PDA

Pogledaj cijelu verziju : Dead Space

Stranica : 1 [2]

Cthulhu
17-11-2008, 16:40
Kako u Chapter 7 postaviti onu bombu ili štoveć na asteroid?
Ne stignem jer ne one brusilice(valjda su brusilice) uvijek samelju,

Hidraulicar Kreso
17-11-2008, 16:41
ja sam ju tek danas dobio javim dojmove...

Cthulhu
17-11-2008, 18:26
Došao do 8. Chaptera, poslije nastavaljam.

crowap
17-11-2008, 18:35
Došao do 8. Chaptera, poslije nastavaljam.

hihihihi pripremi se za još straha..... :)

Hidraulicar Kreso
17-11-2008, 19:15
ja sam na drugom chapteru, i vrlo sam zadovoljan igrom. Malo me smeta kamera, ali se lako privikneš, također je malo glupo što moram sjeckat beštije na dijelove da umru. Grafika je na zavidnoj razini.
Ali imam jedan problem, igra mi se nekada zna ugasiti nije bitno koliko igram, ali mi izbacije VC80 Redist error, to je vezano uz visual C++. Imate kakve preporuke kako da riješim problem.

Deadwalker
17-11-2008, 20:00
Stakođer je malo glupo što moram sjeckat beštije na dijelove da umru

ja ne vidim tu nista lose :D :P

Hidraulicar Kreso
17-11-2008, 20:38
Stakođer je malo glupo što moram sjeckat beštije na dijelove da umru

ja ne vidim tu nista lose :D :P

ma mene sad brine kako da riješim problem rušenja igre

Cthulhu
17-11-2008, 20:44
Došao do 9. Chaptera, to be continued...

LV-426
18-11-2008, 12:04
Ma igra je predobra! Kontrole mi i nisu tak komplicirane, jedino mi je na početku smetalo kaj je kamera tak blizu i kašnjenje miša al sam se naviko jako brzo! Atmosfera je fakat do jaja, zvukovi, krv, komadanje udova...ma odlično! Nadam se samo da će i za pc izbacit neki mod pack kao što su i za konzole, bilo bi fer...

Cthulhu
19-11-2008, 19:27
Došao do 12. Chaptera, vjerovatno ću je večeras preći.

Hidraulicar Kreso
19-11-2008, 21:08
ja sam na 4. chapteru i jako mi se sviđa igra, čak se i prestala rušiti.

Cthulhu
19-11-2008, 21:12
Prešao igru.
Kraj razočarava.
Inače, ovo je jedna od najboljih igara godine.

LV-426
20-11-2008, 08:27
Hm...čudno, čuo sam od dosta ljudi da hvale kraj. Ja sam bio došao do 3. chaptera na medium al sam počeo igrat ispočetka na hard težini.

crowap
20-11-2008, 08:29
Hm...čudno, čuo sam od dosta ljudi da hvale kraj. Ja sam bio došao do 3. chaptera na medium al sam počeo igrat ispočetka na hard težini.

ja igram na najlakšoj...još je nisam dovršio.... 8)

Deadwalker
21-11-2008, 14:04
Prešao igru.
Kraj razočarava.

Da, cuo sam da se ova igra pokazala i vise nego dobrom te zasjenila mnoge ovogodisnje potencijalne hitove. Svakako planiram ovo odigrat

crowap
21-11-2008, 14:32
Prešao igru.
Kraj razočarava.

Da, cuo sam da se ova igra pokazala i vise nego dobrom te zasjenila mnoge ovogodisnje potencijalne hitove. Svakako planiram ovo odigrat

slutim na nastavak....ma igru stvarno treba odigrati,,,atmosfera je pre dobra......uvjek misliš da ti je neko iza leđa

Cthulhu
22-11-2008, 13:39
Ali, bila bi puno strašnija da u asortimanu oružja imaš arsenal male vojske. Teško je napraviti strašnu igru sa onolikom količinom oružja/municije, ali EA je uspio i nakon ove godine u kojoj su izdali samo odlične igre više nisam toliko skeptičan prema njihovim naslovima.

Hidraulicar Kreso
22-11-2008, 16:59
ja sam na 6. chapteru, i predobra je igra. :rambo:

Cthulhu
22-11-2008, 19:50
Tek na pola, bit će još šokova...

LV-426
26-11-2008, 11:36
Kao što sam već reko u postu prije, počeo sam igrat ispočetka na hard težini jer mi je na medium bilo malo prelagano. Mogu reć da je velika razlika između medium i hard. Ne kidaju se udovi samo tako, plus kaj ima i puno manje municije, tako da moram često kombinirat stasis field i melee način borbe kaj dodatno podiže atmosferu igre!

Predlažem svima da igraju na hard! :D :killyou:

Cthulhu
26-11-2008, 13:32
Eh, izgleda da ću ovo ponovno instalirati, jerbo Fallout 3 nikako da proradi.

bender
29-11-2008, 13:03
POZ IGRACI!

Igrica mi je cist OK, skoro pa nemam zamjerki!
Nego, imam problem na drugoj razini u sobi bez gravitacije, mislim da bih trebao jednostavno prehodat po stropu ali kakoS(???), zero-G jump kontrola kao da mi ne reagira (ako je to uopce kontrola koja mi i treba)!?

Hvala na odgovorima!

