Pogledaj cijelu verziju : Large Hadron Collider
McPingvin_v2.0
18-09-2008, 23:35
malo puno smo gledali star dreka? :boohoo:
Ne, samo smo razumni. TrenutnomStehnologijom je svemirsko putovanje izvan našeg sustavaSveći SFSod Dinamovog prezimljavanja u Europi.
Ok, slazem se sa boldanim djelom. Samo ne vidim kakve to ima veze sa tvojom tvrdnjom da je "antimaterija trenutnoSnajbolja opcija za duga, svemirska putovanja". A to je tvrdnja koja zasluzuje roflkopter.
Ah, krivo sam se izrazio... Trenutno najbolja nada za duga, svemirska putovanja :)
Reakcija materije i antimaterije je 100% učinkovita. Što je otprilike 99% učinkovitije od bilokojeg izvora energije koji danas imamo.
Stoga da, antimaterija je trenutno najbolja opcija za duga svemirska putovanja, osim ako ne planiramo pet milijuna prometejskih reaktora ubacit u brod, zajedno sa pet milijardi tona fisijskog goriva...
McPingvin_v2.0
18-09-2008, 23:54
Čru, ali je postupak dobivanja antimaterije jako skup i neučinkovit :)
Sve ima svoju svrhu. Zato su autići na baterije, a automobili na benzin :P
Sickmanno1
19-09-2008, 00:06
g33k alert :(
Lord Jambrek
19-09-2008, 13:16
Sve ima svoju svrhu. Zato su autići na baterije, a automobili na benzin :P
O Rly?
BqqtJpfZElQ
:rotfl:
pazite komentar jednog kretena iz tog filmića :
i have a hard time to believe that thats an electric car. Because that car is really called Atome. And look at the back of the car.STheres an engine...
:pray:
nadam se da su svi tupani koji su protiv ovog eksperimenta sad hepi kad je sprava ugašena zbog kvara... -_-'
yeeeeessssssssssssssssssssssssssssssssssssss!!!!!! !
Ti si pao roditeljima iz ruku kao beba?
Constantine
20-09-2008, 20:41
no comment
@Hellboy,kakav kavr,zašto je ugašen?
http://i229.photobucket.com/albums/ee169/Menace73/Funny%20Picz/YouFail.jpg
btw. ja ugasen je jer sam ja tako htio.
dunno...zadnji put je ugašen nešto prije početka testa zbog električnog kvara...sad se priča i o moguća 2 mjeseca down timea... :?
@konj gle, ako se navikavaš na dlake dolje, to ne znači da trebaš svoje frustracije ispucavati ovdje...
Drkanje FTW :rotfl:
Ugasili su zbog ko zna čega. Hax0r attack maybe?
Constantine
20-09-2008, 21:16
Drkanje FTW :rotfl:
Ugasili su zbog ko zna čega. Hax0r attack maybe?
To je toliko kompliciran stroj da se može dogodit kvar bez problema.
@Konj,ubij se
no comment
@Hellboy,kakav kavr,zašto je ugašen?
http://press.web.cern.ch/press/PressRel ... 9.08E.html (http://press.web.cern.ch/press/PressReleases/Releases2008/PR09.08E.html)
Shit happens.
Human m0nst3r
20-09-2008, 21:45
Tebe jos nisu banali? N/c
http://www.imagesforme.com/out.php/i161113_Spidito.jpg
Poslao sam Konja na jednodnevno hlađenje jer... eto, arahnofoban sam, ne mogu si pomoći.
Constantine
21-09-2008, 00:03
lol,gledam temu i mislim si ono smiješne slike,kad ono pogledam LHC,treba si ga poslat na jednotjedno hlađenje,a ne jednodnevno.
Human m0nst3r
21-09-2008, 09:09
Ne, nego do kraja svog zivota treba biti banan.
Delete anyone?
