PDA

Pogledaj cijelu verziju : RAGE

Stranica : 1 2 [3]

Kenyi
12-10-2011, 08:57
Meni je baš bilo bezveze, atmosfera se samo na momentima osjeca dok je ostatak da se kreces od otkrivenog podrucja da se pucas sa neprijateljima da bi dosao do drugog podrucja gdje se pucas sa neprijateljima.
Drugi put kad budeš išao u Dead City ce ti napraviti malo atmosfere na jedno par minuta i onda ce sve upropastiti.
Likovi su tako isprazni i cak je Doom 3 imao više lorea od Ragea. Motivi, pozadinske price, empatija, razumjevanje sve je to izostavljeno. Likovi su tu samo da ti kažu gdje da odeš i da pucas. Izgubio sam malo vjere u Carmacka nakon novog Dooma ali sada definitivno ne moze da kotira visoko.
I ono, ovo je ono što smo cekali 4 godine, cudo od igre neviđenim pedigreom i najavljenim stvarima. A dobili smo potpuno prosjecnu pucacinu koja ocjene nabija na animacijama likova i grafike.
Divno.

W3DR4N
12-10-2011, 09:19
Ekipa se naviknula da ne nadograđuje komp tri godine, da bacaju unutra komponente bez smisla i reda, da ne paze na drivere i općenito rad sistema i onda kad dođe igra koja ne radi po špagi - drvlje i kamenje. Razmazili ste se.

kulamasta
12-10-2011, 09:28
Instalirao najnovije drivere za moju mocnu i socnu Radeonku te onaj gigabajtni patch i sada igra ide normalno koliko vidim...

Jel to možda onaj preview driver ili catalyst zadnja verzija?

Catalyst 11.10 Preview2

whiskey
12-10-2011, 09:35
Imam i ja taj driver ali nije pomoga. Micro devices on ili off iako ne vidim poveznicu u tome?

Aral
12-10-2011, 09:47
Nitko nije ništa čekao, radila je samo hype mašina. Naravno, igra je ispunila većinu očekivanja, iako su ona na momente bila prevelika. Ipak, nije bolja (barem meni) od Dooma3, tak da se sad fino nabrijava na Doom4. Ovdje su likovi predivno napravljeni, točno na njima možeš osjetit što su sve prošli, kako se osjećaju, s kakvim se problemima susreću svaki dan. Čak i kad vam daju questove i otiđete dalje, još vam ostaju u sjećanju, ako ne po imenu onda barem po ponašanju i znatiželji prema vama. U drugom prijelazu se stvar samo poboljšava, možete se još više uživit u sve to i uživat u svakom najmanjem savršenom pokretu i glasu koji oni proizvedu. A to je tek početak, oružje u ruke i da vidite kak se rade fps-ovi.

Igra nije biser ali je za nekakvih 8,5/10 bez problema. Uostalom, nitko nije tražio savršenstvo ili neznam kakvu igru, toga danas nema.

GODSKILLER
12-10-2011, 09:48
Ekipa se naviknula da ne nadograđuje komp tri godine, da bacaju unutra komponente bez smisla i reda, da ne paze na drivere i općenito rad sistema i onda kad dođe igra koja ne radi po špagi - drvlje i kamenje. Razmazili ste se.

to bi bilo ok kad recimo večina novijih igara nebi radila,međuzitim sve radu bez problema a ova ima,s tim da ljudi imaju up to day konfe pa ne ide,inače moram sebe ispraviti probleem sa učitavanem tekstura nije u potpunosti riješen,problem je očito smanjen ali kod vrlo naglih okreta sa mišem teksture kasne možda 1/4 sekunde

inače kako se nadograđuje recimo shotgun,kupio sam nadogradnju kod onog trgovca u wellspringu ali nemogu upgrejdat....?

Kenyi
12-10-2011, 09:50
Nitko nije ništa čekao, radila je samo hype mašina. Naravno, igra je ispunila većinu očekivanja, iako su ona na momente bila prevelika. Ipak, nije bolja (barem meni) od Dooma3, tak da se sad fino nabrijava na Doom4. Ovdje su likovi predivno napravljeni, točno na njima možeš osjetit što su sve prošli, kako se osjećaju, s kakvim se problemima susreću svaki dan. Čak i kad vam daju questove i otiđete dalje, još vam ostaju u sjećanju, ako ne po imenu onda barem po ponašanju i znatiželji prema vama. U drugom prijelazu se stvar samo poboljšava, možete se još više uživit u sve to i uživat u svakom najmanjem savršenom pokretu i glasu koji oni proizvedu.SA to je tek početak, oružje u ruke i da vidite kak se rade fps-ovi.

Igra nije biser ali je za nekakvih 8,5/10 bez problema. Uostalom, nitko nije tražio savršenstvo ili neznam kakvu igru, toga danas nema.
Vidim radio si na sarkazmu :D

GODSKILLER
12-10-2011, 09:53
ma aral radi u marketingu kod carmaca,platili da reklamira igru na hrvatskom govornom području

Aral
12-10-2011, 09:56
Nitko nije ništa čekao, radila je samo hype mašina. Naravno, igra je ispunila većinu očekivanja, iako su ona na momente bila prevelika. Ipak, nije bolja (barem meni) od Dooma3, tak da se sad fino nabrijava na Doom4. Ovdje su likovi predivno napravljeni, točno na njima možeš osjetit što su sve prošli, kako se osjećaju, s kakvim se problemima susreću svaki dan. Čak i kad vam daju questove i otiđete dalje, još vam ostaju u sjećanju, ako ne po imenu onda barem po ponašanju i znatiželji prema vama. U drugom prijelazu se stvar samo poboljšava, možete se još više uživit u sve to i uživat u svakom najmanjem savršenom pokretu i glasu koji oni proizvedu.SA to je tek početak, oružje u ruke i da vidite kak se rade fps-ovi.

Vidim radio si na sarkazmu :D
Dajem sve od sebe :)

whiskey
12-10-2011, 13:54
Teksture proradile ni sam ne znam kako ali i dalje problemi, 30 sekundi radi normalno pa nakon toga neobjašnjivi lag 10 sekundi. Torture continiues..