Constantine
29-11-2008, 14:05
Usmjeris mis prema podrucju gdje zelis skociti,nanisanis i stisnes ctrl.

nomad00d
29-11-2008, 20:58
možda bude ok al mi se ne sviđa- BROD! ono mislim samo interijeri (monotonost i hodnici stalni)

nomad00d
29-11-2008, 20:59
mislio sam dobivam ju sutra

nomad00d
29-11-2008, 21:01
Kao što sam već reko u postu prije, počeo sam igrat ispočetka na hard težini jer mi je na medium bilo malo prelagano. Mogu reć da je velika razlika između medium i hard. Ne kidaju se udovi samo tako, plus kaj ima i puno manje municije, tako da moram često kombinirat stasis field i melee način borbe kaj dodatno podiže atmosferu igre!

Predlažem svima da igraju na hard! :D :killyou:

čak i n00bovima?!

nomad00d
29-11-2008, 21:02
odoh ja vidim da sam sam

Rex Regis.cro
30-11-2008, 03:02
odoh ja vidim da sam sam
I lol'd hard.
Pa nije ti ovo chat. Treba ljudima vremena da odgovore. I nemoj raditi više od jednoga posta, korisit ''uredi'' opciju. Nemoj misliti da ti se prgavim, ali moderatori ne vole kada se to radi.

Kenyi
30-11-2008, 14:05
User warnan.

bender
30-11-2008, 21:07
hvala Constantine, skuzil sam u medjuvremenu.. fora je kod toga da sam moral prvo skocit na zid a onda sa njega na platformu.Skoliko sam puta pokusaval izvest taj skok pocel sam mislit da igraa ima bug.

Deadwalker
02-01-2009, 12:26
nakon procitane ove recenzije (http://www.bug.hr/master/rec/)Si pripadajuce ocjene fakat se može reci 100 ljudi, 100 cudi...zar ne? :wink:

Constantine
02-01-2009, 15:20
Da zbilja,to me totalno začudilo.Ali dobro to je bug,njima ne vjerujem,samo pcplay-u.

Teon
02-01-2009, 15:34
Pa ak pratite Bug rijetko koja igra dobije vise od 80%, jako su kriticni ! Mislim da je to ok, dobis uvid u drugu stranu kovanice.
Sve sto su rekli u toj recenziji je na mjestu, a sad zasto tako niska ocjena ...

gtaIvan
09-01-2009, 16:01
joj sve bi dao da mogu nabaviti dead space čini mi se kao jako dobra igra.

wiseguy
09-01-2009, 16:32
ma bug je sranje čim kažu da koriste jeftine fore wtf

amirix
09-01-2009, 16:44
nakon ove igre sam se teško naviko gađat ponovo u glavu__također sam odgledo i animirani film Dead Space : Downfall_film ima lošu animaciju i dijaloge kao i neke rupe u priči al mi je opet sve pojasnio i bio je brutalan :)

gtaIvan
10-01-2009, 17:41
jedno pitanje neznam kog da pitam pa ću vas:koliko dead space košta u trgovinama?

Quiet Riot
10-01-2009, 17:45
jedno pitanje neznam kog da pitam pa ću vas:koliko dead space košta u trgovinama?
U Algoritmu i Crovortexu je 350 kn.

gtaIvan
21-01-2009, 19:16
joj tolko bih htio igrati tu igricu

D.O.M.I.
22-01-2009, 15:40
igraj ko ti brani :D

gtaIvan
22-01-2009, 16:56
a nemogu

Aral
23-01-2009, 09:55
a nemogu

Nedaju ti starci jel, premalo godina :rotfl:

crnisokol
21-02-2009, 09:47
jučer sam počeo igrati...i dopada mi se igra...sudeći po početku...čak me je jednom pošteno prepala...
samo mi je sve nekako malčice usporeno...

ScorpiuS
21-02-2009, 10:16
a nemogu

Nedaju ti starci jel, premalo godina :rotfl:
Ma koga briga za starce! Moji mi dođu u sobu dok igram Postal i ništa.

Hidraulicar Kreso
21-02-2009, 10:34
jučer sam počeo igrati...i dopada mi se igra...sudeći po početku...čak me je jednom pošteno prepala...
samo mi je sve nekako malčice usporeno...

isključi v-sync

vex
21-02-2009, 10:48
V-sync u dead space-u zaključa fps na 30 , što je granica s trzanjem.. svakako isključiti , ili postavite preko drivera ako vam je potreban.

WAR-ELEMENT
21-02-2009, 11:00
Izgleda kao dobra preporuka, baš ću je isprobat čim mognem,nisam dobar horor odigrao jos od igre fear.

Hidraulicar Kreso
21-02-2009, 13:57
V-sync u dead space-u zaključa fps na 30 , što je granica s trzanjem.. svakako isključiti , ili postavite preko drivera ako vam je potreban.

meni je sa starom 3850 radilo bez problema sa v-syncom na više od 30 fps-a. Kad sam kupio 8800 GT i probao dead space je radilo sporije.

vex
21-02-2009, 14:04
Meni sa v-syncom sa 8800gs cijelo vrijeme stoji na 30 fps.
Kada ga maknem ne ide ispod 80.

