Log in

Pogledaj cijelu verziju : Windows 7 (Vienna)

Stranica : 1 2 3 4 [5] 6

Aral
20-11-2009, 09:22
To ti, naravno, ovisi od kompa do kompa. Win7 sam po sebi ima velik database kaj se toga tiče, ja znam da sam morao instalirat drivere od matične, da bi dobio mrežnu; nakon toga sve je pičilo bez problema.

Mislim da je zlatno pravilo ak dobiš net onda nemaš problema, makar ih i ovako nećeš imat. Velim, sve ovisi o driveru. Ja sam npr forsao instalaciju zvučne (Audigy) sa cd-a i javljao mi je BSOD usred instalacije, nakon toga sam tražio da mi instaliraju win sami i našli su svoje drivere za audigy bez beda. E sad, kaj traže s neta a kaj ne nemam pojma.

Nemoraš se brinut, sigurno će ti radit, ak neš i neće imaš compatibility mod.

IGoR_2803
20-11-2009, 09:27
ja sam instalirao drivere za wireless mrežu i iako je sam našao neke drivere za grafu, stavio sam zadnji catalyst naknadno...

Deadwalker
20-11-2009, 10:32
Meni su winsi instalirali sami sve drivere, a jedino sam stavio sam zadnje display drivere. Windowsi imaju svojih musica(problemi s sleep modom, tu i tamo nekakvi errori da mi se program nece otvorit pa moram raditi restart), al ono, skroz su novi tak da nakon 1. service packa kojeg necemo dugo cekat, sve bi trebalo normalno sljakat. Ako treba, sam bum pisal mail Microsoftu kaj ne valja u winsima i sta da isprave. :)

Deadwalker
20-11-2009, 20:06
Danas sam promjenio maticnu i procesor i moral sam ponovo aktivirati windowse. Zvao sam telefonom microsoft kako bi mi dali novi product id. Kolko se tako puta mogu mjenjati djelovi tj. koliko puta mogu traziti novi product id? Da znam za ubuduce...

Aral
20-11-2009, 20:22
Moj frend kaže da je već zvao preko 20 puta xD Dobio primjerak jer ide na FER.

keko
21-11-2009, 16:46
Instalirao, zasad mi stvarno predobro izgleda.

Jerry
21-11-2009, 17:42
koristim već pola mjeseca,šije vistu,a po funkcionalnosti je u rangu s XPom.GJ microsoft

vukopas
26-11-2009, 18:59
Imam 2 gb rama , amd athlon 5200 2.7 ghz i ati radeon 4850 512mb dali mi se isplati uzeti windows 7 x64 ili da se i dalje drzim 32 bita ?

hansi
26-11-2009, 19:04
Imaš istu konfu kao i ja. Da, isplati se.

Tegla Ajvara
28-11-2009, 20:15
ovak, imam problema sa tim windowsom 7
neproepoznaje mi kompijuter u lanu (na laptopu je instaliran)
radi mu net perfektno kod kuce na ruteru

u domu mi neradi

trebam instalirat tamo SecureW2 Personal Client

i sve sredim kak treba i nesljaka

i dodje mi neki sa fera koji mi je prije nastimavao i nemoze ni on, on je postavke sredio kak bi trebale bit, al nezna zast nece da radi net :o

IGoR_2803
29-11-2009, 12:40
/

ja sam upravo prošli tjedan curi na laptop stavio w7 ultimate (x64)... uglavnom, ona je isto u domu i stavio sam joj securew2, sve radi kako treba... jedino što nisam stavljao najnoviju verziju, ni onu koju mozes skinuti sa SC-ovih stranica, nego neku stariju, od pred 2,3 godine... dok dodjem u zg veceras mogu tocno pogledati koja je verzija, pa ti eventualno uploadati na RS da skineš...

Tegla Ajvara
29-11-2009, 16:26
e hvala care :D

Cookie monsta
29-11-2009, 21:38
Koju verziju preporučate nakraju ?? :?

cham3leon
29-11-2009, 21:44
Što, misliš x86 ili x64?

Zapravo ti je svejedno. Ne bi bilo loše da je 64bit, ali nećeš pogriješiti ni ako staviš 32bit (x86). I nećeš imati eventualne nekompatibilnosti sa programima pisanim samo za 32bitne OS-ove, iako mislim da ih ionako ne bi trebalo biti ni sa 64bit verzijom.

RIDER32
29-11-2009, 22:51
Ma x64. :wink: živimo na kraju pocetka 21. stoljeca :)

IGoR_2803
29-11-2009, 23:49
e hvala care :D

evo linka (http://rapidshare.com/files/314019286/SecureW2_studom_333.exe.html)... probaj sa tom verzijom, kažem, trebalo bi raditi... ako neće javi, imam još neku verziju pa da probaš s time...

cham3leon
30-11-2009, 18:22
Kolega planira bacit sedmicu na laptop, specifikacije:

AMD Athlon 64x2 dual-core 1.80 GHz; 2gb rama, 160GB HDD, GF 7000M

Dobra ideja, da, ne? Čuo sam negdje da sedmica dosta ždere bateriju, ali ima li još kakvih nuspojava?

Don Kihot
30-11-2009, 18:26
Zapravo je blaža prema bateriji od W_XP i W_V.

Power manageing je ok. Jedino na nekim starijim, a i nekim najnovijim modelima
ima čudan bug (do OS-a je, ne do prijenosnika),a to je kad ode u hibernaciju,
ne može se probuditi (wake on lan disabled najčešće pomaže).

cham3leon
30-11-2009, 19:39
Također, je li za laptop preporučljivije 32 bitni 7? Pretpostavljam da nema prevelike razlike.

Tegla Ajvara
01-12-2009, 00:25
e radi, ja sve sredio na starom, prcko bezveze nest iz znatizelje i odjednom proradi :D :pray:
sad sam na konju

Frky
01-12-2009, 09:57
Također, je li za laptop preporučljivije 32 bitni 7? Pretpostavljam da nema prevelike razlike.

If you want to run Windows 7 on your PC, here's what it takes:

1 gigahertz (GHz) or faster 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor

1 gigabyte (GB) RAM (32-bit) or 2 GB RAM (64-bit)

16 GB available hard disk space (32-bit) or 20 GB (64-bit)

DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 or higher driver

Pa sad ti vidi! U teoriji bi trebalo raditi normalno, ali u praksi neznam!
Vjerovatno će raditi normalno!

cham3leon
02-12-2009, 22:44
Još mi nije sasvim jasno, iako mi je Don Kihot objasnio to pred par stranica.

Tri puta mogu instalirat windowse s istim serialom. Što znači da ja nisam zapravo kupio windowse nego pravo na to da ih mogu instalirat na svoje računalo (računala) tri puta? To znači tri instalacije? Ne mogu instalirat windowse po četvrti put?

Arbiter of Change
05-12-2009, 18:58
Evo ja se baš sada premišljam bi li se prebacio na besplatni Win7... bar nešto dobro od faksa. :)

IGoR_2803
05-12-2009, 19:00
Evo ja se baš sada premišljam bi li se prebacio na besplatni Win7... bar nešto dobro od faksa. :)

koji si faks? FER? jel to samo ferovci imaju pravo na to ili na svim fakultetima?

Luka
05-12-2009, 21:24
[quote="Arbiter of Change":17cw8tbq]Evo ja se baš sada premišljam bi li se prebacio na besplatni Win7... bar nešto dobro od faksa. :)

koji si faks? FER? jel to samo ferovci imaju pravo na to ili na svim fakultetima?[/quote:17cw8tbq]

mislim da to i srednje daju... ili barem po nižim cijenama; to je neki MSov "projekt"

D.O.M.I.
05-12-2009, 21:51
srednje škole ? kako gdje kada brzo xD ? :)

Luka
05-12-2009, 22:02
Mislim da je to Microsoft DreamSpark, pitaj profa iz infe ili tako nekog, ne znam nudi li se 7ica kroz ovaj DS. (inače, radi to i u Hrvatskoj, jedan forumaš je preko DSa besplatno dobio Visual Studio)

keko
06-12-2009, 09:10
Napravio sam grešku i umjesto x32 bitne verzije instalirao sam x64 bitnu verziju winsa 7. Da li ću sad opet morati formatirati disk ako želim instalati x32 bitnu verziju?

IGoR_2803
06-12-2009, 10:09
Napravio sam grešku i umjesto x32 bitne verzije instalirao sam x64 bitnu verziju winsa 7. Da li ću sad opet morati formatirati disk ako želim instalati x32 bitnu verziju?

zašto bi želio x86 umjesto x64?

keko
06-12-2009, 10:18
Zato jer 64 bitna verzija navodno poždere više resursa na kompu, jel to istina?

R@pt0r
06-12-2009, 10:22
Istina je, ali te to nebi trebalo zamarat, pogotovo ako imaš dovoljno RAM-a onda ti to ništa ne znaći. Koliko imaš?
Btw da, trebao bi format napravit da bi imao x86.

keko
06-12-2009, 10:24
Imam 2 gige rama, a onda ništa, neću opet radit format.

R@pt0r
06-12-2009, 10:28
Ma dobro je to. No ako ti nije problem, pikni si još 2 gige. 4GB Visti/7 x64 dušu dalo.

IGoR_2803
06-12-2009, 10:44
Istina je, ali te to nebi trebalo zamarat, pogotovo ako imaš dovoljno RAM-a onda ti to ništa ne znaći. Koliko imaš?

mozda je to u teoriji istina ali ja ne primjecujem nikakvu razliku...