LorlonWarrior
22-09-2008, 17:17
Ma lol,doso covjek na forum da se zajebava,samo ga ignorisite :(
Šteta što ne možemo otvorit temu da glasanje da se bana nekog... Mislim da svi već znamo ko bi prvi izletio napolje :(
fuck shit crap sucks...pokus se nastavlja tek sljedeće godine zbog onog kvara... :yuck: :(
croat1gamer
24-09-2008, 18:08
fuck shit crap sucks...pokus se nastavlja tek sljedeće godine zbog onog kvara... :yuck: :(
aw, nista od ismijavanja teoreticara apokalipse :(
LorlonWarrior
25-09-2008, 08:12
Neka. Pa nek oni pokušavaju stvarat assholes tu na zemlji. Eto im ga :fof:
Mislio sam Black Holes btw :D
http://i120.photobucket.com/albums/o169/josimar22rj/fail.gif
Ajde obrazuje se malo dijete moje.
croat1gamer
25-09-2008, 17:06
http://i120.photobucket.com/albums/o169/josimar22rj/fail.gif
mislim da si pogresno skuzio
btw. thatz meh picz fund at 4chan
LorlonWarrior
25-09-2008, 17:11
:bravo:
No Comment
Kake veze ima ta glupa fora s obrazovanjem?
Human m0nst3r
25-09-2008, 17:14
Delete anyone?
Deletom mu omogucavas da se rega opet istim nickom itd. Kad ga banas, onda banas mail. bla bla.
[quote="Fabia vRS":94pax0r6]Ne, nego do kraja svog zivota treba biti banan.
Delete anyone?
Deletom mu omogucavas da se rega opet istim nickom itd. Kad ga banas, onda banas mail. bla bla.[/quote:94pax0r6]
Nemogu imat isti nick. Brijem da je nick stavljen pod zabranom
:bravo:
No Comment
Ne trebaš mi slati PM sa samo jednim smajlijem i gotovo. To samo govori kakva si osoba.
I dah što sam mislio reći.... dosta mi je više tih sra*ja crna rupa ono, crna rupa ovo. Shvati da oni ne idu namjerno stvoriti crnu rupu. Pročitaj malo postove prijašnje. tbh meni je ovo čisto spamanje da se nabije post count uletiš u neki random temu nabacis jedan koment koji je totalno nesmiješan (barem za mene) i nepotrebno.
Kake veze ima ta glupa fora s obrazovanjem?
Imaš dobrih 30-ak stranica prije koji objašnjavaju sve o LHC-u. Ja prije pročitam prve 2-3 stranice prije nego postam nešto. Nema ništa gluplje nego ispisati 300 stranica komentara koji ku*cu ne služe.
LorlonWarrior
26-09-2008, 12:23
Čuj me kolega. Ja sam pet puta pročito čalnke o LHC-u i pogledo dokumentarac tako da sam što se tiče te teme vrlo obrazovan. I nemoj mi govoriti više to što si reko. Oni naravno ne žele stvoriti crnu rupu nego bi crna rupa bila nuspojava. Sudaranjnem tih subatomskih čestica nastajali bi gravitoni. A svi znamo da je crna rupa veliko gravitacijsko polje.
A to što sam ja provalio glupu foru na koju se niko ne smije, to je druga stvar. I nemoj se više praviti pametan govereći drugima da se obrazuju. Bolje prvo provjeri da li oni to uistinu znaju o čemu pričaju a ne zaključivati to na temelju jednog bezveznog pokušaja šale.
I kake veze ima jedan PP sa smajlijem? I to govori kakva sam ja osoba, a? Šta, neko ti pošalje PP i ti odma znaš kaka je on osoba?
NO COMMENT
To govori da pogledaš odgovor na tvoj post koji sam te pito. Poslo sam PP u slučaju da nisi vidio na temi odgovor
gravitoni? i crna rupa je samo gravitacijsko polje? sve što cmdr. Data kaže nije uvijek istina...
LorlonWarrior
26-09-2008, 13:28
gravitoni? i crna rupa je samo gravitacijsko polje? sve što cmdr. Data kaže nije uvijek istina...
"A black hole is a theoretical region of space in which the gravitational field is so powerful that nothing, not even electromagnetic radiation (e.g. visible light), can escape its pull after having fallen past its event horizon."
Možda sam malo krivo se izglasio, al eto, ovo navedeno sam mislio reći. I ja to nisam izmislio btw. A da, šta je čudno s gravitonima? NIkad čuo za njih ili? :?
