-2008, 20:52
Uglavnom zbog aggravated soaka (Isse, kako su meni na jetru išle one male Tzimisce živine zbog nekakve čudne animacije napada na koju sam se trebao naviknuti da bi je uspješno izbjegao). btw, si pokupio Ra blade? Sviđa mi se kako više nije u hotelu kao što je prije bila.

Bartuc
13-11-2008, 21:52
Kaj je to Ra Blade?

Pokupio sam onu katanu koja djeli aggravated damage kada sam po drugi put ubio Tzimisce. Jel to to? Brzo zaboravim imena itema. Osim ako su toliko legendardni poput Celestial Furry ili Crom Faeyr (itd.) :D

Arbiter of Change
13-11-2008, 22:24
Da, to je ta (Tal'mahe'Ra Blade).
Ne znam, meni je dala Yuki (katanu mislim) nakon što još pomognem da svrši onaj quest (čovječe, što sam perverzan danas).

Bartuc
13-11-2008, 22:37
Meni nije dala, a mislio sam da će mi dati :D

Možda ima veze sa verzijom igre!? v5.7 PLUS patch!? Uglavnom, ja sam ga dobio u Downtownu kada sam klao Sabat klan unutar onog hotela izgorenog. Bacio mi ga je Tzimisce, tamo gdje iskače iz krvi u nekoj war formi...

Isto tako i Body Armor, nisam ga dobio od Heather kao prije, već sam ga kupio od Mercuria u Santa Monici za vrijeme Blood Haunta.

Dosta toga su razmjestili u tom patchu. Najviše mi se sviđa što su maknuli crnca iz Downtowna u onu uličicu. Glupo da dila oružjem policajcu ispred nosa :D Ovako ima više smisla.

nosferatu25
13-11-2008, 23:09
ne sviđa mi se to silno premeštanje. ostavite igru kakvu su je Troikaši zamislili... patchevi treba da ispravljaju bugove a ne da premeštaju debelog crnca iz ulice u ulicu. mislim, ja igram 1.2 + 4.3 Unofficial i nisam primetio skoro nijedan bug.

Joe_Strummer
13-11-2008, 23:18
Došao sam pred groutovu kuću, jel neka Ocean House like misija?

nosferatu25
13-11-2008, 23:19
uvrnuta je. meni je strašnija od ocean house-a.

Bartuc
13-11-2008, 23:26
Ma nije, više je onako poremečena atmosfera, ali Ocean House je baš horror jezovita atmosfera zbog duhova i inih pizdarijica. U Ocean House se sav isprepadam dok je igram, a u kući ludoga Malkića se nisam niti jednom prepao, ali sve jedno vrlo atmosferičan doživljaj.

Arbiter of Change
13-11-2008, 23:35
Da, to mi je zanimljivo - u biti efektivno postoje 3 kuće koje posjetiš, svaka sa drugačijom atmosferom (Ocean House, Groutova vila i King's Way kuća).

Bartuc
13-11-2008, 23:40
Da :D I Giovanni Mannor, malo mafijaškog štiha sa pokojim zombijem kao šlag na torti :D

Joe_Strummer
14-11-2008, 16:02
Izašao je 5.8 prije 3 dana. A ja mislio da je community mrtav.

5.7 to 5.8 (http://dlh.net/cgi-bin/dlp.cgi?lang=&sys=pc&file=vtmbup5758.exe&ref=ps)

(+) denotes changes to plus pack
+Added two new poster quests for card, plate, star and grenade props.
+Made Ventrue start off with Charisma +1 instead of Camarilla bonus.
+Re-named .38 "Colt Police Positive Special" and fixed Regent reward.
+Sending Copper after the president triggers a Masquerade violation.
+Made Isaac recognize the Tzimisce defeat even if you pissed him off.
Restored basic Blood Buff and Heather, and horror tapes label name.
Corrected Obfuscate issues with serial killer, Hengeyokai and Boris.
Put purse in diner if Doris is dead and fixed Gallery cops leaving.
Restored multiple endgame stock-ups by closing Skyeline haven vents.
Replaced unknowable names for Danielle, Spicoli and Sin Bin dancer.
Fixed log updates regarding Therese spirit and Regent plague quests.
Added cop cars to Beachhouse map and fixed other minor map details.
Corrected dialogues of Mercurio, E, Trip and Isaac Gargoyle problem.
Added one xp for stealing the Kamikaze Zen money and adjusted logs.
Lowered award for killing a demon in his human form to two xps only.
Adjusted fonts issues regarding Dementation and Tremere Domination.
Removed the Lotus patron after you placed the talisman successfully.
Edited history and occult item descriptions to display percentages.
Added Lilly's purse to her belongings and improved book drop sounds.
Fixed minor dialogue problems with Trip, Flynn, Heather and Copper.
Re-fixed tutorial .38 exploit and added ModDevGuide, thanks to Dheu.
Turned Chantry haven into Masquerade area to fix Tremere detriment.
Included > 2 GB patched shaderapidx9.dll, thanks to Jor and Wabbite.
Added missing light effects to cop cars appearing at Venture Tower.

Patched engine.dll and shaderapidx9.dll files are included to repair
the coronas-gone-after-reloading and blurry-or-missing-textures-with
-more-than-2-GB-memory bugs, as well as backups of the 1.2 versions.

Pa? Jel se isplati skidat i koliko mjenja igru? Ja sam završio grout mission i isplati li mi se ovo skidat za ostatak igre?

Arbiter of Change
14-11-2008, 20:12
Ako ti ne smeta bandwidth uvijek skini nove patcheve. Iskreno, ovaj nije loš.

Cthulhu
15-11-2008, 21:45
Da, to mi je zanimljivo - u biti efektivno postoje 3 kuće koje posjetiš, svaka sa drugačijom atmosferom (Ocean House, Groutova vila i King's Way kuća).
Kings Way mi je najstrašnija od sve tri navedene, iako je najkraća. Ima totalno poremećen ugođaj, sa onim zidovima od kože i rebrima na vratima(ne znam kako da se drukčije izrazim, tko je igrao, znat će), a Tzimisce Creationi samo iskaču sa svih strana. Da ne spominjem podrum...

Arbiter of Change
15-11-2008, 21:54
Meh, kao što sam domaćin kaže, ta vila nije ništa u usporedbi s tim kako bi prava Tzimisce palača trebala izgledati (zapitaš se kad sjedneš na svjesnu fotelju napravljenu od ljudske kože... ono). Tek sad primjetio Bartucov post; da, ima i Giovanni vila, ali to nije to jer atmosfera nije odmah od početka prisutna i jer zombije vidimo već ranije kod Bishopa tako da je efekt malo ubijen (pardon the pun). :)

JohnnyMo
06-01-2009, 20:43
Ovako , instalirao sam igru ali CRACK koji je na njoj nije ispravan ; pa ako bi mi netko mogao dati link za download odgovarajućeg CRACK i fix patcha posto sam čuo da igra ima hrpetinu bugova .

Hvala !

Valjda svi znate da ovo martini , promjesan nesto ............znaci c--r--a--c--k

Bartuc
06-01-2009, 20:45
Lol, imaš gro dobrih kafića gdje dijele vrlo kvalitetne Martinije :P

PS: Zabranjeno ti je javno na ovom forumu raspravljati o ilegali.

JohnnyMo
06-01-2009, 20:46
Lol, imaš gro dobrih kafića gdje dijele vrlo kvalitetne Martinije :P
Nije do mene , il se neko malo igra , il je zabranjena rijec heheh

P.S. Ocito sam njubara ,al nisam znao da je martini zabranjen ;)

baldrick_
21-01-2009, 01:50
Pređoh malopre igru ponovo, pa mi nije jasno otkud ključ od kovčega vođi azijskih vampira (ne pamtim kineska imena )? Pominje se da je ključ ukraden još pre sarkogafa, a i na brodu se vidi da je kovčeg otvaran (znači, pre nego što su ga Nosferatu-i ukrali), pa kontam da je tad Jack (ili taksista verovatnije) montirao bombu, logično mi je i da Jack ukrade ključ.

Što se taksiste tiče, pretpostavljam da nije Caine, već neki baš matori vampir - Johanssen kaže da je veoma čudno što kovčeg nije nađen do sada, a i pročitah da mu je neko dojavio informacije o kovčegu.. znači da ga je neko (taksista) skrivao. Samo mi nije koji su njegovi motivi, zašto mu je stalo da anarhisti pobede?

vidim da su neki skorije igrali, možda se sećaju..?

inače, prvo sam naišao na drugu bloodlines temu, gde sam se razočarao što ima samo 2 stranice, ali ipak iskuckao poruku.. vidim da je ovo neka zvaničnije, copy/paste:

igra je fenomenalna, ali pri kraju postaje jebena pucačina.. posle 3-4 sprata onog hotela gde je sedište sabbatima, kreneo sam da čupam kosu, em mi je nestala municija, em rojevima sabbata nema kraja.. srećom, igrao sam kao malkavian (izašlo mi na kvizu), pa sam pored skoro svih mogao da se prošunjam.. upropastili su igru tim mortal kombat sranjima.

druga mana je što se priča samo preko 1, 2, 3... a ne može mišem. problem zato što uvek igram u mraku, pa ne vidim šta mi piše na tastaturi (koja je crna).

čak i sa instaliranim 1.2 patchom, i onim 5.4 at ili tako nešto, igra ima nekoliko bagova koji nisu naročito ozbiljni, mogu se skoro svi rešiti učitavanjem pređašnje pozicije. možda i svi, mrzi me sad da razmišljam o tome.

inače, igra je mnogo dobra, ali ja ne volim da pišem o vrlinama, pa ispada da sam je napljuvao.. šta drugo od tvoraca arcanuma i fallouta.

baldrick_
22-01-2009, 14:40
Nego, obrazovao sam se čitajući Wikipediju, kad mi je sinulo da je taksista definitvno Caine. Zašto?
Tokom razgovora sa njim pominje da su anarhisti bili na putu da stvore ''free states'', nešto nalik Enochu, antičkom gradu koji je osnovao Caine u kome su vampiri živeli u zajednici sa ljudima (koliko sam shvatio iz igre), kad su došli azijski vampiri i uništili taj ''eksperiment''. Takođe kaže da bi, kad bi Camarilla i Kuej-jin bili proterani, još dosta vampira došlo i podržalo stvaranje slobodnih država. S obzirom da je on osnivač Enocha, kontam da se Kejnu sviđa taj pokret, a i tiče se svih vampira, pa je dovoljno bitno za njega da se umeša.
Kao drugo, taksista na kraju razgovora kaže nešto kao: ''U svima nama teče krv Kejna.'', na šta igrač (ja sam igrao sa Malkavianom (ispao mi na testu), ne znam dal' je tako i kod drugih klanova) može da odgovori u stilu: ''Oh no, it can't be...'' Kontam da je nekako pomoću svog insighta provalio da je taksista Caine.

Arbiter of Change
22-01-2009, 15:10
Tokom razgovora sa njim pominje da su anarhisti bili na putu da stvore ''free states'', nešto nalik Enochu, antičkom gradu koji je osnovao Caine u kome su vampiri živeli u zajednici sa ljudima (koliko sam shvatio iz igre), kad su došli azijski vampiri i uništili taj ''eksperiment''. Takođe kaže da bi, kad bi Camarilla i Kuej-jin bili proterani, još dosta vampira došlo i podržalo stvaranje slobodnih država. S obzirom da je on osnivač Enocha, kontam da se Kejnu sviđa taj pokret, a i tiče se svih vampira, pa je dovoljno bitno za njega da se umeša.
Ne, ja osobno mislim da je on tu doslovnoSmislio na Free State aka. područje (u ovom slučaju grad) koje je u potpunosti slobodne od bilo kakve kontrole Camarille ili Sabbata, tj. efektivno je pod upravom Anaracha i vladar je Baron, a ne Princ (znam da je Isaac već kao Baron Hollywooda, ali to je već druga stvar koja se tiče savijanja Lore-a). Anarchi su možda u igri prikazani kao najpozitivniji od svih (jer te najmanje motaju uokolo i backstabaju, jel'te), ali ako gledaš pravi Lore o njima (iz knjiga) oni su više ekipa tipa "želimo napredak, želimo poboljšanja i želimo ih odmah SADA, ali nas ne zanima kako do njih doći i koje je zapravo najbolje riješenje" koja svoja uvjerenja češće podupire oružjem nego diplomacijom... bar ovi moderni Anarchi (od starog pokreta više praktički ništa nije ostalo, onog koji je stvarno želio napraviti promjene). Žalim samo što se sada ne mogu sjetiti detalja o Enochu pa da mogu nešto o tome reći.

