Log in

Pogledaj cijelu verziju : Europa Universalis 3 - diskusija i uspjesi

Stranica : 1 2 3 [4]

Akul
07-01-2011, 18:22
Ne vodi više. Hrvatska, koja je bila car, je ujedinila cijeli HRE u jednu državu. Tako da više ne igram s Croatia već s Holy Roman Empire.
Drugim riječima da, sve te provincije su sad pod mojom direktnom kontrolom.

I kad smo kod toga, HRE se prelako formira. Ajde da je to neka slaba država, rekao bih ja... ali HRE je nepobjedivo jaka država. Mislim, nisam se ni trudio ovo formirati. Jednostavno je postalo moguće pa sam klikao na zadnje dvije reforme.

A kako je nepobjediva, ne nastavljam igrati s ovime već loadam prije tih reformi i nastavljam igrati s Hrvatskom... mada istina nije da i tako imam što raditi: Španjolska i Francuska su desetljećima u onomratu, Bratinaiju više zanima Skandinavija nego ostatak svijeta a Turci bježe petama vjetra kad me vide.

Inače, ovo je Hrvatska točno priej nego sam donijeo zadnje HRe reforme:
http://img207.imageshack.us/img207/4721/eu330.jpg

Akul
25-01-2011, 16:13
Prvi put u životu odigrao s Hrvatskom do kraja (1821. godine). I am so proud of myself T_T

Pocetak:
http://i20.photobucket.com/albums/b231/Akul_2/SS1.jpg
Mapa svijeta:
http://i20.photobucket.com/albums/b231/Akul_2/SS2.jpg
Hrvatska + vazali:
http://i20.photobucket.com/albums/b231/Akul_2/SS3.jpg

McPingvin_v2.0
25-01-2011, 17:49
Samo? Pih.

Akul
25-01-2011, 17:59
Pa gle momak, nisam se fokusirao na osvajanje :P
Almost all conquests have been done by coincidence, missions, inheritance or me getting pissed of by someone.

Ono što je važno jest to da sam jednom u svom životu odigrao EU3 od početka do kraja!

Tsaя
25-01-2011, 18:22
Pa kak središ te vazale, meni nitko ne želi biti vazal, a oni i koji jesu, nežele pod moju vlast iako smo 200+ odnosi.

Akul
25-01-2011, 18:41
Ili ratom vazaliziram (kao što sam na početku vazalizirao Italiju koja je tako postala moj glavni izvor moći) ili ponudim malim zemljicama vazalstvo dok mi je infamy na 0 a prestiž velik. Aneksiranje radim samo ako misija to traži jer tako dobivam core na bar jednu provinciju (inače mi se ne isplati: vazal mi šalje danak i povećava vojnu moć a provincije bez coreova plaćaju samo 10% poreza i imaju veliki Revolt Risk radi čega se ne isplati imati ih (radi čega sam dosta provincija i prodavao))

One HRE zemljice sam većinom vazalizirao predzadnjom HRE reformamom (koju sam iz fore odgađao stoljeće ili dva).

majstoro
26-01-2011, 20:25
Evo i ja pocinjem igrat
Kako sa svakom igrom pocinjem sa hrvatskom igrat i ovde cu isto

TEJ
26-01-2011, 20:40
pozdrav svima

ako neko moze pomoci???

nemogu nikako poceti igrati, udem u igricu, load-am scenario i trenu kad mi se pokaze mapa izbaci me iz igrice

procita san na netu miljun postova s ovakvim pitanjem ali niko, kad bi valjda to rjesia, nebi odgovoria kako?

nadam se da neko zna odgovor jel nemogu vise igrati httt kad znam da me djeli samo mali korak od DW :)

majstoro
26-01-2011, 21:45
Instaliram igru,idem na tutorial i odaberem prvo,introduction
Vidim pise adaption history i cekam,nakon 5 minuta cekanja odem vecerat,vracam se i jos loada
Preostao mi je jedino rr
Introduction zasto me nevolis?

Akul
26-01-2011, 22:14
Ukoliko imaš instalirane ekspanzije, ne idi na tutorial jer ne radi.

majstoro
26-01-2011, 22:16
Vjerovatno je to
posto imam full...
Hvala,ali kako cu se sad ucit haha

e da,da jos pitam
odabrao sam grand kampanju,i zelim igrat s Hrvatskom,znaci li to da ja moram prvobitno uzet Austriju?
Ako da,molim postupak kako da Hrvatskom samo vladam

Akul
26-01-2011, 22:27
Prvo moraš uzeti Mađarsku, kliknuti na štitić, Release Vassals, odabrati Hrvatsku, kliknuti na njih na mapi, Send Gift, Resign pa loadaš igru ali odabereš da nastaviš s Hrvatskom.

BTW, 5 godina ćeš morati Mađarskoj biti vazal. Oh, i Hrvatska nije laka zemlja za igrati samo da te upozorim...

majstoro
26-01-2011, 22:29
A et,ne zelim poceti sa vecim drzavama jer bi lako gubio podrucja
A Hrvatska je manja,konto neku pocetnicku drzavu

Forengner
26-01-2011, 22:32
To 'send gift' nije obavezno :D ali je finansijski boost itekako potreban,pogotovo zemlji koja se granici sa jakim drzavama.
@majstoro : naprotiv,male drzave su u najgorem stanju,buduci da imaju malo stanovnika i malo vojske.

majstoro
26-01-2011, 22:34
Pa,koju vi mi drzavu preporucujete?
Imajte na umu da sam totalni pocetnik u ovoj igri,a posto mi neradi tutorial,rijetko da nesto znam

Forengner
26-01-2011, 22:37
Austriju ili jos bolje Bohemiju. (dosta jake i razvijene drzave.)

majstoro
26-01-2011, 22:38
Evo pocinjem odmah,valjda me nece svi napadat

Forengner
26-01-2011, 22:40
Smanji agresivnost drugih drzava na minimum,kreni lagano.

