PDA

Pogledaj cijelu verziju : Oblivion VS Morowind

Stranica : 1 [2] 3

Zica
13-06-2007, 15:26
Meni je Morrowind bezveza ali OBLIVION >>:pray: :pray:

Outmind
13-06-2007, 15:42
Jedino u čemu je oblivion po meni bolji je grafika (naravno) i glazba, koja mi je puno atmosferičnija nego u morrowindu iako je i tamo jako dobra. Svatko imasvoje mišljenje, ali mislim da će se ljudi koji su prvo igrali morrowind složiti samnom kada kažem da je oblivion praktički morrowind u lijepom papiru zamotan predivnom mašnom...

Upitni
13-06-2007, 15:51
Jedino u čemu je oblivion po meni bolji je grafika (naravno) i glazba, koja mi je puno atmosferičnija nego u morrowindu iako je i tamo jako dobra. Svatko imasvoje mišljenje, ali mislim da će se ljudi koji su prvo igrali morrowind složiti samnom kada kažem da je oblivion praktički morrowind u lijepom papiru zamotan predivnom mašnom...

...kojemu su oduzeli 40 % igre. (vec se jako puno pricalo o tim nedostacima Obl. tako da ja necu zapocinjat[ali da se zna da su to{itemi,questovi,općenito duljina igre}]) :) jedino sto oblivion ,po meni,uz neke ostale stvari ima,jest character generation(ono rastezanje face na pocetku :D )jer se na morrowindu bez modova nema puno dobrih faca za izabrat...

Orion
17-06-2007, 08:31
Morrowind sam igrao cijelu godinu bez prestanka, iako grafika i sustav borbe nisu baš najbolji, i nisam ga prešao jer mi se sjebao komp.
Oblivion, počeo sam ga igrati nekoliko puta ali ga nisam uspio igrati više od 10 h, jer nema ono nešto što ima Morrowind pa me nije toliko privukao kao on.

Kad se sve zbroji i oduzme... :pray: Morrowind :pray: pwns Oblivion.

revenion
17-06-2007, 11:20
Evo ja se vratio morrowindu i dodao sam na ljetnu "To Do List": Da prijedem morrowind skupa sa bloodmoon i tribunal,i sada sam malo izluden prvim questom mages guilda(trazi usrane gljive)...Vec sat i pol lunjam Bitter Coastom za zadnjom gljivom...But anyways slucajno sam izaso iz njega(nisam ni skuzio),i tako ja lijepo trazim i naidem na neku zensku koju je opljackao bandit,kaze mi da odnesem njezinu rukavicu u pelagiad tom friku jer se nekaj zatreskala u njega i sl,ja to sve napravim dam liku lik mi da pismo da odnesem ja odnesem i kad napokon zavrsim taj quest,preuzme me cudan osjecaj stvarnosti i originalnosti u igri...Nesto poslije cega kada sam slicne questove radio u Oblivionu nema :cry: From this day,upon Oblivion :yuck: :boohoo:

Morrowind 8) :pray:

Prince-Artas
17-06-2007, 20:14
nadam se da si malo pročačkao ovdje prije no što si počeo igrat
http://forums.evercrest.com/cgi-bin/ult ... =1&t=56902 (http://forums.evercrest.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=56902)
ako nisi obavezno take a look

Orion
18-06-2007, 20:43
nadam se da si malo pročačkao ovdje prije no što si počeo igrat
http://forums.evercrest.com/cgi-bin/ult ... =1&t=56902 (http://forums.evercrest.com/cgi-bin/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=1&t=56902)
ako nisi obavezno take a look

Intrsting modovi...samo ova lista je napravljena početkom 2004, tako da neke stranice ne mogu otvorit, istekle su ili šta ja znan šta.

Prince-Artas
18-06-2007, 21:35
:(
nek barem pogleda na tes forumu listu must have modova

Arbiter of Change
18-06-2007, 21:42
Googlaš naslov onoga koji se ne da otvoriti; vjerojatno je još negdje hostan.

1van
07-07-2007, 10:09
Meni je Oblivion bolji jer nisam ni igrao MW, a naravno da ce svima koji su MW igrali prije Obla biti bolji jer su se navikli na taj svijet i gameplay, radnju...

Arbiter of Change
07-07-2007, 11:01
Morrowind je bogatiji od Obliviona, možda zato jer je taj ukupni dojam u Oblivionu zasjenjem stvarima koje su dobile bespotrebnu pažnu, i u to meni nema sumnje.

Archil
07-07-2007, 12:20
Oblivion je single player igra koju sam ja mislim najduze igrao od svih znaci stvarno je jaaaako dobar :) , Morrowind sam pak kupio nedavno i jedna me stvar pocela smetat vec na pocetku: borba :-x ... cim sam nekoga pokusavao ubit stalno sam promasivao njega sa mojim bladeom i nikak da ga pogodim, na Morrowind temi sam prije 2-3 dana pitao za pomoc oko toga i rekli su mi u cemu je stvar i neznam sad cim se vratim doma cu ponovo instalirat Morroind pa cemo vidit ali Oblivon je stvarno pree dobra igra :) ali ja ipak mislim da ce mi se Morrowind vise svidit

[_[_[Sk8man]_]_]
07-07-2007, 14:59
Oblivion je single player igra koju sam ja mislim najduze igrao od svih znaci stvarno je jaaaako dobar :) , Morrowind sam pak kupio nedavno i jedna me stvar pocela smetat vec na pocetku: borba :-x ... cim sam nekoga pokusavao ubit stalno sam promasivao njega sa mojim bladeom i nikak da ga pogodim, na Morrowind temi sam prije 2-3 dana pitao za pomoc oko toga i rekli su mi u cemu je stvar i neznam sad cim se vratim doma cu ponovo instalirat Morroind pa cemo vidit ali Oblivon je stvarno pree dobra igra :) ali ja ipak mislim da ce mi se Morrowind vise svidit
Slusaj, ako hoces da uspijes da nekog pogodis sa macem(ili bilo kojim drugim oruzijem) moras skill tog oruzija staviti u major skilove.A druga stvar je da moras imat prilicno visoki agility tako da kad biras dva glavna atributa budi siguran da je jedan od njih agility.

A sto se tice Obl vs. Morr.
Morrovind je 1000000000000x bolji nego Obl. Zasto? Zato sto sam Morrowind
igro godinu i po(a i sad ga ponekad upalim pa zaigram) a Oblivion sam presao za 1mjesec.Morrowind je jednostavno dublja igra.Ima ono nesto.

Akul
07-07-2007, 15:13
MW možeš prijeći u 10min :P
Ja OB igram 1.5 godina a ni glavni quest nisam započeo.

A DF možeš igrati 5 godina i još nećeš izigrati ni 20%

KR1ST1J@N
07-07-2007, 18:46
Meni je Morrowind bezveza ali OBLIVION >>:pray: :pray:

Bartuc
07-07-2007, 19:19
Joj meni su obje igre zakon! Ali opet nemrem reči nit da je Oblivion bolji nit da je Morrowind bolji... Možda kad bi bili u istom settingu, onda bi ih mogao usporediti!

Npr. Morrowind je totalno drugačija, mistična, hladna atmosfera dok je oblivion nekak više RL atmosferičan! Tak da jedan dan bu ti pasao Morrowind, drugi dan Oblivion, ovisno o raspoloženju :D

A dalje što se gameplay-a tiče, opet ih je teško usporediti jerbo ono što ima Morrowind nema Oblivion i obrnuto! Kod Obliviona su definitivno žešče i zanimljivije borbe nego u Morrowindu! Ali zato one sitnice iz Morrowinda, tipa enchant, mark/recall, bolji skill sistem su odlične i fale u Oblivionu!

Ali opet kad sve +/- ---> ipak je Morrowind nešto bolji, još samo da ima malo dinamičniju borbu :D

[_[_[Sk8man]_]_]
07-07-2007, 21:14
Ja cu rec samo jednu stvar.
Ako pitas nekoga starijeg i iskusnijeg fana TES-a koji je odigrao i Daerfall i Arenu i Morr i naravno Obl sve i jedan ce ti rec da je Morr bolji.
Iako imm samo 16 god odigrao sam sve ove igre.Prva koju sam dobio je bila Morr i ona me ovele u TES-a .Onda sam saznao za Arenu a zatim i za Daggerfall.I Arena I Daggerfall i Morr se bitno razlikuju od Obliviona i mogu reci da su te igre dosta.... "dublje" nego Obl.
Morrowind sam presao 3 puta sa tri razlicita lika i svaki put kad sam poceo igrati otkrio sam neke nove stvari koje su mi prosli put promakle.U oblivionu toga nema.

Arbiter of Change
07-07-2007, 21:29
Da, vidite, ja mislim da se većini (uvjetno rečeno) ljudi Oblivion nije svidio zato jer je jedan Generic Fantasy svijet, tj. Cyrodiil je takav. Naspram njega, Morrowind je, kao što je Bartuc rekao, jedna jako mistična (Bethesda je pametno igrala na Kinu i istok kao inspiraciju), udaljena i jednostavno nije nešto što je viđeno u drugim RPG igrama. Oblivion je, ne znam, nekako više za igrače koji nisu voljni uložiti malo više vremena i stvarnoSotkriti svijet u kojem se nalaze - za novije igrače koji kao "nemaju vremena za sve to", dok je Morrowind (i budimo iskreni, prijašnji nastavci) više jedno "životno iskustvo" i onaj tko ga jedanput odigra nikad ga ne zaboravlja (znam da ja nisam).

Akul
07-07-2007, 21:32
Ako pitas nekoga starijeg i iskusnijeg fana TES-a koji je odigrao i Daerfall i Arenu i Morr i naravno Obl sve i jedan ce ti rec da je Morr bolji.

Od MIN 50 ljudi koji su govorili DF, ti si drugi ili treći koji kaže da je MW bolji od DF-a.
Ja sam jednom izigrao Arenu, dvaput DF, 50 puta MW i 20 puta OB. I, iskreno rečeno, smatram da MW nema ništa osim atmosfere. OB ima igrivost i jake RP elemente za one koji su dovoljno strpljivi a DF ima featurese za kojima svaki današnji RPG plače i svijet veći od Velike Britanije.
Gledajući na ono što je MW trebao biti (vremensko širenje blighta, sve velike kuće, gradovi koji su srušeni i re-buildirani, cijeli Morrowind...) i što je od njega postalo, MW je veliko razočaranje kojega je spasila činjenica da je DF izašao u vrijeme dok gaming nije bio toliko jako popularan kad u 2000-toj godini i unique atmosfera koju nema ni jedna druga igra i koja je Bethesdi pokazala da je profitibalnije raditi pliće igre nego kompleksnije.

Da, vidite, ja mislim da se većini (uvjetno rečeno) ljudi Oblivion nije svidio zato jer je jedan Generic Fantasy svijet, tj. Cyrodiil je takav. Naspram njega, Morrowind je, kao što je Bartuc rekao, jedna jako mistična (Bethesda je pametno igrala na Kinu i istok kao inspiraciju), udaljena i jednostavno nije nešto što je viđeno u drugim RPG igrama.

Provincije od kojih očekuj mističnu atmosferu:
Elsewhyr
Black Marsh
Summerset
Akavir(65%)
Skyrim(45%)
Hammerfell(50%)

Provincije od kojih ne gubi vrijeme na očekivanje:
High Rock
Akavir(35%)
Hammerfell(50%)
Skyrim(55%)
Atmora
Valenwood
Cyrodiil (95%) (nije mi jasno kako je itko i mogao očekivati mističnu atmosferu od ove igre kad je odavno planirano da Cyrodiil nije ništa drugo nego domovina arogantnih ignoranata koje kultura pretjerano ne zanima. Da su Ayledi živi, to bi bila potpuno drugačija priča. Ali nisu. End of story.)