Crna rupa nije relativna. Nitko ne zna kako točno nastaje pa se nemoj praviti pametan jer si pročitao to na wikipediji. Meni je to objasnio prof. fizike na fesbu koji radi na tom LHC i to što neki blebetaju koji pojma nemaju o fizici me ne zanima. Mediji znaju prikriti nekoliko dosta bitnih detalja koji bi utjecali na suprotno mišljenje. I to što si ti pogledao članke i dokumentarac mi ne znače ništa. Znaš i sam da nikad nisu 100% u pravu. A i cak da nastanu crne rupe nestale bi prije nego bi ti mogao trepnuti.
I kake veze ima jedan PP sa smajlijem? I to govori kakva sam ja osoba, a? Šta, neko ti pošalje PP i ti odma znaš kaka je on osoba?
NO COMMENT
To govori da pogledaš odgovor na tvoj post koji sam te pito. Poslo sam PP u slučaju da nisi vidio na temi odgovor
Ako mislis da je normalnije poslati pp " :bravo: " nego poslati lijepo uljudno "Kako to misliš, objasni se u temi" onda ne znam iz kojeg si ti takta izašao. Izgleda kao da je neki čoban to poslao.
LorlonWarrior
26-09-2008, 14:08
Pa čuj, baš kao što članci nisu 100% točni tako ni tvoj profesor nije 100% u pravu. I to sam copy/paste sa Wikipedije jel sam na njoj prvoj našo definiciju crne rupe budući da su svagdje relativno iste. I nisam samo to pročito na Wikipediji, znam ja još odmalena šta je crna rupa. A to što tebi očito smeta kad se neko šali i što imaš neki komplex da misliš da si jedini u pravu, to mene neće sprijčiti da postam dalje ovakve postove. Mogo si lijepo reći da se ne zezam i objasnit mi šta je pravilno, a ne uletit sa bahatom spikom "Daj djete moje malo obrazuj se malo". To što ja imam 16 godina ne znači da sam ja glup ili neobrazovan.
I naravno da mi je jasno da znanstvenici ne žele napraviti crnu rupu - pa kom je još to u intersu? A i da nasatne, ne može se održat ta crna rupa jer nema dovoljno sunčevog zračenja koje je crnoj rupi neophodno za opstanak. Tako da, ništa od tih crnih rupa. To su izmislili oni najpesimističniji ljudi što vjeruju u Božju kaznu i Apokalipsu i ko zna šta sve ne još...
Nadam se da više neće biti svađa Ripaz jer mi se stvarno neda prepirati i bezveze spamat forum našim svađama. I ono za čobana i PP - pa reko sam da sam ti poslo to da vidiš u poruci da sam ti poslo odgovor u temi LHC (možda malo retardiran način al jbg...)... I di još piše da ne smijem poslati :bravo: u PP?
Kad bude u Bontonu pisalo "Osoba koja Ripazu na PcPlay forumu pošalje PP sadržaja :bravo:, ta osoba je čoban", onda mi moš to slobodno reći. Al očito da je tebi u prvom planu svađat se i vrijeđati a ne razriješiti problem. Meni nije u interesu da spamamo temu i sami sebe tako da ako mi nešto još želiš reći, neka bude što civiliziranije bez uvreda molim
Nikad mi nije u interesu se svađati, neg sam pukao zbog takvih uleta koji mi je dosta.
LorlonWarrior
26-09-2008, 14:56
Nikad mi nije u interesu se svađati, neg sam pukao zbog takvih uleta koji mi je dosta.
Ok ok, jel sad sve u redu?
Samo da napomenem, tvoja lokacija mi pomalo slično zvuči ko moja glupa provala sa assholesima tako da smo sad kvit :P
sunčevo zračenje je potrebno crnoj rupi za opstanak? radi fotosinteze u crnoj rupi?
LorlonWarrior
26-09-2008, 17:15
sunčevo zračenje je potrebno crnoj rupi za opstanak? radi fotosinteze u crnoj rupi?
A nemoj sad i ti počet... Da, sunčevo zračenje je ptrebno crnoj rupi za opstanak
I meni je to upalo u oči i užasno me zanima objašnjenje :P
To je već tri puta provalio tu istu provalu, i nikako da shvati da je... provala... Prije cca dvadesetak stranica je istu stvar rekao, pa sam mislio da je zamjenio Crnu Rupu sa Supermanom...