Aral
06-12-2009, 11:04
Ja sam sestri instalirao, 512mb rama, 6600gt i 2000Mhz Athlon obični. Ne radi ko kod mene sve podmazano naravno ali radi dobro da možeš radi kaj god hoćeš ^^

R@pt0r
06-12-2009, 11:24
[quote="R@pt0r":3pimh9v1]Istina je, ali te to nebi trebalo zamarat, pogotovo ako imaš dovoljno RAM-a onda ti to ništa ne znaći. Koliko imaš?

mozda je to u teoriji istina ali ja ne primjecujem nikakvu razliku...[/quote:3pimh9v1]
Primjer:

http://www.kudzuworld.com/blogs/Tech/20080801.en.aspx

Ne primječujem ni ja nikakvu razliku, no eto vidljivo više troši. Zato i kažem da se ne zamara previše s time.

Karlo_from_Bjelovar
09-12-2009, 10:40
efo i mene na windowz 7, ultimate x64 ofc... ^^

prvi dojmovi? vista mi je kod prvog koristenja ostavila puno bolji dojam... a dalje cemo vidit...

Aral
09-12-2009, 10:58
Pa naravno kad je bila prva nakon dugo vremena nakon xp-a. Pošto si na Visti već bio sedmica ti teško može ostavit veći dojam pretpostavljam ^^

Karlo_from_Bjelovar
09-12-2009, 11:01
ma kad sam dosao na vistu nisam imao ama bas nikakvih problema osim s garenom... a ovdje me prvo raspizdio ovaj superbar, pa nisam flash player mogao installirat... ali evo... nakon par sati sam se navikao...

IGoR_2803
12-12-2009, 22:07
ovako... na sedmici sam kojih mjesec dana i iber sam zadovoljan, definitivno mi je drago što sam prešao sa viste, ali imam jedan iritantan problem pa da vidim da li se netko susreo sa nečim sličnim prije nego neke radikalne korake poduzmem... znači, kad upalim komp i pustim neku mp3cu (neovisno o programu - winamp, media player, nebitno) sve radi OK... i sve tako radi ok, da bi nakon nekog vremena (još nisam skužio što potakne problem) svake 2,3 sekunde imao random pucketanja na istim mp3cama... znači dok upalim komp je sve ok, a nakon neke konkretne akcije počne zafrkavati na svim mp3cama...

zvučna je on-board (gigabyte m55s-s3 - nforce550 čipset)... sad samo čekam da mi don kihot dođe propovijedati kako je điđibajt sranje :D ... driveri su najnoviji sa nvidijne stranice za x64 sedmicu... probat ću vidjeti da li ima šta na realtek stranicama od drivera pošto je njihov čip zadužen za zvuk...

edit: i da, samo da napomenem, iako se podrazumijeva, nakon restarta je sve opet normalno...

Kostolomac
12-12-2009, 23:44
Da probaš rollbackat na drivere od Winsa? Pa vidi jel se onda pojavljuje taj problem.

I btw. điđibajt rula :)

IGoR_2803
12-12-2009, 23:49
Da probaš rollbackat na drivere od Winsa? Pa vidi jel se onda pojavljuje taj problem.

I btw. điđibajt rula :)

ma to mi se i počelo javljati na win driverima... jer nakon instalacije samog OS-a, jedino sam za grafu i wlan karticu instalirao zasebno drivere... onda mi je počeo zvuk srat, pa sam stavio najnovije nforce drivere s nvidijine stranice...

Niko Bellic
15-12-2009, 09:17
Stavio sam si i ja nedavno Windows 7 Ultimate na komp i laptop. Pošto sam navikao na Windows XP napravio sam u oba slučaja dual boot. Na laptopu se novi Windows instalirao kao podmazan i jedino što sam od drivera naknadno instalirao bio je update drivera za grafu. Na kompu je isto sve prošlo kao podmazano i nakon instalacije sam stavio samo nove drivere za grafu i zvučnu, te Logitech SetPoint za miša i tipkovnicu. Zasad sam prezadovoljan i guštam u novim Windowsima. Čak sam naučio i par korisnih trikova koje mogu tu napisati ako nekoga zanima...

MasaKrisT
15-12-2009, 16:18
Evo jedan problemcic,prilicno iritantan nadjen u sedmici pati me vec dugo vremena. Dakle moja najmilija igra Starcraft- se smrzava:(
Rjesenja koja sam pronasao i isprobao i ne rade : gašenje jedne jezgre, mjenjanje compatibility moda, paljenje screen resolutiona, gasenje explorera.eto ako netko pronadje molio bi da mi javi.hvala:)

IGoR_2803
15-12-2009, 16:29
Evo jedan problemcic,prilicno iritantan nadjen u sedmici pati me vec dugo vremena. Dakle moja najmilija igra Starcraft- se smrzava:(
Rjesenja koja sam pronasao i isprobao i ne rade : gašenje jedne jezgre, mjenjanje compatibility moda, paljenje screen resolutiona, gasenje explorera.eto ako netko pronadje molio bi da mi javi.hvala:)

hmm... ja sam također na sedmici, stacraft još nisam probao ali ako će se smrzavat ozbiljno ću razmisliti o vraćanju na vistu...

pretpostavljam da kad kažeš na gašenje explorera misliš na ovo:

Default Possible solution for Starcraft freezing on Windows 7
Hi, after searching on the web for a while seems I found the solution (at least for my problem) which seems to be pretty much the same problem you are having.

I am using Windows 7 Build 7100, Starcraft: BroodWar patch 1.16.1. Whenever I start Starcraft all the colors are messed up, the same description as above and when trying to play multiplayer on Battle.net SC gets frozen.... can't move the mouse pointer, music is still playing and works.. alt+tab won't work, ctrl+alt+delete won't work either, I have to shut down my computer by holding down the power button for several seconds....

Now let's go to the solution...

1. open notepad
2. type the following:

taskkill /f /IM explorer.exe
C:\"Program Files (x86)"\"Starcraft"\"StarCraft.exe"
start explorer.exe

Where the 2nd line is your installation folder, which may vary depending on where you installed it, and yes you have to use the quotation marks or it won't work.

3. Save the file with the extension .bat (batch file) where you can find it easly.
4. Double click on it and play starcraft, this will close the explorer (explorer.exe) and reopen it when you close Starcraft.

You can still have other programs open like winamp, skype, whatever, it works for me....

I hope this solution works for you as it did for me, I just found it on the web (can't remember from all the sites I visited to solve this issue).

http://www.sevenforums.com/gaming/11659 ... aying.html (http://www.sevenforums.com/gaming/11659-starcraft-freezes-after-1-5-minutes-playing.html)

koliko vidim, izgleda da nema rješenja, 11 stranica thread i na kraju ljudi pišu da im još ne radi nakon raznih pokušaja... :cry:

MasaKrisT
15-12-2009, 16:40
Tocno, skidam sada xp mode za sedmicu, mozda pomogne:)

WAR-ELEMENT
15-12-2009, 16:46
Evo prebacio sam se na sedmicu,napočetku je trošilo 900 ram, nakon malo namještanja oko 500-550 rama,malo me zvuk zezo napočetku ali sam vrlo zadovoljan za sada,još samo da igre isprobam da vidim kako rade.

SkunK
15-12-2009, 18:21
Inaće, meni Starcraft radi kao podmazan na Windowsima 7 jedino što su u izbornicima boje sve deformirane no ingame je sve super :thumbs2:

WAR-ELEMENT
15-12-2009, 20:42
Evo isproba i igre,u večini igara nema nikakve razlike,dok neke nove igre još bolje rade nego na xp-u.Iskreno vrlo sam iznenađen.

Mirogamemasta
17-12-2009, 23:41
Ufff. Moram ovo sad poceti citati od pocetka do kraja. Gledam, svi nekakve probleme imate. Planirao sam se prebaciti na sedmicu, ali kad cujem kako kukate, bas mi se ne zuri.
Ha. Rekli su da ce optimizirati sedmicu, a opet zahtjeva 1 GB rama kao i Vista.
Zanima me onaj Win Media Player. Cuo sam da preko njega mozes staviti svoje pjesme na net i onda pustis svoju playlistu sa necijeg kompjutera.
Zanima me da li taj komp mora isto imati sedmicu ili moze imati XP ili Vistu.
Da li RocketDock radi na Vienni?