Akul
26-01-2011, 22:41
Ne brini se, ne vrti se sve ovdje u ratu... osim toga, da bi ti netko oduzeo provincije, mora to od tebe tražiti u mirovnim sporazumima a ako igraš s velikom državom, trebati će više od par ratova da te uklone. U drugu ruku, Hrvatska može pasti u jednom jedinom ratu... a nema ni vojske ni novca potrebno da se bori direktno protiv monstruma u susjedstvu.

majstoro
26-01-2011, 22:47
Kako pokrecem vojsku?
Evo imam alijansu sa teutoncima kazu da im pomognem u ratu

majstoro
27-01-2011, 10:33
Nego,neznam sta da radim,imam misiju da poboljsam odnose s austrijom al nece oni,samo su mi neovisnost garantirali.
Volio bih im sendat gift al 20 golda a meni se trosi 1 gold mjesecno

Akul
27-01-2011, 13:34
Besplatni načini poboljšavanja odnosa:
- Ask for Military Access
- Give Military Access (obično neće željeti ako žele neku od tvojih provincija)
- Proclaim Guarantee
- Offer Trade Agreement (pazi, ovo će ti smanjiti efikasnost trgovine)
- Royal Marriage

majstoro
27-01-2011, 20:48
Tnx,nego sta biste vi radili u ovoj situaciji?
Dakle ja sam bohemia,usao sam u personalnu uniju s nekom drzavicom zapadno od mene(ima jednu regiju)
A misija mi je da poboljsam odnose sa austrijom
Želim da dođem do mora(icu prema sjeveru),samo ovi imaju savez sa teutoncima,i ja imam savez sa teutoncima...Ako ja te napadnem,hoce li se narusit odnos teutonaca i mene

I da,ova personalna unija u kojoj sam ja sucka,jer nemogu rat objavit,ocu li cekat da kralj umre(vlada vec 19 godina)ili cu nesto drugo uradit,da postanem ja vladar ili da raskinem uniju.

Akul
27-01-2011, 21:31
Teutonci će najvjerojatniej stati na stranu branitelja što znači da je lako moguće da ćeš završiti u ratu s njima.
Također, more ti ne znači puno ako nemaš core na obalnoj provinciji: samo provincije s coreovima mogu graditi brodove a uz to provincije bez corea daju samo 10% poreza.

A što se personalne unije tiče... da bi izašao iz nje moraš smanjiti odnose sa svojim gazdom ispod nule (najbolje preko Send Insult). To je jedini način da je se riješiš.

majstoro
28-01-2011, 10:06
A ja konto doc do Amerike kad bude godina otkrica :D

btw.Evo ja im poslao nekoliko uvreda,odnosi mi na -38,a jos sam u uniji,sta da radim,da claim throne?

Akul
28-01-2011, 12:29
Šalji još uvreda za svaki slučaj. Tek kad kralj umre unija se može raspasti.

majstoro
29-01-2011, 16:11
Koje vi modove koristite?

I sta trebam radit da igram multiplayer preko metaservera,gdje registirram onaj nicki password

majstoro
30-01-2011, 11:22
Kako da ujedinim HRE?Posto sam ja vodja
Ima misija Imperial Liberating,znaci li to da ja moram osvojiti tu drzavu.
Ako da,onda moram osvojit sve one manje drzave da se stvori HRE?

Akul
30-01-2011, 13:09
Kako ujediniti HRE?
Odi u HRE screen i vidjeti ćeš neke kuverte koje predstavljaju reforme. Kad ih sve doneseš, ujediniti ćeš HRE u jednu državu.
I nemoj osvajati HRE države. Ako imaš neku provinciju a nemaš core, više ti se isplati napraviti "Release Vassal".

Imperial Liberation je Casus Beli kojime proglasiš rat nekome i moraš povratiti određene provincije u HRE. ako mu oduzmeš te provincije na koje CB cilja (vidiš koje su kad staviš miša iznad CB-a u Declare War screenu), instantno ćeš dobiti core.

majstoro
03-02-2011, 19:09
Aha,evo sad sam na prvoj reformi klikno onu kovertu
I sad,niko nista neradi kao da su to zanemarili.
Konto sam da cu tu prvu reformu izvrsit ako samo jednom kliknem,a ono se opet pojavljuje
I evo,pokusavam imati dobre odnose sa ovim HRE drzavama da mi uspije ta reforma

Forengner
03-02-2011, 19:36
Moras imati visok autoritet,a to se postize:

Answering the calls of the member states when they are attacked (brani imperiju)
Releasing vassals that are part of the Empire (oslobadjaj vazale)
Getting more provinces to join the Empire (including those of the player) (jos provincija ubaci u HRE)
Forcing non-member states to relinquish their sphere on member states (smanjuj uticaj stranih zemalja)
Keeping religious uniformity (pokusaj da odrzavas religijsku stabilnost i ne dopustaj da dodje do promene vere)

Pocni polako,formiranje rahja je tezak posao,a na svu srecu,imas dosta vremena.(go slow)

majstoro
03-02-2011, 19:44
Aha,nego kad pocne otkrivanje Amerike,ocu ja moc ikako doc do nje,bez da imam izlaza na more?

I kako podici moral vojsci
Mojih 20k protiv njih 6k jedva pobijedi

Forengner
03-02-2011, 19:54
Ti si kopneno carstvo,radije pazi na okolinu,(francuska,engleska,spanija) Dakle-kolonije tebi nisu toliko vazne.
Ali naravno,evo i odgovora na to pitanje-

Treba ti grad sa lukom,ogroman kolonijalni potencijal,dakle,veliki colonial range. (colonial range dobijas putem investicija,ulazi pare u mornaricu = 'navy')

Moral

1) Protiv koga se boris?
2) Moras pazljivo voditi ratove,nije poenta samo slati vojnike u klanice,dakle,-pobedjuj,drugo,nemoj previse ratovati,trece,ne idi predaleko,prvo konsoliduj svoj polozaj pa kreni dalje,jer sto vise napredujes i ratujes,to je vojska 'iscrpljenija' Pokusaj da sakupis sto vise prestiz poena.
3) Uzmi military drill kao nacionalnu ideju,ona daje +1 na moral.
4) Stvari zavise i od trenutnog vladara.
5) vodi brigu o kopnenim trupama,dakle,'Land Maintenance'.
6) Pokusaj da obezbedis sto vise prava gradjanima,to takodje daje bonus.

Tip-
1) Pokusaj da dobijes sto vise vazala izvan carstva, (Bosna,Hrvatska,Srbija,Poljska)
2) Nikad ne napadaj bez razloga,dakle,uvek obezbedi Casus Belli.
3) U pocetku nikad ne napadaj jace od sebe,u rat kreci samo kad si siguran da ces pobediti.
4) Trudi se da imas dobre odnose sa Elektorima.

majstoro
03-02-2011, 20:37
Puno si mi pomogo,hvala :D

Nego,ako oce neko multiplayer,HTTT,4.1 patch,hamachi :D

Forengner
03-02-2011, 21:55
Nema na cemu, :)
Cim dobijem bolji net,krecemo jedno partiju.

majstoro
06-02-2011, 10:40
Super,nadam se da cemo ubrzo odigrat :d

Samo mi je steta sto nemogu osvojit regije bez diplomatskog puta

Akul
06-02-2011, 14:29
Super,nadam se da cemo ubrzo odigrat :d

Samo mi je steta sto nemogu osvojit regije bez diplomatskog puta

Actually, you can: male države zavodiš i vazaliziraš a velike države možeš prisiliti u PU preko Royal Marriage + Clčaim Throne + malo sreće. Istina Claim Throne je gadna stvarca ali govorimo o velikim i moćnim državama, ne?