Babitz
12-10-2011, 14:03
Ozbiljno me zanima jel ovaj put trollaš ili nešto. Ako ne, odi malo na jutub pa pogledaj kakve su teksture ekipi s najnovijim radeonkama, osmojezgrenim procesorima i najnovijim driverima. Ovaj je put id zajebo gadno.

Aral
12-10-2011, 14:14
Ko im kriv kad imaju radeonke.

whiskey
12-10-2011, 14:21
Nismo mi krivi šta imamo radeonke nego je Carmack kriv jer siše konzolašku sisu i izbacuje nedovršeni proizvod igracima koji su ga stvorili.

Aral
12-10-2011, 14:24
S moje točke gledišta to nije tako, igra na mom kompu radi besprijekorno. Da se npr. igraš na konozoli ili nvidiji drugačije bi mislio, nisu PC igrači svetinje. To me podsjeća na status crnaca u SAD-u, malo su ekipica uobrazila, pa tuže sve i svakog za najmanju sitnicu.

whiskey
12-10-2011, 14:33
Arale još si i rasist.đizs:D. Inace da imam nvidiju bilo bi mi lakše ali bi ima empatije prema atijevcima. Cisti nemar proizvođaca olitigia izdavacke kuce.

Marvin OCX
12-10-2011, 14:44
Ja sam jos jedan uobrazeni i razmazeni PC igrac, koji je ipak dovoljno covjek i zahvalan je na svim ovim divnim FPS portovima,makar to bile i desetine sarenih kockica preko ekrana.
PC igraci,pocujte me! Budimo svi zahvalni jer na konzolama igra radi super. Radujmo se sa njima.

Aral
12-10-2011, 14:46
@whiskey: Ma sve je to meni jasno, samo treba gledat sa više strana situaciju. Znam da jesu "zasrali" stvar na PC-u, al ne svima nego samo jedan dio igrača. Lako je sad opravdavat se, pljuvat igru i šta ja znam. Tak se jednom davno sralo i za GTA4. I za još brdo igara, tak da ova situacija nije niš novo.

Marvin OCX
12-10-2011, 15:08
Ne pljuje se po ovoj situaciji zato sto se smatra necim novim,naprotiv. Pljuje se zato sto je situacija tu, opet i opet nakon toliko ruznih primjera. Zar je bilo toliko tesko uloziti par dana vremena vise,i napraviti stabilan port kad vec namas namjeru napraviti rasnu PC igru i portati je na konzole onoliko koliko konzola moze da "podnese". Imao bi bolju igru u globalu,podjednako dobru igru na konzolama i bolju prodaju na sve 3 lead platforme. Cilj je izgleda upravo obratno postupiti :D

Babitz
12-10-2011, 15:17
Koje ti idiotluke pričaš, Aral.

Rage je gotov proizvod koji je lansiran na tržište. NE SMIJE imat problema s Radeonkama niti s ijednim drugim modernim hardverom. Igrači se opravdano žale jer su dali 60 $ na igru koja im je doslovno neigriva. Lako je tebi srat po njima kad imaš nVidiu i kad si piratirao igru pa se sprdaš s njima i uspoređuješ ih s crncima. Drukčije bi gledao u njihovoj situaciji. Sereš po Obsidianu, al id su kraljevi, mada su se pokazili kao još gori nemarni idioti. Gg.

Aral
12-10-2011, 16:02
Kao što rekoh, nije ni prva ni zadnja igra. A i neda mi se pisat moje potpuno mišljenje i opravdavat svaku rečenicu, svi dobro znamo da se slažemo oko toga kako je igra izdana i da ima problema. Veliš drugačije bi gledao u njihovoj situaciji, bi - ali to nije moja situacija. Zato jedni pljuju igru, drugi je hvale, kakva god bila. Postoje razlike između individualnih situacija i općenitog stanja igre na tržištu.

Falus
12-10-2011, 16:40
Arale, nhf, ali cesto kad ti citam postove mi paris robot. Uvijek pricas tako genericki i mozes napisat i po 10 recenica da nista ne kazes. Kao da nemas duse, ukusa, kriterija. Znam da zvuci ruzno i skroz je nepotrebno za ovu temu, ali mora sam to izbacit iz sebe nakon stotinu procitanih tvojih postova. Tesko mi ih je zaobic kad su u svakoj temi.

bezimeni
12-10-2011, 16:43
Ko im kriv kad imaju radeonke.

Meni nitko nije kriv što igram igru na max postavkama i to na duplo jeftinijoj grafi od tvoje i to bez ikakvih problema na jednakom broju fps-a ko i ti .Radenke su zakon samo ponekad nisu za njubeke :fof: .

crnisokol
12-10-2011, 17:11
Arale, nhf, ali cesto kad ti citam postove mi paris robot. Uvijek pricas tako genericki i mozes napisat i po 10 recenica da nista ne kazes.SKao da nemas duse, ukusa, kriterija. Znam da zvuci ruzno i skroz je nepotrebno za ovu temu, ali mora sam to izbacit iz sebe nakon stotinu procitanih tvojih postova. Tesko mi ih je zaobic kad su u svakoj temi.

Morao bi ići za političara :D

Duke of Earl
12-10-2011, 17:58
Arale, nhf, ali cesto kad ti citam postove mi paris robot. Uvijek pricas tako genericki i mozes napisat i po 10 recenica da nista ne kazes. Kao da nemas duse, ukusa, kriterija. Znam da zvuci ruzno i skroz je nepotrebno za ovu temu, ali mora sam to izbacit iz sebe nakon stotinu procitanih tvojih postova. Tesko mi ih je zaobic kad su u svakoj temi.
Samo zabava !

Aral
12-10-2011, 18:01
lol :) U pravilu pišem onakvo kakvo je stanje na tržištu, ne svoje osobno mišljenje o tome. Volim srat dosta.