Naravno, moguće je da se ja ne sjećam njegove točne rečenice i ispadne da je on zapravo mislio na Kartagu; grad "eskperiment" pod pokroviteljstvom klana Brujah kojeg je Rim, pod utjecajem Ventrua, uništio kao svog suparnika.

nosferatu25
22-01-2009, 15:29
Ja kontam da je taksista neki ludi Malkavian koji veruje da je Caine... moguće je i da je Antediluvian... ali ne verujem da je u pitanju Caine, bilo bi suviše naivno. Kao što si rekao, Malkaviani primete da je on drugačiji, i to nije slučaj sa ostalim klanovima (pošto sam imao i Tremerea i Toreadora), tako da bi jedno od objašnjenja moglo biti da je u pitanju razgovor između dvojice ludaka.

Mislim da ovo već znaš, ali imaš [installation folder]\Vampire\sounds\character\dlg\main characters\caine gde se u snimku čuje glas taksiste. To ostavlja zrno sumnje da bi taksista ipak mogao da bude Caine. Ko će ga znati?

U vezi sarkofaga na mnogo pitanja nije odgovoreno, ili barem ja nisam skontao:
1. Kako je pronađen? (mada ne verujem da je to mnogo važno)
2. Kako je bomba stavljena unutra i kakve zaboga Jack ima veze sa tim?
3. Kako je ključ dospeo kod Kuei Jin-a?

E sad, ja mislim da sarkofag nije bio otvoren na Elitabeth Daneu. Štaviše, siguran sam. Okolo je svuda bilo krvi, ali kovčeg je bio zatvoren. Ne bi imalo smisla da je bio otvoren, pročulo bi se da u njemu nema ništa, profesor ne bi dolazio da ga ispita i ništa se od ovog ne bi desilo. Znači bio je zatvoren. Za ključ iskreno nemam pojma kako je stigao u ruke Ming-Xiao... A ni kako je bomba dospela unutra... Moguće je da je Jack dojavio profesoru za sarkofag, pre nego što je u njega stavio bombu... ali zašto bi to uradio, kako... zašto... nemam pojma, čekajmo nekog pametnijeg :D

Arbiter of Change
22-01-2009, 15:45
Meni na pamet isto tako pada još jedan razlog zašto on vjerojatno nije Cain i zašto se Troika poigrala malo s nama kad je tako imenovala njegov folder - White Wolf ne bi dao. Zašto? Zato jer je Cain praktički bog i batina što se tiče vampira, njhov stvoritelj, alfa i omega... ukratko, nevjerojanto važan, a opet ezoteričan i misteriozan lik Vampire settinga koji je previše važan za Lore da bi se pojavio u igri. Ne znam koliko poznaješ Lore, ali u Bloodlinesima ima možda 2-3 canon lika od kojih se sada odmah prisjećam Smiling Jacka i Becketta što govori o tome koliko bi se teško WW priklonio odluci da se uključi neki ovako važan lik.

Neću ni ulaziti u pitanje sa sarkofagom jer bi se zbog samog settinga izgubio. :D

Stvar je u tome da je svako od ta 3 pitanja po utjecajem jednog/više od sljedećeg, da ne spominjem kako može biti nešto skroz drugo:
- čista slučajnost koja se poklopila s nečim
- jednu od lokalnih frakcija/pojedinaca zanima i učinila je nešto da to i postigne
- nečiji "just as planned" se ispunio

... al' smo usrećili Baldricka. :)

baldrick_
22-01-2009, 16:29
Ja kontam da je taksista neki ludi Malkavian koji veruje da je Caine... moguće je i da je Antediluvian... ali ne verujem da je u pitanju Caine, bilo bi suviše naivno. Kao što si rekao, Malkaviani primete da je on drugačiji, i to nije slučaj sa ostalim klanovima (pošto sam imao i Tremerea i Toreadora), tako da bi jedno od objašnjenja moglo biti da je u pitanju razgovor između dvojice ludaka.

U vezi sarkofaga na mnogo pitanja nije odgovoreno, ili barem ja nisam skontao:
1. Kako je pronađen? (mada ne verujem da je to mnogo važno)
2. Kako je bomba stavljena unutra i kakve zaboga Jack ima veze sa tim?
3. Kako je ključ dospeo kod Kuei Jin-a?

E sad, ja mislim da sarkofag nije bio otvoren na Elitabeth Daneu. Štaviše, siguran sam. Okolo je svuda bilo krvi, ali kovčeg je bio zatvoren. Ne bi imalo smisla da je bio otvoren, pročulo bi se da u njemu nema ništa, profesor ne bi dolazio da ga ispita i ništa se od ovog ne bi desilo. Znači bio je zatvoren. Za ključ iskreno nemam pojma kako je stigao u ruke Ming-Xiao... A ni kako je bomba dospela unutra... Moguće je da je Jack dojavio profesoru za sarkofag, pre nego što je u njega stavio bombu... ali zašto bi to uradio, kako... zašto... nemam pojma, čekajmo nekog pametnijeg :D
teorija da je u pitanju ludi malkavian pada u vodu jer johanssen kaže da je veoma čudno što kovčeg nije nađen dosad i ako ste ne sećam se sad koj klan (toreador valjda) da mu je neko javio gde se nalazi kovčeg (što znači da je neko sakrio i čuvao sarkofag do sad.. ne verujem da je ludi malkavian koji misli da je caine toliko mator da sakrije sarkofag.. ovo je i odgovor na tvoje prvo pitanje).

dalje ovako ide priča - jack upada na elizabeth dane, ubija sve stražare, otvara kovčeg, vadi leš messeracha iz njega i montira bombu, i krade ključ. on zna da će princ želeti da se dokopa kovčega, kao i ming, zato daje ključ ming. princ će pokušati da otme ključ od ming, a ona od princa sarkofag = izbija pokolj, jedna strana će na taj način biti pobeđena. ona druga je gotova kad otvore kovčeg, jer je u njemu bomba. anarhisti, tj. jack, trijumfuju.

ovu moju teoriju potkrepljuje to što ako se igrač udruži sa camarillom i postane novi princ, nema na kraju one scene sa taksistom i jackom, jer kovčeg i nije otvoren, i plan taksiste je propao (sećate se da jack kaže: ''sve se odigralo kao što si rekao.'' - bilo bi glupo da to kaže ako se ne odigra sve kao što je zamislio).

arbiter, i ja sam mislio na to područje - taksista kaže da bi eksperiment sa tim područjim, tj. pokušaj da se on načini slobodnim državama, ličio na enoch i da bi mnogo drugi vampiri došli i pomogli u razvoju tog novog enocha.
zato on sakriva kovčeg, čeka pravi trenutak i.. videti gornji deo poruke. anarhisti pobeđuju bilo koj kraj da je, stvaraju se slobodne države koje gode cainu..

ja sam se ovoga puta potrudio da objasnim svoje misli jasno (što inače nisam nikad radio na ovom forumu), pošto sam se napalio na igru podosta (da, usrećili ste me odgovorima), ako nešto nije jasno iz mog izlaganje, kažite da podrobnije objasnim.

nosferatu25
22-01-2009, 16:50
zbog čega ti uopšte povezuješ taksistu i sarkofag?

baldrick_
22-01-2009, 17:15
čim neko u nekoj igri ili filmu kaže nešto kao: ''veoma je čudno što sarkofag nije nađen do sad.'', znači da to nije slučajnost. onda se zapitamo ko bi mogao da sakrije to i zašto? jedini logičan odgovor je taksista, pošto na kraju vidimo da je umešan u politiku i da je na strani anarhista, a znamo da je jack podmetnuo bombu.

Arbiter of Change
22-01-2009, 18:22
Ma ono za pomaganje je bilo sarkastično... nas dvojica smo samo naklapali o čemu smo već pričali u temi bez da smo ti dali ikakve konkretne odgovore, eventualno proturazmišljanja u najboljem slučaju. :)

Znam da sam dosadan sad već, ali ja pokušavam Lore povezati sa igrom. Po meni nema nikakvog konkretnog dokaza da je takstist Caine (ako izuzemo naziv foldera), a još manje u to da se miješa u njihov malo politički ples koji se tamo odvija jer je Caine, nakon što je Enoch uništen od strane poplave, došao kasnije u Second City (nikad nije imenovan) kojeg su stvorila djeca njegove djece, tj. Antideluviani i ostao toliko zgrožen nad time kakvi su njegovi "unuci" postali (vladali u Second City-u poput bogova, tražili ljudske žrtve i općenito sam grad je postao zla sjena Enocha što se tiče koegzistencije sa ljudima) da je svakog od njih prokleo na svoj način i od tada efektivno prekida svaki kontakt sa vampirima. Naravno, bilo je poslije glasina da je viđen ovo i ono, ali konkretnih dokaza nema što je meni dobar pokazatelj da je donekle "oprao ruke" od svoje djece tako da ne vidim razlog zašto bi se petljao u to sve (spletkarenje i backstabanje koje je vidio u Second Cityu su isto tako bili jedan od razloga zašto je prokleo sve).

A sad u vezi same igre... meni nije jasno zašto sve SVI toliko usmjereni na sarkofag i njegovu možebitnu važnost? Kad ga promatram iz perspektive igrača (nakon što sam završio igru, naravski) vidim da je sarkofag krajnje nebitan jer u biti nije služio ničemu osim toga da je bio svojevrsno oružje za kraj. Kao što valjda doznajemo na kraju u njemu nije bilo ništa osim stare mumije i eksploziva koje je Jack stavio kako bi skalpirao mrskog nam Princa. Koliko mi znamo, taj kovčeg je jednostavno mogao biti stara iskopina koju su Anarachsi odlučili iskoristiti da poboljšaju svoj status u grad... bez trunke mističnosti ili važnosti van one arheološke. Isto i sa ključem koji su Anarachi (ili neka druga strana?) mogla nabaviti raniju i sa tom istom svrhom dostaviti Kue-Jinovcima.

Uglavnom, kovčeg biva iskorišten da se poremeti lokalni status quo ako mene pitaš (što zapravo JAKO dobro tematski prati Masquerade setting koji bi ja opisao kao "krvožednu igru politike"). :)

baldrick_
22-01-2009, 18:46
kad bi se gledao lore, verovatno taksista nije caine, ali mislim da se ni ljudi iz troike nisu toliko držali lorea (negde pročitah da je ono u mansionu grouta totalno nerealno, jer bi bilo koji vampir odmah pao u frenzy od tolike vatre)..

što se sarkofaga tiče, baš tako, to ja sve vreme pričam - naravno da nema nikakve mističnosti u vezi njega, gehenne i sl. što se vidi i na kraju - messerach je običan kostur.

inače, provalio sam da je bilo sarkastično.

nosferatu25
22-01-2009, 19:27
znači osnovna ideja je da su anarchsi kovali zaveru protiv ostalih sekti i hteli da zavladaju putem sarkofaga?

baldrick_
22-01-2009, 20:18
da, e sad dal su svi anarhisti ili je samo jack radio ono što je mislio da je najbolje za anarhiju..

Arbiter of Change
22-01-2009, 22:15
Da, tako smo bar mi neki protumačili to sve.

Pitanje je samo za koga Jack zapravo radi/podržaje jer činjenica da je sa Anarchsima ne znači nužno da podržava njihovu "stvar" (malo Anarchsa zapravo i podržava, većina samo ne želi da ih Camarilla pod*ebaje kad god može), posebno jer je on na kraju sam sa mumijom, a ne sa ostalima Anarchima. Iako, uzimajući u obzir njegovu prošlost (stvarno je bio gusar do tamo negdje sredine 17. stoljeća dok nije doživio loše iskustvo sa Camarillom i od tada je navodno pristaša Anarchsa), Jack je vjerojatno ono, pravi čovjek za njih.

W3DR4N
18-03-2009, 21:00
Izašao je novi neslužbeni patch prije nekih mjesec dana.
Od nove verzije, 6.0, više nije potrebno prije instalacije neslužbenog stavljati službeni 1.2, jer su sve ispravke uključene.

S grčkog FTP-a možete skidati maksimalnom brzinom koju vam daje ISP.
http://dlh.net/cgi-bin/dlp.cgi?lang=&sy ... exe&ref=ps (http://dlh.net/cgi-bin/dlp.cgi?lang=&sys=pc&file=vtmbup60.exe&ref=ps)

Naravno, oni koji nisu igrali igru nek zapišu pod obaveznu lektiru.

Domy
20-03-2009, 00:00
...A sad u vezi same igre... meni nije jasno zašto sve SVI toliko usmjereni na sarkofag i njegovu možebitnu važnost?... :)

Smatram da je poanta to da su baš svi mislili da je unutra antedeluvian,nikome nije palo napamet da je unutra samo mumija,što na kraju saznamo. Nikome osim Jacku,a on je jedan poprilično star i poprilično snalažljiv vampir. Chuck Norris vampira :D

Nekima ne paše ideja da je unutra antedeluvian zbog praznovjerja i Gehenne,pašu im njihove pozicije moći itd., drugi bi pak pripadnika treće generacije vampira dok je još u torporu iskoristili za diablerie,s obzirom da je to česta praksa izvan Camarille,u Sabbatu pogotovo. Ako me pamćenje služi još iz V:TM: Redemption, jedan od klanova je nastao diableriziranjem osnivača nekog drugog klana,tad je još camarilla bila u povojima,ili slaba,ili vjerojatno još ni u planu. Nemrem se točno sjetit. Al poanta je da "zakon" protiv diablerie-a,koji je zakon Camarille, nije postojao.