Shaka
17-12-2009, 23:46
Stavio sam si i ja nedavno Windows 7 Ultimate na komp i laptop. Pošto sam navikao na Windows XP napravio sam u oba slučaja dual boot. Na laptopu se novi Windows instalirao kao podmazan i jedino što sam od drivera naknadno instalirao bio je update drivera za grafu. Na kompu je isto sve prošlo kao podmazano i nakon instalacije sam stavio samo nove drivere za grafu i zvučnu, te Logitech SetPoint za miša i tipkovnicu. Zasad sam prezadovoljan i guštam u novim Windowsima. Čak sam naučio i par korisnih trikova koje mogu tu napisati ako nekoga zanima...

oo sveznajuci tome reci nam sto si otkrio...=)

IGoR_2803
18-12-2009, 00:00
Ufff. Moram ovo sad poceti citati od pocetka do kraja. Gledam, svi nekakve probleme imate. Planirao sam se prebaciti na sedmicu, ali kad cujem kako kukate, bas mi se ne zuri.
Zanima me onaj Win Media Player. Cuo sam da preko njega mozes staviti svoje pjesme na net i onda pustis svoju playlistu sa necijeg kompjutera.

normalno da čitaš da ljudi imaju probleme... netko tko nema probleme neće doći na forum pisat vrlo vjerojatno, nije li tako? i nema sedmica ništa više "problema" nego je u to razdoblje nakon izlaska imala vista ili XP... dapače, ima puno manje "problema" i puno je bolji OS u ovoj fazi nego je bila vista ili xp...

druga stvar, ja ne kuzim šta će tebi 4 GB rama ako ti je previše 1 GB kolko sedmica troši, a ne troši toliko... meni je trenutačno zauzeto 900 MB s time da mi je otvoren firefox sa 7,8 tabova... RAM je tu da bude pun, a ne da se divite kako je malo zauzeto... što bi ti rađe da ti svako malo po page fileu na disku drka?

Shaka
18-12-2009, 00:02
jbt meni trosi 1.56 gb rama,upaljen je chrome i msn i wmp

uglavnom slazem se sa igorom,ram je tu da ga se trosi...mamu mu =))

Mirogamemasta
18-12-2009, 00:12
Ma rekli su u pocetku kako se smanjiti zahtjeve za sedmicu, a ipak nisu.Inace mi ne smeta.
x64 prepoznaje vise od 4 gige jel?

RIDER32
18-12-2009, 01:13
Jesu. smanjili su malo.

Btw. eo XP sa otvorenim firefoxom, winampom i MSNom pojeo 667MB. I onda se sjetim da sam tio uzeti 2GB, ali ste me nagovrili da uzmem 4GB DDR3 memorije. Bolje da sam zapio tih 300kn više :)

MasaKrisT
18-12-2009, 01:16
Inaće, meni Starcraft radi kao podmazan na Windowsima 7 jedino što su u izbornicima boje sve deformirane no ingame je sve super :thumbs2:
koju verziju imas?meni se na ultimate brejka random sa svim mogucim trikovima,tj samo se sc smrzne,a ostalo radi....

Gwin
18-12-2009, 01:35
ultimate x64

nemam problema.. apsolutno SVE radi savršeno :D

Constantine
18-12-2009, 02:54
u 1gb rama,strasno zahtijevno,danas su 4gb standard :(

Shaka
18-12-2009, 08:56
i sa 2gb rama apsolutno sve mozes igrati i raditit...

Mirogamemasta
18-12-2009, 08:58
Dobro pustite vise tu jednu gigu rama na miru.Shvatio sam. Jel moze odgovor na druga pitanja?

SkunK
18-12-2009, 09:06
koju verziju imas?meni se na ultimate brejka random sa svim mogucim trikovima,tj samo se sc smrzne,a ostalo radi....

x64 Ultimate, SC najnoviji update fkors.

Karlo_from_Bjelovar
26-12-2009, 12:45
oce li mi netko objasnit kako da iskljucim konstantno zapitkivanje za sve i svasta, da kao trebaju admin ovlasti blabla... iskljucio sam UAC control vec potpuno, ali i dalje kada recimo skidam neku mapu za warcraft3, i zelim ga spremit direktno u c-program files x86-warcraft3-maps-downloads me sere da nece, nego moram prvo negdje drugdje, pa cut-paste u gore navedenu mapu...

Constantine
03-01-2010, 12:54
jel mi moze neko reci,zaboravio sam,kako da optimiziram bootanje windowsa sa višejezgrene procesore,konkretno u mom slucaju i7?

Kostolomac
03-01-2010, 14:48
Start - u Search upišeš msconfigS- Boot - Advanced options - staviš kvačicu na Number of processors i odabereš koliko god jezgri imaš.

Constantine
03-01-2010, 16:15
logičkih ili fizičkih?

Kostolomac
03-01-2010, 16:53
Pa ako koristiš Hyper-Threading onda valjda logičkih. Mislim, čemu i7 ako nećeš koristit svih 8 jezgri? :)

nemir_123
18-01-2010, 18:46
da li netko zna kako rijesit problem windows photo viewera kad otvorim sliku prozor sa slikom mi bude iza svih ostalih i to nikako ne mogu sredit ako netko zna rjesenje

nemir_123
18-01-2010, 22:59
rijeseno je ne mogu ic edit pa eto dupli post :D

Aral
18-01-2010, 23:05
Jel tko od vas koristi Sleep opciju? Meni se čini ok stvar ako izletiš van na sat dva il te nema doma neko krače vrijeme, a da ne gasiš komp i čekaš da se digne.

Chappi
18-01-2010, 23:08
Ja upravo ugasio...to je onaj hibernate mod ili tako nešto...Ugasio ga jer neznam dali mi se za to vrijeme kad je komp isključen skidaju i dalje stvari preko utorrenta?

Aral
18-01-2010, 23:16
Kaj nisi to skužio? Ne, ne skidaju se, mreža se prekida. Ja sam npr na siemensovom modemu, odnosno radi u router modu i stalno je online. Kad izađem iz sleepa onda vidim kak se ponovno reconnecta dolje desno u trayu, tak da od skidanja i sleep moda istovremeno niš. To je u biti slično standby modu iz xp-a, isto nemožeš bit online.

Al ak niš ne skidaš trenutno možda se isplati stavit, malo struje ušparaš i štediš komp ^^ Bed je kaj jedno 70% vremena i meni utorrent radi al ono, nije bed. Bolje nekad od gašenja u svakom slučaju.

cham3leon
18-01-2010, 23:19
Dobro je to, inače bi koristio ali šta kad mi resetira vezu svaki put kad se budi...

Chappi
18-01-2010, 23:20
Da istina,dobro jedino ako nekoristiš utorent...ali ja isto ko i ti koristim oko 70% vremena tako da ću ostavit iskljucen taj sleep mode.

Aral
18-01-2010, 23:23
Ovisi kakav imaš modem. Ja niti ne osjetim, čim izađem iz sleep moda odmah sam online, sve se resuma skidat itd. Naravno, ako baš skidam onda to ne koristim, pogotovo po noći itd. Do sad nisam koristio al kako sam se jučer riješio RC verziju koristit ču ovaj fičr malo više pa ćemo vidjet kak će se pokazat u praksi.

Naravno, postavke mi nisu takve da komp automatski baca u sleep mode nakon nekog vremena pa nemam problema s time. Ak baš želim ja ga osobno stavim.

R@pt0r
18-01-2010, 23:25
Ja sam baš prije neki dan počeo koristit hibenaciju.
Evo postupak kako da si dodate Hibernate (http://www.intowindows.com/how-to-enable-hibernate-option-in-windows-7/)Sopciju, jer ga po default-u očito nema.

Chappi
18-01-2010, 23:29
Imam ja router koji je stalno na vezi tako da cim upalim komp odmah je na netu...Nego meni je bio na automatski,ako nekoristim neko vrijeme komp odmah ga baca u sleep... Tako da bih mogo ponovno pokrenut taj sleep mod ali da ga ja jedino stavljam u sleep kad ja oću a ne da mi se on automatski baca u sleep.

Btw meni je hibernacija bila po deafultu...

Aral
18-01-2010, 23:31
Ak nećeš da ti automatski baca u sleep to si možeš bez problema podesit, ja sam to odmah isključio, samo sam stavio da mi se monitor gasi nakon 10min a u sleep mode ću ga stavljat kad hoću.

Chappi
18-01-2010, 23:32
Da,da tako ću ond i ja napravit :wink:

D.O.M.I.
19-01-2010, 14:42
a meni ovaj sleep ne radi i dalje, uvijek se zamrzne kad ga probudim i samo reset na kučištu radi :(

Aral
19-01-2010, 15:31
Nakon kolko vremena? Inače, meni je tak standby znao zezat na xp-u, na sedmici nemam još tih problema al je razlog možda kaj nije duže od sat vremena bio u sleep modu.

D.O.M.I.
19-01-2010, 16:33
pa mislim da je bio duže od sat vremena, testiro sam nekoliko puta ostavio po 20-30 min u sleep kad me nema doma tek tolko da ne gasim skroz i svaki put se zamrzne na destktopu kad ga probudim nakon par sekundi

Bartuc
19-01-2010, 17:47
Jel vremenom počnu padati performanse sustava ako ga konstantno "gasiš" u sleep mode? Se memorija zaguši vremenom?

Ghost_Rider
19-01-2010, 20:13
Sedmica je cista originalna desetka i sa originalnim kodom, bas skinuta sa Microsoft-ove stranice, sada ide dobro neznam kako ce ici za koji sat. Da znam da ce raditi net kako treba stavio bih da ima punih 160 GB mjesta na hardu, ali sam se bio uplasio da nece sta zezati pa sam samo dao 50 gb :( . Mogu reci da je bas super i volim ovakav izgled OS-a, vista je malo losija po izgledu ali neznam kakva je ovako kada se radi. Sve mi je pri ruci pogotov oono kada mozes bilo koji program PIN-at u taskbar :D .

BTW: Znam da je lose imati RC1 verziju ali ja nejmam originalnu Profesional sedmicu.

keko
20-01-2010, 14:19
GodMode u sedmici. (http://danas.net.hr/znanost/page/2010/01/18/0388006.html)

IGoR_2803
20-01-2010, 16:57
GodMode u sedmici. (http://danas.net.hr/znanost/page/2010/01/18/0388006.html)

već sam to vidio... je isprobao itko? ne da mi se zajebavati s time ako nije provjereno... :)

hansi
20-01-2010, 17:42
Radi na windows 7 build 7100 x64.