LorlonWarrior
26-09-2008, 17:35
Ma neda mi se objašnjavat, imaš google pa traži. I nije samo sunčevo zračenje, nego sveukupno kozmičko zračenje. Crna rupa hlapi i izbacuje čestice zvane Hawkingovo zračenje.
A da bi crna rupa rasla, treba joj kozmičko zračenje uključujući i sunčevo... Znači valda sad kontaš?
Erm... ne, to tako ne funkcionira. Da bi crna rupa rasla, treba joj tvar. Bilokakva. Zemlja, kamen, željezo, plastika, hračak itd. Ajd, bar si djelomično pogodio, crne rupe emitiraju Hawkingovo zračenje(teoretski). Nemam pojma zbog čega si točno spomenuo to u toj rečenici, al ajde...
Odakle si točno čuo da treba kozmičko zračenje?
vjerojatno je nabasao na uncyclopediju tražeći wiki...
Kakve provale ovdje :pray: :pray:
Ne kužim zašto neki ljudi pokušavaju ispasti pametni ( ne inteligentni, pametni ) pa se zajebu i samim time naruše svoj IQ u tuđim očima... To je isto kao da se hvališ na internetu nečim čeg zapravo nemaš u RLu. Čast iznimkama koji znaju što govore. Pa šta ako nemaš pojma o LHCu, pa šuti onda.. Nitko ti ništa neće reći zato što šutiš i ne pričaš gluposti, tako se ispada pametan. Najjača izjava mojih profesorica iz HR i BIO( !GIMNAZIJA! ):
"To ono što pokušavaju napraviti crnu rupu?"
LorlonWarrior
26-09-2008, 21:47
Erm... ne, to tako ne funkcionira. Da bi crna rupa rasla, treba joj tvar. Bilokakva. Zemlja, kamen, željezo, plastika, hračak itd. Ajd, bar si djelomično pogodio, crne rupe emitiraju Hawkingovo zračenje(teoretski). Nemam pojma zbog čega si točno spomenuo to u toj rečenici, al ajde...
Odakle si točno čuo da treba kozmičko zračenje?
Pa vidi, istina je da crna rupa raste uvlačenjem bilokakve tvari tj hrčak, plastika i željezo...
Al to je samo jedan od više načina na koji ona raste. Jedan od tih načina rasta je i to kozmičko zračenje, isto kao i nastajanje crnih rupa. Crna rupa također može nastat sudaranjem kozmičkih zraka.
Pa ljudi šta vi mislite da ja izmišljam ovo? :?
@RayDX
Pa ne pokušavam ja ispast pametan i ne pričam ja o LHC-u, pričam o crnim rupama...
A kolko ja znam LHC je (laički rečeno) ogromni kružni tunel, oko 30-ak km kojim će znanstvenici ubrzavati zrake protona do gotov brzine svjetlosti i onda ih pustit da se sudaraju jedna u drugu. Ciljevi toga su ako se ne varam da se otkrije podrijetlo svemira, nove dimenzije, nove čestice, ili čak ako se ne varam da se potvrdi onaj String Theory (valda ste čuli za to). Pri sudaranju protona nastajat će malene čestice s gravitacijom (a.k.a Graviton) koje su tolko jake da će usisavati svu materiju oko sebe ali pošto su jako malene i slabe, trajat će jedan sitni dijelić sekunde tako da su bezopasne (ili ti ga mini crne rupe). A kao što sam reko, svi znamo da je crna rupa mjesto ili polje u prostoru s jakom gravitacijom ili šta već. E sad ako se ne varam, već postoje ovaki experimenti samo s puno manjim tunelima tako da je "snaga" experimenta slabija. A budući da će se u LHC-u sudarati ogromne količine protona (punooo veće u odnosi na te "slabije" experimente), od tuda postoji mogućnost da će te mini crne rupe ostati.
Ajde ja sam sad otprilike reko šta znam o LHC-u, pa nek me neko ispravi ako sam šta krivo reko, samo bi molio da se ne nađu pojedinci pa govore da pametujem nego ako oni znaju što je točno, neka podjele to i samnom jer ne želim mislit da nešto što je krivo da je točno.
I nisam mislio ništa loše s onim mojim postovima tako da me ne optužujete da pametujem nego lijepo mi onda objasnite ako sam nešto krivo reko.