Arbiter of Change
07-07-2007, 22:04
Morrowind:
-je po meni u mnogim aspektima jedan veliki uspjeh (GOLEMA količina lore-a i interakcije koja je tada bila neviđen u RPG žanru (gdje si još mogao pokupiti skoro sve?), jedinstven setting (Ald Skar, anyone?), od Guildovima/frakcijama/organizacijama da i ne pričamo (koliko ono.. oko 15 (brojim i vampirske klanove)?), naprosto golem broj NPC-jeva na jednom kontinentu (iz novije generacije igara, znam da ga je DF naveliko premašio) etc.),
-ali je igra isto tako i bogata greškama (tehnička strana Bethesdi nikada nije bila jača, enciklopedijski razgovori, nedorađen sistem borbe, etc).

Da, vidite, ja mislim da se većini (uvjetno rečeno) ljudi Oblivion nije svidio zato jer je jedan Generic Fantasy svijet, tj. Cyrodiil je takav. Naspram njega, Morrowind je, kao što je Bartuc rekao, jedna jako mistična (Bethesda je pametno igrala na Kinu i istok kao inspiraciju), udaljena i jednostavno nije nešto što je viđeno u drugim RPG igrama.

Provincije od kojih očekuj mističnu atmosferu:
Elsewyr
Black Marsh
Summerset
Akavir(65%)

Provincije od kojih ne gubi vrijeme na očekivanje:
High Rock
Akavir(35%)
Atmora
Cyrodiil (95%) (nije mi jasno kako je itko i mogao očekivati mističnu atmosferu od ove igre kad je odavno planirano da Cyrodiil nije ništa drugo nego domovina arogantnih ignoranata koje kultura pretjerano ne zanima. Da su Ayledi živi, to bi bila potpuno drugačija priča. Ali nisu. End of story.)

Malo sam prepravio listu - i Skyrim i Hammerfell su isto tako "generic" svijetovi, samo sa drugačijim utjecajem na tematiku (jedan "divlji", a jedan snježni) tako da tu ne očekujem preveliku mističnost.
Na drugu ruku, Elsweyrr (sa svim svojim vrstama Khajiita, legalnom skoomom i čitavim DINA feelingom), Argonia aka. Black Marsh (sa svoom ekologijom koja je smrtonosna za sve osim za Argonijance i jedinstvenim "stablim" kojima putuju), Summerset (raj za Magove, postojbina magije na Nirnu, joše jedan Toranj, politička previranja?) te Akavir (šta tu reći? Tsaeci (Ljudi Zmije), Ka Po'Tun (Mačke-Zmajevi), Kamal (Snježni demoni/kukci/nomadi/divovi)?) mi izgleda kao jednostavno odlični setting za svaku igru.

A ovo drugo da, male su šanse da ćemo te vidjeti, iako većina vjerojatno ni ne zna šta je to Atmora.

Tehnički gledano, Imperialci su kao Rimljani - nositelji kulture i svega toga, te imaju najjaču vojsku, kulturu (iako su dosta toga, čak i simbol zmaja, pokupili od Ayleida i Tsaecija), pa nekako mislim da nisu toliko ignorantni. :P

1van
08-07-2007, 09:40
neznam bas kolko bi hamerfell bio mistican, posto cijelo vrijeme u Anvilu nailazim na traceve(rumors) koji katu kako je ondje arhitektura i cjeli gradovi i kuce skoro isti kao Anvil...

Po meni Anvil bas i nije mistican...

Bartuc
08-07-2007, 09:46
neznam bas kolko bi hamerfell bio mistican, posto cijelo vrijeme u Anvilu nailazim na traceve(rumors) koji katu kako je ondje arhitektura i cjeli gradovi i kuce skoro isti kao Anvil...

Nemojmo zaboraviti podrum sa duhovima i Lichem u Anvilu :D Diš većeg užasa i mističnosti od skeletal mage-a koj ti vino čuva!

Arbiter of Change
08-07-2007, 10:35

Obrnuto zapravo; Anvil ima arhitekturu kao Hammerfell zato jer je situiran tamo gdje je (isto kao što Bruma i Cheydinhall imaju svoje arhitekture jedinstvene njihovim lokacijama), tako da se da nagađati da je Hammerfell stilski nešto kao Italija i Turska.

Nemojmo zaboraviti podrum sa duhovima i Lichem u Anvilu. Diš većeg užasa i mističnosti od skeletal mage-a koj ti vino čuva!
Hehe, mislim da je to poseban slučaj, ali nije loša ideja. :D

[_[_[Sk8man]_]_]
08-07-2007, 14:12

Od MIN 50 ljudi koji su govorili DF, ti si drugi ili treći koji kaže da je MW bolji od DF-a.
Nisam ja rekao da je Morr bolji od Dagerfalla nego da je bolji od Oblivion.

1van
08-07-2007, 14:47

Nemojmo zaboraviti podrum sa duhovima i Lichem u Anvilu :D Diš većeg užasa i mističnosti od skeletal mage-a koj ti vino čuva!

Nisam taj ques presao, ali sam pobijo duhove koji ti dođu dok spavas, a nije mi to tako misticno...

Thrall
09-07-2007, 15:13
Morrowind je duži,više itema,spellova i svega ostalog, ali je nekako mrtav, ljudi su mrtvi , a u Oblivioni ljudi imaju svoj karakter,glas,neki su bezobrazni,neki su dobri prema tebi itd.

1van
09-07-2007, 15:36
... a u Oblivioni ljudi imaju svoj karakter,glas,neki su bezobrazni,neki su dobri prema tebi itd.

je je, istina, vjerojatno zato i je tako dobar...

tu ga nitko nemoze niti ce ga potuci jos dugo dgo vremena...

Arbiter of Change
09-07-2007, 15:40
Da je čitati tekst u Morrowindu vidjeli bi da i tamo ljudi imaju karaktere (bar u onima linijama koju se samo njihove, a ne one enciklopedijske), ali voice acting stvarno je velika prednost koju Oblivion ima nad Morrowindom. Naravno, ne kažem ja da je to povoljno rješenje (pogotovo za modere), ali moraju ići u korak sa vremenom.

Thrall
09-07-2007, 17:09
Tko ne čita tekst u Morrowindu :twisted: Najbolje je igrati obadbva istovremeno, kao ja. :roll:

Bartuc
09-07-2007, 17:18
Tko ne čita tekst u Morrowindu :twisted: Najbolje je igrati obadbva istovremeno, kao ja. :roll:

Kakav tekst? Mislite na knjige ili...?

Evo ja iskreno nisam baš nešto puno čitao te knjige, jesam nekoliko ali ipak ih ima malo previše! Nego dajte, recite, jel guš čitati te knjige? Ima kaj korisnoga u njima?

mravojed20
09-07-2007, 17:23
se ti zajebavaš? knjige su zakon,em što ih ima koje dizu skillove,a skoro svaka ima super priču. kad igraš igru i nađeš knjigu,staneš da je pročitaš u 15 minuta,i zaboraviš da igraš..onda ti je sve jasno koliko su dobre.

Bartuc
09-07-2007, 17:47
se ti zajebavaš? knjige su zakon,em što ih ima koje dizu skillove,a skoro svaka ima super priču. kad igraš igru i nađeš knjigu,staneš da je pročitaš u 15 minuta,i zaboraviš da igraš..onda ti je sve jasno koliko su dobre.

Ajd super, hvala na info! Ja sam iskreno mislio da su knjige neka dosadna kenjara, zato ih nisam niti čitao! Istina, pročitao sam ih par i većina ih je bila odlična, ali opet nisam nastavio sa čitanjem :(

Ovo ljeto mi je na meniu i Oblivion i Morrowind, tak da bum nadoknadio propušteno :D

Thrall
09-07-2007, 20:36
I mislili smo na tekst kad klikneš na nekog lika i onda kad "razgovarate".Knjige nisu loše, neke su čak predobre, neke smiješne,neke tužne....

Orion
13-07-2007, 20:32

Ja sam igrao Morrowind 2 godine, a nisam takao glavni kvest. :nonono:
Oblivion možeš prijeć u 5 min ako igraš samo glavni kvest.
Sve ti je to relativno.

Lord Coldwolf
13-07-2007, 21:01

Ja sam igrao Morrowind 2 godine, a nisam takao glavni kvest. :nonono:
Oblivion možeš prijeć u 5 min ako igraš samo glavni kvest.
Sve ti je to relativno.

ma 5 minuta ziher ;)

u morrowindu ga ziher mozes proijec za kratko vrijeme ,.probali su likovi.

No uopce u tome nije stvar,. nekuzim kaj se svi prepucavate time za kolko se kaj da proci,..nije li vazan dojam koji igru zapravo ostavi pri prolazenju?

Thrall
13-07-2007, 21:25
Morowind je pređen za 7.5 minuta , ali samo main quest, a ostatak ko zna koliko bi trebalo, plus Morrowind nema fast travel.Ali glupo je to brzo prelaženje, treba prvo sjest,zaigrat,doći do visokog levela, istražit sve moguće, iskusit igru i kao šećer na kraj preći ju.

Lord Coldwolf
13-07-2007, 21:35
Morowind je pređen za 7.5 minuta , ali samo main quest, a ostatak ko zna koliko bi trebalo, plus Morrowind nema fast travel.Ali glupo je to brzo prelaženje, treba prvo sjest,zaigrat,doći do visokog levela, istražit sve moguće, iskusit igru i kao šećer na kraj preći ju.

a gle ovak,. razmisljal sam i ja dost o tome kak bi oblivion morrowind mogel bit bolje,.

i ,.jednostavno nemres sve zadovoljit.

netko bi htel realni zivot unutra,. ono nema fast travela,. nema cekanja, dan i noc se realno mjenjaju, nema kompasa, ajmo ic u extreme nema ni mape na kojoj su oznacene lokacije nego si ih sam oznacavas and so on,.

dok drugi nemaju tolko vremena,.. ili jednostavno nevide zabavu u tome te bi htjeli da sve bude napravljeno za poboljsanje igrivosti (fast travel dok ti se neda istrazivat, wait dok ti se neda cekat da prode vrijeme u igri i tak dalje)

Orion
13-07-2007, 22:09
Kako mogu prić MW main kvest u 7,5 min bez šifri? Nikako. Bez fast travela triba po ure samo da dođeš do dungeona, a kamoli da ga očistiš. :o

Arbiter of Change
13-07-2007, 22:27
Meni je zadovoljstvo prijeći neku igru kad sam shvatio što se sve događa (Nerevarine, zašto onaj asteroid iznad Viveca i dalje stoji, tajne Tribunala (ne Haškog :D), povijest svih Velikih Kuća i njihove sudbine, tragična priča Dagoth-Ura), a ne kad sam samo PWN-a zadnjeg bossa i to je to. :wink:

Bartuc
13-07-2007, 22:43
Kako mogu prić MW main kvest u 7,5 min bez šifri? Nikako. Bez fast travela triba po ure samo da dođeš do dungeona, a kamoli da ga očistiš. :o

Evo kako :D

Filmek - Morrowind pređen u 7 i pol minuta (nYMmnTa0pgo)S:D

EDIT: Kolega Arbiter upozorava da ne gledate ovaj filmek ukoliko si ne želite upropastiti užitak prelaska igre i otključavanja završne radnje u igriS:D

Arbiter of Change
13-07-2007, 22:46
Koliko je tu bugova iskorišteno--- toliko da bi se moglo tretirati kao cheatenje i žestoko spoilanje tako da ne preporučam video onima koji nisu igrali Morrowind. :)

Lord Coldwolf
13-07-2007, 23:24
nema niceg loseg u filmicu,.pokazuje nam propuste u igri,.
no fakat nikome nebi preporucio ovakvo igranje,. ok ako je jedan lik isao tak igrat samo da pokaze kaj sve zna i da je i to sto je on ucinio moguce,.
no svaki daljni prolazak na ovakav nacin je gubljenje vremena u kojem se uopce necete zabaviti.

