Log in

Pogledaj cijelu verziju : Prijelaz na Vistu?

Stranica : 1 [2]

Dyslexia
07-03-2009, 20:16
instalirao sam i nikakvih problema nema, savrseno radi dapace popravilo se par problema, tipa ono da ne pamti view foldera itd...i super radi nema nikakvih problema

Luka
07-03-2009, 23:04
to što ih ne vidiš sada, ili se još nisu pojavili, ne znači da ih nećeš niti imati

teoretski, ne moraš imati problema ni sa betom...

Assasin`s
24-03-2009, 11:47
Ja sam danas prešo na Vistu čini mi se ok vidit ču još

Bartuc
24-03-2009, 12:02
Kada se sjetim onih spika da je Vista smeće i da igre na XPu rade masu bolje pada mi mrak na oči :D E, do sada nisam naišao na niti jednu jedinu igru koja mi je bolje radila na XP-u. Možda i rade neke igre brže na XP-u kada gledaš testove popračene brojkama, ali ja tu razliku nisam vidio in-game. Tako da me više testovi performansi ne diraju pošto realne razlike nisam primjetio.

Već imam dosta dugo vistu i u niti jednom trenutku nisam pomislio da se vratim na XP, a bome sam svojedobno bio žestoki protivnik tog OS-a. Tako da ne sumnjam da po Visti još uvjek seru ljudi koji je nisu niti isprobali, već idu po primpicu rekla-kazala :P

Dyslexia
24-03-2009, 17:46
Kada se sjetim onih spika da je Vista smeće i da igre na XPu rade masu bolje pada mi mrak na oči :D E, do sada nisam naišao na niti jednu jedinu igru koja mi je bolje radila na XP-u. Možda i rade neke igre brže na XP-u kada gledaš testove popračene brojkama, ali ja tu razliku nisam vidio in-game. Tako da me više testovi performansi ne diraju pošto realne razlike nisam primjetio.

Već imam dosta dugo vistu i u niti jednom trenutku nisam pomislio da se vratim na XP, a bome sam svojedobno bio žestoki protivnik tog OS-a. Tako da ne sumnjam da po Visti još uvjek seru ljudi koji je nisu niti isprobali, već idu po primpicu rekla-kazala :P

signed :bravo:

SkunK
25-03-2009, 18:23
Dupli potpis.

Razzarach
25-03-2009, 19:15
potpis
ja na 7600gs vrtim crysis warhead... i to na visti :)

bezimeni
25-03-2009, 20:38
Od kada sam TV spojio na komp i poigrao se sa windows media centrom unutar ultimate verzije moje oduševljenje ovim os-om je i dodatno poraslo .Idelan os za multimediju i gejmanje.

Assasin`s
25-03-2009, 20:43
Ja je imam več 2 dana i mogu reč da je odlična igre tako i tako ne igram tolko rasturam na x360

Deadwalker
26-03-2009, 16:55
SE, do sada nisam naišao na niti jednu jedinu igru koja mi je bolje radila na XP-u.

eh da, ja sam sada nedavno naisao na prvu igru koja nije bas na "ti" sa Vistom. Rijec je o SW Kotoru koji se vrlo cudno ponasa na Visti, dok je na XP-u radio savrseno. Eto, kaj nebi rekli da bas sve radi kak spada na Visti :P
Al inace, sve sto si rekao stoji, a da ne spominjemo multimediju koja definitvno briljira na ovom OS-u.

Berax0r
26-03-2009, 17:40
Čitao nedavno da čak 25% amerikanaca je prešlo na vistu :)
I ja si razmisljam.

Deadwalker
26-03-2009, 17:49
Sad jos dođe drugi service pack, ma milina :D Al ono, steta sto je OS tako lose prosao u javnosti pa su i same negativne glasine utjecale na njezino prihvacanje od strane kucnih korisnika. Ja inace planiram nakon drugog service pack-a ne dirati nista najmanje godinu dana. Necu odmah prelazit na sedmicu, cim dođe. Pricekat cu barem mjesec-dva, da vidim komentare a i propuste novog OS-a.

Assasin`s
26-03-2009, 19:09
Deadwalker ti si veliki fan SW?

Deadwalker
26-03-2009, 19:11
Kakve to veze ima s topicom?? :?

inace, da

Assasin`s
26-03-2009, 19:14
Ok samo pitam neču otvarat novu temu.Inače Vista mi se jako sviđa jel je lijepa za vidit i to a XP nak staro i dosadilo mi je sve to

Luka
26-03-2009, 19:29
@Assasin - ne idi u offtopic, ne spamaj, i nauči razliku između č i ć (ili koristi c). Vista nije dobra zato što je lijepa (a i to je subjektivno), nego zato što je sigurnija i s više mogućnosti.