Deadwalker
12-10-2011, 20:14
Right.
Kao što reče Babitz, lako pričati takvim tonom kada za igru nisi dao ni lipu. Imao bi sasvim drugačiju perspektivu na pojam "lošeg proizvoda" kada bi ih ekšueli kupovao igre, a ne krao. Lako je pričati o nečemu (ili kako ti kažeš, o "stanju na tržištu") što nimalo nije utjecalo na tvoj budžet. Ljudi koji su primjerice štedili 50€ za igru i onda dobili neigriv software za koji ne mogu dobiti povrat novca, imaju apsolutno pravo prosvjedovati i tražiti da dobe kvalitetan port. Rage je dobra pucačina, ali kada ona ne radi većini igrača na osobnim računalima, onda je definitivno problem u id-u, a ne o kako kaže Wedran, starim kantama ili u AMD-u i njihovim driverima.
Gle, nemam ništ protiv tebe i fakat me boli neka stvar kak nabavljaš igre, ali nemoj tu prodavat spike "Ko im je kriv kaj imaju "Radeonke".
Ili barem probaj ne toliko trolati.

Aral
12-10-2011, 21:45
Sve ja to kužim, al bez obzira na to imam pravo pisat kaj mislim. Ipak ovdje djeluje velika negativnost prema skoro svakoj novoj izašloj igri, stoga treba malo popravit prosjek i pozitivnim stvarima.

A to jel sam dao koju lipu za igru ili ne, kao što sam već rekao, možda sam murjak koji radi na suzbijanu ilegalnog softvera i ima pristup svom mogućem softveru bez obzira jel on bio besplatan ili ne. A možda sam i šesnaestogodišnja djevojčica u potrazi za malo zabave. Držimo se foruma i tema na njemu, a ne moralnosti i načinu nabavljanja materijala za zabavu. Ak ja već ne pišem o tome i ne pričam, nemoraju se ni drugi zamarat takvim trivijalnim stvarnima. Uostalom, to vas se najmanje tiče, ja ne pilim vama o tome, nemojte vi ni meni, ne zanimaju me takve gluposti. Dakle, ne obazirem se više niti sam se obazirao na takve isprazne priče. I naravno, nemam niš protiv nikog jer ipak, ne poznajem vas u rl-u pa niti nemogu imat ništa protiv vas. Tko se nađe uvrijeđen, njegov problem.

A sad da pređemo na bitne stvari za ovu temu, npr. ovu igru. Zanimljivo je da su mi neke stvari promakle u prvom prijelazu, iako sam dosta detaljno istraživao. Loše je to kaj me sad one negativnosti iz prvog prijelaza još više smetaju al nije ništa važno čime bi se zamarao, igra je i dalje na zavidnoj razini.

Kid A
12-10-2011, 21:53
Uostalom, to vas se najmanje tiče, ja ne pilim vama o tome, nemojte vi ni meni, ne zanimaju me takve gluposti
Mozda ljudi samo imaju pravo da "pisu o tom kaj misle" (kraj citata)? Sloboda govora ovo ono.
I polako samo, nemoj drugima govoriti kako i sta bi trebali pisati

tigerija
12-10-2011, 21:54
Ajde mi netko PM sve potrebne linkove. JA ću počistit drivere.

Falus
12-10-2011, 21:58
Arale, bitcha se jer dosta novih igara ima tehnickih problema, losu optimizaciju, lose kontrole... I tek kad se oni rijese se pocne raspravljati o samoj igri (prici, gameplayu...) a tako to ne bi trebalo bit. I trenutno je bitno kako je ko sta nabavija, jer je razlika bit ljut jer si da pare za igru i ne valja i nisi da pare pa te se jebe

Deadwalker
12-10-2011, 22:03
Sve ja to kužim, al bez obzira na to imam pravo pisat kaj mislim. Ipak ovdje djeluje velika negativnost prema skoro svakoj novoj izašloj igri, stoga treba malo popravit prosjek i pozitivnim stvarima.

Ha?

Aral
12-10-2011, 22:05
Nemora se skakat pred rudo i prvi kupit igru, fino se pričeka dan dva da se vidi kako stoje stvari.

GODSKILLER
12-10-2011, 22:33
prekinuh četverosatno druženje sa igrom,postaje sve bolja,napucavanje odlično samo da je više protivnika,taman kad se uživim više ih nema,igram na hardu i igra uopće nije teška,
započeh bitke sa authority,i lakši su nego mutanti.Idem viditi sad koliko ima igra ukupno questova,za sad sam prišao 36 komada.

ustvari sad bi triba ugasiti računalo i ugraditi pci usb 3.0 card,jer kupih ekstrni od zamzunga koji ide na usb 3.0,pa kupio i 3.0 pci card,jerbo mi je usb 2.0 spor za ove moje kobasice od fileova(blu-ray back-upovi u prosjeku 40GB)

tigerija
12-10-2011, 22:41
GODSKILLER napiši kakvu konfu imaš.

bezimeni
12-10-2011, 22:49
Odigrao ...cc 13 sati glavnih misija .

Plusevi

AI koji je jedan od najboljih .Igrivost , napucavanje , solidna atmosfera ,oružja i to bi bilo o iako su to i najvažnije stvari u FPS-u .

Minusi

Priča je loše prezentirana , gotovo preko kujca .Najavljivan je kao FPS sa RPG elementima ali nadogradnja oružja i tri različita oklopa su već klišej a ne rpg elementi .Igra je lagana i onda još omoguće tri smrti na hard iz kojih se možeš oživiti prije nego te pošalje na čekpoint .Mali ponavljući faktor zbog apsolutne linearnosti .

Bugove neću stavljati pod minus jer su riješeni u roku od nekoliko dana tj. prvim patchom .Grafika ima od jako pozitivnih dijelova poput ; brzine izvođena i vanjskih prostora do krajnje negativnih dijelova kao što su teksture iz 1998. nekih objekata u zatvorenim prostorima .

Zbog jadne priče i lošeg kraja te slabog replay valuea 79/100 i to ako mu progledam kroz prste zbog užasnog starta.