U igri se povlači priča da Camarillom upravljaju stariji vampiri iz sjene i oni jedini imaju pravu moć organizacije, pa, ako uspijevaju zabraniti diablerie, ne moraju se brinuti za svoje pozicije jer ipak im ta starost donosi dovoljno snage krvi da zadrže pozicije. Primjer za snagu zbog starosti je glavni negativac Redemptiona, metuzelah Tzimisce-a.

Drugi lajtmotiv igre je da čak i u torporu antedeluviani kroz krv upravljaju životima svih vampira koji su njihovi potomci i drže ih u stalnom stanju sukoba. Prosječnom vampiru vjerojatno nije drago da netko drugi njime upravlja pa bi onda neprobuđenog andeteluviana bilo zgodno ukloniti,za svs. Gricnuti usput,ne škodi :wink:

Arbiter of Change
20-03-2009, 02:28
...A sad u vezi same igre... meni nije jasno zašto sve SVI toliko usmjereni na sarkofag i njegovu možebitnu važnost?... :)

Smatram da je poanta to da su baš svi mislili da je unutra antedeluvian,nikome nije palo napamet da je unutra samo mumija,što na kraju saznamo. Nikome osim Jacku,a on je jedan poprilično star i poprilično snalažljiv vampir. Chuck Norris vampira :D

Nekima ne paše ideja da je unutra antedeluvian zbog praznovjerja i Gehenne,pašu im njihove pozicije moći itd., drugi bi pak pripadnika treće generacije vampira dok je još u torporu iskoristili za diablerie,s obzirom da je to česta praksa izvan Camarille,u Sabbatu pogotovo. Ako me pamćenje služi još iz V:TM: Redemption, jedan od klanova je nastao diableriziranjem osnivača nekog drugog klana,tad je još camarilla bila u povojima,ili slaba,ili vjerojatno još ni u planu. Nemrem se točno sjetit. Al poanta je da "zakon" protiv diablerie-a,koji je zakon Camarille, nije postojao.

U igri se povlači priča da Camarillom upravljaju stariji vampiri iz sjene i oni jedini imaju pravu moć organizacije, pa, ako uspijevaju zabraniti diablerie, ne moraju se brinuti za svoje pozicije jer ipak im ta starost donosi dovoljno snage krvi da zadrže pozicije. Primjer za snagu zbog starosti je glavni negativac Redemptiona, metuzelah Tzimisce-a.

Drugi lajtmotiv igre je da čak i u torporu antedeluviani kroz krv upravljaju životima svih vampira koji su njihovi potomci i drže ih u stalnom stanju sukoba. Prosječnom vampiru vjerojatno nije drago da netko drugi njime upravlja pa bi onda neprobuđenog andeteluviana bilo zgodno ukloniti,za svs. Gricnuti usput,ne škodi :wink:
Ma shvaćam ja to, kako sa gameplay tako i sa Lore stajališta, ali to moje razmišljanje koje si citirao se zapravo odnosilo na igračeSčije su rasprave stalno uključivale sarkofag kao da je neka deus ex mašina koje će razriješiti čitavu situaciju dok je on u biti bio samo politički alat u igri.

I Sabbat je predobar - ako pobijediš u odobrenom dvoboju često imaš priliku diablerizirati gubitnika. Šteta što nema igra fokusirana na njih, a ne samo na Camarillu (unatoč uvriježenom mišljenju, Sabbat stvarno je jedna vrsta kontrole slično kao i Camarilla... istina, možda njegovi pripadnici imaju nešto duže lance, ali su svejedno vezani). Yup, klan Tremere se finalizirao kad su diablerizirali pripadnike klana Salubri (naravno, nije to potpuna istina, ali nema veze budući da nije pretjerano bitno).

Domy
20-03-2009, 12:00
Agreed.

Uglavnom,šteta kaj nema još igara u tom settingu.

Arbiter of Change
20-03-2009, 14:21
E da, malo nevezano za našu zadnju raspravu - onaj taksista nije Cain i ovaj put imam uporište u canon Lore materijalu. :)

Igrom slučaja sam (opet) pročitao knjigu Gehenna, koja funkcionira kao Apokalipsa za vampire, i našao u jednom scenariju što se zapravo dogodilo; Beckett i Jack se nalaze sa Cainom koji im govori kako je zadnjih 600 godina proveo u torporu u jednoj pećini bez dodira sa vanjskim svijetom na što mu Jack spominje svoj kontakt sa osobom koju je smatrao njim (taksist), a Cain mu uzvraća kako to definitivno nije bio on. Ispada da je lik bio jedan poprilično uber spaljeni Malkavian, ali definitivno nije bio Cain.

baldrick_
20-03-2009, 15:16
a kakva je to knjiga, neki roman ili knjiga pravila? probaću da je nađem na internetu, deluje zanimljivo, samo ne znam dal će da mi bude zabavno čitanje ako je knjiga pravila, pošto ne planiram da se igram..

Arbiter of Change
20-03-2009, 18:08
Gle, stvar ti je u tome da je oWoD imao jako malo "fluff"-only (Lore, jel'te) knjiga dok je većina bila "crunch" materijal (pravila i to), ali odlika White Wolfa je ta da u svakoj knjizi imaš Lorea dovoljno da se ne osjećaš zapostavljeno ako te samo to zanima (drugim riječima, u većini slučajeva ti za skoro sve ide prvo "fluff - crunch - primjena u samoj igri"). A što s tiče Gehenne to ti je više scenarij (više njih zapravo) koji ti opisuje vampirsku viziju apokalipse... uglavnom, može se kvalificirati kao "fluff" knjiga, ali konkretno to je knjiga koja "povezuje sve" tako da, čitati je ako ne znaš podrobno Lore je malo... bacanje vremena (ne mislim konkretno na tebe).

Domy
20-03-2009, 21:58
Dal je netko iskusio probleme tek nakon community patcheva? Zadnji s kojim sam probao je 5.8,al pokusavao sam i s 5.6,5.2, 4.8 i sl.

Većina problema se desi u downtown apartmentima (skyline,brijem) gdje se može dobit stan. Jednom mi se desilo da SVE kvake zgrade nisu modeli kvaka nego grmova :? klik na takav grm radi,otvori vrata,ali em je blesavo,em se pojave zastajkivanja u cijeloj zgradi. Reload popravi,btw,al sejvat prije ulaska u zgradu jednostavno mi nije ni na kraj pameti,pa imam autosave zaboga.

Drugo,ciljanje gumba u liftu postane nemoguće,neki gumbi hvataju na cijelom području tipkovnice,a neke moram pokušat naciljat negdje po zidu. Nekad ni to ne uspijem.

Trece,i najgore,kompjuter u stanu se zblesira,nemrem mu pristupit. Jednostavno prestane svijetlit kao da ga je moguće aktivirat. Sidequestovima je tad očito nemoguće pristupit.

Ovo mi se nikad nije dešavalo prije bilokakvih patcheva...

Gorila
20-03-2009, 22:02
Ja nisam imao niti jedan od navedenih problema na 5.x patchu. Jedino mi je ponekad znao krepati gumb od lifta u Santa Monici kod one dvije Malkavijanke.

Arbiter of Change
20-03-2009, 22:27
Da nisi slučajno primijenio unofficial patch na već postojećiSsave? To bi mogao biti problem jer ako ne unaprijeđuješ, preko već postojećeg UP-a, onda je preporuka da uvijek počneš NOVU igru ako 1. put stavljaš UP. Sad ako hoćeš sigurno samo spičiš UP 6.0 jer sadržava i official i najnoviji UP... Wedran je postao link na prethodnu stranicu.

Domy
20-03-2009, 23:37
Da nisi slučajno primijenio unofficial patch na već postojećiSsave? To bi mogao biti problem jer ako ne unaprijeđuješ, preko već postojećeg UP-a, onda je preporuka da uvijek počneš NOVU igru ako 1. put stavljaš UP. Sad ako hoćeš sigurno samo spičiš UP 6.0 jer sadržava i official i najnoviji UP... Wedran je postao link na prethodnu stranicu.

Čisti install, najnoviji official i unofficial patch, bez modova dvaput i jednom s modom dodatnih klanova. Ko da me igra tjera ne obavit savršeno prve 2 misije za princa i dobit taj prokleti stan... :( a nakon tog buga jednostavno nemam volje dalje igrat i vidjet dal još kasnije nekaj ne valja

Arbiter of Change
21-03-2009, 09:24
U tom slučaju pojma nemam. Meni se prije patcheva znalo događati to da mi liftovi i ormarići štekaju, ali grmove nisam vidio (srećom meni je patch to sredio). Uvijek možeš probati postati na njihovoj temi (mislim da je održavana negdje na Planet vampire forumu (http://forumplanet.gamespy.com/planetvampire/))

D.E.M.O.
21-03-2009, 13:36
ja prokleto zelim nastavak :(

Windwalker
21-03-2009, 18:33
Što se mene tiče, neka naprave igru sa potpuno istom grafikom i gamplayem, samo sa novom pričom, i ja sretan.
Igra je prokleto dobra i zaslužuje više nastavaka.

Arbiter of Change
21-03-2009, 21:41
I ja bi, posebno kad vidim kako je Source još uvijek jedan kompetentan engine, ali proš'o je voz sa starim settingom tako da se možemo samo nadati novoj igri, uz MMO, koja će biti situirana u novom settingu.

baldrick_
23-03-2009, 14:38
jebem gi u mmo-ove, mnogo gi prave, zapostavljaju single player.. što nema nekog novog lord of the rings rpg, nego prave mmo.. pa conan, to bih voleo da igram, novi kotor mmo.. čak i dungeon keeper.

Arbiter of Change
26-03-2009, 21:32
Uvijek se možemo nadati... zapravo, to bi bilo pametno za WW jer ove 2 igre, ma koliko problema imale, su postale i ostale kultne.

Ali nema veze, glavno da sam ja našao playlistu za Bloodlines OST na Youtubu:
http://www.youtube.com/view_play_list?p ... nc1m36BYng (http://www.youtube.com/view_play_list?p=BD52E8E1408D64B5&playnext=1&playnext_from=PL&v=znc1m36BYng)

Arbiter of Change
15-06-2009, 03:12
Revive, bitches - jedan mod koji mi je nekako promaknuo (valjda jer me osobno ne zanima toliko): VTMB Companion Mod.

VTMB CompMod enhances Vampires: The Masquerade Bloodlines by allowing you to recruit other NPCs to join your party and travel with you throughout the game. Other enhancements include:

* Ability to possess your traveling companions and use their special abilities from afar (if desired).
* Ability to embrace select human companions later in the game.
* Place party members around your haven in an assortment of animated poses
* Tell party members to change outfits.
* Supports installable outfit packs.
* Access to secondary traveling inventory through companion dialog.
* Over 250 dialog responses were crafted from existing audio to support new transition conversations with companions.

STRANICA MODA (http://sites.google.com/site/vtmbcompmodhome/)
Video sa nekim od fičrsa koje mod donosi (obratite pažnju na VO) (VrhQoW12MD8&feature=related)

Bartuc
15-06-2009, 09:00
Stari moj kako dobro :pray:

Već vidim da ću morati još jednom odigrati ovu zvijer :D Sve je do jaja napravljeno...

Grim
15-06-2009, 10:32
Outfits :pray:

Outmind
15-06-2009, 10:48
Naravno ništa nije važnije od toga da npc-evi mogu mijenjat krpice...

Arbiter of Change
15-06-2009, 13:57
Kažeš da nije? :)
Mene više zanima kako su sredili/našli glasove za VO jer se čini da su originalni.

Bartuc
15-06-2009, 14:23
Vjerojatno su spajali riječi pomoću CoolEditPro-a i od toga napravili čitave textove.

Outmind
15-06-2009, 18:10
A jbt, propade mi stotinjak postova...

On topic - baš sam nakon jučerašnjih konzultacija sa Arby-em u sada već pokojnom "što trenutno čitate" došao do zaključka da se druge WoD vrste baš i ne pojavljuju u bloodlines-u jedan warewolf, jedan wraith. 2 huntera (Bach i ona japanka), par quei-jina, i jedan demon. Nema magova i changelinga, a ako nećemo računati onog lika iz sarkofaga (omg zaboravio sam kak se zove), nema ni mumija...

Arbiter of Change
15-06-2009, 18:35
Koji demon? Ne sjećam se nikakvog takvog, osim ako ne misliš na onog Gargoyla u kazališteu ali, vjerovao ili ne, Gargoylsi su vampiri po prirodi. Da je bio demon tamo, i to jači malo... uff, onaj vukodlak bi se činio kao bebica.