Deadwalker
27-03-2009, 21:46
Mali update.
Dobre vijesti stizu iz Microsofta (http://www.bug.hr/vijesti/spreman-vista-service-pack-2/96061.aspx). Service pack 2 je usao RTM fazu te je distributiran svim beta testerima. Posto je ovo verzija onda prije sluzbene, potonju možemo ocekivati najvjerojatnije tokom travnja.
Hmm, znaci ubrzo ce konacno ici reinstall winsa te instalacija novog service pack-a za koji se nadam da ce konacno rjesiti Vistu svih musica...nice :)

RIDER32
28-03-2009, 03:02
I ja sve vise razmisljam da instaliram vistu jer sam rjesio probjel sa nedostatkom rama. Na Win7 nisam ostao jer mi nerade par kljucnih rograma.

Bas cu instalirat Vistu kad mi stigne grafa :roll:

Ivan_87
01-04-2009, 13:35
Čitao nedavno da čak 25% amerikanaca je prešlo na vistu :)
I ja si razmisljam.

ako amerikanci pojedu govno i ti ćeš ? :P

neznam zašto svi sve mjere po glupim amerima koji na karti nebi znali nać njemačku ili francusku 8)

inače na ovom kompu neki dan sam stavio vistu X64 ultimate .. sve radi super čak mi se i sviđa puno toga ..

jedini razlog zašto sam se vrati na xp je da mi vista nikako neželi prepoznat optiku koja je relativno nova a kad sam konačno sve naštelu optika je radila al je užasno sporo mogo bi reć tri puta sporija prebacivala podatke i otsle stvari sa dvd-a na pc i obrnuto

a drugo je to što swat4 tss server nemože na vistu a ostale igre ni neigram većinom samo swat4 online tako da nakon 3 sata zajebancije sa tim sam stavio nazad xp kojeg ću se držat još neko vrijeme i pa ću preć na win 7 a i jedva čekam SP1 za taj os :)

Hellboy
10-04-2009, 14:23
Ok, zadnja 2 dana konstantno radim na Visti (Ultimate x64) i moram reći da sam promjenio mišljenje koje sam stekao o njoj kada sam ju prvi puta testirao. Superiorna je XP-u u svakom pogledu. Bilo na vizualnom dijelu, lakoći uporabe ili samoj funkcionalnosti sustava, daleko je odmakla u odnosu na XP. Možda je to zato što je verzija na kojoj radim prekjučer nakon prvog dizanja skinula i service pack 1, no očito je da je Vista daleko bolji OS od XP-a i planiram ju nastaviti koristiti i ubuduće, barem dok ne izađe full verzija sedmice.

Deadwalker
10-04-2009, 19:34
Ok, zadnja 2 dana konstantno radim na Visti (Ultimate x64) i moram reći da sam promjenio mišljenje koje sam stekao o njoj kada sam ju prvi puta testirao. Superiorna je XP-u u svakom pogledu. Bilo na vizualnom dijelu, lakoći uporabe ili samoj funkcionalnosti sustava, daleko je odmakla u odnosu na XP. Možda je to zato što je verzija na kojoj radim prekjučer nakon prvog dizanja skinula i service pack 1, no očito je da je Vista daleko bolji OS od XP-a i planiram ju nastaviti koristiti i ubuduće, barem dok ne izađe full verzija sedmice.

welcome to the club! :D

Arbiter of Change
10-04-2009, 19:38
Mene je samo strah da mi ne s*hebe WLAN koji sam namjestio, to je jedini razlog zašto još nisam prešao i zašto čekam Windows 7.

Bartuc
10-04-2009, 19:46
Mene je samo strah da mi ne s*hebe WLAN koji sam namjestio, to je jedini razlog zašto još nisam prešao i zašto čekam Windows 7.

Kak ti može WLAN zeznuti? Samo odeš na Network and Sharing Center, Connect to Network, odabereš svoj ROUTER i upišeš WEP :pray:

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51K0DCKQ4FL._SL500_AA240_.jpg

Arbiter of Change
10-04-2009, 19:48
Kak ti može WLAN zeznuti? Samo odeš na Network and Sharing Center, Connect to Network, odabereš svoj ROUTER i upišeš WEP :pray:

E da je moj LAN konvencionalno spojen. :)
Ali ajde, ionako idem kasnije na W7, samo mi je šteta čekati za DX10.

Bartuc
10-04-2009, 20:02
A dobro, ne propuštaš mnogo na polju DX-a. Jedino propuštaš mnogo ugodniji doživljaj što ga Vista pruža te nešto bolje performanse sustava pošto Vista nema onu manu kao XP da se nakon nekog vremena drastično uspori...

Deadwalker
10-04-2009, 20:06
Istina. Dok sam si jos slozio da mi se sustav podize uz oba dvije procesorske jezgre, ono, 5 sekundi je dosta... :pray:
Inace, sad dok dođe SP2 za Vistu, napravit cu format, lupiti winse gore na cisti disk zajedno sa SP-ima i imam mir do izlaska sedmice

Ghost_Rider
10-04-2009, 22:58
uskoro mislim preci na vistu,boli me prozor jel sranje ili ne.