SkunK
20-01-2010, 18:21
Također radi kod mene na Windowsima 7 x64.

Slayer
23-01-2010, 01:08
mocno! jel sigurno na 64 bitnoj jer pise da moze izazvati crash sustava

Kostolomac
23-01-2010, 01:44
Probao i ja, potvrđeno radi na Windows 7 x64 Professional.

RIDER32
23-01-2010, 02:27
Dali se može namjestiti da "Realtek HD Audio Manager" izgleda isto kao i na XPu?
Ovaj na sedmici je totalno u banani :thumbs1:

MasaKrisT
25-01-2010, 12:22
Nesto mi se cudno dogodilo, u programs and features ,dakle mjesto da uninstall vidim samo 5-6 zadnjih instaliranih programa,a ostale koje zelim maknuti ne vidim uopce.Jel moguce da sam negdje neku opciju ukljucio da neznam?

Ulsar
02-02-2010, 10:57
djudz triban help stavia san windz sedmicu i triba mi driver za printer al je stari hp deskjet3745 di mogu nać odgovarajuće
na njihovim stranicama san naša samo upustva kako instalirat ??? wtf triban ih skinit

Aral
02-02-2010, 11:12
Tam sam ti odgovorio u onoj drugoj temi. Inače, kaj se tiće sleep moda, meni radi super, jučer je bio jedno 4-5 sati u sleepu, normalno se probudio, bio je sad kroz noć i isto sve ok.

Mirogamemasta
02-02-2010, 21:16
Koju verziiju bi bilo bolje uzeti 32 bit ili 64 bit? Cuo sam da ako uzmes 64 bitnu verziju, onda ti treba ista verzija programa. Nekih 64 bitnih programa uopce nema ili su mozda izasli do sad?

IGoR_2803
02-02-2010, 23:11
Koju verziiju bi bilo bolje uzeti 32 bit ili 64 bit? Cuo sam da ako uzmes 64 bitnu verziju, onda ti treba ista verzija programa. Nekih 64 bitnih programa uopce nema ili su mozda izasli do sad?

joooj, da mi je znati od kud takve gluposti vadite? 32 bitne aplikacije se najnormalnije pokreću na 64 bitnom OSu...

SkunK
03-02-2010, 12:30

joooj, da mi je znati od kud takve gluposti vadite? 32 bitne aplikacije se najnormalnije pokreću na 64 bitnom OSu...

Da, to sam mu baš ja objasnio preko P.M.-a.

Mirogamemasta
03-02-2010, 17:39

Odakle vadim gluposti? Sa interneta!

S * 16 bit applications will no longer run. Although this is unlikely to be a problem, if you use very old software (from the Windows 3.1 days!) then it will not work under a 64 bit OS.
* Existing 32 bit drivers no longer work.If you have older or poorly supported hardware you may find that it can no longer be used. Got a 7 year old scanner that just about works in Vista? You may not be able to get it working in 64 bit Windows 7.
* Unsigned kernel-mode drivers no longer work. Along with the issue above, the inability to run unsigned kernel mode drivers will cause problems for old hardware. (There is reportedly a way to bypass this check).
* Running some 32 bit applications on a 64 bit OS could actually be slower. The additional overheads in running 32 bit software in 64 bit mode could cause a slight degradation in performance. It will take some time for 64 bit software to become the norm.

The conclusion? Well, it depends on what you use your system for. If you have a 64 bit capable CPU but use older hardware, it would be safe to stay with a 32 bit version for the time being to ensure that you don’t need extra upgrades.

cham3leon
03-02-2010, 17:55
Driveri ti uglavnom moraju biti 64bit/win7. Ali mislim da to nije problem jer stvarno za svaki komad hardvera koji nije muzejski primjerak se može naći 64bit driver. Ako staviš 32bit verziju windowsa 7 ni to ti ne rješava problem sa nekim starim komadom hardvera, jer onda nema podršku ni za windows 7 uopće.

IGoR_2803
03-02-2010, 22:24
aha, internet nikad ne laže... taj internet ti je zakon!

kao prvo, mogao si staviti izvor, da vidimo tko je to tako mudar, a kao drugo mogao si staviti datum od kada je taj članak... kladim se daj par godina star...

sve u svemu, da - drivere moraš imati za 64 bit OS, i oni su posebni... a u ovom članku ja ne vidim gdje piše da 32 bitne aplikacije NE RADE na 64 bitnom OSu... samo piše da može biti da će se sporije izvoditi... makar ni to danas više nije istina; kao što rekoh, taj članak je vjerojatno star podosta...

Lord Jambrek
04-02-2010, 05:12
Ne moraš se ni trudit skidat drivere, eventualno za zvuk i grafičku. Win 7 sve ostalo sam počupa.

Aral
04-02-2010, 09:03
Meni je čak i to našao, za zvučnu je našao u biti i bolje drivere :)

RIDER32
04-02-2010, 18:51
Meni za staru plocu nije tio naci drivere za zvukcnu. Ni WinUpdate nema ništa i nema ih cak ni na ASUSovoj stranici... ali sam ih našao na se7en forumu. Naravno bili su od Viste...

Ugl imam jedno pitanje u vezi ovog "Windows Photo Viewer"a. Zašto mi taj program doslovno uništi sliku nekim kretenskim prikazom boja, a na XPu je isti radio kako treba?
jel zna neko ako to popraviti ili ima neki drugi potpuno jednostavan preglednik slika?

Edi Sm187
04-02-2010, 21:27
Mene isto zanima zašto mi slike "požute" nakon što ih otvorim u Photo vieweru. Sad sam malo progooglao i naišao na ovo (http://nafsadh.wordpress.com/2009/09/25/photo-viewer-background-color-problem-in-win7/). Ne znam radi li.

A i uvijek možeš instalirati IrfanView.

EDIT: Radi, ne treba brisati druge profile, samo onaj navedeni postaviti kao defaultni.

RIDER32
04-02-2010, 21:57
E zahvaljujem :)

I meni radi. Samo sam remuvao monitor.

MTF*
20-02-2010, 22:47
jebaci pomagajte... svjeze sam instaliral 7, (imal i prije), no zaboravio sam nes...
Prije sam namjestio da su mi My documents locirani na D particiji (ne originalno C), pa me zanima kako da opet to namjestim?

Aral
20-02-2010, 22:50
Start->Desni klik na My Documents->Propreties, i onda ideš na Include a folder i odabereš di ti je My Documents, odnosno D: particiju il di već.

MTF*
20-02-2010, 23:02
da, samo je malo zajebano jer ovdje my documents nije isto ko na xpu... dakle my docs, vids, pics, music... sve je odvojeno... onda idem desni klik na svoje ime PCa, dakle pod user, pa MTF?

Aral
20-02-2010, 23:04
Pa Music, Pictures i Video se nalaze u My Documents, mislim da će ti radit ako onako napraviš kak sam ti gore napisao. Iskreno, ja to radim već po navici i da me ubiješ sad jel to tak ili ne, nemam pojma. Napisao sam ti prvo ono kaj mi je palo na pamet i kaj mislim da će radit. Ak ne složiš onda pitaj google, osim ak ti netko ovdje ne ponudi neko bolje rješenje u slčaju da moje ne funkcionira ;)

MTF*
20-02-2010, 23:05
to i je stvar, na win7 se ne nalaze :P
morat cu ocito za svaki posebno, sad vidim da tak ide...
hvala

RIDER32
22-02-2010, 00:24
Još jedan problem sa Windows Photo Viewerom. Neželi otvarati .gif datoteke, tj otvori ih ali samo prvi frame, ostalo ništa :(

Aral
22-02-2010, 07:17
Da? Viš nisam to primjetio, valjda zato jer nemam gif na kompu. Inače koristim acd see za gledanje slika, a ovaj viewer dobro dođe za neki quick look.

Aral
04-03-2010, 22:28
Windows 7 prodan u 90 milijuna primjeraka (http://www.tportal.hr/tehno/racunala/58089/Windows-7-prodan-u-90-milijuna-primjeraka.html)

RIDER32
04-03-2010, 23:02
Kako ističe Brandon LeBlanc, jedan od autora na blogu tima zaduženog za Windows, recentni operacijski sustav iz Microsofta prodan je do sada u ukupno 90 milijuna primjeraka čime su nadmašene sve dosadašnje brojke prodaje ostalih inačica operacijskih sustava.
Skidam kapu na dobro obavljenom poslu :pray:

Bartuc
04-03-2010, 23:07
Ja skidam kapu na ostvarenih 11 milijardi dolara prometa. Meni treba bar 7 godina da to zaradim :pray:

xD

Deadwalker
06-03-2010, 12:05
Ima tko od vas koji koristite Win 7 x64 problema sa Windows Explorerom?
U zadnje vrijeme mi se cesto rusi. Npr., kada kliknem s desnim klikom na sliku, nece mi se pojavit izbornik nego se samo nesto dugo ucitava. Moram ici na ctrl+alt+delete kako bi prekinuo proces i napravio opet. Mislim ono, nista krucijalno, al vrlo iritantno. Windowsi su naravno original, redovno updejtani.