Babitz
13-10-2011, 00:43
Nemora se skakat pred rudo i prvi kupit igru, fino se pričeka dan dva da se vidi kako stoje stvari.
Ovo je istina i u potpunosti se slažem, no to i dalje ne opravdava nastalu situaciju.
Bez brige, nakon svih zakrpi iz kolektivnog će pamćenja nestati loš start i bičanje će se odnositi na samu igru.

GODSKILLER
13-10-2011, 02:38
GODSKILLER napiši kakvu konfu imaš.

dual core 2,66
4GB DDR2
GTX 260
vista x86
panasonic lcd 32"

grafa iz listopad 2009
ostatak iz studeni 2007
tv(kao monitor) od prošle godine srpanj

nova konfa ne prije jeseni 2013,trenutne grafe vjerojatno nisu sposobne vrtiti sa potpunom podrškom na dx11(max postavke na full hd) stoga one iz 2013 budu taman,za sada postoječa konfa vrti sve živo

Aral
13-10-2011, 03:34
Ovo je istina i u potpunosti se slažem, no to i dalje ne opravdava nastalu situaciju.
Bez brige, nakon svih zakrpi iz kolektivnog će pamćenja nestati loš start i bičanje će se odnositi na samu igru.
Ma istina, al trenutno su ti tehnički problemi u fokusu, što je fakat žalosno. Kao da nisu igru odigrali prije nego su je pustili u prodaju.

tigerija
13-10-2011, 04:06
Samo su mi trebali 10.10 v2 driveri :(. Nigdje naći preko google.

Sad mi je sve maxano osim što imam 2x AA i 60fps ide :D.

whiskey
13-10-2011, 12:49
Nakon 3 dana eksperimentiranja napokon radi normalno. Nakon tolike muke sad mogu uživati u ovom nimalo inovativnom i nadasve prosjecnom shooteru. :)

tigerija
13-10-2011, 13:34
Znači, Igra, Update 1, 10.10v2 driveri za ATI/AMD.

whiskey
13-10-2011, 14:28
Pa još neke modifikacije :)

Marvin OCX
13-10-2011, 16:01
I pristojna doza srece :D

Kenyi
13-10-2011, 17:00
Završio, 11 i pol sati na Nightmare.
Samo napucavanje u igri valja, ostalo je ili prosjek ili ispod njega.

Marvin OCX
13-10-2011, 20:53
Radi igra ok na Nvidia kartama...NOT! Help. Znaci isto kasnjenje textura mi je prisutno i max iritantno a jos veci problem imam oko nalazenja patcha kog mogu intalirat?? Moze neko postat neki link da probam uciniti ovo igrivim? Thnx

tigerija
14-10-2011, 06:22
Na ATI radi dobro.

Ja sam stavio na najteže ali igrao sam ukupno 20 minuta :P .

Ok je. Malo izgleda isprazno. Ali probat ću u co-op. I malo više uživati u pogledima xD.

Kostolomac
14-10-2011, 13:36
Meni sve radi, ali su texture ogavne. Baš slabe kvalitete. Ne znam u što su utukli tih 22 GB. Ima li kakav high texture pack? Postavke su mi sve na max.

Deadwalker
14-10-2011, 13:52
Teksture, vjerovali ili ne, loše izgledaju i na konzolama, gdje onda neće na PC-u. Svejedno, igra mi prekrasno izgleda, valjda jedna od najljepših grafika današnjice. Da nisu toliko forsirali 60 sličica po sekundi i stavili teksture visoke rezolucije, Crysis bi bio potučen do nogu.

Marvin OCX
14-10-2011, 14:01
Ubi me ovo kasnjenje ba,neigrivio mi,iritira maximalno... A grafika vani jeste lijepa,lijepe boje, i sa jacim texturama bi definitivno ovo bila jedna od ljepsih igara. A djedicu Crysis-a je mogao/moze potuci samo Battlefield 3 ali to se nece desiti ni izbliza ako je open beta mjerodavna a jeste.
Enivej,ako neko ima neki fix za ovo kasnjenje textura na Nvidia grafama bio bi mi neizmjerno zahvalan jer mi se igra ovo...

bezimeni
14-10-2011, 14:19
Drugi puta kupi ATI grafu gdje sve radi ko podmazano :D .

Marvin OCX
14-10-2011, 16:04
Ma drugi puta od Carmacove igre necu ocekivati nista tako da ce dobro doci bilo sta(ako bude igrivo na PC) :D
Igram malo ovako sa ovim texturama tek toliko da osjetim igru. Prosijek totalni. Namece se poredjenje sa Bordelandsom,ne samo zbog slicnosti u grafickom izgledu, ali Bordelands je bolja i originalnija igra definitivno. Pogotovo kad se uzme u obzir da je Borderlands bio jedno veliko iznenadjenje a ovde se ocekivalo nesto iznadprosjecno...

Hidraulicar Kreso
14-10-2011, 22:54
Meni igra nije na ATI-ci radila, dok nije izašao fix. Kada sam njega stavio sve se normaliziralo, kašnjenja više nema, sve postavke na maks i igra leti. Definitivno je moglo biti bolje odrađeno što se tiče tehnikalija, na daleko sve izgleda divno i krasno, no kada se baš zagleda onda se vide nedostaci.

LV-426
15-10-2011, 04:23
Heh...evo čitam rasprave na temu ovdje i na drugim forumima i smiješno mi je jer je Doom 3, kad je izašo, također izazvao podjeljena mišljenja. Glavni izvor problema onda i sad(osim lošeg PC porta za Rage) su prevelika očekivanja. Glavna poštapalica za Doom je bila da je igra obični benchmark. Meni je osobno Doom 3 bila jebena igra.

Što se Ragea tiče ID je fakat gadno zasro sa PC-em. Ok izbacili su patch al fakat nije u redu. Dosta igara ima bugove kod izlaska al ovo je kriminal. To samo pokazuje nemar za PC publiku koji bi nažalost mogo postat i veći. Što se same igre tiče neznam jer ju nisam još nabavio al kolko mi se čini po recenzijama da je ok.