Hellboy
10-04-2009, 23:02
Nije sranje. Iskreno govoreći, nakon samo dva dana mi nije jasno kako sam mogao raditi bilo što na XP-u. Vista ima daleko intuitivnije sučelje. Osobito na laptopu na kojem mi je toliko prirodno koristiti touchpad da mi se miš čini mutav.

Ghost_Rider
10-04-2009, 23:10
ma znam da je ona dobra,imam ti ja njezin citav skin sa cijelim temama,izgleda prejebeno.

Neznam gdje da nadzem oridzi vistu ne zelim pi***stvo.

Hellboy
10-04-2009, 23:24
Heh, skin i prava Vista imaju samo osnovni izgled kao zajedničku točku. Other than that, razlika je ogromna. Inače, probaj ovdje:
http://www.nabava.net/microsoft-windows ... 8687_p.php (http://www.nabava.net/microsoft-windows-vista-home-premium-oem-32bit__18687_p.php)

Arbiter of Change
10-04-2009, 23:28
Ili ako si student, ili znaš nekoga, na malo informatički potkovanijem faksu možeš skinuti Vistu besplatno i legalno preko MSDN-a.

Hellboy
10-04-2009, 23:30
Indeed. No nisam siguran da možeš dobiti Ultimate verziju koja je i najzabavnija pomoću te metode.

Bartuc
10-04-2009, 23:32
Da, čak mislim da ti svaki fax može dati besplatnu studentsku verziju Windowsa koja se po ničemu ne razlikuje od obične verzije osim po tome da je free za studente.

Pitaj u referadi ili nekog stručnijeg (dekan, prodekan i sl.).

EDIT:

@Hellboy, tak i onak ne koristiš ništa što Ultimate nudi :D :P 90% ljudi ima Ultimate, a od toga 80% ne iskoristi niti pola potencijala od obične Home verzije (ili koja je već najslabija). Ali ime Ultimate je COOL i zato je i ja imam 8)

Hellboy
10-04-2009, 23:35
Ultimate Extrasi su kulni. Osobito DreamScene. :D

Bartuc
10-04-2009, 23:37
Fora je DreamScene ali dosadi vrlo brzo pošto baš i nema kvalitetnog izbora. Svi izgledaju strašno umjetno, a bojim se da i hebu grafu u zdrav mozak pošto ona stalo mora procesirati te efektiće!? Jel je to intenzivno za grafu? Koliko zapravo troši resursa taj DreamScene?

Hellboy
10-04-2009, 23:39
Između 47 i 60MB radne što i nije mnogo jer sama Vista i nije tako teška za sustavkao što neki pričaju. A i nije umjetno. Pogledaj si ovu stranicu. Ima uber stvari:
http://www.vistadreams.org/

Bartuc
10-04-2009, 23:42
Može biti da su napravili nove/bolje Scene otkako sam zadnje gledao. Ja sam to koristio prije nekoliko mjeseci, a tada izbor i nije bio nekšto poseban. Mogao bi dati Dreamu novu šansu, samo da saznam jel ima lošeg impacta na grafu...

R@pt0r
11-04-2009, 01:37
@ Hellboy

sNqGKStYfUs

:)

Hellboy
11-04-2009, 08:12
Kulno je, ali vjerujem da mogu napraviti nešto bolje i od toga složiti scenu. :D

Inače, ima jedna scena koju želim. Nekakva tamna pozadina u obliku sitnijih kvadratića ili sličnog i 3-4 plava svjetla koja putuju ispod toga okolo tako da samo djelomično probijaju kroz te oblike. Izgleda mi jako kulno. :D

R@pt0r
11-04-2009, 08:55
Joj krivo mi je, ima megakul scena na onom sajtu gore što si postao, a nemogu si ih skinut kad nisu free. :(

De ima tko tako neki sajt al da je free?

Hellboy
11-04-2009, 12:25
Ovo je scena koju tražim no ne mogu ju naći a vlasnik desktopa se ne javlja.
http://www.imagesforme.com/out.php/t442003_2rgku8p.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/442003_2rgku8p.jpg)

Tko ju nađe, dobije keks.

Luka
11-04-2009, 13:03
TinEye kaže:

http://www.dijeli.org/forum/viewtopic.php?f=21&t=267
http://www.qassimy.com/vb/showthread.php?t=86596
http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=82&t=24344

Možda ti pomogne

Hellboy
11-04-2009, 13:43
Zadnji link vodi u Banned. :D
Drugi link je na arapskom.
Prvi će možda raditi. :D

EDIT: Nakon reganja i logina, shvatio sam da prvi link vodi na sinkronizirane crtiće, točnije na nekakvu Priču o repatom zmaju ili tako nekako. :D

Luka
11-04-2009, 14:19
Ugl., ništa korisno ni u tom zadnjem :D

Bartuc
11-04-2009, 14:43
Hellbač, javi kada nađeš taj Scene i stavi link na download. Izgleda zanimljivo na SS-u...