Thrall
14-07-2007, 10:03
Navodno je pređen za 7,.5 minuta pomoću nekih scrollova za teleportaciju, a dok sam prelazio Oblivion, tek nakon nekoliko dana sam uopće skužio da ima fast travel, a wait je dosta koristan za neke questove, kad ti kaže da čekaš npr 48h pa da dođeš kod njega. Onda ili idi rješavat nek drugi quest ili stisni wait i rješen problem.

Akul
14-07-2007, 11:54
No uopce u tome nije stvar,. nekuzim kaj se svi prepucavate time za kolko se kaj da proci,..nije li vazan dojam koji igru zapravo ostavi pri prolazenju?

Naravno. Ali čini se da neke ljude ne zanima dojam.

Maxer
22-07-2007, 21:19
OBLIVION!!

pstrebs
22-07-2007, 21:34
Morrowinda ima jedno 500 sati sa svime zajedno. prešo sam ga uzduž i poprijeko. preporučam svima knjigu u morrowindu: the horror of castle xyr. al se ne mogu sjetit gdje sam je našo. morat ćete pričekat. :D btw, jeli iko našo onu knjigu koja opisuje ona 32 najvrednija predmeta??? nalazi se u tel fyr-u, u dungeonu. molim vas da mi javite ako jeste.

pstrebs
23-07-2007, 06:53
Pa nisam igrao tribunal. (što mi je jako žao :cry: )

[_[_[Sk8man]_]_]
23-07-2007, 13:05
Morrowinda ima jedno 500 sati sa svime zajedno. prešo sam ga uzduž i poprijeko. preporučam svima knjigu u morrowindu: the horror of castle xyr. al se ne mogu sjetit gdje sam je našo. morat ćete pričekat. :D btw, jeli iko našo onu knjigu koja opisuje ona 32 najvrednija predmeta??? nalazi se u tel fyr-u, u dungeonu. molim vas da mi javite ako jeste.
Tu knigu sto opisue Artifacte sam ukro od onoga zadnjeg dwarfa u Morrowindu bas tu u Corpusariumu.Mislim da u citavom Morrowindu postoje samo dvije te knjige.Nasao sam i drugu ali se ne mogu sjetit gdje.Nazalost knjiga ne opisuje lokacije Artifekata ali je ipak zanimljiva za procitat i sanati o svakom artifektu.

Dreamer Deceiver
23-07-2007, 14:29
evo baš sad instaliravam Morrowind sa dodacima, bit će opet dizanja u 7 ujutro :pray:

Inače baš sam se sejtio kako sam cijelo jutro bio riješavao odlične questove u mournholdu, prejeben mi je taj grad :pray:

pstrebs
23-07-2007, 15:43
_]_]]
Tu knigu sto opisue Artifacte sam ukro od onoga zadnjeg dwarfa u Morrowindu bas tu u Corpusariumu.Mislim da u citavom Morrowindu postoje samo dvije te knjige.Nasao sam i drugu ali se ne mogu sjetit gdje.Nazalost knjiga ne opisuje lokacije Artifekata ali je ipak zanimljiva za procitat i sanati o svakom artifektu.

Nema veze, ionako sam našao sve te predmete i mogu ti reć lokacije za otprilike 80% njih.

Black Hawk Down
23-07-2007, 17:31
Zakaj ih onda ne kažeš?

Arbiter of Change
23-07-2007, 17:36
Zato jer bi to bili SPOLERI i jer bi ja onda obrisao post. To riješite putem PP-a ako vas zanima.

Prince-Artas
24-07-2007, 01:10
Pa nisam igrao tribunal. (što mi je jako žao :cry: )

500 sati potrošio na MW i nisi igrao tribunal
šta se čeka?

pstrebs
24-07-2007, 07:10
Sjebo sam morrowind nakon što sam ga prešo. stavljo modove itd. i sad kad god ga inst. ne radi. a imam oriđiđi.

Jopax
24-07-2007, 11:27

to je u onome gradu na istocnoj obali u gljivolikim kucama u onoj najvecoj sad se ne sjecam ali mi je knjiga bila super
Nasli ga u ashlandsu sa smrzotinama :pray: :pray:

[_[_[Sk8man]_]_]
25-07-2007, 11:39
Sjebo sam morrowind nakon što sam ga prešo. stavljo modove itd. i sad kad god ga inst. ne radi. a imam oriđiđi.
Kad god stavljas novi mod napravi Backup zadnjeg sejva.To ti je zlatno pravilo kod Morrowinda.

pstrebs
25-07-2007, 13:31
Znam to sam radio. Nije pomagalo, samo još gore.

Arbiter of Change
25-07-2007, 14:07
Zapravo, to radi u teoriji (i kod većine drugih igara), ali kod Morrowinda (i Obliviona) većinom ne. Zašto? Zato jer vam saveovi pamte koje ste modove imali kad ste ih napravili. E sada, ako vi ponovno stavite taj save, a nemate te modove (ili još gore - ako vam je lik imao neke stvari iz sada falećih modova).... pa shvaćate što želim reći.

Save backup u TES igrama većinom koristi samo onima koji nemaju modove ili fanaticima (here, here! :D) koji znaju točan redosljed pokretanja modova.

Lord Coldwolf
25-07-2007, 21:32
hey ljudi,.. jel igra itko jos morrowind ili oblivion ovdje,.?

Jer ja imam neku opsesiju kod igranja rpgova da ljudima ovdje prikazivam svoje likove i njihovo napredovanje,. no isto tako volio bih vidjet vase likove i kako su napredovali i gdje ste sada snjima ,..

osim obliviona i nesto malo morrowinda(naigrao sam se ja njega prije,.sad ga samo pregledavam zbog nostalgije) polagano prolazim jedan od ponajboljih rpgova Planescape Torment te najzesci hack&slash Diablo 2 lord of destruction sa assassinom :)

Punisher
26-07-2007, 10:41
Ja mislim da je oblivion bolji,igrao sam i morrowind,ali oblivion je bolji,ali sam u oblivionu zapeo na jednoj misiji i neznam sta da radim

Arbiter of Change
26-07-2007, 12:12
Carski opis questova i kako je hand holding loša stvar u igrama. :D

Primjer Morrowind questa:
"Kad izađeš iz Ald Ruhna pođi sjeverno do T križanja kod kojega skreni lijevo dok ne vidiš jednu stijenu oblikovanu kao lubanja, te se nakon toga spusti niz padinu i uđi u obližnji [ubaci ime]Srudnik. Unutar njega ćeš naći [ubaci ime]Spredmet kojega je naručio [ubaci ime]Skoji kampira zapadno od Gnisisa..... itd."

Punisher
26-07-2007, 12:53
taj fast travel je dobro smislit,mapa je poprilicno velike i predugo bi putovali bez njega

McPingvin_v2.0
26-07-2007, 13:03
Ja mislim da je oblivion bolji,igrao sam i morrowind,ali oblivion je bolji,ali sam u oblivionu zapeo na jednoj misiji i neznam sta da radim
Lemm'e put it this way:
Ja mislim da je drkanje puno bolje, jebao sam, ali drkanje je bolje, jest da sam zapeo pri vraćanju kožice gore i neznam šta da radim

Thrall
26-07-2007, 13:04
Možeš istraživat i sve to i s fast travelom, nema pećine u koju nisam ušo, ali dobro ja volim istraživat, čito sam knjige itd; a i likovi su oživljeni za razliku od Morrowinda, samo što je Oblivion prekratak....Zato sam ga prešo 3-4 puta :?

Thrall
26-07-2007, 17:31
A dobro nije ga sad uništilo, meni je ipak dobar........ 8)

[_[_[Sk8man]_]_]
26-07-2007, 17:42
Možeš istraživat i sve to i s fast travelom, nema pećine u koju nisam ušo, ali dobro ja volim istraživat, čito sam knjige itd; a i likovi su oživljeni za razliku od Morrowinda, samo što je Oblivion prekratak....Zato sam ga prešo 3-4 puta :?
O oblivionu istrazivanje pecina uopste nije zanimljivo zbog jebenog Levelinga
itema i likova.U Morrowindu kad udjes u Cave nikad ne znas sta ces naci i kakve ces likove susrest(tj. hoce li biti jaci ili slabiji od tebe).U Morrowindu je to uvjek zanimljivo jer nikad ne znas na sta ces naici.Ja bi to u Oblivionu prije nazvao Looting.Cim udjes u pecinu znas da ako si 30Lvl da ce svi likovi
nositi Daedric oklope i oruzija i da ces to onda odnjet Traderu i prodat to.I tako opet i opet i opet.Stvarno preglupo.

pstrebs
26-07-2007, 19:51
Ne znam nijednu lošu stvar koja bi se mogla navesti pod "ozbiljno" u morrowindu. Ne znam kako vama, ali u oblivionu mi se samo manje osjeća monotonija.

Prince-Artas
26-07-2007, 20:40
ajulurac hellboy sad si me natrao da instaliram MW što sam i učinio
sad te moram gnjavit za neke modove pa stoga pali MSN

[_[_[Sk8man]_]_]
26-07-2007, 22:51
ajulurac hellboy sad si me natrao da instaliram MW što sam i učinio
Ako nikako nisi igrao MW onda ga odigraj bez ikakvih modova.A ako bas hoces neki dobar mod za MW onda ti preporucujem Wizard's Island Mod koji je po meni najbolji mod za MW ikad.

Arbiter of Change
27-07-2007, 13:28
Mislim da je bio na jednom PCP CD-u, ali nisam siguran.

Prince-Artas
28-07-2007, 00:42
_]_]][quote="Prince-Artas":3tmmh3um]ajulurac hellboy sad si me natrao da instaliram MW što sam i učinio
Ako nikako nisi igrao MW onda ga odigraj bez ikakvih modova.A ako bas hoces neki dobar mod za MW onda ti preporucujem Wizard's Island Mod koji je po meni najbolji mod za MW ikad.[/quote:3tmmh3um]

cijenim trud al malo je ljudi na forumu bolje upoznato sa (nemodanim tj default) morrowindom od mene a to su vjerojatno samo arbiter, psiho i hellboy

[_[_[Sk8man]_]_]
28-07-2007, 23:24
Jbg nisam znao da si MW maher. :)

Dreadlord
29-07-2007, 21:45
sad malo čitam postove...
ja sam neopredjeljen, no samo bih rekao da i oni koji su za morrowind i oni koji su za oblivion imaju odlične argumente

Ps1ho
30-07-2007, 10:15
[quote="[_[_[Sk8man]_]_]":167afuij][quote="Prince-Artas":167afuij]ajulurac hellboy sad si me natrao da instaliram MW što sam i učinio
Ako nikako nisi igrao MW onda ga odigraj bez ikakvih modova.A ako bas hoces neki dobar mod za MW onda ti preporucujem Wizard's Island Mod koji je po meni najbolji mod za MW ikad.[/quote:167afuij]
cijenim trud al malo je ljudi na forumu bolje upoznato sa (nemodanim tj default) morrowindom od mene a to su vjerojatno samo arbiter, psiho i hellboy[/quote:167afuij]

hehehe, nego sad sam ga uninstaliro na jedno par godina, tak da malozaboravim sve pa opet uzivat ko da je prvi put :)

e samo da dodam:
Oblivion je kuratz, jebemti enemye koji, kad izletis iz sobe glaavom bez obzira, te slijede u stopu, u Morrowindu toga nije bilo, nema vise epskih borbi kad ti sa lvl1 ubijas enemye lvl10 :)

Bartuc
01-08-2007, 15:06
@Psiho, pa sjećam se da je i u Morrowindu to bilo jadno rješeno! Vidiš nekog outlaw-a kako beži, a za njim guard trči točno po istoj stazici... fakat izgleda kao da je skriptirano :D

Odlučio sam, prvo idem na more, a nakon mora (kada pređem STALKER-a) bacam se nazad na TES serijal :pray:

cropir
03-08-2007, 18:10
omg, procitao sam cijeli topix :D
nego da, nisam igrao morrowind *trazi zaklon* ali sam cuo legendi, bajki, basni, crtica, epskih pjesama i balada o njemu.dakle kod obliviona vas smeta sta, kak bi se reklo, igrace vodi za rukicu.pa skinite modove! OOO i nema vise leveled, ima i za fast travel, a kompas uzmite drugi kvest.
kad sam 1. put igrao oblivion nisam znao za fast travel (ni za mapu) pa sam se orjentirao po onoj karti sta se dobije uz oriđiđi :D
istrazivanje je dobro i u oblivionu, smeta mi samo sta nema toliko zivina, kad sam isao u lov, skapavao sam od gladi (mod :D )
zao mi je sta morrowind nisam igrao prije, jer poslje obl. neznam hoce li mi se toliko svidjet.nakon mora kupujem iz crovortexa GOTY pa da probam...