Hidraulicar Kreso
21-02-2009, 15:45
pa meni isto kad ga maknem sa ovom 8800 GT ne ide ispod 60-70 fps-a. Ne kužim, a prije sam imao puno slabiju grafu. To ti je kad imaš nvidiu

bezimeni
01-04-2009, 14:01
Igram ovo već dva dana i sviđa mi se .Preporučam kontrolu igre preko gamepada jer je tako savršeno igriva za razliku od miša i tipkovnice. Grafički je ludilo i savršeno je dobro optimalizirana.Igra leti na kompu iz potpisa .Atmosfera je dobro pogođena i sve skupa je igrivo i zabavno.Protivnici i nisu previše raznovrsni i originalni ali kaj se može. Sve u svemu ,vrlo dobro .

ArcL!ght
01-04-2009, 18:44
Kako nisu orginalni? Kad si vidio trčeće zombije sa sječivima umjesto ruku? :D

Joke, orginalni su mi jako weaponi (plasma cutteri, beam gun) itd. Al najjaci mi je Ripper kao neki modern day chainsaw.

The Jackal
01-04-2009, 18:46
Kako nisu orginalni? Kad si vidio trčeće zombije sa sječivima umjesto ruku? :D

The Suffering

http://talk.xboxsolution.com/gallery/data/798/Suffering20TTB6.jpg

Slayer

Opiši mi sva čudovišta i garantiram ti da ću ih nać u nekim drugim starijim igrama.

ArcL!ght
01-04-2009, 20:44
Indeed, suffering mi je gro bolja igra :)

kikeron
02-04-2009, 09:42
ja sam na posljednjoj misiji, i praktički već na samom kraju... samo što me koči ogromna gomila čudovišta, tako da već stojim na tome par dana i neda mi se ići do kraja. :D ali sve pohvale za ovu sjajnu igru, i što se tiče grafike, i gameplaya, a i što se tiće same priče.

Aral
02-04-2009, 17:31
Dobar je Dead Space iako su ga neki casopisi, portali i recenzenti popljuvali...meni se osobno svidja, uzivao sam u igri, dosta je spooky, zanimljiv hud, itd...nek naprave nastavak ili nesto slicno tome ^^

The Jackal
02-04-2009, 17:32
Igraj System Shock 2... jako je više spooky i mnogo mnogo dobar.

vex
02-04-2009, 21:59
System shock 2 je toliko bugovit da je neigriv.. ne znam možda sam promašio neki community patch ili nešto slično.. ne pratim tu igru odavno.

Po mom mišljenju je dead space daleko bolja igra.

The Jackal
03-04-2009, 16:55
System shock 2 je toliko bugovit da je neigriv.. ne znam možda sam promašio neki community patch ili nešto slično.. ne pratim tu igru odavno.

Po mom mišljenju je dead space daleko bolja igra.

Bugovit?

Di si ti vidio bugove? :?

Zadnji patch je 1.37 ako se ne varam. Kojeg ja imam.. nisam nigdje vidio bugova.

Aral
03-04-2009, 17:14
Da...System Shock je ono...vrhunac vrhunaca, predjen vec nekoliko puta ali jos davnih davnih godina, kad je tek izasao.

vex
03-04-2009, 17:25
/cut

Paaa onak odma na početku , ne mogu niti ući u igru.. i onda kad stavim compatiblity mod za win 98 , onda mi se ruša na svakom loadingu.

The Jackal
03-04-2009, 17:31
To nisu bugovi... to je zato što većina ljudi neznajuSkako se pokreće SS2 na Xp i Visti

Trebaš malo googlati ili otići na Looking Glass forum

Snimi XP Patch (radi i pod Vistom)
Za XP:
Desni klik->Properties->Settings->Color Quality->16bit.
Za vistu traži gore navedeni forum.
That's it..

da ne spominjem sve ispočetka... imaš temu u Oldies... traži System Shock 2

zbog tog 32 bita ti ruši na loadingu.... duuuuuuh...

Stavi 16 i fix'd.

ako imaš daljnja pitanja reci mi tamo... ili preko pp-a. Poznajem svaki kutak i milimetar igre.

bezimeni
06-04-2009, 14:26
Odigrao . Odlična igra za jedan prolazak .9/10 .

The Jackal
27-05-2009, 13:08
Ah. Laganini revive. Prešao igru. Ne sviđa mi se zbog copy/pastanja Doom3 i System Shock 2. Al ovo drugo je preočito.
Igra je u jednu ruku zanimljiva i ok al kad čovjek odigra ove gore navedene igre... Dead Space je jako loš poluproizvod. Meni se jako lako čini da se EA doslovno kurči to kaj ima licenzu i sva autorska prava na SS. Hydroponics level je čisti C/P misije na SS2. Neka ljigava masa se razvija i blablabla. Treba tu masu uništit tako da se inđekta otrov u ventilaciju.. blablabla. Ako niste primjetili kad vidite USG ISHIMURA sastrane.. Izgleda jako jako jako slično, rekao bih identično, kao Von Braun. Još dodatnih referenci.

System Shock 2 Priča:Ti si vojnik koji je imao hyper-san dok se događala masivna tragedija u kojoj su ubijeni svi članovi posade i pretvorili ih u takozvane hybride i alienske/ljudske zombije.

Dead Space Priča: Ti si inžinjer koji dolazi do na Ishimuru zato kaj nema nikakve komunikacije i onda se nailazi na Hybride, i još alien/ljudske zombije.

System Shock 2: Priču saznaješ pomoću Audio Logova i Text Logova.
Dead Space: Vidi vidi.. isti stvar. Identično se saznaje priča.