Hellboy
11-04-2009, 17:12
I fucking own.
http://www.dreamscenevideo.net/blog/prowler/#more-133
:D

I volim Google više od svog lijevog bubrega. :D

Bartuc
11-04-2009, 17:15
Upravo skidam DreamScene preko WinUpdatea i taman vidim da si našao tu scenu. Evo sada ću je skinuti... Hvala.

Hellboy
11-04-2009, 17:23
Np buraz. Scena mi owna isusa. :D Jednostavna a prefino efektna.

Bartuc
11-04-2009, 17:40
Super izgleda, sada ga koristim kao "Wallpaper"...

Ako imaš još koj dobar Scene, samo reci :D To vrijedi i za sve ostale :pray:

Hellboy
11-04-2009, 17:51
http://www.dreamscenevideo.net/blog/

Bartuc
11-04-2009, 18:04
Skidam Hypnotic Flower :pray:

http://www.dreamscenevideo.net/blog/hypnotic-flower/

bezimeni
11-04-2009, 18:35
Da, čak mislim da ti svaki fax može dati besplatnu studentsku verziju Windowsa koja se po ničemu ne razlikuje od obične verzije osim po tome da je free za studente.

Pitaj u referadi ili nekog stručnijeg (dekan, prodekan i sl.).

EDIT:

@Hellboy, tak i onak ne koristiš ništa što Ultimate nudi :D :P 90% ljudi ima Ultimate, a od toga 80% ne iskoristi niti pola potencijala od obične Home verzije (ili koja je već najslabija). Ali ime Ultimate je COOL i zato je i ja imam 8)

Koristim Media Centar koji je satavni dio ultimate verzije.Izvrsna stvar ako spajaš tv i komp.Ne želim ni zamisliti vistu tih multimedijalnih mogučnosti.

Bartuc
11-04-2009, 18:41
Ja to još nisam probao pošto nisam imao potrebu (imam DVD Player sa HDMI spojem), a doma imam za sada samo S-Video kabel (10m) koji je govno. Ali prije ili poslije ću si kupiti onaj HDMI kabel kojega si spomenuo negdje u HW-u (onaj jeftini od 10m), pa onda možda i iskoristim taj extras :D

bezimeni
11-04-2009, 18:52
Da , ali za gledanje filmova ti ipak treba Power DVD 9 koji radi izvrstan posao po pitanju upscaliniga .Nevjerovatno je koliko komp to bolje odradi od linijskog dvd payera.Nije ni čido sobzirom da su obje jezgre na nekih 60% opterečenja kada se ta opcija izoštravanja uključi .
Media centar koristim za gledanje i snimanje televizije , slušanje muzike , gledanje slika i raznih video snimaka .

Bartuc
11-04-2009, 18:57
Aha, ja sam mislio da je taj Media Centar čitava zamjena za playere kod gledanja filmova. Ma ja bi si taj HDMI kabel kupio više zbog igranja igara na LCD TV-u xD Igre tipa NFS, HAWX i sl. simulacije koje idu dobro sa gamepadom :D

Kako to uopće izgleda, jesi probao nešto igrati na svojoj zvijeri od LCD-a preko HDMI-a?

Hellboy
11-04-2009, 19:00
Ooooh. Pics pl0x! To MORA biti epic win. Jednostavno mora.

bezimeni
11-04-2009, 19:03
Fora se igrati sa gamepadom na velikom ekranu .Ali kako najviše volim fps-ove i rts-ove na tv-u se igram rijetko .Ali Media Centar timože vrtiti dvd filmove najnormalnije ali nema upscalinga na kojeg kada se jednom navikneš povratka više nema.

Bartuc
11-04-2009, 19:08
Da, znam na što misliš sa tim upscalingom :pray:

Ali to mi zapravo niti ne treba, DVD player mi upscalea skroz do 1080p, a TV mi je HDReady. Fenomenalan player imam i fenomenalnu sliku na DVD filmovima, mislim da nebi niti primjetio poboljšanje da gledam preko PowerDVD-a jerbo ne vidim kako može bolje od ovoga :D Mada bi volio staviti HDReady pokraj FullHD telke tako da vidim razliku u kvaliteti filmova na ta 2 formata, ako je na HDReady slika božanstvena, mogu si samo zamisliti kako to izgleda na FullHD i to sa pravim HD filmom :shock:

Kostolomac
11-04-2009, 19:49
Vjerojatno izgleda tako dobro da glumcima možeš pore na licu brojat :)

Bartuc
11-04-2009, 19:53
Vjerojatno izgleda tako dobro da glumcima možeš pore na licu brojat :)

To sam mogao na filmu Nacionalno Blago na HDReady 8) Svaka bora kristalno jasna, jedinstven doživljaj, pogotovo kada usporediš tu sliku sa slikom TV programa (znaš da LCD-i imaju katastrofalnu sliku običnih programa).