Bartuc
06-03-2010, 12:30
Ja nemam nikakvih problema, iako češće koristim Total Commander pošto je jednostavno najbolji explorer za windowse, ma koliko god bio star :D

bezimeni
06-03-2010, 12:32
Možda ti je disk zatrpan ili je jednostavno spor.

Deadwalker
06-03-2010, 13:09
Disk je zatrpan, al ono, napravio sam nedavno defragmantaciju. Ne vjerujem da je do toga

Bartuc
12-03-2010, 10:37
Danas prelazim na Windows 7 x86Sna cca 3 mjeseca :cry:

Frend mi javio da program koji nam treba za fax radi na 32bit sistemu tako da ću rađe staviti na jedan komp Win7 32bit nego da stalno preštekavam 2 kompa prema potrebi ili radim dual boot (XP 32bit + Win7 64bit).

Će igre patiti na x86?

Deadwalker
12-03-2010, 11:57
Sve 32-bitne aplikacije moraju nornalno radit i na x64 sustavima. Jedino ne mozes natjerati da x64 radi na x86. :?

Kostolomac
12-03-2010, 12:05
Misliš x86-64 da radi na x86-32 ili? Nisam te baš skužio.

Bartuc
12-03-2010, 12:06
Sve 32-bitne aplikacije moraju nornalno radit i na x64 sustavima. Jedino ne mozes natjerati da x64 radi na x86. :?

Ne moraju ako su ekskluzivno rađene za x86 ili x64. Recimo treba mi CoolEdit96, ne mogu ga uopće instalirati na x64 sustav. Probao sam i nije do compatibility moda pa da radi pod XP modom. Nije niti prva niti zadnja x86 aplikacija koja ne želi raditi na x64 sustavu.

Ali dobro si me sjetio, moram si skinuti sve nove verzije drivera i x86 only programa prije formatiranja kompa :(

EDIT:

@Kostolomac...

x86 = 32bit
x64 = 64bit

64bit aplikacije nikako ne mogu raditi na 32bit sustavu, a 64bit sustav podržava gotovo sve 32bit aplikacije osim ako se aplikacije proizvode specifično za 32bit ILI 64bit...

Kostolomac
12-03-2010, 12:15
@Bartuc, na taj način kako si napisao se ti nazivi generalno koriste (Microsoftova krivica).
Pa AMD-a koristiš a da ne znaš ovo: http://en.wikipedia.org/wiki/X86-64S :P

Bartuc
12-03-2010, 12:22
Pa pričamo o kompatibilnosti sustava i softwarea, ne o arhitekturi procesora!? 64bit procesori rade naj normalnije sa 64bit i 32bit sustavima, ali sustavi znaju imati problema sa softwareom.

Deadwalker
12-03-2010, 14:48
Neznam, ja do sada nisam imao problema sa x32 softwareom na x64 Winsima. Sto ne znaci da inace nema problema

Kostolomac
12-03-2010, 15:05
Također nisam naišao na veće probleme što se toga tiče.

@Bartuc, ma krivo sam skužio Deadwalkera, a ti mene. Nije bitno :)

Bartuc
12-03-2010, 15:49
Da, svi smo se mimoišli xD

Lord Ragnarok
13-03-2010, 10:09
di je tu outlook express? ili barem win7 inacica toga?

Kostolomac
13-03-2010, 11:58
Mislim da se zove Windows Mail.

Lord Ragnarok
13-03-2010, 13:33
a di se to moze naci? jer pod programs ga jednostavno nema...

Vedro
13-03-2010, 14:51
a di se to moze naci? jer pod programs ga jednostavno nema...
ako u win tražilicu utipkaš "outlook express" izaći će ti "go online to get Windows Live Essentials"

LichGa
13-03-2010, 16:50
Po ovom pitanju sam totalni n00b :)
Evo mog problema:
Na c disku imam intaliranu vistu koju hoću maknut da bi instalirao sedmicu. Zanima me može li mi neko detaljno objasnit kako da to učinim. Pod tim mislim kompletno brisanje viste sa c-a i na isti instalirat sedmicu.

cham3leon
13-03-2010, 17:06
Vistu možeš baš i upgradeat, ali ako želiš napraviti čistu instalaciju, here goes:

Prvo u BIOS-u (kad ti se komp pali stisneš Delete, F10, ili što već piše) namjestiš pod boot devices da ti prvo boota sa DVD pogona. Sejvaš promjene, ubaciš disk sedmice unutra, restartaš komp i pustiš ga da se boota DVD, i tamo prije instalacije možeš formatirati potpuno particiju na kojoj ti je Vista. I onda odabereš da 7 instaliraš na tu particiju. Drugo su jednostavne opcije i podešenja tijekom instalacije. Sretno.

LichGa
13-03-2010, 20:27
Dakle, vista će mi se pobrisati ???

cham3leon
13-03-2010, 20:38
Da. Nije li to što želiš postići?

LichGa
13-03-2010, 22:51
Da. Nije li to što želiš postići?
Je

cham3leon
13-03-2010, 22:52
Onda tako i postupi. Garantiram da nakon formatiranja particije Viste više neće biti :D

LichGa
13-03-2010, 22:54
thx
Samo mi je žao sto sad nakon 3 godine zabijam frendu visti nož u leđa :)

Deadwalker
22-03-2010, 16:32
Evo, koristim vec nove Windowse gotovo pola godine i sve radi gotovo savrseno. Potrosnja resursa je optimalna, rad u sucelju vrlo ugodan i elegantan, a podrska odlicna. Problema sa kompatibilnoscu nisam imao, a jedini problem sa novim sustavom sam imao u vidu windows explorera koji mi se jednom poceo bezrazlozno rusiti pa sam to rijesio pomocu microsoftove podrske i potrebne zakrpe. Nadolazeci SP1 bi trebao stici do kraja godine, iako je Microsoft jos rekao kako ce se taj service pack tokom godine gotovo u cijelosti instalirati preko novih zakrpa.
Planiram jos kroz godinu kupiti nekakav bolji antivirus i to ce biti to onda. Sve radi za 10^^

Eto, malo da ozivim topic i istaknem svoje zadovoljstvo s winsima. :)

Aral
22-03-2010, 17:05
Također dijelim tvoje mišljenje, RC sam imao gotovo godinu dana i radili su bez greške, sad imam Ultimate verziju (32bit) od početka godine i radi savršeno podmazano, i više sam nego zadovoljan. Updateovi fino stižu i sve radi kako treba, stabilno i pouzdano.

LichGa
25-03-2010, 17:18
Ma ipak sam se odlučio na xp (barem dok ne popravim konfu).
Zanima ma me da li će mi se automatski pobrisati svi driveri i igre ako instaliram novi OS.
Napomena: Želim maknut vistu (na c disku je)

Constantine
25-03-2010, 19:19
ne,ostat ce ti driveri od xpa :roll:

LichGa
25-03-2010, 20:26
Kako će mi ostati driveri od xp-a ako njega instaliravam, a mičem vistu.
Da li će mi ostati driveri, programi i igre koje sam imao dok sam imao vistu.

Constantine
25-03-2010, 20:56
ček,sto ti zapravo zelis napravit,maknut vistu i instalirat xp,zasto bi to pobogu napravio?

croat1gamer
25-03-2010, 20:58
Brisati ce se sve sa C diska.

LichGa
25-03-2010, 21:42
Samo želim instalirat xp,maknut vistu i to je to. Ne želim brisati drivere i programe

IGoR_2803
26-03-2010, 00:01
Samo želim instalirat xp,maknut vistu i to je to. Ne želim brisati drivere i programe

ne možeš ostaviti drivere od viste za xp... za xp ćeš morati instalirati drivere ispočetka... a što se tiče programa isto tako... ako imaš više particija na jednom fizičkom hddu ili imaš više fizičkih hdd-ova, možeš formatirati samo sistemsku particiju, ova druga ostaje netaknuta ali većina programa s te druge particije ti svejedno neće raditi i morati ćeš ih instalirati nanovo...

LichGa
27-03-2010, 22:33
Na c disku imam wow. Da li mogu prebaciti wow na d disk i kako, a da mi radi?
Nakon toga idem instalirati xp. Koje drivere da instaliram (link plz)?
btw vista mi je na c-u

keko
29-03-2010, 17:52
Je li probao tko igrati UFO: Afterlight na sedmici? Meni se pojavio problem da se iz bitke kad završim misiju ne želi prebaciti na mapu, zna li netko kako riješiti taj problem?

Dito
31-03-2010, 13:34
ja sam bio jako skeptican u vezi win7 i frend me nagovorio nakon dugo vremena.
moram priznat da nemam nikakvih prigovora, sve je savrseno, ponekad i brze i ljepuskasto, jedino treba vremena za privikavanje na nove izbornike i sve...

Mirogamemasta
03-04-2010, 11:56
Nikako da dobijem posten odgovor pa da pitam ovdje.
Ako cu moci zamjeniti da uzmem laptop sa W7 + kupovina 2 GB rama ili ne?
viewtopic.php?f=34&t=38717 (http://www.pcplay.hr/forum/viewtopic.php?f=34&t=38717)

IGoR_2803
04-04-2010, 17:59
pozz...

postoji li ikakav način da pokrenem staru, 32 bit aplikaciju na 64 bitnoj sedmici? imam neki program što mi treba za faks i uopće nemogu setup pokrenuti jer piše da treba 32 bitni OS... :(

bezimeni
04-04-2010, 18:02
Compatibility mod ?

