Pogledaj cijelu verziju : Problem sa bootanjem
Tsumetai Ryujin
10-03-2008, 07:31
dakle jucer sam iso clockat komp i defaultne postavke su mi bile 200MHz clock i Auto mem speed (tj prava brzina mem je bila 800). I ja sam prvo promijenio clock na 210MHz i pokrenuo 3D mark 06 i nvidijin stress test i sve je dobro proslo...
i ond sam pokusao clockat na 220 al nije islo, nakon sto sam popricao sa gwinom, isao sam smanjit mem speed... nakon sto sam smanjio mem speed i postavio ga na 533 (sa pravom brzinom od 558), bootao sam i ond sam opet restartao komp i probal sad clockat na 220, i dalje nije islo (komp mi se ne bi bootao)...
k vratim clock na 210 i stavim mem spd jos manje na 400, bootam, restartam stavim na 225 (stvarno neznam zake sam isel na 225 kad nemrem ni na 220(, a 215 mogu)) i tu nastanu problemi...
komp zuji al nema slike... k idem restartat bios... maknem bateriju pa ju stavim, upalim komp i aj dobro... barem mi se pojave one informacije o maticnoj (scr iz kojeg ulazim u bios)... nakon toga mi se pokaze Win boot menager... imam za birat win xp i win earlier ver... odaberem naravno win xp, al mi se komp ond restarta...
aj ljudi pomozite... kak nebum bil u mogucnosti vise pisat (ovo je sasvim slucajno da sam dobio priliku da napisem ovaj post) dalje ce Tagan prenositi informacije...
(sad kad na kraju ispadne da je do neke najbanalnije stvari -.-')
Imam i ja Athlona 4600+... Staio sam ga na 220MHz i nije radio probleme, ali je onda memorija i HT Link bili previsoko, a ako idem smanjivati HT na 4 i memoriju na 667, onda mi je prenisko... Tako da sam ostavio na 210, mem na 840 i HT Link na 1050... Voltažu nisam dirao... Hladbhaci su svi stock
Logično da ti nebude digel winse ak je klokan pc.Opet resetiraj bios i onda probaj.
Ubuduće kad klokaš HT link ti nek bude ispod 1000...digni voltažu chipseta...i spusti memu...
Logično da ti nebude digel winse ak je klokan pc.Opet resetiraj bios i onda probaj.
Ubuduće kad klokaš HT link ti nek bude ispod 1000...digni voltažu chipseta...i spusti memu...
Ak spustim memu onda je prenisko, a isto i za HT Link kad je na 4, onda je dosta nizak... A kad bi išel povisivat FSB onda je proc previsoko...
Za kolno otprilike da povisim voltažu ? Mislim da Antec nebi trebal raditi probleme...
Ajde se vi okanite corava posla. Procitajte si na netu tutoriale o clockanju. Na pceskpertu su najbolji tutoriali za pocetnika i kada procitate par stotina stranica teksta. Uzmi kalkulator i u BIOS i racunaj mnozitelje, FSB, voltazu i tako dalje. Nemam stvarno vise zivaca gledati ovakve gluposti. Nakon sto izvadis bateriju, udi u BIOS i stavi na default, windowsi ponekad ako je komp previse clockan znaju otkazati poslusnosti pa prijavljuju svakakve greske.
restartam stavim na 225 (stvarno neznam zake sam isel na 225 kad nemrem ni na 220(, a 215 mogu))
Mislim ovo uopce nije cudno. Ponekad ce prije proraditi na visim taktovima nego na nizim :) Recimo ako nece na 205, stavi na 207 ili 210. :)
Ak spustim memu onda je prenisko, a isto i za HT Link kad je na 4, onda je dosta nizak... A kad bi išel povisivat FSB onda je proc previsoko...
Za kolno otprilike da povisim voltažu ? Mislim da Antec nebi trebal raditi probleme...
Ček jel ovo tvoja tema il od nekog drugog?I kak to mema može biti prenisko?
Tsumetai Ryujin
10-03-2008, 15:12
probal bum sad rucno stavit postavke na default...
jos imam i za birati load fail-safe defaults i optimized defaults... koje bih trebao pokrenuti??
Tsumetai Ryujin
10-03-2008, 16:13
sry ke radim bupli post al ne radi niti jedan onaj default load (optimised i fail-safe) neznam ke da radim...
jel zna netko covjeku rec? da mu javim jer on nemre vise na PC...
jucer navecer sam s njim paralelno dizo malo fsb, meni stoji na 220mhz a imam 4200+...
ja sam 9h testiro sa otrthosom i proso je, stabilno, mozda je trebo s tim ne s nvcp...
i da, citali smo na pcexpertu tutoriale, i tu od amda, i pricali smo sa gwinom...
callista
10-03-2008, 17:10
pa što ne uđete u bios i probate otamo vratit na default ako reset nije? i još stvari pročačkat... voltažu...
Tsumetai Ryujin
10-03-2008, 17:14
clokao sam sve iz biosa...
calista molim te da procitas jos jednom moje postove... restarto sam bios tako da sam izvadio bateriju i ponovo ju stavio, otisao sam u biosu na lad fail-safe defaults i optimised defaults... i dalje nista... tj sve je isto... znaci kad sam maknuo i stavio bateriju sve brzine su mi se vratile na default...
btw voltazu nisam dirao
callista
10-03-2008, 17:20
sry, nisam skontao.
čudno.
nije mu nis moglo otic, sam to recite...
moze se sredit unutar biosa il nes tak?
Tsumetai Ryujin
10-03-2008, 17:54
BOOOOTOOOO SAM KOOOOOMP!!!!!! WEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!
k... u cem je bio problem...
I prije sam imao problema sa hard diskom (320GB) (hittachi ak se ne varam) kod bootanja, pomijesao bi mi particije i ne bi znao odakle bootati... ali mi je prije to barem i javio i pokazao... sada, mi nije javljao nikakve indikacije da bi moglo biti nesto u vezi sa hard diskom...
Pucao sam na slijepo i istekao taj HDD... i vidi ti to... bootal mi se komp... ... ... MWAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA IM READY TO CLOCK MY BFMOFWEEOMFB (Big Fucking Machine Of Death Which Eats Every Other Machine For Breakfeast) TILL IT BURNS TO THE DEATH... (malo sam pod osjecajima) ... ... mda...
zelio bih zahvaliti svima na podrsci i na vjerovanju u mene i da cu uspijeti rijesiti problem... ... fala, fala...
vBulletin v4.2.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.