Hellboy
11-04-2009, 23:50
Speaking of which, jest da je kriva tema, no to sam primjetio kod sebe na TV-u. Mirne slike i polagani prijelazi izgledaju solidno, no primjerice brza jurnjava autom čini sliku veoma nalik jako kompresiranom jubitubi videu. Sve postane zrnato i gadno. Dok prilikom puštanja nečeg u HD-u slika izgleda fenomenalno. Kakav bi rezultat bio ako bih spojio laptop sa TV-om i igrao nešto na taj način? Kristalno čista slika ili loš jubitubi?

bezimeni
12-04-2009, 08:09
Kristalno čista.

Arbiter of Change
13-04-2009, 02:57
I fucking own.
http://www.dreamscenevideo.net/blog/prowler/#more-133
Pfff - Tyrael iz Diabla, Dreamscene ready... još samo da su ga rastegli malo. :)
http://www.mediafire.com/file/zkgdkangm ... page_0.wmv (http://www.mediafire.com/file/zkgdkangm3m/frontpage_0.wmv)

Bartuc
13-04-2009, 07:53
A u pizdu strininu :pray: :pray:

E, ovo MORAJU napraviti preko čitavog ekrana i sa većim FPS-om :pray: :pray:

PRE PRE PRE DOBRO izgleda, samo ima te dvije faking mane :cry:

Deadwalker
13-04-2009, 08:59
Da, znam na što misliš sa tim upscalingom :pray:

Ali to mi zapravo niti ne treba, DVD player mi upscalea skroz do 1080p, a TV mi je HDReady. Fenomenalan player imam i fenomenalnu sliku na DVD filmovima, mislim da nebi niti primjetio poboljšanje da gledam preko PowerDVD-a jerbo ne vidim kako može bolje od ovoga :D Mada bi volio staviti HDReady pokraj FullHD telke tako da vidim razliku u kvaliteti filmova na ta 2 formata, ako je na HDReady slika božanstvena, mogu si samo zamisliti kako to izgleda na FullHD i to sa pravim HD filmom :shock:

vidim da ti to kuzis, pa da mi pojasnjis nekaj... :) Naime, ovo s HD Ready i FULL HD-om mi je jasno, nego, kad si budem kupovao LCD Tv(nisam jos do sada ali planiram uskoro), da li mi isplati bacat novce na puno skuplje Full HD LCD-e ili ce HD ready biti zadovoljiv? Dalje, te filmove koje gledas na dvd-player-u, da li je taj dvd-player spojen preko Scarta ili HDMI prikljucka? I koja je razlika jer sam vidio da ima za kupiti dvd player-a sa HDMI priljuckom...

Bartuc
13-04-2009, 10:00
Gledao sam filmove i na FullHD i na HDReady telki, ali ne u isto vrijeme tako da nemam dojam da je FullHD puno bolji od HDReady verzije. Na oba televizora su slike fenomenalne kada gledaš DVD filmove preko HDMI-a. ALI, programi su ti na LCD telkama uglavnom vrlo loši, s time da ti je slika običnih programa na HDReady telki nešto lijepša, valjda zbog niže rezolucije (720p). Zato sam rekao da bi volio imati ta 2 telkaća jedan pokraj drugoga pošto bi valjda tek tada vidio pravu razliku!?

Iskreno, kada bi ja sada kupovao telku, vjerojatno bi uzeo FullHD, ali to je više zbog one fore da želiš ono što nemaš :D Najbolje da si u HW podforumu otvoriš temu te tražiš savjet između HDReady i FullHD telke, dodaj i anketu pa vidi što populacija misli.

A DVD kada kupuješ, OBAVEZNO MORA imati HDMI priključak. Bez HDMI priključka je LCD zadnje govno, baš kao i Plasma... po meni lošija slika nego na CRT televizoru. Znači moraš imati odgovarajući televizor, player sa HDMI priključkom i HDMI kabel da ih povežeš. HDMI kabel nije jeftin ali se isplati, imaš ih u VeMilu za kupiti, vjerojatno i u ostalim IT dućanima.

Također, kod kupnje DVD playera si obrati pozornost da ima i mogućnost spajanja 5.1 zvučnog sustava. Ja na to nisam pazio pa sam kupio DVD bez te opcije tako da sada nemrem imati kućno kino :( Imam perfektno kvalitetan player, sve živo čita ma koliko god DVD bio uništen, ali nedostatak 5.1 sistema je OGROMNA mana. Najjeftiniji player koji ima HDMI i 5.1 priključke ti je Quadro 939, nije loš i full je jeftin, usudio bi se reći BestBuy. Ja sam mogao kupiti 3 takva Quadra za cijenu jednog mog playera, žao mi je što nisam :D

A SCART spajanje je prastari način spajanja, to te NE zanima i to izbjegavaj. To ti je ujedno i nalošiji spoj na telku.