Aral
04-04-2010, 18:03
Pretpostavljam da si compatibility mode probao već; ako niš ne radi onda instalirat neki program za virtualizaciju pa gore pukni win xp npr. Svoj OS nemrem zamislit a da nemam barem jednu ili dvije virtualne mašine gore.

IGoR_2803
04-04-2010, 22:29
Compatibility mod ?

probao ali ne funkcionira, nažalost... izgleda da ću morati instalirati virtualnu mašinu gore... kaj mi je najbolje... znam da na faksu imamo onaj vmware ali navodno da ima i neka microsoftova gdje samo windowsi šljakaju...

Deadwalker
04-04-2010, 22:31
Pretpostavljam da mislis na ovo:
http://www.microsoft.com/windows/virtual-pc/download.aspx

LD
05-04-2010, 14:10
Jel zabiljezen kakv codec problem na sedmici? juce sam je instaliro, al i poslije i Klite i ac3ja opet ne zeli svirat backupirane stvari :(

Aral
05-04-2010, 18:39
Jel zabiljezen kakv codec problem na sedmici? juce sam je instaliro, al i poslije i Klite i ac3ja opet ne zeli svirat backupirane stvari :(
Pa, ja osobno imam klite, uparen sa MPC-om te winampom, radi svaki mogući i nemogući format. Za quick time naravno trebaš taj codec al inače sve radi kak treba, bilo audio bilo video.

WAR-ELEMENT
05-04-2010, 20:27
Je li iko isprobo xp mod,je li sve radi kako treba,da li podrzava stari hadver.

Aral
05-04-2010, 21:03
Iskreno za ovaj neznam, al ja koristim vmware i radi sve super.

IGoR_2803
05-04-2010, 23:13
Iskreno za ovaj neznam, al ja koristim vmware i radi sve super.

jel mogu emulirati 32 bit OS na 64 bitnom? treba mi za tu aplikaciju za faks...

Aral
05-04-2010, 23:50
Ja sam baš razmišljao o tome da emuliram 64bitni OS na 32bitnom OS-u. Ne vidim razlog zašto se ne bi moglo, na vmwareu praktički možeš instlirat bilo koji OS.

IGoR_2803
06-04-2010, 07:48
Ja sam baš razmišljao o tome da emuliram 64bitni OS na 32bitnom OS-u. Ne vidim razlog zašto se ne bi moglo, na vmwareu praktički možeš instlirat bilo koji OS.

probat ću definitivno...

Aral
06-04-2010, 09:18
Aj javi rezultat onda.

WAR-ELEMENT
06-04-2010, 11:23
Meni treba samo radi printera koji neradi na sedmici,evo upravo skidam taj mod, pa nadam se da radi,našo sam neke drajvere za printer ali samo nemam pojma gdje ih trebam kopirat.

cham3leon
06-04-2010, 12:16
Jednostavno pokreni instalaciju u XP modu. Poslije, za svaku aplikaciju koju instaliraš u XP modu u start meniju možeš naći prečac, pa ne moraš otvarati cijeli virtualni xp sam, nego ti se otvori u pozadini, a ti vidiš samo prozor te aplikacije.

Deadwalker
08-04-2010, 09:56
beta Win7 SP1 info (http://geeksmack.net/microsoft/1235-exclusive-windows-7-sp1-beta-leaks-screenshots)

Snakepriest
11-04-2010, 11:57
nesto si razmisljam dali da prijedem na win7 64 bit Ultimate.kolika je razlika u overclocku izmedu 32 bitne i 64 bitne i koliuka je razlika u brzini???i dali se uopce isplati instaliravat 64 bitne win7???imam 4 GB rama i trenutno win xp 32 bit i ide mi na zivce to sto pise 3.25 GB -,-"

IGoR_2803
11-04-2010, 16:14
nesto si razmisljam dali da prijedem na win7 64 bit Ultimate.kolika je razlika u overclocku izmedu 32 bitne i 64 bitne i koliuka je razlika u brzini???i dali se uopce isplati instaliravat 64 bitne win7???imam 4 GB rama i trenutno win xp 32 bit i ide mi na zivce to sto pise 3.25 GB -,-"

zašto misliš da "ima razlike u overclocku" između x86 i x64?

Kostolomac
11-04-2010, 17:10
Jer su bile špekulacije kako su 64-bitni sustavi osjetljiviji na overclock itd.

Snakepriest
11-04-2010, 17:52
Jer su bile špekulacije kako su 64-bitni sustavi osjetljiviji na overclock itd.
:bravo: ,nisu to nagadanja nego to je i istina

instalirao win7 64bit,i posto imam ogranicen internet od 2 GB mjesecno(jos samo ovaj mjesec,hold on Snake)i uvijek neki kurac uploada,pratim Netmeterom a sve sam pogasio u windows updateu

IGoR_2803
11-04-2010, 18:31
:bravo: ,nisu to nagadanja nego to je i istina

instalirao win7 64bit,i posto imam ogranicen internet od 2 GB mjesecno(jos samo ovaj mjesec,hold on Snake)i uvijek neki prozor uploada,pratim Netmeterom a sve sam pogasio u windows updateu

kakve crne veze ima tvoj internet promet sa overclockom?

Snakepriest
11-04-2010, 19:51
nisam ni rekao da ima veze nego neki vrag mi downloada i uploada a iskljucio sam sve sto bi se moglo updateat!jel je itko upoznat sa time???

Suma
13-04-2010, 18:22
Muci me nesto u vezi win 7, da li cu ako se prebacim na win 7 imatu probleme s kompatibilnoscu nekih starijih igara ili programa npr:Transport tycoon,NFSU itd.

Aral
13-04-2010, 19:37
Neznaš dok ne probaš, iako iz mog iskustva nećeš imat problema. Meni rade igre koje nisu čak ni na xp-u radile.

vjever_masni
17-04-2010, 08:42
eo konacno stiglo vrijeme da i ja predem na win7, pa me zanima da stavim x86 ili x64 na procesor c2d e8400

Scourge92
17-04-2010, 15:46
Muci me nesto u vezi win 7, da li cu ako se prebacim na win 7 imatu probleme s kompatibilnoscu nekih starijih igara ili programa npr:Transport tycoon,NFSU itd.
ako igre rade na xp-u rade i na windows 7, testirao sam i NSFU i još nekih 60ak igara čisto da vidim jell ih mogu na sedmici pokrenut i sve su radile.

RIDER32
17-04-2010, 22:43
eo konacno stiglo vrijeme da i ja predem na win7, pa me zanima da stavim x86 ili x64 na procesor c2d e8400
x64 definitivno... neznam zašto uopće još i razvojaju 32bitni OS, samo gube vrjeme...

IGoR_2803
18-04-2010, 12:06
jedini problem na koji možeš naići je ako ćeš trebati pokretati neku prastaru 16 bit aplikaciju... u tom slučaju nećeš je moći pokrenuti na x64 OSu (bilo kojem) ali uvijek možeš instalirati windows xp mode ili neku drugu virtualnu mašinu (VMware recimo) pa opet možeš... no s druge strane, vjerojatnost da ćeš trebati takvu aplikaciju je mala osim ako imaš nekaj specifično... ja sam pred 10ak dana trebao nešto za faks pa mi se to dogodilo... što se tiče igara i svega ostaloga, nemaš apsolutno nikakvih problema... neke stvari ti čak i brže rade ako instaliraš 64 bitnu verziju aplikacije (photoshop, winrar itd...)

Mirogamemasta
23-06-2010, 18:06
Hidden and dangerous 2 ne radi na sedmici. Probao sam skinuti XP mode, ali mi ga nece instalirati.
Da li postoji jos neki nacin da pokrenem stariju igru na sedmici ili se mogu pozdraviti sa igrom?

cham3leon
23-06-2010, 18:10
Možda compatibility mode, ali pretpostavljam da si to već probao.

Mirogamemasta
23-06-2010, 18:15
E vidis to nisam probao. :D Hvala! Odoh isprobati.

Aral
23-06-2010, 18:17
Za XP mode treba proć validation, a pošto nemaš original winse oprosti se s xp modom.

Mirogamemasta
23-06-2010, 18:26
Za XP mode treba proć validation, a pošto nemaš original winse oprosti se s xp modom.
Jel ja licim na Todorica mozda? :D

Možda compatibility mode, ali pretpostavljam da si to već probao.
Hvala stari, svaka ti dala! :pray:
Ako ne svaka onda bar svaka druga! :D

Aral
23-06-2010, 19:04
Khm :)

Inače, pa kak nisi probao Compatibility mod, to prvo rokaš ^^

Mirogamemasta
23-06-2010, 19:09
Poprilicno sam novi u ovome pa ne znam sve mogucnosti. Imam ga tek 3 dana. Od toga sam... ajmo rec proveo 10 sati uz nove winse instalirajuci windows 7 ,sve programe koji su mi potrebni, drivere, igre itd.

Aral
23-06-2010, 19:11
Aha, to je onda druga priča ;)

beba nema zvečku
12-09-2010, 11:30
Jučer instalirao win7 na laptop i ostalo mi je podosta neparticionioranog prostora(500gb), mi može ko reći kako da daj prostor particioniram.