To ti se veže uz to zašto su neki "Supsi" rijetko korišteni - jer su jednostavno OP i namijenjeni su za korištenje samo u svomSsettingu bez crossovera. Mumije su bolesno rijetke i OP, Demoni, tj. Fallen su isto tako rijetki i bolesno jaki (ovo dvoje bi bili odlični bossovi)... Changelingsi su samo čudni i teško je izvesti ih kako spada jer ne postoji standardna podjela na klanove, plemena i slično. Magovi su slabi na početku i postaju OP kasnije (ono, stvori kuglu sunčevog svijetla kad god pucneš prstima... da, OP u vampirskoj igri), ali je sistem magije koji oni prakticiraju nemoguće pretočiti točno u igru.

Outmind
15-06-2009, 19:15
Nisam mislio na gargoyla, mislio sam na ono čudo što ga lovi ona japanka, kaj to nije nekakav demon?

Feanor
15-06-2009, 19:17
Igra je sa ovim silnim Comunity patchevima i dalje zbugirana, strah me i pomisliti na sto lici pathfinding ovih pratioca....
Inace obozavam ovu igru, ali vanilla verziju samo s comunity patchevima xD

Arbiter of Change
15-06-2009, 20:01
Nisam mislio na gargoyla, mislio sam na ono čudo što ga lovi ona japanka, kaj to nije nekakav demon?
To je zapravo normalno za pomisliti jer nema ni spomena o demonima o igri, ali nije - to je jedno biće iz Kuei-Jin mitologije (koja ima zasebnu knjigu i ipak spada pod Masquerade setting). Pravi Falleni imaju svoju vlastitu seriju knjiga (Demon: The Fallen) i većinu vremena su u ljudskom obličju (osim kad se manifestiraju u pravom obličju, ovisno o Tormentu kojeg imaju), imaju Prava Imena (koja su u biti njihova bit i po pravilu se nikome ne otkrivaju), de facto ih ne možeš zapravoSuništiti (samo domaćinovo tijelo koje demon može zamijeniti), koriste vjeru (Faith) kao svoje gorivo (kao što vampiri koriste krv, npr), itd. Da uopće i ne spominjem Earthbound bagru.

Ukratko, JAKO zanimljivi za RL RP, ali jako teško prebacivi u igru (ako si igrao Messiah to je vjerojatno najbliže doživljaju).

@Feanor:
Meni nije baš, problem je zapravo u ranom Source enginu kojeg igra koristi i na kojem je još trebalo raditi da se sve ispegla kako spada (patchevi sređuju stvari, ali ne mogu popraviti nešto što je hardcoded samim enginom).

The Jackal
16-06-2009, 10:04
http://www.planetvampire.com/images/photo/big/poster2.jpg

MORAO SAM :rotfl: :pray:

Cthulhu
16-06-2009, 10:39
Someone, ha? :)

The Jackal
16-06-2009, 10:40
Uključujući mene ofk ^^

Cthulhu
16-06-2009, 10:45
:)
Mogao bih i ja ponovno, ali brine me kako će ju drajveri od grafe prihvatiti, budući da je prošli put bilo problema(freezanje, nestajanje dijaloga, problemi s loading screenom i sl.). Meh, probati ću, pa što bude, bude. Ipak je riječ o jednom od najboljih(a meni definitivno najdražem)RPG-ova ikad.

The Jackal
16-06-2009, 10:46
Imaš sad podosta Community Patcheva koji ispravljaju divlje bugove što se tiče grafike.

Arbiter of Change knows more than I do ^^

Cthulhu
16-06-2009, 10:52
:D
Onda čekamo Arbitera za detaljniji izvještaj.

Outmind
16-06-2009, 11:27
Meni je bloodlines jedna od najstravičnijih igara ikad. Prije svega zbog izvrsne glazbe što tjera strah u kosti. Onda još kad se sjetim kuće onog ludog shrinka, vile giovannievih ili one kuće u hollywoodu gdje se snimao onaj snuff film, nije mi baš svejedno. Mislim da se ni dan danas te dijelove igre baš ne bih usudio igrat doma sam poslije 10 navečer...

Arbiter of Change
16-06-2009, 11:33
Onda čekamo Arbitera za detaljniji izvještaj.
Šta bi? Svi bugovi su ti vjerojatno zbog vanilla verzije igre koju je Unofficial patch nevjerojatno mnogo popravio (quicksave je kočio loading).

Evo link na službenu stranicu patcheva (od verzije 6.0 Unofficial patch sadržava i 1.2 službeni patch tako da se ne moraš i time zamarati):
http://www.patches-scrolls.de/vampire_bloodlines.php

Cthulhu
16-06-2009, 11:48
Zahvaljujem.

Bartuc
16-06-2009, 12:13
@Outmind, da, igra ima intenzivnu atmosferu tako da je na tom polju strašnija od Doom 3. Doom 3 je bolesno zastrašujuć ali više zbog onih iznenadnih situacija nego zbog atmosfere. AvP 2 (marinac) je pak u oba polja snažan, ima i odličnu atmosferu i boo efekt. Ali Vampire Bloodlines je baš morbidno atmosferičan :D

@Ostali koji se boje snimiti zbog bugova i nekompatibilnosti...

Ja sam odigrao igru na Vista Ultimate x86 sa konfom iz siga bez bugova i pizdarija što ti mogu pokvariti igru. Znači RADI na Visti, RADI sa novijim HW-om, RADI na DualCore procesoru. Ne morate se bojati bugova, igra je fino izglancana kada stavite sve službene i neslužbene patcheve. Još možete naići eventualno na Bug sa gumbom od lifta kod one dvije Malkavijanke, ali tu si napravite save tako da reloadate ako zabloka. Ostalo je praktički BugFree.

Cthulhu
16-06-2009, 12:34
Instalirao igru, instalirao patcheve, i kad završim se jednom od igara koju trenutno igram, počinjem s ovim. Mogao bih opet s Gangrelom ili Malkavianom...

baldrick_
16-06-2009, 14:17
Onda još kad se sjetim kuće onog ludog shrinka
samo šteta što nisu titlovane poruke što je ostavio po gramofonima, mene mrzelo da dešifrujem šta priča, ima tih glas, da ne kažem glasić..

baldrick_
16-06-2009, 14:18
Ukratko, JAKO zanimljivi za RL RP, ali jako teško prebacivi u igru (ako si igrao Messiah to je vjerojatno najbliže doživljaju).

šta je to messiah?

Bartuc
16-06-2009, 14:49
Messiah ti je stara igra gdje si ti mali anđeo i imaš moć zaposjednuti bilo koga (čak i štakore na ulici) te upravljati njima... Igra je GENIJALNA i FENOMENALNA, strašno originalna, atmosferična i igriva. Takve igre se više na žalost ne rade. Ali taj čitav svijet je bio toliko odlično osmišljen, sustav igre toliko briljantan da boli glava. O humoru da i ne pričam, mali anđeo je legendaran :D

Jedna od ponajboljih igara, uopće ne znam kako sam zaboravio uvrstiti taj biser među najdraže mi igre svih vremena... Zajedno sa Sacrificeom!?!? Sada je igra stara ali grafika je i dalje privlačna, tako da se isplati odigrati ako nisi, treba se kojput vratiti starim biserima..

http://www.dansdata.com/images/v8200d/messiah640.jpg

http://4.bp.blogspot.com/_XgtWcjIMppo/SNZ2RAkvBPI/AAAAAAAAAWQ/il6ZlON8Ai4/s400/messiah1.jpg

The Jackal
16-06-2009, 15:18
Sorkač Bartuc. Prije tjedan dana sam ju instalirao. Neradi na XP-u. Vjerojatno ni na Visti :(

Bartuc
16-06-2009, 15:29
Na visti nisam probao ali na XP-u mi je normalno radila. Samo se ne sjećam jel sam u početku imao problema pa se igrao sa Compatibilityem ili je odmah proradilo... Samo znam da je radila.

No uglavnom, back to Vampires. Sljedeći put ću vjerojatno igrati sa Nosferatuom, samo da me uhvati volja za tom igrom pošto sam je prešao već nekoliko puta, ali količinski niti blizu kao Redemptiona koji mi je za klasu draži od Bloodlinesa.

bezimeni
16-06-2009, 15:44
Jedna od poznatijih igara koju nisam nikada odigrao...probao nekoliko puta i odustao zbog trzanja i bugova.Sad sa odmakom od nekoliko godina mogao bi probati ponovno....

Cthulhu
16-06-2009, 15:49
Unofficial patchevi su fantastično odrađeni, i osim što ispravljaju hrpe bugova sa svakom novom verzijom, ponekad dodaju i nove questove i sl., tako da ne vidim zašto ne bi isprobao igru. Pogotovo zbog nevjerovatne atmosfere i dijaloga.
@Bartuc
Valja li taj Redemption išta? Vidio sam kako se dijelom odigrava u prošlosti, a dijelom u sadašnjosti, ali to je uglavnom sve što znam o toj igri, uz činjenicu da ju kritika baš i nije ishvalila.

Bartuc
16-06-2009, 15:55
Jedna od poznatijih igara koju nisam nikada odigrao...probao nekoliko puta i odustao zbog trzanja i bugova.Sad sa odmakom od nekoliko godina mogao bi probati ponovno....

Da, u doba kada je izašla je bila daleko pre zahtjevna i zbugirana. Sada nema tih problema. Čak ti je i grafika još uvijek odlična. Face su dizajnirane fenomenalno, takav sjaj u očima nisam vidio u niti jednoj drugoj igri. Usta se otvaraju drito savršeno kako tekst ide, znači LipSync je fenomenalan. A Voice Acting je savršen, stvarno su si dali truda ljudi koji su posudili glasove. Bolji je nego u Mass Effectu, a to govori puno.

Odigraj je, pogotovo ako voliš kvalitetne RPG-e. Ovdje imaš brdo klasa, brdo opcija u razgovoru, odličan gameplay i skill set. Igra je stvarno odlična. Redemption mi je bolji samo zato što mi više paše ta atmosfera, party sistem te razvoj likova, u svemu ostalom je ovaj nastavak višestruko kvalitetniji.

@Bartuc
Valja li taj Redemption išta? Vidio sam kako se dijelom odigrava u prošlosti, a dijelom u sadašnjosti, ali to je uglavnom sve što znam o toj igri, uz činjenicu da ju kritika baš i nije ishvalila.

Redemption je strašno dobar i kvalitetan RPG. Nekima se ne sviđa što se dešava u 2 vremenska razdoblja ali je sadašnjost/budućnost odlično napravljena i uklopljena u igru. Furaš sa sobom još dodatna 3 lika iz različitih klanova, svakoga možeš po volji razvijati i svaki lik je odlično karizmatičan. Osim jednoga, ali neću ti spojlati :D Imaš drito po meni najbolji sustav razvijanja lika, a to ti je razvoj Atributa i razvoj Skillova/Magija. Priča i razvoj igre je odličan, grafika je i dan danas ODLIČNA, bitke su krvave te nude taktičku pauzu isto kao i BG/NWN serijal što je cool fičr. Nema većeg gušta nego kada napadaš vukodlaka koji vas raspara taj čas sa 4 lika tako da svakome daješ drugačiji set naredbi i poteza. Igra je BRUTALNO dobra i preporuka svakom fanu RPG-a :pray:

PS: Magije su strašno dobre, daleko bolje nego u Bloodlinesu. Isto koristiš krv za njih, ali su zato eye candy i brutalne :pray: Oružja imaš ko dreka, od mačeva, sjekira, lukova i strijela u prošlosti do bacača plamena, mitraljeza u sadašnjosti. Mada sam ja i sadašnjost igrao samo sa hladnim oružjem pošto mi je tako 10x bolje :D Da ne pričam o kvaliteti Boss bitaka, ma jebeno :pray:

Tko nakon ovog posta ne dobi želju za igrom je pica :D

Arbiter of Change
16-06-2009, 16:02
Obje igre imaju predobru komunu, Redemption čak ima i bolju od Bloodlines-ove, a to govori nešto (tamo su napravili MP modove koji uvode realizam, vukodlake, changelingse, magove, huntere, sve živo).

Sama igra... ne znam, pretpostavljam da se današnjem igraču baš i neće svidjeti jer je i u svoje vrijeme imala bugova, da ne kažem kako će se onda danas činiti (ako je kojim slučajem instaliraš OBAVEZNO stavi patch koji olakšava jednu borbu... ja još danas ne znam kako sam je preživio). Ali meni isto kao i Bartucu ima ono neko mjesto u srcu jer dobiješ jasnu predodžbu toka vremena i općenito dojam veće moći, samo što zahtjeva poznavanje Lore-a do neke mjere da bi shvatio radnju u potpunosti, unatoč relativnom dobrom objašnjavanju u samoj igri (stari izgovor imena Brujah <3).