Arbiter of Change
03-08-2007, 20:18
I ako se, nešto što današnje generacija očito ne može, možeš prisiliti čitati tekstove duže od 2-3 rečenice sa dubljim značenjem.

[_[_[Sk8man]_]_]
03-08-2007, 20:28
I ako se, nešto što današnje generacija očito ne može, možeš prisiliti čitati tekstove duže od 2-3 rečenice sa dubljim značenjem.
Slazem se. :wink:

pstrebs
03-08-2007, 20:44
ako cijeniš igru zbog atmosfere a ne zbog grafike onda ćeš voljeti Morrowind

Slažem se da oblivion ima puno bolju grafiku od mw, ali ne može se reći da i mw ima lošu ili prosječnu grafiku. Pa čovječe ta je grafika i dand-danas oku ugodna, a da ne spominjem prije 5 godina kakva je bila. mislim da tad nije imala konkurencije. ne bojte se, neće vas grafika odvući od morrowinda

Arbiter of Change
03-08-2007, 20:52
I to je još ne modirana, pazite. Kad stavite texture/cloth/bodies/itd replacere igra izgleda dosta bolje.

Bartuc
03-08-2007, 21:07
I to je još ne modirana, pazite. Kad stavite texture/cloth/bodies/itd replacere igra izgleda dosta bolje.

Ja sam stavio neki mod za alternativne texture i igra mi se rušila svakih par minuta :( Imaš neki super stabilan mod kaj poboljšava grafiku? Imam fakat savršenu kolekciju modova, među njima i grafička poboljšanja svih itema u igri, ali texture nemrem nać koje valjaju!

Bartuc
03-08-2007, 21:25
http://www.bethsoft.com/bgsforums/index.php?
potraži tu, sigurno ćeš naći...ja sam našao modova toliko da se Morrowind rušio zbog pretrpanosti...dok ih nisam lijepo složio...sad radi ko urica

Ma mislio sam da mi date neku preporuku iz vlastitog iskustva! Ipak je bolje kad ti netko nekaj preporuči iz iskustva da to fakat besprjekorno radi! Ovak ljudi seru da su modovi dobri, a zapravo znaju suxati do bola :(

Ali hvala na linku :D

Arbiter of Change
03-08-2007, 21:34
Evo nakon što sam prekopao 4 DVD-a našao sam popis, i redosljed kako ih stavljati za najbolji učinak, većine grafičkih modova koje sam koristio. Napominjem da nisam ja sastavio listu, ali sam je koristio.

- Visual packs
- Ultimate textures - daedric
- Ultimate textures - caves
- Ultimate textures - imperials
- Plangkye telvanni textures
- Ramw - Imperial
- Hlaalu art
- Dwemer texture replacer by shannon
- Isathars Texture Replacement
- Shacky shacks
- Swampy swamps

Vjerojatno sam neke propustio, ali valjda sam mislio da se podrazumjevaju... dunno.

lolac
03-08-2007, 21:46
nisam dugo igrao morrowind mozda koji 1-2 tjedna a i mislim nabavit expanzije jel to rjesava problem sto ljudi cudno hodaju 8)

Bartuc
03-08-2007, 22:03
Dečki (Arbiter i Hellboy), puno hvala na listi i linkovima! Znam da tome nije mjesto u ovom threadu i zato cjenim vašu pomoć i kaj me niste slatko odajebali :D

Hvala!

PS: Odlučio sam da bum prvo prešao Morrowind + Expanzije pa tek onda ponovno Oblivion jerbo se malo teže priviknuti na M nakon O zbog dinamike borbe! Ovak bu mi prjelaz nekak prirodniji!

Jedini bad kaj ne znam da li bu mi dovoljno dugo ljeto bilo za Morrowind, STALKER i Oblivion :D Te tri igre i tim redosljedom su na repertuaru :D

cropir
03-08-2007, 22:49
a sigurno cu probat morrowind, da se osjecam bolje :D
to je danas dio kulture...

Bartuc
03-08-2007, 23:06

Danas ak nemaš u životopisu da si prešao Morrowind zaboravi na neko bolje radno mjesto! Odmah odpadaš na listi zapošljavanja, a bome niti burza ne želi imati posla sa takvima! Da ne pričam i o crkvi, automatski te banaju iz religije kojoj pripadaš! A kad jednog dana odeš u Vjećna Lovišta i kažeš Bogu da nisi probao tu legendarnu Igretinu, ma nema tih para kaj bu te prošvercalo u Havanu! Znači Morrowind nije dio opće kulture, to je dio života! Kako imaš Metalce, Rapere, tak buju polako i nastajali Morrowindaši, potpuno nova subkultura! A i kakav buš to deda bio ako nebuš mogao unucima pričati o Dagothu! Samo se zapitaj što propuštaš u životu ako je ne odigraš!

Ps1ho
04-08-2007, 01:28
malo si ipak pretjero :roll:

mravojed20
04-08-2007, 20:27

Danas ak nemaš u životopisu da si prešao Morrowind zaboravi na neko bolje radno mjesto! Odmah odpadaš na listi zapošljavanja, a bome niti burza ne želi imati posla sa takvima! Da ne pričam i o crkvi, automatski te banaju iz religije kojoj pripadaš! A kad jednog dana odeš u Vjećna Lovišta i kažeš Bogu da nisi probao tu legendarnu Igretinu, ma nema tih para kaj bu te prošvercalo u Havanu! Znači Morrowind nije dio opće kulture, to je dio života! Kako imaš Metalce, Rapere, tak buju polako i nastajali Morrowindaši, potpuno nova subkultura! A i kakav buš to deda bio ako nebuš mogao unucima pričati o Dagothu! Samo se zapitaj što propuštaš u životu ako je ne odigraš!

I tako ti ja,mali moj Ivice. sam išao u planinu svih njih pobit. Bio je jak Dagoth Ur al tvoj deda je bio prava mrcina...imo sam malj koji je sukljo vatru,pa da vidiš kad me je njih sto napalo odjednom a ja zamanem sa maljem pa ih svih pobijem,ni takli me nisu..

A još se sjećam i onije neki ptičurina,iuu šta su dosadne bile... :D

Bartuc
04-08-2007, 20:56
@Hellboy, znao sam da bu tak :D Ipak je Morrowind zvjer od igre! Ali najviše od svega me fascinira to da je igra tolikih proporcija stala na samo 1CD! Ne vjerovatno! A što se Obliviona tiče, meni je igra full zanimljiva i zabavna tak da mi nebu brzo dosadila! Uopće je ne uspoređujem (OK, možda malo) sa Morrowindom i doživljavam je kao potpuno novu/drugu igru, a kao takva mi je odlična!

@Mravojed, vidim ti već vježbaš za svoju unučad :D Tak treba!

lolac
05-08-2007, 17:50
jos jedno pitanje jel mi moze itko rec kolko su velike expanzije za morrowind

Prince-Artas
05-08-2007, 18:05

svaka je na 1 cdu, znači nekih 1000-1400mb

Booby
05-08-2007, 18:10
oke, nisam baš čitao topik al kažem vam, morrowind owna, ownao je i ownat će. ako vam grafika smeta, instalirajte si one modove koji poboljšavaju grafiku i amen (ili jednostavno zapalite kompjuter i počinite suicid jer trošite kisik ostalom civiliziranom svijetu :yuck:)

Danas ak nemaš u životopisu da si prešao Morrowind zaboravi na neko bolje radno mjesto! Odmah odpadaš na listi zapošljavanja, a bome niti burza ne želi imati posla sa takvima! Da ne pričam i o crkvi, automatski te banaju iz religije kojoj pripadaš! A kad jednog dana odeš u Vjećna Lovišta i kažeš Bogu da nisi probao tu legendarnu Igretinu, ma nema tih para kaj bu te prošvercalo u Havanu! Znači Morrowind nije dio opće kulture, to je dio života! Kako imaš Metalce, Rapere, tak buju polako i nastajali Morrowindaši, potpuno nova subkultura! A i kakav buš to deda bio ako nebuš mogao unucima pričati o Dagothu! Samo se zapitaj što propuštaš u životu ako je ne odigraš!S

Čast i slava Bartucu, Zaštitniku Morrowindaša!!! :pray: :pray: :pray:

cropir
06-08-2007, 11:27

svaka je na 1 cdu, znači nekih 1000-1400mb

to obadvije il?
kupit cu si GOTY, a neam bas mjesta na kompu...

mravojed20
06-08-2007, 11:36
Meni je instalacija došla 989MB. znači morrowind+tribunal+bloodmon=989MB

Kostolomac
06-08-2007, 12:22
i još parsto megabajta modova i veselje može početi :)

cropir
06-08-2007, 14:14
a dobro...onda oko 1200 mb sa modovima

bice kul :Dnego da, zna itko neku dobru knjigu za procitat u oblivionu?

TheJopa
15-08-2007, 22:23
Ne al u Morrowindu mi je super jedna di opisuje postupak Necromancije, baš daje feelingSdubine svita... Šteta šta se postupci ne mogu napravit u igri (A baš bi mogli, sve se more napravit unutar enginea)

Arbiter of Change
15-08-2007, 22:25
Ne al u Morrowindu mi je super jedna di opisuje postupak Necromancije, baš daje feelingSdubine svita... Šteta šta se postupci ne mogu napravit u igri (A baš bi mogli, sve se more napravit unutar enginea)

Siguran sam, hell imao sam ga, da ima mod koji ti omogućuje naprednu nekromantiju aka. rituali sa sastojcima i to da pozoveš živine i radiš ostale stvari. Jedino se ne sjećam imena sad. :(

Dreadlord
15-08-2007, 22:47
Trebao si stavit anketu, ja sam igrao Oblivion, Morrowind nisam ali Oblivion me nije oduševio, vjerujem da je Morrowind bolji.

TheJopa
15-08-2007, 22:50
Ma daaaaj??? To bi bilo pre pre dobro.
Ono imaš leš/skeleton, otvoriš body ko container, izvadiš loot, staviš unutra gemove, diamond, soul gem i šta već triba, i onda baciš spell na body i on se oživi?

Arbiter of Change
15-08-2007, 22:56
Ajde kad smo već u nekakvom off-topicu da odgovorim (za buduće rasprave o modovima ima tema posvećena tome).

Ne ide tako jer nije baš tako u Lore opisano (ako se ja sjećam i ako Bethesda nije mijenala Lore) već ti kao treba Gravedust, trave i drago kamenje (ovisno o vrsti summona), a treba ti i scroll tog summona na početku (kasnije savladaš spell) Tada aktiviraš nekakav predmet (ne sjećam se koji sada) koji ti izbaci izbornik sa summonima koje možeš napraviti. Hehe, sjećam se da je bila šansa da ti ne uspije ili da se otme kontroli. :)

Mod je super ako imaš neki drugi mod koji miče te undead summone sa obične liste tako da je ovo jedini način za pozvati ih.