majstoro
13-02-2011, 22:22
Super,sta bi ja bez vas :D nebi nista znao u ovoj igri

Nego imam plan,sa svih strana okupiram Osmanlijsko carstvo...Osmanlijsko carstvo mora pasti!!!!!!!!!!!Ili cu poginuti pokusavati to!!!!1Dobro necu ih skroz unistiti,samo cu ih otjerati u Aziju

Nego ostale mi jos 2 reforme za HRE xD

majstoro
15-02-2011, 22:34
Evo ishoda
dakle napao sam ih sa svih strana znaci Atenu,Larissu,Nis,Makedoniju,Bugarsku,i kad sam te osvojio iso sam do Thracea,i mirovnim sporazumom je odluceno da meni pripadne Bugarska i Atena i oslobađanje The Knights-a kao nezavisne države

Evo stanja u Europi(ono sto sam osvojio oznacio sam crvenom bojom)
http://slike.hr/slike/e/eu3lol_e3fd5.jpg

majstoro
23-02-2011, 18:52
Kako da se naselim na americi?
Evo stvorio sam HRE,pocelo previse pobuna,prebacio se na Hrvatsku...I dodjem ja do amerike(sa gubitcima naravno) i kako da se naselim tamo?Jel moram objavit rat portugalu ili??'

Akul
23-02-2011, 19:03
Klikni na nekoloniziranu provinciju i vidjeti ćeš sličicu kolonista. Klikni na to Kad provincija bude imala 1000 stanovnika biti će uspješno kolonizirana.
Koliko daleko možeš kolonizirati ovisi o Naval Rangeu. Jedan od map modova ti zelenom bojom pokazuje provincije koje trenutno možeš kolonizirati.

majstoro
23-02-2011, 19:11
Kako mogu povecat naval range?
Evo klikno sam colonial mapmode i sve mi je crveno(mislim nije sve,nisam jos sve otkrio)

Akul
23-02-2011, 19:36
Istražuj Naval Technology, kupuj savjetnike, uzmi potrebne National ideas, etc.

Tsaя
10-03-2011, 11:07
Europa Universalis III Chronicles (http://www.gametrailers.com/video/debut-trailer-europa-universalis/711503)

Forengner
10-03-2011, 11:26
??? Taj IN-nomine izlgeda potpuno drugacije od ovog koji upravo igram...
Patch?

Akul
10-03-2011, 13:24
Chronicles nije IN već EU3 + sve četiri ekspanzije (trailer prikazuje DW verzijucijelo vrijeme)

TeraBajt
16-07-2011, 17:22
ekipa je ste za saksesn? DW il HttT, sta se dogovorimo, prosli je bio gg pa bi mogli opet:D

majstoro
16-07-2011, 17:35
Ja sam za

Akul
16-07-2011, 19:08
Ja sam isto za

McPingvin_v2.0
17-07-2011, 11:32
Neću jer će terabajt opet osvojit cijelu Europu pa me nitko neće voljeti :|

TeraBajt
17-07-2011, 11:56
app:

aj, aj, naucio sam igrat sa malim bb-om:D (poceo sam igrat victoriu:p)

Tsaя
24-09-2011, 10:45
Počeo sam igrati sa Norveškom.

Kako da napravim svoju trgovačku zajednicu i izađem iz Hanseatičke Lige?

Akul
24-09-2011, 11:57

Saom trgovačke republike mogu stvarati takve zajednice.
Možeš pak otvoriti vlastiti Center of Trade ali moraš prvo preko diplomacije napustiit Hanseatičku ligu. Nije isto kao zajednica, ali blizu.

McPingvin_v2.0
24-09-2011, 13:44
Kako je ova nova ekspanzija užasna po pitanju diplomacije... U vidu da je nemoguće dobiti dobrog saveznika na početku :)

Igram s Hrv, ni Austrija ni Mađarska me ne žele. Napulj i Bavarija su poslužili, kasnije su me Bohemija i Poljska zavoljele. Ne da mi se screenshotat, ali imam Sopron. I da, puno je teže imati merchante u CoT-ovima s Divine Windom.

Tsaя
24-09-2011, 14:48

Saom trgovačke republike mogu stvarati takve zajednice.
Možeš pak otvoriti vlastiti Center of Trade ali moraš prvo preko diplomacije napustiit Hanseatičku ligu. Nije isto kao zajednica, ali blizu.

Kako da izađem i te lige?

Akul
24-09-2011, 17:17
Kako je ova nova ekspanzija užasna po pitanju diplomacije... U vidu da je nemoguće dobiti dobrog saveznika na početku :)

Igram s Hrv, ni Austrija ni Mađarska me ne žele. Napulj i Bavarija su poslužili, kasnije su me Bohemija i Poljska zavoljele. Ne da mi se screenshotat, ali imam Sopron. I da, puno je teže imati merchante u CoT-ovima s Divine Windom.

Austrija i Mađarska te žele i to jako... u smislu da te žele aneksirati. Traži saveznika u onima koji nemaju osvajačke težnje prema tebi ^_^;

Kako da izađem i te lige?

Koliko se sjećam, trebaš samo otići u diplomaciju s Hansom i izabrati da napustiš njenu ligu.
Alternativno, možeš Hansu toliko naljutiti da te šutne van :P

Tsaя
26-09-2011, 14:46
Evo, nakon sto sam sa Norveskom osvojio Dansku i Svedsku, zapoceo sam mirno razdoblje.
Malo sam provocirao Novgorod sa spyevima pa sam tako nekako uspjeo osloboditi Finsku koja je dobila 3 regije od Novgoroda uz moju granicu.
Onda sam krenuo u razvoj drzave.
Kasnije, kad sam sredio drzavu, mirovao sam nekih desetak godina, te su onda sve osvojene regije postale core.
Nakon toga sam oformirao Skandinavsku naciju.
Poceo sam pregovore sa Finskom, te sam ih nakon par godina pridobio kao vazale.
Cekao sam deset godina i aneksirao ih.
Eto, proslo je vec skoro 100 godina da nisam ratovao, pa mislim da je vrijeme da napadnem nekoga.

Imam par pitanja:
-dali se moze ubrzati dobivanje core na osvojenoj regiji?
-kako da dobijem core u susjednoj regiji koju kontrolira druga nacija?
-kako da nametnem nekoj regiji svoju kulturu?
-mogu li ukinuti ili smanjiti porez?
-koje su mjere najbolje za gusenje nereda u odredjenim regijama?