Da, u doba kada je izašla je bila daleko pre zahtjevna i zbugirana. Sada nema tih problema. Čak ti je i grafika još uvijek odlična. Face su dizajnirane fenomenalno, takav sjaj u očima nisam vidio u niti jednoj drugoj igri. Usta se otvaraju drito savršeno kako tekst ide, znači LipSync je fenomenalan. A Voice Acting je savršen, stvarno su si dali truda ljudi koji su posudili glasove. Bolji je nego u Mass Effectu, a to govori puno.

Odigraj je, pogotovo ako voliš kvalitetne RPG-e. Ovdje imaš brdo klasa, brdo opcija u razgovoru, odličan gameplay i skill set. Igra je stvarno odlična. Redemption mi je bolji samo zato što mi više paše ta atmosfera, party sistem te razvoj likova, u svemu ostalom je ovaj nastavak višestruko kvalitetniji.

@Bartuc

Redemption je strašno dobar i kvalitetan RPG. Nekima se ne sviđa što se dešava u 2 vremenska razdoblja ali je sadašnjost/budućnost odlično napravljena i uklopljena u igru. Furaš sa sobom još dodatna 3 lika iz različitih klanova, svakoga možeš po volji razvijati i svaki lik je odlično karizmatičan. Osim jednoga, ali neću ti spojlati :D Imaš drito po meni najbolji sustav razvijanja lika, a to ti je razvoj Atributa i razvoj Skillova/Magija. Priča i razvoj igre je odličan, grafika je i dan danas ODLIČNA, bitke su krvave te nude taktičku pauzu isto kao i BG/NWN serijal što je cool fičr. Nema većeg gušta nego kada napadaš vukodlaka koji vas raspara taj čas sa 4 lika tako da svakome daješ drugačiji set naredbi i poteza. Igra je BRUTALNO dobra i preporuka svakom fanu RPG-a :pray:

PS: Magije su strašno dobre, daleko bolje nego u Bloodlinesu. Isto koristiš krv za njih, ali su zato eye candy i brutalne :pray: Oružja imaš ko dreka, od mačeva, sjekira, lukova i strijela u prošlosti do bacača plamena, mitraljeza u sadašnjosti. Mada sam ja i sadašnjost igrao samo sa hladnim oružjem pošto mi je tako 10x bolje :D Da ne pričam o kvaliteti Boss bitaka, ma jebeno :pray:

Tko nakon ovog posta ne dobi želju za igrom je pica :D

Poanta je u biti da je Redemption H&S RPG koji ima veći fokus na opremu likova i to (premda neke stvari jednostavno nikada nisam uopće ni iskoristio, oni oklopi i oružja koji zahtjevaju visoko ili niski humanity kako bi ih uopće mogao iskoristiti). Ja sam derao hladnim oružjima i u sadašnjosti... kome se da tegliti metke uokolo.

Bartuc
16-06-2009, 16:06
Toliko sam pisao da bi mi post bio na kraju stranice di nitko ne gleda :cry: Peh, mrzim kada se to desi :( Neka me netko quota i kaže "idem probati igru" :D

@AoC, na koju borbu misliš?

Arbiter of Change
16-06-2009, 16:09
Fix'd. :)

Mislio sam na borbu protiv SPOILERSMercuria u ono Cappadocian samostanu kad ideš sa WillhemomSSPOILER. Preteška borba kad spama onaj Breath of... nešto.

Cthulhu
16-06-2009, 16:10
Bartuče, ovo zvuči predobro. Trebam li još što znati o igri što se ne tiče nje same(mislim na bugove, potrebu za patchevima i sl.)prije nego što ju nabavim?

Arbiter of Change
16-06-2009, 16:18
Trebaš samo službeni 1.1 patch (neslužbeni 1.2 nikad nisam probao tako da ne znam za njega, ali po veličini mi se čini da dodaje samo mape za MP i to).
Uglavnom, meni se igra nije rušila sa 1.1 niti sam imao kakvih ozbiljnih problema.

Bartuc
16-06-2009, 16:23
Eh, na Visti je nisam igrao ali na XP-u radi odlično. Samo staviš sve patcheve i dereš.

@AoC, da, ta borba je bila paklena. Ali imao sam finu taktiku tako da sam uspio relativno brzo je preći kroz svih desetak prolazaka :D Neću stavljati spoiler tagove pošto je to samo taktika... Uglavnom, čim sam otvorio vrata kliknuo sam da ga oba lika napadnu i tu sam stisnuo pauzu. Cristofu sam naredio da ide ravno na njega sa mačem, a Wilhelmu sam prethodno aktivirao Clawse i trčao direktno s guza liku. Tako da mi je frajer redovito fino pokosio Cristofa, ali ga je ovaj bez problema priklao sa leđa gdje je siguran od tog Plague Breatha. Uff, morao bi ponoviti gradivo :D

The Jackal
16-06-2009, 16:26
Redemption u novom dobu.. to saka.. užasno. preporuka.. ne koristiti new age weapons. sakaju umnogo. Prije nekog ubiješ sa običnim daggerom nego sa minigunom. :?

Arbiter of Change
16-06-2009, 16:54
Stvar je u tome da moderna oružja, kao i dalekometna u srednjem vijeku, zahtijevaju iznimnoSvisok Dexterity što malo koji lik ima (meni sigurno Christof nije imao, budući da u srednjem vijeku NIKOME nisam dao ranged oružje). Problem sa ako nastaviš koristiti melee u modernom vremenu je to da trebaš imati razvijen Blood heal i Feed ako misliš ostati živ budući da će neprijatelji redovito pucati po tebi dok im se približavaš. To je čak i ako zanemarimo AI koje nije baš na "ti" sa ranged oružjima.

The Jackal
16-06-2009, 17:08
Ni ja nisam imao bog zna kakvi Dex :(

Blood Heal i Feed mi je uvijek na max. ^^

Imam jedno pitanje. Zake kad jednom igram i kad dođem u moderno doba imam Blood Crystals.. a kad sam drugi put ispočetka igrao i isto tako dođao u new age... imao sam samo Blood Pearl-e i Blood Pouch-ese. Jer mora bit tak random nakon svakog igranja ili?

Mislim... Blood Crystal mi je najisplativija solucija zbog svog +100 blood-a. Za razliku od Pearla +50 ili pouch-a +50.

Bartuc
16-06-2009, 17:14
Meni je Serenity koristila onaj unique Bow što se kod Tzimisca može naći. Najdraže oružje mi je Ainkurn Sword, to sam ponjeo u budućnost sa sobom :pray: Osim njega, koristio sam redovito Great Sword i Great Axe. Velikim likovima sam dao Great Axe pošto kod njih to izgleda MRCINSKI. Ženama sam dao da nose Bow i kao sekundarno oružje Flamberge, također fenomenalan mač, mali, jednoručni i brz... sa štitovima naravno.

Najdraže magije su mi bile - Plague Wind, Fire Storm, Call Lightning, Feral Claws (bokte mazo) i Celerity.

Feral Claws u kombinaciji sa Celerityem je brutalno iskustvno, pokosiš čitavu prostoriju sa jednim likom u par sekundi, samo glave i komadi tijela lete na sve strane. Pre dobar osjećaj zadovoljstva kada dođe do dekapitacije :D

Mali HintS- prije nego idete u budućnost, stavite SVE NAJBOLJE iteme NA Cristofa. Ti itemi idu sa vama. Ne čitav inventar, nego samo ono što je na njemu. Gubite sve novce tako da potrošite pare na Blood prstenje, ogrlice i narukvice, također obavezno uzmite Ainkurn Sword sa sobom :thumbs2: Čak prstenje i narukvice nisu bitne pošto se mogu kupiti, ali Ainkurn je MUST HAVE pošto je epic sword :D U budućnosti se tako i onako razvija Manipulation do te mjere da prodajete stvari skuplje nego što ste ih kupili, tako da pare nisu problem pred kraj igre :D

PS: Blood Pouch je najjače pošto daje 200 krvi. Možeš ga više put iskoristiti svaki pouch tako da je tu ogromna količina krvi!!!

The Jackal
16-06-2009, 17:15
Imaš pic tog mača.... nije mi poznato :o a prešo sam igru 6-7 puta

EDIT:

Dobro Bartuc. Krivo sam brojke stavio. Ja sam mislio da Blood Crystali daju najviše :(

Bartuc
16-06-2009, 17:19
Blood Crystal je zvijer, ali više ti se isplati imati Pouch pošto daje više krvi i zauzima manje inventara zbog toga.

Nemam sliku mača, ali njega nađeš u Templarskoj bazi na ritualnom postolju. Zbog tog mača cijenim Artefakte u igrama, nema mi većeg gušta nego kada nađem neki takav mistični i dobro atmosferično postavljeni item. Pre jebeno :pray:

Arbiter of Change
16-06-2009, 17:25
Ne treba se zamarati previše oko toga što prebacuješ (osim krvi i drugih unique stvari) jer je budućnost relativno lagana budući da su neprijatelji obično ranged fokusirani, a svaki pametni igrač će nastaviti bili melee tako da ćeš ih rejpati kad im se približiš, a oni udare šakicama po tebi. Jedina iznimka u budućnosti su boss borbe, ali prošlost je generalno teža (Tremere Chantry, Tzimisce Castle? To su pre*ebeni dijelovi, posebno Castle ako ti počnu spamati onaj "Draw Out the Beast" pa ti likovi popizde i počnu trčati uokolo, samo aggrojući još Fiendsa).

The Jackal
16-06-2009, 17:29
Najteži boss u budućnosti mi je onaj lik u kanalizaciji. Jer casta onaj frenzy pa nemreš ništ dok su ti likovu pod utjecajem frenzy-a. :(

Al fora je u tome da kad ti svi likovi umru osim jednog onda taj pod frenzy-em napada njega :rotfl: . Irony ^^

Registrirani
16-06-2009, 17:31
predjoh sa gangrelom i toreadorom (ako se dobro sjecam imena).
Definitivno najbolja SP igra koju sam odigrao - ikad. Pri tome ne mislim samo u tom zanru. Jednostavno, duzina, ambijent... sve sve sve je vrhunac.
Zudim za nastavkom koji vjerojatno nikada nece doci :(

The Jackal
16-06-2009, 17:35
Bartuče... taj sword je :yuck:

http://www.gamespot.com/gamespot/guides ... p8_01.html (http://www.gamespot.com/gamespot/guides/pc/vampire/p8_01.html)

Ja sam furao sa sobom Dread Claymore. Dela više damage i brže napada. :)

Outmind
16-06-2009, 18:02
Nisam nikada prešao redemption, došao sam do onog giovannni skladišta u new yorku i tada sam valjda formatirao disk ili tak neš. Any way, razočaralo me je to što nikad nisam saznao kaj se na kraju desilo sa wilhelmom i selenom, koji su mi bili puno draži od onog nosferatua i gluupe toreadorke, Punky je ajde bio dobar xD

The Jackal
16-06-2009, 18:04
Ane.. Pinky je car.
A i onaj kaj ima iskesane zube je isto zakon

Bartuc
16-06-2009, 18:11
Nisam nikada prešao redemption, došao sam do onog giovannni skladišta u new yorku i tada sam valjda formatirao disk ili tak neš. Any way, razočaralo me je to što nikad nisam saznao kaj se na kraju desilo sa wilhelmom i selenom, koji su mi bili puno draži od onog nosferatua i gluupe toreadorke, Punky je ajde bio dobar xD

Eh, da si igrao, bio bi vrlo ugodno iznenađen... da ne Spojlam :P

@Jackal, vjeruj mi, Ainkurn sword je po statsima loš ali je najjače oružje u igri. Ima najveći ratio da napravi dekapitaciju, krade krv na svakom udarcu i ultra je brz. Vjeruj mi, prešao sam igru strašno puno puta, doktorirao sam je uzduž i poprijeko :D Osim toga, radi Aggravated štetu tako da je samim time korisniji od svih ostalih hladnih oružja u igri. Ako pogledaš, svi najjači itemi rade Aggravated štetu, čak ti i Feral Claws disciplina radi tu štetu što je najjače "oružje" u igri :thumbs2:

The Jackal
16-06-2009, 18:16
Ajde baš. Sad ću ju instalirat pa da nađem taj sword.. di je uopće ono?

Bartuc
16-06-2009, 18:43
U Templarovoj bazi, nakon zatvora. Vidjeti ćeš sliku koja prikazuje legendu o Ainkurnu, ispod slike je ritualni altar na kojemu stoji mač. A da bi došao do mača, moraš se probiti kroz jedno 6 Templara i njihovog generala (možda sam fulao u brojkama, ali nema veze)...

The Jackal
16-06-2009, 18:49
Hvala. :wink:

Eto ontopic sad.

Upravo sad instaliravam Bloodlines i Redemption.