MILF hunter
15-08-2007, 23:11
Trebao si stavit anketu, ja sam igrao Oblivion, Morrowind nisam ali Oblivion me nije oduševio, vjerujem da je Morrowind bolji.

Prešao sam oba i iskreno mogu reći da je Morrowind bolji,jer Oblivion je u biti Morrowind (ne doslovno shvaćati) samo tehnički napredniji,lakši,a i manje je questova,pa i enemya,a onaj "radar" gotovo prilagođuje igru maloj djeci...

No trud je očit,igra je ok,ali ne može izazvat onu euforiju koju izaziva Morrowind prvi put kad ga igraš.

LukA33
16-08-2007, 01:01
Mene je Morrowind iživcirao jer kada krenem nekog ubijat on mi svaki put promaši i onda sam počeo igrat Oblivion jer mi se nije dalo zezat s Morrowindom igra je opširnija i ima više spellova i tih s..... ali je meni Oblivion puuuuuuno bolji

[_[_[Sk8man]_]_]
16-08-2007, 08:44
Mene je Morrowind iživcirao jer kada krenem nekog ubijat on mi svaki put promaši i onda sam počeo igrat Oblivion jer mi se nije dalo zezat s Morrowindom igra je opširnija i ima više spellova i tih s..... ali je meni Oblivion puuuuuuno bolji
Ne razumjem zasto se mnogi zale da "nemogu pogodit enemya".Sve ti je to svar pocetnog rasporeda skillova.Na pocetku nabij Agility i skill sa oruzijem koje ti odgovara i to je to.Naravno ni to ne garantuje da ces pogodit svaki put kao u oblivionu jer je sistem skilova o Obl. puno drukciji nego u Mw.
U morowindu se koristi takozvani sistem "bacanja kockica".

Master_of_Soup
16-08-2007, 08:44
Može jedno pitanje:

Pdržava li Morrowind 1680*1050 rezoluciju, igra san ga prije par godina, a u međuvremenu sam kupio novi monitor pa bi opet počeo.

Ako ne podržava, postoji li koji mod za to?

[_[_[Sk8man]_]_]
16-08-2007, 09:19
Može jedno pitanje:

Pdržava li Morrowind 1680*1050 rezoluciju, igra san ga prije par godina, a u međuvremenu sam kupio novi monitor pa bi opet počeo.

Ne podrzava.
A za takav mod nisam cuo da postoji.

Nightyx
16-08-2007, 09:33

haha ovo je pre dobro :pray: odma bi stavio u sig sam da nije veliko :pray:

Master_of_Soup
16-08-2007, 10:09
_]_]][quote="Master_of_Soup":2a3yego5]Može jedno pitanje:

Ne podrzava.
A za takav mod nisam cuo da postoji.[/quote:2a3yego5]

FUCK.... :-x

Ne da mi se igrat kad je sve izduženo....

Madrfuck......... :twisted:

Ako iko zna koji mod, molim link.

MILF hunter
16-08-2007, 13:07

Upravo zato mi se više i svidio Morrowind,zbog kompleksnosti,širine i detalja.

Dok mi Oblivion mali buraz sa 10 godina igra bez frke,prelagana igra.

Master_of_Soup
16-08-2007, 18:21
probaj Morrowind Graphic Extender najnoviju verziju...možda pomogne...

Hvala ti majstore, šta bi ja bez tebe!
:pray:
Problem riješen.

Rang€r
26-08-2007, 13:55

Upravo zato mi se više i svidio Morrowind,zbog kompleksnosti,širine i detalja.

Dok mi Oblivion mali buraz sa 10 godina igra bez frke,prelagana igra.S

Al opet drzim da je Oblivion bolji, nije zbog grafike nego sam se valjda jednostavno naviknuo na to, BTW oce neko reci kak da udarim neprijatelja sa bladeom u MW??? :cry: :-x

Upitni
26-08-2007, 13:58
u MW ne pogodis neprijatelja svaki put,nego ti ovisi o blade skillu

Rang€r
26-08-2007, 14:01
AHA, I see

P.S. znaci li to da moram grindat ko u WoW-u da bi mi se skill podigao??? :cry:

Upitni
26-08-2007, 14:19
pa ako si uzeo na pocetku nekog warriora,i jos imperiala,imat ces dosta visok skill da skoro uvijek pogodis,i onda jos mozes,ako imas love,placat treninge u blade-u, a i kako napadas ti se povecava

Rang€r
26-08-2007, 14:41
ja sam wood elf, ranger classa(opet), warrior birthsing

cesto koristim bow al jos cesce ostanem bez strjela :D

Arbiter of Change
26-08-2007, 14:59
Osim ako ti nije težina problem (a ako je imaju modovi koji to sređuju) kupi gomilu strijela i stalno ih poteži sa sobom.

Rang€r
26-08-2007, 18:15
sad sam poceo ispocetka, ownam ih :D hvala na uputama, sad evo petljam po onom graphic extenderu al nis ne kuzim

[_[_[Sk8man]_]_]
26-08-2007, 18:36
Nevezano za topic. Arbiter avatar ti je prejak.Dagoth ur :pray: :pray:

Rang€r
26-08-2007, 19:08
srry mislio sam da je o morrowindu, ak nije o cem je?

Arbiter of Change
26-08-2007, 22:07
sad sam poceo ispocetka, ownam ih :D hvala na uputama, sad evo petljam po onom graphic extenderu al nis ne kuzim
Mislim da ti ima neki readme ili help koji ti objašnjava funkcije. Ali pazi, ako misliš dosta toga osposobiti, treba ti mašina slična onoj za vrtiti Oblivion High--- ali onda je Morrowind (kad poradiš malo na facesima i kad vidiš kako se lomi svijetlost). :pray:

Hehe, thanks [_[_[Sk8man]_]_]. :)

Rang€r
26-08-2007, 22:48
Jel se to moze malo manje nabrijat :D

P.S. Jel ima negdje vec gotovi uradci u obliku modifikacije ili sl.?

Arbiter of Change
26-08-2007, 22:54
Može. Jednostavno isprobaj razne stvari pa vidi šta će ispasti (tako to ide kod TES igara). Iskreno, ne sjećam se postoje li ikakve pre-made konfiguracije (davno je to bilo :P).

Rang€r
27-08-2007, 09:09
Ma nema veze i ovakav je dobar...

...al Oblivion je bolji :P

[_[_[Sk8man]_]_]
27-08-2007, 20:49
Ma nema veze i ovakav je dobar...

Samo ti ne odustaj od MW, pa ces uskoro promjenit misljenje :) .

Rang€r
27-08-2007, 21:16
Evo igram MW sad cu poslati ss lika

ZorgTheBorg
27-08-2007, 22:48
_]_]][quote="Rang€r":k7vwpe2q]Ma nema veze i ovakav je dobar...

Samo ti ne odustaj od MW, pa ces uskoro promjenit misljenje :) .[/quote:k7vwpe2q]
Tak sam i ja prije mislio. Join the light side! :D

ChR0NoS
26-09-2007, 11:38
Morrowind sam igrao cca 300 sati, a njega nemožeš prijeći pošteno ni u 500 sati. Oblivion sam igrao jedno 700 sati, a njega se može prijeći u 200-300 sati jer ima mnogo manje questova. Oblivion je meni mnogo draža igra, bolje tehniči odrađena i sve to, ali morowind ima ono nešto što ga vjerojatno čini boljom igrom

˘˘˘˘Angel˘˘˘˘
26-09-2007, 13:59
Morrowind sam igrao cca 300 sati, a njega nemožeš prijeći pošteno ni u 500 sati. Oblivion sam igrao jedno 700 sati, a njega se može prijeći u 200-300 sati jer ima mnogo manje questova. Oblivion je meni mnogo draža igra, bolje tehniči odrađena i sve to, ali morowind ima ono nešto što ga vjerojatno čini boljom igrom
daj se odluči jel ti boljo ob il mw...

Rang€r
26-09-2007, 18:44
oblivion FTW :pray:

Mafioz0r
26-09-2007, 19:45
U Oblivionu je prejednostavno navođenje do questa i to uništi dobar dio questova (barem meni)
U Morrowindu je puno bolje, jednostavno ti kažu "Odi do Arkghnanthanda, onda lijevo kod Nchurdamza, zatim ravno preko mosta i skreni južno nakon Mzulefta, idi južno sve dok ne dođeš do Nchuleftinghta i onda par metara sjeverno. Ako nađeš ruševinu čije ime možeš izgovoriti, došao si predaleko"

Samael
26-09-2007, 19:51
U Oblivionu je prejednostavno navođenje do questa i to uništi dobar dio questova (barem meni)
U Morrowindu je puno bolje, jednostavno ti kažu "Odi do Arkghnanthanda, onda lijevo kod Nchurdamza, zatim ravno preko mosta i skreni južno nakon Mzulefta, idi južno sve dok ne dođeš do Nchuleftinghta i onda par metara sjeverno. Ako nađeš ruševinu čije ime možeš izgovoriti, došao si predaleko"

Ja sam na questu za Arghtkanz (Do'h!), dobio ga od Hasphata Anatbolisa za Blades, otišao sve do Surana i to na NOGE!!!. Kad sam shvatio gdje je, trebao sam uzeti sjekiru i upucati se.
:D

Mafioz0r
26-09-2007, 19:52
si ti siguran u raspored tih ruinsa ili? :Ddont worry, znam ja raspored tih ruinsa napamet, ako zaboravim pitam zorga (on ih čak može izgovoriti :o )

Arbiter of Change
26-09-2007, 19:59
Sve je izgovorljivo ako se ne trudiš čitati kao hrvatski, tj. slovo po slovo.

ZorgTheBorg
26-09-2007, 21:36
Odi do Arkghnanthanda...
Zamijenio si H i N, a G dolazi tek poslije NG. Dakle, Arkngthand.
I otkud sad tu ovaj NAN?

BTW nauci se covjek spontano ako samo malo duze gleda te nebuloze.

Samael
27-09-2007, 08:10
BTW nauci se covjek spontano ako samo malo duze gleda te nebuloze.

E je*iga, ja sam ga igrao preko hiljadu sati, još uvijek su me mučile Nchurdamz, Ark***hand...Hvala bogovima na expanziji Bloodmoon, tamo su imena ruina, gradova bar malčice bolja.
:)

cropir
27-09-2007, 10:02
malo je iritantno s tim kvest markerima u oblivionu...ono kaze da moram nac nekog frajera ja si sad mislim kako cu klosare okolo ispitivat a marker mi je na temple districtu :roll:

ali meni je ovaj fast travel dobar, jer cesto za gildove moram od grada do grada ic.

Rang€r
27-09-2007, 18:48
marker se moze iskljucit u optionsima

Mafioz0r
27-09-2007, 21:44
Odi do Arkghnanthanda...
I otkud sad tu ovaj NAN?

BTW nauci se covjek spontano ako samo malo duze gleda te nebuloze.Your speechcraft skill increased. You should rest and meditate on what you've learned

Lord Coldwolf
28-09-2007, 08:36
Odi do Arkghnanthanda...
I otkud sad tu ovaj NAN?

BTW nauci se covjek spontano ako samo malo duze gleda te nebuloze.Your speechcraft skill increased. You should rest and meditate on what you've learned

:D mhahaha,..

B4j4
28-09-2007, 10:41
:rotfl: :rotfl: ma guba su te sve rusevine... a kad sam bio mali lvl su puno pomagale sa onim dwemer armorima...