Eto, mislim da sam sad reko šta sam trebo reći :D
21. listopada LHC dio sustava biva pušten u pogon... stvarat će 30gb podataka u sekundi nakon čega će mreža 140 superračunala analizirati podatke te stvoriti 27 terabajta podataka i 10 terabajta sažetka...10-15 petabajta svake godine tijekom 15 godina koliko će LHC biti u pogonu...
(protone počinju puštati kroz sustav u siječnju...radujte se...nećete još izginuti u svemirskom usisaču)
Lord Ragnarok
20-10-2008, 18:17
glavno da pokupim darove od božića prije toga xD, nakon toga mozemo svi izginuti ko male bebe...
cham3leon
30-10-2008, 21:58
Čujte, ja ne znam kako bi taj proces stvorio crnu rupu. Antimaterija ne stvara crne rupe, mislim da je to jasno. Kolko ja znam, u istom postrojenju se proizvodi antimaterija (u jako malim količinama za eksperimentalne potrebe) već neko vrijeme. Onda bismo svi trebali već biti u singularitetu jedne lepe masne crne rupe.
antimaterija se ne proizvodi u LHC-u...postoji drugo postrojenje za proizvodnju iste...
ono zbog čega su se mnogi uzrujali da će stvoriti golemi svemirski usisivač je činjenica da traže higgsov bozon, česticu koja u teoriji svoj tvari daje masu...a kao čestica koja daje masu bozon bi bio idealan da u većim količinama na malom prostoru stvori mikro crnu rupu, however, s obzirom da je šansa da se pojavi bozon u jezivo velikom broju sudara čestica unutar kolektora tako malena nema ni najmanje šanse da se otvori crna rupa koja će progutati pola planeta dok ne povuče žaka koji bi ju začepio i time postao junak postapokaliptičnog svijeta u kojem bi linčevali sve sa IQ-om većim od 63...
Lord Jambrek
01-11-2008, 11:53
Skojem bi linčevali sve sa IQ-om većim od 63...
Onda se bar većina pcp foruma nema kaj brinut za svoj opstanak :D
cham3leon
03-11-2008, 21:38
[quote="Hellboy v2.0":v837r0zq]Skojem bi linčevali sve sa IQ-om većim od 63...
Onda se bar većina pcp foruma nema kaj brinut za svoj opstanak :D[/quote:v837r0zq]
Da, ako i cijela civilizacija propadne, ovaj forum će radit ko da ništa nije bilo :rotfl:
croat1gamer
04-11-2008, 14:08
samo necemo vise vidjeti arbitera i jos par forumasa
cham3leon
05-11-2008, 14:51
antimaterija se ne proizvodi u LHC-u...postoji drugo postrojenje za proizvodnju iste...
ono zbog čega su se mnogi uzrujali da će stvoriti golemi svemirski usisivač je činjenica da traže higgsov bozon, česticu koja u teoriji svoj tvari daje masu...a kao čestica koja daje masu bozon bi bio idealan da u većim količinama na malom prostoru stvori mikro crnu rupu, however, s obzirom da je šansa da se pojavi bozon u jezivo velikom broju sudara čestica unutar kolektora tako malena nema ni najmanje šanse da se otvori crna rupa koja će progutati pola planeta dok ne povuče žaka koji bi ju začepio i time postao junak postapokaliptičnog svijeta u kojem bi linčevali sve sa IQ-om većim od 63...
btw, hvala na iscrpnom objašnjenju :D
znam da se AM ne proizvodi u LHC-u, mislio sam na istu ustanovu. negdje sam čitao da imaju još jedan tunel pod zemljom gdje se za potrebe eksperimenata proizvodi AM.
LorlonWarrior
31-03-2009, 16:59
Ništa od toga...
croat1gamer
31-03-2009, 17:22
Smiri se, cekamo 2012. godinu.
LorlonWarrior
31-03-2009, 17:25
Smiri se, cekamo 2012. godinu.
Onda trenutni Lock do 2012. :D
Neveneeeeeeeeeee...
cham3leon
31-03-2009, 18:21
E, vidiš, možda će 2012. nastati crna rupa u LHC-u i ispunit će se Mayansko proročanstvo i svijet će biti uništen :o
Imam bujnu maštu, ne?
prema mojim saznanjima opet je odgođen za proljeće/zimu
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.