Ova slika je fakat istinita

http://www.planetvampire.com/images/photo/big/poster2.jpg

Grim
16-06-2009, 19:14
Hmmm, vidim da je ta igra odlicna po vasim komentarima, sjecam se recenzije prije. Steta sta je nisam jos odigrao :)

Cthulhu
16-06-2009, 19:16
Ma nemoj reći. :D
Inače, Bloodlines je valjda najpotpunija, ako ne i najbolja SP igra koju sam zaigrao, i stvarno je šteta što je izašla u tako lošem stanju, i još su ju fanovi morali popravljati. Da nije bilo tako, vjerujem da bi postala jednom od najboljih igara ikad napravljenih, ali dobro, i ovako ima poprilično velik fanbase. Nadam se da je i Redemption tako dobar.

The Jackal
16-06-2009, 19:18
Ma nemoj reći. :D

Onda smo oboje u gabuli

Arbiter of Change
16-06-2009, 19:51
Ja sam se uspješno odupro... premda je stvarno dobra slika. :)
... trebamo još dobrih vampirskih igara.

Bartuc
16-06-2009, 20:00
Da, neka Bog usliši riječi onoga tko je spomenuo neki Vampire 3 :D

Nego, Jackal, ako ćeš igrati Redemption, javi na kojem sustavu ga pokrećeš i kako radi... Zanima me ako si na Visti jel ima problema, pošto bi i ja mogao jednog dana to odigrati.

Outmind
16-06-2009, 20:00
Meni je činjenica da su u igri svi vampiri manje važna od njene ozbiljnosti. Definitivno bloodlines nije za klince, tj netko tko želi u potpunosti uživati u igri mora imat neki background u lore-u, ali mora svemu skupa ozbiljno pristupiti.

Cthulhu
16-06-2009, 21:40
Nabavih Redemption. Dok se malo uhodam, pa se i ja mogu priključiti raspravama. :)
E, i ovo je ipak Bloodlines topik, tako da bi bilo lijepo da netko otvori zaseban Redemption topik.

The Jackal
17-06-2009, 12:30
Kak da sejvam onu pičku u Hospitalu u Bloodlines-u?

str1k3r
17-06-2009, 12:31
Daj joj da popije tvoje krvi, jednostavno razgovaraj s njom i pojaviti će ti se ta opcija.

Outmind
17-06-2009, 12:36
Ispravak:

Prvo moraš popričat sa onim ghoulom koji landra oko onog pawnshopa... uglavnom on bi ti trebao prići i pričat s tobom o ghoulovima. Tek ju onda možeš spasit.

str1k3r
17-06-2009, 12:37
Joj, da. To sam zaboravio, i... kaj on ne stoji ispred bolnice?

Outmind
17-06-2009, 12:39
Može bit, zadnji sam put bloodlines igrao pred 2 godine, tak da su mi detlaji magloviti.

The Jackal
17-06-2009, 12:58
Ispred bolnice je.

Hvala

Arbiter of Change
17-06-2009, 13:14
Ili u uličici sa strane ako si Nosferatu (jer ćeš, kao svaki normalni Nossie, ići lockpickati ona stražnja vrata).

Cthulhu
17-06-2009, 14:11
Ja sam kao Nosferatu trčkarao po ulici stalno, i nije bilo pretjeranog kaosa. Štoviše, rijetki su me primjećivali.

Arbiter of Change
17-06-2009, 18:05
Vjerojatno jer im se doslovno moraš zabiti u facu da bi napravio Masquerade prekršaj. Da nema toga... ono, morao bi se stalnoSkretati po kanalizaciji i pola misija bi ti bilo zaključano (ionako neke već jesu). Meni je zanimljivo igrati kao Ventrue sa onom njihovom slabosti da ne dobijaju krvi o štakora... Tzimisce sewers, anyone? Sa onim beštijama koje ti nanose aggravated štetu? Isse, nikada nisam nahvalio štakore više nego što sam u toj misiji.

Cthulhu
17-06-2009, 18:07
Ta misija je bila preodvratna, možda i najteža i najkonfuznija u čitavoj igri. Btw, koji vam je najdraži dio grada? Ja se ne mogu odlučiti između Santa Monice i Hollywooda, ali ipak bih rekao Hollywood.

The Boz
17-06-2009, 18:13
Sve. Baš sve u igri je apsolutan critical hit. Svaki put kad si mislim "Santa Monica mi je draga, tamo si još mlad, prvi puta okusiš krv", sjetim se Tsenga i njegovih herbalnih lijekova. I nakon toga se sjetim horror atmosfere Hollywooda, cijelog blagog noir štiha, i naravno, VV. Jedino mi Downtown nije na istom nivou...

Bartuc
17-06-2009, 18:14
Uff, zadnje sam odigrao sa Ventrue klasom, odlični su. Dodaju dubinu u igru zbog urođene Dominate discipline :pray: Razvio sam i Dominate i Seduction set skillova sa njime tako da sam imao strašno bogate opcije u dijalozima. Baš sam uživao. Jedino mi je želja probati još igru sa Nosfićem u kombinaciji sa Ranged oružjem i Intimidate setom skillova.

PS: I zaboravih, imao sam i Persuade set također odlično razvijen :D Baš sam išao "društvenim" putem. Genijalno...

Što se grada tiče, Hollywood mi je odličan, a China Towin mi nikako ne odgovara.

Cthulhu
17-06-2009, 18:22
China Town me se najmanje dojmio, nema "ono nešto" što ima ostatak grada, čak i odvratni Downtown, koji mi je najodvratniji zbog one bolesti koja hara, hrpe razrušenih zgrada i općenito mračne atmosfere koje nema u ostalim dijelovima grada. Teško mi se odlučiti između Santa Monice i Hollywooda, budući da su oba dijela pregenijalna(nakon naporne noći u Santa Monici, vraćam se u stan, uzimam vrećicu krvi iz hladnjaka i palim TV, na kojem je reportaža o "misteriozno" ubijenim narkomanima u kućici kod plaže, ah...), ali ipak me se Hollywood za mrvicu više dojmio, zbog noir filinga i nekakvog "šminkerskog" štiha.

Arbiter of Change
17-06-2009, 18:29
Meni Santa Monica zbog sentimentalnih razloga i jer tu vidiš popularne pojave zvane "petty struggles" između slabijih vampira koji forsiraju nekakvu politiku dok ne dođu među "velike igrače" koji su u Downtownu i Hollywoodu. Općenito mi se sviđa lokacija jer je svojevrsni pun i parodija na mit o vampirima koji obično ne prakticiraju skitanje po plažama. I naravno, zbog Vandala koji uvijek ostaje koristan ma koliko naporan bio... i slomljen, ako igram sa Dominate/Demention-ready likom.

Downtown mi nije legao jer se čini kao da je Troiki bila namjera ubaciti malo free-roaminga u igru, ali je ideja bila odbačena tako da imamo veliki prazan prostor kroz koji postane dosadno šetat od A do B zbog misija. Ali mislim da hubsi uvijek posustaju u usporedbi sa stvarnim lokacijama sa misijama, posebno kuće svaka sa svojim oblikom horora.

The Jackal
19-06-2009, 13:32
Eto.. jučer igrao skoro cijeli dan.

Najspooky mi je onaj Haunted Hotel. Nije preporučeno igrat taj quest u 1 ujutro u mraku i sa sluškama. Usro sam se :(

Imam zasad jedan failed quest. Idiot sam dao onoj kurvici medaljon :(

Cthulhu
19-06-2009, 13:35
I ja sam joj dao prvi put. Pa je i ona meni dala. :D
Da, taj hotel je creepy. Podsjeća me na jednu epizodu Dextera, sa onom sobom u hotelu.

The Jackal
19-06-2009, 13:38
Taj hotel me toliko podsjeća na The Shinning da je to nevjerojatno.

str1k3r
19-06-2009, 13:38
Ako si se tu usrao, preporučam ti da u Downtown ne ulaziš u Abandoned Hospital. :D

The Jackal
19-06-2009, 13:40
Sorry... al u jednu ruku sam ovisan o tom strahu. Isto tako kad sam igrao SH2 i 3. Umreš od straha al umjesto da staneš ti igraš još.

Ovisan sam o šoku :D

str1k3r
19-06-2009, 13:41
Znam kako ti je :D

Herr Schnitzel
19-06-2009, 14:06
Igram Bloodlines po prvi put vec par dana, i moram reci da je igra fantasticna. Jednostavno je gust upijati sav lore, razgovarati, upoznavati neke whacky likove, a neki su jednostavno... morbidni :)

Kad smo kod morbidnih, sredio sam Bishopa s Tremereom samo tako, Blood Purge s nekoliko kila sacme u glavu. Vjerujem da ne bi bilo tako da sam imao nekog ne toliko OP lika :)

I ono, ovo je mozda prva igra koja je totalno uspjela u docaravnju jebeno spooky atmosfere, bez da ima nekoliko tona zombija i slicnih kreatura. Sad sam usao u bolnicu pa razmisljam je li to mudra odluka.

vex
19-06-2009, 14:35
Sjetili ste me te bolnice i sad moram ponovno instalirati igru.
:)

Raz
19-06-2009, 14:39
Morat ću i ja jednom zaigrat igru kad ju toliko hvalite.^^

Btw vex, kulan avatar. Pošteno me prepao dok se oko odjednom otvorilo :pray:

vex
19-06-2009, 14:42
Hvala , trebalo mi je dosta vremena da nađem pravu sliku , izrežem ju i smanjim kvalitetu da ne bude prevelika.

Btw , jel za igru dovoljan samo community patch , ili moram instalirati i 1.2 official prvo?

Kenyi
19-06-2009, 14:56
prvo moraš installat 1.2 , pa onda unofficial patcheve.

Arbiter of Change
19-06-2009, 14:57
Od UP 6.0 ne treba jer već sadržava 1.2 službeni.

The Jackal
20-06-2009, 11:40
Igra je predobra. Igram sa Malkavianom. Sad imam quest da odem do broda u Santa Monici.. sad dakle ide pitanje

SPOILERS-> dal da ja ako ima mogućnost otvaranja sarkofaga... dal da ga se otvori? Dal da vjerujem Anarchima ili da vjerujem Camarili? postaje konfuzno. Jedna strana govori jedno a druga drugo. Više doduše vjerujem Anarchima.S:) <- /SPOILER

Arbiter of Change
20-06-2009, 11:44
Koja svrha da ti kažem kad će ti to samo spoilati sve? :)
Sarkofag je misterija kroz čitavu igru i takav ostaje do samog kraja tako da moraš sam vidjeti konačni ishod... možda različiti savesi?

Cthulhu
20-06-2009, 11:46
SPOILERAvaj, ako se ja dobro sjećam, sarkofag je već otvoren kad ti dođeš na brod. Možda se varam, ali kroz nekoliko prolazaka igre je sarkofag uvijek već bio otvoren.SPOILER

The Jackal
20-06-2009, 11:52
THX Arby.

THX Cthulhu.

Sad ono drugo pitanje što se tiče anarcha i camarile?

Cthulhu
20-06-2009, 11:55
Anarch.

The Jackal
20-06-2009, 16:41
Oke... zake nemogu instalirat VTM: Redemtion?

Imam samo opciju Play a ne Install.

Jel to zato kaj imam već Bloodlines instaliran ili? Ima kakav fix za to?

The Jackal
21-06-2009, 03:10
Problem rijesen. Ostao mi je .ini file nakon prijasnjeg uninstalla. Etm. Sad igram zig-zag redemptio i bloodlines. Primjetio sam nesto very cudno. U redemptionu se klan brujah izgovara bruzah (ovo z je zapravo na hrvatski), a u bloodlinesu se klan brujah izgovara bruhah. Neznam cemu ta lingvisticka razlika. Takoder u bloodlinesu sam skuzio da je onaj Grout zapravo ista osoba koja govori na videima u pda-u, u doom3. Funny. P.S. Sori zbog gramatickih gresaka al preko mobitela pisem i ipak je 4:10 ujutro.

Arbiter of Change
21-06-2009, 03:21
P.S. Sori zbog gramatickih gresaka al preko mobitela pisem i ipak je 4:10 ujutro.
Mislim da je ta činjenica sama po sebi više zanimljivija od typosa. Đe si bolane? :)

Inače, taj različiti "Brujah" izgovor ti je Old World spika koja se kao prakticirala prije u Europi za vrijeme srednjeg vijeka... to je barem Lore zakrpano objašnjenje, pravi odgovor je da se White Wolf jednostavno odlučio za moderni španjolski izgovor, premda ja nemam pojma zašto jer stari zvuči arhaično i više badass (da ne spominjem kako bruja=vještica, nema nikakve veze s vezom kad je klan u pitanju). Isto kao Camarilla i Tzimisce (premda drugu varijantu nigdje ne čuješ) gdje postoje Camarehja i Tzemeshej izgovori, ovisno o naglasku.

