Pogledaj cijelu verziju : Ovan
Razmišljam o nadogradnji RAM-a pa sam bio malo krenuo saznati više o RAM-u nebi li dobio "Božansko Prosvjetljenje" (™) o tome koji bi RAM mogao uzeti, no nakon jedno 10 minuta čitanja oznaka SDRAM, DDR2 SDRAM, PC3200, PC5300..itd. sam počeo sumnjati da nema blage veze o RAM-u pa eto postam ovdje.
Ukratko ovo mi je matična (http://us.dfi.com.tw/Product/xx_product_spec_details_r_us.jsp?PRODUCT_ID=3471&CATEGORY_TYPE=LP%20UT&SITE=US)Si treba mi oko 2-3 GB "Best Buy" RAM-a za nju.
Usput za sada imam 1 GB memorije od KingMax-a (PC3200), bilo bi lijepo ako bi se što moglo kombinirati s njome, no nije nužno.
Sickmanno1
04-06-2008, 14:38
Topic ti ima debilo ime i neznam cemu postoji ovaj topic:
viewtopic.php?f=6&t=16324 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=6&t=16324)
Inace trebaju ti bilo koji DDR rami....sad najbolje kupiti iste kao sto vec imas...a ako nisi u mogucnosti naci takve onda pucaj na GoodRam...navodono su dosta kompatibilni sa ostalim ramima.
Ako već imaš kingmaxa (PC3200) onda uzmi takve iste! U VeMilu 1GB -207kn
Topic ti ima debilo ime i neznam cemu postoji ovaj topic:
viewtopic.php?f=6&t=16324 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=6&t=16324)
Inace trebaju ti bilo koji DDR rami....sad najbolje kupiti iste kao sto vec imas...a ako nisi u mogucnosti naci takve onda pucaj na GoodRam...navodono su dosta kompatibilni sa ostalim ramima.
Jesu , 1 gb kingmax i 1 gb goodram , rade u dual ch. , ali ako ne stavim opciju ram flexibility u biosu , kad restartam komp na gumb , on se sam jos resarta dva puta 2 sek nakon paljenja.
Ako ikako možeš , kupi iste rame..
Par pitanja ako nije veliki problem:
1. Nešto sam gledao po cjeniku Ve-mila i primjestio da je "obična" DDR memorija poprilično skuplja nego DDR 2 mormorija pa ako bi mi tko mogao to malo pojasniti.
2. Što bi bio dual-channel?
DDR1 je skuplji, rjeđe je skuplje.
Dual channel, uparivanje 2ju modula i dobivanje recimo oko 5% performansi.
Sickmanno1
05-06-2008, 00:09
U igrama zna biti i do 30% :wink:
@ssalG ako si kojim slučajem mislio stavljati DDR2 memorije u svoj komp napominjem ti samo da to nije moguće jer ti matična ploča podržava DDR memorije :)
U igrama zna biti i do 30% :wink:
Jako jako rijetko.
@ssalG ako si kojim slučajem mislio stavljati DDR2 memorije u svoj komp napominjem ti samo da to nije moguće jer ti matična ploča podržava DDR memorije :)
Znam, samo me zanimalo zašto je DDR 2 toliko jeftiniji od "obične" DDR memorije.
Sickmanno1
06-06-2008, 03:51
Znam, samo me zanimalo zašto je DDR 2 toliko jeftiniji od "obične" DDR memorije.
Zato sto se DDR proizvodi (bubam) 10 puta manje od DDR2...
DDR2 je sad IN i podrzavaju ga sve maticne...ustvari vise ni nemas za kupiti maticnu a da podrzava DDR1...
Tak je isto bilo i sa prijasnjom generacijom rama....tak ce biti i sa iducom generacijom rama...
Sad postaje popularan DDR3 ram,iako ga nigdje nema za kupit.DDR je skuplji jer ga samo rijetke tvrtke proizvode,a matičnih što podržavaju DDR je sve manje.DDR2 memorija je po samom imenu brža(jer ima 2 a ne 1)a time prodavanija,atime i jeftinija.
Sad postaje popularan DDR3 ram
Novo/popularno ne znači dobro/ekonomično/cjenjenije
iako ga nigdje nema za kupit.
O ima ima...googlaj malo...
DDR2 memorija je po samom imenu brža(jer ima 2 a ne 1)a time prodavanija,atime i jeftinija.
Iznenadio bi se kad bi znao pravu istinu.Nije velika razlika.
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.