TeraBajt
26-09-2011, 20:20
-nop, jedino misijom
-random ili misijom
-kultura se random siri brijem, ne znam, mislim da ne mozes nametati kulturu
-ne, ali mozes manje mintati
-nedaj im da dobiju siege i rasporedi unite po kriticnim podrucjima, ja sam u svojoj igri sa bizantom na ogromna prostranstva morao rasporedjivati trupe da guse revoltove:D

http://i51.tinypic.com/2w7obno.jpg
http://i52.tinypic.com/mj1z7o.jpg

Akul
26-09-2011, 20:36
Pruutty Byzant you have there Terra :D

-dali se moze ubrzati dobivanje core na osvojenoj regiji?

Nope. Preporućujem da ako nemaš core da stvoriš vazala tamo: manje više ista korist ali nemaš Revolt Riska i sl. gluposti. Uz to, ako imaš previše non-core provincija, državna administracija ti se počne raspadati. A o tome da su vazali najbolji saveznici da i ne govorimo

-kako da dobijem core u susjednoj regiji koju kontrolira druga nacija?

1. Border Discpute Event ako ti se dogodi. Mislim da ako staviš National Focus na graničnu provinciju da ti to poveća šansu da dobiješ taj event
2. Conquest misije: kad osvojiš provinciju koju misija nalaže, dobiješ core
3. HRE car: ako neka država ima HRE provinciju i nema core, prije ili kasniej će doći caru, zajedno s carevim coreom mislim
4. HRE car: ako non-HRE država osvoji HRE provinciju, iskoristi Imperial Liberation CB da ju osvojiš natrag. Uskoro nakon toga, event ti da core na nju

-kako da nametnem nekoj regiji svoju kulturu?

Provincije pod National Focus imaju Provincial Decision Ennact Settlement Policy. Uz određene negativnosti, to povećava šansu da dobiješ Cultural Assimilation event na tu provinciju. Ne trati pak to na provincije koje nisu u tvojoj Culture Group jer je profitabilnije to koristiti na onim izvan Culture Group

-mogu li ukinuti ili smanjiti porez?

Direktno? Ne. Ali kroz igru se znaju pojaviti eventovi i decisioni koji povećavaju/smanjuju porez
Također, možeš kupiti savjetnika koji ti povećava porezni dohodak

-koje su mjere najbolje za gusenje nereda u odredjenim regijama?

- ako nije core, Release Vassal ako možeš. Kao što rekoh, to je korisnije nego imati non-core provinciju 50 godina (s vremenom ćeš dobiti misiju da ih aneksiraš i time dobiješ core).
- vojska u provinciji smanjuje Revolt Risk
- National Focus smanuje Revolt Risk mislim
- imaš advisora koji smanjuje Revolt Risk

Tsaя
27-09-2011, 14:26
Glavna religija u državi mi je katolička, ali su mi sad neke regije postale protestantske.
Kako ja mogu promijenit religiju, znači, da stavim da mi glavna vjera bude protestantska?

Akul
27-09-2011, 14:59
Glavna religija u državi mi je katolička, ali su mi sad neke regije postale protestantske.
Kako ja mogu promijenit religiju, znači, da stavim da mi glavna vjera bude protestantska?

Odi u Religion Tab i tamo ćeš vidjeti Decision da prijeđeš na Protestantism ili Reformed.

Tsaя
27-09-2011, 16:03
Što znači reformed?

Akul
27-09-2011, 16:22
Što znači reformed?

Reformed je religija, kao što su i Catholicism, Protestantism, itd.
Ako misliš što predstavlja, to su Kalvinisti.

Tsaя
27-09-2011, 20:07
Hvala na odgovorima, budem probao sredit vjeru.

Jel mi možeš još reć.
Imam sa npr. Bosnom odnose max. 200, imam Royal Marriage, alliance... ma sve osim vazalstva.
Sad kad hoću da mi budu vazali, piše impossible. A zašto?
Što da napravim da promjene mišljenje?

Akul
27-09-2011, 21:19
Jel mi možeš još reć.
Imam sa npr. Bosnom odnose max. 200, imam Royal Marriage, alliance... ma sve osim vazalstva.
Sad kad hoću da mi budu vazali, piše impossible. A zašto?
Što da napravim da promjene mišljenje?

Uz sve spomenuto, Trust i njihova vlastita veličina ovise o tome također (što su veći, to je manja šansa da prihvate... ako imaju bar 5 provincija, mislim da nikako neće prihvatiti). Također mislim da imanje granice s njima povećava šanse, kao i imati ih u svojoj Sphere of Influence. Oh, i kralj s doberim Diplomacy skillom je također važan.

Ako nisu veliki i sve ostalo je isto zadovoljeno, pričekaj par desetljeća s tako dobrim odnosima i s vremenom bi trebali biti prihvatljiviji.

Insert
27-09-2011, 22:42
Koliki ti je infamy? I on utječe i to jako. Sa infamyjem na nuli su ti šanse puno veće.

Tsaя
28-09-2011, 06:46
Infamy mi je nula. Legitimaca negdje na 60. Nemam pojma što sam napravio da mi je pao sa 100 na 60.
Bio mi je neki regency council, jeli to možda razlog?

@Akul - Bosna ima jednu regiju, moju vjeru i u mojoj je sphere of influence, plus imam sve saveze i trgovinu s njom.
Valjda će ubrzo pristat. Finska je imala 5 regija pa je od prve pristala iako je pisalo da nežele to.

Tsaя
28-09-2011, 09:00
Evo, pristala mi Bosna na vazalstvo.
Prekrstio sam se na protenstantizam.
Napao sam Englesku i sjeverni dio Njemačke te zaradio 5 regija.

majstoro
28-09-2011, 17:34
Kako ja mrzim te protestante,kad su mi se poceli pojavljivat taman jednu regiju vratim na katolicanstvo u drugoj se javi i tako mi skoro sve regije grr

Tsaя
28-09-2011, 17:40
Zato sam se i prebacio na protestantizam, jer mi je većina regija samovoljno na to prelazila ili preko nekih eventa.

Dobio sam na nekim regijama u Engleskoj i Novgorodu preko eventa core.
Kako da zauzmem (dobijem) te regije bez rata ili vazalstva?

Akul
28-09-2011, 17:59
Zato sam se i prebacio na protestantizam, jer mi je većina regija samovoljno na to prelazila ili preko nekih eventa.

Protestantizam se posebno brzo širi u Sjevernoj Europi tako da se s Norceškom to isplati uzeti.
Ja pak preferiram ostati Katolik. U svojoj zadnjoj igri s Hrvatskom sam praktički uništio obje protestantske religije i pravoslavlje. I was so proud of myself ^_^ (Deus Vult Idea FTW!)

Dobio sam na nekim regijama u Engleskoj i Novgorodu preko eventa core.
Kako da zauzmem (dobijem) te regije bez rata ili vazalstva?

Ne možeš diplomacijom dobivati provincije. Ako hoćeš te provincije, moraš ih osvojiti.