Trivia time over. :)

The Jackal
21-06-2009, 03:31
Ima gdje za procitat radnju koja se dogada izmedu '99 i '04. Tj. Praznina izmedu redemptiona i bloodlinesa?
EDIT. Radnja izmedu raznih klanova and so on.

Arbiter of Change
21-06-2009, 03:39
Radnje nisu povezane tako da možeš slobodno sam upotpuniti praznine, tim više da radnja Redemptiona nije canon od strane White Wolfa dok ova od Bloodlinesa je. Mislim da su neki likovi iz Redemptiona canon, inače.

Klanovi ti imaju svoje Clanbookse koji ih podrobnije opisuju... Dark Ages verziju i 2. regularna izdanja + Revised za sadašnjost. :)

The Jackal
21-06-2009, 03:44
Ima clanbookova za svih 14 klanova (racunam sve stare klanove)? Wow. Nice. Odakle tebi sav taj info btw?

Arbiter of Change
21-06-2009, 03:50
Nemaju ti baš SVI klanovi SVA izdanja koja sam naveo jer neki propadnu, neki se promijene (možda si primjetio da Brujah klan iz Redemptiona ne liči baš na moderne inačice sebe), a nečiji Clanbooksi su toliko odvratni i jezivi da je dovoljno jedno izdanje (hello, klan Baali). Da ne spominjem sve ostale knjige koje su izašle za setting.

Odakle ja znam? Jako sam načitan čovjek, hebiga. :)

The Jackal
21-06-2009, 03:59
Thy brain is like a sponge. :)
Are thou a childe? A kindred?

Outmind
21-06-2009, 09:50
Doma imam clanbook sagu, 4 volume-a kronološki organiziranih chaptera iz svih 13 clanbookova, ilitiga priča iz perspektive svih klanova, noć po noć. oko 2.3k stranica čeka moje male okice xD

The Jackal
21-06-2009, 12:16
Lucky Bastard :(

Ima li eBookova toga?
Najviše me interesira Malkavian klan.

str1k3r
21-06-2009, 12:18
To su oni luđaci, one podvojene ličnosi. Tipa one dvije sestre, tj. jedna¸?

Herr Schnitzel
21-06-2009, 12:19
Nisu iskljucivo podvojene licnosti. Svaki Malkavian ima neku svoju vrstu ludosti koja je, naravno, izrazena do ekstrema :)

Cthulhu
21-06-2009, 12:20
Svađanje sa uličnim svjetiljkama. :)

str1k3r
21-06-2009, 12:21
Igrao sam malo sa Malkaviancem. Ubili su me razgovori, dok ja pročitam što piše, pa dok preforumliram što bi to trebalo značiti, a da ne spominjem da sve "OvAkO PiŠe", i tako cijele rečenice. Izgubio sam se :)

The Jackal
21-06-2009, 12:28
Afak, :(

Nisam mislio Malkavian.

Mislio sam Ventrue

Uf. Pogubio sam se među svim tim klanovima

str1k3r
21-06-2009, 12:30
Eh, Ventrue sam volio, baš, ono, neki aristokrati. Pored Ventrua najdraži klan mi je Tremere, njihova blood magic razara.
Mada mi je sam se isčudio što nemrem piti krv štakora, no onda sam pročitao objašnjenje i sve mi je bilo jasnije.

The Jackal
21-06-2009, 12:33
Ventrue je zakon zbog Dominate-a. ^^

Kolko sam to koristio kod dijaloga. :rotfl:

''Go wild. Go to the Asylum and Dance.'' :rotfl:

str1k3r
21-06-2009, 12:37
Ventrue i Toreador su zakon za suprotni spol, ovisno o onom spolu s kojim igraš. Doduše Ventrue dominira sve^^ Najlakše ćeš popust kod "dama noći" dobiti sa ta dva klana. Kada sam igrao s Tremere-cem morao sam svaki put duplo platiti, jer sam bio nadobudan i pun sebe :D

The Jackal
21-06-2009, 12:40
Nikakav popust ^^

Free. ''I would love to but I'm little short on cash''.. Ona odgovori: ''Never mind. When I'm done with you..you'll beg me to pay me.''

:pray:

Arbiter of Change
21-06-2009, 12:51
Meh, Ventrue je Lasombra bez kul faktora. :)

The Jackal
21-06-2009, 13:28
E Arby. Znaš di ima slike crestova svih klanova iz Redemptiona?

Nisam ništa našao pa sam prnt scrn kod instalacije. :rotfl:

str1k3r
21-06-2009, 13:55
Evo, ja ću opet krenuti Bloodlines, trebali bi mi patchevi i nekakva preporuka s kojim klanom da krenem. Jackal će mi reći Ventrue već vidim^^. Mene najviše privlači Tremere i magije njihove, neznam, neodlučan sam, help please^^.

The Jackal
21-06-2009, 13:59
Ventrue definitivno. S njima ti je za početak predobro. ^^
Imaju i oni predobre magije. npr. Suicide i Mass Suicide. Natjeraš ljude oko sebe da jednostavno... umru ^^
Također oni su odlični za Sneaky misije. Trance ili Mind Wipe ako te netko vidi. Stat će i neće znat ništa nakon što magija prestane.

Patch..

http://www.patches-scrolls.de/vampire_bloodlines.php

Ovaj najnoviji dakle 6.2

Netreba ti 1.2. Jer od 6 pa nadalje imaju 1.2 patch u sebi

str1k3r
21-06-2009, 14:01
To je Tremere, ako se ne varam, s tim magijama.

The Jackal
21-06-2009, 14:03
ARGH!

Tolko sam sad zbunjen s tim klanovima zbog zig zag igranja Redemptiona i Bloodlinesa da sam fakat lud više.

Oke. Tremere.

str1k3r
21-06-2009, 14:05
Ok, hvala ^^.

The Jackal
21-06-2009, 14:07
Preporuka. Nasloži si malo veći Hack i Lockpick skill. Isto tako i Possession
Trebat će ti za par misija.

str1k3r
21-06-2009, 14:11
Heh, sjećam se kad sam pri put igrao. Bio sam u stanu u SM, i kak imam komp, ja reko da upalim da vidim kaj ima, i ja upalim i traži me šifru. Ja, kak nisam imao pojma da se šifra nalazi na papirću pored mene, sam bildao hack kako bi mogao provaliti u vlastiti komp -.-', možete misliti koji su svetci pali s neba kad sam vidio šifru da stoji na stolu :D

The Jackal
21-06-2009, 14:14
Imao sam i ja povećih fejlova ^^

Ne brini.

Arbiter of Change
21-06-2009, 14:22
E Arby. Znaš di ima slike crestova svih klanova iz Redemptiona?
U više varijanti, umjetničke čak:
http://www.geocities.com/poisongrin/selection.html

Bartuc
21-06-2009, 14:22
Nisi se puno zeznuo pošto je Hack skill vrlo koristan kasnije.

Arbiter of Change
21-06-2009, 14:24
[quote="The Jackal":pf445nxk]E Arby. Znaš di ima slike crestova svih klanova iz Redemptiona?
U više varijanti, umjetničke čak:
http://www.geocities.com/poisongrin/selection.html[/quote:pf445nxk]
E da, ili ovaj (ima neke točnije):
http://www.wolf-spoor.org/avatars.php?i ... onsize=120 (http://www.wolf-spoor.org/avatars.php?icontype=Old%20World%20of%20Darkness/1991~Vampire%20The%20Masquerade&iconsize=120)

The Jackal
21-06-2009, 14:25
Auf.. neke su fakat hebeno ružne

to se odnosi na prvi link

EDIT

A ovaj drugi je :pray:

@Bartuc

Ainkurn Sword je KRIEG :pray:

You win

The Jackal
21-06-2009, 16:59
Sorry na double. Nemam edit.

Lagani offtopic.

Dogodilo mi se sad nešto pre fakin funny u VTM: Redemption

Dakle. Kad imate 0 humanity u Redemption-u to znači da je GAME OVER. ALI NIJE! Zbagirao sam igru xD.
Nađem Lukrecijino srce. Vratim se do nje. blabla. ubijem ju. blabla. Dođe mi na izbor kaj da delam sa srcem. Sad ja odaberem da popapam srce i naravno izgubim svih 15 pointova humanity-a kaj sam imao. Tada je naravno trebalo biti game over. Ali mene je bacio odmah na screen di si povećavam skillove itd. A u pozadini se čulo ono... ''I have lost my humanity. I can't control the beast anymore bla bla''. Sad nabildam si skilove i kliknem ok. I ono.. Mogu dalje igrat xD xD. Premda se lik onak okretao luđački... al kad sam iskoristio walk of abyss i došao u haven.. lik je hodao normalno. Nije luđački trzao. xD. Sad igram sa 0 humanity xD.

:pray: :pray:
Preludo i presmiješno xD

Bartuc
21-06-2009, 17:22
@Bartuc

Ainkurn Sword je KRIEGS:pray:

You win

A kaj ti to znači? :D

The Jackal
21-06-2009, 17:33
@Bartuc

Ainkurn Sword je KRIEGS:pray:

You win

A kaj ti to znači? :D

To znači da njegovih 30 damage-a jednostavno je 1000x bolja od Dread Claymore sa 70 damage-a.
Naravno + Blood Strenght + Clarity. :pray:

BTW. Pročitaj post iznad tvog xD

Arbiter of Change
21-06-2009, 17:47
Sorry na double. Nemam edit.
Lagani offtopic.

Dogodilo mi se sad nešto pre fakin funny u VTM: Redemption
/cut

Preludo i presmiješno xD
Je, sad se samo pomoli da ti neće zbugirati igru na kraju jer kraj ovisi o tome koliki Humanity imaš. :)
Ne znam samo gdje si ga čitavog pogubio osim ako nisi klao random civile.

Bartuc
21-06-2009, 18:37
To znači da njegovih 30 damage-a jednostavno je 1000x bolja od Dread Claymore sa 70 damage-a.

Ea, sam ti reka :D

Aggravated damage je jeben. Jesi skužio kako često dekapitiraš protivnika sa tim mačem? Jebenica.

PS: Mislim da si mislio na Celerity, a ne na Clarity (koji također postoji) :D

Cthulhu
21-06-2009, 19:05
Ja još nisam započeo s Redemptionom.Tek kad prođem Bloodlinese. Počeo igrati jučer, danas došao u Downtown. Već sam zaboravio kako igra ždere vrijeme. :D Opet sam počeo s Gangrelom, oni su mi nekako najbolji, ali kad prođem s Gangrelom, mogao bih probati s Toreadorom.

The Jackal
21-06-2009, 19:22
@Arbiter

Upravo sad ovog trenutka sam ga prešao. Yup. Dobio sam najgori kraj. Klao sam malo random civile radi jednog armora u Dark Age-u.
Ah.. prešao sam Redemption u 5 sati. Hm.. mogo bih opet al da pazim an Humanity ^^

@Bartuc
Da.. mislio sam na celerity. Ne samo da ih dekapitiraš već ima i podosta šanse sa celerity/blood strenght comboom jednim udarcem jednostavno... well.. razneseš.

Cthulhu
21-06-2009, 19:24
Igra tako kratka? :(

Arbiter of Change
21-06-2009, 19:25
Nije... ne znam kako je on potukao u samo 5 sati.
Osim ako nije preskakao VO kod razgovora i slične stvari. :)

The Jackal
21-06-2009, 19:27
well.. khm.. računaj da znam di šta sve moram radit i koji itemi su najbolji. A i ako jako jako puno koristiš Celerity (daje ti brzinu dok udaraš neprijatelja a i dok trčiš) pa jednostavno prošprintaš po nekim levelima. Više manje se sastoje od 1-4 levela. Od 1. do 3. projuriš. A cijeli 4. pokolješ.

I da arby.. neke razgovore jesam preskakao. (kod weaponsmitha, pinkove gluposti [TU SPADA 3/4 convova xD]...) Al one glavne nisam. Možda malo. Jer brže čitam nego što oni pričaju.

Arbiter of Change
21-06-2009, 19:29
I eto odgovora... speedrun. :)
Vi koji niste igrali ne bojte se jer igra nije baš kratka.

The Jackal
21-06-2009, 19:31
I eto odgovora... speedrun. :)

Celerity is your friend ^^

Ako igrate prvi put.. igra stvarno nije kratka.

Mali TIP. Pričajte sa svim s kojim se može. Pogotovo od početka. Iznenadit ćete se kasnije zbog toga svega. :)

Cthulhu
21-06-2009, 19:46
Eh, već sam zaboravio kako odličan OST Bloodlines ima. Stvarno masa kvalitetnih bendova, Ministry, Tiamat, Lacuna Coil, Genitorturers, Chiasm...
Kakav je soundtrack u Redemptionu?