Bartuc
12-09-2010, 12:09
Desni klik na Computer - Manage - Storage (Disk Management) - desni klik na neiskorišteni prostor i odaberi "New simple volume" te prati čarobnjaka. Na jednom od prozora ćeš imati checkbox "Quick format", to odaberi. Ako ne odabereš, morati ćeš naknadno formatirati nove particije.

beba nema zvečku
13-09-2010, 09:24
Zahvaljujemna pomoći

keko
21-09-2010, 12:11
Ima li sedmica integrirani neki program za prženje ili moram baš neki program nabavit?

Deadwalker
21-09-2010, 12:28
Ima. Samo ubacis prazan dvd, unutar autoran prozora vidjet ces burn cd/dvd. Klikni na to i otvorit ce ti se prozor u koji dovuces sve sto zelis poprziti. Kada imas sve na listi, kliknes samo na burn, odredis brzinu przenja i to e to.

RIDER32
21-09-2010, 15:32
neznam jeste primjetili ovo na sedmici. imate npr 10 otvorenih prozora i želite minimizirati sve osim jednog. samo ga uzmete i 2 puta lagano povučete gore dolje i sve se minimizira osim onoga kojeg držite. na isti nacin se i vracaju :)

Bartuc
21-09-2010, 15:35
Pre pre jebeno :pray: Kak si to skužio!? :bravo:

Aral
21-09-2010, 15:48
Haha, gle fakat, nemogu vjerovat xD Tnx Rajder :)

Kostolomac
21-09-2010, 16:13
Famozni Aero Shake. Ali dosad mi još nije trebao xD

RIDER32
21-09-2010, 16:28
hehehe :) ma inaće kad sam živčan uzmem ko blesav mlatim bezveze mišem po ekranu i valjda sam u jendom trenutku neki prozor držao i sve mi se spustilo :D

apple :thumbs1:
:D

Bartuc
20-10-2010, 21:18
Dobio sam laptop na format i zanima me kako bi se Win7 ponašao na 512 MB RAM!? :D Još ga nisam stavljao na laptope ispod 2GB, tako da me zanima jel netko ovo probao!? Znam da bi ga morao jebački optimizirati i staviti u "ružniji" mod i sl., ali opet...

PS: Laptop bi se koristio samo za surfanje, muziku, eventualno kakav filmić i Office paket.

Aral
20-10-2010, 21:23
Mislim da bi radio ok, još ak mu Aero isključiš...

Bartuc
20-10-2010, 21:34
Sad baš malo surfam netovima i vidim info da se Win7 sam prilagodi za sisteme sa malo RAM-a (točnije sa 512MB) i troši svega 220-250MB RAM :pray: To je praktički ko WinXP što se potrošnje tiče (on se kreče oko 200MB bez optimizacije). Fakat jebeno.

Sutra ću staviti gore Win7 pa javim iz prve ruke. Trenutno je gore WinXP i laptop se diže 10-ak minuta :D Ja sam poludio danas dok sam čekao da se upali xD

WAR-ELEMENT
21-10-2010, 19:18
Ja imam 2 gige rama,a windows 7 mi ponekad trosi od 300 do 350 rama,u stanju mirovanja,pa me nebi cudilo da sa novim sp 1 bude na od 250 do 300.

Bartuc
21-10-2010, 19:50
Instalirao sam ga na ono čudo. Uspio sam ga natjerati da troši 250MB ali tek par minuta nakon kaj se boota. U početku troši cca 350MB dok se ne smiri. Ali sada se diže za minutu i pol, što je jebeno naspram prijašnjih 10-ak minuta. Sve dobro radi, iako se osjeti da mu fali snage...

Constantine
21-10-2010, 20:03
Dobio sam laptop na format i zanima me kako bi se Win7 ponašao na 512 MB RAM!? :D Još ga nisam stavljao na laptope ispod 2GB, tako da me zanima jel netko ovo probao!? Znam da bi ga morao jebački optimizirati i staviti u "ružniji" mod i sl., ali opet...

PS: Laptop bi se koristio samo za surfanje, muziku, eventualno kakav filmić i Office paket.
ja sam ga instalirao na jednom prastarom kompu sa 512mb rama i radi dobro,naravno aero je iskljucen i neki servisi su pogaseni.

Bartuc
21-10-2010, 20:10
Na ovom Aero nije bilo niti moguće uključiti, grafa ne podržava :D

Aral
28-10-2010, 08:41
Službeno izdan Windows 7 SP1 RC (http://www.bug.hr/vijesti/sluzbeno-izdan-windows-7-sp1-rc/104582.aspx)

Aral
18-01-2011, 18:00
Jel je netko skužio kako riješiti sleep problem u sedmici, odnosno da se nakon nekog vremena komp ne želi probuditi?

cham3leon
18-01-2011, 18:04
Nemam pojma. Ja sam imao problem da mi je net crko poslije sleepa, sad radi jer sam namjestio da za vrijeme sleepa ne gasi mrežnu.

Aral
18-01-2011, 18:08
To sam i ja podesio isto, al i dalje zeza. Zanimljivo, kad je npr. pola sata-sat u sleepu, sve je ok, trknem miš i probudi se. Kad bude jedno 4-5h onda neće, fanovi rade ali niš ne reagira, ni miš ni tipkovnica; onda moram napravit reboot. Šteta, sleep bi fakat dobro došao.

cham3leon
18-01-2011, 18:11
Ček, probudiš ga iz sleepa pomicanjem miša?

Aral
18-01-2011, 18:16
Pa normalno, kak drugačije?

Systematic Reverse
18-01-2011, 19:06
Ček, probudiš ga iz sleepa pomicanjem miša?

xd

Aral
18-01-2011, 20:38
Možda ga on budi telekinezom :)

RIDER32
18-01-2011, 22:25
Meni sasvim normalo radi nakon sleepa. Jedino mi se jedan puta dogodilo da je na sleepu ostao ugašen oko tjedan dana i kada sam ga upalio trebalo mu je 15ak minuta da nadođe i onda sam ga jedva resetirao iz windowsa.
Al preko noci i preko dana kada ga uspavam, digne se bez problema.

Bartuc
18-01-2011, 22:52
Jel je netko skužio kako riješiti sleep problem u sedmici, odnosno da se nakon nekog vremena komp ne želi probuditi?

Provjeri da li ti je sve u BIOS-u podešeno kako spada... Odi u Power Management odjeljak u BIOSu i podesi ACPI Suspend Type na S3(STR). Ako ne radi, možeš probati sa S1 s time da bi moralo raditi sa S3!

cham3leon
18-01-2011, 23:47

Na koju foru? Komp je ugašen, i samo drži RAM i neke druge stvari pod naponom, valjda ga se pali odnosno budi na power tipku.

Bartuc
19-01-2011, 00:17
Mozes si u biosu podesiti da se pali tipkovnicom ili misom. S time da se iz pravog sleepa nemres buditi samo micanjem misa, moras double klikat.

RIDER32
19-01-2011, 02:13
Pa ima svega i svacega za namjestiti u postavkama. Moj ugasi laser na mišu tako da se nemože upaliti na mrd, ali jednim pritiskom na bilokoju tipku se odmah diže.

Aral
19-01-2011, 09:22

Na koju foru? Komp je ugašen, i samo drži RAM i neke druge stvari pod naponom, valjda ga se pali odnosno budi na power tipku.
Pa u sleepu se gase diskovi, externi disk i tako to, fanovi i dalje vrte, čim pomaknem miš odmah se pali.

Ali, kad mi se to dogodi da neće ni na miš, onda neće ni na tipkovnicu, ništa, a lampica svijetli na njoj. Idem probat u biosu vidjet sad. Bilo bi mi fora mi je komp srkoz zgašen i da ga mogu palit pritiskom na space samo.

bezimeni
19-01-2011, 09:35
To po meni nije pravi sleep mod.Kod mene se ugasi kompletno sve ( ventilatori ugašeni ) i palim ga na tipku miša ili klasično na kućištu .Pročitaj si još jednom što je Bartuc napisao kako podesiti bios.

cham3leon
19-01-2011, 09:46
^this.

Aral
19-01-2011, 09:56
OMG nabijem vas sve :pray:

Sad sam stavio na S3, onda sam skužio da ima opcija da mogu komp palit ili na tipkovnici sa bilo kojom tipkom ili sa double clickom miša. Narihtam to sve, uđem u winse i vidim da mi se hibernate opcija maknula. Ništa, kliknema ja na sleep, ekran napravi fade out i komp se zgasi, znači komplet. Niš, puknem space i gle upali se ali ne piše resuming windows ili slično niš. Onda mi se nakon pola minute zgasio externi disk i monitor i tak je stajao :pray:

Onda sam napravio reset, ušao u bios i vratio sve kaj je bilo prije, nakon toga je rokao startup repair i onda ušao u winse, već sam mislio da ću morat format napravit :( Pas mater, koje sranje. Znači, sleep mod je u biti komba sleepa i hibernacije kolko sam skužio, jer mi je sad napravio istu stvar koju i hibernate, sam kaj nije htio podić sistem. E, poludio sam :scared:

Inače, sad u ovim S1, default postavkama u biosu, moj sleep mod je bio takav da se ekran zgasio, externi disk također, diskovi u kompu te mrežna, fanovi rade. U S3 se gubi opcija hibernate i dogodilo se ovo sranje.

cham3leon
19-01-2011, 10:11
Ma čekaj. Sleep, odnosno suspend je način gašenja pri kojem se pod naponom ostavlja RAM i još nekoliko komponenata tako da kad ga opet upališ da ne prolazi kroz cijeli boot sistema, već se brzo vrati u stanje u kojem je bio kad si ga ugasio, tako da je "ugašen" i troši zanemarivo malo energije. Hibernacija je zapisivanje sadržaja RAM-a na HDD, odnosno ne mora držat RAM pod naponom dok je ugašen, a kad ga pališ opet se vraća na stanje zapisano na HDD-u.

