Pogledaj cijelu verziju : novi proc i grafa
dakle koji proc (A) preporucujete i koju grafu (AGP)
pare dont matter posto znam da AGP grafe nisu skupe a niti procesor nemoze biti
btw konfa je u sigu
bezimeni
25-05-2008, 08:45
Preporučam ti da sve to prodaš i kreneš u kompletnu nadogradnju.Ne isplati ti se to nadograđivati.Eventualno kupi neku 6600 gt polovnu grafu preko neke od tržnica.
a za koliko bi to islo prodat ???( kad kupim josh grafu posto mi je i ova krepala^^ )
bezimeni
25-05-2008, 09:14
A slaba ti je to lova ali otišlo bi brzo jer za takve komponente se relativno lako nađe kupac.
Procesor 100 kn,matična cc 100 kn,ram 100 max 150 kn napajnje 50 kn.Uglavnom loša lova ali ni nove kompnente nisu skupe.Ako nisi pri novcima kupi si neku polovnu 6600 gt za nekih 200 kn i vozi dalje.
ja ti prodajem 6600gt....
razmisljao sam i o XFX 7900GS pa ovaj trenutni komp da iode sestri a ja da novi kupim, pa sto kazete o toj grafi ??
razmisljao sam i o XFX 7900GS pa ovaj trenutni komp da iode sestri a ja da novi kupim, pa sto kazete o toj grafi ??
među najboljima za AGP. Ja bi osobno radije ovo (http://www.nabava.net/trazilica.php?q=radeon+3850&cod=&cdo=&firma=-1&order=cijena&smjer=asc&submit=Pretra%C5%BEi)
ma za ati sam postao nesiguran posto sam cuo da ima dosta sranj* sa driverima za AGP kartice ako nije tako onda moze i Ati
ma za ati sam postao nesiguran posto sam cuo da ima dosta sranj* sa driverima za AGP kartice ako nije tako onda moze i Ati
nije tako uzmi ati :wink:
ok onda pada ATi HD 3850
nego sto je s pocesorom ?? socet je sheban mnogo
btw. prodaje ko polovnog Ati-a :P
bezimeni
25-05-2008, 13:53
Stvarno ti se ne isplati kupovati grafu za 1100 kn na agp slotu pogotovo jer ti ni ostatak kompa nije ništa spektakularno ali kako želiš.
znam da mi komp nije pila al bio je prije, nazalost zeznuli su me za maticnu, proc, rame i grafu. Trebao sam imati DDR2 rame, PCI-e grafu i neznamvise koji socet za proc... i mi trgovcu dali popis sa komponentama i oni nama slozili komp kad ono sa krivim komponentama, a mi smo njima dali vec pare pa su oni sve vec kupili i slozili i kada smo im rekli da necemo komp trgovac je rekao da su oni vec potrosili pare i da vise se nemoze zamijenit, moj stari se posvađo s trgovcem skoro se potuko u trgovini XD
al proc i ramovi te napajanje će ti bit kocka za grafu
probat ću te nagovorit da to prodaš i uzmeš si ovo za sitnu lovu
Naziv: CPU AMD Athlon64 X2 4800+ BOX, dual core, SckAM2
Gotovina/Kartice: 510,43
Naziv: MB Gigabyte MA770-DS3, sAM2, AMD 770, SATA II, RAID, GLAN
Gotovina/Kartice: 508,80
Naziv: DDR2 1GB PC6400 (800MHz), A-Data
Gotovina/Kartice: 134,55
Naziv: Gigabyte Radeon HD3870, 512MB DDR3, TVout, Dual DVI
Gotovina/Kartice: 1.030,35
Naziv: Power Supply FORTRON 400W, HQ, PFC, 2 x 12V, 12cm fan
Gotovina/Kartice: 277,00
2600kn ve-mil ovo prodaš dodaš još malo love i imaš zvijer i pol a kupiš si još jaču ati 3870 grafu koja je jeftinija od 3850 agp a dosta bolja
budem pito starog a za ovaj komp cu kupit mozda neku slabu grafu pa ga necu prodat vec ce ic kod sestre na fakultet u pozegu
sestri treba za face book i za MSN al nek se nađe neka malo bolja grafa tak da sad preko ljeta mogu umrezit pa derat
EDIT: nisam skuzio hard u ovoj konfi, correct me if im wrong
al proc i ramovi te napajanje će ti bit kocka za grafu
probat ću te nagovorit da to prodaš i uzmeš si ovo za sitnu lovu
Naziv: CPU AMD Athlon64 X2 4800+ BOX, dual core, SckAM2
Gotovina/Kartice: 510,43
Naziv: MB Gigabyte MA770-DS3, sAM2, AMD 770, SATA II, RAID, GLAN
Gotovina/Kartice: 508,80
Naziv: Gigabyte Radeon HD3870, 512MB DDR3, TVout, Dual DVI
Gotovina/Kartice: 1.030,35
Naziv: Power Supply FORTRON 400W, HQ, PFC, 2 x 12V, 12cm fan
Gotovina/Kartice: 277,00
2600kn ve-mil ovo prodaš dodaš još malo love i imaš zvijer i pol a kupiš si još jaču ati 3870 grafu koja je jeftinija od 3850 agp a dosta bolja
sa ostalim
Naziv: *HDD Seagate ST3320620AS, 320 GB 16MB, S-ATA300, NCQ3, 7200
Gotovina/Kartice: 447,97
Naziv: DVD+RW/-RW/RAM LG GSA-H44N Dual Layer, 18x, bulk, black
Gotovina/Kartice: 195,87
Naziv: Chieftec midi tower CH-01SL-SL-B, bez PS, silver, USB, Fire wire
Gotovina/Kartice: 464,00
3711kn
ako budeš kupovo novu konfu i odlučiš se o tome kolko si spreman uložit novaca u novi pc javi na forum pa ćemo složit već nešto
budem starog pitao pa javim vijerojatno pada novi komp pa javim za koliko
kripton32000
25-05-2008, 19:08
Nemoj ici iznad 300kn za graficku. Nemas razloga. Ja sam imao 2500XP-a. Fin procesor, graficka je bila 6800LE 128mb AGP naravno. Komp je bio lud al jbg ;) drpili mi ga :(
Nego, uzmi si 6600GT,6800GT. To ti je sasvim ok, jer 7900 su vec dosta skuplje a neces osjetiti preveliku razliku jer te i procesor koci. Ja nebi uzimao 7900GS. U biti, ako je mozes iskoristiti uzmi, naravno ako nadjes za 300kn AGP u što sumljam. Ili 7800GS-GT AGP za 300kn se vec da naci. Bolje to uzmi. Ja bi copio za taj komp nesto u rangu 6800GT-GS. Neki lik je nedavno prodavao 6800GS za 250kn.
