Pogledaj cijelu verziju : DVA PC-a na NET
Ovako imam dva kompa.Od njih je jedan spojen na net preko kabla koji ide u mrežnu karticu...sad problem je u tome što taj kabel iz mrežne ide u nekakav uređaj koji je kao adsl modem...sad me zanima...jel postoji kakav premostnik koji bi od tog jednog kabel koji ide od tog uređaja razgranao na dva dijela tako da se mogu obadva kompa spojit na net preko tog jednog kabela..tnx
Ak neko ima kakvu ideju nek slobodno napiše...hvala
pa jednostavno za cca 5-10kn kupiš još jedan kabel i uključiš ga u adsl ruter kao što si uključio na ovom kompu na kojem imaš net i imat ćeš na obadva kompa net,ništa lakše :)
rofl..da je abr tak jednostavno...lol
kao 1. taj kabel ide preko izda,ispod lajsni..sve fino sređeno i ispalo me nekih 30-ak metara kabela...
sad da je to ponovno sve kopam..mislim da ne...
neka druga ideja..please
bezimeni
13-05-2008, 22:16
Vrlo jednostavno...uzmeš 4. (http://www.t-com.hr/privatni/internet/maxadsl/uredaji.asp)Suređaj (zadnji) i sve riješiš vrlo elegatno i jednostavno.
bože.. kupiš switch za 50 kuna i spojiš oba kompa na switch, a switch na adsl modem..
bezimeni
13-05-2008, 22:39
bože.. kupiš switch za 50 kuna i spojiš oba kompa na switch, a switch na adsl modem..
a kaj bu sa onih tridesetak metara kabela po stanu....solucija koju sam mu predložio također košta 200 kuna ako potpiše ugovor sa t-comom i ne mora potezati kablovinje po kući.
um??? daj i meni malo tih droga?? i ja bi htio biti high kao i ti..
tih 30 metara mrežnog kabla ostavi da budu poveznica između lan-modema i switcha.
a za spojit kompove na switch mu treba samo onoliko koliko su kompovi udaljeni od switcha..
komp1 -
komp2 ->switch----------------------------------------------------------modem
onak.. big fuckin deal..
osim toga, kupnja t-com wlan uređaja pretpostavlja da dečko ima net preko t-coma..
a ne optima, h1, vodatel ili koji već provider.
switch je osim toga i jeftiniji..
bezimeni
14-05-2008, 14:43
Gle, ako imaš špajzu od stana naravno da ti nije problem potegnuti 30 metara kabela po stanu ali ako imaš sređen stan ljepljenje kanalica baš i ne ostavlja neki dojam.Pitaš li se ti koji on modem ima tranutno i da li radi u bridge modu ili root modu i da li se uopće može podesiti u root mod kako bi na njega mogao switch.A ako se i može podesiti u root mod pitanje je koliko će stabilno raditi kao router.Stariji modemi poput siemensovog c-10 ili Elcona vrlo nestabilno rade u root modu.A možda već i ima router/switch poput d-link-ovog žičnog modema pa mu kupovina switcha nije ni potrebna...a da si pročitao 3. post vidio bi da autor teme ne želi potezati nikakvo kablovinje ako sam ga dobro razumio.
Ako i nije na t-comu takvi wlan paketi idu preko oglasa za smješnu lovu.D-linkov wlan router se može kupiti već po 150-200 kn i to nov,zapakiran.
Droge ne konzumiram za razliku od tebe.
ScorpiuS
14-05-2008, 15:36
Koliko ja znam ako ne želi modeme onda treba WLAN ili starog ostavit na off-line.
bezimeni.. da si malo pažljivije pročitao, vidio bi da je autor već provukao 30 metara kabla. on samo ne želi PONOVNO provlačit NOVIH 30m kabla za drugi komp.
u kojem slučaju mora ili uzet switch ili wlan.
a što se tiče autorovog pitanja
sad me zanima...jel postoji kakav premostnik koji bi od tog jednog kabel koji ide od tog uređaja razgranao na dva dijela tako da se mogu obadva kompa spojit na net preko tog jednog kabela..tnx
da.. postoji uređaj koji će spojiti kablove od dva kompa i spojiti ih na jedan kabel od adsla.. taj uređaj se zove SWITCH i košta 50kn, iliti 200-300kn jeftinije nego wlan opcija koja podrazumijeva kupnju wlan routera i dva wlan adaptera
a što se droga tiče.. nažalost sam čist.. zato sam i tražio od tebe koju dozu..
Sickmanno1
14-05-2008, 22:25
Ajd prestanite o drogama :P
Ali kak se samo zahaklaju stari panjevi :=)
dat ćemo i tebi malo.. ne brini.. :P
Sickmanno1
14-05-2008, 22:37
dat ćemo i tebi malo.. ne brini.. :P
Meni ne treba, ja imam :D
bezimeni.. da si malo pažljivije pročitao, vidio bi da je autor već provukao 30 metara kabla. on samo ne želi PONOVNO provlačit NOVIH 30m kabla za drugi komp.
u kojem slučaju mora ili uzet switch ili wlan.
a što se tiče autorovog pitanja
sad me zanima...jel postoji kakav premostnik koji bi od tog jednog kabel koji ide od tog uređaja razgranao na dva dijela tako da se mogu obadva kompa spojit na net preko tog jednog kabela..tnx
da.. postoji uređaj koji će spojiti kablove od dva kompa i spojiti ih na jedan kabel od adsla.. taj uređaj se zove SWITCH i košta 50kn, iliti 200-300kn jeftinije nego wlan opcija koja podrazumijeva kupnju wlan routera i dva wlan adaptera
a što se droga tiče.. nažalost sam čist.. zato sam i tražio od tebe koju dozu..
Kao prvo hvala na odgovorima..danas sam u vemilu kupio taj switch za 110 ćuna...u njega sam uštekao kabel s modema(koji je prije išao u prvi komp),te u ostale slobodne spojio jednim kablom prvi pc,te drugim kablom drugi pc...znači uštedio sam 30 metara kabla...
Inače za kabel netrebaju kanalice...kabel ide ispod lajsne koja se nalazi uz rub samog zida :D
EVO primjera kako sada izgleda,a kako bi izgledalo bez switch uređaja....
http://img410.imageshack.us/img410/9045/primjereh9.jpg
HVALA NA TRUDU!
Sickmanno1
14-05-2008, 22:40
Slika je stari predobra :pray:
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.