Aral
19-01-2011, 10:17
Da, ja to kužim. Evo kak stvari sad stoje.

S1 u biosu, kad sam u winsima i stavim ga na sleep onda se događa sljedeće: gasi se monitor, externi disk, blinka power ledica na kučistu, mrežna je off, interni diskovi također, fanovi od proca, grafulje i kučista dalje zuje? Da li je to pravi sleep mod ili nije? Za mene je sleep mod ovo gore kaj sam opisao, a ono kaj mi se dogodilo prije 15min je hibernate, jer mi samo kod hibernatea gasi cijeli komp, a znam da sleep i hibernate nisu dvije iste stvari.

Kad stavim na S3, kliknem sleep, onda se komp zgasi komplet al malo drugačije nego da ga normalno gasim, znači monitor napravi fade out, i komplet ga zgasi. Nakon kaj sam ga upalio, disk je radio ko lud, externi disk se prvo upalio, onda zgasio a nakon nekog vremena i monitor. I to je to, tak je stajao samo, fanovi vrte a niš drugo ne radi.

Sad se bojim opet stavit na S3 da se opet slično ne dogodi. Fakat bi mi dobro došao taj sleep, a ovo sere. Inače, s kompom mi je sve ok, ovo sad prvi put vidim da se događa.

cham3leon
19-01-2011, 10:21
A dobro, ako staviš sleep opciju u windowsima, to je kako god okreneš sleep, makar mislim da nema baš neke poante u sleepu tokom kojeg ti rade ventilatori.

Aral
19-01-2011, 10:30
Pa da, to i ja mislim. Kakav je tebi sleep mod i kakve ti imaš postavke? Htio bi da mi sleep mob bude kompletan, gdje se komp gasi, ako je to ikako moguće. Mislim, u trenutnoj situaciji mi se sve gasi osim fanova, pa opet manje struje troši, jedino je problem kaj se nakon 2-3h neće dignut i sleepa.

cham3leon
19-01-2011, 12:02
Ne znam, ja nisam dirao nikakve postavke sleepa u windowsu niti u biosu, osim što sam stavio da mi drži mrežnu uključenu jer onda ostanem bez neta. Ventilatori mi se svi ugase, itd.

Aral
19-01-2011, 12:06
Koji će ti vrag onda mrežna ako ti je komp "ugašen"?

cham3leon
19-01-2011, 12:07
Zato jer nakon buđenja iz sleepa mrežna ne radi ako ju sleep pogasi. Male nekompatibilnosti i to.

Aral
19-01-2011, 12:08
Da, imaš pravo, to sam zaboravio. Di si to podesio?

cham3leon
19-01-2011, 12:09
E sad se ne sjećam, ali mislim da je bilo negdje u device manageru. Uglavnom našao sam properties od mrežne, i tamo je bila neka opcija da ne gasi ovaj uređaj pod sleepom, itd.

Aral
19-01-2011, 12:21
Ok, našao, isključio ono di piše allow computer to turn off this device to save power, tak neš. Al kažem, nažalost nisam riješio ovaj problem sa ne vraćanjem iz sleepa, skoro mi se sistem srušio. Može bit da je do koje komponente ili neš, iako komp radi besprijekorno.

edit: Hm, čini se da to kaj sam sad isključio ipak ne riješava stvar, u mom sleepu se ipak i mrežna gasi al mislim da tak i treba bit, kad opet uđe u winse sve je ok, mrežna radi. No dobro, nema veze, mislio sam da postoje riješenja za probleme koji su me mučili prije al kad me nema fakat duže, komp zgasim, ovak i onak se boota cijeli sistem za manje od minute, nije problem pričekat.

Bartuc
19-01-2011, 12:54
Lol, ja sam imao na S3 pošto je to jedini pravi i najbolji sleep. Sve se gasi osim memorije gdje ti čuva zadnji status kompa, nakon što bilo što klikneš, komp se pali u roku 2-3 sekunde i radi savršeno :D Ne znam zašto kod tebe neće...

Aral
19-01-2011, 12:55
Velim ti, jedva sam ušao u winse :) Nema veze, vidjet ću kak radi s novom konfom kad upgradeam sistem.

Bartuc
19-01-2011, 13:14
Evo prvi rezultat koji mi je bacio google - http://forums.gbpvr.com/showthread.php? ... -it-should (http://forums.gbpvr.com/showthread.php?48907-FYI-S3-problems-under-Windows-7-x64-(not-fully-working-as-it-should))

Problem je sa x64 sistemima, odmah imaš i link na HotFix za taj problem. Ako imaš x86 i opet ti ne radi S3, onda ne znam, meni je na x86 radio normalno.

Aral
19-01-2011, 17:17
Imam 32bit winse al mogu ovo probat, tko zna...guglao sam i ja brdo al niš konkretno da nađem. Možda je jednostavno dublji problem u mojoj konfi koji u normalnom radu ne izlazi na vidjelo.

E da, kakav je tvoj sleep mod, sve ti se gasi jel?

Bartuc
19-01-2011, 17:34
Punokrvni S3, znači sve se gasi osim RAM koji se održava tako da ne izgubi "sliku" sustava. I naravno radi napajanje toliko da RAM može raditi - računaj koliko treba da bi održavao 1,9V module...

Ventovi, HDD, CPU, GPU itd., sve je zgašeno...

http://i.imgur.com/AOVG1.png

Aral
19-01-2011, 17:40
Ok. Mislim, i ovaj S1 je jedna vrsta sleepa, samo više struje troši. Budem probao još jednom s ovim S3 pa da vidimo kaj će bit. E da, u sleep ga staviš normalno iz start menija?

Bartuc
19-01-2011, 17:46
Da, Start - strelica - Sleep.

Aral
19-01-2011, 17:58
E da, kad sam stavio taj S3, meni se je i napajanje zgasilo ak sam dobro primjetio...

Bartuc
19-01-2011, 18:03
Zgasio ti se ventilator na napajanju pošto ga ne treba hladiti za to malo snage što isporučuje.

Aral
19-01-2011, 18:07
Hm da, you're right.

BigBongman
19-01-2011, 20:53
iz nekog razloga mi neradi sidebar...odem pod c>progtam files>windows sidebar(il kako se zove)
i probam otvoriti nista, probam desni klik pokreni ili pokreni kao administrator i nista....ideas?
also ima sedmica ugradjem rocketdock?

Gwin
21-01-2011, 22:26
problem..

S3 sleep radi.. ali mi se pri buđenju iz sleepa zgasi Aero.. nema transparency i peek .. kao da sam na XPu opet..

D.O.M.I.
21-01-2011, 23:37
meni također ne radi S3 i mislim čak da je isti problem ko Aralu , dakle on fino uđe u sleep mode, sve se ugasi, ja ga probudim radi 10-15 sekundi i odjednom se kompletno zamrzne sve i jedino rješenje je hard Reset :(
probao sam i s ovim gore navedenim fixom i ista stvar, to je u biti jedna od najvećih stvari koja mi smeta na Win7, na xp mi je sleep radio fantastično

Frky
21-01-2011, 23:54
Ja nerazumijem koji će vam kok sleep mode?? Ono, je da se brže pali komp i sve, ali jednostavnije je ostaviti ili da radi mučenik (skida neke pizdarije etc.) ili ga ugasiti da se ne muči!

Then again, to sam samo ja!

Bartuc
22-01-2011, 00:04
@Frky...

Došel buš ti u Gwinove godine, pa ćeš htjeti imati barem nešto u kući što se brzo diže.

:D

Gwin
22-01-2011, 00:15
bartuc, konjino.. nije stvar u brzini dizanja, nego u uptimeu i brzini spuštanja.. :P

a glede sleepa, updejt..
skužio sam da me izbaci iz aera jer ne prepoznaje grafu nakon buđenja. do te mjere da neće izvrtit windows index..
novi drajveri, sistem updejtan do kraja

možda neš u biosu, LINK ASPM?

Bartuc
22-01-2011, 00:30
bartuc, konjino.. nije stvar u brzini dizanja, nego u uptimeu i brzini spuštanja.. :P

Touché :D

Ali u biosu nemaš niti jednu postavku koja bi mogla utjecati na to!? To mora da je problem u samom sustavu. Ako i pogledaš malo po internetu, hrpetina ljudi se žali na sleep u Win7, a MS uopće ne zna kako riješiti taj problem pošto je prisutan od samog početka, a još nisu izbacili fix.

Držite kompove u S1, tamo nema toliko problema!?

Gwin
22-01-2011, 00:38
da, u s1 nema problema.. samo kaj u s1 ostanu radit 4 hard diska, 7 ventilatora, grafa i napajanje...

onda mi ga je praktičnije zgasit kompletno

Bartuc
22-01-2011, 00:42
Da, istina. Probaj vidjeti na forumima od ATI-a. Možda se može nekako forceati startanje drivera preko registry-a ili preko TuneUp-a i sl. Ja sam probao googleati ali nitko ne nudi rješenje, samo se ljudi nadovezuju sa svojim setom problema na tuđi.