- Edit: vidjet sad da ces uzet novi komp :)
Ej dečki ja sada imam GeForce 8800 GTS 640mb i procesor AMD Athlon X2 64 5600+ 2.8 ghz. To se još ne treba mjenjati jel tako. To će još držati duže
Još će do držati neko vrijeme....
ok dakle kupio sam danas ATi radeon 9600 HIS PRO 256 MB 128 bit za 70 kn i eto odma prvi problemi dakle ja stavim grafu u komp i upalim ga kad ono komp sav zblesiran
sto se događa ???
stavim u komp sve pokopcam i sto se dogodi ?? umijesto onih natpisa na pocetku kad se pali (ono npr koji je proc......) ja imam sivo sa puno znakova @ i napokon sve se boota kad ono vidim ikone ali desktop mi je umisjesto sa razerovim wallpaperom imam kariranu podlogu sa ljubicastim i svijetloplavim, sad sam stavio staru grafu da barem nesto mogu napravit, i sto da ja sad napravim da deinstaliram stare drivere i da stavim one koje sam dobio na CD-u ili sto ***
Sickmanno1
28-05-2008, 17:01
Pa naravno...makar ja najbolje preporucujem cijeli reinstall wina...najbolje je ^^
Pa naravno...makar ja najbolje preporucujem cijeli reinstall wina...najbolje je ^^
znam da najbolje je ali ja nisam u mogucnosti toga......
dakle sto da ucinim help PLS zelim opet imati monitor bez crtica.....
ok dakle kupio sam danas ATi radeon 9600 HIS PRO 256 MB 128 bit za 70 kn i eto odma prvi problemi dakle ja stavim grafu u komp i upalim ga kad ono komp sav zblesiran
umijesto onih natpisa na pocetku kad se pali (ono npr koji je proc......) ja imam sivo sa puno znakovaS
Ako se ti artefakti događaju prije bootanja samog os-a tada ti je na dotičnoj oštečena memorija ili grafički procesor.
ok... zvao sam tipa i rekao je da ce bez problema zamjenit sa jos jednom 9600 (jbt sto sam ja zapeo za tu grafu O,o)
nego da odma pitam dali je moguce da je otislo na maticnoj ulaz il tako nesto pa da mi ˇubija grafe ??? ˇ(znam vec pomalo izmisljam)
Pa kaj ti je problem skinuti driver cleaner...s njime počistiti stare drivere...i staviti nove za dotičnu pa da vidiš jel do njih ili ne.
No kao što sam rekao ako imaš te dotične "artefakte" već na samom paljenju računala-praktički u DOSU tada sam siguran da je grafa oštečena.
A i takva grafa za 70kn...to je malo sumnjivo i smiješno. :)
Pa kaj ti je problem skinuti driver cleaner...s njime počistiti stare drivere...i staviti nove za dotičnu pa da vidiš jel do njih ili ne.
No kao što sam rekao ako imaš te dotične "artefakte" već na samom paljenju računala-praktički u DOSU tada sam siguran da je grafa oštečena.
ok skidam driver cleener onda cu obrisat drivere i onda instalirat drivere od ove i onda ju stavit, jel???+
btw. za grafu od 70 kn poprilicno je ocuana, niti trunke prasine nema na njoj, jos originalna kutija, nova termal pasta, originalni driveri bez ijedne crtice i originalni manual
Sickmanno1
28-05-2008, 17:31
Sta ti je tako cudno :D, pa nova je oko 250kn...ipak je ta grafa stara kojih 5 godina ^^
jos se sijecam dana kad sam ju platio 1300 kn :P tj imam jos racun
očuvana???da je očuvana nebi imao artefakte.No to nemora imati veze s očuvanošću.Neke odu i same od sebe...kao starija serija 9800 grafa..svako malo je neka ošla u vječna lovišta.
ljudi ja cu poludit, kupujem polovnu grafu sad koja IMA hlađenje jel ova HIS nije imala i krepala i onda
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.