Tsaя
28-09-2011, 18:17
Ja sam trenutno zapikirao Balkan.
Osvojio sam Bosnu, Crnu Goru, Srbiju i Albaniju.
Sa Hrvatskom imam 200 odnose, sad ću im ponuditi vazalstvo, pa ću ih aneksirat kasnije.

Kako da uđem u HRE?

Akul
28-09-2011, 19:12
Kako da uđem u HRE?

DA bi postao član HRE-a, treba ti capital biti u HRE. Preko Provincial Decisiona možeš provincije ugurati u HRE, ali trebap dobre odnose s carem da bi povećao šanse za to (jer car može odbiti zahtjev za dodavanje provincije u HRE).

Ako samo želiš biti car (za što ne trebaš biti član HRE-a), onda moraš nagovoriti glasače da glasuju za tebe. Stavljanjem miša iznad njihovog štita u HRE prozoru pokazuje zašto za koga glasuju.
Takošđer, ako si car lakše možeš ući u HRE.

Sonic_Moronic
28-09-2011, 20:53
Razočarala su me ograničenja oko uređenja svoje države u Victoriji 2, čuo sam da u EU3 ima više slobode, pa da li mi netko može dati basic overview?

Ono, glupo mi je što ne mogu nikakve reforme stavljati, čak ni kad je država apsolutna monarhija, gdje tu ima smisla? Jel' se tu bar to može raditi?

Akul
28-09-2011, 21:10
Razočarala su me ograničenja oko uređenja svoje države u Victoriji 2, čuo sam da u EU3 ima više slobode, pa da li mi netko može dati basic overview?

Ono, glupo mi je što ne mogu nikakve reforme stavljati, čak ni kad je država apsolutna monarhija, gdje tu ima smisla? Jel' se tu bar to može raditi?

Države se u EU3 mogu dosta uređivati svojim željama uz pomoć Slidera, National Idea, Decisiona, lakog mjenjanja goverment sustava, itd. Jedan je recenzent jednom nazvao dio sučelja "Nacijin RPG Sheet".

IMO, EU3 je najbolja PI igra upravo radi velike slobode, veliek količine opcija i dugog razdoblja (427 godina) pa navelike savjetujem da isprobaš EU3 Chronicles (komplet od EU3 i sve četiri ekspanzije).

Sonic_Moronic
28-09-2011, 21:13
To već zvuči puno bolje. Budem probao.

Tsaя
29-09-2011, 11:41
Kako da uđem u HRE?

DA bi postao član HRE-a, treba ti capital biti u HRE. Preko Provincial Decisiona možeš provincije ugurati u HRE, ali trebap dobre odnose s carem da bi povećao šanse za to (jer car može odbiti zahtjev za dodavanje provincije u HRE).

Ako samo želiš biti car (za što ne trebaš biti član HRE-a), onda moraš nagovoriti glasače da glasuju za tebe. Stavljanjem miša iznad njihovog štita u HRE prozoru pokazuje zašto za koga glasuju.
Takošđer, ako si car lakše možeš ući u HRE.

Koje mogućnosti dobivam ako i uđem u HRE i koje ako postanem car HRE?

Akul
29-09-2011, 14:57
Why not post a screenshot of your mighty Empire? :(

Koje mogućnosti dobivam ako i uđem u HRE i koje ako postanem car HRE?

Ne sjećam se previše što dobivaš ulaskom u HRE. Mislim da piše negdje u HRE prozoru kad staviš kursos iznad nečega. Znam da će te car štiti ako te neki stranac napadne.

Kao car, dobivaš ogromne bonuse.
Kao prvo, veliki Manpower, Land Forcelimit (znali, možeš imati ogromnu vojsku) i još neke slatke stvari (jačina bonusa ovisi o HRE članicama). Mislim da i više poreza dobivaš.
Također, preko reforma možeš dobiti još manjih bonusa a s kasnijim reformama napraviti titulu Hereditary (znači, više se ne glasuje već ćeš ti zauvijek biti car), pretvoriti sve države HRE-a u vazale te, na kraju sa zadnjom reformom, sve ih odjednom aneksirati i pretvoriti se u državu zvanu Holy Roman Empire. Ipak, pazi da te sve članie vole prije nego doneseš te zadnje reforme jer ako te ne vole, odbiti će ih i napustiti HRE (ali ćeš instantno biti u ratu s njima i lako ih vazalizirati).

Morati ćeš naravno braniti članice od stranih agresora, ali s velikom vojskom koju ćeš dobiti i skoro neiscrpnim manpowerom, to ti ne bi trebao biti veliki problem.

Evo primjera kako to lijepo izgleda blob kad sam dobio mogućnost da ga formiram s Hrvatskom (nakon čega sam loadao točno prije toga pa nastavio igrati s Hrvatskom):
http://img833.imageshack.us/img833/8964/eu329j.jpg

Tsaя
29-09-2011, 17:21
Zanimljivo.
Znači kad to sve napravim, postanem HRE i ne zovem se više Scandinavia?

Bio sam napao Novgorod jer sam dobio core na njega i to baš na capital.
Kako da ja njima otmem taj capital? Preveliki su, pa nisam mogao uzeti sve regije, a nisam niti htio, uzeo sam ih samo 4 ali Novgorod nisam mogao jer je capital.
Dali ih se može natjerati tokom rata da promjene glavni grad ili da mi ga predaju?

Akul
29-09-2011, 17:34
Znači kad to sve napravim, postanem HRE i ne zovem se više Scandinavia?

Yep. Također će ti svi likovi (savjetnici i monarsi) imati njemačka imena -_-
To je jedan od razloga zašto sam nastavio igrati s Hrvatskom, drugi bijavši taj da nisam želio postati prejak i time si napraviti igru dosadnijom.

Bio sam napao Novgorod jer sam dobio core na njega i to baš na capital.
Kako da ja njima otmem taj capital? Preveliki su, pa nisam mogao uzeti sve regije, a nisam niti htio, uzeo sam ih samo 4 ali Novgorod nisam mogao jer je capital.
Dali ih se može natjerati tokom rata da promjene glavni grad ili da mi ga predaju?

Da bi im oduzeo Capital, moraš se prvo pobrinuti da im capital nema niti jednu susjednu provinciju (znači, odsijeci Novgorod od ostatka države). Nakon što se pobrineš da je Novgorod sam, moći ćeš u slijedećem ratu tražiti da ti predaju capital (ali nećeš moći tražiti niti jednu drugu provinciju).

Sonic_Moronic
30-09-2011, 12:07
Woo, ovo mi trza puno manje nego Victoria!

Za uređenje države stvarno ima lijepih opcija, lajkam.