Tjekom igre i u jednoj i drugoj igri netko te zove i govori ti šta da radiš i di da ideš.

Oba broda (SS2 i DSpace) imaju organsko-mesno tkivo koje raste u brodu i na brodu. (Vidi reference gore zbog identične misije)

U obje igre imaš nekakvo odijelo koje možeš nadograđivat

U obje igre možeš nadograđivat oružja i alate.

U obje igre dodatni info je napisano krvlju po zidovima. (malo i na Doom 3 podsjeća)

Deckovi su identični.

Pas mater nisam kupio igru da odigram još jednom System Shock 2.

Igra za mene zaslužuje najvišu ocjenu 4 od 10.

THE END!

Aral
27-05-2009, 13:59
Pa kak se to upoce moze usporedjivat. Pa dobro znamo sta u takvom settingu pali, pa nije ni Doom3 prvi koji je tu uzeo. A bogme ni SS2. Kaj, sad bi i za Space Siege govorio to isto? Nazalost, u toj buducnosti se nisu sjetili niceg boljeg od audio i text logova, mozda su morali pisat sa dijeltom i kamenom plocom. Neminovno je da, od kad je prva igra tog tipa izasla, da sve furaju istu stvar a opet je to toliko glupo i plitko usporedjivat da ono. Ko da idem usporedjivat warhammer40k i starcraft, pa od kud su zergovi nastali nego od tyranida. And who gives a shit? Nobody. Nemojte slucajno igrat mafiju2, ima sve ko i godfather. Ne cek, mafija1 je prije godfathera1 dosla, damn, sto sad?

The Jackal
27-05-2009, 14:01
Pa jebemu nemre bit neke stvari posve identične. Can it now?

Nodakim
27-05-2009, 14:07
Tvoj popis izgleda retardirano...
Erm minus je modabilni weapovi i armor?
I audiot logovi/text logovi su prilično česti u drugim igrama isto.

The Jackal
27-05-2009, 14:07
Moglo je bit bolje :|

Aral
27-05-2009, 14:09
Kad bi razmisljao dal je Jets'n'Guns kopirao Stargunnera ne bi danas imao godine i godine gaminga iza sebe. Zasto kinezi kopiraju ostale marke automobila? Totalno bespotrebno usporedjivat, meni je Dead Space bio stvarno dobra igra i kad smo kod toga i dan danas ga igram. Sta je problem uzivat u atmosferi i igri ako nesto valja (a valja) a ne razmisljat o prijasnjim igrama. Ubi sav potencijal koji igra ima. To ko da usporedjujem pes i fifu, naprosto smijesno.

The Jackal
27-05-2009, 14:13
Igra je dobra. Sam kad pređeš SS2 preko 100tinjak puta Dead Space ti postane,.. well.. identičan.
Al znaš onu:
Ako kopiraš, kopiraj od najboljih
:)

Praetorians
27-05-2009, 21:04
Mene je dead space ocarao inace mrzim ea ali su dead space napravili fantasticno. zakon je i crtani dead space downfall :toilet:

Mirogamemasta
05-07-2009, 01:46
Evo bas citam postove i vidim kako se ekipa ljuti zbog kopiranja gameplaya i ostalih stvari. A sta ces.. svi to vise-majne rade, neki to rade vise uspjesno, a neki manje. Rijetko koja inovativna nova igra dode na trziste danas. Kopiranje cu stavit na stranu, a bome moram reci kako je ovo jedna od rijetkih igara koja me iznenadila. Nisam ocekivao puno od nje, a dobio sam solidan hororac. Klaustofobicni hodnici, tesko okretanje oko svoje osi, pogled iznad desnog ramena, malo municije i dobre zagonetke.(nisu teske, ali mi se svidio zero-gravity effect). Fora je sto ne glumimo nekog opakog marinca sa gro naouruzanja i municije vec obicnog radnika sa nekim osrednjim naoruzanjem,
NA pocetku je tesko jer bas i nemamo veliku vatrenu moc, na sredini igre kad se nakupi malo nodova i love je lakse, a na kraju (bar se meni tako desilo), je bilo teze jer mi je vec ponestajalo love i municije pa sam morao stediti (na kraju sam uspio nakupiti municije za glavnog bossa). Fora je isto sto im moras u udove pucati kako bi im nanio vise stete (trebalo mi je vremena da se naviknem na takav sistem zbog CoD4 (samo u glavu gađam :D ). Zvukovi su odlicni i uvelike pridonose horor atmosferi (napeta muzika, zvuci padanja alata/metala i sl.).Decki su ipak pokazali inovativnost time sto su izornik i inventorij prikazali kao hologram koji se pojavi ispred nas, heal bar je integriran u odjelo kod kraljeznice.
Zamjerka jedino ide prici koja me podsjeca na onu iz igre Doom III. Zapleti i prevrati su tipicno nalik onima iz horor filmova, tako da tu i nema previse iznenađenja.
SPOILER!
Za onu zensku bome nisam ocekivao kako ce me prevariti, a za curu sam znao da je zombi, cim je dva puta rekla: "make us whole again". )tad sam znao da nesto nije u redu. :D

Aral
05-07-2009, 02:04
Neznam, ja sam jos gledao film/crtic i dodatno me fasciniralo to sve, tak da mi je igra sama po sebi bila bas dobra; i prica i atmosfera i sve ostalo. Cak nisam imao niti nekih posebnih problema sa gameplayom, osim kaj sam par puta kakio u gace. Nek samo naprave nastavak i sve ce bit ok :D