Rang€r
28-09-2007, 19:14
da mi se da trazit pokazo bi i Oblivion :pray: dobar je MW, al OBLIVION JE CAR !!! :pray: :pray:

Samael
28-09-2007, 19:33
da mi se da trazit pokazo bi i Oblivion :pray: dobar je MW, al OBLIVION JE CAR !!! :pray: :pray:

*NOT*
nemoj takve ispade prosipati bez pripadajućih argumenata.

Rang€r
28-09-2007, 20:57
jesi cito proslu i pretproslu stranu, mislim da sma dosta argumenata dao...

Da_killah
29-09-2007, 10:10
na prošloj i pretprošloj strani samo govoriš "oblivion je bolji" i "oblivion ftw" bez ikakvih argumenata. nhf

revenion
29-09-2007, 10:51
i evo...moj 2000 post cu potrositi da kazem da je Oblivion sranje...nikad nece biti bolji od morrowinda i bole me ku sta kazu noobovi koji misle da je oblivion dvostruko bolji od morrowinda samo zbog grafike...

LukA33
29-09-2007, 13:05
Morrowind bi bio bolji da se može lakše udarit al je ipak morrowind bolji :pray: :pray:

Arbiter of Change
29-09-2007, 13:36
Kažem već po neki put - puno bi se manje kukalo o borbenom sistemu u Morrowindu da je Bethesda samo napravila dodge animacije.

Samael
29-09-2007, 13:49
Kažem već po neki put - puno bi se manje kukalo o borbenom sistemu u Morrowindu da je Bethesda samo napravila dodge animacije.

ofkors

BlackDCRO
29-09-2007, 15:28
Naravno da je onima koji su igrali Oblivion prije nego Morrowind Oblivion bolji.

Nego zanima me kolko je onih koji su bili eksperti u Morrowindu pa odigrali Oblivion, Oblivion bolji od Morrowinda?

Arbiter of Change
29-09-2007, 15:58
Koliko sam ja upoznat (po TES službenom, a i po ostalima, forumu) takvi su u manjini. Ja osobno mislim da je to zato jer je Bethesda umjesto da spoji ono najbolje i MW sa novim (tehnologijom i sadržajima) jednostavno izbacila stvari koje su po njima bile višak i koje nisu mogle stati na 1 DVD (mamicu vam, XBoxeri) te napravila igru skrojenu po mjeri za ovu mladu generaciju "gamera" (Oooooh, shiny! Me likez! Red=KILL!!11!).

Nightyx
29-09-2007, 16:07
Može anketa!? :)

Durin
29-09-2007, 16:21
Oblivion je lošiji zbog kompasa.Da nema njega misije bi trajale po nekoliko puta dulje.Npr.,koliko bismo dugo trebali tražiti jednog od braće Jamane po Cheydinhallu,ili kako bismo riješili quest sa Pale Passom?Samo pomoću mape i pisma kojeg je ostavio mrtvi glasonoša.Ovako se samo slijedi kursor i to je to,nestane sva čarolija.Ako ste prelazili te questove bez "pomagala" onda znate o čemu govorim-potpuno druga igra.

Rang€r
29-09-2007, 22:08
vako zapocetak, vidim da u ovom topicu nisam naveo zast je ob bolji pa cu navesti....

Kao prvo, setting je bolji i feeling je bolji... klase su bolje uradene(a ce biti flejma) rase mi se vise svidaju, ne govorim o grafici vec o tome da nord ima 100& ress na led(znaci da ga stavim u hladnjacu temperatura -200 C on bi osto ziv), u MW su skoro svi questovi jednaki... skill sistem je razradeniji... fight sistem je razradeniji(ne govorim o fulavanju stakora), zatim dolazimo do katastrofalnog journala gdje neznas ko sta treba i gdje(zato i lunjas cjelo virjeme po mapi, sto se meni uopce ne svida), u OB-u takoder mozes iskljuciti FT(a i nemoras korisiti, GDJE TO PISE??? da moras koristit???) zatim kursor se moze iskljuciti, ak se ne svia kompas bar modova ima pun qurac(al posto govorimo o cjeloj igri to se iskljucuje) jer meni je kompas u OB-u bolji... kao sto je corkalo reko u recenziji kursor te zeli samo sprjeciti od nepotrebnog gubljena vremena, zivaca i ostalog.... mapa je bolje razradena... i jos mnogo toga, jel dosta argumenata?

Sad sta god vi rekli bas me briga jer ja svoje misljenje necu mjenjat, jer MW me uopce nemoze zadrzati, dosadan je i monotonan, da je izaso u ovo vrijeme sa boljom grafikom, popljuvali bi ga jer sa take igre vise ne igraju.... previse je takih igara i dosadne su!

Arbiter of Change
29-09-2007, 22:11
Ovisi koliko si kratak sa živcima, glavni problem igrača čini se. Meni nije uopće problem pretražiti kartu da bi našao neku tamo zabačenu špilju.

Da_killah
29-09-2007, 22:11
ako ništa, setting i feeling je bolji u morrowindu, a i skill sistem, kao što je već objašnjeno

B4j4
30-09-2007, 10:32
ili kad te na putu do balmore deoceka ''leteci'' wizard koji se raskelji po podu i onda mu lootas icarian flight :rotfl:

cropir
30-09-2007, 10:37
ako ništa, setting i feeling je bolji u morrowindu, a i skill sistem, kao što je već objašnjeno
tru...nema do filinga kad prvi put dođeš u Ashlands i vidiš svu onu "ljepotu" tog kraja...ili izlazak sunca na Ascadian Islesu...ili doček zahvalnih stanovnika cijelog otoka kad praziš Dagotha...oblivion je ostao poražen po tom pitanju...jedino je bolji po pitanju shiny grafike i fizike...ali opet grafika u Morrowindu je meni osobno puno ljepša od grafike iz obliviona

hokay, ovo ne kuzim...jasno mi je da ti je igra po atmosferi il wateva bolja ali grafika...ipak je to, sta, 3 godine razlike?

Durin
30-09-2007, 10:53
Ne slažem se sa Čorkalom da me je riješil nepotrebnog tražuckanja jer je u Morrowindu baš to "tražuckanje" bilo odlično.A što se grafike tiče,puno bolja je u Oblivionu-50x draže mi je šetuckati po predivnim srednjovjekovnim šumama nego po onim spaljenim pustopoljinama.

Arbiter of Change
30-09-2007, 11:02
Ma Vvardenfell je surov do bola, ali baš zbog toga ga i volim. Cyrodiil je još samo jedan klasični klišejni RPG setting. Inače what Hellboy reko, sa svime se slažem. Možda to ovisi o tome koliko je tko odigrao RPG-ova ne znam pa s tim i koliko je klišeja i generic gamadi vidio.

B4j4
30-09-2007, 11:18
e bas to... npr kao onaj quest kad trebas naci ona vrata kod azure a sve okolo pustopoljina i neki drac i samo neki kamp sa nekim putnicima koj su neprijateljski nastrojeni... i mournhold- ''city of light. city of magic'' ma zakon je... a da ne spominjem kolko sam se puta izgubil u vivecu i kolko mi je trebalo da ga istrazim...

Sova
30-09-2007, 11:54
don't get me wrong, lijepo je ići šumom i gledati jelene dok ne naiđe bandit u daedric armoru i spiči te strijelom, ali kao što rekoh ima taj neki generic fantasy izgled i filing...čini mi se da su puno toga ukrali iz fablea...Jes ti cua za OOO ili Francesco leveled creatures?

Ashelia
01-10-2007, 09:46
morrowind :)

Ashelia
01-10-2007, 09:47
tooo znam upalit PC koji luzeri :yuck:

McPingvin_v2.0
01-10-2007, 09:52
pa očito znaš. :)

cropir
01-10-2007, 12:56
da, to je uistinu stvarno glup rank :D

Mafioz0r
01-10-2007, 13:41
u oblivionu mi je glup autolevelling protivnika i itema.... ono kad pokupiš neko dobro oružje znaš da će nakon 2-3 levela to oružje postat jadno i beskorisno(slična situacija kao s današnjim kompovima :rotfl: )... u morrowindu, ako nisi dovoljno jak da zalaziš na neko područje, drži se područja koja tvoj lik može podnijet... tako je isto sa protivnicima i levelima.... ako nisi dovoljno jak da dođeš do nečega ili ubiješ nekog protivnika, strpi se i čekaj da dobiješ još par levela....

B4j4
01-10-2007, 13:53
mda... sjecam se kad sam u morri uso u prvu spilju i to sa onim jadnim bodezom iz census officea :rotfl: kako su me nakantali...

Ps1ho
01-10-2007, 20:56
Nemojte kenjat da je Morrowind surov.
4 riječi...

Vivec City u suton.

cropir
01-10-2007, 21:27
pa i meni je lijepo ono jezero kod spilje od mithic dawna u ovlivionu...bas najs onaj slap i jeleni i sve.

Mafioz0r
01-10-2007, 21:51
pa i meni je lijepo ono jezero kod spilje od mithic dawna u ovlivionu...bas najs onaj slap i jeleni i sve.ja koristim oldblivion pa ne mogu svjedočiti takvim trenucima :cry:

cropir
02-10-2007, 14:31
pa istina nije isto bez shini efekta i trave lijepse nego u stvarnosti, ali sigurno i sa oldblivionom nije lose

cropir
02-10-2007, 16:41
nije nula...ja sam oblivion igrao sa oldblivionom jako mnogo vremena, i jako mi je draga igra bila, cak i kad nisam modove imao. mislim da bi bila ok igra da nije TES jer su svi previse ocekivali.

cropir
02-10-2007, 18:10
pa gle oblivion nije samo izgled...znam da je malo komercijalna al betsheda mora to radit, mislim 2006. je bila kad je izaslo, da je grafika bila slicna morrowindovoj svi bi rekli da je losa...

moram zaigrat mw jednom da vidim sta je tak posebno oko njega...

Rang€r
03-10-2007, 10:13
vidim da se tuzakate oko auto-levelinga, bethesda je govorila da ce OB biti potpuno nelinearan, a kak bi to postigli da npr. nemozes do Bruma jer ti je na putu beliki frost atronach? fantasy generic grafika, sto se mene tice ovako lijepe grafike nema ni u nekim FPS-ovima sto su izlazili u ono vrjeme i sto sada izlaze... ja sam igro sve na low bez shiny efekata i bilo mi je super lovit jelene po sumama gledat zalaske sunca na waterfrontu.... problem je sto je vecina ljudi ocekivalo Morrowind sa shiny grafikom, a bethesda je napravila sasvim drugu igru i ja ih podupirem u tome ko sto i jedno milijun ljudi sto su kupili OB i SI, koji je po meni najbolja expanzija do sada... sto se tice onog "trazuckanja" nije to bethesda namjerno ucinila kod MW-a vec nisu mogli/znali napravit journal kak spada... cuo sam da je to kasnije ispravljeno sa nekom expanzijom pa vrjedi vidjet...

Felix
03-10-2007, 10:39
Morrowind sam igrao skroz bez modova dvaput,i nisam nikad imao potrebu da ih trazim jer je igra jednostavno bila potpuna.
A s druge strane oblivion sam dosao do pola main questa i vec sam trazio modove,i jednostavno mi je neigriv bez 10-20 modova,oblivion nije losa igra naprotiv vrlo je dobra,ali se nemoze morrowindu ni pribliziti.
Sto se tice grafike morrowinda i obliviona gledajte to ovako,morrowind je imao sjajnu grafiku za svoje vrijeme,a oblivion spasava jedino hdr jer je zaista bez toga igra ruzna i kao sto je vec receno izgleda previse genericno.