Jedino što me ovo razdoble u povijesti ne zanima baš previše, ali budem uzeo Francusku vjerojatno. Francuska je kul.

Akul
30-09-2011, 12:39
I jaka te time najbolja za prvu igru. Kasnije možeš uzeti neku manju državu. Za razliku od Victorie, ovdje nije nemoguće pretvoriti malu državicu u velesilu dobrim diplomatskim manevriranjem. I kad se takvo nešto postigne, vjeruj mi da osjećaš itekakav ponos ;)

Herr Schnitzel
30-09-2011, 13:02
Sad bi ti stavio screenshot Nikaragve od Rio Grandea do Amazone al to je odavno izgubljeno :(

TeraBajt
30-09-2011, 21:37
i moja epic bosna od perzije do bavarije :'(

Anelson
01-10-2011, 18:15
Stvarao sam male državice u veliko carstvo, sve je uzaludno zbog previsoke inflacije.

Akul
01-10-2011, 18:20
Stvarao sam male državice u veliko carstvo, sve je uzaludno zbog previsoke inflacije.

Master of Mint, NAtional Bank i minimalni Treasury Slider bi trebali oporaviti stanje nakon par godina. Usually does to me.

Tsaя
24-10-2011, 14:51
Evo par sličica moga malog Srpskog imperija.
Za sad mi ide jako dobro.
Ono što bih htio ubrzati ako ikako može je promicanje srpske kulture u sjeveru i zapadu moje države.
Jeli to moguće?
Može li se promijeniti glavna kultura države i ime države?

http://img41.imageshack.us/img41/9199/srb1.png
http://img219.imageshack.us/img219/4267/srb2.png
http://img98.imageshack.us/img98/4348/srb3.png
http://img231.imageshack.us/img231/9638/srb4.png

Ovaj rat što je Poljska počela, a kao saveznik sam pomogao i zbog jačine moje zemlje, postao sam predvodnik rata s moje strane.
Hansu sam poharao, ali nisam ju htio anektirat, nego sam tražio da oslobodi sve zemlje koje su pod njenom vlažću/teritorijem.
Što se Bohemije tiče, njoj sam oteo pola teritorija.
Ostali su mi slali wight peace što sam prihvatio.

Akul
24-10-2011, 15:04
Da bi ubrzao asimilaciju provincije, koristiš Provincial Deicison zvan "National Settlement Policy" ili tkao nešto.

Da bi promjenio kulturu države, moraš promjeniti capital u provinciju željene kulture i onda donijeti "Cultural Shift" national decision (koji se omogući ako ti capital ima drugačiju kulturu od državne).
Ne možeš promjeniti ime države.

Tsaя
24-10-2011, 15:29
Razmisljao sam da sam se dosta sirio lijevo i desno, mogao bih sad sa Srbijom do Moskve.
E, ak mi u drzavi prevladavaju Rusi i glavni grad mi je Moskva, dali mogu osnovat rusiju?

Akul
24-10-2011, 16:24
Ako napraviš Culture Shift mislim da možeš.

Tsaя
24-10-2011, 17:31
Plotsk, Zaporožiju i Ukrajinu ću diplomatskim putem pripojiti.
Poljska je slijedeća nacija koju napadam, a nakon toga Turska.
Što preporučaš, dali da Ukrajinu pripojim nakon tih osvajanja pa da
mi pomognu tijekom njih ili prije svega?

Zašto mi neki gradovi preko eventa dobivaju novu vjeru, iako su svi oko njih iste vjere?
Graz mi se već 5 puta prekrstio.

Akul
24-10-2011, 17:46
Što preporučaš, dali da Ukrajinu pripojim nakon tih osvajanja pa da
mi pomognu tijekom njih ili prije svega?

dunno, ovisilo bi o situaciji i trenutnom raspoloženju mog vladara" ^_^;

Zašto mi neki gradovi preko eventa dobivaju novu vjeru, iako su svi oko njih iste vjere?
Graz mi se već 5 puta prekrstio.

1. Protestantska reformacija se širi bez obzira na susjedne provincije (dobro, susjedne provincije možda povećavaju šansu da se prekrsti). Nakon nekog vremena, smiriti će se
2. Ako imaš Ecumenism National Idea, onda ti se slična stvar konstantno događa sa svim religijama

Tsaя
24-10-2011, 17:59
Znam na šta misliš što se protestantizma tiče.
On dođe i piše do kad traje, ovo dođe bez ikakve kazne i traje zauvijek ak se ne prekrsti.
Ćešće mi je katolicizam
Kako pobijem Ecumenisam NI?.

Akul
24-10-2011, 18:02
Ecumenism NI makneš takoda klikneš na njega i zamjeniš ga drugime. Deus Vult je suprotnost pa bi možda on mogao poboljšati situaciju.

Tsaя
24-10-2011, 18:41
Hvala.
Nego, vidim da e može raditi izmjene u fajlovima od EU3.
Sada ću za početak napravit da se core dobiva brže i promijenit ću boju nacije. :)

Sphinx
25-10-2011, 20:46
Trenutno igram s Burgundijom. Malo je sjeban start jer te Francuska oce maknit s puta, al ako ju uspijes oslabiti, ili kao ja uzet par teritorija, nemaš baš previše prepreka u tom dijelu europe.
http://img202.imageshack.us/img202/9739/burgundy1g.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/202/burgundy1g.jpg/)
U nekoliko navrata sam smanjia Francuze, dobia core na Pariz, oni premjestaju glavni grad negdje drugdje, taman prije drugog rata (jer sam ga u prvom gradu okruzia sa svojim regijama i oslobadanjem nekih malih drzavica). Ima sam dosta misija pa sam tako i dosta osvaja, u jednu ruku mi je alliance bia Bohemia pa sam i dosta pratia njih i njihove ratove. Zadnji rat mi je bia s Englezima, porazia sam ih totalno na kopnu, ostali su to vidjeli pa im je doslovno po europe objavilo rat, ja sam uzea calais i natira da maknu core s neke regije, i maka se ca, i da, oslobodia neku drzavicu tako da imam manju granicu s njima. Btw na vecini regija samo ja (+tu i tamo koja mala drzavica) imam core, jer sam u vecini ratova trazia da maknu core, tako da me sad rijetko tko zeli napast :P
inflacija ne raste, bila je narasla pa sam to smanjia, ugl od trgovine i poreza imam dovoljno za jedno 70k aktivnih vojnika(50k konja, 20k pjesaka za rusit fortove :P), igra nemoze bolje ici

Anelson
09-12-2011, 19:29
Kad vidim ovu stariju mapu, vise zavolim Divine Wind. :) Trenutno igram mod MEIOU, preporucujem ga za one koje nisu isprobali. To je najljepsi mod koji sam vidio. Tek nedavno saznao sam za Sprite Pack, paket jedinica novih izgleda na mapi. Zasto nema vijesti o tome? Vec sam ubacio AD 1400 Western i Eastern i sada te figure na mapi vise ne bodu oci. :) Zelim nabaviti i sve ostale pakete recimo Reformation, Enlighment itd. no trenutno nemam love na netu.