Evo poredak od najlošijeg spajanja prema najboljem...

1) SCART
2) S-Video
3) RGB
4) DVI
5) HDMI

S time da ti je kvaliteta DVI i HDMI signala indentična, samo što HDMI šalje uz digitalni signal videa i zvuk, tako da imaš taj ultimativni spoj. Dok preko DVIa ide samo video signal, a zvuk moraš odvojeno potegnuti tako da je riječ o slabijoj kvaliteti spoja.

Deadwalker
13-04-2009, 10:08
hvala na detaljnom pojasnjenju stari... :D
ako me bude kaj detaljnije zanimalo, budem pital u Hardware podforumu, kaj ne spamamo topic dalje...

Arbiter of Change
13-04-2009, 11:45
A u pizdu strininu :pray: :pray:
E, ovo MORAJU napraviti preko čitavog ekrana i sa većim FPS-om :pray: :pray:
PRE PRE PRE DOBRO izgleda, samo ima te dvije faking mane :cry:
A ne. :)
Jedini problem je taj što je ovo samo rip .swf-a sa službene stranice uz dodatak crnih okvira... možda ako se pojavi u cinematicu kasnije.

Gwin
13-04-2009, 18:41
RADI...
http://www.imagesforme.com/out.php/t444947_tyraelscreen.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/444947_tyraelscreen.jpg)
personalize, desktop background.. pored "center, stretch, tile" se dobiju još dvije opcije. uglavnom, zadna opcija je "zoom"

vista ga je zumirala do gornjih rubova, izrezala višak sa strane i tak ga vrti :D

Hellboy
13-04-2009, 18:52
E vidiš, gwin ima jebački impresivan desktop. :D Sve je nekako savršeno. Dunno wai, no kombinacija widgeta u sidebaru, Vista, taj DS i same dimenzije slike čine cijeli prizor impresivnim. GG, gwin.

Arbiter of Change
13-04-2009, 18:53
RADI...
/cut
personalize, desktop background.. pored "center, stretch, tile" se dobiju još dvije opcije. uglavnom, zadna opcija je "zoom"
vista ga je zumirala do gornjih rubova, izrezala višak sa strane i tak ga vrti
Dobar.
Samo šteta što ga ne mogu vidjeti u pokretu. :)

Bartuc
13-04-2009, 19:20
@Gwin... Bome radi :pray:

Samo što je pre niska rezolucija filmeka, a i radi valjda na 15 FPS-a :cry: Inače, ovo bi bio najbolji DreamScene da ga prerade u pravu HD verziju i prebace u kojih 30 FPS-a :pray:

Gwin
13-04-2009, 19:21
arbiter. čekaj.. uploadam na youtube.

Hz84lrvUFOQ

Arbiter of Change
13-04-2009, 19:58
E hvala, nisi se trebao toliko mučiti zbog mene. :)
Hot damn, predobro izgleda, čak i dok štekaje ovako. Dobro Bartuc kaže, ovo treba pod hitno napraviti kad izađe pravi cinematic... ali inače je odlično.

Dexter PRO
13-04-2009, 21:32
Da i OK je!

Constantine
14-04-2009, 23:30
Jel zna netko jeli moguce osposobit DreamScene na Windows 7?

Razzarach
17-04-2009, 15:33
RADI...
http://www.imagesforme.com/out.php/t444947_tyraelscreen.jpg (http://www.imagesforme.com/show.php/444947_tyraelscreen.jpg)

vista ga je zumirala do gornjih rubova, izrezala višak sa strane i tak ga vrti :D
sry na off topicu
al jel može xp to vrtit

Hellboy
17-04-2009, 15:57
Uzmi VLC player. Instaliraj ga, pokreni ga. Zatim u njemu odaberi video, stavi ga na Repeat i potom u opcijama playera odaberi desktop mod. Video će zamjeniti standardni wallpaper i vrtjet će se iza ikona u petlji. Jedini problem ti predstavlja autostart kada bootaš sustav.

Gwin
17-04-2009, 18:57
XPScene 1.2.8.317

http://www.dreamscene.org/download.php

XPScene: Use XPScene to run all videos from dreamscene.org as desktop background on your Windows XP system
XPScene generates a html-file, specially customized for your PC, with an embedded windows media player control playing your DreamScene video (so no additional software is required).

Bartuc
24-04-2009, 11:45
Evo mene na Vista Ultimate 64bit, prvi dojmovi su iznenađujući.

Još nisam instalirao niti jednu igru, ali sam OS i odazivnost programa je na višem nivou od 32bit verzije. Imam dojam kao da je sustav "odštopana" 32bit verzija.

Vista 32bit je bila fenomenalna i daleko bolji OS od XP-a u apsolutno svim segmentima, a 64bita mi se za sada čini još i bolje od 32bit verzije.