Edit: jos jedna stvar koju zamjeram oblivionu je jednostavnost,izgubio se onaj osjecaj kada uspijes rijesiti neku zagonetku pa likujes,sad samo prati kompas i deri,jest da je u morrowindu bilo malo teze naci nesto,ali je osjecaj uspjeha koji te prati kad to nadjes zaista nenadjebiv.

skuki
03-10-2007, 11:04
vidim da se tuzakate oko auto-levelinga, bethesda je govorila da ce OB biti potpuno nelinearan, a kak bi to postigli da npr. nemozes do Bruma jer ti je na putu beliki frost atronach? ...

LOL ovo je najgori primjer koji sam cuo do sada kojim se nastoji opravdat leveling NHF.

Pa upravo takvu nelinearnost zelimo. :D I onda kada dodjes do Brume u tom slucaju likujesh.

To ti je kao da si u morrowindu rekao kako je linearan zbog toga sto nemres prec planinu tam di Umbra stoji, jer kao bolje bi bilo da je Umbra bio isti level kao i ja pa da ga odma ubijem i prodjem. I jos k tome nadjem iteme koji su prikladni mom levelu :rotfl: . Ovak sam se dobro namucio dok nisam se nabildo i onda likovo sa umbra swordom.

Rang€r
03-10-2007, 12:35
igro sam OB bez modova 100h i igrat cu ga opet cim komp sredim...
onaj generic seeting mi se svida, ljepsi nego ashlands i MW...
gameplay mi je bolji u OB-u jel tu se mozes uzivit u klasu znaci, da se ja neprijatelju prisuljam s leda i skinem ga sa bowom... ne kazem da to MW nema al ovdje je to bolje izvedeno....

sad moram ici u skolu, pa necu vise pisat, poz

Felix
03-10-2007, 19:14
Ako ti se vise svidja oblivion to je tvoj izbor,ali takva misljenja su rijetka do nepostojeca kod nekoga tko je zaista i igrao morrowind.
Pod igrao ne mislim preso oblivion i instaliro morrowind i igro ga sat vremena,mislim bas igro i dao mu sansu.

ChR0NoS
05-10-2007, 15:15
Morrowind :pray: :pray: :pray:

Arbiter of Change
05-10-2007, 15:19
OK, bez oživljavanja teme ako imaš samo 1-2 riječi za dodati i bez duplih postova. Svaki besmislani post sa kojim oživljavaš teme (kao u Pepeljari) od sada brišem.

Ware
12-12-2007, 21:39
Oblivion je odličan ali u morrowindu ima više sati igranja pa je zanimljivi

Samael
13-12-2007, 16:39
Oblivion je odličan ali u morrowindu ima više sati igranja pa je zanimljivi

nema određeno sati igre...nema kraja, pa igra traje koliko hoćeš...jer nemožeš preći cijelu igru,tj. 100%

SkunK
13-12-2007, 16:46
Pa ima ljudi koji su prosli sve questove i vise manje sve iteme vidjeli /iskusili i pricali sa svim npc-ima i bili na svim lokacijama. Njih smatram kao igrace koji su 100% presli igru.

Samael
13-12-2007, 16:51
Pa ima ljudi koji su prosli sve questove i vise manje sve iteme vidjeli /iskusili i pricali sa svim npc-ima i bili na svim lokacijama. Njih smatram kao igrace koji su 100% presli igru.

Da, u neku ruku, jer se igra nemože preći 100%
Ako se učlaniš u jedan Great House, to ti je odmah nemogućnost obavljanja questova za drugi Great House, i onda nemožeš proći cijelu igru...
Doduše, u Morrowindu postoji bug kojim se možeš učlaniti u dvije Great house.

SkunK
13-12-2007, 16:59
Pa s jednim likom u jedan great house s drugim u drugi great house i tako prodjes sve.

Samael
13-12-2007, 17:00
Pa s jednim likom u jedan great house s drugim u drugi great house i tako prodjes sve.

da, tako sam ja radio. :roll:

Mafioz0r
13-12-2007, 18:27
Ili s jednim u sve - pređeš sve misije u npr. Hlaalu, ukradeš nešto dok te gledaju i kad te izbace učlaniš se u neki drugi House.

Samael
13-12-2007, 18:34
Ili s jednim u sve - pređeš sve misije u npr. Hlaalu, ukradeš nešto dok te gledaju i kad te izbace učlaniš se u neki drugi House.

ahh, gud ajdia, ali principi mi nalažu da ne kradem :rotfl:

Arbiter of Change
13-12-2007, 18:42
A baš. Ionako ne težim uber likovima (iskreno, ako je lik u Mages guildu i u Kući Telvanni, meni je to već overkill čisto sa Lore gledišta).

Mafioz0r
13-12-2007, 18:44

ahh, gud ajdia, ali principi mi nalažu da ne kradem :rotfl:Meni principi nalažu da kradem, a da me ne uhvate.

Samael
13-12-2007, 19:01
Meni principi nalažu da kradem, a da me ne uhvate.

da, da, Bundy quote...inače, nikad ne kradem ako postoji rizik da me radi toga izbace iz neke Gilde, a inače...99% mog golda dolazi od krađe i radianja dungeona...

pa cijela bit dobivanja goldau TES-u je krađa. Ako vidiš da neki lik ima u kući uber cool oružje, koje ne koristi,i stoji mu na polici, to moraš ukrasti, nema drugog načina.

Dropper
15-12-2007, 18:31
Morrowind :pray: :pray: :pray:

morrowind jede oblivion za dorucak!!!!! :killyou:

Akul
15-12-2007, 18:35
pa cijela bit dobivanja goldau TES-u je krađa. Ako vidiš da neki lik ima u kući uber cool oružje, koje ne koristi,i stoji mu na polici, to moraš ukrasti, nema drugog načina.

Ima!
Enchantiraj nešto još bolje!

Mafioz0r
15-12-2007, 20:20
Svi predmeti imaju svoju granicu kolko enchantmenta stane u njih...

Rang€r
17-12-2007, 21:12
morrowind jede oblivion za dorucak!!!!! :killyou:[/quote]

obožavam ovakve postove bez argumenata i još kad nakraju dopiše smajlić :killyou:

Rang€r
17-12-2007, 21:17
a jbg posto sam ugrožena vrsta :(

Hugh Bliss
10-01-2008, 00:58
Prvo sam odigrao Oblivion, a onda Morrowind. I bolji mi je Morrowind, igra me totalno ispunjava. Nakon igranja Obliviona se osjećam nekako prazno. :)

Lord Myrkul
10-01-2008, 11:15
Prvo sam odigrao Oblivion, a onda Morrowind. I bolji mi je Morrowind, igra me totalno ispunjava. Nakon igranja Obliviona se osjećam nekako prazno. :)

ma je sad, meni je dovoljna jedna setnjica brumom da si uljepsam dan

MILF hunter
10-01-2008, 12:40
A šta tu moraš argumentirati,jedino što izvači Oblivion je tehnička strana...

Sve ostalo je na strani Morrowinda.

ChR0NoS
10-01-2008, 19:15
Ovo (MIrR849M59w&feature=related)Sje jedan od razloga što je morrowind bolji od obliviona

oblivion ima previše očiglednih propusta koji su mogli biti mnogo bolji, ovaj video pokazuje samo jednu od sitnica koje su se nagomilale i upućuje na to koliko je se bethesda mogla više potruditi

Hugh Bliss
10-01-2008, 23:34
Morrowind definitivno nema toliko bugova :D
http://uk.youtube.com/watch?v=YQKxpyHQD ... re=related (http://uk.youtube.com/watch?v=YQKxpyHQDc4&feature=related)

ChR0NoS
10-01-2008, 23:42
baš gledam oblvion bugove na youtube i sjećam se da se meni dogodio ovaj (http://uk.youtube.com/watch?v=StTBYzmHgtk&feature=related)Sbug

a na ovaj (I0T8EF8eAhs)Sbug sam se pokidao

oblvion je pun bugova i možda čak najbugovitija igra koju sam ikada igrao

Arbiter of Change
11-01-2008, 00:47
Obje igre su bugovite (premda ja nisam bio žrtva tih istih niti u jednoj do ove 2 igre), a i sa tehničke strane imaju problema (sjećam se da ju MW-u nakon jednog patcha bio problem da bi se igra crashala kad bi potvdio equip sa ENTERom).

Samael
11-01-2008, 08:32
Jedini problem Morrowinda jest:

Crash-To-Desktop Bug

Ostale bugove mogu zanemariti, no ovaj...jedinstvena stvar u Morrowindu, uspijeva joj na mom komp generirati u sat vremena 5-6 izbacivanja. zato mi se ruka navikla na svakominutno pritiskanje F5 radi quick savea.

callista
11-01-2008, 10:11
ja imma neugodnu naviku da F5 pritiščem svakih 20 sek. :rotfl:

Hugh Bliss
11-01-2008, 13:00
^^Također! Cak i kada ne igram, refresham desktop :D

Ov4lord
11-01-2008, 13:34
ja imma neugodnu naviku da F5 pritiščem svakih 20 sek. :rotfl:

i ja imam tu hebenu naviku, obl i morrowind su mi dva omiljena rpga i dakako,morrowind mi je bolji

Fencing_LORD
11-01-2008, 14:20
To je onaj opsesivno-kompulzivni pormećaj(mislim da se tak zove, ne sjećam se), imam ga i ja, ali u svim aplikacijama :rotfl:

SkunK
11-01-2008, 14:49
Ne, opsesivno-kompulzini poremecaj je stvarna psihicka bolest i moras neke "radnje" napravit da bi se osjecao "bolje".
Npr 4 puta zakljucat vrata.

Fencing_LORD
11-01-2008, 15:03
Ne, opsesivno-kompulzini poremecaj je stvarna psihicka bolest i moras neke "radnje" napravit da bi se osjecao "bolje".

Da znam, zato sam i to rekao. Ja postanem nervozan ak ne sejvam stalno :D

Ali da, to inače nije za zajebanciju, gadna bolest koja izmuči čovjeka.

ontopic: Jel ubijete Diviyath(nisam siguran dal su slova tak raspoređena) Fyr-a da bi se domogli njegovg deadric oklopa?

Fencing_LORD
11-01-2008, 15:14
nikad...dobro, ubio sam ga jednom jer nisam uspio otključati onaj njegov heavy chest a pickpocket nije uspio...morao je umrijeti...inače preferiram ebony oklop...

ja sam armor freak

Skinuo sam si mod s onim modelima koje možeš oblačit, e, da mi vidiš kuće, hehehe

Samael
11-01-2008, 15:16
Tko od Telvanni councilora vam da onaj daedric armor koji ima CE feather?

Dratha, Therana?

Prince-Artas
11-01-2008, 15:25
Jedini problem Morrowinda jest:

Crash-To-Desktop Bug

apsolutno, nema tog patcha koji će popravit ovaj bug :(

SkunK
11-01-2008, 16:11

Da znam, zato sam i to rekao. Ja postanem nervozan ak ne sejvam stalno :D

Ali da, to inače nije za zajebanciju, gadna bolest koja izmuči čovjeka.

ontopic: Jel ubijete Diviyath(nisam siguran dal su slova tak raspoređena) Fyr-a da bi se domogli njegovg deadric oklopa?

Da, znam da nije za zejbanciju posto imam blagu verziju istog poremecaja.

Samael
11-01-2008, 16:16
Evo nešto me zanima u vezi Kagrenacovih Toolsa.

Ako ih je Tribunal iskoristio da se pretvori u bogove, kako su ta oruđa završila u Odrosalu i Vemynalu?

Mislim, Vivec drži Wraithguard, no svejedno. Vidili smo kako je onaj Ash Vampire držao Sunder i proučavao ga.

SkunK
11-01-2008, 17:04
I to su mi neki "Bogovi"

Fencing_LORD
11-01-2008, 17:54
Postali su mi vrlo antipatični kada sam otkrio da su izdali Nervara.

Ja ne kužim zašto u igri ostanu oni blight stormovi nakon što ubiješ Dagoth Ur-a. Svi okolo govore "The blight is gone", ali još se sve crveni.