Igram za Napulja, cilj je napraviti neko prijateljstvo (friendship) sa Venecijom ali ne kuzim kako se to postize. Napao sam Siciliju kako bi je pripojio i ratovao sa Aragornom, i dobio Messinu no gubio sam ga drugim ratom sa Aragornom kada su njihovi saveznici Portugalci doslovno okruzili moju zemlju. Objavio sam rat Papu i uzeo tri provincije, ostaje mu Roma odnosno Vatikan okruzen mojim novim teritorijama i neke provincije rascjepkane po Italiji. Tako sam se prosirio na sjeveru, moj cilj je kasnije stvoriti novu drzavu Italiju (pitam se da li je to moguce). Mislio sam upasti u Epiru ali ima garanciju od Srbije koja je trenutno treca sila na Balkanu. Financijom sam uspjesno potaknuo pobune u dijelovima teritorije Aragorna posebno u pomorskim, pobunjenici su uspjeli izbaciti Aragorna sa juznoistocne Francuske, pobuna je u tijeku na Malti i Siciliji i nadam se da ce uspjeti.
Pitam se kako dobiti casus belli da mogu izvrsiti invaziju na Sjevernu Afriku koju vec dugo prizeljkujem.

TeraBajt
09-12-2011, 22:04
http://i44.tinypic.com/29ajw2.jpg
http://i40.tinypic.com/332mebr.jpg
http://i42.tinypic.com/2ymsty1.jpg
http://i43.tinypic.com/k1dn4h.jpg
http://i44.tinypic.com/f0dw84.jpg
http://i41.tinypic.com/20112r6.jpg
puno vazala, doso sam do tocke di ne mogu vise zajebat nikako : ))
income ogroman, manufakture u cijeloj italiji + pola balkana = research do neba, kingdom of god, ukidanje HRE, pokrstavanje muslimana = infinite manpower i neometano sirenje : ))

bb limit mi je 28, roknut cu ga i lijepo world conquest : ))

Duke of Earl
28-12-2011, 14:30
Rula igra vrlo jako, makar sam pohvatao tek otprilike 20 % mehanike :) Grafički izgled mi je nebitan, pa me zanima jel postoje ikakvi tweakovi za poboljšanje performansi, imam osjećaj da bi scrollanje po mapi bilo puno ugodnije kad bi fog of war bio statičan, ali te opcije nažalost nema. Konfiguracija je:

Athlon 64 3200+
1 GB RAM
GeForce 6800 GT

Znam da nemogu puno očekivati od ovoga, ali ipak mi se čini da se malo presporo vrti s obzirom da igram na 1024 x 768, i svi oni grafički dodaci su isključeni.

EDIT: E da, koju bi mi Paradox igru još preporučili, s obzirom na slabašnu konfiguraciju ?

Insert
28-12-2011, 15:34
@TeraBajt

Ne vide ti se slike .

@Duke of Earl:

Sve novije paradoxove igre koje sam igrao (Hearts of Iron 3, Victoria 2, Sengoku) su zahtjevnije od eu3. Od starijih sam igrao samo Hearts of Iron 2 i Crusader Kings tako da ti mogu preporučiti samo njih. Victoria i Europa Universalis 2 bi također trebale biti ok. Ali sve te stare su danas daleko od novijih jer je ovo jedan od rjetkih serijala koji se s vremenom ne prilagođava masama i ostaje dosljedan.

Također, probaj eu3 bez ekspanzija ili samo sa starijim ekspanzijama. Trebalo bi manje štekat.

Akul
28-12-2011, 17:17
@Duke of Earl: Preporučujem da probaš Crusader Kings. Starija je igra i u Veljači dobiva nastavak, ali je ipak itekako igriva i ima podosta korisnih modova

@Insert: prilagođava se masama, samo ne idem putem Dumbed Downiranja kao što većina developera (glupo) radi kad se prilagođava masama. Dapače, igre postaju kompleksnije s vremenom unatoč otvaranju masama

Arbiter of Change
28-12-2011, 17:23
EDIT: E da, koju bi mi Paradox igru još preporučili, s obzirom na slabašnu konfiguraciju ?
Crusader Kings je stariji, ali fokusno malo različit od EU-a.
Problem sa Paradoxovim grand strategy igrama je oduvijek bio procesorske prirode, posebno vidljivo sa HoI3.

Duke of Earl
28-12-2011, 17:40
Hvala na savjetima/preporukama, probat ću onda za poboljšanje performansi instalirat samo EU3 + 3 exp., bez Divine Winda, s obzirom da ionako nisam imao namjeru igrati s Japanom, zato jer čitam da je njihova kampanja dosta mlaka.

Arbiter of Change
28-12-2011, 17:52
@Insert: prilagođava se masama, samo ne idem putem Dumbed Downiranja kao što većina developera (glupo) radi kad se prilagođava masama. Dapače, igre postaju kompleksnije s vremenom unatoč otvaranju masama
Ne prilagođavaju se baš masama već slušaju svoju, njima jedinu bitnu, niche publiku. Kao što sam znaš, Divine Wind je izašao jer je pobijedio izborom igrača. Ne znam koliko im igre baš postaju pristupačne. Vidjeti ćemo sa CK2.

On May 27, 2010 Paradox asked the community what their download team should work on next. A poll was created with 4 options:

EU3 - With focus on "Rest of the World"
Rome - Alexander era, revised map
HoI3 - Expanded timelines, battle scenarios
Victoria 2 - US Civil War

EU3 won with 46% of the votes, followed by Rome at 25%, Victoria 2 with 18% and lastly Hearts of Iron 3 with 10% of the voters.

This sparked the development of Divine Wind.

Akul
28-12-2011, 20:21
Ne prilagođavaju se baš masama već slušaju svoju, njima jedinu bitnu, niche publiku. Kao što sam znaš, Divine Wind je izašao jer je pobijedio izborom igrača. Ne znam koliko im igre baš postaju pristupačne. Vidjeti ćemo sa CK2.

Približavanje masama (naravno, mase po njihovim mjerilima ne CoD-ovim ili Wow-ovim mjerilima) ne znači zapostavljanje starih fanova. PI konstantno nastoji širiti svoju publiku (što su i sami par puta rekli) i privlačiti nove igrače, samo što ne rade gluposti koje drugi developeri rade s tim ciljem. I koliko sam vidio, dobro im ide.

Sonic_Moronic
29-12-2011, 00:38
Problem ak ćeš igrat starije igre je mnogo lošiji interface. Interface prve i druge Victorije je nebo i zemlja.
Al' probaj Hearts of Iron 2 definitivno.