Mirogamemasta
05-07-2009, 08:39
Da, ima scena od kojih se useres i najezis. (bas sam se sjetio kako se buraz trznuo u snu navecer, dok sam ja igrao ovo. Bas me dobro cimnuo, a u sebi sam se derao. DAJ SE PREKINI VISE VRTIT U TOM KREVETU! :D. Vec se duze nisam ovako dobro preplasio, jos od kako su izasli AVP i Clive Barker´s Undying. Jos samo da napomenem kako se ovakve igre igraju obaveznoSpo mraku i sa slusalicama kako bi izolirani od zvukova izvan igre. Tko ovo nije igrao po mraku, nije igrao igru uopce.

tigerija
05-07-2009, 19:37
Igra je dobra ono, solidna... Ali to je valjda jedina igrica koju nisam mogao proči do kraja. ne jer je teška, što i nije baš. nego je tako moonotona i lacka napetosti tako da sam je morao izbrisati dok sam došao negdje do polovice... Pre spora je malo igrica za moj ukus ono.

ArcL!ght
05-07-2009, 21:43
Da, ima scena od kojih se useres i najezis. (bas sam se sjetio kako se buraz trznuo u snu navecer, dok sam ja igrao ovo. Bas me dobro cimnuo, a u sebi sam se derao. DAJ SE PREKINI VISE VRTIT U TOM KREVETU! :D. Vec se duze nisam ovako dobro preplasio, jos od kako su izasli AVP i Clive Barker´s Undying. Jos samo da napomenem kako se ovakve igre igraju obaveznoSpo mraku i sa slusalicama kako bi izolirani od zvukova izvan igre. Tko ovo nije igrao po mraku, nije igrao igru uopce.

Slažem se... ko nije igrao AVP sa marincem na directors cut tezini onda ne zna što predstavlja ova slika

http://www.citymommy.com/wp-content/uploads/2008/10/79eyes-in-the-dark.gif

Za one koji ne znaju... to je marinac u sobi s 3 aliena... šteta što nemam baterija za lampu i flareova pa se orijentiram samo na muzzle flash oruzja i skener :)

Outmind
25-07-2009, 11:21
Skoro pa dižem temu iz mrtvih, no zna li netko kak povećat brzinu ciljanja? Lik očajno sporo cilja, a ak sam sensitivity pojačam, okretanje lika će bit pre brzo...

Aral
25-07-2009, 11:28
Iskljuci vsync, meni radi savrseno!

Outmind
25-07-2009, 11:31
Misliš da je do vsynca? Niš se meni igra ne uspori, samo lik jako sporo cilja...

ScorpiuS
25-07-2009, 11:34
Jedino ti je da nađeš neki sensitivity koji ti odgovara. Igra je jako konzolirana i teško se igra na PC-u.

Aral
25-07-2009, 11:49
Igra se super lagano, velim ti da iskljucis vsync, nema to veze sa brzinom igre. Meni igra leti ovak i onak. Samo kad mi je vsync upaljen tesko nisam, ovako bez njega radi sve super. Uostalom, cijeli net je pun toga da vsynce rijesava stvar ;) Osim ako imas takav komp da ti igra ne ide glatko ili sta ja znam, inace vsync rijesava stvar. Barem kod mene :)

D.O.M.I.
25-07-2009, 12:05
meni isto ne pomaže isključivanje vsynca a komp je i više nego jak za tu igru

Aral
25-07-2009, 12:13
Cudno. Iskreno, neznam vise dal ga treba upalit ili zgasit, znam da je obrnuto od onoga kak je kad prvi put udjes u igru. To valjda ovisi o konfi, meni to rijesava stvar i igra tada postaje pravi bombon za igrat!

Mirogamemasta
25-07-2009, 15:04
Lik se i inace sporije okrece oko svoje osi, i to mi se cini da je namjerno napravljeno zbog fear effecta.
Kad god ides hodnikom i spremas se uci iza ugla imaj izvuceno oruzje i ciljaj. To ce ti pomoci jer ako je alien/undead ispred tebe a ti tek onda pocnes ciljati, onda je vec kasno. Isto vrijedi i kad imas i najmanji osjecaj da bi se nesto moglo desiti (radije ciljaj na prazno nego da te neprijatelj ulovi nespremnog,)
Evo sad sam maloprije isao vidjeti i meni je sve u redu. Cak mi je mouse sensitivity bio namjesten na 60-70%. I tako sam igrao cijelo vrijeme i nisam se zalio na okretanje.
Bas sam isao isprobati i stavio sam mis na 100% i lik se dosta brzo okrece, pa nevidim u cemu je problem.
Ja po Vsyincu nisam prckao, a meni je on upaljen. Po onome sto je @Aral rekao onda bi ga ti trebao ugasiti

Hidraulicar Kreso
25-07-2009, 16:27
da, nvidia grafe imaju male probleme sa vsyncom, sa ATi-em nema toga.