Trenutni zaključak:

http://www.imagesforme.com/out.php/i462497_32bitv2.jpgS+ http://www.imagesforme.com/out.php/i462499_plunger.jpgS= http://www.imagesforme.com/out.php/i462498_64bitv2.jpg

Luka
24-04-2009, 18:40
LOL ^^

X64 ftw :)

Deadwalker
25-04-2009, 08:31
bogme slikovit opis :)
Slazem se s Bartucom kad kaze da je 64-bit Vista Ultimate do sada najbolji OS. Koristim isti i mogu samo reci da sam prezadovoljan. Sad kad jos dođe SP2, ma milina. Nece ni sedmica onda tako brzo na moj komp. :)

bezimeni
25-04-2009, 18:14
Ja sam prezadovoljan sa 32 bitnom verzijom Viste.Ali bez obzira na rapsodiju zadovoljstva kada izađe sedmica a mene pukne neki hir definitivno prelazim na sedmicu. Ipak će biti riječ o os-u kojem se sprema dulja budućnost nego Visti zbog neporavdanog negativnog publiciteta .

Bartuc
25-04-2009, 18:37
Da, taj loš publicitet je praktički uništio Vistu. Iako ima i puno ljudi sa mozgom koji su si ipak dali truda i isprobali sustav, još uvijek ima puno više ljudi koji bez razloga pljuju po Visti na temelju onoga što su pročitali od tko zna kuda.

Ja, iako sam zadovoljan Vistom, isto idem kao i svi na Win7 pošto ne sumnjam da će OS biti "mrak". Ako je Vista jebenica, a ovo je kao Vista na Steroidima, onda je to windows ( :D ) kombinacija...

###DK###
25-04-2009, 21:31
Meni je Vista legendarna. Samo, jedva čekam da izađe SP2. :D

Bartuc
25-04-2009, 22:01
Kada izlazi SP2?

###DK###
25-04-2009, 23:18
Nemam pojma (ako si mene pitao), nego, vidio sam da je iznad Deadwalker spomenuo.

Luka
25-04-2009, 23:20
Samo što nije, sad bi svaki dan mogao.

Kostolomac
25-04-2009, 23:31
Yep, pročitao sam negdje da će izić krajem 4. mjeseca. A i beta je vani već 2 tjedna, ako se ne varam.

Luka
25-04-2009, 23:57
Ne samo beta, i RC je vani.

Ghost_Rider
29-04-2009, 12:04
Danas nabavi vistu ultimate i dal mipreporucujete da je instaliram,do veceras bi zelio da je imam.

Luka
29-04-2009, 12:58
Danas nabavi vistu ultimate i dal mipreporucujete da je instaliram,do veceras bi zelio da je imam.

Omg. Nemoj instalirati, možda će ti magično doći na komp :S

Hellboy
29-04-2009, 13:03
Vista mi se instalirala na moj laptop u rekordnih 25 minuta. Trenutno još uvijek skida updateove. Ima tonu zakrpi a još nije došla do SP1 downloada. Dreamscene radi perfektno (prowler scena, kao što i rekoh da čem staviti) i laptop je dobio 3,5 u WEI-ju, pretpostavljam zbog malo radne, što planiram kasnije korigirati. Inače sam sustav leti kao avion prema blizancima i nemam zamjerki. Na prijedlog kolege Sicka kasnije čem napisati review laptopa u hardveru. Tek toliko da dam dodatni dojam koliko mi se Vista dopala kao sustav. :D

Vedro
29-04-2009, 13:41
Evo ja sam instalirao Vistu 32bit neki dan i zadovoljan sam,imam nekad nekih malih problema,recimo neće mi otvoriti pc play dvd(banners neki javlja,ne znam što je to) pa moram desni klik na ikonu dvd roma i autoplay upotrijebiti,sve u svemu nekako glađe sve radi i djeluje moderno za razliku od xp-a koji mi sad djeluje jako zastarjelo. :thumbs2:

Bartuc
29-04-2009, 16:00
Vista mi se instalirala na moj laptop u rekordnih 25 minuta.

Da, strašno brzo se instalira sustav, sredim čitavu Vistu dok se na XP-u još vrti "Copying files" dio :D

Hellboy
01-05-2009, 20:19
Kveščn:

Jel moguće instalirati Warcraft III na Vistu Ultimate x64? Danas sam pokušao pa mi je rekla da je Windows NT nepodržan. :?