Arbiter of Change
11-01-2008, 17:56
Ako ih je Tribunal iskoristio da se pretvori u bogove, kako su ta oruđa završila u Odrosalu i Vemynalu?
Znaš što im je Azura napravila kao kaznu. Ne znam, ali po meni moraš biti lud da ponovno izazoveš takvu sudbinu.

Arbiter of Change
11-01-2008, 18:00
Imao sam mod koji bi unio u igru šansu da pokupiš neku boleštinu ako si vani dok traje ash storm... realism FTW.

Samael
11-01-2008, 18:27
Imao sam mod koji bi unio u igru šansu da pokupiš neku boleštinu ako si vani dok traje ash storm... realism FTW.

Pa tako se i blight u biti širio. To i kontakt sa zaraženim neprijateljima.

Fencing_LORD
11-01-2008, 18:33
nije blight ono što bi trebalo nekog brinuti...relativno ga se lako rješiti...corprus bi bio zeznuta stvar kad bi napredovao...zamisli da ga dobiješ a još nisi ni blizu gospodina Fyra...i naravno da počne evoluirati...svi bi te otkantali, ne bi bilo lijeka i ono malo života što bi ti ostalo bi proveo ili u nekoj sixth house rupi ili u Corprusariumu uz zvuke bubnjeva mlađahne gospođice Fyr...u potpunom ludilu naravno i izgledajući kao djelomični klon Arnolda Crnogcrnca...

Corprusarium, ungh. Kad se sjetim onog cyborg-kepeca. It gives me the creeps...

Arbiter of Change
11-01-2008, 18:40
nije blight ono što bi trebalo nekog brinuti...relativno ga se lako rješiti...corprus bi bio zeznuta stvar kad bi napredovao...zamisli da ga dobiješ a još nisi ni blizu gospodina Fyra...i naravno da počne evoluirati...svi bi te otkantali, ne bi bilo lijeka i ono malo života što bi ti ostalo bi proveo ili u nekoj sixth house rupi ili u Corprusariumu uz zvuke bubnjeva mlađahne gospođice Fyr...u potpunom ludilu naravno i izgledajući kao djelomični klon Arnolda Crnogcrnca...
To su bili žestoki dani zato jer je taj mod imao nekoliko (uglavno one koje pokupiš od zaraženih živina) bolesti koje si mogao uhvatiti, a ja nisam znao je li blight uključen u to (nisam gledao readme, bistar kakav sam bio onda) tako da kad god bi počela oluja bilo bi "Oh sh*t!" i bjež u najbližu kolibu. :)

Samael
11-01-2008, 18:44
ma Yagrum kaže da ponekad gubi razum, da ga pamćenje i ne služi više, a doneseš mu Egg of Time, hebote, izrecitira svu povijest Dwemera itd.

On je meni bio još i najnormalniji tamo 8u Corprusariumu. Ali svejedno me sve to fascinira. Sav taj svijet, sa takvim likovima, neopisivo... :pray:

No evo još jedne zanimljivosti.

Gdje su dunmerska groblja? Ono malo grobnica baš i ne paše uz sav taj tisućuljetni narod. Gdje je grob Nerevara?S...i još mali milijun pitanja.

Samo ih se moramo sjetiti...

la50
11-01-2008, 18:55
igro oba al ne baš puno(za mene su oba nastavka dobra,al ne očaravajuća),svoj glas dajem oblivionu

MILF hunter
11-01-2008, 19:13
U biti,na kraju se ni ne sazna šta je bilo sa Dwemerima,osim par teorija...
Ni sam Dagoth Ur ne zna šta se dogodilo,kad ga upitaš...
Misteriozno...to je jedna od stvari koje su ostavile dubok dojam...

Samael
11-01-2008, 19:22
dunmerska groblja? hm...imaju ancestral tombove...možeš ih smatrati obiteljskim grobnicama...

Ali u grobnicama je onako, desetak urni. U Vvardenfellu ajmo reći da ima 100 tombova (a ima ih zapravo manje), u svakom deset urni, to je tisuću ljudi. To varira, znači oko 1000-2000 konačno...a ja ne vjerujem da je u tisuće i tisuće godina umrlo samo 1000-2000 Dunmera.

A gdje su Dwemerska groblja? Oni su umirali prije Kagrenacovog hebanja s Srcem Lorkhana.

Samael
11-01-2008, 19:32
Ineče, ostaviti ću ti jedno pitanje u vezi Dwemerskog groblja da ovdje ne radim offtopič u temi Modovi - P&P

Arbiter of Change
12-01-2008, 11:31
Iskreno, Morrowind (ne Vvardenfell) je uglavnom nenastanjem civiliziranim svijetom do "nedavno", relativno govoreći, i tu su obitivali samo Ashlanderi koji mi se ne čine kao tipovi ljudi koji bi podizali ogromne kamene grobnice za svoje mrtve, tako da mi se čini više-manje normalno da ove dobro stojeće obitelji imaju svoje grobnice (kojih ima gomila).

btw. volim kako ove 2-3 teme imaju tako međusobno izmjenjiv sadržaj. :D

Fencing_LORD
12-01-2008, 12:11
Jedna od najvećih grešaka Bethsede u Oblivionu je što su izbacili levitaciju. To sam u Morrowindu obožavao. Problem je što su izolirali gradove od ostatka otvorenog teritorija.

Samael
12-01-2008, 13:58
Da, nedostaje nešto u stilu Ald-ruhna i ovaj...svih gradova Morrowinda. Još jedna stvar u kojoj Oblivion saksa

SkunK
12-01-2008, 14:23
dunmerska groblja? hm...imaju ancestral tombove...možeš ih smatrati obiteljskim grobnicama...

Ali u grobnicama je onako, desetak urni. U Vvardenfellu ajmo reći da ima 100 tombova (a ima ih zapravo manje), u svakom deset urni, to je tisuću ljudi. To varira, znači oko 1000-2000 konačno...a ja ne vjerujem da je u tisuće i tisuće godina umrlo samo 1000-2000 Dunmera.

A gdje su Dwemerska groblja? Oni su umirali prije Kagrenacovog hebanja s Srcem Lorkhana.

I sam si rekao da onaj Deviath Fyr zivi vec pun k, znaci da su Dunmeri vrlo zilavi i da ne umiru lako.

Lord Myrkul
12-01-2008, 16:06
koliko san do sad vidia previse kamenih kuca ima, balmora i vivec meni stvarno ocajno izgledaju, suran malo popravlja situaciju, ali samo malo

Fencing_LORD
12-01-2008, 16:35
koliko san do sad vidia previse kamenih kuca ima, balmora i vivec meni stvarno ocajno izgledaju, suran malo popravlja situaciju, ali samo malo

Balmora je prvi veliki grad u koji dođeš i učlaniš se u gilde. Ima vrlo ugodnu atmosferu.

Arbiter of Change
12-01-2008, 16:49
Balmora i čitava Hlaalu arhitektura općenito su odlično - baš nekako idilično izgleda.

Da_killah
12-01-2008, 17:08

je, pa barem nisu svi isti, svaki grad je poseban...

Samael
12-01-2008, 18:43
Balmora i čitava Hlaalu arhitektura općenito su odlično - baš nekako idilično izgleda.

Ja bi ovako to sročio...

Hlaalu - normalna arhitektura
Redoran - normalna arhitektura
Telvanni - čudna arhitekura koja ostavlja dojam da njezini vlasnici konzumiraju previše skoome

:wink:

A dobro, tko je osim Aryona uopće normalan u Telvanni houseu.

Dratha je feministkinja. Therana je mentalno poremećena. Baladas je povučeni emo koji ne želi da ga itko smeta. Neloth je egoistični kreten.

:scared:

Prince-Artas
12-01-2008, 19:08
nisi normalan... :)
unakazio si red mountain

slažem se arbiterom, balmora i hlaalu arhitektura ftw

Fencing_LORD
12-01-2008, 19:14
hehe, Tel Hellboy :rotfl:

Još jedna stvar koja znatno usporava Oblivion i otežava igru - svaka put kad hoćeš nešto prodat moraš stisnut "OK". vrlo, vrlo iritirajuće...

Arbiter of Change
12-01-2008, 20:04
Ja bi ovako to sročio...

Hlaalu - normalna arhitektura
Redoran - normalna arhitektura
Telvanni - čudna arhitekura koja ostavlja dojam da njezini vlasnici konzumiraju previše skoome
No wai!

Ti naravno znaš da su njihove nastambe ljuske/oklopi mrtvih kukaca/rakova/čega već?

Samael
12-01-2008, 20:41
kad kažem normalno, mislim na RL arhitekturu. Do svakog levele svoje kuće možeš doći normalnim putem, tj. na noge. U telvaniiju moraš sa sobom uvijek imati fakin levitation.

Zamisli da imaš kuću koja u dnevnom boravku ima rupu na stropu...ta rupa vodi do tvoje sobe na katu, do kojeg nema stepenica. Što ćeš, otići u Konzum i kupiti Levitation spell? Ili preko Lamon TV prodaje kupiti daljinski koju uključuje levitaciju u stanu?

:wink:

Samael
12-01-2008, 21:03
da, ali bi ti onda ljestve zaklanjale tv, i što bi bilo kad bi slomio ruku, a trebaš učiti?

a soba ti gore

Samael
12-01-2008, 21:10
sa slomljenom rukom?

prevelik rizik, a ne želčim izigravati Sylvestera "Cliffhangera" Stallonea...usput, offtopič, vratimo se temu

MILF hunter
13-01-2008, 13:02
Dratha je feministkinja.

Jbt ja mislio ona lezba :D

Azura
31-01-2008, 12:09
morrowind je bolji, oblivion mi je prelinearan i cyrodiil mi se nije previše svidio

Zombie
08-02-2008, 20:24
definitivno morrowind bolji 8)
makar nije ni oblivion los i ima dobru grafiku al sto se igrivosti tice morrowind = bolji! ima podosta stvari sta su mi tamo bolje.

Arbiter of Change
08-02-2008, 20:34
oblivion mi je prelinearan
Jednom mi je frend rekao da je bilo koja TES igra linearna onoliko koliko igrač želi da bude i mislim da se nije prevario.

Akul
08-02-2008, 23:22
POTPUNO se slažem s Arbiterom.

Igram sve TES igre dugo vremena i niti jedan mi se nije činio linearan. Problem je u tome što ako ne igraš neku igru da bi se zabavio već samo zato da ju igraš, onda nemaš volje igrati nelinearno i vidiš samo questove koje treba završiti.

Na primjer, nekima se Arena čini linearnom dok se meni čini najslobodnijim TES-om od svih jednostavno zato jer me nije briga za ništa drugo osim uživanja u igri.

Rang€r
08-02-2008, 23:44
sto se tice onih gradova... u cyrodiilu je svaki drukciji...

anvil ima onako redguardski stil, skingard neki neznam kak se zove al drukciji stil xD, Kvatch ima uber-razoreni stil xD, Bruma mi je jos najidilnija, onako snjezi, u brdu ukopana, strmi krovovi i kuce onako malo ukopane u zemlju, IC je rimski-like city, chorol tipicni gradic srednjeg vjeka, cheydinhal mi je super s onim potokom nasred grada i šicastim krovovima xD :D , Leyawin je neki swamp grad, a Bravil stinko-grad, smrdi makar ga ne osjetis....

Prince-Artas
09-02-2008, 01:17
Igram sve TES igre dugo vremena i niti jedan mi se nije činio linearan.

nelinearnost podrazumjeva izbor, gdje sam ja u MW il OB mogao birat završetak main questa? briga me za neke sporedne questove koje mogu prijeć na više načina, ja oću pravu nelinearnost u priči i main questu
koliko god mi MW bio drag ta linearnost mu skida ocjenu za najmanje 10%