Jebiga Carmack je popušio pun kufer love na X-prizeu i slično tak da je prisiljen obnovit rezerve :D :D i izbacit igru na tržište koje je puno love!

Kostolomac
15-10-2011, 12:45
Teksture, vjerovali ili ne, loše izgledaju i na konzolama, gdje onda neće na PC-u. Svejedno, igra mi prekrasno izgleda, valjda jedna od najljepših grafika današnjice.
Heh, valjda sam ja neobjektivan pošto sam paralelno krenuo i sa Witcherom 2, pa je prema njegovoj grafici ova drekasta.

IGoR_2803
15-10-2011, 13:46
počeo igrati igru, obavio prva 3, 4 questa i za sad mi je igra čisto ok... nemam apsolutno nikakvih problema s bugovima ni teksturama... zapravo, na samom početku se vidi da teksture malo kasne kad se naglo okrenem, ali kasnije se više ne primjeti... jedini veliki minus za sad su užasne teksture kad se actually približim nekom objektu... katastrofa, ovo je fakat ružno...

Aral
16-10-2011, 11:05
New Rage patch will fix blurry textures - Carmack (http://www.computerandvideogames.com/322632/new-rage-patch-will-fix-blurry-textures-carmack/)

GODSKILLER
16-10-2011, 18:11
nije me bilo četri dana,inače u četvrtak nakon četverosatnog druženja sa igrom,išao instalirati friško nabavljenu igru warhammer 40k space marines,i nemožeš virovati kako su tamo čiste teksture,ono jednostavno olakšanje za oči

Shaka
16-10-2011, 18:54
evo i ja sam presao rage,nemam nekih vecih zamjerki,cisto solidna igra,da nije bilo pocetnih problema bila bi jos bolja,ovako ce ostati zapamcena kao samo sodlidna usputna pucaljka

moja subjektivna ocjena 7.3/10

IGoR_2803
16-10-2011, 23:05
je li netko imao problema s nekim čudnim artifaktima prilikom razgovora s NPCovima? neko čudno titranje? i par puta mi se dogodilo da neki NPCovi u Wellspringu se kao "zaglave" pa se javi neki divlji bug u animaciji, kao da se rapidno izmjenjuju dva screenshota lika.. ne znam kak da bolje objasnim...

uglavnom, osim toga, igra je za sad čisto ok... odigrao nekih sat i pol do dva i sviđa mi se...

*Fila*
17-10-2011, 00:10
evo i ja sam presao rage,nemam nekih vecih zamjerki,cisto solidna igra,da nije bilo pocetnih problema bila bi jos bolja,ovako ce ostati zapamcena kao samo sodlidna usputna pucaljka

Možeš li objasniti način na koji si dobio 7.3 i ocijenio ovu igru, hvala.

bezimeni
17-10-2011, 06:45
je li netko imao problema s nekim čudnim artifaktima prilikom razgovora s NPCovima? neko čudno titranje? i par puta mi se dogodilo da neki NPCovi u Wellspringu se kao "zaglave" pa se javi neki divlji bug u animaciji, kao da se rapidno izmjenjuju dva screenshota lika.. ne znam kak da bolje objasnim...

uglavnom, osim toga, igra je za sad čisto ok... odigrao nekih sat i pol do dva i sviđa mi se...

Znalo se dogoditi prije patcha.Zakrpaj igru obavezno ako nisi.

Aral
17-10-2011, 07:25
Vidiš, meni se to nije događalo...sva sreća :) Inače, fino laganini prelazim drugi put, čeka se BF3.

Shaka
17-10-2011, 08:59

Možeš li objasniti način na koji si dobio 7.3 i ocijenio ovu igru, hvala.

npr. 73bodova od nekih 100...ima mana ali ima i dobrih stvari,steta bi bilo dati manju ocijenu od navedene

ocjenjujem po principu imdba pa sam ga prenio i na igre

IGoR_2803
17-10-2011, 14:10

Znalo se dogoditi prije patcha.Zakrpaj igru obavezno ako nisi.

imam patch 1, nemam patch 2... budem probao..

anatom
17-10-2011, 22:40
Ih dok ovo izadje ima da se nacekamo. Nadam se da ce donijet rjesenje..

Deadwalker
20-10-2011, 11:25
Ono što gotovo nitko ovdje nije igrao jest multiplayer. Ovih dana sam mu malo više posvetio vremena i jako lijepo nadopunjuje igraće iskustvo. True, priča i likovi u kampanji su mlaki te vjerojatno nisu element koji bi te natjerao da igru igraš nekoliko puta, no replay value spašavaju co-op misije (Wasteland Legends). Ima ih 9 ako se ne varam i jebeno su zabavne. Igra se u dvoje te vam je zadatak u svakoj misiji izvršiti određene specifične zadatke. Svaka misija je u potpunosti drugačija, a suradnja sa suigračem mora postojati, posebice ako igrate na nightmare težini. Pošto je umjetna inteligencija jedna od najboljih što sam ikada vidio u jednoj igri, iskustvo napucavanja je vrhunsko.
Jučer mi se desila jedna kul scena gdje sam pokrivao suigrača, a on je iznenadio protivnike sa auto-bombom. Može se svašta iskombinirati. :)

Druga fora u Rageu su utrke. id Software je praktički u igru ubacio jedan Motorstorm, samo bez urušavanja okoliša. U multiu su četiri tipova utrke, moj omiljeni je "Free-for-all" gdje se na "Mad Max" način napucavate s protivnicima. Vožnje su veoma dinamične i prokleto zabavne.

Sve u svemu, na kraju ne mogu reći da se ne isplati kupovati igru, čak po cijeni od 50€. Jedini pravi minus igre jest radnja i likovi (plus loše teksture u grafičkom izričaju), sve ostalo je tip-top odrađeno. Kada padne cijena, svakako kupite igru i isprobajte co-op. Do onda bi id trebao i pokrpati sve probleme sa grafičkim pokretačem :)

Marvin OCX
20-10-2011, 13:26
Do tada cemo svi zaboraviti na ovu igru...