Arbiter of Change
21-06-2009, 19:53
Ovisi koliko si ljubitelj simfonične glazbe i elektronike u modernim vremenima. Ali nemoj me krivo shvatiti, glazba je većinom izvrsno atmosferična i obično nije napadna. Glazba za boss borbe (RwJbfZK17wQ&feature=PlayList&p=965C264E02026EDD&index=6)Sje redovito jako dobra, da ne spominjem glavnu temu. (XFOQIaiPEzo&feature=PlayList&p=965C264E02026EDD&index=55)

Bartuc
21-06-2009, 21:06
Obje igre traju strašno puno ako ih kvalitetno igraš. Imaju puno sadržaja, dijaloga i akcije.

The Jackal
22-06-2009, 11:44
Arbiter.. si primjetio sličnost između Tzimitze iz VTM: Redemption i Hylden iz LOK: Blood Omen 2? :)
Gotovo su identični.

Arbiter of Change
22-06-2009, 12:49
Pa i nisu baš. Možda izgledom, ali konceptualno ne baš... Tzimisci ekipa ionako nije dobro prikazana u igri (osim oni njihovi minionsi; Vohzd, Szlachta, itd) jer su ih imali potrebu istaknuti tako da su ih samo demonizirali po izgledu (iako klan većinski eksperimentira sa mijenjanjem oblika svojom disciplinom i kao posljedica toga su najudaljeniji od ljudi po stanju psihe, čak i od drugih vampira... nije ni čudo da vode Sabbat).

baldrick_
22-06-2009, 15:55
Sve. Baš sve u igri je apsolutan critical hit. Svaki put kad si mislim "Santa Monica mi je draga, tamo si još mlad, prvi puta okusiš krv", sjetim se Tsenga i njegovih herbalnih lijekova. I nakon toga se sjetim horror atmosfere Hollywooda, cijelog blagog noir štiha, i naravno, VV. Jedino mi Downtown nije na istom nivou...
ha, meni downtown najjači, najveći je i često imaš potrebu da se vraćaš tamo, i onda svaki put kad se vratim mentalno napravim spisak stvari koje treba da uradim, što meni predstavlja, iz nekog razloga, iznimno zadovoljstvo. to je jedan od razloga, i atmosfera mi je najjača tamo.. chinatown mi ima najlošiju.

baldrick_
22-06-2009, 15:57
Messiah ti je stara igra gdje si ti mali anđeo i imaš moć zaposjednuti bilo koga (čak i štakore na ulici) te upravljati njima... Igra je GENIJALNA i FENOMENALNA, strašno originalna, atmosferična i igriva. Takve igre se više na žalost ne rade. Ali taj čitav svijet je bio toliko odlično osmišljen, sustav igre toliko briljantan da boli glava. O humoru da i ne pričam, mali anđeo je legendaran :D

a, onda znam šta je messiah, ja sam u vreme kad se ta igra pojavila otprilike krenuo da pratim igračku scenu (mada sam se još ranije igrao), imam neke časopis gde je najavljuju..

ja sam verovatno mislio da je messiah neki mod ili kartična igra.

baldrick_
22-06-2009, 16:01
Taj hotel me toliko podsjeća na The Shinning da je to nevjerojatno.
to je namerno, hotel je omaž shiningu.

baldrick_
22-06-2009, 16:02
Ako si se tu usrao, preporučam ti da u Downtown ne ulaziš u Abandoned Hospital. :D
što, abandoned hospital je manje strašan, samo ideš i niko te ne dira, jeste da je jezivo, al meni je strašnije kad mi ona devojčica izleće od niodkuda..

baldrick_
22-06-2009, 16:09
Igrao sam malo sa Malkaviancem. Ubili su me razgovori, dok ja pročitam što piše, pa dok preforumliram što bi to trebalo značiti, a da ne spominjem da sve "OvAkO PiŠe", i tako cijele rečenice. Izgubio sam se :)
poboljšaj malo engleski, pročitaj koju knjigu, pa se za godinu-dve vrati igri.. bez namere da vređam. isto ću ja da uradim sa the path, doduše bez čitanja knjiga.

str1k3r
22-06-2009, 16:10
Hehe, meni engleski nikad nije bio nije problem uopće. Znam engleski perfektno, nego me mučio stil pisanja :)

Cthulhu
22-06-2009, 16:13
Stigao u Hollywood. :)

baldrick_
22-06-2009, 16:17
Evo, ja ću opet krenuti Bloodlines, trebali bi mi patchevi i nekakva preporuka s kojim klanom da krenem. Jackal će mi reći Ventrue već vidim^^. Mene najviše privlači Tremere i magije njihove, neznam, neodlučan sam, help please^^.
pošto ti je ovo baš role play igra, dakle daleko je od h&s-a, najbitnije ti je, po meni, da odabereš klasu sa kojom se najviše identifikuješ. znači, pročitaj opis svake. čisto radi lakšeg uživljavanja, ovde ti je poenta baš na tome, na dijalozima, priči i osećaju pripadnosti svetu..

evo, sad vidim da sam baš tebi malopre rekao to za engleski, nemoj da misliš da sam te uzeo na zub, uopšte i ne gledam maltene ko je postavio poruku na koju odgovoram.

što se tiče engleskog, nisam mislio da ne znaš engleski, nego više na razvijanje te sposobnosti dešifrovanja.. ja, na primer, odmah znam šta je malkavian hteo da kaže, što nisam mogao pre nekoliko godina.. kao što vrlo brzo provaljujem značenje neke pesme, ili šta je režiser hteo da nam poruči u nekom filmu.. mislim da se to budži čitanjem, mada ja nisam mnogo čitao u skorije vreme (jesam kad sam bio mali), pa mi i nije jasno kako mi se nabudžio taj skill tolko.

str1k3r
22-06-2009, 16:22
Ma ne nemislim da si me uzeo za zub :) . Već sam počeo igrati sa Tremere klanom, igrao sam ja VTMB prije^^.
I kužim ja engleski u bilo kakvom obliku, samo kad mi "PiŠE OvAKo NeŠtO NeMoGu Se snAći" :)

baldrick_
22-06-2009, 16:27
Anarch.
ustvari, nijedno ni drugo, u igri ne smeš nikome verovati, jer svako gleda samo svoje interese.. jedino mercuriu, liku koji prodaje stvari ako ga ne prijaviš lacroixu na početku.. i još jednom, ne sećam se kome, a da - beckettu. to ti kaže ona proročica na plaži, kaže veruj mercuriu i becketta, ali kao puzla, pa moraš da dešifruješ.

u svakom slučaju, poenta role playa je da to sam doživiš, a ne da ti neko kaže na forumu.. pa i ako se zajebeš, i to je deo doživljaja.

baldrick_
22-06-2009, 16:29
Mislio sam na borbu protiv SPOILERSMercuria u ono Cappadocian samostanu kad ideš sa WillhemomSSPOILER. Preteška borba kad spama onaj Breath of... nešto.
to isti mercurio iz bloodlinesa?

The Jackal
22-06-2009, 17:03
Stigao u Hollywood. :)

Također. Koljem zombije koji kad mi idu pit krv piše BRAINS!!!!

Preludo :rotfl:

[quote="Arbiter of Change":2w9dc694]
to isti mercurio iz bloodlinesa?[/quote:2w9dc694]

Zapravo iz Redemptiona.

Bartuc
22-06-2009, 17:10
Nije isti, samo je ime isto. Kako bi mogao biti isti kada je pretvoren u pepeo na početku Redemptiona :D

Arbiter of Change
22-06-2009, 17:47
Tim više jer je ovaj iz Bloodlinesa Ghoul, a ne vampir. :)

Cthulhu
22-06-2009, 18:04
Riješio onog Caitiffa ubojicu iz Santa Monice. Nisam imao dovoljno Persuasiona da ga nagovorim da prestane ubijati, tako da sam ga sam morao ubiti.
Šteta. Sad ću valjda rješavati side questove po Hollywoodu, i kad većinu završim, bacam se na main questove.

baldrick_
22-06-2009, 18:35
Kako bi mogao biti isti kada je pretvoren u pepeo na početku Redemptiona :D
ne znam, nisam igrao redemption.

The Jackal
22-06-2009, 18:49
Propuštaš jebene stvari

Bartuc
22-06-2009, 20:21
@Jackal, sada kada si oba iskusio, koji ti je bolji i zašto?

Meni je ovako:

Redemption:

+ upravljanje s više likova
+ atmosfera srednjeg vijeka
+ skill/exp sistem
+ itemi
+ taktičke mogućnosti

- nema minusa :D

Bloodlines:

+ Voice Acting
+ grafika (Bump Maping)
+ horror atmosfera
+ bogat sadržaj (opcije, dijalozi itd.)

- nemaš party
- lošiji skillovi
- manjak taktiziranja
- nedostatak "legendarnih" itema (ima okultnih itema, ali da bar ima i okultnih oružja)

Obje igre su fenomenalne, ali mi je ipak Redemption draži/bolji od Bloodlinesa. Jednostavno nemrem naći manu Redemptionu. Čak mi niti upravljanje sa likovima nije mana već prednost pošto je stvarno odlično napravljeno. Baš fenomenalna igra. Možda je eventualno mana ta "sadašnjost", bilo mi je puno ljepše u prošlosti i žao mi je što nisu još par gradova u prošlosti napravili nego da su premjestili radnju u sadašnjost. Ali jebiga, to ne smatram pre velikom manom.

Cthulhu
22-06-2009, 20:56
Bartuče, meni se kod Redemptiona jedino ne sviđa taj dio u srednjem vijeku, pa me zanima koliko je sati otprilike potrebno da se taj dio prođe, ako se uzme u obzir da mi je to prvi prelazak igre.

Outmind
22-06-2009, 21:00
Nisam Bartuc, ali eto odgovara mi se xD. To ti je manje više točno polovica igre. Ak stvarno budeš temeljit, uživiš se u priču, sve badguyse pokolješ itd... nekih 8-10 sati,

Bartuc
22-06-2009, 21:35
Zašto ti se ne sviđa? Meni je baš atmosfera odlična, da bar je čitava igra takva :(

The Boz
22-06-2009, 21:38
Meni je isto draža ta prva, mistična polovica. Jednom kad se pojaviš u ovom stoljeću i kupiš uzi i riot shield, igra dosta težine izgubi.

Bartuc
22-06-2009, 21:54
A i likovi su mi puno draži u prvom djelu. Sva 3 pratioca su mi bila odlična, nebi ih za ništa mijenjao. Dok su mi Pink i Lilly bili antipatični likovi, sva sreća pa... mda :P

Domy
23-06-2009, 15:50
- nedostatak "legendarnih" itema (ima okultnih itema, ali da bar ima i okultnih oružja)

Tal'Mahe'Ra blade, 4.chapter

Cthulhu
23-06-2009, 15:54
Riješio većinu toga u Hollywoodu, sad krećem u Chinatown.

Bartuc
23-06-2009, 16:00
Tal'Mahe'Ra blade, 4.chapter

To dolazi tek u Unofficial patchevima, i to je samo 1 item :(

Domy
23-06-2009, 16:08
Zapravo,u unofficial patchu dobijes malo ranije,item postoji u igri,al skoro na samom kraju

The Jackal
23-06-2009, 19:03
@Jackal, sada kada si oba iskusio, koji ti je bolji i zašto?

/Poveći Kat

Apsolutno i definitivno se slažem s tobom. Redemption ima *ono* nešto za razliku od Bloodlines-a. Slažem se za ovo o budućnosti. Prvi put kad sam igrao Redemption... well.. došo u budućnost i ono WTF efekt. I ajmo lijepo nakupit oružja. Nisu dobro uopće napravili sistem modernih oružja. Ono.. nabio sam si Dexterity na 100 i opet ne radi baš neki damage za razliku od old school mača. I da Bartuc.. Redemption ima možda samo jednu manu.... prekratka. :D :D

Bloodlines mi se sviđa zbog ono creepy atmosfere i priče (ajd nije baš najbolja al služi svrsi).

Cthulhu
23-06-2009, 19:14
Hm, ako smatram kako je Bloodlines najbolji RPG koji sam igrao, i možda najbolji RPG uopće, baš se pitam kako će mi se ovo svidjeti. Ali kao što sam već napomenuo nekoliko stranica iza, mislim kako bi se za Redemption trebala napraviti zasebna tema.

Bartuc
25-06-2009, 22:45
Apsolutno i definitivno se slažem s tobom. Redemption ima *ono* nešto za razliku od Bloodlines-a.

Točno, Redemption je baš "old school" RPG koji meni odgovara. Najviše zbog tog Party sistema s time da je Party u Redemptionu savršen pošto je svaki NPC brutalno karizmatičan (osim punkera). Nemre se usporediti sa Bloodlinesovim vrhunskim VA, horror atmosferom i dubinom sadržaja (dijalozi i opcije), ali u svemu ostalom mi je Redemption bolji, od itema, lokacija, razvoja više likova, disciplina... Čak mi je i grafika u Redemptionu oku ugodnija nego ona iz Bloodlinesa, iako je starija i manje kvalitetna :D