Aral
26-07-2009, 07:09
Da, kuzi se u akceleraciji misa u menijima, nacina na koji se lik okrece i sl. U biti njegova brzina kretanja je ista, samo imate osjecaj da ima mali lag za misem, meni vsync rijesava stvar ;)

1GBRAM
26-07-2009, 07:31
igram to na gamepadu,pa skoro ni ne primjetim...samo to ne volim igrati po noći,susjedi se bune :D

ScorpiuS
26-07-2009, 09:16
Tko hebe susjede? Meni su roditelji jedne noći otišli i ja sam imao cijelu kuću za sebe. Prvo sam raspalio zvučnike na maks skupa sa bassom, s poslje igrao neke igre također na jakom zvuku. Susjedi su se bunili, ali to sam doznao tek poslje kad su mi roditelji došli, jer dok ih nije bilo nisam čuo ni telefon ni zvono na vratima. :D :D :D

Aral
26-07-2009, 09:30
:rotfl: :pray:

Ja imam 90% vremena slusalice, mracna soba i laganini se iskopcas. Kad sam solo mado onda picim na zvucnike, cuje se po cijom kvartu!

Deadwalker
26-07-2009, 09:38
Da, fora je ako imas dobar 5.1 sustav...damn, kao da si tamo umjesto tog lika s kojim igras...dok se sjetim samo Stalkera, hehe :)

1GBRAM
26-07-2009, 10:04
Meni je gušt raspalit Mirrors Edge do kraja kada nema staraca...ali sad nećemo offtopic.Uglavnom,ako imaš slabiju konfu,a hoćeš igrat Dead Space,moraš uključit vsync-ako imaš nenadjebiv komp,ne trebaš vsync....mislim da ima patch za Dead Space.udem vidio,pa udem tu postao link i sve ostalo potrebno. :thumbs2: :thumbs2:

Aral
27-07-2009, 10:02
Ne samo da se radi na dvojci nego cak i na trojci...

http://kotaku.com/5323515/ea-working-on ... -3-as-well (http://kotaku.com/5323515/ea-working-on-not-just-dead-space-2-but-dead-space-3-as-well)

The Jackal
28-07-2009, 10:45
Odlično

Kid A
28-07-2009, 20:01
Danas pise na RTL teletextu da rade uskoro na Dead Space filmu.

Mirogamemasta
28-07-2009, 21:07
Samo da ne zeznu kao DOOM.Od filma su napravili katastrofu. Ne znam da li da placem ili da se smijem. :cry: :rotfl: (a tek sam samo najavu vidio).

Rang€r
28-07-2009, 21:41
ja sam gledo doom film čist mi je okej, nadam se da će dead space ispast dobro :)

Aral
28-07-2009, 21:50
Da, rade na filmu, vidio sam to negdje. Tko zna, imaju dobar setting, al kad se sjetim dooma kak je ispao (cak i nije bilo los) ovo bi mozda moglo krenut tim putem. A mozda i ne :D

Hidraulicar Kreso
29-07-2009, 00:18
kao prvo, doom film je totalni fail, jedini dobar dio je onaj na kraju kada lik ide kao u pravom FPS-u, ostalo je sve totalno profulano. Za dead space ne mogu reći ništa unaprijed, samo se nadam da će pogoditi atmosferu kakva krasi igru, te da će biti brutalan koliko god može biti.

str1k3r
29-07-2009, 00:59
Pa izašao je nekakav prelude, tj. Dead Space: Downfall, koji je poprilično zanimljiv, mada je crtani film. Ako bude imao barem takvu atmosferu, bit će veliki uspjeh.

1GBRAM
29-07-2009, 02:04
ma znam za taj film...a biti će glupo...još su tamo krivo napisali za igru...a ono nisu zombiji...

ArcL!ght
29-07-2009, 13:07
Dead space downfall je izašao i prije same igre :)

The Jackal
29-07-2009, 13:18
Zbilja?

A vidi tek ovo... Dead Space (1991) (http://www.imdb.com/title/tt0101675/)

Aral
29-07-2009, 13:22
Zbilja?
A vidi tek ovo... Dead Space (1991) (http://www.imdb.com/title/tt0101675/)
:pray:
Inace, gledao sam DS: Downfall, ok za pogledat ^^

The Jackal
29-07-2009, 13:25
Downfall je odličan što se tiče popunjavanje priče a više od toga... jako loše.
A što se tiče DS iz '91.. Budem probao nabavit pa da vidim taj treš :D

DeusEx
23-08-2009, 14:30
Moram reć ovo mi je postala jedna od najboljih igara koje sam odigrao. Igra je savršenstvo u svakom djelu. A i dobro je što aliene moraš pucat u ruke i noge a ne u glavu ko u skoro svakoj ostaloj igri te tematike. Ja fakat nemrem nać ništa loše za komentirat :D. Što se tiče DS: Downfall-a ono film je ok za jednom pogledat ali to je manje više to, ništa posebno. Jel se zna šta oće bit DS2 ili tako nešto?

Aral
23-08-2009, 14:34
Jel to normalno da "zaspamas" 30 tema u gaming opcenito? :o

:D

DeusEx
23-08-2009, 14:45
Nije me dugo bilo pa imam puno za reć. Bez brige preživit ćeš :).

SHODAN
26-08-2009, 22:22
Mozda je malo glupo ovako pisati o ne bas aktualnoj igri i dizati temu na sam vrh iako je rasprava o igri zapravo zavrsena, ali moram nesto napisati o igri.