Bartuc
20-10-2011, 13:27
S kojom se to ono igrom desilo, ne sjećam se više... Isto tako je bila smeće po izlasku, a dok su je pošteno popatchirali, više nitko nije igrao xD

Deadwalker
20-10-2011, 13:30
Ne shvaćam zašto svi morate igrati igru na datum izlaska?
Ja kod mnogih naslova pričekam dok im ne padne cijena, a osim toga, igra se u međuvremenu pokrpa ako ima neke tehničke probleme.

Marvin OCX
20-10-2011, 13:36
S kojom se to ono igrom desilo, ne sjećam se više... Isto tako je bila smeće po izlasku, a dok su je pošteno popatchirali, više nitko nije igrao xD

Ova to zasluzuje. Ima recimo Stalker,ja prvi sam saceko patch ili dva da mogu igrati bez problema,i bio nagradjen jednom od najboljih i najdrazih mi igara. A ovde da cekam i iscekujem fixeve i patcheve da bi igrao konzolaski port koji je usput prosjecna igra...tesko.

Ne shvaćam zašto svi morate igrati igru na datum izlaska?
Ja kod mnogih naslova pričekam dok im ne padne cijena, a osim toga, igra se u međuvremenu pokrpa ako ima neke tehničke probleme.

Ne moramo,ocijenimo sta je vrijedno cekanja. Ova igra ce se definitivno zaboraviti vrlo brzo.

Bartuc
20-10-2011, 13:37
@Deadwalker...

Ja isto volim pričekati barem patch ili 2, rijetko odigram nešto čim izađe, a onda se uglavnom razočaram (khm M&M:H6 khm)...

Deadwalker
20-10-2011, 13:38
Ne moramo,ocijenimo sta je vrijedno cekanja. Ova igra ce se definitivno zaboraviti vrlo brzo.

Upravo sam nekoliko postova ranije naveo gdje je replay value

Odustajem :(

Marvin OCX
20-10-2011, 13:45
To je ono zalosno,kad ispastaju i nedovoljno zapazeno prolaze kvalitetne stvari u nekoj igri jer je razlog pravljenja te igre bio ne nekom drugom mjestu umjesto na naglasavanju tih kvaliteta kad bi svi bili zadovoljni. Ja se nadam da ce Cramac dovoljno zaraditi na ovoj igri i da ce sa sledecom htjeti napraviti neku stvarno ,ali bas stvarno dobru igru cije zakrpe cemo cekati.

IGoR_2803
20-10-2011, 14:24

gothic 3?
.
.
.
.
.
.
.
oh wait, gothic 3 je smeće i danas, nakon 137 patcheva...

Kenyi
20-10-2011, 14:25
http://www.escapistmagazine.com/videos/ ... /4824-Rage (http://www.escapistmagazine.com/videos/view/zero-punctuation/4824-Rage)
Jaci

Aral
20-10-2011, 16:19
Ovo će bit i za treći prijelaz...al za jedno pola godine, jer u 11.mj dolazi toliko brutalnih igara da neznam kaj da prvo igram.

GODSKILLER
20-10-2011, 19:20
Upravo završio RAGE(na HARD igra kaže 16 sati i 7 minuta ali sam se zafrkavao jer neke djelove sam namjerno ponavljao),malo sam razočaran na kraju jer cilo vrime očekujem sukob sa šefom svih šefova kad ono ništa,čak ono zadnje oružje minigun uopće niti metka nisam ispalio jer sam očekivao ultimativni sukob na kraju pa kao da štedim.U igri su oružja ipak malo pre jaka pa hebote onaj wingblade najjače oružje naročito kad ga upgrejdaš.Cilo vrime štedim eksplozivne strele za samostrel,eksplozivno streljivo za shotgun za kraj kad na kraju mi sve to ostalo.

Možda za godinu dana odlučim se za još jedan đir ali ovaj put na najtežem ali mi je recimo crysis 2 puno više podvukao se pod kožu jer u misec dana tri puta na najtežem a ode me ne vuče želja za tako skori replay.Konačna ocijena,hebiga nemogu više od -4/5.

IGoR_2803
21-10-2011, 16:23
http://www.dsogaming.com/news/john-carm ... ture-pack/ (http://www.dsogaming.com/news/john-carmack-crashes-pc-gamers-hopes-for-a-high-resolution-texture-pack/)

toliko o high res patchu... negdje sam trenutačno na pola igre i sviđa mi se ali ove teksture me ubijaju... katastrofa, FUJ! :cry:

Aral
21-10-2011, 16:49
Mene nisu ubijale ni kod prvog, a kamoli kod drugog prijelaza. Ono, prilagodiš se igri u prvih pet min i imaš lijepo desetosatno sp iskustvo.

Bartuc
21-10-2011, 17:49
WTF, 150GB resolution patch, tko tu koga :o

Nightyx
21-10-2011, 17:54
wtf

Kid A
21-10-2011, 17:57
valjda je neki error u tekstu, kakvih 150 GB jesu normalni :/

Bartuc
21-10-2011, 18:06
Ja sam mislio da je typo, ali 2x se spomene ta brojka :D

Falus
21-10-2011, 18:33
Ne kuzim zasto se to uopce radi, kao i u crysis 2? Zar ne bi bilo bolje da se odma stave sve opcije pa da onaj koji ne moze vrtit na high sam lipo stavi na low-med i gotovo. Ili je zbog konzola to?

Bartuc
21-10-2011, 18:35
Zbog konzola... Vidiš da kažu da neće biti high rez patcha pošto su original texture toliko loše da se ne mogu poboljšati bez da sve rade iznova.

Aral
21-10-2011, 19:27
Pa da je i 15gb puno je...brijem da je prije 1,5gb.

IGoR_2803
22-10-2011, 07:03
ma nema šanse da je 150 GB, to je greška... jebote 150 GB, to je 15 fullHD videa od 2h...