Anarion.Umarth
01-05-2009, 20:20
radi sve

Razzarach
01-05-2009, 20:37
Kveščn:

Jel moguće instalirati Warcraft III na Vistu Ultimate x64? Danas sam pokušao pa mi je rekla da je Windows NT nepodržan. :?
klikni install...
meni je isto reko , al je bila opcija install wc3 iznad toga
istu vistu sam imo

Deadwalker
02-05-2009, 17:03
Citao danas u vecernjaku(u Obzoru) jedan zanimljivi clanak o situaciji s Microsoftom. Da sad ne pisem roman, clanak uglavnom kaze da je Microsoft po prvi puta u minusu i da im na poslovnom planu ne ide bas najbolje. Uglavnom, svi noviji projekti(citaj sve sto su proizveli u zadnje 2-3 godine) su imali osrednju prodaju, a konkurencija je sve uspjesnija. Vjerovali ili ne, prema zadnjim istrazivanjima Windows Vista je instalirana na svega 24% racunala, dok Windows XP je na 64% racunala(to je i razlog zasto nisu prekinuli u Microsoftu podrsku za XP kao sto su htjeli). Dalje, glavni problem Viste je bila njezina, nazovimo to, "bugovitost i sigurnosta propusnost" u pocetku te naravno, prevelika zahtjevnost, sto je u prijevodu znacilo da je vecina poslovnog trzista odlucila ostati na XP-u. To je donijelo veliku nepopularnost Visti te naknadna krpanja sustava i kakva-takva optimizacija nisu uspjeli vratiti vjeru poslovnim korisnicima da pređu na Vistu, sto je na kraju kategoriziralo ovaj sustav kao veliki poslovni neuspjeh i promasaj. Ostali produkti iz Microsoftove tvornice su također lose prosli. OpenOffice je sve bolji i bolji te MS office polako gubi svoje postotke na trzistu. Xbox 360 je konstantno neisplatljiv te se od svog dolaska na trziste prodaje debelo ispod svoje prave vrijednosti(to si neki drugi proizvođac nebi mogao dopustiti). Internet Explorer nije također nista bolji te ga Mozilla dobro sisa. Da ne duljim, Microsoft sve svoje nade polaze u novi OS Windows 7 jer ako on dobro ne prođe, da citiram autorau vecernjaku, sta ce Microsoft prodavati tipkovnice i miseve!?

Luka
02-05-2009, 22:54
Da ne duljim, Microsoft sve svoje nade polaze u novi OS Windows 7 jer ako on dobro ne prođe, da citiram autorau vecernjaku, sta ce Microsoft prodavati tipkovnice i miseve!?

Autor u večernjaku je očito vrlo neupućena osoba. MSu ide dobro, i neće propasti ako i Win7 ne uspije. A Vista je odličan OS - koliko god mediji željeli prenapuhati nedostatke.

Deadwalker
03-05-2009, 00:48
Autor u večernjaku je očito vrlo neupućena osoba. MSu ide dobro, i neće propasti ako i Win7 ne uspije. A Vista je odličan OS - koliko god mediji željeli prenapuhati nedostatke.

a da je Vista odlican OS tu se 100% slazem, al ono, rijec je ovdje o brojkama koje jasno pokazuju da onaj najbitniji segment trzista(onaj poslovni, jelda?) nije prihvatio Vistu i sam sustav je zbog toga kategoriziran kao neuspjeh. I da, također se slazem da Microsoft eventualnim neuspjehom sedmice nece propasti sigurno, ali bi sigurno zabiljezio dosta veci pad udjela na trzistu...

Sickmanno1
03-05-2009, 01:24
Problem je sto Vista nije bila dobra dok je izasla. A trebale su 2 godine ako se nevaram da izade SP1 koji ju je poboljsao a lot.

Tu je glavni problem. I svi koji su probali Vistu u te 2 godine uvidjeli su da njihov XP radi sasvim dobro i da nema potrebe za prelazak na bugovitu i nestavilnu Vistu.

Ista stvar se desila i 1999 godine kad je izasla ona propast od Windows ME. Samo za razliku od ME, Vista je pisana ispocetka i nije neki upgrade kao sto je ME bio za 98icu. Realno gledajuci ME nije bio los, ali nije ni bio uopce potreban ako ste imali 98icu koja je vec onda bila sasvim pristojan OS.

Upravo zato mislim da ce Windows 7 biti pravi pogodak i da ce masa ljudi koji jos zuji na XP kao sto sam ja preci kompletno na novu platformu i preskociti Vistu u potpunosti. Fail Operativni sustav koji nije ponudi nista posebno da bi opravdao hipe koji je microsoft dizao oko tih winsa....

bezimeni
03-05-2009, 07:25
Ni XP nije bio dobar kada je izašao .Također se čekao sp1 te je tek sa sp2 postao dobar OS.Sobzirom da nije bilo njegovog nasljednika postao je prihvaćen vremenom .Firme su jako dugo vukle windows 2000 nakon izlaska XP-a i vrlo su polagano prelazile na novi OS.Da ne dolazi sedmica i Vista bi bila jednako dobro prihvaćena vremenom .Uostalom sedmica je ono što je Windows ME bio naspram 98 SE ..tek njegova nadogradnja a ne nanovo pisan OS.

Da preči ću na sedmicu ali ćisto iz znatiželje , praćenja stanja radi posla i dosade a ne neke stvarne potrebe .Vista će također biti dx 11 kompatibilna i predstavlja odličan os za gamera .