Igru sam zapazio jos otkad je izasla, a nabavio sam je tek prije tjedan dana na nekoj super akciji na jednom webshopu za smijesnih 7,20 funti (a jos jam imao i bon za snizenje od jedne funte) tako da sam s postarinom igru platio nekakvih smijesnih 70ak kuna (govorimo o PS3 verziji, koliko znam PC verzija je ista).
I igra je, kao sto svi znate f-e-n-o-m-e-n-a-l-n-a. Savrsen horror, inventivna i zarazna oruzija (upgradeani plasma gun :rambo:) cine ovu igru best buyom.
Eh, da - nemogu se oteti dojmu da System Shock 2 bio veliki uzor Dead Spaceu (znam da sam dosadan s SS2 jebiga xD, sorry ekipa) pogotovo s audio/video logovima, upgradeanjem oruzija, pa i same price kao i ''Lost in space'' atmosfere.
Ne mogu se sjetiti boljeg horrora zadnjih par godina (nisam igrao RE5) i nadam se da je to dobra preporuka za one koji nisu igrali ovaj mastepis.

The Jackal
26-08-2009, 22:23
SS2 je za mene puno veći masterpiece nego Dead Space

Horny Devil
26-08-2009, 22:26
Postoji li na forumu System Shock 2 tema?

The Jackal
26-08-2009, 22:27
Da... U Oldies But Goldies... Tamo ćeš vidjet puno postova od člana Flippy (moj bivši acc) :D

viewtopic.php?f=46&t=8977 (http://pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=46&t=8977)

SHODAN
26-08-2009, 22:28
SS2 je za mene puno veći masterpiece nego Dead Space

Vjerujem da mozes pretpostaviti da se s tobom slazem, mislim ono - dovoljno mi je pogledati avatar :D.

Sto me dovodi do tuzne cinjenice da EA ima copyright na System Shock, a za novi nastavak se nece odluciti jer imaju Dead Space (za kojeg i rade nastavak) koji je dosta slican.

The Jackal
26-08-2009, 22:30
Nemreju ostavit priču nedovršenu. EA je poznat po tome. :D

Horny Devil
26-08-2009, 22:31
Valjda ce jednog dana iscjediti Dead Space pa ce se netko pametan sjetiti System Shock licence.

The Jackal
26-08-2009, 22:32
Kad tad će izić. I da... živim za taj dan (:

str1k3r
01-01-2010, 19:26
Ok, prije par dana kupio preko STEAM-a igru, i recimo da mi se svidjela. No ono što nevalja u igri je kamera, mada znam da mora biti orijentirana tako da se igračeva leđa vide u svakome trenutku zbog RIG-a, ali ipak zbog te odluke ja cijelu lijevu stranu ne vidim. Hodnicima hodam isključivo lijevom stranom onda kada me nešto napadne s lijeve strane, jer eto taman naletih na križanje, ne stignem dovoljno brzo reagirati.
Kamera je jedan ogromni minus.
http://www.imagesforme.com/thumb/thumb_2b22bf76.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/889548_DS.JPG)
Ono što mi se sviđa su upotreba alata, a ne oružja, mada ti alati su više oružja nego alati. Sviđa mi se što više damage-a napravim gađajući udove nego trup, zahtjeva malo kreativnosti. Ajmo reći da priča valja, i nekakvi horor elementi su tu, ali osim naglih prepada dosad ništa posebno jezivo nisam vidio. Eventualno mi se ugase svjetla, no imam svjetiljku pa to i nije neki problem. Reći ću da mi se sviđa, no osobno, najbolja horor igra za PC koju sam igrao u zadnje vrijeme (2 godine) je Condemned: Criminal Origins. Mislio sam da će Dead Space biti nešto posebno (Trailer onaj, jel') ali zasad nisam vidio ništa toliko posebno. Doduše ne igram toliko dugo da bih mogao detaljno prosuditi, no ovo je prvi dojam.

EDIT- Jako lijepo, ne objasne mi da mogu skupljati power nodeove da bih dobio upgradeove, da nisam skupio par njih ranije(slučajno sam nabasao) sad ne bih mogao napraviti upgradeove.

Mirogamemasta
01-01-2010, 21:58
Ja sam taj problem sa kamerom imao nekih sat vremena. Poslje sam se navikao i nista mi nije prestavljalo problem, cak ni ta lijeva strana. Sve receno za oruzja se slazem, jos cu nadodati kako je super to sto smo u ulozi obicnog radnika, a ne nekog uber-marinca koji kolje sve ispred sebe. Druga stvar koja mi se sviđa je smanjena pokretnost/brzina zbog odjela i gravitacijskih čizama.To daje jos jedan osjecaj straha i ranjivosti posto je tesko pobjeci od neprijatelja.
Po meni ova igra moze stati rame uz rame sa AvP-om i Undying-om. :thumbs2:
Jedan od najboljih hororaca koje sam igrao. Jedva cekam nastavak.