Marvin OCX
22-10-2011, 14:43
Zbog konzola... Vidiš da kažu da neće biti high rez patcha pošto su original texture toliko loše da se ne mogu poboljšati bez da sve rade iznova.

Mozda Carmac, legenda,otac PC FPS-ova moze sa 150GB napraviti da lici na... Doom3 recimo :D

Deadwalker
22-10-2011, 15:05
Engine je rađen za konzole, tak da ono, nikada nije bilo ni u planu da postoje teksture visoke definicije. Kada igraš sa 3 metra udaljenosti od tv-a, Rage izgleda stvarno prekrasno. Na PC-u, vjerujem, zamuljane teksture baš bodu u oči pošto se nerijetko i na konzolama vidi niža kvaliteta.
Opet, s druge strane igra konstantno radi na 60 fps-a što je za veoma dinamičnu igru kao što je Rage dosta važno.

I da, zaboravio sam napomenuti da i Rage u dobrom dijelu kopira Half-Life. Nakon Resistancea 3, još jedan loš pokušaj :)

*Fila*
24-10-2011, 11:11
Reinstal winsa+ malo jebanja sa configima i igra je proradila. Malo kasne teksture ali kad se jednom loadaju nije bed.
60fps ko suza, ugl. lijepo izgleda igra moram priznati i drago mi je da sam joj dao šansu. Krenut ću igrati ovih dana, taman da stignem prije bf3 :) :wink:

*Fila*
26-10-2011, 00:02
Odigrah malo, došao do onog dead citya i neam nešto volje za dalje...zaboravio sejvat, jer su me ti konzolaški portovi razmazili pa bi sad morao opet dead city ići što mi se ne da.
Ugl. nezz jako me podsjeća na bulletstorm neznam zašto, ali ne nudi nešto, impreisvno. Ok buggy i oružje amo tamo ali...meh, tučem ih sa onom autoatskom riflom treba jedan klip za svakoga lol.
fora je više vrsta bulleta i to, ali dosadi, jednostavno dosadi. Neću forsirat više...sad će bf pa će ovo u smeće, dobro da nisam uzeo jer sam zbilja planirao :(

IGoR_2803
26-10-2011, 19:49
upravo završio igru...

neću puno razglabati, samo ukratko:

+
napucavanje
setting
grafički izgled otvorenih prostora
utrke (imho)

-
low res teksture
i naravno - kraj... kraj igre je po meni totalno ishitren i krajnje neočekivan..

bugove neću navoditi kao minus jer se igra vrlo lako može tweakati i radi super...

p.s.

ova stvar posjeduje... :D

798zILCchRw

Auctor
26-10-2011, 21:43
konačno uspio istweakat igru da radi sasvim pristojno, sad kreće show :)

Deadwalker
01-11-2011, 10:13
Evo napisao svoje konačne dojmove u sklopu video recenzije.
Tko želi, moži pročitati (pogledati) ovdje

recenzija (http://www.playomania.com/recenzije/rage)

Arbiter of Change
01-11-2011, 11:05
Opet ti. :eyebrows:

skitkid
01-11-2011, 11:56
čuj to ajdi softver lol

Deadwalker
01-11-2011, 12:16
Opet ti. :eyebrows:

Zašto me mrziš? :(

Marvin OCX
01-11-2011, 12:25
Evo napisao svoje konačne dojmove u sklopu video recenzije.
Tko želi, moži pročitati (pogledati) ovdje

recenzija (http://www.playomania.com/recenzije/rage)

Nadajmo se da su ovi pioniri ove relativno mlade industrije naučili lekciju i da će greške popraviti na idućoj Doom igri.

Znali su tacno sta zele i sledeci Doom ce biti jos gori od ovoga! Mozda gaming bude licio na nesto sa novom generacijom konzola(sumnjam jer bi trebalo promijeniti citavu money making industriju i konzolaske trendove) do tada cu odigrati novog Batmana i Assasins creed i to je to. Ako jos poneka igra,FPS prije svega,pokaze neke znakove kvalitete(i to sumnjam dok konzola caruje) bi se mogla odigrati. Dosadilo mi da brojim razocarenja u igrama koje su najavljivane ko povratak Elvisa ili Isusa.

Aral
01-11-2011, 16:07
Ako bude Doom4 imao ovakvu grafiku, plus atmosfera i sve ono kaj čini Doom...rulat će :pray: Ne želim izmišljanje tople vode, hoću stari dobri doom u modernom vremenu. Ako će bit na putu trojke, još bolje.

Naravno, stvari mogu krenut u bilo kakvom smjeru nažalost, a u današnje vrijeme gdje je sve puno lošosti i gorčine od strane publike...samo bog zna što će biti.

Marvin OCX
01-11-2011, 17:19
Da,ako Doom4 bude dobar...bit ce dobar :D
Medjutim 99.9% sam ubijedjen da nece bit dobar :(

Sonic_Moronic
02-11-2011, 16:49
Nemoguće je da danas itko napravi nešto zabavno kao prvi Doom.

Bartuc
02-11-2011, 18:22
Lol, budale iz ATI-a su stavili krivi file u paket sa 11.10 (final) driverima tak da Rage uopće ne radi na njima :D Ako netko ima 11.10.final, skinite ovo http://fileover.net/53318998/Si prekopirajte u instalacijski folder od igre...

Evo SS sa PCE foruma...

http://www.pohrani.com/f/1B/jV/3xihBbPH/amd-catalyst-1110-final-.png

Marvin OCX
02-11-2011, 18:38

Moguce je al nije vise u cilju napraviti dobru igru ma kako nelogicno to zvucalo. Udovoljava se potrebama potrosaca(potrebama koje je sam proizvodjac nametnuo) tako da niko ne zeli rizikovati sa necim novim,ma kakvo to bilo. Treba grupi entuzijasta kojima su konzolske igre na vrh qurca dati kes i vrijeme da naprave PC only igru,kad nisi ogranicen nicim,niti hardverom, glupim trendovima ili strogim drzanjem datuma izdavanja koje idavac nametne. Crytec je bio primjer i pomicao je granice gaminga sve do Crysisa 2... Ja uvijek imam dva OS-a na racunaru,aktuelni, i dobri stari XP za Far cry i slicne dragulje.