Duke of Earl
29-12-2011, 00:46
Evo bez Divine Winda se igra vrti gotovo savršeno, ali sad mi se svakih 10-20 minuta dešavaju random CTDi s nedefiranim errorima :-x

TeraBajt
29-12-2011, 02:42
da, imam gotovo istu masinu ko i ti i sa divine windom mi je bio uzas. btw, ja vidim slike u postu prije, jel iko jos ne vidi?

Insert
29-12-2011, 14:56
da, imam gotovo istu masinu ko i ti i sa divine windom mi je bio uzas. btw, ja vidim slike u postu prije, jel iko jos ne vidi?
Sad se vide. Jučer ih nisam mogao pogledat ni pomoću trikova.

Duke of Earl
29-12-2011, 15:15
da, imam gotovo istu masinu ko i ti i sa divine windom mi je bio uzas.
Našao sam na forumima riješenje za maglu:

http://forum.paradoxplaza.com/forum/sho ... phics-Pack (http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?517049-Divine-Wind-faster-graphics-Pack).

http://forum.paradoxplaza.com/forum/sho ... nd-new-fog (http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?511681-Divine-Wind-new-fog).

Registrirao sam se, ali izgleda da je nemoguće skinuti preko foruma ako nemaš registriranu barem jednu PI igru pod svojim profilom, za što ti treba cd-key. Naravno da nisam kupio EU III (koja mi je i prvi PI naslov) prije isprobavanja, što je i dobro s obzirom da mi se užasno sporo vrti, ali ako ovi tweakovi stvarno pomognu, vjerojatno ću je uzet na Steamu pošto je Chronicles na -60 % akciji, što ispadne 11,99€, a to je isplativo za takvu igretinu. Pa bi sad zamolio nekoga ko je registriran na tom forumu da skine tih par kilobajta i uploada ih na rapidshare, jer mi se inače ne isplati riskirati 100 kn za igru koju možda nemogu ni igrati.

hrčak
31-12-2011, 01:13
Nisam jos sve procitao, tema je povelika, ali odmah bih predlozio jedan succession game!

Malo sam listo i vidio ovo. Želi netko s foruma?

Akul
31-12-2011, 03:17
Kao i uvijek, ja sam slobodan za SG.

hrčak
31-12-2011, 12:17
Ajde još netko.

hrčak
01-01-2012, 21:44
Bump

hrčak
02-01-2012, 16:49
Bumpi bump

Akul
02-01-2012, 17:53
Malo se čudim kako smo uoće uspjeli započeti onaj prvi SG ^_^;
Mislim, tako ga je teško započeti od tada...

TeraBajt
02-01-2012, 18:15
koja verzija?

tj. sa il bez divine winda?

hrčak
02-01-2012, 21:27
Kako vama paše

hrčak
03-01-2012, 02:32
Bumpić

Akul
03-01-2012, 02:39
Diine Wind meni paše jer sam se odviknuo od starijih verzija (a i trebao bih se zajebavati reinstalacijama i time).

hrčak
05-01-2012, 14:23
Bumpala bump

Anelson
05-01-2012, 17:29
Zašto bumpaš?

1van
11-01-2013, 00:01
jel neko igro sa onim zadnjim patchem? AI je prejeben, počeo sam igrat s bizantom 1403. tako da imam larisu i kozane na startu, malu aziju samo osvojio sve do erseruma na istoku, imam i kaffu, te sam mamlucima uzo alexandriju i oslobodio syriju. sve ko i inače, kastilja pokušava sjebat aragon, ja im pomognem, razbijem kastilji pičku i na moru i na kopnu, oslobodim granadu i opelješim ih, kad odjenom mađarska(koja kontrolira sve između mene te austrije i bohemije) izazove rat na mene bez cb-a, pozove u rat austriju; zatim venecija izazove rat na mene jer ih mađari/austrijanci nisu zvali u rat; a nakon njih i morocco. da stvar bude bolja, pošto je negdje <1430., razbio sam veneciju na moru, ostavio 2k da siegaju njihov usrani grad, s drugom vojskom sam sjebo mađare i austrijance zajedno, jer imam jebački moral, a disciplina mi je na negdje 120-130%, i onda još kao šlag na kraju torte dođu jebeni švicarci koji su nečiji saveznici, te mi sabiju vojsku jer ju je atricija pojela.

tl;dr- AI u igri je prejeben i stvarno je izazov ostajati živ. nevjerojatno šta su napravili od eu3 vanile do sada. nastaviću igrat s bizantom dok se čeka eu4.

jel neko za mp?

hrčak
11-01-2013, 02:15
Ja sam za.

Anelson
11-01-2013, 18:09
Tema se dize iz prasine tocno poslije godinu dana. :D Au jedva cekam EU4.

TeraBajt
18-06-2013, 08:17
http://i44.tinypic.com/2qvt8r4.jpg

kosovo je srbija!!!!!

a srbija je... crna gora :D

usput MP igra sa frendom, ja igram sa austrijom on igra poljsku

http://i42.tinypic.com/2yxlkcl.jpg

moj cilj je osnivanje HRE, njegov ekspanzija na istok pa cemo se clashat:D

http://i44.tinypic.com/hwmu09.jpg

http://i40.tinypic.com/2q8tzif.jpg

StormCr0w
05-10-2013, 15:14
Uzeo Pskov i uspio opstat 200 godina :pray: Najzabavniji game do sad. Cijelo vrijeme sam koristio špijune i sjebo Litvaniju i Novgorod. Imo tolko para da nisam mogo potrošit
http://i.imgur.com/llyrvO9.gif

Onda sam uzo Aquiloniju i sjebo Veneciju te osnovao vlastiti CoT i posto glavni proizvođač zlata. Kolonizirao Kanare i zapadnu obalu Afrike. Nakon toga mi se više nije dalo, postane mi naporno čim se izborim kroz onih prvih par dekada.
Onda sam new game počeo s Mađarskom, oslobodio Hrvatsku i opet sjebo Veneciju + Balkan. Fun fun, mada mi ide na kurac što treba čekat 50 godina da totalno pripojim teritorij, ima neki brži način?

Nekako mislim da ću opet s Norveškom krenut i ovaj put završit igru.

Mogli bi i MP ako se nekom da.

TeraBajt
07-10-2013, 00:26
frende cetvorka je izasla i mp radi gg ja sam svakako da se nadjemo jedan vikend i halamo

StormCr0w
07-10-2013, 10:40
Treba para!

TeraBajt
07-10-2013, 13:03
ne treba ako me beres ;)

StormCr0w
07-10-2013, 22:20
Berem te al berem i errore na sigurnosnim kopijama, neda mi se s tim jebat.