Aral
01-01-2010, 22:11
Neznam, meni kamera nije bila baš nikakav problem, samo molim boga da je ne mijenjaju u dvojci. Čudno kak si tek sad odigrao igru nakon toliko vremena kak je izašla ^^ Ovo mi je inače jedna od omiljenijih igara iz EA studija.

str1k3r
05-01-2010, 04:56
Igra nije ništa posebno nakon prvog dojma, ali nakon dužeg igranja mi se, osobno, nije puno promijenila. Dobra je, neću reći da je loša, već samo prosječna. Isplati se odigrati, ako zbog ničega drugoga onda zbog gameplaya koji je bolji nebrojeno puta od same atmosfere. Malo su neke stvari naporne, kao npr. uzastopno spawnanje necromorpha koji se prave mrtvi. Nakon 5 puta postaje naporno i izbušim ih Plasma Gunom prije nego li uopće ustanu, tako da nema nekog smisla; a da sam se usro ko' grlica prvi puta kada je skočio na mene; da, jesam, bilo je jako scary. Prvi put. Prva primjetna promjena je to to da sam nakon nekog vremena dobio oružje. Ako me pamćenje dobro služi, a služi me, obećano nam je da ćemo igrati isključivo sa alatima, a ne oružjima, pa sam se jako začudio kada sam kupio Assault Rifle, koji je, onako usput, svjetlosnim godinama iza Plasma Guna( kojeg i dalje koristim kao glavno oružje, bez obzira što drugo kupim; uz iznimku Rippera). Jedino što valja kod AR-a je onaj alt fire mod, i za većinu necromorpha mi savršeno odgovara Plasma Gun; klik- alt fire, jedan metak u noge, izgubi mogućnost trčanja i bespomoćno puže po meni, dok mu drugi metak ide u glavu i, eventualno, no rijetko kada, treći ide u ruke, ako je i nakon toga živ onda ga upoznam sa Isaacovom gravitacijskom čizmom(koje bi potencijalno moglo biti najjače oružje u cijeloj igri, jer malo tko može preživjeti udarac te zvijeri).

Kao sporedna oružja koristim, već prije navedeni, Ripper(uglavnom za Lurkere, da im odsiječem one pipce, iako, iskreno, najzabavnije mi je igrati sa time i polako sjeckati necromorphe, no Plasma Gun se više isplati i korisniji je u više situacija) zatim koristim Flamethrower( isključivo za Swarmere), a poslijednje oružje ovisi o mom raspoloženju i trenutačnoj situaciji tako da nije fiksno. Također niti jednom nisam iskoristio stâzu za necromorphe( jer im se brzina drastično smanjuje kada gmižu prema meni zato nemaju na čemu trčati jer sam se malo igrao Ripperom i Plasma Gunom), niti Kinesis, primarno zato jer nisam nikada se našao u situaciji da sam potpuno bez streljiva, a i, iskreno, nije mi nešto teška i zahtjevna igra. Igram na Normal i zasad nisam umro (barem ne od strane necrmorpha, dakle, umro sam jednom u centrifugi i, drugi puta, kada sam se prešetavao preko vanjske strane broda do topova nisam čuo ono upozorenje o asteroidima), a medikit... što je to? Nešto za jesti? Rijetko kada sam se našao u situaciji da mi je bio prijeko potreban medpack, doduše, nabasao sam na one samoobnavljajuće gadove tako da uskoro očekujem problema, stoga uvijek imam jedan medium medpack u inventoryu.

Najzabavniji dio mi je u vakuumu; prvo iz očitog razloga što su išli na realizam i stoga nema zvuka (Aleluja pa se netko sjetio toga), isto tako je nemoguća misija pripaliti neprijatelje flamerom iz prije navedenog razloga. Drugo zato što je zabavno napucati necromorpha i gledati ga kako bespomoćno drifta u svemir, a i gravity jumpovi su kul, mada bi bilo kulnije da i sam možeš ući u bestežinsko stanje( doduše, kako bi se kretao?). Ruku na srce, ima par nelogičnosti, kao npr. kada je pregrada desno od mene eksplodirala i otplutala u svemir izgubio sam zrak, ali nije izazvalo eksplozivnu dekompresiju, što me dovelo na razmišljanje da bi bilo poprilično zabavno izazvati eksplozivnu dekompresiju i gledati necrmorphe kako plutaju u svemir. Naravno da sam bi pri tome Isaac bio na sigurnom, jer on ima gravitacijske čizme. Dakle osim ako ono na čemu on stoji ne otpluta u svemir, ili Isaac izleti iz čizma, sve je u redu. Doduše, tek sam na 6 chapteru, pa ću se možda toga i nagledati ( nedo' vam bog da mi spoilate ) Tako da me još poprilično igranja očekuje prije nego li kvalitetno prosudim ovu igru. Kao i s prijašnjim postom, s ovime javljam dojmove i stanje stvari iz moje perspektive.

str1k3r
05-01-2010, 20:47
Znam da je double post ali... :)
Zaboravio sam reći da igra dobiva puno na dojmu ako prije igranja pogledate Dead Space : Downfall.

Aral
20-01-2011, 12:38
Prošao još jednom, već neznam koji prelazak u nizu, tik prije izlaska dvojke. Predivna igra, totalno zaboravio na onu zadnju scenu u šatlu, prošlo je već 5min i još uvijek se ježim od glave do pete, brrrrr. Možda budem paralelno ili nakon dvojke pokušao preći na Impossible.

crnisokol
20-01-2011, 14:47
meni premonotona igra za više od jednog prelaska

*Fila*
21-01-2011, 15:38
Na 8. sam chapteru, živicira me backtracking i stalno neki problem koji iskrsne, ok je igra, assault rifle mi je omiljeni, sviđa mi se kako brzo roka a alt mode je :pray:
mada cutter sve sredi kad ga nabildaš. Ugl budem prešao sad jer mi je već lagano dosadna...:(