Srle
05-11-2011, 22:41
Evo i ja zaigrao...normalno instaliram, grafika je jedan veliki mrak, sa crvenim ekranom na sredini...Instaliram normalne drivere, pa i grafika postane normalna...Elem nisam dugo igrao (10-15 minuta) pa ne mogu još da sudim o igri, jedina mana je u tome što sam skoro igrao Deus ex, pa kad god se približim ćošku ili zidu, automatski pritisnem right-click za cover, a istog nema...silly me...

tigerija
12-11-2011, 21:52

To ti je zato jer u igre ubacuju tonu mehanika. Pogledaj battlefield 3. Prone, crouch, sve te interakcije, sve to stvara prevelike probleme, a i usporava gameplay.

Jedna od zabavnih igara u zadnje vrijeme je bila Bulletstorm, Serious Sam.

Srle
12-11-2011, 22:26
Igri ne nedostaje inovacija...ali sve to nekako izgleda sabijeno pa se gubi...Jednostavno igra nudi previše izbora (različite vrste municije, turreti, auto-bomba) ali sve se na kraju svede na napucavanje i wingstick...Mada u nekim trenucima igra zna biti jako zanimljiva....pogotovo s onim mutantima što po svemu skakuću...Likovi su dosadni i neubjedljivi jedino onaj mehaničar iz wellspringa izgleda zanimljivo jer mi liči na nekog roba iz perioda prije Američkog građanskog rata...
Trke koje su "neobavezne" su jako zanimljive kao i napucavanja po wastelandu.
Da nije glupog kraja bilo bi 8/10 od mene, ovako 7-7,5/10

tigerija
18-11-2011, 13:57
ID je gadno zajebo haha. To je tako dok developeri pokušavaju overhype svoju vlastitu igru :) .

Hvalisaju na sve strane,a onda dobe dosta para na pre-order, ali im je budućnost "u riziku".

Aral
18-11-2011, 15:30
Kraj me najviše ubio...zašto, o zašto su to morali napravit.

IGoR_2803
18-11-2011, 16:53
istina... ali barem dobra stvar svira dok su creditsi... :)

tigerija
19-11-2011, 09:42
Kakav je kraj? Bez da se spoila ako se može reči zašto ne valja.

Aral
19-11-2011, 10:06
Prebrzo i iznenada završi, a cijelo vrijeme znaš da će do toga doć al se ne želiš pomirit sa time :)

Srle
19-11-2011, 10:11
Kakav je kraj? Bez da se spoila ako se može reči zašto ne valja.
Odeš da pritisneš dugme....i to je to...

marijanovic
20-12-2011, 17:20
Prodajem ovu igru, Anarchy Edition za PS3.
http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.ph ... 49&start=0 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=31&t=45949&start=0)

bezimeni
20-12-2011, 18:01
1-ZpHr5l0U0&feature=related

Aral
03-02-2012, 11:20
RAGE 1.2 Patch Release Notes (http://store.steampowered.com/news/?feed=steam_updates&appids=9200)

This RAGE patch adds some new features and addresses various compatibility and performance issues.

New Functionality
------------------------
Texture Detail: Enabling Texture Detail will improve up-close texture quality by performing upsampling with adaptive sharpening. This does not update or increase the resolution of the base textures included with the game but improves the perceived resolution and crispness of textures. This is an intensive operation and is only recommended if you have a quad-core CPU or higher. Please disable this feature if you encounter poor performance, stability issues or are given a notification that the game has run out of memory after loading a map. The Texture Detail option can be found in the Settings -> Video Menu.
Između ostalog, što znači da igra stvarno izgleda bolje. Prvo sam mislio da neće kao radit ali igra leti ko i prije a ljepše izgleda. Dakle, idem rokat još jedan prelazak.

Teon
16-05-2012, 12:37
Doslo vrijeme za mene vidjeti u cem je frka oko tog Ragea... Dal' je zbilja tako los i overhypean kako neki vele, ili je pak najbolji shooter ikada.

I tako ja neki dan instaliram Rage, patchira se i pokrenem igru.
Kad ono, na defaultnim postavkama igra izgleda fenomenalno. Al kako dobro izgleda tako dobro i leti! Grafikom i perfomansama ugodno iznenadjen! :thumbs2:
Druga stvar koja mi je upala u oko: uzasno grozan FOV... mislim da je ovo prvi put da mi se smucilo od toga. :thumbs1:
Prckanje po confizima i namjestanje start up paramatera slozim FOV na normalne vrijednosti, ubijem dosadan intro i mouse acceleration.
Napokon mogu posteno zaigrati:
Prvi dio prezentiran je voznja. Ponovo ugodno iznenadjen, vozila se daju vozit kak spada u ovom shooteru :thumbs2:
Tako putujem ja, vrijeme prolazi i napokon dolazim do napucavanja u ID-evom shooteru... od kojeg ocekujem pritiskom entera dobit gun i neprijatelje ...
U segmentu napucavanja, ID definitivno nije zakazao. Kad se pojave neprijatelji, pocnu skakat okolo i jako lijepo animirati svoje reakcije na pogotke a moja ocjena igre skace na 11/10
Jedinu boljku napucavanju koju trenutno mogu vidjeti je health regen koji na hard tezini zahila u roku 2s :thumbs1:

Prvi dojam: Najbolji FPS 2011 (doduse neznam dal sam igrao ikoji drugi koj je izaso 2011...)

Arbiter of Change
08-02-2013, 21:26
Toolkit je vani. Baš me zanima hoće li se izroditi što sa megatexturama.
http://www.bethblog.com/2013/02/08/rage ... -on-steam/ (http://www.bethblog.com/2013/02/08/rage-tool-kit-available-today-on-steam/)

Interested? Before you start downloading the hefty 35+ GB file, the RAGE team has provided some documents to read. As described in the welcome document, these tools provided are complex and aimed towards “technically sophisticated and adventurous” modders.